Dag van Nationale Rouw in Suriname

146

President Desire Bouterse en Dew Baboeram (Sandew Hira) hebben donderdag jl, op de Dag van Nationale Rouw in Suriname, samen de eerste krans gelegd bij het ‘Monument voor Gevallenen van de Binnenlandse Oorlog’ (1986-1992) aan de Waterkant. De rouwzitting werd bijgewoond door onder meer nabestaanden, oud-militairen, en ex-strijders van de toenmalige rebellenbewegingen Jungle Commando en Tucayana. Ook de parlementariër Ronnie Brunswijk (gewezen stichter en leider van het Jungle Commando, heeft een krans gelegd.herdenking

Naar schatting tussen 1986 en 1992 vierhonderd mensen omgekomen als gevolg van politiek geweld. Op het monument staan slecht 200 namen gegrafeerd. Volgens de organisatie is het geen gemakkelijke klus geweest om deze slachtoffers met naam en toenaam te achterhalen. Van veel slachtoffers zijn alleen de voornamen bekend geworden.

herdenking30juni

Bekijk ook:


146 REACTIES

 1. Krans gelegd bij ‘Monument voor Gevallenen van de Binnenlandse Oorlog’ (1986-1992) !

  De 8 december-massamoord op Ongewapende Surinaamse Staatsburgers, gepleegd onder leiding van Desi en militaire kornuiten, heeft NIETS met BINNENLANDSE OORLOG te maken !

  De HOOFDDADER-president en helpers staan NOG STEEDS terecht voor hun MASSAMOORD !

  In de stad Paramaribo was GEEN OORLOG ten tijde van
  de 8 december Massamoord !

  Natuurlijk willen de nabestaanden EERST dat de rechter een OORDEEL geeft over de Gruwelijke Misdaden van Desi en
  zijn troepen ! Een mensenrecht !
  De waarheid moet oven tafel en de daders dienen te worden gestraft zoals in Grondwet en wet is vastgelegd !

  Daarna kunnen ROUW en eventuele Vergeving en Verzoening volgen !

  PS : ROUW, en dan OOK NOG TEZAMEN met de HOOFDDADER , kan in elk geval niet OP BEVEL van wie dan
  ook plaatsvinden !


  Maak melding

 2. Wat een hypochriet ; hij (Bouta ) gaat een krans leggen voor een leed die hij, en zijn kornuiten zelfs hebben veroorzaakt !!!!!
  Het is zielig en tevens een lachwekkend verhaal, sari tori ten top !!!!!! ( Het is net een slager die zijn eigen vlees keurt. ) (Wat een K@olo toestand, en nu helpt hij het land en het volk, helemaal naar de klootte !!!!!! ))
  En de domme koeien daar, geloven nog steeds in hem, en de klootte Regering; die alléén voor jan Lul in het DNA zitten.

  Sari tori.

  Jacko


  Maak melding

 3. In de stad Paramaribo was ER NOG GEEN OORLOG ten tijde van de 8 december Massamoord !

  11 maart 1982 was regelrechte oorlog!

  Oorzaak-/gevolg!


  Maak melding

 4. Vergeving moet je niet verwarren met rechtvaardiging ..

  De persoon kan misschien vergeven worden nadat de daad gerechtvaardigd of op zijn minst erkend is ..

  Ook bijvoorbeeld het slavernijverleden .. In hoeverre is dit vergeven en vergeten ?? Rechtvaardiging is zelfs niet meer mogelijk .. Maar vraagt wel terecht om erkenning ..


  Maak melding

 5. @Paraman :

  Stop met die NDP-onzin, namens de DADERS, NIEMAND gelooft erin !

  Na zoveel jaar durft EEN van de DADERS , de HOOFDDADER, jouw lijder, de betrokkenen noch de Krijgsraad in de ogen te zien (al of niet met BEWIJZEN van zijn oorlogstheorieen ) !

  De ONSCHULDIGE en ONGEWAPENDE Burgers die op 8 december zijn VERMOORD, DEZE HELDEN, kunnen niet door de DADERS, ZONDER EEN SNIPPER van BEWIJS,
  worden beklad ! Het zal niet lukken !!!

  8 dec Massamoord was een ONZINNIGE en ZIEKE DAAD van miltairen, gepleegd onder BEVEL en tezamen met de toenmalige Legerleider Desi Bouterse !


  Maak melding

 6. Walgelijke foto’s. Surinaamse leger is een schande. Stuk voor stuk helden op sokken. Welke leger schiet er nu op haar eigen burgers. Nog maar niet te spreken over Judas Hira, misselijk makende vent.
  Wie geeft de moordenaar van zijn broer een brassa.


  Maak melding

 7. Beste Koos,

  Deze Hira , een walgelijk laf mannetje – na de de machtswisseling tot ongewenste vreemdeling worden bestempeld.

  Hij is de handlanger van Bouters en doet er alles aan om de moordenaar van zijn broer uit de gevangenis te houden.

  Ik heb nog meer respect voor Bouterse dan voor Hira en dat wil wat zeggen


  Maak melding

 8. Het wordt steeds gekker in dit land, de veroorzaker van al die moorden en ellende doet een kranslegging, maar je verantwoorden bij de krijgsraad voor al die moorden, heb je nooit gedaan, deze lafaard.


  Maak melding

 9. Ha ha 😂😂😄😅😆😟😱moet je eens kijken jongens😀😁😂😂berouw van zijn eigen snode daden….ik lach me rot.
  Zal ik het verder aanvullen :
  Lucky luke zegt ; ik schiet sneller dan mijn schaduw…maar…..die moordenaar bouta zegt; als ik je van achteren schiet (dus op de vlucht) komen die kogel kraters van voren😀😁😂😂😂😂😂 jeetje mina , ik word misschien de beste cartoonist. …


  Maak melding

 10. Binnenlandse oorlog noh…mmmmm..he kale kop bouta what up in moiwana, genocide wat vind je daarvan als wij met je familieleden dat zou doen.
  Zwangere vrouwen en baby’s en kinderen, he bouta. .Fuck u.


  Maak melding

 11. Een paar van de 8 december verdachten WILLEN HELEMAAL GEEN AMNESTIE, maar ze krijgen het wel.

  Staan de namen van alle 15 slachtoffers van de 8 december massamoord ook op dit nationale herdenkingsmonument?

  Als dat zo is dan is het algemeen bekend dat de meeste nabestaanden van deze 15 slachtoffers er totaal geen behoefte aan hebben om samen met de hoofdverdachte, tevens amnestiegever, te gaan rouwen om hun, door hem persoonlijk omgebrachte, geliefden, maar van deze criminele, hoofdverdachte, amnestiegever MOETEN ZIJ DAT WEL DOEN en wanneer zij dat niet willen, worden zij door hem en zijn gatlikkers als gevoelloze egoïsten afgeschilderd.

  Hier moet echt een eind aan komen als wij met z’n allen niet willen dat het land verandert in een grote dictaroriale poppenkast met de duivel (didibri) als puppetmaster.


  Maak melding

 12. Er moet een dag worden ingevoerd van verontwaardiging en walging.Van wat er zich nu in Sur.afspeelt,worden normale mensen kotsmisselijk.
  En alsof dat niet genoeg is,leveren twintig heroïsche rechters een gevecht voor de rechtstaat tegen over een machtige en leugenachtige regering waarvan de leider niet terug deinst voor moord.
  Een apathisch volk die haar denken en gevoelens heeft uitgeschakeld en leiders die zich uit angst verschuilen achter allerlei niets zeggende woorden.
  En een oppositie die denkt in een normale rechtstaat te vertoeven en zich beperken tot brieven schrijven.
  Al die viezigheden benemen je de adem in Sur.


  Maak melding

 13. Srafu

  Krans gelegd bij ‘Monument voor Gevallenen van de Binnenlandse Oorlog’ (1986-1992) !

  De 8 december-massamoord op Ongewapende Surinaamse Staatsburgers, gepleegd onder leiding van Desi en militaire kornuiten, heeft NIETS met BINNENLANDSE OORLOG te maken !
  ====================
  Jij vergeet voor het gemak dat Brunswijk gedurende dat 5-jarig regeertermijn zich genoeg heeft laten ontvallen.
  =
  Als jij Srafu te veel zeurt zal ik die namen noemen ook!


  Maak melding

 14. Beste Jacobus,

  Elke Suriname zegt dat hij zoveel van zijn land houdt.

  BULLSHIT

  Als Surinamers zoveel van hun land zouden houden, dan zouden ze opstaan tegen zo veel onrecht en corruptie en een president die ze al hun respect, waardigheid en niet te vergeten geld, welvaart en moraal heeft afgenomen.

  In elk ander land had Bouterse al 30 jaar in Gevangenisstraat uitgezeten om de strop gehad. Alleen in Suriname loopt hij vrij rond en wordt 2 x president.

  Het is echt ongelofelijk hoe weinig zelfrespect dit voklk heeft.


  Maak melding

 15. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Van de nabestaanden van 8 december 1982 moorden is bekend dat zij zich niet alleen bezig houden met de 15 slachtoffers, maar ook inzetten voor alle doden die sinds de 25 februari 1980 hebben plaats gevonden. Dat er vele doden gevallen zijn is niet de schuld van de nabestaanden van 8 december 1982 slachtoffers. Zijn zijn net als alle andere slachtoffers van een en dezelfde persoon.

  De vraag is, wie is de dader/daders van al dit geweld? Wie is belust op macht tegen de democratische rechtsstaat regel, wie mocht nooit president van Suriname worden gelet op niet beschikken over goed gedrag, wie maakt misbruik van de functie en macht/gezag die hij heeft vanuit zijn functie en alles naar zijn hand en zienswijze wil oplossen,
  kortom wie wilde de machtigste man van Suriname worden zonder daar de kwaliteiten voor te hebben. Wie is de man die dat wel werd en toen hij dat was, zag hij boven zijn hoofd het zwaard van Damocles dat aan paardenhaar met de punt recht boven zijn hoofd zag en dat paardenhaar elk moment kan afbreken en zijn hoofd in twee te splijten.

  Dat kolonel Hans Valk hem misbruikt heeft om de staatsgreep te plegen, wil nog niet zeggen dat als je niet de capaciteiten hebt om een land te besturen je anderen moet vermoorden. Hans Valk was zijn boekje te buiten gegaan en Nederland haalde hem weg, maar wat er vanaf 8 december 1982 gebeurd is mensen die vermoord zijn door DDB, de man die een te grote broek aan heeft, s diep treurig.

  Iedere slachtoffer is één te veel en dat ze herdacht worden is prima, maar DDB en de gangsters moeten niet doen alsof mensen van 8 december 1982 alleen voor zichzelf om gerechtigheid vechten. Deze mensen denken natuurlijk op de eerste plaats aan hun leed en komen voor zichzelf op. Zo kon iedere nabestaande dat ook voor zich zelf doen. Niet eenvoudig, omdat niet iedere nabestaande hetzelfde is.

  DDB is gewoon de man, waarvoor geldt, schoenmaker houdt je aan je leest. Trek geen grote broek aan. Laat dat voor iedereen een les zijn en trek nooit een grote broek aan.

  In een democratische rechtsstaat zijn er 3 machten, nl:
  – wetgevende macht,
  – uitvoerende macht,
  – rechterlijke macht,
  allen samen te vinden in de grondwet van een land en daarnaast komen Internationale verdragen, cq mensenrechten. Mensenrechten die hoger zijn dan die van een grondwet van een land.

  DDB en de gangsters moet zaken gewoon langs de rechterlijke macht laten uitvoeren en Internationale en verdragen en niet op hun bananenmanier. Suriname is geen bostabbetje in een kreekje in de Amazone. Suriname is een deel van de wereld en heeft zich overeenkomsten ondergetekend waar ook andere landen deel van zijn. Suriname zal zich dus als het om mensenrechten gaat aan die afspraken moeten houden. Er is geen andere weg.

  DDB kan zich talijke misdaden die hij gepleegd heeft tegen de menselijkheid niet herinneren, dat geeft hij zelf aan in opnamen die te zien zijn op youtube. Anderen kunnen dat wel concreet aangeven en zelf weten waar DDB was of niet was op 7, 8, 9 december 1982 of hij wel opgepakte mensen heeft vermoord of niet of mensen op de vlucht zijn doodgeschoten, enz, enz.

  DDB moet eerlijk zijn naar zichzelf toe en anderen. Voor zijn geweten kan hij niet liegen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. Hira heeft in alle facetten aangeven geen uncle Tom te zijn. Hij is een persoonlijkheid met een revolutionaire visie. Wie hem Judas noemt nodig ik uit het te onderbouwen. De binnenlandse oorlog is een herdenking waardig. Net zoals de decembermoorden.

  De krijgsraad heeft zichzelf in de voet geschoten vier jaar terug. Vandaag legt zij de amnestiewet naast zich neer terwijl ze vier jaar geleden verwees naar een Constitutioneel hof. Er is nog steeds geen antwoord daarop gegeven en is de krijgsraad derhalve niet bevoegd nu de amnestiewet naast zich neer te leggen. Zij had nooit het proces moeten opschorten en zich slechts moeten bezig houden met strafvervolging en vordering. Nu ineens wil ze toch de rechtszaak hervatten. Maar dat kon je vier jaar geleden toch ook? Na de eindbeslissing zouden dan eventuele daders opgevangen worden in het netje van de amnestiewet. Klaar is Kees en kan iedereen weer terug naar de orde van de dag.


  Maak melding

 17. Ik rouw op 30 juni samen met Sandew Hira om de mensen die ik heb gedood. Ik heb mezelf amnestie gegeven. Ik ben goed bezig. De rechters luisteren niet. Ik heb de zaak stopgezet, want anders ga ik gevaarlijk worden. Ik maak wetten voor mezelf.


  Maak melding

 18. Deze klootzak heeft lef en geen zelf respect!! Hij is echt een Hyena!! zo laag dat ik niet kan beschrijven!! Zelf vermoord en naar toe gaan!! wat een smiecht zeg!! Het is echt een rioolrat!!! deze kakkerlak!! Hij durf wel hoor!!! lager kan het echt niet!!

  Ik wordt hier echt kotsmisselijk van!! uchhhh!! ik moet nu gaan overgeven!!!! Mijn dag is dan ook bij deze verpest!!!


  Maak melding

 19. Dag van nationale rouw en zie ze hier tekeer gaan, schelden, vloeken en tieren, geen enkel respect maar ook geen zelfrespect.

  8 dec. gevallenen moet men wel respecteren volgens deze gefrustreerde ezels, je begrijpt wel waarom het grootste gedeelte van de Surinamers daarom een lange neus trekken naar jullie geboren laffe hypokrieten.

  Recht voor een, recht voor allen.


  Maak melding

 20. Pakira tigri dit soort feiten, gaat bij de kneuzen hier op waterkant niet. Ze hebben zich ingegraven in die donkere tunnel van haat en wraak, ze zijn niet meer voor rede vatbaar of vaststaande feiten. Ze luisteren enkel noch alleen naar gasten die voor hun eigen parochie preken, als essed het zegt is het zo.

  Welnu, de teerling is geworpen, de rechterlijke macht is openlijk en in het openbaar beschuldigd van grondwet schending, dat wil zeggen dat men vroeg of laat tegen deze grondwet schenders zal moeten optreden. Deze lui zijn dus staatsgevaarlijk.

  Laat ze nog een fout maken en het proces niet stoppen op 5 aug. Is het over en uit voor deze politieke krijgsraad.

  Intussen was deze dag van nationale rouw zoals verwacht heel erg waardig en respectvol. 30 Juni is en blijft dag van Nationale rouw, wie wil mag aan deze dag komen.


  Maak melding

 21. Op 30 december 2016 vond er een herdeking plaats voor alle slachtoffers van de daden van DDB en de gangsters.

  Zou dit gebeurd zijn als de nabestaanden van 8 december 1982 opkwamen voor hun slachtoffers? ja of nee? Goed na denken en zien waar hun strijd naar leidt of bijdraagt.

  Zou de huidige monument die DDB gemaakt heeft ook zonder de strijd van de nabestaanden van 8 december 1982 tot stand zijn gekomen? Goed nadenken en kijken naar tijd, moment en omstandigheden.

  De strijd van de nabestaanden van 8 december 1982 en alle slachtoffers ook van 25 februari 1980 tot dat er weer herstel van een democratische rechtsstaat in Suriname ontstond heeft vele voordelen. De geschiedenis zal dat aanwijzen.

  Ook de Moiwana86 moorden zal hierin een bijdrage hebben geleverd en dat de dader/s ook ben zichzelf/zichzelven te raden gingen.

  Sterkte aan al de families die slachtoffer zijn geworden van de daders van de staatsgreep van 25 februari 1980 en ook dat de daders in het reine willen komen.

  De rechtbank/krijgsraad en internationale verdragen, mensenrechten is/zijn de enige juiste weg in een democratische rechtsstaat. Dader/s trek je grote broek uit en trek een fatsoenlijke broek aan en ga/gaan jullie naar de rechtbank/krijgsraad en laat die hun werk naar alle rust doen, zoals het in een democratische rechtsstaat hoort. Recht = Recht voor iedereen in een democratische rechtsstaat. Alle wetten gelden voor iedereen in de democratische rechtsstaat.

  Waar de strijd van nabestaanden van 8 december 1982 niet allemaal voor goed zijn en toe kan leiden (inter)nationaal.

  DDB was een ontkenner, ja toch?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 22. correctie; 30 december 2016 moet zijn: 30 juni 2016 in mijn vorige posting

  Op 30 juni 2016 vond er een herdenking plaats voor alle slachtoffers van de daden van DDB en de gangsters.

  De rechtbank/krijgsraad moet haar werk rustig en goed kunnen doen en de daders moeten afwachten wat de strafeis is en zich niet inmengen in de strafzaak.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 23. Henk Molenaar2016,

  Hira is levensgevaarlijk. Hij is een glory hunter en de man gaat over lijken. Ken zijn fam. nog goed ook. Dat maakt het alleen maar pijnlijker.


  Maak melding

 24. Ooh, wat een farce, wat een klucht ! De Judas in persoon met de man wiens naam ik niet kan noemen !
  Tot heden weet niemand waarom er een binnenlandse oorlog was.Toen was de veiligheid van een ieder in gevaar ! Wat hebben de mensen van Moi Wana gedaan ? Wat was hun misdaad en de vele anderen ? Zoveel moet nog onderzocht worden.De schuldigen moeten ter verantwoording geroepen worden en dan pas zal er ruimte zijn voor berouw, rouw en vergeving .
  Hira ik kots op je ! Je bent de ergste hypocriet ooit !
  Jouw broer kan nooit rusten want je heult samen met degene die zijn veelbelovend leven heeft beeindigd !!!
  Geschifte onderkruiperige lafaard !!!
  De geschiedenis zal je beoordelen !!!


  Maak melding

 25. Beste Koos,

  Ik walg van deze Paarse Rat.

  Het is duidelijk dat alles in scene in gezet samen met Limbo en Bouterse vanaf het lachwekkende waarheidsinterview in Brokopondo.

  Het is de oude truck van Bouterse. Creëer een niet bestaande vijand ( buitenlandse krachten die Suriname willen dekoloniseren ) en het domme ongeletterde volk gelooft alles,


  Maak melding

 26. Paarse Rat NoSpang:

  “Welnu, de teerling is geworpen, de rechterlijke macht is openlijk en in het openbaar beschuldigd van grondwet schending, dat wil zeggen dat men vroeg of laat tegen deze grondwet schenders zal moeten optreden. Deze lui zijn dus staatsgevaarlijk”

  Crimineel/drugsdealer/moordenaar Bouterse probeert op alle manieren zijn straf te ontlopen en volgens NoSpang zijn de Surinaamse rechters staatsgevaarlijk.

  Hoe gek in je kop moet je niet zijn om dit uit je garnalen hersens te persen.

  Suriname is verwoorden tot de ultieme criminele corrupte banenrepubliek en bedelaarsland.

  .


  Maak melding

 27. @Henk Molenaar2016

  Desire Bouterse en Dew Baboeram (Sandew Hira)
  De moordenaar van meer dan 15 onschuldige tegenstanders en zijn spindokter (ingehuurde geschied vervalser/opruier/publiciteitsgeile ‘dertien in een dozijn’ academicus)
  Oftewel de schaamteloze crimineel en de naar erkenning hongerende onbelangrijke Hira.
  Zijn door Bouterse wreed vermoorde broer draait zich om in zijn graf van walging voor Sandew.

  Nu is het helemaal duidelijk dat Sandew Hira helemaal is “ingepakt” en ingelijft bij het knechten team van Bouterse.
  Sinds de grote afgang van het zogenaamde onthullende interview van Bouterse door Hira. Er werd niets onthuld. Bouterse bleef bij zijn leugens en het afschuiven van de schuldvraag. Het verbaasd míj niet te horen dat Bouterse de reis naar Suriname voor deze “schertsvertoning door twee” voor Hira heeft betaald.

  Kunnen wij nog dieper vallen ?
  Zeg het maar mensen.


  Maak melding

 28. 30 juni Dag Nationale rouw.
  – verkrachting van rechtstaat en democratie.
  – misleiding van het volk: artikel 148: constitionele crisis
  – scenario: staatgevaarlijke activiteiten( volgens MIN JUS
  burgerlijke ongehoorzaamheid opwerpen van barrieres op
  de weg)
  – beschermen van “oorlogs” misdadigers
  – Eigen belang omwille van het volksbelang


  Maak melding

 29. DD bouterse fucking naam moest ook op het monument staan zou het een opluchting zijn voor suriname….stelletjes beesten bij mekaar..


  Maak melding

 30. Mooi samengevat. Echt te erg voor woorden maar het is zo klaar als een klontje. Deze man gelooft in zijn eigen leugens anders zou je niet zulke poppenkast kunnen spelen. Als hij in aug niet berecht wordt is het een smet op het volk, voor altijd en eeuwig.


  Maak melding

 31. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Hoe meer de Surinaamse media deze handelingen van de gewetenloze Desi Bouterse en zijn bedrieglijke aanhangers aandacht geeft, hoe belangrijker ze zich kunnen blijven voelen. Deze man is zo listig en vooral in eigen belang bezig! Probeert de aandacht weer naar zich toe te trekken.

  Moeder Aarde van Suriname raakt steeds meer vervuild van de demonische misleidende- en onzuivere handelingen die hij onderneemt, en dit blijft ook invloed hebben op de onrustige situatie in het land. Er is sprake van heel veel machtsmisbruik!!!

  De media zou vanuit Moraalgevoel ook selectief kunnen zijn in het plaatsen van berichten met als belangrijke doelstelling Suriname proberen mee te helpen Moraal en POSITIEF op te BOUWEN!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 32. @job
  De grootste judas is Hira ?
  Kan niet anders als je ‘staand” op je vermoorde broer John Baboeram in een slecht toneelstuk, de moordenaar van jou broer veren in de reet steekt. Alleen om deze moordenaar en bedrieger sympathiek bij de burgers over te laten komen.

  Ken je de uitdrukking baas boven baas.
  Ik heb een nieuwe gehoord.

  Judas boven Judas


  Maak melding

 33. Henk Molenaar2016

  Onderschat Melvin Linscheer niet. Hij is de spindocter van de NDP. Hij heeft Hira gecharterd voor de paarse charme offensief. En je hebt gelijk de dekolonisatie truuk wordt keer op keer van stal gehaald. Er wordt angst gecreëerd. Wonderbaarlijk werkt het ook nog. Wat zegt dat nu over de Suri’s.


  Maak melding

 34. @koos
  Iemand zei al Hira is een top Judas.
  Komt natuurlijk doordat het zo’n aandachtsgeile junk is.
  Kun je aan zijn columns in starnieuws zien. Zijn grote mantra is in zijn artikelen altijd ik,ik,ik,ik, etc
  Doet mij aan aandachtsgeile Gordon uit nederland denken.
  Zou Sandew het bij hem hebben afgekeken?


  Maak melding

 35. Henk Molenaar2016

  Hira wil de Surinaamse geschiedenis herschrijven vanuit zijn eigen zienswijze en denkbeelden en dat van zijn opdrachtgever(s), bewonderaars van Cuba, Libië,Nicaragua en China. Hij is een marxist puur sang.

  Hij heeft een miasie namelijk suriname transfomeren tot een communistische staat. Levensgevaarlijk !


  Maak melding

 36. Paraman Criminele Debiel, oorzaak en gevolg slaat toch echt op een staatsgreep plegen in opdracht van je suppletieverstrekker, hadden wij het over Redi Musu (Rood cap) soldaten van de kolonisator. Dat was jij toch!?

  Probeer vooral de tijdslijn in de gaten te houden en haal niet alles doorelkaar.

  Jullie hebben uit onvrede een gekozen regering daags voor de verkiezingen in opdracht van de voormalige kolonisator naar huis geschoten.
  De situatie die jullie NU georganiseerd hebben is een hel. Jullie wachten mijnsinziens het zelfde lot. Maar ja jij bent nu aan het dementeren en denk dat je van alles nog kan (niet dat je het toen gekund hebt). Volgens mij was je toen ter tijd SCHOENPOETSER 1st. klas en nu Korporaal SCHOENPOETSER.


  Maak melding

 37. Ook mijn bericht,
  Resolutie niet begrepen van Mr Serena N. Essed, bron: Starnieuws, d.d., 3 juli 2016, zie ik niet vermeld staan.

  Het zou goed zijn dat de lezers naar Starnieuws gaan en dit stuk lezen en daar een heel goed beeld krijgen van DDB ea, die de aanval op de krijgsraad hebben geopend en uit dit stuk van Mr Serena N. Essed, blijkt dat dit onterecht is en dat de krijgsraad haar werk naar behoren heeft gedaan/doet.

  De minister van justitie en politie, zelf DDB moeten m.i. bij zichzelf te raden gaan en de eer aan zichzelf houden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

 38. Het zijn de MOFINA WANGS die met jou gaan AFREKENEN. PAYBACK TIME is niet zover weg meer, SMERIGE KUMAKOISI.

  INDIEN DE MOFINA WANGS op straat komen,is het met jou gedaan Jo BEDRIEGER, VADER VAN ALLE LEUGENS EN BEDROG.

  TIME WILL TELL,KUMA DE CHARLATAN.

  DAG VAN NATIONALE ROUW: DIT KOMT UIT DE KOKER VAN KUMA EN HIRA; MY GOODNESS!!!!!!!!!


  Maak melding

 39. Als er ooit in ‘Suriname één reden was dat een familie één van haar familieleden zou moeten ombrengen om de eer van de familie te redden (eerwraak) dan was het de familie Hira wel. (Let op; ik bespreek de familie Baboeram niet)..Sandew zegt dat een andere nabestaande (Rahman) zijn initiatief om Bouterse te omhelzen, ondersteunt, dat ga ik pas geloven als ik het van meneer Rahman zelf heb gehoord.


  Maak melding

 40. De nabestaanden zijn er terecht niet bij.Zoals je zegt dit heeft te maken met de gevallenen van de binnenlandse oorlog.Deze mannen hebben ook om en voor niets hun leven gegeven.Vandaag staan de 2 mannen naast elkaar en leggen hun kransen .Voor hun is dit onderdeel afgesloten..Ze houden een goed gevoel aan over …meer niet.


  Maak melding

 41. Ook de andere crininelen die toevallig geeb desiley bouterse heten zouden een nationale dag van rouw naar hun naam engenoemd willen zien.Stel je voor criminelen worden geeerd in Suriname,ze mogen kransen gaan leggen ter herdenking van hun slachtoffers .


  Maak melding

 42. Slachtoffer John Baboeram moet zich geschaamd hebben voor zijn nroer op deze dag.Hij wacht al 36 jaar voor gerechtigheid en wie ziet hij hand in hand een krans komen leggen ter nagedachtenis als teken van rouwdag?
  Ja zijn killer en zijn broer de gay koppel!!


  Maak melding

 43. Ook al zouden hun namen daar prijken, vind ik het een verstandige keuze van de familie om er niet bij te zijn.De gevallenen tijdens de binnenlandse oorlog waren als militairen in dienst van het leger.Maar deze 15 mannen zijn onterecht thuis opgehaald en vermoord.Dat is een ander verhaal.


  Maak melding

 44. Treurig als ik het lees maar zo waar.Ik heb er ook gewoond in de begin jaren tachtig.Deed er ook niets tegen maarrr..heb nooit mijn voet in OCER gezet en was er nergens bij.DAT IS OP ZICH AL EEN STIL PROTEST.ALS ALLE SURINAMERS ZOUDEN WEG BLIJVEN DAN WAS HET GAUW AFGELOPEN!!!


  Maak melding

 45. De 5 december moorden…verbaast mij dat je ze moorden noemt .wat valt er te gedenken.Zijn de daders gepakt..is er onderzoek verricht…wat valt er te gedenken..dat de daders nog steeds vrij lopen..HET ZIJN MOORDEN JA ..DE MANNEN WAREN ONSCHULDIG ..het zal je kind maar wezen..


  Maak melding

 46. In oktober 1982 ontving Bouterse Maurice Bishop, de marxistisch-leninistische president van Grenada.
  De Surinaamse vakbonden vonden dat maar niets en legden het land plat. Bishop, maar ook Bouterse, voelde zich geschoffeerd.
  de gevolgen kennen we, 8 december

  hira en zijn extreme palu vrienden hebben bishop laten halen zodat suriname meer een linkse koers zou gaan varen

  hira wist wat er op 8 december zou gaan gebeuren
  hira is medeschuldig aan de moord op zijn bloed eigen broer
  hand in hand zie ik ze daar nu staan, om van te kotsen

  alleen de dood van bouta zal bevrijding brengen en vergeving
  alle slachtoffers samen bepalen dan wanneer en hoe we deze dag zullen invullen en niet de daders


  Maak melding

 47. Laat een gek je hele familie uitmoorden of je gezin of je geliefde dan wil ik vergevings gezindheid zien of je nationale rouw.Omdat het ver van je bed is ..toon je alle begrip..DAN ZAL IK TEGEN JE ZEGGEN ‘NO SPANG’


  Maak melding

 48. heeft brunswijk last van een gespeten persoonlijkheid
  of heeft deze man gewoon geen druppeltje beschaving in zich.
  wat een loser, gaat alleen voor zijn eigen mensen en de rest van de surinamers mogen stikken.
  en deze man wil ooit president worden van alle surinamers
  wha ha ha, misschien van dat dorp waar hij vandaan komt


  Maak melding

 49. Ik hoef 30 juni niet,de dag van Nationale rouw..IK ROUW NIET!!!..IK GEDENK ..Ik gedenk dat ze er niet meer zijn en dat ze nog zoveel moois hadden om voor te leven en zoveel doelen wilden verwezenlijken.En door egoïsme en waanzin er niet meer zijn.


  Maak melding

 50. Ook BRUNSWIJK mag voor mij de plaat poetsen.Walgelijk kan bij een interview niet eens behoorlijk uit zijn woorden komen.En deze man wil ons president zijn..Surinamer gebruik je verstand.


  Maak melding

 51. (MEDE-)Verantwoordelijk zijn voor de dood van één man roep je MOORD.Je bent dus een MOORDENAAR.Dit woord kom ik veelvuldig tegen op WKN. Nu de vraag; HOE ROEP JE EEN (MEDE-) Verantwoordelijke voor meerdere moorden…?? Ik nodig een ieder uit te reageren De prijs heeft niets met eten en drinken te maken …Of de Surinaamse Staatskas zou zo vriendelijk moeten zijn mij te subsidiëren….


  Maak melding

 52. ronnie, wij zullen dit niet vergeten
  je blijft een kleine jongen die met alle winden me waait.
  ook jij bent voor niets geboren
  grote bek maar puntje bij paaltje ben je gewoon een ordinaire meevreter


  Maak melding

 53. Diana,
  Laat hij jouw plaat niet poetsen.
  Anders zal je nooit iets anders willen.
  Meisje je plaat is nog nooit goed gepoetst.
  Dus kijk uit als hij dat wil is wat anders


  Maak melding

 54. @ passant
  “Resolutie niet begrepen van Mr Serena N. Essed, bron: Starnieuws, d.d., 3 juli 2016, zie ik niet vermeld staan.”

  Mr. Serena N Essed heeft heel weinig woorden nodig om onderbouwd brandhout te maken van ruim een uur geraaskal van “U moet mijn geloven” Silos van Dijk.

  Zodra iemand stelt “U moet mij geloven” rest gepaste achterdocht.


  Maak melding

 55. Ik heb eerder gepost dat wanneer er een andere “niet NDP” regering aan de macht is moet Hira vanwege opruiing en staatsgevaarlijke praktijken tot ongewenst persoon in Suriname worden verklaard door de overheid.
  Zijn opruiende taal en insinuaties die hij in zo’n moeilijke periode bezigt moet hem betaald gezet worden. Als hij als persoon Bouterse wil vergeven voor de moord op zijn broer is zijn goedrecht, maar hij bedrijft gevaarlijke politiek hiermee waarmee hij blijk geeft niet het landsbelang voor ogen te hebben maar zijn eigen belang en dat van Bouterse.
  Ik hoop en denk dat de krijgsraad op 5 augustus a.s. gaat besluiten om de zaak gewoon voort te zetten..Ik denk dat Bouterse de rechters in dat geval gaat laten arresteren..De dames van de krijgsraad zouden geschiedenis kunnen schrijven door het proces niet te stoppen. De EU heeft de regering reeds laten weten dat zij de wens uitspreken dat de rechtsstaat en de scheiding der machten wordt gerespecteerd. Als Bouterse hieraan voorbij gaat moet de EU hieraan consequenties verbinden , anders neemt Bouterse ze nooit meer serieus. De EU zou bijvoorbeeld een beroep op het IMF kunnen doen om de hulp aan Suriname te stoppen. Dn heeft Bouterse er nog een probleem bij want dan gaan de leningen van de andere banken ook niet door.


  Maak melding

 56. Ik ben ziek erg ziek!
  Hoe kunnen De Daders, gewetenloze daders rouwen.
  Ik vervloek deze duivels.
  Moge zij in hel verbranden!
  desire delano bouterse en ronnie brunswijk


  Maak melding

 57. @JoJo

  Ik ben blij dat je het ziet en hoop dat alle Surinamers, die het lezen ook zien.

  Over mini ster Jennifer Van Dijk – Silos van Politie en Justitie
  Ik vind het schandalig hoe deze vrouw zo praat als advocaat en minister van Justitie en Politie. Respect voor anderen , rechters, moet er zijn. Regels, normen, waarden, enz aan waar mensen zich moeten houden.

  Deze vrouw moet de eer aan zichzelf houden, tenzij Suriname een bananenlandje is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 58. Alles zo gehoord en gelezen moet eerst opnieuw de doodstraf worden ingevoerd in ons land. Doodstraf door ophanging publieklijk.Deze man en zijn ministerraad van nu en vroeger en alle leden van zijn kabinet met echtgenoot en echtgenote en eventuele kinderen en dan nog de dna leden van de laatste 10 jaren moeten eerst worden uitgemolken en publieklijk worden opgehabgen


  Maak melding

 59. Ik ben van mening dat de nabestaanden van de 8 december moorden, Hira een brief hadden moeten schrijven ( met een cctje naar de media) dat zij niet wilden dat de namen van hun vermoorde familielid genoemd werd tijdens die poppenkast aan de waterkant . Ik ben benieuwd of hij die wens zou respecteren. De moordenaar heeft immers nooit spijt betuigd ( alleen politieke verantwoording) en saboteert op allerlei manier de rechtsgang.
  Jammer dat ze daar niet aan gedacht hebben.
  Als hij aan die wens voorbij zou gaan , was het het zoveelste bewijs dat ze geen respect voor de nabestaanden van de 15 slachtoffers hebben.
  Eigenlijk zouden alle nabestaanden van mensen die door Bouterse cq onder zijn verantwoordelijkheid zijn vermoord, dit moeten doen. Nu krijgt Hira de gelegenheid om het duivelse scenario ongestoord voort te zetten.


  Maak melding

 60. Rake column op DWT

  COLUMN: De schuldbekentenis

  PARAMARIBO – Kurt mi mati, ik moet je wat bekennen. Wat wij al wisten, is op gezette tijden herhaald en woensdag, nota bene op mijn jaardag, werd het overduidelijk. Wie het zwaard heeft, zegent zichzelf. De Baas heeft wederom schuld bekend. Door de Grondwet, die hij zelf heeft afgewezen, nu naar zijn persoonlijke intrige in te zetten, heeft hij schuld bekend in de Decembermoorden.

  In Suriname is onder dictatoriale omstandigheden, met gevaar voor eigen leven, alles mogelijk. Niet dat wij gekozen hebben voor een dictator maar door misbruik te maken van het democratisch recht heeft De Baas de presidentiële positie in gevaar gebracht. Net als rond de Decembermoorden herhaalt hij zijn riedeltje: “Er zijn (buitenlandse) krachten die bezig zijn om onrust te creëren. Die mogen geen vat krijgen op de situatie.” Wie deze krachten zijn, waar ze vandaan komen, wie ze financieel steunt en met welke bedoelingen. blijft zo vaag dat het alle kenmerken heeft van het Don Quichot-syndroom.


  Maak melding

 61. Jullie lullen!
  Jullie hebben massaal v ndp gestemd toch?
  Dus ………… ..h jgcgiixitxitfiyfggģggģ
  No lul!
  Ma teki slag now!!!!!!


  Maak melding

 62. hira is de indirecte moordenaar van zijn eigen broer, hij wist wat zou gaan gebeuren, hij heeft zijn broer niet gewaarschuwd want zijn linkse racistische denk wijze ging voor
  waarom denk je dat hij zo graag vergiffenis wil.
  niemand doet zomaar iets.


  Maak melding

 63. De strotvliegen zijn ook overal he..even de baygon pakken Diana en kornuiten hou eens je kop over Suriname je gaat er nooit je bent er nooit en je bent niet in staat voor het land te werken en vechten dus bewaar je commentaar voor je kinderen!


  Maak melding

 64. Staat in gevaar? Geloven in Bouta? jawel!! deze Bouta gaat de dijk uitbreken en Suriname 30 meter onder water gooien!! jawel dan geloof ik wel in hem!!en een ieder in zijn stront laten verzuipen.

  Suri’s wees slim nogmaals!! wees slim!!

  Die Hira moet je in een Mira en Mampira nest vast binden!! totdat al zijn bloed wordt leeg wordt gezogen.


  Maak melding

 65. nee hoor lieverd,
  we gaan door tot die krankzinnige berecht is
  jouw zie ik wel over 20 jaar voor een waarheidscommissie zitten
  je beschermer/ werkgever is allang dood
  maar de mensen willen antwoorden waar hun geld is gebleven
  de boeken zullen open gaan
  ghe ghe ghe
  je voelt je nu oppermachtig met die krankzinnige als beschermer, what goes up, must come down
  ghe ghe ghe


  Maak melding

 66. Jullie kletsen allemaal en willen allemaal bloed zien. Door dit te weten ben ik van mening dat jullie stront in de ogen hebben en niet zien waar Suriname naartoe gaat. Luister nu hebben we het gelul met Bouterse ( 8 december) dalijk komt Brunswijk aan de macht is het 2020 of later wat krijgen we dan het zelfde liedje als bij Bouta. En daarom zegt ik dat het plan van 13444015 het beste plan is voor de komende 20 jaar en meer. Lees wat die meneer hieronder zegt!!

  Geachte meneer/mevrouw Amsterdam 2 Juli 2016

  Onderwerp: Aanpak 8 decemberstrafproces.
  Referendum strafproces of waarheidsvinding.

  Ik ben van mening dat er nu maar eens een eind moet komen aan alles wat Suriname onttrekt aan vooruitgang. Ik doe u dit schrijven, omdat ik van mening ben dat de aanpak van het 8 decemberstrafproces, Suriname niet goed zal doen nu het proces verandert in een nationale crisis. Er wordt nu gesproken over een constitutionele crisis die meer dan 500.000 mensen in de greep heeft terwijl ik persoonlijk vind dat de oplossing bij een paar mensen ligt. Als ik zo vrij mag zijn geef ik u in de onderstaande regels mijn visie hoe dit aangepakt moet worden door middel van een stappenplan.

  Ik persoonlijk zie een vervolging van de verdachten nog niet zo snel gebeuren en heb me dus al een tijd geleden voorgenomen opzoek te gaan naar de waarheid. Mocht vervolging in het verschiet liggen weet ik dat dat ook gepaard zal gaan met de nodige onrust en onstabiele periode in Suriname. Ik stel voor dat we met z’n allen opzoek gaan de waarheid voor zover we die nog kunnen achterhalen. Wel moeten naast de heer Bouterse meerdere mensen in staat zijn hun bijdrage te leveren aan dit gewaagd plan. Ik ben ervan op de hoogte dat mijn plan van aanpak door velen niet in dank zal worden afgenomen, maar ze zullen net als mij vermoeid zijn van alle aandacht, onrust en speculaties.

  Stap1
  – Bouterse geeft publiekelijk zijn aandeel in de coupe van 1982 toe met daarin de vijftien gepleegde moorden op 8 december 1982 onder zijn bewind.

  – Bouterse biedt publiekelijk z’n verontschuldigingen aan het volk voor de onrust, spanningen en geweld die er is gebruikt tijdens de overname onder z’n bevoegdheid

  – De overige mensen (die nog in leven zijn en zich geroepen voelen schoonschip te maken) die hand en spandiensten hebben verricht voor dit regiem en erna, bieden hun verontschuldigingen aan tegenover de Surinaamse bevolking voor alles waarvan zij denken dat hun aandeel is geweest.

  – De buitenlandse ambassades en inlichtingendiensten bieden hun verontschuldigingen aan het Surinaamse bevolking voor het opstoken van het volk en creëren van maatschappelijke onrust, indien dat is gebeurd.

  Stap2
  – Bouterse, als persoon, verdachte en president van Suriname, gaat langs bij alle vijftien families en vraagt op z’n knieën om vergiffenis. Is de dader-slachtoffer confrontatie voor sommige mensen of families niet haalbaar, doet hij dit door middel van een videoboodschap waarin hij om vergiffenis vraagt.

  – Alle mensen die naast Bouterse hun deelname hebben erkend hebben vragen allemaal om vergiffenis en ondertekenen allemaal een spijtbetuiging die naar alle vijftien families wordt gestuurd.

  – Alle buitenlandse ambassades en/of inlichtingendiensten zeggen allemaal “sorry” voor het verschaffen van informatie die bewust het land in werd gestuurd om maatschappelijk onrust te veroorzaken en sturen een spijtbetuiging naar de families, indien buitenlandse inmenging heeft geleid tot deze chaos.

  Stap3
  – Alle vijftien mensen die door velen als ‘ongewapende’ strijders werden gezien en voor het land hebben gevochten, moeten een eretitel krijgen met een daarbij behorende staats onderscheiding.

  – Vernoem vijftien belangrijke straten in de binnenstad naar deze vijftien overledenen.

  – Compenseer alle vijftien families voor de materiële-emotionele schade of juridische kosten.

  – Ga voor waarheidsvinding en zet in het belang van volk en natie allen even u trost opzij.

  – Geef de leiding van deze waarheidsvindingscommissie aan de nabestaanden of hun advocaten of een combinatie ervan met een paar Surinaamse inwoners.

  – Stel als staat alles in het belang om deze commissie financieel op te zetten en voor de duur van het onderzoek te bekostigen.

  Stap4
  – Leg dit bovengenoemde allemaal vast zodat we in de toekomst kunnen leren van de levenslessen die uit deze periode getrokken kunnen worden.

  – Ontwerp 18 borst-/standbeelden, 15 die aan de slachtoffers toebehoren en 3 bestaande uit die van dhr. Bouterse, Bhagwandas en Horp, zodat we elke keer aan de geschiedenis worden herinnert en teruggaan naar zo’n tijd geen optie is .

  Wat te doen met waarheden die naar boven komen en niet door een ieder goed ontvangen worden?

  * Maak afspraken met alle nabestaanden en betrokkenen (die mee willen werken) dat in het belang van volk en natie, ze na erkenning en compensatie geen beroep op strafvervolging kunnen doen. We moeten denk ik nu met z’n alle opzoek gaan naar de waarheid die voor minder spanningen en onrust zullen zorgen en daarnaast de naam en de economie van Suriname minder schade toebrengen. Ook niet te vergeten dat de heer Bouterse nu nog in leven is en hij de persoon is die heel veel dingen kan ophelderen.

  * Vraag door middel van een referendum het volk of zij kiezen voor waarheidsvinding. Kiest het volk voor waarheidsvinding worden alle slachtoffer en de misdaden van te voren erkent, alle slachtoffers onderscheiden met een eretitel en de worden families gecompenseerd alvorens men overgaat op waarheidsvinding.

  Stap5
  Doe dit bovengenoemde met de slachtoffers van de burgeroorlog tussen het Nationaal Leger en de Jungle Commando’s 1986, waaronder de slachtoffer van ‘Moiwana’. Ik geef het u nu op een blaadje mee, dat mochten alle mensen die aan dit plan gehoor geven, zij de mensen zullen zijn die Suriname zal verlossen van een ‘vloek’ die ons altijd negatief zal blijven achtervolgen als we er nu niks aandoen plus we de jeugd van straks heel veel kansen ontnemen.

  Slot
  Dit plan komt overigens niet ineens uit de lucht vallen. Ik ben er al een aantal jaar mee bezig en heb een paar jaar geleden tijdens m’n bezoek Suriname contact gezocht met de heer Bouterse om dit stappenplan aan hem te overleggen en bespreekbaar te maken. Wegens drukte van de president die overigens wel instemde met een ontmoeting, ben ik weer vertrokken naar Nederland zonder dit plan met hem door te nemen en hij op die manier m’n plan nooit onder ogen heeft gekregen.

  Gezien het feit dat het hier wel om misdaden tegen de mensheid gaat kan ik me voorstellen dat niet een ieder staat te springen om de verdachten zo een unieke kans te geven schoonschip te maken en toch ben ik van mening dat als we deze kans nu niet aangrijpen we met heel veel vragen zullen blijven en het de Surinaamse staat en inwoners geen goed zal doen.

  Met vriendelijke groet,
  Codenaam:13444015


  Maak melding

 67. @Henk Molenaar2016
  Van deze foto word ik kotsmisselijk
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  JIJ HEBT ZEKER PER ONGELUK IN DE SPIEGEL GEKEKEN NOH ?,….ZELF SCHULD !!


  Maak melding

 68. hira is het mislukte kind van dat gezin
  wordt radicaal omdat hij altijd in de schaduw staat.
  hij haat zijn geslaagde hetero broer die overal wordt opgehemeld en tegen bouta is

  dit zijn de verwondingen van zijn broer john baboeram en hij gaat de dader knuffelen?

  Een gebroken bovenkaak en verwondingen en snijwonden op zijn wangen.
  Nagenoeg alle tanden waren stuk geslagen.
  Hij had bloedingen in zijn gezicht, een hoofdwond en een kogelgat aan de linkerkant van zijn neus.

  hira is geestelijk gestoord, past precies bij bouta


  Maak melding

 69. @danie, ik ben bang dat niemand dat ellenlange geplak van je leest

  ik zie je wel over 20 jaar op tv voor de waarheidscommissie


  Maak melding

 70. En hoe kan je dan met leeghoofden in discussie gaan die niet in staat zijn te schikken, te vergeven en vooruit te denken. Als ik zo naar alle reacties kijk kan ik gerust zeggen dat er geen gelovige hier tussen zitten. Dat is Gods onmogelijk! Jullie hebben geen bad met bladeren nodig maar het woord van God!


  Maak melding

 71. En nog durven te vragen wat de president bedoelt met buitenlandse krachten, 85 % die hier reageert mag zich tot die buitenlandse krachten vernoemen en dat vermengt met de resterende 15 % aan buitenaardse krachten DE DUIVEL in jullie!


  Maak melding

 72. en jij denkt dat god aan de kant van bouta staat
  wha ha ha ha
  god heeft die krankzinnige 40 jaar de tijd gegeven en hij heeft het land aan de duivel verkocht

  ga naar buiten, voel je die wind?, dat is de wind die godsmolen laat draaien!!

  ghe ghe ghe ghe

  elke keer als je wind voelt, weet je dat het einde een stukje dichterbij is
  bouta en jij kunnen de plaats van god niet innemen want je kan de wind nooit stoppen

  ghe ghe ghe


  Maak melding

 73. @JoJo
  Hoeveel mensen waren er om deze armzalige vertoning bij te wonen
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  O SORRY JOJO,IK EN JOU ZUS LAGEN IN BED,WIJ HEBBEN ONS VESLAPEN,NA EEN WILDE NACHT.WE KONDEN NIET AANWEZIG ZIJN.


  Maak melding

 74. @Solly Jij verdient geen weerwoord …men zegt!
  Wie met een dwaas in discussie gaat is zelf een dwaas,.. en ik wil ver uit de buurt van u blijven met de hersenen van u die niet groter zijn dan een mieren kop.


  Maak melding

 75. Leveranciers voeding cellenhuizen stellen ultimatum

  Leveranciers die voeding leveren aan de diverse cellenhuizen en penitentiaire inrichtingen willen uiterlijk dinsdag aanstaande van de regering weten wanneer de achterstallige gelden worden overgemaakt.
  Directeur Humphrey Tjin Liep Shie en minister van Dijk-Silos van Justitie en Politie zijn op de hoogte van de situatie. Al enkele dagen wordt niet geleverd aan sommige cellenhuizen. De situatie is heel precair vertellen enkele leveranciers.

  Indien de overheid een deel van het geld niet overmaakt, zal de levering volledig worden stopgezet.

  Lekker bezig Paarse Pauper Regering


  Maak melding

 76. Onduidelijkheid over uitbetaling salarissen ’s Lands Hospitaal

  Het personeel van ‘s Lands Hospitaal heeft nog niet ontvangen. Er zijn onvoldoende middelen om het salaris over de maand juni uit te betalen.
  Bondsvoorzitter Imro Edam zegt dat er een bedrag van SRD 1 miljoen nog nodig is om de salarissen van het personeel in orde te maken.

  Het is niet duidelijk als het personeel aanstaande maandag zal beschikken over het salaris van juni. Ook de uitbetaling van de vakantiegelden eind juli is in gevaar. De bond komt maandag in een algemene leden vergadering bijeen.(GFC)

  Ik weet zeker dat alle 24 duurbetaalde adviseurs van staat van Bouterse hun salaris op tijd hebben ontvangen net zoals de First Lady

  Verschil moet er zijn toch?


  Maak melding

 77. @ach danie, de zgn christen
  probeer niet het christendom erbij te halen om jouw massale afslacht feestjes te rechtvaardigen


  Maak melding

 78. Henk Molenaar

  In eerdere topics ben ik vaker reacties van u tegengekomen. Mag ik stellen dat u zich bezighoudt met in kaart brengen van de misstanden van deze regering? Mijn vraag aan u ,…wanneer komt u met de juiste formule die kan bijdragen aan een oplossing? Of is dat u taak niet? …begrijpelijk als je het druk hebt om alles wat negatief in de spotlight te zetten. Ik daag een ieder die van Suriname houdt uit vanaf nu alleen oplossingsgerichte comments te plaatsen! oe spiet kong


  Maak melding

 79. Wat een rotte opmerking ..rest me niet anders dan te zeggen ;Richt de Baygon richting je zelf….Ik houd vast aan mijn eigen menig en heb daarbij jouw goedkeuring niet nodig…Denk je dat jou mening mijn goedkeuring wegdraagt ..Pleur op ..en lees in het vervolg over mijn postings heen..!!!


  Maak melding

 80. als je iets beter wil maken moet je eerst het hele gezwel met al zijn uitzaaien eruit halen
  zo moeilijk is dat toch niet om dat te begrijpen


  Maak melding

 81. Danie
  Henk Molenaar

  In eerdere topics ben ik vaker reacties van u tegengekomen. Mag ik stellen dat u zich bezighoudt met in kaart brengen van de misstanden van deze regering? Mijn vraag aan u ,…wanneer komt u met de juiste formule die kan bijdragen aan een oplossing? Of is dat u taak niet? …begrijpelijk als je het druk hebt om alles wat negatief in de spotlight te zetten. Ik daag een ieder die van Suriname houdt uit vanaf nu alleen oplossingsgerichte comments te plaatsen! oe spiet kong

  Beste Danie

  De oplossing komt er als Surinames niet eerst altijd aan zichzelf denken .

  Ik doe veel zaken in Suriname en opvallend is dat geen enkele werknemer of ambtenaar het een donder uitmaakt of hij zijn werk goed doet, “Hoe word ik hier beter van ? “is zijn belangrijkste drijfveer.

  Dus de Surinamer zal zijn mentaliteit moeten veranderen, beloftes moeten nakomen als ook afspraken en realiseren dat eer in je werk en ambitie geen vieze woorden zijn.


  Maak melding

 82. Zo Diana …..aii jou wou ik horen ik wachtte allang op een reactie van je …jij huichelaar.

  In een andere topic scheldt je de meneer 13444015 uit als ‘broeder’ u bent een idioot, en dat onder de nickname..???. toen hij een oplossing presenteerde.

  Nu zie ik je hier naar iemand uithalen en je gebruikt ook het woordje ‘broeder’ om hem aan te spreken.

  Jij bent de soort persoon die meerdere vormen, nicknames, gedaantes aanneemt waar de Nederlandse benaming als MOL wordt aangegeven. U bent een mol die verandert in een slang dus van jou wil ik niks horen!!


  Maak melding

 83. Aub Robinho,wil je het voor ons vertalen? Amaranta weet jij waar deze onruststoker plots vandaan komt…??We hadden de Elite groep al bijna kunnen overtuigen van hun verderfelijkheden.


  Maak melding

 84. wha ha ha je weet niet eens waarvoor “mol” staat
  ik pis in me broek
  een mol is een spion
  ha ha ha
  je hebt de wind gevoeld maar je weet niet waar het naar toe waait
  wha wha ha ha


  Maak melding

 85. Je weet donders goed waarmee je bezig bent ,klets niet je bent zo diep in dit verzonken dat je blind bent van vergelding terwijl je 10.000 km van het probleem woont. Je klets we hebben je inmenging niet nodig. We zijn niet opzoek naar brandstof die het vuur alleen maar doet aanwakkeren.


  Maak melding

 86. Voor voorspoed,welvaart, is er maar een oplossing en dat is het aftreden van de president en in de hoedanigheid van gewone burger zijn vonnis zonder morren en blazen aanhoren.En de NDP regering uiteraard.Je zal wel razen en toeren maar ik weet dat je geen ander antwoord had verwacht.


  Maak melding

 87. Danie

  Henk Molenaar
  In eerdere topics ben ik vaker reacties van u tegengekomen. Mag ik stellen dat u zich bezighoudt met in kaart brengen van de misstanden van deze regering? Mijn vraag aan u ,…wanneer komt u met de juiste formule die kan bijdragen aan een oplossing? Of is dat u taak niet? …begrijpelijk als je het druk hebt om alles wat negatief in de spotlight te zetten. Ik daag een ieder die van Suriname houdt uit vanaf nu alleen oplossingsgerichte comments te plaatsen! oe spiet kong

  )
  Danie je zal lang moeten wachten,
  henkmolenaar is geen surinamer maar een n.e.a.n.d.e.r.t.h.a.l. geklommen uit zijn kooi van nederlandse afkomst die hier samen met onze b.e.h.a.a.r.d.e afstammelingen uit India onrust veroorzaken.


  Maak melding

 88. Voor voorspoed,welvaart voor ons geliefd Suriname is er maar een oplossing.En dat is het aftreden van de president en in de hoedanigheid van gewone burger,zijn vonnis zonder morren en blazen aanhoren.En de uitgesproken straf door de Rechter opgelegd accepteren.En het aftreden van de NDP regering uiteraard.Dat is de eerste stap naar een beter Suriname.Je zal wel razen en tieren maar ik weet dat je geen ander antwoord verwacht!!


  Maak melding

 89. Buitenlandse krachten, buitenaardse krachten en binnenlandse krachten zitten te duimen dat de bom barst. Het zal ons verdelen en verhongeren en dat allemaal door eigen trots. We hebben niks aan u geklets, u mening, of hoe denkt dat Suriname bestuurd moet worden. Wat Bouterse nu ondergaat is het zelfde wat Obama heeft moeten meemaken. Tegenstand en tegenwerkingen van binnen en buitenland en dat is a hell of a job om te klaren. Er wordt zelf al door de oppositie gevraagd naar een oplossing en de oplossing is volgens mij een referendum. en het stappenplan wat meneer 13444015 voorstelt. Het enige wat men iedere keer aanhaalt zijn de periodes 80/82 en 86. Met dit referendum heb je alle twee vloeken in een keer ongedaan gemaakt, erkent, gecompenseerd en Lang Leve Suriname https://youtu.be/l8p1cMtiRdM?t=7m46s


  Maak melding

 90. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.Niet zo giftig zijn bereik je niks mee..je komt alleen zielig over..beetje gefrustreerd.


  Maak melding

 91. Ik hoef helemaal geen vraagtekentjes en sterretjes..ik geef gewoon mijn mening en heb geen behoefte mij achter nicknames te verschuilen.Is dat wat jij doet?


  Maak melding

 92. De brandstof?, …daar is reeds in voorzien op 8 december toen de 15 mannen zijn vermoord.Het heeft alleen nog een vuurtje nodig..en daar gaan de Surinamers zelf voor zorgen.Gelukkig hoeven wij SURINEDS dat niet per post op te sturen..


  Maak melding

 93. de oplossing, eerst het gezwel wegsnijden met al zijn vertakkingen
  alle bankrekening van die dieven terug laten storten op de bankrekening van de belasting betaler (ook die van ingrid en die van jouw)
  dan alle bouterse agressieve linkse haat vriendjes uit suriname trappen en weer vrienden worden met het westen
  bouterse heeft suriname niets dan ellende gebracht met zijn zgn volksrevolutie
  dan mensen die verstand van zaken hebben met diploma’s de boel laten runnen
  dat ongeschoolde dieven tuig eruit trappen en salarissen terug vorderen
  zo kunnen we verder gaan
  maar als eerst moet het gezwel eruit met zijn uitzaaiingen voordat we verder kunnen
  bouterse zal noooooooooooiiiiiiiiit eenheid brengen
  dit zal je ook wel niet snappen


  Maak melding

 94. Mag ik gefrustreerd zijn! Ik lees hoe mensen met een wwb of wajonguitkering over het lot van andere die 10.000 km van ze vandaan zitten te kletsen terwijl de andere honger hebben en het niet goed gaat met de economie? En je krijgt een uitkering Diana want je plaats comments om 03:00 Nederlandse tijd dus kom me niet zeggen dat je werk me mars ..een dubbele losers die hier komt stoken.


  Maak melding

 95. @trobiemang
  Blakkamang Sandew Hira is hij je verloren neef uit Afrika.Wij hindostanen schamen ons voor hem dus neem ik aan dat hij 1 van jullie is waar men schaamte niet kent? 1


  Maak melding

 96. @Danie
  Genoeg van je onzin.Oplossingen die durven wij niet aan jou te vragen want die heb je eenmaal niet.De enigste oplossing is gewoon Suriname helpen bevrijden van bouta. En als je niet van plan bent dit te doen dan zwijg je maar liever.


  Maak melding

 97. Ray ik denk niet dat je met me wilt beginnen want dat gezever van jou brengt ook geen zoden aan de dijk ..zo dus maak me niet wakker


  Maak melding

 98. Iķ ben jou geen uitleg verschuldigd.Je gaat me nog vaker Hollandse tijd 3.00 uur tegen komen op WKN.Dan had je wat meer je best moeten doen op school..dan had je ook je eigen tijd kunnen inrichten ..stommie


  Maak melding

 99. misschien krijgt diana een uitkering maar het is legaal
  is jouw salaris die je van bouta krijgt uit de belastingpot wel legaal of die van ingrid
  de uitgave boeken moeten maar eens een keertje open gaan


  Maak melding

 100. Danie:
  Jij bent er ook zo zo één, de pot die verwijt dat de ketel zwart ziet! Huichelaar……, hoe verzin je het. Met je comment waarin je aanhaalt, ” schikken, vergeven en vooruit kijken”.
  Schikken? Nooit en te never! Vergeven? Bouterse die alles en iedereen minacht en er alles aan doet om onder zijn berechting uit te komen, en daarbij het land naar de afgrond heeft gebracht! Vergeven? No way! Vooruit kijken? Dat doen we zeker! Een toekomst zonder de dievenNDPbende!
  Buitenlandse inmenging, mijn reet! Als je persé cijfermatig bezig wilt zijn, dan zou je misschien kunnen becijferen wat dan die impact is als 85 % van de reageerders op waterkant bestempeld worden als ” buitenlandse krachten”?
  Hoeveel mensen reageren er op waterkant? Misschien 100?
  Voor jou simpel uit te rekenen toch? Of niet! Oe spiet kong !


  Maak melding

 101. Ga mn hondje uitlaten….Lief pekineesje..nog genoeg geld over van mn UITKERING!! MIE WAN E PLATA DJA…IKpis nog in mn broek…tot Ltrs..


  Maak melding

 102. de radeloze onder ons zijn diegene die bouterse zijn ass proberen te redden
  en de rest weet dat de wieken van de molen gewoon doordraaien
  wij hoeven niet radeloos te zijn

  Stré de f’stré, wi no sa frede.
  Gado de wi fesiman.

  snap je dit danie?


  Maak melding

 103. @Danie

  Is awarie domrie misiekaba je vader?. Jouw reacties benaderen het niveau van een kind.

  Eerst hang je de vrome christen uit en als je merkt dat die aanpak niet aanslaat dan gooi je het over een andere boeg waarbij je advocaat van de duivel gaat spelen en anderen hier uitmaakt voor vermeende “buitenlandse krachten”
  Hmmm….. ff nadenken, waar heb ik dit eerder gehoord?
  Danie de vrome christen, je masker is gevallen.
  Dondstraal toch een end weg. Kind!!!!!
  Elk vogeltje zingt zoals ie gebekt is


  Maak melding

 104. Ik vraag me af of de heren van de Front-partijen, ja de partijen die het Jungle Commando misbruikt hebben, ook voor de slachtoffers van de binnenlandse oorlog een krans hebben gelegd? Volgens mij waren zij in geen velden of wegen te bekennen. Zo zie je maar weer. Als de vos de passie preekt boer pas op je kippen en ganzen.Geen enkel teken van respect hebben ze getoond voor de slachtoffers.


  Maak melding

 105. Van Dijk Silos en Kanhai hebben zeker rechten gestudeerd aan de Desiley Kumakoisi Universiteit van Suriname, er komt alleen juridische @#$% uit hun grof gebekte smoelwerken, ik denk dat in elk beschaafd land deze twee advocaten al lang door de orde van advocaten eruit getrapt waren, alleen Didibri zal zijn verdediging van dit soort advocaten laten afhangen, zelfs in het buitenland slaagt hij erin om de meest louche advocaten te rekruteren, denk maar aan Inez Weski en Moskovisch, de eerste lijkt zo uit een satanische horrorfilm ontsnapt en de ander is vanwege zijn fishy praktijken uit de orde van advocaten in Nederland gezet.


  Maak melding

 106. het verschil is dat bouterse 15 ongewapende burgers heeft afgeslacht op 8 december en op 29 december 1986 39 ongewapende vrouwen en kinderen heeft afgeslacht in moiwana

  stukje wiki

  Troepen van Bouterse waren geïnformeerd dat rebellenleider Ronnie Brunswijk zich in het dorpje bevond. Maar toen de militairen Brunswijk niet konden vinden en geen van de dorpelingen kon of wilde vertellen waar hij was, schoten de militairen ten minste 39 onschuldige dorpelingen, onder wie voornamelijk vrouwen en kinderen, dood.
  Ook werden veel huizen in het dorp (waaronder dat van Brunswijk) in brand gestoken.

  gezellig he jouw held bouterse
  verder heb ik niets met brunswijk te maken maar als hij ongewapende mensen heeft dood geschoten hoor ik dat graag


  Maak melding

 107. @ Damsco

  “O SORRY JOJO,IK EN JOU ZUS LAGEN IN BED,WIJ HEBBEN ONS VESLAPEN,NA EEN WILDE NACHT.WE KONDEN NIET AANWEZIG ZIJN.”

  Sorry Damsco ik heb geen zus maar wel een broer die wel eens slechte keuzes maakt.
  Jouw waarnemingsvermogen is schijnbaar niet zo heel erg goed.


  Maak melding

 108. Vanavond een vroege avond…Nog wat van GEESTELIJK DANIE gehoord.?.Denk dat ze verrast is door de ontmaskering van Will Power…..Tot morgen…Kuneti.👀


  Maak melding

 109. Houden de leugens van deze laffe moordenaar dan NOOIT op?

  “Eigenbelang president ondergeschikt’ –

  President Desi Bouterse heeft zich bij de beslissing om het Decembermoordenproces te stuiten niet laten leiden door zijn persoonlijk belang. Althans, zo verklaart zijn raadsadviseur Winston Lackin tegenover de Ware Tijd. Bouterse, die hoofdverdachte is in het Decemberstrafproces, zou zo zorgvuldig mogelijk het besluit hebben genomen “binnen wet en recht”. Dat blijkt volgens Lackin met name uit de verschillende consultaties die hij gevoerd heeft met actoren in de samenleving


  Maak melding

 110. THEO PARA: Presidentieel bedrog

  “Met het misbruik van artikel 148 van de Grondwet, om politiek in te grijpen in het lopende 8 December strafproces, waarin hij zelf hoofdverdachte is, heeft Bouterse zich weer ontmaskerd. Nu, als een dictatoriale leider die zijn staatsmacht inzet voor persoonlijk gewin.

  Weer was een verzonnen gevaar, nu de ‘staatsveiligheid’, de ‘onderbouwing’! In een democratische rechtsstaat zou een democratische bestuurder de schijn van belangenverstrengeling vermijden, door terug te treden in een casus waarin hij privé belangen heeft. Niet Bouterse.


  Maak melding

 111. @Amaranta..je vroeg wat mijn mening is over het epistel van Danie..
  Hoewel de strekking ervan op mij overkomt dat het goed bedoeld is, klinkt het wel erg idealistisch.
  De enige rieeele oplossing die rust in het land kan brengen is als Bouterse en de andere verdachten van 8 december de rechtstaat respecteren en de consequenties van hun daden aanvaarden.
  Pas als er recht gesproken is kan er gesproken worden van waarheidsvinding die op een juridische basis gestoeld is.
  Bouterse en clan zijn verantwoordelijk voor de dood van honderden Surinamers die zonder enige vorm van proces zijn afgemaakt.
  Hiervoor kan in mijn ogen nimmer zondermeer gratie of amnestie worden verleend. De slachting te moiwana , de moord op inspecteur Gooding , de “verdwijning”van tientallen mensen, de moord op Fred Ormsrkerk, Humphrey Keerveld, Sugrim Oemrawsingh , Horb, enz enz , zijn misdaden die nooit en te nimmer ongestraft mogen blijven.
  Dat is de enige manier waarop de rechtstaat enigszins kan worden hersteld.
  Tot de dag van vandaag worden er mensen die misdaden hebben gepleegd tijdens de tweede wereld oorlog, vervolgd.
  Ik zie niet in waarom Bouterse en anderen die zich aan halsmisdrijven hebben schuldig gemaakt in de jaren 80 en daarna, niet vervolgd zouden moeten worden.
  Al overleeft Bouterse de uitkomst van het proces niet, maar er moet in mijn optiek een rechterlijke uitspraak komen. Pas dan kunnen nabestaanden en het volk werken aan een stukje verwerking om daarna geleidelijk aan die zwarte bladenzijden in de Surinaamse geschiedenis om te slaan..


  Maak melding

 112. @Diana

  Ik ben nu wakker ja en maak me ready om naar het werk te gaan..iets wat jij niet doet kennelijk want je sluit de chat en opent de chat lik wang beheerder


  Maak melding

 113. @Will Power

  Kom geen analist voor me spelen oke, want dit is wat jij doet met de tien regels die je hebt geschreven.

  Je stelt jezelf twee keer een vraag waarvan je de antwoorden al weet..vindt ik al geen slimme set van je
  1ste vraag Is awarie domrie misiekaba je vader?
  2de vraag waar heb ik dit eerder gehoord?

  En nu komt het..daarna maak je de volgende fouten

  1ste fout …Jouw reacties benaderen het niveau van een kind.

  (Je denkt te weten met wie je te maken hebt)

  2de fout …Eerst hang je de vrome christen uit en als je merkt dat die aanpak niet aanslaat dan gooi je het over een andere boeg waarbij je advocaat van de duivel gaat spelen en anderen hier uitmaakt voor vermeende “buitenlandse krachten”

  (Je denkt te weten dat ik een vrome christen ben en je denkt te weten dat ik de advocaat van de duivel ben)

  3de fout ..Danie de vrome christen, je masker is gevallen.

  (Hier denk je ook al te weten dat je met de vrome christen te maken hebt en je denkt daarnaast te weten dat me masker gevallen is)

  Dondstraal toch een end weg. 4 de fout …Kind!!!!!

  (Je denkt als laatst te weten dat je met een kind te maken hebt)

  Conclusie: Je denkt te veel voor andere mensen, dat is jou probleem


  Maak melding

 114. Rest @Astaman

  Ik denk niet te weten ….ik weet zeker dat je een oude verbitterde man bent die in Nederland woont. Ik weet ook 10000% zeker dat je allang geen liefde meer voor Suriname hebt. Plus ik weet zeker dat jij het woord van God nooit tot je hebt genomen laat staan begrepen.


  Maak melding

 115. @ Danie,

  Ben je helderziende of schijt je het forum vol met verzinselen en waanideeën?

  Of ben je net als Bouterse door God gestuurd om de mensen hier op andere ideeën te brengen.


  Maak melding

 116. DAG VAN NATIONALE TROUW :

  Niet de staatsveiligheid blijkt in gevaar,

  NEEN een stel IDIOTEN BEDREIGEN DE KRIJGSRAAD,

  TERWIJL president en Minister van justitie, driftig meewerken aan bekladding van de Onafhankelijke Rechtspraak, in plaats van HUN WERK te doen, namelijk deze BEDREIGERS OP TE PAKKEN EN TE LATEN BERECHTEN !!

  INDERDAAD een SURINAAMSE NATIONALE ROUWDAG !

  De Surinaamse RECHTSSTAAT is NIET MEER !!!


  Maak melding

 117. @Robinho, hartelijk dank voor de uiteenzetting hoor !
  Ik ben het roerend met je eens maar wilde het van jouw ook horen; helder en duidelijk ! Thanks.


  Maak melding

 118. Op het monument staan slecht 200 namen gegrafeerd.

  Deze neerlandicus die dit artikel heeft gepubliceerd maar weer naar school !!!
  Gegrafeerd schrijf je zo gegraveerd !!!!!!


  Maak melding

 119. @Danie,

  Conclusie: Je denkt te veel voor andere mensen, dat is jou probleem.

  Jou met een W Danie. In dit geval is het een bezittelijk voornaamwoord en geen persoonlijk voornaamwoord.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.