Guyana’s president kort op bezoek in Suriname

27

PARAMARIBO/NIEUW NICKERIE, 2 jul – De president van Guyana, David Granger, heeft Suriname kort bezocht. Hij heeft in grensdistrict Nickerie een ontmoeting gehad met president Desiré Bouterse. Bouterse wil meer economische samenwerking.

Bedrijven van beide landen zouden meer zaken met elkaar moeten doen. De regering van beide landen moeten het allemaal mogelijk maken. Volgens Bouterse liggen er mogelijkheden zat in overeenkomsten die Suriname recent sloot met he buitenland. Hij noemde onder meer de overeenkomsten met de Islamic Development Bank. Met Israel wordt een plan uitgevoerd om de landbouw stevig op te krikken.

Het gaat bij elkaar om ruim twee miljard dollar aan ontwikkelingsinvestering. Granger zei dat de twee landen inderdaad meer gebruik moeten maken van de mogelijkheden. Ook Guyana heeft veel te bieden. Surinaamse bedrijven hebben al filialen opgezet in het buurland. De staatshoofden spraken ook over de perikelen rond het strafproces tegen Bouterse. Suriname neemt deel aan de Caricom-top binnenkort in Guyana.

Bekijk ook:


27 REACTIES

 1. Economiese samenwerking met bouta betekent stelen van de staatskas om zichzelf en zijn criminele vriendjes te verrijken. Abrahams, Laken, Herrenberg, Dilip Sardjoe, en die 40 staatsadviseurs.


  Maak melding

 2. Dhr Granger zal niet vergeten zijn hoe Ddb opeens over tigri begon toen Venezuela recentelijk met haar militairen het Guyanees grensconflict aanwakkerde.

  Guyana werd van links en rechts aangevallen, en die weet dat DDB in bed ligt met Maduro.

  Nu heeft DDB wanhopig contact nodig om zich te ontdoen van het nationaal debacle rondon 8 dec en om zijn eigen illegaliteit legitimiteit aan te naaien.

  Ddb heeft wat lekkers voor Guyana in de vorm van projecten waar Suriname voor betaald.

  Dhr Granger doet het slim door samen te werken, zo krijgt hij tenminste een beetje waar terug voor het goud dat uit Guyana gesmokkeld wordt en onherkenbaar gesmolten wordt in Suriname. Met medewerking van Surinaamse autoriteiten.


  Maak melding

 3. Waarom wil Granger het risico lopen om Bouta de hand te moeten schudden? Elke zichzelf respecterende staatshoofd zou zich, net als de Duitse voetballer Boateng, die weigerde coach Joachim Loewe een hand te geven, in allerlei bochten moeten wringen om de smerige hand van Bouta niet aan te raken.


  Maak melding

 4. Dino voor 14 jaar in een USA gevangenis en Bouterse zelf moet illegaal ingrijpen in een moordproces waarin hij zelf de hoofdverdachte is..

  Lekker bezig Bouterse…


  Maak melding

 5. Ineens is Guyana het reddende land?
  Wat was de bedoeling? Dat Guyana in Suriname zou moeten investeren of Suriname in Guyana? Of beide?

  Hmmmmm, misschie kan het helpen. De blinde en de lamme kunnen wel wat voor elkaar betekenen.


  Maak melding

 6. Heeft de killer/cokesnuiver geen wet uit zijn hoed kunnen toveren om tigri terug te nemen. Het tigri gebied is bezet. De bezetting, dat is echt iets dat je kan zeggen dat er sprake is van staatsgevaar


  Maak melding

 7. Tigri nemen wij terug.
  De front regeringen hebben 70 jaar en langer erover gedaan.
  Wij zullen het in minder dan de helft doen.
  Dus in 33 jaar zullen wij zorgen dat Tigri geen betwist gebied meer is.
  Kijk maar wat allemaal geregeld moet worden omdat je al die jaren een regering had die geld binnen kreeg en zich nooit bekommert heeft over Suriname.
  Dus wees gerust binnen 33 jaar zullen wij de klus klaren.
  Denk erom surineds om het karwei te klaren hebben wij jullie niet nodig.
  Blijf maar zitten waar jullie zijn en als wij al die troep opgeruimd hebben dan mogen jullie komen genieten.
  Ook voor de Riool Ratten Henk Molenaar 2016 en Oom Bert.
  Hebben jullie ooit een plan gemaakt hoe Tigri bevrijd moet worden.
  Oom Bert met zijn grote bek.
  Meer dan 70 jaar en nooit gelukt.
  Wij zullen ervoor zorgen dat het wel lukt.
  Dus kijk uit naar de komende 33 jaar


  Maak melding

 8. Bouta volksbedrieger heeft su gestuurd naar haitie!
  Moro ey doro!!!!
  Uit zeer betrouwbare bron is vernomen dat zijn aanhang met meer dan de helft is verminderd!!!!
  Deze man verdeelt 100srd in ocer aan de mensen de mensen nemen het geld dan gaan ze weg!!!!! Wat een toestand!!!!!
  Bouta saka helemaaaaaaallllll!!!!!!


  Maak melding

 9. Suriname, het Surinaamse leger heeft geen schijn van kans om het Tigrigebied weer in te nemen. De Guyanezen hebben in de loop van de tijd daar een zodannige sterke legerkazerne opgezet dat het Suriaamse leger vanuit Paramaribo, Nickerie, enz, geen schijn van kans heeft om daar één schot te lossen. Bovendien kunnen de Guyanezen zowel over land, de weg, als lucht het gebied veel sneller bereiken. Troepen sneller aanvoeren, voedseltransporten, enz.

  Alle Indianen in het gebied daar spreken engels en zijn Guyanezen. De Guyanese vlag hangt daar in top.

  Het Guyanees leger is beter en sterker dan van Suriname.

  Het Tigrigebied is van Guyana en Suriname kan er naar fluiten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 10. Guyanese leger tegenover het Asterix en Obelisk leger van Suriname verwikkeld in een crisissituatie door de opperrover die president mag spelen. De westgrens van Suriname is de enige grens die op diverse kaarten steeds weer anders wordt aangeduid. Deze grenszaak internationaal gebeurt niet. Rover Wijdenbosch had gedreigd en nu is andere opperrover aan zet in gesprek met Guyana.
  Guyana heeft vrij recent het maritiem conflict met Suriname gewonnen op basis van Surinaamse stommiteiten. Zie hier het ultieme bewijs dat Suriname alleen in eigen land grote smoel kan opzetten tegen eigen burgers maar internationaal er niks van bakken met hun nikszeggende strei def strei. Wie hebben zij als fesiemang? Jawel, een moordenaar pursang dat dan weer wel he?


  Maak melding

 11. Mr.??,Suriname is 41 jaar onafhankelijk en volgens jou heeft het Front 70 jaar lang Tigri niet kunnen bevrijden. Idioot ??, jij denkt nog slimmer en logischer dan Bouta. Jij wil Bouterse nog 33 jaar de tijd gunnen om het probleem Tigri op te lossen, terwijl hij, met zoveel slapeloze nachten als hij nu heeft, blij mag zijn als hij 2020 haalt, als president en als persoon.


  Maak melding

 12. DDB kan direct ter zake gaan..Tigri innemen ..FABELTJES KRANT..Denk je nog dat een militaire zijn leven wilt wagen..ze volgen niet meer lukraak alle orders op.


  Maak melding

 13. Die bouta ziet er inderdaad ongezond uit!
  Het is die vloek v 8 dec die op hem rust en nu ook vloek v het volk die hy keihard v de gek heeft gehouden!
  Ma moro ey doro!!!!!!!
  Stand bg for more action!!!!


  Maak melding

 14. Henkes,
  Inderdaad dat probleem van Tigri is niet 41 jaar oud.
  Maar 70 jaar lang.
  Het speelt allang.
  Maar wij zullen het binnen 33 jaar oplossen.
  Dus hou op met je onzin.
  Tigri speelt al vanaf Nps,hpp,actie groep Vhp ,PNR enz.


  Maak melding

 15. Tigri is een groot probleem dat al lang speelt !

  Alleen een regering die ECHT voor Het Volk werkt, Suriname vooruit wil brengen, kan aan een oplossing werken !!

  In elk geval NIET een NDP-regering die Ons Land Totaal FAILLIET heeft gemaakt door WANBELEID EN OPENLIJKE CORRUPTIE !!

  PS : Zeg aub aan Dora, dat een van haar HOOFDTAKEN
  als justitieminister is : subversieve elementen en personen /groepen die de staatsveiligheid bedreigen, te arresteren
  en uit te schakelen !!


  Maak melding

 16. ??

  Het Tigrigebied zal nooit (meer) Surinaams grondgebied worden.
  Daar zijn internationale organisaties het al heel lang over eens.
  Dat een bepaalde groep Surinamers er anders over denkt, doet daar niets aan af.


  Maak melding

 17. Mr ??, Waarom moeten we 33 jaar wachten voordat jullie het probleem Tigri opgelost hebben? Jullie zijn over het algemeen toch daadkrachtiger, met name wanneer het gaat om ongewapende burgers, dan hebben jullie de oplossing binnen een paar minuten, of hooguit in een paar nachtelijke uren, maar wanneer het gaat om militairen, die ook de beschikking hebben over uzi’s, moeten we plotseling 33 jaar geduld hebben?


  Maak melding

 18. Het is waar dat Guyana in de tussentijd ruim de gelegenheid heeft gehad om zichzelf voor te bereiden op een eventueel gewapend conflict met Suriname. Wij hebben natuurlijk al die kostbare jaren met onze steeds herhalende interne conflicten lopen f*cken tot op de dag van vandaag toe.

  Surinaamse militairen zijn zich bewust van de sterkte van het Guyanese leger in het Tigri gebied. Guyana heeft een zeer klein leger welke erg verspreid gelegerd is. Ze moeten een groot gedeelte van hun leger in het zogenoemde Essequibo gebied houden ivm Venezuela. Het Surinaamse leger heeft in tegenstelling tot het Guyanese leger militaire ervaring in een gewapend conflict. Een groot gedeelte van de Guyansese militairen zijn dienstplichtigen dus geen professionele militairen.

  Een nodeloze gewapend conflict tussen beide arme landen moet vermeden worden en alleen als optie worden gezien. Dit beseft Suriname ook. Suriname doet er goed aan kenbaar te maken wat er in de besloten vergadering(en) word gedebatteerd over het Tigri gebied.


  Maak melding

 19. Suriname voert sinds 1975 inzake Zuidwest-Suriname een buitenlands beleid van lik me vestje. Zo een verschrikkelijke knudde beleid dat het om te huilen is.

  Guyana lacht keihard om elke dubbelzinnige of onzinnige uitspraak die uit Paramaribo komt! Daarom roept men vanuit Georgetown makkelijk dat het dispuut allang geregeld is. En elk jaar dat Guyana Zuidwest-Suriname langer in bezit houd is in haar voordeel!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.