Geladen zitting van de Krijgsraad over decembermoorden

120

Van links naar rechts: Rechtsgeleerde Gaetano Best, advocaat Hugo Essed en nabestaande Eddy Wijngaarde donderdag na afloop van een geladen zitting van de Krijgsraad op het Griffie der Kantongerechten in Paramaribo. Essed is raadsman van de nabestaanden die dringen om voltooiing van het strafproces tegen de verdachten van de decembermoorden uit 1982. Aanvankelijk zou auditeur militair Roy Elgin donderdag zijn requisitoir houden, maar de regering heeft een dag eerder, op basis van het grondwetsartikel 148 een resolutie uitgebracht en het Openbaar Minister in Suriname opgedragen de vervolging te beëindigen. Procureur genraal Roy Baijnadj Panday heeft naar aanleiding daarvan een brief gericht aan de Krijgsraad. Die heeft het proces verdaagd tot 5 augustus. Dan laat Krijgsraadpresident weten hoe de rechters in de zaak denken over een stopzetting en of de Krijgsraad daarmee instemt.politie-VeiligheidEr waren donderdag extra veiligheidsmensen op de been in de buurt van het gerechtsgebouw waar het decemberproces plaatsvond. Het verkeer was omgeleid.

Kanhai
Irwin Kanhai, advocaat van president Desire Bouterse van Suriname.

Bekijk ook:


120 REACTIES

 1. Het is een lopende strafzaak en dezelfde grondwet schrijft geen inmenging mag plaatsvinden in een lopende rechtszaak.
  Er wordt geen uitzondering gemaakt.
  Het bewuste artikel waar Bouterse het OM buitenspel probeert te zetten had bij aanvang van het proces jaren geleden moeten plaatsvinden.Niet nu het proces reeds gaande is.


  Maak melding

 2. Please…ik hoop het zo…dat deze man mijn plannen niet in de war schopt.Ik kan anders niet terug naar mijn land zolang hij nog president is…IK WIL ZO GRAAG DAT ER WAT RUST IN DE TENT KOMT…EN DE CORRUPTIE EN AL DAT GEDOE AFNEEMT.DAN IS ER OOK VANZELF MINDER CRIMINALITEIT!!!


  Maak melding

 3. De nabestaanden zullen volharden in hun strijd om gerechtigheid en terecht. Ook al moeten zij hemel en aarde bewegen is dit hun goed recht. Zij zullen nooit en te nimmer accepteren dat er geen afgerond proces plaatsvindt. Een sergeant heeft de gore lef gehad om hun geliefden die een beroep uitoefenden nadat zij hun studie succesvol hebben afgerond te martelen en te vermoorden. Een aantal van deze slachtoffers waren rolmodellen. Andre Kamperveen bijv was een respectabele man met goede connecties bij de FIFA alsook bij de CONCACAF. Na zijn dood ging het meteen bergafwaarts met de (voetbal)sport. Jozef Slagveer behoorde tot een van de top journalisten die is gemarteld en vermoord. Deze barbaarse praktijken zijn voor rekening van bouterse en zijn manschappen. Heel veel succes aan alle nabestaanden die door deze schoften opzettelijk om het leven zijn gebracht.


  Maak melding

 4. Zo gaat het in Suriname.Daar heeft de duivel voor het zeggen.Hij is de eigenaar van het land die uit 500.000 inwoners bestaat.Die andere politieke partijen hebben niets te zeggen anders worden hun leiders opgepakt en doodgeschoten en niemand durft in te staan voor de gevolgen.Rechtsstaat bestaat niet in Suriname.Andere moordenaars worden wel vervolg i het land. Iedereen is bang voor Bouterse de verschrikkelijke.Het land is failliet mensen leven in armoede.Alle reserves van het land is verdwenen en niemand durft zijn mond open te doen.Zo lang deze man nog president is komt het nooit meer goed.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 5. @Damscoco
  Komt die Irwin Kanhai van mars of zo. Die man ziet eruit als een Aboriginal, maar zijn denken is als van een barbaar.
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  JULLIE ,…OLIEBOLLEN BLIJVEN DISCRIMINEREN,SURINAME HEEFT NIKS AAN JULLIE ,Aboriginals,ZIJN OOK MENSEN.JIJ BENT ECHT EEN KOKO .ANDERS NIKS.JE HOORT THUIS IN EEN ONDERBROEK MET REMSPOREN.SHOW UP MANG !


  Maak melding

 6. @diana
  Please…ik hoop het zo…dat deze man mijn plannen niet in de war schopt.Ik kan anders niet terug naar mijn land zolang hij nog president is…IK WIL ZO GRAAG DAT ER WAT RUST IN DE TENT KOMT…EN DE CORRUPTIE EN AL DAT GEDOE AFNEEMT.DAN IS ER OOK VANZELF MINDER CRIMINALITEIT!!!
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’STAY AWAY,SURINAMERS HATEN JOU SOORT.


  Maak melding

 7. Elke moordenaar moet berecht worden en elke nabestaande heeft recht om te weten : wat is gebeurd ? Hoe kom dat ? Waarom? En door wie ?
  Rechters van de krijgsraad : laat jullie je ballen zien dat jullie allemaal kerels zijn!!
  Laat jullie niet overrompelen door die grotten wijk kabouter kanhai.
  Als moordenaar desi vrij spraak krijgt, moeten even goed die andere te Santo boma ook krijgen.
  Let op elke rechter dient de AVRM te eerbiedigen, Amerikaanse verdrag voor de rechten van de mens.
  Dus zoek ondersteuning in new york.


  Maak melding

 8. Ik schreef het al bij een andere topic..De dames van de krijgsraad kunnen de geschiedenis ingaan als “de drie wijze en dappere vrouwen die Suriname gered hebben van een zoveelste dictatuur. Als de grondwet en internationale verdragen het toelaten dat zij de zaak gewoon voortzetten , dan hoop ik dat zij de durf hebben om dat ook te doen. Bouterse zal ze ongetwijfeld arresteren cq huisarrest geven.. Dit kan het begin van het einde van die duivel en zijn handlangers betekenen want zowel internationaal en nationaal denk ik dat men dit niet gaat pikken.. Ik denk en hoop vooral dat het IMF in dat geval echt zich terugtrekt…
  De dag dat deze man zijn laatste adem uitblaast zal er een volksfeest losbarsten in de straten van Suriname..alle NDP loyalisten moeten vervolgens vervolgd worden waarbij overgegaan moet worden tot inbeslagname van alle gestolen geld en andere goederen ( roerend en onroerend) van de samenleving.


  Maak melding

 9. Door NDP Regering is Armoede en moderne Slavernij terug gekomen anno 2016 .

  Ik kan geen 1juli vieren door de Devaluatie heb ik geen geld meer .
  Damsco@kan je wat geld voor me sturen ik kan geen Kip en Bier kopen .

  Damsco@ groeien de Cocos planten goed waht naar twee jaren gaan wij exporten naar Europa .

  Damsco@ je Dikke Silos Akang Zwarie Minister word te snel boos net als Bouterse .

  Liegen maakt Silos tot waarheid
  Onwettigheid maakt ze tot wettigheid

  De vragen van Apintie Radio en STVS waren al moeilijk genoeg voor Dikke Silos dat ze boos word en van de hak naar de tak gaat .

  Damsco@ ik had Silos Limbo Lacking via radio srs wat een hoofd pijn .

  Hybridisch Regering hebben jullie van af 2010 vragen jullie aan Algoe minister van LVV wat Hybridisch betekend .


  Maak melding

 10. Dew baboeram ( een schande voor de hindoestanen en in het bijzonder zijn eigen familie, want die afstand van hem genomen) en de killer hebben eeuwige trouw aan elkaar beloofd. Dominee breedbek heeft ze in het echt verbonden. Ze liepen gisteren hand in hand bij de nep herdenking.
  Ook de de andere rover/verkrachter, lonnie was er bij.
  wat een poppenkast.
  99,99% van de aanwezigen waren de ndp bende/rovers


  Maak melding

 11. @Oom Bert,
  Kijk in de spiegel dat zal je anders praten.
  Jouw dikke figuur qua omvang buik verraad je al.
  Trouwens al zou Dora te dik zijn de capaciteiten die zij heeft heb je niet en dat zal je ook nooit bereiken.
  Heb je al een plan ingediend hoe he 5 kilo kwijt denk te raken.
  Liegen daar ben je heel goed in.
  Damsco laat je niet uit het veld slaan.
  Deze slaaf Oom Bert is niet anders gewend en doet zich voorkomen alsof hij grondbezitter is in Suriname.
  Hij schept op en zegt dat hij aan de front regeerders te danken heeft .
  Anders was hij levens lang timmerman gebleven.
  Riool Rat Oombert we hebben je door.


  Maak melding

 12. Mensen niet huilen Jullie hebben kans gehad tijdens verkiezing.en gekozen voor NDP met Bouterse president.. Bespaar je tranen wand dit is pas begin wat nog gaat komen dat weet niemand maar su komt nooit meer goed..ik wens jullie een slapeloze nachten. Ps.beschouw wat alle maak gaande is in su een les.


  Maak melding

 13. Hoe trots kan je zijn .. Hoe hard kan je juichen en in je handen klappen ..Suriname zakt verder de afgrond in .. niet alleen financieel maar ook immaterieel ..Suriname degradeert internationaal ..

  “Het volk” waar zijn jullie toch mee bezig, waar hebben jullie toch voor gekozen .. Zien jullie nu echt niet in waar de gekozen weg naar toe leidt ??

  Kunnen jullie nu echt trots zijn ??


  Maak melding

 14. Dat ligt niet aan jou.De zelfde gedacht en gang als je “baas”Suriname is niet jullie bezit..Suriname is voor/van elke Surinamer.Omdat jullie het hebben geclaimd als zijnde jullie bezit daarom gaat het land niet vooruit.En blijven de mensen die willen investeren weg.Kom van je hoge horse af.Of denk je dat ik op jullie soort zit te wachten.Tolle,je hebt me niets te bieden..als ik kom ben ik loaded.Ik houd van het land exclusief jou soort..


  Maak melding

 15. Als ik de beslissing waag terug te keren denk je toch niet dat ik voor Surinamers kom..Dan kom ik omdat ik van het land houd.Surinamers haten mijn soort..dan is het wederzijds.. ( exclusief mijn familie/vrienden)


  Maak melding

 16. Ik heb altijd gezegt dat politiek een smerig spel is.In Su zijn we nog niet zover dat wij begrijpen hoe het politieke spel wordt gespeeld.Een paar zaken hierover Joris Demmink kon zijn lul niet in zijn broek kon/kan houden heeft vermoedelijk een paar kleine Turkse jongens sexueel misbruik.OM in Nederland de ( de hypocriete tatas ) heeft besloten deze man niet te vervolgen.Heb begrepen dat onder de 15 personen iemand met de Nederlandse nationaliteit zat/zit.Mijn vraag is waarom hr Spong/familie van diegene met een Nederlandse nationaliteit niet vragen aan de Nederlands overheid om die stukken die pas na 60 jaar mogen worden ingezien niet nu openbaar worden gemaakt zodat de schuldigen ook nationaal/internationaal kunnen worden aan gepakt.Of informeer desnoods bij een Nederlandse advocaat om te kijken als je de Nederlandse staat voor de rechter kan brengen om dit te eisen.Ik heb het vermoeden dat de Nederlandse staat er belang bij heeft dat diegene die verantwoordelijk zijn niet vervolgd worden.De Amerikanen wilden van Saddam hun bondgenoot af ze hebben hele landen om gekocht om Irak binnen te vallen.Anno 2016 weten wij dat dit allemaal leugens zijn.Waar zijn de WMD nooit gevonden ,en Nederland en andere westerse landen lopen achter deze yanks aan.Voorheen werd gezegt dat GB een schoothondje was/is van Amerika tegenwoordig is dat Nederland
  (SCHOOTHONDJE)


  Maak melding

 17. DDB en de gangsters gingen vanuit dat ze met hun list en bedrogplan en uitvoering vandaag alles weer onder controle hadden en rustig achter over konden leunen.

  Mooi niet, hun list en bedrogplan is zo doorzichtig dat zelf een lagere schoolleerling het door heeft.

  DDB zit behoorlijk in de piepzak en het is voor hem dus uitstel van het vonnis.

  Vast staat dat de krijgsraad niets te maken heeft met zijn brief naar de PG en haar werk rustig kan doen, zoals het in een democratische rechtsstaat, waar de rechterlijke macht een onderdeel van de Trias Politica is, hoort toe te gaan.

  Feit is dat DDB en de gangsters zich wel met de brief hebben ingemengd in deze zitting/strafproces van de krijgsraad en hebben getracht het stop te zetten.

  Mooi niet dus, zie wie slapeloze nachten heef/hebben en te kijk staat/staan.

  Het valt mij op dat een zogenaamde deskundige DDB wil prijzen, in de Ware tijd schrijft dat het belang van DDB ondergeschikt is. Welke lezer van dat stuk dat gelooft moet wel behoorlijk zwakzinnig zijn. Deze man probeert DDB beter voor de dag te laten komen dan de vlag er werkelijk voor DDB bij hangt.

  Ook een andere clown die nu met hem samenwerkt, valt de Internationale Commissie van Juristen aan en probeert de spot met hen te drijven.

  DDB en de rovers zitten gewoon in de piepzak. Een Kwestie van tijd en het moment.

  Aan alle oprechte Surinamers, die nu de armoede meemaken en zien hoe het land in verval is. Ik roep u op om de rechters/krijgsraad te ondersteunen, samen zijn wij sterk,
  De rechters van de krijgsraad/rechtbank moeten hun rug recht houden en hun werk doen. Surinamers steun deze mensen, media, journalisten, docenten, leerlingen, studenten, huisvrouwen, hosselaars, marktventers, politici van de oppositie, vakbondsleiders en hun achterban, ondernemers, landbouwers, arbeiders, kortom alle oprechte Surinamers die van deze criminelen af willen en in een democratische rechtsstaat willen leven.

  Leve:
  – de rechterlijke macht, de rechters, de krijgsraad,
  – de democratische rechtsstaat; de grondwet van Suriname en Internationale Verdragen, Mensenrechten,
  – Alle Surinamers die van de huidige criminelen die aan de touwtjes trekken in Suriname,
  – vrijheid, gelijkheid, broederschap/zusterschap,
  – mensenrechten,
  – rechtvaardigheid,
  – enz, enz.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Get Up Stand Up, Get Up For Your Rights
  Dont Give Up The Fight!

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Volk van Surinamers, laat zogenaamde deskundigen u geen zand in de ogen strooien. Deze lijders zijn grote criminelen, die met hun enige eigen belangen bezig zijn. Uw armoede interesseert ze niet. DDB en de Rovers roepen heel hard: Houdt De Dief!

  DDB heeft Suriname 3 x skeer gemaakt, leeft in weelde en u pinaart, leeft in grote armoede en kan de rekeningen niet betalen.

  Wie houdt, Wie Voor De Gek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. @Mundo,

  Uw NDP-praatje is inhoudsloos en u bent slecht op de
  hoogte van Strafvordering en Strafrecht. De DADERS, volgens het strafrecht, zijn militairen onder leiding van toenmalige legerleider Bouters, die Ongewapende en Onschuldige Surinaamse Staatsburgers hebben GEMARTELD en met KOGELS HEBBEN DOORZEEFD !!
  (ZIJ hebben de trekkers overgehaald en hebben gemarteld)

  Daar verandert geen enkel DOSSIER wat aan, geen Nederlands, geen Russisch en geen dossier uit Mars !

  Wanneer Bouta en zijn massamoordvrienden enig verontschuldigend/strafverminderend argument zouden hebben, dat had hun verdediging dat vanaf het begin van
  de strafzittingen naar voren gebracht en laten opnemen in
  het strafdossier, dat de krijgsraad in behandeling heeft !

  De NDP-meute en Desi trachten verwarring te zaaien door VALSE info, de Krijgsraad zal zonder meer, VOORBIJ GAAN, aan deze ONZIN !

  Zie ook de eerder IN HET OPENBAAR gedane VERKLARING van de Hoofddader : het “OP DE VLUCHT DOODGESCHOTEN-VERHAAL” dat VOLKOMEN NEP en ONJUIST BLEEK !!

  Sranangmang, LET OP, nadat de NDP Onze Staat Financieel FAILLIET heeft gemaakt, worden nu uw Grondwet, Uw Grondrechten en uw Mensenrechten VERKWANSELD !!!


  Maak melding

 19. Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Leve alle Surinamers/het Surinaamse Volk die van de huidige criminelen die aan de touwtjes trekken af willen in Suriname.
  Hoera, Hoera, Hoera!

  Weg met de huidige criminelen die momenteel aan de touwtjes trekken in Suriname en Suriname in grote armoede en verval hebben gebracht.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 20. Suriname zal gebukt gaan onder de grote verdeeldheid die er heerst tussen de mensen, zolang Bouterse leeft. Deze man laat een spoor van vernieling na, voor de volgende generatie.
  Er zal een tijd komen na hem dat velen zich waarschijnlijk zullen moeten verantwoorden voor de verkwisting van staatsgelden en middelen.
  Een natie die coupe plegers in bescherming nemen is gedoemd om te mislukken. De laatste jaren zijn het bewijs.
  Nationaal is het een puinhoop en internationaal te boek staan als bananenrepubliek.


  Maak melding

 21. Een land krijgt de regering die het verdient.

  Deze regering is slechts een stempelkussen van wat een stel oude mannen op de vlucht voor de rechter proberen te ritsellen voor zichzelf. Immuniteit voor vervolging en straf.

  Helaas werkt de rechtspraak niet snel maar in het algemeen wel grondig.

  De laatste strohalm van Kanhai is het stellen dat de mededeling van de Auditeur Generaal dat hem bevolen was geen requisitoir uit te spreken wordt door Kanhai als een Requisitoir gedefinieerd. Gelukkig gaat de rechter daar over en niet de boeren slimme recht-verkrachter Kanhai.

  Nu alle rook wolken weer optrekken kan gesteld worden dat verdachte Bouterse en maten een Phyrus overwinning claimen en Sysifus arbeid verrichten.
  De Auditeur Generaal heeft juridisch slimmer gehandeld door aan te geven zijn requisitoir afgerond te hebben maar dat hem opgedragen was niet te rekwireren. Hierdoor is de zaak nog onder de rechter en beslist de rechter wat er gaat gebeuren.

  Ondertussen kan Suriname laten zien dat alle gedoe met betrekking tot staatsveiligheid uit loze dreigementen bestaat uit NDP supporters hoek of mensen als Dew Baboeram.

  8 december is de metafoor voor slecht bestuur geworden. In een land waar geen recht bestaat kan ook geen natie groeien.


  Maak melding

 22. @Diana ,als je zo graag terug wilt keren naar Suriname hoef je niet te wachten tot het beter gaat. Wat is jouw eigen bijdrage dan? Kun je zelf niet actief meewerken aan een beter Suriname ? Je wekt de indruk heel zelfzuchtig en egoïstisch te zijn.Ikke ikke ,de rest stikke.

  Suriname staat op dit moment op een kruispunt waarbij als de verkeerde afslag genomen wordt het land nog verder afgedwaald raakt. Dat hoeft dus niet als men de koppen bij elkaar steekt. Dat hoeft dus niet als men water bij de wijn doet. Dat hoeft dus niet als men elkaar kan vergeven. Dat hoeft dus niet als men elkaar oprecht liefheeft.


  Maak melding

 23. Snel @en Damsco jullie hebben Hybridische denk beelden .

  Snel @ ik ben recht hebben van Grond van mijn voorouders achter hebben gelaten voor hun Nakomelingen .

  Snel @ hebben van grond is geen kunst om het te bewerken of beplanten .

  Snel@ Dikke Dora Akan Troesoe heeft Capaciteiten om te liegen al is ze advocaat .

  Snel@ al geeft je deze zwarte slaaf 1000 usd per dag om te werken , dat hoeft voor mij niet meer , mijn voorouders hebben al genoeg gewerkt , en ze hebben genoeg rijkdom achter gelaten .

  Snel@ je kan de Regering Grond vragen en zelf wat doen voor de Surinamers blijf niet praten ga winst maken .

  Oom bert was timmerman dat heeft een VROUW mij geleerd hoe je een Zaag en een Hamer moet hanteren .

  Oom bert staat klaar om met 2 vrouwen en jonge mannen
  afgestudeerd TU DELF om huizen te bouwen voor mijn doelgroepen .GRATIS .

  Oom Bert heeft zelf de Hydraulische Machines gekocht
  ik hoeft geen Front of NDP te vragen .

  landbouw gewassen van mijn voorouders kwam met de trein van Para naar Paramaribo in 1955 .

  Oom bert is zelf met de trein van Para naar Kwakoe Grong gegaan met een uitstapje van NPS dat was 1972

  Snel@ en Damsco gaan jullie onderzoeken hoe je BETON stenen lichter kan maken van een 25 kg naar 5 kg en een 6 duim .


  Maak melding

 24. Deze man heeft het land naar de afgrond geholpen.Laten zijn volgelingen niet de 1-2 sucessjes tellen..maar de zaken benoemen waar de NDP/DDB chronisch in hebben gefaald.Elk mens is bereid offers te brengen als het wat minder gaat.Ook in je eigen huishouden moet soms de ene doel wijken voor een ander belangrijker doel.Maaarrrr..het had in Suriname niet zo gehoeven.De armoede enz komt voor een groot deel voort uit wanbeleid.En dat is moeilijk te verteren.De REVO gaat wel met langa ..maar daar zijn de monden niet mee gevuld.Ook gezien het feit dat de president zijn ogen voor de nood van zijn volk gesloten houdt,als je let op zijn manier van leven.Dat maakt het voor de Surinamers onacceptabel en niet te verteren.Aangezien je niet mag generaliseren zijn er ook Surinamers die het allemaal best vinden..ze liggen dicht tegen de warme borst van DDB..of ze staan er niet bij stil.Ze vergeten dat hun kinderen een toekomst moeten opbouwen om morgen zelfstandige burgers te zijn.


  Maak melding

 25. De krijgsraad heeft in haar vonnis de auditeur militair bevolen zijn requisitoir te houden op dertig juni. De auditeur militair heeft gevolg eraan gegeven. Door te stellen dat hij geen requisitoir houdt en slechts op last van PG een bevel overdraagt, heeft hij hiermee voldaan aan zijn requisitoir.


  Maak melding

 26. Waarvoor zie jij me aan ..een Pakira?Nogmaals ik hoef niks van niemand..dus de Staatskas behoeft geen extra bewaking omdat ik er ben.Ik ben bereid mijn schouders eronder te zetten.Ik ben een empathisch goed onderlegd persoon.MAAR..als je denkt dat ik mn schouders ga zetten onder iets waar ik part noch deel aan …dan ga ik graag door voor egoist.Beginnen jullie je zooi die Jullie hebben gecreëerd op te ruimen ..te beginnen met 5 december…Laat me weten wanneer jullie zover zijn..


  Maak melding

 27. @Diana,oke, je beweert dat je bereid bent je schouders eronder te zetten. Tegelijkertijd zeg je dat Surinamers hun eigen zooi moeten opruimen omdat je part noch deel aan hebt.

  Die vraag van mij wat je eigen bijdrage is ,heb je derhalve niet beantwoordt. Ik blijf erbij dat je zelfzuchtig en egoïstisch bent.


  Maak melding

 28. En zo gaat het al 36 jaar .. Want inderdaad vorige regeringen hebben verzuimd hier iets aan te doen .. “Het volk” heeft zich immers ook verkocht voor een appel en een ei .. Zelfs de PG verzuimt zijn functie naar behoren uit te voeren ..

  Ik hoop het niet, maar dit kan nog jaren zo door gaan ..

  Keti Koti ?? Poer wang keti weer wang tra keti .. Dit keer “de keti” van de maffia die Suriname als dekmantel gebruikt ..

  Wie zal Suriname bevrijden en verlossen ..

  Respect voor die Surinamers die niet tot “het volk” van onrecht behoren en nog steeds hoop hebben op een beter Suriname ..


  Maak melding

 29. De meerderheid van het volk heeft NIET voor de NDP gekozen. Moet wel toegeven dat een groot deel hun ziel verkocht hebben voor een paarse trui, een enveloppe met inhoud, feestjes met gratis eten en drinken ( s’lands geld ), een machtiging dat een NDP er met je mee mocht in het stemhokje, vandaar zovele machtigingen en resuffelingen van district commissarissen en niet te vergeten miss Dora als leiding gevende bij het CHS waar er ook heel veel gerommeld is. Jammer dat het over grote deel van het volk door al deze criminele handelingen nu ook moet boeten.


  Maak melding

 30. Echt je kan zien wat wij rechtgeaarde surinamers bedoelen als we zeggen dat bouta de moordenaar Suriname en surinamers in zijn bebloede klauwen gegijzeld houd en in zijn greep heeft.
  De moordenaar komt bepalen voor de rechetrs en de PG die blij als een dolle hond achter hem aanrent ,blij dat hij de moordenaar kan dienen!
  Na 36 jaar en de rechters kunnen ,maar geen GUILTY vonnis uitspreken,zijn zelf weten dat dit het vonnis moet zijn .
  Hai Baja de angst om bouta boos te maken en daarna uit bed gesleurd te worden houd de rechters als aan de grond genageld. Als de rechters het niet durven dan is Suriname total verloren. echt de rechtbank is de eige instantie waar je moet zijn voor het krijgen van recht en rechtvaardigheid.
  Maar onze rechtsgang helpt ons niet,nee ze zadelen ons juist op met een moordenaar.Elgin die doet altijd zijn best om de moordenaar een gunst te bewijzen.
  nee met zulke bange rechters in Suriname gaat deze poppenkast show van rechters en bouta altijd nog door.
  We hebben om eerlijk te zijn INTERVENTIE van buitenlandse rechters en advocaten nodig!
  Hadden we maar Preet Bharara hier en 1 amerikaanse rechter in wiens ogen een crimineel een criminal is zonder aanzien des persoon .En zo een rechter gaat de orders van een blaffende hond als bouta niet opvolgen als onze incompetente Elgin en zijn soorten in Suriname.
  Schande!!!


  Maak melding

 31. @snel

  Suriname is moreel diep vervallen.
  Hoe in Godsnaam is het mogenlijk dat iemand de moordenaar van zijn broer bossies en brassas gaat geven en doen alsof hij net zijn broer uit de doden heeft gewekt!Arme Sandew ik heb medelijden met hem ,hij is geestelijk ziek,die arme man beseft niet eens dat hij bossies en brassas geeft aan de moordenaar van zijn broer die nu 6 voet onder de grond ligt begraven. Uit schaamte zo een broer te hebben moet John Baboeram in zijn graf met zijn gezicht beneden gedraaid hebben 360 graden.
  Wat een land moordenaars endirekte familielid die liefde voor elkaar tonen. Zo een poppenkast vindt je alleen in Suriname!
  Walgelijk!!
  Ik zal de andere criminelen het ook niet kwalijk nemen als ze straks ook een dag van rouw vragen en hand in hand kransen gaan leggen samen met de nabestaanden van de slachtoffers!!
  Wat ging er dor outa’s kop want hij denkt als een crimineel eenmaal;
  Zou het zijn ‘,,,het was heerlijk om jullie te executeren en amnestie dor de kelen van de waardeloze Surinamers te drukken..’,
  Wat Speelde af in de kop van de Sandew Hira die geestelijk gehandicapt is?
  Mischien deze gedachte…’Ik ben blij je moorenaar te kennen dank zij jou kan ik hem bossies en brassas geven,ik hou van hem en omgekeerd”>Misschien is deze Koppel een GAY Koppel,sandew e bouta zijn een gay Koppel.


  Maak melding

 32. Is ernstik hoor, die geladen sitting. Dat se daar met geladen pistool somaar moge blijfe sitte.
  Misgien piss tool van sommige was ook gelaade.


  Maak melding

 33. Aan allen,
  Vraag niet wat jouw land voor jouw kan betekenen.
  Heb veel waardering voor mensen die zich afvragen wat ik voor mijn land kan betekenen.
  En zoals de meeste suggereren als Bouterse overlijdt dan komt er een einde.
  Wel mensen ik neem aan dat jullie ook de ontwikkelingen volgen.
  Bin laden is vermoord en na zijn dood is het nog steeds moord en ellende.
  Nog steeds oorlog de een noemt zich IS de andere Hoko Haram of zoiets.
  Wat er moest gebeuren is dat iedereen die een andere zijn leven heeft berooft gestraft moet worden.
  En het gaat mij niet om als je Oom Bert heet of basmatie.
  De tijd zal het leren.
  De slachtoffers klagen terecht dat ze naar IMF zullen stappen net als Essed.
  Echt vraag ik mij af waar ze al die 23 jaren waren.
  De fronters moet je met een korreltje zout nemen.
  ZE weten niet beter een ene Oom Bert is nog bezig met zijn idee om handtekeningen te verzamelen en daarmee naar het internationale gerechtshof te gaan.
  Navraag bij Damsco is gebleken dat hij nog steeds niets ontvangen heeft.
  Damsco zegt dat het allemaal gebakken lucht is.
  En inderdaad is het allemaal gebakken lucht.
  Een oproep aan een ieder probeer niet een Creool of hindoestaan tegen elkaar te spelen.
  Suriname is van ons allen.
  Kijken als wij goed opgevoed zijn.


  Maak melding

 34. @pakira
  als men elkaar oprecht lief heeft???
  wha ha ha ben je wel van deze tijd
  ga prediken in een kerk met je gelul.

  voor wie zie je mensen aan
  omdat su naar de afgrond glijdt door die moordenaar
  moeten we die moordenaar vergeven

  wha ha ha ha

  zout op


  Maak melding

 35. Betsy is zo’n mongool, dat niets eens door heeft dat de cokesnuiver haar voor zijn karretje laat inspannen. De snuiver heeft geen lef de persconferentie voor te zitten.


  Maak melding

 36. @Rampie,

  Echt vraag ik mij af waar ze al die 23 jaren waren ?

  ——————————————————————————–

  Het is alleen maar gedraai, geblunder en opzettelijk voor de gek houden van de nabestaanden. Keer op keer obstructie plegen om de rechtszaak te dwarsbomen heeft geleid tot vertraging. Dit had al jaren geleden opgelost kunnen worden. Denk dat je die vraag Bouterse moet stellen want aan de nabestaanden heeft het niet gelegen. En vergeet niet Rampie angst regeert de boel in Suriname. Mensen hebben geen zin om een paarse kogel weg te koppen.


  Maak melding

 37. @ bobo
  straf hof den haag en dan naar scheveningen met baas
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  JIJ GELOOFT NOG STEEDS IN LOES & MAMA…DONGKAW JOE !…BOBO JANTJIE.


  Maak melding

 38. Wat Sandew Hira gisteren heeft geflikt staat in schril contrast met wat Judas heeft gedaan. John zou in zijn graf omdraaien. Hoe kan je de moordenaar van je broer een brasa geven, vierzik. Wat heeft Bouterse je beloofd ? Een goudmijn, een stuk land, geld, coke ? Heb je nog enig zelf respect in je donder ? Je bent de naam Baboeram niet waard.


  Maak melding

 39. Let op
  DamscoDamsco is in werkelijkheid Meriba, die voor moord was opgesloten
  Cokesnuiver heeft vrijgesproken. Recent nog een overval gepleegd deze joeka meriba


  Maak melding

 40. Die Kanhai lijkt met zijn baard eerder van de IS te zijn.Zou het Suri kalifaat dan echt komen?
  Hij heeft in ieder geval LULLEN als nieuwe rechtsterm geintroduceerd.Lullen is als je vragen hebt over inmenging in een lopend proces.
  In een strafrecht proces is er een rechtvragende,OM,een rechtsprekende,rechter,en een recht horende,verdachte.
  Als er nu een vierde partij zich in laat in deze driehoek,zonder toestemming van de rechter,is dat inmenging.En als er vragen over de vierde partij komen dan is dat LULLEN.
  Welkom in het kalifaat.


  Maak melding

 41. De wijze waarop minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie de rechterlijke macht bespreekt in de openbaarheid is schandalig. In een democratische rechtsstaat met een trias politica en internationale verdragen, zou deze vrouw de eer aan zichzelf moeten houden en opstappen of ontslagen moeten worden door de president. Er zijn grenzen.

  Deze vrouw is wel heel erg ver gegaan en zet Suriname te kijk als een bananenlandje in de wereld als het dat al niet is/was met een moordenaar, crimineel, drugs veroordeelde, verdachte 8 december 1982 moorden president.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 42. @Koko Dia
  Ik vraag me af wat voor monster ontstaat als Irvin Ka naai. een kind verwekt bij Silos van Dijk
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  Koko Dia,…JIJ BENT EEN ECHTE EZEL !,..HET VERHAAL IS TE TECHNISCH VOOR DIE HOLLE COCOSNOOT,DIE BOVEN OP JE NEK IS GEPLAATST DOOR DE SCHEPPER.,.EN .DAARDOOR. GA JE DE MINISTER BELEDIGEN,WEES BLIJ DAT ZIJ DEZE BELANGRIJKE MINISTERIE ONDER HAAR HOEDE HEEFT,IPV DIE OMHOOGGEVALLEN EZEL ..BELFORT !…DIE KOENERSIE ZOU DAT NOOOOOIT ZO KUNNEN UITLEGGEN ALS DEZE HOOGGESCHOOLDE MEVROUW HET HEEFT GEDAAN,ZODAT ZELFS EEN KIND HET KAN BEGRIJPEN….JULLIE SNAPPEN HET OOK WEL,OF JULLIE ZIJN ZO DOM ALS HET ACHTERSTE VAN EEN VARKEN !


  Maak melding

 43. @zgn voor su,
  Suriname glijdt niet naar de afgrond door Desi. Suriname stevent af naar de afgrond door mensen als jij die het begrip vergevingsgezindheid niet hanteren.Ken jij het verhaal van de overspelige vrouw die men koste wat koste wilde stenigen? Jezus zei toen “wie zonder zonde is werpe de eerste steen . Iedereen droop af. Je mag me wel eens zeggen in welke tijd jij dan verkeert om niet vergevingsgezind te zijn? Suggereer jij dat het niet hoort in deze tijd? Ben benieuwd naar je antwoord.


  Maak melding

 44. @passant
  De wijze waarop minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie de rechterlijke macht bespreekt in de openbaarheid is schandalig. In een democratische rechtsstaat met een trias politica en internationale verdragen, zou deze vrouw de eer aan zichzelf moeten houden en opstappen of ontslagen moeten worden door de president. Er zijn grenzen.

  Deze vrouw is wel heel erg ver gegaan en zet Suriname te kijk als een bananenlandje in de wereld als het dat al niet is/was met een moordenaar, crimineel, drugs veroordeelde, verdachte 8 december 1982 moorden president.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs
  ”””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  NEE HE,ALWEER DE ZOVEELSTE EZEL DIE ZICH MANIFESTEERT !..OEI OEI !


  Maak melding

 45. @Pakira Tigri,

  Wat brul je nou man?
  Wanneer heeft de moordenaar Bouterse dan zijn excuses aangeboden en om vergeving gevraagd?

  Laat hij daar maar mee beginnen.
  Maar dat zal hij nooit doen, want zijn ego zal dat niet toe laten.
  Hij heeft nml een duivelse ego.


  Maak melding

 46. Mensen,

  Neem mijn achterlijke broertje @Damsco niet kwalijk. De dokter zei dat hij na z’n ongeluk altijd het verstand van een 10-jarige zal hebben. Dus stoor je niet aan z’n commentaar, aub!


  Maak melding

 47. Ze kiest de kant van de duivel. Dominee Breedbek heeft haar ingezegend met duivelse krachten. Na enkele jaren wordt ze een paria binnen de beroepsgroep. Dan wordt ze door dezelfde rechters op haar gekotst en geurineerd tot ze verzuipt. Misschien gaat dan DamscoDamsco voor haar staan en liggen en bescherming bieden


  Maak melding

 48. Sandew Hira is een waar mens. Het siert hem om te vergeven en verder te gaan waar anderen in processen blijven hangen. Neem een voorbeeld aan hem en zie hoe het ook kan op een constructieve manier.


  Maak melding

 49. @Pakira Tigri,

  Met je halve verhaaltjes kom je er niet vanaf!!

  Jezus zei nl ook tegen die vrouw dat ze haar zondige beroep moest opgeven.
  Heeft Judas Sandew Hira tegen zijn baas gezegd dat hij z’n zondige beroep – uitbuiten, staatskas roven, z’n hachje redden – moet opgeven? Nooit toch?

  Dus bewijst hij z’n baas en heel het land en heel de mensheid een heel slechte dienst. Judas Sandew en Pilatus Bouterse houden de Surinamers in gijzeling.


  Maak melding

 50. Damsco

  EN NU DICHTGOOIEN DAT DOSSIER….GVD !!!

  ==============================================

  Ook God gaat Bouterse niet meer kunnen helpen. Zijn mars worden door rechter gekierd.


  Maak melding

 51. De GRONDWET zegt NOG STEEDS en NOG LUIDER en DUIDELIJKER in art 131 lid 3 :

  “3. Elke inmenging inzake de opsporing en de vervolging en
  in zaken bij de rechter aanhangig, is verboden.”

  Dit VERBOD geldt voor alle mensen, alle instanties, de president, de regering, de DNA etc !

  LET OP, Dus een Desi-amnestiewet die in strijd is met dit VERBOD, is niet rechtsgeldig of wettig !

  Bovendien was de Desi-amnestiewetswijziging, een
  wijziging van een wet, die in het Moiwanna vonnis van het Inter-Amerikaanse mensenrechtenhof, al ONGELDIG werd geacht !

  Het het gaathier om een wijziging van een wet die INTERNATIONAALRECHTELIJK REEDS LANGERE TIJD NIETIG wordt geacht !
  Internationaalrechtelijk wordt nl GEEN ANMNESTIE verleend voor zware mensenrechtenschendingen zoals MOORDEN !

  De 8 dec Massamoord is een voorbeeld van schendingen waarvoor GEEN AMNESTIE wordt verleend !

  Zie de recente veroordeling van moordende militairen in Peru, Chili, Argentinie etc !! Al de amnestiewetten tbv de militairen zijn daarbij VERWORPEN/NIETIG VERKLAARD !!!

  PS : Dora en Desi hebben de Surinaamse rechtsstaat
  vernietigd en hebben de rol van Opperrechter op zich genomen.
  De GRONDWET geeft hen op geen enkele wijze, HET RECHT DAARTOE !

  De Surinaamse Rechterlijke Macht is ONAFHANKELIJK en Regering en de president hebben over deze Macht, NIETS TE VERTELLEN !!!


  Maak melding

 52. @ Damsco
  EN NU DICHTGOOIEN DAT DOSSIER….GVD !!!

  beste Damsco
  Met vloeken, dreigen en dromen kom je er niet.
  Met alles verdraaien zoals mevrouw Silos van Dijk doet en voorbijgaan aan de wezenlijke zaken lukt het ook niet.
  Het lukt ook niet zoals LIMBO het doet na een moeilijke vraag de livestream van de persconferentie stoppen.
  Heel Nederland en 400 jaar koloniale tijd er bij slepen wast de schuld niet weg.

  beste Damsco conform de grondwet heeft de regering nog de president nog het recht om in te grijpen in de rechstgang.
  Alle onzin die mevrouw Silos van Dijk nu uitkraamde kan zij in hoger beroep opvoeren maar niet gebruiken om in te grijpen in een lopend proces.

  De rechter gaat beslissen en Kanhai weet (gezien zijn frustratie) het resultaat al.

  De enigen die een bedreiging voor de staatsveiligheid zijn zij die de systemen uitzetten, de rechtsgang hinderen en hun aanhangers en Dew Baboeram laten dreigen met onlusten.


  Maak melding

 53. kanhai heeft zelfs zoveel boter op zijn kop omtrent de december moorden
  deze man zonder waarden en normen moet wel
  hij kan niet anders, hij zit er zelf in met zijn palu vriendjes


  Maak melding

 54. @Tarang,
  Leuk van je te horen. Het is geen half verhaal. De strekking is dat mensen fouten maken . Dus niemand is perfect. Het is wel de bedoeling dat je niet keer op keer dezelfde fouten maakt. Bouterse rooft niet uit de staatskas ,dus ik weet niet hoe je aan dat verhaal komt. Bouterse heeft veel fouten gemaakt en daaruit heeft hij lering getrokken. Hij is een mens in ontwikkeling. Die man is volgens mij negenenzestig of zeventig jaar oud. Het zou te ver voeren om hem af te rekenen op bepaalde momenten uit zijn leven. Daarnaast heeft hij ook veel betekend voor het volk.

  Niet voor niets heeft men op hem gestemd. Het volk heeft daarmee te kennen gegeven hem niet op zijn verleden af te rekenen. Zie hier de vergevingsgezindheid.

  Sandew Hira is per definitie een goed mens. Zijn broer is ook vermoord. Wat is mooier om dan te vergeven? Hoezo een Judas? Als hij het kan ,waarom jij niet ?


  Maak melding

 55. Wat ben ik blij dat wij Nederlanders van dat land zijn verlost. Denk je eens in dat we die kar ook nog zouden moeten trekken.
  Suriname, Venezuela, Haiti etc. Vooral niet naar de Atillen komen.


  Maak melding

 56. @ Tarang,

  Nog iets over dat verhaal van Jezus. De Schriftgeleerden en farizeeërs wilden haar veroordelen om haar beroep. Jezus heeft gezegd : “ga heen en zondig niet meer”. Jezus heeft niet gezegd dat ze haar beroep moest opgeven. Hij heeft gezegd: “Zondig niet meer”. Weet je wat dat inhoudt? Dat ze haar beroep mocht blijven uitoefenen zonder te zondigen. Als het inhoudt dat ze zondigt door haar beroep uit te oefenen zou ze zondermeer moeten stoppen. Het kan ook inhouden dat ze haar beroep blijft uitoefenen en niet meer zondigt. Met andere woorden.; het is niet het beroep dat je bezigt dat er voor zal zorgen of je zondigt of niet. De Schriftgeleerden hebben haar veroordeeld op haar beroep en Jezus deed dat op grond van haar karakter.


  Maak melding

 57. @Papira Tigri,

  Vergeven doe je iemand die oprecht berouw heeft en niet iemand die anderen slapeloze nachten toewenst en zelf als een roos slaapt ook al stad de stad in brand.

  Hira heeft psychiatrische hulp nodig. Hij is helemaal in de war, is het zicht op goed en slecht, juist en onjuist, zonde en deugd, bestraffen en vergeven, schuldig en onschuldig helemaal kwijt en is een aandachtszoeker geworden.


  Maak melding

 58. Mundo, mundo, mundo wat heb je in God,s naam gerookt hoe kom jij aan die info of ben je van de geheime dienst of zit je gewoon uit je nek te kletsen ga met je info naar de bevoegde installatie met je hersens spinsel

  Dus Laat Me


  Maak melding

 59. Barbamang (Kanhai) zijn cellnr. 8787974………………….bombadeer hem met sms en whats app………die DidiBrie vuilnisman…….Hij zal nog verwilderder uitzien……..


  Maak melding

 60. Elke Surinamer die de Staatskas niet tilt,die zich niet toeeigend wat niet van hem is…Maar hard werkt om in zijn onderhoud te voorzien, netjes zijn belasting betaald en de wetten in het land respecteert ..Die Surinamer draagt bij aan een welvarend land…Wat had je gedacht dat ik pas bijdraag, als ik Ocer zou schoon vegen na de massa meeting ?Ik ben ontevreden met het beleid dat wordt gevoerd in het land, en het jammerlijke is ,dat ik het niet zie veranderen.Tenzij wij terug gaan naar het moment in de geschiedenis waar het spaak liep.De nodige herstel werkzaamheden verrichten en vandaar verder.We hebben beiden andere ambities maar dat mag ook ..want we leven in een democratisch Suriname ..of is dat niet meer zo


  Maak melding

 61. Damsco,

  Dit dossier wordt niet gesloten zolang er geen uitspraak is gedaan.
  Jij wilt dat misschien wel graag, maar dat zal niet gebeuren.
  Het decemberproces hangt als een molensteen om de nek van Bouterse en het blijft hem volgen.
  Hij zal er nooit van worden verlost en hijzelf weet dat als geen ander.


  Maak melding

 62. De enigste grondslag voor vergeving is oprechte spijt…!!En dan niet een zielig gezicht opzetten..NEE..ga naar de mensen die je verdriet hebt aangedaan..daar moet je wezen niet op WKN.


  Maak melding

 63. Gerard Spong kan vanuit zijn comfortabele positie in Nederland van alles en nog wat beweren of zeggen omdat zijn wortels in Nederland zijn gevestigd en niet in Suriname. Hij is erop uit om Suriname in al haar structuren kapot te maken door de spanningen tussen de regering, diverse machten en oppositiegroepen op te voeren. Deze man is gevaarlijk bezig.

  Mijn advies! Gerard Spong moet zich afzijdig houden.Het moet voor een ieder duidelijk worden dat het December-proces geen strafproces meer is, maar dat het is geëvolueerd tot een politiek/maatschappelijk probleem. Surinamers moeten dit probleem zelf oplossen.


  Maak melding

 64. Die baardaap is een notoire gokker, vaak te vinden bij Princess (oude bioscoop Star). Komt het makkelijk verdiende geld, het bloedgeld afgeven aand e Turken (Turks management). Hij mag blij zijn dat Surinamers vredelievende mensen zijn. Deze gasten zijn vervloekt, tot de zoveelste graad als er nog een stuk gerechtigheid bestaat. Dat wens ik ook die vieze lelijke varken toen.


  Maak melding

 65. RobG.

  Jij post toch ook iedere keer vanuit jouw comfortabele positie in Nederland ?
  Jij bemoeit je toch ook op jouw manier met van alles en nog wat in ons land ?
  Wat is het verschil ?


  Maak melding

 66. RobG
  Spong doet niet veel anders dan de blunders van de regering te benoemen.
  Ik hoop dat u de persconferentie van Silos van Dijk gevolgd heeft en een beetje opgelet heeft.

  Het hele verhaal berust op een aanname dat er in 2012 een definitief vonnis uitgesproken is en dat schorsen ontslaan van vervolging betekent inplaats van tijdelijk onderbreken van de rechtsgang.

  Voor de rest was zij emotioneel een verloren zaak aan het verdedigen met ongefundeerde verwijten.

  Er is vergeten dat de rechter in de rechtszaal de baas is en een verbod aan de PG om de vervolging te staken komt te laat. Het requisitoir is geschreven en hoop ik ingediend.
  Kanhai is helemaal de kluts kwijt door te stellen dat er met het overbrengen van het bevel van de PG rekwirereren zou zijn.

  Silos van Dijk sleept zelfs Prins Berhard er met de oren bij en doet dan net alsof zij zakelijk is.


  Maak melding

 67. Hoi Ray, Een vraagje ..wat had Elgin dan wel moeten of kunnen doen? Wat heeft hij in jou ogen verzuimd te doen?Ik dacht dat hij goed gehandeld had in opdracht van zijn meerdere (“baas”)


  Maak melding

 68. Hij is echt een “goed” mens.Zijn vergevings gezindheid is grenzeloos.Boven elk menselijk verstand en redenering.Ik weet niet wat hij heeft of anders waar Ik gebrek aan heb…WANT ALS IEMAND MIJN GELIEFDE SCHADE TOEBRENGT EN HEM DOOD.IK ZOU NIET RUSTEN TOTDAT DE WET WERD TOEGEPAST.WE HOUDEN VAN WETTEN EN ARTIKELS WEL DAT KOMT GOED UIT!!!


  Maak melding

 69. @ Rampie,
  Aan allen,
  ” Vraag niet wat jouw land voor jouw kan betekenen.
  Heb veel waardering voor mensen die zich afvragen wat ik voor mijn land kan betekenen ……
  En zoals de meeste suggereren als Bouterse overlijdt dan komt er een einde ….
  Wel mensen ik neem aan dat jullie ook de ontwikkelingen volgen ….
  Wat er moest gebeuren is dat iedereen die een andere zijn leven heeft berooft gestraft moet worden.

  @ Rampie … ” wat er moest gebeuren is dat iedereen die een andere zijn leven heeft berooft gestraft moet worden.”

  @ Rampie … geldt dit voor ieder ander …. uitgezonderd … KILLER BOUTERSE. @ Rampie … wat scheelt je … Damscoco heeft gelijk … jij Rampie … bent erger dan het broertje van Damscoco. Voor KILLER BOUTERSE moet er nog een straf … wetenschappelijk … ontwikkeld worden of we moeten korte metten maken : dead by hanging on the highest tree{ boesi gado = kankantrie }. @ Rampie … think about it … donkey ass!


  Maak melding

 70. Wat bedoel je met vergeven? Waarvoor? Wat heeft hij misdaan? Steeds wanneer ik ga horen welke misdaden hij op zijngeweten heeft wordt de spreker de mond gesnoerd. Waarvoor miet ik hem vergeven?


  Maak melding

 71. @Mul,
  Beste mensen die Riool Rat mul kan alleen schelden.
  Deze Rat weet niet beter.
  Rat mul probeer met Oom Bert een plan te maken wat jullie kunnen betekenen voor Suriname.
  En als je dat weet dan kan je het bij Damsco indienen.
  Wacht niet te lang want handtekeningen verzamelen is ook een optie.
  Het Internationale gerechtshof heeft altijd een luisterend oor.
  Oom Bert is al jaren mee bezig maar kan geen plan op papier zetten.
  Probeer zoveel mogelijk Riool Ratten te raadplegen.
  Hans en Basmatie niet vergeten.


  Maak melding

 72. Het gros der paarse slaven en knechten die de paarse lijder en baas der moordenaars vertegenwoordigen en omringen hebben voor 99% het uiterlijk van een crimineel, boef, gangster, oplichter, moordenaar, anderen ogen eruit als drugsgebruikers, weer anderen zoals Kan de paarse Haai, als een zwaar slordige verwaarloosde alcohol verslaafde. Anderen zijn voedsel verslaafd zoals baas zijn dikke paarse vet uitpuilende ogende kikker Dorina en haar paars verworden jonge dikke vette telg met het zelfde beroep als ma…….advocate van de duivel en misdaad. Weer anderen zien er uit als lichtende paarse engelen,zoals Brevie, Stefanus en Misjieka vol van een paars valse grijns of blik, geldzuchtig van aard en zo kan men door gaan om al doe paarse marionetten van de baas der misdaad te omschrijven. Een ding is zeker, baas heeft deze roverheid niet voor land en volk daar geplaats, maar om zichzelfs te beschermen, te verrijken en om zijn komend dictatoriaal bewind door te drukken. Oerdomme paars verarmde zombies………..wo ka, tjies oeng mooi beet wat baas en roverheid voor jullie in petto hebben. Geen rust, vrede en voorspoed, maar jaren tachtig wantoestanden, zevenmalen erger. Soso paarse ka vol kommer en kwel. Wo ka.


  Maak melding

 73. Een ieder wil kwaad doen en vergeven worden.Maar zoals je zegt..waarvoor wil je vergeving ontvangen.Dan wordt het stil….PAKIRA praat over vergeving en DDB zegt ik weet van niets,ik was niet daar.Pakira kan je niet inzien dat alleen WET en RECHT SURINAME hieruit kan halen?.WAT WIL JE BEREIKEN??


  Maak melding

 74. DESI vraagt via een NIETIGE Amnestiewet om AMNESTIE !

  DESI vraagt om DEFINITIEVE STOPZETTING van zijn
  vervolging, via MISBRUIK van art 148, want er is volgens IEDEREEN GEEN sprake van “Gevaar voor de Veiligheid van de staat”! Alleen Desi vindt dat !

  Maarrrrr, je onderneemt deze ACTIES die je TOTAAL NIET NODIG HEBT, immers je hebt geen 8 dec Massamoorden gepleegd, je was GEEN legerleider, de bevelen kwamen van marsmannetjes !

  AMNESTIE en STOPZETTING proces heb je ALS ONSCHULDIGE totaal niet nodig, Desi !

  Nu heb je de totale ministerraad en de fracties van DOE en NDP, MEDEPLICHTIG gemaakt aan het plegen van ONWETTIGE HANDELINGEN en het ONTTAKELEN
  van de Rechtsstaat Suriname !

  De Anti-Democratische politici zijn nu helder in beeld gekomen !
  Het Volk houdt hen in de gaten !!

  De Rechterlijke Macht is Onafhankelijk en de Ministers en Desi, moeten zich niet inlaten met de rechtspraak !
  En zich vooral niet mengen/bemoeien in zaken die in
  behandeling zijn bij de rechter !! (Zie de GW)

  PS : Komt er ook misbruik van art 148 GW , om de vervolging van presidentszoon MERIBA te STOPPEN ?????


  Maak melding

 75. Ik zou die Kanhai met liefde willen scalperen als ik kon !!, zijn we meteen verlost van zijn afgrijselijke haardos ! Daarna zou ik een grainer pakken en zn baard met kaak en al wegmaaien!!. Zo zou er voor hem weinig te “lullen” overblijven !!


  Maak melding

 76. Die hond kan je bij Princess terecht komen. Dan lijkt hij wel een zwerver. Een zwerfhond wel te verstaan. Daar kan hij gescalpeerd worden. Het is maar een smerige vieze hond. En die varken van een Silos. Vieze varken is dat. Deze mensen zijn vervloekt. Ze halen een vloek op hun familie af. ER bestaat een sociale schuld die je moet betalen op deze aardkloot, we noemen dat in Su. hebi’s.


  Maak melding

 77. Damsco @ heb je de Cocos plan project al ingediend bij die schurken van NDP .
  Dikke Silos Akang Troesoe en Abraham grijzen kunnen je helpen de 5000 Hectare te beplanten .

  Damsco@ jouw project is al goed gekeurd door de grootste Schurk Caldeira heeft ook doden lijst staan maken met I.Krolis van Palu in december 1982 .

  Damsco@ noem een paar projecten van NDP van af 2010 tot 2016 en wat ze gekost hebben .
  1 Carolina Burg
  2
  3
  4
  5
  Damsco@ je kan verder invullen tot 5 is genoeg .


  Maak melding

 78. Ja precies oftewel : koenoes ! Nu weet ik ook zeker, ik vermoedde het wel al, dat deze driekinnige vetzak van een Dora waarvan haar dochter een copie is, gemanipuleerd heeft bij de laatsgehouden verkiezingen.Beloning:ministerspost en dochter een wazige gecreeerde functie op het Kabinet tegen een riant salaris ! Kunnen ze nu nog meer vreten terwijl het volk pinaart! Voor diegenen die hersenloos krijsten:We gaan voor nog 5 zou dat geen probleem moeten zijn maar helaas we lijden allemaal hieronder en zijn gedoemd naar al die rare capriolen en fratsen van die crimineel en compagnie te kijken.
  maar geloof me ook aan deze kluchten komt er een einde :One way or the other ! Niets en dan ook niets is voor eeuwig !!!


  Maak melding

 79. Ik pretendeer geen rechtsgeleerde te zijn…
  Maar dat gezegd hebbende, valt het op dat alle rechtsgeleerden nationaal en internationaal, met uitzondering natuurlijk van Silos en Kanhai, het over eens zijn dat de Surinaamse regering bij regie van de president een eigen interpretatie geeft aan de Surinaamse Grondwet en de wetgeving in Suriname consequent onrechtmatig gebruikt cq. toepast.

  Zoals ook Kanhai tekeer gaat over de inmenging in een lopend strafproces is ongekend. Kanhai vindt dat mensen lullen over het woord inmenging. “Laat iemand een keer tegen u zeggen wat onder inmenging wordt verstaan”.
  Bij deze dus,
  Inmenging : 1) Bemoeienis 2) Ingreep 3) Inlaating 4) Interferentie 5) Interventie 6) Ongevraagde bemoeiing 7) Ongevraagde bemoeienis 8) Tussenkomst.
  (Bron: Internet)
  Als intellectueel had ik Kanhai hoger ingeschat. Als intellect moet je mensen scholen en het niet moeten vinden dat mensen lullen. Als intellectueel heb je dan afgedaan en ben je geen knip voor de neus waard.

  Volgens Silos:“De Krijgsraad is onterecht op de stoel gaan zitten van het Constitutioneel Hof”. Denk dat dit eerder anders om het geval is. De krijgsraad kan niet op de stoel gaan zitten van een instituut die niet bestaat. De Krijgsraad heeft terecht door gebruik te maken van artikel 131 lid 3, de amnestie wet terzijde geschoven. Het is in deze juist de regering die eerst met de aanname van de amnestie wet 2012, ingreep in een lopend proces en nu weer met het afkondigen van artikel 148. Let op Kanhai, dit is en heet inmenging volgens artikel 131, lid 3 van de Surinaamse Grondwet. Het is de regering en met name de mini ster van justitie die wil gaan zitten op de stoel van een instituut die wel bestaat nl. de Krijgsraad of te wel de rechterlijke macht.
  Het mag nu wel langzamerhand afgelopen zijn met de eigen interpretaties en verdraaiingen van wetteksten door regering en aanverwanten. De Krijgsraad moet ter wille van de Surinaamse democratie, onafhankelijk en ongestoord haar werk kunnen doen.

  Het kan toch niet zo zijn, dat een internationaal rechtsprekende juridisch instituut als het Inter-Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens, al in 2004 heeft geoordeeld dat er mensenrechtenschendingen hebben plaatsgevonden in Suriname en er anno 2016 nog steeds geen veroordelingen hebben plaatsgevonden?


  Maak melding

 80. Geladen zitting van de Krijgsraad over decembermoorden?

  Wat geladen?

  De krijgsraad is onderhand verworden tot een oude mannetjes praatclub. Een hoop slapgelul, meer niet!


  Maak melding

 81. Rampie@ goed gezien dat van Mul en Damsco

  Mul@ en Damsco gaan jullie de auto van Dikke Silos Akang Troesoe schoon maken ze houd auto en GELD .

  Er is ook werk in jouw omgeving of wijk te doen zoals mantel zorg met ouderen ,je hoeft niet alleen voor NDP of werkgevers te werken .

  Oom Bert rijdt de Kwatta bus met alle rust ga ik mijn project uitvoeren met de juiste Doelgroepen .
  Het is meer stenen produceren en Huizen bouwen zonder dat de doelgroepen naar de Bank gaan .

  Ik heb niet gestudeerd maar ik heb wel 4 TU Delf Studenten afgestudeerd richting Bouw .

  Een vrouw mij heeft Oom Bert leren timmeren

  .


  Maak melding

 82. Precies hoe die politieke strafproces niet onmiddellijk stop gezet is precies zo moeten die des betreffende functionarissen ook onmiddellijk ontheven worden . Als ondergeschikte v/d Pres moest de PG opdracht gegeven hebben aan de OM en als ondergeschikte v/d PG moest OM opdracht gegeven hebben aan de Krijgsraad om die politieke straf proces onmiddellijk te stoppen. Wie geweigerd had om de opdracht van de hogere hand niet uit te voeren, zonder aan ziens des persoon moet onmiddellijk ontheven worden van zijn functie. Door het niet uitvoeren van de grondwet art 48 is de rechtstaat helemaal een kromme staat geworden. Laat die nabestaanden in NL protesteren , zodat die geheime dosier v/d jaren 80, 82 die NL tot 2060 geheim wil houden die openbaar maakt. Niet wanneer de staats veiligheid al in gevaar is gekomen moet er maatregelen getroffen worden, dus voor komen is beter dan genezen. Tot slot; NL probeert van alles om zijn grootste vijand die voorkomen had dat de Regeermacht van SU ondergeschikte werd van de NL Regering door een georganiseerde coup via de Krijgsraad hem/Pres DDB uit te schakelen. In 1980 had NL geprobeerd door staatsgreep, maar Pres had hun opgelicht zodat SU geen Kolonie/Afhankelijk/slaaf/ondergeschikte/knecht werd van NL. In 82 had NL door coup geprobeerd, maar niet gelukt. In 1987 geprobeerd door Binnenlandse oorlog, maar ook niet gelukt. Deze keer gaat NL ook niet lukken en al moet SU tot de uiterste weg bewandelen.


  Maak melding

 83. Srafu je nick name zegt het al.Probeer eerst respect te hebben voor een andere zijn mening,ziens en denkwijze.Daar begint het mee.Ik heb aangegeven dat er een Nederlander tussen de slachtoffers zit waarom dan niet met behulp van deze stukken en een Nederlandse advocaat proberen de daders te vervolgen.Het grootste probleem vandaag aan de dag in de wereld is er wordt niet geluisterd naar anders denkende vandaar dat er zoveel ellende is in de wereld..Nogmaals SRAFU probeer respect te hebben voor een andere zijn mening.Een tip probeer je te laten info over hoe de westerse landen politiek bedrijven alles kan je tegenwoordig vinden op het internet.


  Maak melding

 84. @ Rampie … mislukt product van je vaders genots ….r, je
  bent teneinde raad. @ Rampie = Damsco … Damsco = Rampie … je dacht dat artikel 148 het proces zou beëindigen … niets is minder waar…. paniek in de tent …

  @ Rampie … je bent bezig met je eind offensief … niet geschoten is misgeschoten … maar @ Rampie … a no so kaw ka e fat’ koro. Grote schoonmaak … na de overname … Dr. S. Redmondstraat { goot } wordt uitgegraven … betekent @ Rampie … dat je noodgedwongen moet verhuizen naar de Boomskreek. Wat zal het een blij weerzien zijn met je verstandelijk- gehandicapte-reptielvrienden … To the Right thing, Paraman, Mazda, Paul en al die bongo bita NDP-ers.

  @ Rampie … je zit vol schurften … laat je snel door een dermatoloog { weet je wie, wat dat is? } behandelen … als mens wens ik je beterschap!

  @ oombert … wilt u mij a.u.b. niet plaatsen in het kamp van die paarse abanies … dank! en een fijn weekend!


  Maak melding

 85. @Mundo

  Ik heb respect voor andere meningen en mensen !

  Echter ik moet soms dingen kort en krachtig brengen !

  Vervolging van een misdaad of misdrijf kan slechts bij EEN
  instantie worden aangebracht, aanhangig worden gemaakt !

  Daarna is het NIET MOGELIJK bij een andere gerechtelijke instantie de zaak aan te brengen !
  Vervolging van HETZELFDE strafbare FEIT kan niet tegelijk
  in behandeling zijn bij bijv. twee rechtbanken in twee verschillende landen !
  (trouwens ook niet bij twee rechtbanken in hetzelfde land) .

  De dader van een Strafbaar FEIT wordt slechts EENMAAL berecht, voor dit feit !

  Ik hoop dat u mijn uitleg zult begrijpen !

  PS : u haalt steeds andere landen etc bij Surinaamse de problematiek in Suriname. Soms is dat totaal niet nodig,
  zie in, dat ons land FAILLIET is gemaakt door Surinaamse politici via Wanbeleid en Corruptie !

  Zie ook in dat de 8 december Massamoord strafrechtelijk gezien, GEPLEEGD is DOOR MILITAIREN ONDER LEIDING VAN DE VOORMALIGE LEGERLEIDER D. BOUTERSE !
  MILITAIREN VOEREN UITSLUITEND BEVELEN UIT VAN DE LEGERLEIDER !
  BABBELS over Buitenlandse krachten/bemoeienis in Suriname etc moeten de VERDACHTEN, met de nodige BEWIJZEN, neerleggen bij de KRIJGSRAAD !!

  By the way, de coup van Desi is in nauwe samenwerking
  en met advies van de Hollandse koloniale onderdrukkers GEPLEEGD ! Een ORDINAIRE KOLONIALE COUP !!


  Maak melding

 86. @Rajaram,

  De Wet zegt dat NIEMAND de Krijgsraad een opdracht kan geven, ook de president niet. Wel kan de aanklager de Krijgsraad verzoeken een zaak aan te nemen of terug te trekken.

  De president kan het OM een opdracht geven, niet aan de Krijgsraad.

  Krijgsraad is de Hoogste Wet in Suriname en staat BOVEN de president en alle ambtenaren.


  Maak melding

 87. Volgens advocaat Sewcharan zijn er drie redenen waarom de strafzaak niet meer gestopt kan worden. Op de eerste plaats kan het Openbaar Ministerie (OM) de vervolging van een strafbaar feit alleen stoppen indien die nog niet aan de rechter voor onderzoek ter terechtzitting is voorgelegd. Die fase is al voorbij. Voorts is Suriname partij bij het Inter-Amerikaans Verdrag inzake de Rechten van de Mens, dat aangeeft dat iedere verdachte recht heeft dat een onafhankelijke rechter de gegrondheid van de tenlastelegging tegen hem/haar beoordeelt. Als derde argument voerde hij aan dat de vervolging in de Decemberstrafzaak geen initiatief is van het OM, maar een bevel die in 2000 is gegeven door het Hof van Justitie.
  De auditeur-militair mist derhalve elke bevoegdheid om een verzoek tot stopzetting aan de Krijgsraad voor te leggen, meent Sewcharan. De instructie van de regering is “geen wet”, stelde de jurist, dus kan de Krijgsraad het verzoek naast zich neerleggen. De Krijgsraad heeft de verdere behandeling verdaagd naar 5 augustu


  Maak melding

 88. Die vrouw is een verschrikking voor zichzelf en het land in alle opzichten

  Een zeer grofgebekt wijf die overloopt van arrogantie; ze pretendeert de beste wet en rechtskennis te bezitten , maar heeft totaal geen niveau.

  Dan hoeft je helemaal niet geleerd te zijn.Schande !! Voor mij ligt ze op een hoop met die andere onbeschofte pagla koeta van Nickerie die Doekhie ! Waar komen deze mensen in hemelsnaam vandaan ?.Jaa , onder de rokken van de Paarse paraplu !! Ze lijken zo uit een varkensstal te zijn gekomen.totaal ongeciviliseerd !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.