Pompen houden rijstsector Suriname in stand

3

Minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling (r) tijdens een rondleiding in de centrale van de Wakai-pompen. Het stelsel van pompen en sluizen die vanuit deze centrale wordt gecoördineerd staat onder beheer van het Overliggend Waterschap Multi-purpose Corantijn Project (OWMCP). Het project beheert en distribueert natuurlijk zoetwater vanuit de Nanizwamp naar de rijstarealen in Nickerie. Zonder dit zoetwater zou de rijstsector geen stand houden op het niveau dat het nu draait. Het ministerie van Regionale Ontwikkeling in Suriname stelt 11,4% (SRD 5,7 miljoen) van haar begroting groot (SRD 50 miljoen) ter beschikking voor de operatie van het OWMCP.

3 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.