Oppositie Suriname eist respect voor rechters

48

PARAMARIBO, 30 jun – De oppositionele politieke partijen benadrukken dat zij “onder alle omstandigheden” een onafhankelijk functionerende rechterlijke macht ondersteunen. Dit stelt de oppositie in een verklaring na de geheime vergadering in het parlement. Met de onafhankelijkheid van rechters mag niet gesold worden.

De oppositie gaat er vanuit dat het besluit van de regering om artikel 148 van de Grondwet in werking te stellen “integraal deel zal uitmaken van de besluitvorming van de Krijgsraad.” Er wordt ook uitgekeken naar de inzichten van de Krijgsraad met betrekking tot de instructies van de regering aan het Openbaar Ministerie. Van de regering wordt respect verwacht voor de principes van rechtstaat, democratie en goed bestuur.

Ook doet de oppositie een beroep op een ieder om rechterlijke besluiten te respecteren. Van de regering wordt verwacht dat zij het constitutioneel vraagstuk binnen wet en recht, oplost. De regering moet alles in het werk stellen dat de rechterlijke macht in alle vrijheid en veiligheid, ongehinderd in alle onafhankelijkheid haar grondwettelijke taken kan uitvoeren.

Bekijk ook:


48 REACTIES

 1. Alweer een lose kletspraat van Santokhi. Deze man ziet eruit als een opgeblazen pop en spreekt helaas ook zo. Hij heeft geen enkele daadkracht. Hij heeft geen enkele kracht.
  A mang no ab kraktie!!


  Maak melding

 2. Daar gaan wij weer.
  Oppositie welke oppositie in Suriname is geen oppositie.
  Misschien op papier dat ze ieder maand hun bezoldiging kunnen ontvangen.
  Misschien moest het onderwerp zijn.
  Riool Ratten klagen dat ze gevangen zitten in een uitzichtloze betonnen duiker wat wij kennen als betonnen kokers.
  Glenda vermoei je niet teveel met de Riool Ratten


  Maak melding

 3. Een strafproces kan niet in een democratische rechtsstaat gestopt worden. De rechters/krijgsraad moeten hun werk t.a.v. verdachten gewoon kunnen doen. Dit kan onmogelijk voor gevaar zorgen in een democratische rechtsstaat. Een democratische rechtsstaat moet genoeg instanties hebben als dit soort zaken van een gevaar van binnenlandse orde ter sprake is de kop in te kunnen drukken. Daar is het ministerie van justitie en politie voor verantwoordelijk. Niet de militairen, omdat die zich bezig houden als er gevaar van buiten komt.

  DDB is bezig zijn eigen straatje schoon te vegen. De persoon die het gevaar in Suriname is, is DDB de hoofdverdachte van de 8 december 1982 moorden.

  DDB had nooit president van de democratische rechtsstaat mogen zijn. Een van de eisen om een publieke functie te mogen verrichten, is onbesproken gedrag.

  zie de misdaden van DDB:
  – de staatsgreep op 25 februari 1980,
  – 8 december 1982 moorden,
  – verantwoordelijk voor de MoiWana86 moorden,
  – veroordeeld in Nederland voor 11-jaar gevangenisstraf voor drugshandel naar Nederland,
  – Op de opsporingslijst van DEA/USA
  enz, enz, enz.

  Hoe is het mogelijk dat DDB deze zeer belangrijke eis die bij iedereen in Suriname/de wereld bekend is, heeft gepasseerd?

  DDB bedriegt en misleidt het volk en zelf de staatsmacht wordt hiervoor misbruikt. Zie ook de personen in de ministerraad ea, die hij hiervoor inbindt. Suriname is een een bananenlandje, machtsstaat, waar één persoon bepaalt wat goed is en moet. Triest.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Iedereen is ondergeschikt aan de grondwet van een land en internationale verdragen, oa mensenrechten.
  Recht Voor EEn, Recht voor allen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. Aldus de paarse groupies Glenda en ??. Laatst genoemde is nog te stom om een fatsoenlijk nickname te verzinnen. Het maakt ze geen ene fck uit of Vrouw Justitia wordt gegangbangd door Bouterse.

  Mark my words Cynthia Valstein-Montnor laat zich niet zomaar aan de kant zetten. Vandaag wordt een konijn uit de hoge hoed getoverd. Paniek in huize Bouterse.


  Maak melding

 5. @passant,

  Mooi verhaal, maar waar het op neer komt is dit: Bouterse is de meest geslepen persoon in Suriname en niemand heeft tot nu toe de hersens om hem te overstijgen, om hem te out witten.
  Als je tegenstander vuil spel speelt, dan ga je toch ook vuil spel spelen? Tenzij je wil verliezen. De oppositie wil geen vuil spel spelen en heeft dus gekozen voor verlies. Zij weten dat en berusten daarin.


  Maak melding

 6. Typische naam @glennndhaaaa.

  Zulke soort paarse teefjes als die door ninja jurna, die ene journalist met die bloemetjes soepjurk, in Eén vandaag, zijn geïnterviewd.

  Het typische prototype van de suri-vrouw, de rest komt nooit in beeld. Misschien omdat ze werken, geen idee.
  Anyhow deze typisch typetjes geven altijd van die tenenkrommende antwoorden die een autist zou doen blozen.

  Je zou zweren dat die vijfentachtig jarige, meervoudige moordenaar, drugsdealer, crimineel, en snuiver als een kievit rondloopt.

  Eeuwig hebben ze te zeiken over hr. Santhokie.

  Verzoening, mijn hoela!


  Maak melding

 7. De paarsen gaan het nooooooit snappen.
  Santokhi heeft nimmer gezegd dat wij de uitsraken gedaan door crimineel bouta moeten respecteren,,hij vraagt de samenleving om de beslissingen van de rechters te respecteren die binnen recht en wet en ongehinderd hun taak moeten uitvoeren. Van bouta verwacht hij geen begrip voor dezen wel van ons.
  Santokhi hoopt natuurlijk ook dat de rechters besluiten bouta op te sluiten want na 36 jaar is het goed genoeg.
  Santokhi zal dan ook de laatste zijn die medelijden gaatb tonen met een crimineel.Santokhi is een man van recht en wet ,zo hoort het!!Hij respecteert de rechters en daarin ligt het verschil tussen hem en crimineel bouta.


  Maak melding

 8. @Ray,

  Lees de woorden van Santokhi opnieuw. Geen enkele vorm van druk op de regering. Die man weet het niet. Hij weet niet wat oppositievoeren inhoudt. Hij kan niks en vist altijd achter het net. Dat de VHP zo’n iemand als leider tolereert zegt genoeg over die partij.


  Maak melding

 9. @Glenda
  Meiske je hebt echt hulp nodig. Dus als een crimineel met vies tactiek bezig is moet je ook als een crimineel gaan denken en gedragen!?
  Maak dat jou beter dan een crimineel?
  Beterschap namens ons allen toegewenst.


  Maak melding

 10. Beste Oppositie,

  Respect voor de rechtstaat, dat is helaas aan dove mans oren gericht.

  Het moment dat dit surivolk het kruisje heeft geplaatst achter de naam desi-ley hebben ze alle grenzen van respect overschreden.

  Geen enkel normaal mens stort zichzelf doelbewust in de afgrond.

  En als dit volk vind dat ze zijn ‘gepakt’ of ingepakt zijn door de loze beloften van de veelvoudige moordenaar, drugsdealer, crimineel en snuiver dan zijn ze oerstom.

  Maar…owee als je zegt dat ze dom zijn, pfffffffffffff, dan kun je die grote smoel van tot hier in Brabant horen.
  Hoe dom kun je niet zijn om zo’n laag bij de grondse, doortrapte, misdadig, schofterige, stijlloze ploertige killer als pres te kiezen.

  Zijn dna is hetzelfde gebleven, behoorlijk roestig en verouderd, doordrenkt van viezigheid en vuiligheid, but it’s still the same.


  Maak melding

 11. @Ray,

  Als jij eeuwige slachtoffer wil blijven moet je verder niet zeuren.

  Als iemand jouw familie zou bedreigen, meermaals, op een illegale manier, dan zou je ze ook beschermen, desnoods op een illegale manier.

  Je moet omgaan met de mensen zoals ze met jou omgaan. Als iemand de wet overtreedt om aan de macht te blijven, moet je z’n mars breken door ook de wet te overtreden en hem te pakken. Dat heet REAL POLITIK. Santokjiis al te oud om dat nog te leren of te begrijpen.


  Maak melding

 12. @ Koos

  Je blijft hopen op een wonder. Hoe ga je mij noemen? Een paarse rat? Ik ben geen Bouta man. Ik vind het wel belachelijk dat een paar mensen met schijnbaar meer geld en aanzien Suriname al jaren gijzelen en maar niet van ophouden weten. Cynthia behoort ook tot die groep. Als ze artikel 148 naast zich neerlegt betekent het zo goed als de grondwet buiten werking stellen. Een rechter is niet bevoegd te toetsen of Bouterse artikel 148 juist toepast. Een rechter (lees: de Krijgsraad) hoort het OM te vragen om een strafeis. Als het OM de vervolging staakt kan de Krijgsraad gewoon niet verder. Ze kunnen de zaak opschorten of iets anders bedenken, maar een strafeis komt er niet. Een rechter gaat niet tot vervolging over dat doet het OM. Als het OM besluit dat er niet wordt vervolgd is de Krijgsraad kansloos.


  Maak melding

 13. Die Lobbo Badjnat / bangerik gaat uitvoering geven aan het bevel van de cokesnuiver.

  Leg je functie neer stomme badjnat. Dong kauw.

  Als je eerlijk bent, dan moet je iedere gevangene vrijlaten en niemand meer veroordelen.


  Maak melding

 14. @Tjier Morro,

  Een rechter kan wel degelijk besluiten dat het verzoek van de OM niet belangrijk is doordat zij op andere gronden die zaak wil laten stop zetten.

  De rechter heeft niets te maken wie de opdracht tot terugtrekking geeft, wel of het verzoek voor terugtrekking op een solide basis berust, d.w.z. er ineens overtuigend bewijs is gekomen dat niemand destijds vermoord is, bijv.

  De rechter heeft ook niets te maken met de veiligheid van de staat of de staatshoofd!! Ze is geen inlichtingendienst.

  De rechter kan concluderen dat de bewaking van de veiligheid van de staat niet haar taak is, wel dat de bewaking van de rechtspraak haar taaak is.


  Maak melding

 15. @Glenda
  Alweer een lose kletspraat van Santokhi. Deze man ziet eruit als een opgeblazen pop en spreekt helaas ook zo. Hij heeft geen enkele daadkracht. Hij heeft geen enkele kracht.
  A mang no ab kraktie!!
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  M A W,….EEN LOSSE POE !!!


  Maak melding

 16. @phhhhh
  had zo een hoop op santokhi,ik snap deze man niet.
  of begrijp ik santokhi niet!!
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””’
  Nee ,,,,,,? weet jij waarom, EZELS BLIJVEN EZELS !!


  Maak melding

 17. @Glenda.
  Dus als ik het goed begryp moet,als je tegenstander vuil spel speelt je dat dan ook moet doen anders win je niet,hmm maar dan wordt je net zo vuil als de TEGENSTANDER.
  Ben je dus niet veel beter.
  Zegt genoeg over jou,typisch surinaams.


  Maak melding

 18. Door gehoor te geven aan de wil van de vervloekte moordenaar, mensenrechtenschender en bij verstek veroordeelde drugsbaas, hebben al die mpp paarse marionetten in de roverheid van hoog tot laag de misdaad/moord vloek verergert. Ook zij zullen te lijden hebben voor de oerdomme keuze………paarse schijt en pis van hun baas etende en drinkende. Eenmaal besmet met het paarse moord/misdaad virus, voor altijd vervloekt zoals hun lijder. Wo ka mpp roverheid.


  Maak melding

 19. @henri55,

  Wie geen vuile handen wil maken zal nooit een schoon lichaam krijgen.

  Als je heiliger dan de paus wil zijn, ga je gang. Zelfs de paus speelt vuil spel.


  Maak melding

 20. Omdat ze een slappe bende zijn ..hebben ze de belangrijkste eis over het hoofd gezien.Je vraagt je af..waar deze mensen voor betaald krijgen.


  Maak melding

 21. Allemaal zo slap, vandaar dat het ook zo met Suriname is gesteld.Ze zijn of te slap of te getto of te corrupt of zonder moraal..of een mix van allemaal


  Maak melding

 22. Santoki
  Je bent niks waard. Ga naar huis jongen. Ga cassave planten. Je bent niet geschikt voor deze ambt. Gebrek aan inzicht en capaciteit. Die killer/padvinder is 1 miljoen keer slimmer dan je
  Ga naar huis


  Maak melding

 23. Ohhh……Dus dat is dat ding.Een geslepen en vuil spel.Geen wonder dat ze weinig gezag genieten en ook krijgen.Ik wil iemand respecteren om zijn inzet, kennis,visie en kracht.Maar een geslepen en vuil spel..ja dat is aan mij niet besteed.


  Maak melding

 24. Henry, correct, als je met strond omgaar ga je ook stinken , in dit geval naar paarse strond, alleen dat hebben die dombo’s niet helemaal door, die verlagen zich wel tot het zelfde niveau.


  Maak melding

 25. Dit is geblaat van de allerbovenste plank.
  Als je niets beter te zeggen hebt, zeg dan niets.
  D oppositie heeft niets te eisen.
  Dit is een van de redenen, waarom ik niet gelieerd ben aan welke politieke partij ook.
  Dit even ter verduidelijking, omdat ik de ene keer aan het Front en weer een andere keer heel nadrukkelijk word gelinkt aan de NPS.
  Niets van dat alles.
  Ik vind de regering en de Assemble1 hele grote pot nat.
  Allemaal zelfverrijkers en onbetrouwbare personen, die vooral het eigen belang voorop stellen.


  Maak melding

 26. Het probleem met de oppositie is dat ze niet weten hoe druk op te bouwen op de regering. Alleen Somohardjo weet dat een beetje, de rest helemaal niet.

  Als je geen druk kunt opbouwen op de regering, waarom zouden ze je dan als oppositie serieus nemen?

  Sommigen denken dat het kwaad niet verdreven moet worden, maar vanzelf weggaat. Wat een naïve mensen.


  Maak melding

 27. @Widekat,
  Misschien kan je handtekeningen verzamelen en bij Internationaal gerechtshof indienen.
  Vergeet niet om namen van de nietszeggende zoals.
  Ray,Oom Bert,Hans,Henk Molenaar 2016,Henkes,Bigi sma,Ira,Esmerald,Cohise erbij te vermelden.
  De rest moet je zelf zoeken.
  Zet Basmatie ook op de lijst als de brom bere van het opruimen schijthuis.
  Want achterlijk kletsen die kant nog wal raakt daar kunnen wij niets mee.
  Denk erom alvorens indienen je baasje Damsco en Paraman te informeren zodat je document niet zoek raakt.


  Maak melding

 28. Mijn naam is een Turkse naam.
  Heb begrepen dat mijn vader een Turkse man was.
  Je weet toch gastarbeider .
  Maar ben door mijn Surinaamse moeder groot gebracht.


  Maak melding

 29. ??

  Het feit, dat je het niet met je eens bent, wil nog niet zeggen, dat je een nietszeggende bent.
  Het is een voor jou typische manier, waarop jij mensen benadert op dit forum.
  Ik denk, dat veel posters veel meer intellectuele bagage met zich meedragen, dan jij.
  Jij kunt je moeiteloos schikken in het rijtje van Parbo, Damsco, Do The Right Thing e.a., die vooral uitblinken in scheldpartijen
  Jullie inhoudelijke bijdrage aan dit forum is 0 komma 0.


  Maak melding

 30. Ook ik ben niet gelieerd aan geen ene politieke partij.Verdiep me ook niet echt in de politiek.Ik vind vooral het politieke spel in Suriname erg saai…komt allemaal in meerdere/mindere mate neer op corruptie.Toch weet ik een ding zeker ik zal nooit op geen enkele wijze iets te maken willen hebben met de NDP.


  Maak melding

 31. @ Baba Ali

  Denk wat je wil denken. Tot nu toe is gebleken dat Bouterse altijd wint. Ondanks het feit dat er zoveel rechtsgeleerden zich buiten en uiten over hoe het recht in Suriname in elkaar zit.


  Maak melding

 32. San tokkie heeft niet eens respect voor zichzelf.
  Laat hij daaraan werken met zijn partij-genoten.
  Het is toch ook gebleken bij de ex-vhp er SHARMILA,
  die intussen is aangesloten bij PING.


  Maak melding

 33. @Tjier Morro,

  Met bedreigin en omkoping winnen is makkelijk, maar op een eerlike manier winnen is weer wat anders.
  Ik geef je gelijk dat de politiek geen eerlijke spel is. Helaas heeft de oppositie dat nog niet door. Bouterse echter wel.

  @surinamer,

  Sharmila Mansaram geeft hiermee aan dat ze een politieke sprinkhaan is. Als het bij Tom niet lukt, dan maar bij Harry proberen. Principes en een duidelijke politieke zienswijze zijn er blijkbaar niet.


  Maak melding

 34. B. Saram
  @Tjier Morro,
  de p.r.i.m.i.t.i.e.v.e.n K>o>e>l>i>e>s hebben de creolen gezeg hoe ze de verkiezingen gaan en willen winnen. de p.r.i.m.i.t.i.e.v.e.n K>o>e>l>i>e>s zeiden dat Met bedreiging en omkoping winnen de p.r.i.m.i.t.i.e.v.e.n K>o>e>l>i>e>s makkelijk, maar op een eerlijke manier winnen van de creolen is weer wat anders.
  Ik geef je gelijk dat de vhp politiek geen eerlijke spel is. Helaas heeft de Surinaamse bevolking dat nog niet door. maar Bouterse echter wel, daarom kunnen we nooit van de NDP winnen!
  @surinamer,
  Ik B saram geeft hiermee aan dat de VHP een politieke sprinkhaan is. Als het manipuleren bij de creolen niet lukt, dan maar bij de Javanen gaan proberen. Principes en een duidelijke politieke zienswijze zijn er blijkbaar niet bij de p.r.i.m.i.t.i.e.v.e.n K>o>e>l>i>e>s want de VHP handmanifest staat dat niet toe!.
  Kopieer en plak en browser
  dailymail.co.uk/news/article-2553786/Indian-worshipped-reincarnation-monkey-god-grown-14-inch-TAIL.html


  Maak melding

 35. Dat gedoe met Bouterse en de Surinaamse politiek komt mij nu al tientallen jaren de keel uit.

  Ik vraag mij steeds af waarom elk jaar zoveel (naar schatting 150.000) Nederlanders met Surinaamse roots voor een dure reis naar dat godvergeten land kiezen.

  Als voortaan deze groep Suriname gewoon links laten liggen, dan komen de Surinamers gelijk weer bij hun positieven. Nu hebben ze een grote mond over de “mensen aan de Noordzee”, die mogen alleen het geld brengen.

  Geen boekingen bij de SLM, geen hotelreserveringen meer voor de absurd dure twee-sterren hotels, geen inkomsten uit toerisme etc. Gaat de SLM als eerste failliet !

  De SLM, Torarica en alle andere hotels, tour-operators etc, ze drijven allemaal op inkomsten van deze “vervelende mensen aan de Noordzee”.

  Boycotten dat land, NU !

  Anders zijn we over 40 jaar nog steeds bezig met de misdaden uit de jaren 80 en sturen we bakken met geld naar die “geldverslindende ondankbare familie van weleer”.


  Maak melding

 36. Ik kies voor dit God vergeten land vanwege het BLOED,ZWEET en TRANEN van mijn voorouders.En ook omdat ik verplicht ben om naar Suriname te gaan.Er zijn maar weinig mensen die dit zullen begrijpen,maar het zijn ook de mensen die met extra bagage deze wereld zijn ingestuurd die weten waarom Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.