Nabestaanden naar IMF om handelwijze Bouterse

75

Nabestaanden van slachtoffers van de Decembermoorden stappen naar het IMF om de handelwijze van de Surinaamse president Desi Bouterse aan de kaak te stellen. De nabestaanden gaan het IMF en andere internationale organisaties vragen of ze wel met Bouterse willen samenwerken, nu de president de hervatting van het Decembermoordenproces heeft geblokkeerd.

Dat zei Romeo Hoost van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname woensdag tegen het ANP. ,,Op dit moment is er een vertegenwoordiger van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) in Suriname, omdat de regering-Bouterse veel financiële steun nodig heeft”, aldus Hoost. ,,Ik hoop dat de mensen van het IMF nu in de gaten krijgen met wat voor persoon ze te maken hebben. Wij willen daar wel uitleg over geven.”

Romeo Hoost denkt dat het voor Bouterse uitstel van executie is. Hij is ervan overtuigd dat de Surinaamse president zich vroeg of laat toch voor de Krijgsraad moet verantwoorden. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wilde nog niet reageren op het blokkeren van het proces door Bouterse. Het ministerie wil de zaak eerst goed bestuderen.

Bekijk ook:


75 REACTIES

 1. De rechters moeten dit nep bevel van beschimmelde wankele bejaarde killer ongeldig verklaren. Als ze het accepteren dan is het een aanslag op alle suries en in het bijzonder de intellectuelen. Rechters laat je nu gelden. Laat deze killer niet met jullie sollen. Rechters jullie kunnen het aan de maatschappij niet verkopen dat de ene gestraft wordt en de andere niet.


  Maak melding

 2. Ben het hartstikke eens met Snel. De gehele rechterlijke macht zou moeten opstappen.. Dan heb je een echte costitutionele crisis en is aftreden van Bouterse de enige oplossing.
  Die rat van een Breeveld heeft zich weer laten kennen. Hij zei eerder dat hij van mening is dat de rechtsgang normaal voortgang moet vinden, maar heeft gisteren wel ingestemd in de toepassing van art 148. D.w.z. dat zijn minister ermee accoord is gegaan.
  Ik ben benieuwd hoe het IMF hierop gaat inspelen. Bouterse heeft artikel 148 oneigenlijk toegepast..We zijn inderdaad terug in de jaren 80


  Maak melding

 3. Suriname gaat langzaam de afgrond in.
  Het krijgt dat wat het verdient.
  Wat een feest die zelfstandigheid.
  Nog minder vakantiegangers naar het roversnest.


  Maak melding

 4. Dominee van de duivel alias Breedbek bush joeka heeft een dubbele agenda.

  Bisschop Choenni, trek de licentie van blakka breedbek in. Breedbek slaapt onder de bed van de killer met de bijbel in zijn hand


  Maak melding

 5. Wat de rechterlijke macht zal doen moet vanmorgen (later op de dag) blijken.
  Ik kan me niet voorstellen dat ze het “bevel” gaan uitvoeren.
  Mijn indruk is dat ze alles zorgvuldig hebben voorbereid en zich goed hebben laten informeren over de valkuilen van hun besluit tot opheffen van de schorsing en eventuele gevolgen en dus door zullen zetten.
  Het bevel volgen lijkt mij geen optie!!!!

  Maar over een paar uur weten we meer.


  Maak melding

 6. Dit is allemaal geregiseerd door Hira en Miss Piggy. Onmogelijk dat Bouterse dit zelf heeft bedacht. Moet echt hiervan kotsen. Wat een land. Idd de rechtelijke macht zou collectief in staking moeten gaan. Het is niet te verkopen dat een kippendief wel de bak in gaat en een meervoudig moordenaar niet.


  Maak melding

 7. Bouterse weet als zijn doen en laten / handelingen n.a.v. de moorden en foltering in detail naar buiten gebracht wordt door het OM hij gelyncht wordt.
  Nu hij gebruikt heeft gemaakt van bevoegdheden waar de elementen van ontbreken is het maar de vraag of het rechtsgeldig is om het strafproces daarop te doen stoppen.


  Maak melding

 8. Bouta je bent een vies smerig beest!! Als je niets had te verbergen haalde je niet zo een capriolen uit.
  Hangen moeten ze jou aan de hoogste boom.
  Is er nu werkelijk niemand die dat varken wil afschieten


  Maak melding

 9. Eens met koos. Die killer heeft een iq van een idioot. Dora licentie als advocaat moet rasoelbaks zsm intrekken.

  Hira en de VP zijn trans joekas geworden. Een schande zijn deze idioten voor het land


  Maak melding

 10. Iedere oplossing heeft plussen en minnen. Nou dit keer zal op termijn blijken dat de minnen van deze oplossing overhand zullen nemen. Gods molen maalt langzaam maar zeker.
  De dagen van de gene die bovenstaande uitspraak publiekelijk heeft geroepen zijn geteld


  Maak melding

 11. Koos ik denk dat net als vele anderen in Su, zowel pro als contra, je niet goed had opgelet. Als je goed had opgelet dan zou je merken dat iemand dubbelspel speelt. Je moet uitkijken naar een belangrijke pion die al die tijd schaakmaat staat. Vergeleken met deze persoon zijn Hira en Miss Piggy slechts kuikentjes. De persoon zal wel een behoorlijke beloning zijn voorgeschoteld op het gegeven advies. Dan moet je niet denken in termen van geld, want dat heeft Su momenteel niet.Denk in termen van wat wel nu mogelijk is om te geven. Dan zul je merken dat vroeg of laat (zeker binnen deze regeringstermijn) de masker van deze persoon zal vallen.


  Maak melding

 12. Felicitaties aan het volk voor binnenhalen IMF hebben ervoor gezorgd dat DDB lekker tekeer mag gaan. Ook hier maakt hij misbruik van zoals vele malen gebleken.
  Na het grenzenloos roven is de beste oplossing voor de hierdoor ontstane problemen IMF.
  Wetten en regels in DNA zullen enkel worden aangenomen/goedgekeurd wanneer deze in hun eigen straatje passen. Voor de gekhouden van dit volk is o zo makkelijk gebleken in 2010 en 2015. Er was veel paars kabaal in straten en vlaggen voorop het erf. Het zijn nu dezelfde dombo’s met klachten over geldgebrek en verhogingen. Met zuigen slikken bukken en stevig rammen komt er hopelijk verbetering. Heb wel sterke twijfels vooral wanneer “Geef ons Land Waardij” decennialang een uitgesproken illusie is. Achterlijk en hypocriet zgn religieus volk. Hoop dat er nog meer verhogingen zullen volgen en meer crisis.


  Maak melding

 13. @ I love Su..ik ben het roerend met je eens..Laten die idioten die paarse vlaggen voor hun huis hadden gehangen voor en tijdens de verkiezingen het in hun zak voelen..Blijft jammer voor degenen die niet op deze criminelen hebben gestemd..
  Bouterse kan alleen overleven omdat hij hielenlikkers om zich heen heeft die voor eigen gewin land en volk naar de verdoemenis helpen..


  Maak melding

 14. Het is de schuld van het SU volk zelf. Toen Holland klaar stond om Bouterse te liquideren werd door hetzelfde volk gedreigd om hem ten koste van alles te beschermen. Muur om SU heen en lekker laten gaan.


  Maak melding

 15. Wat men nog niet of nauwelijks wil snappen is dat deze sergeant al zolang heeft bewezen dat hij op illegale wijze zal opereren omdat niemand hem een halt toeroept en zijn handelwijze puur op egocentrisme en misbruik gebaseerd is omwille van macht en geld. Wat voor idioterie is het 1992 voor het vaststellen van een amnestiewet waarvan men zou MOETEN WETEN wat de gevolgen onder de ontstane 1980 situatie zullen zijn waardoor in 2012 weer een dieptepunt is bereikt? Wie zijn de mensen die daadwerkelijk volks en landsbelangen dienen? Namen graag! Gebrek aan instituten gebrek aan wetten en regels en toezien op naleving. Als de kolonisator hierin in gebreke is gebleken zou men denken dat de ingezetenen orde op zaken zouden stellen. Hahaha dat zullen zij niet doen het liefst overtreffen van de handelingen van de imperialisten. Koersstijging SRDontwaarding prijsstijgingen roven en moorden is wat dit land echt verdiend. De dozeneconomie van jaren 80 is overduidelijk NIET in dank genomen met een generatie die liever gratis spullen krijgt met njang dringie prisierie. Nog meer IMF eisen is dus zeer gewenst.


  Maak melding

 16. De dna inclusief de voorzitter gebruiken de dna 1 om de geldelijke vergoeding en 2 om bouterse buiten strafvervolging te houden.
  Verder is het een grote soap met die club.
  Een zwarte bladzijde van het eens prestigieuze orgaan.
  Dat het volk geen vreten heeft daar wordt niet zo’n haast mee gemaakt.


  Maak melding

 17. @ Robinho
  Jou bijdrage op deze site is goed bedoeld maar besef wel dat de realiteit leert dat het electoraat in 2010 en 2015 anders heeft beslist. Geef hen daarom alle ruimte om op de blaren te zitten. Een helpende handreiken zal eerder vroeg dan laat spijt brengen. De regering coalitie en oppositie zijn wetgevenden die uitsluitend hun eigen belangen behartigen omdat zij weten dat het volk uitermate laconiek is in zowat ALLES. Hoop is nu dat IMF de stekker eruit trekt en alle overige banken die geld hebben geleend en EISEN dat alles terugbetaald MOET worden.


  Maak melding

 18. Bouterse doet een poging zijn vervolging te beeindigen !

  Hij wil een beroep doen op art 148 GW, doch heeft nog STEEDS TOTAAL NIET kunnen aangeven waar/door wie
  of op welke wijze de “Staatsveiligheid in gevaar is” !!

  (de ministerraad en de zitting van het parlement, waren GEHEIM, omdat ook in die zittingen, OP GEEN
  ENKELE WIJZE door de president is aangetoond, dat
  de “Staatsveiligheid in gevaar” is !)

  Daarom is zijn beroep op art 148 GW NIET GELDIG,
  ONRECHTMATIG !
  De president voldoet niet aan de wettelijke en Grondwettelijke voorwaarden/condities om zo een bevel te kunnen en mogen geven.

  Uit de hele komedie, kan het VOLK wel afleiden dat
  het DE PRESIDENT ZELF IS, DIE EEN GEVAAR IS
  VOOR DE STAATSVEILIGHEID !!

  Geen enkel land, ook het IMF niet, zal zaken willen doen
  met een staatshoofd die openlijk een DICTATUUR vestigt
  in een door zijn wanbeleid, FAILLIET gemaakt land !

  PS : Desi en zijn adviseurs onderschatten nog steeds,
  wat het betekent dat een Krijgsraad IN ZITTING is !!!


  Maak melding

 19. Beste Surinamers,
  Waar u zich ook bevindt wens ik jullie het beste toe.
  Zoals ik eerder in mijn posting al aangaf dat wij alles onder controle hebben.
  Hier is het gesprek van de dag.
  Wij zijn er nog niet maar over een week zullen wij de koers verder bepalen.
  Dat niet iedereen blij is wat er allemaal op dit moment gebeurt is volkomen te begrijpen.
  Een oud gezegde is dat alle vingers niet even lang zijn.
  De kritische lezers zullen geen moeite hebben en weten wat hiermee bedoeld wordt.
  De meelopers die zullen dat nooit begrijpen.
  Er is genoeg werk te verzetten voor de mensen die gedacht hebben dat wij er al zijn even een geruststelling.
  Wij zijn er nog niet maar de koers die bepaalt is zetten wij voort.
  Ik las dat iemand gezegd heeft dat het nog 20 jaar kan duren voordat wij een beter Suriname zullen hebben.
  Wel wij zullen trachten dat het niet zolang hoeft te duren.
  De nieuwsgierigen zullen zich afvragen geef dan een termijn op hoelang het nog zal duren.
  Wel 20 jaar is te lang dat vinden wij ook maar 15 jaar is redelijk en korter dan 20.
  Verder is elk Surinamer welkom
  die terug wil keren.
  Let wel dat het niet gaat om mensen die niet van plan zijn om terug te keren voor die mensen zou ik zeggen blijf maar waar je bent.
  Maar als je iets wil betekenen voor jouw land dan zal je hier moeten zijn en niet vanuit je pc je berichten lanceren.
  Een oplettende forumlid heeft de kleine groep de naam gegeven van Elite groep.
  Dat is dus heel terecht.
  Oppositie schreeuwt moord en brand maar ik merk hier niets van.
  Vandaag weer een te drukke agenda.


  Maak melding

 20. Beste Mazda,

  Hoe lang heb je erover gedaan om je nietszeggende proza in elkaar te flansen ? Het is vlees noch vis.

  Ik zal het even nog voor je samenvatten:

  Als een verdachte in dit geval de president van Suriname misbruik maakt van zijn constitutionele bevoegdheden om door onrechtmatige wetgeving en constitutionele misinterpretaties, het moordproces tegen hem te frustreren, dan is sprake van een integriteitscrisis. Dan is sprake van conflict of interest. Dan wordt staatsmacht misbruikt voor puur eigen, persoonlijk belang. Dat heet machtsmisbruik beste Mazda. Kennelijk wil je dat maar niet inzien.

  Bij een dictatoriale bewind zie je inderdaad dat de oppositie weinig in te brengen heeft en dat zie nu ook weer terug want niemand heeft zin om paarse kogels terug te koppen. Bouterse houd het land gegijzeld. Tot die tijd valt er niets op te bouwen.


  Maak melding

 21. Bouterse heeft gehandeld binnen recht en wet. Als hoogste gezagsdrager mag hij dat doen. Dat hij toevallig hoofdverdachte is in een proces, mag de pret niet drukken.Het mes snijdt aan twee kanten en zo geldt dat ook voor het recht.
  Het heeft daarom geen enkele zin voor de nabestaanden naar het IMF te stappen. Het IMF is hiervoor niet het beoogde orgaan.


  Maak melding

 22. @Beste Koos,
  Misschien kunnen wij wat voor jouw betekenen.
  Stuur je sollicitatie brief naar Damsco.
  Hij zal beoordelen als jij de enige Surinamer bent die de wetten goed kan interpreteren.
  Kom maar naar Suriname dan kan je misschien wat betekenen voor jouw land.
  Maar vanuit je pc beste Koos vrees ik dat het alleen maar gebakken lucht is.
  Trouwens jouw mening respecteer ik .
  Alleen verschillen wij van mening.
  Misschien kan Damsco je helpen om vooruit te denken.


  Maak melding

 23. Wat denkt Romeo Hoost van zichzelf? Je kan uit dit bericht zien dat deze man zeer laag geschoold is. Dat het ANP hem aan het woord laat is dan ook een teken van hoe laag het niveau bij het ANP is. Hoost kraamt altijd onzin uit en doet in Nederland alsof hij hoogleraar politicologie en internationaal recht is. Misschien moet hij ff bij zijn maatje Spong te rade gaan voor hij onzin uit zijn bek schijt.
  IMF heeft Suriname geen geld geschonken. Suriname betaalt het geld keihard terug. Is een keiharde business. Juist vanwege de grote belangen kan het zelf zo zijn dat het IMF Bouterse heeft geadviseerd zo te handelen. Geld en mensenrechten gaan nooit samen. Dus moet die pier neki fowru Romeo Hoost weten dat geen enkel land Bouterse kan verbieden een artikel uit de grondwet van Suriname toe te passen. Dit is zuiver een Surinaamse aangelegenheid. De Nederlandse regering kan bestuderen tot ze een ons weegt. Ze heeft geen enkele middelen om Suriname te verbieden haar grondwet toe te passen. Temeer daar dit artikel rechtstreeks komt uit de Nederlandse grondwet


  Maak melding

 24. Tijger Morro jij kletst als een kip zonder kop. SU betaalt het geld terug ? Keihard nog wel ? Zeg eens beste kerel waar moet SU die lening van terugbetalen ? Jarenlang werd ons het sprookje voorgehouden dat het land tot de rijkste landen van de wereld behoorde. Ja natuurlijk, maar toen kreeg SU nog ontwikkelingshulp van Nederland…ruim 3,9 miljard keiharde guldens en hiermee kon moordenaar en dictator Bouterse het SU volk zand in de ogen strooien. Zie je wel hoe goed het met SU gaat ? Ha ha en het domme onderontwikkelde SU volk trapte daar nog in ook.Net als jij nu doet.


  Maak melding

 25. Heeft die min v buza hr Koenders al die tyd uit zn neus zitten vreten of is hy te veel bezig geweest met onze turkse nederlandse die na n week Turkye naar huis mocht omdat ze de baas van Turkye n dictator heeft genoemd.
  Jonge jonge jonge!
  En wat deed onze ambassadeur in SU,precies feesten in Torarica,aaasjeblieft


  Maak melding

 26. Mazda

  @Beste Koos,
  Misschien kunnen wij wat voor jouw betekenen. Stuur je sollicitatie brief naar Damsco. Hij zal beoordelen als jij de enige Surinamer bent die de wetten goed kan interpreteren.
  Kom maar naar Suriname dan kan je misschien wat betekenen voor jouw land. Maar vanuit je pc beste Koos vrees ik dat het alleen maar gebakken lucht is.Trouwens jouw mening respecteer ik. Alleen verschillen wij van mening. Misschien kan Damsco je helpen om vooruit te denken.

  =============================================

  Laat liefde en compassie een leidraad zijn van ons leven en handelen. Laten we moedig zijn en kwaad geen kans geven. Laten we één zijn en bouwen aan een vreedzame samenleving. Helaas is dit pas mogelijk als jouw Bouterse en zijn roversbende plaats maken voor integere leiders.
  Er moet nog heel wat water door de Corantijn moeten stroomen voordat iets er bereikt wordt op dat vlak.


  Maak melding

 27. Bouterse aka moordenaar heeft zijn eigen zwager toen vermoord om aan de macht te komen!!!!
  Deze man is en blijft een crimineel
  Op hoooog niveau en niet te vergeten een
  Dictator.
  Niemand ook niet de rechters zijn opgewassen tegen deze moordenaar!
  Zelf is hy 0.0 en stuurt hy suriname naar richting haitie!!!!!
  Opkomen nu surinamers voordat het te laat wordt!!!!!


  Maak melding

 28. President Desi Bouterse voert vandaag ook op het woord tijdens de plechtigheden in verband met de Dag van Nationale Rouw. Deze dag is een initiatief van het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld.

  Minister Mike Noersalim van Binnenlandse Zaken maakte de vorige week kenbaar dat de regering besloten heeft het verzoek van het Comité goed te keuren.

  Na de toespraken vandaag zullen ruim 200 namen van mensen die omgekomen zijn door politiek geweld worden voorgelezen.

  Er zullen ook kransen worden gelegd bij het monument voor gevallenen van de Binnenlandse Oorlog in koppels van twee, waaronder: president Desi Bouterse en Sandew Hira, Ronny Brunswijk en Humphry Jeroe en kapitein Gunter (Inheems) en hoofdkapitein Finisi (Marron).

  Enkele andere sprekers zullen zijn: Henk Herrenberg, voorzitter van de Commissie realisatie monumenten voor gevallenen van de Binnenlandse Oorlog, Humphry Jeroe, voorzitter van het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld, Loyd Gooding, zoon van Herman Gooding, Sheritsa Sjiem-Fat Lewis, dochter van politiemand Jules Blagrove, Rasjeyla Weewee, nicht van Gerrit Weewee en Sandew Hira, schrijversnaam van Dew Baboeram en broer van John Baboeram.

  ==============================================

  Ik ga over mijn nek. Boycotten deze troep !

  Hira yu mpp saka saka / Je hebt de ziel van je broer verkocht aan de duivel. Hoop dat je weg brand in de hell


  Maak melding

 29. Broeder Sonnyboy, idd laten we hopen dat de rechters hun ruggen recht houden. Wil dan wel de smoelwerk van Bouta en die baardaap Kanhai zien.


  Maak melding

 30. @ Koos

  Wat blijf je veel hopen zeg! Als je enige kennis van de wet had dan zou je moeten weten dat als het OM beveelt de vervolging te stoppen op grond van een in de wet verankerde recht van de president van de republiek Suriname een lopende strafzaak stop te zetten, kunnen de rechters hun rug rechthouden maar ik vrees dat ze niets anders kunnen en zullen doen dan de zaak opgeven. Hun strijd is gestreden maar de wet geldt ook voor hun.


  Maak melding

 31. Trouwens wat is het adres van deze organisatie die weer brieven gaat sturen, hmmmm ergens in Purmerend of Amsterdam. Ik zie het IMF al denken hoezo Holland.

  Mensen denken jullie aan de politieke doden vandaag en nemen jullie die 1 minuut stilte in acht, het zal jullie goed doen.

  Voor de mensen die hun zinnen hebben gezet op rechters, ik moet jullie nu alvast teleurstellen, ik weet dat jullie nu heel veel ervaring hebben met het verwerken van teleurstellingen.

  De rechters worden vandaag schaakmat gezet en zullen geen kant op kunnen. Tenzij ze de grondwet ook opzij willen zetten, maar dan zijn de rapen gaar want dan worden ze opgepakt en in het gevang gezet, dat zou heel ironisch zijn.


  Maak melding

 32. @Mazda, als je die plantage binnen 15 jaar wil ontwikkelen dan zou ik je adviseren je eerst te gaan omscholen en een cursus Nederlands te volgen. Je schrijft een hoop koeterwaals. Maar het bewijs is geleverd dat jullie steeds dommer worden, het laagste IQ van hef Caraibisch gebied. Dat komt door figuren als jij. Go and educate yourself!


  Maak melding

 33. Goed zo met zijn allen moeten wij om verantwoording gaan vragen bij het IMF!!
  Laat de wereld weten dat het IMF een dictator in het zadel houdt.Het IMF is een criminele organisatie,het scheelt hun niet of een crimineel het land regeert zij heeft te maken met geld en rente en de crimineel hoeft het niet te terug te betalen maar wij ,het onderdrukte volk!!


  Maak melding

 34. ja @john, alle ballen zijn naar desie en zijn criminele veiligheidsraad. en dikke silos heeft haar ballen opgegeten dus groeien ze van binnen.

  je vergeet wel dat de rechters niet bewapend zijn en niet beveiligd worden, niet sinds desie hun beveiliging heeft gemarginaliseerd.


  Maak melding

 35. Organisaties als IMF bestaan zelf uit kleine dictatortjes. Die gaan heus niet een collega-dictator afvallen.

  Deze zaak (tegen Bouterse) is definitief ten einde en de oppositie gaat nooit meer aan de macht komen. Ze hebben geen aansprekende mensen en geen guts. Zelfs een vlieg vindt Santokhi en Rusland en Somo niet aantrekkelijk, dus laat staan de kiezers.


  Maak melding

 36. Tante Bep, ik weet niet of je in Suriname woont, maar ik als inwoner van het land ben het niet met je eens; Suriname gaat niet langzaam de afgrond in, het is namelijk veel erger dan je denkt; twee maanden geleden kocht ik een artikel voor SRD 18,- twee weken geleden wilde ik hetzelfde artikel weer kopen, maar omdat het toen SRD 37,50 kostte, besloot ik het maar niet te doen, het bleef maar aan mij knagen, omdat ik het product echt nodig heb, ik besloot daarom het gisteren toch maar aan te schaffen en wat bleek, het kostte intussen al SRD 40,-. Ik heb het toch maar gekocht en dat was maar goed ook, want ik weet zeker dat na deze stunt van Desi (zijn paarse gatlikkers zullen spreken over een meesterzet), de prijzen nog veel sneller gaan stijgen en we mogen het dus vergeten dat Suriname uit de economische crisis zal komen. Onder leiding van Desi gaat Suriname niet langzaam de afgrond in, maar met een SNELTREINVAART naar de crematieoven om gecremeerd te worden.


  Maak melding

 37. De nabestaanden hebben deze zaak te ver op de spits gedreven en zie wat er nu gebeurd !

  Men had dhr Bouterse moeten respecteren en de kans geven om z’n verhaal te doen en waar nodig vragen aan dhr Bouterse te stellen.

  Men koos echter voor de confrontatie en wilde bloed zien ! Men wilde geen recht of gerechtigheid maar gewoon een speciale persoon achter de tralies zien.

  Men liep met de nodige arrogantie en met een overwinningsstemming te hard van stapel, en nu is de situatie geheel anders.
  Ergo, ze hebben met hulp vanuit Nederland hun eigen ruiten ingeslagen en hebben dat ook niet zien aankomen.

  Wat een stumperds zeg al die nabestaanden !


  Maak melding

 38. Ik verwacht zondermeer dat de krijgsraad ontbonden zal worden. Er is geen andere keuze. De krijgsraad heeft zichzelf schaakmat gezet door vanaf het begin te verwijzen naar een constitutioneel hof dat er niet bestond. Dat hof bestaat nog niet waardoor de krijgsraad onmogelijk plotseling de impasse kan doorbreken. Ik hoop wel dat men tot een verzoening komt.

  Ik geloof dat Bouterse schuldig is aan de moorden. Hij mag praten wat ie wilt . Zoveel jaar na dato is hij in de positie om lansen te breken en dat doet hij. Dus er is geen sprake meer van een schuldvraag maar op zijn hoogst een strafeis.

  Dan moet je weer gaan denken aan het algemene belang van Suriname en wat Suriname daarmee gebaat is. De feiten wijzen erop dat men voor Bouterse heeft gekozen. Hij is de drager van het volk. Het volk heeft niet op hem gestemd om hem vervolgens veroordeeld te zien krijgen.

  Deze zaak is te ingewikkeld voor een krijgsraad omdat er ook politiek -maatschappelijke factoren meespelen. Rest over , een nationale verzoening. Suriname heeft veel in petto.

  Wanneer mensen bereid zijn met elkaar te delen en te helpen vergeven over and over again, voorzie ik een spoedig herstel. Suriname loopt gemiddeld een jaar of vijftig achter in sommige opzichten ten aanzien van het westen. Die achterstand kan razendsnel ingehaald worden.


  Maak melding

 39. Een verzoening? Wie zou een zoen willen geven aan een killer? Alleen figuren als Hira.

  Hoe kun je je verzoenen met figuren als Van Dijk – Silos, Simons en Bouterse die keer op keer aangeven dat zij de hoogste rechters zijn en niemand anders?


  Maak melding

 40. Het IMF bemoeit zich helaas niet met interne ‘politieke’ affaires.
  Het enige wat het IMF doet is controleren of de gemaakte afspraken zijn nagekomen.

  De Surinamers mogen weer rustig in hun hangmat, onder die bekende awarra boom, gaan liggen; een djogo in de ene hand en een djonko in de andere hand, dromend over surizuela!

  De rust is bij het volk is wedergekeerd, mede door de mededelingen van de pruimtabak-kauwende desi-ley.
  “voor het snuiven wordt tabak tot snuiftabak gemalen en om te kauwen als pruimtabak verkocht.” wiki.

  Deze meervoudige moordenaar, drugsdealer, crimineel, oplichter en snuiver zal ervoor zorgen dat suri tot grote mythische hoogten stijgt.


  Maak melding

 41. @ Milton

  Ben het volledig met je eens. Als de nabestaanden de handreiking van Bouterse hadden aanvaard en het initiatief van Hira hadden gesteund dan hadden ze tenminste kunnen weten wat er op die bewuste dag is gebeurd. Ze hebben van meet af aan de confrontatie opgezocht. Nu is de feitelijke situatie dat deze zaak nooit meer in de openbaarheid komt en dat de zaak nu voorgoed wordt gesloten. Wat Bouterse nu heeft gedaan gaat veel verder dan amnestie. Amnestie kan je terugdraaien maar artikel 148 niet. Indien een er een andere regering komt of een andere president kan de zaak nooit meer heropend worden op grond van hetzelfde artikel. De zaak is nu gesloten.
  De nabestaanden moeten nu maar bij Spong te rade gaan wat ze moeten doen. Ik vrees dat ze hem nu niet aan de telefoon gaan krijgen. Hij zal nu druk bezig zijn om zijn vrienden rechters in Suriname in te fluisteren wat ze moeten doen. Dat iemand Bouterse zo intens haat als die Spong kan nooit goed zijn.


  Maak melding

 42. Het is overduidelijk voor de hele wereld dat die meervoudige moordenaar, drugsdealer, crimineel, oplichter en snuiver schuldig is.

  “Mensen doen dingen niet zomaar”.

  Als je onschuldig bent dan vraag je geen amnestie aan zelfs voordat er een uitspraak is gedaan.

  Als je onschuldig bent dan ga je voor de krijgsraad staan en wacht met respect het vonnis af, want je hebt niets te vrezen, je bent immers onschuldig.

  Make no mistake he is guilty like hell.


  Maak melding

 43. @Mazda
  @Beste Koos,
  Misschien kunnen wij wat voor jouw betekenen.
  Stuur je sollicitatie brief naar Damsco.
  Hij zal beoordelen als jij de enige Surinamer bent die de wetten goed kan interpreteren.
  Kom maar naar Suriname dan kan je misschien wat betekenen voor jouw land.
  Maar vanuit je pc beste Koos vrees ik dat het alleen maar gebakken lucht is.
  Trouwens jouw mening respecteer ik .
  Alleen verschillen wij van mening.
  Misschien kan Damsco je helpen om vooruit te denken.
  ……………………………………………………………………………….
  DEZE REDIEMOESOE IS WELKOM,IK ZOEK EEN TOILET POETSER.DAAR KAN IK DEZE IDIOTE BALKONSCHREEUWER GOED VOOR GEBRUIKEN,DIE OLIEBOL.


  Maak melding

 44. Als ik nabestaande was dan zou ik weten wat ik zou doen. Denk aan al die ministers die dit hebben laten gebeuren en dit hebben gefaciliteerd. De weg voor de moordenaar open gebaand. Don’t forget their names. Names en faces. Trieste dag. Dat mensen met enig geweten dit anderen hebben kunnen aandoen, is triest voor woorden.


  Maak melding

 45. Wishful thinking and very stupid!

  Je moet wel driedubbel gestoord zijn als je denkt dat er ooit een verzoening komt tussen de suri’s.

  Er is totaal geen eenheid onder de bevolking, omdat desi-ley, de meervoudige moordenaar, crimineel, drugsdealer en snuiver, de Westerse verdeel en heers-tactiek heeft toegepast met behulp van zijn militietroepen, o.a. op wkn.

  Er zijn behoorlijk veel ongeschoolden in suri, die nu bepaalde functies bezetten, waar zij absoluut niet thuis horen.
  Deze mensen hebben nooit gestudeerd, niets van hun leven gemaakt en zijn voornamelijk door hun politieke voorkeur ergens geplaatst.
  Deze mensen zullen met man en macht vechten om hun plek te behouden.
  Iets in de trant van; ”als niets iets wordt, etc.”

  Het is wachten totdat de boel instort, want ze kunnen het niet aan.

  Ik vertel niets nieuws. wie een beetje scholing heeft genoten, heeft dit ergens op school geleerd en of ergens gelezen.

  Zo geweldig zijn die stunten van desi-ley, de meervoudige moordenaar, crimineel, drugsdealer, oplichter en snuiver echt niet, uitgekauwde rommel uit Afrika.


  Maak melding

 46. @mazda,

  Geloof je nu echt wat je hier neerpent. (retorisch)

  Man, man, man, het verbaast mij enorm dat jij als oud-politieagent achter desi-ley staat.

  Dat je hier waarschijnlijk ontslagen bent en terug bent gegaan, kan ik inkomen(volgens mij heb je de 67 nog niet gehaald), maar dat jij als politiemens achter de overduidelijke veelvoudige moordenaar, drugsdealer, crimineel, oplichter en snuiver staat, gaat mijn verstand te boven.

  Ze zeggen wel eens om criminelen te vangen moet je als een crimineel denken. Zou het kunnen, dat je daarin bent blijven hangen?

  En kom a.u.b. niet met het uitgekauwde “ I love su”.
  Want jullie nu doen is Suriname vernietigen!

  Jij hebt wel enkele positieve puntjes in tegenstelling tot de Noordzee paarsen, die in een geïmproviseerde hangmat op hun 2 bij 1meter balkon liggen, pathetic!


  Maak melding

 47. @Printa
  Het IMF is geen organisatie voor dit soort zaken. Willen deze mensen gerechtigheid of alleen maar wraak nemen ?
  ………………………………………………………………………………………
  Vanwege hun blinde haat tegen de president,snappen deze EZELS / UILSKUIKENS combinatie dat niet.,dat IMF geen tje potie organisatie is !..laat ze maar de Noordzee vragen vo hulp.ha ha haaaa ! is te laaaaat.


  Maak melding

 48. @ snellie wanneer spring jij eens uit je pyama.
  Heb jij het nog niet door dat DDB zijn langgroen heeft ingeruild voor een toga!!!!

  En ja hoor met de wetboek in de hand deelt ie ook rake klappen,en dat doet AUWWW.

  @ a no mie ,dat bedoel ik objectief het steekspel volgen, zelf de man met de hoed kan de kalfjes niet meer onder de duim houden!!!!

  Mooie variant!!!


  Maak melding

 49. @Glenda
  Organisaties als IMF bestaan zelf uit kleine dictatortjes. Die gaan heus niet een collega-dictator afvallen.

  Deze zaak (tegen Bouterse) is definitief ten einde en de oppositie gaat nooit meer aan de macht komen. Ze hebben geen aansprekende mensen en geen guts. Zelfs een vlieg vindt Santokhi en Rusland en Somo niet aantrekkelijk, dus laat staan de kiezers.
  …………………………………………………………………………………….
  Zelfs de strontvliegen vinden Santokhi en Rusland en Somo niet aantrekkelijk.


  Maak melding

 50. Suriname is geen Veni Vidi Vici.
  Nazaten van zij die er naar toe gebracht zijn als slaven en zij, die er zijn gekomen als emigranten houden onvoldoende rekening met, “a mama fu a doti”!
  Dingen gebeuren niet zomaar.


  Maak melding

 51. @Pakira Tigri
  Bouterse heeft gehandeld binnen recht en wet. Als hoogste gezagsdrager mag hij dat doen. Dat hij toevallig hoofdverdachte is in een proces, mag de pret niet drukken.Het mes snijdt aan twee kanten en zo geldt dat ook voor het recht.
  Het heeft daarom geen enkele zin voor de nabestaanden naar het IMF te stappen. Het IMF is hiervoor niet het beoogde orgaan.
  …………………………………………………………………………………
  MEN MOET ER NIET RAAR VAN OPKIJKEN,ALS DEZE DOMME DOORGEDRAAIDE IDIOTEN GAAN PROBEREN DE PAUS IN TE SCHAKELEN.OM HEN TE HELPEN OM BOUTERSE AF TE ZETTEN.ZULKE OLIEBOLLEN ZIJN HET…HA HAAAAAAAA !


  Maak melding

 52. @paraman,

  Ik meen te weten waarop jij doelt.

  En dat is de hele clue van deze story.

  Helaas hebben de nazaten nog steeds niet door, dat diezelfde verdeel en heers tactiek van toen op hun wordt toegepast. Ook jij hebt het niet door.

  Deze nazaten hebben jarenlang met lede ogen moeten toezien hoe hun landgenoten hun voorbijstreefden. Zelf heeft het gros nooit enige moeite gedaan om zich op te werken.

  Dat je een aversie hebt tegen landbouw en veeteelt (handenarbeid), en liever met een wit overhemd op ‘kantoor’ zit, begrijp ik, gezien de geschiedenis, maar dat je vervolgens een doelloos leven leid en jaloers bent op anderen tsja….

  En nu geeft desi-ley ze de kans, ondanks hun beperkt denkvermogen om ‘iets’ te zijn in de maatschappij, hij heeft ze massaal omgekocht met de bekende spiegeltjes en kraaltjes.
  Daarom hangen jullie aan zijn broekspijpen, en hij bewerkt jullie van alle kanten.

  Dit heeft totaal niets van doen met ‘mama doti’ of whatever bijgelovige rotzooi!

  De nazaten zijn niet de oorspronkelijke bewoners.


  Maak melding

 53. @Esmerald,
  Ik begrijp je ongerustheid.
  Beste Esmerald wij hebben de meesters ook vergeven toen onze ouders als slaaf werden gebruikt.
  Ik kijk liever vooruit en hoop dat jij dat ook zal doen.
  Begrijp trouwens dat je op dit moment niet eraan denkt maar dat is je goed recht.
  Denk aan je bloeddruk en het beste toegewenst.


  Maak melding

 54. @mazda,wil je ons vertellen dat je jou slaven voorouders dan hebt gekent.
  Je bent zeker ook 1van die randdebielen die compensatie zoeken,mafketel.


  Maak melding

 55. Eigenlijk draai alles om macht en geld. Alsook de gehele paars roverheid, die gezwicht is voor hun baas en grootste misdadige lijder van het gehele land. Elke dag eten en drinken ze met een onrein geweten tov het volk die ze vertegenwoordigen de paarse schijterijen en pis van hun lijder, vol onrecht en bedrog. Als drugverslaafden laten ze zich moedwillig drogeren door baas zijn schijt en pis. Terwijl deze mpp roverheid precies weet waar de paarse schoen wringt. En dat allemaal om macht en geld. Terwijl het gehele volk lijdt onder de grootste mpp moordenaar en zijn roverheid. Whoo ka, oerdomme paarse zombies die dit mogelijk hebben gemaakt ondanks waarschuwingen van de zeer gerespecteerde heer Venetiaan. Ze stemden oerdom moedwillig op een moordenaar, drugsbons en rover. Waar of niet. Yep, Kijk naar zijn zoon, stiefzoon, ene Ooiberg en heel veel oerdomme paarse zombies die in het gevang zijn opgesloten. De nationale Debielen partij en haar mpp lijder brengen land en volk met de dag ten gronde.


  Maak melding

 56. Het is heerlijk zwemmen in de paarse schijterij en pis van de nationale debielen partij en hun lijder. Vraag het maar aan de paarse volksverlakkers, judassen en marionetten die zich rijkelijk door hun baas zijn schijt en pis vol bedrog, onrecht en corruptie, elk uur van de dag laten insmeren. Veel oerdomme paarse zombies e ka dee nanga dee moro nanga moro en e schijt en pis ooktoe paars van kommer en kwel. Wahahaha. Baas en roverheid e poeroe ka gi volk en oerdomme aanhangers of paars verworden zombies.


  Maak melding

 57. Ik lees nabestaanden gaan naar het IMF. Vervolgens zie je op tv alleen die rode kop van Romeo Hoost verschijnen. Wanneer men in Nederland het heeft over nabestaanden gaat het vrijwel altijd over Romeo Hoost. Waarom zegt men niet een gefrustreerde Tara Oedraisingvarma 2.0? die man is door zijn stiefvader erkent. Hij is geen biologische Hoost. Ik ken de hele familie Hoost en weet dat Romeo geen echte familie is. Hoe zo nabestaande?
  Wij laten hem graag voor nabestaande spelen omdat hij dat graag wilt.


  Maak melding

 58. @ Wanna be familie

  Trouwens de vermoorde HELD, Advocaat HOOST was in de ogen van zijn MASSAMOORDENAARS ook GEEN MENS , TOCH !!!

  Nooit gehoord van geadopteerde en stiefkinderen ????

  En die worden volgens U, Gevoelloze Bengel, NIET als
  FAMILIE GEZIEN ???


  Maak melding

 59. Dus omdat Bouterse de president van Suriname is mag van deze nabestaanden het hele land in de pudding zakken?
  Wel jere dja, “wij nabestaanden ten andere zijde zijn niet mee eens”!


  Maak melding

 60. @koos

  Dit is niet door een individu bedacht maar door de nederlanders in Suriname geregeld en door regering Venetiaan bekrachtigd. Deze wetten zijn naar nederlands voorbeeld in Suriname neergezet. Want we praten nederlands in Suriname.

  Al deze instituten krijgen een koek van eigen deeg.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.