‘Handeling Bouterse is simpelweg zelfamnestie’

43

PARAMARIBO, 30 jun – “Dit is zelfamnestie.” Zo reageren nabestaanden van de mannen die doodgeschoten zijn op acht December 1982. De instructie van de regering aan de vervolging om het strafproces stop te zetten. komt niet echt als verrassing aan. Wat meer verbaast, is dat het hele regeerteam meewerkte.

En dus ook alle coalitiepartijen. “We zijn met stomheid geslagen dat de totale regering eraan meegewerkt heeft. Ook minister Dodson (DOE). Van hem zou je tenminste verwachten dat hij een beetje zou tegenstribbelen. Er kunnen in de geheime vergadering dingen gezegd worden die wij niet te horen zullen krijgen”, zegt nabestaande Eddy Wijngaarde tegenover de Ware Tijd. Voor de zelfamnestie is er hoe dan ook geen begrip.

Het is zelfs onvoorstelbaar dat hoofdverdachte en president Desiré Bouterse zo’n manoeuvre maakt. “Het paradoxale is dat de president, hoofd van de staat, gebruik maakt van wetgeving om zichzelf te beschermen. Hij doet alsof wij in een crisis zijn”, aldus Wijngaarde. Het Openbaar Ministerie heeft intussen besloten de instructie op te volgen. De nabestaanden blijven desondanks geloven in een onafhankelijke rechterlijke macht.

Bekijk ook:

43 REACTIES

 1. Ik las even “Handeling Bouterse is simpelweg zelf-euthanasie”

  …maar het is dan ook (hoe ironisch) de Dag van de Nationale Rouw.


  Maak melding

 2. Met deze noodgreep bekent de verdachte Bouterse en misbruikt hij het ambt van President om zich zelf via een mishandeling van de grondwet van vervolging te vrijwaren.

  De ultieme vernedering van recht en wet. Suriname staat nu naast Venezuela.

  DOE is volledig ondergegaan voor de kruimels van de NDP.

  Het trieste is dat het NDP kiezers volk hier het hardste gelach zal gaan betalen


  Maak melding

 3. Helaas voor de Nabestaanden van de op 8 dec op wrede
  wijze vermoorde Onschuldige en Ongewapende staatsburgers ! De zaak zal waarschijnlijk op een later
  tijdstip eindigen met een veroordeling van de daders !

  DDB heeft zijn NDP-DOE-DICTATUUR gevestigd met medeweten en medewerking van Ministerraad en DNA !

  Ondanks het feit det er GEEN SPRAKE is van ENIGE BEDREIGING van de STAATSVEILIGHEID !!

  De Rechtsstaat Suriname is OPGEHEVEN !

  VRIENDEN van DDB en NDPers kunnen voortaan ONGESTRAFT verder met hun CORRUPTIE en zij zullen
  het Volk en de Staat SURINAME, openlijker BESTELEN !!!

  IMMERS hun strafvervolgingen zullen door de DICTATOR
  via Bevelen aan de PG worden stopgezet, onder het mom “Gevaar voor de staatsveiligheid” !


  Maak melding

 4. 2x zelfamnestie.straks komt amnestie voor levenslang!!
  Waarom denken de rechters dat bouta een crimineel hoger dan hun staat?!De rechters zij lijken wel slachtvee te zijn …je protesteert niet maar gaat gewillig naar de slachtbank!!
  Ik heb eerder medelijden met de rechters voor hun onmacht op te treden tegen een bepaald crimineel]Sarie torie,Hoeveeel geloof zal je hebbeb in deze rechters die wet en recht moeten beschermen en niet in staat zijn zo te doen.


  Maak melding

 5. Hiermee is deze zaak definitief afgesloten. Er komt nooit meer eeen vervolg, want de oppositie gaat nooit meer aan de macht komen in Suriname.


  Maak melding

 6. Bouterse ook het langste touw heeft een eind.Een kat in het nauw gedreven maakt rare sprongen.Deze kat drijft zichzelf in het nauw.Al is de leugen nog zo snel de waarheid achterhaald hem wel.En zo kunnen we verder.Een feit is wel dat Suriname zit opgescheept met deze man.In het Surinaams noemt men dat een kunu.Hoe lang nog is de vraag.Hoe lang gaat deze nachtmerrie door voor SU.Hopelijk niet lang meer.Suriname is een te mooi land voor de gezegde.Crime pays well.


  Maak melding

 7. @Glenda
  Hiermee is deze zaak definitief afgesloten. Er komt nooit meer eeen vervolg, want de oppositie gaat nooit meer aan de macht komen in Suriname.
  ………………………………………………………………………………………
  DAT MEN DAT MAAR WEET,..KNOOP HET MAAR GOED IN JULLIE GROTE EZELSOREN !..BOERIETJIES.! ..NPS MOET NAAR LINAS RUST.VHP NAAR WEG NAAR ZEE,SOMMO IDEM DITO.!


  Maak melding

 8. @Ray
  …………………………………………………………………………………….
  DOMME PANNEKOEK WAT KOM JIJ ONS WIJSMAKEN,BOUTERSE HEEFT GEBRUIK GEMAAKT VAN DE SPELREGELS,DUS HOU JE SNAVEL MAAR DICHT ,,VOW JOE TERE,EN GA IN EEN HOEKJE ZITTEN EN JE WONDEN LIKKEN…ZIELIGE FLAPPIEDROL !


  Maak melding

 9. @ Damsco,
  Waar moet ons geliefde Suriname naartoe. Je schrijft wel heel stoer van alles op maar realiseer je dat dit niet zonder gevolgen gaat blijven. Voor als we het nog niet waren welkom in “SCHURKENSTAAT SURINAME”. Zo ziet de rest van de wereld ons en vergeet het maar met investeringen. Onbetrouwbaar land om in te investeren. Een land waar de gevangenis is voor fietsendieven en kruimeldieven maar waar mensen die oorlogsmisdaden en gruwelmoorden hebben gepleegd niet berecht worden.


  Maak melding

 10. Nu rest snel een beklag bij het hof van justitie te doen om het OM op te dragen de vervolging zoals in het opportuniteitsbeginsel is aangegeven aan te vangen. Het rechtcollege zal beslissen of het in deze een gevaar voor nationaal veiligheid was of zelfamnestie door misbruik van bevoegdheden te maken.
  Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 11. Glenda

  Hiermee is deze zaak definitief afgesloten. Er komt nooit meer eeen vervolg, want de oppositie gaat nooit meer aan de macht komen in Suriname.

  ===========================================

  Dat zeiden jullie paarse groupies ook toen de amnestiewet werd aangenomen. Dictators worden altijd veroordeeld, of ze nu Videla, Noriega, Rios Montt of Hissène Habré heten. Vroeg of laar ga je de bak in.


  Maak melding

 12. @Damsco,

  Ik vrees voor jou en je baas dat jullie binnenkort de schok van jullie levens gaan krijgen. Ik hoop dat je sterk genoeg bent om het aan te kunnen.


  Maak melding

 13. @Freeway,

  Inderdaad. Een klacht tegen de regering indienen wegens valse aantijgingen als zou de staat in gevaar zijn.
  Laat de rechter maar uitspreken of de staat in gevaar is of niet. Van Dijk – Silos mag dan het bewijs aandragen.


  Maak melding

 14. In reactie op de 8 decembermoorden werd in dit land op 21 juli 1986 een bloedige binnenlandse oorlog opgestart, met als doel regelrechte wraakneming.

  Er is buiten elke proportie geweld toegepast.

  “Vrede indien mogelijk, maar te allen tijde de WAARHEID”!


  Maak melding

 15. Paraman
  In reactie op de 8 decembermoorden werd in dit land op 21 juli 1986 een bloedige binnenlandse oorlog opgestart, met als doel regelrechte wraakneming.

  Er is buiten elke proportie geweld toegepast.

  “Vrede indien mogelijk, maar te allen tijde de WAARHEID”!

  ===============================================

  Je slaat de plank mis. Binnenlandse oorlog had niks te maken met de dec.moorden. De oorlog draaide om de macht over Oost-Suriname en de controle over de handel in cocaïne. Over de slachtoffers van de oorlog zijn geen officiële gegevens bekend. Bouterse sprak ooit van 87 gesneuvelde soldaten en ongeveer 60 junglecommando’s zouden zijn gedood. Onder de bevolking vielen ongeveer 200 doden.

  Ook dit kun je Bouterse aanrekenen. Die idioot heeft de Surinaamse krijgsmacht misbruikt voor eigen gewin.


  Maak melding

 16. Het is overduidelijk dat een groep Hindoestanen achter de val van de regering zitten. Het is de VHP niet gelukt om de verkiezing te winnen ondanks het feit dat ze de Amerikanen hebben geholpen om Dino in de val te lokken. Bouterse weet er alles van en rekening wordt wel tzt vereffend.

  Na vandaag gaat er heel wat veranderd worden in de rechterlijke macht en justitie in Suriname. De overvloed aan Hindoestanen wordt teruggedrongen.
  Gebleken is dat de meerderheid van de Hindoestanen in Suriname, niet van Suriname houden en zich vaker aan Nederland uitlenen als informanten en saboteurs. Bijltjesdag gaat zo spoedig mogelijk beginnen


  Maak melding

 17. Prominente 8 december nabestaanden hebben de hand gehad in die fucking vuile oorlog met naar verhouding het veelvoudige van 15 aan dood en verderf in Suriname.
  Aan wiens handen kleeft er meer bloed?

  Boegoenirie

  @ Damsco,
  Waar moet ons geliefde Suriname naartoe. Je schrijft wel heel stoer van alles op maar realiseer je dat dit niet zonder gevolgen gaat blijven. Voor als we het nog niet waren welkom in “SCHURKENSTAAT SURINAME”. Zo ziet de rest van de wereld ons en vergeet het maar met investeringen. Onbetrouwbaar land om in te investeren. Een land waar de gevangenis is voor fietsendieven en kruimeldieven maar waar mensen die oorlogsmisdaden en gruwelmoorden hebben gepleegd niet berecht worden.


  Maak melding

 18. Was jij ook te Moengo, Partamakka, Langa Tabiki, Witagrong waar sommigen ook prominent de lakens uitdeelden?
  Houdt anders jou grote muil dicht!!!

  Koos

  Paraman
  In reactie op de 8 decembermoorden werd in dit land op 21 juli 1986 een bloedige binnenlandse oorlog opgestart, met als doel regelrechte wraakneming.

  Er is buiten elke proportie geweld toegepast.

  “Vrede indien mogelijk, maar te allen tijde de WAARHEID”!

  ===============================================

  Je slaat de plank mis. Binnenlandse oorlog had niks te maken met de dec.moorden. De oorlog draaide om de macht over Oost-Suriname en de controle over de handel in cocaïne. Over de slachtoffers van de oorlog zijn geen officiële gegevens bekend. Bouterse sprak ooit van 87 gesneuvelde soldaten en ongeveer 60 junglecommando’s zouden zijn gedood. Onder de bevolking vielen ongeveer 200 doden.

  Ook dit kun je Bouterse aanrekenen. Die idioot heeft de Surinaamse krijgsmacht misbruikt voor eigen gewin.


  Maak melding

 19. Nou hij begin langzaam strop voor zijn zelf te zetten
  Hij verklaard het zelf dat hij het moordenaar is
  Anders had hij dit niet stop gezet


  Maak melding

 20. Wat maakt het verschil,als Boutie het loodje legt dan komt Ronnie B aan de macht minstens net zoeen crimmineel als zijn huidige baas,wat BB met R een paar biertjes en het domme stemvee stemt op hem.


  Maak melding

 21. @Paraman,

  Was JIJ ook op Moiwana??????

  Spiet kong……….Jammer dat die zoon van Gooding bij de moordenaar van zijn vader gaat staan vandaag………remember???? Gooding wilde Moiwana onderzoeken en daarvoor Sweedo verhoren…….het heeft hem zijn leven gekost en weet je nog waar zijn lijk gevonden is????? Juist ja; 15 meter naast het toenmalig kabinet van de bevelhebber( huidige assemlee)…….dus mi mang……betre joe tap joe mofo!!!!! ipv komen dreigen met vergane glorie van jullie bejaarde bende……….
  Enne….als de tijd daar is….zullen jullie (alle killers van de jaren 80) het merken!!!!! Dit zijn GEEN loze woorden……mind you’re steps………..


  Maak melding

 22. Glenda heeft gelijk….de oppositie komt nooit meer aan de macht want moordenaar bouterse zal alles op alles zetten om un 2020 weer president van su te worden. Desnoods fraudeert hij met de verkiezingrn..op alle strategische posten worden ndpers geplaatst als de verkiezing nadert. Dat mag niet. Door president te zijn ontloopt hij zijn strafproces. Ik zie niet dat de staatsveligheid in gevaar is. Wat wel in gevaar komt zijn puur de eigen belangen van opa desi. Straks krijgt zijn kleinzoon killer meriba ook nog amnestie. Bouterse heeft ervoor gezorgd dat de cell kamer van meriba een tweede marriot hotel is voor zijn kleinzoon. Hij heeft zijn cell bij de hand…loopt vrij daar rond en krijgt luxe eten en slaapt in airco. En dom volk van suriname slaapt


  Maak melding

 23. Bouva en zijn bendeleden hadden plotseling een verschrikkelijke haast om het constitutioneel hof in te stellen, maar dat gaat nu weer voor jaren in de ijskast, en onze awari domri met de bruinpaarse tong mag het ook vergeten dat zijn zo naar verlangde antie-corruptiewet binnenkort behandeld zal worden.


  Maak melding

 24. @Tjier Morro,

  Er zijn anders genoeg Hindoestanen die hand en spandiensten aan Bouterse verlenen. Bijv. een familie Doekhie, een Sandew Hira, een Adhin, een Parmessar, een Kalipdevsing enz.

  Bovendien is het land toch al niet in handen van Hindoestanen, dus wie zou hij dan eruit moeten schoppen?

  Die rechter die over deze zaak gaat is niet eens een Hindoestaan.


  Maak melding

 25. Artikel 148 van de Grondwet luidt als volgt: “De regering bepaalt het algemeen vervolgingsbeleid. In het belang van de staatsveiligheid kan de Regering in concrete gevallen de Procureur-Generaal bevelen geven met betrekking tot de vervolging.”.

  De bepaling bestaat uit tweezinnen. Wij zullen ons in dit artikel slechts buigen overde tweede zin, nu op deze zin door de regering een beroep is gedaan.

  Concreet geval
  Volgens de tekst van deze zin kan de regering in het belang van de staatsveiligheid, in een concreet geval, de pg bevelen geven met betrekking tot de vervolging. Ten eerste valt op dat de regering niet in alle gevallen zo’n bevel kan geven. Er zijn twee vereisten:

  het bevel moet in het belang zijn van de staatsveiligheid, dat wil zeggen dat de staatsveiligheid in het gedrang moet zijn en
  het moet gaan om een concreet geval; het bevel kan dus niet in z’n algemeenheid gelden. Het woordje “kan” houdt in dat de regering niet verplicht is om een dergelijk bevel te geven, ook al zou er sprake zijn van een ‘belang van de staatsveiligheid’ en van een ‘concreet geval’.
  De door de regering gegeven instructie aan de pg houdt in dat de pg de vervolging in de decemberstrafzaak onmiddellijk zou moeten stopzetten. De vraag die zich als eerste voordoet, is of de pg, juridisch beschouwd, een dergelijke bevoegdheid überhaupt toekomt. Kan de pg een strafzaak, in dit geval de decemberstafzaak stoppen op instructie van de regering met een beroep op de tweede zin van artikel 148 van de Grondwet? Nee, is het antwoord naar onze mening, een dergelijke bevoegdheid komt de pg niet toe. En waarom niet zult u zich afvragen?

  Welnu, om het antwoord op die vraag te geven, is het van belang enig inzicht te verschaffen in de wettelijke regels van de strafrechtelijke procedure. Ingevolge ons Wetboek van Strafvordering neemt elke strafzaak een aanvang vanaf het moment waarop de verdachte door de pg middels een zogenoemde dagvaarding, een geschrift inhoudende de beschuldiging, is opgeroepen om ter terechtzitting,dus voor de rechter, te verschijnen.

  Vervolgens schrijft de wet voor dat zolang het onderzoek op de terechtzitting niet is aangevangen, de pg de dagvaarding kan intrekken, dus de strafzaak kan stopzetten, zonder toestemming van wie dan ook. Het onderzoek op de terechtzitting daarentegen begint pas op het moment waarop de deurwaarder die in de rechtszaal aanwezig is, de zaak in opdracht van de rechter heeft afgeroepen.

  Hoe zit het nou in de decemberstrafzaak?
  De dagvaardingen in de decemberstrafzaak zijn aan de verschillende verdachten betekend in de periode november 2007. De verdachten zijn dus opgeroepen om ter terechtzitting te verschijnen en het onderzoek ter terechtzitting is ook omstreeks die periode begonnen.

  Hieruit kan de conclusie worden getrokken dat de pg vanaf die datum waarop het onderzoek ter terechtzitting is aangevangen de dagvaarding niet meer kan intrekken en de strafzaak dus ook niet meer kan stopzetten, op geen enkele wijze. De strafzaak kan nu alleen tot een eind worden gebracht door een van de 8 beslissingen die de wet heeft genoemd en die beslissingen kunnen alleen door de behandelende rechters, de Krijgsraad, worden genomen, door niemand anders. Zo heeft de wet de strafrechtelijke procedure ingericht; primair ter bescherming van met name de rechtspositie van de verdachte en heden ten dage ook ter bescherming van de rechtspositie van het slachtoffer.

  De verdachte en diens gezinsleden hebben namelijk het recht om te weten of de beschuldiging geuit door het openbaar ministerie juist was. Een beschuldiging van het openbaar ministerie grijpt namelijk diep in, in het leven van de burger. Het mag dus niet zo zijn dat het openbaar ministerie of wie dan ook, en zeker niet een regering, een eenmaal aangevangen strafzaak beëindigd. Indien de verdachte onschuldig is, komt hem het recht toe dat de rechter zulks vaststelt. Een dergelijke vaststelling is van belang voor de verdachte en voor de gemeenschap. De gemeenschap, namens wie het openbaar ministerie namelijk optreedt, kan zo te weten komen dat de verdachte het strafbaar feit waarvan hij werd beschuldigd niet heeft gepleegd. De individuele leden van de gemeenschap kunnen dan met zo’n verdachte de draad weer oppakken.

  Er is echter ook nog andere juridische grond die het voor de pg in z’n algemeenheid onmogelijk maakt om een strafzaak te stoppen. Deze vinden wij in de mensenrechtenverdragen en voor Suriname met name in artikel 8 van het Amerikaans Verdrag voor de Rechten van de Mens (AVRM). Aan deze bepaling is elke Surinaamse rechter gebonden. De rechter mag die bepaling niet ter zijde stellen. Deze bepaling schrijft voor dat elke verdachte tegen wie een strafklacht is ingediend als mens het recht heeft op een eindbeslissing van de rechter die bevoegd is om over de strafzaak te beslissen.

  Uit deze bepaling volgt dat een regering van een land dat partij is bij het verdrag, nadat het openbaar ministerie een zaak eenmaal tegen een verdachte aanhangig heeft gemaakt, niet meer de mogelijkheid heeft de strafzaak stop te zetten. Indien dus een der verdachten in de decemberstrafzaak de behandelde rechter,de Krijgsraad, vraagt om het onderzoek voort te zetten, is deKrijgsraad op grond van het internationaal recht gehouden daaraan gevolg te geven. De Krijgsraad kan het onderzoek niet stopzetten.

  Algemeen belang
  Nog een andere grond die een stopzetting van de decemberstrafzaak belet, is gelegen in het feit dat de vervolging van de verdachten in deze strafzaak plaatsheeft op grond van een beslissing van het Hof van Justitie. Het Hof van Justitie is in ons land het hoogste rechtsprekende instantie en het Hof heeft niet geoordeeld dat het algemeen belang, dus ook niet de staatsveiligheid, zich verzet tegen een vervolging. Dit betekent dat de pg in deze zaak geen enkele mogelijkheid heeft om de instructie van de regering op te volgen, los van de hiervoor besproken wettelijke en verdragsrechtelijke beperkingen.

  Hoe de pg in concreto zal omgaan met de door de regering gegeven instructie, nu die gegeven is, is primair een aangelegenheidvan de pg.

  Ten aanzien van de rechters, te weten de Krijgsraad, belast met de behandeling van de decemberstrafzaak, heeft de instructie van de regering aan de pg in ieder geval geen enkele betekenis. De instructie kan en is niet aan hen gericht. De instructie is namelijk geen wet. De Krijgsraad is namelijk niet onderworpen aan de instructie en zal haar taak als rechtsprekend instituut moeten voortzetten.

  Ook inmenging
  Overigens is deze instructie van de regering, ongeacht de reactie van de pg, ook aan te merken als een inmenging in een zaak bij de rechter aanhangig, zoals gesteld in artikel 131 lid 3 van onze Grondwet. De Krijgsraad heeft zoals we hebben gezien, zelfs in geval van een wet, de Amnestiewet 2012, omdat die in strijd is met deze bepaling, geoordeeld dat zij die wet buiten toepassing verklaard voor wat betreft de decemberstrafzaak.

  Een instructie van de regering, zelfs al was die aan de Krijgsraad gericht, zal daarom hoe dan ook geen enkel effect kunnen hebben op de voorzetting van de decemberstrafzaak. Gezien de hiervoor gegeven antwoorden komt naar onze mening de vraag of er sprake is van een belang van de staatsveiligheid, niet eens aan orde. De slotconclusie is dat artikel 148 van de Grondwet niet geschreven is voor een situatie als de onderhavige.

  Ten overvloede benadrukt SRiS dat de decemberstrafzaak volledig in handen is van de Krijgsraad. Niemand anders kan, voor wat betreft de voortgang ervan, invloed erop hebben.

  Ten aanzien van de uitkomst ervan kan met name de verdediging een wezenlijke rol vervullen. Gelet op feit dat het niet aan SRiS voorbehouden is om de verdedigingsmogelijkheden hier te bespreken, beëindigd zij hier haar bijdrage.

  Wij hopen met dit artikel bevredigende antwoorden te hebben gegeven op de vragen die ons hebben bereikt.

  Stichting voor de Rechtspleging in Suriname


  Maak melding

 26. Glenda,

  Ben je blij dat de moordenaar van vaders, ooms en echtgenoten zichzelf uit de gevangenis houdt. Door dit met vreugde te zeggen ben je dus medeplichtig.

  En later ontkennen en zeggen dat je niks wist. Fascist


  Maak melding

 27. @ Sonnyboy

  Jullie geven het nog niet op.
  Indien de rechters weigeren artikel 148 toe te passen dan wel te honoreren is er sprake van een constitutionele crisis wat ertoe gaat leiden dat de noodtoestand wordt afgekondigd. Bouterse heeft ze dan precies waar hij ze hebben wil.
  In geval van een crisis kom je bij het Constitutioneel Hof uit. Die gaat zich moeten buigen over de zaak.
  De grondwet is volgens mij helder en artikel 148 ook. De rechter bepaald niet wanneer de president gebruik mag maken van dit recht. Dat staat nergens in die wet. Ook niet die langa bere uiteenzetting van jou. Rechters zijn geen baas van de PG. Dat is de minister van justitie.


  Maak melding

 28. @Blauw,

  De heren Venetiaan, Santokhi en Somohardjo hebben de weg gebaand voor Bouterse door hem niet met spoed te vervolgen.

  De heer Somohardjo heeft hem zelfs voor het leven vergeven door me te werken aan de Amnestiewet.

  Dus het is de oppositie die door gebrek aan wilskracht en doortastendheid een geest uit een fles heeft losgelaten op de Surinaamse bevolking.

  En ipv krachtig tegen deze regering te ageren, kimt men met nietszeggende verklaringen als wet en recht moeten ge-eerbiedigd worden en zo.

  Dat zeggen ze dan tegen een man die het recht constant een schop onder haar kont heeft gegeven.

  De oppositie is echt waardeloos. Daarom ook zit Suriname in deze darmlozing.


  Maak melding

 29. @srafu

  De zogenaamde Pg en monarach met zijn grote bek zijn het advocaten vak onwaardig. Nu moeten zij hun kleppen opentrekken. Laffe dagoes.


  Maak melding

 30. Damsco@ van af 30 juni 2016 is de Slavernij terug gekomen Suriname door NDP Regering .

  Damsco@ en NDP aanhangers en Hooghart zullen nu als zwarte kolonisten Cocos planten de komende 5 jaren voor de export naar de Blanke mensen .

  Damsco@ veel sterke met je NEP overwinning ga bij Kabinet van President daar zal er ALCOHOL gedronken worden ,wij zijn weer in Slavernij van af 2010 na de verkiezing .

  Dikke Akang Troesoe Silos bijna had je 32 zetels gehaald
  op 25 mei 2015 .
  Na 21 dagen slapen van Dikke Silos kon ze maar 26zetels regelen .
  .

  Hooghart Sapoen en Chitan gaan de zetel aantal voor Damsco naar 32 zetels brengen in 2020 .

  Damsco@veel wijsheid bij het uitvoeren van jou Cocos project van 5000 hectare neem Sapoen en Chitan in dienst .

  Damsco@ Het zou met jou familie moeten gebeuren zou je anders fluiten .

  Bij deze geeft ik aan, dat ik mee ga met de moderne Slavernij van af 2010 van NDP Regering .


  Maak melding

 31. Dat Bouterse geen idee heeft hoeveel manschappen hun leven hebben gegeven.Betekent zoveel als het boeit me niet.Elke andere president weet de exacte aantallen en jij..OMDAT HET JE ALLEMAAL NIETS KAN SCHELEN..


  Maak melding

 32. Split the country,

  Verdeel het land ben je van alle gedonder af.
  De reden dat hij nooit berecht zal worden omdat hij een negroide persoon is, als hij een Aziaat was geweest , was hij opgehangen !!!!


  Maak melding

 33. Het eerste bijltje op mijn verzoek in het salaris van de first lady.Haar salaris gaat ingaande nu ..naar de oudjes van de verzorgings tehuizen voor een wekelijks uitje…Als het oké met dhr.Morro is..vind ie vast een goed idee


  Maak melding

 34. Er staat sinds de oudheid geschreven, vervloekt zijn moordenaars en allen die moordenaars aanbidden, vereren en diens misdaden goed praten. De gehele paarse roverheid is een paars bende marionetten die echt niet in het belang van de natie, het volk en al die mpp oerdomme paarse zombies zitten. No boi. Ze zijn daar gezet als paarse pionnen die paars dansen op de tonen van de grootste misdadiger en moordenaar die het land kent. De werkelijke vloek sinds 1980. De misdaad/moordvloek wordt nog groter, alsook de wetteloosheid. Zelfs zoon, stiefzoon en ene Ooitje zijn slachtoffer geworden van de misdaadvloek, alsook het gros der oerdomme paarse stommelingen die elke dag de paarse schijterij en pis van hun lijder eten en drinken, vol kommer en kwel. Woo ka.


  Maak melding

 35. 11:53 BREAKING NEWS DE ZITTING WORDT VERDAAGD.

  De Krijgsraad wil voor 8 juli dat de auditeur-militair de resolutie aan alle raadslieden geeft, zodat ze zich hierover kunnen uitlaten op 5 augustus aanstaande


  Maak melding

 36. Als Bouta onschuldig is, wat hijzelf altijd zegt, wat heeft hij dan te vrezen voor een rechtbank ?
  Waarom laat hij het recht dan niet zijn beloop en waarom grijpt hij dan in als president in een lopende rechtzaak ?
  In een democratische rechtstaat komt zoiets (bijna) niet voor en als het wel voorkomt, dan zijn heel andere ontwikkelingen daarvan de oorzaak.
  Waarom is de staatsveiligheid in gevaar ?
  Er is geen verhoogde politie of militaire activiteit te bekennen.
  Zijn er subversieve elementen in het leger of bij de politie waarvoor hij bang is ?
  Anders is zijn beslissing toch niet te verklaren ?


  Maak melding

 37. @Wien,

  Laat deze nieuwe NDP-DOE-Dictatuur uw familie uitmoorden dan kunt u verder babbelen over andere ONGEWAPENDE en ONSCHULDIGE, door militairen, VERMOORDE LANDGENOTEN !!

  U heeft nog niet begrepen dat met dit ONWETTIGE
  ingrijpen in een lopend proces de RECHTSSTAAT
  Suriname is opgeheven !
  (Zie in de Grondwet art 131 lid 3 ,een duidelijk en ONGECLAUSULEERD VERBOD VOOR EEN IEDER en VOOR ALLE INSTANTIES, zich in te laten met lopende rechtszaken. Dit artikel is onbetwist en helder, en staat nog steeds pal overeind)

  Komt er een DECREET van opa Desi om het NDP-Staats-
  FAILLISSEMENT ongeldig te verklaren/of botweg gewoon
  als niet bestaand te beschouwen ????????


  Maak melding

 38. Waarom is de staatsveiligheid in gevaar ? Omdat niet alleen de misdaden van baas, maar ook degenen die hem met raad en daad hebben bijgestaan openbaar zal worden tot de hele wereld. Enne voor hun familie na wang vloek en sheng tot de vierde generatie. Dan weten de oerdomme paarse zombies dat ze gewoon zijn belazerd door de ndp en haar lijders. Massaal geven ze hun lidmaatschap op en baas en ndp gangsters incl. roverheid vol paarse marionetten en ja knikkers ka. Wiens baas en co no e go sroto, a waarheid is zo aan het licht. Die oerdomme paarse zombies zullen ontwaken uit hun paarse oerdomme dromen en massaal baas en trawanten beroven en zij zullen hen terechtstellen zoals het gaat in een bananan republiek. Dora villen ze levend en baas en overgebleven roversbende worden in een hete pot levend gekookt als voeding voor de weinig overgebleven oerdomme paars demonisch bezeten zombies. Whoo ka.


  Maak melding

 39. Forummers, Odi odi.

  Het volgende wil ik even kwijt aan @oombert!

  @oombert
  Reactie op donderdag 30 juni 2016 om 10:43 uur.
  Reactie op donderdag 30 juni 2016 om 10:54 uur.

  Problemen met begrijpend lezen.
  Een zwak begrijpende lezer is een lezer die moeite heeft met het begrijpen van een gelezen tekst.
  Omdat onze maatschappij talig is, is het begrijpen van geschreven teksten zeer belangrijk.
  Er kunnen verschillende oorzaken onderkend worden waarom een lezer de tekst niet begrijpt.
  Het is wel van belang het probleem te onderkennen en hier aandacht aan te besteden.

  Lees mijn reactie alsmede een korte aanvulling op het artikel nogmaals.

  Stof tot nadenken @oombert. Het is toevallig in het ENGELS.

  Obama warns Venezuela not to block ‘legitimate’ recall drive

  Reactie van FER. E op donderdag 30 juni 2016 om 01:14 uur.

  Dus even gas terugnemen tegen FER. E met jouw herstelplan & COCOS gezwam.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.