In zaak decembermoorden: vervolging krijgt instructies regering

110
Jaarlijkse Herdenking Decembermoorden in Suriname

PARAMARIBO, 29 jun – De regering zal speciale instructies verschaffen aan de vervolging. Dit zegt minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Het betreft instructies in de strafzaak rond de decembermoorden. De vervolging staat op het punt een strafvoorstel bekend te maken.

Dit moet op dertig juni gebeuren, volgens instructie van de krijgsraad. Het heeft er na het besluit van de regering niet veel van dat het zover komt. Met haar instructies maakt de regering gebruik van artikel 148 van de grondwet: ‘De Regering bepaalt het algemeen vervolgingsbeleid. In het belang van de staatsveiligheid kan de Regering in concrete gevallen aan de Procureur-generaal bevelen geven met betrekking tot de vervolging.’

Het besluit viel na een ‘regeringsvergadering’. Zulke vergaderingen worden voorgezeten door de president. Het parlement zal in een comité generaal geïnformeerd worden. Bestuurskundige August Boldewijn vindt de timing fout. Zo’n vergadering had al lang geleden moeten worden gehouden. “Als je nu een comité generaal houdt, ben je rijkelijk laat. Dit had je zeven en dertig jaar geleden moeten doen”, zegt Boldewijn tegenover Dagblad Suriname.

Bekijk ook:

110 REACTIES

 1. Dora heeft met haar brede benen de toegang en vervolging geblokkeerd. Deze oerlelijke vrouw wordt persona non grata.

  Rechters, kom in opstand. Dit kan niet en mag niet. Jullie worden niet gerespecteerd.

  IMF moet de lening nu blokkeren


  Maak melding

 2. Het IMF is heel blij dat Art 148 uit de hoge hoed van Miss Piggy te voorschijn is gekomen.
  Besloten is om het door IMF aan Suriname te lenen bedrag te verdubbelen. DOE is eveneens heel blij dat mini-ster Domsom ook getekend heeft om de rechtstaat te verkrachten.

  NU IS ER PAS SPRAKE VAN CRISES!!!


  Maak melding

 3. De strafproces van de 8 december 1982 moorden kan niet stopgezet worden. Het kan alleen tijdelijk worden opgeschorst.

  DDB is een:
  – lafaard,
  – moordenaar,
  – crimineel,
  enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 4. dit is een weer een regelrechte coup…en de gehele regering doet er aan mee…….ze zullen allemaal de geschiedenis boeken in gaan als de hoeders van Bouterse in lands belang…….it’s nothing personal, its just business…:)


  Maak melding

 5. Leuker kan het niet worden de hoofd verdachte in deze zaak is nou degene die instructies geeft over vervolging. Dit allemaal onder het mom van democratie. Nota bene heeft deze zelfde persoon de democratie in 1980 en 1982 een gevoelige klap toegebracht door onschuldige mensen dood te ‘laten’ schieten.
  Het is te hopen dat er spoedig ingegrepen wordt door het verstandig deel van het volk.


  Maak melding

 6. Kondremangs….

  Opnieuw bewijzen DiDiBrie en co dat ze GEEN respect hebben en ondergeschikt zijn aan de Rechtsstaat Suriname…..een stelletje ordinaire ongeletterde coupplegers, die de geschiedenis in zullen gaan al de VERKRACHTERS van Suriname…….wie spreekt dat tegen?????
  Coup nr 1…..op 25 februari 1980……..coup nr. 2……Kerstnacht 1990(telefooncoup)……..nu coup nr. 3 ……Constitutionele coup……verkrachting van de Rechtsstaat Suriname……….
  Natuurlijk zullen zijn aanhangers hem tot het uiterste verdedigen….maar ja; AAN ALLES KOMT EEN EIND!!!!! Ook voor DiDiBrie………denk aan zijn nieren……..
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 7. Wij allen die al 36 jaar in de schaduw van de prins der duisternis leven hebben recht op een uitspraak van de rechter.Wij kunnen altijd aan de rechtbank vragen om toch tot vervolging/uitspraak over te gaan.Anders zijn slachtoffers rechteloos.


  Maak melding

 8. We zijn nu zo langzamerhand het lachertje van de hele wereld aan het worden.
  Iedereen in Suriname en daarbuiten weet precies hoe de vork in de steel zit, maar blijkbaar mag het decemberproces zijn beloop niet hebben.
  Het is voor Bouta uitstel van executie.
  Eens moet hij toch met zijn water voor de dokter, maar voor de democratie in ons land is dit natuurlijk een nieuwe zwarte bladzijde.
  En dan nog denken, dat wij een democratisch land zijn.
  Niets daarvan, we leven gewoon in een dictatuur.
  Laat deze zaak worden aangekaart bij het Internationaal Grerechtshof.
  Dan hebben we helemaal niets meer te maken met de Surinaamse vertragingstactiek van onze regering.


  Maak melding

 9. En hiermee is de democratische rechtsstaat voor de zoveelste keer verkracht door Bouterse. Terug naar dictatuur / back to the eightys

  De IMF moet geen cent meer overmaken.


  Maak melding

 10. HOOLIGANS, niet met POTTEN en PANNEN gaan smijten. Ray eet je bara (van Chan) gewoon op. Het zal wel een stukje minder smaken. HOOLIGANS, jullie zullen moeten beseffen dat Suriname een ECHTE DEMOCRATIE is.

  Niet een VERWAANDE LICHTZINNIGE mevrouw Cynthia Valstein-Montnor van de Krijgsraad, maar de VOLKS-President, meneer Bouterse is door het VOLK gekozen.

  Volgens de DEMOCRATISCHE PRINCIPES behoren we dat te ACCEPTEREN.

  Laat PRATERS praten, laat HATERS haten. Wat God u geeft kan NIEMAND u ontnemen.

  Bouterse heeft als een ECHTE LEIDER z’n GEZICHT getoond. PROFICIAT!


  Maak melding

 11. Alleen de wil v/h Surinaamse volk kan president Bouterse vervolgen. Gezien de gemiddelde Surinamer de mentaliteit aanhangt van, “wel, ik denk dat we het nu moeten laten rusten”, gaat er geen m**r gebeuren noch veranderen!

  De oppositie in Circus Stupido oftewel De Nationale Assemblee is een wassen neus, stelt niks voor, doen in veel zaken of handelingen gewoon mee met de regering!


  Maak melding

 12. Tijd om deze rotzooi te laten rusten. De president heeft beslist daarmee is het over en uit. Hij heeft gehandeld volgens de grondwet dus binnen de democratische kaders. Fronters zullen dat moeten accepteren.


  Maak melding

 13. Met deze actie bekend de verdachte Bouterse SCHULD en MISBRUIKT hij het ambt van President om de verdachte buiten de armen van Justitie te houden.

  De President gaat op de stoel van de gerechtelijke macht zitten en blaast de rechtsstaat op. Niet de rechter creëert een constitutionele crisis maar de regering doet het om de natuurlijk persoon Bouterse te vrijwaren van vervolging.

  De rest van de wereld ziet dat en begrijpt dat.

  Dat minister mee getekend heeft duid op een enorme blunder van DOE, welke daarmee de zoveelste partij wordt die aan samenwerking met Bouterse onder gaat


  Maak melding

 14. Hiermee heeft de verdachte bevestigd dat hij terecht als hoofdverdachte wordt aangemerkt en terecht op de rol staat om veroordeeld te worden.

  De ministers zijn hielenlikkers!!

  De Bep-minister die sprak van een Nep- President heeft zijn braaksel ingeslikt en Dora en de rest hebben Su wederom een heel slechte dienst bewezen.

  Maar dit wil geenszins zeggen dat het einde van deze zaak in zicht.


  Maak melding

 15. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Mocht het zo zijn dat deze moordenaar van de decembermoorden niet veroordeeld wordt dan zal de Grote DEMOON met ZIJN DEMONISCHE AANHANGERS ALS JULLIE de vloek in Suriname vergroten, want er rust geen zegen op jullie! Heel erg jammer voor het arme Surinaamse volk dat niet op hem gestemd heeft, en economisch moeilijk heeft. Hopelijk zal er vanuit de OPPERMACHT nog ingegrepen worden!

  Hier zit meer achter. Geheimen worden verborgen gehouden, en niet zozeer om Bouterse te helpen, maar om een homoseksuele relatie te verzwijgen waarschijnlijk tussen Joris Demmink…kolonel Valk….en een Surinaamse militair??? Joris Demmink weet heel veel van de zaak af. Kolonel Valk ook, maar die is reeds overleden. Google internet over deze informatie ( als het niet allemaal al verwijderd is)

  Het lijkt erop dat Suriname door de macht van het Kwaad zo gevangen wordt gehouden doordat Desi Bouterse waarschijnlijk ondersteuning krijgt vanuit de Nederlandse politiek.

  Bouterse heeft misschien uit wraak gehandeld toen zijn geliefde vriend kolonel Valk het land verliet. Hij zou ook tegen hem gezegd hebben toen deze weer het land bezocht en velen dat ook mee kregen: ‘ Valk, zonder jou zou de coupe nooit gepleegd zijn’. Wat zou die daarmee bedoelen? Er is iets NIET ZUIVER, en blijkt weer dat BOUTERSE de dans zal ontspringen.
  Tot in de late ochtend uren werd hij gesignaleerd bij de kolonel. Ra…ra welke geheimen mogen niet naar buiten komen? en wie ondersteunde hem daarin?
  Joris Demmink..minister van Defensie toen, en die later minister van Justitie werd. Ik vond al een beetje vreemd hoe ‘Een vandaag’ eindigde met het bericht hierover.

  In ieder geval zit hier meer achter, maar hoe lang kan men dit nog allemaal geheim blijven houden en het strafproces van Bouterse tegenhouden?

  HET LICHT IS MACHTIGER DAN DE DUISTERNIS…..EN DE WAARHEID KRACHTIGER DAN DE LEUGEN!

  Al IS DE LEUGEN NOG ZO SNEL…DE WAARHEID ACHTERHAALT HAAR WEL! HEB VERTROUWEN!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 16. niks gewonnen niks verloren zullen we maar zeggen.
  sowieso is deze rechtszaak 40 jaar te laat dus de waarde van een veroordeling van een op sterven zijnde dictator is nihil.
  al zou boterse 15 x levenslang krijgen dan zou hij er hooguit 2 jaar van uit zitten.
  het is zelfs nog extremer , boterse oftewel de ndp heeft bij de laatste verkiezingen 26 zetels gehaald en dus heeft een groot gedeelte van de surinamers voor hun eigen ondergang gestemd.
  wat heb je aan een democratie als men voor een dictator stemt ?
  ik hoop van harte dat de koers naar 1 op 1oo gaat of hoger.
  schaarste , crisis , wanhoop enz zal het land weer overspoelen.
  met een beetje geluk zullen we in 2020 een verstandige keuze maken als we weer mogen stemmen.
  laten we stemmen op een partij die de veroorzakers van de huidige crisis tot aan hun graf strafrechtelijk zal vervolgen.
  baboeram mogen ze gelijk op de vlucht doodschieten.


  Maak melding

 17. @Parbo extra Cold
  U bent selectief.
  De krijgsraad handelt geheel binnen haar deskundigheid en wordt een constitutionele crisis verweten.
  De President haalt een kapstok artikel uit de kast en breekt in in de gerechtelijke macht met een door niemand te onderkennen gevaar voor de staatsveiligheid en u denkt dat de zaak afgehandeld is.

  Laat duidelijk zijn een president die zo handelt heeft een staatsgreep gepleegd en de wet voor de bescherming van een moordverdachte.
  De President bekend hiermee feitelijk dat de verdachte Bouterse schuldig is of althans zijn kans om zonder veroordeling er vanaf te komen heel laag in schat. De rest van de wereld die zich zelf serieus neemt doet geen zaken met een MOORDENAAR


  Maak melding

 18. Volgens rechtsgeleerde Geatano Best van van de Universiteit Amsterdam kan Bouterse het bevel geven aan de auditeur om schorsing in te dienen. Het is uiteindelijk aan de Krijgsraad om daar wel of niet in mee te gaan.

  Dus de krijgsraad kan art 148 ter zijde schuiven ???


  Maak melding

 19. Koos
  Ik denk dat als er geen opvolging wordt gegeven aan de opdracht, de auditeur, zal moeten aftreden. dan komt er een ander die de opdracht wel opvolgt


  Maak melding

 20. RECHTERS geen orders nemen van een crimineel!!
  Doorgaan met het proces ! Bouta is bijna in de gevangenis!We zijn bijna daar!Alleen in Suriname kunnen criminelen en partners in crime opdrachten geven aan rechters,in andere landen heeft de leider geen bemoeienis en hij moet rustig op het vonnis van de rechter wachten !!In suriname bepaald de lijder voor de rechter,BELACHELIJKE VERTOON !!
  The world is watching zien of het imf nog zin heft om miljarden aan een dictator te geven!!
  Maar goed zo een fiasco daar hebben wij opgerekend!
  De rechters in Suriname hebben geen ballen ,zijn nog even waardeloos als 36 jaar ervoor!!


  Maak melding

 21. De internationale schade die ons land oploopt door deze beslissing is vele malen groter, dan de regering wellicht hoopt.
  Suriname is voor geen enkel land nog een (handels)partner.
  Bouta stelt zich boven de wet door kost wat het kost een uitspraak van de Krijgsraad te voorkomen en verstopt zich achter een grondwetsartikel, waarvan je je kunt afvragen of dat artikel wel van toepassing is.
  Venezuelaans toestanden.
  Was het niet dezelfde Bouta die altijd heeft beweerd, dat hij onschuldig was.
  Iemand die onschuldig is, vreest het recht niet !!!
  Blijkbaar knaagt er toch een ander gevoel aan de president.
  Echter vroeger of later moet hij met zijn water voor de dokter.
  Deze afleidingsmanoeuvre is uitstel van executie en als iemand dit weet, is het Bouta het wel.
  Hij probeert zijn politieke onschendbaarheid zo lang mogelijk te rekken tot het oordeel daar is.


  Maak melding

 22. Een moordenaar/drugsdealer/couppleger die de Rechtbank opdracht geeft zijn eigen veroordeling tegen te gaan….

  Dat kan alleen in bananenrepubliek Suriname onder de leiding van Bouterse.

  Suriname is het lachertje van Zuid Amerika.


  Maak melding

 23. @ Cochise

  “Iemand die onschuldig is, vreest het recht niet !!!”

  Sublieme reactie. 100% de kern waar het omgaat.

  De President zet zich zelf internationaal voor schut.


  Maak melding

 24. Je zou denken dat zulke toestanden zich alleen voordoen langs de Kongo,Manambolo of Okavango.Maar niet te geloven dat het zich ook in Sur.voordoet.
  Gelukkig kan de regering maar aan de PG instructie geven en niet aan de zittende magistratuur.
  Deze kunnen zonder een eis van de A.M over gaan tot een uitspraak.
  De prins der duisternis heeft zich vastgeklampt aan de bekende strohalm zal blijken.


  Maak melding

 25. Wie bedreigt er eigenlijk de staatsveiligheid? Hersenschim van een poedersnuiver! Hij heeft weer een kon-koni uit de hoge hoed getoverd ter bescherming van zichzelf! Wat een lafaard, zeg. Het Surinaamse volk zal hem aan zijn reet roesten, hij denkt alleen aan zichzelf door wederom de rechtsstaat aan zijn laars te lappen. Maar dit is nog maar het begin van het einde van deze volksverlakker en zijn slaafse vloermatjes.


  Maak melding

 26. rechters kunnen art 148 terzijde schijven…..zij vallen nl niet onder een ministerie de PG daarintegen wel. Ben nu wel benieuwd of ze dat ook zullen doen…..?


  Maak melding

 27. Irwin Kanhai, vergeet dit niet: De waarheid schaadt nooit een zaak die rechtvaardig is. En jou rechtvaardigheid komt wel.

  Er is een groter gerechtshof dan alle bestaande rechtbanken en dat is het gerechtshof van het geweten.


  Maak melding

 28. Do the right thing

  Paarse idioot ,jij hebt zeker de reacties van ons,de rechtgeaarde surinamers niet gevolgd!Wij hebben meer gebeden voor de rechters dan voor je held de moordenaar Bouta!!
  Wij wisten wel dat we de meest onmogenlijke dingen konden verwachten!! Deze was 1 van ze . Het lijkt alsof bouta vonnis moest uitspreken en zou hij de rechters veroordelen. In Suriname gebeurd alles omgekeerd daarom dat wij ook niet meer verbaasd kijken na zulke walgelijke vertoning!!
  Daarom dat wij een beroep doen op het buitenland om Bouta naar het gerechtshof te Den Haag te slepen.
  De surinaamse rechters zijn bobojantjes ,bangerikken en wij vertrouwen ze voor geen 1 cent. Het zijn allemaal hondjes met hun staart tussen hun ballen.Ik had gedacht dat we misschien onze mening over de rechters die we hebben zouden kunnen veranderen.Maar nee hoor wij hebben gelijk gehad. de Surinaamse rechters volgen de bevelen van een moordenaar op!!
  Onze medeleven met de bobojantjes!!


  Maak melding

 29. Een vraag aan de kenners van het Surinaams (staats)recht.
  Toepassing geven aan artikel 148 van de Grondwet is in de praktijk toch hezelfde als de staat van beleg afkondigen ?
  Of zie ik dat verkeerd ?


  Maak melding

 30. Moet hij dat kunnen bewijzen? Is dit volgens de letter van de wet of zoals de wet bedoeld is? Ik bedoel: is dit voior nieuwe zaken of voor bijna afgeronde zaken? Wie weet het.


  Maak melding

 31. Eerst het gedoe met de 2 omgekochten, Sapoen en Chitan waarbij de regering geen enkele uitspraak va de rechtbank heeft opgevolgd.

  Nu dit gedoe met zgn de veiligheid van de staat in gevaar.
  De veiligheid van Bouterse was in gevaar en aangezien hij vindt dat hij de staat is, krijst hij dat de veiligheid van de staat in gevaar is.

  Maar men moet toegeven dat die pikien ingie toch het lef heeft alle wetten aan z’n laars te lappen, voor de zoveelste keer. Venetiaan daarentegen durfde geen bal. Hij en Santokhie hebben het ijzer niet gesmeed totn het heet was en nu zit heel Suriname met een koude zwaard dat boven haar hoofd hangt.


  Maak melding

 32. Condoleance bericht
  onze welgemeende condoleance aan het adres van het surinaams volk en de rechters met het officiele heengaan van Democratie zonder ervoor te hebben gevochten,

  RIP Democratie.
  Sinds 25 feb 1980 missewn wij jou,maar vandaag nog meer.


  Maak melding

 33. Aan iedereen die gehoopt had dat jullie president zijn laatste adem zou blazen.
  Hiervoor had hij gewaarschuwd met de woorden ik wens jullie slapeloze nachten toe.
  Damsco had meerdere malen aangeven hoe dit zou eindigen.
  Omdat jullie niet begrijpend lezen lacht Damsco jullie nu uit.
  De meerderheid op WkN heeft verloren van de elite groep.
  Robg,Rampie,Damsco,Paraman en Mazda en anderen.
  Proficiat mannen tot over 3 jaar weer.


  Maak melding

 34. De Procureur-Generaal moet het BEVEL van de KUMAKOISI REGERING NAAST ZICH NEERLEGGEN.

  Ik heb naar August Boldewijn geluisterd die gewoon de VLOER aanveegt met Artikel 148 van de Grondwet.

  DE PG moet een brief richten aan KUMAKOISI dat dit BEVEL NIET UITVOERBAAR IS.

  DIT AANGEHAALDE ARTIKEL IS IN STRIJD MET WAARVOOR DEZE WET IS BEDOELD:

  Met andere woorden kan elke pleesident Artikel 148 van stal halen als een zaak hem niet ZINT!!!!


  Maak melding

 35. @Snel

  ………………………………………………………………………………….
  DOMME BALKON SCHREEUWEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!HOU JE BEK !


  Maak melding

 36. Alle criminelen die voorgeleid moeten worden moeten eisen dat hun zaak behandeld moeten worden in het DNA rechtszaal. door de parlementariers en zij zullen hun case winnen.Wat mogenlijk is voor de ene crimineel moet ook mogenlijk zijn voor de andere criminelen ie toevallig geen bouta heten. Dan is onze DNA niet meer saai,het zal spannend worden net als sort WK wedstrijd.
  Wij kopen onze popcorn en cola en gaan naar het DNA gebouw want hey het zal plotseling niet saai meer daar zijn.


  Maak melding

 37. @koos
  En hiermee is de democratische rechtsstaat voor de zoveelste keer verkracht door Bouterse. Terug naar dictatuur / back to the eightys

  De IMF moet geen cent meer overmaken.
  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
  JOE DAT LAW KBA !!!!!!!!!!!BOGGEL OUT.!


  Maak melding

 38. keizer Bigi Mofo I is zo in de roes geraakt van het unanieme besluit van de mini-sters (incl. DOE) dat hij besloten heeft, om die andere MOORDENAAR en tevens stief-zoon Maripa en zijn opvolger Dino, de aller, aller, allerbeste drugs en wapen crimineel, OOK gratie te verlenen. De USA is opgedragen om Dino onmiddellijk in vrijheid te stellen, zo niet, stuurt hij keizer Bigi Mofo I , Miss Piggy met haar maat 148 op hen af.


  Maak melding

 39. Een moordenaar zie zijn eigen berechting voorkomt door te beweren dat de staatsveiligheid in gevaar is als hij wordt berecht….

  Als je dit in het buitenland vertelt geloven ze je echt niet….

  Dat kan alleen in Suriname..


  Maak melding

 40. Misschien hebben de rechters een paar extra rollen aan toilet papier gehad.In nood en schaarste is TOILETPAPIER kostbaar gebleken. Valies kan je alles hier over vertellen. Net toen de krijgers op het punt stonden ATTACK te schreeuwen zei Valies STOP ik heb toletpapier gehad. Einde oorlog!! En de rest is geschiedenis.


  Maak melding

 41. Mensen treur niet, maar hang allemaal de vlag uit, want wie elke artikel vier jaar geleden las die over Desi-ley Bouterse ging zag wat voor tegenstand en grote mond plus bedreigingen de tegenstanders kregen, nu heeft dat deel wel door dat ze zijn gevangen door list en bedrog en de reacties uit het tegenkamp zijn op twee handen te tellen. Bouterse ging voor de volle winst maar krijgt heel snel de andere zijde van de munt te zien waar hij 33 jaar geleden mee betaalde. En weet je wat mensen,, hij mag het wisselgeld houden$£€


  Maak melding

 42. Dit zijn de laatste stuiptrekkingen van DiDiBri, als de rechterlijke macht hem niet tot de orde kan roepen, dan doet moeder natuur dat wel.


  Maak melding

 43. Ik hoorde KANHAAAAII DE HALVE KAT zeggen dat hij morgen gewoon naar de Zitting gaat want hij is niet OP DE HOOGTE van Artikel 148???

  Ik lag echt in een DEUK toen ik DIE HALVE KAT dat hoorde zeggen.


  Maak melding

 44. @Ray,

  De Zitting van morgen kan gewoon voortgang vinden als de PG zijn `BREDE`RUG RECHT HOUDT en zich niet laat INTIMIDEREN door KUMAKOISI EN CONSORTEN.

  STREE DE STREE RECHTER NO MUSU FREDE!!!!!Ik heb hoop dat morgen RECHT gesproken zal worden.


  Maak melding

 45. PG heeft nu een groot probleem denk ik .. Want moet hij kiezen voor gerechtigheid en het land dienen en daarvoor misschien wel opstappen of kiezen voor onrecht en de verdachte en veroordeelde president gehoorzamen ..

  Boodschap voor PG :
  “There is no God higher than the thruth” (Mahatma Gandhi)
  “Justitia Pietas Fides” ..


  Maak melding

 46. @Henk Molenaar2016

  ……………………………………………………………………………………..
  ALTIJD ZEURENDE BOUTA HATENDE IDIOOT,JE ZAL HIERMEE NIETS BEREIKEN……………NEKS NO FOUT !!!!!!!!! GRATIE KMOPO DJA !,…BAKA BANA JOE !


  Maak melding

 47. Wat valt er te verwachten van zo’n persoon. Het volk heeft een verkeerde keuze gemaakt met nog eens 5 jaren.
  Het volk kan zijn fout nu recht zetten door in opstand te komen en op te staan.


  Maak melding

 48. Ray

  Do the right thing

  Paarse idioot ,jij hebt zeker de reacties van ons,de rechtgeaarde surinamers niet gevolgd!Wij hebben meer gebeden voor de rechters dan voor je held de moordenaar Bouta!!
  Wij wisten wel dat we de meest onmogenlijke dingen konden verwachten!! Deze was 1 van ze . Het lijkt alsof bouta vonnis moest uitspreken en zou hij de rechters veroordelen. In Suriname gebeurd alles omgekeerd daarom dat wij ook niet meer verbaasd kijken na zulke walgelijke vertoning!!
  Daarom dat wij een beroep doen op het buitenland om Bouta naar het gerechtshof te Den Haag te slepen.
  De surinaamse rechters zijn bobojantjes ,bangerikken en wij vertrouwen ze voor geen 1 cent. Het zijn allemaal hondjes met hun staart tussen hun ballen.Ik had gedacht dat we misschien onze mening over de rechters die we hebben zouden kunnen veranderen.Maar nee hoor wij hebben gelijk gehad. de Surinaamse rechters volgen de bevelen van een moordenaar op!!
  Onze medeleven met de bobojantjes!!

  Wil jij hem niet komen slepen met stront!


  Maak melding

 49. De fronters hier klinken behoorlijk aangeslagen tot het zielige toe, niets wil lukken, toch jammer.

  Jullie zijn echt uniek.

  Jullie verzinnen je onzin hier op waterkant, jullie geloven je eigen onzin en gaan denken dat het de realiteit is en de feiten zijn.

  Nu zijn jullie weer wakker geschud en uit je dromen geholpen. Jammer voor jullie Nederlanders, maar voor het overgrote deel van de Surinamers is 8 Dec. allang geen issue meer, totaal onbelangrijk. Die mensen willen rust, ontwikkeling en vooruitgang. Laten jullie de Surinamers met rust.


  Maak melding

 50. DEZE MAN IS DE DUIVEL ZELFIE-DE FAMILIE,S IS AL VERVLOEKT. VANDAAG WINT JE VAN DE MENS..DE STRAFT VAN DE ALMACHTIGEN IS ERGER…GIJ ZULT NIET DODEN-STELEN EN BEDRIEGEN,JE BENT GEWAARSCHUWD..


  Maak melding

 51. Tot hoelang is het proces nu stopgezet?
  Gaat de president ooit vinden dat zijn vervolging niet een gevaar vormt voor de staat?
  M.a.w., dit proces zal nooit meer hervat worden. Bouterse heeft een abortus provocatus gepleegd.


  Maak melding

 52. @De paarsen
  dit vertoon van jullie baasje is al 36 jaren oud. we zijn eraan gewend geraakt,De helft van zijn miezerige leeftijd is je baasje in gevecht om zijn vrijheid te behouden.!
  Hahahaaaa…die crimineel slaapt niet elke dag moet hij aan trucjes denken hoe de surinamers voor de zoveelste keer voor de gek te houden.
  Het imf gaat zich 100x bedenken waaraan ze begonnen zijn . Bouta is geen deskundige maar een sluwe vos.
  Dit resultaat was verwachtbaar!!


  Maak melding

 53. De oerdomme zombies krijgen heel veel paars te lijden om hun oerdomme keuze. Neks rust, vrede en voorspoed, zevenmalen erger onrust, vrede en armoede vanaf vandaag. Wo ka. Ondertussen lachen baas, zijn marionetten, stinkend corrupte parasieten en poepvliegen, het trio awarie domries zich in hun paarse klauwen, tesamen met de suribabwaanse maffia en onderwereld. Werkelijk didibri e regeri. Wo ka. Wacht maar af.


  Maak melding

 54. Beste Ray
  Het is niet aan de rechter om de zaak voor te brengen. Zij moeten recht spreken.
  Het is de procureur generaal, die de zaak voor moet brengen. Als hij dit niet doet hebben zij geen zaak.


  Maak melding

 55. NoSpang,

  Ik behoor tot een heel grote groep Surinamers, die er anders over denkt dan jij
  Jij wilt alles vergeten, omdat dat jou beter uitkomt.
  Je spreekt in je posting in ieder geval niet namens mij.
  En wat Bouta betreft: zijn oordeel komt nog wel, is het niet nu, dan wel over een paar jaar.
  Er zijn teveel voorbeelden op te noemen van staatshoofden, die zijn veroordeeld voor hun daden.
  Het is dat Bouta door zijn presidentschap politiek onschendbaar is, maar zodra hij president af is en dat moment komt absoluut, is hij internationaal wanted en vogelvrij.
  Dat weet hijzelf als allerbeste.


  Maak melding

 56. Het leuke van sommige reacties is dat ze beweren dat de President schuldig is anders had hij deze stap niet genomen. Ja mensen, dit zijn reacties van mensen die hier dagelijks moordenaar schreeuwen. voor deze meute was de President allang schuldig, maar goed, dit krijg je als je al een tijdje niet goed slaapt.

  En nu terug naar de dagelijkse tirades, waterkant therapie.


  Maak melding

 57. Conchise Dhr. Bouterse is niet altijd President geweest hoor, hoe zat het precies. Hoe groot is je groep? Hoe groot was je groep die tegen amnestie gingen protesteren?

  Wedden dat je groep nooit groter kan zijn dan alle NDP’ers samen. Dat is wat telt. Maar goed, we zitten op waterkant.net en je bent hier vrij je eigen realiteit en feiten te creeren.


  Maak melding

 58. Misschien dat sommige mensen nu achter zullen komen dat je voor waarheidsbevinding liever een waarheidscommissie in het leven roept ipv een rechtszaak waarin nooit en te nimmer de waarheid boven water zal komen.

  Wees verstandig en ga voor vrede.


  Maak melding

 59. @Henry
  Ja weet het,ik zal dubbel zo hard voor de rechters gaan bidden. Ze hebben ons keer op keer teleurgesteld .Hopenlijk gaan ze het morgen durven.Ik hoop het echt.


  Maak melding

 60. Nabestaanden van slachtoffers van de Decembermoorden zijn zwaar teleurgesteld over de gang van zaken rondom het proces over de Decembermoorden. De Surinaamse president Bouterse blokkeert het proces. Hij is zelf hoofdverdachte.

  “Bouterse weet altijd wel weer een konijn uit de hoge hoed te toveren”, zegt Romeo Hoost, voorzitter van het Comité Herdenking Slachtoffers Suriname. “Hij wil niet met zijn barbaarse misdaden uit het verleden worden geconfronteerd.”

  IMF

  De nabestaanden willen nu in gesprek met geldschieter IMF en andere internationale organisaties over hun samenwerking met Suriname. Hoost: “Ik hoop dat de mensen van het IMF in de gaten krijgen met wat voor persoon ze te maken hebben. Wij willen daar wel uitleg over geven.”

  Hoost zegt dat hij nog wel vertrouwen heeft in de rechtspraak in Suriname. Hij is ervan overtuigd dat Bouterse zich vroeg of laat toch voor de krijgsraad moet verantwoorden.

  Romeo Hoost verloor in 1982 zijn neef Eddy Hoost. Hij was een van de vijftien tegenstanders van het regime van Bouterse die op 8 en 9 december zijn vermoord


  Maak melding

 61. @NoSpang
  Doe nou niet dom.Bouta heeft sinds 1980 de touwtjes strak in zijn bebloede klauwen gehouden tot heden!
  Wat hij allemaal niet doet om gevangeschap te vermijden!Wij zijn geen schoften en geen lafaards wij respecteren recht en wet ,wij eren zijn vonissen ,Wij spelen niet voor Eigen judge or jury. Wij zijn geen goochelaas en hebben geen trucjes.je baasje zit vol ermee. Wat ik niet begrijp is wat jullie paarsen eigenlijk vieren vandaag,is het omdat je baasje erin geslaagd is gevangenschap te voorkomen?Omdat de grondwet en democratie weer vertrapt is vandaag?Dat een crimineel geweldig is om de rechters bevelen te geven? Vertel ons wat vieren jullie paarsen vandaag!


  Maak melding

 62. @ ?? …” aan iedereen die gehoopt had dat jullie president zijn laatste adem zou blazen. Hiervoor had hij gewaarschuwd met de woorden ik wens jullie slapeloze nachten toe. Damsco had meerdere malen aangeven hoe dit zou eindigen. Omdat jullie niet begrijpend lezen lacht Damsco jullie nu uit.De meerderheid op WkN heeft verloren van de elite groep. Robg,Rampie,Damsco,Paraman en Mazda en anderen. Proficiat mannen tot over 3 jaar weer.”

  @ dubbel ?? … prisiri now, …. … na baka!
  KILLER BOUTERSE zal zijn straf niet ontlopen.
  Over 10 {tien} jaar … no problem … al moeten wij KILLER BOUTERSE uit het Zorghotel slepen… voor het gerecht zal hij moeten verschijnen.

  @ dubbel ?? … tegen die tijd zijn jullie KILLER BOUTERSE vergeten, want jullie zijn lafaards, onderkruipers.
  Jullie proberen dan aan te pappen bij de regeerders van dat moment.


  Maak melding

 63. @Pinas
  Nee bedankt ,ik wil mijn handen niet vies maken aan een crimineel.Jij mag hem voorals nog rustig gaan naaien je hebt wat extra tijd gehad.Boel erop los, straks is hij in de gevangenis !


  Maak melding

 64. Als Bouterse half zo goed was en de helft van de tijd besteedde om het land op de juiste manier te besturen als hij doet om zijn eigen belang te dienen, waren we nu al Dubai voorbijgestreefd.


  Maak melding

 65. @No Spang

  In de rechtszaak is de waarheid boven water gekomen en de president stelt alles in het werk om te voorkomen dat die waarheid formeel vastgesteld wordt.


  Maak melding

 66. Cochise,
  “Een vraag aan de kenners van het Surinaams (staats)recht.
  Toepassing geven aan artikel 148 van de Grondwet is in de praktijk toch hezelfde als de staat van beleg afkondigen ?
  Of zie ik dat verkeerd ?”
  ——–Ik ben ook geen kenner .Wat ik wel heb begrepen , en dat is ook al uitgelegd door de juristen is dit:

  Stel iemand is opruiend bezig en de PG vervolgt de persoon niet. En stel dat er ook geen belangengroep is die een klacht indient bij de PG.
  Dan zou de regering de PG kunnen opdragen om te vervolgen.
  Deze informatie heb ik ooit, erg lang geleden dus de juiste context weet ik niet meer , van een omstandigheid in Ned. waarbij dit ter sprake kwam. Men zei toen dat de minister/regering een “directie ? ” aan de PG kon geven om te vervolgen omdat de kwestie te lang en voor teveel onrust zorgde en de PG geen aanleiding zag om te vervolgen.

  In ruime zin , ik denk dus aan opgerekt, zou de president dus “vervolgings beleid ” kunnen opdragen aan de PG, waarbij het begrip “vervolging” ook betekent “niet vervolgen”.

  Hoop dat je hier wat aan hebt. Wellicht dat iemand het uitgebreider kan uitleggen


  Maak melding

 67. @ Ray … ” vertel ons wat vieren jullie paarsen vandaag.”

  Beste Ray … je slaat de spijker op z’n kop. Wat vieren de lange-vinger paarsen vandaag … terwijl het volk … pinaart.
  KILLER BOUTERSE heeft voor zichzelf uitstel van executie gezorgd … terwijl … het volk pinaart.

  De NDP abanies hebben hun onverdiende loon { salaris } … bloedgeld … reeds opgestreken … terwijl het volk pinaart.

  Gods molen maalt langzaan, maar zeker.


  Maak melding

 68. Nederland heeft nog een appeltje te schillen met DDB, t.a.v. 11 jaar drugsveroordeling in Nederland. Idem de USA/DEA voor drugs naar de USA. Belgie, Luxemburg, Nederland waren BeNelux-landen en zijn allemaal allemaal belangrijke spelers in het IMF en hebben ook de bondgenoten in het westen oa. Frankrijk.

  Gelet op het appeltje dat Nederland nog met DDB te schillen heeft, kan het IMF-geld voor Suriname stop gezet worden, omdat DDB ingrijpt in een lopende rechtszaak. Tenzij morgen de pg- de zaak gewoon door laat gaan, via de krijgsraad, die zelf beslist of ze doorgaat of tijdelijk stop zet.

  Nederland heeft toen DDB in de jaren 80, 8 dedember 1982, van de vorige eeuw ook op die dag de verdragsmiddelen die Suriname kreeg vanaf 25 november 1975 kreeg van Nederland ook stop gezet. Dit om DDB te laten aftreden. De sociaal-financiële situatie en de gevolgen ervan zijn voor die Surinamers van de jaren 80, 90, en erna heel voelbaal geweest.

  Zodra Nederland meer duidelijkheid krijgt wat er allemaal door deze ingreep/staatsgreep van DDB, de rechterljke macht te willen uitschakelen, zullen de Surinamers de gevolgen ervan weer gaan merken.

  Ik vraag me af wat al die DDB-lovers hierin Nederland te zoeken hebben, vaak loosers, die op hoeken, pleinen hangen, werkloos zijn, arm, ongeschoold/dom, lui, over zware piet lullen, discriminatie, opkijken naar hun hun afgod in Suriname, uit een ouder gezinnen komen, aids hebben, mannen die bij elkaar hangen, enz, enz,

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 69. Henk, het licht hoeft niet uit.
  Indien het licht uit gaat is het bij keizer Bigi Mofo I.
  Dit is wat wij kennen als een pyrrusoverwinning.

  Ik hoef je niet te vertellen dat de eerste twee weken belangrijk zijn. Daarna komen de Internationale reacties wel binnen bij de Nationale Debielen Personen. De reacties kunnen ook komen uit UNASUR. Daar zitten landen die ook een paar van die MOORDENAARS berecht hebben.

  Maar de belangrijkste reacties moeten uit Suriname zelf komen, anders is het; Een volk dat voor tirannen ……..


  Maak melding

 70. @NoSpang

  Wanneer de legerleiding JOUW Onschuldige en
  Ongewapende FAMILIE zonder pardon uitroeit, kunt u
  een Waarheidscommissie in jet leven roepen ! TOCH…. !!!


  Maak melding

 71. Cochise,
  “Een vraag aan de kenners van het Surinaams (staats)recht.
  Toepassing geven………..”
  ———–
  Om terug te komen hierop…
  Zoals eerder besproken, kan je art. 148 is dus geen staat van beleg noemen.
  Nog een vaak voorkomend geval, simpel verwoord.
  Stel er is een moord gepleegd en de dader wordt opgepakt.
  Dader blijkt een Rus te zijn die legaal in Ned. verblijft, maar geen diplomaat.Het slachtoffer is ook een Rus, om het wat makkelijker te maken.Want als het een Ned. is dan wordt het gecompliceerder denk ik.
  De dader kan echter een spion zijn die de russen voor geen geld in de gevangenis willen zien belanden.
  Ze gaan druk uitoefenen op de regering om de dader niet te vervolgen. De regering zal een omweg zoeken om de dader niet te vervolgen en zo nodig het land uit te zetten.Maar niet vervolgen betekent aan de PG opdracht geven om dat niet te doen want die is verplicht te vervolgen.
  Zover laat men het nooit komen. Ze bedenken wel een ander foefje.
  Was de staatsveiligheid in gevaar?


  Maak melding

 72. @Pico
  De PG moet niet gehinderd worden in het uitvoeren van zijn taak. Het is zijn beslissing. Hij,de PG moet geen bevelen van een crimineel ontvangen!! In Suriname is het altijd andersom en dat maakt mij bang!!
  Als bouta langs loopt bij wie dan ook is het net alsof de enge ldes doods langs is geweest. Het is dan oppassen geblazen. Deze krankzinnige goochelaar is tot alles in staat!


  Maak melding

 73. @Mul
  Ik zal blijven bidden dat de PG zich niet zal misleiden door een ordinaire crimineel.Ik hoop echt dat morgen de grote dag zal zijn,hopenlijk zijn de wonderen de wereld nog niet uit.
  Mul.broeder,blijven bidden!!


  Maak melding

 74. @ ray
  Is het niet zo dat ongeveer een half jaar geleden Bouterse een nieuwe PG heeft benoemd? Ik wil hier niets mee insinueren
  Ik begrijp overigens Bouterse’s actie. Hij gaat niet zitten wachten tot een of ander figuur hem komt veroordelen.

  Dat wil niet zeggen dat ik het goedkeur.


  Maak melding

 75. De rechtszaak is alleen on hold. Er is een opdracht aan de PG gegeven dat hij niet tot vervolging overgaat, dus de zaak gaat in de ijskast. Een volgende regering met ballen kan de PG de opdracht geven om de vervolging te hervatten. Dus wordt vervolgd. Ik wacht op de volgende episode van deze soap, die alleen in een bakoven en/of coca republiek kan plaatsvinden.


  Maak melding

 76. NDP Zoek nog overlopers want Dikke Silos had maar 26 zetels kunnen regelen tijdens de verkiezing van 25 mei 2015

  Bouterse had 32 zetels verwacht van Dikke Silos om ten alle tijden de Grondwet te veranderen .

  Sapoen al blijf je toch NDP steunen ze zullen nooit 32 zetels hebben je ben al met ontslag ,ga bij Damsco Werken


  Maak melding

 77. Het enige gevaar voor Suriname is deze President met zijn handelingen.
  Als deze handeling nu als jurisprudentie wordt gezien, kan elke malloot in de toekomst een staatsgreep plegen en erop los moorden. Immers Suriname heeft een couppleger in de vorm van een President die heeft gemoord en niet vervolgt kan worden.
  De vraag die de krijgsraad zich nu moet stellen, is wie nu daadwerkelijk het feitelijke gevaar is voor de samenleving. Niet het ter zijde schuiven van de amnestie wet door de Krijgsraad, maar eerder de President die elke keer weer met verkeerde rechts middelen inbreekt op een lopende straf zaak.
  Laat de regering het volk en ook de rechtelijke macht maar met argumenten aantonen dat er sprake is van gevaar voor de staatsveiligheid. Als dit niet met gedegen argumenten bewezen kan worden door de regering, dan maar ook deze opdracht ter zijde schuiven door de Krijgsraad. Het moet maar voor eens en voor altijd afgelopen zijn met deze wanabee revo,. Als het niet NU ophoudt gaat Su een hele lange periode van verval te gemoed.

  Wellicht is er nu ruimte voor het leger om de zaak over te nemen…immers er is nu een vrij brief voor staatsgrepen.

  Als deze en de vorige regering NDP zich zo voortvarend hadden opgesteld t.o.v. van de ontwikkeling van Suriname, zoals ze dat gedaan hebben met de aanname van de Amnestie wet in 2012 en de goedkeuring nu van de wet artikel 148, had Suriname nu geen economische crisis.


  Maak melding

 78. Helemaal waar..Iemand die onschuldig is…vreest het recht niet!!DDB is in mijn ogen iemand die het recht vreest dus een waardeloze president.


  Maak melding

 79. De oppositie staat erbij en kijkt ernaar. Ze kunnen ook niks doen, want het volk heeft hen vleugellam gemaakt.
  Intelligente volk.


  Maak melding

 80. Wat als de Krijgsraad DDB en kornuiten schuldig acht aan de December moorden?
  Gaat DDB dan weer moorden?
  Is dat het gevaar voor Suriname, waarover de President van Suriname het heeft?

  Het moet niet gekker worden…dit is gewoon een lachertje.


  Maak melding

 81. Hoop dat de IMF stopt met de leningen aan Suriname.Laten de Surinamers het aan de bast ondervinden.Nog een schepje bovenop de EBS rekening..Hopen dat ze dan tot bezinning komen.Sorry,voor de de Surinamers die hier niet debet aan zijn.


  Maak melding

 82. PG gaat tegen de rechter zeggen: Edele-achterste-bare, baas heef gezeg dat proces moet stoppen, want anders wordt goed gefaarlijk voor jouw.


  Maak melding

 83. “De hoofdverdachte in het 8 December strafproces haalde in zijn summiere toelichting weer een stokpaardje van stal dat hij vaker heeft gebruikt, om zijn besluit te motiveren: “Er zijn krachten die bezig zijn om onrust te creëren. Die mogen geen vat krijgen op de situatie.” Maar zoals in het verleden ook al het geval was, gaf hij geen nadere uitleg over wie die krachten zijn.”

  De enige “krachten” die bezig zijn om onrust te creëren…is de president zelf…


  Maak melding

 84. “Voor het feit dat hij De Nationale Assemblee achter gesloten deuren heeft geïnformeerd, had Bouterse eveneens een verklaring. “Ik wilde de rechterlijke macht niet in het openbaar bespreken.” Hij zei te hopen dat ” de rechters respect hebben voor de grondwet”, en dus de opdracht van de regering uitvoeren en het proces staken. De president wil zich nu volledig gaan richten op de uitvoering van het Stabilisatie- en Herstelplan.”

  President en regering, als jullie zo voortvarend hadden gehandeld, zoals ook met de aanname van de amnestie wet en de wet op artikel 148, was er nu geen sprake geweest van een “Stabilisatie- en Herstelplan”.

  President, wanneer heb jij ooit respect getoond voor de Grondwet van Suriname??


  Maak melding

 85. Ik denk dat de oudere generatie Surinamers helemaal murw is geslagen door een steeds falende politiek en de jongere generatie Surinamers geen kaas hebben gegeten van de achtergronden en daden van sommige in de politiek!!


  Maak melding

 86. @Oom Bert,
  Je geeft advies dat iemand bij Damsco moet gaan werken.
  Damsco heeft jouw advies niet nodig.
  Hij heeft je vrouw al medegedeeld dat ze niet meer welkom is als werkster.
  Ik begrijp je boosheid.
  Als je grond bezitter ben in Suriname dan zou je jouw niet verlagen om je vrouw het huishouden te laten doen bij Damsco.
  Misschien kan ze bij een van de frontjes terecht.


  Maak melding

 87. Pres heeft met art. 148 gereageerd nu moet de Krijgsraad laten zien dat zij doorgaan met het proces. Juist NU is het moment op te laten zien maar vooral laten horen dat de Krijgsraad zich niet laat sollen en zeker niet door een cokesnuiver. Onderwerpen aan de grillen en grollen van deze psychopaat is weg vrijmaken voor nog meer schendingen.
  Krijgsraad doet je werk daar ben je voor benoemd als onafhankelijk rechterlijk instituut. Geen enkele president mag zich bemoeien in welke rechtsgang danook en al helemaal niet een drugsveroordeelde met een grote smoel en criminele kinderen. UITSPRAAK KRIJGSRAAD moet vandaag gebeuren!


  Maak melding

 88. (bij voorbaat mijn excuses voor het maken van een niet humoristische karikatuur van de situatie in Suriname)

  Coming soon … New Release..

  “De zomermoorden van 2016”

  Genre: Horror / Thriller
  Hoofdverdachte: Bouterse
  Medeplichtigen: Jennifer van Dijk Silos, Nationale Duivelse Politici
  Slachtoffers: Voorstanders van “het Recht”
  Verhaal: herhaling van decembermoorden


  Maak melding

 89. Met of zonder artikel 148, gaat Bouterse de GESCHIEDENIS in als de GROOTSTE en de MEEST RECHTVAARDIGE Surinamer binnen de politiek.

  Santhoki is een SCHAAMTELOOS jochie. Een SCHEPSEL zonder enige visie die denk Brunswijk te MISBRUIKEN, terwijl hij NIMMER geeft/gaf om personen met een afro background. Hij LIEGT ook PERTINENT door te stellen dat hij namens de oppositie spreekt, terwijl Brunswijk niet nog geen week geleden z’n STEUN heeft uitgesproken voor de AMNESTIE-WET.

  Deze RACISTISCHE Hindostaan, voert geen politiek, maar LIEGT en BEDRIEGT alles wat mogelijk is bij mekaar. Als er geen 15 decembergebeurtenissen bestond, weet ik niet met welk verhaal deze GEBOREN RACIST zich op zou beroepen.

  Deze WANHOPIGE RACISTEN binnen de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij zijn erop uit de REVOLUTIE afkomstig VOORNAMELIJK uit de Afro-Surinaamse hoek te negeren en VERONACHTZAMEN. Dat zal ze niet lukken: de REVOLUTIE in Suriname heeft haar WORTELS die NIMMER zouden kunnen worden UITGEWIST. De decembergebeurtenissen zijn jammer genoeg een ONDERDEEL van de REVOLUTIE.

  Deze VHP onder LIJDING van een ONSTANDVASTIGE LICHTZINNIGE politicus staat nu onder SUPERVISIE van een CHANTEUR, die bekend staat ALTIJD BEREID te zijn van ALLE WALLETJES te willen eten (lees:VRETEN).

  Dat een GEESTESZIEKE Paé in feite de dienst NU uitmaakt binnen deze RACISTISCHE VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, brengt het GEESTELIJK ONVERMOGEN van deze Sandopie, nog beter aan het licht.

  De politiek van de NDP en dus van Bouterse, hebben KORTE METTEN gemaakt met de RACISTISCHE KLIEK binnen VHP. Een partij die NU als een LILLIPUTTER door het politieke leven moet.

  Degene die denkt dat het de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij te doen is om de 8 decembergebeurtenissen, DOORZIEN het HYPOCRIETE van deze OER-RACISTEN niet. Kortom, Suriname heeft middels haar REVOLUTIE AFGEREKEND met ELKE RACIST, voornamelijk de VHP – KLIEK, de Vals Hoop op Paé-partij RACISTISCHE KLIEK.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 90. Niemand ontloopt zijn / haar straf, vroeg of laat zal dat moeten gebeuren dat hij /zij, zal moeten verantwoorden
  voor zijn /haar daden !!!!

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 91. Desi, de president zegt :

  “Ik wilde de rechterlijke macht niet in het openbaar bespreken.”

  De president vergeet dat hij de Rechterlijke Macht helemaal
  niet MAG bespreken !

  De Rechterlijke Macht is ONAFHANKELIJK !
  Onafhankelijk, ook van regering en president !

  PS : De Krijgsraad en haar Vonnissen zijn
  staatsgevaarlijk ????

  Welke STAATSGEVAARLIJKE GEK ROEPT DAT ????


  Maak melding

 92. Gast X,

  Dank voor je reacties.
  Ik blijf artikel 148 van de Grondwet een lastig verhaal vinden.
  De staatsveiligheid is namelijk helemaal niet in gevaar.
  Het is een gezochte reden om aan vervolging te ontkomen.
  Als Bouta ook nog eens de PG opdracht geeft het proces te staken, bemoeit hij zich met de rechtspraak.
  Ik begrijp ook wel, dat de staat van beleg nog verder gaat, maar wat nu gebeurt komt dicht in de buurt.
  Er is er eentje, die alles en iedereen buitenspel zet en dat is Bouta en alleen om zijn eigen hachje te redden.
  Hij regeert als een despoot.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.