Slagwerkgroep Drums United in Suriname

0

Nederlands meest succesvolle slagwerkgroep Drums United is momenteel in Suriname. De groep treedt op donderdagavond voor het eerst op in Paramaribo. Dit als main act tijdens het United Culture Festival Suriname. “Wij spelen over de hele wereld, maar het is voor mij en voor de band heel bijzonder om in Suriname te spelen. Het land ligt dicht aan ons hart”, zegt bandleider Lucas van Merwijk in een interview met de lokale pers.

Het United Culture Festival Suriname wordt in het kader van 153 jaar Keti Koti in de Anthony Nesty Sporthal gehouden. “Het is voor ons dus extra speciaal om op deze bijzondere gelegenheid te mogen spelen. Het heeft zoveel te maken met wat wij zijn als groep en wat we proberen te uiten via de drums.” Merwijk, met een liefde voor Surinaamse muziek en cultuur, heeft vaker gespeeld met Surinaamse musici, als Ronald Snijders, Denise Jannah, Eddie Veldman en Glenn Gaddum. Hij heeft eerder in Paramaribo opgetreden met één van zijn ensembles ‘De Cubop City Big Band’.

Naast het concert tijdens het United Culture Festival Suriname staat op 2 juli een concert in het district Nickerie op het programma. Drums United geeft op 4 en 5 juli workshops met een masterclass op 8 juli in het Cultureel Centrum Suriname. De toer van Drums United in Suriname duurt twaalf dagen. [FOTO: Promarman- aankomst in Suriname]

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.