Regering stelt artikel 148 van grondwet in werking

105
Bouterse, blijkt bevriend te zijn met een Nederlandse crimineel

President Desire Bouterse en minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie arriveren woensdagmiddag bij De Nationale Assemblee voor een comite general, een bijzondere vergadering tussen de regering en het parlement achter gesloten deuren. Het was echter eerder uitgelekt dat hij op die vergadering de volksvertegenwoordiging nader wil uitleggen hoe de staatsveiligheid in gevaar is. Hij zou eerder op de dag procureur generaal Roy Bajdjnath Panday hebben geïnstrueerd dat het Openbaar Ministerie in Suriname niet door mag gaan met het decemberproces. Bouterse heeft de steun van de regering om een beroep te doen op artikel 148 van de Grondwet, dat hem die bevoegdheid verschaft.148

silosjuni2016

Bekijk ook:


105 REACTIES

 1. Wat een geweldige wetten heeft Suriname toch dat het een president alle ruimte biedt zijn eigen strafvervolging re verhinderen.
  Alleen maar intellectuelen in Suriname.


  Maak melding

 2. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Hoe lang heeft Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken nodig om de zaak goed te bestuderen??

  ‘ Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken wilde nog niet reageren op het blokkeren van het proces door Bouterse. Het ministerie wil de zaak eerst goed bestuderen. Bron: Telegraaf!’

  Afwachten hoe het IMF reageert de vraag van de nabestaanden. Gaan ze akkoord mee dat een moordenaar en dictator het land blijft regeren?

  De WAARHEID ZAL AAN HET LICHT KOMEN! DE OPPERMACHT VAN WAARHEID EN GERECHTIGHEID SLAAPT NIET!!!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 3. De paarse vloek is zich aan het verdubbelen. Wee de oerdomme paarse zombies die de oorzaak hiervan zijn, door willens en wetens op de baas der moordenaars te hebben gestemd. Do ka ooktoe.


  Maak melding

 4. Surislav,

  Je hebt helemaal gelijk.
  Gelukkig, dat niemand op deze aarde aan zijn of haar lot ontkomt.
  Uitstellen lukt nu nog, maar eens wordt Bouta berecht, daar komt hij niet ondruit.
  Als een president naar dit soort middelen moet grijpen, terwijl de staatsveiligheid helemaal niet in gevaar is, is hij radeloos.
  Wij zijn net als Venezuela een paria geworden in de wereld.
  We hebben niet voor niets hetzelfde type president.
  Net als Maduro heeft Bouta alleen maar schande en schade gebracht over ons land, in financiele zin, maar vooral in morele zin.


  Maak melding

 5. De president is toch door God gekozen volgens bisschop Meije waardoor Desi Bouterse automatisch de macht heeft zichzelf niet te laten veroordelen. Alleen God is daartoe in staat, maar helaas “die bestaat niet”. En paars staat leuk bij zombies en kleurt leuk bij oranje aapjes. Zo krijgt Suriname een kleurig geheel.


  Maak melding

 6. @ Surislav.
  Misschien moet jij je meer met internationaal recht bezighouden in plaats van met Suriname en de Surinaamse president. De wet die is gebruikt is een wet van voor de onafhankelijkheid van Suriname. Nederland heeft een zelfde soortgelijke wet en meerdere landen. Was het niet dezelfde wet die Merkel de bevoegdheid gaf om het OM de opdracht te geven om de zaak tegen de man te onderzoeken die Erdogan beledigd zou hebben?

  De haat tegen Bouterse is een diepgewortelde kankergezwel in vele hun lichaam die maar niet kunnen slagen objectief naar zaken te kijken.
  Tot nu toe is het niet Bouterse geweest die wetten heeft gemaakt waar hij gebruikt van maakt.
  Amnestie wet komt uit de koker van regering Venetiaan. Het Surinaamse parlement (DNA) heeft slecht de wet uitgebreid wat in mijn ogen volkomen terecht is. Je kan niet een amnestiewet uitvaardigen waar je sommige groepen amnestie verleend en andere niet.
  Artikel 148 is een erfenis uit het verleden.


  Maak melding

 7. Bouta kankerpatient joe ma ppppp
  Fuck you!!!!
  Ie vernietig su helemaaaaaalllllll!
  Ma no spang jo dede lek chavez!!!!
  Vervloekte beeeeeest!!!!!!


  Maak melding

 8. De gelovigen hebben inderdaad schande over zich uitgeroepen door een niet bestaand iets voor op te stellen dan te kiezen voor de almachtige schepper des levens, de Natuur, die is, die was en die er altijd zal zijn. En God kan de kolere krijgen, ik weet ook niet hoe die eruit ziet, maar ja, net als god die bestaat ook niet. Wie krijgt nu de rambam?.. natuurlijk “zij die zich hebben overgegeven aan de leer, leef en denkwijze van de moordenaars van hun voorouders. De voorouderlijke verraders!!!
  django


  Maak melding

 9. maar de staatsveiligheid is niet in gevaar
  dus hij kan zich nergens op beroepen
  dus laten ze maar bewijzen dat suriname in gevaar is en door wie
  staatsbelang is iets anders dan staatsveiligheid
  er staat duidelijk staatsveiligheid en er is geen gevaar!!
  ja, alleen hij
  ik hoop dat ze hier doorheen prikken


  Maak melding

 10. Bouta gaat de geschiedenis in su in!!!!!!!
  Na jaren gaat su weer richting j 8o!!!!!
  Armoede chaos etc. Met bouta a de macht!!!!
  Watch out!!!!!


  Maak melding

 11. Een slager die zijn eigen vlees keurt

  We zullen wel zien wie de langste adem heeft, de democratische rechtsstaat, de grondwet en internationale verdragen of de machtsstaat? Het kan onmogelijk zijn dat een moordenaar, (drugs)crimineel, enz, zijn vervolging kan stoppen. Iedereen is ondergeschikt aan de grondwet en internationale verdragen, mensenrechten.

  Suriname wordt geregeerd door zware criminelen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. @Tjier Morro,

  Het verschil met Suriname is dat ze in het buitenland ook in de geest van de wet handelen. Dat iemand met een verleden als die van Bouterse op de eerste plaats nooit regeringshoofd zou kunnen worden en ten tweede dat z’n eigen partij druk op hem zou uitoefenen om af te treden en iemand anders uit de partij als president zou benoemen. Binnen de NDP is dit onmogelijk, want de NDP is een beweging die het politieke belang van Bouterse moet dienen.


  Maak melding

 13. Ey desi njang kaaaaaaa!!!!!!
  Ie frede foe go na ocer he???
  Ie aanhang verminder met de helft he dat
  Ie sabie boeng!
  Jo njang ai ete wantie ie hor a volk
  Na spotoe!!!!!


  Maak melding

 14. Bouta weet heel goed dat als hy pres af is
  Dat hy by zoonlief dino gaat belanden!
  Dus al heeft die rioolrat geen visie
  Hy gaat alles op alles doen om pres te
  Blijven ma god slaapt niet!!!
  Vroeg of laat desi wach out!!!!


  Maak melding

 15. @ Cochise.

  Het wil maar niet lukken he? Bouterse wordt nooit veroordeeld en de de Nederlandse regering in samenwerking met haar handlangers in Suriname moeten iets nieuws gaan bedenken.
  Beter is om een andere hobby te gaan zoeken. Straks viert Suriname 40 jaar revo.
  Als de rechters morgen niet meewerken is mijn advies om ze maar in een vliegtuig richting Nederland te zetten en ze verbannen uit Suriname.
  De rechters kunnen nooit boven het parlement staan. Dat ze de amnestiewet van tafel probeerden te vegen was al een gedurfde stap die ingegeven was om de confrontatie met Bouterse aan te gaan en dan maar hopen dat er een opstand uitbreekt. Gesteund door het westen zouden dan demonstraties worden gehouden om de regering ten val te brengen. Dit is een beproefde methode die ook uitstekend heeft gewerkt in Ukraine en onlangs in Brazilië en ook in Venezuela. Indien dit niet ophoudt dan kan alsnog de noodtoestand worden afgekondigd wat dan zal inhouden dat demonstraties worden verboden en dat de krijgsraad haar biezen kan pakken.

  Die Hoost die zich nabestaande noemt gebruikt het 8 december om in de slachtofferrol te blijven zodat hij nooit hoeft te werken en maar op kosten van de Nederlandse belastingbetaler teren. Velen die zich deskundigen wanen en allerlei columns plaatsen zijn niets anders dan verslaafde sociale dienst patiënten die Suriname en Bouterse als excuus gebruiken om nooit in Nederland te hoeven te werken.


  Maak melding

 16. Chapeau Django! Ik ben het helemaal met u eens, volgens mij vertegenwoordigd uw schrijven zo ongeveer wetsartikel148, die inderdaad een erfenis is uit het verleden van de vierde generatie gekerstende voorouders, die de verraders waren van de 1ste, 2de en 3de generatie voorouders, die tegen hun wil in het boetekleed moesten aantrekken. De huidige Surinaamse maatschappij is doordrenkt met verraad en verloochening van waarden en normen.


  Maak melding

 17. Bouterse bouterse ja dictator boi!!!!!
  Lek gadafi sadam
  Tof jongu
  Loek boeng
  Ie lai vijantie now want vooral fa ie fuck
  A kondre up!!!!
  Loek boeng mie mang!


  Maak melding

 18. @Tjier Morro,

  Alles wat deze man aanraakt, gaat naar de knoppen. Nu heeft hij de grondwet om zeep geholpen, na eerder de economie, de banken, de welvaart, de veiligheid vernietigd te hebben.


  Maak melding

 19. @ Surislav.

  Jouw betoog geeft al aan waar de pijn bij jou zit. Leer om los te laten. Wat je ook doet of schrijft het is al gebeurd. Bouterse is straks 10 jaar president. Dus aanhalen dat hij nooit president had moeten worden is hetzelfde als Nederland had Suriname nooit onafhankelijk moeten laten worden. MOSTERD NA DE MAALTIJD.
  NDP dient het politieke belang van Bouterse net zoals de PVV het belang van Wilders dient. Daar is niks mis mee.

  Jij en je consorten hebben geen hobby en jullie zijn doorspekt van haat tegen Suriname die jullie projecteren op Bouterse. Daarom kunnen jullie niks positiefs brengen over Suriname. Het gaat bij jullie altijd om Bouterse. Als ik mij 10 jaar lang zou moeten vastbijten in iemand waar op geen enkele wijze is gebleken dat ik invloed kan uitoefenen in de Surinaamse politiek, zou ik heel snel stoppen en een andere hobby gaan zoeken.
  Er is nog steeds een tekort aan science fiction schrijvers


  Maak melding

 20. Bouterse Prachtige gedaan ! klap klap klap. Applaus! dit noem ik schaakmat! al die Doksa Kwekkers op waterkant zullen nu moord en Brand schreeuwen en de Diarree krijgen! nu is het tijd om SantDopie en zijn Goeroes voor eens en altijd schaakmat te zetten! Game over de zogenaamde opposities!


  Maak melding

 21. Er komt ook geen verkiezing meer in su!
  Dictator bouta gaat alle wetten veranderen
  In zijn voordeel!
  Moro ey doro!!!!
  Avondklok komt nog!!!!
  Gaat niet meer lang duren!


  Maak melding

 22. Ik kan begrijpen, dat Bouterse zegt, dat de staatsveiligheid in gevaar is. Als hij zou worden veroordeeld en afgezet als president, zou inderdaad een bloedbad kunnen ontstaan bij het ophalen van de veroordeelden. Dat is helaas een triest feit.


  Maak melding

 23. @Tjier Morro

  40 jaar revo
  kijk waar suriname nu staat
  en jij bent er trots op.
  jouw leven moet wel heel erg belabberd zijn geweest als jij jouw 40 jarige revo geslaagd vindt.
  onder nederlanders had suriname het veel beter
  jullie rovers praktijken hebben su naar de afgrond gebracht met je nep revolutie waar niemand op zat te wachten
  eens komt een dag dat je nep revo standbeeld wordt vernietigd
  de dag der vrijheid zal dat worden


  Maak melding

 24. @Tjier Morro,

  Vandaag ben je bereid de misdaden van Bouterse te vergeven en morgen? Wiens misdaden ben je bereid morgen te vergeven?

  Zou je Santokhi of Venetiaan ooit vergeven hebben indien hij 15 Surinamers gedood zou hebben of daar verantwoordelijk voor zou zijn geweest?

  Het gaat er ook om dat je recht doet aan de slachtoffers en geen precedent schept voor de toekomst.

  Een toekomstige president die zijn tegenstanders opruimt zal verwijzen naar de episode Bouterse en beweren dat deze toen niet gestraft is, dus moet hij ook niet gestraft worden.

  Het gaat mij er niet om Bouterse in het gevang te krijgen, maar wel dat er een veroordeling, een officiele afkeuring volgt voor wat hij allemaal op z’n kerfstok heeft.

  Hij had de eer aan zichzelf moeten houden en van z’n pensioen moeten gaan genieten. Maar hij geniet liever van de macht.


  Maak melding

 25. Ik lach om de reacties.
  Het laat zien hoeveel gefrustreerde Surinamers in Nederland wonen die weigeren om psychische hulp te zoeken voor hun diepgewortelde angsten en problemen.
  Ten eerste gaat het IMF niet over de Surinaamse grondwet. Bouterse heeft de wet niet overtreden. Het is een wet die in de grondwet staat die de president die bevoegdheid geeft. Die wet staat ook in de Nederlandse grondwet.
  Ten tweede doet het sommigen wederom pijn dat Bouterse hun te slim af is geweest. De Nederlandse regering kan bestuderen wat zij wilt. Ze heeft geen middelen om Suriname het mes op de keel te zetten. Wat doen? Ontwikkelingshulp stopzetten misschien? De stagiaires terugtrekken? (lol). Of misschien het IMF vragen om de lening aan Suriname stop te zetten? Dan gaan Suriname toch naar naar de BRICS Bank? Volgens mij is de lening van het IMF juist bedoeld om de invloed van China in te dammen. Het is vooral een politieke lening en niet een economische.


  Maak melding

 26. @SCHAAKMAT,

  Is wel treurig dat de staatshoofd van het land aan de wereld toegeeft dat hij degene is die de staat in gevaar heeft gebracht en daarom hij niet vervolgd moet worden, want dan zou hij (of z’n aanhangers) wel eens heel gevaarlijk uit de hoek kunnen komen.


  Maak melding

 27. Als de IMF straks besluit Suriname geen lening meer te geven dan heeft Bouterse een groot probleem. Acht dit niet uitgesloten. Oa nederland en de vs zitten in de IMF. In Den Haag wordt dit dossier
  bestudeerd en Nederland kimt 1 deze dg metbeen reactie. Voorspel niet veel goeds voor Suriname.


  Maak melding

 28. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ……ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Ja Bouterse blijkbaar gezonden door de God of Darkness en werkt hij samen daarmee, en wordt gesteund door diverse god’s of darkness in binnen- en buitenland.
  Mensen moeten weten tot wie ze bidden. De naam ‘God’ is niet de juiste benaming om te bidden tot de ALMACHTIGE SCHEPPER van het GOEDE. Door de eeuwen zijn er wereldwijd vanuit het christendom vele leugens verspreid die mensen en volkeren voor waarheid hebben aangenomen. Ook het feit dat men zich eerst tot Jezus moet richten om tot de Vader te komen. De machthebbers kennen de geheimen hoe macht en rijkdom te behouden, maar zullen daarnaast ook vele offers moeten brengen. Vele dingen zijn omgedraaid dit om het GOEDE in de wereld tegen te werken!

  Wie Zuiver leeft zal de juiste informatie vanzelf binnen krijgen, en ook mogen weten en van daaruit altijd Vertrouwen blijven hebben!

  Een AlMachtige Universele wet!
  Geen mens kent eeuwig leven, en heeft zich naar de WIL van de Almachtige Schepper te richten!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 29. @ Surislav.
  Ik hoef Bouterse niet te vergeven. Bouterse heeft in mijn ogen niks misdaan. Wat zijn 15 mensen die in een roerige periode het leven hebben gelaten in vergelijking met de honderden onschuldige burgers die door de Nederlandse regering in het kader van ISIS bestrijden worden gedood? Of dacht je dat er geen burgerslachtoffers vielen. Hoeveel slachtoffers zijn niet in Pakistan en Afghanistan gevallen als gevolg van de drone aanvallen? Het feit dat men het voortdurend over deze 15 mensen wil hebben geeft aan welke klasse ze in Suriname vertegenwoordigden. Het hele land moet om hun draaien. Als men zonodig Bouterse van iets wil betichten waarom niet beginnen op 25 februari 1980? Dus alles voor en na 8 december 1982 is niet belangrijk?


  Maak melding

 30. @ Koos

  Ga je verdiepen in het IMF voor je onzin uitkraamt. Nederland heeft geen vetorecht in IMF. Alleen Amerika heeft dat. En IMF is geen politiek orgaan. Dat is de veiligheidsraad. IMF is een financiële instelling die landen helpt om hun economieën gezond te maken. Het is geen filantropische instelling.


  Maak melding

 31. @Tjier Morro

  hij is niet slim, want de staat is niet in gevaar
  er staat duidelijk in het art als su in gevaar is

  en als er gevaar is, waar zijn de bewijzen!!


  Maak melding

 32. om een land op te bouwen heb je eenheid nodig
  bouta zal noooit eenheid brengen
  never gonna happen
  alleen maar moord en roof in zijn nep revolutie

  bouta heeft een van de hoogste wetten van de militairen aan zijn laars gelapt en vertrapt
  ze mogen geen ongewapende soldaten doodschieten laat staan ongewapende burgers
  bouta zijn naam, zijn “ik” is niets waard
  een president van 40 jaar schade en schande


  Maak melding

 33. De regering gebruikt art 148 vd Grondwet om ONGRONDWETTIGE MAATREGELEN door te drukken.

  Dit artikel kan worden gebruikt, indien Regering en president duidelijk aangeven met feiten waardoor/door wie de Veiligheid van de staat in gevaar wordt gebracht !

  Aangezien de regering, niet in staat is gebleken, aan te
  tonen dat de Veiligheid van de staat inderdaad in gevaar is, MISBRUIKT zij artikl 148 van de Grondwet !

  Voortzetten van een strafrechtzaak tegen een burger, is NIMMER een GEVAAR voor de veiligheid van de staat !

  Echter doel van de INBREUK op de Grondwet van NDP en DOE plus de president blijkt enkel te zijn, het op onrechtmatige wijze STOPPEN van een lopende rechtszaak !

  (Zie daarvoor het Grondwettelijk Verbod dat te doen art 131 lid 3 GW, dit artikel geldt ten allen tijde ! )

  Surinamers moeten goed begrijpen en beseffen dat met
  deze actie van de NDP en DOE, in samenwerking met regering en president, de RECHTSSTAAT Suriname is opgeheven !

  Immers bij IEDERE VERVOLGING kan de regering zich voortaan beroepen op Gevaar voor veiligheid van de staat,
  en deze blokkeren.
  Deze regering schijnt te denken dat zij geen bewijs / onderbouwing moet leveren voor het bestaan van Gevaar voor de Veiligheid van de staat !
  Een ONzinnige denkwijze/standpunt !

  Ik denk dat de opgerichte/ingestelde Dictatuurstaat van
  DOE en de NDP, richting “Venezuelaanse toestanden” koerst.

  Daar worden naast blokkering van rechtszaken tegen partijgenoten/vrienden, oppositieleden ten onrechte vervolgd !

  In Venezuela worden, door MISBRUIK van RECHT, oppositieleden via VALSE aanklachten zonder pardon voor meerdere jaren vastgezet !

  Het wachten is, nu de dictatuur is gevestigd, bijvoorbeeld
  op de aanwijzing van de regering en de president aan de
  PG, om “vanwege gevaar voor de veiligheid van de staat”
  de vervolging van de ROVER,de hr MERIBA, zoon van hr DDB, ONMIDDELLIJK STOP TE ZETTEN !

  Het MISBRUIK van artikel 148 van de Grondwet door regering (NDP en DOE) en de president zal niet lang standhouden ! Vooral ook internationaalrechtelijk niet !!


  Maak melding

 34. Ik wil niet lasting zijn jongens. Art. 148 is definitief totdat een (andere) President opdracht aan de PG geeft om het in te trekken.

  De President heeft ook de steun nodig van de regering.

  Zoals het er uit ziet, komt er dus nooit meer een 8 dec. Rechtszaak, intussen staat de amnestie recht overeind zonder een waarheidscommissie.

  Misschien dat jullie morgen toch nog mee willen doen met de 1 minuut stilte.


  Maak melding

 35. @Tjier Morro,

  Enerzijds beweer je een Surinamer te zijn en te geven om de Surinamer Bouterse, anderzijds beweer je niks te geven om 15 koelbloedig vermoorde Surinamers. Ben je Surinamer of Bouternamer?


  Maak melding

 36. Srafu is er ook zo eentje die zijn eigen waterkant realiteit en feiten creeert, op zich niet zo erg, wat erg is is het feit dat srafu zijn gecreerde realiteit en feiten ook gaat geloven.


  Maak melding

 37. Beste SURINAMERS,

  Verkracht de dochters van BOUTERSE hoe hij de SURINAAMSE Rechtstaat keer op keer verkracht. Laat hem ook de pijn voelen.


  Maak melding

 38. Een dictator hoef geen wetten te volgen hij is de wet…

  Een Volk die een vervloekte massamoordenaar, drugscrimineel heeft ondersteund gaat zelf vervloekt worden.

  Zo zie je maar god slaapt niet…


  Maak melding

 39. 1 Dikke van Dijk Silos is Akan Troesoe
  2 D.D Bouterse is Akan zwarie
  Zo heeft men de verkiezing uitslag na 21 dagen bekend gemaakt

  Bouterse had 32 zetels verwacht van Dikke Silos maar het bleef op 26 zetels .

  De groep mensen van NDP zijn slechter dan de blanke kolonisten van 1600 tot 1975

  Volk van Suriname verwachten jullie niets van deze Tovenaars de komende 4 jaren


  Maak melding

 40. Tjier Morro, heb zelf jarenlang bij een bank instelling gewerkt. Neem van mij aan dat banken een policy hebben met wie zij wel en wie niet zaken doen. Ook maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog op hun agenda.
  Vind maar een bank die bereid is geld te lenen aan een crimineel. Niet dus.

  Er is nieuwe situatie ontstaan en die zal beoordeeld moeten worden. En je zegt het goed het IMF is geen filantropische instelling. Wie wil er nog zaken doen met een dictatoriale regime ? Het IMF loopt risico’s.


  Maak melding

 41. Nederland heeft nog een appeltje te schillen met DDB, t.a.v. 11 jaar drugsveroordeling in Nederland. Idem de USA/DEA voor drugs naar de USA. Belgie, Luxemburg, Nederland waren BeNelux-landen en zijn allemaal allemaal belangrijke spelers in het IMF en hebben ook de bondgenoten in het westen oa. Frankrijk.

  Gelet op het appeltje dat Nederland nog met DDB te schillen heeft, kan het IMF-geld voor Suriname stop gezet worden, omdat DDB ingrijpt in een lopende rechtszaak. Tenzij morgen de pg- de zaak gewoon door laat gaan, via de krijgsraad, die zelf beslist of ze doorgaat of tijdelijk stop zet.

  Nederland heeft toen DDB in de jaren 80, 8 dedember 1982, van de vorige eeuw ook op die dag de verdragsmiddelen die Suriname kreeg vanaf 25 november 1975 kreeg van Nederland ook stop gezet. Dit om DDB te laten aftreden. De sociaal-financiële situatie en de gevolgen ervan zijn voor die Surinamers van de jaren 80, 90, en erna heel voelbaal geweest.

  Zodra Nederland meer duidelijkheid krijgt wat er allemaal door deze ingreep/staatsgreep van DDB, de rechterljke macht te willen uitschakelen, zullen de Surinamers de gevolgen ervan weer gaan merken.

  Ik vraag me af wat al die DDB-lovers hierin Nederland te zoeken hebben, vaak loosers, die op hoeken, pleinen hangen, werkloos zijn, arm, ongeschoold/dom, lui, over zware piet lullen, discriminatie, opkijken naar hun hun afgod in Suriname, uit een ouder gezinnen komen, aids hebben, mannen die bij elkaar hangen, enz, enz,

  We zullen zien wie de langste adem heeft, de democratische rechtsstaat en internationale verdragen, mensenrechten of de machtsstaat?

  Een volk dat honger lijdt, komt in verzet en dan zullen we zien wie het beste gaat lachen. Zie: Gadaffi, Moebarak, Muarice Bishop, enz

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 42. @kenneth

  je bent een vreemd mens, je roept op de dochters te verkrachten
  zodat bouta pijn heeft
  je lijkt wel op een arabier
  we hebben niet het zelfde karakter als je basie
  als wij moordenaars en verkrachters waren was bouta allang dood
  krankzinnigheid zit maar in bepaalde personen


  Maak melding

 43. @ NoSpang … ” ik wil niet lasting zijn jongens. Art. 148 is definitief totdat een (andere) President opdracht aan de PG geeft om het in te trekken. De President heeft ook de steun nodig van de regering. Zoals het er uit ziet, komt er dus nooit meer een 8 dec. Rechtszaak, …………………………..”

  @ NoSpang ….. ” zoals het er uit ziet, komt er dus nooit meer een 8 dec. Rechtszaak.”

  @ NoSpang … donky ass … you wrong. Met één pennestreep maakt een volgende regering artikel 148 ongedaan. Jullie paarse ezels … misdaad tegen de mensheid verjaart nooit. @ KILLERR BOUTERSE … moet en zal berecht worden … desnoods posthuum … voor de geschiedenis … is het inmens belangrijk. Artikel 148 zal hem daarbij niet kunnen helpen.


  Maak melding

 44. ik wil nog steeds de bewijzen zien dat de staat in gevaar is
  dan alleen kan hij aanspraak maken op wet art 148

  eerst bewijzen, zo niet, opzouten met deze indoctrinatie poltiek


  Maak melding

 45. BOUTERSE BEKENT SCHULD:

  Meervoudige moord is een strafrechtelijk vraagstuk, zeker als daarbij door de daders misbruik is gemaakt van staatsmacht en staatsmiddelen. Dat een verdachte een constitutionele positie als staatshoofd bezet, maakt een moordzaak geen constitutioneel vraagstuk. Als een verdachte, governor van de Centrale Bank zou zijn, dan werd daardoor een moordzaak ook geen monetair vraagstuk.

  Als een verdachte misbruik maakt van zijn constitutionele bevoegdheden om door onrechtmatige wetgeving en constitutionele misinterpretaties, het moordproces tegen hem te frustreren, dan is sprake van een integriteitscrisis. Dan is sprake van conflict of interest. Dan wordt staatsmacht misbruikt voor puur eigen, persoonlijk belang. Dat heet machtsmisbruik. Zo een onbeschaamd staatsrechtelijk wangedrag wordt door de goed verstaander gelezen als schuldbekentenis.

  Theo Para


  Maak melding

 46. Omleiding verkeer voor zitting Krijgsraad

  De politie Public Relations meldt dat donderdag vanaf 9.00 uur het rijverkeer zal worden afgesloten in verband met de zitting van de Krijgsraad. De zitting wordt gehouden in het kantongerecht aan de Frederick Derbystaat.

  Het gaat om de Frederick Derbystraat en wel het gedeelte tussen de Eduard Bruma en de Hoogestraat. De dokter Sophie Redmondstraat en wel het gedeelte tussen de Hof- en de Frederick Derbystraat.

  De motor surveillance dienst zal op de verschillende kruispunten aanwezig zijn om het verkeer in goede banen te leiden. Op de weggebruikers wordt een beroep gedaan de bevelen en aanwijzingen van de politie op te volgen.

  Het zijn echte helden en heldinnen. En allen die de baas der moordenaars op handen dragen, grote lafaards, verraders en paarse volksverlakkers, kortom paars bezeten zombies, de gehele roverheid, incl judas breefelt.


  Maak melding

 47. Ik vind het triest en intriest…zo kunnen de families nooit het boek sluiten.En blijven ze met vragen zitten en met hun verdriet.Laat Hira morgen zijn feestje bouwen onder het mom van herdenking.Geef de families van de 15 vermoorde mannen gelijk dat ze niet mee doen aan die poppenkast.Ze willen dat iemand de verantwoording neemt voor 8 december moorden…Maar niemand is zo tof.. verschuilen zich achter alles en nog wat…de president wordt straks voor 6 jaar gekozen ipv 4; dan is DDB 70 plus (nog) 4 jaar is 74 jaar.Doe de president voor 10 jaar dan is hij ongeveer 79 jaar..Nu we toch bezig zijn, vraag ik bij deze een salaris verhoging aan voor de FIRST LADY…


  Maak melding

 48. Bouterse kent geen schaamte en geen berouw.

  Het is een laffe hond die niet de verantwoordelijkheid neemt voor zijn daden.

  Een laffe moordenaar en drugsdealer die de president is van Suriname.

  Heel de wereld mininacht Suriname als volk die alles maar over zich heen laten komen en geen enkele vorm van protest laat horen.

  Surinamers hebben geen ons eergevoel.


  Maak melding

 49. God zij dank dat Nationale Domste Partij NDP geen 32 gewonnen heeft op 25 mei 2015 .

  Word waker jongeren en ouderen zie maar wat de Duvel partij doet ,niemand heeft nog RESPECT voor NDP


  Maak melding

 50. @ oombert
  Dikke van Dijk-Silos … Akan Troesoe … wacht ook vervolging. Akan Troesoe en alle leden van het hoofdstem bureau zullen zich moeten verantwoorden voor de rechter.

  Frauduleuze handelingen die gepleegd zijn tijdens de afgelopen verkiezing { 2015 } moet bestraft worden … met een landurig verblijf in het nieuw te bouwen ALCATRAZ.


  Maak melding

 51. Zagen jullie de killer. Hij zegt tegen iedereen en ook rechters ” jullie kunnen dd stront inzakken”. Niemand kan mij wat doen. Zo sterk gelooft hij in zich zelf. Voor 99 procent al dood. Moet je kijken hoe hij loopt. Altijd met coke in zijn zak en wankelend. Hoe is dit toch mogelijk?
  Iemand die brood steelt omdat hij het meer betalen wordt opgesloten en man die zegt ‘ ik ben de godfather’


  Maak melding

 52. Zagen jullie de killer. Hij zegt tegen iedereen en ook rechters ” jullie kunnen dd stront inzakken”. Niemand kan mij wat doen. Zo sterk gelooft hij in zich zelf. Voor 99 procent al dood. Moet je kijken hoe hij loopt. Altijd met coke in zijn zak en wankelend. Hoe is dit toch mogelijk?
  Iemand die brood steelt omdat hij het niet meer kan betalen wordt opgesloten en man die zegt ‘ ik ben de godfather’


  Maak melding

 53. niet alleen de families moeten een boek afsluiten ook suriname moet een boek afsluiten voordat we verder kunnen
  tweedracht die hij gezaaid heeft tussen de mensen moet weer tot een eenheid worden gesmeden


  Maak melding

 54. Het verschil tussen Bouterse en IS…BOUTERSE DRAAGT GEEN ENKEL VERANTWOORDELIJKHEID VOOR ZIJN DADEN….EN IS EIST DE VERANTWOORDELIJKHEID OP!!!!!


  Maak melding

 55. Het enige gevaar voor Suriname is deze President met zijn handelingen.
  Als deze handeling dit als jurisprudentie wordt gezien, kan elke malloot in de toekomst een staatsgreep plegen en erop los moorden. Immers Suriname heeft een couppleger in de vorm van een President die heeft gemoord en niet vervolgt kan worden.
  De vraag die de krijgsraad zich nu moet stellen, is wie nu daadwerkelijk het feitelijke gevaar is voor de samenleving. Niet het ter zijde schuiven van de amnestie wet door de Krijgsraad, maar eerder de President die elke keer weer met verkeerde rechts middelen inbreekt op een lopende straf zaak.
  Laat de regering het volk en ook de rechtelijke macht maar met argumenten aantonen dat er sprake is van gevaar voor de staatsveiligheid. Als dit niet met gedegen argumenten bewezen kan worden door de regering, dan maar ook deze opdracht ter zijde schuiven door de Krijgsraad. Het moet maar voor eens en voor altijd afgelopen zijn met deze wanabee revo,. Als het niet NU ophoudt gaat Su een hele lange periode van verval te gemoed.

  Wellicht is er nu ruimte voor het leger om de zaak over te nemen…immers er is nu een vrij brief voor staatsgrepen.

  Als deze en de vorige regering NDP zich zo voortvarend hadden opgesteld t.o.v. van de ontwikkeling van Suriname, zoals ze dat gedaan hebben met de aanname van de Amnestie wet in 2012 en de goedkeuring nu van de wet artikel 148, had Suriname nu geen economische crisis.


  Maak melding

 56. Dat dit gaat gebeuren wist iedereen al lang, het gaat om de principe hoe het is gegaan,
  Dat betekent nog 3 volle jaren de staat plunderen , anarchie , criminaliteit opvoeren en chantage.
  Als de druppel de emmer doet overlopen, gewoon bomaanslag plegen net als andere landen, 💥💣


  Maak melding

 57. Jullie lullen!
  Jullie weten bliksemsgoed dat bouta een
  Diktator is en wetten en regels keihard
  Negeert.
  Niemand is opgewassen tegen deze mafia moordenaar!
  Jullie lullen gewoon via net etc.
  Waarom gaan jullie niet op straat zoals in onze buurlanden?????
  Slikken jullie zo door hoor!
  Moro shit ey doro!!!!


  Maak melding

 58. Artikel 148 wel naar letter en geest toepassen….

  “in belang van staatsveiligheid”…wie brengt de staatsveiligheid in gevaar?????


  Maak melding

 59. Kijk naar die foto.
  Niemand heeft blijkbaar gedurfd haar dikke gouden ketting weg te rukken uit haar hals. Om haar hals is het Surinaamse goud veilig. In haar handen is de grondwet onveilig.


  Maak melding

 60. @Mul,
  Wat heeft iemand figuur te maken met bovenstaande onderwerp.
  Ik kan je niet volgen.
  Je post zoals altijd onzin.
  Idioot ga fietsen.
  Hond Mul draag een muilkorf
  Uilskuiken


  Maak melding

 61. Jullie lullen!!!!!
  Gaan jullie op straat toch om moordenaar
  Weg te jagen!!!!!
  Dit is slechts het begin van die film van
  Bouterse!!!!!!
  Triller komt nog!!!!! Heel binnenkort!!!!!
  Un mars beng wani ete 5 tok????
  Tek slag dja!!!!!!!


  Maak melding

 62. Dit is dan de reden waarom je een veroordeelde crimineel niet kan kiezen tot presidentje van een landje Suriname. Voortaan gas zo een persoon alles doen om zijn misdaden, die hij eerst trots gedaan had, nu ontkent en wel zodanig dat hij. Iet onschuldig wil worden bevonden. Criminelen boren niet aan het hoofd van een regering nekt is niet de eerste keer neen crimineel is een crimineel doet als een crimineel denkt als een crimineel snap dat nou.
  Arm landje Suriname!


  Maak melding

 63. ALLE BEGIN HEEFT EEN EINDE……IS HET NIET VANDAAG DAN IS HET MORGEN…WANNEER JE IETS GRAAG WILT DAN GA JE ERVOOR…JE WERKT ERNAAR TOE.SOMS IS HET EEN STAP VOORWAARTS EN TWEE STAPPEN NAAR ACHTER….BUT IN THE END…THANK GOD I’M FREE …I’M FREE AT LAST!!!✌👌👍✊👊👏


  Maak melding

 64. IK ZOU ZEGGEN MOORDEN JULLIE ELKAAR MAAR UIT…..EEN PRINCIPELOZE REGERING NET ALS HUN “LEIDER”.DAN ZAL IK ZÍEN HOELANG DE HULP VAN BUITENAF UITBLIJFT…


  Maak melding

 65. Het enige wat de Waarnemend Procureur Generaal nog kan doen is ontslag nemen en er voorzorgen dat niemand die gekwalificeerd is die baan wil aannemen.

  De rechtelijke macht zal zich uit moeten spreken over deze dwaze inmenging in de procesgang en wellicht het leger om bescherming moeten vragen aangezien de president niet meer instaat geacht mag worden de rechtsstaat te beschermen.

  Hier wordt Chaves gekopieerd.


  Maak melding

 66. Een ogenschijnlijk goede zet van Bouterse, maar schijn bedriegt ..
  Wat heeft Bouterse hiermee eigenlijk gedaan ??
  1) Indirect zijn schuld en betrokkenheid toegegeven.
  2) Door misbruik te maken van art 148 is hij nu ook schuldig aan machtsmisbruik.
  3) Hij heeft de gehele NDP – regering medeplichtig gemaakt aan machtsmisbruik.
  4) Het vertrouwen in deze regering heeft hij nationaal en internationaal op het spel gezet.

  Dit was wellicht zijn laatste troef .. Maar zal zeer zeker worden overruled ..


  Maak melding

 67. Wat zijn de blanken (wannabe Surinamers) boos. Gaan jullie bezig houden met het zinkend schip dat men EU noemt. Laat Suriname met rust. Jullie luxe leventje krijgen jullie nooit meer terug in Su. Suriname is geen Curacao, waar jullie de lokale bevolking uit de mooiste plekken van het land hebben verdreven, om jullie verwende luxe leventje te kunnen voortzetten. Jullie krijgen nooit meer voet aan de grond in Suriname.


  Maak melding

 68. @ Krontobong.
  Jouw analyse en die van de andere zogenaamde deskundigen heeft nooit geleid tot de uitkomsten die jullie zo stellig op Waterkant poneren. Misschien moest jij een beetje meer je best doen op school want jouw analyse is hetzelfde als die van de paragnosten die de uitslag van de EK wedstrijden voorspellen. Het heeft nul komma nul waarde.


  Maak melding

 69. @ ?? … je identiteit is mij bekend … je bent zo krom als je nickname … dubbel ??. Je bent misvormd … je praat krom … je loopt krom … maar je vingers zijn niet krom … lang en recht … watervlug … als het om ’s lands financiën gaat.

  @ dubbel ?? … Bulldogg ?? … de muilkorf die ik je cadeau gegeven heb { je smeekte erom }, past niet … sorry for that … joe takroe fesi uilskuiken.

  @ dubbel ?? … je niveau verrraad je afkomst … je achtergrond … je alles … zal ik hiermee volstaan?


  Maak melding

 70. Beste Labaria, het kan een pooier als Bouta en zijn hoer Dora geen ene moer schelen wat het beschaafde deel van de (wereld) gemeenschap vindt van hun handelingen in comite general, ik stel me zo voor dat ze met hun obese lijven achter gesloten deuren de houding van ‘soixante-neuf’ hadden toen ze samen besloten om artikel 148 uit de kast te trekken.


  Maak melding

 71. @Printa

  Jij moest eens geweten hebben door wie al de economisch en bestuurlijk chaos gecreeerd is,en je zou je diep gaan schamen,maar gezien de ndpers zoals jij de zijde van een crimineel kiezen is het onbegonnen werk dus..jij mag denken wat jij wilt…


  Maak melding

 72. Een paar WKN leden maken de Surinaamse rechters het verwijt dat zij geen ballen hebben. Voor zij zo’n verwijt maken, moeten ze zich eerst afvragen wat een rechter aan zijn (grote) ballen heeft wanneer hij, zonder wapens, op de vlucht wordt beschoten door een moordenaar met een uzi.


  Maak melding

 73. Let op DDB krijgt na zijn dood ook een standbeeld in de binnenstad van Par`bo net als al die andere corrupte politici. Alleen is DDB erger want hij is een killer. Het maakt hem niet uit wie gedood moet worden, ook al is het een familielid!!!


  Maak melding

 74. Het gros der oerdomme paarze zombies is de ka geworden. Behalve de paarse marionetten en stinkend corrupt rijk geworden paarse elite. A bung dat deng e ka dee nanga dee voor hun grootste lijder der misdaad. Het gehele land, volk en al die oerdomme paarse zombies die te beklagen zijn door hun oerdomme keuze te stemmen op de paarse vloek moeten kruipen voor deze moordenaar. Whoo ka.


  Maak melding

 75. Ik vraag mij nog steeds af waarom artikel 148 is toegepast.
  Ik loop gwoon over straat en er is geen verhoogde militaire of politie-activiteit op straat.
  De staatsveiligheid is naar mijn bscheiden mening helemaal niet in gevaar …………… tenzij de regering meer weet dan wij.
  Zijn er misschin elementen binnen het leger op de politie, die een eigen opvatting hebben over wat nu gaande is ?
  Zal niet de eerste keer zijn in Suriname.


  Maak melding

 76. Kennelijk hoeft niet te worden uitgelegd wanneer er sprake is van het in gevaar zijn van de staatsveiligheid. Het begrip is kennelijk ook niet gedefinieerd.
  Tja, dan kan men zich kennelijk op een dergelijk artikel beroepen. Vraag mij overigens af wie dat niet zou doen in vergelijkbare omstandigheden. Iedereen is toch geneigd zijn hachje te redden? De verontwaardiging daarover begrijp ik daarom niet zo goed. Het zullen de emoties wel zijn.


  Maak melding

 77. Get a life,

  Er zijn meer dan voldoende voorbeelden in de wereldgeschiedenis, waar presidenten voor veel mindere zaken de eer aan zichzelf hebben gehouden.
  Bij ons werkt dat heel anders.
  Hier kennen politici geen enkele vorm van moraal.


  Maak melding

 78. Bouterse is de alleen heerser in Suriname.De minister van justitie is een monster en maakt zich belachelijk.Iedereen is bang voor Bouterse in Suriname.Het volk is machteloos omdat ze de domste leider hebben gekozen als president van het land.Zo lang deze man in Suriname is komt het land niet vooruit.Het is nu tijd geworden dat ze in Suriname hulp vragen in het buitenland want het kan niet zo verder gaat in het land.Het land is al leeg geroofd door Bouterse en zijn handlangers meer dan 1.3 miljard is weggesluisd naar het buitenland.Laat hij het aan het volk verklaren waar het geld is.


  Maak melding

 79. Cochise, dat het in Suriname anders werkt is mij wel duidelijk. Er is op deze site wel vaker gesteld: in Suriname is alles mogelijk. Daar zit geen woord Spaans bij.

  Zit er morgen nog een neti kotiviering in na deze tragedie?


  Maak melding

 80. over 3jaar is boutje poepejantje naar Cuba met al die gestolen geld wat hij al daar heeft staan , maak julli ogen , open dommelingen , nog vijf kom niet meer , voor 3 jaar is poepejantje in Cuba , daag sinterklaasje , armen, mensen ,ik laat geen traan , met julli nog vijf


  Maak melding

 81. Let op mijn woorden!!!
  DDB gaat zelf iets in scene zetten. Hiermee zal hij het arme domme volk laten zien dat er wel degelijk gevaar is.
  Staats veiligheid is in gevaar zal hij dan zeggen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.