Parlement niet blij met duurdere wapenvergunning

23

PARAMARIBO, 29 jun – Het parlement vindt de motivering van de regering voor het verhogen van de vuurwapentarieven niet aanvaardbaar. Vanuit de oppositie en delen van de coalitie is gevraagd om meer realiteitszin. De regering wil vuurwapenbezit ontmoedigen.

Door meer geld te vragen zou het willen houden van een vuurwapen ontmoedigd worden. De tarieven gaan met honderden tot duizenden procenten omhoog als het parlement groen licht geeft. Frappant genoeg neemt het aantal aanvragen almaar toe. Burgers voelen zich niet veilig en met de economische situatie nu wordt het gevoel alleen maar meer. Onder meer Kishopersad Gangaram Panday (NDP) voelt mee.

De voormalige politieagent vindt dat de goede burger de optie moet hebben om zelf have en goed te verdedigen. De regering wil ook meer geld in kas, wat ook zo aangegeven wordt in het wetsvoorstel. Maar volgens Stephen Tsang (NDP) kunnen burgers het niet betalen. De vele verhogingen voor goederen en diensten brengen de mensen al in problemen. De regering is gevraagd het wetsvoorstel weer te bekijken.

Bekijk ook:


23 REACTIES

 1. Terecht zijn de nationale Dieven partij en haar lijder een mpp roverheid, waar misdasdigers het paarse wanbeleid bemoedigen en in stand houden door mega schulden aan te gaan. Zij mogen alles over het land en volk beslissen en verrijken zich gruwelijk, net als tijdens de mislukte revo op de ruggen van het volk, incl. al die verarmde paars verworden oerdomme zombies die te beklagen zijn vanwege hun oerdomm stomme paarse keuze, hihi , stijging misdaad/ moord olv van baas en roverheid. Neks no fout, we geve hem nog vijf. Wahahaha. Baas en zijn roverheid olv Boefdraad e poeroe ka gi a heri volk, paars of niet, we ka. En mpp baas en mpp roverheid zegenen zichzelf op kosten van het land, volk en die tot op het bot oerdomme paarse aanhangers. Kondre kong leki Zimbabwe.


  Maak melding

 2. Zo kan het ook. Het bezit van vuurwapens moet ontmoedigd worden.Ook de Amerikaanse president Barack Obama wil het wapenbezit aan banden leggen.


  Maak melding

 3. Dit zal er alleen maar toe lijden dat er straks nog meer illegale wapens in Suriname zijn, de criminelen maakt het toch niet uit legaal of illegaal wapenbezit . en steeds meer burgers zullen zicg daar tegen willen bewapenen en als legaal niet meer kan om financieele redenen, dan maar illegaal, zou ik ook doen met de toenemende criminaliteit onder dit wanbeleid van een volstrekt incapabele regering (is wel gebleken anders had je het IMF niet nodig) onder leiding van de grootste crimineel van Suriname


  Maak melding

 4. Goed zo.
  Nu ook verhoging van de accijns (en btw) op tabak, alcohol en benzine.
  Volg niet het idiote beleid van D’66! Nu willen ze het aantal XTC pillen dat je bij je mag hebben verhogen van 1 naar 3
  en straks naar 300. Ik wist niet eens dat 1 mocht.
  Wat de motivatie ook moge wezen:
  meer inkomsten, ontmoediging wapenbezit. Ik juich het toe


  Maak melding

 5. @ Hans.
  Donald Trump roept het ook. Geef iedereen een pistool.
  En als iets je niet bevalt dan schiet je de ander gewoon dood.
  Of je bedreigt de ander die geen pistool heeft. Surinamers zijn heetgebakerd. Ik generaliseer dat weet ik, maar voor mijn gevoel is het zo. Voor je het weet kijk je in de loop van een pistool dat een of ander snotjochie bij zich heeft
  Of je hoort een geluid in de badkamer en dan schiet je maar raak
  (Oscar P).
  Dat misselijk makende gedoogbeleid en lulargument dat het anders illegaal gebeurt.


  Maak melding

 6. Dagblad surinsme.
  Amzad Abdoel loopt met vergunningaanvraag in zn koffer maar vind het niet nodig de aanvraag in te dienen omdat hy zich niet beter zou voelen ondanks dat hy VOOR n na de verkiezingenn bedreigd zou zyn,ook zn kinderen niet het verkeerde voorbeeld wil geven.MAAR WEL HET VERKEERD VOORBEELD AAN HET SURINAAMSVOLK


  Maak melding

 7. De regering wil dat burgers helemaal weerloos worden tegen de bodyguards van Boters. Het is een vrijbrief voor de bodyguards om te doen wat ze willen en niemand kan terugschieten.


  Maak melding

 8. Zo gaat dat.
  Wanneer burgers het meest bescherming nodig hebben, moet je dat ook nog van hen afpakken. Maar we zijn allemaal babaaws, dus het kan.


  Maak melding

 9. Hahahahaaaaa…de crimineel die slaapt met een wapen onder zijn kussen ,want zerlfs in zijn dromen ziet hij onzichtbare vijanden. Hem helemaal ontwapenen want hij is een gevaar voor zichzelf en anderen . Dat hij niet zonder wapens aan de macht kan blijven verklaard de revo gedoe,,moiwana slachting ,bouta amnestie,Dec moorden,de bange rechters,…noem maar op!
  En gelijk heeft men wanneer gezegd wordt dat allleen de ndp geliefden een wapen dragen waarmee ze iedereen terroriseren!
  En hun zwaarste straf is een ULO diploma met de complimenten van Belfort executator no 2. Nummero uno is alsnog bouta met 15 executies in 1 dag/nacht op zijn naam en geweten.


  Maak melding

 10. @Henri55
  Wie gaat in Godsnaam Abdoel bedreigen?Hij betekent NIKS voor ons,Niks voor Suriname!!
  Die man is bezig te hallucineren,hij probeerd belangrijk over te komen. Hij mag gerust zijn . Zijn bodyguards dragen een vuurwapen hij moet alleen maar doem alsof hij belangrijk is,alsof zijn kinderen niet weten dat hij voor een massamoordenaar werkt!!

  Het DNA-lid Amzad Abdoel is meerdere keren met de dood bedreigd voor en na de verkiezingen van 25 mei 2015. Dit maakte de NDP’er gisteren bekend in de DNA tijdens de behandeling van de Vuurwapenwet. ‘Er waren concrete dreigementen aan mijn adres. De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname heeft 2 zaken in onderzoek’, gaf Abdoel aan. Toch vond de waarnemend fractieleider van de NDP in het parlement het niet nodig om een vuurwapen aan te vragen. ‘Ik loop al maanden met een aanvraagformulier voor een vuurwapenvergunning in mijn tas rond. Elke keer als ik het formulier naar voren haal, vraag ik me af of ik het wel of niet moet doen. Moet ik een wapen in huis halen om me veilig te voelen. Moet ik zo’n opvoeding geven aan de kinderen thuis’, legde Abdoel uit


  Maak melding

 11. Kan maar niet begrijoen hoe domme suries opa desi door dik en dun ondersteunen. Vooral die baviaan mike tiffe oo action nieuws…wordt zeker geboeld door bouta. Waardeloze chimpanshee


  Maak melding

 12. Hoe meer wapens en kogels, hoe makkelijker het voor mij wordt.
  Ik loer al een tijdje op een bepaald persoon. Hij denkt mij te kunnen ontsnappen, maar heus niet. Ik heb geduld.


  Maak melding

 13. @bana,

  90% van de moslims van Suriname is pro-Bouterse.
  90% van de marrons is pro B.
  90% van de creolen is pro B.
  70% van de javanen is pro B.
  95% van de Chinezen is pro B.
  45% van de Hindoes is pro B.
  55% van de Indianen is pro B.

  66% van de vrouwen is pro B
  70% van de mannen is pro B.
  100% van de kinderen is pro B.

  Dus ……..


  Maak melding

 14. Picolaas,

  Waar haal je die cijfers vandaan ?
  Ik heb dit soort interessante gegevens nog nooit ergens kunnen terugvinden.
  Kun je die onderbouwen en zo ja, wat is dan je statement ?


  Maak melding

 15. Dit soort berichtgevingen is aan mij niet besteed. Sinds jaar en dag houd ik me t.a.v. deze issue aan mijn burgerlijke ongehoorzaamheid. Ik beschik n.l. al sinds 5 jaar illegaal over Magnum 9 mm.
  Ongenode gasten die bij mij een poot op het erf zetten jaag ik een waarschuwingsschot tussen de ogen.


  Maak melding

 16. @ Pico,

  99% van de wapenbezitters heeft dat wapen illegaal. Of dacht je dat een crimineel eerst een wapenvergunning gaat aanvragen? Men verwacht dus dat die 1% de schatkist weer gaat aanvullen. Weer zo’n ondoordacht wetsvoorstel door die paarse bende.


  Maak melding

 17. FBI,

  Jouw posting geeft heel goed aan, waar het in ons land aan schort.
  In een veilig land hoef je geen vuurwapens aan te schaffen.
  Dat heel veel mensen dat wel (kunnen) doen heeft alles te maken met het veiligheidsgevoel in Suriname.
  Waarschijnlijk heeft RobG daar weer een andere – en zijn eigen – mening over vanuit Nederland, maar dat komt omdat hij niet weet, hoe real live eruit ziet in ons land,


  Maak melding

 18. Pico als je goed leest zul je nergens lezen dat ik vurwapen bezit zou stimuleren, ik ben alleen bang dat het ongeregistreerde wapenbezit zal toenemen door deze maatregel door een regering die niet in staat is de wel bewapende groeiende criminaliteit
  tot stand heeft kunnen brengen laat staan terugdringen
  Laat jij onder bedreiging van wat dan ook je huis leegroven en je de hersens in laten slaan door een zwaar tekortschietende overheid


  Maak melding

 19. Babylon Systeem, heeft door het creëren, fabriceren,en exporteren van vuurwapens in de wijde Wereld door investeringen van banken,multinationals en via lobbyisten,handelaars en tussenhandelaars….legaal en illegaal aan corrupte machthebbers en maffiaorganisatie allerlei wapens door te sluizen….naar criminele bendes om en door heel veel angst, geldzucht,geweldscriminaliteit,afgunst,drugs,oneerlijkheid,jaloersheid en materialisme te propageren via geweldsfilms en gangstamuziek… om alleen maar meer verdeeldheid,verdriet,en moord in families,maatschappij en in de Wereld te brengen…..waar er miljarden dollars per dag aan wapenssystemen wordt geproduceerd, verkocht en gekocht via Wall Street en andere financielebeursen…..The Day the dollar die, there be no more Corruption Peter Tosh


  Maak melding

 20. Picolaas
  de cijfers kloppen als een Bus!
  99% van de creolen in Nederland steunen B
  99,9% van de Hindoestanen in Nederland haten B en alle Creolen!


  Maak melding

 21. Ik denk dat bouterse pensioensleeftijd moet verhogen naar 67.
  Belastingen verhogen naar 21%.
  Oudere korten in pensioen.
  Prijzen verhogen. En bezuinigen.
  Meer boetes laten schrijven door politie en boetes 3x verhogen.

  Waar heb dit ook alweer gelezen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.