Geheime vergadering Surinaams parlement over crisis

142

PARAMARIBO, 27 jun – Het parlement zal achter gesloten deuren bijeenkomen op verzoek van president Desiré Bouterse. Bouterse zei het parlement te willen informeren over de ‘crisis’. Die zou zijn ontstaan na de uitspraak van de krijgsraad.

Bouterse vroeg parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons dan ook om achter gesloten deuren informatie te verschaffen. Tijdens dit zogenaamde comité generaal zal informatie worden verschaft over de staatsveiligheid. Die zou in gevaar zijn gebracht door de uitspraak van de krijgsraad. De krijgsraad heeft beslist dat het strafproces tegen Bouterse en andere verdachten gewoon doorgaat.

Bouterse zei de vorige week in het parlement dat er een constitutionele crisis heerst. Minister Jennifer van Dijk-Silos spreekt dit tegen. Volgens de minister is hooguit sprake van een constitutioneel vraagstuk. Ze heeft twee brieven gestuurd naar het staatshoofd om haar bezorgdheid te uiten. De krijgsraad heeft de vervolging bevolen om op dertig juni een strafvoorstel te presenteren.

Bekijk ook:

142 REACTIES

 1. Achter gesloten deuren of open deuren vergaderen over de ‘crisis’ zal het 8 december 1982 moorden strafproces niet kunnen stopzetten. De show must go on.

  DDB is in de houtgreep van vrouwe Justitia en moet het als alle burgers in een rechtsstaat afwachten wat de uitkomst is.

  sportleraar tegenover rechtsgeleerden, spreekt voor zich wie meer kennis en ervaring van zaken heeft (inter)nationaal.

  Wet = Wet
  De rechterlijke macht geldt voor iedere burger/iemand die verdacht is, een burger die een misdaad tegen de menselijkheid heeft begaan, anderen heeft laten martelen en laten doodschieten, ervoor verantwoordelijk is, enz. van een land.

  De Democratische Rechtsstaat staat voor een hele grote uitdaging en de wereld kijkt er naar. Rechtsstaat of Bananenlandje?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Oh,oh,,wanneer bouta achter gesloten deur gesprekken voert kan het nooit goed te noemen zijn . ik heb nu al medelijden met de rechters,STERKTE rechters,toon wat moed en spreek guilty vonnis uit!!


  Maak melding

 3. Die klootzak gaat binnen 24 uur de nood toestand uitroepen. Dat is zijn laatste troefkaart. Weet het zeker. Op weg naar dictatuur waarbij angst regeert.
  Back to the eighties


  Maak melding

 4. Ik snap niet dat hij nog president kan zijn, nu er belastbaar materiaal tegen hem is gevonden en hij zich voor de rechter moet verantwoorden.Ongeacht wat de uitspraak ook moge zijn..zelfs indien hij wordt vrijgesproken.DDB KAN GEEN PRESIDENT MEER ZIJN..EN ZELFS NU NIET.Als hij op 30 juni nog president is dwz dat hij in de hoedanigheid (als president) het oordeel van de Rechtbank aanhoort?Vind het toch een beetje raar en vaag.Maar aan de andere kant dit is Suriname…OENG LOBIE A DJOEGOE DJOEGOE


  Maak melding

 5. Eerst met de fractie voorzitters en nu met alle leden van de DNA.De volgende zet is met gesloten deuren met de bevolking: nood toestand.

  Je kan alleen maar hopen dat de fracties even koel blijven als hun fractie leiddrs. Neks no constitutionele crisis!


  Maak melding

 6. De president zoekt steun bij het Parlement.Ik verwacht niet dat DDB zijn straf zal aanhoren en accepteren zonder niet eerst alles uit de kast te hebben getrokken.Wat mij ook verwondert is dat hij geen KON MAKANDRA in Ocer belegd.Hij weet en voelt aan dat hij zijn achterban aan het verliezen is.Als je in nood ben dan weet je wie je vrienden zijn dat geldt ook in deze.Zolang er BB met R is en BIGI POKOE..dan is Ocer vol en kijken je volgelingen door de “fouten” heen.NU HET BIJNA VOORBIJ IS WORDT ALLES JE KEIHARD TOEGEREKEND..


  Maak melding

 7. Ik vermoed wat er staat te gebeuren. D. D. B. gaat zijn trouwe volgelingen de straat opsturen om rotsoi te schoppen en vernielingen te plegen. De staatdveiliging komt in gevaar dan heeft hij een reden om de noodtoestand af te kondigen. Dat is nu zijn optie.


  Maak melding

 8. Hopelijk vallen al die paarse aanhangers hem en zijn rovers bende met z’n allen aan. Wie weet wordt de grootste vloek van het land door zijn eigen gelederen te niet gedaan. Sma kong weri foe ndp en haar lijder. Sma ooktoe no fredi moro. A manh hira e taki soso ka over coup en alleen eng baas mag coup. Zo ook misjiesosoka en het gros der paarse roverheid, idem judas breevelt vreten dagelijks op kosten van al die oerdomme paars verarmde zombies en de staat. En wat heeft deze opa nog van doen als toen….a mang lul slap. Alsook vele oud geworden paarse revo rijk geworden corruptelingen die het land hebben beroofd. Laat ze maar de noodtoestand afkondigen, het is een kwestie van tijd voordat al die hongerige paarse zombies massaal alle paarse marionetten van baas in de roverheid, ma ook al zijn stinkend rijke corrupte rovers gaan beroven.,WANT NA DATIE E GO KONG. WACHT MAAR AF.


  Maak melding

 9. @diana
  Ik snap niet dat hij nog president kan zijn, nu er belastbaar materiaal tegen hem is gevonden en hij zich voor de rechter moet verantwoorden.Ongeacht wat de uitspraak ook moge zijn..zelfs indien hij wordt vrijgesproken.DDB KAN GEEN PRESIDENT MEER ZIJN..EN ZELFS NU NIET.Als hij op 30 juni nog president is dwz dat hij in de hoedanigheid (als president) het oordeel van de Rechtbank aanhoort?Vind het toch een beetje raar en vaag.Maar aan de andere kant dit is Suriname…OENG LOBIE A DJOEGOE DJOEGOE
  _______________________________________________
  En lieve schat,jij houdt van DJOEKOE DJOEKOE ! he .!!


  Maak melding

 10. @Ray
  Oh,oh,,wanneer bouta achter gesloten deur gesprekken voert kan het nooit goed te noemen zijn . ik heb nu al medelijden met de rechters,STERKTE rechters,toon wat moed en spreek guilty vonnis uit!!
  ______________________________________________
  GEEN POTTEKIJKERS,!!!…PUNT UIT !!!


  Maak melding

 11. Dus Damsco. Daar gaan wij weer, de DNA leden zullen wederom overspoeld worden met LEUGENS. De laatste leugen van keizer Bigi Mofo I was, dat de regering Venitiaan ook geld had geleend van het IMF. Toen mochten wij het wel horen. Blijkbaar is deze leugen van het type op de vlucht verzonnen.


  Maak melding

 12. In een ECHTE democratie vinden er geen geheime vergaderingen met het kabinet plaats! Vervang het woórd ‘geheime’ door ‘achterbakse’ en men zit dichter bij de waarheid! Typisch dictatoriaal gedrag!


  Maak melding

 13. Als het over zijn lijf en leven gaat worden wetten in een paar uren aangenomen. Wat een nep parlement. Wat heeft deze killer te bieden, dat ze dien wat hij wil. Niets dan ook niets. Deze man denkt dat hij de godfather is. In zijn dromen misschien. Straks krijgt ie nachmarry’s.
  USA seals staan klaar om in te grijpen.

  Den rechter a pur ka gin en zijn bende leden gaan gelynt worden. Boefdraad begin je Biezen in te pakken. De de hongerigen zullen bezit nemen van al je bezittingen.

  Hij gaat iets ondernemen met geweld en dan het buitenland de schuld geven


  Maak melding

 14. wat gaat hij in de poppenkast vertellen aan wie..,

  ,toch niet die 26 foetoe boys die doof stomme volgelingen die bovendien normaal mond-dood zijn gemaakt door die zelfde moordenaar..

  wat voor uitweg heeft hij nog..

  denk er om,,als hij staats van belg afkondigt,dan zal het einde oefening zijn..

  denk niet dat de buitenlandse ambassades dit zullen pikken..

  dat geeft juist voeding om hem met de grootste spoed op te halen..

  de meerderheid van het volk heeft dan meer dan genoeg,ook al hebben ze nog 5 gestemd ..

  wé pina no kaaa no no dé..

  weg met die moordenaar..


  Maak melding

 15. Het is over en uit met Bouterse,binnen kort wordt hij uitgeleverd.eerst 10 jaar uitzitten in nl dan derest van zijn leven in Amerikaanse gevangenis.en al zijn curupte vrienden in Santo Boma..


  Maak melding

 16. De noodtoestand of de staat van beleg is een buitengewone rechtstoestand op grond van een publiekrechtelijke bekendmaking van een overheid dat de normale toestand en wetgeving tijdelijk niet meer van toepassing is.


  Maak melding

 17. Jaja, Anti-democraat Desi is weer bezig , Het Volk mag niet horen wat hij in de POPPENKAST-DNA komt mededelen !

  A VOLK NO DE NA TERI ! A VOLK DONG !! ,volgens DDB !

  Enige uitkomst is dat DDB zijn PRIVE-sores vermengt met staatszaken van Suriname !
  Hij is als prive-persoon, niet als president, gedagvaard door de Krijgsraad !

  Meneer de topjurist Desi wil een rechtszaak bij de Krijgsraad STOPPEN ??? Wel Desi, dat kan alleen maar door
  Ongrondwettig te handelen !

  En dat betekent dat u de Surinaamse Grondwet en de Surinaamse democratie zal moeten vernietigen !

  U kunt gewoon kiezen TEGEN de STAAT Sranang en
  TEGEN DE SURINAAMSE BEVOLKING, en uw
  DICTATUUR VESTIGEN !!!

  PS : A VOLK NO E YERE YU MORO, YU MEK A KONDRE
  FAILLIET KEBA!
  YU E KONG NANGA SOSO IMF-HEBI, YU E YOKO A HER VOLK NANGA DENG HEE PRIJS !!

  O LANGA ETE ?????


  Maak melding

 18. Waarom maakt die moordenaar het moeilijk voor zichzelf en de democratisch rechtsstaat .
  Als hij zich niet overgeef , dan is hij nog een militair en is dus schuldig aan de feiten. Zo simpel is dat, hij verraadt zichzelf gewoon weg.


  Maak melding

 19. Er zal niets gebeuren op de straten. Politie en Leger zullen niet achter hem staan.
  Hij heeft het hoofdbureau van Politie tot gort laten schieten, zijn oude lage strijdmakkers zijn tot de dag van vandaag verheven tot bedelaars.
  Als zwijgen deze 2 organen het wil niet zeggen dat ze als ezels achter hem gaan staan.


  Maak melding

 20. LEKKER BELANGERIJK WAT LAMBIK WILT GAAN BESPREKEN MET SIDONIA .
  laat bouta nou maar snel die noodtoestand proberen af te kondigen ….we zien wel waar het schip strandt.
  het is nu niet de tijd om te buigen of terug te deinzen.
  het land gaat naar de kloten .
  laat de noodtoestand maar komen en we gaan kijken hoe we dat gaan oplossen.
  een ieder die meegewerkt heeft aan het tot stand komen van de noodtoestand moet strafrechtelijk vervolgd worden.
  zodra de rollen zijn omgekeerd.
  en die rollen zullen omkeren .
  .


  Maak melding

 21. De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij via de ACHTERDEUR aan de macht helpen, moet Bouterse trachten te VOORKOMEN door z’n JOKER die elke President bezit IN TE ZETTEN en dus z’n VETO uit te spreken.

  Dat er ZEER BELANGRIJKE INFORMATIE vanuit Nederland voor ZESTIG LANGE JAREN achter SLOT en GRENDEL wordt gehouden, versterkt terecht het VERMOEDEN dat het KOUDE KIKKERLANDJE in deze DEBET is en als HOOFDVERDACHTE mag worden GEREKEND in deze AFFAIRE omtrent de 8 december GEBEURTENISSEN.

  Dat de Krijgsraad vanuit de ontstane en heersende situatie niet FEITELIJK kan oordelen, lijkt het MEER dan LOGISCH dat de Surinaamse President een dergelijke raad op NON-ACTIEF stelt en OPHEFT.

  Dat is de BESTE en MEEST RECHTVAARDIGE OPLOSSING. Ik acht een dergelijk LACONIEKE en LICHTZINNIGE Krijgsraad niet in staat Nederland te dagvaarden.

  Suriname kan haar ENERGIE beter INZETTEN voor haar ONTWIKKELING, dan zitten te wachten om ZEER BELANGRIJKE DOCUMENTEN vanuit het Koude Kikkerlandje los te weken met betrekking tot de 8 December Gebeurtenissen.

  Zonder het DOSSIER vanuit Nederland, is ELK OORDEEL dat wordt geveld, WAARDELOOS.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 22. Het uur van de waarheid is aangebroken voor de Pleesident. Maar het uur van de waarheid is ook aangebroken voor DOE, zal DOE ploteseling staan voor Desi’s Ondemocratische Ezels?


  Maak melding

 23. “Het dossier vanuit Nederland is nodig om een oordeel te vellen, anders is elk oordeel waardeloos..”.Mocht het zo zijn, DDB weet precies wat de gemaakte afspraken waren en met wie.NU GEWOON VOOR EEN KEER DE PRESIDENT GELOVEN..Gewoon 30 juni afwachten op zijn verklaring.DENK JIJ ALS NEDERLAND ( MEDE)SCHULDIG WAS DAT DE PRESIDENT ZOU ZWIJGEN..??


  Maak melding

 24. Suriname is den dode opgeschreven, dat is nu toch onderhand wel duidelijk!
  Bouterse heeft al zijn troeven verspeeld en zal dit mooie land meeslepen in zijn persoonlijke ellende.
  Terug naar de jaren tachtig van d vorige eeuw, waarin de bevolking de rekening zal gaan betalen.
  Paarse gedachte komen nu ten einde, Bouterse bedankt dat je ons mooie land naar de klote hebt geholpen.


  Maak melding

 25. Van Krijgsraad/Grijsraad tot KRIJSRAAD?

  Het Surinaamse VOLK slaapt niet. Deze Grijsraad zo gauw mogelijk OPHEFFEN, voordat het Surinaamse VOLK in OPSTAND komt.

  We stappen met z’n 500.000 de Nederlandse Ambassade binnen of wachten gewoon ZESTIG JAREN. Dan is de Krijgsraad verworden tot een ECHTE Grijsraad.

  Krijgsraad OPHEFFEN en OMTOVEREN tot KRIJSRAAD ofwel KAROE-WIER’-FAJA-raad.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 26. Hij roept de assemblee in comite-generaal bijeen; maar de 15 mensen die hadden geen schijn van kans , nu trekt die angsthaas alle registers open om zijn hachje te redden.
  Ik hoop dat het hele volk alert zal zijn en zich niet zal laten intimideren en in het bizonder de rechters die zich hierover moeten uitspreken.
  Als hij onschuldig is laat het recht zich dan uitspreken ! Nu is de assemblee geen poppenkast meer maar van levensbelang voor deze gemene en nietsontziende moordenaar die ons land op elk gebied naar de afgrond heeft gebracht! Moreel, ethisch, economisch !!! Suriname ik huil om je !!!


  Maak melding

 27. Daal, Kamperveen, Baboeram, Slagveer, Wijngaarde, Sohansing, Rambocus, Behr, Riedewald, Hoost vullen jullie maar voor me aan , hadden ze een kans ? 1 kleine kans maar ?? Neen en nogmaals neen ! Ze zijn als dolle honden meedogenloos neergeknald en met sadistisch genoegen gemarteld !!!
  En deze ellendeling komt in comite-generaal bijeen !!!
  Ellendige Lafaard !!!


  Maak melding

 28. HEn al die volgelingen en jaknikkers in de Dna die aan de coalitie gelieerd zijn, zullen natuurlijk hun medewerking verlenen, om deze moordenaar te beschermen, zoals ze al die jaren al gedaan hebben, om hun eigen belang van 15.000 in de maand, veilig te stellen.


  Maak melding

 29. Nu weet deze moordenaar wel die poppenkast van Katrijntje Simons te vinden, nu hij al zijn troeven verspeeld heeft, deze moordenaar is de wanhoop nabij.


  Maak melding

 30. Mensen, Suriname is in gevaar. Er zijn Aliens geland die samen met een Surinaamse rechter van de Krijgsraad het land willen overnemen.
  De president wil nu deze rechter ontzetten en de Krijgsraad ontbinden. Zodat de Aliens het land niet kunnen overnemen.

  De president heeft Amerika nog niet om hulp gevraagd om deze Aliens te verslaan.


  Maak melding

 31. De coup die hij gaat plegen is: de president kan niet vervolgd worden, want dan zit het land zonder staatshoofd. Alleen hij is gekozen tot president, dus een ander kan niet benoemd worden tot president, omdat zijn partij niet gaat meewerken eraan.

  Zo simpel en klaar is kees!


  Maak melding

 32. Worden er notules gemaakt?
  Gaan die ooit gepubliceerd worden?
  Mogen de deelnemers achteraf uit de school klappen?
  Wordt het resultaat van de vergadering meegedeeld?


  Maak melding

 33. Wie / wat is de subject van discussie op de vergadering?
  Wat is zijn rol in het besluitvormingsproces?
  Mag hij over zichzelf een oordeel vellen?
  Hoe bindend kan die oordeel zijn?
  Is dat niet zelfbevoordelingspolitiek?


  Maak melding

 34. Achter gesloten deuren gaat de rover vertellen waar hij het geld van CBVS en staatsolie en Iam gold heeft verstopt samen met boefdraad en ramon


  Maak melding

 35. Bouta je mag alles in kaart brengen en de zelfde mannen die je op rekent gaan jou de rug keren we leven nu in een moderne tyd je bent al oud en koud dus vaarwel beest krapdagoe moordernaar mpp go dede


  Maak melding

 36. Bouterse en Lackin stuurde een mail naar Khadaffi van Libie in Africa dat hij naar demonstraten .

  NDP en Bouterse, samen met Frankrijk en Engeland hebben Khadaffi zonder straf proces laten vermoorden .

  NDP Buitenlanse beleid vond het goed om Khdaffi zonder VN toestemming te laten vermoorden .

  Anderen kunnen dood gaan maar Bouterse de domme wel zelf niet naar de rechtbank gaan .

  Khadaffi zou Bouterse het geld van IMF gratis geven zelf school geld kan NDP voor kinderen .

  Bouterse NDP is niet van jou je was nog bevelhebber. dan was NDP al op gericht .

  Limbo SRS Radio ga bericht van Khadaffi lezen van je vriend Lachkin van Buitenlanse zaken .

  Limbo SRS Radio NDP is niet door de duivel Bouterse opgericht , en er zijn geen vijanden om de hoek maar SPOKEN als LIMBO .


  Maak melding

 37. Ja, dat krijg je met een president die overduidelijk laat merken dat hij geen vader des vaderland is. Hij maakt zich nu drukker om een amnestiewet (zijn eigen belang) dan de ellende van 560.000 Surinamers (algemeen belang) die in een financiële crisissituatie verkeren, die hij zelf heeft gecreëerd.
  Ik begrijp deze man niet meer. Volgens mij is hij overduidelijk seniel aan het worden of is hij het spoor ergens onderweg bijster geraakt. Ook in Suriname moeten we een afzettingsprocedure tegen deze klootzak opstarten. Weg met een president die niet meer normaal kan denken. En president voor alle duidelijkheid: Wij op het internet vormen geen constitutioneel maar wel een democratisch gevaar voor u. De manier om ons te bestrijden is door transparantie. En zolang jij dat niet doet zullen wij een gevaar voor u blijven. Opsodemieteren dus.


  Maak melding

 38. @ To the Right thing …. joe dong buriki … you donkey ass…als Nederland of Amerika KILLER BOUTERSE wil ophalen …. sturen ze slechts 50 mariniers and done is the case. Bij het horen dat de mariniers in aantocht zijn … is het gedaan met de zgn “presidentiële garde”…. een paar alcohol , coca verslaafde jongens.

  @ To the Right thing …. lobes … ga jij met een aantal gedrogeerde NDP-ers … de Nederlandse Ambassasde bezetten? No do dong … na a egte man joe wan pré.

  @ To the Right thing … joe na a moro dagu NDP-er, nooit joe wroko, bedelen en smerige karweitjes wil je opknappen.
  Je doet stoer … je bent niet in staat een vlieg kwaad te doen.

  @ To the Right thing … de krachttermen die je te pas en te onpas gebruikt … dokter Waterberg {BEP} zou zeggen: hou je mond d.w.z. tap’joe smoel!!


  Maak melding

 39. Deze crimineel maakt zich totaal niet druk om de dagelijkse ellende waarin het volk is komen te verkeren.Hij is al weken bezig dag en nacht met man en macht naar een uitweg te zoeken om niet veroordeeld te worden.Zijn paarse hersencellen en dat van zijn inner circle maken overuren teneinde op het laatste moment het volk onaangenaam te verrassen met het een of ander scenario.
  Hij moet wel weten dat ook voor hem hetzelfde geldt : Aan het langste touw komt ook een eind !!!. THERE IS NO EXCEPTION Of THE RULE !!,


  Maak melding

 40. De president van de Krijgsraad heeft als strafrecht-geleerde boven de wet en het parlement geplaatst. Zij heeft zich de deskundigheid aangemeten om te kunnen oordelen over een constitutioneelvraagstuk. Haar actie moeten wij niet los zien van de acties tegen de regering.Zij wil met haar besluit de chaos in het land tegen de president te willen vergroten vergroten.Het geheel lijkt te worden georchestreerd vanuit een bepaalde hoek.


  Maak melding

 41. @To the Right thing … wat is je volgende move … ons proberen wijs te maken … dat niet KILLER BOUTERSE, maar Nederland de 8 dec. moorden gepleegd heeft en daarom als hoofdverdachte berecht moet worden.

  Jullie paarse …..s , zijn radeloos en tot alles in staat …but don’t forget … time is changed … we zijn klaar wakker!


  Maak melding

 42. @ RobG …. de president van de Krijgsraad heeft zich geen enkel deskundigheid aangemeten …. de president van de krijgsraad … IS DESKUNDIG.

  @ RobG … ” het geheel lijkt te worden georchestreerd vanuit een beplaade hoek.” @ RobG … je laat duidelijk merken dat KILLER BOUTERSE in je mond gepist heeft.
  Noem man en paard, kom met harde bewijzen … anders?…
  dokter Waterberg {BEP} … wat moet ROBG doen? …. RObG … hou je mond … d.w.z … keep your boca shut … houd je bek !


  Maak melding

 43. Mensen acepteer niet dat bouta weer een coup pleegt en ga met 500000 man op straat om te protesteren…….laat de pleuris uitbreken als het moet……maar acepteer geen stront meer van bouta!


  Maak melding

 44. gut , RobG, heb je hier ook al verstand van, natuurlijk klopt hir allemaal geen moer van, want het komt allemaal niet in de kraam te pas van je afgod, je Afgod die het op het moment allemaal dun door de broek loopt, de controle kwijt is, helemaal in de war en een partijtje paniek voetbal aan het spelen is, er is er maar 1 verantwoordelijk voor de huidige stand van zaken en chaos in het land en dat is Bouterse zelf in zijn persoonlijke crisis, oorzaak moorden in het verleden die niet onbestraft kunnen blijven, oorzaak en gevolg, of Karma, je oogst wat je zaait


  Maak melding

 45. Waarom wordt er nu niet meer gefeest en gebeest?
  Is er geen gratis bruine bonen met zoutvlees te verkrijgen?
  Waarom schudden de dames niet meer met hun onderlichaam alsof ze onder stroom staan? mama bobo naki mi chuk chuk chuk, mama bobo nak mi chuk chuk chuk, mama bobo nak mi chuk chuk chuk, boeke boeke,boeke boeke, boeke boeke, boeke boeke,boeke boeke. bosriwallaaaaaaaaaaa.

  Waarom wilde men zo graag onafhankelijk worden?
  Wat doen die mensen die voor de onafhankelijkheid waren in Holland??

  Wat heeft de onafhankelijkheid opgeleverd???
  Surbabwe, Surotswana, Surwanda, Surnigeria, Sura-leone, Surzambique, Surhaiti, Suriberia, Surzania, Surtogo, Surbenin, Sur-africa, Surkenia, Surniger, Sur……….. enz.


  Maak melding

 46. De laatste keer dat werd vergaderd achter gesloten deuren was in 1987.
  De dubieuse leonsberg akkoord . En nu weer, vanmorgen breed uitgemeten op de Nederlandse bladen.
  Staat van beleg of nood toestand, de staats veiligheid is in gevaar. Puur bullshit. Hoe staat het met de veiligheid van de burger dan ? Kunnen die rustig slapen ? Moordenaar bouta is THE enemy of THE states.


  Maak melding

 47. We moeten echt voorzichtig zijn, als hij ontoereikening vatbaar is of voor gek verklaard, kan hij iedereen neerknallen, hij is nog een militair ten alle tijden. Dat heeft hij besproken in de omstreden leonsberg akkoord,


  Maak melding

 48. @Hans,
  De Riool Rat Hans laat van zich horen.
  Geef advies aan zijn baas Robg.
  Riool Rat Hans is duidelijk in paniek.
  Dit komt door de slapeloze nachten die hij achter de rug heeft.
  Hans je bent erger dan een Riool Rat.
  Hans schrijft veel maar heeft van weinig betekenis.
  Het schijnt dat deze riool Rat hans moe is en inderdaad slapeloze nachten achter de rug heeft.
  Deze dieren zijn moeilijk om uit te roeien.
  Misschien is er voor hans de riool Rat binnenkort een middel die uitgevonden wordt.
  56 jaar is het niet gelukt om deze riool Rat uit te roeien maar hans oftewel Riool Rat nu hebben ze uiteindelijk een middel uitgevonden.
  Het geld van IMF zullen wij gebruiken om de riool ratten die wij allemaal kennen uit te roeien.
  Riool Rat hans staat als de gevaarlijkste op de lijst van de Ratten die Suriname sinds jaren in de greep houdt.
  Oppassen met Riool Rat hans.
  Ik heb jullie gewaarschuwd .
  En een gewaarschuwd mens telt voor twee.


  Maak melding

 49. Wat een infantiel betoog van RobG, het ziet ernaar uit dat hij niet verder dan de 2e klas van de BLO (Buitengewoon Lager Onderwijs) is gekomen.


  Maak melding

 50. De zaak word over gedragen aan de International Gerecht hof in Den haag door de na bestanden van 8 december 1982 .

  Wanneer de zaak in Den Haag komt dan kunnen zij niet meer reizen en de Wereld zal naar hun dossier kijken .

  Bouterse nu ga je niet naar de rechtbank je zoek Amnestie

  Waarom moest de Africaan Khadaffi van Libie dood gaan volgens het buitenlands beleid van NDP

  Mensen van NDP jullie zaten toch voor de TV en kijken hoe men Bommen op Libie gooide ,Bouterse vond het goed , dat was het beleid van Lacking Buitenlanse zaken .

  Bericht van NDP naar Libie ,Khadaffi je moet nu luisteren wat de demonstranten zeggen je moet nu weg .

  Misiekaba je praat altijd over telefoon Coup ga je kinderen dat leren Daarom had Pramesser je bijna een klap gegeven

  Simons heeft de klap tegen ge houden dat was tijdens de behandeling van de eerste ronden begroting in december

  Meer informatie over dit van Misiekaba is niet meer op het internet men heeft het weg gehaald

  Ik volg alle vergaderingen in DNA van af de Verkiezing periode .

  De oplossing in deze zaak is Gerecht gebouw in Den Haag
  deze mensen van NDP zien spoken LIMBO ben je daar als een spook om de hoek .


  Maak melding

 51. Als Bouterse de Grondwet aan de kant zet dan moet het buitenland ingrijpen en hem oppakken en opsluiten.Dat moet nou gebeuren anders blijft het zo dat hij Suriname op een 1 mans wijze wilt besturen en dat kan niet op deze manier.Dus volk van Suriname moet in opstand komen.Dat is mijn advies.Niemand durft hem aan te pakken en daarom gaat het zo in het land.Hij heeft die reserves van het land al gestolen en niemand durft iets te zeggen anders worden ze doodgeschoten als in 1982.Bouterse is een ramp voor het land Suriname en al zijn aanhangers zijn domkoppen die gebruikt worden.Bouterse is ongeschikt als president.Hij heeft verstand van wapens om te doden.Dr krijgsraad heeft juiste gehandeld.Die amnestie wet was op een onwettige manier aangenomen met omkoping van Brunswijk en Somohardje.Die zijn mede verantwoordelijk.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 52. Bouterse is een Awarie dominee .Hij heeft Suriname in 6 jaren vernietigd zowel financeël heeft hij zichzelf verrijkt met geld van de staat.Een schande.Sital heeft het goed gezien om zichzelf terug te trekken.Hij lacht de president uit om zijn leiderschap en zijn capaciteit. Als ik Bouterse op de TV ziet dan denk ik wat een zielig man die helemaal niets kan.De massa heeft voor hem gekozen als president en hebben nu spijt en durven hun mond niet open te doen omdat ze allemaal bang zijn.


  Maak melding

 53. Time is come to change.Het is nu of nooit.
  If a moes boss,mek a boss.
  Surinamers laat jullie je niet bang maken door deze bende.
  Leger en politie staat achter jullie en het buitenland houd deze bende in de gaten.
  Bevrijding van deze boevenbende is aanstaande.
  Surinam,go for it.


  Maak melding

 54. Dit nieuws heeft inmiddels radio, tv stations en div websites in Nederland bereikt. En mark my words de wereld kijkt nu mee.
  We leven niet meer in de jaren 80.

  Bouterse yu saka saka je dagen zijn geteld. Het is 1 en al symptoom bestrijding en tijdrekken. De bevolking betaald een hoge prijs voor je private mess. Bouta en de rovers tik oe bondroe dan oe hoepel op.

  Free at last, Free at last, Thank God almighty we are free at last. Recht En Waarheid Maken Vrij. God Zij Met Ons Suriname


  Maak melding

 55. De totale ontmaskering van “Volkspresident” Bouterse.

  Nu de waarheid aan het licht komt over zijn persoonlijke rol bij de 8 december slachting raakt hij volkomen in paniek.

  Nu blijkt dat hij 35 jaar het Surinaamse volk belazerd heeft,

  Voeg daarbij de financiële en economische puinhoop waarin Suriname zich na 5 jaar Paars in bevindt en de totale ontluistering van Bouta is een feit


  Maak melding

 56. Goedemorgen Henk Molenaar,

  De strop om de nek van Bouterse wordt strakker aangetrokken. Indien Bouterse besluit de nood toestand af te kondigen betekent dit dat de VN geïnformeerd moet worden.

  De noodtoestand valt onder de Internationaal verdrag voor burgerrechten en politieke rechten. In principe mag de noodtoestand max 90 dg duren. Voor de goede orde Suriname heeft dit verdrag in 1975 geratificeerd.

  De handhaving van het Verdrag vindt op verschillende wijzen plaats door het VN-Comité voor de Rechten van de Mens, een comité van achttien deskundigen uit verschillende landen.

  Henk je kan er vergif op innemen dat Suriname na afkondigen van de noodtoestand een bezoekje van de VN kan verwachten. Vervolging door de internationale strafhof komt hiermee een stukje dichterbij. Mooie taak voor Gerard Spong.

  Keer op keer stort Bouterse het land in een nieuw avontuur.
  Op 1 punt ben ik het met Bouterse wel eens namelijk dat de situatie zeer ernstig is 🙂


  Maak melding

 57. Vraag is hoe ver gaat deze crimineel nog kan gaan om zijn eigen hachje te redden. De wereld van nu gaat anders om met dergelijke fratsen dan in de jaren 80. De noodtoestand uitroepen komt de facto neer op het instellen van een dictatuur.


  Maak melding

 58. Morguh Koos,

  Bouta heeft zijn hand nu overspeeld.

  De noodtoestand uitroepen om te verhinderen dat er volgens internationale regels recht wordt gesproken is de doodsteek voor de Paarse Roversbende.

  Maakt mij echter geen reet uit om Bouterse achter de tralies gaat, de ontmaskering van deze “Volkspresident” als leugenaar en moordenaar is voldoende

  Bouterse weet dat op 30 juni de waarheid boven water komt.


  Maak melding

 59. Theo Parra op Starnieuws

  Recht op recht is een fundamenteel mensenrecht. Het staat haaks op de willekeur van het recht van de sterkste. Ook de kwetsbare maakt aanspraak op rechtsbescherming, ook tegen de machthebber.

  Recht op recht versterkt de maatschappelijke vrede omdat het ook bij ernstige misdrijven als folter, meervoudige moord en misdrijven tegen de menselijkheid de context biedt voor het vreedzaam redresseren van zulke misdaden. Immers niet alleen slachtoffers en nabestaanden, ook verdachten en daders hebben recht op recht.

  De Surinaamse bevolking heeft ervoor gekozen om grondwettelijk het spreken van recht toe te wijzen aan de onafhankelijke rechterlijke macht.

  Nadat de Krijgsraad oordeelde dat het 8 december strafproces ondanks de onrechtmatige amnestiewet, voortgang moet vinden, is door politieke en ideologische pleitbezorgers van de hoofdverdachte, een ware hetze ontketend tegen de Krijgsraad. De rechters werden beschimpt als politici in toga, instigatoren van een militaire coup, schenders van de wet, die door de president opgedonderd moesten worden. De president-hoofdverdachte heeft verzuimd daar afstand van te nemen.

  Roepen dat de Krijgsraad met haar oordeel de ‘staatsveiligheid’ bedreigt, is dan ook het oude refrein van de dief die roept: ‘Houdt de dief!’. Onder zulke voor de rechterlijke macht intimiderende omstandigheden is de informatie en waakzaamheid van de publieke opinie, nationaal en internationaal, van cruciaal belang. Meer dan ooit moet openbaarheid van bestuur worden geëist. Niet achter gesloten deuren maar in het licht van de openbare discussie moeten alle zaken betreffende het recht op recht aan de orde komen.

  Er is in het licht van de openbaarheid geen geloofwaardige weg om het recht op recht te schenden. Wie dat doet bekent zich tot het regime van de willekeur, tot het recht van de sterkste, tot schending van de mensenrechten, tot de cultuur van de straffeloosheid.

  Theo Para

  Zijn reactie op het Paarse Braaksel van landverrader Sandew Hira van gisteren op Starnieuws.


  Maak melding

 60. De Krijgsraad heeft een loepzuiver vonnis gemaakt en
  Desi tracht door Ongrondwettige acties zijn berechting te SABOTEREN !

  De twee BRIEVEN van Dora aan de President over het
  “constutitioneel PROBLEEM”, zijn NOG STEEDS NIET
  aan de DNA verstuurd !

  OOK de BEVOLKING kent de inhoud van de BRIEVEN van
  Dora niet ! Zo belangrijk, maar zo GEHEIM gehouden door Desi en Dora ! A VOLK NO MAG FU SABI !

  Maar pres wil BUITEN de bevolking OM, GEHEIME DNA-VERGADERING houden !

  BEVOLKING MUS FU SIDONG NA DOENGROE WAKTI
  DENG ONWETTIGE ACTIES FU PRESIDENT !

  Desi en Dora, UN LIBI A VOLK , UNU E DENKI TAK A
  VOLK DONG !!!

  SRAFTENG PESA KEBA !!!

  NO WAN INKRI NDP-DICTATUUR INI UN KONDRE !!!


  Maak melding

 61. RobG

  Valt u op dat u, net als de President, nooit met bewijs komt. U en de President kommen steeds met verdachtmakingen en wij weten allemaal.

  Nu ben ik geen vreemde in Jeruzalem maar ik weet helemaal niets van beinvloeding uit bepaalde hoeken en al helemaal niets over de behoefte om Chaos te creëren.
  Verstandige mensen weten immers dat wie wind zaait zal storm oogsten.

  Indien de regering en de President bewijs hebben dat er mensen subversief bezig zijn lever het bewijs, zet justitie in en sluit ze op en berecht ze.
  Het waardeloze geblaat en committe generaal gedoe, zodat wij niet kunnen mee kijken naar weer een clownesk optreden van een geprepareerde President.

  Beste RobG de President heeft het druk met zich te verschuilen en geprepareerd te worden voor een volgende optreden. Hij loopt als een zombie de DNA uit en neemt ondanks begeleiding de verkeerde afslag.
  Reken maar dat zijn omgeving goed weet dat de man zelfstandig niets meer kan.


  Maak melding

 62. DDB had altijd wat te zeggen over Amerika en Nederland..Het grootste deel van zijn energie besteedde hij aan verzindseltjes..hoe het volk af te leiden.Ondertussen konden hij en zijn cornuiten lekker hun privé kas spekken.Heb zo mijn twijfels dat DDB in geen van deze landen zijn straf gaat uitzitten mocht het tot een veroordeling komen.Volgens mij houdt hij de eer aan zichzelf en KNIJPT HIJ ER TUSSEN UIT!!


  Maak melding

 63. Of zichzelf van het leven beroofd.Niet dat ik daarover zit te juichen.Ik zou het voor niemand willen…dus bezint eer gij begint ..want alle begin heeft een eind.Wat je zaai ga je maaien.Het langste touw heeft een eind.


  Maak melding

 64. Aldus Hira:

  Er zijn twee oplossingsmodellen: de weg naar definitieve vrede of de weg naar gewapende escalatie. Meer opties zijn er niet.

  ——————————————————————————–

  Ordinaire bedreiging aan het adres van de rechtelijke macht en de bevolking. Schandalig !


  Maak melding

 65. De president zal aankondigen dat er buitenlandse machten zijn die een Coup willen plegen.
  Dus hoe zullen wij dit gevaar bestrijden.
  Hij weet dat zijn troef uitgespeeld is.
  Door IMF toe te laten heeft hij zijn eigen graf gegraven.
  Heb vernomen dat 2 personen van de NDP omgekocht zijn om informatie door te spelen aan Amerika.
  Wie de personen zijn is mij niet helemaal duidelijk.
  Wel kunnen wij zo niet verder .
  Ambtenaren hebben minder te besteden.
  Reken maar uit mijn salaris van 1600 srd is nu met de helft gedevalueerd.
  Omgerekend 100 euro per mnd.
  Mensen die alleen een AOW hebben zijn radeloos.
  De eerste levensbehoefte is duurder geworden.
  Het oudste beroep van de wereld is nu een normale zaak in Suriname.
  Men denkt aan overleving de meeste vakantie gangers die Suriname alleen bezoeken kunnen hierover meepraten.
  De meeste denken dat het geen probleem is om wat bij te verdienen bij de toeristen.
  Hoop dat mijn land geen Thailand wordt.


  Maak melding

 66. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Bouterse heeft angst voor de MACHTIGE BOVENAARDSE KRACHTEN die leiden naar WAARHEID en GERECHTIGHEID! Geen duistere kracht die daar tegen in kan gaan!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 67. Het geen Bouterse het Surinaamse volk enige tijd geleden heeft toegewenst, Komt nu terug als een boemerang zijn kant op. Weet u het nog?? ( ”Slapeloze nachten””. Dit is meer dan een bewijs dat Dat de gezegde Gods molen maalt langzaam maar ……… U mag het zelf invullen


  Maak melding

 68. Aan alle forum leden.
  Het verbaast mij dat de uitspraak van jullie President zijn weergave vindt op deze site.
  Voor degenen die in het verleden goed geluisterd hebben naar de President, weten dat hij geroepen heeft ik wens jullie slapeloze nachten toe.
  Nu is het duidelijk voor de meeste front aanhangers dat hij zijn woord bij de daad wil voegen.
  In Suriname hebben ze al slapeloze nachten gekregen en op deze site is het idem dito.
  Wat wij met zekerheid kunnen zeggen is dat ons land na 20 jaar er veel beter zal uitzien qua welvaart.
  Waar de front regeringen meer dan 40 jaar erover gedaan hebben ondanks er genoeg geld in kas was.
  Wij zullen volstaan met het jaar 2036.
  In wanica en Paramaribo noord zullen wij ervoor zorgen dat er een ziekenhuis komt.
  Die voor een ieder toegankelijk zal zijn.
  Ook zullen wij zorgen dat Curtis H achter de tralies verdwijnt.
  De meeste zullen zich afvragen waarom.
  Wel omdat wij ook moe worden van het destabiliseren en het tegen werken van het beleid.


  Maak melding

 69. Beste Rampie

  In wanica en Paramaribo noord zullen wij ervoor zorgen dat er een ziekenhuis komt.

  ———————————————————————————–

  Een ziekenhuis bouwen zegt me geen moer. Zie liever dat jullie het personeel van de huidige ziekenhuizen uitbetalen.
  En over 20 jaar ? Tja dat zal de bevolking een worst wezen. Mensen pinaren en hosselen dagelijks. Anno 2016 is Suriname een equivalent van Haiti. Bouterse had ons iets anders beloofd.


  Maak melding

 70. Meneer de president weet nu wel de weg naar de DNA te vinden. Onder andere omstandigheden deed hij geen enkele moeite zich in de DNA te vertonen. Kennelijk wordt nu de poppenkast van de eeuw opgevoerd met de president als Jan Klaassen. Misschien kan hij ook uitleggen waarom hij en zijn minister van Justitie van mening verschillen over het begrip constitutionele crisis. Beiden verschillen duidelijk van mening daarover.


  Maak melding

 71. Deze zaak word overgedragen aan de Internationale Gerechthof Haag

  Laat de witte man hem berechten hij heeft toch in Nederland gewoond

  Henk Herrenberg en Hira zijn de valse fluiters en Hooghart van CLO met 436 stemmen zit je daar in DNA .

  Henk Herrenberg van af 1969 maak je mensen bewust om te gaan vechten ,en jij zit lekker je Alcohol te drinken .

  Miltairen en Politie jullie gaan vechten en NDP drink dan ALCOHOL op kabinet van BOUTERSE .


  Maak melding

 72. @RAMPIE

  U als NDP-Dombo heeft nog steeds niet door dat DESI Ons
  Land FAILLIET heeft gemaakt !

  ALLES is GEPLUNDERD, al Onze valuta-Reserves en al Ons Goud !

  En u heeft het over nieuw ziekenhuis ???

  Zelfs het geld dat gereserveerd was voor de bouw van
  DRIE dijken (oa die voor Coronie) is VERDWENEN !

  Verder wil u ook nog dat ONSCHULDIGE burgers zoals
  Curtis Hofwijks zonder pardon wordt OPGESLOTEN !

  U bent net als Desi totaal in de WAR door het Santoboma-
  syndroom !! U bent bang voor RECHT EN WET !!
  En u strijdt voor een DICTATORIAAL Sranang !

  Mogen de Bevolking van Sranang en alle democratische landen en instanties,
  Sranang BEHOEDEN voor de NDP-DICTATUUR !

  LEVE DE MENSENRECHTEN !!

  LEVE DE RECHTSSTAAT SRANANG !!!


  Maak melding

 73. @Oom Bert,
  Deze Oom Bert is verwerkt door de witte man.
  Waarom denken jullie dat hij het over de witte man heeft.
  Precies hij is een zoon van een witte man waarvan de moeder niet eens weet van welke witte man eigenlijk.
  Maar neem het had niet kwalijk want steeds moest je jouw best doen om aan eten te komen.
  Dus wat oom Bert moeder deed was steeds de grenzen verleggen.
  En de mannen weten dat als geen ander hoe prettig het is.


  Maak melding

 74. Coronie was altijd een bolwerk van de front regeerders.
  Als het zo goed ging voor deze regering waarom heeft men in al die 60 jaar dan geen dijk aangelegd.
  Zijn jullie al die tijd voor de gek gehouden.
  Waren jullie zoet gehouden met wat olie en bakkeljauw die gratis uitgedeeld werd.
  Hadden jullie je ogen in je kont zitten.
  Is de ontwikkeling voorbij gegaan aan jullie.
  Dit zijn vragen die wij aan ons zelf moeten stellen.
  Wie is hier nu dom.
  De frontjes of iemand anders.


  Maak melding

 75. Het Leonsberg accoord gaat donderdag 30 juni 2016 voor een schok zorgen in Suriname.Vol ongeloof zal hierop worden gereageerd.
  The big 3 van toen gaan voor een verrassing zorgen.


  Maak melding

 76. laat lambik maar proberen zijn hachje te redden , dat was te verwachten.
  dezelfde mensen die dino en meriba in de val gelokt hebben , zullen nu een val voor lambik zetten.
  kom maar op met die noodtoestand .
  laat je kiezers maar voelen voor wie ze gestemd hebben.
  de volgende golf van verhogingen komt er al weer aan , benzine , bus , omzet belasting enz .
  met al die verhogingen kan er ook wel een noodtoestandtje bij met avond klok het liefst
  de radio stations zullen dan muziek uit de jaren 80 gaan draaien ………
  met dank aan onze paarse landgenoten .
  .
  .
  hoeveel ambassades heeft suriname in mongolie ?


  Maak melding

 77. @RAMPIE,

  NDP-Dombo-Rampie, het GELD VOOR DE DIJK, WAS BEGROOT EN HET GELD VOOR DE AANLEG VAN DIE WAS GERESERVEERD !
  (dijk is voor 60% klaar, maar A MONNI GWE)

  JOUW HELD DDB , HEEFT AL DEZE GELDEN VERKWANSELD !!

  BLIJF MAAR MET JOUW SRAFTENG-SYNDROOM BABBELEN OVER ANDEREN EN OVER EEN FRONT !!

  YU NANGA DESI, POT UN MONNI BAKKA, POT UN VALUTA-RESERVES BAKKA, POT UN GOWTU BAKKA !
  POT A MONNI FU A CORONI-DIJK BAKKA !!!

  GEEN NIEUWE SLAVERNIJ IN SRANANG !

  GEEN NDP-SRAFTENG INI SRANANG !


  Maak melding

 78. “Mundo”

  Opschrift? Of van horen zeggen?
  Bij de Nationale Debiele Personen is alles uit de mond van keizer Bigi Mofo I.
  En wat heeft het met gevaar voor de staat temaken?


  Maak melding

 79. Straks einde 15000 in de maand.Als je aanwezigheid toch geen ene doel dient..de nieuwe regering moet drastisch optreden.Je hoort vaak over de ambtenarij die zo verzadigd is en overmand.Wat vind je van al het “kader”dat nu weer binnen is gehaald.En dat met hoge salarissen.Te beginnen bij de first lady..we zijn een arm land ..we hebben geen behoefte aan een first lady..Dit geld had maandelijks gebruikt kunnen worden aan de oudjes in Asiana.Geef ze een maandelijks bus uitje..of gewoon een gezelligheidje.SURINAME STOP AL DIE ONZIN EN DRAAI ZO SNEL MOGELIJK DE GEKHEID VAN OPA DESIE EN ZIJN ADVISEURS TERUG.


  Maak melding

 80. Zoals deze Hira het brengt…ik kan het niet vatten.Is hij zo into DDB dat hij maar wat zit te roepen?.Kan me niet voorstellen, dat je aan de kant van de (mede-)moordenaar van je broer staat.Ook deze Hira maakt geschiedenis,en zal de geschiedboeken ingaan als de slechtste broer die je je maar kan wensen…HIRA WAAR DOE JE HET VOOR,VOOR GELD? JIJ BENT STRAKS OOK EEN RIJKE MAN HE..OOK DOOR HARD WERKEN..MAAK DAT DE KAT WIJS.


  Maak melding

 81. @ Rampie
  Alles wat KILLER BOUTERSE kraait … zoals de haan die kraaide toen Petrus, Jezus verraden had … is rubbisch.
  Wat zijn … zgn adviseurs … voor hem neerpennen … leest hij voor. Doordat KILLER B. het nooit begrijpt, geeft
  hij aan zaken een andere wending …. na ley mofo …….. t.

  KILLER BOUTERSE wenste iedereen … die oerdomme NDP-volger … Rampie … incluis …. slapeloze nachten.
  KILLER BOUTERSE hoopt dat wij hem kunnen joinen omdat KILLER B niet kan slapen … KILLER B. heeft slapeloze nachten … zijn geweten … ing consensie e fom ing … zijn geweten heeft hem voor het leven veroordeeld.

  Rampie … schaam je je niet …. joe onbenul. Je bent zo dom, een donkratjie is intelligenter dan je. Gelden van IMF kunnen niet gebruikkt worden voor de bouw van niet 1 maar 2 ziekenhuizen. Academisch Ziekenhuis en ’s Lands Hospitaal kunnen jullie niet onderhouden, het verplegend personeel kan niet betaald worden …. @ Rampie, pe a moni de … oen foefoeroe a monie …. diefkat.


  Maak melding

 82. @ Diana,
  Mensen hebben vele motieven voor hun daden. Geld en hebzucht kan daar een van zijn.
  Bolletjesslikkers. Alleen hebzucht? Of misschien ook chantage. “als je niet slikt vermoord ik je gezin of zoïets”
  Het parlement wordt bijeengeroepen. Waarom? Misschien krijgen ze te horen dat ook hun walgelijke praktijken naar buiten zullen worden gebracht en ja hoor, ineens veranderen ze van mening.


  Maak melding

 83. Ter info.

  Twee militairen van Bouterse vertellen hun verhaal. Een van ze heeft zelf geschoten op de vijftien slachtoffers in december 1982.

  ‘youtube.com/watch?v=3uhmVLBiFHE’


  Maak melding

 84. Ik vind het niet eens de moeite waard te reageren.Maar wil er ook niet over heen lezen.Had Rampie eerlijk waar scherper ingeschat.Op welke gronden moet Curtis de gevangenis in?SURINAME is failliet ze hebben geen voeding voor de gedetineerden.Waarom niet gelijk voor het peloton?.CURTIS kennende die vent, dan nog zou hij rechtop staan.Niet zoals je “BAAS”op de bedeltoer.En wat bedoel je met 2038 meen je het serieus ?DENK JE DAT DE BEVOLKING DAAROP ZIT TE WACHTEN.NA 30 JUNI BESTAAT DE NDP ER NIET MEER.TENMINSTE NIET IN DEZE CORRUPTE HOEDANIGHEID.


  Maak melding

 85. Hoi Pico, ik reageerde er bewust op die manier op..wil mede postgenoten nogmaals erop attenderen dat diefstal,hebzucht,verraad ( Hira versus broer) niet gebonden zijn aan een bepaalde bevolkings groep.Wat Hira hier presteert is ook nooit eerder in de Surinaamse geschiedenis voort gekomen.Wilde nog een laatste poging wagen discriminatie de kop in te drukken.STOP DISCRIMINATIE BEGIN BIJ JEZELF ,HIRA KOMT ZICHZELF OOIT WEL TEGEN!!


  Maak melding

 86. @ Rampie…” de Riool Rat Hans laat van zich horen. Geef advies aan zijn baas Robg.” @ Rampie … tell me the truth, don’t lie to me: wat is de relatie tussen @ Rampie, @ Hans en @ Robg. Hebben Hans en Robg je bedrogen?…. zijn ze vreemd gegaan? … hebben ze een trio gehad met KILLER B.? Je struggled op verschillende fronten … politiek en privé … kies joe moi … don don dia.

  @ Rampie … ” het geld van IMF zullen wij gebruken om de rioolratten die wij allemaal kennen uit te roeien.”

  Wel … wel … dan is het IMF een zegen voor Suriname en het Surinaams volk. Het geld van IMF gaan jullie gebruiken om jezelf @Rampie … en … alle diefachtige NDP-ers ….. uit te roeien … opgeruimd staat netjes … superschoon.
  Dit noem ik efficiënt monetaire financiering.!!!


  Maak melding

 87. Het zou mij niet verbazen indien de actie van Hira erop is gericht om Bouterse te ontmaskeren door eerst vreselijk met hem te slijmen en bij hem naar binnen te kruipen om zijn vertrouwen te winnen. Misschien een heel rare gedachte maar die had ik al bij het begin van zijn bemoeienis met heer B.


  Maak melding

 88. Hira is niet slim genoeg daarvoor.
  In Nederland heeft hij het niet kunnen maken dus zoekt hij in Suriname z’n nyang. Door te dansen met de demon.


  Maak melding

 89. Meer dan 90% van de manschappen van het leger en overige gewapende machten hebben niets aan de komende paarse shit of noodtoestand die baas wil afkondigen en staan niet achter deze paarse solo mpp actie van baas. Maar anno 2016 ook 90% van het volk vraagt zich af sang e pesa in baas nanga roverheid deng paarse tongtong. Lokoe noh, foesi teng sma beng bribi datie baas bong drai kondre foe troe, ma sinds wi gi a mpp mang en lijder disie in 2010 en 2015 a magtie in de hoop op een beter leven, na soso mpp paarse kommer en kwel. Wel mek baas kondig noodtoestand af, wi no de a mang schild of pantser om onze landgenoten te vermoorden in zijn naam en zijn rovende corrupte paarse bende om hem aan de macht te houden. No boi, wi stem ndp en baas foe no ka, ma baas seti eng srefi en roverheid te gunste foe ing srefi, famirie en roverheid, ma da wi e ka. No boi. Wo poeroe dong gi baas. Hij en roverheid zullen lelijk op hun neus vallen, wanneer we ons solidair als gewapende machten verklaren met de rechtelijke macht dat no wang sprake de foe constitutionele crisis. Baas gwe joe mpp leemang en roverbende. Owroe sneki foe kondre, a keba now. Wi no e go jesi joe wiens joe gi opdracht foe kondig noodtoestand, joe mpp lijder.


  Maak melding

 90. Kondremangs,

  De MP mag al 3 weken NIET met verlof(alleen bijzondere omstandigheden)……dit ivm de zg constitutionele crisis………dus sanie o psa………….gaan we weer naar de jaren 80? toendertijd staat van beleg; avondklok; samenscholingsverbod; grondwet geschorst evenals het parlement…….gaat men weer regeren dmv decreten?????
  Gaat DiDiBrie een noodtoestand uitroepen ala Venezuela(maduro) omdat hij en zijn makkers aanvoelen, dat het Surinaams volk het eindelijk doorheeft, dat ze GEEN democraten zijn; maar een stelletje moordenaars en graaiers??????
  Niemand gaat zijn straf ontlopen; ook DiDiBrie niet……..voor hem waren er in de geschiedenis de zg groten der aarde , die dachten dat ze untouchable waren…….zie hun einde….
  En nogmaals …deze zg. constitutionele crisis is veroorzaakt doordat de Wetgevende Macht(asemlee…..) ingreep in 2012 in een lopende rechtszaak en de Rechterlijke Macht in de wielen reed………DiDiBrie en co dachten dat daarmee de kous af was………ze hebben simpelweg verzuimd het Constitutioneel Hof in te stellen……..dus moeten ze hun eigen braaksel slikken…..hoop dat ze er niet in stikken…….Kijk naar de datum…29 juni………1 dag voordat de Krijgsraad met hun eis zal komen…….
  Trek de parallel met het proces van Sital, Joeman en Abrahams in 1980……..enkele dagen ervoor pleegde DiDiBrie en co de staatsgreep……….
  Tamara oen sa sjie………..
  TIME WILL TELL!!!
  NOBRUYA


  Maak melding

 91. Wat denk je dat’the right thing is to do’een medeplichtige aan moord beschermen.Opkomen voor het belang voor een mens onder wiens gezag er 15 mannen zijn geëxecuteerd.Waarom houd je deze man de handen boven het hoofd en probeer je hem met alles wat in je is te beschermen.Zonder gevloek en gemor zou ik graag de gedachte erachter willen weten.Wat je drijfveren zijn,waar ik de boot heb gemist.Als je ’the right thing’ wil doen is afwachten dat het recht zijn beloop heeft en dat de familie hun rust mogen krijgen.Eindelijk weten wat hun geliefde die dag is overkomen.Zodat ze het een plaats kunnen geven en verder kunnen gaan met hun leven.Ik hoop dat jij ergens diep in jou ze dat ook gunt.Nog twee dagen te gaan..JUDGE..DO THE RIGHT THING.


  Maak melding

 92. Met 500.000 de Nederlandse Ambassade binnen stappen..Ik adviseer je in eigen belang eerst een referendum te houden.Anders zou het zo kunnen dat je er alleen voor sta.


  Maak melding

 93. 60 jaar wachten vind ik zo een rare gedachte.Dat je van iemand verwacht in dit geval DDB dat hij onschuldig met dit gegeven moet leven.Kan je je een voorstelling bij maken als je niet debet ben aan een moord dat je elke dag weer ermee geconfronteerd raak.Mensen die op je neerkijken en je verwensen.Daarom begrijp ik niet dat DDB jaren lang met deze last heeft rondgelopen.En dan verwacht het volk ook nog dat je moet presteren.Ik neem het hem zelf niet kwalijk dat hij Suriname niet verder heeft gebracht dan stilstaand water.En je weet hoe dat kan stinken.Ik doe hem dat niet na..als ik niet debet aan ben, zouden deze jongens hangen.En ook Nederland had ik niet in bescherming genomen.Heb je je nooit afgevraagd waarom een mens zichzelf dat aandoet? Do the right thing denk er nog eens een keertje over na.


  Maak melding

 94. Wat een mens allemaal niet voorover heeft om rijk te zijn.Dat hij zijn broer verraad voor een zak met zilverstukken.Over een X aantal jaren vertellen zijn klein of achter klein kinderen hoe hard hun groot of overgroot vader heeft gewerkt.Laten we de geschiedenis documenteren zodat er niets van verloren gaat.Meneer Hira uw nageslacht moet weten hoe de kous precies in elkaar zit…


  Maak melding

 95. RobG.

  Je weet nog steeds niet hoe de hazen lopen in ons land.
  Is ook helemaal niet erg, maar doe niet alsof je dat vanuit Nederland wel weet.
  Je hebt werkelijk geen idee hoe het er hier aan toe gaat.
  Jij blijft maar blaten vanaf 7.600 km afstand van ons land.
  Ik heb er geen andere woorden voor.
  Je doet alsof je veel verstand hebt van de gang van zaken hier, maar het tegendeel is het geval, alleen heb je dat zelf niet door en dat is nog het meest triest iemand die zich econoom noemt.


  Maak melding

 96. de krijgsraad moet hem ter dood veroordelen en direct uitleveren aan Scheveningen..

  waar hij zijn 11 jaren kan uitzitten..en vervolgens naar Amerika stansporteren om samen met zijn zoon uit te sterven..

  als de besprekingen zo geheim zijn,wat kunnen dan die figuren die dit meekrijgen mee doen..

  toch geen toilet papier om hun achter werk te vegen..

  op 30 juni a.s. is het zo ver..

  een coup of staats van beleg is al gepasseerd station te laat..

  Scheveningen wacht op jou..


  Maak melding

 97. Bouterse is geen leider anders zou hij voor het gerecht moeten komen voor die moorden van het verleden.Het komt ervan want iedereen is bang voor Bouterse en daarom durft niemand zijn mond open te doen anders word je doodgeschoten door hem zelf.Deze man is de gevaar in Suriname ook met het verdwijnen van die reserves van het land is hij verantwoordelijk.
  Al die indianen verhalen van hem ten spijten.Het land is leeggeroofd en die domme massa die achter hem staan zijn niet goed bij hun hoofd.Ze moeten nagaan op welke rekening het geld ligt in het buitenland.Dat is mijn advies.


  Maak melding

 98. DDB had mij never nooit wat beloofd.Ook toen ik er woonde nam ik het met de woorden van DDB niet nauw.Sorry,maar ik vond altijd dat de mensen om hem heen zielig waren.In die zin dat ze hun hoop vestigen op een mens van vlees en bloed.En alles wat hij zei werd met gejuich en applaus ontvangen.Vraag me dus niet hoe Ocer eruit ziet..of het gebouw vlak bij met de olifant.Of de NPS gebouw waar deze ook mag staan.Surinamers reken op je eigen kunnen en kracht.Dus zijn ze voor een groot deel zelf debet aan wat hun is overkomen.Natuurlijk moet je weten wat er zich afspeelt in de politiek en natuurlijk volg ik het nieuws.Maar niet ziende blind en horende doof.


  Maak melding

 99. Desi is VERWARD door de aanstaande zitting van de Krijgsraad : Er komt EIS en daarna komt het Eindvonnis, inclusief STRAF !

  Desi wil af en toe vergeten dat hij in de NEKKLEM zit van
  het IMF !

  Bij noodtoestand of vestigen DICTATUUR, zal IMF GEEN VERDERE STEUN meer aan Sranang geven !

  Het land is dan binnen enkele maanden EFFECTIEF en
  DAADWERKELIJK FAILLIET !

  Vestigen van een DICTATUUR heeft om die redenen
  weinig zin !

  Het gevecht tussen de BOEFACHTIGE POLITICI, die
  rondom Desi zwermen, om de laatste dollars en euro’s, is
  intussen al enige tijd bezig !

  De brieven van Dora en de FEITEN die staven dat de staatsveiligheid in gevaar is, heeft DESI nog steeds niet kunnen leveren ! Het gaat zuiver om een door Desi en de NDP gefabriceerde CRISIS !

  Intussen wordt de bevolking door de moordende prijsverhogingen van de overheid, totaal GERIPT !

  Helaas krijg je dit als Volk, indien je een voor Internationale Harddrugshandel-veroordeelde en een Hoofdverdachte
  van Massamoord, TOCH tot president benoemt !


  Maak melding

 100. De enevertelt halve waarheden. Hij vertelt niets over de martelingen die op de lichamen te zien zijn geweest. Het was allemaal clean cut fusilleren en doodschieten.


  Maak melding

 101. Cochise, ik praat/schrijf met een bepaalde autoriteit en ik vraag me af waarom ik geen deskundig oordeel kan kunnen geven over de situatie in Suriname? Jij bent emotioneel gebonden aan de NPS, terwijl ik een sympathisant op afstand ben van de NDP. Ik kanmet een frissere blik naar de situatie kijken. Jij kan dat niet…..!!!!

  De president van de Krijgsraad is haar boekje te buiten gegaan en ze moet op non-actief worden gesteld. De manier waarop zij haar werk uitvoert heeft niets meer met een onpartijdige rechtsgang te maken. Ze is erop gebrand om bepaalde personen te veroordelen terwijl het helemaal niet zeker is of de verdachten schuldig zijn. Haar werk rammelt aan alle kanten mede omdat haar man ook een totem is binnen de NPS. Het mag alleen niet aan de grote klok gehangen worden.. ……Laat dit duidelijk zijn……….!. Rechters worden benoemd door de president en de president heeft de autoriteit om ook rechters te ontslaan. President Bouterse moet haar met vervroegd pensioen sturen.


  Maak melding

 102. Jojo, gij hoopt op een revanche na de zware verkiezingsnederlagen van de NPS en haar aanhang. De NPS is op sterven na dood. De zetels die ze nog hebben kunnen bemachtigen hebben ze te danken aan de enkele Hindoestanen , Javanen en Chinezen die nog op de NPS stemmen. De creolen hebben de partij massaal de rug toegekeerd. Als jouw clubje de president niet via de stembus kan verslaan proberen ze het via omwegen door de grondwet te vertrappen en door eigen interpretaties te geven aan de wet.


  Maak melding

 103. RobG, dat je een arrogante kwast bent was al bekend, maar sinds wanneer ben jij ook al een deskundige op het gebied van wetgeving in Suriname, ook al een rechtenstudie gevolgt?, jij kunt onmogelijk met een frisse blik naar de situatie kijken, dan zul eerst dat ndp virus uit je kop weg moeten laten halen en die paarse bril afzetten, want wat jij doet t.o.v. van de president van de krijgsraad is precies wat die baardaap van een Kanhai ook doet kom eerst eens met onweerlegbare feiten waarom zij haar taak niet goed uitvoert i.p.v. op vooroordelen gebaseerde verdachtmakingen want dat is wat jij doet niets meer en niets minder, feiten menner kom met feiten


  Maak melding

 104. Sandew is van het ergste soort dan de moordenaars van zijn broer. Hij is niet alleen een landverrader maar des temeer een bloedverrader die met quasi wetenschappelijke benadering (kwaal van de paarse sympathisanten) alle shit van Bouta cum suis goedpraat. Wanneer de kaarten geschud zijn kunnen wij aanschouwen hoe deze agama van kleur veranderd. Mijn part mag hij zijn idool navolgen in de hel.


  Maak melding

 105. @Robje-de-Desi-slaaf ;
  U zegt :
  Men probeert Desi langs een omweg te verslaan ????

  DESI moet als een MAN terecht staan voor het LEIDING GEVEN AAN DE 8 DEC MASSAMOORD !

  Niets meer en niets minder !

  Verkiezingen hebben daar niets mee te maken ! Ook een gekozen president met VLEK,dient zich aan wet en Grondwet te houden !

  Een president staat niet boven de wet, de Onafhankelijke Rechterlijke Macht (de Krijgsraad) zal beslissen over de
  door hem gepleegde ERNSTIGE MENSENRECHTEN-
  SCHENDINGEN !!!

  En onthou het goed, een RECHTSZAAK tegen een
  BURGER, is in GEEN ENKEL GEVAL, EEN GEVAAR VOOR DE NATIONALE VEILIGHEID VAN EEN LAND !!


  Maak melding

 106. Bouta joe mppppp
  Uw dgn zijn geteld!!!!
  Koulo moordenaar!!!! Ie fokkkkkkkkkk
  A potie kondre suriname nanga a pipel
  Zo danig up dat un no mang moro!!!!
  Saka rommel if ie no mang!!!!
  Koulo rioolrat!!!!
  Domste pres v caraibisch geb. Die dr geschiedenis in su ingaat als slechtste pres ooit!!!!


  Maak melding

 107. Hans, ik heb ook het een en ander geleerd over het vroeg onstaan van onderdelen van het Nederlands Recht. Ik kan je wat wijsheid bijbrengen over ‘ Het Oldambt Recht en het Stads en Ommelanden Recht. Daweekik mien jong.Verplichte stof in de collegebanken mien jong.


  Maak melding

 108. RobG

  U claimt te spreken met autoriteit. U stelt maar wat en neemt aan dat ik vanuit een revanche gedachte handel en de NPS zou aan hangen. Op een nuchter reagerende Cochise plakt u de stempel emotioneel. Terwijl u nog nimmer iets wat andere op basis van documenten van de regering, bureau voor staatsschuld en de aan u voorgelegd hebben inhoudelijk gereageerd heeft.

  U staat niet op afstand als sympathisant de constitutionele onrust te duiden maar neemt een ondoordacht standpunt in dat door vrijwel geen enkele deskundige aanvaard wordt. Zelfs mevrouw Silos heeft gezegd dat de woorden van de President niet haar woorden zijn.

  Ook voor leken is duidelijk dat de President en de NDP de trias politica ondergraven en van een rechtsstaat een machtsstaat wensen te maken indien zij de rechterlijke macht het functioneren onmogelijk wensen te maken.

  Het verwijt dat de rechtsprekende macht op de stoel van de DNA of het constitutionele hof is gaan zitten kan door iedereen die lezen naar het land der fabelen verwezen worden. Slechts de paladijnen van de NDP en hun propagandisten beweren dat het anders is.

  in volgorde:

  1) Iedere rechtzoekende en verdachte heeft recht op een eerlijk proces en een uitspraak op een zo kort mogelijke termijn.
  2) Inmenging in lopende processen is verboden door de Grondwet (zwaardere wet dan de amnestie wetten).
  3) Wetten moeten aan de grondwet voldoen.
  4) Indien wetten tegen elkaar ingaan (niet consistent zijn) bepaald de rechtbank welke/ wat wat van toepassing is.
  5) Door het laatste te doen omdat de regering en wetgevende macht niet in staat waren het constitutionele hof in elkaar te spijkeren is de Krijgsraad niet op een stoel van een ander gaan zitten maar heeft het gedaan wat de grondwet van haar eist.
  6) De constitutie of de continuïteit van het bestuur van de Republiek Suriname is niet in gevaar als de persoon Bouterse Schuldig bevonden wordt en veroordeeld wordt. De grondwet regelt vervanging.

  U stelt dat er geen bewijs zou zijn. Dat bepaald de auditeur generaal en wordt beoordeeld door de rechter en niet door ons.
  Weer komt u met een niet sterk gefundeerde mening.

  1) Pas toen Rozendaal ging getuigen kwam de NDP met de rare ongrondwettelijke actie (constitutioneel probleem) om een en ander met Amnestie te regelen.
  2) Ik heb recent een Nieuwsuur uitzending op Youtube gezien waarin 2 getuigen verklaarden dat 15 van de 16 coupe plegers in ten tijde van de executies/moorden aanwezig waren. Alleen Abrahms heeft een alibie.
  3) Deze getuigen hebben ook verklaard dat er reeds enige tijd gepland werd en de moorden buitengaats gepland waren.
  4) Deze getuigen hebben zelfs 2 andere namen genoemd van iemand die dreigde met als je niet schiet ben je zelf aan de beurt en de naam van de militair die Daal dood geschoten zou hebben.
  5) Deze getuigen hebben het voorgaande ook bij de rechtercommissaris verklaard en wellicht ook in de rechtszaal.
  6) Of het voorgaande alles is of dat er meer zijn gaan praten weet ik niet.Echter het met stoom en kokend water invoeren van de herziene amnestie wet maakt veel duidelijk over hoe de juridische adviseurs van de verdachte Bouterse de kansen inschatten.
  7) Ook de herrie die nu gemaakt wordt duid veel van de onmacht op basis van argumenten van de verdediging van de verdachte Bouterse.

  Beste RobG het algemeen belang gaat voor het eigenbelang. Een president die verdacht wordt van moorden, die niet naar de rechtszaal komt, die wetten laat maken voor het eigenbelang is het presidentschap niet waardig. Bouterse veroorzaakt zelf constitutionele crisis op constitutionele crisis door onbewezen beschuldigingen in de openbaarheid te roepen.

  NOG 1 DAG en we weten meer.


  Maak melding

 109. @Mul
  @ To the Right thing …. joe dong buriki … you donkey ass…als Nederland of Amerika KILLER BOUTERSE wil ophalen …. sturen ze slechts 50 mariniers and done is the case. Bij het horen dat de mariniers in aantocht zijn … is het gedaan met de zgn “presidentiële garde”…. een paar alcohol , coca verslaafde jongens.

  @ To the Right thing …. lobes … ga jij met een aantal gedrogeerde NDP-ers … de Nederlandse Ambassasde bezetten? No do dong … na a egte man joe wan pré.

  @ To the Right thing … joe na a moro dagu NDP-er, nooit joe wroko, bedelen en smerige karweitjes wil je opknappen.
  Je doet stoer … je bent niet in staat een vlieg kwaad te doen.

  @ To the Right thing … de krachttermen die je te pas en te onpas gebruikt … dokter Waterberg {BEP} zou zeggen: hou je mond d.w.z. tap’joe smoel!!
  _____________________________________________
  KOETERWAALS OP Z`N BEST !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  met MUL als toetje.ha ha !


  Maak melding

 110. @diana
  Wat een mens allemaal niet voorover heeft om rijk te zijn.Dat hij zijn broer verraad voor een zak met zilverstukken.Over een X aantal jaren vertellen zijn klein of achter klein kinderen hoe hard hun groot of overgroot vader heeft gewerkt.Laten we de geschiedenis documenteren zodat er niets van verloren gaat.Meneer Hira uw nageslacht moet weten hoe de kous precies in elkaar zit…
  ______________________________________________
  JIJ LULT MAAR WAT HEEEEL GOEDKOOP….DEZE MAN DENKT NA HIJ HOUDT VAN ZIJN LAND EN OMDAT HIJ NIET IN JOU STRAATJE PAST,..WIL HIJ RIJK WORDEN ,FLIKKER TOCH OP UILSKUIKEN.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.