zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSurinaams biermerk Sranan Biri stopt ermee

Surinaams biermerk Sranan Biri stopt ermee

-

Does Travel - naar Suriname

Het in 2014 gestarte Surinaams biermerk ‘Sranan Biri’ wordt per ingaande 1 juli niet meer geproduceerd. Dat maakte producent Trans Atlantic Group of Companies NV deze week via een advertentie in de krant bekend.

“Wij danken de consumenten van harte voor het vertrouwen dat zij gesteld hebben in het product in de afgelopen periode”, luidt een passage van de bekendmaking. Het bedrijf is vanwege economische omstandigheden genoodzaakt de deuren te sluiten, verklaart eigenaar Jerry Harkisoen tegenover de krant Times of Suriname.

Het product werd officieel op 9 oktober 2014, gelanceerd, terwijl het merk sinds 2010 geregistreerd stond. Hakrinbank-directeur Jim Bousaid had tijdens de feestelijke opening van ‘Sranan Biri’ gewaarschuwd dat het bedrijf rekening moest houden met stevige concurrenten als Parbo Bier en Heineken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. De Surinaamse markt is klein voor de twee inheemse biermerken. de afzet zal minimaal geweest zijn t.o.v. merken als Parbo en Heineken. Daarnaast moeten bijna alle ingrediënten geïmporteerd worden terwijl er in Suriname niets of weinig wordt verbouwd voor de bierproductie.


  Maak melding
 2. Nu nog Heineken.
  Alcohol zorgt wel voor wat lol, maar je krijgt het dan in je bol en slaat dan op hol.

  Bovendien moet Heineken nog een middel vinden tegen de kater. Of denken ze dat de poes dat middel is?


  Maak melding
 3. Je moet van verdomd goeden huize komen wil je met Parbo en Heineken kunnen concurreren. Sranan Biri is nooit een concurrent geweest. Niet qua prijs en niet qua kwaliteit. Als je daarnaast ook niet door de deviezencontrole komt en geen belasting afdraagt dank zij je corrupte vriendjes bij de Belastingdienst, ja, dan is het einde verhaal.

  @ Karam,
  Waarom een doorstart? Je kunt beter in een fles of blik pissen, dan heb je hetzelfde resultaat. Nee hoor, opzouten voor eeuwig. Ik heb alleen te doen met het personeel.


  Maak melding
 4. @ Wafwoef,

  Jij denkt dat je b.v. Unilever omver krijgt omdat de mensen hun leverpastei niet meer kopen? Bovendien is Parbo een deel van het Heineken-concern. Die stabiele basis had Sranan Biri niet.


  Maak melding
 5. De Chinezen zijn ook met zoon constructies bezig zolang geld te verdienen valt blijven en dan weg wezen..ze vergeten su is een derdewereldlanden en tevens bananenrepubliek


  Maak melding
 6. Als al de adviseurs op het kabinet van de president Sranan biri i.p.v. gold label whiskey dronken, zaten ze bij Sranan biri, economische crisis of niet, op paarse rozen.


  Maak melding
 7. Wan ogri e tja wan bun.
  Overstappen naar kasirie ipv bier en sterke drank.
  Enkele voordelen:
  -Bij de bereiding van kasirie tot alcohol is er geen import component nodig.
  -De teelt van cassave wordt gedtimuleert.
  -Ambtenaren die toch al niks te doen hebben kunnen lekker op een stuk cassave kauwen.

  Het idee heb ik gehad naar aanleiding van de reacties van RobG mbt de situatie in het land en de mogelijkheden die nu hebben.


  Maak melding
 8. B. Wakoef, gedeeltelijk mee eens, maar ook hier ligt een taak bij de opvoeders en de overheid,, voorbeeld doet volgen toch, als de ouders al moeilijk van de drank af kunnen blijven hoe kun je dan de kinderen vertellen dat het beter is dat ze niet op jonge leeftijd moeten gaan drinken, niet voor niets, is in Nederland de leeftijdsgrens voor de verkoop van alcohol (en tabak) op 18 jaar gesteld,
  Toevallig hebben we gisteren nog een seminar gegeven voor de kassieres van een nieuw te openen AH filiaal in Nl. over het hoe en waarom die leeftijdsgrens ingesteld is.
  Dat Sranan Biri het niet zou redden was te voorspellen met 2 grote spelers op de relatief kleine surinaamse markt, nice trye, jammer voor het personeel


  Maak melding
 9. Dit was bij voorbaat al redelijk kansloos met een concurrent als Heineken. Jammer. Meer keuze is altijd goed. Ik zou het fijn vinden als Heineken ook in Suriname het alcoholvrije bier zoals je dat in Nederland steeds vaker ziet gaat pushen. Dat kan helemaal geen kwaad als afwisseling met echt bier.


  Maak melding
 10. Een land met een bevolking van 500.0000 moet een bier hebben en dat is Par’bo bier.
  De rest moet men uitsluiten.
  Geen buitenlandse bier
  verkopen in Suriname.
  Als het beter gaat met de economie dan kan men overwegen om ook een ander merk te verkopen.


  Maak melding
 11. Su biedt een kleine afzet mogelijkheid van alles wat geproduceerd wordt. In NL, Belgie en Ger hebben elke klooster hun eigen bier. In de VS hebben home browerijen hun eigen merken.Zij werken met hun eigen keten bars. Hun bier is van goede kwaliteit. Zij kunnen winst maken door hun savvy marketing. Zij hebben hun niche tussen al de groten.zoals Coors, Heineken, Stella Artois en Corona.

  Zo Sranang bieri of opvolgers moet de bier drinkers smaak beter analyseren. Samen met een beter smakende bier en savvy marketing – als een eigen keten van bars- dan hebben ze een kans. Goed voor binnenlandse ondernemers.en werknemers.


  Maak melding
 12. De runderen waren te dronken om het bedrijf te runnen!!

  a no so kouw ka ay fat koro!!!

  Nu is zeker de schuld van Heineken!! he SU????

  HoL-Land heeft meer dan 1200 soorten, België 1600, Duitsland 1200 bieren en SU kan niet eens eentje goed handhaven terwijl de recept van België is wat Parbo betreft!!

  Bouta gaan hen zijn pis laten zuipen ipv pils!!


  Maak melding
 13. @B.Wakoef,
  Helemaal eens eigenlijk moet in Suriname helemaal geen alcohol verkocht worden.
  Alcohol is slecht voor de mens.
  Dus alle sterke dranken weg en vervangen door Parbo bier en alcohol vrije bier.
  Maar met sterke drank profiteert de regering.
  Denk aan accijns de Douane zorgt ervoor dat er accijns naar de staatskas vloeit.
  Douane is belast met Invoerrechten en accijns.
  Dus ik weet niet als de regering het meent met hun bevolking.
  Ik zou zeggen sigaretten ook verbieden omdat het de gezondheid schaadt.
  Maar ieder land laat het oogluikend toe omdat het de staatskas spekt.


  Maak melding
 14. Forummers, Odi odi.

  Surinaams biermerk Sranan Biri stopt ermee.

  @B. Wakoef op vrijdag 24 juni 2016 om 16:28 uur.
  Nu nog Heineken. Of denken ze dat de poes dat middel is?

  @B. Wakoef, in Suriname hebben ze momenteel 2 grote ‘Poesen’, die de ‘Katers’ wel op een misleidende manier
  kunnen bestrijden. (lol).

  Het pand/bedrijf van Sranan Biri aan de Ringweg in Paramaribo-Noord, staat reeds geruime tijd leeg en misschien te koop. Dan heb ik het over enkele maanden terug.

  Misschien kunnen ze een Yoga-centrum daar beginnen, om de verslaafde bierdrinkers te laten afkicken.

  In de hemel is er geen bier daarom drinken we het hier.

  Ons Lief Heerke maakte van water wijn, waarom zou drinken dan zonde zijn?

  In bier zitten vrouwelijke hormonen. Als je te veel drinkt ga je zeuren en slecht rijden.

  Bier is hét bewijs dat God van de mensen houdt en ons gelukkig wil zien.

  Als we drinken, worden we dronken.
  Als we dronken worden vallen we in slaap; als we slapen doen we geen kwaad; als we geen kwaad doen komen we in de hemel;
  Laat ons dus drinken en naar de hemel gaan!

  En het volgende kom je dagelijks tegen!
  Beter een buik van het drinken dan een bult van het werken!


  Maak melding
 15. Sranan biri smaakt niet slecht, maar ik houd het toch liever Parbo joggo! Wat de boer nier niet kent eet hij niet. Bovendien had S.B. effekes gedacht om Parbo eruit te wippen. No way!


  Maak melding
 16. Hey bro Mugabe you are bad for the People of you country so fuck off..make one big salto bent over spread your legs and give yourself a fucking blowjob idiot.


  Maak melding
 17. RobG.

  Je bent opnieuw met je neus op de feiten gedrukt, nu door JoJo.
  Je hebt zoals al vaker is gepost vanuit Nederland geen idee, hoe de werkelijkheid hier is.
  Zelfs op het gebied van die paar bieren die we hier hebben, sla je de plank al volledig mis.
  Parbo is geen eigen merk, maar onderdeel en eigendom van Heineken.


  Maak melding
 18. @ Wiep-Ding,

  Ik denk dat je niet goed geïnformeerd bent.

  De receptuur van Parbobier komt niet uit België maar van het Nederlandse Amstel. Ook een kindje van Heineken overigens. Is het jou nooit opgevallen dat zowel de blikjes als de flesjes van Parbo er bijna hetzelfde uitzien als die van Amstel? En zelfs de directie van Parbo is Nederlands!


  Maak melding
 19. Daarop een glaasje..vind het een goede stelling..Dat zouden ze bv ook kunnen door de import stop op groenten in pot/blik.En ook het fruit..je bent in Suriname eet Surinaams fruit…steun de economie. Stop de import van allerhande zeep soorten.Wat is er met de witboi fabriek gebeurd..? Opnieuw de fabriek opstarten.De spook/7 even ambtenaren kunnen deels in de fabriek werken.Een ander deel in verzorgings huizen.Onder bewaking de gedetineerden in kleine groepjes de trenzen laten ophalen en voor Stadsverfraaiing …bloemenperken aanleggen en verzorgen..denk aan kotomissie,bougainville.( die laten ze heus wel staan..zijn geen snijbloemen).Kleine dingen die bijdragen aan een mooi en verzorgd land ipv betaald krijgen voor niets.De palmen tuin op eigen risico betreden ivm gevaar? Haal de palmbomen naar beneden en leg daar een tuin aan annex museum met informatie/ter ere van de slachtoffers die onder deze terreur hun leven hebben gegeven.De ex-president Venetiaan had het over een multiculti beeld.Dat boeit toeristen, ze willen een land echt leren kennen.Er zijn genoeg ambtenaren die betaald krijgen en niet functioneel zijn.Maak buurthuizen leer Surinamers nader tot elkaar te komen..begin bij de jongeren..huiswerk begeleiding, spelletjes,groentetuin..etc etc…Er is zoveel dat je weinig tot niets hoeft te kosten..En zo kan ik er nog meer ideeen verzinnen.


  Maak melding
 20. Als ik zeg museum ..bedoel ik een simpel houten huisje in de trend zoals ze daar bij het fort Zeelandia staan.Ook een geschikt plekje waar de 15 Surinamers hun leven lieten.Een goedkoop toegangs kaartje desnoods voor 1srd.Denk aan kokosijs en surinaamse sappen..Een paar Surinamers aan werk geholpen..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES