Nabestaanden 8 december niet bij rouwdag Suriname

60

PARAMARIBO, 24 jun – “We willen de slachtoffers en nabestaanden van acht december 1982 nadrukkelijk betrekken bij de Dag van Nationale Rouw.” Dit stelt Humphrey Jeroe, voorzitter van het Comité Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld. Het initiatief van Sandew Hira moet op dertig juni vorm krijgen.

Dan moet de Dag van Nationale Rouw gehouden worden. Het comité wil iedereen gedenken die de afgelopen decennia slachtoffer is geworden van geweld, een soort keerpunt. “In de afgelopen vijf en dertig jaar is in de publieke discussie uitsluitend aandacht geweest voor de vijftien slachtoffers van acht december. Die aandacht zal niet verdwijnen. Integendeel.”, zei Jeroe tijdens een persconferentie.

Er is nog steeds aandacht voor acht december 1982. “Maar we beseffen dat vanwege de combinatie van emotie en politiek, het niet zo gemakkelijk zal zijn. Bij deze steek ik nogmaals een hand uit naar de overige nabestaanden van acht December. Ik hoop dat we in de toekomst samen kunnen rouwen om het verlies van onze dierbaren”, aldus Jeroe. De regering heeft nog geen besluit genomen over het formaliseren.

60 REACTIES

 1. Uitgerekend 30 juni..De dag waarop de krijgsraad een strafschop zal uitspreken tegen de verdachten vh 8 dec proces..Pure afleidingsmanoeuvre..Elke dode die er gevallen is na 1980 is betreurenswaardig en is er 1 teveel..Ik ben het volkomen eens met de nabestaanden vd 8 dec moorden dat zij zich niet laten misleiden Door Bouterse en die hypocriet Sandew Hira..Er zijn buiten de binnenlandse oorlog en 8 december moorden honderden koelbloedigen moorden gepleegd Door militairen ..al dan niet in opdracht van de de toenmalige militaire leiders..Al deze moorden moeten onderzocht worden..Tot op de dag van vandaag worden er mensen die tijdens de 2e wereld oorlog gruweldaden hebben verricht, vervolgd en opgesloten. De OAS heeft middels haar instituut vd mensenrechten de opdracht gegeven om de “Moiwana slachting” te onderzoeken..Hier is tot nu toe niks van terecht gekomen..De moord op de 3 politiemannen te tamanredjo en inspecteur Herman Gooding dient ook onderzocht te worden..evenals de dood van tientallen militairen en burgers die in de jaren 80 “zijn vermist” of middels “zonnesteek” zijn omgekomen….


  Maak melding

 2. DNA schijnt evenals de zelfamnestiewet van Bouterse, de wet op het constitutioneel hof- die zij in 4 jaar tijd niet konden maken- nu binnen een week te kunnen realiseren.. Wederom een duivelse strategie van de volksmisleider..Ik heb juristen weliswaar horen zeggen dat zelfs als het ze lukt om de wet voor 30 juni te maken cq het hof in te stellen, dat dit instituut geen recht met terugwerkende kracht mag spreken mbt de uitspraak van de krijgsraad. Maar Bouterse kennende zou hij niet voor niks vaart hierachter willen zetten als hij niet voornemens was om weer een of andere duivelse manouvre te maken om de strafeis te voorkomen..


  Maak melding

 3. Speciaal voor onze Paarse Garnalen

  Het is de president nu niet te doen om politieke macht of invloed. Overleven met een vonnis buiten gevangenismuren is zijn enige agendapunt.

  Hij schroomt er niet voor om het Surinaamse volk daarvoor in te zetten. Jezus offerde zichzelf op omwille van redding van de mensheid. De Surinaamse volkspresident offert zijn volk op in de hoop zelf te overleven. Dat op zich zorgt voor nog een crisis.-.

  Column: Post DDB – DWTonline.com


  Maak melding

 4. Het Rouwproces is een fase dat ieder mens , meemaakt in een gebroken Wereld….waar verdriet, gemist, boosheid,acceptatie, vergeving en loslaten bij komt kijken in en door innerlijke Vertroosting….MASRA YAHWEH ZIJN Molen draait en maait langzaam maar zeker naar ZIJN GERECHTIGHEID .


  Maak melding

 5. Ik walg van Sandew Hira;bloedverrader.
  Jeroe moet nidt denken aan de vooravond van 1 juli afschaffing van de slavernij te komen met een herdenking.
  wat hij wil is van een heel andere orde.
  maar voor je herdenkt zou je mijns inziens eerst alles en iedereen moeten traceren die tijdens die periode zijn gedood, vermist, vermoord etc, totnu toe zijn er geen exacte gegevens en zo die er zijn moeten die moordenaars gewoon ook opgespoord en berecht worden ; dan pas zie ik gronden voor een herdenking !
  Die Sandew is een hypocriet van de laagste orde.Zijn broer zal zich wel keren in zijn graf ! Met de moordenaar van je broer gaan zitten ontbijten, lunchen en gezellig zijn op zn Buitenverblijf ! Om te kotsen !!!


  Maak melding

 6. Beste Amaranta,

  Het schofterige is dat hij net als Bouterse buitenlandse krachten de schuld geeft van de juridische, morele, financiële en economische puinhoop die Bouterse ( DE MOORDENAAR VAN ZIJN BROER) van Suriname heeft gemaakt en hem in de kaart speelt door te beweren dat er dekolonisatie in de hand wordt gewerkt,.

  Deze Hira is het ergste soort slang dat je je kan voorstellen. Als her recht zegeviert in Suriname en moordenaar Bouterse wordt gestraft zal er volgens hem een geweldadige chaos in Suriname ontstaan.

  Deze Hira is een een Paarse Rat geworden met het gezellig onderonsje met Bouterse bij een Parbo als dieptepunt Een gesprek waarbij Bouterse werd ontmaskerd als een laffaard en moordenaar, maar niet dankzij Hira die er bij zat als een bibberend schoothondje.


  Maak melding

 7. Wat die imbeciel Baboeram heeft geflikt doet Judas verbleken. Hoe haal je het in je botte hersenen om zaken te doen met de moordenaar van je broer. Hoog laag kun je zinken.


  Maak melding

 8. Hira vergelijkt DODE landgenoten om de moordenaars van
  zijn BROER, hun straf te doen ontlopen, buiten de gevangenis
  te houden !

  Alle mensen die zijn gedood/vermoord door militairen
  vanaf 1975 zijn ten zeerste te betreuren !

  De slachtoffers van de 8 dec MASSAMOORD door de “militairen” onder leiding van Legerleider Bouterse behoren tot een van de categorieen.

  Deze mensen die in Paramaribo woonden en werkten,
  waren IN GEEN ENKELE STRIJD gewikkeld, het waren burgers die de machthebbers hebben aangegeven dat zij
  GEEN MILITAIRE DICTATUUR WENSTEN !

  Bouterse en enkele politici en companen uit het leger
  hebben in koel beraad en met het volle verstand een LIJST samengesteld van ONGEWAPENDE ONSCHULDIGE BURGERS die moesten worden GEMARTELD en
  vervolgens moesten worden VERMOORD !

  Andere categorieen vermoorden zijn oa diegenen die in gewapende strijd zijn omgekomen. Buitenstaanders die
  als gevolg van de gewapende strijd zijn omgekomen en willekeurige Surinamers die door IDIOTE soldaten, vaak zonder reden zijn omgebracht !
  Het gaat inderdaad om HONDERDEN Surinaamse Staatsburgers !

  Meneer Jeroe moet niet op bevel van de MASSA-MOORDENAARS nabestaanden VERPLICHT bij elkaar willen vegen !

  Alweer zo een DOMME MAN die door dictatoriale figuren
  wordt MISBRUIKT !!!

  PS : Eerst BERECHTING en BESTRAFFING ALLE
  daders van ALLE MOORDEN en dan verder met
  ROUWEN en HERDENKEN !


  Maak melding

 9. Ik vraag me af hoe de familie van Baboeram hier tegenaan kijkt..Hij komt ongetwijfeld niet meer op verjaardagen en bruiloften van zijn familie..Hij woont in Nederland en is Nederlander, maar zit vaker met zijn hoofd in Bouterse zijn hol..Bouterse heeft nooit oprechte spijt betuigd en schuld bekend..Enkele jaren geleden riep hij op een podium weliswaar dat hij zijn verontschuldigingen aanbood omdat hij de “politieken verantwoordelijkheid” in het land had op dat moment, maar gelijk daarna gaf hij weer een sneer aan de nabestaanden en de onderzoekers/ vervolgers vh 8 dec proces..Het gaat er bij mij niet in dat er onder Surinamees toch mensen zijn die deze psychopaat verheerlijken en verdedigen..Ook hier op WKN.
  Het is zo’n lafaard dat hij de doden ( Horb en Bhagwandas) aanwijst als de opdrachtgeverscq daders van de moorden.
  Als het goed is heeft Rozendal een boek geschreven over gebeurtenissen in de jaren 80, welke pas na diens overlijden zal worden uitgebracht..Ik heb wel mijn twijfels of hij daarin ook zijn wandaden en moorden gaat bekennen..Het is publiekgeheim dat Rozendaal, John Hardjoprajitno, Sital en Horb verantwoordelijk zijn voor de moord op Frédéric Ormskerk alias taaie en Bikkel……..


  Maak melding

 10. @Robinho,
  ik denk dat de fam. baboeram dik betaald is door de moordenaar, kan niet anders.
  Wat geld niet kan doen.

  Bhahhhhh.schandalig.


  Maak melding

 11. De liefde moet van beide kanten komen!

  Het is nu zaak dat de Moiwana nabestaanden respect te tonen voor de nabestaanden van de 8 december moorden, die het druk hebben op 30juni omdat er na 34 lange jaren, eindelijk een uitspraak wordt uitgesproken.

  Deze mensen hebben eeuwig te kletsen als er aandacht wordt besteedt aan de 8 dec moorden, omdat er volgens hun geen aandacht wordt besteedt aan de Moiwana gruwelijkheden.

  Tot overmaat van ramp is de eregast op de herdenking, degene die de opdracht heeft gegeven deze mensen af te maken.

  Jullie sporen duidelijk niet!


  Maak melding

 12. @ S.Hira …. heeft alle mensenrechtenorganisaties bezocht, benadert om advies … de beweegredenen … voorgedragen te worden voor de …. Nobelprijs voor de Vrede.

  @ Jeroe … wat bezielt je man. Je nodigt … de grootste leugen, misdadiger BOUTERSE uit … om te herdenken … allen die het leven gelaten hebben vanaf 1975 … ook de slachtoffers van de decembermoorden 1982.
  M.a.w moordenaar BOUTERSE gaat de mensen die hij vermoord heeft en/of heeft laten vermoorden .. herdenken .. en bij het monument een krans leggen.

  @ Jeroe …. heb toch een beetje respect voor de nabestaanden van 8 dec.1982. Als je dat beetje respect niet kunt opbrengen … ga snel terug en verberg je achter de soelas en watervallen.


  Maak melding

 13. De Nederlander Dew Baboeram is als splijtzwam binnengehaald door de “top”van de NDP.

  Voor zover ik me kan herinneren heeft ook zijn familie zijn stap tot samenwerking met deze misdadigers/verdachten nooit begrepen en afgekeurd.

  Jeroe moet zich diep schamen dat hij meewerk aan deze dag op 30 juni om vervolgens de dag daarna het lijden en moorden van zijn voorouders door Nederlanders te herdenken.
  Wat een schande!

  De dag dat Bouterse c.s. van de aardbodem verdwijnt dan wel in de bak beland zal de echte rouwdag zijn van de nabestaanden, de dag waarop ze alle verdriet over hun geliefden die vermoord zijn kunnen afsluiten om vervolgens de dag daarna leven opnieuw kunnen oppakken


  Maak melding

 14. 30 juni 2016!

  Om 10.00 aanvang strafzaak.
  Aanwezig nabestaanden, getuigen en verdachte desi-ley, etc.

  Hoe lang de zitting duurt weet niemand. Maar zeker is dat desi-ley na de uitspraak wordt afgevoerd, en mocht hij verstek laten gaan, dan wordt hij opgehaald.
  Vervolgens mag hij dan weer een amnestieverzoek indienen bij de vice-pres.

  Nu wil deze commissie de dag uitroepen tot ‘ dag van nationale rouw’.
  In principe wordt dit ook rouwen voor de paarsen, oeps zo zielughhh.

  Het gevolg zal zijn dat het volk massaal de straten opgaat in afwachting van de uitspraak.
  Eindstand complete chaos.

  Desi-ley gaat dus absoluut geen toestemming geven voor deze dag, om een volks-feti te voorkomen.

  PUNT!


  Maak melding

 15. @Stel aan…ik veronderstel dat je bedoelt dat Bouterse verstand heeft en de strijd gaat winnen..
  De huidige financieel economische situatie en het moreel verval onder elk Bouterse regiem is een indicatie of Bouterse de strijd heeft gewonnen.
  Driekwart van het volk haat hem en zijn vazallen en kunnen niet wachten totdat hij naar de hel gaat..Maar ik denk dat hij ook daar niet binnenkomt, want satan duldt geen concurrentie…
  Tensslotte zal de geschiedenis een oordeel vellen hoe verstandig Bouterse was of niet en of hij de strijd heeft gewonnen….
  Schrijf het op je buik: Als Bouterse is komen te overlijden is het gedaan met de NDP..Alle marionetten die hem in stand houden en verdedigen zullen massaal worden afgewezen door het Surinaamse volk..TIme will tell…………


  Maak melding

 16. Walter taigie you granpa mek a go braaf naar de zitting.

  Het zal maar even pijn doen, maar dan zijn we ook af van dit jarenlang gehaal en getrek.
  Hij mag daarna amnestie aanvragen.

  Waarschijnlijk wordt hij dan gebombardeerd tot martelaar, woeiii 🙂 en man van ‘kracht’.

  Als hij weer pres wordt is up to het DNA en het volk.

  Dus Walter taigie you granpa mek a go braaf naar de Rechtszaal, want we zien dat hij moe is!


  Maak melding

 17. Familie en oprechte Surinamers blijven jullie ver weg van deze Coup plegers ,jullie hebben genoeg verstand om zaken naar de juiste richting te sturen

  Henk Herberg de koning bewuswording politiek van NDP tevens de Tovenaar van liegen en bedrog .

  NDP Leiders leven nog in de tijd van Telefoon Coup waarom hadden jullie na de tefoon Coup geen Amnestie geregeld ,vraag aan Graanoost en Abraham de domme

  Zelf een project beschrijving Herstelplan geeft NDP problemen in de DNA .Hoe gaan jullie dat uitvoeren dat vraag Oppositie aan Misikaba en Abdoel .

  Met aanplant van Cocos bomen en Cacao bomen gaat NDP 400 miljoen srd investeren project leider Caldeira als misluk onder deze Caldeira .

  Caldeira geef aan wanneer je winst ga maken met zo een project en hoeveel mensen gaan werken in de komende 5 jaren .


  Maak melding

 18. @ HIRA HOE KAN JE EIGEN BLOED VERRADEN..
  AI BOI JE BEN ZEKER EEN ADOPTIE KIND VAN JE OUDERS..HAHAHAHA EEN GELEERDE NOEMT JE ZELF,PÉ YU HERSEN DÉ…YU LASING NOO..,HAHAHA.
  SARI TORI DJA..


  Maak melding

 19. Waardeloze comité. Wat is mis met de datum 8 december om alle wandaden in Suriname te herdenken?
  Of op de verjaardag van Bouterse?


  Maak melding

 20. Hallo Robinho, ik kan je uit betrouwbare bron mededelen dat niet iedereen binnen de fam. Baboeram (oa uit Leiden) eens is met deze actie. Neem dat maar van me aan.

  Zijn broer John heeft dit niet verdiend.


  Maak melding

 21. Niemand moet meedoen aan deze poppenkast voorstelling van de in paniek zijnde ndp regering!!
  Weet sandew trouwens w at rouwen betekent?!
  Om wie heeft hij rouw?
  Met de moordenaar van zijn broer gaat hij onderonsjes houden.
  Hij vraagt of liever gezegd hij vraagt voor vergeving voor een moordenaar
  De ocer slaven gaan allen meedoen aan deze grap maar de rest moet niet meedoen.
  Rechters laat jullie je niet beetnemen door deze ndp nieuwste trucje.Op 30 juni gewoon guilty vonnis uitspreken en genoeg van deze ndp dramas.


  Maak melding

 22. @Peter

  Bouta-likker, NIEMAND heeft OOIT gesteld dat andere doden dan die gemarteld en vermoord zijn op 8 dec “meer mens waren dan andere doden”

  ELK MENS TELT EN OOK IEDERE ONTERECHTE DODE !

  Dus kom niet met Dictatoriale VERDEEL-EN-HEERS-NONSENS !

  Ga Desi helpen, de van Ons Gestolen Valuta-reserves en
  het gestolen goud, terug te zetten/betalen !!!

  EERST STRAFFEN DE MASSAMOORDENAARS,
  dan pas verdere rouwverwerking en herdenking !!

  PS : De LAFFE MASSAMOORDENAAR zit klem in de
  IMF-val ! EIS plus STRAFVONNIS KOMEN ER AAN !!!

  EINDE VAN DE DESI-NDP-SLAVERNIJ !!


  Maak melding

 23. @Peter
  Natuurlijk gaan de families of nabestaanddn niet erbij zijn.Stel je voor je gaat toch niet een hele show opzetten voor de slachtoffers en hun nabestaanden en tegerlijkertijd sympathie tonen met hun moordenaar a la sandew hira style?
  Wat ga je doen Peter wanneer een geliefde van je uit bed wordt gesleurd en vervolgens dood geschoten wordt.Ga je dan een dag van nationale rouw uitroepen en intussen hopen dat de moordenaar niet gestraft wordt.En kijk elke dag gaan mensen dood door geweld gaat sandewtje geen nationale rouwdag voor hun houden?Ze zijn toch ook slachtoffers van geweld?!


  Maak melding

 24. @Ray,

  Sandew Hira wil doorgaan voor de moderne Wibhishan.
  Alleen was Wibhishan door z’n grote broer Rawan eruit getrapt en had hij geen keus meer. Bovendien sloot Wibhishan zich aan bij de Heer der Werelden en de Aller Rechtvaardigste, Deen Bandhu, Deen Dayala, Bhagvan Shri Ram.

  Maar Sandew Hira heeft wel een keus en gaat zich aansluiten (zonder dat dat hoeft) bij een moordenaar-dictator. Hij doet het alleen voor de centjes, publiciteit, positie en vanwege z’n narcistische trekjes. Wibhishan m’n mars! Hij lijkt meer op Jaichand en Hindori!!


  Maak melding

 25. P.S:

  Wibhishan was een rechtvaardig mens itt tot z’n broer Rawan, de demonenkoning, een Rakshas, die al het bezit van het volk roofde en de mensen als z’n persoonlijk bezit beschouwde, net zoals Bouterse dat doet met bijv. Sapoen en Chitan, met Dora en Ashwin Adhin.


  Maak melding

 26. Dew Baboeram is een communist, revolutionist en een racist. Als je hem volgt dan zie je dat dit een onfris heerschap is met een verwrongen en gevaarlijk karakter. Hij zit vol haat.


  Maak melding

 27. als je eigen broer verraad heb je nieuwe broeders gekregen die belangrijker zijn dan je eigen broer
  hij heeft niet voort niets zo een naam gekozen
  hira (een moslim bedevaart grot in irak)

  bouta zijn midden oosten connecties blijven hem helpen
  hira is zeker beloofd dat hij de verlosser van su wordt en dat hij een plaats krijgt tussen zijn 76 vrouwen en oneindig veel alcohol in hun hiernamaals.


  Maak melding

 28. B.Wakoef
  Rouwdag is een camouflage..idiote sandewtje bedoeld letterlijk…dag der sympthie voor een moordenaar!
  Sinds wanneer rouwt deze gewetenloze broeder verrader?!
  Telkens wanneer hij zijn mond opendoet is het om de moordenaar te prijzen!!


  Maak melding

 29. @who is the…

  Zou mij niks verbazen als hij ook nog is bekeerd tot het christendom.

  Die Chhoennie van Karel zal hem wel bewerkt hebben, hahaha.


  Maak melding

 30. @who is the fuck is hira
  Hira is een vloermat.een broederverrader.een partner in crime van bouta.Zulke idioten zijn een gevaar voor de natie.Sandew heeft een criminal mind en denkt als een crimineel.


  Maak melding

 31. jaloers op zijn grote sterke hetero broer
  kan alleen vechten tegen zijn broer als hij dood is
  smerige verrader
  dat onderkruipsel wil net zo belangrijk worden als zijn broer
  lukte hem niet dus sluit hij zich aan bij een moordenaars om toch maar bekendheid te krijgen
  hira is voorbeeld van een mislukt mens.


  Maak melding

 32. Terecht. Na wang ndp sanie. Ndp en haar lijdsman zijn de ware oorzaak van heel veel verderf en verarming in de samenleving. Na soso misdaad/moord vloek. Oerdomme paars verarmde zombies zijn te beklagen, zij stemden krijsend paars bezeten op de verwoester van het land en rovers bende en ze verdienen het om beroofd te worden door hun misleider en paarse boevenbende olv van Boefdraad, die hen doen lijden. Zo erg is de misdaadvloek dat zelfs zoon en stiefzoon door het paars misdadig virus van hun pa zijn besmet. Maar ook heel veel paarse stommelingen, van driko van de CBVS, Driko EBS….een paarse waslijst vol misdadige paarse creaturen die al die oerdomme paarse zombies verdienen door hen paarse megaschulden en lasten op te leggen. Wo ka, dong paarse ezels. Wahahahaha soso lafu wat ze als gevolg verdienen door te geloven en hopen op de grootste misdadiger van het land. Wahahahahahha


  Maak melding

 33. Diegene die 100% het Buitenlands Belang diende en
  dient is de hr DDB !!

  — tjek zijn staatsgreep samen met de koloniale Hollanders !
  — tjek zijn deals met Ballast Nedam
  — tjek zijn mislukte 18000 huizenbouw samen met chinese
  bedrijven, pe a monni de ???
  –tjek zijn verkoop van Sranang aan IMF-CIA, nadat HIJ ons Land FAILLIET heeft gemaakt, in samenwerking met zijn corrupte-NDP-bende ! Hij heeft een FEEST gegeven voor
  de DOMMEN, toen het IMF de macht kreeg !

  DDB ziet de bevolking als Slaven, die naar willekeur
  kunnen worden UITGEPERST en AFGEPERST door
  de BOUTA-IMF-machthebbers !

  Intussen zit Sranang NOG STEEDS met VEEL TE HOGE STAATSUITGAVEN ! Daarom zal GEEN ENKEL economisch of sociaal doel bereikt worden door deze wanordelijke BENDE !

  LINE of DUTY = NDP-STAATSFAILLISSEMENT


  Maak melding

 34. Triest om te zien hoe duivel de zielen heeft veroverd van de srafu, robinho, henk molenaar, ray, esmerald en nog een paar van die levenloze zielen.

  Ik denkbdat zelf de duivel bibbert bij het aanschouwen van dit adergebroed.

  Jullie ziel is zo verrot en vervuild waardoor jullie niet eens Hira zijn schoenzool mogen likken.

  Jullij zijn nou eenmaal lage wiswasi sakasaka dagu’s.


  Maak melding

 35. hira is gewoon een mislukt mens

  verrader van zijn eigen broer
  verrader van zijn eigen godsdienst
  verrader van zijn bloedlijn en familienaam
  verrader van surinaamse waarde en normen

  en dat onderkruipsel is betrouwbaar?

  hmm, schoenen, zijn waar ook weer een belediging?
  o,ja de schoen naar bush


  Maak melding

 36. Las net dat de meerheid van de nabestaanden uit het binnenland komen, als je ook de nabestaanden van de militairen en andere gevallenen bijtelt hebben we het toch over een hele grote groep, de meerderheid. Die moet men gedenken, wie niet wil hoeft niet, is ook niet belangrijk. Waarom een punt van alles maken.

  Trouwens op z’n minst 1 echte nabestaande van de 8 dec doden zal aanwezig zijn, ja hij is een echte nabestaande. Tenminste als ze hem voor die dag niet vermoord hebben. Zie maar de labiele en emotionele posters hier ze zijn tot alles in staat.

  Wat mij wel verbaasd is het feit dat deze datum 30 Juni heel lang geleden al genoemd was als herdenking, waarom heeft de krijgsraad 30 juni ook gekozen als datum?


  Maak melding

 37. Trouwens Hira is een verrader omdat hij vrede wil en zijn vijanden heeft vergeven, hoe groot moet je als mens niet zijn om zelf de moordenaar van je broer te vergeven, Hira is een HEEL GROOT mens, je hoeft alleen maar je verstand te gebruiken om dat te zien. Wraak en haat lost niets op, het vreet je alleen van binnen, ik zie jullie zo lijden, volgens mij slaapt zelf Bouterse lekkerder dan jullie. Ik hoop dst jullie haat en wraak een keer bevredigd worden want mocht dat niet zo zijn is het met jullie gedaan.


  Maak melding

 38. @Dennis,

  Hira is een HEEL GROOT mens die de moordenaar van z’n broer vergeven heeft?

  Op de eerste plaats erken je wie de moordenaar van z’n broer is.

  Op de tweede plaats, heeft Hira ook het recht de moordenaar van 14 andere mensen te vergeven?


  Maak melding

 39. met niets doen heb je er voor gezorgd dat men denkt dat moorden en roven normaal is
  en gerechtigheid is geen wraak, verdraaier
  uit gerechtigheid leert men van (de persoon zelf of anderen) denk aan een gevangenis straf
  en wraak is alleen maar wraak

  probeer niet de bijbelse vergevings-gezindheid hier te gebruiken als je er geen bal verstand van hebt.

  manipulatie mislukt


  Maak melding

 40. Wakoef

  Ik weet niet wie de moordenaar is, maar alleen het feit dat Hira heeft vergeven is al belangrijk. De moordenaar zal wel ergens in de groep van 24 zitten of is allang dood. Blijkbaar weten jullie op waterksnt.net wel wie de moordenaar is?

  Hira heeft het recht iedereen te vergeven, hij is een nabestaande, wat de 14 andere mensen willen doen is hun zaak. Daarom is hij zo groot als mens, in ieder geval groter dan die 14 samen. Het is geen kattepis om te vergeven, moet je kunnen als mens, je mag niet labiel of emotioneel zijn. Je moet stevig in je schoenen staan. Uiteindelijk moet het bevredigend zijn, die zware last van haat en wraak van je afgezet te hebben. Hij is momenteel de Mandela onder de Surinamers, die had ook zijn vijanden vergeven.


  Maak melding

 41. @De duivel beheerst jou U zegt :

  “Jullij zijn nou eenmaal lage wiswasi sakasaka dagu’s.”

  Ik wist niet dat u uw naam kon schrijven : wiswasi sakasaka dagu ! !

  Recht vragen na MOORD op Onschuldige en Ongewapende familieleden is geen WRAAK ! Het is gewoon zoals wet en grondwet luiden, de moordenaars voor het gerecht slepen voor het uitspreken van hun Strafvonnis !

  Vergeving en eventuele verzoening komen, nadat de DADERS hun wettig uitgesproken straffen hebben
  uitgezeten !

  DE DUIVEL is degene die jullie als Massamoordenaar /
  harddrugshandelaar aanbidden !

  Dezelfde DUIVEL die de Staat Sranang FAILLIET heeft gemaakt door WANBELEID en CORRUPTIE !!!

  PS : Laat Hira de Mind van Desi gaan Decolonizen.
  Want HIJ heeft de zeggenschap in Sranang, overgedragen aan de WITTEMANS van het IMF !

  YU NO LAW FU GO DRUK “ONGEDEKTE”
  SRD-BANKBILJETTEN !

  1,8 MILJARD AAN ONGEDEKTE SRD’s zijn
  UITGEGEVEN DOOR duveltje Desi B !!!!!

  HOE GROOT ZIJT GIJ, DIE DE DEMOCRATIE, DE GRONDWET EN DE RECHTERLIJKE MACHT RESPECTEREN !!


  Maak melding

 42. Wakoef ok je hebt gelijk ik begrijp het nu . De nabestaanden hoeven niet te vergeven, we zullen de doden wekken om dat te doen. Tang bun


  Maak melding

 43. eerst gerechtigheid dan vergeven als de persoon oprecht spijt heeft van zijn daad (in kleine gevallen)
  geen enkel probleem mee

  maar ik denk, bij zo een doelbewuste laffe slachtpartij en alleen maar voor zijn eigen gewin, daar hoort levens lange opsluiting bij
  hier valt niets te vergeven


  Maak melding

 44. Ieder mens heeft een oorlog te strijden tegen het kwaad in zichzelf….Wie zonder zonde is werpe, de eerste steen….En vergeef ook onze schulden, gelijk ook wij vergeven, onze schuldenaren….wat een mens zaait,zal hij ook oogsten, wie oren heeft,die hore….leerde Jezus Christus


  Maak melding

 45. Ik ben met de nabestaandden eens.De dag van nationale rouw houdt in dat je de misdadigers vergeeft. De mensenrechten schenders moeten strafrecntelijk vervolgd worden. Zonder rechter!ijke vonnis mensen met uzi kogels doorzeven moet door de rechter gaan.

  Dan kunnen we ovsr verzoening praten.


  Maak melding

 46. Ik denk dat de echte nabestaanden(= ouders, broers, zussen en 1e graads neven en nichten) van de Moi Wana slachtoffers nog steeds in Frans Guyana wonen, velen zijn zelfs Frans-Guyanese burgers geworden.
  Dus zullen geen nabestaanden van de Moi Wana slachtoffers bij dit feest van moordenaar Bouterse bij zijn.
  Deze narcist Bouterse wil de domme massa misleiden maar de Krijgsraad gaat standvastig door met haar werk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.