Misiekaba: crisis brengt Suriname ook voordelen

70

PARAMARIBO, 24 jun – Er wordt te zeer eenzijdig gekeken naar de economische crisis die Suriname nu treft. Dit zei parlementariër André Misiekaba (NDP) tijdens de behandeling van herstelplan van de regering. De werkelijke oorzaken hebben vooral te maken met de dalende prijzen van grondstoffen. Dit wordt niet gezegd.

Leiders van de oppositie hebben het vooral over corruptie en verspilling. Vooral tijdens de eerste regering Bouterse is er flink gestoeid. Volgens de oppositie is de crisis de prijs die Suriname nu betaalt. Misiekaba is het totaal oneens. Het grote voordeel van de crisis wordt over het hoofd gezien. Suriname wordt met de neus op de feiten gedrukt. Wat door tientallen jaren is nagelaten, moet nu wel worden gedaan.

Onder meer de verbreding van Suriname’s economische basis zou al lang moeten geschieden. De behoefte aan meer variatie en gebruik van de mogelijkheden die het land biedt. Maar ook andere realiteiten worden uitvergroot door de crisis. Het traditionele rekruteren van ambtenaren. Het tragisch subsidiëren van energie- en drinkwatervoorziening. Het houdt nu allemaal op. Misiekaba vindt dat nu het moment is voor werkelijke verandering.

Bekijk ook:

70 REACTIES

 1. 3 x is SME skeer geweest, nu weer skeer onder DDB en de rovers, NDP. Het zijn andere politieke partijen die altijd puinhopen van de NDP moeten opruimen.

  Suriname zal onder DDB, NDP never nooit tot ontwikkeling, welvaart, welzijn, ontwikkeling enz komen. Vaak was er geld als de NDP overnam en zie na 25 mei 2010 wat ze bereikt hadden en wat ze er na 1 jaar na 25 mei 2015 nu weer van bakken. Nada, notie, neks, rotzooi, chaos, armoede, wetteloosheid, criminaliteit, geen medicijnen, enz

  DDB is president van Suriname, alleen om niet in de gevangenis opgesloten te worden en zichzelf te verrijken, gezin en rovers om hem heen. De armoede en de chaos in Suriname zal hen een worst wezen.

  zie NDP luchtkastelen;
  – 18000 woningen,
  – bruggen over Corantijnrivier, Marowijnerivier,
  – diepzeehaven,
  – vierbaansweg naar Brazilië,
  – Casavefabriek,
  -Voedselschuur,
  -enz, enz,

  DDB is bezig met zijn enige eigen belang.

  Time4Change!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Er is een causale relatie – een oorzakelijke verband- als Bouterse aan de macht is, is alle valuta in het land verdwenen. Verdwenen door wanbeleid,verkwisting, zelfverrijking en roof. Hebzucht in optima forma. De wet van Bouterse: ” Als ik aan de macht ben, dan genereer ik verloedering, verpaupering, criminaliteit, etnische spanningen, sociale fricties, verval van waarden en normen, bandeloosheid, rechteloosheid”.
  Dat zou deze lelijke aap nu moeten weten. Voor deze aap geldt: “Al draagt een aap een gouden ring, hij is en blijft een lelijk ding die sprookjes en leugens aan het Surinaamse volk aan het vertellen is”. Oprotten met deze lelijke aap. En nog een lelijke leugen aap ook nog. Een hysterische idiote lelijke aap.


  Maak melding

 3. Hr Misiekaba predikt ONZIN en beledigt de gezinnen die
  niet meer kunnen rondkomen door WANBELEID avn
  de NDP en van Desi !!

  Het stabiliteitsplan-herstelplan biedt geen enkele kans op
  diversificatie van de Sranang economie. Het is veel te oppervlakkig en niet concreet ! Met welk beleid en
  via welke bedrijven/instellingen/sectoren ga je VALUTA
  verdienen, via welke productie ?????

  Meneer Misiekaba hekelt het traditioneel rekruteren van ambtenaren, wel Misiekaba rekruteer alvast GEEN veroordeelde criminelen en Hoofdverdachten van Massamoord voor de funktie van president !

  Bekijk de manier waarop de NDP de komende dagen het Constitutioneel Hof denkt te bemensen, dan zie je duidelijk uitgewerkt hoe je NIET tot benoemingen moet komen!
  Dan zie een staaltje van het Verpolitiekte en Falende NDP-benoemingen-beleid !!

  hr Misiekaba start met het SANEREN van het niet-werkbare ammbtenaren-apparaat, dat VEEL te omvangrijk is !
  Ongeveer 60% van de ambtenaren moet elders te werk worden gesteld ! Maar de NDP durft niet aan het
  ambtenarenapparaat te komen en vreest onrust !!!

  Wat wij ook als prioriteit moeten zien hr Misiekaba is ervoor te zorgen dat ELKE BURGER, zonder onderscheid, BELASTINGEN betaalt !
  Dat er een werkende FIOD is die ALLE witwassers en
  wanbetalers etc stevig aanpakt !

  Een groot gemis onder Desi is ook het negeren van zware
  corruptie, zelfs in de top van de NDP !
  Zie de gebeurtenissen op het ministerie van Openbare werken, waar grote bedragen niet goed zijn verantwoord !

  Dus hr Misiekaba, opo yu ai en zie hoe het Volk pinaart
  door het WANBElEID van Desi !!!

  PS Trouwens ik heb u hr Misiekaba, nooit gehoord over
  het drukken van 1,8 Miljard aan ONgedekte SRD-biljetten
  door Desi !
  Ook niet over het verspelen van ALLE valuta/Reserves
  en AL ons Goud, door WANbeleid bij de Centrale Bank !

  Maar volgens U moeten we blij zijn, LEVE HET MISIEKABA-VOORDEEL van de crisis !!

  GO SRIBI YERE meneer MISIEKABA !!

  A KONDRE DE INI WAN NDP-FAILLIESSEMENT, Andre !


  Maak melding

 4. miesie kaa-ba waarom noem jij de maties van jou/ je baas niet die stinkend rijk zijn geworden door geld uit de staats kas te halen en ergens in Zwitserland op te potten voor betere tijden..

  waarom zeg jij niks over al die gronden die door jou baas vergeven is aan vele matie je kent zeker één geval van een meneer die 83 000 ha gekregen heeft en een blok geld om machines te kopen..

  wat denk je zelf van die abrahams die meer dan 100 miljoen us$ letterlijk gestolen heeft en bewaard in Zwitserland.

  .vergeet bij deze niet,,de gronden van Mariënburg die hij op naam heeft laten zetten en deze nu verkaveld..

  wat dacht je van die cassave fabriek waar er meer dan 5 miljoen US$ is verdwenen terwijl die hele fabriek nog geen 50 000 us$ waard is..

  vraag even aan lackien die boef..

  vraag ook aan die boefdraad jou beste vriend die jij zelf beschuldigt hebt om op de donderen die geen waarheid sprak..heeft vele miljoenen op naam staan ergens in de V.S.

  en zo zijn er nog honderden gevallen ..

  nu poept je baas die geen baas meer is.,maar slechts een handlanger van I M F in eigen land..

  geen bal meer te vertellen..


  Maak melding

 5. Miskaaba u mpp….wat dom ben je als een coalitie leider,di man ziet nog nieet dat ht volk aan het pienare is en komt zggn dt het crisis ook voordelen heeft.Volgens my hft hy shijt DNA in zyn verstand,daarom praat hy alleen maar onklote waarheden….woei misikaaba pussy


  Maak melding

 6. Nauwelijks begon ik te werken of greep die oude charlatan naar de macht en staatskas in Sur.Heb mijn hele werkzaam leven door gebracht in de schaduw deze man en dat was een leven van crises naar crises.
  Komt deze oplichter mij zeggen dat de crisis kansen biedt.Dan had ik nu multi miljonair moeten zijn.
  Sur.kent de meest walgelijke politici ter wereld.


  Maak melding

 7. Het is de Surinaamse mentaliteit op te hoge voet willen leven. Een derde wereld land die veel inkomsten heeft, deze niet slim investeert, maar ermee feest, zal vroeg of laat ermee geconfronteerd worden.

  De zeer grote corruptie van de regering, diefstal, criminaliteit, zeer slecht beleid en toekomst visie.

  Een zeer goed idee om gronddiefstal te voorkomen en om meer inkomsten te genereren is onroerendgoedbelasting. Maar de vraag is of dit ooit gaat komen want de grootste dieven en grondbezitters zitten in de regering. Wat moet iemand met 10 of meer hectare grond die er niks mee doet??? Terwijl er anderen zijn die wel willen land bouwen maar dat niet kunnen.


  Maak melding

 8. Ik wil de heer Misiekaba graag naar figuur 1 op pagina 5 van 48 van het crisis- en stabilisatieplan wijzen.

  De import inkomsten bereikten reeds in 2011 haar piek en liepen van af 2012 sterk terug. Desondanks bleef men uitgeven en importeren net alsof er niets aan de hand was.

  In de zelfde figuur zie je het zelfde gebeuren in 2008 en 2009 en kan men zien dat Venetiaan binnen een jaar de zaak weer omgedraaid had.

  Door dat Bouterse is groots is blijven doen was de olie dip fataal.
  Eerst was er wanbeleid en toen een griepje om de zaak helemaal in elkaar te laten storten.
  De Olieprijs val was het laatste zetje en niet de oorzaak


  Maak melding

 9. Suriname is groot genoeg. Als er een goed beleid over domeingrond was, zou iedere Surinamer gratis minimaal 1 ha domeingrond moeten krijgen. Grondbelasting hoefde/hoeft men niet te betalen.

  Het geld moet maar op een andere manier binnen worden gehaald door de belastingen.

  Suriname zit vol rovers en criminelen die rotzooi uithalen met belastinggelden en inkomsten van het land uit natuurlijke hulpbronnen.

  Waarom kan niet iedere Surinamer die 18 jaar oud is gratis 1 ha domeingrond in eigendom krijgen, om te bebouwen, een huis op te bouwen e/o ondernemen?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Wat een onzin kraait deze Misie-kaba uit ! Dus het is een voordeel dat wij nu in deze ellende zitten.
  Hij zat toch daar samen met die andere paarse ezels om beleid te maken toch?.Hij beloofde het volk een Dubai toch?
  Wat een oerdomme redenering van deze Awariedomrie; m.a.w. door deze crisis gaan we vooruitkomen.Dus door een economie kapot te maken, een heel volk in armoede te dompelen gaat de economie weer bloeien !Wat een rare manier om een land te ontwikkelen.Deze man is echt rijp voor een inrichting , totaal geschift !!!


  Maak melding

 11. Een voordeel voor de leiders van de NDP zou je bedoelen .. “Roy” (foe wan pipel) bo takie .. Voordeel ??!!?? Voordeel ??!!?? Me mars papa !!


  Maak melding

 12. Moeten ze 1 keertje hun eigen rommel opruimen…blijkt ook nu weer dat ze er niks van bakken… ze maken er een nog grotere puinhoop van…Ex president Venetiaan had het Surinaamse volk gewaarschuwd om niet de illusie te hebben dat als Bouterse democratisch gekozen zou worden , dat het anders er aan toe zou gaan dan wat wij van hem gewend zijn.. namelijk dictatoriaal en op macht belust gedrag……..
  Misiekaba was 4 jaar oud toen Bouterse in 1980 de coup pleegde…..en 6 jaar toen hij op 8 december 1982 de moorden pleegde cq de opdracht daartoe gaf….Hoe serieus moet je een snotaap die helemaal niks van de jaren 80 in jongvolwassen- of volwassenheid heeft meegemaakt , nemen.Andre…ga toch weg man..jij Steve Meye en Carl Breeveld zijn een schande voor de groep geestelijke leiders in Suriname.


  Maak melding

 13. Misikaba belazert de boel. Hij noemt zichzelf awaridomri en zegt niets af te weten van wat DDB in de jaren 80 van de vorige eeuw had uitgehaald.

  Hoe kan een awaridomri dan voorganger van een kerkgemeente is, alles van de Bijbel en Jezus Christus zo goed te weten of belazert hij de gemeenteleden ook?

  Wie houdt wie voor de gek? Van de Bijbel/Jezus Christus alles af weten en van DDB niets afweten. Gekker moet het niet worden.

  Misikaba kent de geschiedenis van de jaren 80 van Suriname niet, terwijl we in het internettijdperk leven en alles van DDB op het internet te vinden is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 14. Volgens Misiekaba is de crisis niet op de eerste plaats het gevolg van corruptie en verspilling.

  Misiekaba heeft zo te zien vergaderd met de beste ervaringsdeskundigen van het land, hij heeft daarbij niet gelet op kleur, ras, godsdienst en politieke voorkeur van de deelnemers, daarom zaten o.a. aan Abrahams, Dino, Boerenveen, Gilds, Balesar, Alibux, Graanoogst, Soemita, Somohardjo, Sapoen, Brunswijk, Polak en Meriba om tot deze, van mega inzicht getuigende, verklaring te komen.


  Maak melding

 15. Natuurlijk is deze Djuka niet mee eens, want al die apen in het binnenland zijn opgevreten!! Nu komt hij in de stad beroven!!

  Ik heb wel een jachtgeweer!! kom niet bij mij op mijn erf!! anders schiet ik je aan flarden!! ju ma p..ma ju!!

  Ik geef je 1 advies en dat is,, pleeg zelfmoord!! en het liefst je mati Bouta meenemen!!!! opgeruimd staat netjes!! of niet soms???


  Maak melding

 16. Meisjekaba en simons en abdul horen thuis
  In de dierentuin!!!!!
  Of je kan ze ook voor de hongerige tijgers
  In de dietentuin smijten samen met boefraad en moordenaar!
  Dang a kaulo torie los op ja!
  Wedden of niet de koers daalt direct naar 1op 3!!!
  Me barrrr joeeee nanga a puinregering dies!
  Moro stront ey doro!!!!!
  God zij met suriname!!!!


  Maak melding

 17. Deze zelfde Misiekaba had enige tijd geleden in het parlement geroepen dat Hoefdraad moest opdonderen , nadat deze de vorige minister van Financien ( Andy Rusland) ervan had beschuldigd onjuiste monetaire cijfers aan hem te hebben gepresenteerd..
  Het is tekenend voor zijn ongeloofwaardigheid en slapheid dat hij zijn braaksel weer had ingeslikt na door Bouterse binnenskamers te zijn gecorrigeerd ……
  Misiekaba , als jij dit bericht leest , ik geef het jou op een briefje.. Du moment Bouterse de pijp uit is , zijn jouw politieke dagen geteld en wordt jij evenals de vele andere pajongwaaiers van Bouterse een paria in Suriname……
  De geschiedenis herhaalt zich . Tal van meelopers van Bouterse zijn bij het grofvuil gezet door deze moordenaar…
  Word wakker en distantieer je van deze duivel voordat het te laat is..


  Maak melding

 18. De Puinhopen Van 5 Jaar Bouterse

  Mensen en mensen Kinderen,

  Voor de NDP is Corruptie, en wanbeleid een religie en word gepredikt door de heer MISIKABA..


  Maak melding

 19. Zelfs een oerdomme paarse knecht van baas en echt geen oprechte knecht van de Weg, De Waarheid en het Leven. Het tegendeel heeft deze valse profeet bewezen, er is geen weg, geen waarheid en geen beter leven voor al die oerdomme paars verarmde zombies. Deze wolven in schaapskleren, samen met de zgn religieus adviseur van staat, de valse apostel en judas Bree, zijn debet aan het geestelijk verval in het gehele land. Oma nanga opa taki keba……..soort zoekt soort na soso lee en paars geboefte.


  Maak melding

 20. ik hoef Mis niet meer uit te schelden genoeg mensen voor mij hebben dat al gedaan.

  Als hij de geschiedenis van Su niet kent is hij net als de duitsers die na de oorlog zeggen ich habe es nicht gewuzt. of zo iets. Om de geschiedenis niet te willen kennen sluit hij zijn ogen voor de misdaden van paarse lijder bouterse en is hij mede scbuldig door het helpen te verdoezelen.

  Is zijn rijkdom geen gestolen goed?


  Maak melding

 21. Misiekaba, voor alle duidelijkheid.
  De oorzaak van de crisis in Suriname is door 5 dingen ontstaan.
  1. De dalende prijzen van de exportproducten.
  2. verkwistend beleid.
  3 Niet sparen.
  4.geen diversificatie
  5 Geen aandacht schenken aan de waarschuwingen van critici op het internet.
  U als dominee hoort als geen ander het verhaal uit de bijbel te kennen van de 7 vette koeien die door 7 magere koeien werden opgegeten, voorstellende de 7 vette en de 7 magere economische jaren. Overduidelijk het bewijs dat de bijbelkennis in Suriname afneemt.


  Maak melding

 22. Voor de duizendste keer: bouta heeft geen visie om su te besturen!
  Jullie luisteren niet!
  Dan maar voelen!
  Hy zit daar als pres alleen maar om uit handen v justitie te blijven maar ook daaraan komt er e eind!!!!
  Gods molen maalt langzaam maar zeker!
  Kijk maar zelf wat bouterse v su heeft gemaakt 2de haitie!!!!!
  Hele volk vloekt deze moordenaar en volksmisleider!!!!


  Maak melding

 23. @ Damsco …. kerel, je bent zo radeloos dat je niet eens meer weet welke houding aan te nemen. Domme, stomme BOERIETJIE …. wij zijn niet moe … never … nooit !!!
  Zolang KILLER BOUTERSE niet veilig achter slot en grendel is, zullen wij niet rusten … het recht moet zijn beloop.

  @ Damsco … OMHOOGGEVALLEN BARA …. volgens Misiekaba is de crisis niet op de eerste plaats het gevolg van corruptie en verspilling. Kerel, breek me de bek niet open: Misiekaba is even of misschien corrupter dan menig NDP-er. Miesiekaba en Bouva zijn de grote fraudeurs van de NASCHOOLSE OPVANG. Vraag Miesiekaba hoeveel SRD’s hij per maand toucheerde …. tonnen en nogmaals tonnen. Bouva toucheerde per maand SRD 600.000.

  @ Damsco … OMHOOGGEVALLEN BARA, DOMME BOERIETJIE … operation PLUK ZE KAAL … is aantocht,
  mark my words.


  Maak melding

 24. Bouta fuck oe up jongu!!!!!!!
  Sang ey psa jongu in switie konde????
  A ellende na bouta brada!!!!
  If a mang ow saka dang a koers ow kon direct 1 op 3.
  Me bar joe!!!
  Stand by for more action!!!!


  Maak melding

 25. Deze zogenaamde profeet uit het oerwoud, praat de meest grote onzin, en probeert met zijn oerwoud geschreeuw nog indruk te maken, en alles recht te lullen wat krom is, dot gedrocht kan alleen nog indruk maken bij zijn soortgenoten zonder hersencellen, want iet zinnigs uit die die boca, zal er nooir komen, heel jammer dat Suriname het van dit soort randdebielen het moet hebben.


  Maak melding

 26. Ik ben dezelfde mening toegedaan..kijk naar het aantal inwoners in Suriname en naar de grootte van het land.Elke Surinamer zou tenminste een stukje grond kunnen krijgen waar ze op kunnen bouwen wat groente etc kunnen planten.Toen ik dat poste,werd me erop gewezen dat een persoon door wat “gratis”te krijgen niet gemotiveerd raakt..???Maar nee..er worden ha’s aan gronden aan vriendjes gegeven en die gaan verkavelen.Dan mag het overig deel van de bevolking deze kavels peperduur kopen.Dan gaat MISIEKABA ons vertellen dat er aan de crisis ook voordelen zitten.Wel als dat zo is…dan zou het zo moeten zijn voor de hele bevolking.Ik vind dat de beleidmakers in Suriname geen kaas hebben gegeten van bestuurskunde..En toch lopen sommige met behoorlijk wat “papieren “op zak.Maar de hebzucht heeft het gewonnen van de opgedane kennis lijkt wel.DE SURINAAMSE POLITICI HEBBEN ALTIJD AL HET VOLK BELAZERD..MAAR MET DEZE NDP/DDB COMBINATIE IS HET LAND VOLKOMEN HET SPOOR BIJSTER…Als deze crisis in Suriname straks voorbij is ..welke kant gaan wij dan op?


  Maak melding

 27. Ik blijf erbij wat hebben deze beide heren Meye en Breeveld te zoeken in de politiek?.Wat heeft ze geïnspireerd tot enige samenwerking met deze machthebbers?Hebben ze hun handen niet vol ,achter het aangaan van de”kudde”die hen is toevertrouwd?Maar je inzetten voor de zaak van de ALLERHOOGSTE brengt niet zoveel in het laatje.Dan maar in de politiek.Ook bij hun is het doorgedrongen dat je in Suriname snel rijk wordt als je zo dicht mogelijk bij de NJANG PATOE bent.Voor deze mannen heb ik geen geintje respect en ze zijn in mijn ogen GEESTELIJK BLIND !!!


  Maak melding

 28. “DAME HET IS GENOEG” moet ons niet proberen te belazeren.Als ze het zichzelf aan doet ..PRIMA.Zoals je zegt effe googelen.Ze kent heus wel de Surinaamse geschiedenis maar een ieder gaat voor zijn of haar eigen belang.Wanneer gaat er eindelijk weer een andere wind waaien in Suriname.


  Maak melding

 29. Hij moet behoorlijk achterlijk mongool zijn geweest of een draadje los in zijn hersen balk om zulke tegenstrijdige uitspraken te doen.
  Het redden van de judassen gezicht van deze regiem is niet meer mogelijk.


  Maak melding

 30. Allemaal een pot nat..Ik heb daarom geen illusie dat er ooit wat terug gevorderd wordt van enig gestolen geld of goed.Het is een bende,lijkt wel Alibaba en zijn rovers.En als er geen onderzoek naar wordt gedaan..neem het van mij aan ..het bestelen van land en volk gaat gewoon door.Ze stelen of frauderen samen dus dekken ze elkaar in.HET IS EEN NORMAAL FENOMEEN GEWORDEN.


  Maak melding

 31. Natuurlijk brengt crisis Suriname ook voordelen.
  Citaat Crijf.
  Elk voordeel heb zijn nadeel.
  Dus als er 100 zaken zijn dan staat er tegen over een die zijn voordeel heeft.


  Maak melding

 32. Hoop het zo…kijk er echt naar uit.Ik zie graag dat de beleidmakers ter verantwoording worden geroepen voor hun WANBELEID.Wil Suriname gered worden,wil je dat er een nieuwe weg wordt ingeslagen, dan moet er tot actie worden overgaan.Anders blijft alles bij het oude..Het moet genoeg zijn..politici moeten tot orde geroepen worden.HET ZELFVERRIJKEN TEN KOSTTE VAN LAND EN VOLK IS PASSÉ!!!


  Maak melding

 33. MIE SJIE KA KABA is vol LOF over de verrichtingen van KUMAKOISI omtrent de Economie in Suriname.

  Overloper Waterberg heeft geroepen dat er een STANDBEELD voor Wonderboy Gilmore moet komen aangezien deze `KROTEheid` zoveel heeft betekend voor Suriname?

  KROTEheid= EEN AFGELEIDE VAN STREELONG KROTE!!!

  Soso KAKA e ticket I Love Su


  Maak melding

 34. Miesie kaba , noemt zichzelf dominee .hij misleidt het volk omdat zijn boterham flink belegd is . maar alles heeft een begin en einde . Steve Meije idem dito ,allemaal oplichters en belazer.


  Maak melding

 35. Deze imbeciel heeft gelogen dat hij van Suriname een 2e Dubai gaat maken, deze idioten horen in de gevangenis thuis. Zijn broer in Blijdorp zit ook achter de tralies !!!

  Ik geloof niet dat deze mensen die op hem lijken, welvaart kunnen brengen in een land !!!!


  Maak melding

 36. STANDBEELD voor Gilmore ??? , hij heeft in anderhalf jaar tijd, EEN MILJARD aan reserves VERSPEELD bij de Centrale Bank van Sur door DOM Beleid !!

  Ook heeft hij toen de staatskas al LEEG was, 1,8 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-biljetten in omloop gebracht !

  Dus ………ndp kan kong nanga deng standbeeld !!!
  Standbeeld, weergevende een FAILLIET Sranang !!!


  Maak melding

 37. Safru

  Waterberg heeft in paniek een greep in zijn medicijnen voorraad gedaan toen hij Boefdraad op een voetstuk plaatste.

  Wie kan er na de wan vertoning in de DNA rondom HET plan nog geloven dat iemand Suriname geld gaat lenen anders dan tegen 110% zekerheid.

  Na de poeha van Dinsdag verdween de President (hij is echt de weg kwijt) werd de VP ziek. Donderdag was de regering vrijwel verdwenen en ook Simons waarschijnlijk bij Bouterse om hem uit te leggen wat er in de DNA gebeurde.
  Vrijdag was het nog erger. Er waren maar 2 MINI-STERREN in de DNA en men begon weer eens vresselijk veel te laat.

  Nog 5 (dagen) en we weten welke truc zijne excellentie de president van de Republiek Suriname zijn volgelingen zal voor houden. Onder tussen neemt het aantal medestanders sterk af en roeren ook internationale organisaties zich. Rekenmaar dat het IJC zich zal laten horen als er iets fout gaat.

  Nog 5 (dagen) en de regering moet haar eerste tentamen doen bij de nieuwe president van Suriname de heer Joshua Charap.


  Maak melding

 38. Doodgang van de honger heeft ook voordelen.

  Een mond minder te voeden…

  Aldus de redenering van André Misiekaba (NDP) die nog geen jaar geleden hysterisch krijste dat God persoonlijk Bouterse had aangewezen als leider van Suriname


  Maak melding

 39. De man doet er goed aan een ander beroep te zoeken.
  Hij is het contact met de samenleving volledig kwijt.
  Hij kan beter zijn mond houden.
  Meer aandacht wil ik niet aan deze weirdo besteden.


  Maak melding

 40. Voordeel van grondbelasting is dat alle gestolen gronden gaan dalen in prijzen en evt. teruggegeven wordt aan de staat.

  Laten we zeggen SRD 500, per hectare per jaar voorbeeld. Iemand die dus 10 hectare gestolen heeft moet elk jaar 5000 betalen, snappen jullie het niet, dat dit wel gaat werken.

  Als je de stroom met 1000 procent kan verhogen kan je dit ook erbij doen toch. De dieven zullen er de dupe van worden.


  Maak melding

 41. Dat is nou net de (rovers)gilde die de Surinaamse kas op een of ander manier onveilig maak.Dat hij nou net bij deze mannen van “GROTE”naam voor advies moet aankloppen.MISIEKABA…A KABA FOE TROE..!!!


  Maak melding

 42. @ Realist

  Een corrupte overheid die alle rechtsregels en de Grondwet vertrapt, zal NOOIT enige vorm van vooruitgang in Sranang kunnen brengen !

  Het wachten is op de ineenstorting van de KLEPTOCRATIE Sranang, die personen die zich politici noemen, hebben gemaakt van de rechtsstaat Switi Sranang !!!

  ALLE politieke en andere BOEVEN-ook de gronddieven-moeten door een werkend justitieel apparaat en een FIOD, worden KAALGEPLUKT !


  Maak melding

 43. Ervaringsdeskundigen..??..now you’re going overboord.Als dit het is wat Suriname aan intellect in huis heeft.Cry me a river…Dit is een belediging aan het adres van de ECHTE Surinaamse mannen ..Ja ja want die zijn er ook..die hard werken om voor hun en de hunnen te voorzien….


  Maak melding

 44. DDB heeft mij ondanks alles veel “(LEED)VERMAAK” bezorgt.Sorry Surinamers het treft jullie meer als mij.Ik weet niet of mijn verstand zijn intellect oversteeg.Maar ik heb NOOIT enig iets geloofd wat uit zijn mond kwam.Ik ben niet lichtgelovig.President je was of te “dom”of ik was te “knap”.Wat uit je mond kwam was zo doorzichtig en stupid.


  Maak melding

 45. Ik hoop zo dat de heer Joshua Charap zijn hart laat spreken,en de beleidmakers voor het tentamen laat slagen.Ik hoop dat de heerJoshua Charap over zijn hart strijkt en zij met vlag en wimpel het examen halen.Misschien een paar ha’s voor Joshua? Of een paar extra zakken srd’s drukken? Mee doen ..mee denken ..mee beslissen toch???


  Maak melding

 46. Niet te realistisch zijn…De vele gronden die zijn geschonken ..zijn/worden ondertussen verkaveld en verkocht aan Surinamers die niet in aanmerking kwamen voor een bouwkavel.De berekening klopt niet ..het geld is/wordt reeds gecashed.


  Maak melding

 47. @Diana

  Meneer Charap is een technocraat die precies binnen de lijntjes kleurt en een heel stevige hardship allowance gaat ontvangen voor 3 jaar Suriname op kosten van Suriname.

  Je mag er zeker van zijn dat hij hard zal zijn. Hij heeft Cambodja ooit en lening van $ 1.600.000.000 tijdelijk onthouden in zijn jongere jaren. Ofwel het is geen kliene meneer en Hoefdraad is als voormalige chef bezemkast bij het IMF of Wereldbank geen gelijke voor deze meneer.


  Maak melding

 48. Misiekaba en zijn leiders hebben zichzelf verrijkt dus kan hij makkelijk lullen.De man heeft geen verstand van niets.Ze hebben Suriname leeggeroofd.Waar zijn die reserves van het land.In 5 tot 6 jaren tijd heeft Suriname niets meer hoe kan dat meneer Bouterse en zijn achtervolgers.Het volk huilt en zoekt om hulp in het buitenland.Ze moeten Bouterse laten oppakken en opsluiten en al zijn bezittingen verbeurt verklaren want hij is op een onjuiste manier eraan gekomen.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 49. De bedoeling van een grote gronden is dat het verkaveld wordt en dat ik en met mij vele andere het gaan kopen..Bouwkavel 400 m2 voor 10.000 euro..Dat is toch niet moeilijk te snappen.Waarom zal je ploeteren op 20ha als het zo is verdient 10 ha x 10.000 is 100.000 : 400 is .250 x 10.000 euro is 2
  500.000 euro..Hoop dat mn berekening correct is..schrik er zelf van..wat een geld


  Maak melding

 50. Deze belasting verhoging komt weer op het bordje van de eenvoudige ,hardwerkende burger..die met veel en hard werken deze bouwkavel van 400 m2 heeft kunnen kopen.De hufter die cashed maar…of snap ik het niet!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.