Boekpresentatie ‘Sranan Gowtu’ op feest in Hoofddorp

0

Op zondag 26 juni 2016 organiseert Joyce Foodcorner een Sranang Fesa van 15.00u – 23.00u in Sportcomplex Koning Willem-Alexander te Hoofddorp. De dag staat in het teken van de presentatie van het boek ‘Sranan Gowtu: iconen uit de Surinaamse muziek’ geschreven door Diederik Samwel. Gastspreker is Samwel zelf. Het wordt een bruisende muziekpresentatie met stoomcursus Sranan Gowtu. Aansluitend is er een optreden van Patrick Tevreden & Lobi Firi featuring Dorethy Sabajo. Special guest is Oscar Harris.

Sranan Gowtu staat voor Surinaams Goud en is een initiatief van zanger/entertainer Edgar Burgos en platenmaatschappij TopNotch-directeur Kees de Koning. Met Sranan Gowtu wordt de levensloop en ontwikkeling van de Surinaamse muziek eindelijk vastgelegd. Het boek Sranan Gowtu bevat portretten, profielen en tori’s van en over de bekendste Surinaamse muzikanten die aan beide kanten van de oceaan succesvol waren. Van Kid Dynamite, de beide Woiski’s en Max Nijman tot Lieve Hugo, Oscar Harris en Kenny B.

Over Diedrik Samwel:
Auteur en freelance journalist Diederik Samwel (53) raakte in 1998 verknocht aan Suriname, waar hij in totaal zes jaar woonde en werkte. In zijn laatste, mede door platenmaatschappij Top Notch uitgegeven boek Sranan Gowtu (november 2015) gaat hij aan de hand van portretten, interviews en achtergrondverhalen in op de recente Surinaamse muziekgeschiedenis. Daarmee heeft Samwel vier non-fictie boeken over Suriname op zijn naam staan. In 2013 debuteerde hij als romanschrijver met Jelaya en begin 2015 publiceerde hij een reisgids over Suriname. Samwel publiceert regelmatig in NRC Handelsblad, De Volkskrant en de VPRO Gids. Daarnaast werkt hij als redacteur en columnist voor de Surinaamse nieuwssite Starnieuws.

Zondag 26 juni 2016
Sranang Fesa
15.00u – 23.00u
Sportcomplex Koning Willem-Alexander
Bennebroekerweg 800, 2134AB Hoofddorp

SF

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.