Overheid wil meer Yoga in Suriname

22
Yoga in Suriname

Cultuurdirecteur Stanley Sidoel(l) en de ambassadeur van India, Satendar Kumar(r), in kleermakerszit tijdens een workshop in het kader van de herdenking van de Internationale Dag van de Yoga dinsdag in de Congreshal, Paramaribo.

De workshop was georganiseerd door het directoraat Cultuur van het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, in samenwerking gedaan met het Indiaas Cultureel Centrum in Suriname. Dit op verzoek van het Kabinet van de President.

Sidoel heeft de dag aangegrepen om een oproep te doen tot meer beoefening van yoga in Suriname, omdat de dagelijkse oefeningen uit de Indiase traditie zou bijdragen aan geestelijke en lichamelijke gezondheid.

Bekijk ook:


22 REACTIES

 1. Whahaaaaa yoga gaat de problemen van Suriname niet kunnen oplossen. (Dit op verzoek van het Kabinet van de President)

  Wat is dit voor idioterie. Bouterse moet zijn spullen pakken opkrassen.


  Maak melding

 2. Voor christen beoefenaars van yoga is het aanbevolen het boek van Stephanie Syman te lezen. De titel is The subtle body: The story of yoga in America.

  Enkele citaten uit het boek.
  Yoga kan niet helemaal los gezien worden van zijn spirituele wortels in Hinduism en Buddism.
  ……dat yoga kan niet echt worden gescheiden in fysieke en spirituele dimensions. In yoga is de fysieke het spirituele..De oefeningen en de dicipline van yoga zijn bedoeld om met het Goddelijke in contact te komen.
  Christenen moeten mediteren over Gods Word -een externe Word dat tot ons komt door goddelijke openbaring.

  Amerikanen hebben yoga tot een oefening ritueel gemaakt, een middel om attentie te focussen, en een weg voor een langer leven en goede gezondheid..

  Volgens mij geen gevaar. Yoga brengt je bij God.


  Maak melding

 3. als god het ook betaald is er niets aan de hand
  nuchter blijven denken, kom voor je rechten op
  en blijf demonstreren tegen al het tuig van de deze aarde


  Maak melding

 4. Jammer de voedsel packetten creolen kunnen niet meedoen .Ze hebben het geld niet.Ze moeten eten en schoolgeld betalen. De overheid heeft geen geld om voor ze te betalen. De paarse kliek heeft het geld opgemaakt.


  Maak melding

 5. @Tunggak ” de Welbekende Indiër christen Sadhu Sundar Singh is ons voorgegaan in meditaties in de vorige eeuw jaren 20…..lees zijn boek ” hij zag de Hemel ” voor zijn openbaring van het onuitsprekelijke .


  Maak melding

 6. Een goed idee .. Yoga en meditatie is goed voor lichaam en geest ..

  sowieso is meer lichaamsbeweging een hele goede aanrader voor alle Surinamers .. Kijk maar hoeveel Surinamers hart – en vaatziekten, suiker of een te hoge cholesterol hebben ..


  Maak melding

 7. De overheid nog wel… Hebben ze niets te doen daar. Er moet een land bestuurd worden en er dreigt een constitutionele crisis.

  A ferferi toch mang!


  Maak melding

 8. @Ray: Hoe gaat Yoga de problemen oplossen?

  Mensen gaan beter functioneren en minder zelfzuchtig worden.
  Het is dan ook niet een oplossing dat al de volgende dag gaat werken, maar na enkele maanden zie je al het effect bij de meeste mensen.


  Maak melding

 9. @Son’ als je goed lees,merk je dat ik gereageerd heb op wat tunggak schreef over “Christenen moeten mediteren over Gods woord ….dat Sadhu Sundar Singh als Christen vele openbaringen en visioenen kreeg van het Onuitsprekelijke door stille tijd te houden,dat een vorm van meditatie is .


  Maak melding

 10. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  ‘ Overheid wil meer yoga in Suriname’. Yoga beoefenen schenkt geestelijke rust, maar als de overheid dit gaat roepen is het de vraag wat hier achter zit!

  De overheid dient zich meer te richten op haar grote verantwoordelijke taak om EERLIJK en RECHTVAARDIG Politiekbeleid te voeren, EN DAT IS NU HARD NODIG IN HET LAND!

  Dus naast yoga, WAKKER BLIJVEN VOORAL OOK VAN BELANG!

  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…..RECHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.