Oppositie staat op verwijdering duo uit parlement

65

PARAMARIBO, 22 jun – De oppositie dringt nog steeds aan op het vertrek van de twee afvallige parlementariërs van Pertjajah Luhur, PL. Diepakkoemar Chitan enh Raymond Sapoen worden weer aangehaald in een brief aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Gewezen wordt op een rechterlijk vonnis.

In het vonnis bij kortgeding is het Centraal Hoofdstembureau opgedragen het duo te vervangen. “Het Hof van Justitie heeft in zijn laatste beschikking aangegeven dat alle rechterlijke beslissingen geëerbiedigd moeten worden”, stellen de oppositiepartijen in de brief. Dat zou net zo goed moeten geld voor het parlement. De twee zijn door hun partij teruggeroepen, nadat zij zich aansloten bij de coalitie.

Meerdere vonnissen en nog lopende rechtszaken hebben sindsdien geen schot opgeleverd. Volgens de oppositie zal het parlement zelf stappen moeten ondernemen. De twee moeten eruit en vervangen worden om te voorkomen dat zich staatkundige problemen voordoen. “Illegaliteit zal ontstaan doordat personen van wie het lidmaatschap van het college is beëindigd door terugroeping, betrokken worden in discussies en besluitvorming”, aldus de oppositie.

Bekijk ook:

65 REACTIES

 1. Chitan en Sapoen eruit schoppen mbv de politie!!
  Die 2 zijn bezig het vonnis van de rechter te ne-ge-ren ,zoals baasje het doet al 36 jaar!!
  Deze 2 mislukkelingen zijn een carbon copie van hun baasje.!!


  Maak melding

 2. In Suriname doet Boutere waar hij zin in heeft: gerechtelijke uitspraak of niet,

  Als heks Jenny nog enig eergevoel heeft en haar taak als voorzitter van de DNA serieus neemt, laat ze het duo door de politie verwijderen.

  Helaas dient Jenny niet het Parlement maar staat volledig in dienst van dictator Bouterse,


  Maak melding

 3. Wiens ‘”awarra” men eet diens taal…………

  Alle figuren (zgn vrienden) om de moordenaar heen zullen er alles aan doen om hun zgn leider te beschermen, immers gaat het om eigen belang en zeer zeker niet om landsbelang.

  Normen en waarden hebben plaatsgemaakt voor moreel verval.

  De moordenaar pretendeert te handelen omwille van vaderlands liefde maar dit is gelul natuurlijk, hij verrijkt zich zelf en merendeels van het paarse gedrocht blijft hongerig hopen op alles wat GRATIS is…


  Maak melding

 4. Dit is te triest voor woorden dat een rechterlijke vonnis tot 3xtoe totaal wordt genegeerd.
  Erzal door tante Jenny ook niets hieraan gedaan worden want dit gedrag geefr aan dat ook een vonnis tegen haar “lijder” nietuitgevoerd zal worden. We leven immers in een “Democratische Dictatuur”
  Hoe lang nog voor we van deze ellende worden bevrijd ???
  TIJD , TIJD, TIJD !!! A chance is gonna come !!! The end of the
  The rope is coming !!!


  Maak melding

 5. We maken ons grenzeloos belachelijk…een ieder is onder en boven de wet..Een complete disaster.Dan moeten wij het volk straks op dit tuig ons stem gaan uitbrengen.Mannen die de wetten van het land niet respecteren en over alles heen walsen..Sorry voor de enkelingen,heb ook nog familie wonen.Maar ik heb zo mijn twijfels om de permanente overstap te maken naar Suriname.De tijd heeft daar stilgestaan…er heeft geen vernieuwing plaats gevonden integendeel.Het wordt van kwaad tot erger…lijkt wel hoe Asocialer je gedrag hoe hoger de reward.


  Maak melding

 6. Er wordt altijd verwezen naar Bouterse als de grote boosdoener en dat is ook waar..Dat komt de mensen ( oplichters,ontvreemders,dieven etc etc)om hem heen goed van pas.De focus is op DDB..terwijl zij rustig door gaan met hun praktijken..Hij heeft een grote fout gemaakt tav de 15 mannen ..in een oogwenk waren ze er niet meer.Daar zal hij verantwoording voor afleggen.Maar de rest om hem heen is allemaal eender..het volk oplichten..En STRAKS in de verkiezings tijd weer onzin verkondigen..waar moet het heen met ons land.


  Maak melding

 7. Ik kan medeplichtigheid aan moord niet onder de zelfde noemer plaatsen maar aub..stem niet op de oude gasten.De oude partijen….kijk goed wat een partij te bieden heeft..


  Maak melding

 8. The story of Mad Dog! DDB is vergelijkbaar als je doet wat Mad Dog zegt dan krijgt je rijkdom en macht …..maar ooweee als je iets tegen mij neemt dan krijgt je bezoek in de Holst van de nacht..verder mag je zelf vullen


  Maak melding

 9. De Puinhopen Van 5 Jaar Bouterse.

  Beste mensen.

  Is een bewezen feit dat de parlement voorzitter meer van Bouterse Houd dan van ons geliefde land Suriname..

  Als parlement voorzitter mt je ingrijpen.
  Zulke tafrelen geschieden alleen maar in het midden oosten en Afrikaanse landen..

  Beste mensen The world is watching.. we worden uit gelachen in het Caraibisch Gebied en de rest van de wereld..

  Ik blijf dit herhalen beste mensen.
  De meerderheid van het Surinamse volk is onder Ontwikkeld dat is een feit.. En die meerderheid hebben de NDP aan de macht gezet..

  Een hoog opgeleid volk zou zijn stem nooit op de NDP laten vallen..

  Het zou de toekomstige leiders van Suriname Sieren, als die in de toekomst ook maximaal in het onderwijssysteem zullen gaan investeren.. zo alleen kunnen wij er vr waken .. dat leiders Als BOUTERSE Nooit meer aan de macht kunnen komen..

  Ons land heeft een sterke leider nodig met bestuurlijke ervaring die ons land terug op de kaart kan zetten zodat we mee kunnen liften in de Vaart Der Volkeren Beste Mensen


  Maak melding

 10. Er zijn intussen enkele gezegden ontstaan in Sur.
  Zo huichelachtig als Simons.
  Een dief en vernietiger als Geerlings.
  Als men tegenwoordig die namen hoort,weet men waar over het gaat.
  En een combi van deze twee namen,levert een totale neergang aan.


  Maak melding

 11. Nouw 3 vonnissen en nog steeds niet uitgevoerd?
  Wel men moet zwaar beslag leggen op chs
  Gebouw en alle rekeningen.
  Dit is te erg v woorden
  Een vonnis miet gerespecteerd worden eens of oneens maakt niks uit!!!!!


  Maak melding

 12. Net als hun paarse lijder zitten ze niet om het volksbelang, maar om hun eigen enge belangen. De hele paarse roverheid en haar lijder zijn ellendelingen die het land en volk verder zullen verarmen. Hoe langer ze aanblijven, zo lang zal het geestelijk en moreel verval blijven toenemen. Ndp na wang mpp en ook haar lijder na wang mpp vloek.


  Maak melding

 13. Naar mijn bescheiden mening is de voorzitter medeschuldig.
  Immers zij negeert willens en wetens de uitspraak van de rechter negeert.
  Dit is strafbaar


  Maak melding

 14. Het lijkt op een gebed zonder einde.
  Deze twee mensen moeten de eer aan zichzelf houden en vertrekken uit de Assemble.
  Ze berokkenen niet alleen de Surinaamse politiek, maar vooral zichzelf, onherstelbare schade aan.
  Deze kwestie geeft aan, hoe hoog het (politieke) intellect is in de Surinaamse politiek.


  Maak melding

 15. Dit geeft duidelijk het niveau weer van de oppositie, ze proberen de voorzitter van de DNA aan te zetten tot het plegen van illegale daden. Ze mogen zoveel brieven schrijven als ze willen, de voorzitter hoort ze direkt in de prullenbak te gooien.

  Dat deze ongeschoolde lieden niet eens kunnen begrijpen dat er een vonnis ligt bij CHS en dat de DNA of de voorzitter van de DNA totaal niet in beeld is in ieder geval nog niet in beeld. De eerste stap zal en moet door CHS genomen worden en dan volgen andere partijen en aan het eind de DNA.

  Probleem is alleen dat CHS geen gehoor kan geven aan deze vonnis want daarmee zouden ze tegen de kieswet handelen en dat mag niet, vandaar dat de zaak bij de minister van binnenlandse zaken ligt om te bepalen wat er moet gebeuren. Wil CHS aan het vonnis gehoor geven, moet eerst de kieswet aangepast worden.


  Maak melding

 16. Vat het gewoonweg in hun kraag en schop hen aan zijn kont eruit!!! klaar is kees en zo simpel is het!! of is het 5 jaren plan???


  Maak melding

 17. @ NO spang
  “Dit geeft duidelijk het niveau weer van de oppositie, ze proberen de voorzitter van de DNA aan te zetten tot het plegen van illegale daden. Ze mogen zoveel brieven schrijven als ze willen, de voorzitter hoort ze direkt in de prullenbak te gooien”

  Dus je houden aan uitspraken van de rechterlijke macht is een illegale daad.

  Ik begrijp het


  Maak melding

 18. Legio juridische mogelijkheden nog. Deze verraders kunnen zelfs nog pers. aansprakelijk gesteld worden.

  De oppositie is bezig met dossier opbouw dat lijkt mij wel duidelijk. Heel goed


  Maak melding

 19. Beste Pico, No Spang is een Boutist puur sang. Deze kakkerlakken hebben een hekel aan trias politica zgn scheiding der machten. Ze houden Afrikaanse toestanden.


  Maak melding

 20. De oppositie moet de deurwaardedr inschakelen om ze er. uit tegooien.
  Het recht van terugroeping staat in de grondwet..De voorwaarden in de uitvoeringswet is voldaan bij pl als vastgesteld bij de rechter. Dan nog weigert de paarse geboefte de vonnis uit te voeren. Wat een wetteloze boeven bende.


  Maak melding

 21. Zolang er lopende rechtzaken van deze twee helden zijn tegen de verziekte politieke mentaliteit van PL/NPS/VHP, zullen zij in het parlement blijven.Er moet een eind gemaakt worden aan de achterbakse regentenpolitiek van deze vuile politici die met zelfbedachte wetten hun regentenbelangen veilig trachten te stellen.


  Maak melding

 22. RobG.

  Jij woont in Nederland, ik in Suriname, vandaar mijn volgende statement.
  In iedere andere westerse democratie waren de twee heren allang van het politieke toneel verdwenen of waren zij verder gegaan als een eigen (tweemans)fractie.
  Hier in Suriname hebben ze geen steum meer van de partij, waarvoor zij in de Assemble zijn gekozen, de PL, maar ook niet meer van de NDP.
  Deze partij brandt zich absoluut niet meer aan deze twee en dat is informatie uit zeer betrouwbare bron.
  Beide heren moeten naar goed politiek gebruik gewoon de eer aan zichzelf houden.
  Zij zijn door de hele Surinaamse politeik uitgebraakt.
  Waarschijnlijk weet jij het vanuit Nederland weer beter, maar zo steekt hier in ons land de vork in de steel.
  En geloof mij echt als ik stel, dat beide heren hier geen poot meer hebben om op te staan.
  Daarvoor ben ik te goed geinformeerd.


  Maak melding

 23. Robg heeft ook weer met zijn hoofd boven de put van Slochteren gehangen! Regentenbelangen? Regentenpolitiek? 2 helden?
  Yeah right!!


  Maak melding

 24. @diana,

  Waar wil je dan nieuwe partijen vandaan halen? Is de NDP soms niet een nieuwe partij? Welke garantie krijg je dan van een nieuwe partij dat men volledig zuiver zal zijn?
  Het beste is m.i. de ‘oude partijen’ te ontdoen van mensen die corrupt zijn geweest.


  Maak melding

 25. Darvoor ben ik te goed geinformeerd, tja en deze oh zo goed geinformeerde weet niet eens dat je in Suriname nooit als een eigen fractie in de DNA kan blijven zitten. Je wordt onmiddelijk door de voorzitter teruggeroepen, zie PL.

  Als je in Suriname woont dan weet je natuurlijk niet dat in iedere Westerse Democratie zoiets als terugroepwet niet bestaat, in deze democratien mag je WEL als eigen fractie verder gaan.

  Conchise in het kort, niemand gelooft dat je goed geinformeerd bent, je had liever kunnen zwijgen, kwam je nog een beetje slim over.


  Maak melding

 26. NoSpang,

  Ik heb gerelateerd aan een westerse democratie en niet aan de Surinaamse politiek.
  Je moet wel goed lezen mi boi.
  Ik dacht dat je dat wel door had, maar niet dus en dat typeert jou voortdurend op dit forum.
  Eerst goed lezen en dan pas reageren.


  Maak melding

 27. Het wachten is op het IMF Hoe zij gaan reageren op de zoveelste coup van Bouterse..Hij heeft 3 keer eerder toen hij het niet eens was met een lopende rechtzaak ingegrepen..Hij is wat dat betreft een recidivist..zodra deze satan het niet eens is met een lopende rechtzaak, grijpt hij in..Hij is de persoon die staatsgevaarlijk is en een gevaar vormt voor de rechtstaat..dat is al 36 jaar het geval..Hij bepaalt dat het terugroepen van de 2 verraders niet moet geschieden..zijn handlangers en pajongwaaiers voeren uit wat hij en zijn adviseurs geregisseerd hebben..


  Maak melding

 28. “In iedere andere westerse democratie” zijn je eigen woorden, ik vond het al raar dat je Suriname als een westerse democratie zag, met jullie weet men het maar nooit.

  Ik blijf bij mijn standpunt dat je in het vervolg liever kan zwijgen, jullie hoeven niet altijd te reageren want ik schaam me echt voor jullie.


  Maak melding

 29. @Robje-G-de-Desi-slaaf

  Zelfbedachte wetten zegt u ???
  Bedoelt u de zelfbedachte Desi-amnestiewet, de ongrondwettige Desi-amnestiewet ???

  NDP-staatsrecht en wetsinterpretatie :

  Terugroepwet aangenomen in DNA, rechtsgeldig en strijdt
  niet met de Grondwet of internationaal recht !
  Volgens de NDP-deskundigen een nietige wet !

  Desi-amnestiewet, 100% strijdig met een VERBOD in
  de Grondwet, dus NIETIG ! Internationaal rechtelijk ligt vast dat GEEN AMNESTIE wordt verleend voor MISDRIJVEN
  zoals de 8 Dec MASSAMOORDEN !
  Volgens NDP-deskundigen is de Desi-amnestiewet geldig
  en ook nog ON-AANTASTBAAR !

  (Robje, zie de recente veroordelingen van de militairen
  in oa Argentinie, Peru, Chili, die zich ook trachten te verschuilen achter amnestiewetten ! Die zijn Allemaal
  NIETIG verklaard)

  Dus Robje-G , Desi is in de war en kan niet meer slapen,
  uw propaganda en de reacties daarop maken hem nog zieker !


  Maak melding

 30. @ No Spang
  Ik zal nogmaals je eigen tekst voor je schrijven:

  “Dit geeft duidelijk het niveau weer van de oppositie, ze proberen de voorzitter van de DNA aan te zetten tot het plegen van illegale daden.

  “Het aanzetten tot het plegen van illegale daden”.

  Vervolgens zal ik nogmaals mijn tekst herhalen en er iets aan toevoegen.

  “Dus je houden aan uitspraken van de rechterlijke macht is een illegale daad.

  Ik begrijp het”

  Nu zie ik wat je bedoelt. Je kent het verschil niet tussen een illegale en een legale daad. En dan ook nog durven te schrijven over “het niveau van de oppositie.”
  Geeft niets jongen.
  Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal je nu je toevlucht nemen tot schelden en gebruik maken van schuttingtaal.
  Geeft niets jongen.


  Maak melding

 31. @RobG,

  Je loyaliteit naar Bouterse en de NDP is groot.
  Ik hoop dat je er ook voldoening aan beleeft.
  Anders is het allemaal voor niets……


  Maak melding

 32. NoSpang,

  Je moet een posting eerst eens goed lezen en daarna pas reageren.
  Zie ook de reactie van Pico.
  En dan kijk je ook nog raar op als mensen je daarop aanspreken.
  Als er iemand beter kan zwijgen op dit forum ben jij het wel.


  Maak melding

 33. Ray

  Chitan en Sapoen eruit schoppen mbv de politie!!
  Die 2 zijn bezig het vonnis van de rechter te ne-ge-ren ,zoals baasje het doet al 36 jaar!!
  Deze 2 mislukkelingen zijn een carbon copie van hun baasje.!!
  )
  Ze moeten jou van waterkant schoppen Kwekkende Doksa!


  Maak melding

 34. Jacobus

  Schaamteloos volk,schaamteloos assemblee met de eerste onder de eersten vooraan en een even verloederd en schaamteloze president.
  )
  schaamteloze H.O.E.R.E.N.>>K.I.N.D verdwijn van waterkant, zoek een brug en ga springen!


  Maak melding

 35. Robinho
  )
  Antiliaan hoelang moeten wij jou KA Onzin aanhoren. Is het zo moeilijk om te begrijpen waterkant voor Surinamers en Antilliaanse website voor de SWA. Mais je snel weg!


  Maak melding

 36. Ik had het net nog over de unieke eigenschappen van waterkant posters, en daar heb je er nog een, ene pico.

  Ik heb het vermoeden dat er hier wat zwakbegaafden rondlopen,mik weet niet wie ze heeft losgelaten, maar goed, ook deze ga ik het proberen uitvte leggen.

  Wanneer de oppositie een brief naar de DNA voorzitter stuurt om de 2 leden de toegang tot de DNA te weigeren,kan je dit dit alleen als aanzetten tot een illegale daad noemen, dit mag niet en dit kan niet.

  Er ligt een rechterlijke vonnis maar die zegt niet dat de DNA voorzitter leden de toegang moet weigeren. De rechterlijke uitspraak zegt dat de CHS in een vacature moet voorzien.

  Wanneer ene pico zegt dat je houden aan rechterlijke uitspraken mbt de DNA voorzitter of DNA een illegale daad zou zijn, kan je niets anders concluderen dat we met de zoveelste waterkant ezel te maken hebben.

  Conchise Op een discussieforum is het een teken van zwakte Om je te verschuilen achter andere posters, op zich is er niets aan de hand maar je achter pico verschuilen is duidelijk een wanhoopsdaad.


  Maak melding

 37. Ik zou als oppositieleider ook een brief sturen naar de heren Sapoen en Chitan om hun verantwoordelijkheid te nemen en niet de rechtspraak in verlegenheid te brengen door hun aanwezigheid in DNA.

  Echter, de kans dat ze wegblijven is klein, want ze zijn geggijzelde van hun eigen he zucht en omkoping.


  Maak melding

 38. @Namie
  Ga eerst leren wet en recht te respecteren en niet hoe je het ne-ge-ren moet.
  Want respekt opbrengen is niet je sterkste eigrnschap.


  Maak melding

 39. @ No Spang
  Het siert je dat je hebt geprobeerd om het netjes te houden, edoch het is je niet gelukt.
  Ik zal je een ongevraagd advies geven;
  Maak gebruik van kortere zinnen. Doordat je gebruik maakt van lange(re) zinnen schrijf je iets anders dan je (wellicht)bedoelt.
  Ik heb mijn werknemers dit lang geleden ook duidelijk moeten maken .
  Helaas was de blunder toentertijd groter.
  Afgezien hiervan schrijf je gewoon onzin.
  Helaas kan ik nu niet schrijven: geeft niets jongen, want dit geeft wel!
  Ik zie dat je veel typefouten hebt gemaakt.
  Als amateurpsycholoog neem ik dit waar en trek de conclusie dat je heetgebakerd bent en je bloeddruk omhoog is geschoten.
  Denk aan je gezondheid en neem vooral je rust.


  Maak melding

 40. Het geblaf van de loophondjes van de oppositie is erg groot.
  Deze mensen denken het beter te weten.
  Misschien worden ze betaald door de oppositie.
  Wij zijn nu ook moe van deze teefhondjes.
  Een zekere dame zegt ik ga voor jouw stemmen CH .
  Zo dom zijn ze wonen in Nederland en hebben geen stemrecht.
  Morele en financiële steun daar kan ik mij in vinden.
  Hoe halen deze mensen het lef en wie neemt ze serieus.
  Precies de front aanhang.


  Maak melding

 41. En wanneer ze niets meer kunnen inbrengen zijn ze ineens amateurpsycholoog, terwijl ze gewoon patient van een psychiater zijn.

  En nu arme conchise hij had alle hoop gevestigd op onze patient pico.


  Maak melding

 42. Nospang,
  de oppositie is nog beleefd een brief te schrijven en de twee mislukkingen de toegang tot de DNA te weigeren.
  Die twee achterbakse idioten mogen blij zijn dat de politie niet is ingeschakeld om ze eruit te schoppen.Alleen de ndpers hebben het lef de uitspraak van de rechter te ne-ge-ren wat niemand verbaasd gezien dit gedrag van de ndpers verwacht wordt.Zoveel geduld met deze 2 verraders die de oppositie toont boi ik zou die geduld nooit hebben en die 2 knaapjes allang eruit geschopt hebben.


  Maak melding

 43. @Nospang en Surinamer
  Wel de mensen die geen stemrecht hebben zijn de gelukkigste mensen op aarde en raad eens waarom…ze hoeven de gemaakte schulden van je baasje niet terug te betalen aan het IMF.


  Maak melding

 44. Ray kan je mij vertellen waarom juist de gelukkigste mensen op aarde de hele dag op waterkant.net kamperen met hun onzin. zei ik vertellen. Weet je wat, laat maar,


  Maak melding

 45. @ No spang
  Het doet mij goed dat je mijn posting gelezen hebt.
  Nu nog interpreteren en daarna toepassen.Dit is wel een stuk moeilijker.
  Misschien, maar voor jou is het erg moeilijk, wellicht zelf onmogelijk, probeer scheldwoorden te vermijden.
  En neem je rust. Denk aan je gezondheid.


  Maak melding

 46. Nou heb ik de posters pro regering gelezen en ben tot de conclusie gekomen dat je met deze lieden niet eens een pina hut kunt bouwen.Laat staan een land opbouwen en het volk verheffen.
  Zie maar hoe ze met ongerechtigde assemblee leden aanmodderen onder leiding van een drugs president en een hitsige voorzitter.


  Maak melding

 47. Afsplitsing van parlements leden uit een fractie is niet alleen in Suriname een ‘hot item’.
  Terwijl in Suriname de regeringspartij op alle mogelijke manieren probeert de bestaande Terugroepingswet te frusteren, omdat het nu niet in hun voordeel werkt, is in Nederland de Tweede Kamer bezig te proberen zonder wetgeving het afsplitsen van fractie leden te voorkomen door een ontmoedigings beleid. een commisie van Tweede Kamer leden heeft hierover een rapport uitgebracht.
  Zie hieronder een gedeelte uit een artikel in Trouw dd 22-6-2016:

  ” Ook de commissie van Bisschop vindt de huidige situatie onwenselijk. Terwijl voor haar buiten kijf staat dat het werken in fracties de effectiviteit van het parlementaire bedrijf vergroot, heeft het voor Kamerleden nauwelijks gevolgen als zij zich afsplitsen. Ze krijgen een vergoeding naar rato waarmee ze medewerkers kunnen aanstellen, plus een fractievoorzittersvergoeding. Alleen in spreektijd gaan ze erop achteruit.

  “Nu heeft afsplitsen een zekere aantrekkingskracht”, zegt Bisschop, die met zijn commissie meer voelt  voor stevig ontmoedigingsbeleid. Kamerleden die overwegen zich af te scheiden, moet geen ondersteuningsgeld meer in het vooruitzicht worden gesteld. Ook mogen afsplitsers zich niet langer fractie noemen, enkel ‘groep’, en dient hun spreektijd te worden gehalveerd ten opzichte van fracties van dezelfde grootte.

  Volgens Bisschop is er simpelweg ‘één logisch moment’ om fracties te vormen en dat is tijdens de eerste vergadering na de verkiezingen. Daarna kunnen fracties nog wel fuseren en kunnen Kamerleden overstappen naar een andere fractie, maar moet het vormen van nieuwe fracties onmogelijk zijn. Afsplitsen als ‘groep’ blijft een optie, maar wel een optie met een zeer sober vooruitzicht. ”

  Zo’n regeling brengt duidelijkheid of een fractie lid nu wel of niet is afgesplitst. Kostbare rechtszaken worden vermeden.


  Maak melding

 48. Een nieuwe partij bied je geen ene garantie ..dan het feit dat je wel of niet op ze kan stemmen.De oudere partijen ….hoe wil je deze zuiveren..?? Begin maar aan te wijzen wie je bv. bij de NDP in de volgende verkiezingen er niet meer bij vind horen.Of niet meer bij wil hebben vanwege hun slappe of corrupte inbreng.Ik wet dat het je niets oplevert..ze kunnen die ene lastige stem best missen..


  Maak melding

 49. Geen ene partij bied je zekerheid ..het blijft een gok.Maar breng je stem uit naar je beste kunnen.Gedraag je niet als een kip zonder kop..Waarom is het zo dat sommige politici het land schaden (corruptie etc etc) en keer op keer worden herkozen?Als jij het niet weet ..weet ik het ook niet.


  Maak melding

 50. Ik behoor ook tot de “zekere “dames maar onzeker ben ik absoluut niet.Als ik zeg dat ik voor de partij van C.H. zou stemmen betekent dat dat ik dan stemrecht zou hebben..Kan dat ook tot een van de mogelijkheden behoren?


  Maak melding

 51. Dat is precies wat me ervan weerhoud…waarom zou ik meebetalen aan wat ik niet heb gecreeerd..en waarom zou ik terug willen naar een land waar de tijd heeft stilgestaan. ( NIETS MIS MET HET LAND,ALLES MIS MET SOMMIGE INWONERS)


  Maak melding

 52. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  De situatie in Suriname is volgens DDB erger dan verwacht.
  Wie Houdt Wie Voor De Gek? De Dief DDB En De Rovers/Criminelen Roepen Heel Hard: Houdt De Dief!

  Sinds DDB En De Rovers, Criminelen Rondom HEM Heen op 25 februari 1980 de staatsgreep in Suriname gepleegd hebben, belazerd DDB het Surinaamse Volk.
  Zie:
  – op de vlucht zijn doodgeschoten van de ongewapende en in Fort Zeelandia opgepakte en standrechtelijk geëxecuteerd15 slachtoffers van de 8 december 1982 moorden,
  – DDB, Ik was niet aanwezig op 7, 8, 9 december 1982 in Fort Zeelandia in Paramaribo – Suriname,
  – Neks No Fout,
  – 18000 woningen
  – vierbaanweg van Zanderij met een afslag naar SB Suriname naar Rio de Janeiro Brazilië,
  – Tram/Trein van Poelepantje – Onverwacht
  – Diepzeehaven van Paramaribo – Suriname
  – Voedselschuur van het Caribischgebied,
  – Grootste Casavefabriek van het Caribischgebied,
  – bruggen over de Corantijnrivier en Marowijnerivier,
  – iedere leerling een laptop,
  – iedere leerling een celphone,
  – Tweede Dubai,
  – 3 x skeer van Suriname als DDB en rovers aan de touwtjes trekken,
  – grote criminaliteit, Neks No Fout,
  – smeergelden van Ballast Nedem
  – meer dan 110 miljoen us-dollar dat van het ministerie van OW verdwenen is en er geen verantwoording van is afgelegd in de DNA
  – helikopters van Abrahams,
  – domeingronden van Doeki ea NDP- rovers,
  – scalians op het Stuwmeer en (Marowijne)rivier/en
  – goud van de Surinaamse Bank,
  – ontwaarding van de Surinaamse gulden/dollar
  – geen medicamenten
  – lege schappen in de winkels,
  – de schaarse eerste levensbehoeften die dagelijks duurder worden,
  – wateroverlast in Paramaribo- (Noord), Kustvlakte, binnenlanden, heel Suriname, trenzen die zijn verstopt,
  – uitbetalingen van derden die diensten hebben verleend aan de overheid,
  – gelden ongeveer 500 miljoen ned gulden van de verdragsmiddelen van Nederland aan Suriname die in zijn zak en van de rovers kwamen,
  – militaire wapens geruild met de Farc voor drugs uit Columbia
  – bustarieven, korjaalboottarieven,
  – benzineprijs dat stijgt,
  – huizen in het binnenland van overheidpersoneel dat niet in orde is,
  – heel grote criminaliteit, Witteboordencriminaliteit, gewijzigde amnestiewet 2012, Emolumenten, Prado’s, winkelen in Parijs, SLM-vliegtuig naar andere bestemmingen vliegen, die niets opleveren voor land en volk, ongelimiteerd benzine tanken, enz.
  – EBS-tarieven voor energiegebruik per huishouding voor de arme Surinamers,
  -watertarieven per huishouding voor de arme Surinamers

  zie kids, ea, die knippa, kranten, chinese tayers, pepers, soepgroenten, op straat verkopen om aan wat centjes te kopen
  zie zwervers die op straat in de hete zon of onder balkonnen die onder water staan liggen, enz
  koersen van de valuta, wissel, wissel, wissel, Beatrix, Reagan, us, dollar, Euro,
  ontwaarding van de Surinaamse gulden/dollar.
  Een en al ellende armoede, 3 x skeer van Suriname

  DDB is de aller grootste crimineel, misleider, bedrieger, moordenaar, couppleger, rover, bandiet, enz die Suriname heeft sinds het land op 25 november 1975 onafhankelijkheid kreeg van Suriname.

  DDB is nog erger dan een orkaan, tsunami, sibie boesie, natuurramp, kernramp van Tsjernobyl, enz tot de zoveelste macht in het kwadraat. Idem de rovers.

  Suriname zal never nooit enige vooruitgang boeken met deze criminelen.

  DDB en de rovers weten dat ze zware criminelen zijn en zullen alles wat ze gedaan hebben ontkennen, uit de gevangenis willen blijven. Soortgelijke woorden van DDB: Nada, nunca nooit in de gevangenis te worden opgesloten. Zie dus de dief die heel hardt roept: houdt de dief!. Mi No Sabi, ik kan mij niets herinneren, ik was daar niet aanwezig, Neks No Fout, enz.

  Sari (s)Torie

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 53. ”Als je in Suriname woont dan weet je natuurlijk niet dat in iedere Westerse Democratie zoiets als terugroepwet niet bestaat, in deze democratien mag je WEL als eigen fractie verder gaan.”

  ==============

  Mee eens met NoSpang; de terugroepwet bestaat gelukkig niet in onze westerse democratie omdat het simpelweg een dode letter is en in beginsel ondemocratisch is, want iedere politicus heeft het recht om over te stappen naar de partij van zijn/haar keuze. Dat is een democratisch recht dat je niemand kunt ontnemen c.q. ontzeggen. Uiteraard draait het in de politiek om betrouwbaarheid, stabiliteit en loyaliteit, echter, we kennen hier geen terugroepwet want het werkt gewoon niet doordat deze wet onuitvoerbaar is.


  Maak melding

 54. Even off topic.
  Ik heb overigens de foto bij dit artikel reeds eerder gezien. Opvallend dat een groep dames gezellig bij elkaar zit op de eerste rij. Ladies first! Het lijkt wel een foto uit een islamitisch land. Zijn ze bij elkaar gezet zodat ze elkaar kunnen bezighouden tijdens de vergaderingen? Zo op het oog schijnen ze niet veel aandacht te hebben voor de gebeurtenissen op dat moment.
  Voor alle duidelijkheid voor er kritiek losbarst: ik ben niet tegen vrouwen in belangrijke posities of organen. Het moet wel een doel hebben en niet vanwege positieve discriminatie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.