Suriname’s minister van Justitie: geen crisis

84

PARAMARIBO, 21 jun – Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie ziet geen reden om te spreken van een constitutionele crisis. President Desiré Bouterse noemde het nog zo in het parlement. Van Dijk-Silos heeft het over een ‘vraagstuk.’

Het is een wel erg groot verschil in woordkeus met mogelijk vergaande gevolgen. “Ik zie dat de president over een crisis praat, maar in feite is het een vraagstuk dat ik aan de orde heb gesteld, van kijk hier even naar. Het betekent dat ik gealarmeerd ben door iets en ik heb de president aangegeven wat ik denk naar aanleiding van rapportages. Rapportages kunnen ook fout zijn”, zei Van Dijk-Silos tegenover journalisten.

Dat de brief die ze richtte aan het staatshoofd genoemd wordt als aanleiding, is volgens Van Dijk-Silos onterecht. “De brief heeft te maken met een stukje bezorgdheid en op grond daarvan heeft de president gemeend op zijn geëigende manier zaken bespreekbaar te maken.” Het afkondigen van een noodtoestand ziet ze niet gebeuren: “Daar weet ik niets van en ik ben deel van de veiligheidsraad. Ik kan zeggen dat de raad niet bijeen is gekomen.”

Bekijk ook:


84 REACTIES

 1. Dikke Cilos je ziet spoken sedert de neppe de verkiezing 25 mei 2015 dat je hoofd van Stemburo was.

  Dikke Cilos ga lekker weer een leugen op papier zitten hoe en van waar het gevaar komt .

  Dikke Cilos jouw uitstraling , straalt een heb zuchtige beeld uit als Surinaamse .

  Dikke Cilos verander je houding als vrouw, met geld kan je niet alles veranderen .

  Dikke Cilos ik vind u een leven gevaarlijke vrouw voor Suriname ,vooral op dit moment , daar er zelf niets is om te eten , zie en hoor Dikke Cilos .


  Maak melding

 2. Iedereen met een beetje fatsoen en die onderwijs genoten heeft bemoeit zich niet met een zaak die reeds onder de rechter is.
  Dat is de scheiding der machten. Bouterse kan ook tijdelijk aftreden om het recht zijn beloop te laten. Het ambt van president is al door het slijk gehaald sedert zijn benoeming zowel door hem als door zijn partij in de dna.


  Maak melding

 3. Ik zie Bouterse niet achter de tralies belanden maar als de waarheid boven water komt op 30 juni zal iedereen de ware aard zien van deze “Volkspresident”.

  Een laffe leugenaar die verantwoordelijk is voor de dood van 15 onschuldige ongewapende burgers.


  Maak melding

 4. De minister van Justitie en politie is gealarmeerd over “iets”Vind de woord keuze voor een minister erg kinderlijk en zwak gekozen. Ik probeer gewoon mee te denken met de MINI-ster wat het “iets”kan wezen.Maar ook ik kom er niet uit.Met het woord “iets”kan je zoveel kanten op.Ik houd het voor gezien


  Maak melding

 5. Dat is al straf genoeg,kan hij in alle rust gaan bezinnen,ENN ik blijf erop hameren als kers op de taart ..alle gelden etc terug in de Staatskas.Daar zal geen ene beleidsmaker aan mee werken denk ik.Ze hebben allemaal boter op hun/haar kop.Maar de Surinamers moeten dat eisen!!Dan is hun Staatskas zo weer gevuld.Uiteraard met de gelden van de overige boeven en bandieten.


  Maak melding

 6. Beste mensen,
  Dat wij de broekriemen strakker moeten houden is bekend.
  Wij Surinamers houden van luxe de meeste denken er ook zo over.
  Als mijn buurman een kleine koelkast gekocht heeft dan koop ik een grote liefst een waaruit ijsblokjes komt.
  Dit zelfde geld voor auto’s stree libie.
  Waarom is er in Suriname geen crisis omdat in een echte crisis de mensen massaal op straat gaan.
  Wij zijn al gewend dat de Surinamers altijd klagen.
  Net als de nl die klagen altijd en willen wel op de eerste rij gaan zitten voor een dubbeltje.
  Mijn buurman die 60 is heeft voor het eerst in zijn leven wat aubergine,Tomaten,bonen enz op zijn erf staan.
  Ik vroeg waarom hij ineens anders is gaan denken.
  Hij zegt dat ik hierdoor wat bespaar en ook op elektriciteit.
  Minder airco en lichten laten branden.
  Behalve dat de situatie anders is dan voorheen maar heeft wel ervoor gezorgd dat Surinamers anders is gaan denken.
  Dus elk voordeel heb zijn nadeel citaat Crijf.


  Maak melding

 7. De president heeft niet de veiligheidsraad nodig om de noodtoestand uit te roepen.
  Silos is meer windowdressing. In Suriname heeft de president de absolute macht. Silos lult


  Maak melding

 8. Oom-Bert
  hen een aanvulling:

  Dikke Cilos met haar hebzuchtige uitstraling probeert volgens afspraak met Prins Rover en Moordenaar desire delano bouterse de rust te bewaren.

  Een tactisch ingreep van MINI-ster Dikke Cilos


  Maak melding

 9. DDB heeft meerdere,en een grote kans gemist door zijn belofte aan MASRA YAHWEH,zijn oprechte spijtbetuiging aan de nabestaanden en volk,bij de inauguratie als President in 2010 niet nagekomen….dan was alles goed verlopen(vergeving,amnestie)Zegeningen voor Suriname,MASRA YAHWEH Vergeeft de oprechten van Hart….Maar inplaats van dat luisterde, hij liever naar zijn vrienden en zogenaamde adviseurs met hun dubbele agenda’s ….om zelf pastoors,gelovigen en delen van het Volk te misleidend door zelfbedrog, arrogantie,vriendjespolitiek en misleiding….zelf tweede verkiezing overwinning met list,bedrog,ongeloof en arrogantie zoals koning Saul en koning Nebukatnessar ten val kwamen,want MASRA YAHWEH Laat niet met ZICH SPOTTEN….Zo vergaat het ieder mens,die gewetenloos en niet gewetensvol wilt handelen, gevolg angst en wroeging,wat een mens zaait,zal hij oogsten(karma)….SURINAME waar er hoop is ,is leven,achter de donkere wolken,schijnt altijd de ZON….MASRA YAHWEH ZIJN Molen draait en maait langzaam maar zeker naar ZIJN GERECHTIGHEID .


  Maak melding

 10. Wat een onnozele president en coalitie.

  De vak minister spreekt haar president tegen door te stellen dat zij zorg punten aangedragen heeft. de paniek president maakt van zorgpunten een “Constitutionele Crisis”.

  Misiekaba en Waterberg maken het nog erger door te stellen dat er reeds Amnestie gegeven en dat het allemaal achter ons ligt.
  Meneer Misiekaba indien er Amnestie gegeven is dan zou er schuld vastgesteld moeten zijn iets wat mij tot op heden niet is opgvallen.

  Meneer Waterberg u bent uit de vorige regering geschopt omdat u zich aan stemming onttrok. uw partij is hier door gehalveerd en nu gaat u mee met de mensen die de wet vertrappen.

  Macht maakt corrupt in Suriname.


  Maak melding

 11. Silos de machthebbers-pion of -poptji,

  krijgt terwijl zij toevallig in het buitenland zit,

  rapportages met verontrustende inhoud !

  Toevallig heeft de KRIJGSRAAD, tegelijkertijd,

  met vermelding van Grondwetsartikel voor haar

  beslissing, de Nep-amnestiewet van Bouta,

  in een VONNIS buiten toepassing verklaard !

  Dus DORA, ga lekker een eind WANDELEN !!!

  PS : Meneer MISIEKABA begrijpt NOG STEEDS NIET
  dat regels van de GRONDWET en regels van INTERNATIONAAL RECHT, een gewone DNA-wet zoals
  de amnestiewet-Bouta, OVERRULEN !


  Maak melding

 12. Deze minister weet niet eens waar mee ze bezig is in Suriname.Als burger van Suriname vind ik het een soap wat er in Suriname gebeurt met de rechterlijke macht.Bouterse heeft alle macht en kan doen wat hij wilt als in 1982.Als het in het buitenland zou gebeuren dan was er gelijk oorlog met het volk.Maar Surinamers zijn bang dat ze opgepakt worden en doodgeschoten punt uit.Die man is ongeschikt als President van het land maar de domme massa heeft hem gekozen en kunnen niet meer van hem af.Al heeft hij Suriname vernietigd met zijn wanbeleid maakt niets uit.Het volk huilt momenteel maar kunnen niets doen want de President is een blok aan hun been.Vooruit komen ze niet meer want ze hebben geen geld.Als zit op buitenlandse rekeningen om naam van die machthebbers.Dat is nu de realiteit.Al die indianen verhalen ten spijten.Gelukkig bemoei ik mij niet met de politiek want ik heb er geen verstand van.Maar ik zou het land als burger veel beter besturen want ik heb economische kennis.Bouterse/Brunswijk en Somohardjo hebben in 5 jaren tijd Suriname kapot gemaakt met hun beleid.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 13. waarom accepteert de moordenaar die amnestie die nep is niet..

  hij zal hoe dan ook toch moeten boeten vroeg of laat..

  hij moet in zijn eigen belang nu aftreden..


  Maak melding

 14. Heb mij laten vertellen dat een noodtoestand max 90 dagen mag duren en het moet gemeld worden bij de Verenigde Naties. Met andere woorden Bouterse en Suriname raken alleen verder geïsoleerd. Het land komt straks onder een vergrootglas te liggen.

  En dan hebben we nog het dossier IMF want ook zij zullen een mening hierover hebben. Stagnatie van de economie betekent dat het terugbetalen van de lening in gevaar komt.
  De amnestiewet werd binnen de NDP ook niet unaniem aangenomen dus is er een stroming van parlementariërs die niet eens zijn met de gang van zaken. De vraag is zullen zij achter Bouterse scharen ten koste van de burgers en Suriname.

  Binnen een week zullen wij het weten. Er hangt een donkere wolk boven Suriname.


  Maak melding

 15. Als je door hard werken je het een en ander kan veroorloven moet je het ook doen.Geniet van je inzet en voel je gezegend.Maarrr niet dat stree libie onder elkaar en najagen van geld en goed.Dat kan nooit de bedoeling zijn en een slechte gewoonte.Als je niet wilt eindigen als de president.In jou geval nog zwaarder, want het zal je door een ieder toegerekend worden.Je hebt geen aanhang die het door de vingers ziet.


  Maak melding

 16. Een vraagstuk van een minister wordt door de president gemaakt tot een constitutionele crisis.
  Maar hee, wie adviseert de president? Precies, diezelfde minister (en haar dochter) o.a.!!
  Dus: naar de pers toe spreekt zij over een vraagstuk en naar de president toe spreekt zij over een crisis. Hoe gespleten kun je zijn?


  Maak melding

 17. @ Rampie … ben je soms bekeerd …. zeker niet tengoede.
  Je bent een onverbeterlijke {oerdomme } optimist.
  Je vroeg toch aan de Moderator om je reacties voor altijd
  te blokkeren. Je zou ook niet proberen om met andere omwegen op de site van WKN te komen. Het kan verkeren, zei Bredero.

  @ Rampie … nu je weer meedoet …. een vraagje: ben je surinamer of nederlander; woon je in Suriname of in Nederland …. dit naar aanleding van je posting van woensdag 22 juni 2016 om 09.18 uur.


  Maak melding

 18. Wat voor franchepane wordt er nu uitgelegd.
  Moet er van dat ene kleine iets van Dora een olifant gemaakt worden.
  Een hele DNA wordt bijeengetrommeld omdat Dora vindt dat ‘iets’ in de rapporten haar alarmeren.
  Hierna zegt Dora aan journalisten dat de rapportages ook fout kunnen zijn.
  Geen grondig onderzoek dus.
  Heeft Dora nu teveel van de left over taart gesnoept of ligt het aan Desiley die aan de witte poeder heeft gezeten?
  Can somebody, anybody please tell me what’s wrong.


  Maak melding

 19. Bouterse stort Suriname voor de derde keer in een enorme puinhoop. Alleen nu dreigt hij zelf ook in dat zelfde gat te v allen.

  De VN, Caricom. USA en IMF zullen NOOIT accepteren dat Bouterse de strafzaak tegen hem zal tegenhouden of stopzetten door de noodtoestand af te kondigen.

  De Paarse Kakkerlakken zijn er met open ogen ingetuind.

  Eigen schuld want ze waren gewaarschuwd maar Surinamers hebben een korte geheugen en laten zich makkelijk omkopen met valse beloften van een Tweede Dubai.


  Maak melding

 20. Beste mensen,
  hoe dom moet je niet zijn! KILLER BEE BOUTERSE in zijn radeloosheid ….. is alle zintuigen kwijt: hij hoort niet, ziet niet, voelt niet, denkt niet …. kraait op voorspraak van anderen alleen maar nonsens. Hoe dom moet je niet zijn.

  KILLER BEE BOUTERSE ” in the state of mind ” waarin hij verkeert … weerhoudt investeerders om in Suriname te investeren. Juist nu Suriname buitenlandse investeerders nodig heeft, is KILLER BEE B bezig met bang makerij.
  Hoe dom moet je niet als “volks president ” niet zijn.


  Maak melding

 21. Als ze mij nog toelaten om wat nieuws over te brengen dan komt het ten goede van de populaire site waar vele Surinamers lezen.
  Veel van hun reageren niet maar houden de berichten op de site wel goed in de gaten.
  Maak je geen zorgen Mul want velen juichen al maar geloof mij dat er niets de komende weken zal gebeuren.
  Wat Bouterse bedoeld heeft komt uit jullie krijgen slapeloze nachten.
  Dus wees gerust alles komt goed terecht.
  Geen reden tot paniek en feestvieren.
  Er komen wel politieke veranderingen maar jouw president die voor je familie het beste voorzien heeft daar veranderd niets.


  Maak melding

 22. @Henk Molenaar2016, de verklaring van Rozendaal moet in principe voldoende zijn om tot een veroordeling te komen. Ben benieuwd wat de strafeis zal zijn. Evt vrijspraak zal leiden tot scherpe internationale reacties. Voor meervoudig moord kan je niet anders dan levenslang eisen. Hou er rekening mee dat na veroordeling Bouterse zichzelf en zijn vrienden amnestie verlenen. Ook dan zal Suriname voor joker staan.

  Nee Henk dit land gaat een hoge prijs betalen voor dit avontuur. Misschien moet Suriname erop koersen dat Bouterse ergens asiel gaat aanvragen. Dit is toch niet meer vol te houden.


  Maak melding

 23. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Wan San Die Koek é Kon.

  Weet u het nog?
  Op de Vlucht Zijn Doodgeschoten ( zuurstof werd weggehaald.

  Aan Het Koortje Van Zijn Zwembroek Opgehangen ( zuurstof werd weggehaald)

  Sranan Skeer En Het Surinaamse Volk Heeft Geen Geld Om Te Kunnen Leven ( Honger, Dorst, Geen Rekeningen Kunnen Betalen, Zuurstof wordt ook weggehaald(gevolg is duidelijk).

  Nu Zegt DDB, De Slager Van Fort Zeelandia 8 december 1982 moorden, In DNA, Dat Alle Zuurstof Weer Wordt Weggehaald. A (S)Torie Dies No De Smeer Boeng. Niemand In De DNA Die Hem Durft Te Vragen, Waarom Hij Alle Zuurstof Wil Weghalen Van De Surinamers. Wat Gaat DDB Met Al Dat Zuurstof Doen?,
  Waarom Haalt Hij Het Zuurstof Die Surinamers Moeten Inademen weg?

  De Mens Heeft Zuurstof Nodig Om Te Kunnen Leven. DDB Wil Alle Zuurstof Weghalen. Het Klink Niet Goed.

  Waarom Wil DDB Het Zuurstof Die Mensen Nodig Hebben Om Te Leven Weghalen?

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Get Up Stand U, Get Up For Your Rights!

  Time4Chan(ge)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs!


  Maak melding

 24. A druk en zuiging op DDB wordt heel groot.

  De mensen rondom DDB moeten hem goed in de gaten houden, waardoor hij wel in de gevangenis terecht komt, i.p.v. dat hij het niet meer ziet zitten.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 25. Domme jojo heeft weer zijn conclusie getrokken na het lezen van zo’n ingewikkeld artikel.

  We witten inmiddels dat deze fantast en leugenaar moeite heeft met begrijpend lezen. Jojo de fantast probeerde in een ander artikel zijn leugen te verkondigen dat het beeld niets met zwart te maken had maar gewoon donker is geworden omdat men een bepaald product heeft gebruikt. Maken jullie maar je vertaalslag naar zijn reactie hier en aanschouw zijn fantasie en wartaal.


  Maak melding

 26. @ Rampie …. nou moet je de dingen niet omkeren.
  Niet wij, maar KILLER BEE BOUTERSE en in zijn kielzog….. jullie … krijgen slapeloze nachten.

  @ Rampie … KILLER BEE BOUTERSE is radeloos, zie je, hoor je dat niet. KILLER BEE vertrouwt niemand meer.
  Vliegt een straalvliegtuig over de Surinamerivier … KILLER BEE BOUTERSE … zou een snoekduik nemen in de riveir om voorgoed te verdwijnen.

  @ Rampie …. mijn familie heeft en wil … nu niet … nooit niet … whatsoever … te maken te hebben met een MOORDENAAR.


  Maak melding

 27. Het is al helemaal klaar de fractieleider in de DNA zegt er is amnestiegegeven door de hoogste orgaan in het land en er is een wet geslagen, punt uit. De rechterlijke macht moet zich daar aan houden. Wanneer idioten geen crisis zien, dan moet je je afvragen waar hun verstand is. Nu blijkt dus dat men de uitspraak van de rechterlijke macht niet accepteert, iedereen mag op zijn poten gaan staan maar er komt geen uitspraak.

  Trouwens de tegenstaanders blijken oorlog te willen, ze hebben geluk dat de Prrsident gematigd is en hun de zoveelste handteiking doet. Wanneer de President zegt dat hij angstig is gaan de idioten het vertalen dat hij bang is.

  Hij is alleen maar angstig voor wat er komen zal, die front idioten moeten maar blijven tergen, 8 dec. Zsl blijken een trsiler te zijn.


  Maak melding

 28. Silos heeft aparte wetten voor criminelen.
  Als het om haar criminele baas gaat dan zijn de wetten anders ,als het toevallig niet over haar criminele baas gaat zijn de wetten ook anders..Er is een hemelsbreed in de wetten tussen deze groepen criminelen.
  Nu gaat zij rechter spelen alsof ze niet al voldoende rampen heeft veroorzaakt door steeds gunsten te bewijzen aan haar criminele baas,die silos partner in crime van baasje!


  Maak melding

 29. Deze oliedomme president weet geen Nederlands te lezen.altijd verward hij woorden met de werkelijke betekenis of doet hij alsof zoals hem dat uitkomt?
  En hoe kan een minister van justitie feiten aandragen en voor heel wat onrust zorgen en daarna doodleuk zeggen dat rapportages ook fout kunnen zijn ?
  Deze vetnek van een Dora moet gewoon aftreden !!!


  Maak melding

 30. Als je familie niets wil meemaken met een moordenaar dan is het prima.
  Echter probeer niet op de stoel van de rechter te gaan zitten.
  Je veroordeeld iemand alvorens hij het tegendeel bewezen heeft.
  Iemand is een moordenaar als bewezen is dat hij vermoord heeft.
  Ik zal de Laatste zijn om te beweren dat het niet zo is als iemand schuld bewezen is.
  Tot die tijd zullen wij alleen moeten gissen.
  Beste Mul misschien heb jij Inside info die ik niet voor handen heb.
  Heb geen kennissen bij de rechters in Suriname die jij misschien hebt.
  Een tip.
  Als iemand vraagt of je een Surinamer bent en Bouterse je president is probeer dan eerlijk te zijn en niet eromheen te draaien.
  Wat alle Surinamers waar ze ook wonen hebben maar een President en dat is Bouterse.
  Let wel dat ik het niet hebt als hij goed is of niet want daar gaat het niet om beste Mul.
  Gr.en geniet van de dag blijf posten maar vergeet niet dat elke Surinamer voor altijd Surinamer blijft.
  Even nog dit had de vlag uitgehangen in Nederland toen Ruud Gullit,Rijkaard en andere beroemdheden de wk speelden en in dat jaar kampioen werden onder Renus M.
  Een nederlander die langs ging vroeg mij wat ik te vieren had.
  Ik vertelde dat Nederland de wk kampioen geworden is hij zei maar Suriname toch niet.
  Als ik jouw zit zijn zou ik de vlag snel verwijderen.
  Meer zeg ik niet hoop dat je het verhaal begrijpt .


  Maak melding

 31. @ DongDongfront

  U haalt wel heel erg veel door elkaar.

  Een bronzen beeld is aan het begin bruin en wordt gewoon zwart tenzij er meeuwen poep op zit. etc.

  Ten aanzien van wel of geen crisis. leest u de grondwet zelf maar na en een recent artikel in de Ware Tijd waar de meningen van Essed en Polannen tegen over elkaar gezet worden.
  Waarbij de beide (deskundige) heren aangeven dat het hun MENING is. De enige instantie die op basis van die mening tot een beslissing KAN komen is de rechter welke geheel onafhankelijk is.

  De grondwet zegt duidelijk dat de rechter bij inconsistentie tussen wetten bepaald welke van toepassing is.

  Indien bij een vonnis een partij vindt dat er geen recht gedaan is gaat deze in hoger beroep terwijl ondertussen de regering een echte wet met betrekking tot het constitutionele hof kan gaan produceren.

  Hier zit geen leugen bij beste DongDongFront.

  Er gaat constitutioneel ook niets mis want de heer Bouterse wordt niet vervolgd voor iets dat hij in functie gedaan zou hebben maar van ver daar voor. Het haat om de persoon Bouterse en niet om President Bouterse.
  Wat wel overal ter wereld gebeurt is zodra een ambtsdrager in een proces verwikkeld raakt terugtreed om zodanig het ambt niet te hinderen omdat de persoon besproken wordt en de persoon zich moet verdedigen.

  De grondwet regelt op een correcte wijze vervanging. Dus niets mis met wat de krijgsraad nu doet.
  Strafeis gewoon afwachten, niet inmengen (is door de grondwet verboden), Uitspraak afwachten als die tegen valt hoger beroep aantekenen.
  Ik mag aannemen dat de NDP voldoende capabele opvolgers geregeld heeft om deze oude man te vervangen.

  Venetiaan is 80 maar die is nu nog heel wat presidentieler dan de zwerver die ik gisteren weer zag verdwalen in de DNA. Hij liep weer de verkeerde kant uit. Hij kan zelfs de griffier niet volgen.


  Maak melding

 32. @Rampie

  Daarom moet je baasje zijn beschermschild Amnestie opgeven en zijn mars naar Boxel begeven om daar zijn onschuld te bewijzen alhoewel we hem niet serieus nemen.
  Hij moet niet huis aan huis aflopen want het is geen prettig gevoel als je een bezoekje van je baasje krijgt.Ergens heb ik gelezen dat je behoord tot de categorie 60 plusser en wat jij je alleen kan herhinneren is Somo en somo alleen.Voor de rest van x aantal jaren waren je hersenen zeker in slaap , naar het schijnt hebben ze de tragische geschiedenissen geschreven door je baasje de moordenaar niet geregistreed of opzettelijk niet geregistreed. Voortaan je mond dichthouden als je niks van coup 80,telefoon coup.Dec moorden,Moiwana slachting,bouta amnestie ,weet!


  Maak melding

 33. @Rampie

  Dom ding.
  Waarom moet je de surinaamse vlag uithangen tidens een wk!!Suriname speelt geen wk.Rijkaard is een nederlander en speellt namens Nederland !
  Hij maakt Nedrland trots niet Suriname.Aan Suriname denkt die man helemaal nie.Je moet je emoties beter onder controle houden.En pfff…behalve de paarsen is er niemand die je lijder voor plesjidentje ziet!Als iemand mij b vraagt wie president is van Suriname kijk ik gelijk dE andere kant op,ik schaam me dood te zeggen dat bouta de moordenaar de lijder is met amnEstiE en al.


  Maak melding

 34. sang, Bessie Turf heeft de president, verdachte Desi B. bang gemaakt en dus krabbelt ze weer terug. (A No Mi…)

  Een tros bananen wordt door Paula Abdoel rechtgepraat;(toekonstig ambassadeur in Saoedi Arabie?) ondertussen heeft dr. Celicius Waterberg zijn zetpil gekauwd en ingeslikt, anders kan ik die onzin van hem niet begrijpen.


  Maak melding

 35. Jojo alleen achterbakse beesten en zwijnen als jou hebben een zwerver gezien. De rest heeft een vaderlandslievende volksPresident gezien.


  Maak melding

 36. @JoJo, je hebt groot gelijk.

  De Universiteit van Suriname mag aan schoning gaan doen, omdat men rechten gaat studeren en als het er op aan komt dan spreekt men een ander taal. Dit alleen om hun baas Bouterse vrij te pleiten.

  Ik zou zeggen, Bouterse ik hoop dat jij en je familie nu slapeloze nachten krijgen!!!!

  Bouterse is en blijft een MOORDENAAR


  Maak melding

 37. DongDongFront

  Ik maakte een vergelijking met Venetiaan die net stijlvol net 80 geworden is en discreet en scherp is.
  Bouterse stelde ooit dat hij gezien zijn leeftijd beter in zijn Pyjama thuis kon blijven.
  Wat zien wij een schuifelende, verkreukelde oude man die de weg naar de uitgang niet kan vinden na het doen van een kunstje.

  Een president die Vaderlandlievend heeft geen wetten nodig om hem of haar te beschermen tegen uitspraken van de gerechtelijke macht. Vaderlandlievend wil zeggen dat men er voor zorgt niet zelf het onder werp van discussie te zijn. etc.


  Maak melding

 38. De rechters hebben ook op de ADEK, ook bij de rechterlijke macht moeten ze gaan opschonen.

  Jullie front zwerfhonden hebben slapeloze nachten, het resultaat zien we toch hier, domgelul alom van een paar hersenloze fronters.


  Maak melding

 39. @Ray,
  Even een correctie ik had het over EK.
  Dat je de andere kant kijk als iemand je vraagt of je een Surinamer bent verbaast mij niet.
  Ik ben in
  Moeilijke zowel in goede tijden een Surinamer en zal dat altijd blijven.
  Uit je reactie is uit te maken dat je twee gezichten hebt.
  En je praat met gespleten tong.
  Surinamers hebben geen lafaards nodig met jouw kan geen oorlog gewonnen worden.
  Je zit je tijd te verdoezelen om deel te nemen op dit forum .
  Deze site is bedoeld voor Surinamers die in Suriname geboren zijn en niet voor landverraders die zelf hun identiteit verloochenen.
  Maar past helemaal bij jouw.
  Zal vandaag niet meer op je onzin reageren.


  Maak melding

 40. Jojo als je een paar goed werkende hersencellen had en niet de hele dag aan de coke zat, had je het misschien door je dat niet beschermd kan zijn tegen een politieke rechtbank. Rioolratten als jou snappen dit soort simpele zaken noe eenmaal niet.


  Maak melding

 41. @Dongdongfront, als jij nu zo reageert op anderen dan vraag ik mijn af hoe het verder moet met de jeugd en de toekomst van het land.

  Moeten de Surinamers nu het voorbeeld van jou overnemen????

  Je reageert als Damsco


  Maak melding

 42. Ira op jullie rioolratten hoeven de Surinamers niet te rekenen, de toekomst van het land kan jullie soort gestolen worden, bij jullie drasit alles om Bouterse, jullie hele klote en waardeloze leven draait om Bouterse, wat lul je nou. Wat heb jij de Surinamers te bieden behalve je dagelijkse dom gelul hier op waterksnt.net. Ga een boom zoeken en hang jezelf liever op, ben je tenminste verlost van je klote leven.


  Maak melding

 43. Iedereen die op Bouterse stemde en daarmee ervoor zorgde dat hij buiten Santo Boma met sjerp en ambtsketen om zijn nek van het leven kan blijven genieten, moet beseffen dat alle Surinamers van hun vrijheid beroofd worden en voortaan met een strop om hun nek door het leven moeten gaan, wanneer Bouterse de noodtoestand afkondigt.


  Maak melding

 44. Bouterse: “Volgens hem zijn er krachten aan het werk om Suriname in chaos en anarchie te dompelen. Dat zal met een gezamenlijke inspanning voorkomen moeten worden. De zaken die staan in het vonnis van de Krijgsraad, kunnen er volgens Bouterse toe leiden dat de staatsveiligheid in gevaar komt.”

  Back tot the 80-ties

  Economische crisis is schuld van buitenlanders, Politieke crisis is schuld van buitenlanders. Constitutionele crisis is schuld van buitenlanders.

  Geen enkele crisis is schuld van Bouterse…


  Maak melding

 45. @ Dongdongfront …. ” trouwens de tegenstaanders blijken oorlog te willen, ze hebben geluk dat de Prrsident gematigd is en hun de zoveelste handteiking doet. Wanneer de President zegt dat hij angstig is gaan de idioten het vertalen dat hij bang is. Hij is alleen maar angstig voor wat er komen zal, die front idioten moeten maar blijven tergen, 8 dec. Zsl blijken een trsiler te zijn.
  woensdag 22 juni 2016 om 12:47 uur.

  @ Dongdong … front ….. wel, wel ….. je nickname spreekt boekdelen. Je bent …. dom, dommer, domst … achterlijk dom … een levende donkratjie.

  @ Dongdong …front ….. we willen geen oorlog … men heeft genoeg geleden in Suriname onder de NDP regeringen … maar … wij zijn voor niets en niemand bang.
  Wie ben jij om ons bang te maken. Je moest eens weten met wie je te doen hebt. Informeer bij defensie wie ex commandant speciale operaties { M.Oosten en Afrika }, majoor …. is. Stop met dreigementen … it’s up to you.

  @ Dongdong …front … jou president is inderdaad angstig, nee, hij is bang. Bang om met rovers, verkrachters, moordenaars in één huis te wonen … het nieuw te bouwen Alcatraz. Bang om voor de Opperrechter te verschijnen.
  Bang omdat zijn geweten aan hem knaagt … wat dat betreft is KILLER BEE B. reeds levenslang veroordeeld.

  @ Dongdong … front … jij bent met oorlog-voering begonnen. Zal ik je tipje van de sluier lichten?
  Dommie, heb je weleens van drones gehoord of gelezen?
  Met onze drones kunnen we jullie overal afluisteren, overal militair raken. Technologisch bevindt Suriname zich in het stenen tijdperk.

  @ Dongdong …front …. ten overvloede, we willen geen oorlog, we willen geen rotzooi, we willen geen chaos.
  Wat ik namens alle rechtgeaarde surinamers vraag is: stop met jullie intimidatie tactieken …. het gaat echt niet werken.


  Maak melding

 46. @dongdongfront!

  Wat een vreselijke reaktie op Ira ! Foei toch ! Heb je moeder? Zusters, broers familie ? Wat een waardevol leven heb je !!!


  Maak melding

 47. Sommige reageren als door een wesp gestoken, ze hebben zelfs drones, jullie zijn mij een stelletje. Met drones en al maar de hele dag op waterkant majoor. Enfin.

  Gisteren in een Surinaams dagblad een ingezonden stuk van Mevr. Mr. Mansaram, ja de ex VHP DNA lid. Ze had het over bagage van sommige rechters en het gebrek aan bagage van andere rechters, maar ook gaf ze aan dat door het gebrek aan bagage de verschillende rechters wetten anders interpreteren.

  Vandaag in de krant, de NPS voorman die doodleuk aangeeft dat het vaker is gebeurd dat er is ingegrepen in zaken die bij de rechter liepen, waw, jammer dat we niet te horen hebben gekregen welke zaken dat zijn en wie heeft ingegrepen.

  In ieder geval heeft hij ex-ministers en ex-nps dna leden opgeroepen om over de situatie te praten.

  Met bovenstaande voorbeelden wil ik alleen maar aangeven hoe het momenteel bij de rechterlijke macht zit, het is niet goed.

  We hebben ook nog een CHS vonnis, waarin een kortgeding rechter CHS doodleuk opdraagt om de kieswet opzij te leggen, maw leg wetten opzij en voer gewoon uit wat wij je opdragen.


  Maak melding

 48. Allen die hand en spandiensten verlenen aan het paarse roof/machtszuchtig beest van Suribabwe veranderen ook in roof/machtszuchtige beesten van mensen. Ze zitten niet voor het volk en al die oerdomme paarse stommelingen tot op het bot, maar om de macht van een man, de vloek van Suribawe in stand te houden. Ooktoe deng o ka.


  Maak melding

 49. Dus de aanstichtster zegt: ik heb nooit gezegd dat er een crisis is. De president heeft nu twee opties:
  1. Dat heeft zij wel gedaan (en daarom moet zij nu opstappen)
  2. “ik heb ook nooit gezegd dat er nu een crisis is. Wel heb ik gewaarschuwd dat externe geldschieters nu huiverig kunnen worden om het land geld te lenen en dat er dan een crisis zal ontstaan, of zal worden versterkt. Daar waarschuw ik, als president voor”.
  Gezicht gered


  Maak melding

 50. Volgens KUMAKOISI is er sprake van een Constitutionele Crisis terwijl Betsie Turf het tegenovergestelde beweert:

  KUMA IS KAMPIOEN OM DE BOEL TE VERDRAAIEN zodat hij alles naar zijn hand kan zetten.

  DE PAARSE RIOOLRATTEN ZULLEN HUN STINKENDE LIJDER MET HAND EN TAND VERDEDIGEN.


  Maak melding

 51. @ Mul

  ” Informeer bij defensie wie ex commandant speciale operaties { M.Oosten en Afrika }, majoor …. is. Stop met dreigementen … it’s up to you.”

  Wie heeft het hier over bedreigen en bluffen. Volgens mij Mul

  1) defensie geeft geen rugnummers en zeker niet van die mensen.
  2) als je over die persoon kunt beschikken en hij zoekt een verzetje voor hem zelf en een paar vrienden dan is DDB toch in een paar dagen verdwenen en aan de kaaimannen gevoerd.


  Maak melding

 52. Het is mij al vaker opgevallen en gelukkig ben ik niet de enige, in postings van Jojo is hier ook al melding van gemaakt;
  ministers vallen elkaar af, of zijn niet op de hoogte van uitspraken van hun collega-ministers.
  Niet op de hoogte zijn betekent dat ze zich niet hebben verdiept in de materie, maar alleen geïnteresseerd zijn in hun salaris.
  Elkaar afvallen om zelf beter voor de dag te komen is nog walgelijker.
  Je hoort met een mond te spreken. (al ben je het er niet mee eens!)


  Maak melding

 53. Zozo @dongdongfront!!! Je hebt je punt gemaakt, maar niet echt. Normaal wil ik inhoudelijk reageren maar ik kon het niet laten deze meneer of mevrouw te feliciteren. Goed gedaan. Maar toch joe dong moro sopo.

  Nu on topic.
  De minister en de president verschillen ontzettend van mening. Volgens de minister is het een klein probleempje en volgen onze “lijder” is het probleem groter dan gedacht. Mensen gaan zich indekken. Bouta watch out…


  Maak melding

 54. No Spang

  “We hebben ook nog een CHS vonnis, waarin een kortgeding rechter CHS doodleuk opdraagt om de kieswet opzij te leggen, maw leg wetten opzij en voer gewoon uit wat wij je opdragen.”

  beste No Spang Artikel 68 van de grondwet lid 1 item c geeft aan dat het einde van de het lidmaatschap van de DNA middels terugroeping op de wijze bij wet bepaald kan geschieden.
  De rechters hebben reeds menigmaal en vastgesteld resp. bevestigd dat terugroeping conform de wet en de statuten van de partij plaats heeft gevonden.
  De heren Sapoen en Chitan zijn daarmee geen DNA leden meer, hun plaats is leg en de DNA bestaat daarmee feitelijk uit 49 leden en is dus niet compleet. Dat er mensen toegelaten worden die geen lid meer zijn omdat volgens de Grondwet art 68 lid 1 item c de heren terug geroepen zijn geeft de minachting van mevrouw Simons voor de rechtsstaat aan.
  Omdat er vacatures zijn moet het CHS slechts volgens de Wet in deze vacatures voorzien. Het CHS moet vragen aan de HKSen van Wanica en Saramacca wie zij aanwijzen voor de vacatures.
  Door dat niet te doen is het CHS dwarsboomt het CHS de gerechtelijke macht etc.

  U bakt ze bruin.


  Maak melding

 55. Jojo fantaseer lekker op los en maak je eigen soep van, in de grote mensen wereld gaat het anders en serieuzer aan toe dan jullie dom geklets op waterkant.net.

  De rechter kan eisen wat ze wil, maar elke eis moet voldoen aan de kieswet, zo gaat het toe in de serieuze wereld.

  Er zijn 51 dna leden gekozen en er zijn momenteel 51 leden in de DNA precies volgens het procesverbaal zoals beschreven in de kieswet, waar zijn die twee lege stoelen. Heeft CHS ooit volgens de kieswet besloten dat er een vacature is? Zo werkt het, waarom denk je dat de CHS is bevolen om te voldoen in de vacature, zolang chs dat niet doet is er niets aan de hand, alles volgens de kieswet, je dom geklets is goed voor waterkant, dus ga je gang.


  Maak melding

 56. @amaranta, bedankt voor jou reactie.

  -Wat er in ieder geval moet gaan gebeuren is het feit dat alle geldzaken nagekeken moet worden en vooral waar de staatsgelden naar toe zijn gegaan.

  De dochter van Chavez is nu de rijkste persoon in Venezuela en bezit 3,7 miljard euro.
  Haar vader heeft erg hard gewerkt moet ik zeggen terwijl het volk pinaart.

  Grappig genoeg schelden zij de Amerikanen uit, maar deel van dat geld is wel op de bank in Amerika en een ander deel in Andorra.

  Dit bedoel ik nou met dictators!!!!


  Maak melding

 57. Dora was in Nederland op visite bij de Nederlandse Minister van Justitie, toen ze de brief verstuurde, waar in ze haar zorgen uitte over de ‘toekomstige constitutionele crisis!

  Welke rol speelt Dora?


  Maak melding

 58. woensdag 22 juni 2016 om 15:39 uur.

  Mul

  @ JoJo
  @ Dongdongfront …. ” President zegt dat hij angstig is gaan de idioten het vertalen dat hij bang is. Hij is alleen maar angstig voor wat er komen zal, die front idioten moeten maar blijven tergen, 8 dec. Zsl blijken een trsiler te zijn.
  woensdag 22 juni 2016 om 12:47 uur.

  @ Dongdong …front ….. we willen geen oorlog … men heeft genoeg geleden in Suriname onder de NDP regeringen … maar … wij zijn voor niets en niemand bang.
  Wie ben jij om ons bang te maken. Je moest eens weten met wie je te doen hebt. Informeer bij defensie wie ex commandant speciale operaties { M.Oosten en Afrika }, majoor …. is.

  @ JoJo … ” wie heeft het hier over bedreigen en bluffen. Volgens mij Mul ”

  .@ JoJo … misschien heb ik je niet goed begrepen of omgekeerd. Mul bedreigt niet … het is eerder Dongdongfront, die mensen probeert bang te maken.
  Mul bluft niet …. Mul is ex-marinier … ex-commando …
  gewezen commandant speciale operaties { M.O en Afrika }.
  Dat defensie geen nummers of namen prijsgeeft is evident.

  Het gaat mij om … Dongdongfront … te vragen te timeren!
  Nogmaals … Mul bedreigt niemand … waarom zou ik … maar ….. Mul bluft niet … Mul gaat recht op zijn doel af als het moet.


  Maak melding

 59. Jojo het is goed met je, hopelijk heb je het nu wel doorzien. Deze kan niet eens een simpele artikel begrijpend lezen, maar wil verwijzen naar grondwet.

  Majoor mul moet je niet met je drones gaan spelen in Afrika en Azie, je weet wel voor de TV met een stick in je hand, wat is het ps4 of WII, ze worden met de dag gekker, zoveel is wel duidelijk.


  Maak melding

 60. DESI heeft steeds meer PAMPERS nodig na het
  UITSTEKENDE VONNIS van de Krijgsraad !

  Onze Staatsrechtsgeleerde Polanen is door de
  MAND GEVALLEN ! Wie geeft een ZWAARWEGEND
  advies aan een staatshoofd en aan Politie en en leger,
  ZONDER HET VONNIS VAN DE KRIJGSRAAD IN
  HANDEN TE HEBBEN, DUS ZONDER DAT VONNIS
  TE HEBBEN BESTUDEERD !!!

  Polanen is een NEP-deskundige !

  Laat Polanen maar aangeven waarom hij vind dat de
  Desi-amnestiewet rechtsgeldig is en NIET strijdt met
  het VERBOD in de Grondwet !

  Misschien kan Polanen dan ook meteen aangeven
  WELKE VOORWAARDEN en UITSLUITINGEN er zijn
  bij het benoemen van een president. Gaarne ook
  aangeven hoe de uitsluitingen en toetsingen hebben plaatsgevonden bij de benoeming van Desi tot president !

  Het thans met spoed benoemen van een Constitutioneel
  Hof is MOSTERD NA DE MAALTIJD EN ZAL DESI
  BOVENDIEN NIET HELPEN !

  De rechters hebben eigenstandige bevoegdheid, volgens
  de Grondwet, om wetten buiten toepassing te laten bij strijdt met grondrechten of met internationale regels.

  PS :
  ELKE redelijk goed geschoolde JURIST ziet na een
  korte bestudering dat de Desi-amnestiewet in
  FLAGRANTE strijd is met het GRONDWETTELIJK
  VERBOD, ZICH TE BEMOEIEN MET LOPENDE RECHTSZAKEN (dit VERBOD is ALGEMEEN, dus geldt het ook voor de DNA) !
  De Desi-amnestiewet is gewoon NIETIG, ONGELDIG !

  BOVENDIEN GAAN DE REGELS IN DE
  GRONDWET BOVEN HET GESTELDE IN
  GEWONE DNA-wetten !


  Maak melding

 61. Srafu de Staatsrechtgeleerde Polanen heeft alles al meerdere malen uitgelegd, het verbaasd niemand dat jij op waterkant.net weer om uitleg komt vragen.

  Niemand haalt het in zijn hoofd om vanuit te gaan dat jij dat ooit zal kunnen begrijpen. Je zou die weinige goed werkende hersencellen overbelasten en dat kunnen we iemand die zichzelf slaaf noemt niet aan doen.

  Blijf vooral je dom gelul met hoofdletters hier poneren, misschien dat het een zwakzinnige als jou helpt met je therapie.


  Maak melding

 62. @Esmerald
  Zou het kunnen dat zij zich aan het indekken is? Later kan ze zeggen: ik heb hierover mijn zorgen geuit.
  Of ze is gewwon eerlijk en maakt zich zorgen, wat de president cs zouden kunnen gaan doen


  Maak melding

 63. @NoSpang :

  Jouw onzinnige gebazel is triest !

  Hier NOGMAALS het Grondwetsartikel, waarop de
  Krijgsraad haar BUITEN TOEPASSING LATEN van
  de Desi-amnestiewet heeft gebaseerd :

  “Artikel 137

  Voor zover de rechter in een concreet aan hem voorgelegd geval toepassing van een bepaling van een wet strijdig oordeelt met een of meer der in Hoofdstuk V genoemde grondrechten, verklaart hij die toepassing voor dat geval ongeoorloofd.”

  Het feit dat DESI na dit overduidelijke vonnis is
  flauwgevallen en in de war is geraakt, maakt dit vonnis
  niet minder RECHTSGELDIG !

  U kunt het Grondwetsartikel 137 nogmaals doorlezen tezamen met de hr Polanen !

  LEVE de ONAFHANKELIJKE KRIJGSRAAD !

  De NDP wil de Grondwet OPZIJ zetten, zo denkt Desi
  wetten te veranderen om RECHTERS te ONTSLAAN !

  Desi de JURIST GAAT RECHTERS ONTSLAAN !

  Dang Suma LAUW !

  Ps :
  Slogans voor NDP : PE UN MONNI DE ????/
  PE UN GOWTU DE ????

  DESI, PE A STURU FU Constitutioneel Hof De ???????


  Maak melding

 64. DDB en anderen zijn verdachten in de 8 december 1982 moorden.

  In 2012 heeft NDP de amnestiewet gewijzigd, waardoor DDB en de andere verdachten niet konden worden gevonnist voor de 8 december 1982 moorden.

  Deze gewijzigde amnestiewetje is vele malen lager dat de wet voor moord in strafrecht van de grondwet van Suriname en nog vele malen lager dan Internationale Verdragen, cq.
  mensenrechten.

  Bron: GFCNieuws: DA91: Vrije en Onafhankelijke rechtspraak vereist, d.d., 22-06-2016
  Onderstaande gedeelde van uit GFC-nieuws; DA 91 Vrije En Onafhankelijke Rechtspraak Vereist, d.d., 22-06-2016
  …de internationale gemeenschap, m.n. de VN Hoge Commissaris voor Mensenrechten, telkenmale en ook weer tijdens de recente zittingen in oktober 2015 en eerder dit jaar hebben aangegeven dat Suriname er zorg voor moet dragen dat dit proces, evenals het Moiwana proces, ongestoord voortgang moeten hebben en dat de amnestiewet van 2012 onvoorwaardelijk moet worden teruggenomen.
  In het kader hiervan verwijst de VN Commissie naar de Algemene Opmerking no.31 ( 2004) met betrekking tot de aard van de algemene wettelijke verplichting opgelegd aan alle Staten die partij zijn bij het Verdrag, in het bijzonder art. 18, waar de Commissie stelt dat Staten die partij zijn daders van vergrijpen zoals marteling, willekeurige of buitengerechtelijke moord/executies, of gedwongen verdwijning niet mogen ontlasten van hun persoonlijke verantwoordelijkheid. De voortgang van het proces voldoet dus aan de eisen zoals ook gesteld door de internationale gemeenschap en zou de minister juist moeten behagen.

  Zie hele bericht in GFC-nieuws

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 65. @slaaf, wie noemt zichzelf slaaf, maar goed.

  Ook weer eentje die de klok heeft horen luiden, je lijkt wel jojo, jullie zijn een speciaal soort mens, enig in zijn soort, zo dom en zo een grote mond. Je mond is in ieder geval vele malen groter dat die grijze massa die ze ook wel hersenen noemen. Dat jullie je dom gelul hier dagelijks kunnen poneren is wel bewonderingswaardig, jullie zijn echt uniek.


  Maak melding

 66. @Mul

  Ik bedoelde indien u ex marinier van de rang die u aangeeft en operationeel geweest bent in Midden Oosten en Afrika heb ik de indruk dat u met wat vrienden in staat bent DDB in Leonsberg op te halen en ergens in het binnenland zwemles te geven tussen wat caymanen.

  Ik heb in Bahrain ervaren wat de mensen van de SAS kunnen uitspoken

  Vandaar dat ik uw opmerking als een bedreiging beschreef want u en wat vrienden hebben een kind aan wat stoere mannetjes van Linscheer.


  Maak melding

 67. @No Spang

  U bent een echte domme NDPer, en u denkt dat
  anderen ook niet zelf kunnen denken !

  Kom aub met Juridische Argumenten en niet met
  onzinnige teksten over personen !

  Inmiddels kent heel Sranang de tekst van art 137 van de Grondwet en ziet in dat van Illegale of van onoirbare handelingen van de KRIJGSRAAD, GEEN SPRAKE IS !

  Alleen de HOOFDDADER van de 8 Dec MASSAMOORD
  vindt dat het VONNIS, constitutionele spanningen brengt !

  De ONTREDDERDE Desi B, ziet weer spoken en vijanden die chaos in Sranang willen brengen !

  Hij, DESI, vergeet (ALZHEIMER ???) dat hij enkele
  maanden geleden ook al had gebazeld dat er
  staatsvijandige infiltranten de Sranang Republiek waren binnengekomen met kwade bedoelingen !
  DAARNA, heeft Opa Desi DEZE STELLING NIMMER
  WAAR KUNNEN MAKEN met FEITEN !

  De man is ZIEK van zijn aanstaande VEROORDELING !

  Nieuwe tune van de NDP :

  IK ZIE EEN POORT WIJD OPENSTAAN, HELAAS

  IS HET DE POORT VAN SANTOBOMA !!!

  PS : mijn naam op WKN is bedoeld om Slapende Slaven zoals u, WAKKER TE MAKEN !!!

  De DESI-slavernij komt spoedig ten einde !!!

  PE ALLA UN MONNI NANGA ALLA UN GOWTU DE !!!


  Maak melding

 68. @ jojo

  je kan het zelfs aan een ezel uitleggen dat die iamnasty wet een gelegenheids wetgeving is ,die ingrijpt ineen feitelijk aflopende strafzaak.
  een ezel zou het na 10x wel begrepen hebben.
  helaas heb je te maken met paarse schizofrene amoebes.
  die gaan het helaas nooit begrijpen


  Maak melding

 69. Slaaf als jij moet door gaan voor slimmefronter weet ik genoeg. Als je zelf kan denken waarom laat je het hier niet blijken, je houd het wel goed geheim.

  Juridische argumenten op waterkant, is zoiets als water naar zee dragen, jullie leven in een donkere Bouterse tunnel waar niets jullie meer uit kan halen. Jjuridische argumenten zouden jullie uitzichtloze situatie alleen maar verergeren, ik dank.


  Maak melding

 70. Let op, de Heer is niet te zwak om jullie te redden. Hij is niet te doof om jullie te horen. Maar jullie ongehoorzaamheid staat tussen jullie en God in. Omdat jullie niet naar Hem luisteren, luistert Hij niet naar jullie. Nee, Hij verbergt Zich voor jullie. Want er kleeft bloed aan jullie handen. Jullie zijn onrechtvaardig. Jullie liegen en bedriegen. 4 Jullie beschuldigen onschuldige mensen. Er zijn geen eerlijke rechters. Ze geloven leugens. De getuigen liegen. De hele rechtspraak is oneerlijk en veroorzaakt ellende. De rechtspraak lijkt op een nest met slangen-eieren. Als je daarvan eet, ga je dood. En als je er op trapt, komt er een adder uit. Alles wat jullie doen, is zo waardeloos als een spinnenweb. Je hebt er niets aan. Net zoals je van spinnenwebben geen kleding kan maken. Je kan je er niet mee bedekken. Alles wat jullie doen is slecht. Overal is geweld. Jullie rennen naar het kwaad. Jullie haasten je om onschuldige mensen te doden. Jullie zitten vol misdadige plannen. Overal waar jullie komen, zaaien jullie dood en ellende. Jullie weten niet hoe jullie in vrede kunnen leven. Jullie weten niet wat rechtvaardigheid is. Alles wat jullie doen is krom. Mensen die zo leven, hebben geen vrede.
  Daarom is het recht ver te zoeken. Er is geen rechtvaardigheid. We wachten op licht, maar er is alleen duisternis. We hopen op stralend zonlicht, maar we wandelen in het aardedonker. We tasten als blinden naar de weg, als mensen die geen ogen hebben. We struikelen midden op de dag, alsof het schemert. We zijn in dorre plaatsen, zoals de doden. We grommen als boze beren. We zijn zo treurig als koerende duiven. We hopen op recht, maar het is er niet. We wachten op redding, maar die komt maar niet. We hebben onze God verlaten. We onderdrukken anderen. We willen niets anders dan liegen. De rechtspraak is niet langer rechtvaardig. De rechtvaardigheid is ver te zoeken. Want de waarheid wordt in de rechtszaal onderuitgehaald. De eerlijkheid mag niet meer binnen komen. Zo is er geen waarheid. En mensen die weigeren hieraan mee te doen, worden vervolgd en gedood. Maar de Heer ziet al het kwaad dat er gebeurt. Hij is verontwaardigd dat er geen rechtvaardigheid meer is. Hij ziet dat niemand er iets aan probeert te doen. Hij is er geschokt over. Er is niemand die voor een ander opkomt. En omdat de Heer rechtvaardig is, komt Hij Zelf te hulp. Hij trekt rechtvaardigheid aan als een pantser. Redding zet Hij als een helm op zijn hoofd. Wraak trekt Hij aan als een kledingstuk. IJver slaat Hij om als een mantel. Hij zal deze mensen straffen voor wat ze hebben gedaan.


  Maak melding

 71. In het leven heb je moeilijke tijden ..en goede tijden.Ik wil in beide tijden er voor een ander zijn.Maar ik kan niemand beloven dat ik naast je zal staan als je wordt verdacht van medeplichtigheid bij moord of diefstal.Dat is meer dan moeilijke tijden…dat is je eigen keuze geweest.Dat is voor mij een brug te ver..


  Maak melding

 72. Ik denk dat in Suriname ook alles blijft zoals het is. Er is een gebrek aan daadkracht.Worden de salarissen van oa. de dochter van DDB bijgesteld?Of wordt dit ook geïnterpreteerd als zijnde een verworven recht??


  Maak melding

 73. @NoSpang

  U ouwehoert nog rustig verder !

  GEEN ENKEL juridisch argument of correctie
  van andere meningen, liefst met onderbouwing,
  komt uit uw mind !

  Sorry, u bent niet kundig in juridische en of staatkundige aangelegenheden !

  Discussie is niet mogelijk !

  Blijf het maar opnemen voor de massamoordenaar,
  die VERWARD is geraakt door een sterk en
  goed onderbouwd vonnis van de Krijgsraad !

  Enneee…..VERGEET NIET HET LOPENDE steeds
  zwaarder wordende DESI-NDP-STAATSFAILLISSEMENT,
  dat de Sranang Bevolking WURGT !!

  PS : PE UN MONNI DE, PE UN GOWTU DE ?????
  Het VERKWANSELEN van ruim VIJF MILJARD is ook
  volgens de Surinaamse wetten geschied, volgens de
  NDP-Boeven-elite !!


  Maak melding

 74. @ Buck fouta en Baboeram

  Wellicht heeft u ooit van Cato de oudere gehoort.
  Hij eindigde elke tekst in de Romeinse senaat met
  ” desalniettemniet te min ben ik van mening dat Carthago vernietigd moet worden”

  Het geen uiteindelijk ok gebeurt is

  De macht van geduld en herhaling


  Maak melding

 75. Bouterse beweerde dat van dijk silos het over een constitutionele crisis had.
  Silos zegt dat haar woorden zijn verdraaid door Bouterse. Zij had het over een vraagstuk. Silos zou dat ander woord nooit gebruiken omdat zij het verschil kent. De (valse) aard van Bouterse kwam hier weer naar boven. Hij geeft je een hoge functie maar steekt je een mes in de rug als hij in de problemen zit. Immers zijn hachje vindt hij het belangrijkst. Voor types als Silos. Dat komt ervan als je met de duivel omgaat. Eerst een grote salaris vangen dank zij jou vage benoeming en nu moet daarvoor je goede naam inleveren. Ja Silos dit monster gaat over lijken.
  Jij en je mede cadeau ontvangers staat nog wat te wachten.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.