‘We moeten de president bevrijden van angst’

100

PARAMARIBO, 21 jun – “We moeten met zijn allen de angst en zorg van de president weg maken.” Dit zei Paul Somohardjo (Pertjajah Luhur) in het parlement. President Desiré Bouterse heeft zijn bezorgdheid geuit over het besluit van de krijgsraad in het proces rond de decembermoorden.

Nu het proces door moet gaan, ondanks de verleende amnestie, dreigt een constitutionele crisis. “Wat we samen met deskundigen gelezen hebben is het erger dan gedacht. Helaas kan ik er niet nader op ingaan”, zei Bouterse tijdens de behandeling van het economische crisisplan. Hij wacht nog op een brief de minister van Justitie & Politie. “De crisis houdt in dat uit haar rapportage blijkt dat er een verstoring is ontstaan”, aldus Bouterse.

Een verstoring dan in de verhoudng tussen de staatsmachten. Somohardjo snapt er niets van: “Ik proef dat de president zich bijzonder zorgen maakt en zelfs angstig wordt. Zo ken ik de president niet, hij is geen bangerik. En dit enkel en allen op basis van een brief”, aldus Somohardjo. Hij wil de angst verhelpen en stelde het parlement voor de behandeling van het crisisplan uit te stellen.

Bekijk ook:


100 REACTIES

 1. Chekre chekre Somo begint al nachtmerries te krijgen van de padvinder. Hij is bang dat hij middernacht persoonlijk door dora wordt opgehaald en fort zee wordt gebracht.

  Maar hij ruikt ook kansen. Een sluwe vos.
  Hij stelt dd padvinder gerust, dd nieuwe dominee. Wie weet gaat hij de plee partij steunen. Een ongeleid projectiel


  Maak melding

 2. Misschien dat het helpt de angst van de pres.af te nemen als hij weet dat de straffen minder worden.Habre kreeg LL en nu krijgt Jean-Pierre Bemba van de DR Congo 18 jaar voor meer dan 5000 doden.
  Tegen de tijd dat de rechter over de pres.zich uitspreekt,komt het misschien maar tot een vermaning.Met wat snuifjes per dag zal dat te dragen zijn.


  Maak melding

 3. Nu begrijp ik waarom de incontinentieluiers zo duur zijn en/of nauwelijks te vinden.
  Bouta heeft ze allemaal opgekocht, want uit angst piest en poept hij een pak per dag vol.
  Mijn oude tante in Huize Ashiana moet het met katoenen babyluiers doen. Maar zij klaagt niet.
  Ze kent de naam Bouterse van vroeger, alleen heft ze er geen idee van dat hij nu de z.g. ‘volkspresident’ is, “want”, zegt ze, “dan had hij me wel een paar pakken kunnen laten”.


  Maak melding

 4. Waarom moeten wij in Suriname nog steeds aanhoren wat bejaarde @#$% als Bouterse, Somohardjo, Polanen en Naarendorp te vertellen hebben, deze oude @#$% zouden al lang in Santo Boma of op z’n minst in huize Aziana moeten zitten om hun daden te overdenken of van hun pensioen te genieten.


  Maak melding

 5. Beste Somo jij weet heel goed dat pres een bangerik is. Meer heeft Bouta niet te bieden. Het volk mag pinaren zolang hij maar niet achter tralies hoeft. Meer zorgen heeft pres echt niet.


  Maak melding

 6. Deze president heeft geen aanleg om in paniek te raken. Als de tijd daar is zullen wij wel merken wie blijft staan en wie via Cayenne het hoge noorden zullen opzoeken.


  Maak melding

 7. @Paraman

  Jij gaat afscheid nemen van jouw held, mi bar jou.
  Verander je naam alvast maar want wij vinden jou straks. Ik ben van de IT opsoring en weet al waar je woont.


  Maak melding

 8. Het beste dat deze president doen kan onder deze omstandigheden is zijn vriend Obiang bellen om een vlucht vliegtuig te sturen.Kan hij gebruikmaken van zijn sleutels van BATA en Malabu.
  In Sur.zal de volks president een bezienswaardigheid worden zo achter de tralies in de gevangenis.


  Maak melding

 9. @ Paraman

  Stop je BEDREIGINGEN aan Sranang staatsburgers,
  geniet maar rustik van het NDP-Staatsfaillissement !

  Ga Desi helpen het Volk uit te leggen PE UN MONNI DE
  en PE UN GOWTU DE !!

  RUIM ZES MILJARD VERDWENEN olv NDP-DESI !

  NEKS NO WORDE !!!


  Maak melding

 10. De beste manier om de zogenaamde sterke man de moordenaar bouta van zijn angst te verhelpen is gewoon hem op te pakken en op te sluiten.Weg is dan alle angst.Hoe langer deze crimineel vrij gaat des te langer hij een gevaar voor ons betekend.


  Maak melding

 11. Somo is voorbereid op het ergste. Hij weet dat bouta elk ogenblik een zenuw aanval kan krijgen.
  En idd het is Somo alleen die moed en durf toont.


  Maak melding

 12. Bouta wie een kuil voor een ander graaft
  Valt er zelf in!!!! U wenste het su
  Volk slapeloze nachten toch???
  Karma karma karma….. vroeg of laat brada
  Ie hef foe pai gie a misdaad sa ie doe
  Kierie omeng lerie mang etc!
  A kondre joe tjaarie na klote toe!!!!
  Diediebrie saka per onmiddellijk!!!!


  Maak melding

 13. Bouta stont paaaa moni deeeee????
  A volk ey pinaaaa no kaaaaaa!!!!
  Me wiens tak deng grab joe mars. Dan
  Is het rustig in su en gaat het beter!!!
  Dan krijgen we weer ern koers v 1 op 4 zo.


  Maak melding

 14. Somo slijmt niet hij maakt DiDiBrie gewoon belachelijk.Somo laat zien dat de geweldige DiDiBrie van toen nu een piepende muis is geworden ha ha
  Now DiDiBrie v e biete, waar is die sterke DiDiBrie van weleer haha
  Hij ziet spoken bij dag haha. De aanhang zal hem niet kunnen helpen. DiDiBrie komt elke dag meer en meer alleen te staan.Al zijn vrienden proberen zich van de verdachten lijst te Hale. Al zíjn vrienden lijden vandaag de dag niet alleen aan geheugen verlies, maar ook aan de A No Mi virus. DiDiBrie zei zelf kortgeleden: het langste touw heeft toch een eind, wel wel DiDiBrie ,1ding kan jou gegeven worden soms echt niet altijd,maar Doms Joe e sjie vertrrrradelijke Joe beezzz Joe we kooooome odi odi odiiiiii
  Glenny


  Maak melding

 15. Somo slijmt niet hij maakt DiDiBrie gewoon belachelijk.Somo laat zien dat de geweldige DiDiBrie van toen nu een piepende muis is geworden ha ha
  Now DiDiBrie v e biete, waar is die sterke DiDiBrie van weleer haha
  Hij ziet spoken bij dag haha. De aanhang zal hem niet kunnen helpen. DiDiBrie komt elke dag meer en meer alleen te staan.Al zijn vrienden proberen zich van de verdachten lijst te Hale. Al zíjn vrienden lijden vandaag de dag niet alleen aan geheugen verlies, maar ook aan de A No Mi virus. DiDiBrie zei zelf kortgeleden: het langste touw heeft toch een eind, wel wel DiDiBrie ,1ding kan jou gegeven worden soms echt niet altijd,maar Doms Joe e sjie verrrrr Joe DiDiBrie joe. Jongen Joe kang go pe Joe wanie CV go kibri bikasi now we kooooome Joe DiDiBrie joe . Nowi wani snie fa joe gevaarlijk ha ha pe Jo Ann de en Fila ha ha pe Joe de tide namga Joe kevaarlikheid?? Ha ha odi odi odiiiiii
  Glenny


  Maak melding

 16. alleen boelva , mi sjie ka kaba , doekhie , baboeram en limbo nemen het voor boterse op.
  waar blijven graanoogst , linscheer , abrahams , enz.
  zelfs die hoer van een bessie zingt een andere toon.
  kanhai , de advokaat van de duivel tempert zijn toon nu ook.
  bouta danst bigie pokoe maar hij heeft niet in de gaten dat er ondertussen soul gedraaid word.
  is dit het begin van het einde of het begin van een nieuwe episode ellende.?


  Maak melding

 17. er wordt weer een staats greep gepleegd en de rechtelijke macht wordt weer vermoord…read my lips. en we spreken over enkele dagen weer wanneer 8 december 1982, weer een feit is!!!!!!!!!!!!!!!! dit kwellende gevoel krijg ik nu….. dit is een gevoel… mensen………maar zover is het niet, het kan zich weer voor doen….


  Maak melding

 18. Somo bedoelt het ironisch , hij maakt die piepende crimineel gewoon belachelijk.Ik en vele anderen willen graag weten watnou het gevaar is wat ons bedreigt.Deze misdadiger moet zijn prive probleem niet verleggen naar een heel volk hoor!
  Hij moet begrijpen dat zijn touw nu gewoon aan het eind raak.Opbergen en de sleutel weggooien dat verdiend deze kwal die ons al jaren rampspoed brengt .Hij heeft slapeloze nachten !!,


  Maak melding

 19. Hij mag natuurlijk ook vluchten naar die Odoe Assie van een Obiamang die andere despoot van Afrika aan wie hij een sleutel van onze stad heeft gegeven ! 1pot nat !


  Maak melding

 20. Die moordenaar moet niet bevrijd worden van angst, die moet gewoon opgeruimd worden, waardoor het volk bevrijd wordt van angst, het is toch te gek voor woorden, dat alles draait om ėėn misdadiger.


  Maak melding

 21. Wat ik ook niet begrijp is dat deze man die pretendeert alles te weten vanwege het feit dat zijn inlichtingendienst zo goed is , beter dan de Mossad (Israel, Scotland Yard, etc) moest hij pas door een brief van vetzak Dora erachter komen dat er een zeer ernstige situatie in het land heerst? Wie of wat zijn de krachten die op chaos en anarchie aansturen ? Laat hij ons dat maar komen vertellen of is hij in zijn eigen nachtmerrie beland deze Beul ??? Is hij de jaren ’80 vergeten ???Hij mag het zelf beleven nu in zijn waken en in zijn dromen PLOERT !!!


  Maak melding

 22. Bedoelt Somohardjo misschien dat we DiDiBri moeten euthanaseren net zoals een dierenarts een renpaard, dat een been gebroken heeft, uit zijn lijden verlost?


  Maak melding

 23. Bouterse: crisis na vonnis krijgsraad
  Gisteren, 22:01 ( Telegraaf )
  PARAMARIBO – De uitspraak van de Surinaamse krijgsraad om door te gaan met het strafproces over de decembermoorden heeft geleid tot een constitutionele crisis in Suriname. Dat heeft president Desi Bouterse dinsdagmiddag tijdens een vergadering van het Surinaamse parlement gezegd.

  Volgens Bouterse is er nu sprake van een ’storing’ in de verhouding tussen de rechterlijke, de wetgevende en de uitvoerende macht. Bouterse, nu president van Suriname, is ook de hoofdverdachte in het Decembermoordenproces. Op 9 juni besloot de krijgsraad het strafproces na een schorsing van vier jaar weer te hervatten. Om dat mogelijk te maken heeft de rechter de omstreden Amnestiewet buiten werking verklaard in dit proces. Deze wet zorgde er voor dat de verdachten van de decembermoorden vrijuit zouden gaan.

  Het feit dat de rechter een door het parlement goedgekeurde wet ‘opzij’ heeft gezet zou de oorzaak zijn van de verstoring van de verhouding tussen de drie machten. De leiders van de drie oppositiepartijen hebben tijdens de vergadering gezegd dat er volgens hen geen sprake is van een constitutionele crisis. Ook verschillende rechtsgeleerden en juristen, onder wie de Surinaamse Orde van Advocaten, hebben de afgelopen dagen gesteld dat er geen sprake is van een crisis.

  Bouterse zei dat hij het ontstane probleem wil oplossen binnen ‘recht en wet’. ‘’Als we dat niet doen ontstaat er rechtsonzekerheid wat problemen kan opleveren voor de staatsveiligheid. Wij gaan er daarom alles aan doen om er geen chaos van te maken’’, aldus de president die opmerkte dat er andere krachten zijn die wel aansturen op een chaos.

  Op welke manier hij het probleem gaat aanpakken kon Bouterse nog niet aangeven omdat hij het ‘gewraakte’ vonnis pas maandag op papier heeft binnen gekregen. Wel heeft hij de afgelopen dagen alle relevante maatschappelijke organisaties, waaronder leger en politie, op de hoogte gebracht van de volgens hem ‘ernstige’ situatie. Dit informeren van de gewapende machten heeft geleid tot vele speculaties en verwijzingen naar de jaren tachtig toen Bouterse de leider was van een militair regime en geweld niet schuwde.


  Maak melding

 24. Surinaamse bevolking al deze oude ratten gaan nu mooi weer spelen.zgn steunt hij de president en speelt al in op de stem van de NDP kiezers..Somo samen met de andere oude garde en de politici die niet voor het landsbelang opkwamen..Mogen never nooit meer aan de macht.Anders blijft het zoals het is.zelfde spel andere spelers…


  Maak melding

 25. En aan de andere kant maakt hij de man belachelijk dat hij angstig zou zijn enkel en alleen door de inhoud een brief..Met zgn bezorgdheid.De president heeft het in mijn ogen ook erg slecht gedaan.Maar politiek is een vreselijk iets ..een ieder vecht om het land te leiden?? Echt niet hoor..om zijn zak te vullen..


  Maak melding

 26. Dora heeft met een brief de padvinder angst ingeboezemd. De deskundigen volgens DDB, Ramon en boefdraad en Jennifer hebben de brief gelezen en geadviseerd een coup te plegen.


  Maak melding

 27. Hij hoeft geen 18 jaar van mij.Maar een vermaning? Dat staat in mijn optiek gelijk aan een tweede maal onrecht aan de 15 mannen.Ik onthoud me van moord..dat is aan de rechter het beestje een passende naam te geven.We zijn niet in Congo ..dit is Suriname!!Laten we ons derhalve niet als Congolezen gedragen.


  Maak melding

 28. Niet uit racistisch oogpunt bekeken..maar voeg er ook een paar oude en nieuwe Hindoestaanse boeven bij..dan wordt het een ECHTE oplichterij, zelfverrijkende,zelfverheerlijkende ,egoïstische soep..Surinamers straks ?honderd keer nadenken als je jouw stem uitbrengt..


  Maak melding

 29. Wat gaat zegevieren Paraman? Het recht of gaan we opnieuw voor het geweld.Ik heb mijn kinderen meegegeven ;Geen medemens kwaad te doen of te schaden, je niets toe te eigenen wat niet van jou is.Anders is dit het gevolg.Dat zal jou ook gebeuren Paraman als DDB jou voorbeeld is..drai joe liebie.ZOEK EEN ANDER IDOOL!!


  Maak melding

 30. We weten allen dat het herstarten van het December-proces getimed is. Het moet samenvallen met de financiële crisis, de stakingen en de perikelen rond de Terugroep Wet om de positie van de regering te verzwakken. Ook bepaalde figuren binnen de rechterlijke macht zijn bij dit complot betrokken. Deze figuren zijn niet onafhankelijk meer en hebben dus gezorgd voor een verstoringnin in de Trias Politica.


  Maak melding

 31. Somo is een goede comediant.

  Hij heeft gelijk dat de president agstig is en samen met zijn crew paniek zaait!

  Mijn opinie is dat hij de president belachelijk maakt en laat inzien dat hij in ieder geval nergens bang voor is.
  Hierdoor gaat hij een stap verder dan de andere oppositieleiders die het over “hoofd koel houden hebben.

  Mieisekeba, de awariedomri zegt dat er al amnestie is verleend. Ik vraag me af waarvoor??


  Maak melding

 32. Ik vind dat niet prijzenswaardig.Hij had toen hij het land mede bestuurde beter zijn best moeten doen.Dat vind ik nou prijzenswaardig..we zijn zo snel tevreden.Aan mij wordt altijd gezegd;Diana jij kan van een dubbeltje een kwartje maken.Ik heb geen politieke ambities, maar als je mij de “volkskas”toevertrouwd komt het zeker goed.En zal de Surinaamse bevolking weten waar elke cent aan is besteed.


  Maak melding

 33. Stelletje boeven ,oplichters,.Waar en op wie gaan we straks stemmen als er verkiezingen worden uitgeschreven..Ik zie niet veel keus..niet veel hoop.Een pot nat


  Maak melding

 34. Stemmen trekkerij..de politieke arena “show” gaat beginnen..hij hoeft voor mij geen mooi weer te spelen.Moed en durf? Alsof Somo hem zou kunnen tegenhouden als hij wat beraamd en voltrekt.Somo ik zie in jou geen alternatief ..


  Maak melding

 35. Graanoogst,Abrahams en Linscheer..waren het innerlijk al nooit eens over de verdeling van de “schatten” en de gelden.DDB was nu eenmaal niet eerlijk in het verdelen…Het was niet een voor jou en een voor mij…


  Maak melding

 36. Als Bouterse zijn zin krijgt, en daar ziet het er naar uit gelet op de stemverhoudingen in de DNA en de verklaringen van de partijen die de coalitie vormen krijgen we de komende “tig”jaar geen verkiezingen in Suriname.


  Maak melding

 37. Zodra deze ingredienten in een land aanwezig zijn dan kan je chaos verwachten.Des te meer had de president zich moeten inzetten om de Surinaamse samenleving rustig en tevreden te houden.Zodat het niet uit de band springt,wetende dat hij veel boter op zijn kop heeft.Een samenleving dat het moeilijk heeft en onder erbarmelijke omstandigheden leeft,en zien hoe jij,je kornuiten en jullie gezinnen aan niets gebrek lijden.Bouta,jij had snugger moeten zijn en moeten weten dat het getij zich zou keren.JE HAD DE BEVOLKING TE VRIEND MOETEN HOUDEN DOOR DE MIDDELEN EERLIJK TE VERDELEN EN IN TE ZETTEN..!!!


  Maak melding

 38. Jammer, dat betekent dat ik de komende TIG jaren op vakantie ga naar Suriname ..maar niet ga remigreren.Ik ben een vrij mens in een vrij land.Suriname is ons aller bezit..waar komt dit opeens vandaan..stemming makerij??


  Maak melding

 39. Behalve een BANGERIK is hij ook een DOKKENRIK (A no mi), net als Opa padvinder Paraman. Nu dat de huidige generatie echte officieren en geen poppenkast onder-officieren, duidelijk hebben aangegeven geen ezels te zijn zoals de suppletie padvinder Opa Paraman, heeft de MOORDENAAR ernstige problemen. Wie wil chaos in het land? Wees eens een keer duidelijk met al die Indianen verhalen. Bedoel je de mensen die het gestolen geld terug willen?! Bedoel je de mensen die door jullie wanbeleid in ernstige financiëleproblemen zitten en nu in protestmarsen lopen?


  Maak melding

 40. Bouterse moet nu toegeven en het recht op zijn beloop laten .
  Ook voor hem geldt recht en wet. Hij heeft lang genoeg stand gehouden ondanks zijn populariteit, Wij zijn inmiddels bekend met zijn scenario’s deze vlieger gaat nu niet op. Op 30 juni a’s zal het recht gevierd worden door de hele natie en Desi moet eindelijk toegeven dat ook hij fout kan zijn.


  Maak melding

 41. …..straten lopen vol bij een lichte motregen

  Geen wonder, want de riolen lopen vast met al die RioolRatten.

  daar komt extra verstopping bij: MINI-ster Dikkie Silos, daar kan ze de kont van Prins Rover en Moordenaar desire delano bouterse beter ruiken of eeder beter zn kont likken.


  Maak melding

 42. Hallo Front kontkruipers, de woorden van de president zijn duidelijk. De ontstane problemen wil hij binnen recht en wet van het land oplossen en dat gaat ook gebeuren. Jullie juichen te vroeg en mijn menig ook bewezen worden. READ MY WORDS.


  Maak melding

 43. Bouterse ziet de bui al hangen ..

  Vele kiezers beseffen dat ze de verkeerde keuze hadden gemaakt en kiezen nu voor beter weten, ook zijn eigen partijleden distantiëren zich voorzichtig, zelfs zijn geweten begint te spelen .. Het is mogelijk “game over” ..

  Alleen de waarheid kan hem nog bevrijden en verlossen .. Als hij alles eerlijk opbiecht, zijn verontschuldiging aanbiedt en om vergiffenis vraagt kan misschien de crisis in zijn geweten tot rust komen ..

  Vooralsnog is het van belang dat Suriname nu echt bevrijd wordt en dat het volk bewust gaat kiezen en gaat samenwerken aan a swietie Sranang .. Want Suriname weet beter, kan beter en verdient beter .. Wist je dat Suriname tot de rijkste landen van de wereld behoort ??


  Maak melding

 44. @buck fouta en baboeram a klari gi a DiDiBrie,a huichelaarba a bekeer maar er zit niets in deze DiDiBrie, waardoor je kan zien dat hij DiDiBrie een kind van God is. En al die mensen die zeggen nog in hem te geloven zijn leugenaars en loooooosers of ze dromen allemaal met hun ogen open.
  Kabels fu mi : wij hebben gelukkig nooit gegeten en gedronken dus hebben we ook niets te vrezen. En misschien ook niets te eten, maar oen no o dede en wij slapen wel lekker als het moet. Maar DiDiBrie no sabi moro wat hij moet doe n en waar hij moet slapen.
  @,kabel booster ie kier mi met die bigi poku en sou l hahahahahaaaaaai haaaaai a DiDiBrie dede keba bofosi a vonnis kooooome. Odiiiiii
  Glenny.


  Maak melding

 45. @ Biender,

  “De onstane problemen wil hij binnen recht en wet oplossen”

  Dan zal hij ballen moeten tonen als hij nog een beetje eergevoel in zijn flikker heeft en gewoon voor de krijgsraad verschijnen en zijn wandaden moeten verantwoorden de massamoordenaar/drugscrimineel


  Maak melding

 46. Je hoort niet meer van die coupplegers van 1980 die zijn allemaal aan de kant gezet en Bouterse heeft alle macht gekregen zo dat hij kan doen wat hij hebben wilt.Ook die zogenaamd ontwikkelde Mijnals.Vanaf de overname in Suriname had ik al gedacht dit komt nooit goed want militairen hebben geen verstand om een land te besturen.Het zijn domkoppen die alleen met wapens kunnen omgaan.Economische kennis hebben ze niet en dat heb je nodig om een land goed te besturen.Al die achtervolgers die samen met Bouterse hebben gewerkt zijn mede aansprakelijk met de economische situatie in mijn land.


  Maak melding

 47. Biender schrref:

  Hallo Front kontkruipers, de woorden van de president zijn duidelijk. De ontstane problemen wil hij binnen recht en wet van het land oplossen en dat gaat ook gebeuren. Jullie juichen te vroeg en mijn menig ook bewezen worden. READ MY WORDS.”

  De noodtoestand uitroepen kan ook binnen recht en wet!1

  De hamvraag is of het (ge)rechtvaardigt is.


  Maak melding

 48. @ buck fouta en baboeram ….. you damn right … KILLER BEE BOUTERSE vecht een eenzame strijd … a struggle for life. De profiteurs haken één voor één af, dat weten figuren als RobG, Paraman, Damsco, TtRt, Rampie en een paar minder bekende hielelikkers al te goed. Ze nemen het voor KILLER BEE BOUTERSE op …. om de opengevallen plaatsen te bemensen.

  @ KILLER BEE BOUTERSE is ten einde raad … haalt alles uit de kast … raadpleegt alles en iedereen …. probeert met intimidatie-tactieken mensen bang te maken.

  @ Soul mr.KILLER BEE BOUTERSE …. time is running out,
  het recht moet zijn beloop, oog om oog, tand om tand.
  Er worden al inzamelingen gehouden voor een nieuw te bouwen Alcatraz { gratis logies voor jou en je h…., Dora }.


  Maak melding

 49. Binnen recht en wet oplossen?waarom is Santo Boma vol..laat Baas me daarop een antwoord geven.Geldt er in een democratisch land de wet van de sterkste.Dan heeft Suriname ook in deze gefaald.En wat mij aangaat gepromoveerd tot het lachertje van de wereld.Een LEGOLAND..Je weet de blokjes en stukjes waar de kindertjes vooral graag mee spelen.Vandaag bouwen ze een huis..breken het weer af ..dan wordt het een boot of een caravan.


  Maak melding

 50. @Sam,
  “de noodtoestand uitroepen kan ook binnen recht en wet”

  Het is alleen de vraag of het wel een noodtoestand is voor Suriname en het Surinaamse volk, voor een heel groot gedeelte lijkt het me eerder een opluchting, een bevrijding
  Het is een persoonlijke nood voor DDB, hij schijt in zijn broek voor de krijgsraad, nu hij zich verantwoorden moet, iets waar hij geen grip of controle over heeft, de lafaard.


  Maak melding

 51. De Mens/gewervelde dieren hebben allemaal zuurstof nodig om te kunnen in ademen en in leven te blijven.

  Zuurstof is er in de lucht en dit wil DDB weghalen in Suriname.

  Nu Wil DDB Alle Zuurstof Die Er In Suriname/wereld is weghalen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 52. Waarom gaat Suriname niet vooruit.
  Als je mensen hebt als Somo velen onder ons die 60 plussers zijn kunnen ervan meepraten.
  Somo heeft altijd voor paniek weten te zorgen.
  Het enige wat hij goed gedaan heeft om met zijn mensen voor de onafhankelijkheid te vluchten naar Nederland.
  Al had je geen geld ticket werd betaald.
  Ken een paar mensen die vertelde mij dat ticket betaald werd en voor huisvesting gezogen werd.
  Je zou zeggen dat hij het beste heeft met zijn mensen.
  Niets is waar want de mensen hadden getekend dat ze de kosten van ticket terug moesten betalen wat redelijk is.
  Bedrag wat betaald werd was tientallen hoger omdat men op een formulier heeft getekend met naam en toenaam en achteraf deze Somo zijn loopjongens erbij zijn van hem
  De mensen een voor een heeft laten tekenen.
  En de mensen die niet konden lezen en schrijven duim afdruk afgenomen.
  Dus Somo roept maar wat als het hem goed uitkomt en zijn achterban gelooft hem ook.


  Maak melding

 53. @ Hans,

  helemaal mee eens!

  bij mij ging het meer om de opmerking dat alles “biinen recht en wet ” zal gebeuren. Welnu het uitroepen van de noodtoestand kan volgens de gGrondwet ergo binene recht en wet

  De aanleiding om dit eventueel te doen kennen we allemaal.

  Het vervolg op het uitroepen van de noodtoestand zal er dan ook toe leiden dat DDB tot zijn dood aan de macht blijft.

  De gevolgen van deze stap zullen voor de bevolking van Suriname zeer ernstig zijn. Venezolaanse toestanden o.a. gebrek aan levensmiddelen, medicijnen etc.


  Maak melding

 54. De wortel van de crisis is gelegd door onschuldige personen, die zich inzetten voor democratie, te vermoorden. Daarna is de wortel verder gegroeid, omdat Bouterse geen verantwoording bij de Krijgsraad wilde afleggen. Alle oproepen om te verschijnen heeft hij genegeerd. Tot slot de Amnestiewet, die in strijd is met de Grondwet. Wie heeft hier een crisis gecreëerd. Dat is Bouterse zelf en niemand anders. En kennelijk verwacht hij een behoorlijke strafeis, anders zou hij niet zo in paniek raken.


  Maak melding

 55. Eens met @robg,
  Het IMF heeft met diverse groeperingen, waaronder de Rechterlijke macht gesproken.
  “We weten allen dat het herstarten van het December-proces getimed is. Het moet samenvallen met de financiële crisis, de stakingen en de perikelen rond de Terugroep Wet om de positie van de regering te verzwakken. etc. etc.

  Goed gezien!
  De opdracht is vervolgen van de 8 december strafzaak, anders geen second tranche!
  Rapportages uiterlijk 30juni 2016


  Maak melding

 56. Waw dus IMF heeft met de rechterlijke macht gesproken. Dus toch waar wat sommige mensen beweren Esmerald, het is een politieke rechtbank, die een politieke besluit heeft genomen, hopelijk begrijp ook jij dat dit niet mag.


  Maak melding

 57. we moeten bouta bevrijden van zijn angsten..slapeloze nachten/ dagen..

  hij is hyper bang en poept in zijn broek..

  vluchten kan hij niet meer en beschikken over de s.l.m. kan ook heel moeilijk,want dan wordt hij uit de ,, lucht ,, geplukt..

  en dan is het voor goed afgelopen ,,kan hij mooi vakantie houden op Scheveningen of Amerika dicht bij zijn zoon..

  dat is dan één senario..

  ten tweede hij kan zich gewoon over geven aan die dikke dame j/p.en die begeleidt haar naar het o.m. om vervolgens huis te houden in santo boma..

  ten derde hij kan zich zelf een kogel door zijn neus halen en dan zijn wij met z’n allen bevrijdt van alle ellende..

  ten vierde weg met alle crisis sme bevrijdt..

  lang leve de ontwikkeling voor uit gang..


  Maak melding

 58. Ik hoef hier niets aan te doen hoor, behalve je te vragen wat jullie zo leuk vinden aan jullie dom geklets hier op waterkant.net.

  Vertel de rest van de meute maar, wanneer IMF de rechterlijke macht precies heeft gesproken. Of waar je dit heb gelezen.


  Maak melding

 59. @nospang,

  Gisteravond nog Nieuwsuur gezien?
  Kijk maar naar ‘uitzendig gemist’.
  Mevr. Lilian Gonçalves-Ho Kang You zat aan tafel.
  Iwan heeft een interview afgestaan.
  En Harm heeft ook zijn zegje gedaan.

  A beng spang!
  Echt wel!

  Wat schuift het als ik met die info kom.
  Niets is gratuz hé


  Maak melding

 60. @nospang

  Eat your heart out!

  Den haag 21 juni 2016

  “Het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag heeft de Surinaamse ex-president Desi- Ley dinsdag veroordeeld tot achttien jaar gevangenisstraf.
  Hij werd in maart schuldig bevonden aan misdaden tegen de menselijkheid, omdat militieleden onder zijn bevel hebben gemoord in de Latijns Amerikaanse Republiek.

  Het is de EERSTE keer dat het ICC iemand veroordeeld OMDAT ANDEREN onder zijn bevel misdaden pleegden.

  Lees : Congolese voormalige vicepresident Jean-Pierre Bemba

  Toedels!


  Maak melding

 61. En wat heb ik precies gemist Esmerald, vertel ons wat je heb gehoord, blijkbaar kan je leven niet meer stuk na nieuwsuur gezien te hebben, je weet wel een kinder hand is gauw gevuld.

  Het ICC verhaal lijkt me mooi om boven je bed te plakken, kan je van dromen.


  Maak melding

 62. Beste No Spang

  Gezien de internationale verdragen kan Bouterse de zelfde weg volgen als de heer J. P Bemba.
  Dat het ICC traag werkt is duidelijk maar sluit het niet uit.


  Maak melding

 63. @esmerald.
  Ik heb het ook gezien. Drie veroordelingen toch? Samen iets van 52 jaar. Hij gaat in hoger beroep. Hij wil meer.
  Ik dacht ook gelijk aan Suriname


  Maak melding

 64. Hahahaha die arme jojo. Met elke reactie bewijst jojo dat hij totaal geen kennis heeft van zaken of echt begrijpt waarover het gaat.

  Jojo ik ga je op weg helpen.

  ICC is sinds 2002 actief.
  ICC kan nooit betrokken worden in Surinaamse aangelegenheden, ze werken niet met terugwerkende kracht. Ze zijn wel 20 jaar te laat opgericht.

  8 dec. Is niet als misdaad tegen de menselijkheid erkend, niet in Suriname maar ook niet internationaal. Het hele huidige proces in Suriname spreekt niet over misdaden tegen de menselijkheid.

  8 dec is al voor het gerecht in Suriname, internationaal kan men niets meer mee.

  ICC in jullie dromen, plak het maar ook boven je bed, dombo.


  Maak melding

 65. Diakuaku…voel je je aangesproken..Of denk je dat de schurken en boeven zich alleen onder de creolen en Javanen bevinden.? Veel Hindoestanen zijn rijk geworden door hard werken..maar ook velen door stelen,bedriegen etc etc..Of ben je je daar niet van bewust..? Dan moet je verder kijken dan je hindoestaanse neus lang is.En by the way.ze mogen dat beeld betasten zoveel ze lief is..ik voel me er niet minder om…en om je een idee te geven hoe ik eruit zie…ik lijk er geenszins op…sleep tight!!!


  Maak melding

 66. Hoi Krasnosoh,Ik denk dat je hoog nodig een dokter moet raadplegen want een krasnosoh dat voorspeld niet veel goeds Mijn neus daar en tegen…staat nog mooi recht ..heeft de juiste kleur…geen vervellingen …kortom in een goede neuzerige staat…you need a nose check..


  Maak melding

 67. DDB en anderen zijn verdachten in de 8 december 1982 moorden.

  In 2012 heeft NDP de amnestiewet gewijzigd, waardoor DDB en de andere verdachten niet konden worden gevonnist voor de 8 december 1982 moorden.

  Deze gewijzigde amnestiewetje is vele malen lager dat de wet voor moord in strafrecht van de grondwet van Suriname en nog vele malen lager dan Internationale Verdragen, cq.
  mensenrechten.

  Bron: GFCNieuws: DA91: Vrije en Onafhankelijke rechtspraak vereist, d.d., 22-06-2016

  Onderstaande gedeelde van uit GFC-nieuws; DA 91 Vrije En Onafhankelijke Rechtspraak Vereist, d.d., 22-06-2016

  …de internationale gemeenschap, m.n. de VN Hoge Commissaris voor Mensenrechten, telkenmale en ook weer tijdens de recente zittingen in oktober 2015 en eerder dit jaar hebben aangegeven dat Suriname er zorg voor moet dragen dat dit proces, evenals het Moiwana proces, ongestoord voortgang moeten hebben en dat de amnestiewet van 2012 onvoorwaardelijk moet worden teruggenomen.

  In het kader hiervan verwijst de VN Commissie naar de Algemene Opmerking no.31 ( 2004) met betrekking tot de aard van de algemene wettelijke verplichting opgelegd aan alle Staten die partij zijn bij het Verdrag, in het bijzonder art. 18, waar de Commissie stelt dat Staten die partij zijn daders van vergrijpen zoals marteling, willekeurige of buitengerechtelijke moord/executies, of gedwongen verdwijning niet mogen ontlasten van hun persoonlijke verantwoordelijkheid. De voortgang van het proces voldoet dus aan de eisen zoals ook gesteld door de internationale gemeenschap en zou de minister juist moeten behagen.

  Zie hele bericht in GFC-nieuws

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 68. Desi heeft al een ONHERROEPELJK vonnis van
  ELF JAAR CEL op zijn naam staan voor internationale harddrugshandel !

  Dus, un NO MUS FU SPANG, nanga Desi !

  PS : Desi leest plotseling Grondwet, baja !
  Opa D, lees aub ook algemeen Grondwettelijk VERBOD
  zich in te laten met zaken die in behandeling zijn bij
  de rechter !!!

  Un libi jurist Desi, yere !!!

  Het IMF heeft ook met mij gesproken ! Ik heb hen
  gezegd dat IK WEET dat Desi in hun val is GELOKT
  door zijn ADVISEURS ! Hij zit KLEMVAST in de
  IMF-VAL !!!

  LEVE het SRANANG-VOLK !!!


  Maak melding

 69. Men moet de president rust gunnen en met pensioen sturen. Zijn oude hersencellen kunnen de problemen van het land niet meer kraken.


  Maak melding

 70. Aloha……Ahahaha. Papa Somo. Laat die sluwe Indiaan Bouta niet boos worden. `Somo jij denkt dat de Baas angst heeft. Die man geniet dagelijks van de taferelen wat gaande is.Papa Somo denk aan je zelf. Want de angst is eerder bij jou. Een gezeur wordt Somo door de ophaalbrigade opgehaald. Wel de route is bekend richting Fort- Zeelandia naar de donkere Nor in een geissoleerde hokje. Hier kan hij op z,n gemak met met z,n maatjes Chekre Chekre bezig houden tot z,n laatste adem.Advies Pae Somo. Ik zou maar gaan Dimmen nu.A Bakra aay taki: Spreken is Zilver en Zwijgen is Goud. Anders is t fataal voor jou. Denk aan Amina, je lievelings vrouw en je AOW dagen Papa Somo.Hahahaha. CHE!!!!!!!


  Maak melding

 71. Wat een bange scheitert. Waar blijft je groot praats. Je wacht op brief? Jullie kunnen geen kant op en verzinnen weer wat, alleen wat er valt niets te verzinnen. Intussen was Su gisteren op nieuws uur. Slechte zaak. Ik weet van een paar mensen die vandaag onmiddellijk bij KLM hun reis hebben afgezegd, ze zullen een ander land bezoeken> vakantie. Su alweer mis poes geen Euro’s binnen. Ik hoop dat velen dat doen.


  Maak melding

 72. Niks constitutionele crisis, er is toch een vice-president? De aanklacht is niet tegen de functie van President maar tegen een persoon van vlees en bloed, die toevallig president is. Hij had ook timmerman of directeur van een groot bedrijf kunnen zijn. Die persoon heeft in het verleden wat strafbaars gedaan. Toen Nixon in 1974 (onder druk) aftrad, nam vice-president Ford de taken over. Zo zijn er wel meer voorbeelden uit het verleden. In een gewoon land treed je al af als er al de schijn van belangenverstrengeling kan optreden.
  Silvio Berlusconi (van Italië) moest uiteindelijk ook aftreden nadat hij een aantal keren de wet in zijn voordeel heeft laten veranderen om niet voor de rechter te hoeven verschijnen.


  Maak melding

 73. Jongens ik sta nog steeds achter deze Persident DD Bouterse, waarom 1 jaar voor de verkiezing heeft deze persident duizenden huizen en gronden aan arme bevolking gegeven (in het byzonder aan arme javanen in Commewijne ) en wat betreft de moorden in december 1982 heb ik helemaal niet gezien en ook niet bewijnen).


  Maak melding

 74. Jongens ik sta nog steeds achter deze Persident DD Bouterse, waarom 1 jaar voor de verkiezing heeft deze persident duizenden huizen en gronden aan arme bevolking gegeven (in het byzonder aan arme javanen in Commewijne ) en wat betreft de moorden in december 1982 heb ik helemaal niet gezien en ook niet te bewijnen).


  Maak melding

 75. Jongens ik sta nog steeds achter deze Persident DD Bouterse, waarom 1 jaar voor de verkiezing heeft deze persident duizenden huizen en gronden aan arme bevolking gegeven (in het byzonder aan arme javanen in Commewijne ) en wat betreft de moorden in december 1982 heb ik helemaal niet gezien en ook niet bewijnen).


  Maak melding

 76. Jongens ik sta nog steeds achter deze Persident DD Bouterse, waarom 1 jaar voor de verkiezing heeft deze persident duizenden huizen en gronden aan arme bevolking gegeven (in het byzonder aan arme javanen in Commewijne ) en wat betreft de moorden in december 1982 heb ik helemaal niet gezien en ook niet bewijnen


  Maak melding

 77. Somohardjo is niet goed bij zijn hoofd.Eerst tekent hij voor de goedkeuring van de Amnestiewet en nu dit.Hij is gewoon bang dat hij ook doodgeschoten wordt.Zulke idioot moet niet serieus genomen worden.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 78. @Awari

  Neen, maar we nemen een IDIOOT die Onze staatskas leegplundert, onze reserves vernietigt en Ons goud
  verkwanselt, ook TOTAAL niet serieus !

  Alle LONEN zijn door de DESI-devaluaties en het
  drukken van Ongedekte SRD-biljetten, met MEER
  DAN Vijftig Procent GEDAALD !

  Het wachten is op verhoging brandstofprijzen, invoering motorrijtuigenbelasting, invoering BTW etc !

  Het RIPPEN van de totale bevolking, door de
  NDP-elite-clan is in VOLLE GANG !!


  Maak melding

 79. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  WAARHEIDSBOODSCHAP:

  MOEDER AARDE VAN SURINAME BEVRIJDEN EN ZUIVEREN VAN DE DUISTERE KRACHTEN…..VAN DE DEMONISCHE PRESIDENT EN VAN DE NATIONALE DEMONISCHE PARTIJ SURINAME!

  HET LICHT IS MACHTIGER DAN DE DUISTERNIS….DE WAARHEID MACHTIGER DAN DE LEUGEN!

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 80. aan diana

  …voel je je aangesproken

  Ik denk dat jij eerder aangesproken voelt.
  Die standbeeld is een kopie van jou.

  Ik geniet ervan heb ook aan die rondingen gezeten soso fatu wreed.


  Maak melding

 81. @ Budayayawa

  “Jongens ik sta nog steeds achter deze Persident DD Bouterse, waarom 1 jaar voor de verkiezing heeft deze persident duizenden huizen en gronden aan arme bevolking gegeven (in het byzonder aan arme javanen in Commewijne ) en wat betreft de moorden in december 1982 heb ik helemaal niet gezien en ook niet bewijnen).”

  1) De President heeft niets gegeven de Republiek Suriname geeft iets als er echt iets gegeven is.

  2) Heeft u echt gecheckd of er iets gegeven is. De papiertjes waar zulke grote feesten om heen georganiseerd worden zijn vaak niet meer dan een bewilliging voor een grondbeschikking voor de uitgifte van domeingrond in zogenaamde grondhuur. Er zitten voorwaarden aan verbonden en indien men die niet nakomt gaat blijft de grond gewoon binnen de staat. Men zal binnen en x periode beheersdaden moeten doen en de grondhuur betalen. Ofwel als men echt arm is wordt men blij gemaakt met een dode mus.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.