Vrees voor ‘constitutionele coup’ in Suriname

127

PARAMARIBO, 21 jun – Een constitutionele coup in Suriname is niet uit te sluiten. Dit stelt Paul Somohardjo, parlementariër en leider van Pertjajah Luhur, PL. Bouterse lijkt het aan te sturen op een noodtoestand nu wordt gesproken met politieke partijen. “Volgens mij wil hij ons waarschuwen.”

PL is op bezoek geweest bij het staatshoofd. Het heeft bepaald geen prettig gevoel nagelaten. “Als de president begint te praten over staatsveiligheid, krijg ik het gevoel dat hij elk moment de noodtoestand kan afkondigen. Daar maak ik mij zorgen over”, zegt Somohardjo tegenover de Ware Tijd. Die zorgen gelden vooral de gevolgen van een dergelijk besluit. Suriname zou best weer geïsoleerd kunnen raken.

Dat kan niet anders dan vervelende gevolgen hebben voor de hele samenleving. PL hoopt niet dat het zover komt. “Suriname heeft in de loop der jaren al te maken gehad met een militaire coup, een telefooncoup, een kapitaalcoup en een politieke coup met Sapoen (PL-parlementariër die overstapte naar de coalitie, red.) en nu krijgen wij een constitutionele of presidentiële coup”, aldus Somohardjo.

Bekijk ook:


127 REACTIES

 1. Kwestie van tijd dat de Staat van Beleg wordt uitgeroepen.

  De noodtoestand of de staat van beleg is een buitengewone rechtstoestand op grond van een publiekrechtelijke bekendmaking van een overheid dat de normale toestand en wetgeving tijdelijk niet meer van toepassing is.

  Tijdens een noodtoestand kan een overheid zgn zeer slagvaardig handelen, zonder eerst toestemming over iets te vragen of overleg met inwoners te voeren.

  Bij natuurrampen, zoals een overstroming, een aardbeving of een orkaan, kan de noodtoestand worden uitgeroepen. De noodtoestand bij oorlog heet “staat van oorlog”. In nog ernstigere gevallen (bijvoorbeeld bevoorrading is afgesneden, stad omsingeld) kan een “staat van beleg” worden afgekondigd.

  Maar mocht dit de waarheid worden dat is dit een ordinaire coupe, Venezolaanse toestanden.


  Maak melding

 2. Er is helemaal geen sprake is van een constitutionele crisis en de staatsveiligheid is helemaal niet in gevaar. Bouterse is de weg kwijtgeraakt. Hoe kan een rechter crises veroorzaken. Dan moeten we iedere uitspraak van de rechter toetsen. Waanzin ten top. Suriname kent Trias Politica en dat moet gerespecteerd worden.

  De oplossing is simpel; iedere zelfrespecterende president zou zijn ontslag indienen en nieuwe verkiezingen uitschrijven. Waarom doet Bouterse dit niet dan ? Of treed af en laat de Vice President het overnemen.

  1 ding is zeker wij niet bang voor deze oude fossiel. De strijd voor gerechtigheid gaat door. De leger is van het volk en niet van Bouterse. Dus oppakken die bejaarde crimineel.


  Maak melding

 3. DE PUINHOPEN VAN 5 JAAR BOUTERSE.

  Beste Mensen

  Deze Somohardjo moet niet uit zijn bek lopen mokken..
  5 jaar geleden was hij die over liep naar de NDP..

  Deze Somohardjo is ook een ongeleid projectiel niet te vertrouwen..

  Suriname is een gezegend land heeft men altyd gezegd.. maar goed.. Het land is er wel.. maar ik vraag me af waar de zegen nau is gebleven.. Onder Bouterse is de met de Noorder Zon Vertrokken.

  Ik hoop dat ik me absoluut vergist.. Suriname Gaat 20 jaar terug in de tyd beste mensen.. Zie maar.


  Maak melding

 4. Niet vrezen!!
  Nu het IMF huis houd in Suriname kan de moordenaar niks beginnen.Het IMF gaat zich geen tweemaal bedenken om aan een couplijder miljarden geld in handen te stoppen!!Die mistake hebben ze al gemaakt eerder!!
  Symbolische telefoon coup kennen we al ,nu dit..
  Nee mang ,rechters doe je werk, wees onbevreesd als PREET BHARARA!!!
  Toon ballen aub ,het is NU of NOOIT!!


  Maak melding

 5. @KOOS

  Broeder Koos, merendeels van het volk is passief en kiest de weg van de minste weerstand. A no ie probleem krijg je steeds te horen…

  Ze (paarse gedrochten) wilden nog 5 ……..

  De moordenaar is seniel en gaat een ieder meeslepen naar zijn graf…(vernietigings proces).

  Hulde aan degenen die hun stem steeds laten horen.


  Maak melding

 6. NPS, VHP en PL boek een retour ticket naar Washington en drop daar het dossier. Ga intensief samenwerken met de Amerikanen en de Hollanders. De VS moet Bouterse bij zijn ballen pakken. Stuur aub een Delta Force SEAL team naar Paramaribo om Bouterse aan te houden.


  Maak melding

 7. Noodtoestand uitroepen, de rechterlijke macht eindelijk opschonen en ontdoen van de politieke rechters geplaats door vhp. Het 8 dec. Saga voor eens en voor altijd afsluiten.

  Landverraders voor de keus stellen om mee te doen om het land uiteindelijk duurzaam samen te ontwikkelen, wie niet wil is vrij te vertrekken richting Noordzee. Maar de vaderlandslievende Surinamers moeten duidelijk maken dat iedereen die blijft zich 100% gaat inzetten voor het LANDSBELANG.


  Maak melding

 8. Beste Roy, anno 2016 kan deze demente bejaarde niet zich verschuilen achter een paar uzi’s.

  Big Brother is watching you, zie twitter, youtube, instagram, snapchat etc etc. En daarom hoop ik dat Bouterse die fout gaat maken. Laat hem maar die coupe uitvoeren en de rechters achter de tralies zetten.

  Het is nu zaak dat de rechters hun ruggen recht houden.
  Dit is de moment van de waarheid.


  Maak melding

 9. bouterse fokkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkt suriname
  al 40 koulo jaren op!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  bouterse moet nu echt achter slot en grendel ja!!!!!!!
  wie misdaad doet moet berecht worden ja!!!!!!!!!!!!!!!
  kijk wat die rioolrat bouta van suriname heeft gemaakt!!!!!!!!
  soso probleem alladol koersstijging, prijsstijging, winkelsluitingen etc.!!!!!!
  bouta rioolrat ongeschoold ding schaam je niet hoor om te zeggen dat je het niet kan!!!!!
  er zijn anderen genoeg die het wel kunnen en zet ons niet verder in de armoede!!!!! dus stap maar op!!!!!!!!


  Maak melding

 10. De constitutionele crisis moet voor 30 juni worden opgelost volgens Bouterse. Op die bewuste dag wordt er een strafeis gedaan in de 8 decembermoorden-case. Die coupe komt dus deze maand nog.


  Maak melding

 11. @Ray,
  zo moet het,
  Vers van de Pers.

  Corrupte agenten New York huurden prostituees in

  Drie hooggeplaatste functionarissen van de New Yorkse politie zijn gearresteerd op verdenking van corruptie, heeft procureur Preet Bharara gemeld. Politiechef Michael Harrington en twee van zijn collega’s zouden al sinds 2012 voor tienduizenden dollar aan steekpenningen, reizen, prostituees, hotelovernachtingen en verbouwing aan hun huis hebben aanvaard.
  Bewerkt door: Redactie 21-06-16, 02:38 Laatste update: 02:49 Bron: BELGA

  F 3
  T 4
  M 0

  De agenten kregen onder meer een verblijf van twee nachten in Rome cadeau en een trip op een privéjet naar Las Vegas, ter waarde van 57.000 dollar. Ook een prostituee vloog mee. Zij verklaarde later dat de agenten seks met haar hebben gehad tijdens het reisje naar Nevada.

  In ruil voor de steekpenningen van twee prominente zakenlieden in stadsdeel Brooklyn, zouden de agenten politie-escortes voorzien hebben en wapenlicenties (versneld) goedgekeurd hebben.

  Opsluiten die honden zonder aanzien des persoons!


  Maak melding

 12. Het is gedaan met jullie redimoesoes. Jullie tijd is gekomen. Wij gaan jullie oppakken en achter tralies zetten. Vluchten mag. Wij gaan het land zuiveren van hielelikkers en verraders. Bouta blijft de sterke man van Suriname. Hup hup Bouta


  Maak melding

 13. Er zijn altijd mensen en die zullen er altijd zijn die een grote mond hebben en dan puntje bij paaltje een andere persoon voor hun karretje spannen en op het cusual moment dat ze een uitnodeging krijgen …..in de volksmond zijn dat de oproerkraaiers ….geen lef tonen voor het woord dat ze verkondigen maar zich dan verstoppen achter andere vage problemen …..
  Je laat de wereld zien of wat je waard bent


  Maak melding

 14. laat bouta de noodtoestand afkondigen .
  hij mag zelfs de oorlog verklaren aan wie dan ook.
  als het volk na al die tijd nog niet geleerd heeft wie boterse is dan zullen ze het nooit leren.
  de noodtoestand die hij wilt afkondigen zou wel eens averechts kunnen werken en als een boemerang op zn platte bek terecht kunnen komen.
  als boterse nog niet door heeft dat er intern en extern aan zn gammele poten word gezaagd dan komt hij er snel achter.


  Maak melding

 15. @Sabatoe Franse
  Een man als Preet Bharara missen wij!!
  Deze man komt achter je aan zonder aanzien des parsoon en hij heeft success!!!

  Kijk wat in Suriname gebeurd,een moordenaar die het bepaald vor de rechters en de rechters die hem nog gehoorzamen ook!!!
  Dit kan niet!!!!


  Maak melding

 16. Goed voor die surinaamers ja!!!
  A zo graaaaag un mars beng wanie
  Crimineel bouterse toch?????
  Ba suku ba finie ba tjari!!!!!
  Un go go go pina now leki alata!!!!!


  Maak melding

 17. @Parbo
  ‘Sterke man’..dat dachten gadaffi,sadam hoessein Chavez en tal van anderen die een hondse dood zijn gestorven ook vanzichzelve.Laat je sterke man zijn amnestie teruggeven dan kan hij de boel niet meer blackmailen dat hij immuniteit geniet! Laat hem bewijzen dat hij zonder amnestie die hij krampachtig vasthoudt,nog even sterk voelt!!
  Laat hem dat bewijzen.


  Maak melding

 18. @parbo,

  jij bent en blijf een billenlikker en trouw hondje van hup hup bouta.
  Hoe is het met je kunst gebit heb je het al, maak je voorlopig geen zorgen hij schijt toch geen harde drollen meer dus makkelijk voor jou om het binnen te werken.


  Maak melding

 19. Degenen die verwijten aan het adres van Somo maken,..
  op dit moment hebben wij hem nodig!Hij durft nog!
  Als het een Somo kost om de strijd te winnen dan maar Somo!!


  Maak melding

 20. Linglong heeft het allang geschreven op deze site. Suriname wordt een dictatuur. Na Boutere zal zijn zoon hem opvolgen.overigens……mijn reactie hierop staat los van de decembermoorden.


  Maak melding

 21. Van een zwelfkat in het nauw kan men de raarste sprongen verwachten.Wordt het land in nog meer ellende gegooid?
  Waar is onze domste econoom Abdoel nu?
  Waar is gatlikker Gangaram Panday gebleven?
  Waarom zwijgt de “koning van west-Suriname” nu?


  Maak melding

 22. parbo
  Het is gedaan met jullie redimoesoes. Jullie tijd is gekomen. Wij gaan jullie oppakken en achter tralies zetten. Vluchten mag. Wij gaan het land zuiveren van hielelikkers en verraders. Bouta blijft de sterke man van Suriname. Hup hup Bouta

  Een schoft zoals jij wil en heel volk en land opofferen om een moordenaar/drugsdealer uit de gevangenis te houden.

  Wat voor rat ben jij?


  Maak melding

 23. Bouterse en hofhouding zijn de weg geheel kwijt. Welk land zal na een ingreep in de gerechtelijke macht nog iets willen doen met of in Suriname.

  Zie Venezuela maar als voorbeeld.

  Een land zonder onafhankelijke rechtspraak is geen partner voor wie dan ook, behoudens wit wassers en andere vormen van criminaliteit.


  Maak melding

 24. De afgelopen week kwam de ene na de andere waterkant kampeerder om de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht te prediken. Ronduit lachwekkend. Rechters zijn gelieerd tot een bepaalde politieke partij. Als zij recht spreken dan is dat niet volgens de wetboek van strafrecht maar vanuit een politieke standpunt. De NPS/VHP/PL met hun rechters proberen middels een coupe Bouterse te elimineren, iets wat wij nooit zullen toestaan.


  Maak melding

 25. @ Parbo …. het is gedaan met jullie redimoesoes. Jullie tijd is gekomen. Wij gaan jullie oppakken en achter tralies zetten. Vluchten mag. Wij gaan het land zuiveren van hielelikkers en verraders. Bouta blijft de sterke man van Suriname. Hup hup Bouta.”

  @ Parbo … wie is we, we gaan jullie oppakken en opsluiten, we gaan het land zuiveren van hielelikkers en verraders. Gaan jullie jezelf opsluiten, gaan jullie met jezelf afrekenen. Prima, opgeruimd staat netjes. Joe dong burikie, jullie zijn …. jij Parbo bent de allergrootste hielelikker, speri fu joe no de.

  @Parbo …. onderkruiper, hielelikker, verrader … wat anderen je voorgezegd hebben, om neer te pennen, bedoeld is als een bedreiging …. forget it. Zeg aan KILLER BEE BOUTERSE, we leven in 2016 en niet in 1980.
  Wij willen geen burgeroorlog, wij willen geen bloedbad.
  Voor het Surinaams volk dat zoveel geleden heeft, willen wij peace and happiness.

  Misschien wil KILLER BEE BOUTERSE als SADDAM aan zijn einde komen, er zijn genoeg die met liefde de trekker willen overhalen …. zonder genade. KILLER BEE BOUTERSE was op 8 dec. 1982 ook genadeloos.

  @ Parbo … er komt geen verzoening, de waarheid moet boven tafel, daarna moet het recht zijn beloop, het recht moet zegevieren … oog om oog tand om tand.


  Maak melding

 26. Goed Bestuur is één van de belangrijke pijlers voor het ontvangen van Steun via het IMF.

  De regering heeft 87 miljoen U.S. dollars ontvangen maar het gaat alleen maar slechter in Suriname. Inflatie 46 %, Koers nog steeds niet stabiel te krijgen.

  De noodtoestand afkondigen kan slechts inhouden dat het buitenland inclusief het IMF alle activiteiten met Suriname stop zet. En de paar investeerders die ze daar hebben alles on hold zetten.

  Wie had verwacht dat de NEDERLANDER Dew Baboeram zich als de redder van DDB zou ontpoppen.
  Ik hoop dat de regering van Nederland het paspoort van deze opruier intrekt.

  Bouterse en en andere verdachten schijten nu alle kleuren behalve paars, lol


  Maak melding

 27. @Henk Molenaar 2016.
  Die @Parbo is denk ik een RIDIE ALATA.
  Laat hem die krygt zn straf ook,ook al zullen wy daar nooit achter komen,ONDERKRUIPSEL.


  Maak melding

 28. Marron, hoe is JC onstaan wie had ze gefinancierd. Su dient een wet aan te nemen dat ” als je van het land hebt gestolen, misbruik van staatsgelden en alles genoemd in de wetboek van Strafrecht en het gevaar brengen van het Republiek Suriname dienen het maximale straf te krijgen. Dit zou de toekomst van een rechtvaardige Suriname kunnen zijn.
  Suriname is en mut van Surinamers zijn. AL VANWAAR JE KOMT EN DAAR GEBOREN BENT!!.
  EN BELANGERIJK ONS EIGEN INDENTITEIT en STABIELE MUNT.

  SRANAN MAN NANGA OEMA OEN OPO!!

  Djampe


  Maak melding

 29. Wij hier in Subai voelen wel dat er iets zit te broeden, althans wij criticasters want de paarse hersenloze zombies voelen niks. Die criminele randdebiel is bezig samen mer Dora en die ouwe geit van een van der San te kijken hoe dit volk verder te intimideren.Het duurt effe want het IMF is nu al als een strop om zijn nek. Het is dus nu wikken en wegen ! Zal ik of zal ik niet de noodtoestand uitroepen of de rechters ontslaan? Zullen we het geld dan nog krijgen van het IMF en overal waar ik nu geld bedel ? Anders mensen had hij allang gehandeld deze gewetenloze crimineel !!


  Maak melding

 30. Maar de wereld kijkt mee ! En wij zijn alert! Dit zijn niet de jaren 80 meer ! We laten ons niet als makke lammetjes naar de slachtbank leiden ! Internationaal wordt ook alles op de voet gevolgd hier ! Wat heeft hij toch slapeloze nachten ! Sukkel !


  Maak melding

 31. Obama de machtigste man in de wereld heeft ook rechtszaken tegen hem lopen en hi wacht geduldig op een vonnis van de rechter! Rechtstaat en machtstaat zijn gescheiden en dat weet een ieder!Alleen in Suriname is het mogenlijk dat de moordenaar alles mag bepalen . Hij trommelt zijn bende op loopt langs een ieder en intimideerd een ieder van wie hij vermoed een gevaar kan betekenen voor hem.Zie hem gevecht leveren voor zijn vrijheid want die is in gevaar!!
  En de rechters in Suriname…waren ze maar zoals Preet Bharara,het zijn de rechters die maken dat wij het geloof in ze opgeven.Ga de strijd aan rechters,vecht voor jullie eer,vecht voor Suriname,vecht voor ons!!! Laat een moordenaar jullie geen bevelen opleggen!!


  Maak melding

 32. somo ga toch heen je bent een judas.
  heb altijd een hekel aan je gehad!

  en die sakasaka bouta???komt tijd komt raad.

  alle ouwe lullen en ouwe dozen moeten oprotten!!


  Maak melding

 33. Ray, joe ma piema futu boi van de yanks. Kom naar Suriname dan en vecht tegen Bouterse, paardendrol dat je er bent. Je bent een onruststoker. Het is gedaan met je vriendjes in Suriname. De grote schoonmaak gaat beginnen.


  Maak melding

 34. Het is gedaan met Bouterse: Suriname naar de kloten, de rechtszaak die zal bewijzen dat hij al 35 jaar keihard liegt over zijn aandeel in de decemberslachting

  ( “Ik was net even plassen en toen werden ze allemaal doodschoten op de vlucht”

  Het is over en uit,


  Maak melding

 35. @ ray,
  Nee mang ,rechters doe je werk, wees onbevreesd als PREET BHARARA!!!
  Toon ballen aub ,het is NU of NOOIT!!

  Hahahaha hahahaha,Ray jouw smeekbede legt geen Zoden aan de dijk ja,

  Want als er een look a like preet bharara in su zou moeten zijn dan moet die nog geboren worden,

  Als er zelf bij een toemalige PG een koffer met coke wordt gevonden,
  Of uit de kluis van de At/narco coke verdwijn,etc etc

  Nouw deze PRIET BARA in su zal niet klaarkomen om zijn stal schoon te krijgen,al verleg hij de suriname rivier gaat hem nie lukken!!!!

  Ps zag je niet hoe jogie het aanpak.!!!!!
  THIS IS SU


  Maak melding

 36. Het gaat steeds beter in Suriname, bedankt alle Bouterse stemmers.

  Al die Brul Apen plukken nu de vruchten, Brul aap Desi was God voor jullie.

  In de rij moeten al die Brul Apen staan voor een brood, die tijd komt heel snel.


  Maak melding

 37. Witmang Henk Molenaar2016 is ook uit zijn graftombe gekropen. Een futu boi en pedofiel van de Noordzee rovers.
  Nee mang dit soort onruststokers kunnen wij missen als kiespijn. Blijf vooral in Nederland en bemoei je niet met ons land en volk. Maar blijf vooral af van onze kinderen Henkie.


  Maak melding

 38. Tijd is gekomen om plaats te maken.
  30juni,
  Langszaam wordt de strop strak getrokken.
  Time to go.
  Suri’s de bevrijding Komt dichterbij.
  Nog effe,Dan gaan wij met zn allen de schouders eronder zetten,Dan komt er weer welvaart.
  En vergeet niet het geroofde geld weer terug in de staatskast


  Maak melding

 39. parbo
  Witmang Henk Molenaar2016 is ook uit zijn graftombe gekropen. Een futu boi en pedofiel van de Noordzee rovers.
  Nee mang dit soort onruststokers kunnen wij missen als kiespijn. Blijf vooral in Nederland en bemoei je niet met ons land en volk. Maar blijf vooral af van onze kinderen Henkie.

  Kun je nu echt niet anders verzinnen, Paarse Garnaal?


  Maak melding

 40. Parbo,

  Inderdaad gaat de grote schoonmaak beginnen, maar niet op de manier die jij vermoedt.
  Nu ons land de deal met het IMF is aangegaan, is het niet meer de regering die de touwtjes in handen heeft, maar het IMF.
  Suriname kan geen kant op mi mang.
  Overigens heeft de NDP van Bouta maar 36% van het aantal stemmen van het Surinaamse electoraat gekregen tijdens de laatste verkiezingen.
  Anders gesteld: 64% heeft op een andere partij gestemd.
  Als ik jouw woorden goed interpreteer, is meer dan de helft van de Surinaamse bevolking dus landverrader.
  Waar heb je het eigenlijk over.
  Boi ga terug naar school en probeer een diploma te halen, zodat je inziet, wat voor onzin je uitkraamt.


  Maak melding

 41. Het democratische systeem werkt goed wanneer de bevolking niet bang hoeft te zijn voor de leiders en vice versa. Ik denk dat burgers in Suriname bang zijn voor de oud kolonisator, die haar eigen idee van democratie wil opleggen aan dat land. Hiermee creëer je een vijandige oppositie en dit resulteert in meer geweld. Surinamers zitten ook niet te wachten op her-kolonisatie van het land. Surinamers zijn ook niet bang voor Bouterse, immers de man is 2x herkozen als president en is mateloos populair. Riool rat Hofwijks protesteert in zijn eentje suf. Baja de westerse ideologie hoeft niet de beste oplossing te zijn, dit zien we ook weer terug in Irak, Syrië, Tunesië en Libië.


  Maak melding

 42. Beste Parbo,

  Ik ben toevallig nu in Suriname en zie alleen maar wanhopige mensen die de wanhoop nabij zijn dankzij 6 jaar Bouterse regering.

  Ik heb nog nooit zo veel bedelaars gezien. Moeders met baby op hun arm die zeggen dat ze geen eten voor hun kind kunnen kopen.

  Het land is volledig naar de kloten met dank aan jou “Volkspresident” die prima zorgt voor zijn familie en handlangers. De rest van Suriname mag aan het gas van deze drugscrimineel/moordenaar.


  Maak melding

 43. Beste Henk Molenaar 2016

  Ik heb een vraag aan je.
  Waarom beste Parbo.
  Een ander uitmaken voor rioolrat lijkt mij niet zo netjes. dan ben je zeker geen beste.

  Overigens, ondanks alles, een prettige tijd toegewenst


  Maak melding

 44. Parbo:

  : Het democratische systeem werkt goed wanneer de bevolking niet bang hoeft te zijn voor de leiders en vice versa.”

  Mag ik een teiltje.. wie is er verantwoordelijk voor de dood op ongewapende Surinaamse burgers in de afgelopen 100 jaar ?


  Maak melding

 45. Bouterse heeft slapelize nachten en wil de strafeis van 30 juni niet aanhoren.
  Als stok achter de deur dreigt hij met het afkondigen van een noodtoestand z.g. ‘constitutionele crisis’.
  De uitvoerende macht en de wetgevende macht weigeren met allerlei drogredenen om een vonnis van de rechterlijke macht uit te voeren.
  Nu wil men de persoonlijke belangen van een moordenaar veilig stellen, de moordenaar die nooit aanwezig was op een rechtzitting om zijn onschuld te bewijzen.
  De moordenaar die een heel land om zijn persoonlijke belangen de afgrond meesleurt.


  Maak melding

 46. De mens wikt God beschikt. Baas en roversbende e tapoe schriki bakka. Ma wat kunnen ze anders doen, dan het volk, inclusief die oerdomme paarse zombies verder verdelen. Een ding is zeker……….baas en roversbende zullen alles doen om te komen tot een veroordeling. Maar hun goddeloze en wetteloosheid heeft te lang geduurd. Sma no fredi moro foe taki fa baas en paarse gangsters e roof a volk. Tijdens de revo sma beng frede en werd men mondood gemaakt of opgesloten in devil. Die tijd is allang voorbij. Efoe baas e kondig a noodtoestand uit…….kondre en volk ka plus eng srefi. Dan na anarchie en chaos en de wet van de sterkste, met of zonder baas. Maar het goede nieuws is dat het recht altijd overwinnen zal, vroeg of laat. Anno 2016 weet de hele wereld incl al die paarse oerdomme zombies, dat baas no de gi a volk, ma hij zit er voor zijn eigen hachje ter bescherming van zijn macht, have en goed en de rest…..stik paars no ka van de megaschulden, onrust, onvrede en armoede, veroorzaakt door baas en roverheid en paarse criminele gangsters. Vele oerdomme zombies zijn ontwaakt uit de paarse dromen en weten een ding met volle zekerheid. Oe beng dong moro burikie, ma oeng ai opo, baas mpp. Wiens soortoe toestand baas e roepe uit, oe moesoe njang en baas no mang gi oenoe moro njang en dringi, da wi e go teki a njang na mang oso. So what.


  Maak melding

 47. Beste Pico

  “Een ander uitmaken voor rioolrat lijkt mij niet zo netjes. dan ben je zeker geen beste”

  Parbo: “itmang Henk Molenaar2016 is ook uit zijn graftombe gekropen. Een futu boi en pedofiel van de Noordzee rovers.
  Nee mang dit soort onruststokers kunnen wij missen als kiespijn. Blijf vooral in Nederland en bemoei je niet met ons land en volk. Maar blijf vooral af van onze kinderen Henkie.”

  Beste Pico,

  Iemand met zulke uitspraken noem ik een rioolrat.


  Maak melding

 48. Beste Henk Molenaar2016, onze parbo is aan lagerwal geraakt. Dan man is beneveld van de crystal meth en alcohol.
  Keer op keer komt hij met zijn koeterwaals geleuter enkel alleen om nog dieper in Bouterse zijn hol te zitten.

  Onze voorspelling gaan helaas uitkomen Henk. Voor 30 juni zal Bouterse de nood toestand uitroepen. Rechters zullen hem veroordelen maar de kans dat hij de bak in gaat lijkt mij klein. Suriname wordt weer onderworpen aan dictatuur.


  Maak melding

 49. De weinig paarse oerdomme aanhangers op dit forum kan men niet kwalijk nemen. Ze vreten dagelijks de paarse schijt en drinken de paarse pis van hun afgod didibri. Hun hersencellen zijn daardoor, zonder dat ze zich bewust van zijn, paars besmet met het misdadig ndp virus dat dagelijks voor zorgt, dat die verder paars verschrompelen tot een paarse stip. Wat overblijft in hun dolle hoofden is een paars waterhoofd vol paarse pis van hun afgod en lijder. Zelf een wc worm is van nature slimmer, dan al deze paarse debiele zombies samen op dit forum. Soso lafu.


  Maak melding

 50. @Ray
  Eerst reist hij de wereld rond om geld te bedelen en nu loopt hij van huis tot huis om mensen te intimideren!!
  Lafaard bouta!!
  ______________________________________________
  Eeee mie mang RAY,aai,je bent ècht gefrustreerd booi.
  dezelfde retoriek,..die babbelgum van jou heeft geen suiker meer.,heeeft iemand een beeeetje suiker voor deze flappie Flapdrol ?


  Maak melding

 51. Beste Henk Molenaar 2016
  het was Parbo die de heer Hofwijks voor rioolrat heeft uitgemaakt.
  Jij begon je zin met: beste parbo.
  Ik zie niet in wat de heer Hofwijks fout doet. Volgens mij mag je demonstreren en zeker vreedzaam
  Ik ben het geheel met je eens.


  Maak melding

 52. DDB houdt de eer aan jezelf en treedt af als president van de republiek Suriname.

  DDB kan zich beter gewonnen geven. Hij heeft het geprobeerd, maar is van een koude kermis thuis gekomen. Alle mensen die zich schuldig gemaakt hebben aan strafbare feiten volgens de grondwet en internationale verdragen worden veroordeeld.

  Er is een tijd van komen en een tijd van gaan, dit geldt ook voor DDB en de rovers.

  Laat DDB hiermee aan alle Surinamers meegeven dat het plegen/ een voorbeeld zijn van een staatsgreep of mensen vermoorden niet kan en mag en dat het strafrecht en internationale verdragen, mensenrechten voor iedereen geldt.

  DDB en de rovers, toon dat Suriname een rechtsstaat is, die ook internationale verdagen, cq mensenrechten heeft gesloten en gooi de doek in de ring. Je was fout en buig voor het recht en wet en laat de krijgsraad/grondwet hun werk naar behoren doen. Als je veroordeeld wordt en de bewijzen liggen er dik, houdt de eer aan jezelf en treedt af en laat je opsluiten in SB. Geef je jonge democratische rechtsstaat met haar bevolking het goede voorbeeld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 53. Die OLIEBOL SOMMO,is de trap die BOUTERSE hem heeft gegeven nooit te boven gekomen,hij is een heeel stuk granie geworden,..dat mag,. maar verdwijn nu van het toneel mie mang ! aan de foto`s van jou te zien is je houdbaarheidsdatum in de politiek allang verstreken.


  Maak melding

 54. Ik ben er bijna voor 100% van overtuigd, dat er geen constitutionele crisis komt in ons land.
  Nu de Surinaamse regering zich heeft verbonden aan de voorwaarden van het IMF zal dat niet gebeuren.
  Mocht het wel zo zijn, dan breekt er een tijd aan, waarbij de tachtiger jaren van de vorige eeuw verbleken, gelet op het grote aantal leningen, dat de afglopen jaren is aangegaan en de aflossingsverplichtingen, die daarmee zijn gemoeid.
  Veel posters zullen die tijd niet hebben meegemaakt en dat is maar goed ook.
  Zover laten verstandige mensen in Suriname het bovendien niet komen en ja, die zijn er nog steeds.
  Bouta is inmiddels een oude en ziekelijke man.
  Als Bouta de staat van beleg afroept, ontstaat er een revolutie binnen zijn eigen partij.
  Kortom, onze president geen enkele kant op en heeft zich maar te conformeren aan wat over ons land heen komt en wat anderen ons dicteren.
  Hij was zelf degene, die daarom heeft gevraagd.


  Maak melding

 55. zou krijgsraad al een plan de campagne hebben voor staat van beleg of noodtoestand?

  en hoe zal imf in staat van beleg of noodtoestand moeten vallen?


  Maak melding

 56. @Rowien Premcharan
  NPS, VHP en PL boek een retour ticket naar Washington en drop daar het dossier. Ga intensief samenwerken met de Amerikanen en de Hollanders. De VS moet Bouterse bij zijn ballen pakken. Stuur aub een Delta Force SEAL team naar Paramaribo om Bouterse aan te houden.
  NPS, VHP en PL boek een retour ticket naar Washington en drop daar het dossier. Ga intensief samenwerken met de Amerikanen en de Hollanders. De VS moet Bouterse bij zijn ballen pakken. Stuur aub een Delta Force SEAL team naar Paramaribo om Bouterse aan te houden.
  ________________________________________________
  Rowien Premchara
  De gasten aan de Noordzee hebben jou hersenen,als je ze nog hebt helemaal omgebouwd IDIOOT jij bent echt niet meer te redden.als jij politiek[mondiaa] op de hoogte was dan zou je zo een koeterwaalse verhaal achterwege laten DOMBO…….OBAMA NO LAW LIK JOE,probeer t maar met TRUMP,die is ook een IDIOOT ALS JULLIE !


  Maak melding

 57. @Cochise

  U moet er wel rekening mee houden dat de oude en zieke man radeloos en redeloos is en al vaker enorme onzin heeft laten gebeuren.

  Een kat in het nauw maakt de raarste sprongen.


  Maak melding

 58. het is zo dat een kat in het nauw rare sprongen maakt, maar now ai lollo, ai lollo, ai lollo lek wan goejaba. ben benieuwd waar hij met zijn goejaba terechtkomt. suriname, ik voel met je mee, de hele dag.


  Maak melding

 59. Aan alle forumdeelnemers,
  Ik zie dat Curtis veel bijval krijgt, maar het feit dat zo weinig inwoners in Suriname kennelijk geen zin en/of tijd hebben om voor de nodige ondersteuning te zorgen door lijfelijk aan de protesten deel te nemen zal deze actie een lange tijdsduur geven. Ik vraag mij af of men bang is voor rancune of anderszins. Ik constateer dat er totaal geen samenhorigheid is, en dus afwacht tot er daadwerkelijke resultaten geboekt worden/zijn alvorens er massaal zal worden geprotesteerd. Tot die tijd is het dus afwachten. Zolang men niet gaat beseffen dat deze protestdemonstraties ten gunste van de toekomstige generatie is en wij met z’n allen daar verantwoordelijk moeten zijn, zal er echt geen verandering in de leefsituatie in ons geliefd land komen.
  Hopen en bidden dan maar.


  Maak melding

 60. boterse bluft en intimideert erop los.
  de noodtoestand uitroepen komt hem duur te staan.
  ik denk dat hij dat zelf ook wel inziet.
  als het imf geen geld meer leent aan sur. , dan zal boterse de salarissen niet meer kunnen betalen.
  de lopende leningen zal hij niet eens meer kunnen aflossen.
  militairen en agenten gaan sterven van de honger.
  een nieuwe burger oorlog zit er dan dik in.
  de aanhangers en fam leden van boterse zullen dan gefileerd worden …..op de schoen.
  boterse heeft geen adviseur nodig om dat zelf in te zien .
  mark my words ….boterse bluft .
  hij zal het vonnis afwachten en zichzelf weer iamnasty geven.
  in 2020 zal hij er vandoor gaan.


  Maak melding

 61. Vele Posters weten niet dat in 2006/2007 ontwikkelings geld van 722,3 miljoen naar het buitenland is gesluisd.
  9 cliënten hebben op een geheime rekening geld staan.
  Wie maakten deel van de regering in die periode 2006/2007.
  Je raad het al VHP/NPS/PNP/kTPI.
  Opvallend is dat de vorige regeringen vergeten zijn dat in de zeventiger jaren wij ook een zgn aanpassingsprogramma hadden.Toen was Suriname nog deel van het koninkrijk der Nederlanden en kreeg ons land door de bedel campagne met nog geen 350 duizend inwoners,jaarlijks NF 300-500 miljoen aan ontwikkelings hulpgelden.
  Vele NDP-ers vragen zich af wat er zoal met dit geld is gedaan.
  Precies je raad het al Panama-papers.Hoop dat er een grondig onderzoek komt naar de herkomst van US 722.3 miljoen die in handen zijn van 9 personen afkomstig uit Suriname.
  Gemeenschapsgeld moet terug vloeien in staatskas.
  De zgn crisis kan dan in een klap worden opgelost.
  Dus HSBC bnk Zwitserland wij komen eraan.
  Zo te zien hebben de vorige front regeringen ons alleen ellende achter gelaten.
  Maar niet getreurd wij zullen ook deze probleem oplossen.
  Wel moeten wij continu problemen van de vorige machthebbers nagaan wat een troep hebben ze achtergelaten.


  Maak melding

 62. Korter door de bocht is niet mogelijk. Jullie (Nationale Debiele Personen) denken toch niet dat mensen die door jullie toedoen momenteel pinaren in Halleluja stemming alles over zich heen zullen laten komen!? How stupid can you get Miss Piggy. Er is een constutioneel probleem, dat klopt Miss Piggy en dat is de MOORDENAAR waar je voor door het vuur gaat. Maar, je zult uiteindelijk op je blaren moeten zitten.


  Maak melding

 63. Mazda

  In veel landen worden er geen consequenties verwacht voor de personen en bedrijven die worden genoemd. De informatie ligt veelal gevoelig en geeft hier en daar aanleiding tot enig onderzoek. In sommige gevallen kan dat alles zelfs uitmonden in een strafrechterlijk onderzoek, maar het gros zal vrij uitgaan, dat is althans de verwachting van ingewijden. De belastingparadijzen verdienen namelijk ontzettend veel geld en zijn dus afhankelijk van de bedrijven en individuen die hun geld binnen de grenzen stallen. De belangen zijn te groot om de detailinformatie vrij te geven aan autoriteiten.

  Suriname wordt in papers ook genoemd als 1 van de belastingparadijzen. Trouwens op de lijsten wordt ook een zekere Dhr Peneux genoemd. Die lijkt mij uber paars. Voor dat het zover is zal de rechter hierover moeten uitspreken. Iedereen is onschuldig tot dat het tegendeel is bewezen.


  Maak melding

 64. Precies iedereen is onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is.
  Dus denk aan 8 december mijn leider draagt de volle verantwoordelijkheid.
  Tot dat het tegendeel bewezen is kunnen wij hem niet voor deze daad veroordelen.
  Maar de onwetende die achter de muite lopen die weten het niet.
  Kan jij de fronters ook hierop wijzen.
  Gr.en veel leesplezier.


  Maak melding

 65. Bouterse krijgt een jorkasoepoe voorgeschoteld..Ingrijpen om de strafeis van 30 juni te voorkomen kan als gevolg hebben dat IMF haar biezen pakt , en niet ingrijpen leidt tot een strafeis waaruit een veroordeling komt..Beide situaties wil hij niet..


  Maak melding

 66. Vrees voor ‘constitutionele coup’ in Suriname!

  CARICOM & OAS houden de situatie in Suriname momenteel heel goed in de gaten.

  Neem even de tijd voor het volgende.

  Luister rustig naar het uitgezonden fragment van
  Maandag 07 December 2015 (3:39 min.)

  Bouterse is schuldig aan de decembermoorden, zegt Armand van der San..

  Voor advocaat Armand van der San is het heel duidelijk:Bouterse is schuldig.


  Maak melding

 67. Ik blijf lachen om de tegenstanders van Bouta die hun geloofwaardigheid totaal verspeeld hebben.Sinds jaar en dag blijft men van alles en nog wat beweren,de raarste figuren hebben allerlei theorieën en niets klopt.Read my words.Bouterse wordt weer de grote overwinnaar en de mensen die hem een hak willen zetten zullen met de start tussen de benen asiel aanvragen in Holland.


  Maak melding

 68. Als er weer een coup gepleegd wordt dan moeten die Amerikanen ingrijpen om het land te redden uit handen van de duivels. Dat is mijn mening.Het land is al failliet en er zijn geen vooruitzichten.


  Maak melding

 69. @ Mazda

  “Precies iedereen is onschuldig tot dat het tegendeel bewezen is.
  Dus denk aan 8 december mijn leider draagt de volle verantwoordelijkheid.
  Tot dat het tegendeel bewezen is kunnen wij hem niet voor deze daad veroordelen.”

  Beste Mazda
  Het wettelijk bewijs (wel of niet overtuigend) komt in de strafeis van de Auditeur Militair aan de orde.
  Wie stelt alles in het werk om dat te voorkomen.

  Beste Mazda voor mij is 8 december 1982 als niet persoonlijk betrokkene een enorm bedrijfsongeval geweest. Niemand, de daders incl., zal gewenst hebben wat de gevolgen geworden zijn. Echter het gedrag van de hoofdverantwoordelijke en hoofdverdachte maken voor mij het vrij duidelijk dat de strafeis legitiem zal zijn en bewezen gevonden zal worden.

  Het zelf amnestie verlenen en het nu op werpen van constitutionele problemen is niet meer een vlucht voorwaarts. Met de verklaringen van Rozendaal is de verdediging van Bouterse ingestort. Nu met het buiten het proces brengen van de Amnestiewet van 2012 is ook die verdediging legaal geslecht. Leest u de terzake deskundige uitleg maar.

  Bouterse en vrienden stellen alles in het werk om de gerechtelijke macht te beïnvloeden en het volk een misleidend beeld voor te schetsen.

  Rekent u maar niet op het gegeven dat buitenlandse partijen het door de regering buiten werking stellen van de rechtelijke macht zullen aanvaarden.
  Buitenlandse partners gaan niet in zee met een land waar hapsnap wetten gemaakt worden en waar rechtelijke vonnissen als ze even niet uitkomen niet uitgevoerd worden.


  Maak melding

 70. JoJo,

  Ik geloof onder de huidige omstandigheden niet, dat Bouta nog rare sprongen gaat maken.
  De halve wereld kijkt op dit moment met ons land mee, maar bovenal is Bouta ernstig ziek.
  Hij zou het liefst vandaag nog stoppen dan morgen, maar de politieke situatie laat dat (volgens insiders) niet toe.


  Maak melding

 71. Robinho en daarmee raak je de spijker op zijn kop. De imf is uitgegaan van een bepaalde scenario. Volgens die scenario zou Suriname de lening kunnen terugbetalen. Iedereen weet dat met het uitroepen van de nood toestand de economie alleen zal beschadigen. Geloof niet dat de imf de volgende tranches met geld gaat overmaken. Ook binnen de ndp zal men zich afvragen of dit allemaal wel waard is.


  Maak melding

 72. @Parbo,

  U noemt een protesterend BURGER een RIOOLRAT !

  De hr HOFWIJKS is een Burger die opkomt voor zijn RECHTEN en doorheeft dat Opa Desi al ons geld en
  al ons goud heeft weggemaakt/verkwanseld !
  Het mag PROTESTEREN tegen het NDP-
  staatsfaillissement van Sranang !!!

  Desi en PARBO zijn dermate geshockeerd door de
  rechtse UPPERCUT van de Krijgsraad, dat zij stoornissen
  hebben in de hersenen !

  Wat hen het meest HINDERT is dat de Krijgsraad het
  toegepaste grondwetsartikel pertinent en duidelijk heeft
  aangegeven ! Zodat tegenstribbelen geen zin heeft !

  Bouta en zijn advocaten hebben het gebruikte artikel ook nooit gezien en hebben de ex-legerleider VERZEKERD dat NIEMAND aan de Amnestiewet zou kunnen komen, zolang er geen Constitutioneel Hof is. Helaas hebben zij de Grondwet NIET GOED gelezen/doorgenomen ! Zware BLUNDER !

  Desi heeft Sranang FAILLIET gemaakt en heeft macht overgedragen aan het IMF, voor een NOODLENING !

  NOODTOESTAND uitroepen zal heel grote internationale gevolgen hebben voor DESI ! Zo zal IMF zicht terugtrekken
  uit Suriname, vanwege de mensenrechtenschendingen !

  Er is NU een kans dat Desi inbindt en het strafvonnis
  afwacht ! Noodtoestand uitroepen betekent namelijk
  so wie zo, dat hij zijn macht zal kwijtraken !

  IMF/CIA, Caricom en OAS zullen zorgen voor een
  VERDERE en HAAST COMPLETE Isolatie van het
  regiem van Desi !


  Maak melding

 73. STERKTE!!! jij en je president zullen het hard nodig hebben.En als alles bij het oude blijft biedt ik je mijn welgemeende verontschuldigingen aan..


  Maak melding

 74. Gezien het ernstige probleem heeft het staatshoofd onder ander consultaties gepleegd met de waarnemend president van het Hof van Justitie, de Assembleevoorzitter en de politieke fracties in De Nationale Assemblee. Bouterse zei dat niemand gebaat is bij ordeverstoring en chaos. Zeker niet op dit moment waar ongeveer US$ 4 miljard beschikbaar is voor de ontwikkeling van het land. Er komt een oplossing binnen de mogelijkheden van wet en recht.

  Bouita is echt knettergek.


  Maak melding

 75. Ik denk ook dat Robinho de spijker op de kop heeft geslagen.Het is ook moeilijk denk ik om Suriname eruit te “helpen” Suriname zit als een doolhof in elkaar.Alles en iedereen werkt langs elkaar heen..Een pensioen aanvraag van mn zus bij Lanti….er is niets van haar te vinden ..geen ene document.Dus einde pensioen alsof ze nooit heeft gewerkt…


  Maak melding

 76. En ja hoor daar komt Bouterse weer met zijn befaamde troefkaart::

  “Er zijn aldus Bouterse krachten bezig die aansturen op chaos in Suriname.

  Wie gelooft deze aartsleugenaar nog ?


  Maak melding

 77. PARAMARIBO – President Bouterse heeft dinsdagmiddag uitspraken gedaan met betrekking tot wat genoemd wordt de ‘constitionele crisis’.”Er zijn krachten die welwillend het op een chaos aansturen. Het is ernstig. We halen alle zuurstof weg om de brand, die men wil ontsteken, te voorkomen.”

  De president deed zijn uitspraken in de Nationale Assemblee, op basis van het agendapunt ‘mededelingen’. “Deze aanval is niet eenvoudig”, zei Bouterse naar aanleiding van het vonnnis van de Krijgsraad dat nu beschikbaar en openbaar is. “Het zal aan ons allen liggen om de balans weer te krijgen.”

  Hiermee blijft Bouterse bij zijn standpunt dat de Krijgsraad zijn bevoegdheden te buiten is gegaan door de Amnestiewet niet van toepassing te laten zijn.

  Het is GVD helemaal niet van belang of Bouterse vindt dat de Krijgsraad buiten zijn boekje is gegaan.

  Daar heeft hij geen reet mee te maken.

  Lees meer: BREAKING: President doet uitspraken tijdens DNA-vergadering –


  Maak melding

 78. Die verraderlijke Javaan spreek met de tong van een Gladde gluiperige slijmerig slang. Een SOMO slang! Als er een coup komt meldt ik mij bij deze aan om een paar D.A.L.I.T.S. naar de apenkoninkrijk paradijs te helpen voor vaderlandse liefde!
  )
  worldmostamazingthings.com/2012/06/three-werewolf-sisters-from-india.html


  Maak melding

 79. Mazda helemaal gelijk..ik hoop dat alles onder de loep geplaatst wordt..Ik ben ook grote voorstander dat gestolen en /of gefraudeerde gelden weer terug komen in s’lands kas..Dat is tevens een waarschuwing voor de rest.Maak bekend wie de mensen zijn die het geld hebben ontvreemd..Suriname stel een onderzoek in…HANG ZE AAN DE SCHANDPAAL!!!!


  Maak melding

 80. adjoma

  Als er weer een coup gepleegd wordt dan moeten die Amerikanen ingrijpen om het land te redden uit handen van de duivels. Dat is mijn mening.Het land is al failliet en er zijn geen vooruitzichten.
  )
  Waarom grijpen jullie dappere k.o.e.li.e.s. niet zelf in, jullie k.o.e.li.e.s. hebben zoveel dappere bollywood strijders op waterkant roep ze allemaal op inclusief de moderators en stuur ze zwaargewapend naar Suriname en we zullen zien hoever jullie komen. Ik denk wanneer die dappere k.o.e.li.e.s. uit het vliegtuig stappen dat het gaat regenen van kogels dan kunnen jullie als echte bollywood strijders dansen jullie dood tegemoet! Die k.o.e.li.e.s. zijn vanaf 2010 bezig Bouterse op te fokken nu vrezen jullie de zwaard. Die k.o.e.li.e.s. praten altijd groot en dapper toon eens wat daden en we zullen zien wie de baas in Suriname is!
  )
  worldmostamazingthings.com/2012/06/three-werewolf-sisters-from-india.html


  Maak melding

 81. Mazda

  Vele Posters weten niet dat in 2006/2007 ontwikkelings geld van 722,3 miljoen naar het buitenland is gesluisd.
  9 cliënten hebben op een geheime rekening geld staan.
  Wie maakten deel van de regering in die periode 2006/2007.
  Je raad het al VHP/NPS/PNP/kTPI.
  Opvallend is dat de vorige regeringen vergeten zijn dat in de zeventiger jaren wij ook een zgn aanpassingsprogramma hadden.Toen was Suriname nog deel van het koninkrijk der Nederlanden en kreeg ons land door de bedel campagne met nog geen 350 duizend inwoners,jaarlijks NF 300-500 miljoen aan ontwikkelings hulpgelden.
  Vele NDP-ers vragen zich af wat er zoal met dit geld is gedaan.
  Precies je raad het al Panama-papers.Hoop dat er een grondig onderzoek komt naar de herkomst van US 722.3 miljoen die in handen zijn van 9 personen afkomstig uit Suriname.
  Gemeenschapsgeld moet terug vloeien in staatskas.
  De zgn crisis kan dan in een klap worden opgelost.
  Dus HSBC bnk Zwitserland wij komen eraan.
  Zo te zien hebben de vorige front regeringen ons alleen ellende achter gelaten.
  Maar niet getreurd wij zullen ook deze probleem oplossen.
  Wel moeten wij continu problemen van de vorige machthebbers nagaan wat een troep hebben ze achtergelaten.

  heb je link voor ons, ik wil het verhaal met eigen ogen lezen?


  Maak melding

 82. wel wel wel wel,,

  als hij nu één rot ding van gaat uithalen met zijn ….staat van beleg…

  dan is hij de eerste die wordt opgepakt meegenomen naar een verre vreemde land..

  hij moet niet durven om het volk de laatste stroo halm aan te doen..,dan is het letterlijk gebeurt met hem..

  hij kan nu nog kiezen om vrijwillig zich zelf over te geven.

  .dan is hij beter af en niet als gadaffie afgeserveerd te worden..

  jeppie no dé moro..


  Maak melding

 83. De regering spreekt ten allen tijde met 1 mond.

  Helaas niet in Suriname

  Daar waar de president stelt dat de minister van JusPol geschreven zou hebben dat er sprake is van een constitutionele crisis. Indien dat voor gehouden wordt aan de minister van JusPol ontkent deze dat zij gesproken of geschreven heeft over een constitutionele crisis.

  Wie is de regering, wie moet je geloven en wie is er verantwoordelijk is voor de wijzigingen


  Maak melding

 84. marcel

  wel wel wel wel,,

  als hij nu één rot ding van gaat uithalen met zijn ….staat van beleg…

  dan is hij de eerste die wordt opgepakt meegenomen naar een verre vreemde land..

  hij moet niet durven om het volk de laatste stroo halm aan te doen..,dan is het letterlijk gebeurt met hem..

  hij kan nu nog kiezen om vrijwillig zich zelf over te geven.

  .dan is hij beter af en niet als gadaffie afgeserveerd te worden..

  jeppie no dé moro..
  )
  is dat zo? Terwijl hij nog een legioen heeft die hem steun. Hij hoeft slecht het woord tegeven en we zullen zien wie bluf. Kijk hoe snel sandopie en zijn Rovers Suriname zullen uitvluchten. Dit allemaal is een opgezette plan van die hindoestanen om Suriname via een verkapte coup over tenemen nadat ze de verkiezingen hebben verloren! De tijd van praten is voorbij. Laat komen wat moet komen en we zullen zien wie blijft staan wanneer het rook is verdwenen!


  Maak melding

 85. ALOHA……..Aay Pae Somo!!Je bent heel goed ingelicht wat er straks komt door de Bigi Baas.Daarom spreekt hij met alle belangrijke Instanties.Zoals de hoge Rechters, de Fraktie leiders van de Partijen, de Vakbonden,de Ondernemers etc.etc.Ik schreef al eerder,dat een verkapte Coup in zicht is.Dus Pae begin je koffers in te pakken. Anders kom jij als eerste achter de tralies van de donkere Nor van Fort- Zeelandia. De Indiaan Bouta als hij jou knijpt dan laat hij jou nooit los. Bigi Baas heeft recent ook gezegd: “Mi no Gwe. Wie moe is moet gaan Slapen”. Dat heb je ook gehoord toch. CHE mi Gado!!!


  Maak melding

 86. @Damsco, niet zo afgeven op de blanken aan de Noordzee, lees maar een stukje tekst wat jou baas Bouterse aan het doen is:::::::

  Velen zullen DOOD gaan door Bouterse en niet door de blanken!!!!

  =Net zoals bij andere afdelingen in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP) heeft ook de Thorax-afdeling in dit ziekenhuis te kampen met de nodige problemen. Nu circuleren er geruchten dat de enige cardiochirurg in Suriname en werkzaam bij AZP, Pieter Voigt, op vertrek staat. Voigt is een chirurg uit Nederland. Indien Voigt vertrekt, kunnen er geen hartoperaties meer in Suriname worden uitgevoerd. Patiënten zullen dan naar het buitenland moeten voor hartoperaties. Dat is een kostbare zaak.


  Maak melding

 87. vergeet die hele noodtoestand .
  volgens de geruchten is de ndp tot op het bot verdeeld , zelfs boutas vrouw slaapt niet meer bij hem.
  de geruchten gaan dat boutas vrouw bij linscheer slaapt.
  de steun voor bouta slinkt met de dag.
  het zou kunnen verklaren waarom niemand van de ndp de arrestatie van dino zag aankomen en natuurlijk de arrestatie van meriba.
  vele dingen worden nu duidelijk.
  om onduidelijke redenen werd de beveiliging van boterse plotseling opgevoerd.
  linscheer die belast is met de binnenlandse veiligheid zag ondanks zijn grote inlichtingen netwerk niets aankomen.
  meriba was duidelijk in een opgezette val gelopen net als dino.
  dino had niets gedaan om de aandacht van de dea te verdienen , maar ondanks dat , is er een grote operatie op poten gezet om dino te neutralizeren.
  het is meer dan duidelijk dat er een coup tegen boterse gepland word.
  en dit keer van binnen en buiten uit.


  Maak melding

 88. Dit keer zal het tij zich keren tegen didibri en trawanten. Hun hongerige debiele dienaren zullen hen dan verslinden, met huid en haar, als oerdomme hongerige zombies zullen ze indien de noodtoestand wordt afgekondigd met horden toeslaan. Al die zgn paarse lijfwachten zullen ze hongerig verslinden als deze hen aanvallen. Horden van meer dan 100.000 hongerige paarse zombies zullen alle paarse onderdrukkers letterlijk en figuurlijk opeten van de paarse honger en zich tegoed doen aan al het gestolen goed van het land en volk. Baas en trawanten e go ka. De rollen worden omgekeerd. IMF stopt met geld geven zodra baas en duivelse trawanten e kondig a noodtoestand af. Ook de valse awarie domries zullen het spoedig weten.


  Maak melding

 89. Koos…wat is er met jou aan de hand…? In een normaal democratie zou dit gelden…een hele mooie senario…Maar hellaas…er zijn al situatie te herleiden waar we eens onze conclusie uit moeten gaan trekken dat dit een feit gaat worden …het wordt te heet onder zijn voeten…Paultje weet ook waarom hij dit zeg….broeders kom in opstand..dat zou jullie redding zijn voordat ze binnen gaan vallen…kwestie van tijd…kijk goed om je heen en wees geen struisvogel…demmmmmm


  Maak melding

 90. @NDP-dombo’s

  De Hoofdverdachte van de 8 dec massamoord op Ongewapende en Onschuldige Surinaamse
  staatsburgers, wil nu er binnenkort een strafvonnis
  zal worden uitgesproken, de Grondwet wijzigen om
  rechters die vonnissen maken die hem niet aanstaan,
  te kunnen ontslaan !

  Ook wil de Hoofdverdachte, nog deze week, de wet
  Constitutioneel Hof ,laten aannemen in de DNA !

  DESI begrijpt nog steeds niet, door de ANGST voor
  uitzitten zware straf, dat artikel 137 GW een
  EIGENSTANDIG en Grondwettelijk Recht is van de
  RECHTER om op bepaalde in de GW genoemde
  gronden, een wet BUITEN TOEPASSING te laten !

  Dit staat los van de toetsing door een Constitutioneel
  Hof van wetten aan de Grondwet !

  DESI de Hoofdverdachte zit helemaal klem, hij snapt nog
  steeds niet dat het IMF-scenario een VAL is, waarin hij
  uit geldnood, met open ogen in is getrapt !

  Bij uitroepen noodtoestand (mensenrechten schenden en intrekken) of tornen aan de Onafhankelijkheid van de Rechterlijke Macht, zal het IMF zich DIRECT terugtrekken !
  De volgende tranche (deel) van de beloofde lening zal dan
  niet worden uitbetaald !

  Desi, Hoofdverdachte, zit gevangen in het
  IMF-TJASNET !

  De futu-boys in DNA zullen overuren maken om instant-
  wetjes te maken !
  Bouta zit echter met grotere problemen ivm zijn nieuwe wetgeving ! Onze GRONDWET kan hij gelet op zijn
  zetel-aantal in de DNA, niet wijzigen !

  Er komt waarschijnlijk een constructie, waarbij een
  Constitutioneel Hof, bemand door anti-democratische
  NDPers, NIETS DOEN tegen wetten die strijden met
  de regels van de Grondwet (deze wetten dus gewoon goedkeuren of toetsing aan de Grondwet botweg
  achterwege laten) !

  De door NDP FAILLIET gemaakte Republiek Sranang,
  wordt nu ook OPNIEUW geconfronteerd met MENSEN-
  RECHTENSCHENDINGEN door de NDP-top !

  GADO O YEPI A SRANANG PEOPLE !!
  GADO NO FRIGITTI SRANANG !!


  Maak melding

 91. Er komt geen noodtoestand. Er komt geen staat van beleg. Er komt een oplossing binnen wet en recht. Suriname wordt een tweede Dubai. Suriname wordt een tweede Singapore. De amnestiewet is rechtsgeldig. O ja, er komt geen devaluatie en er komt een anti corruptie wet.

  Maar het mooiste van alles: Bouta is in DNA . Wat gaat er gebeuren? Wat doet hij daar? Wat kan hij doen? Alles wat hij doet zal gedoemd zijn te mislukken. Op dit moment moet het recht zijn beloop hebben. Er is ruimte voor een hoger beroep, mocht dat nodig zijn.

  Welke sprongen maskt deze kat in het nauw?


  Maak melding

 92. Off topic
  Ik weet eigenlijk niet sheila mansaram haar titels behaald heeft. Ik feliciteer haar in ieder geval met haar resultaat. Ze schrijft wel “straat”. . Vreemde vrouw!


  Maak melding

 93. Op 30 juni 2016 gaat die Moordenaar weer ziek zijn en niet verschijnen 1 mans terreur kan j het zeggen!Bijna t gehele SU vloekt hem al en dat is zijn straf, de rest volgt.Die pinda Paje vist nu veel in zijn eigenVijver wantie soso todo bere visjes heeft hij zijn Vijver.


  Maak melding

 94. @Namie,
  Heb geprobeerd om de bron prijs te geven maar is 2 maal niet geplaatst.
  Het schijnt dat belangrijk nieuws deze mensen niet interessant vinden.
  Was het nieuws welke onwaar was en op sensatie berust dan zou het wel geplaatst worden.
  Bron.
  Starnieuws van 20- 06-2016.
  Met onderwerp na Panama Pepers nu suriname papers.
  Probeer het op bovenstaande data en kijk naar het onderwerp


  Maak melding

 95. @Namie, ik zal jou eens en voor altijd goed beschrijven::::

  Je bent gewoon een Hindoestaanse man die getrouwd was met een Hindoestaanse vrouw en die jou zoveel pijn heeft aangedaan. Ze is vreemd gegaan voor jou en jij hebt haar op heterdaad gepakt en zij is toen vertrokken uit huis met haar minnaar.
  Vervolgens is jou nieuwe vriendin een creoolse vrouw.

  Als dit NIET waar is hoor ik het nog van jou, maar als het werkelijk zo is verwijder je voor goed van waterkant met jou ziekelijk gedrag.


  Maak melding

 96. IRA,
  Je bedoelt dat ik weg ben gegaan bij jouw omdat je vreemd ging.
  Hoe verklaar je dat je 4 kinderen hebt van 4 verschillende mannen waarvan een hindoestaan en een Djoeka.
  Als dat niet zo is dan hoor ik dat zo niet dan bevestig je het dat het zo is.


  Maak melding

 97. @Karam en Parbo

  Heel zielig en gappig tegelijkertijd te zien hoe een moordenaar alles doet om zijn vrijheid te behouden!!!
  Hahahahaaaaa….en deze moordenaar is de held van jullie 2 idioten ,Misschien weten jullie niet eens wie een moordenaar wordt genoemd!
  Vechten met hem…pffff…iemand die je achter je rug schiet met zo een laffe kerel moeten we gaan vechten?!Hahahahaaa…hij gaat jullie 2 idioten inzetten om namens hem te vechten en hij zelf gaat uitrusten te Broko Baka!!
  Nee man zo iemand die zelfal halfdood ik liever niet in gevecht willen gaan ,heb eerder medelijden met deze bedelaar!!
  Hahahahaha….. kunnen jullie 2 echt niet beter doen dan dit..!?


  Maak melding

 98. @mazda

  Hallo mazda hoe is het nu in surimaribo?
  Kun je alles vinden?

  Morgen maak ik een stevige Bruine Bonen met rijst klaar. Natuurlijk met zoutvlees en kip, en ik doe altijd rookworst en op het laatst ontbijtspek erbij, yammie.

  Ik heb Mark-Jan gevraagd om een paar flessen parbo mee te nemen, speciaal voor morgen.
  Morgen is het 29 graden, wij voelen met jullie mee en dachten; wij zullen ze in gedachten steunen en een suri-maaltijd klaarmaken. Zo hebben we ook een beetje suri-gevoel.

  By the way, die lijst van Panama stond in alle lokale suri-kranten, met naam en adres.
  Het zijn mensen van het ‘oud geld’. Niets bijzonders.

  Houdoe


  Maak melding

 99. Staat van BELEG,

  in elk geval heeft het Volk, door Wanbeleid en Corruptie
  van de NDP-DESI-regering,

  TOTAAL GEEN BELEG MEER VOOR HAAR BROOD !

  PINA E NAK A VOLK !!!


  Maak melding

 100. Mazda

  @Namie,
  Hier komt de link die je gevraagd hebt.

  Veel lees plezier .
  Laat weten als het gelukt is.

  )
  Mazda het is geluk, bedankt
  ik hoor ray en zijn Doksa Kwekkers niet schreeuwen pé a monie dé. de VHPschurken hebben in 2jaar tijd bijna een miljard euro gestolen van het Surinaamse volk, ongelooflijk maar waar!


  Maak melding

 101. @NaMie

  Komt u aub met namen en rekeningnummers en funkties
  van de betrokkenen !

  Dan kunnen zaken worden onderzocht indien de
  NDP de ballen heeft een ECHTE Belastingdienst en een
  echte FIOD in te zetten ! Een FIOD die de belastingzaken
  van ELKE Burger van Sranang onderzoekt !

  GEEN onderscheid tussen burgers, onderzoek alles en iedereen 100 procent !

  Suriname is FAILLIET gemaakt door DESI en de NDP,
  dus kom niet met BABBELS, zonder bewijzen over
  andere Surinamers !!

  PS : PE UN MONNI DE , PE UN GOWTU DE !


  Maak melding

 102. @ NAMIE ….” de VHPschurken hebben in 2jaar tijd bijna een miljard euro gestolen van het Surinaamse volk, ongelooflijk maar waar!”

  @ NAMIE … in bijkans {zes} 6 jaar … hebben de NDP-boeven miljarden in de economie gestopt … en toch … en toch … ondanks de miljarden economische injectie … pinaart de samenleving. Waar heb je het over!!!

  @ NAMIE … salarissen kunnen niet betaald worden … Ondernemers kunnen hun geld niet krijgen … het korps werklozen groeit met de dag … san oen doe nanga a monie … pè a monie dè.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.