Suriname scoort goed op Taste of The Caribbean 2016

21

Het Culinaire team van Suriname heeft het heel goed gedaan tijdens de Taste of the Caribbean 2016 in Miami. Een speciale award, 1 gouden, 3 zilveren, 7 bronzen en 2 ‘honory certificates’ zijn veroverd.

Chef Gilbert Wirjomoenawi heeft de Hans Schenk Commemorative Award for Most Innovative Dish utilizing Indigenous Ingredients behaald met zijn gerecht, waarbij cassave op drie verschillende manieren is klaargemaakt. Hetzelfde gerecht heeft hem de gouden medaille opgeleverd.

De zilveren medailles zijn gewonnen door Wirjomoenawi, Lorenzo Harper Chef of the Year, Yamuro Zuiverloon, Junior Chef of the Year. Jonathan Somowidjojo veroverde brons voor Bartender of the Year. Het team ontving brons voor Team of the Year. Xaviera Mijnhijmer kreeg een certificaat voor Cheesecake Competition en Pastry Chef.(Foto: Suriname Chefs Association SCA)

Bekijk ook:

21 REACTIES

 1. Een surinamer krygt n nederlandse prys zo te zien,of vergis ik my.
  Gilbert Wirjoemonawi krygt de Commemorative Award.
  Tis niet sarcastisch bedoelt hoor FORUMMERS.
  Wanneer komt er n Surinaamse prys,wy zyn toch zo goed in koken en lekkernynen.


  Maak melding

 2. Dang gaan wei voortaan nu tog elk dag kasafe ete? Die kok maak klaar goed. Nou nog hei oet lere ons hoe maken klaar.
  Want alleen wei make brafoe en bonjo van kasafe en tjips.


  Maak melding

 3. SU heeft ook goede dingen te bieden internationaal. Dit is beter nieuws dan dat gedoe over een consitutionele crisis en IMF. Hier komt SU mee op de kaart in positieve zin. Goed voor het toerisme en dus voor de valutamarkt.


  Maak melding

 4. Yeeeeeh..Suriname heeft de wereld CASSAVE te bieden !
  Geen Imf,geen constitutionele hof ,geen staats cassave bedrijf,Nee niets is machtiger dan Cassave en cassave alleen !!
  Cassave is machtig.Als men Suriname ontdekt op de wereld kaart dan hebben wij dit te danken aan cassave!!
  Liever heet Suriname ,voortaan ..CASSAVE LAND!Cassave en bananen republic ,wat een combinatie ,wat een fruit en groentenmarkt!
  @Delano lang geen teloh gegeten met trie,zeker!?


  Maak melding

 5. @Delano,

  Suriname heeft geen moer te bieden. Recent heeft Canada Suriname op de blacklist gezet. Canadese toeristen worden gewaarschuwd om bepaalde plekken in Suriname te mijden.

  Taste of the Caribbean is window dressing. Realiteit is dat Surinamers nauwelijks rond kunnen komen en 4 dg wk rijst met Antroewa eten al dan niet met sardien. Een IMF maaltijd dus.


  Maak melding

 6. @ KOOS
  DOE EERST JE HUISWERK GOED…SURINAME HEEFT VEEL TE BIEDEN IN DE WERELD …NIET ZO ACHTERLIJK DOEN.ALS JE NIETS WEET OVER SURINAME MOET JE NIET MET JE STINKEN MOND PRATEN -SCHRIJVEN.dUS HOU JE VIESE BEK DICHT..IK BEN TROTS ALS EEN SURINAMER OKE …WANT STINKT NAAR EEN VIESE KAAS HAHAHA DAT SURINAME IN EEN BLACKLIST GEPLAATS IS TE DANKEN AAN DE PRES..VAN SURINAME ..JAMMER GENOEG…


  Maak melding

 7. Mumit, het enig wat Suriname te bieden is Bouterse, Coke en Alcoholisten. Het land heeft verder geen moer te bieden tenzij er een wonder gebeurt. Have a nice day


  Maak melding

 8. Oh ja, ik weet al wat het land te bieden heeft.

  Een succesvolle practische handleiding hoe van een redelijk varend land een bedelaarsland te maken.


  Maak melding

 9. @ Henri55,

  Volgens mij ligt Miami niet in Nederland, hoor. Maar ik kan
  me vergissen, want er gebeuren wel meer rare dingen in de wereld tegenwoordig….


  Maak melding

 10. Hoi Zwakka, inderdaad is een brafoe en een bojo , en cassave chips heerlijk.Maar elke dag cassave is wel erg eenzijdig..en op den duur komt het je oren uit.Maar terecht een TOP surinaams product.


  Maak melding

 11. Ondanks cassave een TOP product is ..gaan we toeristen daarmee niet kunnen trekken..dus geen valuta genereren.Ook gaan we Suriname daarmee niet op de kaart kunnen zetten..daar is meer voor nodig.Suriname heeft meer dan cassave alleen ..jammer dat de beleidmakers zo kortzichtig zijn en het geld liever in zich zelf investeren


  Maak melding

 12. Inderdaad heeft Suriname veel te bieden..maar de staat waarin Suriname zich nu bevindt.Niet echt een trekpleister voor toeristen..eerlijk wezen.Er is potentie …een fantastisch land.Maar Surinamers hebben een egoïstisch karacter,ze houden niet van hun land.(uitzonderingen daar gelaten) Anders hadden ze hun land niet zo kunnen leegroven..Terug naar het begin..Het hijsen van de Surinaamse vlag en het zingen van het volkslied terug invoeren op scholen.


  Maak melding

 13. Het land heeft veel potentie..er is niets verkeerds met Suriname.Maar met VEEL Surinamers is er wel degelijk wat mis.Ze kunnen het niet waar maken..aan iets beginnen en het niet afmaken..of aan helemaal niets beginnen.Gewoon in de ruimte kletsen..onderwerpen die kant noch wal raken..Waar ze steengoed in zijn is STELEN,een toerist OPLICHTEN.GA ZO MAAR DOOR..


  Maak melding

 14. @diana,

  Zonder spirituele ontwikkeling is alles minder waard.
  De hele wereld heeft spirituele ontwikkeling nodig.
  Yoga is een heel goede stap daartoe.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.