Nieuwe druk van ‘Hoe duur was de suiker?’

10

De Nederlandse uitgeverij Conserve brengt een nieuwe, 31ste druk van het succesvolle boek ‘Hoe duur was de suiker?’ uit. Dit ter gelegenheid van de 80ste verjaardag van schrijfster Cynthia Mc Leod op 4 oktober. Het boek komt in het oude vertrouwde groene jasje met nieuw beeld van Jodensavanne voor de omslag. Op 23 oktober vindt een muzikale hulde aan de schrijfster plaats in de Koningskerk in Amsterdam met sprekers en artiesten.

In de historische roman ‘Hoe duur was de suiker?’ vertelt Cynthia Mc Leod over de bloeitijd van de suikercultuur in Suriname in de periode 1765-1779, tevens de tijd waarin de Boni-oorlogen plaats vinden. De plantage-eigenaren leefden in voortdurende vrees voor de aanvallen die marrons onder leiding van Boni uitvoerenden op de plantages.

Cynthia Mc Leod schreef naast Hoe duur was de suiker? nog vier andere historische romans die merendeels het thema slavernij hebben. Van haar meest succesvolle boek Hoe duur was de suiker? werden meer dan 125.000 exemplaren verkocht in Nederland en Suriname.

Bekijk ook:

10 REACTIES

 1. Schrijven over de slavernij. voor de creolen moet het zelfde zijn als het schrijven over de contract tijd voor de javanen. Als een javaan geinteresseerd is in.de geschiedenis van het land waar hij geboren is beland hij/zij automatisch in de slaventijd en de contract periode van de hindoes.

  Vooral wanneer zijn grootouders visioenen hebben gezien van mensen die honderden jaren geleden hebben geleefd en zelf zo’n een visioen heeft gezien dan ben je benieuwf wie daar gewerkt en geleefd hebben. Je wilt weten wie de irrigatie kanalen en polders gebouwd hebben en waarom.

  Ik heb geen van de boeken van Mcleod gelezen. 125000 copies verkocht moet wel interresant zijn voor een boek.


  Maak melding

 2. @SCHRIJVER

  De redacteur van waterkant.net is extreem racistisch en één van de meest ongenuanceerde aanhangers van massa-moordenaars en verminkingen / folteringen die er bestaat.

  Vandaar dat het recht op vrije meningsuiting hier niet bestaat.


  Maak melding

 3. Cynthia is de dochter van ex pres Johan Ferrier. Deze man was hebzuchtig en wilde macht en pres blijven. Mede door deze rasciale pres is Su onafhankelijk geworden. Later zijn ze allemaal gevlucht. Deze ex gouverneur hield de slavernij en slavenarbeid in stand. Voor suiker, zout en olie moest je in die tijd in een km lange rij staan bij CIS. En dan ga je ook nog een boek hierover schrijven over de ellendige bewindsperiode van je vader?
  Cynthia, waar lul je over.


  Maak melding

 4. Ieder bevolkingsgroep kent zijn geschiedenis de afgelopen 1000 jaren, alleen de Afro-diaspora niet…. door onverschilligheid en onwetendheid,terwijl zijn voorouders de verloren stammen van ISRAËL waren in AFRIKA….Een Volk dat zijn geschiedenis, cultuur en originaliteit niet kent, is als een Boom zonder Wortels . Marcus Garvey .


  Maak melding

 5. @Schrijver,

  Ik ben verbaasd dat u niet eens weet dat het hier gaat
  om een ROMAN, een historische roman !

  Het is geen geschiedschrijving of een geschiedenisboek !

  PS : Schrijft U zelf eens een geschiedenisboek over die periode !
  Laat anderen die iets presteren in hun waarde !
  U hoeft het met niemand eens te zijn !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.