‘Commissie Desi Bouterse’ stuurt communiqué

92

PARAMARIBO, 18 jun – Diverse mediabedrijven hebben vanmiddag een mail van een zekere Mayra Edoo ontvangen met daarin een communiqué van ‘de Commissie Desi Bouterse’. Wat deze ‘Commissie Desi Bouterse’ is en wat het doel is van het communiqué, dat ondertekend is door fungerend Voorzitter C. Wimpel-Lapar, is onduidelijk. Vandaar dat wij gemeend hebben om de inhoud van dit schrijven integraal te publiceren. Het bericht luidt als volgt:

Wij, Commissie Desi Bouterse (CDB), hebben de afgelopen dagen berichtgeving tegen en voor de Rechtelijke macht bekeken en geanalyseerd.

Wij hebben ook de beginselen van Trias Politica doorgenomen en komen tot de conclusie dat:

1. De scheiding der machten enigszins aan het vervagen is.
2. De rechtelijke macht zich thans heeft ingelaten met zaken die de
Wetgevende macht regraderen
3. De publieke opinie die thans erg verdeelt is over punt 1 en 2

Komen tot de conclusie dat gezien het bovenstaande het van wijsheid zou getuigen het pad van confrontatie te vermijden en de in de grondwet genoemde artikelen naar letter en geest te bejegenen, alsook mee te nemen de gevoelens van een groot deel van de bevolking evenals die stemmers die op de NDP gestemd hebben.

Dat wij, Commissie Desi Bouterse, van oordeel zijn dat uiteindelijk Suriname en de Surinamers er baat bij hebben dat er rust is in de gemeenschap zodat het land op een richtte wijzen naar grotere hoogten kan worden gebracht.
Alle andere zaken houden ons af van het gestelde doel, Suriname te maken tot een Paradijs.

De Commissie Desi Bouterse

Fungerend Voorzitter C. Wimpel-Lapar

communi

Bekijk ook:

92 REACTIES

 1. De scenarioschrijvers van de moordenaar maken overuren…
  Het intimideren is begonnen..de meelopers van deze crimineel en vleesgeworden ramp van Suriname voeren de opdrachten van hun baas uit zonder zelf na te denken..Maar het is moeilijk nadenken als je het IQ hebt van een visstick……..niet waar RobG , Damsko en Rampie..??


  Maak melding

 2. Kan er alleen maar om lachen! Wat een stelletje amateurs. Inspelen op onderbuikgevoelens van de twijfelaars. Op naar het paradijs?


  Maak melding

 3. bout is in paniek zoekt allerlei wegen om zich te redden..

  straks wordt hij nog opgehaald

  als die billen likkers die hem omringen in het poppenkast ,als die alvast weg lopen,dan is zijn machtscentra in elkaar gezonken..

  het licht echt in die figuren die hem omringen..


  Maak melding

 4. Bouta koulo moordenaar go dede stront!
  Deze man is nu een keiharde vijand geworden
  V het volk omdat hy hun misleid heeft.
  De mensen houden niet meet v bouterse!!!!
  Want hy heeft ze v de gek gehouden!
  En bouterse moet berecht worden het zou wat
  Moois zijn als j strafbare feiten pleegt en da wil je vrij rond lopen????
  Recht v 1 recht v allen.
  Kijk in wat voor shit bouta sakasaka
  Ongeschoolde rat su heeft gedompeld!!!!!!
  Vandaag de dag heeft men geen eten!!!!
  Rot op bouta schaam u diep volksbedrieger!!!


  Maak melding

 5. Dus als Bouterse Door de onafhankelijke rechters schuldig bevonden wordt voor het op brute wijze afslachten van 15 onschuldige surinamers zal er onrust onstaan in Suriname ????Wat voor bedreiging is dit nou weer ..De NDPers moeten dan erkennen dat hij leider een massa moordennaar is en het recht zijn beloopt laten hebben ..laten we niet vergeten dat deze man geen vrienden heeft ..Roy Horb heeft zijn vriendschap met de dood moeten betalen …wat ik verder lees dat deze man die Suriname bankroet heeft gemaakt en nu loopt te bedelen overal in de wereld Suriname naar grote hoogte zal brengen en van Suriname een paradijs zal maken ..Hoe serieus moet de schrijver van deze brief genomen worden ????ik zou graag deze mevrouw adviseren om sprookjes verhalen te gaan schrijven ipv dit soort onzin brieven


  Maak melding

 6. Een commissie hoort onafhankelijk te zijn.
  De partijdigheid vind je terug in de naamgeving van deze commissie desi bouterse.
  Wat een arrogantie en intimidatie!!!
  Hiermee brengen ze het “a no mi virus in stelling”
  Als de rechtzaak doorgang vindt, zullen ze hun anarchistische achterban opruien om chaos en ongeregeldheden te doen plaatsvinden.
  Daarna zal hun verweer zijn dat ze hiervoor hadden gewaarschuwd en dat hun geen enkele blaam treft. De schuld ligt bij de krijgsraad

  Bouterse en zijn sympathisanten zijn geen zuivere koffie.


  Maak melding

 7. Die lafaards schrijven een brief met een fake naam….!!! Geboren losers!!!! De mensen die denken dit proces nog te willen stoppen…….opjagen en in brand steken!!! Suris pik geen stront meet van deze lage dagoes…..die su moedwillig vernietigen!!! Als Bouta een echt soldaat is dan verschijnt gewoon voor het gerecht….tot nu toe had deze lafaard niet de ballen voor het gerecht te verschijnen!!!!


  Maak melding

 8. Taktiek is duidelijk.
  Zeg dat er zogenaamd tweespalt is in samenleving, dan moet president ingrijpen en bepaalde wetten en rechters buiten spel zetten. Zogenaamd in landsbelan en in belang van eenheid.

  Maar iedereen weet dat in Suriname er was NOOIT eenheid en er zal zijn NOOIT eenheid.

  Wat moet zijn is dat iedereen uitspraak van rechters respecteert en de middelen die de wet aanbiedt gebruikt om in beroep te gaan.

  Deze commissie wil de uitspraak van rechters ter discussie stellen. Als dat zo is, dan tot hoever in de geschiedenis wil deze commissie dan terugggaan? Tot de onafhankelijkheid?

  Daarom moet er een tegencommissie komen die gaat ijveren dat de uitspraak van rechters moet worden gevolgd en dat wie niet eens is in hoger beroep kan gaan en dat wetswijziging alleen kan plaatsvinden met een meerderheid van stemman van tenminste 80%.


  Maak melding

 9. -Is dit een nette bedreiging zoals eerder toen Bouterse de macht had genomen?????

  =Waarom is Bouterse Nooit naar de rechtbank geweest???

  =Bouterse heeft toch mensen vermoord???

  Sommige Surinamers zijn en blijven LAF tot in hun tandvlees.

  Bouterse zoekt nu hulp en ik wens hem nu slapeloze nachten toe.


  Maak melding

 10. ben benieuwd wanneer kresie bouterse zijn uiterste dieptepunt bereikt .
  wat een lachwekkende brief was dat zeg , en daar wilt hij zich achter verschuilen.
  straks komen de kogel brieven , huis beschietingen nep arrestaties enz, weer uit de kast.
  we kennen de intimidatie methodes van boterse.
  laat nu even snel 2 rechters benoemen uit het kamp van de abop en alles is weer stil.
  boterse zal nu niet het risico nemen op weer een binnenlandse oorlog.
  deze gaat hij dik verliezen.

  laat alvast de adviseurs van boterse aanhouden op verdenking van deelname aan een criminele orga.


  Maak melding

 11. Mayra Edoo is redelijk onbekend – kan een alias zijn.

  unitednews.sr/news/wat-houdt-het-sociaal-vangnet-in/

  gfcnieuws.org/veranderingen-mogen-niet-moordend-zijn/

  srherald.com/ingezonden/2015/06/29/consumenten-overgeleverd-aan-onhygienische-keukens/


  Maak melding

 12. Bouta heeft zijn eigen zwager persoonlijk
  Doodgeschoten om aan dr macht te komen!
  Zo gevaarlijk is deze seriemoordenaar!!!!!
  Het gaat bar slecht in su.
  Laan ze bouta snel opruimen voordat su
  Venezuela wordt!!!!! Mensen hebben al geen eten!!!!!!


  Maak melding

 13. @HANS

  Cynthia Wimpel-Lapar is het enige “lid” van de commissie Bouterse.

  Ze gebruikt het alias Mayra Edoo wellicht als afzender van haar emails, als je naar de headers / ip-range kijkt.


  Maak melding

 14. Het moet niet gekker worden met de KUMAKOISI CREW die alles in het werk stelt om de Rechtspraak de nek om te draaien!

  Deze gasten zijn echt van de pot gepleurd.

  Dat men een commissie in het leven heeft geroepen met de naam COMMISSIE KUMAKOISI is gewoon te gek voor woorden.


  Maak melding

 15. Naar blijkt komt het verzonden bericht van een IP adres dat aan Wolfenbüttel toebehoort. Voor de goedeorde, Wolfenbüttel is Lands psychiatrische instelling.


  Maak melding

 16. Indien de NDP en de president geen reactie hierop geven door te stellen “Wij van het NDP en de president distantiëren zich van de genoemde commissie en haar uitlatingen” zijn zij geen knip waard voor de neus.
  Het achterwege blijven van een reactie geeft aan dat de NDP inclusief Bouterse zich thans verschuilen in de achterbakse tactiek door burgers en de rechterlijke macht trachten angst aan te jagen..
  Ik wil hen daarom meegeven dat noch de militairen noch de politie zich niet meer laten gebruiken voor wie en door wie dan ook.
  Het zal aldus dan voor het eerst voorkomen dat de minister van beide onderdelen hun bevelen in de wind zullen worden geslagen


  Maak melding

 17. Dit is toch overduidelijk…. Wat laten ze (desi en z’n kornuiten) toch in de kaarten kijken. Uit een artikel op de ware tijd begreep ik dat de politie en legerleiding kritisch stond tegenover de voorlichting door o.a. polanen. Die begrepen niet waarom er sprake zou zijn van een constitutionele crisis. Ik vermoed dat een groot gedeelte vd mensen bouta zat zijn. Als hij nu de noodtoestand laat ingaan, is het overduidelijk dat hij schuld bekent. Hij kan dan de deal met het IMF ook op z’n buik schrijven. @Su; hoe zit dat met die stabaliteitsmacht vd VN?


  Maak melding

 18. Niet alleen de burgers en de Rechterlijke macht angst aanjagen maar ook de Surinaamse bevolking bewerken dat ze aktie ondernemen.Met name de NDP aanhang.Hij zou het super vinden als zij nu de straat opgingen met acties of wat dan ook.Hun president ondersteunen .Net als bij de ‘we zijn moe”protesten.


  Maak melding

 19. Druk van het IMF is volgens mij het enige wat die moordenaar van zijn snode plannen kan afhouden..en natuurlijk een belletje van het witte huis dat zij geen dictatuur dulden in hun achtertuin..


  Maak melding

 20. Rodinho ik denk dat de Surinaamse bevolking, voor een groot gedeelte, klaar met ‘m is. De US laat Maduro ook min of meer z’n gang gaan. Waarom zouden ze dan bouta aanpakken? Ik heb de hoop dat als hij de noodtoestand uitroept de bevolking hem massaal komt opzoeken inclusief de politie en het leger. Zoveel schade aanrichten om zelf onderuit een straf te komen is ontzettend laf. Suriname is een mooi land met mooie mensen, laat het dan ook weer mooi in ontwikkeling komen.


  Maak melding

 21. Anno 2016 zullen velen, ook die oerdomme laffe paarse verarmde zombies geen boodschap hebben aan deze revo achtige bedreigingen van baas en corrupte rovende bende en marionetten. Ze hebben honger en weinig geld, komen niet meer uit en zijn de paarse lasten moe. Niet zoals bij de baas der misdadigers en zijn roversbende. Ze verrijken zich nog steeds en ook gelden uit het IMF verdwijnen in hun zakken. De paarse duivels zullen alles doen om het volk verder te bedreigen en te onderdrukken. Maar a no e go jepi deng. Natuurlijk zullen er slachtoffers vallen aan beide zijden. Het is slechts een kwestie van tijd voordat het zover komt en hoe langer men zich laat intimideren of bedreigen door de paarse clan, hoe langer men de paarse schijt en pis vol kommer en kwel over zich heen zal krijgen. Veroorzaakt door de lijder en zijn nationale dieven partij, de ware vloek des vaderland, sinds 1980.


  Maak melding

 22. Ik heb te doen met al die werklozen, die tijd te over hebben om hiereen hoop Franchepane te verkondigen en alzo een last zijn voor die Nederlandse samenleving. Het probleem van de balling is de balling ZELF.
  Geen enkele Surinaamse regering is goed in jullie klooooootenogen!


  Maak melding

 23. @Su
  [Geen paniek.
  Er zit al een stabilisatiemacht met een resolutie van de VN in de startblokken].

  Ja en u bent de enige aan wie dat is verteld. Beste slikt u op tijd uw medicijnen 😀


  Maak melding

 24. robinho

  De scenarioschrijvers van de moordenaar maken overuren…
  Het intimideren is begonnen..de meelopers van deze crimineel en vleesgeworden ramp van Suriname voeren de opdrachten van hun baas uit zonder zelf na te denken..Maar het is moeilijk nadenken als je het IQ hebt van een visstick……..niet waar RobG , Damsko en Rampie..??
  =
  Kom die bull shitt van je in Paramaribo verkondigen werkloze steuntrekker!.


  Maak melding

 25. Hele land is in rep en roer!
  De boel pinaart!
  Winkels sluiten alladol!
  Koers stijgt alladol!
  Bouta jere no djompo bosje brug!!!!!
  Ie misleid a potie volk wreed!!!!!
  Gado ne sriebie mie mang!!!!
  Time will tell!
  Djonsro jo go na jail!!!!!


  Maak melding

 26. no i-spang I M F zit in het land en zal geen rot-zooi van bouta dulden..\

  anders gaan ze zelf bellen naar de C I A.om hem op te halen

  hij zit dus in een kuil die hij zelf heeft laten graven..(i m f )

  vluchten is bijna uitgesloten..

  zeer waarschijnlijk haalt hij einde dit jaar niet meer in sme..


  Maak melding

 27. Nou jongens,jullie hebben @PARAMAN flink van streek gemaakt hoor.
  Nu nog reacties van die maatjes van hem zoals @Damsco@RobG@Mazda enz.
  Ik zou zeggen ga zo door,he.


  Maak melding

 28. Bron De Ware Tijd, 18 juni 2016
  Politie en leger geïnformeerd over constitutionele crisis

  Die mannen moeten niet denken dat wij net als vroeger als ezels achter ze gaan rennen. Dit is een andere tijd”, reageert een officier die aanwezig was. Hij onderstreept dat militairen en politieambtenaren tegenwoordig geschoold zijn en om onderbouwing van standpunten vragen. Hij heeft het gevoel dat Polanen en Naarendorp probeerden de aanwezigen hun opvatting over de recente beslissing van de Krijgsraad aan aanwezigen op te dringen. Een andere aanwezige beaamt dat de sprekers aan het begin van de meeting erg suggestief waren, maar hij vond, dat ze na enkele kritische vragen uit de zaal genuanceerder spraken. Hij zegt dat de informatie die vrijdag is gegeven helemaal niet verschilt van wat al uitvoerig in de media is verschenen.
  Een collega vindt een dergelijke informatiebijeenkomst een heel goed initiatief.

  Hij vraagt zich echt er af of Polanen en Naarendorp de geschikte personen zijn geweest om de informatie te verstrekken. Hij verwees naar de betrokkenheid van Naarendorp in de Decembermoordenzaak, waarmee hij dus duidelijke belangen heeft.

  Lees het volledige bericht in de Ware tijd

  Het doet mij deugt, dat er in de gewapende machten van Suriname wel personen aanwezig zijn, die goed geschoold zijn, die rationeel kunnen denken en zeer kritisch zijn.

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Vrijheid, Gelijkheid en Broederschap/Zusterschap

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname
  Bron De Ware Tijd, 18 juni 2016
  Politie en leger geïnformeerd over constitutionele crisis,


  Maak melding

 29. NDP de crisis is voor Bouterse hij moet naar de rechtbank gaan .

  Militairen en Politie geloven niet meer jn Naarendrop verhaal .
  Doehkie lafaard waar was je al die jaren waar is je voorstel na aannamen van Amnestie Wet .

  jij Doehkie had de Partij van Somo PL uit de combinatie gezet met een smoesje chantace politiek

  Doehkie waarom had NDP de Partij Somo niet voor de Amnestie uit de combinatie gezet .

  Doehkie je zij ook via radio ABC dat Wakay Kanaal 63 km door NDP Gegraven is blijf maar liegen

  Doehkie je heb zeker nog Hoofd pijn van de schoen dat Somo je op je kop had geslagen ,ben je dat ook vergeten .

  Na aanname Amnestie was het een feest binnen NDP 4 jaren niets gedaan en nu komen jullie praten over crisis praten

  Waar was vrouw Simons en Bouva om de wetten maken

  Doehkie wanneer je naar Paramaribo kom breng goed nieuws voor Hooghart hij gaat nu naast jouw zitten tijdens de vergadering niet op de sound Truk meer .

  Komen jullie niemand verdenken met smoesjes

  Doehkie je zeg ook ouderen moeten tevreden zijn met hun AOV van 550 srd met een koers van 1 op 7 usd

  Met dank aan NDP van Doehkie moeten ouderen meer voor water en licht betalen .

  Zolang Hoefdraad en IMF in Suriname zijn zal de koers nooit meer naar 1usd op 3.75 srd


  Maak melding

 30. Volk van Sranang, de dictator onderschat u,

  LEEST, aub zelf in de Grondwet het artikel, waarop de Krijgsraad haar uitspraak heeft gegrond !

  NEKS NO FOUT, zie art 137 Grondwet :

  Artikel 137

  “Voor zover de rechter in een concreet aan hem voorgelegd geval toepassing van een bepaling van een wet strijdig oordeelt met een of meer der in Hoofdstuk V genoemde grondrechten, verklaart hij die toepassing voor dat geval ongeoorloofd.”

  Grondwet te vinden op de site van de DNA :

  http://dna.sr

  MEK DESI-HOOFDVERDACHTE plus a NDP-Clan,
  SJI DAT UN SAB LESI !!!

  PS :
  De LOEPZUIVERE “RECHTSE DIRECTE” van de
  Krijgsraad is KEIHARD AANGEKOMEN BIJ DESI
  EN CLAN !
  SOSO PANIEK in NDP !!!

  Na het NDP-FAILLISSEMENT van Sranang komt dit KEIHARD aan bij de NDP-Clan !!!

  @ De Commissie Desi,
  U bent manipulatief bezig, zie het grondwetsartikel 137
  dat ik hiervoor heb vermeld ! Krijgsraad heeft geheel
  volgens wet en Grondwet gehandeld ! U bent GEWOON
  aan het STOKEN !!!


  Maak melding

 31. CDB betekent crimineel desi bouterse
  Daarom dat alleen criminelen achterhem scharen, zonen achter de tralies en5 nu volgt Vader CDB….


  Maak melding

 32. @ Illaness,

  Moet je respect opbrengen voor een moordenaar en veroordeelde drugsdealer?
  Jouw paarse vrienden hebben dezelfde denkwijze, vandaar dat het zo goed gaat in dit land.


  Maak melding

 33. Af maken deze geboefte even op een a viertje mooi niet mensen niet in deze form , je kan zien hoe dom ze zijn met hangen en wurgen nog iets proberen , mensen slaap niet voor deze boef bouta , hij moet naar et hekje , daar hoord hij thuis hij voel de adem in zijn nek , kijik uit mensen niet mee gaan met deze boef , waar is et geld baas , alles moet terug naar et volk ? GROETJES , USA


  Maak melding

 34. Balkende ezels van de ndplee, volkspresident, psychopaat, moordenaar en drugsveroordeelde bouta ai ka faja loto. Laat die mpp sergeant oprotten.


  Maak melding

 35. Zou Paraman ook kunnen vertellen wat hij ervan vindt dat zijn eigen crimineeltje geen amnestie schild meerheeft?

  En stuur een foto van jezelf als de in Paramaribo wonende koning van Paramaribo. Want het is vaak je traktor dat anderen niet in Paramaribo wonen en hun vingers moeten dichthouden. Jammer voor jou is dit internet dwz dat ze val overal op de wereld gaan reageren. Dus doen ze dat vanuit Suriname en Nederland. Arme paraman idool is dec crimineel als president. En niet een gewone crimineel maar een moordenaar.


  Maak melding

 36. Doehkie na 25 jaren komen jullie van NDP met aanpassing Amnestie Wet, waren jullie Alcohol aan het drinken op Kabinet van President .

  De Militairen en Politie van anno 2016 hebben genoeg verstand om zaken goed te bekijken .

  NDP moet de zaak tegen Bouterse niet naar de Militairen en Politie brengen de zaak zit al bij de rechtbank

  Daarom was Dino boven de wet niemand kon Dino wat doen , grootste van de Vader Bouterse .

  Wet boek kenner Van der San waar was je de laatste 25 jaren ik hoor je nu vaker bij Limbo srs radio

  Van der San en Jozefzoon jullie zijn van de zelfde ruwheid
  gemaakt .
  Met streken en trukjes smoesjes en vijand om de hoek of Buitenland of Nederland proberen jullie de hele volk te bedonderen via Limbo srs radio .

  Anno 2016 met deze nieuwe generatie hebben jullie van ndp een misrekening gemaakt .

  NDP veroorzaker van al de ellende de laatste 6 jaren met de SRD dat staat als een paal boven water

  Van der San je moet lezen over strafrecht en wanneer je in beroep kan gaan .

  De Ambassadeurs in Suriname lachen zicht rot , met deze Regering van NDP .niemand begrijpt wat de Regering doet .

  Van Sapoen naar imf en nu naar crisis rechtbank NDP schrijft altijd mooi geschiedenis in Suriname ..

  .


  Maak melding

 37. Het verwonderd mij niet als Surinamer dit onzin te vernemen van de commissie die een verlengstuk is van Bouterse.Deze commissie moet niet serieus genomen worden.Ze maken zichzelf belachelijk in Suriname. Als ik deze onzin leest dan vraag ik mijn zelf af of ze gek zijn geworden in Suriname.In het buitenland lachen ze ons als natie en land uit.


  Maak melding

 38. Wie is de Wimpel Lapar weer,hahahaha kan je niet beter een verhaal vertellen,..waarom het slecht gaat met sur,..en waarom de Pres…moest veranwoorden van zijn daden.
  Wimpel doe normaal is een kwestie van tijd ,je kun schrijven wat je wilt.Gij zult niet doden,of ben je blind en dooft hahaha
  Gado no sribi-Tide-Tamara..a no fara moro…!


  Maak melding

 39. NU IS PARADIJS- EERST WAS DUBAI- MA PÉ A MONI DÉ,HAHAHA WAT EEN DOM VERHAAL WIMPEL LAPAR..KONDRÉ MANG NO ARTJI NA TORI DISI MORO,DEN DENKI UNU SRANANG KONDRE MANG DONG..SOSO BRUYA NOO ‘NDP”‘ERS.PRES …JE TIJD IS GEKOMEN,EN WAT JE OOK GAAT PROBEREN..JE STRAFT GA JE NIET ONTKOMEN DAT STAAT ALVAST..GODSWILL IS DE WET ..AMEN..!


  Maak melding

 40. Commissie “Desi Bouterse”, LIEGT !

  LEES aub de Grondwet art 137, waarop de Krijgsraad haar uitspraak heeft GESTOELD !

  HIER ARTIKEL 137 GRONDWET, GOED LEZEN Commissie Desi en ook de advocaat van DESI :

  “Artikel 137

  Voor zover de rechter in een concreet aan hem voorgelegd geval toepassing van een bepaling van een wet strijdig oordeelt met een of meer der in Hoofdstuk V genoemde grondrechten, verklaart hij die toepassing voor dat geval ongeoorloofd.”

  EEN RECHTER MAG DE TOEPASSING VAN EEN WET
  IN EEN CONCREET GEVAL, INDIEN ER SPRAKE IS
  VAN STRIJD MET GRONDRECHTEN, BUITEN TOEPASSING VERKLAREN !!!

  NEKS NO FOUT, alle Sranang MOORDENAARS moeten worden veroordeeld ! Geen uitzonderingen !

  En het gaat, in dit geval, ook nog om zich militairen noemende boeven, die Ongewapende en Onschuldige Surinaamse staatsburgers IN KOELEN BLOEDE
  HEBBEN GEMARTELD EN VERMOORD !

  Dus Commissie Desi, un go sribi yere !

  A Sranang volk no wan no wan inkri SLAVERNIJ !!

  Ook tu, no wan inkri NDP-SLAVERNIJ !!

  SRAFTENG PSA KEBA !


  Maak melding

 41. Dat de boodschap van Naarendorp, Polanen, Benschop er bij de politie en leger officieren kritisch ontvangen werd geeft hoop.
  Het leger en de Politie zijn geen gereedschap dat de regering willoos kan in zetten. Beter gezegd als de regering op wil treden tegen de gerechtelijke macht krijgt zij te maken met mensen die nadenken en niet maar zo geloven dat er sprake is van een Constitutionele crisis.


  Maak melding

 42. Vanuit welke invalshoek je deze kwestie ook benadert, het is opnieuw geen goede reclame voor ons land.
  Internationaal staan we er steeds gekleurder op.
  Suriname lijkt op een zwalkend schip, waar niemand en tegelijkertijd iedereen kapitein is.
  Dat gaat niet goed.


  Maak melding

 43. De Commissie Bouterse,inclusief de minister van Justitie en Politie laat duidelijk merken dat het land Suriname en de bevolking van Suriname hun geen malle moer interesseert.

  Het enige waar ze oog voor hebben is hun eigen belang. En als daarvoor diep in de reet van de president moeten kruipen doen ze het graag en met volle overtuiging.


  Maak melding

 44. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @ Commissie Desi Bouterse….Commissie van List en Bedrog. Jullie misleidingen en valse beloftes zullen zeker niet meer werken, want vele burgers in het land zij Nu Wakker!
  En niemand die meer in jullie beloofde paradijs geloofd. Hoe kan een paradijs trouwens gecreerd worden door mensen die geen waarde hechten aan Moraal, dat houdt nooit lang stand.

  De boodschap voor de ‘ president’ is reeds doorgegeven! Hopelijk zal hij hier gehoor aan geven.

  Licht en Waarheid maken Vrij…..zorgen voor Zuivering en Gerechtigheid….tot in den Eeuwigheid!

  Message from GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 45. En dan ook nog al die grammatica- en spellingfouten, onder andere “verdeelt” met een “t”. Ga Nederlands leren of schrijf het in een andere taal die je wel beheerst. Wat een afgang. Zegt iets over het niveau van de opstellers.


  Maak melding

 46. Helemaal gelijk,zeker geen goede reclame.Suriname maakt naar buiten op elk gebied een heel negatieve ,labiele indruk.We behoorden ons diep te schamen..en helemaal de beleidmakers die mooi gepakt & gedast bij zitten en er niets van bakken.Praats van hier tot ginder..loze woorden zonder daden.Ik vraag me af of je er een paar kan uithalen die het menen met de toekomst van het land en het welzijn van de onderdanen.Allemaal geldzuchtige monsterd niet te verzadigen.Waarom doen we dat niet voor de verandering ipv af te geven op die nietsnutten..de beleidmakers die hun best doen een schouderklopje geven.Kijken hoelang de lijst wordt.. 1/10 van een A 4 tje??


  Maak melding

 47. Suriname is zinkende en de enige manier om Suriname te helpen is niet en NOOIT meer mee te gaan met politici en politieke partijen die niet het s’landsbelang voor ogen hebben.Soms heeft het vannode om je rug te rechten en je uit te spreken.Het is genoeg, het kan zo niet langer.De scheefgroei moet stoppen..Dat de een zich verrijkt ten kostte van de ander.Want al de rijkdommen van Suriname behoren aan AAN alle Surinamers.BRUNSWIJK HEEFT GOUDMIJN..WIE SCHOPT JE…HOE IS DAT MOGELIJK IN ONS ALLER SURINAME.Dit moet stoppen en nu..DDB is nu de topic in ons land.Kan me op geen enkel vlak met hem associëren.Maarrr …als dit het begin is ga tot het eind.PE A MONI DE..En heus het is niet alleen bij meneer Bouterse..ontneem allemaal wat ze het land dus ons hebben ontnomen..Wie wordt nou rijk van een baantje bij Lantie..wie houdt wie voor de gek ..stelletje boeven.


  Maak melding

 48. Ik zal een zeer ontevreden Surinamer zijn als het hierbij blijft.Dit behoort een begin te zijn om te gaan voor een beter Suriname.Anders stopt dit niet de volgende politieke partij die aan de macht komt en hun vriendjes ,pakken de draad op en gaan hiermee verder.Het zelfde spel andere spelers..Maar het grote probleem in Suriname is dat eerlijke mensen schaars zijn..wie pakt het op..wie durft het aan de kaak te stellen..??LAAT ME DENKEN AAN HET SODOM EN GOMORRA VERHAAL…


  Maak melding

 49. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Dit roept DDB en de rovers tot het volk, De Dief Roept Heel Hard:” Houdt De Dief!”

  DDB is de mening toegedaan dat er geen CH is en daarom kan het gewijzigde amnestiewetje van 2012 niet worden getoetst en kan daarom ook niet toegepast worden en mag het worden toegepast in het 8 december 1982 moordproces.
  M.a.w. al de verdachten kunnen niet worden veroordeeld volgens deze gewijzigde amnestiewet van 2012.
  zie boven wat hij heel hard roept.

  De krijgsraad heeft in de grondwet het recht/ de mogelijkheid om een wetje, cq dat amnestiewetje dat gewijzigd is in 2012 te toetsen en ze komen tot de conclusie, nl: dat deze gewijzigde amnestiewetje van 2012 niet van toepassing is/niet geldig is voor het lopende 8 december 1982 moordenstrafproces. Lager is dan de wet voor moord in de grondwet en dus waardeloos is.

  DDB en de DNA-gangsters, indieners, Jenny Simons/Surinaamse Sidonia (SS) van het gewijzigde amnestiewetje van 2012 staan gewoon voor aap. Voor moord en foltering geldt de amnestiewet niet volgens de grondwet van de republiek Suriname en Internationale Verdragen, cq mensenrechten, die Suriname ook getekend heeft en voor geldig zijn. Internationale Verdragen staan hoger dan Nationale wetten.

  De grondwet van de republiek Suriname is ook duidelijk als het gaat om moord/en. Volgens strafrecht hoort een ieder die een andere vermoord heeft, opgepakt te worden door de politie, een proces-verbaal van de moord gemaakt te worden en deze verdachte hoort voor de krijgsraad/rechtbank bij de rechters te verschijnen en die bepaalt het vonnis: de verdachte dader is schuldig en krijgt een straf of vrijgesproken wordt op grond van het bewijs in het proces verbaal en getuigen, enz.

  DDB en de overige verdachten hebben in de democratische rechtsstaat genoeg mogelijkheden om door middel van een advocaat/advocaten hun zaak te verdedigen bij de rechters van de krijgsraad.

  Zo is het/hoort het in een democratische rechtsstaat, waarvoor internationale verdragen oa mensenrechten van toepassing gelden aan toe te gaan. Als dat niet gebeurt, is er sprake van een machtsstaat.

  DDB en de rovers hebben een plan opgezet om president van Suriname te worden om zo ook aan de 8 december 1982 moordenstrafproces te ontlopen. Zo eenvoudig is het niet.

  DDB en de rovers!, You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  Anoe No De Njan Innie Kabasi Moro, Ting Kon Draai. Dong Man Nanga Kon Man Bin Hari Wan Tetai. Die Dong Man Kon Koni, Leri Man Hati Kon Brong.

  Sranansma, Surinamers
  Get Up Stand Up, Get Up For You Rights!

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 50. Wie zei dat ook alweer “Slapeloze nachten”
  Karma moet je ondergaan en niemand wordt gespaard.
  laat het een les zijn voor ieder,wat je zaait zal je ook oogsten.
  Laat het zo snel mogelijk gebeuren,dan zal je zien dat iedereen zn schouders eronder zal zetten,dan zal Su weer uit het dal komen,maar eerst moeten jullie de rovers verslaan of verjagen.Al zijn jullie oerdom geweest,maar
  mijn zegen hebben jullie.


  Maak melding

 51. correctie in bovenstaande stuk, moet zijn:

  DDB is de mening toegedaan dat er geen CH is en daarom kan het gewijzigde amnestiewetje van 2012 niet worden getoetst en kan daarom worden toegepast en mag het worden toegepast in het 8 december 1982 moordproces.
  M.a.w. al de verdachten kunnen niet worden veroordeeld door de krijgsraad/rechtbank volgens deze gewijzigde amnestiewet van 2012.
  zie boven wat hij heel hard roept.

  De dief DDB roept heel hardt, houdt de dief!

  De grondwet van Suriname geeft de krijgsraad en rechtbank wel het recht om te toetsen en ze komen tot de conclusie dat deze wet niet geldig is voor folteringen en moord en internationale verdragen, cq mensenrechten

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 52. oma simons wij horen niks meer van jou,wordt er nog vergaderd in het poppenkast huis..

  je weet toch ,,die twee boeven chitan/ sapoen zijn officieel illegaal in het huis waar jij leiding aan geeft..,de rechter heeft dat al vele malen bevestigd..

  dus als jij ze toch oproept, om deel te nemen,dan zijn alle besprekingen / die tot enig wetgeving leiden illegaal waardeloos..

  knoop dat in je oren..


  Maak melding

 53. Die Cynthia Wimpel Lapar woont in Parbo noord en een groot huur huis. Zat een paar jaar terug vast in boma voor fraude en werkt nu al een paar jaar voor Pres.


  Maak melding

 54. Deze vrouw zat vast in boma een paar jaar terug voor Fraude en oplichting. Ze woont in Parbo Noord in een huur huis maar vertelt een ieder dat het haar huis is.
  En nu werkt ze sinds een paar jaar voor Pres en voelt zich geweldig.


  Maak melding

 55. Zojuist van een insider vernomen, dat in de wandelgangen van het paleis van keizer Bigi Mofo I, het gerucht gaat dat er oneenigheid in de Kotomisie de MOORDENAAR is ontstaan. Paul heeft een PRIKAKTIE ondernomen om de uitbetaalde premie van 1 miljoen Euro die aan de Kotomisie betaald is via Panama veilig te stellen. RobG is daar falikant tegen, de 6 miljoen Euro van Caristeela is in zijn geheel door Paul aan zichzelf besteed.


  Maak melding

 56. @Paramannetje : Ouwehoer niet meer en lees
  art 137 van de grondwet !

  EIS en STRAF tegen/voor de Massamoordenaars komen
  er aan ! Neks No Fout, KRIJGRAAD is ONAFHANKELIJK !

  HOF VAN JUSTITIE OOK !

  NDP heeft, geheel tegen de wettelijke regels in, een BESMETTE PERSOON TOT President benoemd !

  Dus…………. NDP-burikis moeten nu niet zeuren !

  PS : Trouwens,
  1. PE A MONNI DE ???? (vijf Miljard)
  2. PE UN GOWTU DE ???
  3. PE UN DEVIEZEN DE ??? (900 Miljoen)

  Desi B, aub ontwijk deze dringende vragen van het Volk
  NIET en kom niet met babbels over een Krijgsraad die gewoon haar werk doet !


  Maak melding

 57. Cynthia Wimpel-Lapar (van de NDP) in dienst van Desiderius, is de briefschrijfster van CDB.

  DR. lid 2: mevr. Cynthia Eleonore Lapar gehuwd Wimpel.

  Mevr. Lapar voornoemd is geboren op 30 december 1956 te Paramaribo, ze komt uit een gezin van 3 kinderen waarvan zij de oudste is.
  Zij is moeder van 1 biologische zoon, 1 pleegzoon en grootmoeder van 6 kleinkinderen.

  In het dagelijks leven is zij beleidsadviseur op het Ministerie van Arbeid.
  Deze periode is haar 3e tevens laatste zittingsperiode als Districtsraadlid, zij wilt meewerken dat de districtsraad van Paramaribo zeker haar plaats inneemt welke zij verdiend.

  Volgens haar is het decentralisatieproces een langdurig proces waarbij nu de tweede tempo ingezet moet worden.
  Zij is door de NDP vooruitgeschoven in deze positie.

  Revolutionair zoals zij is, wilt zij die change die gemaakt moet worden, helpen bevorderen.
  Bevolkingsparticipatie lukt al een beetje maar het kan beter zegt mevr. Lapar.
  Door mee te doen – meedenken en meebeslissen wilt ze samen met haar andere collega’s van Paramaribo iets moois maken.
  We gaan ervoor !! Soso lobi !

  Nu weten wij meer over deze ‘dame’.
  Adres : Wolframstraat 58 te Tourtonne 6


  Maak melding

 58. Ik kan wel wat verwijten naar de Krijgsraad. 1. Als respect aan de Regering/Pres. van SU moest de krijgsraad wel eerst gecommuniceerd hadden voor een goede stand van zaken dat het C.H. lang duurt, voordat zij de Amnestiewet als niet van toepassing zou beschouwen. En als 2 de was de Krijgsraad niet bevoegd om de amnestiewet te toetsen, omdat C.H. daarmee belast was. En als laatste wil de Krijgsraad zijn macht wijzen dat zij Baas boven Baas / Hoger dan de Pres. van SU is. Als laatste, zolang Nederland die geheime dosier van de jaren 80/82 niet openbaar maakt mag die dec. proces niet voort gezet worden.


  Maak melding

 59. Het idee van spontane onrust als de oude dikke boef in het gevang moet komt van sandew hira. De achterlijke zak speelde een tijdje geleden orakel en verzon deze onzin in het kader van geschiedkundige met voorspellende gave.
  Al het opgehoopte vet in zijn obesitas lijf had zijn hersenen aangetast.


  Maak melding

 60. Paraman, horie joe srefie…Het lijkt alsof er wat in de lucht hangt voor de anders denkenden.Mijn gevoel zegt dat lezen over het verleden,heden en toekomst van Suriname je zwaar geïrriteerd raak.Probeer te accepteren dat er ook anders denkenden zijn en dat jij( NDP kiezers/followers)jouw tijd hebt gehad.De NDP heeft de afgelopen jaren geregeerd,is toen door een “GROOT” deel van het volk gekozen en wordt straks door een “GROOT”deel van het volk afgeserveerd.Zo is het in het dagelijks leven ook.


  Maak melding

 61. Radjkoemar Rajaram

  Ik kan wel wat verwijten naar de Krijgsraad. 1. Als respect aan de Regering/Pres. van SU moest de krijgsraad wel eerst gecommuniceerd hadden voor een goede stand van zaken dat het C.H. lang duurt, voordat zij de Amnestiewet als niet van toepassing zou beschouwen. En als 2 de was de Krijgsraad niet bevoegd om de amnestiewet te toetsen, omdat C.H. daarmee belast was. En als laatste wil de Krijgsraad zijn macht wijzen dat zij Baas boven Baas / Hoger dan de Pres. van SU is. Als laatste, zolang Nederland die geheime dosier van de jaren 80/82 niet openbaar maakt mag die dec. proces niet voort gezet worden.

  Uiteraard, waarvan AKTE.

  Dat stel opgejaagde hyena’s hebben nog niet eens door dat zij geesten op te roepen, die zij niet zullen kunnen bezweren.

  De nabestaanden van o.a. die 72 vermoorde soldiers zijn geduldig!
  De tijd zal het leren.


  Maak melding

 62. Radjkoemar Rajaram

  Ik kan wel wat verwijten naar de Krijgsraad. 1. Als respect aan de Regering/Pres. van SU moest de krijgsraad wel eerst gecommuniceerd hadden voor een goede stand van zaken dat het C.H. lang duurt, voordat zij de Amnestiewet als niet van toepassing zou beschouwen. En als 2 de was de Krijgsraad niet bevoegd om de amnestiewet te toetsen, omdat C.H. daarmee belast was. En als laatste wil de Krijgsraad zijn macht wijzen dat zij Baas boven Baas / Hoger dan de Pres. van SU is. Als laatste, zolang Nederland die geheime dosier van de jaren 80/82 niet openbaar maakt mag die dec. proces niet voort gezet worden.

  Uiteraard, waarvan AKTE.

  Dat stel opgejaagde hyena’s hebben nog niet eens door dat zij geesten oproepen, die zij niet zullen kunnen bezweren.

  De nabestaanden van o.a. die 72 vermoorde soldiers zijn geduldig!
  De tijd zal het leren.


  Maak melding

 63. Van een beleidsadviseur op een bepaald ministerie heb je een idee tav.haar taken etc etc.Dat staat in scherp contrast met de opstelling van de zgn comissie DB- brief en de gedachten gang die geleid heeft tot het schrijven van die brief.Bekruipt mij het gevoel dat deze mw.Lapar daar niet helemaal op haar best is.Ze had hier niet in moeten meegaan en DDB moeten adviseren dat het nergens toe leidt dan tot meer gemopper en gelach vanuit het publiek.Tenzij ze het zelf heeft bedacht..geeft ook weer haar niveau aan..


  Maak melding

 64. Nederland moet niks!!!Wij hebben ons dossier in huis en dat is DDB.DDB weet precies wat hij is overeengekomen met personen in Nederland.Waarom steeds dat gezeur over een dossier..we wijzen graag naar een ander.Schaam me soms zo voor ons manier van doen.Paraman…waarom vraag je het niet aan je president.Zal ik je vertellen hoe zo’n gesprekje gaat?.Weledele president ..toen u van Nederland remigreerde met een groep collega militairen werd je gegeven moment benaderd door personen uit Nederland.Of je op vrijwillige basis bereid was je land uit handen van de oude rotten te helpen.Suriname heeft zoveel potentie maar er zijn geen capabele mensen om het land te besturen..VALT TOCH BEST MEE..WAAROM DDB in deze zwijgt..WHO KNOWS??


  Maak melding

 65. Surinamers laten jullie je niet bang maken door de machthebbers.

  jullie alleen kunnen het land een paradijs maken.

  Vecht voor je Recht


  Maak melding

 66. als je niets heb gedaan hoef je niet bang te zijn . ik herhaal , baas of better baasje , wees een man ga voor het hekje staan , jii ben bigie boy ga staan dan , groetje bojo volg je zoon op brada , niet bang zijn je weet ook hoe je moet schieten


  Maak melding

 67. @ Radjkoemar Rajaram

  1) “Uit respect voor de regering etc.
  Vonnissen en tussen vonnissen zijn voor het volk en de openbaarheid en moeten uit respect voor het volk eerst gedeeld worden met het volk. Wat informeel al vooraf met de advocaten gedeeld is weten wij niet.

  2) “was de krijgsraad bevoegd de amnestie wet te toetsen”
  Hoe vaak moet het herhaald worden de Krijgsraad heeft de Amnestie wet niet getoetst maar deze conform haar plicht om het proces door te laten gaan, buiten beschouwing gelaten. Dat mag de Krijgsraad volgens de grondwet.artikel 137.

  De verdediging kan dit in een eventueel hoger beroep aan vechten.
  Dus 100% duidelijk de Krijgsraad heeft de wetgevende macht niet genegeerd en is nimmer op de stoel van het CHS gaan zitten.

  3) De krijgsraad wil baas / boven baas spelen.
  Dat blijkt uit niets. De krijgsraad heeft 4 jaar gewacht op een uitspraak van het CHS er is geen uitzicht op een uitspraak en dan zal nog eens niet duidelijk zijn hoe het Inter Amerikaanse Hof voor de Rechten van de Mens de zaak beoordeeld.
  De Krijgsraad moet rechtspreken mag verdachten en slachtoffers niet nodeloos lang in rechtsonzekerheid laten verkeren.
  De Krijgsraad heeft slechts gedaan wat zij moet doen

  Paraman
  U spreekt van 72 vermoorde soldaten.
  Dat ze vermoord zijn staat niet vast. Vast staat dat zij omgekomen zijn door geweld tijdens het binnenlandconflict. De kaders en omstandigheden zijn niet duidelijk. Er zijn ook duidelijk moord/liquidatie actie door het leger uitgevoerd en dan kan men terug schieten als legitieme zelf verdediging zien en het omkomen van deze soldaten als een bedrijfsongeval of oneerbiedig kwalificeren als eigen schuld dikke bult (sorry voor de vergelijking).
  Een soldaat en zijn leiding heeft immers ook een eigen verantwoordelijkheid met betrekking tot het gevaar waar in deze zich begeeft of zich laat sturen.


  Maak melding

 68. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Enkele jaren geleden deelde Ruben Rozendaal het Surinaamse Volk mee dat DDB hem had meegedeeld dat DDB twee van de 15 slachtoffers van de 8 december 1982 moorden persoonlijk had vermoord en dat hij daar aanwezig was in Fort Zeelandia in Paramaribo – Suriname. Om en bij in die periode was erop het Onafhankelijkheidsplein in Paramaribo – Suriname een NDP-bijeenkomst, waarbij DDB een toespraak hield. Bij die bijeenkomst werd toen ook een folder/folders uitgedeeld aan de NDP- aanhang, waarop vermeld stond, Ruben Rozendaal leugenaar!.

  Nu wordt er door een Commissie Desi Bouterse een communiqué gestuurd en het lijkt veel alsof de NDP in tijden als DDB in opspraak komt met dit soort berichten naar buiten komt.

  Dit gedrag van folders verspreiden, is dus een manier van de NDP om onrust te brengen in de Surinaamse Samenleving.

  Het Volk moet goed op de hoogte zijn van het gedrag van deze partij en zijn NDP-lijder. De dictator Hitler en zijn Nationaalsocialistische Duitse Arbeiderspartij deden dat ook tijdens de tweede wereld oorlog. Joseph Goebbels, leider van de propaganda was daar verantwoordelijk voor. Dit deden ze om het volk hun wil op te leggen en te hersenspoelen.

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Surinamers!, Get Up Stand Up, Get Up for Your Rights!

  Time4Chan(ge)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij.

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 69. S.O.S help in Suriname voor deze situatie: De Persident van Suriname en het leger willen een nieuwe Staatsgreep crieeeren in Suriname, Alle rechten ontbinden en de Parlement naar huis te sturen behalve van de NDP.


  Maak melding

 70. De hele commissie is een zootje die de rechterlijke macht aan de kant wilt zetten in opdracht van Bouterse.Suriname begint een soort Cuba of Caracas te worden.Het buitenland moet ingrijpen in Suriname om het land te redden.Dat is mijn mening.Want het kan niet zo verder.Zo lang Bouterse de President is komt het nooit meer goed.Al 5 jaren lang heeft hij Suriname bestuur als leider maar heeft alleen maar ellende veroorzaakt in het land.


  Maak melding

 71. Saddam Houssein zat als een rat in de grond, een ongeveer 2,5 meter diepe put.

  Zo wordt straks ook deze Rat, Moordenaar desire delano bouterse in een Riool gevonden

  en niet te vergeten de zakken vol met euro’s en dollars dat hij met zich meedraagt.

  Jammer genoeg mondt deze Riool niet uit in Fort Zeelandia maar in Weg Naar Zee!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.