Omwonenden: vuilstortplaats Ornamibo sluiten

49

Nadat aanhoudende klachten van buurtbewoners van Ornamibo in Wanica niet voor verbetering hebben gezorgd, hebben ze donderdag de toegangsweg naar de gelijknamige vuilstortplaats gebarricadeerd. Ze balen van de vreselijke stank, voortdurende rookontwikkeling als gevolg van ontelbare branden op de dumpplaats en een vliegenplaag. Het protest is geïnitieerd door de Actiegroep SOS (Stop Ornamibo Stort). Ze hebben graag dat de vuilstortplaats in hun buurt wordt gesloten. Het ministerie van Openbare Werken in Suriname, dat het gezag voert over de vuilstortplaatsen, heeft de actie afgedaan als een door politiek gestuurde ‘move’.

Bekijk ook:

49 REACTIES

 1. @sonnyboy

  Gewoon net zolang vanuit de oppositie een democratisch gekozen president tergen. En het dan raar vinden dat deze stappen onderneemt om zijn positie te beschermen. Al die jankerts en ophitsers hier gaan schijten.


  Maak melding

 2. Paul:
  Dat jij je positie als ja knikker wil consolideren is jouw recht, maar dat neemt niet weg dat mensen het goed recht hebben om op te komen voor hun gezondheid. Dat jij dit alles ziet als “het tergen”van een democratisch gekozen president zegt meer over jou dan over de mensen die niet naast een vuilnisbelt willen wonen!


  Maak melding

 3. @astaman

  Ik heb het nu over de constante 24/7 aanvallen vanuit de oppositie. Het heeft niets meer te maken met politiek. Er wordt keihard op de man gespeelt om een escalatie af te dwingen. Ik kan het gesar niet anders zien de afgelopen tijd. En ergens denk ik dat de mafkezen hier op het forum ook ergens hopen dat Bouta wat doet. Dan kunnen ze hard roepen dat ze gelijk hadden. Ondertussen heeft het volk hier helemaal niets aan. En dan kun je mij een ja knikker noemen. Alsof ik überhaupt geïnteresseerd ben wat jij als anonieme user van mij vind.


  Maak melding

 4. Een escalatie afdwingen is het laatste wat ik wil…dan gaat de bevolking het nog moeilijker krijgen en gaan er misschien weer onnodig een paar Surinamers dood.De bevolking heeft het zwaar genoeg..dus laten we ze voor elke escalatie behoeden.Dat neemt niet weg dat ik niet wil dat het Recht zijn beloop krijgt en dat het zal zegevieren


  Maak melding

 5. @Diana

  Als het tot een escalatie komt dan neem ik dat de oppositie kwalijk. Ze ondermijnen stelselmatig het gezag van deze wettig gekozen regering. Er gaat geen dag voorbij dat ze scanderen klaar te zijn om te regeren. Als ik president zou zijn en ik hoor mensen constant roepen dat ze de boel wel overnemen zou ik ook alert worden.
  Heeft de oppositie al eens geprobeerd om tafel te gaan met deze regering? Zijn er al alternatieve begrotingen gepresenteerd? Niets van dit alles. Ze bedrijven machtspolitiek met als enige doel zelf zo snel mogelijk weer hun eigen poppetjes op de door hun gewenste posities te krijgen. Dit heeft niets te maken met landsbelang. Dat is zoeken naar een confrontatie. Ik hoop het niet voor de mensen. Maar als je maar lang genoeg gaat lopen sarren komt vanzelf de klap terug. Is een kwestie van tijd.


  Maak melding

 6. Heeft de oppositie al eens geprobeerd om tafel te gaan met deze regering? Zijn er al alternatieve begrotingen gepresenteerd? Aldus Paul.

  Volg de (live)streaming van de DNA! Dan kan je aanschouwen hoe de oppositie monddood gemaakt wordt door, met name die paarse troel met dat hamertje! Democratisch overleg? Aan me hoela, dictaten van een volksmenner die op vernuftige en achterbakse manier aan de macht heeft kunnen komen én blijven door mensen allerlei moois te beloven en voor te spiegelen maar vervolgens niets waar kan maken.
  Ik mag dan misschien een simpele “agrarische penis” zijn, maar ik laat me geen knollen voor citroenen verkopen!


  Maak melding

 7. @astaman

  Ik denk dat de President genoeg heeft van het onnodige ophitsen van het volk . We hebben een legale democratisch gekozen regering en alleen die hebben het voor het zeggen. Als mensen blijven persisteren onrust in de samenleving te stoken dan moet je op gegeven moment ingrijpen. Dan gaan er gewoon wat mensen aan de ketting. En dat is dus het duivelse dilemma wat de President heeft want dat is precies waar ze op uit zijn.


  Maak melding

 8. Paul , neem je het de oppositie ook kwalijk dat er door toedoen van Bouterse er 15 mensen het leven gelaten hebben , en dat deze bouterse er op alle mogelijke manieren onder een rechtszaak en veroordeling probeert uit te komen waardoor deze hele situatie is ontstaan


  Maak melding

 9. @Hans

  We kunnen het over heel veel zaken oneens zijn. Dat is prima. Maar dat laat onverlet dat Bouterse democratisch gekozen is. Niets meer en niets minder. De meerderheid van de bevolking is het dus gewoon niet met je eens. Dat is heel jammer. Maar daar heb je mee te dealen. Alle acties om een democratisch gekozen President weg te krijgen behalve winnen bij de verkiezingen zijn dus een vorm van obstructie. Een regering mag wat mij betreft daar op ingrijpen. Als de oppositie zo overweldigend gelijk had en de meerderheid van de bevolking vond dat ook dan had Bouterse er niet gezeten. Dus wie is er nu ondemocratisch bezig?


  Maak melding

 10. Forummers, Odi odi.

  Omwonenden: vuilstortplaats Ornamibo sluiten!

  De mensen (omwonenden) zijn reeds langer dan 6 jaar bezig om wijziging (verplaatsen) van deze stinkende ‘vuilstortplaats’.
  Tot op heden heeft het ministerie van OW&V geen stappen hiertoe ondernomen.
  Ook de verantwoordelijken van het ministerie van Volksgezonheid is debet in deze.

  De omwonenden zijn het nu behoorlijk zat.
  De omwonenden moeten de verantwoordelijken (vastbinden) op deze smerige en stinkende vuilstortplaats.
  Want die gasten denken helemaal niet aan ‘gezondheid’ van de bewoners in dat gebied.


  Maak melding

 11. Weer een stunt vanuit de vhp,ontsproten uit het zieke brein van meester rover gajadien,terwijl hij zelfs verantwoordelijk is voor de malaise,toen hij nog onderdirecteur was bij OW ,hoe ziek kan j zijn om mensen te gaan mobiliseren,op straat te komen om de regering in kwaad daglicht te stellen,en wanneer de persvoorlichter van OW de mensen wil informeren over de beleidsplannen aangaande ornamibo,blaast j dat ding snel af,want de mensen mogen de waarheid niet horen,Bouterse is soft geworden,want zo iemand moet ter plekke afgeranseld worden,en niet hij alleen ,de hele party,maar dat is mijn mening


  Maak melding

 12. Er was eens een stoere leerling, de Alpha van de klas, bijna iedereen wilde bevriend met hem zijn want hij was amicaal, kon een dansje doen, en had een zeker charisma. Enige probleem met deze stoere leerling was dat hij moeite had met het leren, moeilijke proefstukken liet hij daarom maken door zijn trouwste klasgenootjes, maar naar mate het leerjaar vorderde begonnen de klasgenootjes achter hun oren te krabbelen. Zij deden al het werk! Werk dat opgedragen werd door de stoere leerling, de beloningen die beloofd waren bleven uit. Uiteindelijk kozen de klasgenootjes voor hun eigen leerdoel en onze stoere leerling moest nu zelf aan de bak en met de billen bloot! Maar daar was de stoere leerling niet van gediend en nam zijn toevlucht in het uiten van dreigementen aan het adres van zijn klasgenootjes. De klasgenootjes waren daar niet zo van gediend, gingen zich organiseren en gingen voort met hun leerdoel en behaalden uiteindelijk allemaal het zo fel begeerde diploma. De stoere leerling heeft het niet gered, allemaal onvoldoendes!
  Resume: Leuk kunnen dansen en popi jopi gedrag brengt je uiteindelijk nergens! Goed kunnen luisteren, dialoog, overleg, eerlijkheid, transparantie etc., wel!!!


  Maak melding

 13. @astaman

  Mooi verhaal. Maar overleg met een groep mensen (Front) die als voorbeeld in Noord grote stukken grond hebben weggegeven en nu naar de huidige regering wijzen als de boel onder water loopt geloof ik ook niet zo in. En wat dan nog. De huidige regering hoeft helemaal niet te praten met de oppositie. Het mag. Maar is beslist niet noodzakelijk. Zeker niet als deze oppositie helemaal niet uit is op samenwerking. Die willen gewoon weer hun mensen op hun lucratieve posten hebben. Kijk wie allemaal onder de Front regering hun zakken hebben kunnen vullen. Moet ik namen noemen? En kijk wie daar nu het slachtoffer van zijn. Dat is de gewone man.


  Maak melding

 14. Hey Paul ik weet niet waar je het over hebt dat anderen proberen mensen op te hitsen om in protest te komen tegen een democratisch gekozen president. Wie wil naast een vuilstort plaats wonen, en als je meer malen hebt geklaagd aan de mensen die het voor het zeggen heb en er niets mee word gedaan, dan heb je het recht om op te komen voor je zelf om in een gezonde omgeving te kunnen wonen. Want wat je nu zeg is onzin heeft niets met de oppositie te maken en als de bevolking vind dat ze op alle fronten achter uit zijn gegaan door toe doen van deze regering dan hebben ze het recht om te protesteren want het is een democratisch land en is geen Syrië. De bevolking heeft zelf voor deze regering gekozen dus het zijn de zelfde mensen die deze regering naar huis kan en mag sturen.


  Maak melding

 15. Nou Lobo ik weet niet waar jij het over hebt maar bij de laatste demonstratie waren er maar 300 mensen. Dus doe nou niet gelijk alsof het volk massaal afstand neemt. Het is de oppositie die doet voorkomen alsof dat zo is. Maar die komen straks van een koude kermis thuis. En ik denk eerlijk gezegd dat dit ook de boodschap was bij de gesprekken afgelopen week. Inbinden en anders gaat er ingegrepen worden. We zullen zien wie er aan het kortste eind trekt. Maar op dit moment is de NDP aan de macht op een legale manier. Knappe meneer die dat gaat veranderen.


  Maak melding

 16. Heel veel mensen van die buurt hebben op de ndp gestemd in de hoop op een beter bestaan en samenleving. Anno 2016, na letterlijk en figuurlijk soso baas en gangsters deng ka sma e smerie vol corruptie en bedrog.


  Maak melding

 17. Natuurlijk Paul, als het verbaal niet lukt, dan moet er fysiek ingegrepen worden??
  Het hele land zal moeten dansen naar de pijpen van Bouterse? Bouterse is de gijzelnemer, daar is inmiddels de grote meerderheid wel achter. Bouterse is degene die zijn persoonlijke situatie belangrijker vind dan de situatie van het land!!


  Maak melding

 18. Ja want Gajadien gaat die mensen wel helpen als de VHP weer regeermacht krijgt. Laat me toch niet lachen. Natuurlijk is het vreselijk voor die mensen. En natuurlijk moet dit opgelost worden. Maar Gajadien staat daar gewoon gewetenloos campagne te voeren. Hij is helemaal niet bezig om problemen op te lossen. En dat is wat ik bedoel met deze oppositie. Ze zijn campagne gaan voeren voor de verkiezingen. Hebben verloren maar zijn nooit meer gestopt met campagne voeren. En dat gaat een keer moeten stoppen.


  Maak melding

 19. @astaman

  Nee. Je hebt gewoon ongelijk. Je kunt dat allemaal wel vinden maar je hebt gewoon pech. Bouterse zit legaal daar. Hij heeft de macht niet gegrepen. Hij is gekozen. Dat jij daar niet mee kan leven is jouw probleem. Maar hij zit er toch echt op een legale manier. Helaas pindakaas. En hij mag inderdaad geweld gebruiken als er sprake is van ondermijning van het gezag. Dat mag zelfs de burgemeester van Amsterdam ook als er groepen mensen lopen te rellen. Dan mag hij de ME inzetten. Dit is niet anders. Dus jammer voor je. In 2020 mogen jullie het weer proberen. Tot die tijd is het inbinden of ophoepelen.


  Maak melding

 20. @ Paul … je lult uit je nek. Niet een meerderheid van de bevolking {volk} heeft KILLER B. gekozen. Een meerderheid van de mensen die naar de stembus zijn gegaan, hebben voor die 26 NDP zetels gezorgd.
  De NDP heeft de verkiezing met een marge van 10.000 stemmen gewonnen. Meer als 60.000 kiezers hebben niet gestemd, zouden zij ook voor de NDP gestemd hebben?

  @ Paul … een waarschuwing ….. roep geen geesten op die jij en je NDP- diefachtige vriendjes – niet kunnen bezweren.
  Niemand en nogmaals niemand, is bang voor KILLER B. KILLER B. is de grootste lafaard op planeet aarde. Hij hoeft niet te rekenen op de gewapende machten.

  @ Paul … op verzoek {bevel} van de rechter haal ik { ex-marinier, ex-commando, ex-commandant speciale operaties in oorlogsgebieden } KILLER B. in hoogst eigen persoon op. Bij een eerste confrontatie vluchten zijn zgn bodyguards het bos in …. no joke!


  Maak melding

 21. Tijdens de protestactie kwam aan het licht dat een VHP parlementariër de mensen van materieel had voorzien om de actie uit te voeren. Er zijn ook beelden op t.v. uitgezonden van deze parlementariër die ter plekke aanwezig was ten tijde van de actie.


  Maak melding

 22. Paul:
  Je kan je, voorheen altijd trouwe hond een kluif voor z’n bek houden en op het moment van toehappen telkens wegnemen, dat lukt je een paar keer. Uiteindelijk zal de hond je in je poten bijten!
  Rutte is “ook” democratisch gekozen, als hij er een potje van maakt en zijn situatie wordt onhoudbaar dan trekt hij aan zijn stutten! Bouterse weet dat wanneer hij aan zijn stutten zou trekken het over en klaar is met hem en voor hem! Hij zal dus koste wat kost aan de macht willen en moeten blijven.
  b.t.w., ik heb nergens verkondigd dat Bouterse niet legaal gekozen zou zijn, feit is dat hij de kiezers heeft voorgelogen en daardoor de winst heeft behaald. Zonder al die (niet ingeloste) beloftes aan de naïeve kiezers had hij het niet gered.
  Maar goed, in deze staan wij lijnrecht tegenover elkaar wat betreft onze meningen, met die wetenschap zullen we het moeten doen. Desondanks wens ik je toch een goed weekend!


  Maak melding

 23. Paul , je hent wel veel aan het toetsebord toevertrouwd maar geen antwoord op mijn vraag gegeven, maar extreem gesteld kan er straks natuurlijk ook gebeuren wat Bouterse zelf ook geflikt heeft in het verleden met zijn coupe, zo populair is hij onder zijn bevolking niet mee, en het is de krijgsraad (het leger) die als het goed gaat als persoon zal veroordelen of vrijspreken en niet als president, meneer kan dan de politie wel inzetten als president, maar kan dan mogelijk het leger tegen zich krijgen, en daar zal hij toch wel rekening mee moeten houden, niet voor niets heeft hij zijn minister van Defensie op pad gestuurd


  Maak melding

 24. KILLER BEE BOUTERSE … probeert nu zoete broodjes te bakken bij de gewapende machten. Maar de KILLER kan het vergeten, de heren en dames politie/militairen zullen zich niet weer lenen voor “eigen belang ” van KILLER B.

  De politie werd in 1980 vernedert, militairen zijn nodeloos de dood ingejaagd … zgn .. binnenlandse oorlog.

  KILLER BEE BOUTERSE …. is schaamteloos, hopelijk dat de gewapende machten hem standrechtelijk fusilleren als vergelding voor de liquidatie van Inspecteur Gooding, Luitenant Rambocus, sergeant Hawker, Roy Horp ……. !


  Maak melding

 25. Ook al woont ik de laatste jaren niet meer in Suriname ben en blijf ik een Surinamer.En was ook van plan terug te keren naar mn land ware het niet zo dat het land in chaos verkeert.De NDP heeft het land ontwricht en de positieve dingen ja,die zijn er ook maar staan in fel contrast met al de ellende die over ons land is gebracht.Dingen die we nooooit voor ogen hadden en die we in ons Surinaamse bol niet konden voorstellen.Zo staat Suriname er vandaag voor.In triest allemaal..Als de NDP vroeg of laat aftreed is het voor mij (woon ik er misschien al) een “groot” probleem op wie te stemmen.Ik zie geen partij die Suriname uit deze ellende kan halen…ook niet de VHP.Ze hebben zichzelf ook reeds bewezen..


  Maak melding

 26. Ik wil niet zomaar een politieke partij achterna.Ik wil wat best is voor Suriname en de mensen aldaar..Ik ben nooit een kudde dier geweest..


  Maak melding

 27. Het vraagstuk van Ornamibo heeft grote aandacht van de regering. Het ligt in de bedoeling dat de vuilstortplaats als brandstof gaat dienen voor een kleine elektriciteitscentrale.In de achtertuin van Hans, ergens in de omgeving van Veendam en omstreken heeft men een grote vuilnisbelt afgedekt.De energie die daarbij vrijkomt dient als brandstof voor de energie-opwekking. Goed initiatief van de regering.


  Maak melding

 28. Paul,
  de hetze die tegen jou democratisch gekozen president wordt gevoerd is precies hetzelfde, misschien toen in een mildere vorm, die hij en zijn NDP aanhang voerde ten tijde van Venetiaan.
  Hij voerde toen zelfs aan dat het geld word weggesmeten etc.
  Welnu hij heeft het meervoudige op zijn kerfstok waarvoor hij toen de straat op ging en het volk opriep een volksopstand te creëren en riep ook de werkenden op om te staken en ook de scholieren en studenten.
  Ja jou democratisch gekozen president schuwde niets om zijn zin door te drijven.
  Heb jij je zelf weleens afgevraagd waar jou democratisch gekozen president zijn vermogen vandaan heeft en al zijn bezittingen?
  In een wereld waar hard werken soms beloond word door rijkdom te vergaren.
  Heeft jou democratisch gekozen president ooit het zweet uit zijn naad gevoeld tijdens het werken? Ik denk het niet maar wellicht voelt hij thans wel de zweet uit zijn naad stromen wegens de voortzetting van de rechtzaak 8 december.


  Maak melding

 29. Oprechte zorgen van de mensen wordt afgedaan als een door de politiek gestuurde move.
  Maar daar is politiek toch voor bedoeld? Dat mensen hun zorgen kunnen kanaliseren via de politiek?
  Wie heeft hier niet begrepen waar politiek om draait?


  Maak melding

 30. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  De mensen hebben alle RECHT op te komen voor hun gezondheid en voor het milieu! Men leeft in een DEMOCRATISCH land. Blijkt dat er ook al heel veel gezondheidsklachten zijn, en in deze tijd van crisis moeten ze ook nog het geld hebben om naar de huisarts te kunnen gaan.

  Degenen die hier allerlei opmerkingen over hebben zouden zich daar met hun aanbeden volksleider maar eens moeten vestigen en met hun kinderen of familie, en het zelf moeten ervaren. Denk dan dat ze anders zouden praten.

  Onbegrijpelijk dat mensen dit protest nog durven te veroordelen. Het is de politiek die inderdaad dit ernstig probleem moet oplossen, en blijkt dat mensen al jaren ook hierover klagen. Mensen dienen ook op de hoogte gehouden te worden als men afspraken maakt voor verbetering. Nu worden er weer beloftes gedaan, en logisch dat de mensen daar niet meer in geloven!

  Men heeft het er steeds over dat het merendeel van het volk voor deze president en de partij heeft gekozen, maar wat is er allemaal bewerkstelligd om dit voor mekaar te krijgen?? Is het allemaal wel eerlijk en zuiver aan toegegaan tijdens de verkiezingen?

  De OPPERMACHT van WAARHEID en RECHTVAARDIGHEID slaapt NIET!!!

  LICHT en WAARHEID maken VRIJ….RECHT en WAARHEID MAKEN VRIJ….tot in den EEUWIGHEID!

  MESSAGE and POWER from GREAT SPIRIT of LIGHT!!


  Maak melding

 31. Paul

  @astaman

  Ik heb het nu over de constante 24/7 aanvallen vanuit de oppositie. Het heeft niets meer te maken met politiek. Er wordt keihard op de man gespeelt om een escalatie af te dwingen. Ik kan het gesar niet anders zien de afgelopen tijd. En ergens denk ik dat de mafkezen hier op het forum ook ergens hopen dat Bouta wat doet. Dan kunnen ze hard roepen dat ze gelijk hadden. Ondertussen heeft het volk hier helemaal niets aan. En dan kun je mij een ja knikker noemen. Alsof ik überhaupt geïnteresseerd ben wat jij als anonieme user van mij vind.

  Er zullen ALLEEN verliezers zijn!!!


  Maak melding

 32. Sorry hoor, nu moet je echt kappen..Denk je dat de president al dit gedoe op dit forum leest.De president is bezig met meer belangrijkere zaken..hoe het land weer uit deze malaise te halen en weer een gezicht te geven…Nahhhh..geloof er niets van dat hij dit allemaal mee krijgt..


  Maak melding

 33. Vanuit de oppositie spreek je van politiek bedrijven..Daar moet je wel of niet tegen bestand zijn..je kiest ervoor of niet..het kan niet gaan zoals jij het verkiest of dan moet je een kei goede president zijn ..een zonder spot of wrinkel.Anders kan ik het wel…ha ha ha…vette portemonnee.TRY ME…


  Maak melding

 34. RobG in jouw idiote gedachtengang zou ik een achtertuin moeten hebben van zo’n dikke 150 km, je trekt conclusies die weer eens ergens op slaan , net zoals dat idee van jou dat er een vuilverbranding zou komen om energie op te wekken, welke en bij wie zou deze regering, die zich beter op die vuilnis belt kan huisvesten, de huidige politiek stinkt tenslotte ook en de huidige omwonenden in de regeringsgebouwen in Paramaribo laten wonen, weer een lening af moeten sluiten om dit soort ideeen te realiseren,weer een luchtkasteel erbij nu uit de koker van RobGestoord


  Maak melding

 35. Beste Djoeka, Ik zou mij onder andere omstandigheden vereerd voelen..Maar aub brada..breng me op generlei gebied in verband met de NDP.Ik ben van geen ene politieke partij..we hebben ze allemaal al in aktie gezien.En DOE bij voorbaat niet capabel..De NDP..??PLEASE HAVE A HEART


  Maak melding

 36. Niks 5 jaar binnen nu en 2 maanden is paars verleden tijd….het volk wacht op verlossing en dat gaat komen…wang gado e waghtie …..kondre mang…..geduld….bless


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.