Bouterse spreekt wetgevende en rechterlijke macht

98

PARAMARIBO, 17 jun – President Desiré Bouterse heeft overleg gevoerd met de waarnemend-president van het Hof van Justitie en de voorzitter van het parlement. Het overleg volgde op het recente besluit van de krijgsraad om Bouterse te vervolgen. Volgens het kabinet van de president betrof het “constitutioneel overleg.”

De ontmoeting met rechter Iwan Rasoelbaks en parlementsvoorzitter Jennifer Geerling – Simons vond plaats op het Presidentieel Paleis. Volgens een bericht van het kabinet is het trio ongeveer twee uren bij elkaar geweest. Aanleiding voor het onderhoud is een brief van minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie & Politie. Van Dijk-Silos heeft in de brief bezorgdheid geuit over een “mogelijk constitutioneel vraagstuk.”

Wat het vraagstuk precies is, wordt niet gemeldIn regeringskringen wordt aangenomen dat een eventueel vonnis tegen het staatshoofd staatsrechtelijke problemen zal opleveren. . Ook is niet bekend wat het overleg heeft opgeleverd. Er volgt wel een vervolggesprek. Bouterse heeft ook apart gesproken met Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP en met VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi.

Bekijk ook:

98 REACTIES

 1. De killer probeert het weer en lullo’s gaan weer in op de uitnodiging, terwijl de killer ze in het openbaar belachelijk maakt. Wat zijn deze oppositie leiders oerdom. Negeer hem en zeg af. Toon lef stelletje sukkels. Zien jullie nog steeds niet in dat hij met zijn eigen belang bezig is. Pas als zijn persoonlijk belang bedreigt wordt voert hij gesprekken met jullie. Komt nooit goed met Su Chan. Ik had je hoog ingeschat, maar nu niet meer. Je hebt slappe knieën.


  Maak melding

 2. Geen enkel crisis. Waarvoor is hij bang als hij zegt niet de dec moorden te hebben gepleegd. En als hij veroordeeld dan legt zijn functie neer toch. Niks aan de hand. Genoeg kandidaten voor vervanging. Niemand zal er rouwig om zijn als zijn functie neerlegt. Zo is wet, anders krijg je chaos in de maatschappij.


  Maak melding

 3. Nu met iedereen praten en wanneer hij veilig is krijgt iedereen weer een trap na. Suralco, alcoa, na de verkiezingen, zogenaamd IMF bespreking. Allemaal momenten waarop hij wilde samenwerken met andere groepen. Laat die stomme Elgin zijn werk doen donderdag as 30 juni..


  Maak melding

 4. Die bouta heeft een kogel in zijn kop nodig
  Dan is alles opgelost en pinaaaaaaart
  Men niet zo meer!!!!!!
  Iedereen is moe v bouta!!!!!
  Steeds wanneer deze rioolrat en visieloze
  Man aan de macht is pinaart het volk van
  Zo heb je me niet!!!!!!
  Bouta go go go go go home please!!!!


  Maak melding

 5. “…om er voor te zorgen, dat onze rechtstaat een rechtstaat is waar elke Surinaamse burger er op kan reken”

  Bouva in interview met Brandpunt Dinsdag 14 Juni 2016

  @Dora…het “mogelijk constitutioneel vraagstuk.” bestond al vanaf 2012 bij de aanname van de amnestie wet II. Nu dat het ook een privé probleem is geworden voor je lijder is het plotseling een “constitutioneel vraagstuk” geworden.


  Maak melding

 6. Desiley is duidelijk bang, heeft zeer waarschijnlijk zelf te maken met slapeloze nachten.
  Als je onschuldig bent, waarom al je tegenstanders (volksvijanden) optrommelen om je eigen hachje te redden?
  Het is overduidelijk dat hij de rechterlijke macht probeert uit te schakelen of op zijn minst probeert te beïnvloeden.

  Het was zijn keuze geweest om de onschuldige slachtoffers die kritiek hadden op zij bewind, te folteren en te vermoorden dus zal hij eens voor de consequenties moeten instaan.
  Nogmaals als hij onschuldig is zoals hij beweert, zou hij juist alle ten dienst staande democratische middelen gebruiken om zijn onschuld te bewijzen.
  Nu probeert hij de rechterlijke macht uit te schakelen


  Maak melding

 7. Een politieke proces moet door politiek opgelost worden en dat was de amnestiewet.
  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  De Krijgsraad is helemaal verkeerd om deze politieke dec. proces als een normale proces te zien en af te handelen door te verklaren dat de Amnestiewet niet van toepassing is en het proces voort te zetten.
  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  Ned. weet precies dat ze als hoofdverdachten zijn van de jaren 80, 82 etc., maar houden die dossier geheim tot 2060 en niemand maakt zijn mond open om te weten wat er allemaal precies gebeurd was.
  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  Deze dec. gebeurtenis was een strijd van Ned. om de Su Regeermacht over te nemen.
  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  De Militairen hadden gestreden om dat voor te komen.
  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  Moeten de Militairen dit v/d Krijgsraad als cadeau krijgen.
  $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
  De Regering moet alles in het werk stellen om deze Surinaamse zaak te winnen en Ned. moet verliezen.


  Maak melding

 8. Heb het idee dat Bouterse het idee had de boel onder controle te hebben en nu blijkt het tegendeel. Had nimmer op gerekend de reegie uit handen te zien glijden. Anno 2016 is middels het internet de hele wereld een openhuis dus ook Su met Pres Bouterse. Pres heeft gewoon slechte raadgevers die de zaken verkeerd hebben ingeschat. Had gewoon de moed moeten hebben getoond het recht zijn beloop te laten hebben, maar heeft dit met nodige cynisme bekritiseerd en geminacht. Heeft al de verschillende instituten gekleineerd en geminacht. Heeft nu van doen met de veerkracht van deze instituten die zich niet laten intimideren. Verlichte despoten zijn een uitstervend ras en moeten vandaag de dag rekenschap doen aan het volk voor hun handelen. Er zijn nog een paar die hierin niet geloven en het gevolg is bekend en dan heb ik het over de arabische lente. Pres moet zuid amerika om zich heenkijken en zich afvragen of hij de kant op wil van pinochet, Videla en recentelijk de pres en vice pres van guatemala. Er moet oprecht rouw worden betoond en met de billen bloot gaan. Met wapens in de hand en gesteund door het laffe nederland heeft hij zich eens een echte kerel gewoond. Het laffe nederland laat hem nu op de blaren zitten en heeft zelfs zijn dossier voor langere tijd verzegeld en als rrap na hem ook tot internationale misdadiger gekroond. Het zou hem sieren de rol van nederland nu eens in de schijnwerpers te plaatsen. Alwas het enkel om hun laffe en hypocriete inborst aan de kaak te stellen.


  Maak melding

 9. Aannemen van de amnestiewet voor de uitspraak heeft hem de das om doen. Steelt hij een constitutioneelhof kan die Allen de amnestiewet toetsen. Die pier is een aboma on z’n neck geworden.
  De waarheid…


  Maak melding

 10. Niemand weet wat de inbreng van Nederland is in de kwestie.Maar wat ik wel weet is dat een ieder verantwoordelijk is voor zijn /haar eigen daden.Hij heeft zich laten lenen door derden..kan wel zo zijn maar uiteindelijk zijn beslissing.Wil je me zeggen dat in al zijn geblunder het Nederland was? Het is altijd zijn eigen keuze en eigen beslissing geweest tot nu…


  Maak melding

 11. De zoveelste staatsgreep is een feit..ik denk dat hij de noodtoestand gaat afkondigen..ik hoop dat IMF dan vertrekt..jammer voor de het volk omdat ze het al moeilijk genoeg hebben..Maar in zee gaan met IMF is slechts uitstel van executie..
  Het is toch fascinerend om te zien hoe mensen waaronder minister van Dijk Silos die de moraalridder uithangen, Bouterse hand en spandiensten verlenen om de grondwet te schenden..mensen met principe en gevoel voor eigen waarde zouden zich hiervan distantiëren en desnoods ontslag nemen..Waarheen met ons geliefd Suriname..Die moordenaar trekt alles en iedereen mee in zijn val..Om 1 man maakt Suriname al zoveel jaren zoveel ellende mee..Wanneer zullen wij bevrijd zij van deze demoon…..


  Maak melding

 12. Ik leen mijn oor niet voor een ander zijn denk wijze.Ik kan naar je luisteren maar ik bepaal en beslis.En ik denk dat het getuigd van volwassen gedrag.Had dhr.Bouterse ook moeten doen..Steeds naar een ander wijze dat is de mens eigen.Of een Surinaams ding??


  Maak melding

 13. Bouterse bedreigt in bedekte en minder bedekte termen de oppositie, de rechterlijke macht en verder iedereen die hem, in zijn ogen, tegenwerkt, waarom mensen die hem niet likken en het niet met hem eens zijn, met hem willen praten, is mij niet duidelijk.


  Maak melding

 14. Bepaalde figuren binnen de rechterlijke macht die betrokken zijn in de samenzwering tegen het staatshoofd. Het is zo transparant om te zien dat 1+2+3=6. ♻️


  Maak melding

 15. In Suriname doet Bouterse aan komedie. In het buitenland lachen ze ons uit.De rechterlijke macht in Suriname heeft geen enkele macht.De president doet wat hij hebben wilt niemand durft hem aan te pakken anders krijgen ze weer de kogels als in 1982.Ook Brunswijk heeft geen recht van spreken want hij heeft meegeholpen aan de Amnestiewet samen met Somohardjo.Moeten zulke lieden Suriname besturen vraag ik mijn zelf af.De afgelopen 5 jaren zaten ze nog in de regering en hebben zichzelf verrijkt ten kosten van alles.Suriname is kapot en leeggeroofd door zulke lieden.Onbetrouwbaar bedriegen is de gewoonste zaak geworden in Suriname.Vind je het gek dat het land nu failliet is.Al die reserves van het land zitten in het buitenland op rekeningen van die bedriegers die nu voor het zeggen hebben.Het zou goed zijn als de FBI het voor ons uitzoekt en al die namen publiceren zodat het volk weet wie ze zijn.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 16. Waar blijven de kogelbrieven?

  Suriname is als de ultieme banenrepubliek het lachertje van Zuid Amerika.

  Surinames zouden zich moeten doodschamen dat ze het zo ver hebben laten komen. Het hele land wordt misbruikt om deze moordenaar/drugsdealer zijn straf te laten ontlopen

  Ondertussen is het land onder zijn leiding verworden tot de bedelaar van Zuid Amerika met zijn bewoners in diep armoede..


  Maak melding

 17. Bouterse misbruikt zijn ambt om zijn persoonlijke belangen te beschermen. Nu hij ziet dat de obstructie van o.a. de dna voorzitter terzijde geschoven is en zijn veroordeling dichterbij komt probeert hij nog de nodige obstructie trucks uit te voeren.
  Het is toch belachelijk dat een verdachte van moord en foltering Staats middelen inzet om zijn straf te ontlopen voor zeer ernstige misdrijven tegen de menselijkheid.


  Maak melding

 18. Bouta wil het proces wederom frusteren….heeft su geen Is figuren om deze klootzak op te blazen……zodat su eindelijk bevrijd is van deze hebie!!!


  Maak melding

 19. Onder Venetiaan werd een wet aangenomen waardoor Ronnie Brunswijk onschendbaarheid kreeg voor de wandaden die tijdens de binnenlandse oorlog door zijn troepen waren begaan. Deze wet was een zeer discrimineerde wet. Het maakte onderscheid tussen de acties van de militairen en tussen de Deze aangenomen wet ging tegen alle regels van het recht in. Ja en toen hoorde je de ratten van het Front niet klagen.


  Maak melding

 20. Bouterse is slim en de lachende derde ..

  Hij heeft gezorgd voor onenigheid en verdeeldheid .. Kijk maar naar bijvoorbeeld zijn partij, hij heeft veel Hindoestanen op belangrijke en voor hem strategische posities gezet .. En nu zijn de Hindoestanen een zwakke gemeenschap geworden en kunnen geen sterke partij meer vormen ..

  Het arme en minder ontwikkelde volk dat wel de meerderheid vormt is met geld en grond omgekocht .. Dus het volk geeft de regering ruimte voor corruptie ..

  Bouterse heeft nu veel geld en veel macht .. De zwakkeren van de samenleving heeft hij voor zich gewonnen en de sterken uit elkaar gespeeld .. Hij is de lachende derde en gaat er met het been van door ..


  Maak melding

 21. HOOLIGAN Henk Molenaar2016, hoe staat het kerel? Ondanks je nieuwe nick-name met 2016 erbij, is het bij jou bij hetzelfde gebleven. De fervente HOOLIGAN zal en wil NOOIT maar dan ook NOOIT veranderen. HOOLIGAN zijn is een VERSLAVEND maar ook erg LEUK leventje, zo te zien.

  Je ONELINERS gaan bij je HOOLIGAN-vriendjes als ZOETE KOEK in. Gekke Henkie, als jij je GEESTESZIEKE HOOLIGAN-makkertjes verteld dat Bouterse de Economische Crisis in de wereld heeft veroorzaakt geloven ze je ZEKER.

  Dat die EXTREEM VERWAANDE JUF van de Krijgsraad tot de ORDE en binnen de REALITEIT wordt gebracht om de WANORDE die HOOLIGANS normaliter voorstaan te VOORKOMEN, hopen wij VERSTANDIGE MENSEN dat het jou HOOLIGAN-dagje niet VERPEST.

  Suriname wordt op ORDE gebracht. ONZE VOLKSPRESIDENT zal hoe dan ook de GEESTELIJKE BEPERKINGEN van jullie HOOLIGAN blijven ERKENNEN, vergeet dit ZEKER niet HOOLIGAN Henk Molenaar2016, MENEER Bouterse is er ook voor jou en alle andere DEUGNIETEN. Gekke Henkie, als je MOE bent, ga je dan toch GEWOON SLAPEN. Neem maar een DUTJE, STOUTE KNAAP.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 22. MASRA YAHWEH de OPPERRECHTER, zal de levenden en de doden Oordelen, voor hun woorden en daden….zonder aanziens des persoon met hun vriendjespolitiek…. ieder mens heeft de plicht om de balk in eigen ogen te verwijderen door zelfreflectie en daarna de splinter in andere ogen te spiegelen, ter opbouw van de (wereld) gemeenschap….MASRA YAHWEH ZIJN Molen maalt en draait langzaam maar zeker naar ZIJN GERECHTIGHEID .


  Maak melding

 23. RobG, is de laatste posting van je weer een krampachtige poging van je om je afgod weer uit de wind te houden en zijn wandaden weer te verbloemen, mislukte poging wordt allang door heen gekeken


  Maak melding

 24. Dat vind ik persoonlijk een TOP idee.Ik blijf het zeggen..een strafmaat kan je niet ontlopen moet je uit zitten.Maar ik heb liever dat al het geen hij zich zelf onterecht heeft toegeëigend terug komt in de staatskas dan hij een paar jaar gaat brommen.Onteigen hem alle gestolen luxe,geld en goed.Dat vind ik een betere straf..tevens een voorbeeld dat je van andermans spullen moet afblijven.Het hoort aan de kinderen can het land.En aan de rest gaan we niet voorbij laten ze uitleggen hoe ze eraan zijn gekomen.Hoe komt een jongen uit het binnenland plots zo rijk..ECHT ALLEMAAAL ONTEIGENEN..


  Maak melding

 25. Hij bedelt voor ons dat is wel zo grappig.Nadat je Suriname hebt kaalgeplukt ga je nu bedelen.Je bent hartstikke rijk en hebt je verrijkt…Je eet,drinkt en feest met de jouwen en voor de kinderen des Lands ga je bedelen..Suriname komt niet meer goed..ook wie na hem komt gaat gewoon door.Dit is de trend in Suriname…er is wat nodig om dit gedrag, deze mentaliteit terug te brengen naar wat het eens was.SURINAME IS AL ZIJN WAARDIGHEID KWIJT!!!


  Maak melding

 26. Misschien willen we geen trots en waardig volk zijn.Misschien paste de Slavernij ons beter.Ik zeg dit omdat ik de lezers wil prikken..Waarom is het zo gesteld met ons geliefd land.Waarom mensen in het buitenland de spot met ons drijven en ons als een “FATOE”zien..


  Maak melding

 27. Krontobong, het probleem van bouterse wordt op de manier waarop jij er tegenaan kijkt, in stand gehouden.

  je moet de situatie analyseren voordat je erachter kunt komen. je beschrijft het wel heel mooi, maar is dat de situatie die wij willen hebben? kan iedereen op deze manier zijn eerlijke kansen pakken? of moet het gehele land zich keren naar een moordende couppleger die ook nog een drugsdealer is in zijn vrije momenten?


  Maak melding

 28. Do the RIGHT thing!

  Jij blijft als een zielig loops teefje aanlopen achter je “Volkspresident”die Suriname in de ergste economische, financiële, morele en justitiële crisis OOIT heeft gebracht.

  Suriname is dankzij jou “Volkspresident:” het lachtertje van Zuid Amerika. Ik spreek alleen maar mensen in Suriname die zeggen dat het NOG NOOIT zo slecht is geweest als anno nu en dat ze het land snel willen ontvluchten want het wordt NOG ERGER.

  En jij blijft je “Volkspresident”maat steunen. Hoe ziek in je hoofd moet je dan wel niet zijn.


  Maak melding

 29. @RobG..laat je goed informeren voordat je onzin verkondigt…De amnestie wet van 1992 heeft een heel andere context..nl misdrijven die ihkv de binnenlandse oorlog waren gepleegd.en het geldt voor beide partijen…Die zaken liepen nog niet bij de rechter..De 16 mannen zijn deels thuis en deels uit het gevang gehaald en 15 van hen zijn in koelenbloede gefolterd en vermoord..waarna Bouterse heeft gelogen dat ze op de vlucht waren neergeschoten..De ironie vh verhaal is dat Bouterse toen ook ingreep in een proces dat bij de rechter liep..De militairen Rambocus, Sheombar werden vervolgd voor hun aandeel in de mislukte tegencoup van maart 1982 en hun verdediging ( de advocaten Hoost en Gonsales) hadden een vlammend pleidooi gehouden waarbij niet kon worden uitgesloten dat het vonnis anders zou uitvallen dan wat Bouterse had gehoopt..Dit is feitelijk de derde keer dat Bouterse ingrijpt in een proces dat bij de rechter loopt..zijn straf heeft hij deels al gekregen in de vorm van de detentie en de duivelse inborst van zijn zonen..Ookal lukt het de aardse rechter niet hem te veroordelen,De opperrechter zal het eindoordeel over hem vellen..en bij die rechter kan hij niet ingrijpen in een lopend proces……


  Maak melding

 30. Theo Parra:

  “e president, zelf hoofdverdachte van de decembermoorden, heeft zijn wetgevende macht in 2012 misbruikt om met een zelfamnestiewet zich te mengen in het strafproces om zijn vervolging te obstrueren. Binnen de context van afwezigheid van een Constitutioneel Hof, heeft de Krijgsraad inzake het lopende 8 december, de onrechtmatige amnestiewet niet van toepassing verklaard.

  Bouterse, de hoofdverdachte van meervoudige moord, wordt als persoon, niet als president vervolgd. Elke democraat in zo een situatie zou aftreden om de statuur van het presidentschap niet te compromitteren en om een constitutionele crisis te voorkomen. Helaas heeft Suriname anno 2016 geen democraat als president. Het theatrale ‘constitutioneel overleg’ lijkt, na de mislukte inmenging in het 8 december strafproces middels de onrechtmatige amnestiewet, een poging tot bestuurlijke inmenging in het strafproces. Het staat dan ook haaks op het beginsel van de scheiding der machten. Voor juristen, die hun professionele integriteit niet hebben verkwanseld, staat het boven elke twijfel verheven: het sanctioneren van moord is een strafrechtelijk en geen constitutioneel vraagstuk.


  Maak melding

 31. Heeft de killer nooit gehoord over de scheiding der machten?
  Doet hij ineens dom.
  En waar zijn de honderden adviseurs die hem omringd hebben bv Van der San, bosje, lastig oh ik bedoel leijles, Ramon, alibux, sapoen, kakalakkA ehh ik bedoel Chitan etc


  Maak melding

 32. @RobG
  Met betrekking tot het binnenlands conflict heeft niet alleen Brunswijk amnestie gekregen maar ook het Nationale leger en haar bevelhebber.

  U creert steeds halve waarheden en daarmee hele leugens.


  Maak melding

 33. Robg,
  Je hebt het over de ratten van het front.
  Ik denk dat je daarmee bedoeld de Riool Ratten van de Front.
  Zoals Ray,Muil,Robinho,en Henkes.
  Deze riool Ratten weten niet eens wat goed is.
  Neem ze niet kwalijk want eenmaal een Riool Rat altijd een Riool Rat.
  Diana staat al ook op de nominatie let op deze Diana is van de meest giftige soort


  Maak melding

 34. @ JOJO
  De Surinaamse politiek en eigenlijk alles wat met Su te maken had kon mij een tijd lang niets schelen. Ik had hier mijn persoonlijke redenen voor. Ik ben dan ook niet of slecht op de hoogte van dit amnestieverhaal. Daarom ben ik wel blij met waterkant, (info).
  Maar Rob G heeft wel een punt, waarom de een wel en de ander niet.
  Zwak punt is wel dat Brunswijk wel amnestie kreeg toen hij geen president was.
  Kan je wat meer vertellen over de amnestie toentertijd?
  Bijvoorbeeld wat was de rol van Brunswijk in de tijd van de heer Venetiaan


  Maak melding

 35. Anno 2016 moest Su veel verder zijn……Front had tijdens haar periode een stevige basis gelegd…door de SRD sterk te maken met een stabiele economie….Iedereen had het goed tijdens die periode…het volk zal dan ook heimwee hebben naar die periode. ….die mapang pang die bouta heet heeft letterlijk alles kapot geslagen …..en het volk in grote problemen gebracht…..!!! Het volk moet hem massaal het land uitjagen…anders komt het niet goed meer met su!!


  Maak melding

 36. Bouterse moet uitgeleverd worden aan internationale tribunaal in Den Haag.mischien is de beste oplossing.hij is een moordenaar drugsdealer en wie weet wat nog meer.


  Maak melding

 37. HOOLIGAN Henk Molenaar2016, dat jou ZWAKBEGAAFDHEID te merken is VOORAL aan jou ONELINERS kan NIEMAND jou kwalijk nemen. We zijn niet allemaal hetzelfde. Ik gun deze HOOLIGAN FEEST-SITE.

  Bovendien, als je MOE bent, ga je toch SLAPEN.

  Dat ONZE VOLKSPRESIDENT ORDE op ZAKEN stelt, zal geen enkele HOOLIGAN leuk vinden, waar WANORDE, LEUGEN en BEDROG altijd PRIORITEIT heeft en de BOVENTOON voert.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 38. Constitutioneel vraagstuk ???
  Constitutionele crisis ????

  De president heeft een PERSOONLIJK probleem,
  er zit en strafvonnis aan te komen !!! Geheel volgens
  de regels van WET en GRONDWET !

  De ADVISEURS van het Staatshoofd hebben zwaar
  gefaald, door te denken dat men met een DNA-wetje
  een VERBOD in de GRONDWET kon OMZEILEN !!

  De KRIJGSRAAD heeft met aangeven van het juiste Grondwetsartikel, BESLOTEN dat de Desi-amnestiewet
  niet van toepassing is in de 8 dec MASSAMOORD-
  Strafzaak !!

  Personeel van de Rechterlijke Macht kan praten met
  Desi, echter aan het TUSSENVONNIS van de Krijgsraad, kunnen wetgever en president NIET komen, er is MACHTENSCHEIDING en de Rechterlijke MACHT is ONAFHANKELIJK !

  DESI kan straks, HOGER BEROEP aantekenen tegen
  zijn VEROORDELING VOOR MASSAMOORD op
  weerloze, ONGEWAPENDE EN ONSCHULDIGE SURINAAMSE STAATSBURGERS !

  Het betreft eeen PERSOONLIJK vraagstuk/crisis en
  geen Constitutionele zaak !!

  PS : De niet-jurist mw Simons is ook in de val van de
  advocaat van de pres gelopen ! Mw snapt niet wat een GRONDWETTELIJK VERBOD inhoudt ! Door mee te
  werken aan het OMZEILEN van een VERBOD in de
  Grondwet heeft Simons ALLE geloofwaardigheid verloren !

  Omdat de amnestiewet in strijd is met het grondwettelijk verbod, zal deze Desi-amnestiewet nooit geldigheid verkrijgen/worden toegepast, het is gewoon een NIETIIG besluit van de DNA !!


  Maak melding

 39. @Pico

  Waarom de ene wel en de andere niet

  Ook Bouterse heeft voor de misdaden tijdens het binnenlandsconflict amnestie gehad. Hij was als bevelhebber van het nationaal leger ook verantwoordelijk voor misdaden. Denk slechts aan Moiwana.

  Er is politiek besloten middels een nationaal traject om middels afruilen over te gaan tot amnestie. Men heeft toen net zoals in Zuid Afrika geprobeerd een politiek gedragen streep te zetten.
  Bouterse heeft toen bewust afgezien van een bredere opzet van de amnestie.


  Maak melding

 40. @ Do the RIGHT thing …. ” HOOLIGAN Henk Molenaar 2016, je ONELINERS gaan bij je HOOLIGAN-vriendjes als ZOETE KOEK in …
  Do the RIGHT thing!

  Kerel, je beschuldigt Henk en anderen Oneliner te zijn, maar wat is jou inhoudelijke inbreng in de discussies, nul komma nul, nada nada. Je kunt het niet, je bent te dom om je eigen naam te spellen. Dus … tjoep … hou je mond … aldus coalitiegenoot Waterberg.


  Maak melding

 41. @ Do the RIGHT thing …. gefeliciteerd …. je wordt eindelijk wakker. Waarom heeft het zo lang geduurd. Je bent toch geen apneu patient?

  @ To the Ringht thing ” WANORDE, LEUGEN en BEDROG is het kenmerk en heeft PRIORITEIT bij de NDP.”

  @ To the Right thing, we hadden dit niet van je verwacht, zo’n haarscherpe analyse: WANORDE, LEUGEN en BEDROG kenmerk en heeft PRIORITEIT bij de NDP.

  @ To the Right thing …. a.u.b …… blijf wakker, je zult veel, heel veel van Henk, Robinho, Jojo kunnen leren.


  Maak melding

 42. Het ziet er naar uit dat de hele regering gemobiliseerd is om het haagje van de verdachte Bouterse te reden en niets meer aan regeren doet.

  Nu creëert de regering een constitutionele crisis en spreekt het met iedereen terwijl het crisis- en herstel plan onbesproken blijft.

  Men vergeet echter dat de Verdachte Bouterse als voormalig staatsgreeppleger/ bevelhebber van het Nationale leger in staat van beschuldiging is gesteld voor dat hij president van de republiek Suriname werd.

  De Grondwet verklaart iedere burger gelijk voor het recht dus ook de heer Bouterse.
  Men weigert nu halsstarrig het verschil te zien tussen het ambt/de functie van President en de persoon die die functie / het ambt uit oefend met de wil van en groot deel van het volk.
  Men weigert te herkennen dat de persoon op basis van de grondwet niet gekwalificeerd is de functie te vervullen gezien diens handelen in het verleden (staatsgrepen).

  Toen de aanklager over steeds meer bezwaren materiaal inzake de verdenkingen ging beschikken is men zelfs zover gegaan de wet voor de persoon Bouterse en niet voor het Ambt van president aan te passen. Iets wat in Suriname en de rest van de Wereld betitelt kan worden als inmenging in een lopend justitieel onderzoek resp. de proces gang van een zaak onder de rechter. (art 131. lid 3) van de grondwet.

  Nu wordt de rechter door de uitvoerende macht er van beschuldigd een constitutionele crisis te veroorzaken omdat eindelijk doet waar het voor is “rechtspreken” en dan nog wel een haarscherp, duidelijk en tranparant langs de lijnen van de wet.

  Duidelijkheid en transparantie die bij zowel de uitvoerende macht en de wetgevende macht geheel afwezig zijn.


  Maak melding

 43. De oppositie en de rechtelijke macht zouden per direct alle vanuit hun ambt voortvloeiende activiteiten moeten neerleggen..Dit is de zoveelste keer dat Bouterse de grondwet schendt..Tijdens de coup van februari 1980 werd er ook ongrondwettig ingegrepen in een grondwettelijk proces..nl algemene verkiezingen..Die waren vervroegd gepland voor 25 maart 1980..Deze kwestie die nu speelt is zoals ik al eerder zei, een goede gelegenheid voor IMF om de stekker eruit te trekken..Als ze dat niet doen, dan weten “Hoe goed ze het menen met het volk en de beleving van de democratische rechtsstaat”…….


  Maak melding

 44. @RobG en Rampie

  Er is een verschil tussen amnestie ontvangen onder toezicht van Internationale organisaties en amnestie aan je zelve belonen tegen het wil van het volk.
  Brunsie valt onder het eerste categorie en bouta de tweede. Het wordt nu heet onder de kont van bouta,die crimineel is druk bezig zijn illegal namnestie te redden en het hoeft niemand te verbazen dat de silos mama en dochter duo,hard hun best doen om bouta te redden. Misschien dat ze eem extra PRADO als belonging krijgen voor het plegen van de zoveelste verraad. Eerst verkiezingsfraude van deze fam Silos en nu dit…..


  Maak melding

 45. @ JoJo
  Bedankt. Een stuk duidelijker en juist.
  wat je tweede posting betreft;
  Nu creëert de regering een constitutionele crisis en spreekt het met iedereen terwijl het crisis- en herstel plan onbesproken blijft.
  Dit is niet te hopen, want dan los je het een op ten kostte van heel veel.
  Ik zag laatst een fragment van een film op het journaal Hieronder een stuk tekst uit de film
  “in India lijdt een persoon voor een heel volk.
  in dit land lijdt het hele volk voor een persoon.”
  Ik weet niet (meer) over welk land het ging.
  Het gaat om de strekking


  Maak melding

 46. Het Parlement is geen rechtbank!!
  De parlementariers zijn geen rechters of advocaten!!
  Mars, bouta moet voor zich voor zijn criminele activiteiten te Boxel gaan verantwoorden!!De gehele ndp parlementariers zijn zelf criminelen of hebben een zwakte voor criminelen in hun midden,Als een echte rechter dit poppenkast vertoning van het parlement toestaat dan zal ik alle misdadigers waaronder de kruimeldieven tot een moordenaar,bemoedigen om hun zaak in het parlement voor de parlementariers te brengen en een vonnis in hun voordeel te eisen! Wat surinaams walgelijkste crimineel voor zichzelf gedaan kan krijgen moet voor elke crimineel htzelfde gelden.Misschien moet men de naam borden verwisselen zo wordt het parlement de rechtbank genoemd en de rechters worden parlementariers ,de nieuwste grappenmakers van het ergste soort in Suriname!!


  Maak melding

 47. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  DDB en de NDP-gangsters, NDP-DNA-leden, You can fool all the people some of the time, and some of the people all the time, but you cannot fool all the people all the time.

  zie de Ware Tijd, d.d., 16-06-2016 van mr Hugo Essed als reactie op het stuk van Polanen.
  INGEZONDEN: EEN LESJE STAATSRECHT VOOR MR. POLANEN
  16/06/2016 18:00

  In Suriname zijn er vele blinden die één oog koning spelen en je over hun uitspraken/leugens verbaasd.

  Sranansma, Get Up For Your Rights
  Laat je geen linzensoep verkopen voor bruine bonen met rijst.
  Laat je geen luchtkastelen verkopen voor (een) woning/en, enz

  Wie houdt, wie voor de gek?

  Zie de dief DDB en de rovers die heel hard roepen, houdt de dief!

  Laat DDB en de rovers U geen zand in de ogen strooien.

  DDB is een moordenaar. Het is zo en niet anders. Wie zijn kop in het zand wil steken als een struikvogel moet dat doen. Maar ieder mens met die hersenen heeft en kan denken, rationaal kan denken, besluiten kan nemen kan een juiste besluit nemen. De feiten liggen op straat en is meer dan duidelijk.

  Zie leugens:
  – op de vlucht zijn dood geschoten,
  – ik was op 7, 8 december 1982 niet aanwezig in Fort Zeelandia,
  – opgehangen aan het koortje van zijn zwembroek
  – zie neks no fout,
  – enz, enz.

  Sinds 25 februari 1980 is er een crisis in Suriname en de persoon die hieraan schuldig is, is DDB. De gewijzigde amnesitewet was om hem niet op te sluiten.

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 48. De president probeert maar de mofina wangs wat wijs te maken.Als je belangrijke mensen uitnodigt om te praten over je aanstaande veroordeling dan gaan de mensen werkelijk denken dat er een crisis is.
  Kanhai als drie kwart boef heeft al ingezien dat tot een uitspraak van de rechter er geen enkele andere middelen over zijn om de uitspraak te voorkomen.
  Het is het hof dat bevolen heeft dat het proces voortgezet moest worden.Da soort crisis dang.


  Maak melding

 49. Hans, jouw interpretatiekader heb je laten beïnvloeden door de eenzijdige en vijandige informatie van VHP en NPS. Je heb je opengesteld voor onbetrouwbare informatie. Typisch de naïviteit van Groningers die alle gas laten wegdragen door westerlingen.

  Ray, wat bedoel je met ” jezelf amnestie belonen”. Ray jij snapt de politiek niet. De NDP heeft twee keer de verkiezingen gewonnen en dat geeft de regering waarin de NDP de meerderheid heeft het mandaat om de amnestiewet aan te nemen.


  Maak melding

 50. @Poetin
  net als de vermoorde tandarts Van Leesten die met 40 dassen omwikkeld was, heeft Desie ook niet slechts maar 1 das die hem de das omdoet. misschien heeft hij er wel 80.

  wat bedoelt Dora wanneer zij in Zwitserland vertelt dat de regering zich niet met rechtszaken bemoeit? er is geen inmenging in rechtsgang? we zullen zien of dat er wel of niet is, tante Door!


  Maak melding

 51. @RobG

  Hai Baja,ik leg je het uit nog een keer,de zoveelste keer..
  De amnestie van Bouta is ILLEGAAL,hij heeft de grondwet vertrapt door zijn Eigen versie eraan toe te voegen!!
  Hij heeft de verkiezingen gewonnen door gesloten deur politiek en de tweede keer door verkiezingsfraude gedaan door Miss Piggy Dora Silos in zijn naam !!
  Alleen een handjevol paarsen eren hem de rest wil die crimineel weg maar hij blijft de verkiezingen winnen?! Ra.ra…ra..hoe kan dat!!?


  Maak melding

 52. @ Dre

  Ik vind dat het volk in eerste instantie zijn eigen verantwoording moet nemen .. Dus werk niet mee aan corruptie .. Dan kan je dat ook afdwingen van de regering ..

  Hoe arm je ook bent, in Suriname hoeft niemand om te komen van de honger en er zijn genoeg mogelijkheden om op een eervolle manier rond te komen ..

  Ontwikkeling leer je niet alleen in de schoolbanken maar kan ook thuis en van elkaar …

  Meer burgerinitiatieven .. Durf het goede voorbeeld te geven ..

  Eis gerechtigheid .. En eis een ” status van goed gedrag ” van een ieder die bij de overheid wilt werken ..

  Hoe kan je met trots zeggen dat je dierbare is veroordeeld voor drugs en hoofdverdachte is van meervoudig moord ?? Maar het volk heeft wel voor een “leider” gekozen met deze reputatie .. Fa waka, dit klopt toch niet ??

  Suriname heeft een gastvrij en openhartig volk, maar ze zijn ook zo makkelijk te misleiden en daar maakt de “eigen kondreman, de zgn. leider” flink misbruik van ..

  Als het volk wilt en samenwerkt dan wordt Suriname weer a swietie Sranang ..


  Maak melding

 53. @Robje-de-Desi-slaaf-G, u zegt :

  “dat geeft de regering waarin de NDP de meerderheid
  heeft het mandaat om de amnestiewet aan te nemen.”

  Jajja slaafje Rob, mandaat OM GELDIGE WETTEN AAN
  TE NEMEN DIE NIET-STRIJDIG ZIJN MET EEN VERBOD
  IN DE GRONDWET ! En ook niet strijdig zijn met Internationale regelgeving en internationale uitspraken van erkende tribunalen/instantiesgerechtshoven !

  Internationaal wordt er GEEN AMNESTIE toegestaan voor massamoorden en folteringen zoals bij de 8 december massamoordzaak het geval is !

  Daarom zijn de militairen in Chili, Argentinie, Peru etc
  ALLEN, onlangs veroordeeld voor hun zware mensenrechtenschendingen ! AL hun amnestiewetten zijn
  NIETIG, onwettig verklaard !!!

  Dus aub Robje, lees samen met de GEHELE NDP, het
  GRONDWETTELIJK VERBOD ZICH IN TE LATEN MET ZAKEN DIE IN BEHANDELING ZIJN BIJ DE RECHTERS !

  DIT GRONDWETTELIJK VERBOD IN ONZE GRONDWET, GELDT OOK VOOR ONZE DNA !!
  Dus Desi-amnestiewet is NIETIG, want in strijdt met Onze Grondwet !

  Slaafje Rob, stop met uw ONZIN-verhalen over de NEP-amnestiewet van Desi !!


  Maak melding

 54. -Venetiaan is 80 jaar geworden en ik moet zeggen dat de manier hoe deze man beschreven is , Bouterse helemaal niet aan hem kan tippen. Hij moet durven.

  -Zolang de NDP aan de macht is zal het niet goed gaan in het land. Deze gasten doen eerst zaken en dan achteraf nagaan of het klopt.
  Zie maar de 3 wetten die toen zijn aangenomen.
  Het volk misleiden terwijl hun hersenen op nul staat.

  -Zie hier een voorbeeld met wat ik bedoeld. een kort stukje tekst:::::
  eerst aankondigen en daarna onderzoeken:::

  =Het stemt de vertegenwoordigers van personen met een beperking goed dat de minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting, Joan Dogojo, heeft aangekondigd dat de uitkering voor deze doelgroep zal worden opgetrokken naar het niveau van de armoedegrens. Deze grens moet nog worden vastgesteld door het Planbureau.


  Maak melding

 55. Ray, (broeder)

  Als morgen de Surinaamse parlement
  besluit tot herinvoering van slavernij dan zal RobG het ook goed vinden. Haaai baja waar zitten de hersenen van deze gasten.
  Comedy capers is daarbij niets vergeleken.


  Maak melding

 56. RobG is het ultieme Paarse Teefje van Baas Bouterse.

  Als schijt Bouterse RobG vol in zijn bek, dan vindt hij dat een prima actie van zijn Volkspresident.

  Deze man is niet meer te redden.


  Maak melding

 57. Let op mijn woorden: Bouterse wordt nu zo in het nauw gedreven dat hij binnenkort de noodtoestand zal uitroepen.

  Dan komt het waren gezicht van deze “Volkspresident” nar voren.

  “PARAMARIBO – De leiding van het Korps Politie Suriname (KPS) en de top van het Nationaal Leger (NL) zijn op dit moment in spoedberaad. Het overleg vindt plaats in de Politie Academie en handelt vermoedelijk over de ‘constitutionele crisis’ die door president Desi Bouterse is geconstateerd. Waartoe dit beraad moet leiden is vooralsnog onduidelijk.

  Ook het staatshoofd voert deze week consultatiegesprekken. Hij heeft reeds met coalitiepartners gesproken, met de parlementsvoorzitter en met de waarnemend president van het Hof van Justitie. De president constateerde een constitutionele crisis, nadat de Krijgsraad besloten heeft de Decembermoordenzaak voort te zetten. Hierdoor riskeert Bouterse een strafeis vanuit het Openbaar Ministerie tegen zich.

  L


  Maak melding

 58. RobG
  Een gewone meerderheid is onvoldoende om de grondwet te veranderen.
  Aangenomen wetten moeten wel voldoen aan de Grondwet en internationale verdragen.

  De NDP kan ook al heeft zij een meerderheid wetten aannemen die strijdig zijn met de Grondwet

  Daar gaat het echter mis en schrijft u onzin


  Maak melding

 59. @HEER HENK 2016

  ……………………………………………………………………….

  Polanen en Naarendorp informeren leger- en politietoppers

  ……………………………………………………………………….

  Officieren van het Nationaal Leger en het Korps Politie Suriname zijn vandaag geïnformeerd over de beslissing van de Krijgsraad dat de Amnestiewet niet van toepassing is op het 8 decemberstrafproces.

  “De Krijgsraad is op de stoel van het Constitutioneel Hof gaan zitten,” hebben de toppers van het leger en politie te horen gekregen.

  De bijeenkomst is gehouden in de Politie Academie. Hierbij waren ook aanwezig minister Ronni Benschop van Defensie en korpschef Agnes Daniel

  Polanen en Naarendorp hebben de wetsdienaren voorgehouden dat het vonnis nog niet op papier is, maar dat het besluit duidelijk is. De Krijgsraad heeft artikel 1 van de Amnestiewet niet van toepassing verklaard op het proces.

  Polanen en Naarendorp hebben herhaaldelijk aangegeven dat dit niet kan.

  ……………………………………………………………………….

  Enkele officieren vroegen waarom er niet gewacht is tot het vonnis op schrift is gesteld. Hierop is er geen duidelijk antwoord gekomen.


  Maak melding

 60. hallo doekhie,,zeg zelf aan jou baas die moordenaar is,laat hij z.s.m. opdonderen voordat hij wordt opgehaald..

  jij moet anderen niets verwijten,aangezien jij zelf weet en bewust bent,dat jij en je baas schuldig zijn aan het vernietigen van dit land/volk..

  dus spoedig op kalifateren en geen anderen de schuld geven.

  straks wordt hij nog opgehaald..


  Maak melding

 61. als je de meerderheid hebt in in het poppenkast,alle ministeries bevolkt ,alle directeuren beheerst ,kortom het hele land in jou machtsgreep hebt,, alle banken onder jou hoede hebt,,,je kunt niks doen ,,niks uitrichten,,

  man,,,, donder straal dan zelf zo gauw mogelijk weg..

  je bent een niks nuttiger , waardeloos burger ,staat het land / volk in de weg..

  je bent door het buitenland veroordeeld en moet de gevangenis in b.v. in Holland voor 11 jaren,pak je biezem verdwijn..

  laat het volk zijn eigen boontjes doppen een welzijn opbouwen,want jij kan er geen bal van maken ook al zit je nog 99 jaar/..

  waardeloze niets nuttiger..


  Maak melding

 62. Ik hoop dat Obama een oproep doet aan Bouterse om af te treden. Dit komt niet meer goed…De staatsgreep is al een volgende fase ingegaan en dit zou voor het IMF een teken moeten zijn om hun biezen te pakken en geen steun verlenen aan een dictatuur.. jammer genoeg heeft IMF in het verleden “gewoon” steun verleend aan regeringen met een dictatoriaal regiem..Zij zijn door diverse toonaangevende internationale nieuwsmedia en maatschappelijke groeperingen hiervoor kwalijk genomen, maar kennelijk wegen voor hun andere belangen zwaarder dan het veroordelen van een corrupt of crimineel regiem.


  Maak melding

 63. Die pahgla koeta Doekhie is helemaal de weg kwijt….DE SOVA ( orde van advocaten) heeft op gepaste manier gereageerd op deze psychotische oprisping van deze malloot. De oppositie in DNA zou een motie moeten indienen waarbij zij de hele assemblee oproepen zich te distantieren van deze staatsgevaarlijke uitspraken..Eigenlijk zou een waarachtige democratische partij hem vanwege deze zeer gevaarlijke en desavouerende uitspraken moeten terugtrekken uit DNA.. Hij is een schande voor de rechtstaat..Maar dat is niet zo raar..Het is wat dat betreft net een kind wiens ouders niet het goede voorbeeld geven en van wie het moreel kompas ontspoord is..


  Maak melding

 64. Waarvoor is die oude couppleger dan bang.
  Toen de dingen gebeurde was hij wezen pissen of zat bij iemand thuis.

  De oude Romeinen wisten het al.
  Breng mij feiten en ik geef je recht.

  Dus kan hij makkelijk zijn onschuld gaan pleiten bij de krijgsraad en hij krijgt wat hij wil als hij zo onschuldig is.


  Maak melding

 65. Bij Somo op CHANTAGE-les.

  HOOLIGAN robinho, jij bent degene met CRIMINELE activiteiten hier op de site, tezamen met jou LICHTZINNIGE AMOKMAKERS-makkertjes.

  Laat Obama die brandhaarden in z’n land OPLOSSEN. Het waren eergisteren weer VIJFTIG, LICHTZINNIGE dromer.

  Die BALK in Obama’s oog hoef jij niet te zien voor hem, hij ziet ’t wel. Na Poes’ Poesie, ie Wan’ Moes’ Loekoe Merkie. Wat een ONDERKRUIPER ben je zeg!

  Voor LICHTZINNIGHEID, moet je bij robinho zijn.

  Kort en Krachtig: handen af van de REVOLUTIE! Heb jij niet opgemerkt dat een OVERGROTE MEERDERHEID de REVOLUTIE als een TERECHTE ZAAK hebben GEKWALIFICEERD op 25 Mei 2015.

  Jij als LOOPJONGEN van LILLIPUTTER RACISTISCHE partijtjes wil fungeren, is up to you, GEESTESZIEKE HOOLIGANS.

  Jullie HOOLIGANS zitten met z’n ALLEN bij een GEESTESZIEKE Paé op CHANTAGE-les en worden gemaakt tot nog GROTERE AMOKMAKERS.

  HOOLIGAN robinho, jij bent het PROTOTYPE van de LOOPJONGEN van Sandopie’s VHP – de Valse Hoop op Paé -partij.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 66. Do The Right Thing…

  Vuilnisman, kan deze zak ook mee….?

  Types als DTRT zijn de reden dan Suriname na 35 jaar nog steeds een bananenrepubliek is,.


  Maak melding

 67. Lesje Revo Geschiedenis voor Do The Right Thing

  De Surinaamse president Desi Bouterse werd in 1999 in Nederland veroordeeld wegens cocaïnesmokkel. Maar Bouterse werd 15 jaar daarvoor al in verband gebracht met drugssmokkel. In 1986 was hij het belangrijkste doel van een undercoveroperatie in Miami.

  De Amerikaanse justitie arresteerde toen Etienne Boerenveen, de rechterhand van Bouterse. Boerenveen probeerde een drugslijn vanuit Paramaribo op te zetten. Bouterse kwam op het laatste moment niet zelf naar Miami. ‘The main target was Bouterse’, zegt een voormalige undercoveragent


  Maak melding

 68. Het eindspel is begonnen. Boutje zal nog wel even doorgaan om mensen te chanteren en onder druk te zetten. En als dat niet werkt zal de noodtoestand worden uitroepen om zijn gelijk te halen via militairen. Deze keer zal dat niet lukken en zal het buitenland direct ingrijpen verwacht ik.


  Maak melding

 69. RobG , jij aannames wat mij betreft zitten er zoals de meeste van jou postings weer falikant naast, iemand die vanaf midden jaren ’70 tot eind ’80 in Groningen gewoont en gewerkt heeft en nu 63 is kun je moeilijk een Groninger noemen, iemand die de huidige situatie beoordeelt op wat hij nu waarneemt en wat hij door de jaren heen heeft gezien onder andere regeringen, dus aardig vergelijkingsmateriaal heeft wat betreft de stabiliteit en rust onder de bevolking in het mooie Suriname kan alleen maar constateren dat elke keer dat Bouterse een massamoordenaar en drugscrimineel, op een of andere manier aan de macht was het op allerlei gebieden een zooitje en een chaos was, dat jij er anders tegen aan kijkt zegt genoeg over jou geestelijke gesteldheid en objectieviteit, kortom je bent in mijn ogen een complete idioot op dat gebied


  Maak melding

 70. Die zak,hond, pathologische moordenaar zal alles doen om niet in de gevangenis te belanden. Hij hecht zich teveel aan het leven en aan zijn vrijheid. Maar die zak heeft het leven van vele anderen ontnomen door middel van moord en standrechtelijke executies. Deze vloek, zal nog heel veel rampen afroepen over Suriname en zijn nageslacht. De vloek en de hebi heeft hij over zijn familie afgeroepen. De schuld zal betaald worden. Schulden worden vereffend in het nu.


  Maak melding

 71. De Rechtsstaat Suriname is vanaf vandaag opgeheven
  door de president en zijn CLAN !

  Leger- en Politietop hebben heden PERTINENT VALSE INFORMATIE toegespeeld gekregen, in een zogenaamd
  SPOEDBERAAD !

  De futu-boys van de DICTATUUR waren de heren Polanen
  en Naarendorp !

  Zij stellen (LIEGEN) keihard dat de Krijgsraad op de
  stoel van het nog in te stellen Constitutioneel Hof is gaan zitten ! Dat is een PERTINENTE ONJUISTHEID !

  De Krijgsraad heeft, met aangeven van het
  Grondwetsartikel waarop dit is gebaseerd, aangegeven
  dat zij de Desi-amnestiewet, BUITEN TOEPASSING laat
  in het 8 december-massamoordproces !
  Het wetsartikel geeft de Krijgsraad de bevoegdheid
  deze beslissing te nemen. Het is GEEN TOETSING
  zoals die eventueel ooit zal worden gedaan door een in
  te stellen Constitutioneel Hof !
  Dat zullen algemene toetsingen zijn van de wet aan de Grondwet !

  In dit specifieke geval, een strafrechtszaak, heeft de Krijgsraad,Grondwettelijke Opdrachten, Taken en Bevoegdheden om het proces, tijdig, (rekeninghoudend
  met de mensenrechten van de betrokkenen) te voleinden !

  De Krijgsraad heeft duidelijk aangegeven op welk
  artikel van de Grondwet zij tot een dergelijke beslissing
  is gekomen, ALLEEN de heren Polanen en Naarendorp,
  en hun opdrachtgevers WEIGEREN dit artikel te lezen en WEIGEREN deze bevoegdheden van de Krijgsraad te erkennen.

  Deze twee mensen zijn op een missie gestuurd om
  Valse info te verspreiden binnen Leger en Politie !
  Een zeer gevaarlijke ontwikkeling, die er op duidt
  dat de Surinaamse Rechtsstaat is opgeheven door
  de MACHTHEBBERS !!!

  Immers de president en zijn clan erkennen de uitspraken
  van de Rechterlijke Macht niet meer !
  De Machtenscheiding in de Staat is door de
  president VERNIETIGD !!!

  De Rechterlijke Macht is DE FACTO OPGEHEVEN !!!

  VENEZUELAANSE WANTOESTANDEN ZIJN AANGEBROKEN IN ONS FAILLIETE LAND !!!

  PS : VOLK van Sranang, strijdt voor Uw VRIJIHEID,
  ACCEPTEER GEEN SLAVERNIJ !!!


  Maak melding

 72. @ To the Right thing … kerel, je hebt dringend hulp nodig.
  Je bent goed ziek, vanmorgen nog dacht ik dat je uit het poel des verderfs klauterde, maar nee, je glijdt er weer in.

  @ To the Right thing … er zijn psychiaters { witte, zwarte en gele mannen en vrouwen } die je kosteloos willen behandelen. We zien je graag beter worden, geloof me!
  Suriname heeft je nodig TtRt. Je zou een handje kunnen helpen, bij het terughalen van de miljarden dollars, die je NDP-vriendjes { de lange vinger jongens } hebben geroofd.

  @ To the Right thing … ik heb ook begrepen dat je druk email verkeer hebt met de Engelse Voetbal HOOLIGANS.
  Conclusie: de pot { TtRt } verwijt de ketel .. doordenkertje mi boy … tenminste als je nog kunt denken.


  Maak melding

 73. Deze man en zijn trawanten, deze booswichten in hart en nieren. Ze hebben letterlijk en figuurlijk ka te maken met het volk. Het is toch vreselijk dat men zich door een man en bende gangsters zich hun wil laten opleggen. Als men nu geen stappen onderneemt en zich niet meer laat intimideren door deze leugenaars en gangsters dan zal het tij ten goede keren. Vecht het onrecht dat deze man en gangsters jullie aandoen aan, aanhanger of niet anders wo ka. Hij en zijn gangsters zijn ook maar mensen en geen goden. Waar onrecht en wetteloos heersen verworden grote delen van het volk als deze man en zijn gangsters, zoon en stiefzoon………MISDADIGERS. Wie werkelijk van het land houden en in rust, vrede en voorspoed willen wonen, moeten afzien deze man en gangsters en zijn valse awarie domries niet geloven en ook nog de tien geboden voor ogen houden en woord en daad. Anders wo ka.


  Maak melding

 74. De ” juristen ” Kanhai en N. Silos … zien geen heil meer in de verdediging van Bouterse. Op de rechtzitting zullen ze nog hun zegje doen, maar daar blijft het bij. KILLER B. raakt geïsoleerd. S. Polanen en Naarendorp … laatste strohalm van KILLER B. worden nu voor het karretje gespannen. Sorry KILLER B. the end is near, vluchten kan niet meer.


  Maak melding

 75. De president en zijn adviseurs hebben de inhoudelijke verdediging op gegeven en hebben de weg van misleiding van de sterke arm van de uitvoerende macht ter hand genomen.
  Er is nergens formeel geantwoord en er wordt slechts gehamerd op het gegeven dat de krijgsraad op de stoel van het niet bestaande constitutionele hof is gaan zitten resp. dat het de wet negeert.

  Hoevaak vele deskundigen de relevante grondswet artikelen aanhalen en duiden en hoe duidelijk de verdeling van de machten ook is. Het team Bouterse gaat door met dreigen en mobiliseren de aanval op de rechtelijke macht.

  Uitermate laf en slap.


  Maak melding

 76. Aan de Onderdrukkers van het Volk :

  BUITEN TOEPASSING laten van een wet door
  de KRIJGSRAAD in een specifiek geval,
  gestoeld op bevoegdheden van de Krijgsraad
  die DUIDELIJK in de Grondwet staan aangegeven,
  is GEEN TOETSING van een WET AAN DE
  GRONDWET !

  Toetsen van wetten aan de Grondwet zal ooit in de
  toekomst geschieden, wanneer een regering van Sranang,
  het LEF heeft dit ONAFHANKELIJK HOF in het leven te roepen en de Leden (juridisch goed geschoolden)van dit
  Hof te installeren !

  Dan kan een aanvang worden gemaakt met het DAADWERKELIJK toetsen van wetten aan de
  Grondwet !

  PS : Voorlopig zou het goed zijn, in het kader van het
  terugdringen van de massale CORRUPTIE, te starten met
  een ALGEMENE en CONSTANTE ONAFHANKELIJKE SCREENING VAN ALLE POLTICI EN AMBTENAREN,
  in geheel Suriname !

  Kiest men voor een dictatuur, dan kan het Volk deze
  verbeteringen VERGETEN !!


  Maak melding

 77. Rampie, je vergist je dat ik een Front aanhanger ben, maar ik ben liever een Rioolrat van het Front dan een Paarse NDP ezel die een massamoordenaar adoreert. Ook in het Front zaten/zitten corrupte figuren, maar in veel mindere mate dan in de NDP, het Front heeft ook vaker maatregelen getroffen tegen corruptelingen waarvan bewezen is dat ze corrupt waren, denk maar aan Gilds, Balesar en Pigot, de NDP benoemde daarentegen figuren waarvan overduidelijk is dat zij corrupt en crimineel zijn en ik ken geen enkel voorbeeld van een NDPer die vanwege corruptie in problemen is gekomen. De lijst is heel lang, ik beperk me maar tot Dino, Alibux en Janasz, bij de NDP heeft het er veel van dat hoe corrupter of crimineler je bent, hoe verder je het schopt in die partij.


  Maak melding

 78. Bouta moet nu echt de bak in!
  Als je slecht doet moet j gestraft worden!
  Deze rioolrat bouta terroriseert suriname
  Al 40jaren. Zelf is hy de grootste ezel
  En domste pres ooit in de su geschiedenis!
  Maar nomo nomo wil hy aan de macht komen
  Alleen om uit handen v de justitie te blijven!!!!
  Dit is oneerlijk!
  Mensen pinaren zo jonge!!!!!
  Opa stap liever vandaag dan morgen op ja!


  Maak melding

 79. De oppositie – dhr Santokhi – moet niet trappen in de val die Bouterse aan het zetten is.
  De dictator probeert de oppositie te betrekken bij z’n gevaarlijke constitutieondermijnende spelletjes.


  Maak melding

 80. 3e keer dit commentaar ter overlevering: de sova orde van akvocaten heeft internationaal melding gedaan van de ontstane situatie wellicht zodat er geïnformeerd op gebeurtenissen kan worden gereageerd.


  Maak melding

 81. @mr DDB

  Een ECHTE en DEMOCRATISCHE president van
  Sranang, geeft niet OPZETTELIJK VALSE INFORMATIE
  aan de leiding van Leger en Politie !!!

  De Krijgsraad is NIET op de stoel van Constitutioneel
  Hof gaan zitten !!! De Krijgsraad heeft LETTERLIJK aangegeven op welke wetsartikelen zij haar beslissing
  heeft gegrond !

  Meneer president, uw adviseurs hebben u foutief voorgelicht
  en hebben onvoldoende kennis van Grondwet en internationaal recht !

  De Krijgsraad heeft uw amnestiewet, met reden,BUITEN
  TOEPASSING, verklaard !

  De toetsing van uw amnestiewet aan de Grondwet kan
  altijd nog plaatsvinden, wanneer er een Constitutioneel
  Hof is ingesteld ! (let wel, uw amnestiewet is 100% in strijd
  met de Grondwet ! Elke toetsing al dat uitwijzen !)

  De Rechterlijke Macht is ONAFHANKELIJK van U en
  van de DNA ! U zult zich moeten NEERLEGGEN bij
  besluiten van de rechter !
  Dat doet IEDERE SRANANGMANG !!

  Of…………………………………u gaat via NOODTOESTAND,

  naaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr………………..DICTATUUR ????????


  Maak melding

 82. Het is simpel: Beschermen politie en leger DE GRONDWET aan wie ze trouw hebben gezworen of laten ze zich voort karretje spannen van moordenaar/drugscrimineel Bouterse die zijn verdiende straf probeert te ontopen


  Maak melding

 83. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID ….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Boodschap voor Desi Delano Bouterse:
  ‘Er is een tijd van komen….en een tijd van gaan!
  Het is beter uw falen nu gewoon toe te geven…en uw macht af te staan, hoe moeilijk het ook voor u is om dat los te laten.
  U had kunnen weten dat u niet altijd alles in de hand en onder controle zou kunnen blijven houden!

  Wees Wijs en gun Moeder Aarde van Suriname nu ook wat rust, en hou ook rekening met de kinderen zodat ze niet weer met een militair dictatuur en coupe worden geconfronteerd.
  Het land bevindt zich momenteel in een grote crisis, en laat het niet erger worden door uw angst en onbedachtzame handelingen.
  Wie het na uw vertrek moet overnemen….is reeds doorgegeven! Als het grootste deel van het volk het accepteert, en niet vanuit discriminatie negatief reageert ,zal er weer nieuwe ruimte voor een Goede opbouw van Suriname worden gegeven!

  Tegen de Wil van de OpperMacht kan geen enkel andere Macht ingaan!’

  MESSAGE FROM GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 84. Alleen al het feit dat Bouterse als president een discussie aangaat met de wetgevende en rechterlijke macht over een rechtszaak en een omstreden amnestiewet waarin hij zelf hoofdverdachte en onderwerp is, is al NOT DONE en zal internationale gevolgen hebben.

  Bouterse spoort echt niet en hij zal HEEL SURINAME opofferen om zijn gerechtelijke straf te ontlopen.


  Maak melding

 85. Zonder de politie en het leger zijn de grootste misdadiger en bende neks. Ook wiens a mang na pres, opsluiten zoals hij vele ten onrechte heeft opgesloten tijdens de jaren tachtig. Pres en corrupte bende zijn oud geworden sukkelende volksverlakkers. Niemand is meer bang voor deze klootzakken en boeven.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.