‘Suriname bij veiligste landen westelijk halfrond’

50

PARAMARIBO, 16 jun – “Suriname is in diverse rapporten aangehaald als één van de veiligste landen op het westelijk halfrond.” Dit zegt minister Andy Rusland van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Aanleiding is het negatief reisadvies van Canada. Paramaribo heeft per diplomatieke nota geprotesteerd.

De regering is het niet eens met de Canadese autoriteiten. Die bestempelen Suriname als onveilig voor buitenlanders. Paramaribo is er niet over te spreken. “Wij protesteren hiertegen”, zegt Rusland tegenover de Ware Tijd. Volgens de Canadese regering moeten onderdanen voorzichtig zijn als ze Suriname bezoeken. Roof en wetteloosheid zouden welig tieren in vooral het oostelijk deel van het land.

Canadezen betreden het land dan ook op eigen risico. In de protestnota wordt er dus stelling tegen genomen. “Criminaliteit gaat er altijd zijn. Maar het is niet excessief. We vinden het een kwalijke zaak dat het advies is gegeven, zonder dat eerst te praten met de autoriteiten”, aldus Rusland, die ook waarneemt als minister van Buitenlandse Zaken. Het advies komt juist op een moment dat het toerisme uit Canada groeit.

Bekijk ook:

50 REACTIES

 1. Welke rapporten zijn dat? Ik wil ze ook lezen. Wie zijn de onderzoekers? Welke onderzoeksvragen zijn er gesteld en wie waren de respondenten? Ik ben tevens erg benieuwd naar de deelvragen en vooral naar de conclusies en de aanbevelingen. Kan iemand mij die rapporten sturen, die volgens mij helemaal niet bestaan.


  Maak melding

 2. Suriname veilig ? Bouterse heeft Suriname bijna 40 jaar in een wurggreep, hij en zijn revo maatjes zijn verantwoordelijk voor de chaos en moreel verval. Bouterse heeft al zijn vrienden en familieleden voorzien van baantjes. Als het binnen de overheid niet lukt dan bij staats gelieerde Ondernemingen. Normaliter kun je een dergelijke baan met een strafblad wel vergeten maar niet bij Bouterse. Laat nu de gros van mijn revo makkers een strafblad hebben.

  Lichtend voorbeeld is toch wel de benoeming van Hans Jannasch, in 2004 veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens het opzetten van een xtc-lab, nu waarnemend hoofd van de Centrale Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (CIVD).

  Als de top van de veiligheidsdienst uit criminelen bestaan dan ben je toch als toerist niet veilig toch. Geef Canada 200% gelijk in deze kwestie.

  In Suriname hebben we anno 2016 te maken met institutionele criminaliteit.


  Maak melding

 3. @Freeway

  Probleem van Surinamers / Surinaamse politici is dat ze alles persoonlijk opvatten en objectief advies direct op zich zelf projecteren.

  Er wordt door alle landen gemonitord hoe het er in andere landen aan toe gaat, om zodanig de onderdanen advies te geven over de do’s and don’t van een toerisme-bezoek.

  Adviezen zijn vrijblijvend en moet je naar eigen inzicht invullen, zaak is wel dat ze kunnen worden ingezet als leidraad voor je bezoek aan het land.

  Al deze rapportages worden in samenspraak samengesteld, door lokale scouts ter plekke, ambassadepersoneel en internationale “waakhonden”.

  ——————————————————————-
  NEDERLAND
  ——————————————————————-

  In Suriname kan (gewelddadige) criminaliteit voorkomen. Hierbij gebruikt men soms vuurwapens of kapmessen.

  Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:

  Vermijd afgelegen gebieden, zoals stille straten en stille parken;

  * Ga in de nacht niet alleen de straat op. Dit geldt vooral buiten het uitgaanscentrum in Paramaribo. Het uitgaanscentrum bevindt zich bij het Torarica hotel;

  * Draag geen opvallende juwelen;

  * Draag andere kostbaarheden onopvallend bij u of laat ze achter in uw hotel of pension;

  * Verlies uw bezittingen niet uit het oog.

  ——————————————————————-
  ENGELAND
  ——————————————————————-

  Burglary, armed robbery and violent crime occur in Paramaribo and surrounding areas. Pick pocketing and robbery are increasingly common in the major business and shopping districts in the capital.

  You should avoid wearing expensive jewellery or displaying large amounts of money in public. Keep valuables like your passport, tickets, driving licence and travellers’ cheques secure and keep photocopies of these documents in a separate place.

  Avoid remote and secluded areas, quiet streets and quiet parks. Avoid the Palm Garden (Palmentium) area in Paramaribo at night. Apart from the entertainment centre around the Torarica Hotel, you should avoid walking at night anywhere in the city.

  Travel in the interior of the country is generally trouble-free, although there have been reports of tourists being robbed. Use a well-established tour company if you intend to travel to these parts of Suriname

  ——————————————————————-
  CANADA
  ——————————————————————-

  Exercise a high degree of caution!

  There is no nationwide advisory in effect for Suriname.

  However, you should exercise a high degree of caution due to moderate to high levels of crime, as well as the possibility of demonstrations and unrest.


  Maak melding

 4. Na so a de, vooral met onberechte moordenaars, drugsbonzen en bankrovers aan de macht, wiens zonen zijn opgesloten, alsook vele oerdomme paarse stommelingen. Na soso ka, a paarse marionet foe baas e taki.


  Maak melding

 5. Ha,ha, surinaame de veiligste land …hahahahaaqawhahaahaah……hahahaahhaaaaa…wahaaahahahaaaa……na lange tijd echt een goeie mop,,,,hahahaaaa,,,,wahahaahhaaa……


  Maak melding

 6. het is een feit dat een koe meer schijt dan een geit ..door de economische terugval en de grote puinhoop is de criminaliteit
  flink toegenomen en de toeristen of vakantiegangers zullen zeker de dupe worden .dan stort die hele branche in mekaar en dan komt er ook geen valuta binnen en daar gaan we richting Surhaiti


  Maak melding

 7. Canada heeft haar maatschappij die de goudvelden in Suriame runnen. Ze zien de wetteloosheid op de velden, ze lezen de lokale kranten en ze maken mee wat er in de surinaamse samenleving gebeurd. Dit doet de regering via het lezen van krantenberichten, rapportagee e.d.

  Suriname mag dat het veligste land zjn op haar halfrond maar dat wil niet zeggen dat de waarschuwing uit de duim gezogen is.

  Het is keihard de waarheid.


  Maak melding

 8. Waarom vragen Bouterse en Rusland hun paarse aanhang niet om de duizenden tonnen aan diefijzer voor hun ramen en deuren nu in deze crisistijd te verwijderen (Bouterse had toch beloofd dat diefijzer niet meer nodig zou zijn) en te doneren aan de staat, zodat wij dat als schroot kunnen exporteren naar China om de betalingsbalans van Suriname gezond te maken?


  Maak melding

 9. -Vreemd genoeg hebben de Fransen toen hetzelfde gezegd en niemand heeft hieraan wat gedaan.

  De Fransen hebben vaak voor hetzelfde geklaagd richting Suriname met al die roof overvallen op land en vooral op water.

  Zie hier weer die hypocriet va de Surinamers.


  Maak melding

 10. Een mestworm is duizend malen wijzer dan alle paarse oerdomme zombies samen bij elkaar, die op wetteloze schurken, moordenaars, bankrovers, bij verstek veroordeelde drugsbonzen en mensenrechtenschenders aan de macht hebben gestemd als hun lijders die heu goed doen lijden. Neks no fout.


  Maak melding

 11. Suriname behoorde inderdaad tot de veiligste landen van Zuid – Amerika ..

  Maar dat was in de tijd toen de ” Sheriff ” minister van Justitie was (zoek maar op) ..

  Dus Rusland pronkt met de veren van de ” Sheriff ” ..


  Maak melding

 12. Suriname veilig volgens Rusland daarom sluit iedereen zich uit vrees op achter tralies.
  Daarom staan er dagelijks meerdere vermeldingen van berovingen verkrachtigingen,mishandelingen ,inbraken,brandstichtingen enz.enz.In Suriname kan je niks onbeheerd achterlaten je loopt grote kans dat het word meegenomen.
  Er lopen tientallen rovers rond die alles wat op hun pad komt meeneemt.Rusland word wakker jongen je droomt.
  Waarschijnlijk voel jij je veilig tussen al jouw body guards maar de doorsnee Surinamer heeft geen body guard.


  Maak melding

 13. Natuurlijk , natuurlijk gaan we de buitenlanders de schuld geven van alles dat fout gaat in Suriname!!
  Surinamers gaan nooit leren de fout bij hun zelve te zoeken. De wereld vraagt zich af wanneer de surinamers eindelijk wat moed en durf zal tonen verlost te worden van de criminele ndp regering die het land bankroet heeft verklaard en zij wachten en wachten al 36 jaren al en het is nog steeds wachten en wachten…


  Maak melding

 14. Tussen 2014 en 2015 is het aantal toeristische bezoekers al sterk afgenomen.

  Op dit moment doet SLM haar tickets naar Amsterdam in de uitverkoop.

  Het aantal geweldsmisdrijven is enorm. Het aantal verkeersslachtoffers (ook veiligheid) is 400% hoger dan in Nederland.

  Toen ik met een Surinaamse partner (oud vechtsport kampioen) in 2012 naar Albina wilde naam hij een body guard vechtmachine) mee voor alle zekerheid.

  Dat minister Rusland er anders overdenkt zal in Canada weinig gewicht in de schaal brengen, daar denken ze kijk even in het dossier van de president en zijn familie.


  Maak melding

 15. De heer Rusland heeft met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan het juiste adres als men Suriname gaat vergelijken met landen in de regio en daarbuiten. De statistieken van Suriname laten zien dat de criminaliteit in Suriname varieert tussen ” moderate en low “. O.a. auto inbraken en corruptie baren echter zorgen.

  Safety in Paramaribo, Suriname

  Safety walking alone during daylight 72.22 High
  Safety walking alone during night 47.22 Moderate


  Maak melding

 16. Het oerdom paars volk zal de mislukte revo jaren doen herleven, als ze oerdom paars blijven krijsen aan de kantlijn, neks no fout. Wo ka.


  Maak melding

 17. “Criminaliteit gaat er altijd zijn. Maar het is niet excessief. Suriname is in diverse rapporten aangehaald als een van de veiligste landen op het westelijk halfrond.”

  Woeha, niet excessief.! Ik noem 1 plek, Paranam en La vigilantia, ga ernaar toe en ervaar en zie wat daar gebeurt.
  Een plaats waar het vroeger prettig toeven was.
  Het ziet er nu plaatselijk uit als een groot Marron dorp met alle gevolgen van dien.
  Een normaal mens durft na 8 uur s’avonds niet meer de straat op. ER word 1 x 24 uur ingebroken en gestolen waarbij het inzetten van kinderen (11 jaar en jonger) dagelijks verschijnsel is. Ze zijn zo klein waardoor ze tussen de spijlen van de dievenijzer naar binnen gaan. De politie kan er niets aan doen want je mag kinderen niet opsluiten terwijl men weet wie de kinderen zijn.
  De ouders staan erbij en lachen en gieren.
  Zelf mag je niets ondernemen als je zo een kind in jou huis tegen komt met een laptop onder de arm. De politie komt en laat hem weer lopen.
  Dit zijn de toekomstige rovers van Suriname.
  Weet iemand wat je hier tegen kan doen?


  Maak melding

 18. Als Andy Rusland zijn woorden kan staven, oke, maar dat kan hij niet
  Zijn uitspraak, dat we een van de veiligste landen op het westelijk halfront doet lachwekkend aan.
  Het is weer een van die losse flodders, die voortdurend door ministers worden afgeschoten.
  De werkelijkheid is namelijk een heel andere en iedere Surinamer weet dat.
  Wij zijn meer het voorbeeld van een vrijstaat waar alles kan en mag.
  Overigens zou je zo’n uitspraak eerder verwachten van de minister van Binnenlandse Zaken of Politie en Veiligheid.
  Niet van een minister van Transport.


  Maak melding

 19. Kun je nagaan hoe erg het in de overige landen moet zijn. Heb mijzelf nooit onveilig gevoeld alle waarschuwingen van mijn moeder ten spijt. Volgens haar kon je ’s Avonds niet over straat. Overal gebeurt wat; een mens kan weleens pech
  hebben.


  Maak melding

 20. Inderdaad meneer Rusland, Suriname is relatief veilig.
  lees

  Landen waar veel vrouwen worden vermoord zijn Haïti (57%), Suriname (46%) en Grenada (36%). In de helft van de gevallen zijn de slachtoffers tussen de vijftien en 29 jaar oud.

  uit welingelichte kringen:

  1. San Pedro Sula, Honduras, met 719.447 inwoners en 1.143 moorden
  2. Ciudad Juárez, Mexico, met 1.335.890 inwoners en 1.974 moorden
  3. Maceió, Brazilië, met 1.156.278 inwoners en 1.564 moorden
  4. Acapulco, Mexico, met 804.412 inwoners en 1.029 moorden
  5. Distrito Central, Honduras, met 1.126.534 inwoners en 1.123 moorden


  Maak melding

 21. Overal kan er natuurlijk iets misgaan en dat Suriname een van de veiligste landen op het westelijk halfrond is, wil ik ook wel geloven, maar wat hebben de Surinamers en toeristen aan deze mooie statistieken op het moment dat ze met grof geweld worden overvallen, beroofd, verkracht en vermoord door de in vergelijking met andere landen, kleine aantal criminelen in Suriname? Ik zie niets fouts in de waarschuwing die Canada haar burgers, die naar Suriname willen reizen, gegeven heeft.


  Maak melding

 22. Bovendien heeft Canada Suriname niet tot een no go area verklaard maar slechts gewezen op bepaalde gevaren in sommige delen van het land. Niks schokkends en volkomen terecht, lijkt mij. Er is geen sprake van een negatief reisadvies.


  Maak melding

 23. RobG
  Churchill zei ooit; Slechts statistieken te vertrouwen die hij zelf gemanipuleerd had.

  U vermeld de bron niet bij uw waardering.

  Ik heb ooit een hoofdbureau van Politie gebouwd met alles er op en er aan, onder andere de technische recherche.
  Bij een interview met de teamchef omtrent werk wijze en functioneren bleek het volgende.
  Indien hij voor een zaak geen technische rechercheur meer kon leveren voor het onderzoek plaats delict dan kon het vereiste bewijs niet veilig gesteld worden. Het gevolg was dat de zaak niet in behandeling kwam en niet in de misdaad statistieken opgenomen werd. Ergo de misdaad statistieken worden niet bepaald door het aantal misdrijven maar door het aantal in behandeling genomen misdrijven. Het aantal in behandeling te nemen misdrijven werd toen bepaald door hoeveel technische rechercheurs beschikbaar zijn. Een methode om de misdaad te reduceren is dus minder technische rechercheurs in dienst nemen.!!!!!!!!!!!!

  De corpschef haalde een gelijksoortige truc uit met meer Blauw (op straat). Er waren onvoldoende gekwalificeerde politie agenten (executieven). Dat werd opgelost door de medewerkers van het call center te beëdigen en te verplichten een uniform te dragen. Heerlijk goed koop meer blauw (op straat).

  Er zijn leugens en er zijn statistieken


  Maak melding

 24. Als suriname zo n veilig land is ;
  Waarom hebben de assambleeleden zoveel beveiligers nodig.
  Waarom staan voor elke bank zwaar bewapende beveiligers.
  Waarom is de stad s,avonds erg stil,voordat de winkels dicht zyn is t uitgestorven.
  De angst dat men in su heeft is erg groot.
  Ik geef toe dat in Frans Guyana en SU er minder moorden zyn dan in de rest van zuid amerika maar daar heb je alles mee gezegt


  Maak melding

 25. Rusland is ook al gehersendpoeld door die paarse bende, en denkt tevens aan zijn positie, dus zal alles recht praten wat krom is, want dit land wordt met de dag crimineler, in de top zitten alleen maar criminelen met een strafblad, daarbij krijgen mensen hier een verkeerd voorbeeld, want wanneer een Doekhi zegt dat de president de rechter moet opdonderen,dan is er toch iets ernstigs mis in dit land.


  Maak melding

 26. hoezo veilig ?????
  zelfs bedelaars worden hier beroofd.
  laatst rende een ndper weg met het bordje eten van mijn hond.
  misschien bekijken de rovers en bandieten de statistieken niet.
  de criminele organisatie die nu in het parlement zit draagt ook niet bij tot de veiligheid van de burger.
  dat overvoede varken dat nu minister van justitie is schrikt ook geen enkele boef af.


  Maak melding

 27. Dong Dong Dia,
  Het is een feit dat een koe meer schijt dan een geit.

  Maar, had de geit dat geweten dan zou meer hebben gegeten en gescheten.

  Het kan misschien waar zijn dat Suriname één van de veilige landen in het Westelijk halfrond is.
  Maar dat de criminaliteit toeneemt en vooral de verruwing van de hatde criminaliteit, dat staat als een paal boven water.
  Er blijkt vooral een toename te bespeuren van dodelijke slachtoffers als gevolg van geweld delicten.
  De statistieken van de KPS zijn uitermate schaars, kennelijk met de bedoeling om zaken te verdoezelen.
  Meneer Andy Rusland zou er eens goed aan doen om zonder zijn beveilingsteam met vrouwtjelief te begeven naar Albina, liefst in de avond uren.
  Alleen voor een objectieve benadering


  Maak melding

 28. Ik woon hier !!!omgeven door dievenijzer ! Ik voel me beslist niet veilig ! Dora doet niets om mij een veiliger gevoel te geven ! Het wordt met de dag erger ! Gode sta ons bij hier !!!


  Maak melding

 29. Bouterse had toch 6 gepantserde cadillacs toch besteld. Hoe bedoel je met veilig Suriname ?

  Onze premier Mark Rutte komt gewoon met de fiets naar de 2e kamer.

  Met andere woorden maak mij de pis niet lauw.


  Maak melding

 30. @Koos

  Het is nog extremer Rutte kan wat bij verdienen als straatmuzikant door op het haagse centraal station Piano te gaan spelen tussen tienduizenden passanten en dan zonder beveiliging.

  Bouterse komt alleen de deur uit met een stuk of zes sportschool figuren om hem heen en hij komt alleen in de DNA na dat de hal en de gangen eerst leg gemaakt zijn.


  Maak melding

 31. Suriname land van de machthebbers.
  Vonissen worden niet nageleefd.
  De rechters zijn bang om uit zijn ambt uitgezet te worden.
  Jammer dat ons land geassocieerd wordt met land van drugs.
  Boerenveen heeft zijn straf uitgezeten in Amerika en werd onthaald als de redder van Suriname.
  Hij bekleed nu een hoge post.
  Onze president heeft mensen vermoord en geld en goud buitgemaakt van Suriname en heeft het nu voor het zeggen.
  Deze man is een en al een leugen.
  Voor de verkiezingen was alles oke trein zou in Suriname gaan rijden en ik geloofde het ook.


  Maak melding

 32. @Surinamer

  Wees blij dat u ogen open gegaan zijn zodat u oprecht anderen kunt laten zien wat er mis is en hoe het mis kon gaan.

  Het kon misgaan omdat er misbruik gemaakt kon worden van uw vertrouwen en dat van anderen.


  Maak melding

 33. Jojo, natuurlijk zal het Front volk de criminaliteit in Suriname aandikken om de huidige regering in een negatief daglicht te plaatsen. Het is een aaneenschakeling van beschuldigingen en verdachtmakingen aan het adres van de machthebbers in Suriname. Een duidelijk teken van zwakte in de gelederen van de oppositie. Stakingen zijn mislukt, de Terugroep Wet, de eenzijdige actie van de rechter Montnor m.b.t. het decemberproces. Kortom, de oppositie toont hoe zwak ze actief zijn in het parlement en daarbuiten.


  Maak melding

 34. @ Koos
  Bouterse had toch 6 gepantserde cadillacs toch besteld. Hoe bedoel je met veilig Suriname ?

  Onze premier Mark Rutte komt gewoon met de fiets naar de 2e kamer.

  Met andere woorden maak mij de pis niet lauw
  _____________________________________________
  DOMME HOLLANDER,ik ben benieuwd hoe lang Rutte dit nog kan meldt je alvast aan bij zijn kwakkelende veiligheid, ivm het WILDERS effect .BOUTA KAN OVERAL IN SURINAME WANDELEN.


  Maak melding

 35. @Roberto
  Misschien bedoelen de Canadezen 1 man die het gehele land onveilig maakt, dat is koning crimineel a la k a le kop.

  Ik wist niet,dat jij kaal was,..BALDHEAD ! idioot.


  Maak melding

 36. Maar het oostelijke deel van su is toch idd een tering puinhoop…..dus de Canadezen weten heel goed waarover ze praten……deze regering van su is vooral goed in ontkennen en liegen!!!


  Maak melding

 37. “Suriname bij de veiligste landen van het westelijk halfrond”

  nieuwe vertelling uit het grote sprookjesboek van de Regering Bouterse.

  moet je hier nog verder serieus op in gaan, op dergelijke nonsens


  Maak melding

 38. IK geef een negatief reis advies aan de volgende landen;Nederland ivm de Mokro oorlog (drugs),GB ivm met de moord op politicus Jo Cox en de verkeerde aanpak van mensen die afreizen naar Syrie,Frankrijk ivm met terroristische aanslagen,dreiging van terroristische aanslagen,racisme enz enz, en zo zijn er meer westerse landen waar je op je hoede moet zijn.Voordat u van plan bent te reageren zorg u ervoor dat u zich goed laat informeren wat er in de wereld gebeurt.

  odi odi


  Maak melding

 39. @ RobG

  “Natuurlijk dikt het front de criminaliteit aan”

  Hoe zouden ze dat moeten doen. Het zijn de mensen die zich onveilig voelen.

  “Aaneenschakelende beschuldigingen en verdachtmakingen aan het adres van de machthebbers.”

  Wie zijn er de baas en wie vertikt het verantwoording af te leggen. Zelfs coalitie genoot Breeveld stelt overvallen te zijn met betrekking tot de gang naar het IMF. Zelfs het IMF meld het Crisis- en Herstelplan niet te kennen. U beweerde zelfs dat het Crisis- en Herstelplan de steun van de knappe koppen van het IMF had. Wie heeft altijd ontkend dat er problemen waren maar moest per september toegeven SRD 2.400.000.000 monetair gefinancieerd te hebben.
  Wie heeft bewezen in 2012 niet bijgestuurd te hebben.
  Wie bewijst nu dat Venetiaan in 2008/2009 onder soort gelijke omstandigheden wel bijgestuurd heeft en in 2010 de zaak weer op de rails had.
  Hoeveel meer list en bedrog moet er op tafel gebracht worden om aan te geven dat het terecht is dat er beschuldigingen en verdachtmakingen zijn jegens de machthebbers aangezien zij verantwoordelijk zijn voor niet duurzame beloften, feestbegrotingen zonder dekking, schulden explosie vanaf 2013, verdwenen deviezen, verdwenen goud (April 2016 maar liefst $ 31.000.000) ,verloren waarde van de munt en listig waarderen van de buitenlandse schuld tegen een koers van 3,35 (de echte crash komt nog).
  Nu wordt alles duidelijk omdat het IMF de macht overgenomen heeft en Joshua Charap zich niet door Hoefdraad laat bedotten.

  De continuiteit in de regering maakt deze veregeringen Bouters I en II verantwoordelijk voor alles en zij zal zich moeten verantwoorden voor alles. Onder het tapijt vegen of terug duwen naar voorgangers is niet mogelijk.

  Mislukte stakingen;
  U bent wel heel erg snel met een conclusie zonder onderzoek en data. Is er uberhaupt gestaakt of waren het straat acties waarmee gezaaid is en men nu moet gaan bezien hoe een en ander gaat ontkiemen.

  Terugroep wet:
  De oordelen van de rechter tonen juist aan dat de wet functioneert. Slechts het onwettige tegen werken
  Artikel 68 lid c van de maakt duidelijk dat terugroeping reden is voor beëindiging van het lidmaatschap van de DNA.
  De rechter heeft bepaald dat de terugroeping legaa geschied is of wel vanaf dat moment bestaat de DNA uit 49 leden voldoet daarmee niet meer aan Grondwet artikel 61 lid 1 dat stelt dat de DNA uit 51 leden bestaat.
  Het lijkt mij logisch dat de Voorzitter van de DNA een ongrondwettelijke situatie in standhoud.
  Het CHS zal deze ongrondwettelijke situatie van de rechtgevende macht moeten oplossen door het selecteren van de nieuwe leden.

  Weer is obstructie de basis van het probleem geworden.

  “Eenzijdig handelen van de voorzitter van de Krijgsraad.

  Beste RobG weer verdwaalt u in tunnel visie.
  De artikelen 131.lid 3 en 137 geven aan dat er geen sprake is van eenzijdige of niet gemandateerde actie maar slechts van het geven van rechtszekerheid aan verdachten en slachtoffers/benadeelden/ rechtzoekenden.

  De amnestie wet 2012 is niet getoetst maar slechts als een tegenstrijdigheid buiten beschouwing gelaten. Niet meer en niet minder.
  De heer Bouterse was reeds verdachte voor het aanvaarden van het ambt van president en moet zich bewust zijn van de functie/het ambt en de natuurlijke persoon.

  De natuurlijke persoon is verdachte en niet het ambt. In een democratische omgeving zou het onmogelijk zijn dat:

  1) De heer Bouterse kandidaat kan zijn voor het ambt van President (hij voldoet op meerdere punten niet aan de criteria).
  2) De heer Boutersee aanblijft als President als hij zich moet verdedigen tegen de beschuldigingen die voorliggen.

  Met betrekking tot het laatste. In een democratie trekken bestuurders zich terug omdat het om de persoon gaat en dat het ambt bezoedelt raakt. Men trekt zich terug omdat de energie gestoken in de verdediging niet kan besteden aan de maatschappelijke taken en dat er steeds meer onrust ontstaat vanwege het gevaar van belangen verstrengeling.

  Beste RobG ik raad u eens aan Pero eens te vragen naar zijn actuele mening over Bouterse.

  U geeft meer en meer aan slechts met de helft van de waarheid hele leugens af te proberen dekken.


  Maak melding

 40. Als je voor zwerver doorgaat dan zou je wel enige mate van veiligheid kennen. Maar als je zichtbaar wat geld of dure sieraden of kleding draagt, vrees dan voor je leven. En ’s nachts is het volk dat in het donker niet zichtbaar is (behalve 2 ogen) natuurlijk hyperactief.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.