Brunswijk nog steeds achter gewijzigde amnestiewet

69

PARAMARIBO, 16 jun – Ronnie Brunswijk staat nog achter de in 2012 gewijzigde amnestiewet. De parlementariër en leider van de politieke partij ABOP zal dan ook steun verlenen in het parlement. “In ‘s lands belang.”

De steun is nodig om een wet te maken voor instelling van een Constitutioneel Hof. De noodzaak om er nou eindelijk werk van te maken is ineens voelbaar bij de grootste coalitiepartij. De NDP van Desi Bouterse zoekt zoveel mogelijk politiek draagvlak. Laat weliswaar, maar niet minder dringend na het besluit van de krijgsraad om het proces rond de decembermoorden voort te zetten. ABOP ziet het ook zo.

“De regering Bouterse 1 heeft ook een fout gemaakt door het hof niet in te stellen”, zegt Brunswijk tegenover de Ware Tijd. Zijn partij zal wel steun verlenen. Brunswijk heeft dit te kennen gegeven in een gesprek met Bouterse. Het heet dat het staatshoofd consultatie pleegt met onder meer de oppositie. Andere oppositiepartijen hebben nog geen uitnodiging gehad. De ABOP hielp in 2012 de amnestiewet wijzigen.

Bekijk ook:

69 REACTIES

 1. LEES EN HUIVER!

  De reactie van Eugѐne van der San op de ingezonden brieven van Theo Para en Spong op Starnieuws.

  Deze racistische en corrupte homo hater valt VOLLEDIG door de mand.

  Reactie op Gerard Spong en Theo Para

  Kennelijk vindt Spong de ondersteuning van zijn vriend (misschien vriendin) aan de nabestaanden in zijn artikel niet sterk genoeg en voelde hij zich verplicht om vanuit Amsterdam een schepje er bovenop te doen. Gerard Spong is een bekende strafpleiter in Nederland en zijn daden zijn bekend.

  Door te verwijzen naar mijn mening over het strafproces en daarop een bepaald stempel te drukken verplicht hij mij inhoudelijk op een paar zaken te wijzen. Ik ben geen strafpleiter nog minder één met ervaring, dus die technische wenken m.b.t. de werking van het strafrecht waarnaar wordt gerefereerd in zijn artikel, zijn niet voor mij bestemd. Echter wordt terecht gesteld dat de onafhankelijkheid en de onbevangenheid maar ook de onpartijdigheid van de rechter gegarandeerd moeten zijn krachtens bestaande verdragen. Daarom heeft Suriname een bepaling in artikel 106 van onze Grondwet die daarnaar refereert.

  Wij gaan ervan uit dat het algemeen bekend is, dat wetten en verdragen bestaan om nageleefd te worden en daar zit precies het probleem dat wij in Suriname ervaren, omdat wij hier wonen en werken en weten hoe de scheidslijnen lopen. Als ‘public authority’ die langer dan 30 jaren op het hoogste niveau in dit land heeft gefunctioneerd, ben ik in staat als ervaringsdeskundige vast te stellen, hetgeen ik heb gezegd en geschreven.

  Als buitenstaander en liefst als vreemdeling neem jij één, twee, drie de vrijheid om ongenuanceerd te spreken over het proces in Suriname, waarbij je geen moment voorbij laat gaan om ook de President van het land te schofferen. Waar haal jij die brutaliteit vandaan om te stellen dat Van der San zich moet onthouden van publieke uitlatingen die in jouw ogen afbreuk kunnen doen aan een eerlijk proces. Jij hebt je hele leven lang rechters (de goedgelovige witte mannen) middels valse getuigenissen bedonderd en op een dwaalspoor gezet en ‘vreet’ je uit de pot van de onderwereld.

  Waarover zou Van der San bevreesd moeten zijn. Hij heeft zich nog nooit in zijn leven schuldig gemaakt aan één of andere onoorbare handeling waarbij hij moest vluchten omdat de politie erbij werd gehaald. Dus Gerard houd je bij je leest, wat dat ook bij jou mocht zijn.

  Goed dat je beseft, dat Van der San geen meningen van anderen in opdracht debiteert en nimmer aan de leiband loopt van personen. Wat Van der San heeft gezegd, heeft hij gezegd en kan het bewijzen. Het moet duidelijk zijn dat Van der San geen baas heeft en derhalve geen ‘masters voice’. Voor jou heeft hij in ieder geval geen drup respect als witte boord crimineel.

  Paramaribo, 15 juni 2016
  Eugѐne van der San

  Dit schoothondje van Bouterse probeert Gerard Spong, een juridische expert waarvan hij niet eens de veters mag knopen de les te lezen over de Amnestiewet. Daarbij beledigt hij Spong omdat hij homo is een speelt de rassenkaart.

  How low can you go…


  Maak melding

 2. Slands belang!? Waar ziet brunsie slandsbelang in het steunen van een moordenaar?Brunsie zirt zijn eigen belang want zolang zijn vriend rn vijand vrij gaat hetzelfde voor hem.!
  Wat een volk.
  Ze weten niet eens dat de coalitie die het gekozen heeft als volksvertegenwoordigers daar zijn om hun eigen belang en de moordenaar!Rechters geen poppenhof toestaan want het DNA is geen rechtbank.30 juni gewoon vonnis uitspreken en de moordenaar voor levenslang opsluiten.Schande dat een stelletje criminelen voor jullie bepalen
  En van de San die is gewoon een schoothondje en heeft geen enkel waarde.


  Maak melding

 3. Henk Molenaar,

  Gvd Brunswijk is weer een gepaaid met een broodje bakkeljauw met peper en zuur. En wat een walgelijke reactie van Eugene van der San. Brunswijk aast op een plekje binnen de coalitie. En hij is hard op weg om dit doel te bereiken. Maar goed zolang de apathische en laffe bevolking van Suriname alles maar goed vindt, zal het land worden verdeeld onder de leden van de paarse kliek. In ieder ander land hadden ze dit regime met pek en veren het land uitgeschopt.


  Maak melding

 4. Beste Koos,

  Suriname is door en door verrot, dat blijkt nu weer.

  Het is het lachertje van Zuid Amerika.

  En alle Surinamers vinden het wel prima zo.

  Het is echt ongelofelijk.


  Maak melding

 5. In s’lands belang zegt Brunswijk.Hoe durft hij dat te denken..Kan een belang voor vele zijn..maar dat maakt het nog geen s’landsbelang.Volk van Suriname maak je ogen toch open…en zie hoe er over jullie hoofden met jullie wordt omgesprongen.Het volk van Suriname en de wetten worden met de voeten betreden..niet gerespecteerd.Suriname is een verscheurd land…Het komt niet meer goed..ook niet over 10 jaar zoals er was gepost.Het wordt en kan alleen beter worden als het volk een stand gaat innemen.


  Maak melding

 6. Kijk uit naar 30 juni..zien of er in Suriname nog mensen met “ballen”zijn..Die zich niet laten intimideren en het respect genieten van velen.


  Maak melding

 7. Het landsbelang is de rechtsstaat te verdedigen en daar hoort bij dat de grondwet gerespecteerd wordt.

  Professor Schalkwijk heeft op Starnieuws heel duidelijk aangetoond (teksten, artikelen en duiding) dat zij die in 2012 de aanpassing van de amnestie wet mogelijk maakten de grondwet en hun taak verzaakten en dus een nietige wet geproduceerd hebben.

  Spong heeft heel duidelijk gemaakt dat de krijgsraad de wet niet getoetst heeft maar toegepast. Iets wat van der San tot razernij gebracht heeft.

  Kanhai weet onder tussen ook hoe de vork in de steel zit dus baas Bouterse heeft nog maar een enkele uitvlucht “het zijn de buitenlanders”.


  Maak melding

 8. Deze afride van der San heeft een Afrikaanse betoog gehouden op de reactie van Spong.

  Deze san een aanbidder van een moordenaar, crimineel, drugsbarron is zijn hoogste rechtsorgaan.

  Afrika komt steeds dichterbij. Het land gaat dagelijks naar de klote.


  Maak melding

 9. “In ‘s lands belang.”???? In het belang van een man en zijn roversbende lijdt het gehele volk onder het corrupt paars wanbeleid en de steeds groter wordende paarse ellende vol onrust, onvrede, armoede en misdaad. Men verdiend deze twee warlords die vele aanhangers hebben en verworden misdadigers zijn geworden, net als hun zonen en oerdomme aanhangers. Kondre klarie soso ka e go kong moro nanga moro. Zevenmalen erger dan in de jaren tachtig zal het verworden als men oerdom paars of geel zwart wil blijven. Wo ka.


  Maak melding

 10. @ san pasa

  door wezens als jij zal ddb zich tot het uiterste verzetten.
  het word hem ook makkelijk gemaakt om de racistische troef uit te spelen.
  lonnie , die maar al te goed weet dat ddb hem zeker een mes in zn rug zal steken , word door wezens als jij gedwongen om ddb niet te hard te laten vallen….en misschien uiteindelijk zelfs te steunen.

  ga er maar vanuit dat jullie racistische uitingen het probleem alleen maar groter te maken.


  Maak melding

 11. Brunsie SNAPT het verschil NIET tussen gebeurtenissen tijdens een GEWAPEND conflict (de binnenlandse oorlog)
  en ONGEWAPENDE ONSCHULDIGE CIVIELE BUGRERS ,
  die doodleuk thuis worden opgehaald, gemarteld en vervolgens doorzeefd, via een KOGELREGEN van
  de ONWETTIG OPERERENDE “militaire mannen” !!!

  BRUNSIE snapt ook niet dat hij persoonlijk zijn EED op
  de Grondwet heeft geschonden door VOOR een DESI-amnestiewet te stemmen in DNA, die 100 % strijdt met
  een VERBOD in de GRONDWET !

  Het nu haastig benoemen van een Constitutioneel
  Hof heeft weinig zin. ELKE JURIST zal de Desi-amnestiewet, STRIJDIG verklaren met de Grondwet
  en dus NIETIG verklaren !

  Desi en Brunsie vergeten in alle PANIEK, dat ook het
  Inter-Amerikaanse Mensenrechtenhof, zeer
  BINNENKORT deze Desi-amnestiewet, NIETIG zal verklaren !!

  Dan stopt deze totaal ONZINNIGE DISCUSSIE !

  De Uitspraak van het Mensenrechtenhof staat BOVEN
  ALLE Sranang-Beslissingen/Uitspraken van rechter/en
  Constitutioneel hof !

  De rechters in Sranang moeten ALLE MOORDENAARS
  en MASSAMOORDENAARS BESTRAFFEN !!

  Sranang Volk, ga verder met het vestigen van uw RECHTSSTAAT !!

  NIEMAND STAAT BOVEN DE WET !!!

  VECHT VOOR EEN ONAFHANKELIJKE RECHTERLIJKE MACHT !!!


  Maak melding

 12. Beste posters..Brunswijk heeft niks verkeerds gedaan Door te stellen dat hij z’n medewerkerKing gaat verlenen tot het instellen van een constitutioneel hof..De andere oppositieleiders gaan ongetwijfeld hetzelfde doen. Volgens de grondwet hoort Suriname over dit instituut te beschikken, dus niet meewerken aan de totstandkoming hiervan zou betekenen dat de oppositie niet wil meewerken aan de totstandkoming van een grondwettelijk instituut..Dit kan hun later verweten worden..en terecht..Het verschil zit hem hierin dat dit hof wanneer die is bemand, niet achteraf kan worden ingezet om de amnestiewet alsnog te toetsen..dat is al een gepasseerd station omdat de krijgsraad conform de grondwet gehandeld heeft en een ander wetsartikel heeft toegepast die haar in een dergelijk voorkomend geval (bij het ontbreken vh constitutionele hof) deze bevoegdheid geeft..Kortom: in de zaak die nu dient is een nieuw constitutioneel hof, mosterd na de maaltijd..
  Om invulling te geven aan het vereiste in de grondwet is het hof van groot belang..
  Ik vraag me alleen af hoe het mogelijk is dat iemand die zelf hoofdverdachte is in een grootse moordzaak maar vanwege zijn functie als president de leden vh hof moet benoemen, hiertoe in staat kan worden gesteld..Misschien lost hij het op dezelfde manier op als met de amnestiewet. Toen heeft hij een nacht doorgebracht in Guyana waardoor bij uitlandigheid van hem, de toenmalige VP ameerali de amnestiewet heeft ondertekend en zodoende wettig verklaard.


  Maak melding

 13. Mocht ik mbt mijn vorige post omtrent het “mosterd na de maaltijd verhaal” de plank volledig misslaan, dan hoor ik het graag..Is niet mijn bedoeling om belerend over te komen..En al helemaal niet om een stelling te poneren die onjuist is..


  Maak melding

 14. Brunswijk is het prototype van de echte en oprechte Surinamer, een Surinaamse patriot. Het landsbelang gaat voor en wordt hiermee gediend en niet de ondergeschikte belangen van de NPS. Brunswijk maakt een intellectuele transformatie door. De politieke vraagstukken van Suriname benaderd hij thans vanuit een hoger politiek denkkader. Het poldermodel doet haar intrede in Suriname. Het zal me ook niet verwonderen als straks mag blijken dat Soemohardjo nog steeds achter de amnestiewet staat, en mogelijk van de VHP ook parlementariër Mahinder Jogie. De “podiumtalk ” van bepaalde Front politici moeten we daarom met een korreltje zout met peper nemen.


  Maak melding

 15. @ ROBG..”het poldermodel doet haar intrede…” Bouterse poldert al 36 jaar maar doet toch wat hij wil..Kijk maar de afgelopen jaren Hoe vaak hij met diverse politieken en maatschappelijke groeperingen ” heeft gepolderd”..Uiteindelijk trekt hij zijn eigen plan, met alle gevolgen van dien voor land en volk..
  Nee..Deze man is en blijft een dictator en is alles behalve een patriot..Als dat het geval was zouden zijn zonen ook anders in het leven staan..we weten allemaal Hoe het hun is vergaan..en Bouterse trouwens ook..Als hij het met het land meende had hij nooit een staatsgreep gepleegd in 1980..om maar niet te spreken over zijn andere moorddadige en criminele daden die daarop volgden……


  Maak melding

 16. Robinho

  Een eerste wetsvoorstel voor het constitutionele hof is gesneuveld omdat Bouterse zelf wilde voordragen en geen serieuze vaardigheids, kennis en kunde eisen liet opnemen.
  Het ingediende wetsvoorstel zou net zo iets als het CHS worden een politiek stempel kussen.

  Toen dat niet wilde lukken is men gestopt.


  Maak melding

 17. ‘Brunswijk sabi pe tigri e krasi en bal, datede a tek Tigri Barba nanga Bee yonyoni bro froiti’.

  Zullen Tigri Barba en Bee het zonder meer goed vinden dat Brunswijk, zonder van tevoren met hen te overleggen, besloten heeft Bouterse te steunen?


  Maak melding

 18. @JOJO..Bedankt voor de info..maar dan vraag ik me af hoe het eerste voorstel mbt de voordracht kan zijn gesneuveld als Bouterse ( ook tijdens zijn 1e periode) een meerderheid aan marionetten heeft/had in DNA?? Die voeren toch als kippen zonder koppen uit wat hij wil of accepteren wie hij voordraagt…???


  Maak melding

 19. B en R. De twee grootste onberechte misdadigers die het land ooit heeft gehad. Vereerd en aanbeden om hun misdaden door oerdomme aanhangers. Een wc worm is veel slimmer dan al deze aanhangers van deze twee warlords samen bij elkaar. Na soso ka do tja kong bakka na kondre. Zevenmalen erger als in de jaren tachtig, met dank aan al dat paars oerdom addergebroed. De mislukte revo staat op het punt zich te herhalen als al deze oerdomme aanhangers zwijgend oerdom krijsen.neks no fout, soso lobi de paarse lijder der corrupte stelende rovers en zijn geelzwarte lijder der struikrovers.


  Maak melding

 20. RobG
  U begrijpt niets van het Poldermodel. Dat berust op het Rijnlandse stelsel in combinatie met de natuurwetten van Nederland (de strijd tegen het water) als mede dat confrontatie slecht is voor de handel (dominee en koopman).

  Onder Bouterse en het presidentiële stelsel is het Poldermodel geheel uitgesloten. Ook de etnische kaarten die over en weergetrokken worden maken polderen onmogelijk. Zie de discussies hier op Waterkant.
  Polderen betekend water bij de wijn doen en als het niet anders kan je verlies nemen. De achter grond van als je nu zonder te veel gedoe je verlies neemt kun je morgen door en werken aan herstel van de relatie en winst. Probeer dat eens in Suriname te implementeren na 5 generaties slaat men nog terug met wat er ooit fout gedaan is en voor al door wie.

  Het poldermodel is meer dan 1.000 jaar DNA vorming vanuit de strijd tegen het water en dat kun je niet exporteren alleen maar bestuderen.
  Het is zelfs niet in een model te vertalen.


  Maak melding

 21. Natuurlijk staat Brunswijk nog steeds achter het amnestivoorstel.
  Hij kan niet anders, omdat hij zelf ook meer dan vuile handen heeft.
  Hij is met dit voorstel net zo veel gebaat als Bouta.
  De ene hand wast de andere hand.


  Maak melding

 22. RobG
  Brunswijk is het prototype van de echte en oprechte Surinamer, een Surinaamse patriot. Het landsbelang gaat voor en wordt hiermee gediend en niet de ondergeschikte belangen van de NPS. Brunswijk maakt een intellectuele transformatie door.

  Mag ik een teiltje…?

  Deze drugsdealer heeft 120 kinderen rondlopen……


  Maak melding

 23. De parlementariër en leider van de politieke partij ABOP zal dan ook steun verlenen in het parlement. “In ‘s lands belang.”

  Is in s’lands belang dat Bouterse zijn daden worden afgedaan met verzoening en geen schuldig erkenning.
  Kom op Brunsie alias Bravo wat is jou beloofd dat je zo iets durft te zeggen.
  Is het afzetten van de president dan niet in s’lands belang?

  Of is Brunsie nog steeds van mening dat de ABOB een tjé potie partij is?


  Maak melding

 24. @Robinho

  In Suriname staat in elke wet gehoord hebbende … enigszins verstandige mannen … en colleges van staat oid.

  Het lijkt mij dat de adviezen van de colleges van staat niet positief waren en niet iedereen van de toenmalige coalitie wilde tekenen bij het kruisje. Je weet wel de bekende chantage politiek waar Somo maar ook Ronny en Soemita heel goed in zijn.

  Een politiek constitutioneel hof met voordracht en benoeming door de president is natuurlijk banaal. Zie hoe het in Amerika gaat. De president zoekt en draagt de rechters voor en de senaat of het huis van afgevaardigden of beiden bekrachtigen voordracht of wijzen die af.

  De goede vorm is de rechterlijke macht draagt voor (kennis/ kunde) de regering onderzoekt de antecedenten en aanvaard of wijst de kandidaat af.


  Maak melding

 25. Constitutioneel hof toetst niet amnestiewet op zich, maar enkel of deze strijdig is met de Grondwet en daardoor nietig. Nietig betekend dat zij nimmer geldig is geweest en dus nimmer enige rechtskracht heeft gehad. Gaat niet over de wijze van totstandkoming. Krijgsraad zegt enkel dat het instellen van dit Hof te lang duurt en om niet duidelijke reden rechtsproces 8 december te lang laat voortduren nu volgens internationale regelgeving iedere verdachte het recht op heeft dat in zijn of haar proces het zo spoedig mogelijk tot een oordeel komt. Is dan wel heel apart dat in casu juist de hoofdverdachte de schijn wekt dit te willen voorkomen en geen afsluiting van de strafzaak door de rechter prefereert. Iedere verdachte zou willen dat een tegen hem of haar ingesteld rechtsproces zo gauw mogelijk duidelijkheid verschaft over wel of niet strafbaar zijn van gepleegde handeling onder welke omstandigheid danook.


  Maak melding

 26. Natuurlijk zal Brunswijk meewerken aan een wet op het constitutioneel hof. Hij heeft ondertussen bij geleerd en weet dat die wet aan de grondwet zal moeten voldoen en dat geen enkele politieke partij de overhand mag hebben bij de benoemingen.

  Als verstandige mensen de Wet voorbereiden kan er getekend worden bij het kruisje als Misiekaba, Simons, Bouva en co de wet gaan voorbereiden gaat het niet lukken.
  Zie de andere wettelijke wanpresaties van die mensen die nergens komen of niet functioneren of massa’s taal fouten hebben en daardoor niet functioneren (ziekte kosten)


  Maak melding

 27. @Jojo..Bedankt voor de info..
  Feit is dat Suriname en de Surnamers toeleven naar een zeer spannende apotheose, die alle kanten op kan..Zou een slok op een borrel schelen als de Amerikaanse ambassadeur Bouterse een belletje zou geven en er op wijzen dat Amerika de ontwikkelingen met meer dan gemiddelde belangstelling volgt..Ook het IMF moet zich op het standpunt stellen dat zij geen zaken wil doen met een regering die de rechterlijke macht desavoueerd of buitenspel zet….


  Maak melding

 28. Probleem is dat in suriname er weinig mensen rondlopen die zich ooit hebben geïnteresseerd in de materie van de verhouding in rechtskracht tussen landelijke regelgeving en middels verdragen bepaalde internationale regelgeving. Internationaal recht is lex specialis en gaat boven de eigen wetgeving. Zo is bij verdrag, internationale regelgeving, bepaald dat het not done is dat verdachten van misdaden tegen de menselijkheid zichzelf vrijwaren van strafvervolging. Sterker nog is dat inzake van dergelijke misdrijven die bij een internationaal hof worden aangebrachr zelf een zittende presudent geen immuniteit, lees vrijwaring en dus diplomatieke onschendbaarheid geniet. Voor internationaal tribunaal in den haag zijn zelfs zittende presidenten als verdachte aangemerkt en werd hun opsporing, aanhouding en overlevering aan dit tribunaal gelast. Lees wel dat het woord gelast niet duidt op een verzoek maar dwingend na te leven bevel.


  Maak melding

 29. Wellicht dat de vorige ambassadeur van usa kenbaar had gemaakt zich zorgen te maken over bepaalde trends en ontwikkelingen in suriname en dat er bepaalde traagheid was gebleken in het treffen van nodige maatregelen, lees regelgeving, terzake doende. De coalitie, lees regering bouterse, vond dit een aantasting van de soevereiniteit van suriname. Dit gevoel werd.mede gevoed door de arrestatie van zoon dino en zijn zakenpartner.


  Maak melding

 30. De reacties van Kanhai, van der San omtrent het 8 december proces zijn duidelijk zonder heel erg stuitende inmenging is er geen uitkomst indien de auditeur militair zijn werk doet.

  Ingrijpen zal consequenties hebben in de internationale gemeenschap omdat de rechtsstaat dan herkenbaar verkracht wordt en de persoon Bouterse het ambt van President misbruikt.
  In een echte functionerend democratisch Suriname zou de DNA dan de President moeten gaan vervolgen omdat hij de grondwet niet beschermd of erger met voeten treedt.

  Gelijk tijdig is nu duidelijk geworden dat het IMF stelt het Crisis- en Herstelplan niet te kennen. Een plan waar veel aanhangers de instemming en goedkeuring van international toppers meenden te kunnen toekennen. Een plan dat nog steeds niet naar de DNA kan een plan dat gezien de getallen even veel waard is als een rol toiletpapier.
  Ondertussen zal Suriname haar eerste tentamen voor het IMF moeten maken op 30 juni as en daarna per medio augustus.
  De door IMF benoemde nieuwe president van Suriname (Jozhua Charap) is geen kleine jonge en heeft voor hetere vuren gestaan dan Suriname.
  Hij heeft ervaring met Cambodja, de energiesector en islamitisch bankieren.

  Men draait overuren in de een draaimolen die op hol slaat.

  Echt interessante tijden.


  Maak melding

 31. Het is begrijpelijk dat soortgenoten elkaar blijven ondersteunen.Alles is met de mond beleiden,maar in werkelijkheid ze je hun ware aard. Hij en zijn redi moesoe’s vallen toch ook onder de amnestiewet. Het vogeltje zingt z.a. zijn gebekt is.


  Maak melding

 32. @Henk Molenaar,

  Je moet je niet storen aan een ongeschoolde van de San, die zijn ongeschoolheid denkt te kunnen compenseren, door universitair geschoolde mensen, in dit geval een topadvocaat, te schoferen door middel van rotzooi uit te kramen, die kant nog wal raken, je kunt hem vergelijken met Doekhi, ze zijn bijden schoothondjes en hielenlikkers van die moordenaar.


  Maak melding

 33. Lees hier hoe de zwerver advocaat Kanhai liever de moordenaar vertrouwd en niet de rechter,belachelijk deze zwerver;
  Advocaat Irvin Kanhai heeft aan zijn cliënt, hoofdverdachte in het 8 decemberstrafproces, Desi Bouterse, te kennen gegeven, dat hij verontrust is over het terzijde stellen van artikel 1 van de gewijzigde Amnestiewet van 2012.

  ‘Hoe de regering dit probleem, waarbij de balans tussen de machten verstoord is, gaat oplossen, daar bemoei ik mij niet mee als advocaat. Maar, ik heb wel mijn verontrusting geuit. Ik heb vandaag weer een onderhoud met mijn cliënt, waar ik zijn mening zal aanhoren’, zegt Kanhai vandaag, donderdag 16 juni 2016, op Starnieuws.

  Het tussenvonnis van de Krijgsraad, uitgesproken op 9 juni, is nog niet op schrift beschikbaar gesteld. Kanhai hoopt in de loop van vandaag erover te kunnen beschikken. Hij geeft aan dat het om een tussenvonnis gaat waarop geen beroep mogelijk is.

  Kanhai vindt het een gevaarlijke zaak wanneer de rechter delen van een wet buiten beschouwing laat. ‘De Krijgsraad is niet bevoegd de wet te toetsen en kan niet stellen dat in bepaalde gevallen een gedeelte van de wet buiten beschouwing wordt gelaten’, zegt Kanhai. Dit heeft volgens hem niet te maken met een interpretatie van de wet. Wanneer de rechter willekeurig de wet toepast, weten de uitvoerende macht en de wetgevende macht niet meer hoe met de innerlijke waarde van de wet wordt omgegaan door de rechterlijke macht, stelt de advocaat.

  Hij blijft erbij, dat er een ernstige situatie is ontstaan. Het Openbaar Ministerie heeft de 8 decemberzaak nooit willen vervolgen. Er is toegestaan, dat een verdachte president van het land kan worden. ‘En nu wil men overgaan tot vervolging van een persoon die president van het land is. Anderen die moord hebben begaan, hebben amnestie gekregen. Zij zijn ook niet vervolgd. Nu wil men optreden tegen de persoon die president van het land is. De Amnestiewet wordt selectief toegepast en artikel 1 wordt buiten werking gesteld. Dit is verregaand en levensgevaarlijk,” zegt Kanhai. Hij benadrukt dat hij als advocaat zijn bezorgdheid heeft geuit. “Tot daar gaat mijn verantwoordelijkheid’, zegt Kanhai.

  Dus dan kan iedere moordenaar na het horen van zijn vonnis aan de rechter zeggen’,excuse me please edelachtbare,maar u heeft zo juist een vergissing gemaakt…’


  Maak melding

 34. Brunswijk had ik de laatste tijd verstandiger geacht, maar laat zich weer inpakken door een moordenaar die in paniek is, en nu als laatste redmiddel, zoveel mogelijk steun zoekt, zodat er weer een omstreden wet ingevoerd kan worden binnen 14 dagen, om een vonnis te voorkomen, en deze stomme marron gaat daar weer aan meewerken, Vandaar dit land vervloekt zal blijven, en niet vooruit komt.


  Maak melding

 35. Beste Manu

  Bouterse, Brunswijk…Dhoekie…Van der San,

  Met zulke leiders heb je als volk weinig toekomstperspectief.

  een dom corrupt zooitje ongeregeld die kritiek hebben op TOPJUSRIST Spong die in december Suriname werd uitgejaagd en zijn collega’s als honden afgeslacht zag worden door bovenstaande gajes.

  Suriname is werkelijk vervloekt,


  Maak melding

 36. Kanhai verdient niet alleen een godsvermogen voor zijn oneindige diensten aan Bouterse, maar als beloning en vriendendienst is zijn dochter Ashna Kanhai tijdens regering Bouterse 1 aangesteld als ambassadrice van Suriname in India..
  Ik weet niet of zij die functie nog steeds bekleedt, maar Kanhai heeft zo zijn redenen waarom hij meer dan alleen als raadsman loyaal is aan Bouterse….
  Toen Somohardjo nog deel uitmaakte vd coalitie tijdens Bouterse 1 was zijn levenspartner aangesteld als hoofd vd ambassade vertegenwoordiging in Indonesië..Dus nepotisme is ook Somohardjo niet vreemd..maar daar staat deze politicus al jaren om bekend..Enkele jaren geleden riep hij nog op een podium: MI DE BEREID FOE DEDE GI NDP..het kan verkeren in de politiek..
  Kanhai heeft ook een flinke boterham verdiend als een van de advocaten van Dino in de zaak waarvoor die nu in Amerika vastzit..Toen riep Kanhai ook dat Dino in de val was gelokt en dat zij hem vrij zouden krijgen..Hij wist echter niet dat Preet Bharara , de Amerikaanse officier van justitie, zich niet van de wijs liet brengen Door gasten zoals Eugene van der San en Sandew Hira..ik hoop dat de auditeur militair Roy Elgin een voorbeeld neemt aan deze top Amerikaanse district attorney….


  Maak melding

 37. Al draagt een aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding.

  Dom zijn zal altijd dom zijn blijven, ook als je op zeer hoge leeftijd een diploma behaald hebt.

  De daden, handelingen, uitspraken, enz van (een) bepaalde personen/persoon laten/laat zien dat als je uit een goot komt, je deze geur altijd zal blijven dragen.

  Er zijn mensen die wetten aan hun laars lappen en hun leugens voor waar zien en het volk dat willen wijs maken. Deze mensen zijn zeer gevaarlijk.

  Geldt voor veel mensen die zich deskundigen/geleerden in Suriname noemen.

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Niemand leeft boven een grondwet van een land. Een moordenaar = een moordenaar.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 38. 30 juni zal bepalend zijn voor het verdere verloop van de kwestie rond de moorden.Ook is 30 juni de dag dat we zullen weten hoe sterk de auditeur militair in zijn schoenen staat..Is hij in staat een juiste beoordeling te maken.30 JUNI zullen we weten uit welk houtje hij is gesneden.Het kan zo zijn dat hij door DDB of een van zijn maten is benaderd.??.Inderdaad een spannende tijd ….hoop het zo voor Suriname..dat er een keer komt..


  Maak melding

 39. @ Beste Henk,

  Inderdaad met dit zooitje vuilnis, heeft dit land weinig toekomstperspectief, er zal een grote bezem door dit land moeten, om al die criminelen en ongeschoolde corruptelingen op te ruimen, en mensen met een gezond verstand en normen en waarden hun plaats laten innemen, want de denkwijze van deze huidige padvinders zoals een Doekhi, van de San, Brunswijk, Bouterse Misikaba, Bouva, Simons enz. Enz. Is door en door verrot.


  Maak melding

 40. De hele zogenaamde discussie over wel of geen constitutionele crisis is gewoon om tijd te rekken en.de zaak te saboteren..Zoals Door de advocaat Essed en andere deskundigen ( ook hier op WKN) is gemeld, heeft de krijgsraad conform art 137 vd grondwet gehandeld..om in de termen vd paarse leeghoofden te praten: NEKS NO FOUT!!! Daarnaast zal geen enkel constitutioneel hof voorbij kunnen gaan aan art 144 lid 2 onder a en lid 3 van de grondwet..voor de inhoud hiervan verwijs ik naar grondwet van Suriname..
  Bouterse heeft nooit de intentie gehad om dit hof daadwerkelijk in te stellen, want zelfs als de rechters van dit hof zouden behoren tot zijn kamp,kunnen zij naar mijn bescheiden mening niet om deze artikelen heen..De amnestiewet is in alle opzichten een foute wet die nooit in DNA aangenomen had mogen worden..


  Maak melding

 41. Brunswijk ie niet zo goed bij zijn hoofd en moet niet serieus worden genomen met zijn amnestiewet kwestie.Trouwens hij heeft samen met Bouterse het land kapot gemaakt en zichzelf verrijkt.Ook Somohardjo was erbij de afgelopen 5 jaren.Deze mensen moeten zich schamen.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 42. Vanaf 1980 is het Surinaamsvolk gegijzeld: Waar of Nietwaar!?

  Ik zeg Nietwaar!

  Vanaf 1980 laat het Surinaamsvolk ZICH gijzelen door DEBIELE CRIMINELEN zoals ene onzekere Paraman en ga maar zo door met die criminele scribenten.

  Hier komt het weer:

  Een volk dat voor tirannen zwicht ………

  H. M. van Randwijk

  WEG MET DE MOORDENAARS EN HUN SYMPATHISANTEN.


  Maak melding

 43. Ah ha ha , boi is echt amusement ,zo zie je hoe laag Surinamers geschoold zijn, ongelooflijke domme redeneringen . Ik schaam me dood als een Surinamer , als ik lees hoe de zelfde figuren op deze forum met elkaar bekvechten, lowest level. Lager bestaat niet, onkan ,smaakloos , nonsence, .ik hou liever mezelve erbuiten , niet mijn nviau. Zielig


  Maak melding

 44. Op middenlang termijn komt er wat nieuws.
  Bouterse zal nog 3 jaar aan het roer staan.
  Er zijn partijen die graag mee willen regeren.
  Reshuffeling is op komst.
  Lony popelt om mee te regeren.
  Ineens heeft hij geen spijt dat amnestie verleend is.


  Maak melding

 45. Bravo is ook maar een veroordeelde. Of hij speelt nu een brilliant spel en dan heeft hij snel het politiek spectrum geleerd, of hij is gewoon dom en gaat voor eigen gewin. Vergeet niet hij is chantabel vanwege zijn eigen veroordeling in het buitenland…


  Maak melding

 46. @Robje-G-de-Desi-Slaaf :

  Bij toepassing STRAFRECHT en RECHTSPRAAK
  wordt NIET gepolderd ! ONAFHAKELIJKE RECHTERS VELLEN EEN OORDEEL, zij zijn DAARVOOR speciaal AANGESTELD !

  Bij de INTERPRETATIE van de REGELS van de GRONDWET, die VOOR gaan/ en staan BOVEN hetgeen
  is gesteld in GEWONE, DNA-WETTEN,
  wordt NIET GEPOLDERD !!!

  DE KRIJGSRAAD heeft, geheel volgens de regels in de GRONDWET( zie art 137 GW), besloten die Desi-amnestiewet, GEHEEL buiten TOEPASSING
  te VERKLAREN, mbt het 8 december strafproces !
  De Desi-amnestiewet strijdt met Grondrechten en de Krijgsraad heeft de bevoegdheid gegeven in de
  Grondwet dan een dergelijk besluit te nemen !

  De ontwerper van de amnestiewet, dhr Kanhai, bezit niet
  de staatsrechtelijke kennis om dit te voorzien. Hij heeft
  bij DDB, Simons en Bouva ten onrechte de opvatting doen postvatten dat DNA zonder meer een wet kan maken die ONAANTASTBAAR is, want vastgesteld door de wetgever !

  Deze steling van de raadsman is bijzonder ONJUIST,
  de eigen Grondwet en Internationale verdragen bepalen of een wet buiten toepassing kan worden verklaard of nietig wordt verklaard !!

  Ook de stelling dat internationale wetgeving en
  internationaal-rechtelijke uitspraken geen invloed
  hebbben op de rechtsspraak in Suriname is dan ook volkomen VALS !

  PS : ALLE misdadigers in Sranang straffen, OOK de (massa)moordenaars, zonder aanziens des persoons !

  LEVE DE RECHTSSTAAT SRANANG !!

  Er is geen constitutionele crisis, doch een persoonlijke
  crisis voor de president en voor zijn amnestie-predikende partijgenoten van de NDP !


  Maak melding

 47. @Srafu,
  Hebben wij het over de zelfde Robg .
  Ik heb vernomen dat hij een relatie had met je zus ???.
  Maar haar gedumpt heeft.
  En het heeft niet aan hem gelegen.
  Is dit waar en haat je hem daardoor.
  Kom op man er zijn nog ergere dingen op de wereld.


  Maak melding

 48. Het land is niet meer te redden. Het land is teruggeworpen naar het oerwoud tijdperk waar het recht van de sterkste geldt. Welke regering die na 2020 komt is niet in staat om het weer goed te maken. Er zullen etnische conflicten ontstaan waardoor het moederland gaat ingrijpen en op verzoek van de diverse bevolkingsgroepen een verdeling van het land zal ontstaan.

  Denk persoonlijk dat dat het beste is voor het land.
  Een land onafhankelijk met verschillende etniciteiten is een tikkende tijdbom, kijk maar goed om je heen als je daar bent !!!

  Mark my words !!!


  Maak melding

 49. @Henk Molenaar2016
  Deze boef is ook weer omgekocht door Bouterse.

  Wat een land, wat een moraal….
  ______________________________________________
  OLIEBOL,.. HENK MOLENAAR ,IEDEREEN,DIE ANDERS DENKT ALS JULLIE(REDIEMOESOES),IS IN JULLIE OGEN EEN BOEF…FLIKKER TOCH OP CORRUPTE/RACISTISCHE VHP er.


  Maak melding

 50. @Prat a kondre

  Ouwehoeren,..zoals jij moeten het land uitgeschopt worden,met pek en veren en een schop onder jullie reet.en WEGBLIJVEN.achterlijke BARA !


  Maak melding

 51. @ Ray
  Lees hier hoe de zwerver advocaat Kanhai liever de moordenaar vertrouwd en niet de rechter,belachelijk deze zwerver;
  Advocaat Irvin Kanhai heeft aan zijn cliënt, hoofdverdachte in het 8 decemberstrafproces, Desi Bouterse, te kennen gegeven, dat hij verontrust is over het terzijde stellen van artikel 1 van de gewijzigde Amnestiewet van 2012.
  ____________________________________________

  DOMME IDIOOT JIJ VALT EEN ADVOCAAT AAN DIE ZIJN WERK DOET, (bang?),dat is het stomste wat je kan doen in een democratie,..waar jullie de mond vol van hebben.


  Maak melding

 52. @Henk Molenaar2016
  Beste Koos,

  Suriname is door en door verrot, dat blijkt nu weer.

  Het is het lachertje van Zuid Amerika.

  En alle Surinamers vinden het wel prima zo.

  Het is echt ongelofelijk.
  _____________________________________________
  Ja hoor,..alle Surinamers zijn dom,..alleen PANNEKOEK HENK MOLENAAR IS SLIM…jij bent het lachertje op dit forum.stomme EZEL !!!


  Maak melding

 53. Kan een man zoveel kinderen verzorgen? En ze normen en waarden bijbrengen die je zelfs niet hebt?Wat worden deze de aanstaande boeven?


  Maak melding

 54. @ Robinho
  “Toen Somohardjo nog deel uitmaakte vd coalitie tijdens Bouterse 1 was zijn levenspartner aangesteld als hoofd vd ambassade vertegenwoordiging in Indonesië..Dus nepotisme is ook Somohardjo niet vreemd..maar daar staat deze politicus al jaren om bekend..Enkele jaren geleden riep hij nog op een podium: MI DE BEREID FOE DEDE GI NDP..het kan verkeren in de politiek’.

  Toen een Romeinse keizer (Tiberius of Nero?)lange tijd ziek was, riep een van zijn consuls een van hun goden aan en hij zei:
  ” O, God, maak hem beter, ik wil mijn leven geven als hij maar beter wordt.”
  Hij werd beter.
  De keizer ging naar de consul en bedankte hem, maar zei hij:
  “je weet wat je beloofd hebt”
  En het geschiedde.
  Hopelijk kent Somo dit verhaal (niet)


  Maak melding

 55. Wanneer is het volgende NDP-feestje van Desi met zijn
  blije achterban,
  BLIJ dat HIJ, Desi, de macht, van het door hem FAILLIET gemaakte Sranang, heeft overgedragen aan het
  IMF-CIA-DEA-circus !!

  A DONG DI UN DONG !

  STOP SLAVERY IN SURINAM, NOW !!!


  Maak melding

 56. Volgens Belfort smelly belly heeft Brunsie duidelyk gezegt dat hy niet er aan meedoet om bouterse te steunen.
  Zelf begryp ik ek geen ene moer meer van.
  TIME WIL TELL.


  Maak melding

 57. Geachte heer Henk Molenaar en andere reageerders,

  Met grote verbazing,merk ik dat veel onderwerpen op dit forum in een politieke,sentimentele hoek worden gestuwd door de reageerders. Voorbeelden genoeg. Opvallend is dat wij schelden, vloeken, beschuldigen en van alles en nog wat roepen, maar de kern van deze zaak uit het oog verliezen. Maar willen wij een goede mening op deze zaak (de uitspraak van de Krijgsraad over de Amnestiewet) geven, heb ik een tip. Lees a.u.b. artikel 144 van de Surinaamse Grondwet aandachtig.De Surinaamse Grondwet is net als de grondwetten van veel andere landen duidelijk: Een Constitutioneel Hof toetst de gemaakte wetten aan de Grondwet. Dus het Const. Hof zegt of een wet of delen van een wet mag/mogen worden toegepast. Vele regeringen van Suriname vonden het NIET nodig dat een Const. Hof werd ingesteld. Maar lezen jullie artikel 144 GW aub. No mek sma law joe! Ook de heer Spong niet.
  Lesi nanga joe egi ai! Kennis= macht.
  Ik ben niet paars, groen, oranje of geel. Ik ben een jonge Surinaamse jurist die leest wat in de wet geschreven staat.


  Maak melding

 58. Brunswijk je begrijpt het!! Wanneer het op aankomt dan steunen de creolen elkaar. Laten wij Creolen(exclusief mix want die zijn geen echte Creolen!)een Vuist maken en ons land bevrijden van die parasieten die ons vredige land al 148 jaar ruïneren!


  Maak melding

 59. @ Fri …” je bent een jonge Surinaamse jurist, die leest wat in de wet geschreven staat.” Bestaat de Surinaamse Grondwet slechts uit één { 1 } artikel … artikel 144?

  De uitleg van Drs. Boldewijn bij Pipel Fm { bakana boskopu } is nonsens, rommel, ondoordacht?
  Als ” jurist ” zijnde, zou je beter moeten weten. Lees verder wat in de Surinaamse Grondwet staat of raadpleeg Drs. Boldewijn voor verduidelijking. Je bent zeker gebrainwashed door Mr. Sam Polanen …. sari tori!


  Maak melding

 60. @ NAMIE zegt ” Brunswijk je begrijpt het!! Wanneer het op aankomt dan steunen de creolen elkaar. Laten wij Creolen(exclusief mix want die zijn geen echte Creolen!)een Vuist maken ….. ”

  @ NAMIE … Brunswijk begrijpt niks! Wat Brunswijk wel begrijpt is dat jij @ NAMIE, een onverbeterlijke racist bent.

  @ NAMIE … je bent het oudste kleinkind van WODAN.
  Kerel … wist je niet , weet je niet dat de creoolse bevolkingsgroep verschrikkelijk verdeeld is. Wij, creolen,
  { ik ben meer creool dan jij NAMIE } zijn net krabben in een ton. We gunnen elkaar het daglicht niet. Probeer niet de creolen op te hitsen tegen onze hindoestaanse broers en zussen, ooms en tantes.

  @ NAMIE …. keba … keba … kaba … kaba, mi e bar’ joe!


  Maak melding

 61. Brunswijk kan zelf voor het e.e.a. vervolgd worden, dus ook hij heeft die Amnestiewet nodig.
  Deze 2 kafrie’s hebben het land volledig gekafrieseerd: criminal republic of Suriname.


  Maak melding

 62. Natuurlijk moet Brunswijck achter de Amnestiewet staan. Hij heeft destijds uit opportunistische overwegingen ingestemd. Als hij zich nu zou uitspreken tegen deze wet, zou hij zijn domheid wel heel erg etaleren. Brunswijck behoort net als Doekhie tot de categorie dommer dan dom!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.