Surinaamse parlementariër die militairen inzet staat alleen

29

PARAMARIBO, jun – Door in militair groen gestoken mannen thuis opgehaald worden. Het is het soort materiaal waar menig gruwelrelaas uit het Suriname van de jaren tachtig van gesponnen is. Wie dacht dat Suriname het dood en begraven had, moet parlementariër Mahinder Jogi (VHP!) maar eens met ruzie zoeken. Gelukkig neemt de partij nu afstand.

Jogi heeft militairen te hulp geroepen in een zakelijk conflict met een burger. Volgens de politicus kon dit na een mondeling verzoek aan zijn “vriend”, minister Ronni Benschop van Defensie. De VHP zegt in een verklaring te staan voor rechtsstatelijkheid en zich daarvoor te zullen blijven inzetten. “Dit biedt rechtszekerheid aan, hetgeen een conditie is voor een gezonde ontwikkeling van onze samenleving en biedt bovendien eenieder gelijke kansen op bescherming door het recht.”, stelt de partij.

Volgens de VHP past misbruik van bevoegdheden niet in haar beleid. “De VHP erkent het primaat van het recht en doet derhalve een beroep op eenieder om bij het zoeken naar oplossingen in conflicten wet en recht in acht te nemen. Gezien deze zaak afspeelt in een privé en civielrechtelijke sfeer, distantieert de VHP zich van deze zaak en kijkt uit naar het resultaat van het onafhankelijke onderzoek van de politie.” Benschop zwijgt als het graf.

Bekijk ook:

29 REACTIES

 1. Deze jogi moeten ze wegjagen hij is ook een boef hij heeft veel percelen in saramaca verovert van de staat toen hij aan macht was ik vind van gewoon jogi achter de tralie plaatsen samen met bouta boefdraad allemaal vieze mensen schurken


  Maak melding

 2. Ik ben fan van Jogi. Hij voert goed oppositie en durft zaken aan de kaak te stellen..Maar zoals hij zelf in een interview verklaarde heeft hij minister Benschop “gewoon” gevraagd om te bemiddelen..Ik vraag me af of er bij beide heren op dat moment sprake was van een kortsluiting in hun hersenen. Jogi zegt dat hij en “Bensje” vrienden van elkaar zijn en dat hij er geen politiezaak van wilde maken.
  Ik vind dat zowel Jogi als Benschop uit hun functie zouden moeten worden ontheven..
  Jogi is nu als parlementarier zeer kwetsbaar en dat kan verlammend werken op zijn functioneren..Benschop kan machtsmisbruik worden verweten omdat hij de militairen op de aannemer heeft afgestuurd.
  De VHP doet er goed aan zich te distantiëren van de handelswijze van Jogi en Door te zeggen dat zij het politioneel onderzoek afwachten..IEDEREEN..ONGEACHT VAN WELKE POLITIEKE PARTIJ HIJ/ZIJ IS , EN OF DE PERSOON MOU BIJ DE COALITIE OF DE OPPOSITIE BEHOORT, MOET AANGEPAKT WORDEN EN INDIEN SCHULD IS BEWEZEN WORDEN VERVOLGD CQ ONTHEVEN UIT ZIJN FUNCTIE..ALLEEN ZO KAN HET POLITIEKE KLIMAAT WORDEN GEZUIVERD VAN IMMORELE FIGUREN..HET MOREEL VERVAL IN SURINAME KAN ALLEEN OP DIE MANIER EEN HALT WORDEN TOEGEROEPEN!!


  Maak melding

 3. En daar zijn onze militairen wel goed voor hè ?
  De VHP en oppositie maken misbruik van dit instituut en willen hen berechten (8 Dec proces), of anders gebruiken om hun zaakjes als deze op te lossen.

  Maar ik vind deze minister van Defensie (Benschop) ook een zeer slappe vent die zich laat misbruiken door Jogi.

  Bouterse moet Benschop op het matje roepen om rekenschap te geven over dit akkefietje !

  En Jogi ? Die moet 160 zweepslagen met de wel bekende bullepees uit de jaren ’80 krijgen, en het liefst uitgevoerd door een militair !

  Jogi heeft een zeer grote bek in het parlement, maar prive kan hij z’n zaakjes niet op orde krijgen en houden.

  Ik ben bang voor Chandrika want het zou zomaar eens kunnen gebeuren, dat op een dag Jogi opdracht geeft aan de militairen om Chaan van z’n bed te lichten en hem uit te schakelen.

  Sheriff watch your friends & steps. U zijt gewaarschuwd !


  Maak melding

 4. Hahahahahahahaha het is je reinste Parijse revolutie. Als ik elders op de wereld woonde zou ik dit verhaaaaaal nog heel serieus hebben genomen. Bij sommige jokers heiligt het doel de middelen ALTIJD. Dede skin libi bro.


  Maak melding

 5. Heel dom van Jogi om een zakelijk of niet zakelijk probleem op deze manier aan te pakken.
  Het geeft minimaal de indruk dat hij geen goed inzicht heeft in verhoudingen en niet schuwt misbruik van positie en macht te maken.

  Het zou Jogi sieren vrijwillig terug te treden.
  Indien later blijkt dat hij niet correct gehandeld heeft zal de VHP hem moeten laten terug treden of royeren wat de gevolgen ook zijn.

  Indien Benschop echt een vriend is is het van hem zelfs oliedom om manschappen in te zetten voor een dergelijke bemiddeling. Het is niet ethisch dat te doen en toont een enorm gebrek aan inschattingsvermogen van de effecten.
  Het kan natuurlijk ook zijn dat Jogi er door Bensschop is ingeluisd het geen Jogi tot iemand maakt die per omgaande uit de politiek verwijderd moet worden of maar meter over kan lopen naar de NDP.

  Een goede minister zou Benschop wegens vermoed machtsmisbruik tijdens onderzoek tijdelijk buiten functie moeten plaatsen.


  Maak melding

 6. JoJo

  Heel dom van Jogi om een zakelijk of niet zakelijk probleem op deze manier aan te pakken.
  Het geeft minimaal de indruk dat hij geen goed inzicht heeft in verhoudingen en niet schuwt misbruik van positie en macht te maken.
  =
  Tje poti,
  Jojo kent Jogi the bear erg slecht.
  Ergo,
  Jogi gaat NERGENS!!!
  Wi sabi a tesi nanga a smeri.
  Na djaso wi e libi!


  Maak melding

 7. chan, verwijder die jogi per direct. Het gaat je reputatie schaden. En andere politieke partijen gaan daar misbruik van maken. Als je hem niet verwijder en of royeer, dan ben jij je gezag kwijt en wordt je niet meer serieus genomen.

  Jogi is de spion van DDB via Benschop. Alle info van VHP speelt jogi door aan de DDB via Benschop. Zo zie je dat de paarse bende overal in de politiek en maatschappij is geinfiltreerd


  Maak melding

 8. @ Hr. Jogi, ongelooflijk dom niet onmiddelijk aangifte te doen wegens oplichting. Nu ben je tegen wil en dank schietschijf geworden, daardoor berokken je jezelf en je partij veel schade.

  @ Hr. Jogi, u bent haantje de voorste om uw ” politieke tegenstanders ” de wacht aan te zeggen. U heeft uw mond vol van corruptie en vriendjespolitiek. Welnu, hr.Jogi, geef het goede voorbeeld, biedt het surinaams volk uw excuses en ga rustig rentenieren in het mooiste district van Suriname, Saramacca. Blijf op afstand de politiek volgen.


  Maak melding

 9. @Paraman

  Ik vrees het met u eens te moeten zijn. Jogi is een eng figuur alleen moet er keihard bewijs zijn om zekere uitspraken te doen.

  @ Snel

  Ook uw reactie snijd hout. Het zou verstandig zijn dat Santhoki Jogi minimaal verbied ergens namens de VHP welke daad dan ook te verrichten en zodra zin indiscretie 100% duidelijk is hem uit de VHP te verwijderen.
  De man is een lopen risico en een focuspunt voor politieke opponenten. Het is zie of men zelfreinigend kan functioneren.
  De geloofwaardigheid van Jogi is heel ernstig gereduceerd.


  Maak melding

 10. @Robinho.
  Ik ben het helemaal met jou eens.
  Zo transparant mogelyk optreden.
  Jogi vind ik ook in zn bedrevenheidgoed maar dit kan niet.
  Zo handeld MEN in suriname,MACHTSVERTOON aan de orde van de dag.
  Santokhi distantieert zich en wacht af.
  Ik sta nergens meer van te kyken als t over su gaat.
  Het lykt of ik naar een cowboyfilm zit te kyken waar ik trouwens gek op ben,maar geef myn portie maar aan fiki


  Maak melding

 11. ik denk dat er nog meer leden van de v.h.p. besmet zijn met het paarse virus dan Jogi Beer.
  Ach wie is tegenwoordig te vertrouwen.

  Conclusie; de tijd zal het leren en er komt nog meer boven water.
  Shame, Shame, Shame and Scandel!!!!


  Maak melding

 12. Goed zo VHP,blij dat jullie een partij zijn waar lulligheden niet onbesproken blijven en het publiek op de hoogte worden gehouden .
  En dat jogi weg moet,dat is wel veel gevraagd , want hij is wel degene die het meest durft te vragen in DNA .Ongestraft mag hij niet blijven na deze blunder ,hem een waarschuwing geven enop de vingers tikken.
  En nu de orde van de dag.
  degenen die schreeuwen dat jogi weg moet ,aan hun wil vragen hoelang het nog nog in beslag gaat nemen eer de moordenaars,corruptelingen,verraders,coupplegers amnestie bedelaars etc…uit de ndp gezet worden. Het is al 36 jaar en nu hebben wij het IMF probleem erbij.


  Maak melding

 13. Tja,dan maar royeren en terugroepen die jogi!!het stokwoordje van de vhp is ‘GOED BESTUUR”nu is de man met de “HOED”aan zet.just smile


  Maak melding

 14. Iedereen mist het punt. Het was een waarschuwing aan Bouterse dat de militairen het niet voor hem gaan opnemen!!! Op hen hoeft hij dus niet te rekenen!! Gelukkig maar.


  Maak melding

 15. Hij heeft zelf toegegeven dat hij de minister van defensie heeft gevraagd om hem bij te staan ….
  Dus waar praten we over?
  Beiden moeten bedanken, onbetrouwbaar, en machtsmisbruik..


  Maak melding

 16. Fout is fout.
  Je bent geen god en om nou te roepen dat Jogi Boutamang is is een hand vol lucht.
  By nader inzien denk ik dat er meteen actie ondernomen moet worden.
  Wie is zo dom om anno vandaag de dag een vriend n.b. Minister van Defensie ook zo’n oellewapper zoiets te vragen.
  Hoe dom kan je zyn.
  E set a torie djiemie en die Benschop hersenloze paardevyg gaat dat ook nog doen.
  Echt Clint Eastwood dja.
  Cowboy oftewel kaboi.
  Who has the gun wins.


  Maak melding

 17. Jogi heeft wel misbruik gemaakt van het leger, maar niet in die mate als andere politieke figuren die het leger opdracht hebben gegeven om personen waar zij mee in de clinch zaten op de ‘vlucht’ dood te schieten en die politiekefiguren hebben tot op de dag van vandaag geen seconde straf ondergaan.

  Overigens vind ik de manier, waarop de VHP dit geval Jogi.aanpakt, de juiste; de politie moet onderzoeken of er strafbare handelingen zijn gepleegd en als dat zo is, moeten zowel Jogi als Benschoo gestraft worden. Eaarvdevstrafbuit moet bestaan moet door de rechter en de VHP bepaald worden.


  Maak melding

 18. @Henkes.
  Ik snap jou wel maar fout is fout.
  Doordat er heel veel speelt in SU kykt men niet meer naar wat serieus is of niet.
  De houding van vhp is niet scherp genoeg.
  Waarom zou Tjan Jogi naar huis sturen die denk aan Sapoen en Dikan.
  Rechterlyk bevel genegeerd dus hoef ik ook niet streng op te treden.


  Maak melding

 19. @henri55,

  Wacht nou maar het politierapport af.
  Bovendien ben ik blij dat Bouterse hierdoor de message heeft gekregen dat het leger niet zijn kant gaat kiezen als hij de politie inzet om op demonstranten te schieten met traangas en rubbereb kogels..


  Maak melding

 20. OPMERKELIJK:Vhp aan vernieuwing toe.vraagt er een om te bemiddelen aan zijn vriend de minister. Dagen daarna neemt hij de advocaat in de arm die gelieerd is aan ndp.Staan er dingen te gebeuren binnen de vhp,hebben ze ook straks een beroep te doen op de terugroepwet. Sommigen voelen nu al nattigheid en vrezen hun ambt als parlementariër te verliezen want behouden willen ze dat voor hun zelfverijking en als het niet via de vhp kan dan maar de overstap naar de ndp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.