Canada: roof en wetteloosheid in Oost Suriname

61

PARAMARIBO/TORONTO, 14 jun – “Roof en wetteloosheid vormen een probleem in Albina en Moengo en langs de Oost-Westverbinding tussen Paramaribo en Albina.” Dit stelt de Canadese regering in een reisadvies voor Suriname.

Vooral buitenlanders zouden doelwit zijn. Canadezen die naar Suriname afreizen doen dit “op eigen risico.” Ook de Palmentuin in Paramaribo wordt genoemd als een riskante plek voor buitenlanders. Vooral in de avonduren zou het er niet veilig zijn, “vanwege illegale activiteiten en het ontbreken van politietoezicht.” Canadezen moeten bedacht zijn op geweldsmisdrijven en kruimeldiefstal.

Zakkenrollen en diefstal zouden vaker voorkomen in Paramaribo en omgeving. Vooral bij de voornaamste zaken- en winkelwijken is het oppassen geblazen. “Zorg er steeds voor dat uw persoonlijke bezittingen, paspoorten en reisdocumenten, veilig zijn bewaard. Toon geen tekenen van welvaart. Vermijd het alleen lopen in de avonduren buiten de nabijheid van grote hotels”, meldt de Canadese regering.

Bekijk ook:

61 REACTIES

 1. Logisch. Roof- en plunderpresident aan het roer. Hij en zijn inner circle hebben het land leeg geroofd en leeg geplunderd. Legaal hebben deze LIJDERS haar eigen bevolking geroofd en illegaal doet de dievengilde en de roofgilde ook zijn duitje in het zak. Hoe zegt men dat weer: men neemt de kleur van zijn omgeving over. Baas en zijn criminele gilde hebben een criminele omgeving in Suriname gecreëerd en daarin acteren zijn adepten in het kwaad.


  Maak melding

 2. Zeer terecht dat een regering haar onderdanen attendeert op mogelijke gevaren in het buitenland. In Suriname mag men blij zijn dat er geen negatief reisadvies is/wordt gegeven.


  Maak melding

 3. Is dat alleen in het oosten het geval?Ik denk dat het in de stad niet veel beter gaat.We hebben nu een zwaargewicht op J en P(zeker 160 kg schoon aan de haak),maar de criminaliteit neemt met rasse schreden toe. De regering kijkt als de lamme naar de misdaden.Het volk leeft elke dag in angst om beroofd te worden.Als de ministers alleen als stoelverwarmers functioneren moeten ze maar plaats maken voor integere personen.


  Maak melding

 4. Niet alleen in de Palmentuin maar ook bij de Centrale Markt tiert het welig van de illegale activiteiten. Zelfs de politie waagt zich daar niet te vertonen.
  Het is net als dat filmpje en liedje van 10 CC over Jamaica.


  Maak melding

 5. Wat een afgang voor Suriname !
  En het wordt met de dag erger!
  U
  @Get a life
  Je baasje weet alles over reisadviezen hoor.
  Hij weet precies welke landen hij moet ontwijken om niet opgepakt te worden.


  Maak melding

 6. Buiten gewoon triest dat beleidsmakers niet inzien dat één van de bronnen van inkomen, vooral als je dat goed op pakt met weinig investering, kan floreren. Dat wordt kapot gemaakt alleen om één persoon zijn hachje te redden.
  Gaat het nou om Suriname bovenop te helpen of gaat het om iets anders. GA TOCH WEG LAAT HET OVER AAN ZIJ DIE WEL VAN AANPAKKEN WETEN.


  Maak melding

 7. Wat een stemmingmakerij. Als je naar de desbetreffende website gaat van de Canadese overheid dan zie je dat deze waarschuwing gegeven wordt voor heel Zuid Amerika. Er wordt alleen maar aangegeven extra alert te zijn. Zelfs Frankrijk behoort tot 1 van de landen waar je extra alert moet zijn. Maar dit is natuurlijk allemaal weer koren op de molen van de oppositie. Surinamers weten al decennia dat je s ‘nachts niet alleen door de palmentuin moet lopen.


  Maak melding

 8. DE PUINHOPEN VAN 5 JAAR BOUTERSE.

  Beste mensen.

  men hoeft geen ALBERT EINSTEIN te zijn om te kunnen inzien dat toerisme een belangerijke bron van inkomen kan zijn vr een land.. in suriname heeft men dat nog niet door..

  als men in it binnenstad van suriname loopt is het alsof de tyd is stil blijven staan.. er is nix wat toerristen aantrekt.. geen blikvanger no wang nix beste mensen.. heb ik het nog niet eens over de criminaliteit… ik vind de binnenstad goor.

  ik hoop dat men er spoedig wat aan zal doen om het meer toerristisch aantrekkelijk zal doen maken.


  Maak melding

 9. @ Paul
  Surinamers weten al decennia dat je s ‘nachts niet alleen door de palmentuin moet lopen.

  Als ze dat weten is de vraag waarom de overheid, Justitie, dar niet aanwezig is m de zogenaamde helden van Suriname een kopje kleiner te maken?
  Lood en of koper zouden ze moeten deze honden voelen in plat van bankbiljetten.


  Maak melding

 10. Een nieuw dieptepunt bereikt voor Suriname. Voor de regering Bouterse misschien wel een hoogtepunt. Wat kun je verwachten als een crimineel aan de macht is en alleen rovers om zich heen verzamelt.


  Maak melding

 11. Suriname staat nu echt op de kaart!!

  Jamaica had DDB eerder voor Crimineel uitgemaakt. Nu volgt Canada met een dodelijk verhaal voor het toerisme.
  De effecten zullen een zeer negatief effect hebben. Andere landen zullen hun burgers ook waarschuwen.

  Vraag me af hoe het IMF over deze ontwikkeling kijkt,
  gelet op het feit dat dit ook als bron van de afbetaling van de schuld wordt gezien.

  Misschien moeten ze Paraman op missie sturen, hihi


  Maak melding

 12. Ou! @ivanof of Limburg, ik wilde ook zeggen dat ik de binnenstad goor vindt, maar ik wilde daarin niet alleen zijn. Ik vind het triest hoe de binnenstad eruit ziet. dieptriest. (This is not America!) sting he? This is not Paramaribo.


  Maak melding

 13. The land of my birth,

  All nations greater for their trials, we must face the test of time. That our people they are strong and we are going to get along. Though some people say we are poor, but the progress you make, my friend is not always how rich you are.
  Let us stop for a minute, count our blessing one by one. We should never be disloyal, but stand up and keep strong.

  Miss tourist, Mister tourist leave your land and come. And have a bath in the warm, warm sun. You will be a happier one in the land of the rising sun.


  Maak melding

 14. -Brunswijk en Belfort, wat hebben jullie nu te zeggen???? Ik ben blij dat de buitenlanders nu echt gewaarschuwd worden om ver weg te blijven van Suriname.


  Maak melding

 15. Vreemd dat de kranten geen touristen berovingen melden. Zij melden wel winnkeliers berovingen en gewapende huis invasies. De dieven ijzer voor de ramen en deuren zijn stille getuigen van de onveiligheid. Maar die zijn er al jaren op zijn plaats.

  Het is meestal zo dat de armer de bevolking wordt meer criminalitijd is. Niet dat je geen eerlijke arme mensen hebt. Er moet werk komen voor de ongeschoolden. Het probleem is dat de ondernemers geen geld hebben om te investeren. Hun geld zit vast bij de overheid en dezelfde overheid geeft hun geen projecten om uit te voeren.

  Jammer dat de bevolking zo in de pinarie zit. Maar ze weigeren de corupte regering naar nuis te sturen zolang ze het voedsel pakket krijgen.


  Maak melding

 16. De hele wereld is getuige van de misdaadvloek die de oerdomme paars arm materieel als geestelijk verworden zombies verdienen als gevolg voor het willens en wetens stemmen op misdadigers. Hun soso lobi lijder, wiens zoon en stiefzoon ook slachtoffer zijn van de misdaadvloek. Sinds 2010 blijven misdaad en moord gevallen stijgen, naast verdere corruptie en uitbuiting door de zittende misdadigers en paars corrupte marionetten. Na soso ka e go kong


  Maak melding

 17. Vroeger zegt men het vaakst , oost-west thuis best , en nu 😂🔫.
  Straks noord-zuid buit kwijt.

  Cananada heeft gelijk er zullen nog meerdere landen volgen. Let maar op. En meneer Voigt van de slm voelt het hete beschuldiging aan zijn adres al, dus hij neemt ontslag.


  Maak melding

 18. Two wrongs do not make one right, Canada heeft zeer zeker een punt, maar is zelf een nog grotere GOUDROVERRRRR!
  De uitbuiter gaat nooit vrij uit.


  Maak melding

 19. Venezuela toestanden in Suri-Bai, overduidelijk dat ons mooi land naar de klote is.
  Sarie, Torie baja… hoe lang nog.

  Binnen kort ook Kinderprostitutie!!!!!!
  Waar gaan wij naar toe.


  Maak melding

 20. Het advies van Canada ziet er heel anders uit, maar waterkant kopieert alles klakkeloos van die stigmatiserende media van Suriname… Ga zelf lezen ipv de media zoals waterkant blindelings te geloven…. Ze gaan dit zeker niet toelaten, die koeli,s van waterkant….


  Maak melding

 21. Promotie van toerisme in SME is pure opportunistische kortzichtigheid. Eerst orde op alle zaken stellen. Minister van JusPol wil liever auto van 60.000 U$ en op het ministerie met haar flapkut spelen. Staatsgreep heeft o.a. gezorgd voor moreel verval en stijgende criminaliteit. Oost-West-verbinding is inderdaad een riskante route geworden door toedoen van ddb brunswijk en somo.


  Maak melding

 22. Jullie kunnen me wat reageerders op waterkant. Blijven jullie maar lekker aan de kant of op je zeepkist staan schuimbekken.


  Maak melding

 23. Ik vind het beschamend dat alles over 1 kam wordt geschoren ,het is een wereldwijde beledeging voor de mensen die werken en geen criminelen activiteiten ondernemen en er totaal niets aan kunnen veranderen of kunnen doen zonder overheid om dat de stelregel is dat burgers geen eigen rechter mogen spelen….als er iemand van de politiek dit leest en karakter toont zou ik de ambassadeur op het matje roepen en excuses van hem vragen ,er zijn vele redenen dat het slecht gaat met suriname ….naar wie zijn zei om over suriname te oordelen …ze hebben zich neutraal op te stellen en zich niet te bemoeien met wat er in dit land gebeurd. …ze moeten zich schamen om dit naar buiten te brengen ook al zou het zo zijn dan hebben ze hun mond te houden over de inwoners van suriname. ..punt


  Maak melding

 24. @ Peter,

  De mensen die werken en op een eerlijke manier aan hun geld komen weten dat deze boodschap niet aan hun geadresseerd is.

  Ik denk dat ze blij zijn met de oproep omdat de regering al lange tijd een toestand van rechteloosheid van deze mensen laat voortbestaan.

  Het zijn deze hardwerkende mensen die lijden onder de criminaliteit, diefstal, roofovervallen e.d.


  Maak melding

 25. Elk land heeft recht zijn burger te waarschuwen voor desbetreffende landen waar veiligheid in geding zijn.su is een van die landen waar criminaliteit hoog zijn.je leest dagelijks in de kranten roof,moord enz….en politie doen niet veel of hebben geen vervoer of zijn onderbezet..80%van de gevangenis wordt bevolking met Marrons gratis bruinebonen met zoutvlees.er moet nog meer landen negatieve reisadvies geven..su is niet meer veilig..


  Maak melding

 26. Suriname wil ze toeristische land promoten..eerst huiswerk doen veiligheid,klandvriendelijkheid,na 9 uur vliegen kom je op Zanderij 2uur staan in de rij voor controle net of je een crimineel bent..er reizen veel oudere mensen die moeten formulier vullen met al die rare vragen ..sommige zijn niet in staat lezen en schrijven.. schandalig..toeristische als je beetje pech hebt wordt je ook nog beroofd


  Maak melding

 27. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ……ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID……TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  SURINAME dringend aan POSITIEVE VERANDERING toe!

  Het wordt TIJD dat er een NIEUWE INTEGERE PRESIDENT wordt gekozen die als Goed voorbeeld voor het hele volk kan dienen, en het land bestuurd wordt door mensen die eerlijk en betrouwbaar zijn. Wat deze president ook onderneemt het zal niet werken!
  Er kan pas weer Hoop zijn voor Suriname als er een andere Volksleider komt.

  Als het weer beter met het land gaat dan ook zorgen dat er een Eenheidsbeeld/monument komt die de Eenheid van de vele diverse bevolkingsgroepen uitdraagt, en de Saamhorigheid! En er ook een Nationale feestdag ingevoerd wordt voor alle bevolkingsgroepen!

  VOLK VAN SURINAME maak goed gebruik van je MULTICULTURELE RIJKDOM, en ook van de VRUCHTBARE GROND en de PRACHTIGE NATUUR!
  Laat door jullie LIEFDE en DANKBAARHEID aan MOEDER AARDE en Gevoel van Rechtvaardigheid het land weer POSITIEVE ENERGIE uit gaan STRALEN!

  De Sfeer en Energie van een land wordt grotendeels ook bepaald door de GEEST- en WILSKRACHT van het volk!

  Er hoort dringend een ZUIVERE FRISSE WIND te gaan waaien door het land!

  MESSAGE and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 28. Suri mensen waren al blind. Blijven blind. Hun ogen gaat nooit open gaan eenmaal scheid gegeten zal blijven herhalen dus alleen hopen voor ooit beters hoewel het nooit beter gaat worden wie ook aan macht komt.

  Enige hoop is voer snel corruptiewet in dat voor arm en rijk geld. Dan komt wel een beginnende lichtpunt dat tenmiste een begin voor de mensheid in su wordt


  Maak melding

 29. Hiep hoera ..ik neem je het niet kwalijk…ik en ik denk met mij velen doen het zelfde…wachten tot er meer rust en stabiliteit is.Ik denk dat ingezetenen het ook doen..effe niks..de kat uit de boom kijken…of het er nog van komt is de vraag..


  Maak melding

 30. Voor heel zuid-amerika… ja dat zegt toch wat?En voor Frankrijk heeft meer te maken met evt.aanslagen..In Suriname is het van de top naar beneden.Hoef het allemaal niet op te sommen het Stinkt (Uitzonderingen nagelaten.).


  Maak melding

 31. In en in triest..Suriname heeft zoveel potentie om uit te groeien tot een welvarend land..maar de mentaliteit..wat verwacht je als de bestuurders zich op zo een manier etaleren en gedragen?Suriname gaat geen stap vooruit..alles wordt door de machthebbers geroofd en gestolen.Alleen voor eigen gewin…Omdat het mijn land is en ik heb er familie..maar anders had ik daar niks te zoeken.Toeristen aantrekken..have a heart…er is niets te zien.Dan een gezegend briesje dat je komt toewaaien zodra je bent gearriveerd.Hadden ze dat ook kunnen stelen..hadden ze het ook gedaan..ZO ZIELIG..!!


  Maak melding

 32. Inderdaad zeer slechte reclame maar ook dit heeft Suriname over zichzelf gebracht.

  Ik moet ook met pijn in mijn hart zeggen dat het negatieve reisadvies van Canada klopt tot in de puntjes!!

  Suriname is verworden tot een Rovernest met een compleet Murw geslagen bevolking waar sommige sterven van de honger en armoede!


  Maak melding

 33. Naar Frankrijk moet je niet kijken, dat land heeft een compleet ander imago en voorkomen dan Suriname. Een land dat niet niemand kent en veelal door mensen die het wel kennen als het Haiti van Zuid-Amerika word gezien!!


  Maak melding

 34. Naar Frankrijk moet je niet kijken, dat land heeft een compleet ander imago en voorkomen dan Suriname. Een land dat niet niemand kent en veelal door mensen die het wel kennen als het Haiti van Zuid-Amerika word gezien!!


  Maak melding

 35. @ Damsco,

  Er wordt niets geroofd door de Canadezen! Zij dragen keurig hun belastingen af aan het land. Doen die illegale djoeka-goudrovers dat ook? Over rovers gesproken.


  Maak melding

 36. De soep wordt echt niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend. Canada heeft alleen aangegeven dat er bepaalde gebieden in Suriname onveilig zijn. Dat is wat anders dan een negatief reisadvies.


  Maak melding

 37. Toen Frederik Forsythe voor zijn fictie boekje Avenger (2003) een locatie voor een zuid Amerikaanse boevenstaat nodig had projecteerde hij die ten oosten van de Pont naar Meerzorg in Oost Suriname onder de naam San Martin.

  Kan geen toeval zijn.


  Maak melding

 38. De afgelopen zes jaar is roof en wetteloosheid in Suriname ongeveer gelegaliseerd. Maar al die tijd hebben de Surinamers liggen slapen!


  Maak melding

 39. Pfff ff niet meer op vakantie daaro… Ibiza Is leuk en goedkoop en ik hoef niet lang te reizen voor 450 euro zit ik twee weken drie sterren all in in een hotel op de 32ste verdieping met uitzicht op het strand en het strand op 5 meter afstand.


  Maak melding

 40. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN RECHTVAARDIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Kracht en Wijsheid van de vrouw Wereldwijd nodig!

  Vrouwen van Suriname en afkomstig van alle bevolkingsgroepen die Suriname kent.
  Laat Nu ook van je horen, en laat je ook zien!
  Suriname heeft vooral in deze tijd van grote crisis ook jullie Wijsheid en Kracht hard nodig. Laat dus niet alles van de politiek afhankelijk zijn.
  Door een crisis kunnen vaak ook weer mooie nieuwe initiatieven worden genomen, en mooie ideeen worden geboren.

  Multicultureel Samen Creatief aan het werk gaan schept Verbinding, en werkt ook Vruchtbaar, en dient ook als voorbeeld voor de jongere generatie.
  Laat het land dus niet aan het vele verval ondergaan , en hou vooral ook het Moraal en het Vertrouwen in stand.

  Op de Kracht en Wijsheid van de Vrouw wordt nu wereldwijd dringend een beroep gedaan!
  Hopelijk geven vrouwen hier gehoor aan. Niet vanuit eigen belang of ego, maar dienend voor het Algemeen belang.

  MESSAGE and POWER from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 41. Dit is allemaal de schuld van die klote militairen die ooit naar de macht hebben gegrepen in Suriname met die schurk Bouterse als hoofdpersoon. In de jaren 60 was dievenijzer onbekend in Suriname. Nu kijkt men raar op als een huis niet is voorzien van dit fenomeen. Ook ik ben bang geworden om mijn geboorteland te bezoeken. Een land vol met stomme kruimeldieven die bereid zijn om jouw van een stuiver te beroven. Suriname u heeft nu echte leiders nodig. Weg met die klootzakken.


  Maak melding

 42. @ Booster
  Venetiaan heeft er voor gezorgd dat Rosebel relatief veel waarde en belastingen in Surname moet achter laten.

  Vergeleken met wat Newmont in Ghana en Peru doet is het extreem veel wat Vene zonder eigen investering voor elkaar gekregen heeft.

  De echte goud dieven zijn Surinamers die in de stad achter de illegale exploitatie van exploratie concessies zitten. leest u Gowtu van Jeroen van Trommelen maar eens.
  Van de top 10 zijn er 8 NDP gelieert 1 Abop en 1 NPS. ze betalen geen belasting en heel beperkte royalties.

  Het ergste is echter dat zij maar 30% van het aanwezige goud winnen en de rest laten zitten of weg spoelen. Voeg daar de milieu vervuiling en de misdaad aan toe en het lijkt mij redelijk u standpunt iets bij te stellen.


  Maak melding

 43. Prat a heeri ka kondre kaba nanga deng problema fu now now. Deng ka saka saka dagu dies beng kos den witmang.

  Now now den begi den witmang kong yepi mi nang money.

  A heeri ka srefidensi mek deng pot deng ik deng kaulo ……

  Prat a kondre tide if a mang. Gie deng marron oost Suriname.

  Deng ka mang diesie no abie sheng.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.