Besprekingen president Bouterse en Brunswijk

88

PARAMARIBO, 14 jun – President Desiere Bouterse heeft een ontmoeting gehad met ABOP-leider en parlementariër Ronnie Brunswijk. Dit meldt de Times of Suriname. De focus was voornamelijk op de situatie in het land.

Vooral de politieke ontwikkelingen hebben alle aandacht. Andere kopstukken van de partij blijken niet op de hoogte. “Ik weet niets van een ontmoeting”, zegt parlementariër Marinus Bee. Hij zegt wel gebeld te zijn door het Kabinet van de President om te informeren naar waar Brunswijk was. De politieke partij van de voormalige guerrillaleider, de Algemene Bevrijdings- & Ontwikkelings Partij heeft vijf zetels in het parlement.

Brunswijk heeft onlangs te kennen gegeven geen belangstelling te hebben voor deelname in de coalitie. Dat was naar aanleiding van gerommel binnen coalitiepartij DOE. Kort na de verkiezingen vorig jaar was er wel enthousiasme. Brunswijk kwam van een koude kermis thuis. Bouterse toonde geen interesse in een voortzetting van de samenwerking. Vooral ABOP-parlementariër en oud-minister Edward Belfort levert felle kritiek op Bouterse.

Bekijk ook:

88 REACTIES

 1. Wel heb je ooit!!
  Twee criminelen die gaan beslissen voor land en volk.
  Overeen komsten; beiden criminelen,
  eentje is een bankrover/Ex guerillelijder, de andere is een moordenaar ,couppleger,drugs en wapen dealer,

  eentje heeft amnestie verkregen op legale wijze,de andere op illegaal wijze door het eerst door ons keel te drukken
  En deze 2 exemplaren deze 2 zijn gekozen door het volk ,er valt ook niet goeds veel te zeggen over een volk die deze 2 kiezen als hun lijder!!


  Maak melding

 2. …maar met nog een prive goudmijn als cadeau is brunsie wel bereid TE KOOP te zijn .
  Twee criminelen in geprek,kan nooit wat goeds betekenen!


  Maak melding

 3. Moet er gewoon van kotsen..eerlijk waar.Hoe bestaat het in ons geliefd Suriname.Is dit het waar wij Surinamers voor gaan.Dit is zo ver van mijn bed…heren van mij ZERO respect.Stelletje rovers..oplichters..dieven op klaarlichte dag…Ik ben benieuwd waar we in 2020 voor gaan..is het niet eerder.Als dit het weer wordt ..dan zeg ik..STIK ERIN..


  Maak melding

 4. Beide zijn moordenaars zonder schaamte gevoel. Brunwijks heeft van een aantal manschappen olv killer DDB, de keel doorgesneden en geëxecuteerd. En ook poliltieagenten geëxecuteerd, na eerst met een houwel de hersens ingeslagen. Hij at ook de ingewanden van deze personen op en drink ook het bloed. Dus 2 gezworen vijanden, gaan toch weer samenwonen en samenwerken.


  Maak melding

 5. Surinaamse elites wees ontbaatzuchtig en verdeeld je rijkdom,legaal of illegaal verkregen….verdiend,geleend of gestolen,aan het Volk terug….Men kan niets meenemen in zijn graf, men zadel het nageslacht op met een vloek,van materialisme,hebzucht en arrogantie,en stort het Volk in Armoede….wake up,wake up….want MASRA YAHWEH ZIJN Molen maalt en draait langzaam maar zeker,naar ZIJN GERECHTIGHEID .


  Maak melding

 6. Zie je wel. Duidelijk dat deze bush joeka zijn diploma heeft gekocht. Want dit leer je niet op de opleiding. DDB is zijn leermeester.
  DDB gaat deze rover die zo slecht Nederlands praat de post van VP aanbieden.
  99 procent van SU gaat gelijk emigreren.


  Maak melding

 7. Een ezel stoot zich niet tweemaal aan dezelfde steen, maar het ziet er naar uit dat slimme Lonny, met zijn bachelor opleiding op zak, zich weer zal laten belazeren door de beruchtste dropout van de handelsschool.


  Maak melding

 8. Ha,ha,ha het bekende verhaal van “DE wind en zeilen” de gehele terugroep front heeft ineens WIND TEGEN,hmmmm mooie variant!!! (Smile)


  Maak melding

 9. Ray

  Wel heb je ooit!!
  Twee criminelen die gaan beslissen voor land en volk.
  Overeen komsten; beiden criminelen,
  eentje is een bankrover/Ex guerillelijder, de andere is een moordenaar ,couppleger,drugs en wapen dealer,

  eentje heeft amnestie verkregen op legale wijze,de andere op illegaal wijze door het eerst door ons keel te drukken
  En deze 2 exemplaren deze 2 zijn gekozen door het volk ,er valt ook niet goeds veel te zeggen over een volk die deze 2 kiezen als hun lijder!!


  Een kort gesprek met ambtenaren(onderwijzers/politie/leger, etc.), die alle distrikten hebben afgelopen zal u heel gauw weer met beide benen op de Surinaamse bodem doen belanden. Maar dat wist u kennelijk al, wie de daadwerkelijke CRIMINELEN c.q. korruptelingen zijn in- en van Suriname.
  Wij zijn nette en eerlijke mensen?


  Maak melding

 10. Brunswijk en Bouterse maken afspraken hoe zij Surgold gaan afromen.

  Met een loslopend mannetje met 1 AK47 die onvindbaar is voor het bevoegde gezag kan men heel wat muntjes ophalen bij Surgold/Newmont.

  Brunswijk is baas op de grond en Bouterse is baas in de lucht.


  Maak melding

 11. “Bravo,luku noh.
  Voor wij tegen elkaar begonnen te vechten,hebben wij uit één bord gegeten.En dat maakt ons tot broeders.Denk aan die mooie tijd en zorg er voor dat je achterban[of band]niet op straat komt als de prijzen weer eens de lucht in schieten.
  Zelf ga ik achter de krijgsraad aan gaan.Want mijn advocaten lijden grote verliezen.Denk eraan dat we laatst nog uit de staatskas hebben gegeten.Ook een mooie tijd.Misschien doen we dat nog eens.”


  Maak melding

 12. wees gerust alles komt terecht . het volk heeft toch gestemd op
  deze gasten .een dom volk dat zich ook laat misleiden,verdient
  dit .

  we gaan voor nog eens 10.

  schijt 50 kleuren .


  Maak melding

 13. Goed voor Suriname: 2 leiders die het beste voor hebben met de bevolking van Suriname en niet hun eigenbelang vooropstellen…….


  Maak melding

 14. @Paraman

  Wat??
  Naast deze 2 zijn er andere corruptelingen te vinden?De andere niet corruptelingen zijn het toevallig ook degenen die een hoge post bekleden met dank aan je baasje bouta!?


  Maak melding

 15. @Henk Molenaar 2016

  ik denk dat Paraman wil zeggen.
  “Wij zijn nette ,eerlijke mensen en BANKROET,wij gaan knippa,maripa en awara verkopen,niet in Dubai maar langs de straten van Paramaribo in Suriname”.


  Maak melding

 16. Mi gado de koningen van Sodom en Gomorrah beslissen voor ons land. Here heb medelijden met ons. Vergeef ons dat wij overgeleverd zijn aan deze criminelen. Onze parlement betekent niets meer.


  Maak melding

 17. precies wat @Ray zegt dacht ik ook bij het lezen van dit bericht. twee criminelen gaan samen bepalen. toch wachtte brunswijk op de liefde van bouta, zo te zien is die nu binnen.


  Maak melding

 18. Brunswijk is altijd in voor een ministerschap, dus dit was niet het laatste gesprek tussen die twee.
  DOE wordt eruit getrapt en ABOP erin.


  Maak melding

 19. @Dre
  Die 2 criminelen onderhouden een love-hate relatie met elkaar,dan zijn ze getrouwd,dan willen ze scheiden ,dan willen ze elkaar terug ….en ga zo maar door!

  Ons lot wordt bepaald door 2 criminelen ,erger kan het niet!!


  Maak melding

 20. Een opmerking:
  Als Santokhi erbij zou zijn was de zaak compleet.
  Alle 3 drugscriminelen:
  Santokhi boezemvriend van zege bai en 80 kg coke uit kluis A-team.
  Bouta en Brunsi in nederland veroordeeld.

  Wat een trio…..


  Maak melding

 21. Het gesprek zal wel gaan over hoe ze onder al die strafzaken kunnen komen. En ook idd hoe kunnen ze nog meer geld roven van het volk. Bouterse heeft er alle belang bij dat de bosland creolen zich koest houden. Om dat te bewerkstelligen krijgt Lonnie daar een goudmijn voor terug. Zo doorzichtig allemaal.


  Maak melding

 22. Toen Bouta Brunsie en Somo de bons gaf waren al de paarse g@tlikkers hier op WKN het roerend met Bouta eens. Somo zien zij nog steeds niet zitten, maar alleen door het gerucht dat Bouta en Brunsie op dit moment samen iets aan het bekokstoven zijn, is Brunsie als bij toverslag weer aanvaardbaar aan het worden. Als het waar mag blijken te zijn dat Brunsie Bouta in het vervolg weer gaat ondersteunen, wordt hij door de paarse g@tlikkers als de Verloren Zoon binnengehaald en welkom geheten.


  Maak melding

 23. @N Wientje
  Santokhi is de ex ere voorzitter geweest van de Cicad en dat wordt je niet zomaar anders zou je baasje gevraagd worden voor deze post.
  En Segebai?Wie..wat..welke Segebai?
  Shei uit met die ndp verzinsels van je!


  Maak melding

 24. Eerlijk gezegd verbaas ik me een beetje over de reactie!!!

  Als Brunswijk en Bouterse een deal zouden sluiten, zou er sprake zijn van het beleid van samenwerking dat in 2010 reeds is gestart. Met dank aan Brunswijk is de amnestiewet aangenomen. Hoe zo kotszakjes, hoe zo twee rovers gaan het land besturen??

  Volgens mij is het twee rovers pakken de draad weer op!


  Maak melding

 25. Het is echt een lachwekkende vertoning, om te zien dat criminelen die op een Internationale opsporingslijst voorkomen, de hoofdrol spelen in dit achterlijke land vol met randdebielen, die deze criminelen adoreren.


  Maak melding

 26. Ik bn geen fans van hun .maar weten jullie hoeveel wereldsleider moordenaars zijn .er wordt niets vn hun gezegd alleen als er iemand is die tegen hun is en toevallig een documentaire mk over hun dn pas hb je ht Door .maar wij als Suriname zal moeit ophouden mt onze alledaagse manieren


  Maak melding

 27. Als ik je nodig heb, dan ga ik naar je toe.Ik speel dan een uitwedstrijd en jij een thuiswedstrijd.

  Als jij me nodig hebt dan kom je naar mij toe, ik speel dan een thuiswedstrijd en jij een uitwedstrijd.

  Net als in de sport heeft dit standpunt in onderhandelingen zijn voordelen c.q.nadelen.


  Maak melding

 28. Brunswijk is de hoofdrol speler geweest die Bouterse president liet worden en ook de amnestiewet steunde, ik hoop van harte dat Brunswijk zich niet voor de derde keer laat belazeren door de beruchtste moordenaar ooit in Suriname.
  Brunswijk moet niet vergeten dat Bouterse hem wilde vermoorden en wel tot 2 keer toe, deze keer zal Bouta dat anders aanpakken door vergiftiging. Ik hoop dat Brunswijk zich nu wel realiseert dat Bouterse hem weer wil misbruiken om zo de dans te ontspringen.
  Het grootste politieke risico is dat ABOP, de partij van Brunswijk deze keer uiteen zal vallen als Brunswijk besluit Bouterse weer te gaan steunen.
  Brunswijk zou eigenlijk nooit meer met deze hersenloze moordenaar gaan praten. Hoe dom kan je zijn om jouw hoofd voor de derde keer tegen dezelfde balk te stoten.
  Misschien kan Brunswijk de vraag stellen aan Bouterse waar die 4800 miljoen dollar van Suriname is gebleven. Ik zeg hier bewust 4800 miljoen dollar (= 4,8 miljard dollar) doordat ik vermoed dat velen niet weten dat 1 miljard gelijk is aan 1000 miljoen.
  Kortom: Bouta pe a moni de.


  Maak melding

 29. Precies zoals het dertig jaren geleden was, gaan deze twee misdadigers een plan geel zwart paars bokstoven hoe verder aan de macht te blijven. Vreselijke wantoestanden liggen in het verschiet wanneer er net als dertig jaar geleden wederom de twee warlords tegenover elkaar zullen staan. Zowieso….Lonny e go lasi en wie weet voorgoed. Veel paarse dikke duistere wolken vol van misdaad staan op uitbraak.


  Maak melding

 30. Canada urges its citizens to “a high degree of caution” when traveling to Suriname and Guyana. The new warning was given yesterday and is due to high crime rates in both countries, says the Canadian government in a statement.

  “Banditry and lawlessness have been a problem in places Albina and Moengo, and along the East-West connection between Paramaribo and Albina,” said in a statement. Citizens traveling at their own risk, warns Canada …………………… Totally agree to Indonesia’s cheaper:
  eel cheap to Indonesia:

  ah sanget Liburan ke Indonesia.
  In Indonesia, in particular, Yogyakarta:
  Ticket with KLM / Garuda / Singapore / Arab AIR.
  e.500 costs – 90 days 17 000 km with 3 X hot food
  E.20 visa – 90 days
  Hotel costs Rp.300.000, – inkl.onbijt per night.
  Hot food, Nasi Ayam + + + Sayur Tea s.Glas
  you pay Rp.20.000, – at Mbak Tinuk lan Pk.Agung
  Jl.Pasarkembang
  Bus to visit city bus for 6 hours 1 to 6 bus
  Rp.5000 cost, =
  They talk Javanese kromo or ngoko and English, many beautiful
  Batik at Malioboro and quite cheap, even at Pasar Binghardjo very cheap.
  The price is similar to e.1 – = Rp.16000 –


  Maak melding

 31. Men zegt wel eens:
  – hou je vijanden dicht bij je dan kan je ze in de gaten houden.
  en
  – If you cant beat them join them.

  Zo kunnen beide partijen, die nu aan tafel gaan zitten voordeel behalen

  Wat ik niet begrijp (maar niet heus), is waarom de heer Bee benaderen. Kent men het nummer van Brunswijk niet?


  Maak melding

 32. Men zegt wel eens:
  – hou je vijanden dicht bij je dan kan je ze in de gaten houden.
  en
  – If you cant beat them join them.

  Zo kunnen beide partijen, die nu aan tafel gaan zitten voordeel behalen

  Wat ik niet begrijp (maar niet heus), is waarom de heer Bee benaderen. Kent men het nummer van Brunswijk niet?


  Maak melding

 33. @Ray
  Weet je idd niet over die zege bai? Laat je dan beter informeren kerel of schat.
  Je weet volgens mij heel weinig en schrijft veel. Ga meer leren uit de geschiedenis, dan kan je mischien betere dingen schrijven.
  En wie zijn de vrienden van Santokhi op leiding?? Zoete kindjes he Ray?


  Maak melding

 34. @N-Wientje,

  Julie hebben de Hindoestaanse woorden Sagge Bhaai verandert tot Segebaai omdat jullie de betekenis niet kenden.
  Ga jij maar eens onderzoek doen.


  Maak melding

 35. Het is even afwachten, misschien ging het over het afhandelen van een cokedeal.
  Mocht het echter zo zijn dat de Firma List en Bedrog (nu dat er weer geld is van het IMF) de draad weer oppakt, dan krijgen wij een 24 uur economie. Dag en nacht STELEN!!!


  Maak melding

 36. KIjk wat de onafhankelijkheid ons bracht.Bouterse en Brunswijk.Zijn wij geen zielig volk waar je medelijden mee moet hebben.


  Maak melding

 37. Ga jezelve onderwijzen over revo 1980.Dec moorden 1982. Telefooncoup.Moiwana slachting.Bouta amnestie en Imf leningen!
  Segebai zien jullie alleen in jullie nachtmerries.Segebai bestaat niet .je ziet Santokhi toch noet pronken met een Segebai amnestie?.Die bestaatgewoonweg niet.
  @N wientje


  Maak melding

 38. Misschien komt het DRUGSKOPPEL weer SAMEN
  de macht uitoefenen !

  Of is Ronnie nu iets wijzer geworden ???

  De samenwerking van dit sinistere DUO zal er toe
  leiden dat de toen beloofde tientallen NOOIT
  UITGEVOERDE Mega-projecten,
  alsnog worden uitgevoerd, TOCH !!!

  Bouw 18.000 volkswoningen
  fly-overs
  Bouw snelwegen
  Bouw nieuwe ziekenhuizen
  Bouw dijken en bruggen
  Gratis ziekenzorg voor ouderen en personen tot 18 jr
  Sociale voorzieningen-stelsel
  Huursubsidie
  Cassavefabriek
  Nieuw hoofdbureau vd politie
  Nieuwe dienstauto voor minister van Openb Werken
  Nieuwe werkkamer voor minister van Openb Werken etc
  Koop Afobakkadam door particuliere vrienden van de pres
  Vermeerdering van scalians die ons totale milieu verpesten
  Invoering BTW
  Invoering Motorrijtuigenbelasting
  Verhoging brandstofprijzen
  Verkleining ambtenarenpparaat met 40 %
  Verhoging douane-tarieven !
  Nieuwe VERHOGING leningen-plafond van Sranang

  DUBAI IS COMING, TJA GO ! Desi en Ronny !!!

  PS : Of gaat Sranang richting HAITI ???? HIATIBAI !!!


  Maak melding

 39. Broeders en zusters…blijf maar toe kijken…daar komen jullie verder mee…of zal ons volk eens na gaan denken toch maar een Coupe plegen….Get up ..Stand up kondre mang….


  Maak melding

 40. Deze struikrover probeert weer een voet tussen de deur te krijgen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, dus hou je kippen in de gaten !


  Maak melding

 41. De hele wereld wordt nog getuige van de komende ellende van de oerdomme paarse geel zwarte aanhangers olv baas en zijn knecht. Kondre klarie foe troe. Misdadigers beramen wederom hoe buit te maken over de ruggen van hun oerdomme paars geel zwarte stommelingen met een nieuwe leus…….same werke, same dit en verder veel paars geel zwarte shit vol misdaad, moord, corrupte en roof. Wie nog steeds hopen en geloven in deze twee warlords, dat ze voor rust, vrede en voorspoed zullen zorgen verdienen het om uitgebuit door hen te worden en de megaschulden af te lossen. Wekrelijk wang kakalakka moro koine moro alla deng paars geel zwarte oerdomme stommelingen samen bij elkaar, die deze warlords aanbidden en vereren. Wo ka.


  Maak melding

 42. Enkele live flitsen:
  Desi mi no ley.
  Ik wil ekte ekte na Olland om keld fo Suriname te frake en het kaat me sekerrr lukke.
  Als je wil, je kan ook meekome.
  Ju nafu félé fu deng bakra sama.
  Wo seeka a kondre dies, a kondre sa mi anga ju luwineer.
  Kow gwe booooi.

  Ma Bravo ju na jong boi ete tok, ma mi dat na gwe mi e gwe kba ma na a sopie e hor mo snap pikinso ete.
  Kot strafu tap dies leeftijd no maaaang….


  Maak melding

 43. President Desi Bouterse heeft ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk voorgehouden dat er een constitutionele crisis is ontstaan nu de Krijgsraad (rechterlijke macht) de Amnestiewet terzijde heeft geschoven.

  Het is nu de vraag hoe de president ageert zal reageren met in de achtertuin de IMF en de wereld en Amerika.
  De president is nu bezig hulp te zoeken dus als hij die wilt hebben dan zal hij over de brug komen zoals in 2012 bij het aannemen van de amnestie wet.

  De vraag is “met wat zal hij over de brug moeten komen?”
  A sa ka wang djeep zou je nu al moeten denken


  Maak melding

 44. Volgens starnieuws heeft Bouterse brunswijk geconsulteerd over de constitutionele crisis die ontstaan is nu de krijgsraad de amnestiewet naast zich heeft neergelegd. En volgens brunswijk worden er ook anderen geconsulteerd. Please, is there a Bouta translator in da house? Komt er een nieuwe coupberamers, na de februarie coup, de kerst coup , de telefoon coup, de amnestie coup?


  Maak melding

 45. Ik denk dat hij de noodtoestand gaat aankondigen..Dus voor de zoveelste keer een coup plegen..Ik ben benieuwd hoe het IMF daarop zal reageren..een van de vele voorwaarden vh IMF is dat zij te allen tijde de stekker er weer uit kunnen trekken als er in hun ogen een bepaalde situatie ontstaat, waardoor zij het niet verantwoord vinden om de steun te handhaven..Ik hoop dat Obama Bouterse laat weten dat hij de ontwikkelingen in Suriname nauwlettend volgt……..


  Maak melding

 46. Oh ja, noodtoestand, net als buurneef maduro. Hoe gaat het heten? Maar dora heeft verklaard dat regering zich niet mengt in rechtzaken en ten tweede is er een eis om het proces te vervolgen.


  Maak melding

 47. Volgens de kranten is brunsie uitgenodigd om over de constitutionele crisis te praten. De krijgsraad heeft de amnestiewet opzij gezet Geen uitnodiging om de coalitie te versterken althans niet publiek.

  Een blogger zei de meeting was voor een deal om de marrons koest te houden.De paarse baasje kan dan concentreren op de VHP en de vakbonden, wergevers en andere groepen in de stad.

  Anders leek de meeting op Alte kameraden. Geen gezonde meeting voor een democratisch Suriname.


  Maak melding

 48. Bouterse knijpt ‘m echt..Hij weet natuurlijk dat het wettig en overtuigend bewijs tegen hem overstelpend is..Bovendien heeft hij nooit respect getoond voor de rechtbank en is bij geen enkele zitting aanwezig geweest om eventueel beschuldigingen of verklaringen van getuigen en/of medeverdachten te weerspreken of ontkrachten..Via zijn advocaat en zijn lakeien liet hij steeds weten dat hij niet aanwezig was in het fort ten tijde vd moorden en dat de militairen die gemoord hadden of de opdracht daartoe hadden gegeven reeds overleden zijn..Hij is gewoon een lafaard..ookal lukt het de aardse rechter niet om hem te laten boeten voor zijn daden, de opperrechter is niet te beïnvloeden of te intimideren…en zijn molen maalt langzaam, maar zeker…..


  Maak melding

 49. Bouterse/Brunswijk en Somohadrjo hebben 5 jaren geleden al een puinhoop van Suriname gemaakt en zo gaat het verder.Het verwonderd mij niet dat Brunswijk weer wordt opgenomen in de regering in Suriname.Ze hebben samen zichzelf verrijkt ten kosten van alles in het verleden.Suriname is failliet en niemand wilt daar investeren want het is kapitaalsvernietiging.Zo lang Bouterse de macht heeft komt het nooit goed in Suriname want die man heeft geen economische kennis.Hij is een domkop en Brunswijk ook.Iik heb geen vertrouwen meer in deze lieden.Dat is mijn mening.


  Maak melding

 50. @Ray
  …maar met nog een prive goudmijn als cadeau is brunsie wel bereid TE KOOP te zijn .
  Twee criminelen in geprek,kan nooit wat goeds betekenen!
  ________________________________________________
  TOEMOFFO GONG RAY,..IK DACHT DAT JIJ TOT HET KAMP BRUNSIE SANTHOKIE RUSLAND,EN DIE ANDERE PANNENKOEK ..SOMMO BEHOORDE !!,..jij waait met alle domme winden mee !


  Maak melding

 51. @Robinho
  Bouterse knijpt ‘m echt. enz enz…
  ______________________________________________
  VO WIE ???
  Wshfull thinking !!! Bouta zit stevig in het zadel mie mang !!!!!!!


  Maak melding

 52. @Dre
  Volgens starnieuws heeft Bouterse brunswijk geconsulteerd over de constitutionele crisis die ontstaan is nu de krijgsraad de amnestiewet naast zich heeft neergelegd. En volgens brunswijk worden er ook anderen geconsulteerd. Please, is there a Bouta translator in da house? Komt er een nieuwe coupberamers, na de februarie coup, de kerst coup , de telefoon coup, de amnestie coup?
  _______________________________________________
  Omdat jullie zien,dat het land weer op de rails gaat komen dang wi broeja !
  Laat een psychiater die coup van jou nakijken mang,ie ede see ni wroko boeng boeriekie joe !


  Maak melding

 53. @Damsko..”omdat jullie zien dat het land weer op de rails gaat..” maak je een grap of ben je serieus..!!?? Volgens mij heb jij weer aan de hallucineren middelen gezeten..


  Maak melding

 54. Bouterse en John Baboeram /Hira Sandew draaien de zaak stevig om

  Met het consulteren van Brunswijk omtrent een zogenaamde constitutionele crisis en de dreigingen die Baboeram voor zijn meester nu uit ontstaat echt het beeld van een staatsgreep door Bouterse en vrienden.

  1) Er is een grondwet 1987
  2) Er is een amnestiewet 1992
  3) Er is een lopend proces.
  4) De grondwet is duidelijk dat er geen inmenging in lopende processen plaats mag vinden.
  5) De internationale verdragen waar Suriname mede ondertekenaar van is hanteren die regel ook.
  6) Op het moment dat de omerta onder de staatsgreep-plegers van 1980 verbroken wordt en de bewijzen tegen Bouterse zich opstapelen gaat de DNA er toe over de amnestie wet van 1992 aan te passen om daarmee het lopende proces te kunnen stoppen.
  7) Is dat inmenging of niet.
  8) Het argument dat met een veroordeling het presidentschap in het geding zou zijn en bezoedeld zou worden is niet correct. De grondwet regelt vervanging en niet de functie wordt bezoedeld maar de gekozen persoon heeft zichzelf bezoedeld.

  Wie heeft de constitutionele crisis veroorzaakt. De DNA door de wetten te veranderen tijdens het proces (de spelregels tijdens de wedstrijd) of de rechtelijke macht door de wetgeving te interpreteren (niet te toetsen zoals knecht Baboeram nu beweert).

  De ellende is dat niemand de tijdlijn en de context zuiver wil zien.

  De rechtsstaat vraag offers die weinigen willen brengen. Het resultaat is een machtsstaat die slachtoffers neemt.


  Maak melding

 55. hee, damsko, idioot, laat je brein voor je werken, gebruik ook je ogen. kijk, zie, verwerk en denk voor jezelf. ik weet dat het moeilijk is, maar doe het stap voor stap. en schrijf op wat je doet. zo kom je er wel.


  Maak melding

 56. oh ja, damsko, wordt je betaald? worden jullie paarse rakkers allemaal betaald om deze onzin uit te kramen? ik zie niet in hoe jullie dit anders zouden doen.


  Maak melding

 57. @JoJo,
  Ben helemaal eens met de inhoud van je posting maar Ik wil opmerken dat je zeker bedoeld dat Dew Baboeram de zaak omdraait en niet John.
  John Baboeram is op 8 december 1982 vermoord.


  Maak melding

 58. Ik hoop dat Suriname er heel gauw nog een nationale feestdag bij krijgt..” de viering van de dag dat Bouterse zijn laatste adem uItblies……


  Maak melding

 59. Brunswijk heeft zo weinig moraal en verstand dat hij tegen de juiste prijs de strop om Bouterse zijn nek zal verwijderen ipv van hem aan te trekken.

  Alle huidige Surinaamse politici zijn gewetenloos, hebben schijt aan de creperende bevolking en willen alleen hun zakken vullen.


  Maak melding

 60. Damsgo,
  “Wshfull thinking !!! Bouta zit stevig in het zadel mie mang !!!!!!!”

  En wie heeft Desiley uitgerekend nodig om in het zadel te blijven.
  Juist ja, de man die volgens Desiley geen visie heeft: Brunswijk!
  Something is cooking and it’s smelling fishy around Desiley.


  Maak melding

 61. De schoft en verraders van zijn broer Sandew Hira heeft op Starnieuws een misselijkmakende ingezonden stuk gepubliceerd waarin hij dreigt met een burgeroorlog als hert recht zegeviert in Suriname en het decemberproces gewoon doorgaat.

  Deze man is nog erger dan Bouterse. Het is een lafbek die de nalatenschap van zijn vermoorde broer verkoopt .

  Volgens Sandew Hira is de rechter op de stoel van het parlement gaan zitten.

  Dat het Bouterse is die op de stoel van de rechter is gaan zitten begrijpt deze Judas niet.


  Maak melding

 62. Zeker is hij een lafaard om zich te verschuilen achter overleden militairen.Een militair handelt nooit zonder eerst de opdracht daartoe te krijgen.Wie was de opperbevelhebber van het leger.Ja met alle trots de Heer DDB.Wie is degene die over het leger de verantwoordelijkheid draagt dat is hij..Dat is meer dan alleen met een vet uniform rondlopen Maar verantwoordelijkheid aanvaarden ho maar…Zo laks..zo incompetent ..zo labiel..zo slap…dat is vandaag “ONZE”president…


  Maak melding

 63. Ik ben de zelfde mening toegedaan.Ik hoef ze geen van drie…Er zit geen progressie in.Ze missen bewust/onbewust de capaciteiten..Hun sterke vlakken zijn oa.zelfverrijking,belazerijen,zelfverheerlijking,ga zo maar door.Om een land te besturen totaal onbekwaam.


  Maak melding

 64. Voor mij mag hij nog lang leven.Ik wil zien dat alle gelden..ALLES wat hij zich zelf onterecht heeft toegeëigend terug komt in de Staatskas.Niet alleen hij maar alle anderen ..Dat geniet mijn prioriteit…nu eens en voor altijd schoonschip maken.Dan krijgt Suriname een eerlijke en nieuwe start.Wat heb ik eraan als je er niet meer ben..lekker makkelijk…Dan zullen ze weten wat het is om rond te komen van een schamel loontje waar hard voor gewerkt is…Misschien komen we elkaar straks tegen onder de grote markt ..als niemand anders de boodschappen voor je haalt..ha ha ha..


  Maak melding

 65. Geen politieke partij die het qua wandaden en baldadigheid van de NDP wint.Maar dat ik kan zeggen wat de rest aangaat deze steekt er met kop en schouders boven uit…geen een.WAT MOET ER STRAKJES GEBEUREN VRAAG IK ME AF.


  Maak melding

 66. De reputatie van Suriname gaat in het buitenland stijgen als het proces van de 8 December moorden eerlijk en onafhankelijk kan doorgaan in overeenstemming met de internationale wetten en verdragen. Suriname zal dan als een volwaardige rechtstaat welkom zijn onder de internationale volkeren. Men zal dan naar Suriname luisteren als het wat wil zeggen over wereldpolitiek issues zoals de klimaatverandering of de bootvluchtelingen. Misschien wil Suriname meedoen daar een steentje aan bij te dragen?

  Het proces van de 8 December moorden is wel veel te laat gekomen, maar dat wil men dan snel vergeten. Bedrijven gaan dan willen investeren in Suriname, bijvoorbeeld aan meer industrie om eindfabricaten te maken voor de export zodat er meer grote winsten in Suriname zelf blijven. Maar goed, dit is allemaal muziek voor na het Bouterse tijdperk. Suriname is dan een wijze les verder, dat ook met een staatsgreep het land er niet bovenop te krijgen is.


  Maak melding

 67. diana
  500 HECTARE VOOR DHR HIRA???

  Hallo Diana,

  In Suriname is alles en iedereen te koop,. Maar Hira accepteert bloedgeld van de moordenaar van zijn broer.

  Deze man is al zijn geloofwaardigheid kwijt.

  “If you can’t beat them, join them”

  walgelijk mannetje zonder ruggengraat deze Sandew Hira


  Maak melding

 68. Sandew bedreigt de Surinaamse bevolking, namens de
  Hoofdverdachte van MASSAMOORD !!!

  De CONSTITUTIONELE CRISIS, WAS EEN FEIT, toen
  de DNA en Bouterse een Nep-amnestiewet hebben
  aangenomen en die hebben afgekondigd !
  Een wet in strijdt met een VERBOD in de GRONDWET,
  is NIETIG / NIET RECHTSGELDIG !!

  Jammer dat Sandew de Grondwet en dit verbod niet mogen Lezen of Afdrukken ! Zijn deal met Desi, verbiedt hem dat !!

  Daarom schrijf ik het WEDEROM voor hem op :

  De Grondwet VERBIEDT een ieder en alle organen (ook
  de DNA) in de staat Sranang zich in te laten met ZAKEN
  die in behandeling zijn bij de rechter !

  Het Grondwettelijk VERBOD is ongeclausuleerd !!!

  Er is geen spake van constitutionele crisis wanneer een krijgsraad of een rechterlijk college een STRAFZAAK tegen
  moordende MILITAIREN voortzet en vonnis wijst !

  PS : Uw VERMOORDE broer JOHN was een Democraat,
  die de Sranang Rechtsstaat voorstond !!

  Er is een MENSENHAATCRISIS, een MASSAMOORDCRISIS, een FOLTERCRISIS, een
  MORELE CRISIS en er is een FINANCIELE MEGA-
  NDP-CRISIS in Sranang !


  Maak melding

 69. JoJo

  “Bouterse en John Baboeram /Hira Sandew draaien de zaak stevig om………”

  “De ellende is dat niemand de tijdlijn en de context zuiver wil zien. ”

  Vooral dit laatste lijkt zorgt voor vertroebeling.
  Verder zou ik zeggen: bij de eerste amnestiewet was er consensus, bij de 2-de niet.Die is geforceerd en bevatte een tijdbom.


  Maak melding

 70. “Pagla koeta
  Ray en het klein volk,beware what jou was praying for,jou streven was altijd een geweldadige confrontatie ,en die ga j ook krijgen,amnestie was niet goed,nu het land in een constitutionele crisis is belandt,is een confrontatie niet meer onafwendbaar,dus Ronny kies eieren voor j geld en laat j niet meer misbruiken,wat essed ,montnor en Chan hebben gewild gaan ze krijgen,tenzij montnor op aarde terugkeerd en een wijs besluit neemt,anders gt ze moeten vluchten ,als een oude rat,want te ju naki kapa lasi ju sa jere bori mang tongo ,ray nu gaan wij zien wie de echte mannen en vrouwen zijn,nogmaals een confrontatie is onafwendbaar .”

  Je wil zeker serieus GENOMEN worden….

  Jullie wilden in 1980 een revolutie….het volk gaat jullie nu een lesje revolutie geven…..stelletje lafaards..


  Maak melding

 71. En zo gaat ons mooie land dus naar de klote!
  Dank aan alle paarse paupers en volgelingen van Brunswijk.

  Goed gedaan hoor, en bedankt dat jullie mi kondre naar de donder hebben geholpen.

  F.ck you all


  Maak melding

 72. Pik de pik van de land pikkers!! Deze pikkers laat de domme volk hun pikken pikken!!

  @@ Strafu!! je vergeet nog eentje nl de treinen en de sporen!!
  A nu fu ma p..ma ding!!
  Volk verdrijf de didibries!! Het wordt een land der duivels!!


  Maak melding

 73. Daar zit wat in denk ik!! Brunsie komt dichter bij Bouta om zijn keel dicht te knijpen, waardoor wij toch blij zijn met wat meer zuurstof dat wij kunnen krijgen en Brunsie naar SantoBoma op vakantie de cel in voor leven lang op zijn beurt!!

  Wat is Brunsie toch slim voor gratis vakantie!! Daarvoor moet je wel deze djuka hebben!! en dankbaar zijn.

  Goede zaak!!!


  Maak melding

 74. Al draagt een aap een gouden ring het is en blijft een lelijk ding.

  Dom zijn zal altijd dom zijn blijven, ook als je op zeer hoge leeftijd een diploma behaald hebt.

  De daden, handelingen, uitspraken, enz van (een) bepaalde personen/persoon laten/laat zien dat als je uit een goot komt, je deze geur altijd zal blijven dragen.

  Er zijn mensen die wetten aan hun laars lappen en hun leugens voor waar zien en het volk dat willen wijs maken. Deze mensen zijn zeer gevaarlijk.

  Geldt voor veel mensen die zich deskundigen/geleerden in Suriname noemen.

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Niemand leeft boven een grondwet van een land. Een moordenaar = een moordenaar.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.