‘Bouterse kan als president niet worden opgesloten’

179

PARAMARIBO, 12 jun – Desi Bouterse kan niet worden opgesloten, ook al wordt hij door de rechter veroordeeld. Dit stelt Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten en voormalig parlementariër. Zoang hij het ambt bekleedt van president, hoeft hij geen enkele celstraf uit te zitten.

Bouterse is dus onschendbaar via zijn ambt. “Als de president wordt veroordeeld, kan hij niet worden ingesloten totdat hij is afgetreden als president”, zegt Monorath tegenover Dagblad Suriname. De kan dat Bouterse veroordeeld wordt door de krijgsraad, is nu aanmerkelijk verruimd. Hetzelfde geldt de ruim twintig andere verdachten in het strafproces rond de decembermoorden.

Bouterse geniet immuniteit, ook in het buitenland. Daarom wordt hij niet aangehouden tijdens reizen, ondanks een buitenlands vonnis op zijn naam. Overeind blijft wel dat niemand ontkomt aan wet en recht. “Een wet geldt voor een ieder. Dus zowel voor een gewone burger als voor de president. Dit betekent dat als over zou worden gegaan tot vervolging, iedereen veroordeeld zou kunnen worden”, aldus Monorath.

Bekijk ook:

179 REACTIES

 1. Monorath is weer aan het slijmen.
  Hij is zeker weer op zoek naar een partij waar hij weer kan bijklussen. Dekentje spelen is pinaren. Vooral hij die een lux leven leid. Bouterse geniet alleen buiten Suriname immuniteit.
  Totdat hij geen president meer is.
  In Suriname kan hij altijd worden aangepakt. Monorath kletst dus maar uit zijn nek.


  Maak melding

 2. Ja Ja. Daarom sluit hij directeuren van bedrijven op. Zij hebben gestolen. En how diet hij het? Je eeft een friend van je het recut van grondhuur en na een maar Koopt de overhead de grond truth voor 2.5 milk own dollar. Allies gaat via de notaris en miniseries. Due niet gestolen. Er zijn papieren. MAar wat surinamers goed moeten we ten. Grondhuur, is en recht on iets te done op grond van de overheid nog steeds. Hoe Koopt de overheid z’n riven grond terug. Het was alleen een recht dat de persooon had wat op de grond te doen.

  We hoeven niemand op te sluiten. Hij is president. Him brengt het land achteruit en z’n Zak en vrienden voorrruit.


  Maak melding

 3. Ja Ja. Daarom sluit hij directeuren van bedrijven op. Zij hebben gestolen. En how diet hij het? Je eeft een friend van je het recut van grondhuur en na een maar Koopt de overhead de grond truth voor 2.5 miljoen US dollar. Allies gaat via de notaris en miniseries. Due niet gestolen. Er zijn papieren. MAar wat surinamers goed moeten we ten. Grondhuur, is en recht on iets te done op grond van de overheid nog steeds. Hoe Koopt de overheid z’n riven grond terug. Het was alleen een recht dat de persooon had wat op de grond te doen.

  We hoeven niemand op te sluiten. Hij is president. Him brengt het land achteruit en z’n Zak en vrienden voorrruit.


  Maak melding

 4. Als de president veroordeeld wordt moet hij aftreden. Hij kan zijn hoge ambt niet blijven uitoefenen als een veroordeelde misdadiger.

  Nixon is afgetreden voor watergate. De hoge positie draagt respect. Een crimineel kan het niet bevuilen en degraderen.

  Verder als het waar is dat Hoefdraad familie is van Bouterse dan kan volgens de grondwet hij geen president zijn.


  Maak melding

 5. Precies heb al in mijn eerdere posting gemeld als jullie goed gelezen hebben dat wij nog 3 te gaan hebben.
  En gedurende 3 jaar gaat niets gebeuren.
  Na 3 jaar als er een andere bewind komt en deze zijn spier ballen zal tonen kan er wat gebeuren .
  Dus let op mijn eerdere woorden dat de rijdende trein niet stil staat.
  Een ieder zal gestraft worden als bewezen is let wel als bewezen is dat men iets gedaan heeft.
  Het bewijs zal moeilijk te leveren zijn.
  Als het aan de surineds ligt dan is het bewijs geleverd alsof ze erbij waren.
  Alsof ze gezien hebben wie de trekker achterover gehaald heeft.
  Dus mensen wat de president gezegd heeft is juist ik wens jullie slapeloze nachten toe.
  Denk hierover eens na wat hij gezegd heeft.
  Probeer het niet te ver te gaan zoeken.
  Kijk alvast naar WKN dan weten jullie wie echt slapeloze nachten krijgt.


  Maak melding

 6. Dus Suriname kent toch een Deken van de Orde van Advocaten. Toch heel vreemd dat als ik een klacht over het optreden van een advocaat wens in te dienen de Deken nergens bekend is. Het zal wel een papieren functie zijn die alleen maar voor de vorm bestaat want ik sluit niet uit dat deze man ook onder de noemer ‘geboefte’ thuishoort.


  Maak melding

 7. Ik zie het niet gebeuren dat Bouterse door Surinaamse autoriteiten in Suriname “zal worden opgesloten”.
  Als hij tot een gevangenisstraf veroordeeld wordt gaat hij ongetwijfeld in hoger beroep en dat proces gaat ongetwijfeld weer heel lang duren.
  Als het aan hem ligt blijft hij tot zijn dood president zodat hij nationaal en internationaal immuniteit geniet..Als ik het goed heb , biedt de Surinaamse grondwet geen mogelijkheden voor een president om 3 termijnen aaneengesloten staatshoofd te zijn…In theorie zou Bouterse dus ( mocht hij deze termijn uitzitten) na 2020 kunnen worden opgepakt…
  Maar het zou niet de eerste keer zijn als de coalitie misbruik maakt van haar meerderheid in het parlement om “overnight” opportunistiche wetgeving te maken cq de grondwet aan te passen zodat hij bij verkiezingswinst eventueel weer verkozen zou kunnen worden tot president.
  Ex president Venetiaan gaat in mijn optiek de geschiedenis in als de beste president die Suriname ooit gehad heeft. Maar wat hij en zijn regeringen verzuimd hebben te doen is om tijdens hun bewind in de grondwet te laten opnemen dat burgers die nationaal of internationaal een strafblad hebben, of tegen wie vervolging in een lopende rechtzaak is ingesteld, dan wel aantoonbaar niet van onbesproken gedrag zijn , niet verkiesbaar ( of worden aangesteld) mogen worden gesteld in functies bij de 3 machten van de trias politica.
  Daarnaast is het NIET meteen( in 2007 toen de verjaring werd gestuit) arresteren en “opsluiten” van alle verdachten in het 8 dec proces een gemiste kans.
  Een burger die van een veel minder ernstig strafbaar feit wordt verdacht wordt in de meeste gevallen “direct” aangehouden en inverzekeringgesteld. De verdachten van de moord op de 15 mannen lopen nog steeds vrij rond en de hoofdverdachte bekleedt zelfs het hoogste ambt van de republiek Suriname….BIZAR!!!!!!!!
  Feit is dat Bouterse – mocht er een strafeis en uitspraak komen van een gevangenisstraf- zowel nationaal en internationaal voor de zoveelste maal aan de schandpaal wordt genageld en “te kakken wordt gezet” .
  Gezien de huidige samenstelling van DNA hoeft het volk geen geslaagde afzettingsprocedure te verwachten..
  Land en volk van Suriname zijn voorlopig eenmaal veroordeeld tot een groep immorele DNA-leden die Bouterse
  onvoorwaardelijk steunen en verheerlijken.


  Maak melding

 8. @FBI
  @ Poetin,

  Probeer het eens in het Russisch, want er is geen touw aan vast te knopen
  __________________________________________________
  GA JIJ DAN MAAR WEER OP NEDERLANDSE LES MIE MANG,.JE HAD VROEGER TIJDENS HET UURTJE NEDERLANDSE LES NIET MOETEN SPIJBELEN..ik had al het vermoeden,dat je ruzie had met meneer VAN DALEN.,..SJTOMME EZEL.


  Maak melding

 9. @,..tunggak
  Als de president veroordeeld wordt moet hij aftreden. Hij kan zijn hoge ambt niet blijven uitoefenen als een veroordeelde misdadiger.

  Nixon is afgetreden voor watergate. De hoge positie draagt respect. Een crimineel kan het niet bevuilen en degraderen.

  Verder als het waar is dat Hoefdraad familie is van Bouterse dan kan volgens de grondwet hij geen president zijn.
  _______________________________________________
  Jij bakt ze helemaal rose domme omo.


  Maak melding

 10. Gaat ook niet gebeuren Bouterse blijft President tot zijn dood.
  Alleen de dood kan jullie verlossen van je baas.
  Hij zal altijd winnen door fraude.
  Trouwens als een zittende regering verliest dan is het zijn eigen schuld.
  Alle belangrijke posten dus sleutel pisten zijn voor NDP en die zullen alles in het werk stellen om te blijven regeren.
  Hij heeft genoeg nagekeken van andere leiders in de wereld.
  Waar corruptie en macht de schoonste zaken van de wereld zijn.


  Maak melding

 11. Als su kenner zodra die matie van Bouterse zien dat Bouterse niet meer te redden valt nemen een voor een de benen.n iemand willen met de boot samen met DDB zinken.de rest van tijd in santaboma…


  Maak melding

 12. Ik heb het even gehad met het Surinaams nieuws.Het land is zo corrupt..er is zo weinig positief nieuws te melden.Dat er landgenoten zijn die trots zijn op “HUN” president en voor hem door dik en dun gaan.Al zijn “fouten”proberen recht te breien.En als ze dan een gevallen steek moeten ophalen en het niet lukt..dan vloeken en schelden.Trots zijn op je president en op je land..dat hoort een echte Surinamer te zijn, ware het niet dat er zoveel aan hem kleeft dat hem als LEIDER onwaardig maakt…Nee niet iemand die ik volgen wil.Een leider is voor mij iemand met andere kwaliteiten.Dus kijk ik uit naar betere tijden voor Suriname….en positiever nieuws.


  Maak melding

 13. @ Damsco.

  Mijn dag is weer goed ; heb je posting gelezen, en dat is fatu. (Pannankoeken ezels homo´s en nog veel meer komen bij jou langs paraderen, lol )

  Soso lafu.

  Jacko


  Maak melding

 14. Ping Ping, Suriname kent geen referendum. Het volk geeft de volksvertegenwoordigers het mandaat om namens hun beslissingen te nemen. Om de vijf jaar mag het volk uitspreken. Trouwens een referendum hoeft niet dwingend te zijn kan ook raadgevend zijn zoals in Nederland.


  Maak melding

 15. Waarschijnlijk kan alleen een kogel
  Suriname uit zijn lijden verlossen, een middel wat Bouterse in het verleden zelf ook gaarne toepaste


  Maak melding

 16. ZWAKZINNIGE Krijgsraad heeft LANGSTE TIJD gehad.

  Niet de Surinaamse Regering moet aftreden, maar de Krijgsraad moet worden OPGEDOEKT en daar moeten degene worden VERVOLGD die het niet zo nauw nemen met WETTEN in Suriname.

  Er wordt door de Krijgsraad ANARCHIE gecreëerd. Als Bouterse niet ingrijpt, is hij zelf bezig om de WET in Suriname aan het te VERTRAPPEN.

  De Krijgsraad is bezig een COUP te PLEGEN in Suriname. Er wordt gedanst naar de pijpen van mensen die niet door het VOLK zijn gekozen. De oppositie JUT het volk uit RANCUNE op.

  Welke WET dan ook, of het nou de AMNESTIE-WET is, dient te worden NAGELEEFD.

  Het ZWAKKE argument van de Krijgsraad, dat er geen Constitutioneel Hof is, dat als REDEN aan te GRIJPEN om de AMNESTIE-WET te TORPEDEREN is de GROOTSTE BRUTALITEIT van welk instituut dan ook. Dat noemt men het LETTERLIJK en FIGUURLIJK VERTRAPPEN van de GRONDWET, wat nu gedaan wordt door de Krijgsraad.

  Dit heeft niet ZO ZEER te maken met Bouterse. De REVOLUTIE in Suriname is EEN ZAAK geweest van een OVERGROTE MEERDERHEID in Suriname.

  De RACISTISCHE Hindostaanse KLIEK van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij. Een RACISTISCHE partij die het NIET moet hebben van BELEID, maar van OPPORTUNISME en zelfs haar hele TOEKOMST uit OPPORTUNISME heeft gesteld in handen van een nog OPPORTUNISTISCHE tevens RACISTISCHE JAVAANSE GEK, een GEESTESZIEKE MANIAK.

  Gaat u hier op de site eens TERUGBLIKKEN, zult u dan met z’n ALLEN tegenkomen hoe deze zelfde VHP en NPS, deze GEESTESZIEKE Paé Somohardjo, voor ALLES en nog WAT uitmaakten.

  Maar nu dat deze GEESTESZIEKE Paé vanwege zijn ZWAKKE GEESTELIJKE GESTELDHEID bereid is zich te laten PROSTITUEREN ofwel LATEN MISBRUIKEN als de GROOTSTE HOER OOIT in de Surinaamse POLITIEKE GESCHIEDENIS, is er ZOGENAAMD NIETS aan de hand.

  Ronnie Brunswijk, ook zo’n LOSLOPENDE ZWAKZINNIGE, die wordt MISBRUIKT door de Hindostanen van de VHP, moet zich DIEP en nog eens DIEP SCHAMEN. Een persoon met een MINDERWAARDIGHEIDSCOMPLEX van hier tot ginder.

  BELEID van een land is werken aan de TOEKOMST op TERMIJN. Het zijn ALLEEN maar KRANKZINNIGEN die denken iedere dag wanneer ze opstaan dat zaken zullen worden VERWEZENLIJKT, zonder dat ze één vinger hebben uitgestoken.

  Wat er in Suriname nu moet gebeuren is dat Bouterse als President zijn VETO moet gebruiken en ARROGANTIE die elke President als LEIDINGGEVENDE dient in te zetten en de GEHELE Krijgsraad op NON-ACTIEF STELLEN.

  Niet de Krijgsraad is degene die GEKOZEN is door het Surinaamse Volk, maar de Regering.

  De RACISTISCHE Hindostaanse KLIEK van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij die twee op tevens RACISME gestoelde ZWAKZINNIGE GEESTESZIEKE politieke PROSTITUEES als voornoemd MISBRUIKEN om MACHT te VERWERVEN mogen NIMMER aan de MACHT komen in Suriname. Daar moet de VOORNAMELIJK CREOOLSE GROEP van de Surinaamse samenleving voor WAKEN, DAG en NACHT.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij is SINDS JAAR en DAG bezig om de REVOLUTIE die GROTENDEELS die Surinaamse GESCHIEDENIS ingaat als een BIJDRAGE VOORNAMELIJK vanuit de CREOOLSE hoek en OVERIGE Surinaamse PROGRESSIEVEN, te niet te doen.

  Als Bouterse in hun KINDERLIJKE doch RACISTISCHE visie zou worden VEROORDEELD is de REVOLUTIE van VOORNAMELIJK de CREOLEN en OVERIGE Surinaamse PROGRESSIEVEN mislukt.

  De VHP – de Valse Hoop op Paé-partij is bezig te TORNEN aan een NEERGEZETTE PRESTATIE door de CREOLEN en OVERIGE Surinaamse PROGRESSIEVEN.

  De Surinaamse Assemblee-leden moeten zo gauw mogelijk bijeen komen om deze KWALITEITSLOZE Krijgsraad, zo gauw als mogelijk te laten ontbinden. Het is een te LICHTZINNIG instituut deze Krijgsraad, die de WENSEN van het Surinaamse VOLK ONDERSCHAT, maar zich wel op GOEDKOPE wijze BEREID VERKLAART, te ZWICHTEN voor RACISTISCHE OVERBLIJFSELEN die Suriname weer bij af willen brengen.

  Tijdens elke REVOLUTIE heb je GESNEUVELDEN.

  Suriname zit niet te SPRINGEN om een Krijgsraad die zich VROMER wenst voor te doen dan de Paus. Dat is CONTRA de ASPIRATIES van het Surinaamse VOLK.

  Dat vanwege Bouterse’s NDP de RACISTISCHE VHP – Valse Hoop op Paé-parti-BENDE een misschien te LANGZAME doch NATUURLIJK DOOD ondergaan en dankzij VOORNAMELIJK de CREOLEN en OVERIGE Surinaamse PROGRESSIEVEN, zou de Krijgsraad NOOIT mogen betitelen – direct of indirect – als zijnde een MISDRIJF.

  Advies: LABIELE Krijgsraad OPDOEKEN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 17. Laat Bouterse zich eerst voor de rechtbank verdedigen voor de December moorden dan is hij een echte man met ballen i.p.v.onzin verkondigen.Dat is mijn mening als Surinamer.


  Maak melding

 18. @Do The WRONG Thing :

  “Tijdens elke REVOLUTIE heb je GESNEUVELDEN.”

  Sranang heeft nooit een REVOLUTIE gekend !

  Wel een Militaire STAATSGREEP met van behulp van de Koloniale Onderddrukkers, de Hollanders !

  Daarna volgde een JARENLANGE WREDE ONDERDRUKKING van het Surinaamse Volk !!

  De volgens u “GESNEUVELDEN” zijn IN KOELEN
  BLOEDE, door manschappen van Bouta, vermoorde
  Ongewapende en Onschuldige BURGERS van Sranang !

  Uw racistische taal tegen andere bevolkingsgroepen
  zegt genoeg over uw levensfilosofie !

  Misschien zal u ooit snappen dat onze Creoolse
  landgenoten deel uitmaken van een gemengd volk,
  waarbij bovendien de macht totaal niet bij de Creoolse
  bevolkingsgroep ligt !

  Leve de rechtsstaat Sranang, Leve de Krijgsraad en
  Leve het Democratische Volk van Sranang !!!

  Weg met ALLE Criminelen en ALLE corrupte POLITICI !!


  Maak melding

 19. In alle democratische landen maken de parlementariërs wetten en de rechters hun taken zijn om te zorgen dat de wetten worden nageleefd. Het Surinaamse assemblee heeft de amnestie wet aangenomen en het is de taak van de rechter om het na televen. Wat we nu hebben is een unieke zaak in de wereld. Er is een rechter van een bepaalde etnische groep die met steun van soortgenoten van een bepaalde etnische partij wetten die door parlementariërs zijn gemaakt en aangenomen verwerpt. De rechter is buiten zijn boekje gegaan door wetten die door de assemblee is aangenomen te verwerpen. Wat deze rechter van een bepaalde etnische groep ons nu zegt is dat de rechters in Suriname de hoogste orgaan van het land zijn en dat rechters bepalen wat voor wetten worden aangenomen en of ze worden geïmplementeerde of rechtsgeldig zijn. De rechters hun taken zijn om te zorgen dat de wetten worden nageleefd die door het assemblee zijn aangenomen meer niet! Natuurlijk zullen er mensen op waterkant van een bepaalde etnische groep niet met me eens zijn en deze mensen zeggen dat ze democratisch zijn. Regel nr 1 is de wetten worden door het parlement aangenomen en de rechters zorg voor het naleven van de wetten. De rechters hebben niks te willen. Minister van justitie moet zo gauw mogelijk een onderzoek doen naar de gerechtelijk macht in Suriname die in dienst zijn van een bepaalde etnische partij. Deze rechter moet zo snel mogelijk van zijn taken worden ontheven want de rechter heeft zich boven de Surinaamse parlement en president verheven als de regerende en de rechtelijke macht!


  Maak melding

 20. Dat dacht Noriėca van Panama ook, zie wat er gebeurde met die zittende president, maar het voordeel voor Bouterse is dat dit corrupte parlement onder leiding van Katrijntje Simons, met softy Abdoel en opa Bouva, en die schreeuwlelijk van Misikaba, wel weer een wet gaan introduceren, waarbij die moordenaar tot aan zijn dood president zal zijn, deze gasten waren zelfs stomverbaasd, dat de krijgsraad, de omstreden amnestiewet, naast zich neer hadden gelegd, zie hier hun achterlijke denkwijze,maar dat zij met een wet komen die volgens de grondwet inbreuk maakt op een lopend strafproces, daarover hoor je deze grondwetrechtenschenders niet, hielenlikkers van een moordenaar zijn het, en wat een moraal bezitten deze gasten, die alleen maar met hun eigen positie bezig zijn, maar totaal voorbij gaan, aan de wil en de wensen van het volk, maar gelukkig zal ook eens met hun worden afgerekend.


  Maak melding

 21. Do the RIGHT thing!
  Je heb absoluut gelijk, de mensen op waterkant haten Bouterse en vinden dit prachtig. maar wat ze niet begrijpen of willen begrijpen is dat de rechtelijk macht zich nu op het stoel van de regeermacht heeft verheven, door de wetten van een democratisch gekozen assemblee te verwerpen. De rechters mogen dit NOOIT doen! Het maak niet uit of het Bouterse of iemand anders is maar wanneer rechters zich boven de regeermacht verheven dan hebben wij groot probleem in Suriname! Deze rechters zijn buiten hun wettelijke macht gegaan en we moeten ons afvragen voor wie deze rechters werken wie zijn hun MEESTERS!


  Maak melding

 22. Do the Right Thing,

  Suriname kent trias politica, zgn scheiding der machten. Opheffen krijgsraad kan niet zomaar. Suriname beschikt geen rechtbanken die kennis hebben van millitairrecht. Vb een MP die de fout in gaat kan niet berecht worden door een burgerrechter. Deze groep heeft een uitzonderingspositie. De grondwet moet dan ingrijpend worden gewijzigd en internationaal zal er protest volgen aangezien Suriname zich ook gecommitteerd heeft aan een aantal verdragen.

  Met andere woorden u kletst gebakken lucht.


  Maak melding

 23. Let op: Bouterse gaat binnenkort een verandering van de Surinaamse grondwet instellen die het mogelijk maakt dat tot president voor het leven wordt benoemd.

  Zo gaat dat in het Suriname onder Bouterse,


  Maak melding

 24. SRAFU
  dit heeft niks met Racisme temaken , Do The WRONG Thing heeft 100% gelijk in zijn posting, niemand kan dat ontkennen. Het maakt niet uit als men een manier vindt om Bouterse voor het gerecht te slepen maar wat de rechters gedaan hebben door wetten van een parlement te verwerpen is ondemocratisch, het staat gelijk aan een staatsgreep van deze partijdige rechters!


  Maak melding

 25. Payback de rechters volgen naar 1 lijn namelijk of de delicten passen de wetboek strafvordering. En dat is de enige juiste lijn.

  Maar volgens jullie ndp ers is Bouterse onschuldig. Dan heeft de man ook niks te vrezen toch ?

  Wel vreemd om jezelf amnestie toe te kennen voordat een rechter uitspraak heeft gedaan. Normale gang van zaken is dat je eerst veroordeeld wordt door een rechtrr daarna kan er gesproken worden over amnestie mits dat niet tegen internationale recht is. In volksmond noemen wij de huidige stand van zaken een verkapte schuldbekentenis. Bouterse is de sjaak.


  Maak melding

 26. Diana,
  Jammer dat je jouw leider niet meer wil volgen.
  Wij blijven hem volgen omdat wij geassocieerd worden met onze leider en het land van geboorte.
  Deze man is zo populair dat menige hem volgen en plezier in hebben.
  Hij geniet van al de sensatie en populariteit rondom hem.
  Misschien een goed idee om helemaal niets meer te posten.
  Maar gezien het feit dat Surinamers geen eenheid hebben en die nooit zullen krijgen zal mijn oproep niet gehoord worden.


  Maak melding

 27. Als Zijne Excellentie schuldig bevonden wordt, feliciteren we hem met dit heugelijk, historisch feit, wij verwijderen direct zijn sjerp en zijn ambtsketen “eervol” van zijn onaantastbaar geachte nek, hij is dan geen president meer en is dus ook niet meer onschendbaar.


  Maak melding

 28. @Payback

  Helemaal logisch dat de gerechtelijke macht de door de wetgevende macht gemaakte wetten naleeft en toepast.

  1) Er bestaat echter een verschil tussen wetten qua gewicht en qua toepassing.
  2) Wetgeving moet aan regels voldoen en consistent zijn. Indien dat niet het geval is zal de rechter bepalen wat het zwaarst weegt en zo ontstaat er jurisprudentie (of wel de interpretatie van de rechter van wetten die schijnbaar niet goed werken).
  3) De grondwet weegt het zwaarste en in de grondwet staat dat nieuwe wetten niet mogen ingrijpen in lopende processen.
  4) Door het ontbreken van een constitutioneel hof moet de rechter zelf beslissen hoe zwaar de herziene amnestie wet weegt.
  5) Gezien de grondwet en heel veel deskundigen heeft de herziene Amnestie wet geen werking in het onderhavige proces.

  Velen beschuldigen de gerechtelijke macht anarchie te creëren omdat deze volgens hun MENING onwelgevallige uitspraken doet. Echter juist zij die de gerechtelijke uitspraken niet aanvaarden ondergraven de rechtsstaat en creëren anarchie door de gerechtelijke macht naar willekeur te laten functioneren.

  Ik zie de heer Bouterse formeel als verdachte en de rechter zal binnen de kaders die er zijn tot een vonnis komen. Of ik of anderen daar mee eens zijn of niet doet formeel niet ter zake. U of ik hoeven die afwegingen niet te make.

  Gegeven is wel dat gezien de dreigingen die er geuit worden en de bemoeienis vanuit de DNA (Bouva) er wel een extreem grote druk op de rechters gelegd wordt.

  Ik denk dat een veroordeling vrijwel niet te ontgaan zal zijn.
  Een veroordeling zal niet direct tot een gevangenisstraf leiden maar wel tot een President die van nog maar weinig regeringen een uitnodiging zal krijgen en alleen welkom is bij gelijksoortige regeringsleiders.
  Ofwel net als de DNA ondertussen illegaal is zal de Surinaamse regering internationaal al haar geloofwaardigheid verliezen en zelf de anarchie over zich afroepen.


  Maak melding

 29. Het gaat als volgt:

  Max 2 weken brommen daarna geeft de president gratie incl zichzelf. Case closed. Een nw regering gaat de gratie niet intrekken.


  Maak melding

 30. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID…..TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Welke GROTE LEUGENAAR doet deze uitspraak weer? Waarom blijft deze verdediger en de andere verdedigers in het land, en ook hier nog heel koppig hun ogen en oren voor de WAARHEID gesloten houden? en in hun eigen leugens geloven?

  Suriname heeft al te lang geleden onder deze volksleider die moorden op zijn naam heeft staan, die schuldig is aan corruptie. Die het land een grote financiele schuld heeft bezorgd, en ook veel schande heeft bezorgd op diverse gebieden. Een president die geen waarde hecht aan normen en waarden, en wiens zoon vastzit in de gevangenis. En toch nog steeds graag surperieur opstelt naar anderen. Wat moet er nog meer gebeuren voordat zijn aanhangers en verdedigers ( Ontkenners van de WAARHEID) dIt gaan inzien?

  De jonge generatie verdient een veel beter toekomst. De komende jaren zullen ze het al niet makkelijk hebben, maar laat het niet erger voor hen worden. MORAAL is de basis voor een generatie die het land goed willen opbouwen, en hier hoort elke opvoedkundige, leidinggevende en volksleider zich van van bewust te zijn. Natuurlijk kunnen er fouten gemaakt worden, maar het is belangrijk om dat toe te geven, en te werken aan verbetering.

  Veel WAARHEID komt
  nu aan het LICHT, en alle RECHT wat zo lang tegen gehouden is zal nu gaan ZEGEVIEREN, want HET LICHT is MACHTIGER dan de duisternis, en de WAARHEID wint het tenslotte altijd van de Leugen!

  HET ZIJT ZO!!

  Message and Power from GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 31. @Payback

  “De rechter is buiten zijn boekje gegaan door wetten die door de assemblee is aangenomen te verwerpen.”

  U begrijpt de trias politica en het recht niet.

  De wetgevende macht kan fouten maken. Daarom bestaan veel parlementen uit 2 kamers waarbij de ene politiek georienteerd is en de andere uit wijze mensen bestaat die de werking van het recht kennen (huis van afgevaardigden/ senatoren in de VS resp. de 2de kamer /1ste kamer in Nederland).

  Dat is de eerste zeef om fouten in wetgeving (politiek opportunisme) er uit te halen.
  Daarna hebben rechters het mandaat te interpreteren en daarmee Jurisprudentie te maken welke tot de hoogste rechter aangevochten kan worden.

  Iedereen die de rechtelijk macht haar plaats niet gunt zal beseffen dat aantasten van de rechtelijke macht een aantasting van de burgerrechten van iedere burger is en daarmee van de democratie een dictatuur maakt.
  Ook al heeft men de meerderheid in de DNA.


  Maak melding

 32. Ik vraag me af of wijziging van de Grondwet inzake het aantal termijnen van de President, met “gewone meerderheid if met twee derde meerderheid
  “gewijzigd moet worden.

  als het bij twee derde meerderheid gewijzigd moet worden zie ik het niet gebeuren !

  En in geval ze die plannen hebben cq plannen hiertoe hebben zie ik Suriname in het rijtje van Venezuela (zag verschrikkelijke beelden op de Spaanse tv) en Haïti afglijden,


  Maak melding

 33. In de gedachten van de Paarse Paupers Roversbende staat hun President Bouterse boven elke wet.

  Elke moordenaar, drugscrimineel en verkrachter van de Surinaamse Grondwerk moet worden berecht en gestraft.

  Er bestaat geen Bouta Grondwet, alleen een Surinaamse Grondwet.


  Maak melding

 34. GEDROCHT Krijgsraad OPHEFFEN!

  Geen enkele Krijgsraad staat boven een Assemblee die de WETTEN vervaardigd. De Staatsgreep was onderdeel van de REVOLUTIE ja. En de REVOLUTIE gaat nog steeds door. Goedkope SRAFU, is dat nou zo MOEILIJK te bevatten?

  Een REVOLUTIE bestaat vaak uit CORRIGEREN/RECHTTREKKEN, in geval van Suriname o.a. tot alle RACISTEN en VOORSTANDERS van RACISME die Suriname om zeep willen helpen zijn GEËLIMINEERD. Die MEERDERHEID van de NDP en deze Coalitie komen ALLERMINST niet UIT DE LUCHT VALLEN.

  Al zijn er mensen die niet GOED GEZEGEND ZIJN met een NORMAAL VERSTANDELIJK VERMOGEN, zullen zij dat zelfs CONSTATEREN en ERKENNEN dat RACISME en MISBRUIK daarvan in Suriname moet worden VERNIETIGD om de weg vrij te maken voor een GEZONDE natie.

  We CONCLUDEREN al jaren dat zelfs de HARDNEKKIGE RACISTISCHE VHP – Valse Hoop op Paé-partij met een GROEISTOORNIS kampt en over niet al te lange tijd tot een ECHTE Lilliputter-partij gerekend zal moeten worden. Suriname is RACISME en al haar SLUIPROUTES, meer dan BEU.

  Dat de Krijgsraad het niet door heeft dat zelfs HEERSENDE WETTEN in Suriname zoals de AMNESTIEWET worden uitgedaagd om de HOUDBAARHEIDSDATUM van het VERDOEMDE RACISME die Suriname jaren vanwege VHP – Valse Hoop op Paé-partij lange tijd in z’n GREEP hield, deze RACISTEN TEGEN BETER WETEN in zullen trachten te VERSCHUIVEN/VERLENGEN.

  De Krijgsraad grijpt in, in een POLITIEK PROCES, tegelijk tegen een VERVAARDIGDE WET – de AMNESTIE-WET – wat FEITELIJK een ZEER STRAFBAAR FEIT is. Het is volgens ZEER VELEN, VELE MALEN een STRAFBAARDER FEIT, dan de zogenoemde decembergebeurtenissen.

  Dat vanwege de INGEZETTE GROEISTOORNIS van de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij, zelfs de Krijgsraad als ACHTERDEUR wordt getracht te MISBRUIKEN zien zelfs mensen met een VERSTANDELIJKE BEPERKING, behalve de Krijgsraad zelf niet, dat ze hier in deze FUIK trapt. Het moet namelijk de KERS op de TAART van deze voornamelijk uit RACISTISCHE partijtjes bestaande (FL)oppositie worden.

  De Surinaamse Coalitie en/of de Surinaamse Regering BEHOORT/BEHOREN daarom DRASTISCH in te GRIJPEN om ANARCHIE te VOORKOMEN.

  Dat de Krijgsraad hier een ZEER GEVAARLIJKE PRECEDENT aan het SCHEPPEN is en een LEVENSBEDREIGENDE SITUATIE TEGELIJKERTIJD CREËERT, RECHTVAARDIGT de NOODZAAK van het OPHEFFEN, BUITENWERKING STELLEN en OPDOEKEN van dit MISGEBOORTE, de Krijgsraad.

  REGEREN is VOORUITZIEN!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 35. Payback draait de zaken om.

  Het zijn niet de rechters die op de stoel van de regering gaat zitten.

  het is de Paarse Regering die op de stiel van de rechters is gaan zitten.

  Wat snap je niet van scheiden van machten???


  Maak melding

 36. Licht en Waarheid maken Vrij…..

  LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN GERECHTIGHEID….TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Waar zijn de mensen nu gebleven die beweerden dat Desi Delano Bouterse door God gestuurd was of het de Wil van God zou zijn? De God van onrechtvaardigheid blijkt nu!

  Ja.. waar zijn al de Geestelijke leiders gebleven die hem in alle onrecht ondersteund hebben? Je hoort de Geestelijke leiders nauwelijks ( behalve dan de gebedsaktie die een paar werken ondernomen was) en ook niets van de geestelijke leider Steve Meije die deze valse profetische boodschap had doorgegeven. Hierdoor ging de president zich ook steeds meer en meer een God voelen, maar een God die met de duisternis samenwerkt is dus nu ook gebleken. Hoe is het anders mogelijk dat een man met zo’n crimineel achtergrond toch president kon worden? En jaren lang het RECHT naar zijn eigen hand kon omzetten? waardoor het land nu op vele gebieden naar de afgrond is.

  Hopelijk zijn deze leiders tot inzicht gekomen dat ze voortaan WAAKZAAM horen te zijn voordat ze valse religieuze boodschappen doorgeven. En ook nu het inzicht hebben meegekregen dat de mens niet zowel het Licht als de duisternis kan dienen!

  LICHT EN WAARHEID maken vrij…. RECHT en WAARHEID maken Vrij….tot in den EEUWIGHEID!

  Message from The GREAT SPIRIT OF LIGHT!!!


  Maak melding

 37. Wat een wetgeving in Suriname.
  Het houdt in dat iemand voor z’n veroordeling snel president kan worden en vervolgens niet meer aangepakt mag worden, maar wel de wetten kan wijzigen in z’n voordeel.
  De wetgever had tenminste het laatste moeten opnemen in de grondwet, dat wanneer de zittende president veroordeeld is, hij ook geen wetten meer mag wijzigen of nieuwe wetten mag aannemen dat in zijn voordeel uitvallen.
  Het lijkt erop alsof de Surinaamse grondwet door een stelletje amateurs in elkaar is geflanst.


  Maak melding

 38. Hoe is het mogelijk dat iemand die zo’n criminele “staat van dienst” heeft en waarvan beide zonen gedetineerd zijn wegens zeer ernstige misdrijven en bij wie er ook nog sprake is van recidive, toch Door een niet gering aantal mensen wordt verdedigd en op handen wordt gedragen..
  Bouterse heeft niet alleen bloed aan zijn handen, maar hij en zijn loyalisten zijn er voor verantwoordelijk dat het moreel verval in Suriname haar dieptepunt heeft bereikt..
  De man is alles behalve een rolmodel als het gaat om moraal en ethiek..Enkele jaren geleden vertelde hij vol trots Hoe het zijn zoon Dino aan niks ontbrak toen die in Santo Boma gedetineerd was ivm de handel in en diefstal van wapens..Bouterse ging er prat op dat Dino “gewoon” een telefoon naar binnen had weten te smokkelen, wetende dat zulks niet is toegestaan..
  Aan de 3 mannen die ivm een XTC laboratorium waren aangehouden ten tijde van minister Santhoki, en een jarenlange gevangenisstraf kregen , verleende Bouterse vrijwel meteen na zijn aanstelling tot president, gratie..Hetzelfde deed hij bij Romano Meriba die wegens moord/doodslag op een Chinees en het gooien van een handgranaat in de achtertuin vd toenmalige Nederlandse ambassadeur, een lange gevangenisstraf moest uitzitten..Een van de mannen vh XTC laboratorium ( Hans Janasch) is nu waarnemend hoofd vd inlichtingendienst..Kenneth Sloote, eveneens een adviseur en vertrouweling van Bouterse heeft ook een strafblad wegens zware mishandeling..gepleegd in vereniging met zijn tweelingbroer..En zo kan ik doorgaan..Patrick Peneux , Boerenveen, Alibux en de lijst van criminele adviseurs en handlangers gaat maar Door..
  Het is te triest voor woorden dat er toch mensen zijn die Bouterse adoreren en alles wat hij verkeerd doet of heeft gedaan goed praten..Eigenlijk zegt dat meer over die mensen dan over Bouterse zelf…


  Maak melding

 39. Beste Robinho,

  Alles wat je opnoemt is gebaseerd op keiharde, niet te ontkennen feiten.

  Maar toch is deze crimineel tot 2 keer toe met overmacht gekozen tot PRESIDENT van Suriname,

  Dat zegt net zo veel over de morele en geestelijke gesteldheid van de Surinamers als over Bouterse.

  Lees de braaksels van Do The Right Thing…


  Maak melding

 40. @Robinho,

  Dat komt omdat het Spirituele gehalte in veel Surinamers erg laag is. Velen weten niet eens dat ze iets zoals een ziel hebben. Anderen weten niet dat zoiets als een geweten bestaat. Het is vaak de Afrikaanse mentaliteit van de ene dorp overvalt de andere en neemt iedereen als slaaf mee. De overwinnende dorpelingen gedragen zich arrogant en de verslagen dorpelingen gedragen zich slaafs en gedwee. Bedien denken dat het ook zo hoort.


  Maak melding

 41. JoJo
  De grondwet weegt het zwaarste en in de grondwet staat dat nieuwe wetten niet mogen ingrijpen in lopende processen.nergens gemeld
  )
  )
  JoJo je praat onzin in de grondwet staat nergens gemeld dat nieuwe wetten niet mogen ingrijpen in lopende processen.
  Surinaamse grondwet boek is online plaats een Link met de artikel waar staat gemeld ik je zeggen het staat nergens zo beschreven zoals jij dat nu schrijft. de rechter heeft dit bepaald niet de grondwet!
  )
  )
  Koos
  Payback waarom heeft de regering verzuimd om een constitutionele hof in te stellen ? Simpele vraag.
  Gtaag jouw antw hierop.
  )
  antwoordt
  koos heel simpel die vraag moet je aan de NPS en VHP vragen want die hebben verzuim om constitutionele hof in te stellen. de de decembermoord rechtzaak was begonnen tijdens de regeerperiode van NPS en VHP en in hun tig van jaren hebben ze nooit de moeite genomen om een constitutionele hof in te stellen. Nu wilt men dat Bouterse dit doe in hun 6 regeer jaren terwijl front TIG van regeerjaren en gelegenheid voor heeft gehad maar wilde nooit een machtige orgaan creëren!


  Maak melding

 42. c&p

  Op 30 juni 2013 werd Hissene Habré in Dakar door de Senegalese politie gearresteerd. De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch gaf als commentaar dat Habré`s slachtoffers na 22 jaar eindelijk licht aan het eind van de tunnel konden zien.

  Ruim twee jaar later, op 20 juli 2015, begon het proces. Verwacht werd dat er 100 getuigen zouden worden gehoord. Op 25 maart 2015 waren al 20 hoge veiligheidsmedewerkers van het bewind-Habré door een rechtbank in Tsjaad veroordeeld wegens moord en marteling.

  Levenslange gevangenisstraf
  Het tribunaal kwam op 30 mei 2016 tot een uitspraak. Habré werd schuldig bevonden aan misdaden tegen de menselijkheid: verkrachting, gedwongen slavernij en ontvoering. Hij werd veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. Reed Brody, een jurist van Human Rights Watch, die er samen met overlevende slachtoffers vijftien jaar aan gewerkt had Habré voor de rechter te brengen, gaf als commentaar dat dit proces bewijst dat volhardende slachtoffers hun dictator uiteindelijk berecht kunnen krijgen. Hij zei te hopen dat anderen hierdoor geïnspireerd zouden worden tot soortgelijke stappen.

  deze dacht ook veilig te zijn na zijn bloedbaden.


  Maak melding

 43. Wanneer een zuivere persoon als Bhishma Pitamah, die in z’n leven slechts 1 fout gemaakt had, moest lijden, waarom denkt Bouterse dat hij zal kunnen ontsnappen aan z’n karma?

  De enige fout die Bhishma Pitamah had gemaakt in z’n leven was dat hij z’n ogen (letterlijk en figuurlijk) had gesloten toen een vrouw in zijn nabijheid van haar eer werd beroofd.

  Deze vrouw was geallieerd aan 5 machtige krijgers, die ook niet opstonden om haar te beschermen.

  Er zijn dus momenten dat zelfs de meest krachtige mensen verlamd raken en niets kunnen ondernemen.

  De enige die deze hulpeloze vrouw hielp, was de Heer der Universum, Heer Krishna.


  Maak melding

 44. Het zou mij niks verbazen wanneer Carl Breeveld Bouterse zou blijven steunen wanneer Bouterse veroordeeld zou worden. Het is nl behoorlijk moeilijk voor velen om macht af te staan of er afstand van te doen.


  Maak melding

 45. Gelukkig is la Diabla, de 22 jarige huurmoordenares, die 14 doden op haar naam heeft staan, is in Columbia opgepakt, ik moet er niet aan denken dat zij samen met Walther, de potente kleinzoon van de DiDiBri, die minstens 15 doden op zijn naam heeft staan, voor nog meer nageslacht van DiDiBri zouden zorgen.


  Maak melding

 46. Koos

  Maar de andere verdachten kunnen wel de bak in gaan. Voor meervoudig moord is 3x levenslang toch een minimale straf.

  Try your luck.
  Als het moet bossen gaat het bossen!


  Maak melding

 47. Do the RIGHT thing!
  Je hebt 100% gelijk in wat je schrijft, ik steun je posting 100% . het gaat niet om de persoon Bouterse maar om een Verkapte VHP staatsgreep. Ik kan mij herinneren toen Bouterse staatsgreep pleegde en aan de macht was werd hij door de hindoestanen op een Phagwa feest uitgenodigd. Wat bleek achteraf, de hindoestanen hadden een aanslag op Bouterse voorbereid. De hindoestanen zouden Bouterse voedsel vergiftigen maar Bouterse was door bevriende hindoestaan ingelicht, Bouterse heeft overal connectie en ging niet op het feest. Een paar jaar later hoorde wij dat het allemaal door de VHP was georganiseerd. Net zoals de VHP in 2010 toen ze de verkiezingen dik hadden verloren de partijen uitnodigde op het hoofdkantoor de olifant om hun verlies te bespreken. De volgende dag melde de VHP dat ze ondanks hun verlies een coalitie met8a9 partijen hadden gesloten en gewoon oor zouden regeren ondanks dat het volk ze massaal had afgewezen. De VHP praat graag over DEMOCRATIE, Rechtspraak, wil van het volk. Maar wie de daden van de VHP gaat onderzoeken en vooral wat ze in 2010 hebben geflikt dan zie je dat het een entity is die geen respect heeft voor de grondwet en het volk. Het gaat de VHP om één ding, absolute regeermacht ten koste van alles en De VHP daden tonen het keer op keer. De VHP zegt het één, doet het andere. We gaan de regering kritisch volgen, in praktijk massa demonstratie organiseren, ophitsere gedrag, sabotage in alles om de democratisch gekozen regering om vertewerpen voor eigen Belang. De VHP is een smerige ,onbetrouwbare, ondemocratische entity die altijd voor het eigenbelang opkwam en het volk zijn de middelen om hun heilig doel te bereiken!


  Maak melding

 48. Henkes
  Gelukkig is la Diabla, de 22 jarige huurmoordenares, die 14 doden op haar naam heeft staan, is in Columbia opgepakt, ik moet er niet aan denken dat zij samen met Walther, de potente kleinzoon van de DiDiBri, die minstens 15 doden op zijn naam heeft staan, voor nog meer nageslacht van DiDiBri zouden zorgen.
  )
  henkes je hebt een ZIEKEGEESTzoek gauw hulp!


  Maak melding

 49. @tunggak

  Waar komt toch dat rare gerucht vandaan dat Bouterse familie zou zijn van Hoefdraad.

  @Payback

  JoJo doet dat vaker. Heel stellig iets beweren maar als je dan vraagt om bronnen dan is het stil opeens. Ik ben de grondwet maar even gaan lezen want die staat inderdaad online en ik kan niks vinden. Maar we wachten rustig af. Misschien weet JoJo iets wat wij niet weten.


  Maak melding

 50. Vijay

  Wanneer een zuivere persoon als Bhishma Pitamah, die in z’n leven slechts 1 fout gemaakt had, moest lijden, waarom denkt Bouterse dat hij zal kunnen ontsnappen aan z’n karma?

  De enige fout die Bhishma Pitamah had gemaakt in z’n leven was dat hij z’n ogen (letterlijk en figuurlijk) had gesloten toen een vrouw in zijn nabijheid van haar eer werd beroofd.

  Deze vrouw was geallieerd aan 5 machtige krijgers, die ook niet opstonden om haar te beschermen.

  Er zijn dus momenten dat zelfs de meest krachtige mensen verlamd raken en niets kunnen ondernemen.

  De enige die deze hulpeloze vrouw hielp, was de Heer der Universum, Heer Krishna.
  )
  )
  klink allemaal heel leuk al die heiligheid,ga het toepassen in INDIA daar hebben ze het harder nodig laat Suriname met rust!


  Maak melding

 51. @Payback

  correct de grondwet kan via het internet geraadpleegd worden

  ik raad u aan onder de tab justitie artikel 131 lid 3 te lezen waar duidelijk staat dat elke inmenging in zaken onder de rechter VERBODEN is.

  Het veranderen van wetten tijdens het proces is inmenging. Het veranderen van de spelregels tijdens de wedstrijd kan niet.


  Maak melding

 52. @Paul

  U doet voorkomen als of ik zwijg als er om bronnen gevraagd wordt.
  Dat is niet correct

  Ook aan u om hoofdstuk XV afdeling 1 Algemeen artikel 131 lid 3 tot u te nemen.


  Maak melding

 53. @Jojo

  Dat is uw interpretatie. Maar een regering mag wetten aannemen of aanpassen wanneer men dat wil.

  Verder komt u nu wel met een bron. Dat is prijzenswaardig ook al verschillen we van mening over de interpretatie er van. In eerdere topics over andere onderwerpen heb ik ook om bronnen gevraagd en kreeg die nimmer. Zodoende mijn opmerking.


  Maak melding

 54. WAT VOOR EEN BS LOOPT DEZE PAARSE MANORATH ROND TE VERTELLEN?!
  Criminele zaken en criminelen worden door de rechtbank aangepakt en niet door de coalitie in de DNA@!!
  Bouta is niet de god van Suriname ,misschien van Manorath en natuurlijk de paarsen ,hij is gewoon een crimineel die straf moet uitzitten. Wie is Manorath om te bepalen of bouta veroordeeld moet worden of niet!!
  Ik vraag aan de autoriteiten om een huiszoeking te doen bij Maorath thuis want de illegael steekpenningen en cadeautjes die hij krijgt van de paarsen voor zijn diensten ten gunste van de MOORDENAAR zullen niet erom liegen.!!
  DE rechter bepaald niet Mano De Paarse RAT!!


  Maak melding

 55. @Paul ,Manorath en de rest van de paarsen hier,
  De regering overall maakt wetten ,maar als het om crimionelen gaat dan beslist de rechter en niet de regering!@!
  Knoop dit goed in je oren!!
  Gelukkig dat de rechters in Suriname wat moed hebben gehad om Bouta aan te pakken na 36 jaar en dankzij het IMF ,die hier kwam om de moordenaar te helpen maar onbewust de rechter en de bevolking een dienst heeft bewezen.nu kan boua geen enkel kant op. hij zit in de val!!


  Maak melding

 56. @Payback,

  Maak jij je geen zorgen over India. De Indiërs redden zich wel. Maak jij je zorgen over Suriname, want de vraag is of Surinamers het wel gaan redden. Ik hoop het wel, maar rooskleurig ziet het er allemaal niet uit.


  Maak melding

 57. Payback, ken je het het telefoonnummer van I. Kanhai, dan kan ik hem bellen voor hulp, hij is namelijk de aangewezen persoon, die je als zwaar gestoorde psychopaat, in Suriname te hulp roept, wanneer je een hopeloos geval bent.


  Maak melding

 58. Beste Paul

  Het is geen interpretatie, er staat gewoon geen INMENGING.

  U interpreteert naar behoefte.

  U verzint nu weer dat de regering elke wet kan maken die het wil. FOUT. De DNA is de wetgevende macht. Weten moeten wel voldoen aan de kaders die de Grondwet oplegt.

  Ook bij voorgaande vragen om bronnen zijn die aangegeven. Wellicht dat ze u niet aanstonden.
  Ik verwijs naar de bronnen oa bureau voor staatsschuld of de CBvS en zoals recent naar de DNA waar het crisis- en herstelplan gepubliceerd is

  Toegeven is moeilijk.


  Maak melding

 59. Paul, zolang de wetten binnen de surinaamse grondwet passen en internationaal geaccepteerd worden. Dat was de amnestiewet dus niet. Als zou Bouterse de grondwet wijzigen en opnieuw de amnestiewet aannemen dan nog is het gedoemd om te lukken omdat het internationaal gezien gewoon niet kan.

  Stel dat Suriname vandaag besluit slavernij in te voeren. Je gelooft toch niet dat het internationaal geaccepteerd gaat worden. Wake Paul.


  Maak melding

 60. Paraman ik dacht waar blijven die bedreigingen. Daag je uit om serieus mee te doen in deze discussie. Een echte gentleman gaat niet op de vuist en uit zeker geen bedreigingen.


  Maak melding

 61. Payback onder vhp en nps werd er geen amnestiewet aangenomen. De noodzaak voor een constitutionele hof was er niet.
  Voorts ligt het niet aan de partijen om Bouterse te berechten maar aan de openbare ministerie, dat heet namelijk scheiding der machten. Bouterse had binnen 12 mnd een hof kunnen installeren maar heeft dit verzuimd. Hij had zelfs zijn eigen vrienden zitting kunnen laten nemen in hof. Bouterse heeft het spel slecht gespeeld. Hij heeft een grote fout gemaakt.


  Maak melding

 62. Het land is in crisis,
  de president dokt in Cuba,
  van de VP hoor je niets ( hij mag niets zeggen van van de San)
  Milf Jenny dokt, is nu te bang om wat te zeggen.
  Alleen Paula Abdul en Melvin gay Boeva hebben iets onzinnigs gezegd.
  Wie heeft nu de leiding?

  Skoonzoon Boefdraad??


  Maak melding

 63. Beste Koos,
  Bouterse heeft het constitutioneel hof niet kunnen instellen, omdat in zijn volgelingen geen enkel persoon geschikt is zitting te nemen in een dergelijk hof. Hoe ironisch


  Maak melding

 64. Overeind blijft wel dat niemand ontkomt aan wet en recht. “Een wet geldt voor een ieder. Dus zowel voor een gewone burger als voor de president. Dit betekent dat als over zou worden gegaan tot vervolging, iedereen veroordeeld zou kunnen worden”, aldus Mono rat.

  Yep. Maar………in het land waar vele paars oerdomme blinden, Suribabwe, daar waar een paars misdadig oog koning is…..dankzij oerdomme paarse slaafse zombies kan alleen de dood hen verlossen van de misdaad/moord vloek die ze over hun paarse hoofden hebben heen gebracht, door willens en wetens oerdom te stemmen op de grootste moordenaar in de Surinaamse geschiedenis. Maar eerst zullen vele oerdomme paarse zombies en roversbende, helaas ook het anti paars volk, als paarse slaven door deze, misleider en lafhartig van geest worden onderdrukt, zevenmalen erger dan in de jaren tachtig. Los van de vervloekte I’m nasty wet, los van de megaschulden, los van de schaarste, misdaden en komende chaos……krijgen ze ook paars wroeging om hun oerdomme stemkeuze. Enne nu komt de paarse rat met allerlei geslijm. Wo ka.


  Maak melding

 65. De terugroepwet is in strijd met de Grondwet. Als je de onwetenden hier moet geloven is de terugroepwet dan ook illegaal.

  In de amnestiewet van 1992, staat duidelijk dat rechtsvervolging niet meer is toegestaan als amnestie is verleend. Als ik de onwetenden hier moet geloven is de amnestiewet van 1992 illegaal.

  Koos beweerd gewoon doodleuk dat tijdens nps en vhp nooit amnestiewet werd aangenomen. En dit zijn posters die mensen oproepen om te discussieren, waarover zou men met koos moeten discussieren?


  Maak melding

 66. He,he,he @ do the right
  Percies, duidelijk,helder verwoord wet is wet.en er hangt een rancune smerie bij die mevr van de krijgsraad,just smile WKN heeft een goed archief!!!!!


  Maak melding

 67. Zelfs een grasluis is van nature wijzer dan al die oerdomme paars bezeten zombies. Daarom krijgen ze allemaal van hoog tot laag een paars bedorven koekje van de baas der misdadigers op hun bord….hihi….nog meer verdorven bigi paarse pola…….risatie, chaos en geweld.


  Maak melding

 68. @Observerve
  Om te zien hoe dom jij kan redeneren.

  Onder Venetiaan kreeg guerillastrijder Brunsie amnestie toegewezen onder het wakend oog van de OAS en volgens internationale richtlijnen.Als deze amnestie niet had bestaan dan zou de binnenlandse oorlog die ging tussen broeders en broeders heden nog gaande zijn en zouden er elke dsg onschuldige slachtoffers vallen.Je baasje was ook gevraagd de wapens neer te leggen en amnestie aan te nemen. Toen vond je baasje dat hij een grote jongen was en amnestie niet nodig had. Die hoofdstuk was gesloten..case closed. Toen je baasje zich zelf als lijder verklaarde is hij gaan rommelen aan onze grondwer want die lul dacht dat Suriname hem een amnestie te goed was.Hij is trouwens de enige lijder die zich trots voelt zelfamnestie te hebben.
  Zielig dat jullie paarsen niet eens weten waarvoor amnestie staat!
  Het is niet iets om trots op te zijn.Walgelijk!#


  Maak melding

 69. Nu ben ik wel benieuwd wat de aangepaste amnestiewet van 2012 nog betekend, de wet is aangenomen en geslagen door de regering. De wetgevende macht heeft zijn grondwettelijke taak vervuld, maw deze wet staat nog recht overeind, Volgens de trias politica.

  Wat Monorat hier stelt is dus dom geklets, volgens de amnestiewet hoeft de President nooit meer het gevang in, ook niet na zijn termijn.

  Of wil Monorath ons vertellen dat de amnestiewet is ingetrokken, zo ja door wie en wanneer?

  Voor alle duidelijkheid de toetsing die de krijgsraad heeft verricht betekend geenszins dat de aangepaste amnestiewet niet meer bestaat, het is een wet aangenomen en geslagen, volgens de rechtstatelijk en democratische grondbeginselen zoals omschreven in de Grondwet.

  We hebben momenteel een duidelijk constitutionele crisis in Suriname en geklets van mensen als monorath helpt al helemaal niet.


  Maak melding

 70. Die zak mag 5 keren de doodstraf krijgen. Deze plunder- en poeppresident.

  1975- De dekolonisatie van Suriname.

  2016- De witte man weer aan macht in Suriname. De rekolonisatie van Suriname. wat een schijt president en schijt NDP.
  Deze LIJDER, ja en geen leider, moeten ze aan de hoogste paal ophangen.


  Maak melding

 71. Mijn leider…??Hij is nooit mijn leider geweest en ik nooit zijn volgeling.Ik vereenzelvig mij met mensen waar ik mezelf in kan vinden en waar ik een beter mens van wordt..Jij associeert je met hem ..omdat jullie gelijkenissen vertonen. Het is beter niet meer te posten.?.Wie denk je dat je ben?Ga je zo je uzi tevoorschijn halen..? Ik associeer mij met mijn mooi, geboorteland daar is niks mis mee.Wil ik posten ga ik gerust mn gang.Laat me door niemand afschrikken..


  Maak melding

 72. Nu weten we inmiddels dat de amnestiewet niet is ingetrokken. We weten ook dat amnestieverlening gewoon binnen onze grondwet valt, er is niets illegaals aan.

  Stel dat de rechter de 20 verdachten inclusief de President zou veroordelen op 30 juni, zoals velen hier hopen met bijv. levenslange gevangenisstraffen.

  De President of de DNA voorzitter die dezelfde dag op Tv en Radio verklaard dat iedereen op grond van de al aangenomen amnestiewet automatisch amnestie is verleend.

  Als je het geklets van Monorath volg, zou dit niet mogen want wet en recht geld voor iedereen inclusief de President dit ondanks amnestie verlening gewoon in onze grondwet voorkomt.


  Maak melding

 73. Burleson, mijn reactie op jou post is geplaats…weliswaar te laat…liever te laat dan nooit.Heb ook andere bezigheden..En laat duidelijk zijn ; ik voel me vrij te posten.Lees er maar over heen als het je niet zind


  Maak melding

 74. @Observer
  De aangepaste Amnestie wet geld gewoon voor zaken die nu aanhangig gemaakt worden. Zaken die na 2012 aanhangig gemaakt zijn.

  Bij het scanen van de grondwet bleek zag ik dat er een artikel in staat dat de DNA het recht heeft amnestie/ of gratie te verlenen.
  Echter dan zal er eerst schuld vastgesteld moeten worden en een straf opgelegd moeten worden.
  Men kan er bijna vergif op innemen dat bij een veroordeling de DNA amnestie of gratie zal verlenen.
  Echter wat is dat nog waard niemand met enig gezag en enig fatsoen op deze aardbol zal Bouterse nog een hand willen geven.

  De beste grap zal zijn Bouterse schuldig te verklaren (mits het bewijs sterk genoeg is) en de straf bepaling aan te houden. Zodat er geen gratie of amnestie verleend kan worden door zijn blinde volgers.

  Payback

  ik vertrouw er op dat ook u ondertussen het betreffende grondwet artikel gelezen heeft.


  Maak melding

 75. Jojo bewijs maar de link of het bericht wanneer de aangepaste amnestiewet van 2012 die is aangenomen en geslagen, opnieuw is aangepast naar hetgeen je beweerd (termijn) nl zaken die na 2012 aanhangig zijn gemaakt.

  Je ander punt dat amnestieverleend kan worden na schuld en/of straf, geeft duidelijk aan hoe gebrekkig jullie kennis van zaken is. Vertel ons maar hoe de amnestiewet van 1992 aangenomen kon worden?

  Ik kijk uit naar je zoveelste kronkel op deze site.


  Maak melding

 76. Trouwens jojo beweerd in al zijn naiviteit “zaken aanhagig gemaakt na 2012”, dit gegeven alleen bewijst dat jojo geen flauw idee heeft waarover hij praat.

  Wat bedoeld jojo precies met aanhagig gemaakt?

  zaken voor het gerecht gebracht na 2012?

  Misdaden gepleegd na 2012?

  Maw volgens de simpele redenering van jojo is de aangepaste amnestiewet in 2012 aangenomen, maar heeft betrekking op zaken/ gebeurtenissen die nog moeten plaatsvinden, de toekomst dus, ik verleen je alvast amnestie toch jojo, Hahahaha.


  Maak melding

 77. @Observerve

  U haalt iets door elkaar.
  De amnestie wet 1992 was van toepassing voor de periode waarbinnen in het binnenlandsconflict wederzijds misdaden tegen de menselijkheid begaan waren. Bij benadering de periode 1986 – 1992.

  De slimmeriken in de DNA hebben toen de bewijzen bij de krijgsraad (Rozendaal) jegens Bouterse zo zwaar werden dat men een veroordeling ging vrezen de wet van 1992 op gerekt door de werkingstermijn aan de voorzijde te verlengen tot voor 8 december 1982 zodat ook die misdaden jegens de menselijkheid er onder gingen vallen.

  Ziet u nu het theater van Baboeram wat beter. Dat gaat er toch ook om dat de nabestaanden en slachtoffers van het binnenlands conflict en die van 8 december 1982 niet gelijk behandeld worden.
  Er is echter een heel groot verschil.
  In 1982 werden ongewapende burgers door de gewapende macht thuis opgehaald en zonder proces vermoord (op de vlucht dood geschoten volgens de toenmalige bevelhebber).
  Tijdens het Binnenlandsconflict hebben het leger en opstandelingen wederzijds wreedheden begaan tegen elkaar en tegen burgers die van hun bescherming afhankelijk waren.

  De situatie was heel erg anders en niet vergelijkbaar. enige tientallen tegen over vele honderden, bekende gezichten versus anonieme burgers, militairen en opstandelingen.


  Maak melding

 78. Jojo jij beweerde dat amnestie verleend kon worden pas wanneer er schuld en straf vastgesteld zijn. Wie en wat heeft schuld en straf vastgesteld in 1992, bij welke rechtbank is dat gebeurd?

  Verder wacht ik op je bewijs dat de aangepaste amnestiewet van 2012 betrekking heeft op zaken aanhagig na 2012.

  Voor de rest is hetgeen je hierboven kakelt dom gelul, waarschijnlijk goed genoeg voor waterkant.net.

  We wachten op je volgende kronkel en dwaling.


  Maak melding

 79. Met onderstaande uitspraak zijn de vrienden van de MOORDENAAR blij gemaakt met een dode Mus.

  “Zolang hij het ambt bekleedt van pleesident, hoeft hij geen enkele celstraf uit te zitten.”

  Bouterse is dus NIET onschendbaar via zijn ambt.

  Volgens de rechtsgeleerden Mr. van der San en Mr. Essed is dat alleen het geval van DNA leden en dan specifiek voor uitspraken gedaan in het college (DNA). Boven genoemde rechtsgeleren vermoeden dat Mr. Monorath verkeerd geciteerd is.


  Maak melding

 80. De angst is voelbaar in je woorden en onzinnig gebrabbel. Waar heb je het over?
  Het feit dat je ontkent of niet benoemt dat deze regering honderden miljoenen heef gestolen zegt veel overje. Bouta was skeer in 2009 en nu 450 miljoen in zwitserland. Geroofd van de surinaamse kinderen die geen goed onderwins krijgen. Van mensen die nu dubbel betalen voor brood.
  Schaam je met je gebrabbel, jij haat je land met je gelul.


  Maak melding

 81. Het voordeel voor die andere 8 decembermoordenaars is, dat de hoofddader gratie kan verlenen, waardoor ze hun straf alsnog kunnen ontlopen.


  Maak melding

 82. De angst is voelbaar in je woorden en onzinnig gebrabbel. Waar heb je het over?
  Het feit dat je ontkent of niet benoemt dat deze regering honderden miljoenen heef gestolen zegt veel overje. Bouta was skeer in 2009 en nu 450 miljoen in zwitserland. Geroofd van de surinaamse kinderen die geen goed onderwins krijgen. Van mensen die nu dubbel betalen voor brood.
  Schaam je met je gebrabbel, jij haat je land met je gelul.


  Maak melding

 83. Observer

  allereerst de betekenis van het woord amnestie. ik heb http// www weg gelaten om de antivirus van Waterkant niet over te belasten

  de amnestie zelfst.naamw. (v.) Uitspraak: [ɑmnɛsˈti] Verbuigingen: amnestie|ën (meerv.) besluit dat iemand de straf waartoe hij of zij is veroordeeld niet (verder) hoeft te ondergaan Voorbeelden: `iemand amnestie verlenen`, `amnestie voor alle poli…
  Gevonden op …….. woorden.org/woord/amnestie

  U heeft gelijk dat er in 1992 geen schuld vraag en veroordeling geweest is. Of wel naar de letter kan het geen amnestie heten.

  Er zijn uitzonderingen die de regels bevestigen.
  Hebben partijen in het proces naar vrede niet onderkend dat men zich schuldig gemaakt heeft aan misdaden jegens de menselijkheid. Schuld is tegen over Schuld weg gestreept.

  U en Gretig zwetsen over zaken waar u de context niet kent

  zie aub
  nl.wikipedia.org/wiki/Amnestiewet_(Suriname)


  Maak melding

 84. @Ben
  Monorath is weer aan het slijmen.
  Hij is zeker weer op zoek naar een partij waar hij weer kan bijklussen. Dekentje spelen is pinaren. Vooral hij die een lux leven leid. Bouterse geniet alleen buiten Suriname immuniteit.
  Totdat hij geen president meer is.
  In Suriname kan hij altijd worden aangepakt. Monorath kletst dus maar uit zijn nek.
  ________________________________________________
  Een ieder die niet zegt wat jij wil horen is corrupt ,flikker toch op ACHTERLIJKE IDIOOT !


  Maak melding

 85. Vijay

  @Payback,

  Maak jij je geen zorgen over India. De Indiërs redden zich wel. Maak jij je zorgen over Suriname, want de vraag is of Surinamers het wel gaan redden. Ik hoop het wel, maar rooskleurig ziet het er allemaal niet uit.
  )
  )
  Vijay
  Over Suriname maakt ik mij helemaal niet druk. Als het eropaan komt geeft ik alle Surinamers een 100% overleving kans boven India. Suriname heeft ongerepte oerwoud met vis en genoeg dieren om te overleven. plant een paar groente en aardvruchten en Surinamers hebben de basis behoefte om te overleven. Er is genoeg hout om alle Surinamers van een houten woning te voorzien. De basis behoefte om te overleven heeft Suriname. India heeft het met zijn 1,6 miljard mensen en slechte gronden weinig overlevingskansen. ik mij niet druk om Suriname, die luxe kan men als kiespijn missen, ga terug naar de basis en eetgezond! We kunnen een werelds vraag houden wie heeft het grootste overlevingskans bij een crisis of Grote wereld ramp. Suriname met zijn rijke vruchtbare bodem en natuur en water vol vissen en dieren of India met zijn natuurlijk jaarlijkse rampen die alles op zijn weg vernietig en steeds erger wordt. 90% kies voor Suriname. Ga aan de Indiërs vragen in India als ze moeten kiezen in India blijven of allemaal naar Suriname gaan,voor je die vraag stelt zijn hun vuilniszakken met goederen ingepakt en staan ze massaal in de rij om naar Suriname te komen en dat zegt voldoende!


  Maak melding

 86. JoJo
  Je bent een manipulator die onderwerpen naar eigenhand manipuleert. Ongeacht wat het is, de rechter mag nooit in het stoel van de regeermacht zitten, de rechters moeten alle wetten die door een democratisch gekozen parlement is aangenomen aannemen en uitvoeren. Het parlement heeft het recht om de grondwet te veranderen en wetten aantenemen die door een rechter moet worden uitgevoerd. Einde DISCUSSIE!


  Maak melding

 87. Henkes

  Payback, ken je het het telefoonnummer van I. Kanhai, dan kan ik hem bellen voor hulp, hij is namelijk de aangewezen persoon, die je als zwaar gestoorde psychopaat, in Suriname te hulp roept, wanneer je een hopeloos geval bent.
  )
  )
  Beste Henkes,
  Ik ken geen ene persoon Kanhai, zijn naam en telefoonnummer ken ik niet. Ik heb nog nooit van deze meneer gehoord maar aangezien je zijn naam kent en je schrijft wat hij doet kan ik aannemen dat je ergens een telefoonnummer heb of zijn praktijk blindloos kan vinden na de vele hopeloze sessie waarvan je genoten hebt. Henkes mijn advies vraag je geld terug bij Kanhai ik zie geen verbetering in je gedrag ik denk dat Kanhai jou geKanhai(OPGELICHT) heeft


  Maak melding

 88. Hopelijk stevenen wij niet linea recta aan op de Guyanese toestanden van de 70’er jaren. Misschien gaan wij elkaar daarna wat beter begrijpen.

  Do the RIGHT thing!
  Je hebt 100% gelijk in wat je schrijft, ik steun je posting 100% . het gaat niet om de persoon Bouterse maar om een Verkapte VHP staatsgreep. Ik kan mij herinneren toen Bouterse staatsgreep pleegde en aan de macht was werd hij door de hindoestanen op een Phagwa feest uitgenodigd. Wat bleek achteraf, de hindoestanen hadden een aanslag op Bouterse voorbereid. De hindoestanen zouden Bouterse voedsel vergiftigen maar Bouterse was door bevriende hindoestaan ingelicht, Bouterse heeft overal connectie en ging niet op het feest. Een paar jaar later hoorde wij dat het allemaal door de VHP was georganiseerd. Net zoals de VHP in 2010 toen ze de verkiezingen dik hadden verloren de partijen uitnodigde op het hoofdkantoor de olifant om hun verlies te bespreken. De volgende dag melde de VHP dat ze ondanks hun verlies een coalitie met8a9 partijen hadden gesloten en gewoon oor zouden regeren ondanks dat het volk ze massaal had afgewezen. De VHP praat graag over DEMOCRATIE, Rechtspraak, wil van het volk. Maar wie de daden van de VHP gaat onderzoeken en vooral wat ze in 2010 hebben geflikt dan zie je dat het een entity is die geen respect heeft voor de grondwet en het volk. Het gaat de VHP om één ding, absolute regeermacht ten koste van alles en De VHP daden tonen het keer op keer. De VHP zegt het één, doet het andere. We gaan de regering kritisch volgen, in praktijk massa demonstratie organiseren, ophitsere gedrag, sabotage in alles om de democratisch gekozen regering om vertewerpen voor eigen Belang. De VHP is een smerige ,onbetrouwbare, ondemocratische entity die altijd voor het eigenbelang opkwam en het volk zijn de middelen om hun heilig doel te bereiken!
  zondag 12 juni 2016 om 14:41 uur.


  Maak melding

 89. Payback jojo is geen manipulator, jojo is een fantast.

  Jojo had in de grondwet gescanned dat schuld en straf eerst uitgesproken moeten zijn alvorens amnestie verleend kon worden door de DnA.

  Ja lees goed het staat in de Grondwet, nu blijkt er toch ook uitzonderingsgevallen te zijn, de grondwet is dus terzijde geschoven, ergo er is een heuse Amnestiewet aangenomen, maar volgens de fantast jojo als je de regel volgt is het geen amnestie, hij heeft opgezocht wat amnestie betekend. Schuld is tegen schuld weggestreept volgens jojo, en what about de grondwet, ach voor front hun gelegenheid geldt dat even niet.

  Als een echte fronter bak je het wel lekker bruin jojo. Zoals ik al zei je dom gelul is goed voor eigen parochie, maar er zijn velen die weten waarover het echt gaat, tot die groep behoor jij niet.


  Maak melding

 90. =Bouterse heeft zich NOOIT aan de wetten en regels gehouden dan voelt hij maar hoe lekker het is.

  Ik maak mij niet druk, omdat hij al bezig is zich zelf te vermoorden. Hij lijdt en die 15 personen rusten al in vrede.

  Zie maar weer wie slapeloze nachten heeft.


  Maak melding

 91. Paraman en Dio The Right Thing

  2 Gevaarlijke Paarse gekken met een ziekelijke bewondering voor een moordenaar en drugscrimineel.


  Maak melding

 92. PAYBACK

  JoJo
  Je bent een manipulator die onderwerpen naar eigenhand manipuleert. Ongeacht wat het is, de rechter mag nooit in het stoel van de regeermacht zitten, de rechters moeten alle wetten die door een democratisch gekozen parlement is aangenomen aannemen en uitvoeren. Het parlement heeft het recht om de grondwet te veranderen en wetten aantenemen die door een rechter moet worden uitgevoerd.
  Einde DISCUSSIE!

  Is de grondwet dan veranderd? Paarse imbeciel.


  Maak melding

 93. De vraag die men iedere dag aan Bouterse moet stellen is: waar is die 4800 miljoen dollar (= 4,8 miljard dollar) van Suriname gebleven. Wij willen weten waar deze plunderaar Bouterse het geld van de staat Suriname, dus van alle Surinamers, naar toe heeft verplaatst.
  Bouterse moet op elk moment worden gevraagd: Bouta pe a moni de. Het antwoord op deze zeer belangrijke vraag is nog niet door de rover Bouterse gegeven.
  Surinamers wij mogen dit niet vergeten, laat men ons niet meer misleiden, wij willen weten wat de moordenaar met onze 4800 miljoen dollar gedaan heeft.
  By the way de omstandigheden nu zullen deze moordenaar Bouterse dwingen af te treden. Door zijn plunder- en wanbeleid zal de situatie alleen maar slechter worden en deze topcrimineel dwingen te vluchten. Ik voorspel zelf dat Bouterse a la kadhafi zal eindigen, het zal niet meer lang duren.


  Maak melding

 94. Ha ha! @Jojo denkt dat die paarse rakkers kunnen lezen en begrijpen. Twee taken waarvoor je toch een klein beetje slim moet zijn. Wat een mop. L O L. Dijenkletser!


  Maak melding

 95. @ PAYBACK
  Beste Henkes,
  ” Ik ken geen ene persoon Kanhai, zijn naam en telefoonnummer ken ik niet. Ik heb nog nooit van deze meneer gehoord ……. ”

  @ PAYBACK …. je naam verraad je daden. Je liegt, je kent Kanhai wel … je hebt die brulaap toch geKanhai(OPGELICHT). Keba nanga ding takroe maniri, PAY the man BACK, if not you will be locked up for a long, long time.


  Maak melding

 96. Dan na hiep hiep hoera,hoera….Hoe LANG is een Chinees?ahahahaaa..Hoe lang gaat dit gedrocht nog zich schuil houden of toe vluchten, de uren,minuten en dagen zijn uitgeteld!De demonen van deze gedrocht zijn ook moe van em.Neks now yepi moro zakka zakka Barbaar yu!A heri gron tapu sabi sa yu du ini sranang kondre nanga te no ye tapu schriki gee libi sma wanti ye go doro!!!!!No no de A ekte momenti doro kaba mbooi,ie diek 1 bung diepi olo gee srefi keba!Ondeugdzaam en nooit een intrinsieke motivatie gehad om een land op1 fatsoenlijke manier te besturen en mensen gefusilleerd.


  Maak melding

 97. @ Do the right Thing,

  Ik wilde eigenlijk iets zeggen in het Algemeen Beschaafd Nederlands, maar ik ben bang dat je dat niet begrijpt. Daarom doe ik het in Algemeen Beschaafd Engels: DROP DEAD!


  Maak melding

 98. Dus als je de paarse mute mag geloven, mag iedereen een coup plegen, mensen vermoorden, het land compleet leeg roven en hier ongestraft mee weg komen. Immers, als je een beetje macho bent wordt je hier niet voor vervolgt.

  Het zelfde geldt voor DDB zijn stelling bij de standrechtelijke executie van Hawker, dat deze een militair zou zijn en vogelvrij verklaard was na zijn coup poging. Geldt dit dan ook voor DDB en cornuiten?

  Dit ding van 1980 was geen revolutie, maar een ordinaire machtsovername ter eigen gewin.

  P.s. Je moet wel even een amnestie wetje voor jezelf regelen.


  Maak melding

 99. Koos

  Paraman ik dacht waar blijven die bedreigingen. Daag je uit om serieus mee te doen in deze discussie. Een echte gentleman gaat niet op de vuist en uit zeker geen bedreigingen.
  =
  Ik heb geen tijd om huichelaars van repliek te dienen.
  Niet babbelen maar doen zou ik zeggen!


  Maak melding

 100. wat een gelul allemaal.
  het is meer dan overduidelijk dat die hele iamnasty inbreuk pleegt in een lopend proces.
  men zou net beginnen aan de strafeis toen de iamnasty erdoor werd gedrukt.
  hoe dan ook is de kogel door de kerk en de zaak staat weer op de rol.
  na het vonnis zal ddb weer iamnasty krijgen.
  na de verkiezingen in 2020 zal die iamnasty weer in getrokken worden.
  aan alle poten van ddb word er nu gezaagd.
  ben benieuwd welke ndp rat als eerste het zinkende schip verlaat.
  verraad is een kwestie van tijd


  Maak melding

 101. Reagerend op het artikel.

  De President is dus onaanraakbaar?

  Dus hij kan morgen met zijn pimp mobiel mensen omverrijden terwijl iedereen aanwezig is als getuige om vervolgens rustig weer naar zijn paleis te rijden zonder dat een hond hem erop kan aanspreken?

  Volgens mij kan dit niet volgens de wet, politieke immuniteit is bedoeld om te zorgen voor bestuurlijke continuïteit maar is niet ongelimiteerd.
  Mocht hij toch berecht worden dan is er een VP die hem opvolgt nadat hij in jail gaat, zo blijft er waarborging van bestuur.

  Monorath, je moet dit nog een keer natrekken want het gaat hier om moord.
  Ministers belanden in het gevang voor diefstal, en moord weegt zwaarder volgens mij.


  Maak melding

 102. Dus er is inauguratie (was voorheen benoeming of installeren president) met FirstLady (was pasgeleden presidentsvrouw) maar er is geen impeachment (afzetten van een (ongeloofwaardige moordverdachte) president).
  Rare bedoening allemaal waar parlementariërs lucratieve nevenfuncties mogen hebben maar wel vreemd opkijken wanneer nationale zaken naar de filistijnen wordt geholpen.


  Maak melding

 103. Ik heb JoJo meerdermalen opgewezen dat de assemblee wetten mag maken en wijzigen. Nu blijkt dat de amnestie wet een wet van 1992 is dat er slechts een wijziging heeft plaats gevonden. Volgens de grondwet had de rechters deze wijziging moeten accepteren en het strafproces stopzetten. de rechters zitten nu op een politieke stoel van een bepaalde oppositiepartij, en Wij weten allemaal om welke partij het gaat!
  )
  )
  Hoe inmenging in het strafproces?
  Als de krijgsraad de historie van de Amnestiewet in haar besluitvorming had meegenomen, dan kon men niet tot deze uitspraak komen, dat de Amnestiewet van 12 april 2012 als “inmenging in de strafzaak bij de rechter moet worden beschouwd, ingevolge artikel 131 lid 3 van de Grondwet”, omdat deze wet een wijziging betreft van de Amnestiewet van 19 augustus 1992. In die Amnestiewet is o.a. bepaald dat ook wanneer een zaak bij de rechter in behandeling is deze moet worden stopgezet, derhalve kan de wijziging op zich, nooit een inmenging opleveren.

  Welnu deze wet van 1992 is vanaf toen tot heden inwerking en er waren toen bij de totstandkoming in 1989 ook al zaken bij de rechter (kwestie Brunswijk als Robinhood) die achteraf onder de Amnestiewet zijn gaan vallen. Desondanks zijn toen geen stemmen opgegaan om artikel 131 lid 3 in stelling te brengen.

  Bovendien hebben zowel de mensenrechtenorganisatie Moiwana 86 en de Organisatie voor Gerechtigheid en Vrede (OGV) zich kritisch over de Amnestiewet 1989 uitgelaten met als raadsman advocaat Kruisland. Zij hebben middels een kort geding tegen de Staat geprobeerd de werking ervan tegen te houden. Desalniettemin is bij vonnis van woensdag 19 augustus 1992 A.R. nr. 920359, de vordering afgewezen en na een onderonsje met de toenmalige President van het land, waarbij toezeggingen werden gedaan, is de wet op die zelfde dag bekrachtigd.

  Wat waren de bezwaren van deze organisaties? Zij vonden dat deze wet precedentwerking zou hebben voor de gebeurtenissen en strafbare feiten die zijn begaan vóór 1985. Dat heeft te maken met het rechtsstatelijk denken en wat dat betreft had mr. Kruisland wel karakter. Dat vormt thans het probleem waarmee wij kampen in Suriname en daarom is het geen juridisch probleem, maar een puur politieke. Omdat een proces na bijkans 35 jaar alleen kan leiden tot een goede taakvervulling als het een politiek doel nastreeft. Uit deze houding leren wij dat alle anderen mogen moorden en verkrachten, maar als het om december 1982 gaat, dan mag geen Amnestie worden verleend. Het is toch te begrijpen, dat de achterban van de toenmalige legerleiding dit niet kan en gaat accepteren.

  Voor mij als toeschouwer maakt het niet uit als het constitutioneel vraagstuk door de gewone rechter of door het Constitutioneel Hof beantwoord wordt. De vraag die bij mij telkens weer naar boven borrelt is, in hoeverre laat de rechterlijke macht zich voor de kar van de politiek spannen en is de gedachtevorming daarbij zuiver, waardoor wij weer vertrouwen in zowel onze rechtsstaat als in de politieke leiders kunnen krijgen?


  Maak melding

 104. Henk Molenaar2016
  Is de grondwet dan veranderd? Paarse imbeciel.
  )
  )
  Moet je eens horen I.N.C.E.S.T. product. LEZEN EN BEGRIJPEN. Zijn voor Randdebielen zoals jij een zware opgave. I.N.C.E.S.T. product ik neem jou tekortkoming niet kwalijk, je kan erniks aandoen wie en wat je bent. Je bent een product van de Familie uit EPE !amnestiewet is een wet uit 1992 en er heeft een wijziging plaats gevonden volgens een democratisch proces. De rechters zijn met hun politieke uitspraak de mis ingegaan die in hoge beroep zal worden gecorrigeerd!


  Maak melding

 105. Ik ben benieuwd naar het verloop van deze nieuwe klucht.
  Gezien de vele kluchten, terugroepwet, Sasur, etc. etc., schijnt er toch iets mis te zijn bij deze organisatie.


  Maak melding

 106. Amnestiewet uit 1992 en wijziging van deze wet in 2012 is allemaal achterkamertjes politieke manipulaties. Wetten en regels gelden voor een ieder. De democratische rechtstaat moet worden hersteld.


  Maak melding

 107. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  DDB is de aller grootste, misdadiger, moordenaar, crimineel, misleider, die de republiek Suriname heeft sinds 25 november 1975.

  Enkele feiten op een rij:

  – in een democratische rechtsstaat staat niemand boven de grondwet en internationale verdragen, oa mensenrechten, ook DDB niet. Als je een andere vermoord moet je voor de rechtsbankt of krijgsraad verschijne.

  – 25 februari 1980 heeft hij het draaiboek van de Nederlandse Kolonel Hans Valk en adviezen gehad om een wettig gekozen regering van Henk Arron aan de kant te zetten door middel van een staatsgreep,

  – 8 december 1982 heeft hij 15 anders denkenden dan hem en de coupplegers kort daarvoor laten oppakken en laten vermoorden

  – geef in een persconferentie aan dat deze 15 anders denkenen op de vlucht zijn doodgeschoten op 8 december 1982,

  – novemer 86, Moiwana 86 moorden, waarbij (zwangere) vrouwen, kinderen koelbloedig werden doodgeschoten door het nationaal leger op bevel van DDB,

  – wapenhandel aan de Farc in Columbia voor drugs naar Suriname,

  – zichzelf verrijkt met verdragsmiddelen die Nederland aan Suriname op 25 november 1975 schonk tot 8 december 1982
  – 4 miljard us-dollar dat binnen 5 jaar is verdamp onder het bewind van DDB en de rovers, pe a moni dé?

  – het Surinaamse volk sinds hij op 25 februari 1980 tot heden in grote armoede te laten leven, 3 keer sranan skeer onder DDB en de rovers,

  – normen en waarden te niet zijn gedaan, niks no fout,

  – criminaliteit is toegenomen, zie berovingen, overvallen, dagelijks op hardwerkende Surinamers die een stuk droog brood willen hebben,

  – de grondwet en internationale verdragen worden vertrapt sinds 25 februari 1980, zie het 8 december 1982 moorden strafproces, zie de amnestiewet, terugroepwet, enz

  – zie de zelfverrijking van DDB en de rovers om hem heen,

  – zie de verloedering, faillissement van vele ondernemingen, heel grote armoede, geen werkgelegenheid, geen medicijnen, lage lonen, ontwaarding van de Surinaamse Dollar, geen valuta, US-dollar en Euro.

  De grondwet van de republiek Suriname en internationale verdragen die vertrapt worden, mensenrechten, vrijheid, mensen die bedreigd worden, domeingronden aan vrienden en loyalisten, bustarief, alles met de dag duurder wordt, enz, enz.

  DDB de dief roept heel hardt:” Houdt De Dief!”
  Wie Houdt Wie Voor De Gek?

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Time4Chan(ge)!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 108. Payback: “De rechters zijn met hun politieke uitspraak de mis ingegaan die in hoge beroep zal worden gecorrigeerd”

  De hele internationale wereld met alle juridische experts hebben verklaard dat de Amnestiewet 2012 tegen alle internationale verdragen en tegen de Surinaamse Grondwet is.

  Alleen Paarse Nitwits zoals jij beweren het tegendeel.

  Dat is net zo dom als je straatarme volk als mislukte president feliciteren met een wurg IMF lening,

  Zal alle Paarse Garnalen ingespoten met een vaccin dat de hersencellen oplost?


  Maak melding

 109. Payback

  U citeert zonder de bron te vermelden van der San dat geeft te denken. Van der San heeft een voor mij interessante benadering van een beter niveau als onder andere Kanhai etc.
  Hij geeft stof tot denken, u juist tot bedenkingen.

  Laat ik met het laatste beginnen. Als ik meld dat de wet een slimmeriken aanpassing is van de wet van 1992 dan is de wereld te klein, schrijft van der San het dan is het feit.
  U bent dus wisselvallig en niet consistent.

  Indien correct is dat de toenmalige president bezwaren weg gewerkt heeft is dat een smet op zijn blazoen. Gezien de aard van de Surinaamse politiek vindt ik de benadering van der San op dat punt best geloofwaardig.

  Ten aanzien van wel of geen inmenging het geen de amnestie wet 1992 volgens de tekst van van der San toegelaten heeft en de grondwet middels artikel 131 lid 3 verbied kan ik kort zijn:

  1) de wet van 1992 voldoet op dat punt dan niet aan de grondwet en is dus nietig. Een foute wet. Wetgevers kunnen nu eenmaal fouten maken (bewust of onbewust). Persoonlijk vindt ik het raar en moet ik het voer voor juristen laten zijn.
  2) het betreft specifieke rechtszaken welke toen liepen die middels die wet beëindigd (mijns inziens illegaal) zonder dat de belanghebbende hier een zaak van gemaakt hebben. Dat is nu wel gebeurt.
  3) U en velen gaan er vanuit dat wetten die gemaakt zijn in de DNA schijnbaar perfect zijn. Nu heb ik een aantal trajecten in de DNA gevolgd via Livestream. Hoewel er ongetwijfeld juristen bij betrokken zijn kun je de mensen beter het bos in sturen als houthakker dan ze wetten laten maken en ze door juffrouw Simons laten herredigeren. Gezien de herrie die er rondom Surinaamse wetten ontstaat (welke regering dan ook) moet gesteld worden dat er veel mis is
  4) Men kan ook stellen dat de wet van 1992 specifiek bedoeld was om de ene hand met de andere te wassen en een schone lei te hebben voor het volk. De toenmalige legerleiding was betrokken in het proces dat tot die wet geleidt heeft en heeft de periode en de onder die wet vallende misdrijven mede bepaald.
  Het is niet alleen gelegenheidswetgeving wetgeving om later naar behoefte de periode maar ook de aard van de misdrijven die onder de wet vallen op te rekken.

  Kort gezegd Payback

  1) U leent de serieuze woorden van, van der San, zonder bronvermelding.
  2) De betreffende wet van 1992 gaat door inmenging toe te staan tegen de grondwet van 1987 in.
  3) Er veranderd dus niets ondanks de slimme benadering van van der San


  Maak melding

 110. Ik heb dit meerder malen gezegd en herhaald. Het gaat de VHP niet om de persoon Bouterse maar om al die creoolse leiders over het algemeen. De vhp heeft jaren met de NPS geregeerd maar er was nooit een echte liefde tussen de partijen. Venetiaan had het moeilijk tijdens zijn presidentschap. Venetiaan vocht op 2 fronten 1 de oppositie en de coalitiegenoot de VHP die alles gebruikte om Venetiaan onderuit tehalen. Tot opheden hebben alle creoolse leiders van een partij problemen met de VHP gehad wanneer ze samen regeerde en wie denkt dat daarin verandering zal komen heeft het mis. Hier hebben jullie een link en zie wat de hindoestaanse plannen voor de creolen inhoud! Link 1
  dewanand.com/wfor1192.htm
  Link 2
  dewanand.com/wfor1186.htm


  Maak melding

 111. AGENT X
  alle K>O>E>L>I>E>S . op waterkant het is tijd om te buigen voor de koning AGENT X!

  ===========================================

  Maandag morgen zotheid heeft weer eens toegeslagen.


  Maak melding

 112. bouta moet voor het gerecht ivm een ongevraagde staatsgreep bouta moet voor het gerecht voor telefooncoup bouta moet voor het gerecht voor binnenlandse oorlog
  bouta moet voor het gerecht voor wanbeleid waardoor crisis is onstaan
  de lange lijst met namen van rovers moeten allemaal ook bij de rechter verschijnen
  Ons land gaat ten onder aan incapabelen en corruptelingen


  Maak melding

 113. DDB moet worden opgesloten.?Dat is niet mijn eerste eis en hoeft niet eens ..Voor mij moet AL het geld terug ..ALLES wat hij zich onterecht heeft toegeëigend.EN niet alleen DDB maar AL zijn handlangers.Dat is voor mij een grotere straf.Leef zoals elke Surinamer leeft met de middelen die je je kan veroorloven.Dan zal je weten wat ze hebben doorstaan en je zal het beter hebben want de gelden worden ingezet.Betere ouderenzorg? Medicijn dustributie?Je boft maar weer..het zei zo ..BOUTA STREE DEF STREE..JOE NO SA FREDE!!!!


  Maak melding

 114. Het is verbazingwekkend hoeveel onnozele, zielige figuren op de stoel van de rechter willen gaan zitten en pretenderen meer rechts-en wetskennis te hebben dan dit instituut..Pajongwaaiers zoals Eugene van der San menen regelmatig de media of sociale media kennis te laten nemen van hun “juridische inzichten”..De rechters zouden volgens deze hypocrieten politiek bedrijven en een onjuiste beslissing hebben genomen in de vervolging van Bouterse en de andere verdachten vd 8 december moorden..
  Van der San bewoog enkele jaren geleden hemel en aarde toen zijn dochter gezakt was voor haar schoolexamen..Hij schreef zelf een brief aan zijn baas, de president..echter mocht dit niet baten..Hij verloor alle rechtzaken hierover..”Toen wist hij het ook allemaal beter dan de onderwijsinspectie.”
  Op starnieuws publiceerde ene Orlando Samson een artikel waarin hij ondermeer Eugene van der San de hemel in prees over diens “juridische kennis en deskundigheid” in relatie tot de voortzetting vh 8 december proces..
  Suriname is terug in de jaren 80..rechterlijke uitspraken worden niet geaccepteerd en uitgevoerd..De rechterlijke macht wordt door allerei figuren van hoog tot laag in onze samenleving gedesavoueerd…In een rechtstaat is dit gedrag vooral van leden vd uitvoerende en wetgevende macht erg gevaarlijk en onacceptabel..zouden die hypocrieten ook roepen dat de uitspraak onjuist is en dat de rechters politiek bedrijven als de uitspraak in hun voordeel was uitgevallen ?
  Ik heb het eerder gezegd: het kan niet anders dan dat wat er de laatste jaren gebeurt in Suriname geen strijd is tegen vlees en bloed..maar tegen duivelse machten in de hemelse gewesten..Een andere verklaring heb ik hier niet voor…


  Maak melding

 115. Olv bouterse is SU een roversnest verworden en die Van der San is een bandiet met een dochter die te dom is voor het behalen van een diploma.

  De eis moet zijn dat de rechterlijke macht een ONAFHANKELIJK INSTITUUT is en moet blijven en eindoordeel mag vellen die nageleefd MOETEN worden. Het lijkt erop dat internationale verdragen zomaar zijn getekend enkel om de schijn op te houden. Suriname moet nu eens en voor altijd afrekenen met alle schurken ongeachte politieke kleur religie of wat danook. ALLE criminele klootzakken opsluiten. Alle gestolen kapitaal terugvorderen en een zakenkabinet installeren voor onbepaalde tijd.


  Maak melding

 116. Jojo ga op het dak zitten, yu dong buriki yu. Je probeerd te draaien en misbruikt hetgeen Zvan der San heeft aangekaart, je bent misselijkmakende draaikont eersteklas.

  Punt is en blijft zoals door velen bewezen dat jullie fronters oneerlijke rioolratten zijn. Dat dit een poliyirk proces is waaraan geen gehoor aan hoeft worden gegeven. Jullie front coup gaat niet door, amnestie is amnestie buriki.


  Maak melding

 117. Robinho jij kleine ezel een politieke vhp rechtbank en rechters verdienen geen enkel respect ze zijn juist een gevaar voor de rechtstaat en democratie. Geen enkele uitspraak van deze lui dient enige opvolging. Haal je domme kop uit de vhp kont en verg het stront van je oog, misschien dat je de waarheid zal zien.


  Maak melding

 118. bouta en adept wijdenbosch hebben allen gefaald maar bosje is nu wel staatsadviseur dan is er nog drugsdealer boereveen die topman bij staatsolie mag spelen.
  Het Hof zet de zaak door omdat er na 4 jrn geen constitutioneel hof is geinstalleerd. De amnestiewet is bovendien doorgedrukt waar andere noodzakelijke wetten jarenlang op zich laten wachten. Hoop dat vanavond Breeveld wordt afgezet en DOE zich voor altijd terugtrekt als politieke partij die met een moordverdachte heeft samengewerkt. Deze crisis staat op naam van de ndp die met agressie en fraude verkiezingen van vorig jaar heeft gewonnen met een president die niet kan discussieren. Een volksjongen die dacht dat een uzi voldoende is voor eeuwige macht en s landsgelden achteroverdrukken met criminele zonen en shoppende sloeries. Weg met al deze schijtzakken die dit land benadelen. WEG ERMEE!!!!!!


  Maak melding

 119. In het land der blinden, Suriname mogen allerlei zogenaamde rechtsgeleerden beweren dat DDB omdat hij president is als hij door de krijgsraad veroordeeld wordt, niet de gevangenis in hoeft te gaan of in Nederland in de gevangenis te worden opgesloten.

  Waar deze zogenaamde rechtsgeleerden naar moeten kijken in de wereld, is dat een volk dat wordt onderdrukt, uitgebuit, bedrogen, voor de gek worden gehouden, misleid worden, enz, is dat het volk in opstand komt. Voorbeelden:
  zie:
  – de Franse Revolutie in Frankrijk De Franse Revolutie (1789–1799),
  – Saddam Hoessein werd afgezet en Irak,
  – Mohamed Gadaffi in Libië,
  enz. enz

  De beker gaat zolang te water tot die breekt. Een volk dat honger lijdt, kan niemand tegen houden wanneer die massaal de straat op komen. Ook DDB gaat het Surinaamse volk dat massaal de straat opkomt niet tegen kunnen houden.

  Volk van Suriname, Surinamers laat u niet door allerlei zogenaamde rechtsdeskundigen, die vaak deel uit maken van de NDP voor de gek laten houden. Deze luitjes strooien jullie zand in de ogen, vanuit gaande dat zij de kennis en wijsheid in pacht hebben en onderschatten de kacht en macht van het Surinaamse volk dat massaal op straat komt.

  De geschiedenis heeft al meer genoeg bewezen dat alle dictators ten ondergaat als het volk het genoeg vindt, ook DDB en de rovers zullen er vroeg of laat aan moeten geloven.

  laat de zogenaamde rechtsgeleerden u het volk niet voor de gek houden.

  Ste Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 120. @GREETJE..Jouw reactie slaat nergens op..Het is een emotionele reactie die qua inhoud niet alleen niveauloos is, maar ook totaal niet realistisch..jij bent het prototype “domme NDP’er..Meestal zijn dat mensen die weinig of geen scholing hebben genoten of die zich identificeren met de criminele daden van Bouterse..
  Sommige van de intellectuele handlangers van Bouterse zijn puur vanwege eigen belang in zijn “hoek”..maar ik denk dat jij geen enkel persoonlijk belang hebt om hem te verheerlijken, anders dan dat je psychisch labiel bent en niet in staat bent om een eigen rationele mening te vormen.
  Ik neem je daarom niet kwalijk dat je zo uitbarst..Ik heb liever dat jij dat doet, dan iemand met volle verstand..


  Maak melding

 121. Wegjagen zulke figuren met in zijn kielzog katrien van de dna.
  Zolang deze mensen er zitten zal het helemaal niks worden met Suriname. Rust en stabiliteit heeft het land nodig ipv van boeven die zich verschuilen achter de vele amnestie wetjes en figuren die moordernaars ongestraft wil houden.


  Maak melding

 122. Een Krijgsraad met een dergelijk solitair gedrag, waarbij de wil van het volk dus bestaande wetten, zoals de amnestiewet volledig wordt genegeerd is vragen om niet te overziene problemen in het land.

  Het zou goed zijn om deze van hoogmoed druipende instelling, zo gauw als mogelijk buitenwerking te stellen alvorens het kwaad geschiedt.

  De amnestiewet is een beslissing van het volk door de nationale assemblee verwoord.

  De Krijgsraad heeft geen enkele zeggenschap als zodanig. Het staat toch nergens geschreven dat men aan de Krijgsraad dient te vragen welke wetten mogen worden aangenomen in Suriname of wanneer.

  De Krijgsraad bedrijft hier politiek, wat nimmer haar taak kan zijn. De Surinaamse regering en/of assemblee, dienen in actie te komen. De Krijgsraad dient de Wet na te leven maar niet haar eigen wetten te maken. Een grotere waanzin kun je je niet voorstellen.

  DON’T FORGET ONE THING, YOU KEEP STILL MY BROTHER!


  Maak melding

 123. moeten wij dan misschien het volkslied veranderen en er een criminelensong van maken?

  want nu is het: recht en waarheid maken vrij, al wat goed is te betrachten dat geeft aan ons land waardij.

  stre de foe stre oen no sa frede
  gado de wi fesiman
  here libie te na dede
  wi sa feti di Sranan

  ik hoor nergens
  heri libie te na dede
  we sa feti gi bouta

  en ik hoor nergens:
  bouta mag nooit worden berecht
  want dat is onrecht.

  is het een idee? een criminele versie van ons volkslied? als niemand het hiermee eens is moeten wij uitgaan van het oude bekende volkslied en voor ons land kiezen en niet voor een criminele kale knakker.


  Maak melding

 124. Die zakka zakka Moordenaar > gedrocht moet opgepakt worden en voor t Surinaamse volk ter plekke Opgehangen worden dat is de straf wat hij moet verdienen,want het heb geen zin (opsluiten zal gaan kosten). @ AGENT X Gebruikt U of j wat of niets voor de houdbare opening, zo te zien waarschijnlijk noti deugniet yu ahahaaa..Mijn cruciale relevante fenomenale raad aan U of j is Colgate stinkerd!


  Maak melding

 125. @freedom: is het een idee om de bevolking op te voeden? zoals je weet is 60% van de bevolking, ik heb het niet over de kinderen, laaggeschoold. wellicht krijg je dan andere uitspraken. misschien wanneer mensen leren hoe ze hun brein dienen te gebruiken dat je andere wensen krijgt in het dna.


  Maak melding

 126. @Freedom4U

  Hoe kunt u beweren dat met het vaststellen van de Amnestie wet de DNA de wil van het Volk verwoorde.

  Heeft u de tegenzin van Somohardjo niet gezien en de bijna tranen van Brunswijk die VERKLAARDE met pijn in het hart voor gestemd te hebben.
  Weet u nog waarom BEP en Nieuw Suriname hun plekken in de toenmalige coalitie verloren.

  Iemand heeft achter de schermen van de DNA heel veel dwang of heel veel chantage toegepast.

  Blijft over eind dat de wet er is om de mensen te beschermen en dat de GRONDWET de belangrijkste wet is die het zwaarst weegt.
  Elke lagere wet die niet aan de grondwet voldoet is met de wil van het volk niet van toepassing.
  De grondwet is namelijk bepaald in een soort van consultatie traject met alle belanghebbenden (het volk in al haar geledingen).

  Niets mis mee volgens mij. De GRONDWET moet er voorzorgen dat niet maar zo wetten die even niet uitkomen veranderd kunnen worden tot iets heel anders.
  De GRONDWET beschermt het volk tegen willekeur.

  leest u aub de preambule maar eens.

  Zoals u wetten interpreteert wordt het land een dictatuur.


  Maak melding

 127. Bhaai Nou dan zien we je heel gauw in Suriname om dit uitvoeren of ben jij zo’n laffe hond die alleen achter zijn pc een grote stinkende bek heeft.


  Maak melding

 128. @ Gretig, Greetje, ben jij, zijn jullie niet die ” dong buriki “,
  die blind alles van E.v.d. San geloofd. Je denkt dat andere juristen zijn fronters, dus verkondigen ze alleen maar flauwekul. E.v.d. San probeert ” his masters voice ” te zijn
  { wiens brood men eet, diens taal men spreekt }.

  @ Gretig, Greetje, { de één en dezelfde persoon }; E.v.d.San moet zijn broer Armand v.d. San { oud PG }verzoeken om een juridische scholing..

  @ Gretig, Greetje, de enige, echte waarheid is dat KILLER BEE BOUTERSE vervolgd en berecht zal worden, ook al moet the.KILLER uit huize Ashiana gehaald worden.
  Het recht moet zijn beloop, misdaad tegen de mensheid, geen wet, geen amnestie, kan dat voorkomen.
  KILLER BEE BOUTERSE is een MISDADIGER.

  @ Gretig, Greetje …. je paarse vrienden moeten ophouden dreigementen te uiten. Oog om oog, tand om tand, geen probleem. Wij denken niet in termen van geweld, maar, als jullie je geweldadig opstellen, dan doen wij dat ook m.a.w we zijn voor niets en niemand bang,er niet voor KILLER BEE BOUTERSE { de grootste lafaard van planeet aarde.


  Maak melding

 129. in principe gaat iedereen ervan uit dat hij dient te worden opgesloten.

  vandaar ook die bedreigingen, omdat opsluiten het dichtst bij de situatie aan staat. stel dat hij onschuldig had geweest, dan was het geweest: dan mek ing kome, if a wanie.


  Maak melding

 130. Gretig

  Ik bepaal niet wat de volkswil is. Ik plaats een kanttekening en heb de emoitie van Brunswijk gezien.

  Daarnaast bepaald de wet wat er onder de gegeven omstandigheden gebeurd en zal de gerechtelijke macht uit maken hoe men de wet leest en niet het volk. De wetten zijn namens het volk gemaakt en die door u of de NDP.
  Ook is de NDP niet het volk maar ongeveer 45% van de mensen die op 25 mei 2015 hun stem aan de NDP gegeven hebben of wel ongeveer 115.000 van ongeveer 300.000 kies gerechtigden.

  Als u niets van democratie begrijpt is het verstandig u er niet mee bezig te houden.


  Maak melding

 131. Als president (niet) worden opgesloten.
  Tja, volgens mij, maar ik ben geen rechtsgeleerde, is dit een rechtszaak tegen een mens (of meerdere mensen) en niet tegen een president.
  Een eventuele immuniteit houdt dan in dat de mens wordt aangeklaagd en eventueel veroordeeld. Na zijn immuniteit kan de veroordeelde alsnog zijn straf gaan uitzitten.


  Maak melding

 132. Ahahahaaa.. @ Gretig.Ben geboren en getogen SURINAMER en ga ook hier sterven,ga maar uit de raam kijken dan ziet U of j me Mispunt, Uberhaupt alleen bedreigen kunnen stervelingen met 5e rangs niveaus precies zoals de MOORDENAAR!!! of held op sokken en zelf amnesty verlenen.Ga maar rustig dat doen wat ik aangeraden heb misschien kan t helpen simpel, trouwens heb ik1 hele grote schoonste houdbare opening.


  Maak melding

 133. @Ray-Henk Molenaar-Koos.

  Als burger heb je die man nooit kunnen opsluiten. Hoe willen de patienten die lijden aan het Bouterse-Syndroom ons doen geloven dat deze circus werkelijkheid wordt. Dat je de eerste burger van het land als president wil berechten en opsluiten. De bejaarde rechters vechten met hun leeftijd maar niet voor de zg rechtsspraak.


  Maak melding

 134. Ezel jojo elke wet aangenomen in de DNA is volkswil, het zijn volksvertegenwoordigers die voor of tegen stemmen dat is nou democratie, niet het dom gelul van je.

  Deze heeft geen flauwbenul waarover het daadwerkelijk gaat, vandaar zijn dom gelul


  Maak melding

 135. @ Sabatoe Franse aai mi mang LOL Aan alle boelers dus opgelet gratis boelen voordat ie opgehangen wordt is ook 1 goede optie ahahahaaaa…


  Maak melding

 136. @Gretig

  U begrijpt het niet dat er wetten zijn die zwaarder wegen en wetten zijn waar fouten in gemaakt zijn of dat ze nietig zijn omdat ze niet aan de eisen die de grondwet stelt voldoen.

  U geeft heel duidelijk aan waarom het een puinhoop is en de bakra’s van het IMF nodig zijn om weer een beetje orde op zaken te stellen.


  Maak melding

 137. Geen standpunt, slechts vragen.
  In de uitgebreide welles nietes discussie over de amnestiewet , wat daaraan vooraf ging en wat daarna volgde vraag ik me;
  1. De eerste amnestiewet kwam tot stand in overleg tussen “gelijkwaardig,betrokken en belanghebbende partijen”.
  Wijziging of uitbreiding van die wet zal dat niet tussen dezelfde partijen moeten plaatsvinden?
  Zal er bij een uitbreiding anderen geraakt worden, moeten die anderen dan niet daarbij betrokken worden?
  2. De wet is toch geen grondwet ? Daar is toch 2/3 meerderheid voor nodig.
  Kan deze dan in een volgende DNA samenstelling weer ingetrokken worden?
  3. Kan er een amnestiewet bestaan voor alle vermeende daden/omstandigheden?
  4.De uitspraak van de rechter is toch niet het terzijde leggen van de gewijzigde wet maar omdat het Const. hof te lang op zich laat wachten? Wordt door het Hof de wet genegeerd of beschouwd als inmenging in een lopend proces?

  Lees de openingszin nogmaals.


  Maak melding

 138. Nou blijkt dat immuniteit en onschendbaarheid niet in wetten zijn vastgelegd maar stilzwijgend worden toepast door landen.Duidelijk is in Wikipedia aangeven dat onder deze regel de Suri president kan reizen naar Nederland zonder aangehouden te worden.
  Maar gezien de suri pres.alle geschreven en ongeschreven wetten overtreden heeft,maakt geen enkel land een uitzondering voor hem.Ook de Suri justitie niet.Sroto ing.


  Maak melding

 139. @Gretige ndper,

  Niet elke wet is volkswil, VOORAL NIET als hij strijdig is
  met de Grondwet !!!

  En bovendien ook nog met TALLOZE internationale verdragen, waarbij er gerechtelijke uitspraken zijn dat AMNESTIE voor massamnoorden zoals de
  decembermoorden NIET ZIJN TOEGESTAAN !

  Dus de BOUTA amnestiewetswijziging is HOE DAN
  OOK, NIETIG !!!

  De Sranang RECHTSSTAAT komt overeind !!!

  PS : Volk van Sranang kom op voor ALLE Rechters en
  voor het Openbaar Ministerie, laat u niet WEDEROM
  tot Slaaf maken, nu door een CORRUPTE,
  rovende COKE-BENDE !!


  Maak melding

 140. @Ohio

  1) de 1ste amnestie wet is ontstaan als onderdeel van het beëindigen van het binnenlands conflict. Een soort onderhandelen waar in men afgeruild heeft. In dat proces waren Brunswijk en Bouterse en de regering en de DNA op de een of andere wijze gespreks partners.
  2) de amnestie wet is geen onderdeel van de grondwet en kan door elke zetting van de DNA vervangen, vernieuwd, aangepast worden met een gewone meerderheid.
  3) Met dank aan Payback heb ik bij het scannen van de grondwet een artikel gezien welke de DNA het recht op verlening van Amnestie geeft. Ofwel de DNA kan na een veroordeling besluiten voor alles en nog wat Amnestie te geven. Er stonden namelijk geen beperkingen bij naar mijn weten..
  4) De krijgsraad heeft de rol van het Constitutionele hof overgenomen omdat de regering 4 jaar de de kans gehad heeft om het te vormen. In Nederland mag een rechter een wet interpreteren en jurisprudentie (nader duiding) maken. Het Argument voor de Krijgsraad was dat de slachtoffers te lang rechtsonzekerheid hadden. De rechtbank heeft artikel 131.lid 3 van de grondwet (geen inmenging) zwaar laten wegen.

  Na een eventuele veroordeling kan men op dat punt in hoger beroep gaan.
  Voor mij weegt de Grondwet zwaarder dan een gewone wet en wordt het logisch dat de krijgsraad tot deze beslissing komt. Ik denk de druk van het Inter Amerkiaanse hof voor de rechten van de mens belangrijk aan het worden is.

  Ik hoop hier mee buiten welles / nietes te blijven.


  Maak melding

 141. @ jojo

  watzegjemenou?……..ndp 115.000 stemmers.?
  djengis khan zal blij zijn en lachen in zijn graf.

  ik bewonder jouw en robinhos geduld om te proberen de paarse amoebes te scholen.
  keer op keer geven jullie een glaszuivere en transparante uitleg…..en nota bene zonder beledigend te worden.
  ik stel jullie bijdrage aan het forum zeer op prijs.
  er zijn momenten dat ik de benodigde info niet uit de media kan halen , maar door jullie uitleg kom ik een heel eind.


  Maak melding

 142. @ basmatie

  1) Amoebe is een goede metafoor voor veel van de eigenzinnige drammers die denken de volkswil tot uitdrukking te kunnen brengen. Ze vergeten dat er nog al wat afhaken. Wie kent Pero nog ik ben benieuwd naar zijn mening.
  2) Voor de rest is het gewoon humor om te zien hoe je deze mensen kunt sturen en zich dol kunt laten draaien in hun eigen verzinsels omtrent democratie en recht


  Maak melding

 143. JoJo

  Hartelijk dan voor de respons!

  @Ohio

  “” 1) de 1ste amnestie wet is ontstaan als onderdeel van het beëindigen van het binnenlands conflict. Een soort onderhandelen waar in men afgeruild heeft. In dat proces waren Brunswijk en Bouterse en de regering en de DNA op de een of andere wijze gespreks partners. “”
  —–
  Bovenstaande geeft dan de geest van de ( eerste)amnestiewet aan.
  De amnestiewet zal dan met inachtneming van deze gedachte gewijzigd( uitgebreid) kunnen worden indien dat nodig is.
  m.a.w., als er gewijzigd moet worden dan ook de nieuwe partij(en) om wie het gaat erbij betrekken.
  —————————-
  “” 3) Met dank aan Payback heb ik bij het scannen van de grondwet een artikel gezien welke de DNA het recht op verlening van Amnestie geeft. Ofwel de DNA kan na een veroordeling besluiten voor alles en nog wat Amnestie te geven. Er stonden namelijk geen beperkingen bij naar mijn weten.. “””

  Dit is begrijpelijk en logisch. Maar teruggaande naar het vorige, voor een “nieuwe “amnestiewet zullen dan de “stakeholders” erbij betrokken moeten worden.De 2e amnestiewet betreft toch “nieuwe” gevallen ( wel in het verleden gebeurd) ?
  m.a.w. als 2 partijen iets afspreken wat alleen over hun 2-en gaat en tussen hun 2-en is gebeurd, , dan is dat tot zover o.k. Maar om de afspraak uit te bereiden naar anderen toe dan lijkt het mij netjes om de anderen er ook bij te betrekken. Of de 3e partij wil meewerken laat ik open.
  —–
  ” Voor mij als toeschouwer maakt het niet uit als het constitutioneel vraagstuk door de gewone rechter of door het Constitutioneel Hof beantwoord wordt. De vraag die bij mij telkens weer naar boven borrelt is, in hoeverre laat de rechterlijke macht zich voor de kar van de politiek spannen en is de gedachtevorming daarbij zuiver “””
  Deze wens wordt in elk geval beloond want de gewone rechter ( het Hof) heeft geoordeeld. Blijft over de vraag of het Hof onbevangen is ( de slot van de zin.)
  Lastig, alweer een vraag/probleem maar dat is van een heel andere orde.


  Maak melding

 144. @ Gretig
  “Gretig
  Ezel jojo elke wet aangenomen in de DNA is volkswil, het zijn volksvertegenwoordigers die voor of tegen stemmen dat is nou democratie, niet het dom gelul van je'”
  Je zit er naast.
  1. Als Jojo een ezel is dan zijn er hier velen.
  Volgens mij, of je het met hem eens bent of niet, is hij heel duidelijk en bevindt hij zich aan de bovenkant dan wel de top qua intellect van een ieder die hier zijn of haar mening geeft.

  2. Je hebt de jurisprudentie; zijnde de uitspraken van de rechter. Soms worden wetten anders geïnterpreteerd dan de wetgever voor ogen had. De rechter kan zo’n wet overrulen.

  Nu ik toch bezig ben.
  A)Je hebt wetgeving in formele zin.
  Dit zijn wetten die door de eerste en tweede kamer tezamen tot stand zijn gekomen. Als zo’n wet is aangenomen, plaatst de Koning zijn handtekening en na publicatie in het Staatsblad is zo’n wet rechtsgeldig.
  De Amnestie wet is mijns inziens zo’n wet. Omdat het niet het volk bindende regels oplegt, maar een persoon.
  Het punt is dat zo’n wet net als de hier wetgeving in materiële zin (zie hieronder) door rechters getoetst moeten kunnen worden
  Vandaar dat er een constitutionele hof ingesteld had moeten worden.
  Aangezien deze er niet is, moet een ander instituut (in dit geval de krijgsraad), deze taak op zich nemen.
  Overigens constitutie staat voor grondwet (geschreven regels) en jurisprudentie (ongeschreven rechtsregels)
  B)Wetgeving in materiële zin. Deze laatste is een wet die algemeen verbindende voorschriften bevat. Wij moeten ons daaraan houden.
  Ik heb dit allemaal niet verzonnen,maar geleerd tijdens colleges.


  Maak melding

 145. Geen enkel mens staat boven wet en recht. Als bouta schuldig is bevonden en veroordeeld is moet hij mansgenoeg zijn om af te treden. Zo niet dan moet de slappe surinaamse samenleving in opstand komen en eisen dat hij aftreedt om daarna vervolgens rustig zijn straf uit te zitten. Eigenlijk moest meneertje helwmaal geen pres worden. Hij is veroordeeld tot een celstraf van 11 jaar voor coke smokkel in nederland. Maar in een bananen republiek zoals su is van alles mogelijk. In buitenland krijgen zulke gasten een vuurpeleton


  Maak melding

 146. @Henk Molenaar2016
  Do the RIGHT thing!

  Deze PAARSE GEK is het prototype van een Paarse Rat
  ________________________________________________
  Pannenkoek HENK MOLENAAR 2016 is weer zwaar gefrustreerd pak je pilletje noh !


  Maak melding

 147. Aan ALLE Paarse-NDP-propagandisten, die zich hier
  voordoen als jurist :

  INTERNATIONALE RECHTERLIJKE uitspraken geven
  aan dat AMNESTIE voor zware MISDRIJVEN, zoals de
  8 december-MASSAMOORD, NIET IS TOEGELATEN !

  Deze internationaalrechtelijke uitspraken gelden ook
  in SURINAME !
  Deze uitspraken zetten de WETTEN in Sranang OPZIJ !!!
  (zij zijn van een Hogere Orde)

  In oa Chili, Argentinie en Peru, waar ook AMNESTIEWETTEN waren aangenomen zijn deze GENEGEERD (niet toegepast/nietig geacht) waarna de MOORDENDE MILITAIREN, GEWOON ZIJN VEROORDEELD !!

  Dus stopt u met ongefundeerd gebabbel, en vooral
  ook met uw Racisme-Bevorderend GEBLER !!

  De MOORDENAAR GAAT HANGEN !!!

  PS : De volgens u, ONschuldige leider, heeft in uw visie
  toch geen AMNESTIE nodig !!! Doet geen vlieg kwaad !

  Ook voor het FAILLISSEMENT van de staat Sranang
  geldt het NDP-adagio : A NO MI !!!


  Maak melding

 148. Ohio

  U geeft de kern van het amnestieprobleem weer. De betrokkenen kunnen slechts de kaders bepalen. Wat er nu gebeurt is dat er eenzijdig door de zijde van de verdachten amnestie genomen wordt en er door de slachtofferzijde geen Amnestie gegeven worden.


  Maak melding

 149. Als Bouterse als president schuldig is dan moet hij worden opgesloten punt uit.Een misdadiger moet ook zijn straf kunnen krijgen.Al die lul verhalen ten spijten.In Suriname zijn ze helemaal aan het gek worden.In het buitenland lachen ze ons uit als land.Dat is mijn mening.Zo lang Bouterse de president si van Suriname komt het land nooit vooruit.Hij verrijkt zichzelf te n kosten van alles en die domme massa die achter hem aan lopen weten het niet beter.Ze zijn omgekocht al die jaren.Onder Bouterse is het land failliet geworden.Waar zijn al die reserves van het land gebleven meneer Bouterse zakkenvuller en bandiet.


  Maak melding

 150. Geef het land terug aan Holland of verdeel het land onder alle groepen is de beste optie.
  Afride-ras kan nergens op de wereld ontwikkeling brengen, het is ook wetenschappelijk bewezen.

  Geef het land terug aan het koninkrijk, herkolonisatie.

  Afride is een nyang dringie, dansie ras. Maar om hard te werken zijn allergisch ondanks gebruik van anti-allergie medicatie.


  Maak melding

 151. Wanneer hebben de mensen van moiwana amnestie verleend of wanneer hebben de nabestaanden van de militairen amnestie verleend. Jojo de gek denkt dat amnestie wordt verleend door nabestaanden. Hahaha wat een ezel ben jij toch ook jojo


  Maak melding

 152. @Gretig

  Wat was Babaroem met Bouterse aan het regelen. Bijval van slachtoffers uit het binnenlands conflict.

  Beste gretig helaas ziet u maar een paar worden van elke regel en reageert u daar op. U over ziet het geheel niet.

  In het proces rond om de vredesbesprekingen na het binnenlandsconflict hebben personen, belangenorganisaties, politieke partijen leger, opstandelingen, etc., etc., met elkaar onderhandeld en overlegd daar uit is ontstaan dat wederzijds (dus ook voor of door de mensen van Moiwana) schuld en straf kwijtgescholden is en dat is in een wet verwoord.

  Dat u het niet wilt of niet kunt begrijpen is duidelijk


  Maak melding

 153. Suriname is als land verloren met Bouterse aan de macht.In het buitenland nemen ze Suriname miet serieus.Die mensen weten het niet beter en zijn bang om hun mond open te doen anders worden ze weer gearresteerd en doodgeschoten als in het verleden.Surinamers zijn bang en leven in angst zolang Bouterse aan de macht is want je kan van de ene op de andere dag van je bed gelicht en doodgeschoten .


  Maak melding

 154. Wie moet Bouterse opsluiten is mijn vraag.Iedereen is bang voor die duivel zelf de rechters.Hij pakt weer zijn wapens en komt in actie weer 15 oppakken en doodschieten dat is zijn motto.Ook de staatskas heeft hij leeggeroofd en geeft geen antwoord als je hem vraag waar dat geld is gebleven.Die man heeft heeft een puinhoop ervan gemaakt in Suriname.Hij is een ramp voor het land en zijn aanhangers lopen achter hem aan.Omdat ze niet anders kunnen.Ze zijn omgekocht al die jaren.Alleen die Amerikanen kunnen Suriname bevrijden van deze satan.


  Maak melding

 155. Bouterse aan alles komt er een eind vraag het aan je zoon die in Amerika in de gevangenis zit.Hij wacht op jouw alleen moet er een verzoek aan de Amerikanen worden gedaan om je op te pakken dan is het veilig in Suriname want niemand durft je aan te pakken zelf de rechterlijke macht is bang voor hun leven.Het volk huilt van armoede en jij heb je zelf verrijkt met staats geld die je gejat hebt.


  Maak melding

 156. Manorath ben je aan het slijmen? Je zoekt een boro bij NDP no?
  Wat heeft je vriend van Commewijne je kunnen overhalen? Shame on you !
  Politiek ben je helemaal niets meer dus je denkt kom skrief in het belng van DDB zodat ik ook
  binnen zijn partij kan komen en ook kan meegraaien…
  Waarden en normen zoek bij jou!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.