Staatsolie Maatschappij Suriname ‘uit het dal’

25

PARAMARIBO, 9 jun – “De huidige positieve ontwikkelingen op de internationale oliemarkt, de productie van hoogwaardige fabricaten uit onze raffinaderij, gecombineerd met de discipline bij het doorvoeren van een intensief bezuinigingsprogramma en efficiëntiemaatregelen, hebben erin geresulteerd dat Staatsolie uit het dal is geraakt.”

Dit meldt Staatsolie Maatschappij Suriname in een persbericht. Het bedrijf zal de komende tijd weer in staat zijn om stapsgewijs investeringen te plegen. Deze investeringen moeten leiden tot het realiseren van haar lange termijn doelen. Staatsolie verwacht geen olieprijzen meer van honderd dollar per vat. De verwachting is dat de prijs van Saramacca Crude zich richting veertig tot vijftig dollar per vat zal bewegen tegen het eind van het jaar.

Met deze prijs wordt minder winst gemaakt dan in de periode 2012 tot 2014. In 2015 is wel een geconsolideerde brutowinst geboekt van ruim acht en twintig miljoen dollar. Aan de staat is vijf en twintig miljoen dollar betaald aan dividend en belastingen. In 2015 realiseerde Staatsolie de hoogste productie tot nu toe uit haar olievelden. Het betreft ruim zes miljoen vaten Saramacca Crude. Dit is bereikt hoewel minder bronnen zijn geboord om de dagproductie van zeventienduizend barrels te handhaven.

Bekijk ook:

25 REACTIES

 1. Die winst…..daar zullen die oerdomme paarse zombies niets van merken, wel baas en zijn paars geboefte. Wahahaha….IMF na a paarse koek sa baas gi deng dong aanhangers foe njang.


  Maak melding

 2. Hahahahaaaawhahahahaaaaaa…

  EHTwaar.Gaan een paar vaten olie surinme knmnen redden van complete neergang?!
  @Parbo niemand die begrijpt waarom je zo blij bent.De surinamers gaan geen 1 cent van de winsten proeven want dat gaat naar het IMF of naar je baasje en gang.Wat die geweldige baasje aan het doen is is gewoon aftrekken wat aan het IMF terugbetaald wordt aan rente. Het IMF houdt de boekhouding bij!!
  Hahahaa…zeg maar gerust .. bye,bye… winst….whahahahahaaaaa.,…zoals gewoonlijk gaat de winsten onder het schrikbewind bij je baasje niet naar het volk!!!
  Ps is je baasje al terug van zijn vakantie in Cuba?!!


  Maak melding

 3. @Parbo

  Als bouta en de ndp regering staatsolie als wondermiddel hadden ,dan waarom moesten ze op handen en voeten gaan kruipen bij het IMF en het volk en hun nakomelingen belasten met zoveeeel schulden?!
  Leg maar uit als jij jezelve zo knap vindt!!


  Maak melding

 4. Ben erg blij voor m’n ex-werkgever, maar dan nu de vraag ? Hoe gaan we het behouden en hoe gaan wij mee om …
  Er is een proef zending (paarse idioten zien dat als geweldig export) naar Barbados , maar staatsolie heeft de analyse rapportages nig niet in handen. Dus een definitieve export contract is nog geen sprake.
  Ik hoop het niet indien een contract getekend wordt, de contract prijs ver beneden de $50 zal zijn, want dat zou erg jammer zijn als de prijzen blijven stijgen en staatsolie die 50 krijgt.
  Suralco hoeft zij voorlopig niet te rekenen, hun waren de grootste afnemers. Een stukje wan beleid in de bauxiet sector heeft Suriname de nek gekost.


  Maak melding

 5. Ray, wanneer ga jij je verkiesbaar stellen voor ons mooie Su.
  Of blijf jij alles en iedereen beledigen en uitlachen.
  Het valt mij op dat alles en iedereen voor jou corrupt is.
  Wat voor goeds gun jij suriname toe?

  Ik bedoel hier niet je politieke gejengel jegens de regering of politieke leiders..kom met een idee een plan en help ons vooruit, als land en als natie.

  Kortom breek de steentjes niet af maar draag je steentje bij .


  Maak melding

 6. Tijdens de verkiezingspropaganda had slechts de NDP een goed uitgewerkt toekomstplan, veel beter dan alle andere politieke partijen.
  De ABOB en PL hadden geen visie, V7 bestond uit een samenraapsel van etnische partijen.

  Een jaar na dato is de deviezenreserve zero en moet men het IMF bedelen om leningen tegen heel strenge condities.
  Verwacht nu niet van anderen om een steentje bij te dragen, er wordt toch niet geluisterd. We moeten het samen doen maar besluiten worden zonder dialoog genomen.

  Desiley, if you cant clean up you’re own f….. mess take you’re f…. bundle and go home.


  Maak melding

 7. Ik heb het uit gezocht: het breek-even-punt per vat die staatsolie op de markt moet brengen om geen verlies nog winst te maken bedraagt : $ 35,75
  B.o.p.d 16000 bbls.
  Op dit moment is de winst op dag basis / fictief :
  16000x$14,25. P/j x 365


  Maak melding

 8. Ik heb het uit gezocht: het breek-even-punt per vat die staatsolie op de markt moet brengen om geen verlies nog winst te maken bedraagt : $ 35,75
  B.o.p.d 16000 bbls


  Maak melding

 9. Ben het geheel met Joey eens, lever een positieve bijdrage oftewel help Suriname opbouwen en laat gescheld en discriminatie achterwege, speciaal bedoeld voor Ray en Damsco


  Maak melding

 10. Het is een prima teken, dat Staatsolie winst heeft geboekt.
  De vraag is alleen, waar die winst naar toe gaat.
  Het allergrootste probleem van dit bedrijf is, dat het in handen is van de staat.
  Geld genereren is voor deze regering belangrijker, dan investeren in innovatie en dat laatst is heel hard nodig in deze branche.
  Ik hoop, dat de regering Staatsolie in financiele zin met rust laat.
  Het is nog maar een van de weinige winstgevende bedrijven.


  Maak melding

 11. @Parbo

  Er hoeven geen stokken gezocht te worden. Leest u eens goed wat er allemaal geschreven is.

  Winst min 93% t.o.v. 2014. Winst helemaal naar de staatskas of wel Staatsolie is helemaal uitgekleed. Winst omdat er maar liefst $ 96.000.000 bespaart kon worden of omdat er niet geïnvesteerd is. Winst omdat de afgeschreven projecten zoals Ethanol project niet afgeschreven zijn?

  Hoeveel is er de afgelopen jaren niet verspilt als er nu $ 96.000.000 bezuinigd kan worden.

  best Parbo kijk eens naar de productie cijfers ondanks dat de vernieuwde raffinaderij in december 2014 met veel Paars vertoon inbedrijfgesteld is draait men over heel 2015 op 50% en met veel storingen. Er worden structurele fouten verhuld (Noodstroom).
  Waar zijn de voorzieningen voor de claim van$ 50.000.000 van Ballast Nedam. Bij verlies in Parijs kan de winst als sneeuw voor de zon verdwijnen.


  Maak melding

 12. Ray je lacht als een paard met kiespijn!! Was het niet dezelfde Ray die op waterkant de faillissement van staatsolie voorspelde. Ray en consorten hopen en Bidden dat het met Suriname slecht zal blijven gaan maar hun gebeden zullen niet verhoort worden want let op, over 2 jaar is Suriname uit het dal en Ray zal dan ook een andere TOON zingen.


  Maak melding

 13. @Joey en Damsco
  Het is mijn eerlijke mening en jullie 2 mogen het leuk vinden of haten.
  En figuren zoals jullie 2 die ni e t eens weten waarvoor het imf staat noemt men donkeys en in Suriname kennen we ze als as.holes.Goud…over welke goud heb jijhet.waarover zit je nu te jaffen.Al die opschepperij hebben je baasje niet kunnen helpen en zet dat goud uit je kop daar maakt het imf aanspraak op.Begin alvast een advocaat voor je baasje te zoeken.
  Whahahajaaaaaaa


  Maak melding

 14. Even hoor. 28,9 miljoen dollar brutowinst, waarvan 25 miljoen terug in de staatskas is gevloeid (in welke vorm dan ook), wat blijft er over? Juichen jongens!


  Maak melding

 15. ja, inderdaad, staatsolie heeft gelijk. iedere miljoen is er een.
  zelf zijn zij geweest bij een omzet van 1 miljard US dollar. dus lijkt 23 miljoen us dollar een beetje mager . maar goed, het is winst. gelukkig dat de directie hier niet mee gaat feestvieren.


  Maak melding

 16. @ Dre,

  Heb je een huishoudboekje nodig als je iedere dag op je gammele fietsje naar de gaarkeuken van Ocer gaat om je (gratis) portie te halen?


  Maak melding

 17. Vrouw Ray gaat als een doldwaze koe tekeer en wil zo graag dat het slecht gaat met Suriname. Dat is de vurige wens van vrouw Ray omdat vrouw Ray denkt dat Suriname uit slechts 1 bevolkingsgroep bestaat en vrouw Ray wenst die bevolkingsgroep de dood toe, daarom droomt en hoopt vrouw Ray dat het niet goed mag gaan met Suriname. Vrouw Ray ziet alleen maar duisternis en obstakels en vrouw Ray ziet geen enkel lichtpuntje omdat het duister is in de bovenkamer van vrouw Ray.


  Maak melding

 18. @ Damsco,

  Zo is Venezuela ook naar de kloten gegaan, omdat indertijd Chavéz op een paard (olie) heeft gewed. Jij denkt ook op één paard te wedden, verhoging van de goudprijs. Dat goud zit nog steeds in de grond! Maar dat zul je met je tweejarige b.l.o. nooit begrijpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.