Staatsolie maakt US$ 28,9 miljoen brutowinst

22

De Staatsolie Maatschappij Suriname NV heeft het boekjaar 2015 afgesloten met een brutowinst van US$ 28,9 miljoen. De Staatskas werd versterkt met US$ 25 miljoen in de vorm van dividend en belastingen. De maatschappijtop heeft het succes woensdagmiddag tijdens een persconferentie meegedeeld aan journalisten, nadat de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AVA) de jaarrekening over 2015 eerder op de dag had goedgekeurd. De staat werd op de AVA vertegenwoordigd door vicepresident Ashwin Adhin en Financienminister Gillmore Hoefdraad. Op de foto de algemene aandeelhoudersvergadering van Staatsolie onder leiding van president commissaris Etienne Boerenveen. Van link snaar rechts: vicepresident Ashwien Adhin, minster van Financien Gilmore Hoefdraad, Ingrid Tholen (secretaris van de RvC) en de RvC-leden Mark Rommy, Alexander Emanuel en Glenda Asadang. Met de rug naar de camera: Rudof Elias, algemeen directeur van Staatsolie.

Bekijk ook:

22 REACTIES

 1. 17000 barrels per dag. 2014. Jaarrverslag 2015 niet gezien. kleine producent. Ben met Bril eens kon meer zijn als er.geen graaiers waren.


  Maak melding

 2. Het restbedrag, nettowinst steekt de crimi boerenveen in zijn zakka zakka.

  Met boerenveen als pres van staatsolie is het kwestie van tijd dat ie failliet gaat.
  Kijk naar Wageningen, die klojo Badrisein Sital ex maat van de killer heeft Wageningen als pres comm. helemaal vernietigd. Alles wat de deze padvinders aanraken, mislukt


  Maak melding

 3. Bij God en in Suriname is alles mogelijk..Boereveen die in de jaren 90 in Miami werd gearresteerd en veroordeeld wegens voorbereidingshandelingen tot het plegen van drugshandel is president-commissaris van een van de meest lucratieve staatsbedrijven in Suriname..Volgens ingewijden is hij ook een van de rijkste mensen in Suriname…
  “Poespoesi ei loekoe meerki” ..
  Deze gasten strijken allemaal exhorbitante salarissen in US dollars op.
  Gisteren viel mijn bek weer open van verbazing: “onze zwaargewicht econoom GOEFNAAD zei tijdens de persconferentie dat je in de economie geen voorspellingen kan doen..behalve dat hij zichzelf hiermee voor de zoveelste maal een brevet van ongeschiktheid geeft , is deze stelling in lijn met wat Bouterse enige tijd geleden in het parlement zei “dat hij geen glazenbol heeft.”.
  Als een minister van financien of het hoofd van de Nederlandse bank van Nederland zo’n uitspraak doet wordt hij meteen uit zijn functie ontheven..
  Een econoom ( ongeacht wat zijn specialisatie is) is juist opgeleid op aan de hand van berekeningen, verwachte en veranderderende omstandigheden een zo goed mogelijke prognose te doen over de financieel economische situatie van een bedrijf of land.
  Maar als deze bloedhonden de komst van het IMF verdedigen weten allemaal exact over hoeveel tijd het weer beter zal gaan volgens hun..de ene zegt” 6 maanden, de andere zegt over een jaar en weer een andere uilskuiken van deze criminele organisatie zegt over 2 jaar”.
  Om het volk te misleiden hebben ze kennelijk wel een glazenbol…
  Jammer dat de journalisten tijdens de persconferentie met leden van het IMF niet hebben gevraagd of in de overeenkomst ook als voorwaarde is gesteld dat de gestolen gelden bij EBS en OW enz eerst worden teruggehaald en de verantwoordelijken worden vervolgd.
  Ik blijf erbij dat het IMF een dubbele agenda heeft… Het zogenaamde herstelplan schijnt een flutplan te zijn dat niet is gebaseerd op zaken die zijn doorberekend of op data..Het schijnt een aaneenschakeling en opsomming te zijn van “wishfull thinking” en intenties…
  Ik hoop en verwacht de de VES krachtig zal reageren op de uitspraken van Goefnaad waarom hij hen niet bij het plan wenst te betrekken..Ik kan niet wachten op een reactie van de econoom Guillermo Samson..
  Bouterse is schaamteloos en de parasieten die hem verdedigen en profiteren van deze psychopaat hebben geen greintje zelfrespect…Natuurlijk vallen RobG , Rampie Damsko, pagla koeta en Poenta oook in die categorie..


  Maak melding

 4. Hoveel bonusgeld gaat hiervan af voor de directie en de raad van commisarissen?!!
  Krijgen ‘apple’ Adhin en Schroefdraad ook een bonus?
  Schroefdraad is geen econoom maar een soort statisticus.


  Maak melding

 5. Wat een gezwets omtrent Staatsolie.

  1) ruim 1,5 jaar na inbedrijfstelling van de gerenoveerde en uitgebreid raffinaderij wordt duidelijk dat het ding in 2015 op ongeveer 50% van de beoogde capaciteit gedraaid heeft.
  2) Dit jaar heeft de raffinaderij door structurele fouten (geen goede noodstroom regeling) menig maal stil gelegen en moest deze weer opgestart worden. Niemand meld deze blunders als kosten/verlies post.
  3) Een regulier publiek bedrijf meld problemen zoals de claim van Ballast Nedam van $ 50.000.000 die bij verlies de winst compleet weg kunnen vagen.
  4) Wat er over is of het nu een papieren of een echt liquide resultaat is wordt direct door de aandeelhouder weg genomen. Ofwel de gezondheid van Staatsolie is geen enkele overweging.

  Er zijn nu met de de CDB en de IDB 2 leningen goedgekeurd ten behoeve van de energie sector. Deze leningen hebben een omvang van $ 120.000.000.

  Ik durf het volgende gebruik te voorspelen.

  1) De staat Suriname gaat haar deelneming EBS met dit geld herfinancieren.
  2) Parmessar kan als CEO een jaarlang zijn gang gaan met dit geld en koopt zeer waarschijnlijk SPCS voor veel te veel van Staatsolie.
  3) Hierdoor word staatsolie van ongeveer $ 120.000.000 aanleningen verlost, aflossing en rente en kan het volgend jaar weer overleven en wat extra winst door geven.
  4) EBS gaat de vriendelijke rente en aflossing betalen vanuit de verhoogde energie tarieven en kan zo ook winstgevend worden omdat de burgers van Suriname veel te veel gaan betalen voor de elektriciteit.

  Ondertussen spelen de gefaciliteerde vrienden mooi weer met het geleende geld en betaald de burger


  Maak melding

 6. De brutowinst zegt mij weinig tot niets. Ik ben benieuwd over de nettowinst.
  Dat wil zeggen na aftrek van belastingen en afschrijvingen.
  Stel dat de te betalen belasting 35% is dan rest er nog maar 65% van 29 miljoen = 18,8 miljoen
  Bovendien is er misschien minder of niet afgeschreven op kapitaalgoederen. Hierdoor wordt de winst “hoger” en ontvangen aandeelhouders een hoger dividend en de top een hogere bonus.
  Te zijner tijd is er voor vervanging van kapitaalgoederen onvoldoende geld beschikbaar, omdat er niet of onvoldoende is afgeschreven/gereserveerd.


  Maak melding

 7. Ik hoor zonet dat de directie ‘afziet’ van hun bonus.
  goed zo.
  en nu nog de raad van commissarissen.
  bezuinigen kan ook op het wagenpark, renteloze leningen en salarissen.


  Maak melding

 8. @Prof. Misababoi
  Totaal afziet? of uitgesteld afziet, hiermee bedoel ik dat tzt alsnog aanspraak gemaakt kan worden op de uitkering.


  Maak melding

 9. We moeten niet vergeten dat de regering een jaar of twee terug, vooruitlopend een voorschot had genomen op toekomstige winsten van Staatsolie.
  Maw de winst is reeds lang verdwenen in zakken van het paarse kliekje van de Nationale Devaluatie Partij.


  Maak melding

 10. Kijk, de rovers hebben op goede voet geleefd met de belasting middelen. Nu is de kas leeg. Maar ze willen datzelfde leven op goede voet voortzetten, ngan drigi prisiri (NDP), stelen etc. Dus nu pakken ze het geld rechtstreeks uit de portemonnee van de bevolking. Zo brutaal zijn de graaiers. Hun hart is steen


  Maak melding

 11. Van alle mensen die slecht gekozen zijn is Boefdraad toch wel de beste slecht gekozen functionaris. ongelofelijk toch wat die man voor elkaar krijgt.

  het gaat niets worden.


  Maak melding

 12. Die paarse rovers zijn als poepvliegen op deze buit afgegaan. Een deel verdwijnt waarschijnlijk ook in hun corrupte zakken zijnde advies en lobby hoe die oerdomme paarse zombies verder middels belastingen geld af te trekken. Ndp is en blijft een nationale dieven partij en hun lijder een onberechte misdadiger. Ze zullen het land verder doen verarmen.


  Maak melding

 13. nogmaals: @parbo realiseer je je wel hoe achterlijk je overkomt?

  damn damn damn damn damn damn 8 decemberproces mag doorgaan.

  de strafeis tegen de verdachten mag worden bepaald door plas niet sterk elgin.


  Maak melding

 14. @Kareltje,
  Het gaat nu niet om terug betaling.
  Jij bent ook een groentje en loop mee om gehoord te worden.
  Elk goed nieuws wordt als negatief ervaren door de stront aanhang.
  Wij zijn der nog niet maar bovenstaande bericht geeft aan dat het de goede kant opgaat.


  Maak melding

 15. Dre jij moet de laatste zijn die over andere oordeelt.
  Je maakt je belachelijk en schijt een familie van de Riool Ratten te zijn.
  parbo lacht je uit .
  Dus Uilskuiken opletten voortaan.


  Maak melding

 16. 25 miljoen dividend word er uitgekeerd aan de staat.
  Vraag is als je dit bekijkt
  Is dit de fiscale winst? Zo ja dan is de vennootschapsbelasting 3,9 miljoen of wel 13,5% van de winst.
  Zo neen dan is dit de bedrijfseconomische winst en deze is normaliter hoger dan de fiscale winst.
  Bedrijven willen zo weinig mogelijk vennootschapsbelasting betalen dus lijkt het mij dat dit niet kan omdat in Suriname geldt:
  een bedrijf eerst zijn inkomsten belasting (38 %) moet voldoen waarna er bij dividend uitkering aan de aandeelhouder over dit dividend 25% dividend belasting moet worden betaald.

  Dus is dit flauwe kul wat er in de krant staat????????
  Wie geeft toelichting????????


  Maak melding

 17. Het volk wordt weer voor de gek gehouden met die schijn winst die gemaakt is door Staatsolie.Het land is zo goed als failliet.Dat is mijns inziens als Surinamer.Die winst is al verdeelt door de minister van financiën en Bouterse met zijn adviseurs.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.