Oppositie vreest sociale en politieke onrust in Suriname

49

PARAMARIBO, 9 jun – “De oppositionele partijen vrezen dat bij niet ombuiging van het beleid van de regering, de sociale en politieke situatie in Suriname, uit de hand kan lopen.” Dit meldt de gezamenlijke oppositie na een gesprek met een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds, IMF. Er is kritiek geuit.

Oner meer is aangegeven dat de lening van het IMF Suriname niet volledig uit de problemen zal helpen. “De grootste zorg van de oppositionele partijen is dat de huishoudens alle inkomstenverhogende maatregelen niet zullen kunnen dragen, waardoor zij in armoede zullen belanden. De lokale productie en koopkracht zullen afnemen, waardoor meer werkloosheid zal ontstaan”, melden de vier oppositiepartijen.

De druk op alle Surinamers en bedrijven is nu al groot. “Terwijl wij merken dat in de benadering van het plan van het IMF onvoldoende aspecten zijn opgenomen van versterking van goed bestuur en versterking van de rechtstaat. Deze zaken zijn randvoorwaarden om investeerders aan te trekken om onze economie te versterken voor verdere groei en ontwikkeling van de samenleving”, aldus de oppositie.

Bekijk ook:

49 REACTIES

 1. Bouta bouta bouta a mang diesie fuck
  Suriname zodanig ip jongu!!!!

  Mie na woorden jere!!!!!
  Voor het eerst mie ey mekie a situatie diesie mee!!!!!
  Me barrr joeeee!!!!
  Neeeeee mensen bouta kan het niet!


  Maak melding

 2. Ja ja de oppositie vreest dat ze nooit meer aan de macht zullen komen. Paniek zaaien is hun taak gebleven en de dommies die nog hun geloven kan je nergens plaatsen.

  Misbruik maken , vraag aan Heer jogi van saramacca.

  Hebben jullie geen zelf respect??????????????


  Maak melding

 3. BABYLON SYSTEEM is niet zo geïnteresseerd in goed bestuur of versterking van de rechtstaat,maar in vruchtbare gronden,delfstoffen,zeldzame mineralen en achter de schermen alle touwtjes in handen te hebben, van marionetten poppen regeringen….wake up, wake up


  Maak melding

 4. Ach wie neemt de floppositie nu serieus. De ndp hebben de fronters schaakmat gezet. Wel 2x te verstaan. Deze riool ratten veroorzaken alleen onrust. Eigenlijk moeten deze mensen achter tralies worden gezet.


  Maak melding

 5. Ik kan duidelijk lezen hoe dom en ongeschoold die parbo is. Domme idiote parbo jullie zijn al tevreden met een bordje bruine bonen rijst zoutvlees. Jullie zijn niks anders dan stemdieren voor bouta.haha. by the way die situatie in t land was nooit zooo slecht als tijdens regering vene. Koers was 1 op 2.8 voor t geval jij aan geheugenverlies lijdt


  Maak melding

 6. @Parbo, ik sluit niet uit dat jij jezelf tegoed doet aan die rioolratten waarover jij zo denigrerend doet. Ach ja, racisme en discriminatie horen nu eenmaal bij de Surinamer. Afgunst en wantrouwen ook. Tenminste helpen de rioolratten om Suriname op te bouwen. Wat doet jouw bevolkingsroep behalve roven, moorden, verkrachten en plunderen ? Wie hoort eigenlijk achter de tralies ?


  Maak melding

 7. @Suriname…” de oppositie weet dat ze nooit meer aan de macht zullen komen”..ben jij wel goed bij je hoofd..die dieven van de Nationale Dieven Partij weten juist dat zij nooit meer aan de macht komen na deze zittingsperiode..daarom stelen ze als raven, om later rustig van hun gestolen geld en goederen te kunnen genieten..
  Ik vind Mahinder Jogi de beste parlementair..Hier en daar begaat hij wat grammaticale en taalkundige missers als hij Nederlands praat, maar inhoudelijk en qua dossier kennis is hij erg goed..Hij voert heel goed oppositie en is erg goed geïnformeerd..Daarom vind ik het des te jammer dat hij in de fout is gegaan met die situatie van de man die privewerkzaamheden voor hem moest verrichten..Notabene heeft hij een Ndp minister ( Benschop) gevraagd om te bemiddelen..Deze stuurde 2 MP’staat op de man af om verhaal te halen..dom..dom..dom..
  Eigenlijk zou de VHP Jogi moeten adviseren om te bedanken als parlementarier en zou Benschop zijn portefeuille moeten neerleggen..hoezeer ik ook een fan ben van Jogi, maar hij is nu erg kwetsbaar..ofschoon hij niet gestolen of gefraudeerd heeft..Maar dit siert een parlementariër noch een minister..Zo alleen kunnen bestuurders ertoe gedwongen worden om een voorbeeld te zijn voor andere Surinamers..Zij mogen geen misbruik maken van hun macht of positie..en dit, zonder aanzien des persoons….


  Maak melding

 8. Stree de foe stree, baas na oenoe lijder, wiens wi e njang dee nanga dee eng paarse schijt en dringi eng paarse pis…………..soso lobi baas. Neks no fout. Vele oerdomme paarse aanhangers zijn paars verworden zombies. Ondertussen gaat de paarse roverheid olv van de baas der rovers, gewoon door met het paars corrupt rovend wanbeleid. Meerdere leningen liggen in het verschiet en het volk zal voor dit paars misdadig wanbeleid moeten opdraaien, bij het aflossen van de megaschuld. Als………..die oerdomme aanhangers dagelijks baas zijn paarse shit willen blijven eten vol armoede, onrust, onvrede, schaarste, stijging moorden en berovingen vol kommer en kwel. Dan werkelijk neks no fout in deng ede, sa lai soso paars kronto watra. Hahahaahaha.


  Maak melding

 9. Natuurlijk weten de hoge heren van het IMF dat ze te maken hebben met een delegatie judassen die in werkelijkheid gekruisigd zijn door de kiezers. Het IMF heeft deze tegenstanders van de regering reeds lang bestudeerd.Ze weten wat hun kracht is. Deze quasi Surinamers zullen van alles uit de kast trekken om het IMF angst te jagen. Met veel bombarie en opscheppen over angstaanjagende verhalen over opstanden en relletjes denken VHP,NPS,PL en Abop hun doel te bereiken.

  Het IMF weet wel hoe ze met dit soort gifmengers om moet gaan. Ze weten heel goed dat de oppositie erop uit is om macht te verwerven. Ik heb zelf de indruk dat de oppositie in paniek begint te raken omdat de economie tekenen van herstel laat zien. Staatsolie begint verwierf een bescheiden winst en ook de goudkoers is stijgende.


  Maak melding

 10. DE oppositie spreekt de waarheid en de billen van de paarsen staan in brand!! Ze noemen de oppositie flop oppositie doet mij alleen maar raden dat zij de ndp zien als SUPER flop coalitie!!! Alles en iedereen vindt je bij de Superflop coalitie bv..
  moordenaars,oplichters,coupplegers,amnestiedragers,bankrrovers,drugs en wapen dealers,criminelen die geestelijk ziek zijn want volgens hun schuilt achter elke boom ,tomaten plant,cassave plant een huurling,broederverraders en de land verraders… Parbo…enz..te veel om op te noemen…

  Echtwaar een SUPER FLOP COALITIE !!!


  Maak melding

 11. @RobG

  Je hele NDP regering is de vijand van het land Suriname. Dat zijn ze geweest vanaf 25 feb 1980!!
  Suriname heft geen vijanden van buiten het is je baasje die de grootste vijand is van Surinameen van hemzelf!!
  Wat de oppositie doet is verantwoording vragen aan het IMF sinds je baasje nu gezien moet worden als ceremonieel lijder!!Het IMF is de baas in Suriname!! Je baasje en de ndp hebben niks te zeggen dus hou voortaan je mond dicht.!!!
  De vragen gaan wij stellen aan het IMF en niet aan de paarsen!!
  Stel je voor de surinamers en hun nakomelingen worden belast met schulden en wij mogen geen vragen stellen ?!
  Het is net alsof wij voor het IMF werken!!
  Hou je mond voortaan !!


  Maak melding

 12. @ROBG..” de economie begint tekenen van herstel te tonen”..Jij hebt echt een zieke geest..ga dat die achterlijke NDP leeghoofden wijs maken.. Bouterse heeft het de afgelopen 36 jaar ruim 20 jaar voor het zeggen gehad in Suriname…wat heeft hij ervan gebakken..helemaal niks..Ja..moord en verderf..Laat je nakijken Rob .Je hebt ze niet allemaal op een rijtje..!!


  Maak melding

 13. Kijk dat bedoel ik: eerst gaan die donker-blauwe-paarse koppen blaffen als een zieke hond en dan later nadenken!!!!!
  Het hele gedoe van de IMF dienst eerst behandeld te worden in de DNA en dat ondertekenen en niet omgekeerd .
  De oppositie heeft recht op een navraag, welke in de verkeerde keelgat van de paarse ezel is beland.


  Maak melding

 14. BREAKING NEWS!!!

  In het 8 December Strafproces is er donderdag een enorme wending gekomen. Bij de hervatting heeft de Krijgsraad de Amnestiewet naast zich neergelegd. Die wet, in De Nationale Assemblee aangenomen, noemt ze “inmenging in de rechtszaak”. De zaak wordt daarom hervat als vóór de schorsing. Het Requisitoir moet worden gehouden op 30 juni.

  De Krijgsraad heeft het besluit genomen om de wet zelf te toetsen, omdat de regering op zich liet wachten door het Constitutioneel Hof niet in te stellen.

  Nu het IMF de lijder is van Suriname en bouta buiten spel is gezet moet hij als ordinaire crimineel opgepakt en veroordeeld worden. Zijn Amnestie is niet meer geldig en is illegaal. Amnestie nietig verklaren!!

  Thanks IMF,


  Maak melding

 15. Het nieuws iets uitgebreider

  De Krijgsraad heeft vanochtend, donderdag 9 juni 2016, besloten dat schorsing van het 8 decemberstrafproces is opgeheven. Auditeur-militair Roy Elgin zal 30 juni zijn strafeis bepalen tegen hoofdverdachte Desi Bouterse en de andere verdachten van de 8 decembermoorden.

  De Krijgsraad gaat voorbij aan de Amnestiewet die april 2012 is aangenomen door De Nationale Assemblee, zo schrijft Starnieuws. De zaak zal nu normaal worden behandeld.

  In mei 2012 had de Krijgsraad besloten de vervolging te schorsen, totdat een besluit zou zijn genomen over de inmenging in het strafproces. De Krijgsraad, onder leiding van president Cynthia Valstein-Montnor, heeft nu besloten dat de zaak verder zal gaan. Het Hof van Justitie had het Openbaar Ministerie hiertoe opgedragen.

  Auditeur-militair Roy Elgin moet op 30 juni zijn requisitoir houden. Ook de nabestaanden mogen zich voegen in alle zaken. Tot nu toe mochten zich voegen in de zaak van Roy Ritfeld, die hoger beroep had aangetekend. De nabestaanden mogen voor de schade die zij ondervonden hebben een vergoeding vragen. Zij hadden ook gevraagd om mede bewijslast te helpen leveren

  Het vonnis tegen outa moet luiden..GUILTY!!!
  Levenslang opleggen aan deze crimineel en zijn nog in leven zijnde partners
  Nu het IMF het voor het zeggen heeft die amnestie van bouta nietig verklaren en jacht op hem maken!!
  Laat hem desnoods asiel vragen in CUBA!!
  De ndp en de ndpers met wortel en tak uitroeien en vervroegde verkiezingen houden!!
  Nu het IMF hier is kan bouta geen actie meer nemen,want de wereld waakt nu,hij heeft zichzelve ten val gebracht!!


  Maak melding

 16. Hij mag naar Cuba, als hij alle gelden, geroofde gronden en overige bezittingen in Suriname achterlaat.

  Maar ik denk dat het grootste deel van de bevolking hem achter slot en grendel ziet.


  Maak melding

 17. RobG.

  Ik nodig je nog eens weer uit om een paar maanden in ons land te komen wonen en leven.
  Dan pas zie je wat de door jou genoemde tekenen van herstel in werkelijkheid voorstellen voor de gewone Surinaamse vrouw en man.
  Je blijft maar steken in theoretische monologen.
  Natuurlijk krijgt de oppositie weer de schuld.
  Mie mang iedere afgestudeerde Surinamer veegt met jou de vloer aan als je jouw tories hier komt vertellen.


  Maak melding

 18. De pertinente reacties van de Nationale Dieven Personen; RobG(elul), en ga maar zo door met die debiele
  scribenten zijn bang dat ze niet meer kunnen stelen wanneer het volk explodeerd. Het gaat slechter in het land en het is natuurlijk einde oefening voor de Nationale Dieven Personen.


  Maak melding

 19. @ROBG
  “Ik heb zelf de indruk dat de oppositie in paniek begint te raken omdat de economie tekenen van herstel laat zien. Staatsolie begint verwierf een bescheiden winst en ook de goudkoers is stijgende”.
  Inderdaad de olieprijs is de afgelopen weken fors gestegen. Goud stijgt ook, maar niet zoveel
  Als ik de drie grote goeroes mag geloven zullen aandelen en obligatiekoersen fors dalen de komende tijd. Aangezien sparen geen bal oplevert is goud een vluchthaven.
  Deze twee effecten zouden ertoe kunnen bijdragen dat de Surinaamse economie zich enigszins gaat herstellen. Maar aangezien er teveel geleend is, zal er eerst moeten worden afgelost.
  Je begint nu al te roepen dat er tekenen van herstel zijn.
  Dit is zo verschrikkelijk onjuist. Integendeel, er zal nog veel meer pijn worden geleden. En als de overheid er na een paar jaar beter voor zal komen te staan, dan geldt dit helaas nog niet voor het volk.
  Ik ben het dan ook eens met de heer of mevrouw Cochise. Al hoef je volgens mij niet perse in Su te wonen, om te weten dat de bevolking het zwaar heeft en nog zwaarder zal krijgen.


  Maak melding

 20. die indiaan heeft een grote denk fout gemaakt,door i m f in huis te halen om de noden te verlichten wat hij zelf veroorzaakt heeft….

  niet wetende dat die zelfde i m f zijn mars gaat breken opruimen..

  vergeet niet,dat een witman/vrouw jou altijd voer gaat geven om je vet te mesten om je vervolgens te slachten..

  dat is het aard van het beest..een wit man /vrouw blijft wit en jij wij blijven ondergeschikten afhankelijk..

  ik heb al eerder gezegd,dat dit puur ”as” is ,,,om je te vangen en vervolgens jou af te slachten..

  die wit man had geen andere keus om die indiaan uit te lokken om die lening te accepteren om z.g.n het financieën van het land op te krikken en daar is die domme indiaan ingetrapt..

  daags na de acceptatie is die amnestie wet ook van tafel geveegd.. is dit een verassing..

  vergeet niet,hij moet 11 jaren in Holland zitten en moet ook nog verklaring afleggen in Amerika i v b met zijn zoon..

  volgende stap is,,die indiaan langzaam langzaam op te pakken en richting Holland / Amerika te transporteren..

  zal niet lang meer duren..


  Maak melding

 21. De Oppositie vreest voor sociale en politiek onrust??? Is het niet dezelfde oppositie die massameeting organiseert om tegen de regering te demonstreren. Was het niet de VHP die bussen met mensen vanaf Nickerie naar Paramaribo bracht om tegen de regering te demonstreren. De oppositie is dagelijks bezig de regering teval te brengen met ongefundeerd en bangmakerij nieuws en nu vreest dezelfde oppositie die de spindoctor is, de Organisator en de uitvoerder van de demonstratie en ophitserij tegen de regering voor sociale onrust die ze zelf aan het creëren zijn?? Laten wij elkaar niet voorde gek houden, de oppositie is vanaf dag één dat Bouterse president is bezig hem tenval tebrengen. We kunnen gerust zeggen in de oppositie zitten de gevaarlijkste machlustige Slangen die alles zullen doen om aan de macht te komen en het volk kan ze geen moer schelen. het Surinaamse volk is voor de machlustige Slangen die men oppositie noemt een middel om een doel te brengen. Men zou denken dat de NPS en VHP Suriname rijk hebben gemaakt terwijl het de grootste rover en plunderaars zijn. Wanneer de oppositie vraagt pé a monie dé dan moet het antwoordt zijn, het volgt dezelfde route als de miljarden ontwikkelingsgelden die Nederland aan Suriname heeft gegeven!


  Maak melding

 22. Chan
  Je bent toch integer en je wil integere parlementariërs. Wil je daarom jogi vragen om zijn zetel in te leveren?
  Jogi maakt misbruik van zijn positie
  Optreden Chan


  Maak melding

 23. @Snel
  IMF heet tot doel de economie kapot te maken, zodat je afhankelijk wordt. Uiteraard gaan ze dat niet zeggen.
  ___________________________________________
  JIJ BENT,..DOM,… DOMMER,..de DOMSTE !!!!


  Maak melding

 24. @marcel
  die indiaan heeft een grote denk fout gemaakt,door i m f in huis te halen om de noden te verlichten wat hij zelf veroorzaakt heeft…
  _________________________________________________
  Ga slapen,DONG BABOENG.!


  Maak melding

 25. @RobG
  “Natuurlijk weten de hoge heren van het IMF dat ze te maken hebben met een delegatie judassen die in werkelijkheid gekruisigd zijn door de kiezers.”

  En omdat ze dat weten hebben ze meneer Jozhua Charap naar Suriname gezonden om de regering het mes op de keel te zetten. Deze man heeft geen enkel probleem om de IMF gelden aan te houden. Dat heeft hij 20 jaar geleden ook al met Cambodja gedaan.
  Ze sturen niet iemand met zijn ervaring (energie sector, islamitisch bankieren, Waterboarden) omdat ze geloven dat de Surinaamse regering zo betrouwbaar is en zich aan haar wordt zal houden.
  Luister aub naar de woorden van Meneer Leigh. Die een formele lijn volgt, Het zijn Surinaamse getallen en wij checken of ze kloppen.


  Maak melding

 26. Het zit de Front idioten niet lekker dat Staatsolie een bescheiden winst heeft gemaakt en dat de prijs van goud ook een stijgende lijn laat zien.


  Maak melding

 27. Chedaki

  Waarover heb jij het?
  Het IMF en bouta gaan elkaar vernietigen en woj gaan het live volgen want met bouta straks in gevang kan het IMF alleen maar huilen want niemand van ons gaat de rekeningen terugbetalen.Het IMF mag niet aan onze rechtmacht komen.


  Maak melding

 28. @ Rob G.,

  Als ik op dit moment mocht kiezen tussen Suriname en Cambodja, dan wist ik het wel…

  Het gaat een turbulente tijd worden in Suriname. Maar dat zal jou een zorg wezen aan de Noordzee.


  Maak melding

 29. FBI, jouw reactie is typisch het product van een Front ambtenaar.M.a.w. een persoon die zijn baan kreeg van de Frontpartijen. In het bedrijfsleven wil niemand aan de Front ambtenaren een baan aanbieden.Er zit geen arbeidsethos bij jullie.Werken zijn jullie niet gewend.


  Maak melding

 30. Los van bouterse of santhoki vind ik het jammer hoe Surinamers met elkaar omgaan en praten over met jou soort, koelie jullie bosnegers zijn rovers dat soort text en.
  Eer de Surinamer geen natie kan vormen dus wij zijn 1, zal elk anders land Surinamers roet in het eten kunnen gooien.
  Dan hadden bouterse en santhoki en iedereen nu samen kunnen overleggen van die kloten IMF wil ons een oor aannaaien he of wat dan ook.
  Daarom zeg cq vraag ik behandelen jullie elkaar als een natie we zijn allemaal surinamers ongeacht waar je vandaan kwam of status was dank u.


  Maak melding

 31. Mijn buurman heeft zijn NDP vlag die hij vanaf 2010 aan de nok van zijn dak had bevestigd verwijderd. Hij had deze vlag steeds vernieuwd, omdat het na enige ging verkleuren of door het wind ging scheuren. Steeds ging hij het vernieuwen. Nu is de vlag definitief verwijderd. Ik miste de vlag al 3 weken en vroeg hem een paar dagen geleden waar die vlag bleef. Hij maakte een opmerking in het sranang tongo en ik begreep dat hij klaar is met de politiek.


  Maak melding

 32. Mijn indruk is zo lang Bouterse de president is van Suriname het land nooit vooruit komt want die man heeft geen verstand van economie.Hij heeft bewezen in 6 jaren tijd al die reserves van Suriname heeft verkwanseld of zichzelf vrienden en familie heeft verrijkt.Dat is de situatie op dit ogenblik.Ik ben geen politicus maar heeft wel verstand van economie.Om een land goed te besturen moet je dat hebben anders is het dweilen met de kraan open meneer Bouterse.Als ik jouw was zou ik onmiddellijk opstappen want je kan er helemaal niets van.Dat is mijn advies aan jouw als Surinamer.Zo lang je nog is Suriname bent komt het land niet vooruit.De domme massa die op de NDP hebben gestemd hebben spijt van.Ze zijn belazerd en weten niet meer wat ze moeten doen.Armoe lijden is de beste voor hun.Dat geleend geld van de IMF komt weer in jouw zak terecht.Het volk begrijpt niets meer van het beleid die je gevoerd hebt de afgelopen 6 jaren.Het is een ramp voor het land met als schuldige de President en zijn adviseurs.Zelf verrijking noemt men dat.Als het in het buitenland was hadden ze de president al lang weggestuurd.Surinamers zijn bang voor wapens daarom komen ze niet in opstand.Wat in 1982 gebeurt is kunnen ze nooit meer vergeten.Aan alles komt er een eind dat is mijn mening.


  Maak melding

 33. @Kolebri, alleen een Aziaat kan dit land vooruit brengen terwijl de Afrikanen er alleen maar zijn om het land leeg te plunderen. En inderdaad zijn Surinamers zo bang als wezels en hebben zij NOOIt voor een vrijheid hoeven te vechten. Het enige waar Surinamers goed in zijn is een grote mond tegen de verkeerde mensen op te zetten voor de rest is het een lamlendig volkje. Daarom ook konden de Hollanders zo lang over SU heersen.


  Maak melding

 34. @ Pietpiewta,

  Op welke wijze kunnen Aziaten dit land vooruit brengen ? Al het geld dat zij in Suriname verdienen gaat linea recta naar het buitenland. Een Aziaat die in Suriname investeert doet dat voor mensen die op hem lijken en niet voor de gehele Surinaamse bevolking. Dus jij valt bij dezen misschien ook buiten de boot ? Maar ja, dan kan jij nog altijd bij de Afrikanen terecht, want vallen niet over kleur en eten met al hun medemensen.


  Maak melding

 35. @ Rob G.,

  De (geringe) stijging van de olie- en goudprijzen zijn geen verdienste van Suriname. Ze kunnen even hard weer dalen. En dan? De schuld weer aan anderen geven?


  Maak melding

 36. Er wordt niet meer gesproken over gelden die teruggevorderd moeten worden. Ons landskas werd beroofd door onverantwoordelijk beleid, dan gaan we opnieuw grote sommen geld lenen bij de Imf voor ze om weer te vernietigen.

  Ze mesten zichzelf vet met die pot en het volk heeft er geen profijt aan. Alle prijzen zijn 100% verhoogd en zo worden we uitgebuit of beter gezegd met onze ogen open beroofd van ons zuurverdiende geld, door de handel en overheidskantoren.
  De overheidsinstanties za HI kunnen niet optreden. Er is geen uniforme prijzen, geen controle. Dus winkelieren maken flink misbruik van deze situatie om prijzen op te drijven. Het is goed vissen in troebel water nu. Elke winkellier komt en graait en onze stroom en waterbedrijven volgen hun voorbeeld.
  Over waterleiding gesproken. In Suriname is er geen schaarste aan water, dus waarom bommen geld betalen voor waterverbruik. Drinkwater verbruiken moet eigenlijk gratis zijn.
  Stroom is een ander zaak, maar water?


  Maak melding

 37. Blo-1e klassers Damsco, Parbo, Rob G., Surinamer en al die andere paarse betweters, lees dit verhaal en trek je conclusie:

  De instituten in het land zijn heel erg zwak. Ze zijn niet in staat om politici, beleidsmakers en andere verantwoordelijken tot orde te roepen. De tijd is meer dan rijp om in beraad te gaan en deze instituten daadwerkelijk sterk te maken, stelt Gilbert van Dijk, general manager Suriname Business Forum/Center. Het IMF is helemaal niet nodig geweest om wetten te maken die allang in orde moesten zijn, geeft hij aan. De nieuwe wetten hebben ook weinig zin als de instituten die controle uitoefenen zwak blijven, zegt Van Dijk.

  Het IMF heeft donderdag ook een informatiesessie gehouden met het bedrijfsleven. Er zijn kritische en indringende vragen gesteld. De ondernemers hebben ook hun zorgen geuit tegenover het Fonds. “Het gesprek is verhelderend geweest, we hebben het nodige gehoord, maar er zijn nog zoveel vragen,” deelt Van Dijk mee. De SBF-vertegenwoordiger haalt aan dat er ook veel ongenoegen is over het achteraf informeren van de samenleving. “Als je goed, zakelijk, oprecht dialoog voert en afspraken nakomt, zal alles wat je onderneemt gedragen worden. Doe je dat achteraf, moet het je niet verbazen dat er draagvlak ontbreekt.” Van Dijk vreest dat als de verhogingen definitief komen heel veel ondernemingen het niet zullen overleven. “Een goed dialoog, een goed uitgedokterd plan is voorwaarde voor succes. Niet iets dat je achteraf doet.”

  De zwakte van de instituten die controle horen uit te oefenen en sancties dienen op te leggen is met de komst van het IMF wederom aangetoond, stelt Van Dijk. “Ze zijn niet in staat mensen tot de orde te roepen zonder dat we erupties krijgen. Als iets niet goed gaat, is op straat komen een optie. Maar we moeten toch in staat zijn om politici, beleidsmakers, verantwoordelijken op een normale manier tot de orde te roepen? Van Dijk vindt dat de samenleving moet beseffen dat de instituten erg zwak zijn en in beraad erover moet gaan. “Ze moeten sterk worden zodat we een vuist kunnen maken tegen dingen waarmee we het niet eens zijn.”

  Het is meer dan hoog tijd dat de verantwoordelijke instanties sterker worden en naar behoren functioneren, benadrukt Van Dijk. “We wonen hier, we weten allemaal wat er mis is, wat er moet gebeuren, welke wetten moeten komen tegen corruptie, tegen misbruik van staatsmiddelen, maar dwingen we het af? Nu zal het IMF het komen doen en moeten we nog de basis vinden om ons aan de nieuwe wetten te houden. Zonder sterke controle en sancties gaan we niet modern worden en blijven we in de complete wanorde waar mensen niet tot orde geroepen en gestraft worden.”

  Bron: Starnieuws.


  Maak melding

 38. @ Beste Rob G.,

  Je hebt mijn doopceel al gelicht, zie ik. Laat die achterlijke suggestiviteit achterwege! Of zitten er barsten in je glazen bol? Ik woon in Suriname en jij in de Groningse klei, zover is duidelijk. Ik heb mijn academische studie met succes afgerond, maar Suriname had daar blijkbaar geen behoefte aan. Die hebben genoeg idiote betweters. Hush, my friend, dat staat je beter. Een jaartje hogeschool economie maakt je nog geen professor. Stamp maar lekker door met je klompen in de Grunniger klei en je uitkering. En verbaas jezelf niet om het feit dat je met je minderwaardige opleiding geen vaste baan hebt kunnen krijgen. De wijsheid in pacht hebben is één ding, de wijsheid hebben een ander ding. Welterusten..


  Maak melding

 39. @Liberty. Nogal logisch dat de geldstromen die Aziaten met hardwerken verdienen naar het land van herkomst gaat. Trouwens Liberty, Indiers / Hindoestanen zijn ook Aziaten en die houden het geld gewoon in SU. Alleen is onder hen ook het gevoel van ‘waarom zou ik in SU investeren als wij toch door de zwarte bevolkingsgroep gediscrimineerd worden’ ? U doelt natuurlijk op de Chinezen die het geld naar China exporteren. Logisch, want de nationale Bank van China staat garant voor enorme leningen. Bij SU banken kan een Chinees niet terecht voor een geldlening want SU banken beschikken niet over harde valuta’s. Uw laatste opmerking over Afrikanen die wel aan iedereen denken snijdt werkelijk geen hout en is een leugen. Waarom klopt SU niet aan bij de Afrikanen voor geld ? Leg dat eens uit. Juist ja omdat het wantrouwen onderling heel erg groot is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.