‘Amnestiewet niet rechtsgeldig, proces moet hervat worden’

88

De omstreden amnestiewet die in 2012 door het parlement in Suriname is aangenomen, is niet rechtsgeldig, heeft de krijgsraad bepaald. Dat betekent dat de vervolging van president Bouterse voor zijn betrokkenheid bij de Decembermoorden moet doorgaan. De vervolging werd in 2012 na het invoeren van de amnestiewet geschorst.

De president van de krijgsraad vindt dat de wet ingrijpt in een lopend proces. De rechtsgeldigheid van de wet had getoetst moeten worden door een constitutioneel hof.

Maar omdat zo’n hof er in Suriname niet is en de oprichting ervan ook niet op korte termijn te verwachten is, vindt de militaire rechter dat het proces niet binnen een redelijke termijn afgerond kan worden. Daarom moet de schorsing worden opgeheven en het proces worden hervat.

Bekijk ook:

88 REACTIES

 1. Is er dan toch nog gerechtigheid ?

  Dit is een flinke streep door de rekening voor Bouterse. Hij kan alvast een pak pampers gaan kopen.


  Maak melding

 2. Dappere stap van de Krijgsraad.
  De vraag is wat de gevolgen van een uitspraak zullen zijn.

  Ik zie de advocaten van de President al de ene na de andere kort geding en/of hoger beroep instellen.
  De boeven Chitan en Sapoen zijn per slot van rekening nog steeds op hun post.

  De rechtsstaat Suriname wankelt!! Maar de rechters en officieren van Justitie houden hun rug recht.


  Maak melding

 3. Chapeau voor deze moedige Rechters. Zij doen hun werk naar eer en geweten en spreken RECHT.

  Hulde. Ongeacht wat de toekomst brengt. Dat zullen voornamelijk vertragingstactieken zijn.


  Maak melding

 4. Ik ben reuze benieuwd wat de uitkomst van dit proces zal zijn.in ieder geval heefr die awaridomrie van Misiekaba, de dromer van Dubai nu iets om over na te denken.hij praat alle kromme paarse bananen recht ! Ben benieuwd waarover hij nu zal bazelen of die ouwe geit van een van der San


  Maak melding

 5. Just a smile,als de rechtzaak wordt hervat,hebben de stakingen die gepland(spa,v7) zijn geen nut meer!!!!! En voor degene die het artikel goed gelezen hebben zijn deze knappe rechters bezig hun eigen toko in de fik te stekem. ( De rechtsgeldigheid van de wet had getoetst moeten worden door een constitutioneel hof.)


  Maak melding

 6. Chapeau, Chapeau. De rechtstaat wankelde maar staat weer fier over eind. Recht zal gesproken worden in Suriname.
  Ben benieuwd wat de verkrachters van de rechtstaat allemaal weer zullen zitten bazelen. De rechtstaat moet geschraagd worden door Amerika, Nederland en alle democratische krachten. Ze hebben ook het paard van Troje binnengehaald, door het binnenhalen van het IMF en met hen in zee te gaan. Ze zullen allemaal verzuipen.
  Denk wat de Amerikanen allemaal aan werk hebben verzet om Bin Laden binnen te halen. Onder het mom van een vaccinatieprogramma in Pakistan tegen polio hebben ze Bin Laden getraceerd door van iedereen bloedmonsters te nemen in Pakistan. Huis aan huis zijn geweest om bloedmonsters te verzamelen. En door genenonderzoek hebben ze zo Bin Laden kunnen traceren. Ze hebben hemel en aarde bewogen om Bin Laden te traceren en hemnaar de eeuwige jachtvelden te sturen door middel van operatie Geronimo.


  Maak melding

 7. Inderdaad chapeau voor de krijgsraad..ben nu alleen benieuwd of die Roy Elgin de ballen heeft om een passende straf te eisen of dat hij zich gaat laten beïnvloeden of intimideren Door die moordenaar of enkele van zijn loopjongens..
  Alle parlementariërs die voor de amnestiewet hebben gestemd worden nu in hun hemd gezet.. Hun daad wastafel ongrondwettelijk..dat is eigenlijk reden om deze groep uit het parlement te bannen..zou handig zijn als een nieuw gekozen integere regering wetgeving zou maken die voorziet in het vorenstaande.. De rechters houden hun rug inderdaad recht..alleen moet er nu nog worden gesteld Door deze groep dat hun vonnissen worden uitgevoerd..De Trias politica heeft tot nog toe qua uitvoering de toets nog niet doorstaan..


  Maak melding

 8. Interessanter nieuws dan dit uit ” SUbai “, had ik mij eerlijk gezegd NIET kunnen voorstellen !!!!

  Zou graag de MUILEN van Desiderius, Adré miKAk’ba en Katrijntje, het hoofd van de Surinaamse POPPENKAST, willen zien nadat ze dit besluit hadden vernomen.

  Het zou mij niet verbazen als tijdens de WAS blijkt dat er sprake is van DIKKE VETTE REMSPOREN op hun ONDERGOED !!!

  Trevlig kväll ! CHAVÉZ


  Maak melding

 9. Eindelijk zal het moeten doordringen tot volksvertegenwoordigers dat zij niet in dienst zijn van een toevallige regering, ze zijn door het volk daar geplaatst en moeten het volksbelang dienen en niet dat van hun partybonzen, zoals het vaker gebeurd. Het mag noit zijn wiens brood men eet diens taal men spreekt dat is ook de reden van SURBYE i.pv Dubai.


  Maak melding

 10. Migado wat een opluchting, waar is Mazda ,Parbo, rob.g.ay, ec. Damsco en de resterende bille likkers van Baaaaas, wel wel jullie kunnen alvast gaan sparen voor pampers!!!!
  Hij heeft het hard nodig brada nanga sisa van bouterse anders amang go ka inie ing broekoe.
  Help helpppppppppppppppppppppppppp.


  Maak melding

 11. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  De Republiek Suriname is een republiek, democratische rechtsstaat en daarvoor geldt de Trias Politica:
  – Wetgevende Macht,
  – Uitvoerende Macht,
  – Rechterlijke Macht en
  Internationale Verdragen oa, mensenrechten

  Het amnestiewetje is veel lager dan de wet voor moord in een democratische rechtsstaat en terecht dat het aan de kant is gezet, afgezien dat in een lopende rechtszaak deze wet niet kan worden toegepast en staat ook vele malen lager dan mensenrechten.

  Niemand staat in een democratische rechtsstaat boven de grondwet van het land en internationale verdragen.

  Leve:
  – de democratische rechtsstaat,
  – de grondwet van de republiek Suriname,
  – de families en mensen die opkomen voor hun mensenrechten
  – internationale verdragen,
  – de rechterlijke macht.

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 12. @ Karam,

  Het Constitutioneel Hof wordt door de president gekozen en geïnstalleerd. Dus dat zal er nooit komen onder een NDP-regering. Je gaat je eigen hoofd toch niet in de strop steken? Juiste beslissing van de Krijgsraad. Anders zijn we weer 35 jaar verder. Eens kijken of de vertragingstaktiek van die onzinnige baardaap Kanhai nu weer gaat werken. Hij houdt kantoor op de eerste etage van het Princess Casino.


  Maak melding

 13. Enkele zaken die door de rechters moeten worden voorgelegd zijn;
  – waarom “op de vlucht doodgeschoten” als officiele verklaring
  – wat is er wel met Horb gebeurd
  – de burgeroorlog
  – wie gaf opdracht voor het in brand steken van het Statengebouw a/d Gravenstraat en voormalig min. van EZ waarvan alleen de muren nog overeind staan. Restauratie/of opnieuw bouwen? Niemand die hier oog en oor voor heeft.
  – drugsveroordeling door NL van deze gymleraar
  – waarom hij het landje a/d Noordzee nog steeds geen fin. steun heeft gegeven
  – wie zit(ten) achter de moord op Gooding
  – wat is er precies gebeurd op Bernharddorp
  – wat is er met de opgespaarde financiele en goudreserves precies gebeurd

  Alle DNA-leden die debet zijn aan aangenomen amnestiewet zijn volksverlakkers ongeacht politieke kleur.

  Nederland is als kolonisator in gebreke gebleven om onafhankelijke rechtsgeldige instituten in Suriname vaste grond te geven. Dan zou je verwachten dat Surinamers deze hiaten zou rechtzetten. Toch???????????????????


  Maak melding

 14. De redimoesoes rekenen zich al rijk. Deze rechter moet begrijpen dat wij elke vonnis in het nadeel excellentie Bouterse nooit gaan accepteren. Al zetten ze hem vast in santo boma, wij gaan hem bevrijden. Dhr Elgin weet dondersgoed hoe het gaat in Suriname, dus kan hij beter geen rare acties uithalen. Power to Bouta


  Maak melding

 15. @ Do The Wrong Thing,

  KUMAKOISI BILLEN O GO KOT FAJA NOW

  HIEPIEPIE HIEPIEPIE: HULDE AAN DE KRIJGSRAAD.

  Ik wil je SNUIT NOU HOREN, KUMA LOVER


  Maak melding

 16. De Puinhopen Van 5 Jaar BOUTERSE (NDP)

  Beste mensen

  ik ben benieuwd wat vr HOUDINI ACT die Bouterse bij deze zal toe passen.. Ik zie er naar uit..

  Beste mensen.. we moeten dit gebeuren als een soort van schaak spel zien.. Nu is BOUTERSE weer aan zet.

  Deze schak spel word zich al jaren gespeelt.. het is een absolute spannende wedstrijd..

  De vraag is niet, komt er ooit een winnar uit de bus?.. Maar ,,wanner komt er een winnar uit de bus?… it lijkt op een never einding story mensen.


  Maak melding

 17. SUR. gefeliciteerd, het recht heeft weer gezegevierd. Laten de DNA leden eindelijk kiezen voor het volksbelang en niet voor partij belang


  Maak melding

 18. In een echt beschaafd land zou de president tevens hoofdverdachte meteen aftreden, maar aangezien de coalitie uit vooral onbeschaafde criminelen bestaat, zal dat in Suriname (voorlopig) niet gebeuren. Carl van DOE moet nu zijn kans grijpen om zonder te veel gezichtsverlies uit de coalitie te stappen, dit is zijn laatste kans om ons te bewijzen dat hij geen (schijnheilige) dominee is, die er geen bezwaar tegen heeft om samen te werken met zeer misdadige criminelen.


  Maak melding

 19. Goedzo krijgsraad. Laat het recht zegevieren en laten jullie je niet omkopen. Wat iemand plant, dat moet die persoon oogsten.


  Maak melding

 20. De president van de krijgsraad vindt dat de wet ingrijpt in een lopend proces. De rechtsgeldigheid van de wet had getoetst moeten worden door een constitutioneel hof.

  Beste forumers,
  Laat je niet blij maken. Toen ik het bericht las was ik zo blij als een kind. Door beter / begrijpend te lezen schoren de tranen mij in de ogen.
  Wat nu als er morgen wel een constitutioneel hof word ingesteld en die de opdracht krijgt de amnestiewet te toetsen?
  En het constitutioneel hof doet er de komende 5 jaar over om de toetsing te doen, wat dan?
  Onderwijl sterft DDB over 3 jaar en krijgt een staatsbegrafenis waarna het constitutioneel tot oordeel komt dat de amnestiewet niet in lopende rechtzaken kan worden ingebracht.
  Wat dan? Wat dan?
  Een kinderhand is gauw gevuld en 1 zwaluw maakt nog geen zomer.


  Maak melding

 21. En nu zal Mikisjoekeba als een domme zogenaamde intelligente “bosloper” als een gillende keukenmeid in het DNA zeggen “ai dus da now mi wan sjie soema abi dikhati, oenoe kon tek ing noh. “Ming deng kong baas e waktie deng”
  Ai personen van NDP wie zal jullie brood beleggen?


  Maak melding

 22. Is de eerste granaat die de toon moet zetten al geweest? In ieder geval is dit een overwinning. En misschien moeten sommige juristen zich laten herscholen want niets is volgens hun uitvoerbaar. Het is alsof de rechter oeigoers of zo spreekt. Er zijn natuurlijk wel personen die oeigoers spreken en verstaan maar dat zijn wij toevallig niet. Dus ook niet onze rechters @parbo die het niet gelooft. Wat zegt het Surinaamse volkslied? Recht en waarheid maken vrij daar gaan wij voor.


  Maak melding

 23. Dat die amnestiewet een inbreuk op het lopende en bijna afgerond strafproces was, wisten ze 3 jaar geleden toch ook al, maar goed, beter laat dan nooit, en hopelijk zal deze moordenaar zijn straf niet ontlopen, en komt er eindelijk gerechtigheid, na 34 jaar.


  Maak melding

 24. De rechterlijke heeft de zoveelste bom onder de Surinaamse maatschappij geplaats. De rechterlijke macht is bezig met politiek, ze worden gestuurd en hebben haast lijkt mij. De terugroep moest binnen 7 dagen, Elgin moet binnen twee en een halveweek uitspraak doen.

  Stel dat Elgin tot een strafeis komt, wat dan? De President kan niet gearresteerd worden en in het gevang gezet worden, de President hoeft ook niet op te stappen, dus ????

  Of het kan ook dat Elgin bij zijn vorige standpunt blijft, wat dan, wat de krijgsraad zegt hetzelfde.


  Maak melding

 25. Ik denk dat dit een super scenario is dat het moet lijken op een rechtsstaat.
  Eis van de IMF dus. Met het aanname van de amnesty is de grondwet buitenwerking.
  Beter gezegd : militaire staat!!!!


  Maak melding

 26. -Zolang Bouterse aan de macht is zal hij een stokje voor gaan steken, maar hij moet niet vergeten wat een karma is. Zelfs als hij dood gaat en weer geboren wordt zal deze karma hem achtervolgen.

  @Parbo, zeg gewoon dat je een paar wapens het gekregen van je vader Bouterse om hem te gaan bevrijden uit de gevangenis.

  Zorg ervoor dat je ook je broer Dino op dezelfde manier gaat bevrijden uit de gevangenis in Amerika. Bewijs maar hoe sterk “jullie” zijn in Suriname!!!!


  Maak melding

 27. @ karam

  Aay Baya……Ja de wet is wet. Maar is de Krijgsraad zelf te vertrouwen. De desbetreffende Hoge Rechter van de Krijgsraad wordt straks op t matje geroepen door de handlangers van de Bigi Basie. En dan wordt de klok terug gedraaid. Wat dan als resultaat?????Hahaha: ” In De Doofpot”


  Maak melding

 28. Parbo

  De redimoesoes rekenen zich al rijk. Deze rechter moet begrijpen dat wij elke vonnis in het nadeel excellentie Bouterse nooit gaan accepteren. Al zetten ze hem vast in santo boma, wij gaan hem bevrijden. Dhr Elgin weet dondersgoed hoe het gaat in Suriname, dus kan hij beter geen rare acties uithalen. Power to Bouta

  @parbo
  dan zal je als alle paarse ratten ,samen met jullie wannabee jim jones ten ondergaan.


  Maak melding

 29. Parbo,

  Iedere Surinamer is ondergeschikt aan de wet en de uitspraken van de rechter als je dat tenminste kunt begrijpen.
  Ook jij.


  Maak melding

 30. @ Parbo … ” Al zetten ze hem vast in santo boma, wij gaan hem bevrijden “. Parbo, joe boeriekie, wat bedoel je, wie bedoel je met “wij gaan hem bevrijden.”

  @ Parbo, van de goot Drambrandersgracht, jij bent één van die grootste lafaards van planeet aarde. Als het uur U daar is, ga jij dokken, stuk verdriet. Denk je dat het leger nog achter KILLER Bouterse staat … evenmin de politie. De MP zal de opdracht krijgen om KILLER B op te halen.
  Voor de MP Leonsberg bereikt heeft, zal KILLER Bouterse, de grootste lafaard van planeet aarde, zelfmoord gepleegd hebben.


  Maak melding

 31. @Parbo, lees een stukje tekst hoe jou vader Bouterse samen met zijn schoonzoon het land naar de knoppen heeft gebracht.

  -Het is NIET de oppositie die dit zegt. maar::::::

  =Valuta pinnen is bij geen enkele bank of cambio in Suriname meer mogelijk. Gebleken is dat veel Surinaamse banken geen rechtstreeks correspondentie met Amerika meer hebben, omdat Amerika Suriname als een risicoland ziet met betrekking tot mogelijke money laundering en witwaspraktijken. Voorts heeft het ook te maken met het zeer slechte economische klimaat in het land en het corruptieve gedrag van de overheid en sommige bankdirecteuren.


  Maak melding

 32. @No Spang

  Er is geen bom onder de maatschappij gelegd door de gerechtelijke macht maar door verdachte Bouterse die middels politieke inmenging de Trias Politica saboteert met wetten en gedrag welke haaks staan op de rechtstaat.
  Wat Bouterse gedaan heeft is alleen voor eigen belang en niet voor het volk of het deel van het volk dat voor hem door het vuur gaat.

  Toen de amnestie wet in een paar dagen in elkaar gedraaid werd had Rozendaal op het laatste moment verklaard welke Rol Bouterse gespeeld heeft.

  Elgin had toen zijn eis nagenoeg geformuleerd en hoefde slechts de puntjes op de i te zetten . Het komt er nu op neer dat hij zijn dossier af stoft en nog een keer door neemt en afrond.

  Ik ben heel erg benieuwd wat er de komende dagen gaat gebeuren.
  Dat er veel mensen zijn die geen idee hebben wat DEMOCRATIE betekend wordt door Parbo duidelijk gemaakt met zijn dreigement dat het volk een ander zal voorkomen.

  Het wordt echt interessant aangezien de regering haar eerst IMF test krijgt op 30 juni as. terwijl er een illegale DNA aanzit en de grote leider wellicht per 30 juni een strafeis te horen krijgt.
  Alle hens aan dek voor de regering en haar partners. Ik ben benieuwd wie er gaan bezwijken. Zodra de regering over gaat tot dwang of geweld zal dat internationaal heel zwaar wegen en dat wel eens kunnen betekenen dat de niemand de handtekening van de president meer zal aanvaarden.


  Maak melding

 33. Vroeger werd je voor landverraad geëxecuteerd. Tegenwoordig kom je ermee weg. Zie nu ook anti Bouterse fanclub op wkn. Stuk voor stuk lijden ze aan de Bouterse syndroom. Adviseer jullie
  allemaal van de bosje brug af te springen.
  Bouterse is een ekte sranangmang. Met hem gaat niets gebeuren.


  Maak melding

 34. ja bouta, wie kan je nog vertrouwen?
  allemaal mensen die aan de poten van je stoel zagen
  ghe ghe ghe
  ik wens je slapeloze nachten toe
  ghe ghe ghe


  Maak melding

 35. Hoef {Boef} draad heeft zijn zaken keurig op orde. Als het misgaat in Suriname, vlucht hij en krijgt weer een baan bij IMF. Hoef {Boef} draad is ” a white man with a black skin “


  Maak melding

 36. Er zijn toch wel mensen die niet bang zijn voor killer. Hij blijft wel intimideren. Dit keer als hij schiet, dan komen gelijk de JFS’s hem ophalen. Zelfs Chan is bang voor hem.


  Maak melding

 37. Domme jojo de DNA heeft de bevoegdheid volgens de grondwet welke wet dan ook aan te nemen. Alleen in je bekrompen kop ga jij vanuit dat de President de wet heeft aangenomen.

  Rozendaal had zoals de rest van degetuigen alles gehoord, hij was er zelf niet bij en hij was boos want Bouterse zou hem 10.000$ beloofd maar gaf hem 9500 enne hij heeft tot twee keer toe meineed gepleegd. Onbetrouwbaar dus zoals jijzelf geboren leugenaar en fantast.


  Maak melding

 38. Wat is er gebeurt met stuwart en doetje Herman goo ding moi wana en hawker wat is er gebeurt met de bekendste bikkel van surinaame hij kwam via Guyana en is ook vermoordt en meer en meer alles moet worden onderzocht de waarheid moet boven komen en ook van al dat geld dat venetiaan heeft gespaard waar is het gegaan


  Maak melding

 39. @ Parbo,

  Het zou je sieren als schoothondje van je ‘baas’ te zeggen: Wij zijn solidair, dus laten wij ons ook in Santo Boma opsluiten. Maar daar zijn jullie te laf voor.


  Maak melding

 40. LICHT EN WAARHEID maken VRIJ….zorgen voor ZUIVERHEID en GERECHTIGHEID….tot in den EEUWIGHEID!

  Bouterse noemde het jaar 2015 ‘ Het jaar van de Waarheid’.
  En 2016 een vervolg hierop inclusief met ‘ Het uur van de Waarheid?

  Het RECHT zal Zegevieren!

  Message from GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 41. Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Goed Dat DDB en de Criminelen niet de slimste jongetjes van de klas zijn en zij het besluit hadden genomen om naar het IMF te gaan. Dit kan de druk ook opvoeren dat er behoorlijk bestuur moet zijn in de democratische rechtsstaat Suriname en dat het IMF niet met criminelen zaken doet.

  De vuur wordt hen dus nader aan de schenen gelegd en dit is pas het begin. Het wordt tropisch warm gedurende de droge tijd en ze kunnen hun borsten nu in de regentijd daarvoor flink nat maken.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  ps

  Ik ben niet benieuwd hoe het verzoek van zijn asiel in Cuba is geweest? Het heeft er veel van dat Raul hem wel asiel wil geven, maar dat Raul ook met Rutte een goed gesprek heeft gehad. Bovendien zoekt Cuba ook steun bij de USA. Het antwoord voor dit asielverzoekaanvraag van DDB aan Cuba is dus meer dan duidelijk. Het net sluit zich aan alle kanten. Vluchten kan niet meer.


  Maak melding

 42. En precies zoals bij de terugroep grap, zal niemand een uitspraak van corrupte ongeschoolde rechters aanvaarden en uitvoeren. De rechterlijke macht in Suriname maakt het ernaar en door hun handelen staat de democratische rechtstaat onder druk.

  Blijkbaar hebben sommige pionnen liever een binnenlandse oorlog dan dat de NDP mag regeren, die 26 zetels zit ze niet lekker en als dit zo door gaat komen ze nooit meer aan de macht en dit gegeven kan dus niet.

  Abop in de persoon van Bee had het al over democratie beschermen en verwees naar 1986.

  Vooral nu blijkt dat de protesten niet werken en ik ben moe echt moe zijn. De zoveelste scenario wordt uit de kast gehaald, jammer maar de grote verliezer zal de bevolking zijn.


  Maak melding

 43. @ Parbo,

  Als hij veroordeeld wordt komt USA hem persoonlijk ophalen.
  IMF e.d. echte rechtsstaten zien hem graag in het buitenland in de cel brommen. Wie weet mach hij met zijn zoon een cel delen.

  Je zal dus naar de States moeten om hem te bevrijden.

  Als er in de Grondwet staat dat er een constitutioneel hof moet komen en die is er niets wordt Het Hof het belangrijkste orgaan. Je denkt toch niet dat deze rechters niet weten waar ze mee bezig zijn.

  Hoe je het draait of keert, ik ben heel erg trots op deze vrouwen die de knoop hebben doorgehakt en op z’n minst voor een paar slapeloze nachten en paniek hebben gezorgd.


  Maak melding

 44. In 2012 was er ook geen constitutioneel hof, dus was het hof toen al de belangrijkste orgaan. Het mooie is natuurlijk dat artikel 3 die zegt dat wanneer amnestie is verleend geen rechtsvervolging kan plaatsvinden al sinds 1992 in de amnestiewet zit, dus dit is geen nieuw artikel van 2012.

  Hiermee zeggen deze rechters dus dat de amnestiewet van 1992 opgeheven is.

  De termijn dat de krijgsmacht bezwaar kon maken is allang verstreken.

  Momenteel is het de rechtmacht tegen de NDP, elke zaak hebben ze verloren en zullen ze verliezen, bezwaar, hoger beroep of wat dan ook zal niet baten. Ik denk dat sommigen zullen zeggen tot hier en niet verder.


  Maak melding

 45. Ik word letterlijk kotsmisselijk van paarse garnaal Parbo.

  Door types zoals Parbo is Suriname in de staat waarin zich het nu bevindt: een narco bananenrepubliek met een criminele organisatie ( NDP) aan de macht.

  Deze uitspraak van de Krijgsraad geeft de rechtgeaarde burger moed en laat de criminele moordenaars en drugsdealer beven.


  Maak melding

 46. “parbo
  Constitutionele Hof gaat komen en de amnestie wet wordt dan bekrachtigd. Suriname kan dan opgelucht adem halen.

  donderdag 9 juni 2016 om 22:15 uur.”

  Suriname?! Of jij en je criminele zoortgenoten (lees ndp=Nationale Dommen Personen)!?


  Maak melding

 47. Bouta in de dna en live op tv strippen van zijn illegale amnestie en in het openbaar gevangen nemen.
  Nu het imf voor het zeggen heeft is bouta officieel persona non grata en moet hij terechtstaan en veroordeeld worden.


  Maak melding

 48. @No Spang

  De DNA mag wetten maken, zoveel ze willen, echter wetten moeten wel voldoen aan de grondwet en het gehele wettelijke huis.

  Een grondbeginsel is dat men niet ingrijpt in lopende zaken die onder de rechter zijn. De Amnestie wet doet dat wel.
  De zaak was sinds november 2007 onder de rechter. Toen in 2012 de rechzaak de verkeerde kant uit ging moest er per omgaande een amnestie wet gemaakt worden.

  Helaas hebben de makers van de Amnestie wet het woord Amnestie niet goed begrepen. Amnestie betekend “Kwijtschelding van Straf”. Ofwel er moet eerst Schuld en daarna een Straf bepaald zijn voor dat er Amnestie verleend kan worden.

  Beste No Spang ik heb nooit gesteld dat de President de wet gemaakt heeft. Ik stel slechts dat men zich bij het maken van wetten aan de Wet moet houden en niet als het even uitkomt een gelegenheids wetje aanneemt of als het even uitkomt de wetten van het land en uitspraken van de rechter negeert.


  Maak melding

 49. Yipeeeee. Gelukkig zijn er nog rechters, die niet besmet zijn met het misdadig paarse misdadig virus van de grootste misdadiger en mensenrechten schender van het land. Allen die te maken hebben gehad met deze lugubere moorden worden gestraft. Hier of in het hiernamaals. Yipeeee, straks gaat men al die oerdomme paarse zombies weer horen krijsen.


  Maak melding

 50. Van Dijkjes en Simonsjes zijn aan het brainstormen hoe het proces een hak te zetten.
  Sandew Hira gaat nu versneld zijn verslag uitbrengen?


  Maak melding

 51. Oppositie begin alvast de dna over te nemen van de Van Dijkjes,de Simonsjes en de boutisten!
  @ Pepre Watra
  100% mee eens met je en de rest van de rechtgeaarde surinamers hier.


  Maak melding

 52. Heel binnenkort zal ook de Mensenrechten Comissie van
  de OAS (Het Mensenrechtenhof) de NIETIGHEID van de Bouta-Amnestiewet uitspreken.
  Deze gelegenheidswet is 100 % strijdig met de Grondwet
  van Sranang !

  De uitspraak van het OAS-Mensenrechtenhof STAAT
  BOVEN en OVERRULED Surinaamse Recht en
  Surinaamse uitspraken over deze kwestie !

  Dit Hof had Sranang al een vingerwijzing gegeven in de
  Saamaka-uitspraak, dat geen Amnestie kan worden
  gegeven voor zware mensenrechtenschendingen !!

  Ook een Surinaams Constitutioneel Hof zal met een “KROMME”-uitspraak, Bouta niet kunnen redden, de internationale UITSPRAAK van het Mensenrechtenhof,
  is van een hogere orde en gaat derhalve voor !!!

  Ik vermoed dat de Surinaamse rechters WETEN dat
  het Mensennrechtenhof spoedig met een uitspraak over
  de Nep-amnestiewet zal komen !

  Steun daarom en het Openbaar Ministerie en de Rechters
  in Sranang, ga desnoods de straat op om Steun te betuigen aan de Rechterlijke Macht !!!


  Maak melding

 53. Forummers, Odi odi.

  ‘Amnestiewet niet rechtsgeldig, proces moet hervat worden’.

  @Hugo CHAVÉZ
  Interessanter nieuws dan dit uit ” SUbai “, had ik mij eerlijk gezegd NIET kunnen voorstellen !!!!
  Trevlig kväll ! CHAVÉZ
  op donderdag 9 juni 2016 om 18:14 uur.
  @Hugo CHAVÉZ, fawaka man?
  Eindelijk weer een reactie van jouw.

  @FBI!
  Eens kijken of de vertragingstaktiek van die onzinnige baardaap Kanhai nu weer gaat werken.
  Op donderdag 9 juni 2016 om 18:18 uur.
  Hij zal het wederom blijven proberen.
  Je weet maar nooit met deze man.
  Maar wij blijven het proces volgen.

  Want er moet in deze nu echt RECHT worden gesproken en vervolgens uitgevoerd.

  Een voorbeeld uit een ander Zuid-Amerikaans land.
  Er is een lang lopend debat in Argentinië over de kwestie van amnestie.
  Na het herstel van de democratie en de berechting van de militaire top was een vorm van amnestie bij wet aangenomen, maar deze was niet populair.
  In 2005 werden de amnestiewetten door de Argentijnse Hoge Raad nietig verklaard.
  Deze beslissing opent de mogelijkheid om bestuurders in dienst van de voormalige Junta te berechten.

  ‘Militairen Argentijnse junta alsnog vervolgen’
  (15-06-2005) Bron: nrc.nl
  Ik zou graag een reactie in deze willen vernemen van de overige CARICOM-landen.

  En nu ook vanuit UNASUR: maar!!!
  Lees eerst het volgende artikel over dezelfde UNASUR.

  Santokhi: UNASUR-protocol ter bescherming democratie lidstaten legt teveel nadruk op beschermen regeringen en presidenten – UNASUR moet kijken naar OAS
  Bron: obsession-magazine.nl


  Maak melding

 54. Terug naar echte democratie alle criminelen/moordenaars moeten zware gestraf worden ( Doodstraf herinvoeren) Gev.Santoboma moet streng zijn bv. 1 keer per dag eten Nasi met suiker of zout en geen bed, TV, Radio, Krant of telefoon zeker weten wordt minder crimimelen in Suriname.


  Maak melding

 55. In de geschiedenis boeken moeten ze de namen publiceren van al die DNA leden die voor aanname van de amnestiewet hebben gestemd en daarmee schuldig zijn aan de situatie waarin Suriname terecht is gekomen. Deze mensen mogen wat mij betreft nooit meer in de DNA komen.


  Maak melding

 56. @ FER. E

  Fawaka man ! Ja, zo nu en dan een time-out is nodig.

  Volkomen mee eens daar je stelt dat er in deze RECHT moet worden gesproken en vervolgens worden UITGEVOERD.

  Trevlig helg ! CHAVÉZ


  Maak melding

 57. Dat denk ik niet dat hij weer aan de slag kan IMF. Hij heeft al laten zien dat geen capaciteiten daartoe beschikt, tenzij deze boef een buitenlandse nationaliteit heeft. Mocht dit het geval, dan kan SU om uitlevering verzoeken en alle roof terugvorderen of een lang verblijf in Santo boma


  Maak melding

 58. De Krijgsraad zit er VOLLEDIG NAAST en ZWICHT kennelijk voor een FL-oppositie.

  Het is niet de KRIJGSRAAD die de wetten maakt, maar de Nationale Assemblee ofwel het Parlement. Dat de Krijsraad straks zal worden opgeheven en/of buitenwerking zal worden gesteld is een LOGISCH GEVOLG van het niet WENSEN na te leven van de WETTEN in het land Suriname. het betreft hier Neo-Koloniale CAPRIOLEN.

  Trouwens, het is de FL-oppositie die hier achter zit. Door de twee CHANTEURS die teleurgesteld zijn omdat ze niet mee mochten regeren zal de Surinaamse Regering NIMMER en NOOIT voor moeten buigen.

  De AMNESTIE-WET is er geslagen destijds en mag NIMMER worden genegeerd.

  Dat ZWAKZINNIGE CONSERVATIEVE LUI nog rondlopen weten we allemaal. Maar hun ZWAKZINNIGHEID en ONDERKRUIP-GEDOE zal NOOIT en te NIMMER VOET AAN DE GROND KRIJGEN in Suriname.

  Dat de Surinaamse REVOLUTIE werk aan de winkel heeft is een VOLDONGEN FEIT en kan zij dus niet eromheen.

  Dat de VHP – Valse Hoop op Paé-partij zich GEEN HOUDING weet en dat het voor hen VERLEDEN TIJD is in Suriname, mogen ze wel dan niet ACCEPTEREN, maar een VOLDONGEN FEIT is dat ZEKER.

  De MACHT ligt bij het VOLK, een OPRISPING van een ZWAKZINNIG INDIVIDU binnen de KRIJGSRAAD moet SIMPELWEG door de Regering Bouterse/Adhin worden GEPAREERD en RECHTGETROKKEN.

  Suriname is een SOEVEREINE STAAT en DEMOCRATIE en mag deze COUPPOGING niet STRAFFELOOS over zich heen laten gaan.

  Dat de RESTJES van de RACISTISCHE-partijtjes met hun RACISTISCHE POLONAISE Suriname weer BIJ AF willen brengen is allemaal VALSE HOOP. Valse Hoop ze ingegeven door hun MATADOR de VHP – de Valse Hoop op Paé-partij.

  Dat Sandopie in de TANG ligt bij twee GEESTIG ZIEKE OPPORTUNISTEN komt GROTENDEELS door zijn ZWAKZINNIGHEID. En die ZWARE REKENING dient hij ZELF om ZEEP te helpen en niet de ZITTENDE Surinaamse Regering.

  Dat er een ONEVENREDIG deel van de Rechterlijke Macht in Suriname door de RACISTISCHE TELEURGESTELDE Hindostaanse KLIEK wordt bemenst, is GEEN GEZONDE ZAAK voor Suriname. We weten MET Z’N ALLEN dat de WORTEL van CORRUPTIE en RACISME daar ligt en NERGENS ANDERS.

  De Regering Bouterse zal – om het EVENWICHT – te bewaren er ZO SNEL MOGELIJK wat aan moeten doen.

  Dat RACISTEN in Suriname OOIT de DIENST gaan uitmaken moet daarvoor STRIKT WORDEN GEWAAKT.

  We mogen er niet aan voorbijgaan dat een REVOLUTIE een PROCES inhoudt. Dat een Krijgsraad denkt WETTEN te mogen NEGEREN is NAAST je SCHOENEN LOPEN.

  DEGENE die een AANGENOMEN WET – in dit geval – de AMNESTIE-WET negeert, hoort niet thuis in de Krijgsraad. Dat moet door de Surinaamse Regering Bouterse/Adhin en de Nationale Assemblee, DUIDELIJK worden gemaakt en WORDEN ONTSLAGEN.

  De MACHT hoort bij het VOLK te liggen en niet bij één of andere individu van de Krijgsraad. De AMNESTIE-WET is hoe dan ook ten ALLE TIJDEN in TACT en mag NOOIT voor worden GEZWICHT.

  Daarom, LEVE de AMNESTIE-WET, LEVE de Surinaamse RECHTSTAAT, LEVE de Surinaamse REVOLUTIE, LEVE Suriname!

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 59. Dat denk ik niet dat hij weer aan de slag kan bij de IMF. Hij heeft al laten zien dat geen capaciteiten daartoe te beschikken, tenzij deze boef een buitenlandse nationaliteit heeft. Mocht dit het geval zijn, dan kan SU om uitlevering verzoeken en alle roof terugvorderen of een lang verblijf in Santo boma aanbieden


  Maak melding

 60. Maar die sukkel eugene van der san, bende lid van DDB, heeft altijd iets wat juridisch niet goed is. Ben benieuwd naar de reactie van deze professor barabas iz de vervolging van zijn baas


  Maak melding

 61. -Sommige Surinamers denken dat zij alleen in de schoolbanken hebben gezeten en dat zij alleen een stel hersenen hebben gekregen.

  -lees een stukje tekst van ene K:::::::

  = Irvin Kanhai, raadsman van hoofdverdachte Desi Bouterse en diverse andere verdachten, is verrast met de uitspraak van de Krijgsraad. Hij meent dat de Krijgsraad niet voorbij kan gaan aan de Amnestiewet die op 4 april 2012 is aangenomen in De Nationale Assemblee en een dag later van kracht werd. Hij zal alle juridische mogelijkheden aanwenden om het besluit van de Krijgsraad om de schorsing op te heffen in het 8 decemberstrafzaak, aan te vechten.

  -Door vechten totdat Bouterse dood gaat.

  ==Daarom blijven investeerders ook weg van suriname!!!


  Maak melding

 62. @ Parbo, tamanwa … stinkdier …. niemand en danook niemand is nog langer bang voor KILLER Bouterse.
  In het kamp is Bouterse niet geliefd. De politie is nu beter bewapend en geoefend als de jaren 80.

  @ Tamanwa Parbo, jij en brulaap Kanhai, proberen jullie niet om stemming te kweken, doen alsof berechting van KILLER Bouterse, een golf van geweld teweeg zal brengen.
  NO WAY, i’m telling you that, son of the dirty’s bitch.

  @ De hele zgn top van de NDP: van KILLER Bouta tot sopie Bosje; van japie E.v.d. San tot Oerangoetang Limbo;
  van lange vinger Graanoogst tot verkrachter Neede, coca Boerenveen; van Mi moe kaba foe foefoeroe {Misikaba} tot
  bastaard Bouva { gelden naschoolse opvang }…. worden kaal geplukt. Ze krijgen een volkswoning en een maandelijkse vergoeding gelijk aan het AOV bedrag.

  @ Tamanwa Parbo, it is written en so shall be done!


  Maak melding

 63. Gefeliciteerd dappere vrouw voor het besluit om door te gaan met het strafprocess.

  Als het waar is dat de paarse baasje op dialysis is dan is het uitzitten van zijn straf al begonnen. Patienten zeggen dat ze zwak voelen na de behandeling. Soms krijgen zd krampen tijdens de session. Anderen zeggen dat hun bloed als vuur brand ns de dialysis.

  Geen prettige ervaringen. Dood is de enige amnestie.


  Maak melding

 64. Chapeau! inderdaad maar laten wy de kat uit de boom kyken en afwachten wat het wordt.
  Je weet maar nooit.
  Zoals wy allemaal weten is alleen by god en in suriname nog steeds alles mogelyk,zoals men dat zegt.


  Maak melding

 65. Dus als je de paarse mute mag geloven, mag iedereen een coup plegen, mensen vermoorden, het land compleet leeg roven en hier ongestraft mee weg komen. Immers, als je een beetje macho bent wordt je hier niet voor vervolgt.

  Het zelfde geldt voor DDB zijn stelling bij de standrechtelijke executie van Hawker, dat deze een militair zou zijn en vogelvrij verklaard was na zijn coup poging. Geldt dit dan ook voor DDB en cornuiten?

  Dit ding van 1980 was geen revolutie, maar een ordinaire machtsovername ter eigen gewin.


  Maak melding

 66. @ Do the Right thing/WRONG THING :

  U stelt : “Het is niet de KRIJGSRAAD die de wetten
  maakt, maar de Nationale Assemblee ofwel het
  Parlement.”

  Volkomen juist, ECHTER, de DNA-wetten dienen te
  passen binnen hetgeen is VASTGELEGD in de
  GRONDWET en IN de INTERNATIONALE Verdragen
  (vooral de Mensenrechtenverdragen) !

  De KRIJGSRAAD maakt geen wetten, dit college
  acht de amnestiewetswijziging tbv Bouta c.s NIETIG,
  NIET VAN TOEPASSING, WANT 100% IN STRIJD MET
  EEN GRONDWETTELIJK VERBOD !

  PS : Troost voor de NDPers, DDB kan nog in beroep
  gaan bij de hogere rechter !

  Echter, DESI komt niet meer weg uit de IMF-CIA-DEA-
  FUIK, waar hij door WANbeleid/CORRUPTIE, in is
  gezwommen !!!


  Maak melding

 67. Een paar geweer schoten lossen en amnestiewet wordt legitiem verklaard. Mark my words. In een bananenrepubliek is alles mogelijk, kijk maar naar Haïti !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.