Nederlandse steun voor Suriname ‘niet aan de orde’

28

PARAMARIBO, 8 jun – Anders dan politicus Ronnie Brunswijk wil, is Nederlandse betalingsbalanssteun voor Suriname nu niet aan de orde. In feite is Nederlandse ontwikkelingshulp voor Suriname al lang verleden tijd. Volgens Maurice Pourchez, woordvoerder van de Nederlandse ambassade is de hulp formeel afgebouwd.

Het einde van hulp vanuit de Nederlandse overheid is gemarkeerd met de Twinningsfaciliteit. Dit moest samenwerking op particulier niveau aanmoedigen. “Daarnaast worden initiatieven ondernomen door maatschappelijke organisaties en bijvoorbeeld ziekenhuizen in Nederland”, zegt Pourchez tegenover de Ware Tijd. Hulp inroepen van Nederland zou dan ook een slag in de lucht zijn.

Ronnie Brunswijk, parlementariër en leider van de politieke partij ABOP, ziet juist wel mogelijkheden. De twee landen hebben een gedeeld verleden en daar moet een beroep op worden gedaan. “Nederland zou ons kunnen helpen”, zegt Brunswijk. De praktijk legt het toch wel iets anders. “Het IMF heeft noodsteun beschikbaar gesteld. Verdere steun van Nederland is op dit moment niet aan de orde”, aldus Pourchez.

Bekijk ook:

28 REACTIES

 1. Ai NBaja Brunsie wat had jij gedacht dat Nederland criminelen zoals jij serieus neemt?Nederland neemt geen enkele ndper serieus ook niet baasje bouta!
  Ze gaan zich wel duizend maal bedenken alvorens deze criminele ndp regering geld in handen te stoppen!!
  Nood wij verkeren in Nood en dankzij paaarse baasje,!!
  Geef me maar liever Venetiaan!!.Hijkon de puinhopen van baas bouta nog aan en kijk bouta die verdrinkt in zijn eigen puinhopen!!!En hij gaat op conferenties naar nietszeggende landen en doen als of hij geweldig is terwijl hij meer pinarie creerd in Suriname zelf.Anderen moeten Suriname uit haar misère proberen te helpen en wij betalen de prijs ervoor en niet bouta en geen 1 van de andere ndp mislukkelingen!!


  Maak melding

 2. Hulp van Nederland is toch indirect via Permanente lidmaatschap IMF BABYLON controle bewindvoerders aan de Derde Wereldlanden .


  Maak melding

 3. Tatta no e go jepi neks. Zolang paarse en zwart gele rovers en misdadigers de politiek uitmaken. Dankzij Lonny en zijn baas is het land sinds 1986 een en al verworden als vele Afrikaanse landen, waar warlords de macht uitmaken, dankzij hun oerdomme aanhangers. Wat komen gaat is nog een burgeroorlog.


  Maak melding

 4. Nederland betaalt mee aan het kapitaal welke het IMF uitleent aan de gevolgen van het wanbeleid wat in Suriname plaatsvind.
  De rest is bekend welk standpunt Nederland inneemt t.a.v. Bouterse en zijn kliek.


  Maak melding

 5. Nederlandse steun voor Suriname ‘niet aan de orde’.

  Dus de niet al te slimme Bravo Lonny Brunsie, krijgt geen gratis ‘Schengenvisum’ van de Nederlandse Ambassade, om persoonlijk een bezoek te brengen bij Kon. Willem Alexander.


  Maak melding

 6. Gelukkig helpt Nederland. Onderwijs en gezondheidszorg profiteren van de expertise van Nederland.
  ==
  Vijftien Nederlandse artsen zijn binnenkort actief in het binnenland. De Nederlandse regering betaalt de rekening via de zogenaamde Twinning-faciliteit. De artsen voorzien in een dringende behoefte.
  april 2015 bron waterkanten.


  Maak melding

 7. Tante Bep,

  Heel goed.
  Nederland doet veel meer aan het financieel ondersteunen van projecten hier, dan veel Surinamers op dit forum weten.
  Informeel wordt door de Nederlandse overheid of daaraan gelieerde instanties nog veel geinvesteerd in ons land en dan heb ik het niet over de bijdragen van de SuriNeds.
  Mag ook wel eens worden gezegd.


  Maak melding

 8. Brunsie moet zaken opzetten met zijn Marrons en hulp vragen aan Ned via Twinningsfaciliteit. Graai en zakken vullen tijd is voorbij. Eerlijk hard werken en ondernemen tijd is aangebroken. Brunsie moet Marrons in de nieuwe tijd leiden.

  Je krijg doctors hulp.van Ned. Zokomt de hulp nu.


  Maak melding

 9. Bijvoegen. Brunsie dit is jungle war in een business suite. Koop de cassave fabriek bijv. met Msrrons als aandeelhouders en vraag advies aan Ned. Je zou wel rijk kunnen worden.


  Maak melding

 10. !@Poenta
  Ja welke werk moet je dan doen om rijk te worden behalve cocaine business?
  Kij maar naar ndp baasje hij heeft bewezen dat voor plesjident spelen niet winstgevend is,nu verkeren wij in nood en moet het IMF ons te hulp schieten en de rekening gaan wij en onze nakomelingen betalen levenlang!
  Was hij maar plesjident geworden van coca zaken en het land terug gegeven aan mensen met een hoog opgeleide niveau!!
  Zucht zzucht,als je denkt dat wij nu lijden wacht maar af dit is pas het begin!!

  Je bedoeld zeker ‘ga hard werken om de rekening aan het IMF te betalen!!!


  Maak melding

 11. De voormalige leider van het Jungle-commando Ronnie Brunswijk (53) staat internationaal gesignaleerd wegens drugshandel. Hij is recent op de opsporingslijst van INTERPOL gezet. Het is niet bekend in welke zaak hij wordt gezocht, behalve dat het gaat om import van drugs in Nederland. Hij moet nog zes jaar zitten in Nederland, een oude straf.
  (GEPUBLICEERD OP DONDERDAG 20 AUGUSTUS 2015 Crimesite)

  Abop partij topper Belfort heeft een Interpol paspoort op zak.

  Kan alleen in SU.


  Maak melding

 12. De missie van Brunswijk en zijn Front partners om geld in Nederland te zoeken is gedoemd te mislukken. Het moet voor de Front familie duidelijk worden dat Suriname voor Nederland niet dezelfde waarde vertegenwoordigd als Oekraïne, Litouwen, Letland, Polen en Georgie. Nederland heeft meer aandacht voor deze landen mede dankzij druk uit Amerika. Geen wonder dat Nederland miljarden euro’s heeft gepompt in deze landen om deze landen economisch en militair te versterken. De veiligheid van Nederland is volgens de polder-strategen beter gediend door deze landen economisch te steunen.Suriname stelt voor hen niets voor. Bovengenoemde landen zijn voor USA en Nederland van onschatbare waarden, meer dan het kleine Suriname.


  Maak melding

 13. @ Cochise.

  Ik stuur al enkele jaren niets meer voor vrienden en familie als Nedsuri. Het heeft zeker een reden. De generatie geboren na de jaren 80 zijn ondankbaar,haatdragend naar de nedsuri’s. Ook is er geen sprake van respect. Ik zou alle nedsuri’s willen adviseren om niets maar ook dan niets te sturen voor een ondanklaar volk. Ook een overgrote deel in NL werken hard voor hun centen. Maar hier in su staat men liever in de bedelrij,en nog schelden en vernederen van de nedsuri’s

  Tjee


  Maak melding

 14. @ Robg

  vergis je niet. Sinds de 2de wereld oorlog is suriname van strategisch belang voor de vs.

  Daarom drijven ze graag n wig tussen suriname en nederland.

  Its all about delfstoffen.

  Ben wel blij met al die nederlanders die durven te emigreren. Waar n hoop surineds t niet aandurven, maar straks wel gaan klagen over ze.

  Surinamers hoor ik niet klagen over blanke emigranten!

  Tja en brunsi is buiten moengo n beetje dom.


  Maak melding

 15. RobG.

  Volgens mij ben je echt een gestoorde econoom.
  By the way: ik heb op de site van de Rijksuniversitieit Groningen nooit jouw naam gevonden als afgestudeerde econoom.
  De RUG maakt al jarenlang bekend wie met succes is afgestudeerd en dat zou jij ook moeten weten.
  Volgens mij hou jij ons op een geweldige manier voor de gek.


  Maak melding

 16. RobG
  Helemaal eens met je analyse. Suriname moet geen geld aan Nederland vragen of accepteren ,de bedeldagen van regering front naar Nederland is voorbij. Surinamer moet op zijn eigen benen staan en hun huis financieel in orde maken. De regering Bouterse moet de anticorruptie wet met spoed aannemen en laten ingaan met terugwerkende kracht, vanaf 1975 na de onafhankelijkheid. Als men kan bewijzen dat er corruptie heeft plaatsgevonden in welk jaar dan ook mag men alles inbeslag nemen zonder de gevangenis in tegaan. De gevangenisstraf moet ingaan in het jaar dat de anticorruptie wet is aangenomen. Suriname kan Nederland wel om deskundigheid hulp vragen op het gebied van water en energiebeheer, belastingdienst en integriteit trainingen voor alle Surinaamse ambtenaren. RobG je moet niet vergeten, Suriname was in de tweede wereldoorlog de voedselmand van Nederland. Nederland weet dat het vroeg of laat Suriname nodig zal hebben als voedselmand mocht de EU uit elkaar vallen!


  Maak melding

 17. @ Cochice.

  RobG houdt niemand voor de gek, hij is gewoon een pathalogische leugenaar en een halve zool !
  Kost wat het kost, zal hij de kont van Baas Bouta kussen.


  Maak melding

 18. @ cochise

  fawakka …je hebt op de verkeerde r.u.g. gekeken.
  onderaan boutas rug heb je een donkere spleet en daar ga je rob,g, vinden.
  tong first ,neck deep. cum laude afgestudeerd.
  als bouta zijn mond open doet kan je het puntje van rob zijn tong zien.
  als leekonoom heeft hij het ver geschopt.
  mocht je robg niet aantreffen bij de bekende r.u.g. , kijk dan eens bij de b.a.l.
  en dan bij de bal van boefdraad.
  rob g is veelzijdig en wisselt wel eens van positie.


  Maak melding

 19. Forummers, Odi odi.

  Nederlandse steun voor Suriname ‘niet aan de orde’.

  Aan de echte @JZwartmans, fawaka mang?

  Suriname heeft een groot vermogen tot het doen van uitgaven, maar een gering vermogen tot het verwerven van inkomsten.
  In de komende jaren dient dit omgedraaid te worden.


  Maak melding

 20. @ Fer. E

  Fer fa wakka mang, ben met vakantie en heb een aantal
  vakantie gangers uit Su in huis mang.
  Helaas niet van mijn politieke kleur; al hoewel, ik heb in Su geen stemrecht meer !

  Odi odi
  Jacko, the one and only.
  From Haarlem.


  Maak melding

 21. Maar ik vind toch dat aan alle Surinamers die voor onafhankelijkheid 60 jaar geweest een pensoien krijgen van Nederland en ook Surinamers die in Nederland wonen moeten 100% AOW krijgen zonder meer.


  Maak melding

 22. Geef mij maar portie witte rijst (hele korrels) met Brunswick sardines. Natuurlijk mogen uien, tomaten, knorrblok, madam Genet en soepgroente niet ontbreken.
  De rest is verloren tijd!


  Maak melding

 23. Nederland gaat pas ingrijpen als de suri’s uitgemergeld zijn net als in Afrikaaaa.

  laat die negre’s pinaren,,, nog 5 en nog 5..


  Maak melding

 24. @RobG.
  Je blyft maar onzin uit je nek lullen man.
  Waarom stop jy niet met de steun die jy hier heb.
  Ga naar SU zul je aan den lyfe ondervinden wat men daar meemaakt.
  Je hebt t over de eurolanden waar nederland geld aan steun gegeven hebt,JA natuurlyk.
  Als je baasje zich goed had gedragen was su niet in deze shit en waren al honderden miljoenen EURO’S UIT NEDERLAND naar su gestuurd voor hulp.
  Jy weet als geen ander hoe hulpvaardig de NEDERLANDERS zyn als er ergens hulp nodig is,maar dat is voor jou soort LYERS moeilyk toe te geven he’ vuil stuk secreet.
  Waarvan akte


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.