Doorstart bauxietindustrie Suriname wordt besproken

16

PARAMARIBO, 8 jun – Suriname is gereed om te praten over een doorstart voor de bauxietindustrie. Volgens de Ware Tijd zijn gesprekken begonnen met Alcoa over voortzetting van de bauxietwinning en -verwerking.

Het betreft kennelijk een aftastende ronde. “De discussies met de Surinaamse regering worden voortgezet omtrent haar visie om de bauxietindustrie voort te zetten”, zegt Sonya Harden, woordvoerder van Alcoa. Suriname heeft in mei een akkoord gesloten met het Franse Monaco Resources. Het akkoord maakt deel uit van plannen om de bauxietindustrie voort te zetten na het formele vertrek van Suralco.

Van regeringszijde wordt niet veel losgelaten over de besprekingen met Alcoa. “Het zijn confidentiële gesprekken in dit stadium. Wij kunnen er niet inhoudelijk op ingaan, terwijl wij nog om de tafel zitten. Maar het ziet er heel goed uit. Wat mij betreft ben ik heel positief gestemd dat wij overeenstemming met Alcoa zullen kunnen bereiken”, zegt minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen.

Bekijk ook:

16 REACTIES

 1. Natuurlijk Dodson,natuurlijk ben je positief.Het geld daarvoor betaald het IMF en het volk is er om de schulden af te lossen samen met de komende generaties!!!
  Wat jij en deze ndp regering moeten doen is feesten ,reizen en slapen ,voorlopig zullen jullie geen last hebben van onzichtbare huurlingen er is voorlopig nog geld om op te maken!!! Leef maar er op los!!


  Maak melding

 2. Hmmmmm….waarom geld vermorsen en gaan naar een ACP conferentie die niets betekent anders dan op reis gaan ?
  Willen de arme ACP landen niet wat aan de bauxiet industrie in Suriname doen?
  Nou dan de handen vouwen en op je knieen gaan toch Dodson zoals wij het van de ndp gewend zijn ?!


  Maak melding

 3. Na soso ka e go kong met ndp aan de macht. Geen enkele cent gaat naar die oerdomme paarse zombies. Buitenlanders krijgen weer de macht. Na didibri foe kondre beng habi een grote b…………vol tanden, alsook al die oerdomme paarse zombies, toendertijd, wanneer hij krijsend dom zijn paarse schijt en pis preekte………wi egi sani, wi go bouw kondre op, wi no go leni no wang monie, wi no e go en nog veel paarse geleuter. Anno 2016…………baas drai 360 graden. Baas trong bedelaar, alsook het gros der oerdomme paarse zombies. Enig verschil is dat baas en paarse rovers een groot deel van de gelden die IMF zal lenen, middels verhoogde belastingen her en der, lobby kosten etc in hun paarse zakken zal verdwijnen. De oerdomme arme paarse zombies……de bedelaars die de megaschuld zullen moeten aflossen. Na baas deng beng wanni, baas peroe ka gi deng.


  Maak melding

 4. Ray, de PATHOLOGISCHE LEUGENAAR, bij uitstek. Ben je met jou LEUGENAARS-GEZICHT nu bezig om jou WONDEN wederom te LIKKEN?

  Waren het niet jij en jou HOOLIGAN-makkertjes die beweerden dat niemand met Suriname althans de nu ZITTENDE Surinaamse Regering in zee zou gaan.

  Nu dat het MEEST ERKENDE PROMINENTE FINANCIËLE INSTITUUT in de Wereld, het IMF staat te POPELEN om zaken te doen met Suriname, is jou mond ZEKER in je Ray-t beland.

  Dat de Alcoa zichzelf tot de ORDE heeft GEROEPEN en bij ZINNEN GEKOMEN blijkt, legt jou ZWAKZINNIGHEID en die o.a. van jou maatje Deter HELEMAAL BLOOT, in zoverre dat nog nodig was.

  De Surinaamse KIEZER is NIMMER van plan welke RACIST dan ook aan de MACHT te helpen. Uit welke hoek en/of door welke VERMOMMING dan ook.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 5. Geheime contacten! Dat doen deze rovers al een tijdje. Ze nemen onder de tafel miljoenen aan en verkopen het land voor een appel en een ei.
  Deze kafri is medeplichtig en zal een lucratief contract aanbieden aan de exploitant. De exploitanten weten en kunnen deze oerdomme mini-sterren omkopen. Deze oerdomme graaiers weten niet hoe ze moeten onderhandelen. Ze beschikken niet over de kennis en kunde.


  Maak melding

 6. Per saldo niets ontvangt. Zelfs niets voor de milieuschade die ontstaat en achtergelaten wordt. Dat tactiek van suralco en alcoa geweest om de milieuschade niet te vergoeden. Met smeergelden hebben ze de graaiers op een goedkope manier afgekocht


  Maak melding

 7. Ik heb vaker al gezegd dat Ray die de naam van een Riool Rat heeft leugens verzint en de meeste stront aanhangers geloven hem ook.
  Let wel gelukkig niet iedereen.
  Hij staat altijd om op alle items te posten wat opzich geen probleem hoef te zijn.
  Maar die Riool Rat is zo in de war dat hij alleen weet te schelden.
  En alles wat de NDP probeert te doen voor zijn familie en vrienden interesseert hem niet.
  Hij denkt alleen aan zich zelf.
  Precies als Muil die stinkende Riool Rat.
  Zelf zitten ze achter een pc en hebben de grootste mond.


  Maak melding

 8. Wordt financieel een lastig verhaal.
  In andere delen van de wereld wordt bauxiet gewonnen tegen eenderde van de prijs hier.
  Ik ben benieuwd.


  Maak melding

 9. Toen ene Chandrika,de schrik van de president,bekend maakte dat de SURALCO weggaat,ontkende de hele NDP dat.Uiteindelijk vielen ze allen op hun bek want Santhokie had de waarheid gesproken.


  Maak melding

 10. Het klinkt positief. Helaas meer voor mensen die dicht bij de pot zitten dan prassie creool of de lelydorp javaan.

  Worden de fractie voofzitters vooralsnog gebriefd onder geheim houding? Of moeten ze later tekenen zonder discusie?Rubber stamp DNA dus.


  Maak melding

 11. @Do The Wrong Thing,

  Je kent de Historie van het IMF echt niet want dit BAZELT jij:

  Nu dat het MEEST ERKENDE PROMINENTE FINANCIËLE INSTITUUT in de Wereld, het IMF staat te POPELEN om zaken te doen met Suriname, is jou mond ZEKER in je Ray-t beland.

  JE BENT ZIEK IN JE HOOFD, KUMAKOISI LOVER.

  JE PROBEERT INTERESSANT TE DOEN MAAR JE SLAAT WEER COMPLEET DE PLANK MIS.

  De IMF is altijd een KEIHARDE SANEERDER GEWEEST VOOR LANDEN DIE VOOR STEUN HEBBEN AANGEKLOPT BIJ DEZE INSTANTIE


  Maak melding

 12. En weer weten mensen als ray niet waarover t gaat.

  Dit wordt niet gefinancierd met geld van de imf.

  Hoogstwaarschijnlijk wel met isdb indien het levensvatbaar blijkt middels n goed plan.

  Misschien kan ray beter gaan opkomen voor vrouwenrechten in t geweldige india.


  Maak melding

 13. Suriname heeft HEEL slechte onderhandelaars..Velen denken dat als ze hard tegen hun vrouwen schreeuwen en de vrouw luistert ,dan zijn ze geslaagd. Maar zo werkt het niet in de Internationale handel Je moet met goede argumenten komen bij de profs, en dat ontbreekt bij de Suri. Soso amateurs en Ja knikkers die namens de regering gaan onderhandelen.dan krijg je een sigaar uit je eigen doos ,zeggen de bakras. zo simpel !


  Maak melding

 14. De WC-dame Henry, heeft het over “de plank mis slaan”. Look who’s talking.

  Deze WC-dame HOOLIGAN en HAATZAAIER pur sang leeft in de veronderstelling dat men hem serieus neemt. Wie zou een LASTERAAR series moeten nemen.

  Als je het IMF indien het je uitkomt geen ERKENDE INTERNATIONALE FINANCIËLE INSTELLING vindt, dan leef je in eigen ZIEKELIJK wereldje.

  OPEENS vindt WC-dame Henry de IMF een KEIHARDE SANEERDER, omdat deze IMF de Regering Bouterse/Adhin een VOLLEDIG GEACCEPTEERDE VERTEGENWOORDIGER van en voor Suriname acht, schiet onze WC-dame – one liner – Henry in het VERKEERDE KEELGAT en komt deze OPPORTUNISTISCHE WC-dame uit ONVERWACHTE HOEK op voor landen die hij altijd heeft VERONACHTZAAMD.

  WC-dame Henry, het SMERIGER MAKEN van jou WC’s lukt je naar alle schijn MOEITELOOS, BEDRIEGLIJKE VIESPEUK.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 15. @ Do the right thihg,

  Doe alsjeblieft niet slimmer dan je bent! Het IMF stond te springen om Suriname te helpen? Ik lach me rot! Je doet pas een beroep op het IMF als het water je tot aan de lippen staat. En daar maken ze dankbaar gebruik van. Maar goed, als jij denkt dat je ook uit de IMF-ruif mee kan vreten, dan laat ik je in die waan.
  De slijtplekken in de knieën van de broeken van Bouta en Boefraad zijn niet te repareren, zo lang hebben ze gekropen. De brutowinst van Staatsolie is niet eens genoeg om een maand rente en aflossing aan het IMF te betalen! Droom lekker verder!


  Maak melding

 16. @Do The Wrong,

  Ik geef jou op een briefje mee dat er Stakingen en Sociale Onlusten zullen uitbreken maar je bent zo kortzichtig dat je dat niet ziet.

  KUMAKOISI zal het veld moeten ruimen of jij het leuk vindt of niet.

  ER HANGEN DONKERE WOLKEN BOVEN HET HOOFD VAN JOUW BOESI GADO KUMA.

  KUMAKOISI WILL HAVE TO GO: TRAFASSI NO DE


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.