MAS wil vaarbewijs in Suriname doorvoeren

22

Bootvaarder John Samuel (r) neemt donderdag zijn vaarbewijs in ontvangt tijdens een ceremonie van de Maritieme Autoriteiten Suriname (MAS). De MAS is bezig met een proces om het vaarbewijs binnen de Surinaamse scheepvaart wet- en regelgeving te implementeren. Personen die zich op het water begeven, moeten de regels kennen, maar een vaarbewijs is vooralsnog niet verplicht. De MAS voert wel een campagne waarbij boothouders en –vaarders zoveel mogelijk worden gewezen op het belang van de trainingen.

Bekijk ook:

22 REACTIES

 1. Lijkt me een goede zaak, als je soms ziet hoe stoer doende patsertjes als een dwaas over het water jagen en showen, en de ongevallen die er daardoor plaatsvinden. alleen zullen ze dan ook moeten toezien en handhaven, en bij onverantwoord gedrag sancties opleggen.


  Maak melding

 2. En ook voor de recreatievaart zo’n vaarbewijs verplicht stellen want is gewoon te gek voor woorden wat deze lieden op het water uithalen.

  Ik was (niet al te lang terug) op een zondagmiddag op Domburg en zag en knul van amper 10 jaar op een waterscooter, en achterop zat (ik meen) z’n jongere broer van max 5 jaar oud.

  Pa en ma dobberden in hun speedboot en keken naar de capriolen en idioterie die dat klein ventje uithaalde.
  Ik heb goed gekeken en nergens een dodemansknop om de pols van het ventje kunnen zien.

  Ben ook effe overgestoken naar (plantage) Laarwijk en liep te genieten van de rust en vogeltjes die floten, en opeens hoorde ik knallende muziek vanuit een speedboor vol jongemannen.
  Naar mate ze dichter bij de sluis kwamen kon ik beter zien wat er aan boord was en ja hoor, diverse trays bier en ook enkele flessen sterke drank.

  Dat soort lieden zijn absoluut een gevaar op het water alleen snappen en beseffen zij het zelf niet.
  Daarom moet de overheid ook maatregelen nemen om die groep watersporters te verplichten zo’n vaarcursus te volgen, anders gaan er zeker nog dooien vallen.


  Maak melding

 3. Tuurlijk heb je ook verkeersregels op het water, en ik dacht het het overal rechts is.
  Degene die over stuurboord komt heeft altijd voorrang op de tegenligger.


  Maak melding

 4. What about OOK een rijbewijs voor de bromfietser. Die zijn trouwens de grootste groep verkeersslachtoffers.
  Het enige dat ze perfekt doen is gas geven met ons gevolg heel veel ongelukken.


  Maak melding

 5. Nu weet ik niet meer wat drukker is …het verkeer te land of het verkeer te water!!
  Troost je landverkeerr mensen. voor ons geldt het verkeersVLAG!!


  Maak melding

 6. Weer een duidelijke maatregel waarbij je overduidelijk ziet dat er onbekwame mensen posten bemensen die weten hoe je dingen moet aanpakken . Er zijn heel weinig regels die je moet kennen en niet alleen de vaarders moeten kennen maar iedereen. Het is oersimpel net als op de lagere school je verkeers regels leert voeg je ook vaarregels erbij. Iedereen weet daarna en ze kunnen de vaarders ook erop wijzen ingeval van het niet naleven van de regels zo simpel is dat. Jong leert oud gedaan.dit noem je toekomst visie.


  Maak melding

 7. @Silversurfer,

  Koppel dat liever aan de aan- en verkoop van watervaartuigen. Iedereen die iets koopt op dit gebied (nieuw of 2e hands) moet eerst verplicht een toets maken om aan te geven dat hij de regels kent. Of een certificaat van een eerdere toets overleggen.


  Maak melding

 8. alles wat ik op school heb geleerd en ervaring deel ik met me kinderen en niet om arrogant te zijn ze doen geweldig op school want ze hebben voorsprong. War er om gaat is educatie pakt het aan vanaf het wortel en niet bij het blad.


  Maak melding

 9. @Silversurfer,

  Op school leren is goed, niks op tegen. Alleen vrees ik dat na vele jaren, wanneer men een boot zou kunnen gaan kopen of gebruiken, de kennis dan verwaterd is.


  Maak melding

 10. @Counter
  Hahahaaaa liever de fietspadden aanpakken op straat ,de voetgangerspad is om van te huilen..op iedere hoeken vooral van de scholen een verkeersagent plaatsen en geen TOTEMPAAL .Deze dingen genieten de voorkeur.Niemand wil staren naar een verkeersvlag!!


  Maak melding

 11. Misschien moeten ze een geplastificeerde A4 met alle regetljes ophangen bij elke stijger. Voor de watertoeristen en recreatiegangers.


  Maak melding

 12. de moordenaar is verplicht,,,, dagelijks wekelijks maandelijks verslag te geven tot op de cent na aan het I M F wat er met het geld gedaan wordt,

  ,let wel verplicht dus toch nog vorm van slavernij in deze moderne tijd als vrijwillige onafhankelijke mens..

  waar blijft nu de ketie-kotie srefidentie gedachte..

  toch nog ingepakt als sardines in blik geen uitweg meer..

  gefeliciteerd moordenaar weg met je vrijheid..

  dus heel veel slapeloze nachten toegewenst..


  Maak melding

 13. volgens de lijder sme moeten de a c p landen hechter samen werken..

  de meeste a c p landen staan onder curatele zo niet aan de rand van het faillesement hoe zo samen werken,wat produceren deze landen wat voor industrie hebben zij..

  wie gaat die samen werking coördineren,toch niet de sme se lijder..


  Maak melding

 14. laat eens vergelijken.

  Professionele schippers hebben een opleiding gevolgd om hun boten te varen in NL en de VS.

  In SME zijn naast de grote metalen vaartuigen honderden houten korjalen voor visserij, vracht vervoer naar de stad en van de stad, en voor personen vervoer inclusief toeristen. Deze operators moeten volgens mij ook een vaarbewijs hebben. Voor de veiligheid.

  De waterpolitie moet vooral de op de grote rivieren en speciaal de drukke plsatsen patroeie doen.

  Op afgelegen plaatsen en boven de stroomversnellingen zou een vaarbewijs niet nodig zijn. Basis vaarregels kan in die plaatsen op school worden onderwezen. Korjalen zijn typisch SME.

  Recreatie vaartuigen. Zeilen. De zeilscholen kunnen de vaarbewijs examen afnemen. Motorized plezier vaartuigjes de bestuurder moet een vaarbewijs hebben. In speedboten moet de bestuurder een vaarbewijs hebben en natuurlijk niet drinken.Zo is datin de VS. Verder de regels van het meer of gebied volgen.


  Maak melding

 15. ja, is hard nodig, want anders komen de piranha,s uit de rivieren in opstand….en zullen de president opeten.(volgens anansie)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.