IMF informeert Surinaamse belangengroepen

127

PARAMARIBO, 4 jun – Het Internationaal Monetair Fonds, IMF, gaat verschillende belangengroepen informeren. Dit meldt het ministerie van Financiën. Onder meer worden de vakbeweging en werkgeversorganisaties geinformeerd.

Het informeren geschiedt in verschillende sessies. Volgens het ministerie reist de komende week een delegatie van het IMF naar Suriname. Samen met het Ministerie van Financiën en de Centrale Bank van Suriname zal een special programma worden opgezet. De bedoeling is de samenleving te informeren over de leningsovereenkomst die gesloten is. Er zal onder andere gesproken worden met het voltallig parlement.

Op programma staan ook de Sociaal Economische Raad, studenten, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de vakbweging en andere belangenorganisaties. Ook wordt voor de pers een informatiesessie gehouden en persconferentie. Het IMF leent Suriname vierhonderd en acht en zeventig miljoen dollar. Het geld is bedoeld als betalingsbalanssteun. Delen van de vakbeweging en het bedrijfsleven protesteren tegen het akkoord.

Bekijk ook:

127 REACTIES

 1. Meesterlijke zet sinds 2010… Suriname welkom to The New World Order.

  …Waarom denken jullie dat de VsVanAkkka n ambassade bouwt van 150 miljoen in t land dat jullie waardeloos vinden?!


  Maak melding

 2. Het is goed dat de IMFde DNA, de werkgevers, de werknemers en andere belangen groepen gaat inlichten over de overeenkomst.

  Het volk kan beter begrijpen wat de consequenties zijn van de deal. Het kan nu betere maatregele nemen om te overleven.

  Jammer dat het paarse baasje dat niet in eerste instantie had gegeven.


  Maak melding

 3. Ze komen uitleggen hoe Suriname z’n soevereiniteit is kwijtgeraakt….en de “witte man’ weer in controle is ( wat voor mij geen probleem is als t land er maar op vooruit gaat) , en dat alle anti- koloniale sentimenten hun mond moeten houden en doen wat er opgedragen word…!!!


  Maak melding

 4. Wat voor zin heeft het? Bullshit !!! Als men zegt we gaan samen de problemen oplossen dan neem je ook eerst samen een besluit voor fin hulp bij wie dan ook uitleg is nu een gepasseerd station het volk heeft gekozen dus boys jullie zijn niet aanzet verweer is ook uit den boze als blijkt dat het niet heeft gewerkt zal het volk zelf de straat op gaan en hun stem laten horen volk probeer niemand meer te vertrouwen zijn verraders en overlopers ze zeggen het heel mooi het is in het belang van land en volk ze bedoelen hun fam belang allemaal schurken


  Maak melding

 5. De wit mangs komen straks de suri’s vertellen hoe ze de eindjesbaan elkaar moeten knopen. Schei toch uit….. de IMF is gewoon een criminele instituut. Precies om die redenen heeft de oud griekse min. van fin. de heer Varoufakis de IMF aan de kant geschoven, helaas werd de druk te groot voor die man. Bouterse is er ingetuind.


  Maak melding

 6. Babylon Systeem, kom zijn goede kant tonen,van zogenaamde transparantie, maar de duivelse kleine lettertjes verborgen houd tussen en in de wurgcontracten….kan geld dat uit het niets wordt geschapen ? via via uitgeleend voor lagerentes en terugbetaald moet worden door hogerentes,boetes of activa grondstoffen moreel juist zijn door een helpende hand ? SURINAME GELD LENEN KOST DUBBEL GELD .


  Maak melding

 7. Een begrijpelijke stap van het IMF omdat er in bepaalde Surinaamse kringen m.n. in kringen van ongeschoolde politici en ongeschoolde vakbondsofficials nog altijd de raarste ideeën zonder verificatie worden verspreid. De tweespalt in het kamp van de oppositie is ons ook duidelijk. De politicus Santokhi is ingenomen met het plan terwijl de vakbonden vasthouden aan ideeën van de vorige eeuw.Je ziet hiermee ook dat er geen progressie in het denken van deze vakbondsleiders plaatsvindt.Zij blijven vasthouden aan oude concepten die in de vorige eeuw nog bruikbaar waren.Maar door voortschrijdende inzichten zag je ook dat het denken van de mensen ging verschuiven naar een modernere aanpak van economische problemen in landen.


  Maak melding

 8. we kunnen klagen tot een ons wegen over hoe crimineel het IMF wel niet is. punt is dat ze hoe dan ook nodig zijn om de stabiliteit terug te brengen. Is niet het IMF die fou agt is, zijn die bandieten in de regering die het land naar de verdoemenis helpen, daar moeten jullie tegen ageren. Naast het IMF zijn ook andere leningen afgesloten. Zijn die ook corrupt of niet?


  Maak melding

 9. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…..ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN RECHTVAARDIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  ‘ IMF informeert niet alleen de Surinaamse belangengroepen, maar luistert ook naar hun kritische opmerkingen en kritische vragen, en gaat er ook wat mee doen. Het volk, en vele bedrijven zijn grotendeels financieel de dupe geworden van een verkeerd regeringsbeleid.

  Daarnaast gaan Surinaamse belangengroepen ook samen zelf kijken hoe ze vanuit de collectieve CREATIEVE GEEST goed Samen Vruchtbaar kunnen gaan werken, en zodoende niet alleen afhankelijk blijven van de buitenlandse leningen met de daarbij strenge bezuinigingsregels.

  Message from THE GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 10. Beste mensen..

  wat voor garantie kan de IMF ons geven dat de surinamse regering over 4 jaar niet weer aan de deuren van de IMF gaat aan kloppen..

  beste mensen.. is een bewezen feit dat wij de Surinamers niet de kennis en kunde hebben om een land op te doen bouwen..Toen niet Nu niet en Nooit niet..

  ik geef de voorkeur aan niet Surinamers.. laat de IMF suriname vr 50 jaar overnemen..


  Maak melding

 11. Beste GIO, lenen is 1 ding maar tegelijkertijd is goed bestuur ook een noodzakelijk iets. Laat de laatst genoemde nu ver te zoeken is in Suriname. In zee gaan met het IMF is GEEN GARANTIE dat het goed komt met Suriname. Ja Suriname is ook met andere partijen leningen aan gegaan. De onderliggende voorwaarden zijn niet zo streng als die van de IMF.


  Maak melding

 12. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN RECHTVAARDIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID.

  ‘ Imf informeert de surinaamse belangengroepen’

  Ter verduidelijking:
  ‘ Imf hoort niet alleen te informeren, maar ook te luisteren naar de kritische opmerkingen en kritische vragen van de belangengroepen, en gaat er ook wat mee doen. Het volk, en vele bedrijven zijn grotendeels financieel de dupe geworden van een verkeerd regeringsbeleid.’

  Message from The Great spirit of Light!


  Maak melding

 13. Het laatste woord van de IMF gaat zijn, koersen moeten omhoog.
  Ondanks de toezegging v d 80 milj blijven de koersen dramatisch stijgen.


  Maak melding

 14. RobG, je hebt het over ongeschoolde politici. Maar hoe zou je Bouterse, Abrahams en Misibaka kwalificeren dan ? Die gasten hebben alleen een veter diploma en een verstandelijk vermogen van een lege pinda dop. Het ndp heeft nauwelijks kader in de partij, laat staan in de top.


  Maak melding

 15. Het blijft mij een raadsel waarom belangengroepen aka “het volk” achteraf wordt geïnformeerd over deze deal.

  Aan de andere kant een uitgesproken kans voor alle belangengroepen het IMF uitvoerig te raadplegen en bovenal te informeren over alle wantoestanden in het land.


  Maak melding

 16. IMF is ook gevoelig voor de straatprotesten en de protesten van de oppositie, want eerder piekerden ze er niet over ook maar iets van het akkoord bekend te maken.


  Maak melding

 17. @Koos,in NPS en VHP zijn er mensen met een universitaire veterdiploma op zak maar zij kunnen niet handelen en denken op een academisch niveau.In het besturen van een land moeten bestuurders kunnen denken
  /handelen op academisch niveau.Het gaat immers om het dealen met en kunnen gaan met complexe samenlevingsvraagstukken,kunnen omgaan met de belangen van diverse groepen met tegengestelde belangen.Kortom je moet coalities kunnen aangaan en samenwerkingsverband kunnen opzeggen,enz.enz. Bouterse heeft getoond op dat niveau uitstekend te kunnen denken en handelen.Daarnaast is de oppositie geen partij in het debat.


  Maak melding

 18. Beste RobG
  Bouterse valt steeds door de mand als hij zijn mond open doet.

  Het is volgens hem een Surinaamsplan waar men al 10 maanden aangewerkt heeft. Wat moet het IMF dan komen toelichten anders dan dat Hoefdraad weg kan duiken achter de rokken van het IMF.

  Ik vertrouw er op dat u ondertussen ook nota genomen heeft van het fröbel plan, de geringe aandacht voor capaciteitsverhoging en het hoge fraude gevoelige karakter die het heeft. Bijna SRD 80.000.000 die voor een aansluiting van een mini ziekenhuis (bouwkosten SRD 9.200.000) naar de kassa van EBS en SWM vloeien.

  Geld wat gezien de voorfinanciering van het Ziekenhuis door Sardjoe direct naar Sardjoe gaat vloeien en Sardjoe die nu ongetwijfeld hij is er toch al alle vervolg opdrachten onderhands kan schoren tot dat de wetten die het IMF afdwingt gaan functioneren.

  Beste RobG het is een wassen neus. Er is veel te ruim gebudgetteerd voor het ziekenhuis en de pompen in Wageningen. Er kan dus veel geld weg vloeien op die projecten zonder dat het direct in de gaten loopt. Dat is de standaard methode en het IMF zal het worst zijn.


  Maak melding

 19. Het is goed dat het volk een uitleg krijgt van wat ons te wachten staat. Zo kan jij je voorbereiden en je leven organiseren naar wat jouw te wachten staat. Eerlijk gezegd als jij rond kijkt in de regio, dan hebben wij altijd in weelde geleefd. Het is overal moeilijk om geld te verdienen, maar wij werden oververwend door onze leiders, door een aantal zaken te subsidiëren alleen dat ze politiek goed konden scoren. Jammer is dat de leiders van de oppositie en het bedrijfsleven de gang naar het IMF afkeuren en zeggen dat ze nooit naar het IMF zouden stappen voor hulp. Wel deze zelfde mensen hebben in 2009 (voordat bouterse de verkiezingen won) een lening van US$125 miljoen genomen bij het IMF zonder dat het volk erover is geinformeerd. Het is verschrikkelijk dat leiders met maskers rondlopen en het volk ronduit voor de gek houden. Daarom neemt het aantal protesterende mensen steeds af. De maskers vallen.


  Maak melding

 20. ….het Imf gaat informeren dat wij de komende tijden gaan pinaren en dat onze komende generaties alvast met schulden geboren zullen worden!
  Ik denk niet dat het IMF hier is om het blije nieuws te verkondigen.
  Wat de paarsen blij maakt met leningen en schulden betalen is een raadsel!
  Van surinamers is trouwes bekend dat ze niet langer dan 2 dagen klagen. De derde dag is alles normaal voor ze. Je kan alle shit smijten naa rze…ze accepteren het zonder gevecht te leveren!


  Maak melding

 21. Goede opmerking mr. Ivanov of hoe je heten Mag. Wij moeten alleen nog harder gaan werken en respect hebben voor andermans spullen. De pensioen leeftijd moet worden verhoogd en niet voor alles meer handje open houden. Na deze crisis zal men misschien anders gaan denken anders redden wij het nooit. Het is toch je reinste zootje dat je kiezers lokt op vergadering met gratis worst fladder en bere. Hopelijk gaan wij straks een andere tijd tegemoet.


  Maak melding

 22. @N-Wientje

  Begin alvast je kinderen en de komende generaties voor te bereiden dat ze als schuldenaars geboren zullen worden of geboren zijn.
  Het IMF is geen goed ding alleen de arme landen geloven zo.! Het IMF komt niet uit medelijden het komt omdat het heel veel terugverwacht!En wat voor een tekst en uitleg gaat het IMF geven aan de 500.000 zielen ?!
  Het enige wat ze gaan zeggen is mensn jullie moeten pinaren en de schulden terug betalen!!
  NEMEN EN GHEEN!!
  SJONGE ,als vroeger men Suriname een derde wereld land noemde werd ik boos,het was onterecht omdat wij het toen goed deden. maar nu met het IMF die het voor ons moet bepalen en met een lijder als bouta is het een TERECHTE opmerkingWij zijn een derde wereld land!!!
  Erger nog wij zijn net als Venezuela en Cuba…heeeeeelllpppppppp..
  God helpe Suriname.


  Maak melding

 23. Ik denk dat mensen niet moeten spreken over kolonialisme, slavernij, blanke overheersing etc..
  Dat is overbodig in deze moderne tijd… Wat doen zoveel Surinamers in Nederland? Worden ze daar niet gediscrimineerd? Verdienen zij hun geld heel makkelijk? Geloof mij, het is een maatschappij van de blanken, waar jij gewoon een zwarte slaaf bent. De blanken hebben het voor t zeggen.
  Laten wij kijken naar het verleden van ons land.

  wanneer hebben de blanken het niet voor t zeggen gehad?
  Denk aan de ontwikkelingshulp die alleen goedkeuring kreeg als het geld voor het grootste gedeelte terugvloeide naar nederland.
  Aan het slaven verleden wil ik nieteens denken, schandelijk is dat.
  En dan hoor je dat Nederland de oplossing is voor Surinaamse problemen. Dat hebben politici als Brunswijk en zijn oppositionele partners gezegd.
  Wie is wie aan het voor de gek houden?
  De blanken gaan het altijd voor t zeggen hebben in ons land. Het kan Nederland zijn en het kan ook Amerika zijn.
  IMF is ook zoiets.


  Maak melding

 24. @RobG

  Hallo wat voor een onzin ben je weer aan het kraaien. samen met de rest van de paarsen?!

  Niet geleerden en niet universitaire lijders brengen het volk regelrecht bij de deur van het IMF!!
  Denken en handelen je baasje!!??
  Laat hem gaan onderhandelen met Obama en laat hem zijn zoonlief dino gaan ophalen !!!!
  Me mars dat hij kan denken!!
  En amnestie dan is het ook bested voor mensen die kunnen denken en handelen??!
  Wordt jij niet moe omsteeds voor de verkeerde schepsel op te nemen?!!


  Maak melding

 25. @Ray
  De nederlandse staatsschuld is €484 miljard en van Amerika is $21 000 miljard. Hoe arm worden kinderen in die landen geboren?


  Maak melding

 26. @Ray
  Ik neem het niet op voor paars. Ik blijf met feiten werken. Jij bent persoonlijk bezig en hebt blijkbaar een politieke kleur. Niks wat ik heb geschreven is onzin. Zwakte van jouw om op persoonlijk tour te gaan. Lack of intelligence noemt men dat of holle vaten klinken t hardst.


  Maak melding

 27. @N-Wientje
  Zie je Amerika of Nederland het IMF uitnodigen in hun landen?!
  Daar wordt er van minuut tot minuut aan de bevolking doorgegeven wat met hun geld gedaan wordt!!
  InSuriname weten we van niks We worden voor den dome gehouden.
  Amerika en Nederland je hoeft je geen zorgen te maken over hun shulden . Daar redden zij het wel en de regeerders daar zorgen ervoor!! Maak je maar liever drukl over Suriname ,de paarse lijder heeft al onplezierige voorspellingen gedaan ,wij gaan penaren en schulden betalen die hij heeft gemaakt,bedragen die wij niet eens weten hoe het op papier gezet worden
  En kijk hij is naar Cuba ?! Op doktersbezoek met een hele delegatie. !!??


  Maak melding

 28. @N-Wientje
  Iedereen die het opneemt voor de paarse lijder is een gek,en als jij denkt dat he IMF een goed ding is ben je even krankzinnig als bouta!!!

  Alle bouta liefhebbers beginnen zo…ik ben geen bouta liefhebber maar hij is goed..
  Wel ou jezelve voor de gek !!


  Maak melding

 29. @N-Wientje,

  Het gaat om vnl. 2 dingen:

  1. Er is een onbestrafte moordenaar aan de macht
  2. Deze heeft het land bankroet gemaakt

  En over staatsschulden van Nederland enz., ja die hebben ze. Maar weet je ook hoeveel miljarden aan investeringen Nederland , USA heeft in het buitenland?

  Wel geef je gelijk wanneer je zegt dat de blanken nooit op basis van gelijke voet zullen omgaan met niet-blanken.

  Wat leert hun bijbel? Dat als je niet gelooft in Jezus, dat je dan een heiden bent en door God veracht wordt en nooit in de hemel komt. Denk je dat zulke mensen ooit op voet van gelijkheid met een ander zullen omgaan? Jij denkt van niet. Ik ook niet.


  Maak melding

 30. Al die rijke landen kennen schulden.Maar het verschil met Sur.is dat die landen de schulden kunnen dragen vanwege de grootte van hun economie.
  Maar onze president heeft geen stabilisatie gewild en leent hij nu geld om de economie een beetje te stabiliseren.Leuk man.

  We weten nog dat stabiliteit niet gegeten kon worden.


  Maak melding

 31. N-Wientjes

  Het in 2009 nemen van de SDR’s is iets anders dan een lening. SDR’s zijn middelen van het lidland en geen lening. Het is een soort buffer die de regering nu reeds tot het minimum gereduceerd heeft. Ze zijn weer niet eerlijk.

  De gang naar het IMF is als het niet anders kan niet erg (feitelijke standpunt van Santhoki) maar door het gebrek aan transparantie, de onbekende voorwaarden en het gegeven dan hierdoor er bij derden weer geleend kan worden als mede het gebrek aan governance bij de regering, het hoge fraude gevoelige plan zal ieder normaal denkend mens kopschuw maken voor DEZE gang naar het IMF.

  De regering is er duidelijk slechts op uit de dip aan inkomsten te overleven en hoopt dat Surgold de kip met de gouden eieren wordt. Dat laatste is een enorme misrekening aangezien Surgold LLC in tegenstelling tot Rosebel NV kan kiezen waar het winst gaat nemen en belasting gaat betalen.

  Newmont betaalt in Ghana slechts 7% van haar revenuen aan de staat.

  Omdat de regering zonder duidelijk plan dit avontuur in stapt kan het heel slecht aflopen en dat is heel jammer omdat vooral de normale mensen het gelag betalen en dat jaren lang.
  Venetiaan had in 2010 net afgerekend met de ellende van Wijdenbosch.


  Maak melding

 32. Netjes gezegd noemt men dit; informeren van de verschillende belangengroepen, maar in principe is dit een spoed cursus heropvoeding van de mensen die ‘de boodschap nog steeds niet hebben begrepen’.

  Vanaf 1980 probeert deze president (toen in een andere hoedanigheid) de mensen wakker te schudden uit hun droom of roes, maar tot anno 2016 wil dit nog steeds niet lukken.

  Het IMF heeft, nadat enkele Suri’s de vraag hebben gesteld om geen hulp te verlenen, zelf ook ingezien dat er op hoog niveau heel veel stommelingen en achterlijke mensen zijn die her-geschoold moeten worden.

  Het IMF heeft nu door dat de oppositie in Suriname uit heel simpele zielen en geesten (ontzettende stommelingen) bestaat en wil ze daarom een beetje gaan upgraden.

  Chandrika is een tikkeltje snuggerder dan de rest (maar nog steeds een stommeling) dus heeft hij zich los gemaakt van hen met een IQ van < 60 door te zeggen dat dit plan een kans van slagen heeft.

  Verschillende belangengroepen moeten straks dus in de schoolbanken en in de leer bij het IMF, en ik zou willen voorstellen dat meneer Clitoris Kotswijks op de voorste rij plaats neemt.

  Oooow sorry, de man heet Curtis Hofwijks !

  Waarvan akte !


  Maak melding

 33. @Wientje,

  Je zegt dat we altijd in weelde hebben geleefd. Vanaf welke periode bedoel je en waar? In de stad Paramaribo of in de districten?


  Maak melding

 34. N-Wientje,

  Jij trekt maar weer eens de blank-zwarte kaart of omgekeerd.
  Sommige Surinamers vallen daar helaas iedere keer weer op terug.
  Jij bent blijkbaar ook zo iemand, jammer.
  Wij zijn al meer dan 40 jaar onafhankelijk en moeten gewoon eens leren onze eigen broek op te houden zonder altijd anderen – meestal blanken – de schuld te geven van de problemen in ons land.
  Aan de hele IMF-discussie wil ik alleen het volgende toevoegen.
  Het is te gek voor woorden, dat het IMF en niet onze regering moet duidelijk maken, wat de deal met het IMF inhoudt.
  Dat is bij uitsluiting een verantwoordelijkheid van de regering.


  Maak melding

 35. @milton,

  Ga maar eens kijken naar Mozambique. Laatst nog totaal bankroet. Al het geld door de regeerders weggesluisd naar belastingparadijzen.

  Mooie kans voor IMF toch, om het land er weer bovenop te krijgen. Eens kijken dan wat er gebeurt.

  Dan dit:
  “Op programma staan ook de Sociaal Economische Raad, studenten, vertegenwoordigers van het bedrijfsleven, de vakbweging en andere belangenorganisaties. Ook wordt voor de pers een informatiesessie gehouden en persconferentie.”

  Ik concludeer hieruit dat het IMF concludeert dat de hele Surinaamse samenleving achterlijk is. Wat concludeer jij?


  Maak melding

 36. N-wientje
  @Ray
  “De nederlandse staatsschuld is €484 miljard”

  Hoeveel bezittingen en infrastructuur staat daar als bezit tegen over. Havenbedrijven, Schiphol (eigen vermogen 3,5 miljard) , NS, Prorail, Dichtste snelwegen net van de wereld, Aardgas net, Electriciteitsnet, Aandeel in banken wat als het een beetje meezit nog Euro 20. miljard of meer gaat opbrengen. Nog gegarandeerde aardgas inkomsten van enige miljarden per jaar gedurende 20 jaar, etc, etc.

  Voeg aan het voorgaande het gespaarde geld van de Nederlanders, de waarde van de corporatie woningen ( eigen vermogen totaal meer dan euro 160.000.000), de Pensioenfondsen (meer dan 1.000 miljard belegd o.a in staatschuld) en de overwaarde in huizen toe en u zult zien dat euro 484 miljard best meevalt.
  Het doorgeleende deel aan Griekenland (17 miljard) waar nu nog steeds winst op gemaakt wordt (lenen voor bijna niets en doorlenen voor veel meer) is nog steeds een asset waar op over enige tijd wat verlies genomen zal moeten worden maar ook dat zal meevallen op het geheel.

  De staatsschuld van Nederland loopt nu per jaar keihard terug terwijl die van Suriname enorm snel oploopt en door alle grenzen gaat als men eerlijk rekent.

  Wat het ergste is, is dat de staatsschuld maar ook veel schulden van staatsbedrijven in harde valuta zijn en de verdiencapaciteit in het land heel hard terugloopt.

  in 2010 was het BNP in USD 4.700.000.000
  In 2015 was het BNP in USD tegen de echte koers ongeveer USD 3.000.000.000 en dat bepaald hoe goed je er in de echte wereld voorstaat.
  Waar Venetiaan de economie heeft opgebouwd met bloed zweet en tranen heeft Bouterse die met gezwets afgebroken. Hij heeft gezwetst door de economie in SRD te laten groeien naar grote hoogte echter de SRD in mickey mouse geld geworden,


  Maak melding

 37. Onredelijke Ray.
  Leer eens tussen de regels door te lezen vrouw en doe een cursus debatteren. Bij debatteren is er sprake van argumenten en tegenargumenten vergezeld van motivatie of onderbouwing.

  Je bent geobsedeerd en alleen jouw mening telt. Ik heb medelijden met je man en kinderen.
  Als iemand het niet met je eens is, is ie ondanks zijn onderbouwing in jouw twisted mind een bouta fan.

  Gelukkig zit jij ook niet in de politiek, je hebt dezelfde karakter eigenschappen en non competenties van de huidige machthebbers. Jouw adviseurs zouden jaknikkers moeten zijn in plaats van sparring partners op het gebied van brainstormen. Komt dat je bekend voor in de huidige politiek???

  Ik spreek duidelijke taal in mijn posting. Laat maar zien dat je begrijpend kan lezen.
  Hopelijk reageer je op een volwassen en intelligente manier in plaats van het standaard riedeltje van bouta lover enz


  Maak melding

 38. IMF-CIA en Bouta zijn beiden BEZOPEN !

  In een democratie wordt VOORAF overlegd over het
  uit handen geven van onze Soevereiniteit aan het IMF !

  NIET ACHTERAF, het volgens u DOMME VOLK, komen
  vertellen wat er IN HET GEHEIM is BEKOKSTOOFD ????

  Helaas, moro NDP-HEBIE e doro !
  Brandstofprijs omhoog, motorrijtuigenbelasting e doro,
  prijs busreizen omhoog, BTW belasting op alle producten
  en diensten, DUBAI= HAITIAANSE toestanden e doro !!!

  PS : Het Stabiliteitsfonds dat VENETIAAN aan regering BOUTA had overgedragen, RUIM 800 MILJOEN, Reserves bij de Centrale Bank, is HELAAS VERDWENEN !

  “Prof” Gilmore Hoefdraad heeft ALLES VERSPEELD !

  Bovendien heeft deze “professor” ook Onze Goudvoorraden in rook doen opgaan !!!

  UN NO KLAGE, ER KOMT NOG VIJF, NOG VIJF MILJARD STAATSSCHULD ERBIJ !!!


  Maak melding

 39. Dus eerst verkracht de ndp moeder Suriname. daarna gaan ze naar een andere verkrachter om mee te helpen moeder Suriname te verkrachten en tenslotte hun kinderen vertellen hoe lekker het is om een weerloze moeder te verkrachten , neks no fout……


  Maak melding

 40. BLIJKBAAR:
  Heeft IMF toch BEHOEFTE en NOODZAAK gezien om zelf de bevolking en de verschillende vertegenwoordigers zelf te informeren.
  IMF heeft door dat de coalitie, regering en haar aanhang niet de hele waarheid zullen vertellen aan de vertegenwoordigers van Suriname.
  Nu volgt het echte verhaal.


  Maak melding

 41. Wat kan Suriname war de wereld op zit te wachten. De dus eens normaal. Een beetje olie, wat goud en verder niets. Azië maakt alles zo goedkoop dat er niet tegen op te werken valt.
  Suriname moet het dus hebben van productie voor binnenlands gebruik. Landbouw en veeteelt. Daarnaast kan men iets met toerisme bereiken maar men lult liever over zwarte piet.


  Maak melding

 42. @Gratis advies
  Jij moet anderen niet aviseren om gratis advies,ga je beter informeren want advies heb jij zelf nodig.Als ik de posting van jou lees heb ik het gevoel als of je een diarree aanval hebt .Je moet bv bouta ,je held,adviesen gaan geven !
  Jij en bouta zijn hetzelfde,er is geen verschil tussen jullie 2!
  En nee als bouta ben ik niet , zo een bekrompen hart heb ik niet , Jij waarschijnlijk wel!!
  Revo baby @gratis advies.
  Stop je gratis advies in je mars die heb ik niet nodig van jou!!


  Maak melding

 43. Geen enkel derdewereldlanden kan zonder de westerse bemoeienis.als een van de landen niet in hun strategie past wordt van aardbol opgeruimd en 30 tot 50 jaar in geschiedenis gezet…ooit een intellectuele persoon heeft in kort samengevat..wat kan die Amerikanen allemaal doen zou je niet eens van dromen.usa ziet aarde als een schaakbord en derde wereld landen als pionnen die altijd kan offer wordt tgv een beter stuk..mensen kunnen best weten hoe moeilijk is om te begrijpen zoon een spel je moet visie hebben kennis en plannen om beetje begrijpen..IMF is een van de tool waar mee ze werken…een voorbeeld rusland had grote mond omdat 200.000.000.000 USA dollar hadden ze op jaar basis aan olie inkomsten gebasserd op 100$ barrel kijk waar staat de prijs van olie…China kocht masaal goud kijk waar de prijs van goud staat nu… Amerikanen is heer en meester op dit aardbol..ik weet zeker ze zijn iets van plan met su..wat denkt u zelf…grondstoffen!???? Als mijn analyse iets klopt krijgt su na twee jaar nog paar miljarden en dan is komende 200 jaar over en uit.


  Maak melding

 44. Hallo lieve mensen, su niet vergelijken met nl.
  Ned. Behoort tot de rijke mogendheden. En deze mogendheden bepalen hun leef omstandigheden d.m.v. beurzen. Die beurzen worden per definitie bepaalt door onderlinge afspraken.
  Let op : isis is een zeer belangrijke strategische wapens van Amerika.
  Als de Amerikanen de isis stuurt om ergens een bomaanslag te plegen, dan valt de beurs tijdelijk waardoor de prijzen van goederen omlaag gaan.
  Suriname hoort niet in dit patroon, waardoor su gemakkelijk ten prooi valt van de imf.
  willen we su vergelijken dan kies een land met dezelfde historie. In afrika bijvoorbeeld.


  Maak melding

 45. Forummers, Odi odi.

  IMF informeert Surinaamse belangengroepen.

  Maar!!!

  Gelooft zelfs het IMF niet meer in het neoliberalisme?
  Marco Visser − 03/06/2016
  IMF-directeur Christine Lagarde.

  Het neoliberalisme doet soms meer kwaad dan goed, schreef het IMF deze week.
  Daarmee lijkt het alsof deze veel bekritiseerde vorm van kapitalisme nu ook door de ‘ware gelovige’ wordt verlaten.

  Maar de internationale kredietverstrekker is al jaren bezig zich te ontdoen van de scherpe kanten van het neoliberalisme.

  Overheden met voldoende fiscale ruimte kunnen beter een hoge schuld accepteren dan flink te bezuinigen.
  Normaal leidt de uitgave van het IMF-tijdschrift Finance & Developmentnauwelijks tot reacties.
  Het juninummer maakt wel heel wat los. Daarin schrijven drie prominente IMF-economen dat de nadelen van neoliberalisme groter kunnen zijn dan de voordelen.

  Voor critici staat het IMF gelijk aan bezuinigen, privatiseren, vrije markt en beperken van overheidsinvloed, vier belangrijke pijlers van de neoliberale agenda.

  Dankzij die agenda groeide de wereldhandel waardoor miljoenen mensen uit de armoede zijn gekomen, stellen de economen.

  Maar er is een keerzijde. Neoliberalisme kan ook leiden tot grotere inkomensongelijkheid en lagere economische groei.

  Neoliberalen hechten aan een lage staatschuld. Maar wat het ideale schuldniveau is, weet niemand.
  De drie economen vragen zich af of het zin heeft voor kredietwaardige landen als Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten om de staatsschuld te verlagen.

  Volgens de neoliberale theorie maakt hoge schulden een land kwetsbaar voor nieuwe crises en zou het de economische groei beperken.

  De praktijk wijst uit dat voor verlaging van de schuld de overheid flink moet bezuinigen.
  Burgers geven daardoor minder geld uit, waardoor de economische groei stil valt.

  Daarom ook steunde IMF-directeur Christine Lagarde een paar jaar geleden de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond.

  Bij bezuinigingen lopen zowel de werkloosheid als de inkomensongelijkheid op, schrijven de economen.
  Zij stellen dan ook dat overheden met voldoende fiscale ruimte beter een hoge schuld kunnen accepteren dan flink te bezuinigen.

  Ook dat beleid draagt Lagarde al enige jaren uit.
  Zo pleitte zij voor meer overheidsinvesteringen in bruggen, wegen en elektriciteitskabels, zelfs als dat tot een hogere staatschuld leidt.

  De uitspraken van Lagarde werden destijds niet gezien als een afscheid van het neoliberalisme.
  Ze nam de term dan ook niet in de mond. De drie economen doen dat in hun zojuist gepubliceerde studie wel.

  Toch neemt het IMF daarmee niet officieel afscheid van de neoliberale agenda.
  Dan moet eerst de naam van Lagarde zelf onder de studie komen te staan.


  Maak melding

 46. In de jaren 80/90 lagen diverse Aziatische economieën op hun gat.Het IMF werd om ondersteuning gevraagd en de landen zijn uit de crisis geklommen en het zijn thans sterke economieën. Mensen moeten openstaan voor kennis,kennisvermeerdering, vernieuwing van inzichten en het nemen van verantwoordelijkheid. Het is goed dat het IMF erbij wordt gehaald om de gemeenschap vanbinfo te voorzien zodat er een breder draagvlak voor de plannen kan ontstaan.Ook Chan Santokhi heeft na heftige debatten in VHP kring de voordelen gezien van het IMF plan.Hij zal zijn verantwoordelijkheid moeten nemen om zijn achterban voor te lichten. Maar tegen de echte domheid van Berenstein,Valies,Binda,Hofwijks en Naardendorp zal geen enkel middel opgewassen.Dong na dresie.


  Maak melding

 47. @ JOJO
  had iemand je niet vertelt dat Surinamers uit mongolie komen ?…..althans een groot gedeelte.
  men gaat zelfs zover dat men de staatschuld van suriname met ned en Amerika wilt vergelijken.
  wat vind je van deze ? ……..het imf is de boosdoener .
  het ontgaat de meeste mongoliers dat het imf hier is op uitnodiging van hun eigen regering.
  hun democratisch gekozen regering heeft een wanbeleid gevoerd en dat heeft geresulteerd in een economische armageddon.
  het imf is zo netjes om de geheim gehouden afspraken te delen met het volk.
  ipv blij te zijn dat het imf tekst en uitleg komt geven , staan sommige simpele zielen te springen om commentaar te geven.
  ik begrijp waarom boterse het volk niets verteld en alleen maar monologen houd .
  dit volk begrijpt werkelijk geen moer.
  hopelijk begrijpen ze wel dat ze zo skeer zijn als een beer in het bos.
  .
  .
  .
  onze zelfbenoemde ezelnoom robg , zal na de uitleg van het imf wel weer een manier vinden om de uitleg te verdraaien .


  Maak melding

 48. @ Tarang
  Wij hebben in weelde geleefd.
  Hoeveel auto’s heeft een gezin in Guyana, Trinidad, Frans Guyana, Nederland.
  Hebben alle mensen in die landen ook een eigen huis, die binnen pakweg 5 jaar is afbetaald?
  Worden er op feestjes ook zoveel Black Label whiskey geconsumeerd?
  En hebben ze ook zoveel geld in huis?

  Vergelijk maar zelf?

  @ cochise
  Het is niet een blank-zwart kaart die ik trek, maar het is waarheid.
  Daarmee heb ik niet gezegd dat de ellende waarin Su verkeert komt door de blanken.
  Zij hebben ons zeer zeker achtergehouden in onze ontwikkeling door hun verdeel en heers politiek. Maar dat in niet de topic.


  Maak melding

 49. Een vraag aan half-mongool basmati. Want die lijkt ook wel Suri roots te hebben.

  Als IMF zo’n groot probleem is, waarom investeren zoveel surineds nog steeds zoveel van hun zwart geld in Suriname? Zijn zij niet bang dat hun investering vanaf dag 1 verpand is aan het IMF.


  Maak melding

 50. @Wientje,

  Het wordt duidelijk dat je het over de laatste 2, 3 decennia hebt. Waarschijnlijk de periode na de onafhankelijkheid. Daarvoor was er behoorlijke armoede her en der en de decadentie is waarschijnlijk ingezet door die zak met ontwikkelingshulp die Arron had binnengehaald en uitgbereid na de verkopen van goud, olie, hout. Toen leek alsof er nooit een einde zou komen aan deze inkomsten.


  Maak melding

 51. Kan/wil/durft het ‘huisgenie’ Hoefdraad niet
  (MEER) zelf de blijde boodschappen van zijn vrienden bij het IMF, te verkopen aan de Surinaamse burgers?


  Maak melding

 52. Nederlandse schuld 484miljard! Jojo weet je wat de bnp van Holland is.We hebben hier duidelijk te maken met laaggeschoolden. Men weet niet eens waarover ze praten. Als deze mensen alleen op Schiphol arriveren gaan hun bek op de vloer vallen. En als ze verder trekken gaan ze het in hun broek doen. Net net heeft jouw president geld gehad diehij bedelde bij IMF. Wie is IMF , dan wil je over Holland praten.als zij praten luisterd de wereld aandachtig naar hun. Als jullie praten lopen ze weg want jullie bedelen.mi bar Joe


  Maak melding

 53. @Silversurfer,

  Hoe meer je hebt aan dingen, hoe meer je kwijt bent aan onderhoud. Of het nu wegen zijn, dijken, gebouwen.

  Nederland en de meeste rijke landen moeten de onderhoud kunnen betalen. Dus moeten ze wel op een geraffineerde manier aan geld komen. Dat noemen ze economie. Oftewel, haal de grondstoffen naar je land, bewerk ze en verkoop ze terug tegen het 20 voudige aan dat arme land waar je het vandaan het gehaald. Maar fair zijn en het product zelf daar produceren en importeren in hun land, nee dat niet.


  Maak melding

 54. @ Tarang
  Dat klopt helemaal. Na de onafhankelijk hadden wij een schijn welvaart waar zaken gesubsidieerd werden en er bleef meer geld over in je portemonnee.


  Maak melding

 55. Eens even kijken. 478.000.000, gedeeld door plm. 500.000 Surinamers = 956 (US-dollar) per ingezetene van Suriname. We hebben het dan natuurlijk nog niet over de rente en de kosten.

  En als dat op is, of niet toereikend is, dan volgt weer zo’n portie. Dat komt voor iedere ingezetene dan op plm. 2000 US-dollar te staan.

  In ieder geval betekent het nu al dat iedere ingezetene van Suriname de komende jaren zeker 1000 US-dollar minder te besteden zal hebben. Per jaar natuurlijk.

  GEEN PRETTIG VOORUITZICHT. Regeren is toch vooruitzien ??


  Maak melding

 56. @Gratis advies,

  Je hebt het echt dom gespeeld joch. Je had het moeten laten bij die ene gratis advies. Nu lijk je een doordrammer die cout que cout z’n gelijk wil halen.


  Maak melding

 57. @RobG

  U bluft weer welke Aziatische economie heeft in de jaren Negentig het IMF nodig gehad.

  Japan, Korea, China, SIngapore, Dat zijn de economieen die er toe doen en die hebben geen hulp gehad.

  Thalland en Indonesie hebben het moeilijk gehad maar die zijn er echt niet door het IMF weer boven op geholpen..

  N-Wientje
  Hoe komt u er bij dat het de schuld is van de blanken dat een economie die zich tussen 2000 en 2010 aardig opgewerkt had nu in duigen ligt zonder dat er een blanke iets te vertellen had in het land.


  Maak melding

 58. Voor al die mensen die zich hier flink uitleven onder een nick name, let op: EU wil elektronisch ID-bewijs voor internet.

  Daar gaat je anonimiteit…….


  Maak melding

 59. Hmmm verbaasd mij dat de regering niet zelf uitleg komt geven why IMF himself???

  Zo tekst en uitleg zal IMF in het Engels verschaffen.
  Eenvoudige nederlands is moeilijk voor sommige politici en vakbondleiders.
  Hmmm DDB is geslepen in zn akties.maw komen jullie met je lulverhaal in het Engels.
  Zullen Brunsi en Somo deelnemen aan debat ???


  Maak melding

 60. Bouta; hé boefie loekoe fa ding dalla é brinkie, kibrie ding boeng gimie.
  Bouterse is aan het watertanden die mapang- pang.


  Maak melding

 61. @JoJo

  Tijdens de Aziatische crisis heeft het IMF wel degelijk een belangrijke rol gehad. Of denkt u dat Korea een economie heeft die er niet toe doet?


  Maak melding

 62. Dit is het begin van lening op lening. Het volk, alsook die paars verarmde debielen die krijsend dom blij stemden op de vervloekte nationale debielen partij en haar lijder van Suribabwe zullen wederom het gelag betalen, alleen zevenmalen erger zal het verworden dan in de jaren tachtig, tijdens de vervloekte mislukte revo van hun soso lobi lijder. Ondertussen klagen en morren het gros der oerdomme paarse debielen dagelijks steen en been. Helppppppppppppp…God..Jepi..??? Niet God heeft jullie lijder daar geplaatst, maar oerdom moedwillig, vrijwillig stemgedrag. Ondanks de vele strafbare feiten en handelingen door de vervloekte nationale debielen partij en lijder krijsten, oerdom bedreigend olv van baas en awariedomries, velen……na gado poti baas dja. Ze waren gewaarschuwd. Ndp o foeroe a monie bakka. Nee oerdomme paarse zombies, na a buriki stemgedrag. Straks geven die paarse debielen GOD nog de schuld over de gemaakte en komende megaschulden. Niet GOD is te beklagen, maar het oerdom paars debiel volk, dat heeft gestemd en gekregen….de lijder die ze verdienen die hen nu doet lijden…alvast in hun zakken. Hopelijk worden ze wijzer door schade en schande, maar dat is te betwijfelen met die oerdomme paarse debielen die nog steeds hopen en geloven op een paars wonder door Stef Anus, baas religieus adviseur van staat. Stemmen op de vervloekte nationale partij is afgodendienst en daarom zal de paarse afgod eisen dat al die paarse oerdomme debielen als zombies voor hem zullen moeten buigen en zich blauwpaars betalen voor zijn paars misdadig hofhouding en gevolg. Zijn duivelse wil is nu wet en hij en paarse duivelse trawanten, sommigen in een pastoor’ s pak zullen het volk verder doen verarmen, beroven en uitbuiten. Dan komt de onderdrukking. Gezocht, geklopt, gevraagd en gekregen…….het paars duivels regiem uit de jaren tachtig. Hahahahaha. Wahahahahahahaahahahahahahahahaha tot Cuba.


  Maak melding

 63. Een schuld van 956 US$ betekent dus een schuld van 6650 SRD per hoofd van de Surinaamse bevolking, hierbij inbegrepen ieder kind, iedere oudere, iedere werkloze. Als regeren vooruitzien betekent, betekent dit dat de regering bewust iedere Surinaamse ingezetene aan de bedelstaf brengt en haar eigen onderdanen het recht op een waardig leven opzettelijk ontneemt, door het aangaan van een schuld bij het IMF.

  Bezint voor je begint !!!


  Maak melding

 64. @ n-wientje
  ten 1e . imf is niet het probleem.
  het probleem is de huidige regering.
  2. die paar oude surieneds die hier komt investeren doet het uit nostalgie.
  de nieuwere generatie ziet su niet zitten.
  3. ik heb geen Surinaamse roots ….wij zijn de enige echte originele 1e bewoners van suriname …..inheemsen.
  de rest van su is import .
  ipv onderling samen te werken aan een betere toekomst zijn jullie bezig elkaar de tent uit te vechten en etnische clubjes te vormen.
  vandaar dat wij denken dat jullie uit mongolie komen ….althans jullie voorouders.

  iedereen die voor het eerst op wkn komt staat verbaasd over het niveau waarop de discussies gevoerd worden.
  buitenstaanders vragen zich af waar Surinamers vandaan komen .
  aangezien een groot gedeelte van de suries uit azie komt is de kans dus groot dat er mongolen bij zitten.


  Maak melding

 65. Whoeiiiiiiiiiiii hoezo ze komen de vakbonden enz. informeren. En dan als ze opmerkingen hebben kan er toch niets veranderen of gewijzigd worden. Mostert na de maaltijd. bullshit. En trouwens hoe is de volgorde ??ze eerst de mensen informeren en dan het parlement??? zo funny.
  RESPECT????? a no de morro


  Maak melding

 66. @Paul

  Korea is een van de echte serieus economieën die er echt toe doen. Echter die zijn nooit echt overgeleverd geweest aan het IMF.
  Ik heb met ze gewerkt in Libye, Oman en Bahrain. Als er voor Dongha of Hyundai of Samsung een (bouw) project fout ging dan stuurde de staat gratis een constructie bataljon om ze aan goedkope arbeid te helpen.

  Korea heeft sinds de jaren 50 altijd geproduceerd en is dus minder afhankelijk van banken en monetaire systemen.

  Thailand en Indonesie moesten wel gered worden maar die landen hebben zo’n grote interne markt dat ze zich uit de problemen kunnen werken.


  Maak melding

 67. Aan IMF-CAI en aan leider DDB :

  In Sranang wonen geen DAGOES, maar MENSEN !

  Informeer Ons VOORAF en bespreken jullie je kwalijke
  plannen en de opgelegde eisen van de witmangs
  VOORDAT ER beslissingen vallen !

  Ook als wij zwaar door JULLIE worden GERIPT,
  willen wij VOORAF alle plannen en mogelijke Lasten-
  verzwaringen WETEN !!

  Het WANBELEID en de CORRUPTIE van DDB
  hebben ons geliefde Land FAILLIET gemaakt !!

  5.000 NIEUWE Ambtenaren de afgelopen twee jaar BENOEMD terwijl er al lang een PERSONEELSSTOP gold !!!

  ALLE Reserves en Goud van de Centrale bank, zijn
  door DOM en Corrupt BELEID, VERSPEELD !
  Het gaat om MILJARDEN !!!

  Brada DDB, UN NO E BRIBI YU MORO, BETRE YU GWE !!!

  PS : Er komt Stabiliteitsfonds ?????????
  A Monnie fu 800 MILJOEN sang VENE POT en
  LIBI DJIE YU, NA CENTRALE BANK, DATTI BENG
  DE WAN STABILITEITSFONDS KEBA !


  Maak melding

 68. Hallo zeg
  Kunnen Jullie Ook Reageren Dat Sam Kapot Ik Staat Sinds Gisteren Stil Op zanderij
  Ik wordt wanhopig heb reis geboekt en nu angst


  Maak melding

 69. Het is goed dat het IMF nu zelf komt vertellen wat Bouta verzwegen heeft. Het aangaan van de lening wordt Bouta zijn nekslag denk ik (hij heeft het zelf gewild). En misschien heeft het IMF deze route vooraf al lang bedacht. Daarom is de deal zo snel tot stand gekomen. Let maar op. Het IMF wordt politiek gestuurd en Bouta heeft nu in zijn eigen voet geschoten. Het IMF wil deze corrupte club toch niet faciliteren!!!!


  Maak melding

 70. Ons grootste probleem is D. Bouterse, zolang deze zware criminele moordenaar wat te brokkelen heeft in de melk in Suriname zal Suriname nooit vooruit komen. Bouterse en zijn NDP zijn net als kankergezwellen voor Suriname. D. Bouterse is ook zo corrupt en gebruikt anderen om voor hem het vuile werk te doen. D. Bouterse is a blaka basi die sakka en ede gi a bakra basi. Ik hoop dat de meeste Surinamers nu hun ogen openen en inzien dat Bouterse de staatskas heeft leeg geplunderd om zijn eigen bankrekening in het buitenland te spekken.
  D. Sardjoe is de grootste geld koerier (brengt geld weg) van D. Bouterse. Abrahams heeft het budget van een ministerie verduisterd in opdracht van D. Bouterse want meneer Bouterse krijgt zijn deel van Abrahams.
  D. Bouterse geeft een groot feest voor de domme Surinamers terwijl hij op dat moment zijn handlangers het geld en het goud van Suriname laat weg dragen.
  Met Bouterse aan de macht zullen we alleen maar armer worden.
  En ja Nederland en VS hebben ook leningen maar in deze landen worden salarissen altijd op tijd uitbetaald, mensen staan niet in de rij bij de centrale banken voor vreemde valuta en niet in de rij bij de benzine pomp.
  In Nederland en de VS gaan de mensen elk jaar in groten getalen met vakantie maar in Suriname kunnen de mensen dat niet. In Nederland zijn de prijzen van levensmiddelen in 20 jaar verdubbeld terwijl dat in Suriname in 6 jaar tijd die prijzen verviervoudigd zijn door wanbeleid en corrumptief beleid van de rover D. Bouterse.
  Nederland en VS hebben ijzersterke munten maar ook miljarden aan kasreserve, de centrale bank presidenten zijn integere, kundige mensen en zeker geen boeven vandaar dat het ook altijd goed zal gaan met deze landen.
  Hun ministers van financiën zijn ook integere en kundige mensen die in het belang van land en volk werken dat kun je niet zeggen de minister van financiën van Suriname, die werkt in opdracht en in het belang van de moordenaar D Bouterse.


  Maak melding

 71. @ROBG..”tegen de echte domheid van Beerenstein, Naarendorp Hofwijks, Valies zal geen enkel middel opgewassen zijn.”.dong no abi dresi” .
  Kan ik hieruit de concluderen dat jij ook alle medicijnen tegen DOMHEID hebt uitgeprobeerd , maar dat ze niet hebben gewerkt…?????????????


  Maak melding

 72. basmatie,
  Dat jij een mongool bent hoeft niet te zeggen dat anderen dat ook zijn.
  Uit al je posting blijkt dat je de plank mis slaat.
  Vaak roep je wat om mee te doen en willen behoren tot de groep.
  Jouw verstand is te vergelijken met een Riool Rat.
  Maar dat zal geen nieuws voor jouw zijn dat weten wij en jij ook.
  Mislukkelingen als jouw soort zullen altijd anderen de schuld geven.
  Wat zullen je ouders zich schamen im een Riool Rat als jouw te hebben.
  Ze zullen in hun graf keren als ze weten dat hun zoon dezelfde ideeën heeft als hun.
  Basmatie Suriname heeft jouw niet nodig wij hebben mensen nodig die hun schouders eronder kunnen zetten en ook in Suriname hun mond kunnen opentrekken.
  Geen bangeriken die achter hun pc veilig zitten en slap uit hun lullen.
  Heb je ooit van respect naar de medemens gehoord.
  Nee dus dat blijkt uit je posting .
  Jouw kinderen zullen het zelfde zijn als hun vader.
  Jammer maar de waarheid is soms heel hard.


  Maak melding

 73. @robinho,
  Als ik jouw posting lees dan ben je nog steeds dom.
  Je zou denken dat je nu verstandiger zou worden.
  Het is triest gesteld met jouw anderen de schuld geven terwijl je niks ervan bakt.
  Met Robg kan je niet communiceren omdat je daarvoor geen hersens hebt.
  Hij geeft zaken weer die goed onderbouwd zijn.
  En jij roept maar wat om populair te worden.
  Sloof je maar uit misschien lukt het je om over 15 jaar om op de zelfde hoogte als je baasje Robg van commentaar te voorzien.
  Robg heeft als bewezen die komt goed en onderbouwd zijn verhaal wat de meeste dombo’s niet zien omdat ze nooit zijn meerder in hem zullen herkennen.
  Dus robinho wees gewaarschuwd en biedt je excuses aan je baas Robg.


  Maak melding

 74. Jojo, met het uur begin je minder geloofwaardig te bazuinen.Geef je verzet maar op.In de jaren 90 verkeerden diverse grote en kleine Aziatische economieën in een crisis.Jij verkoopt verkeerde informatie aan mensen die weinig lezen en die genoegen nemen met traditionele informatie uit kamp Front.

  Robinho, ik ken de werkwijze van de oude politieke partijen VHP, NPS. Jij bent het product van die traditionele politieke partijen die je ouders en voorouders van alles wijs hebben kunnen maken.Jij slikt om die reden ook van alles wat ze uit dat kamp aan jou voorschotelen. Het waren ook de domme ideeën van mensen uit de domme partij die het voornemen hadden om de Bosje brug op te blazen. Robinho, kende geschiedenis van de politieke partij die je voorkeur geniet.😨😱😰😭


  Maak melding

 75. De omgekeerde wereld.

  Pa is altijd skeer omdat hij in de kroeg het geld uitdeelt en verzuipt met zijn maties. Maar hij durft, wil en kan niet uitleggen waarom hij een lening heeft gesloten.
  Nu moet de hongerige kinderen gaan uitleggen waarvoor het geld is en dat pa beter moet opletten waar hij het geld aan uitgeeft.
  Alsof dat het probleem gaat oplossen!!??


  Maak melding

 76. Zijn jullie dit vergeten:”Pe a monie de”,daar rep men helemaal niet meer erover.Ze zijn met een nieuw hoofdstuk begonnen en ding owru tori ding play vergietie,zo simpel is ’t niet.
  Volk van SU blijft protesteren.


  Maak melding

 77. Eindelijk kunnen de suri begrijpen war het is om op de pof te leven. Ze zullen in de toekomst beter laten informeren op wie zemoeten sstemmen. En dat is niet degene die met geld smijt. Het geld dat geleend is moet betaald worden. Ik zou derregering zeggen dat de prijzen van benzine omhoog moeten om te beginnen. Wegenbelasting omhoog en op alle auto’s. Want alleen rijke lui hebben 2 tot 3 auto’s. Belasting opluxe goederen omhoog. Inkomsten belasting boven 100000 heffen. Zo kunnen de rijken betalen terwijl de échte armen buiten schot blijven. Niet alleen klagen maar meedenken.gedane zaken nemen geen keer. Hou aub op met verwijten naar elkaar. Bereik je niks mee.


  Maak melding

 78. RobG,

  Ik denk dat het niet zo zeer met “domheid” van bepaalde bestuurders te maken heeft, maar meer met bepaalde onderbuikgevoelens (lees: kraaboementaliteit). Het zijn de eigen mensen (alle bevolkingsgroepen in Suriname) die de ontwikkeling c.q. vooruitgang van het land tegenhouden doordat velen het land liever economisch zien afglijden om zodoende hun haat- en jaloeziegevoelens te kunnen botvieren. Overal ziet men iets negatiefs in. Men laat het verstand niet prevaleren maar het domme – kraaboe – onderbuikgevoel en daarmee kun je niets bereiken. Tevens ontbreekt er een bepaalde visie bij velen waardoor ze telkens “rondjes om de kerk rijden” en totaal gedesillusioneerd raken. En zo gaat het vele generaties op deze wijze door. Een volk zonder visie en zonder doel.


  Maak melding

 79. RobG

  Aub welke diverse staten. Ik heb het over de relevante economieen. en niet Laos, of Cambodja etc.

  U heeft het over diverse zonder ze te benoemen om daarna net te doen als of het nu plotseling succes landen zijn omdat het IMF geholpen heeft.
  Ik heb een aantal landen benoemd naar relevantie en hun positie u blijft bij diverse zonder hun relevantie aan te geven.

  Ik vertrouw er op dat men mij ondanks foutjes heel wat betrouwbaarder vindt dan u aangezien u nooit iets feiltelijks presenteert.

  Legt u eens uit wat de kracht is van het crisis en herstelplan.
  Probeert u eens aan te geven welke productie verhogende activiteiten er instaan.

  Probeert u eens aan te geven waarom men een stukgrond uitgegeven in Grondhuur tegen een enorme prijs terugkoopt of moet ik zeggen schadeloos stelling ter wijl er niets gebeurde of serieus gebeurd was.
  Waarom het jaren moet duren voor dat een Israëlisch bedrijf begint met een kassenproject. Start drempel is heel laag als je de ruimte hebt.

  Weet u wat Israëlische bedrijven uitvreten in kansloze landen. Zet uw oogkleppen eens af.


  Maak melding

 80. -Het feit is dat Bouterse het land naar de knoppen heeft gebracht.
  -Het feit is dat zijn schoonzoon Hoefdraad alleen voor het zeggen heeft gehad bij het IMF!!!!
  -Het feit is dat het nog steeds rammelt in de DNA
  -Het feit is dat de staat geen geld heeft en heeft daarom snel alle gratis verzekerden terug gehaald bij de verzekeraars, dit omdat het IMF het niet toestaat dus terug in de boezem van de staat. Wat een Joke van Bouterse en co

  =Geen transparantie en alles gebeurd in het geheim
  -Het feit is dat deze moordenaar Bouterse naar de hel moet+++


  Maak melding

 81. De waarheid is altijd hard dat begrijp ik ook vandaar jouw reactie.
  Flapdrol van de bovenstaande plank.
  Niemand heeft gevraagd om een mongool te zijn.
  Dus probeer iedereen met respect te behandelen.
  Als jij mongool genoemd wordt dan doet dat pijn gezien jouw reactie.
  En als je anderen zo noemt dan vindt jij het leuk.


  Maak melding

 82. @ sitaldien

  hmmm ik heb een gevoelige snaar geraakt.
  ik dacht er meerdere mensen zich aangesproken zouden voelen en zoals jij zouden reageren.
  aangezien de ndp 16 zetels heeft moet er meer dan 1 gecertificeerde mongool rondlopen.
  tot nu toe sta jij als 1e geregistreerd , gefeliciteerd.


  Maak melding

 83. DDB heeft om IMF gevraagt en dat zyn zakenmensen die transparant zaken met je doen.
  DDB zegt ;laten wy ALLES samen doen; maar ALLES gebeurt in het geheim,dus niet de schuld geven aan IMF.
  Die willen hun geld terug en daar hebben ze regels voor,of je gaat ermee accoord of niet.
  Thats it


  Maak melding

 84. Wel @POENTA;,je doet je naam eer aan he;@@Als robinho onzin uitkraamt en niet op t niveau van onze econoom @ROBG kan mee lullen en alles anders ziet WAAROM PIENAREN MENSEN DAN IN SU.
  NU JY HANSWORST.


  Maak melding

 85. Ik ben maar eens verder gegaan met het lezen van het Plan.
  Mijn eerste posting hierover is terug te vinden bij het artikel dat handelt over Surinaamse werkgevers willen enz
  Ook nu weer lache.
  1. De schrijver van het stuk heeft dit laten nalezen door een derde en wilde dat deze man of vrouw de bron vermeldde op welke het begrotingstekort van de overheid werd gefinancierd. Dit is niet begrepen en nu staat de bron er niet, maar er staat domweg – bron vermelden. (pagina 17)
  2. Tabel 2.2 Deze tabel geeft het uitgangspunt en projecties weer tot 2018.
  INKOMSTEN EN UITGAVEN OVERHEID

  A) Er wordt verwacht dat de inkomsten van de staat zullen toenemen van:
  3,688 (in 2015) ; 4,687( 2016) ; 6,083 (2017) ; 7,49 (2018).
  Een stijging met meer dan 100% in drie jaar tijd

  B ) Er wordt verwacht dat de uitgaven van de staat zullen toenemen van:
  5,230 (in 2015) ; 6,156 (in 2016) ; 6,967 (in 2017) ; 7,896 (in 2018) ;
  De stijging van de uitgaven zal slechts 50% bedragen
  Als dit daadwerkelijk plaatsvindt is het knap. Ik betwijfel of de inkomsten met 100% zullen toenemen in drie jaar. Maar ik hoop dat ik het fout heb.

  Lezers waterkant er staat ook “Primaire uitgaven (forse toename) wat valt onder deze post.
  Ik dacht lonen en salarissen, maar dat is het niet, want die staat apart vermeld.

  3. Het bruto binnenlands product zal toenemen van ongeveer 18 miljard tot ongeveer 29 miljard. 64% Laten we het hopen,maar ik betwijfel dit
  4. Consumentenprijzen zullen fors afnemen van: 25.0 (in 2015) 24.1 (2016) 8.9 (2017) 6.1 (2018). Grofweg gezegd van 25% to slechts 6% . Ik weiger dit te geloven en heb hier meerdere redenen voor.

  Onder de tabel staat dat: Bron: Surinaamse autoriteiten, en IMF-staf berekeningen.
  Als het IMF uitleg komt geven kunt u (oppositie en journalisten, mocht u dit lezen of anderzijds vernemen ) vragen wat hun rol met betrekking tot deze cijfers is?

  Dan iets anders:
  Ik las dat iemand hier schreef dat als je veel koopt je veel moet onderhouden of het nu wegen, dijken, gebouwen zijn. Het advies is dus geen kapitaalgoederen kopen. Immers je moet ze onderhouden (en afschrijven). Je kan dus beter alleen consumptiegoederen kopen. Die zijn immers direct op.
  In de tabel (2.2) waar ik hierboven al het een en ander over heb geschreven, staat dat de overheid van plan is aan kapitaalsuitgaven te verrichten
  434 (in 2015) 639 (in 2016) 964 (in 2017) 1,215 (in 2018)
  Dit is dus volgens de schrijver op waterkant niet slim. Immers onderhoudskosten


  Maak melding

 86. =Geen paniek, morgen gaat een ieder :::% verhoging aan benzine betalen aan de pomp.

  =Nog steeds geen crisisplan en nog steeds geen transparantie wat met de staatsgelden zijn gebeurd.
  O,ja, het is de schuld van de wereld waarom het niet goed gaat in Suriname.

  Triest met deze regering. De een zegt dat het over 6 maanden weer goed komt, de ander zegt over 2 jaar en weer de ander over 1 jaar. Dit terwijl allemaal in de regering zitten.

  ===Trouwens, tijdens Venetiaan waren er inderdaad middelen van het IMF, maar GEEN overeenkomst met het IMF. En wie heeft die gelden gebruikt???je raadt het al Bouterse.===


  Maak melding

 87. @ IRA.
  === Is precies zoals JOJO het heeft beschreven.
  ONvoorwaardlijke trekkingsrechten. Deze heeft de heer Hoefdraad ook gebruikt en ook medegedeeld.
  het punt is dat de huidige regering nu meer is gaan doen, namelijk lenen


  Maak melding

 88. Trouwens het is niet allemaal slecht in Su en hier beter. Een voorbeeld:
  ik gebruik, tal van middeltjes tegen hooikoorts, niets helpt. In Su geen last.


  Maak melding

 89. @pico,

  Misschien moet je beter lezen, want ik las dat iemand zei dat Nederland natuurlijk veel geld nodig heeft om alle dingen zoals dijken, wegen enz. te onderhouden.

  Dus als je zo slecht interpreteert, doet jouw verhaal over het IMF gedoe mij sterk twijfelen of je wel dingen goed weergeeft.


  Maak melding

 90. Dus! De Nationale Debielen Partij onder leiding van de MOORDENAAR keizer Bigi Mofo I, heeft het Surinaamsvolk wederom tot slavernij (katibo) veroordeeld.

  VOC=WIC=IMF


  Maak melding

 91. @ Kabolus.
  De pot verwijt enz.
  Lees dit dan maar:
  “Chorwa
  @Silversurfer,

  Hoe meer je hebt aan dingen, hoe meer je kwijt bent aan onderhoud. Of het nu wegen zijn, dijken, gebouwen.
  Dat jij het niet begrijpt is jouw probleem.Niet de mijne

  Jammer jongen, vroeger opstaan.


  Maak melding

 92. @pico,

  Wat begrijp je daar dan niet van? Waar zegt hij dat je daarom niet moet investeren?
  De strekking van zijn commentaar was dat omdat Nederland veel geld nodig heeft voor onderhoud, ze wel commercieel moet denken, grondstoffen moet importeren en eidproducten duur moet verkopen aan diezelfde landen.
  M.a.w. een grote infrastructuur dat onderhouden moet worden drijft aan tot commerciele economie.
  En dat Suriname zich misschien niet veel kan permitteren voor onderhoud.


  Maak melding

 93. @ Kabolus
  Hij heeft nergens geschreven dat drijft tot commerciële economie. Dee strekking van zijn betoog gaat wel over uitbuiting.
  Maar het pleit voor jou dat je het zo netjes leest.

  “dus moeten ze wel op een geraffineerde manier aan geld komen. Dat noemen ze economie. Oftewel, haal de grondstoffen naar je land, bewerk ze en verkoop ze terug tegen het 20 voudige aan dat arme land waar je het vandaan het gehaald. Maar fair zijn en het product zelf daar produceren en importeren in hun land, nee dat niet.”

  Je moet verder lezen en vervolgens interpreteren.
  Twee opmerkingen
  1. David Ricardo. een van de belangrijkste economen van de klassieke school ( 1750-1850). Rijkdom verkrijg je door andere landen leeg te roven (hij dacht bijv aan Portugal). Zij moesten maar wijn produceren en wij Groot- Britten zouden dan producten met een hoge toegevoegde waarde produceren. Toen textiel. Uitbuiting.
  2. Probeer het antwoord te vinden op d vraag waarom je in leerboeken in Nederland nooit of bijna iets zal lezen over de Oostenrijkse school ( een uitzondering is gemaakt voor Gossen, een Oostenrijkse econoom)


  Maak melding

 94. Berty, de SLM heeft een vliegtuig op de Mid Atlantische route en 2 vliegtuigen op routes in het Caribisch gebied, Miami en het noorden van Brazilië. De maatschappij heeft 800 personen in dienst. Het is bekend dat de SLM al jaren met verlies draait. Is het gezond dat de overheid de verliezen blijft opvangen in de vorm van enorme subsidies aan het bedrijf? Ik ben van mening dat de Surinaamse economie gefaseerd gesaneerd moet worden. Dit natuurlijk tot grote woede van de NPS,SPA en VHP gelieerde vakbonden.


  Maak melding

 95. Het speciale programma wordt opgezet en bepaald door de IMF. Van Surinaamse zijde wordt niet anders verwacht dan “ja en amen” te knikken. Wat een vooruitgang!.


  Maak melding

 96. @RobG. Ik lees vaak met kromme tenen uw postings maar deze keer heeft u gelijk. Veel overheidsbedrijven hebben teveel mensen in dienst. Die worden gewoon gefaciliteerd.
  Maar het blijft als een paal boven water dat er ingezet moet worden om productie en export te verbeteren. En liefst niet onder de vleugels van de (R)overheid. Die moeten alleen de omstandigheden maken dat het aantrekkelijk wordt om te investeren in Su. Omstandigheden en faciliteiten die buitenlandse bedrijven lokken hier te vestigen. Maar in Gods naam niet onder de vleugels van de overheid.
  Hier werk iedereen elkaar in alles altijd tegen.
  Kijk naar de vele mislukte projecten of fabrieken die met de tam tam worden geopend maar nooit iets maken.


  Maak melding

 97. @POENTA..jammer genoeg las ik jouw reactie waarbij je schreef dat ik mijn verontschuldigingen aan ROBG moet aanbieden niet eerder , anders had ik jou ook eerder van repliek gediend.
  Dat jij onder de indruk bent van die onzin die pajongwaaier ROBG schrijft , zegt veel over jou.
  Ik ben totaal niet onder de indruk van hem..hij behoort tot de categorie gatlikkers zoals Limbo, Amzad , Misiekaba en Doekhie..Dat zijn principeloze mensen die vergeten dat Bouterse zoals Surinamers zeggen: “een Ingie is..a no abi gwenti”. Wanneer hij jou heeft misbruikt zet hij je zonder blikken of blozen bij het grofvuil..
  Iedereen die Bouterse ooit van nabij heeft meegemaakt , weet dat hij een bijzonder charismatische man is met wie je prive erg veel lol kan hebben.. Sommige mensen raken zo betoverd door zijn charisma en amicaliteit dat ze hem beginnen te verheerlijken..Een ander deel van zijn “volgers” weet bliksemsgoed dat deze man een machtswellusteling is met bloed aan zijn handen…Maar hun loyaliteit aan hem is gestoeld op opportunisme.
  Onlangs heeft Bouterse weer gelogen tegen het volk.. Hij zei dat de regering Venetiaan in 2009 ook in zee is gegaan met het IMF..Het zou mij te ver voeren om daarover nu uit te wijden , maar de oppositie en andere deskundigen hebben deze leugen ook weerlegd..
  Excuses aanbieden aan ROBG is dus het laatste waar ik aan denk..Ik vind het juist jammer dat iemand die klaarblijkelijk een boven gemiddelde algemene ontwikkeling heeft , in moreel-etisch opzicht zo armoedig is..Ik heb het in eerdere postings reeds benoemd. Bij figuren als ROBG is er sprake van cognitieve dissonantie..
  En wat jouw nickname betreft: HENRI 55 heeft gelijk.
  Je doet je nickname eer aan..
  Ik wil je adviseren om te proberen om zelf over dingen na te denken en niet als een kip zonder kop de zienswijze van een malloot als ROBG over te nemen..
  Kennelijk ben jij cognitief niet voldoende ontwikkeld hiervoor..In dat geval wil ik wel aan jou mijn welgemeende excuses aanbieden…


  Maak melding

 98. @Blanke, een flessenhals bij de overheid is de verwevenheid van de vakbonden in politieke partijen.Het is een duivels dilemma. Hetzelfde probleem speelt zich af bij EBS en de waterleiding maatschappij. In het geval van de SLM is het zelfs zo erg dat de Surinaamse overheid geld moet toeleggen op de tickets van passagiers die vanuit Nederland naar Suriname reizen v.v. Het kan de vakbonden en de aan hen gelieerde politieke partijen geen cent schelen als het om de efficiëntie en productiviteit van overheidsbedrijven gaat. Personen die een project moeten trekken zijn vaak verbonden aan een vakbond. Dat geeft hen een immuniteit waardoor ze bij slecht presteren niet de laan uitgestuurd kunnen worden. Dit soort mensen saboteren ook de projecten die door een regering wordt geïnitieerd.Zij verafschuwen een regering die niet hun voorkeur geniet.


  Maak melding

 99. @ROBG…in een vorige post zei je dat ik het product ben van de traditionele politieke partijen die mijn ouders en voorouders van alles wijs maakten..Ik had nooit gedacht dat ik nog zou meemaken dat jij iets zinnigs zou melden hier op WKN , maar gefeliciteerd.. je hebt gelijk.
  Ik ben inderdaad een product van die partijen..jij trouwens ook.. Of bestond de NDP in de jaren 60 er al..?? Dan heb ik iets gemist.
  Ik ben liever een product van die partijen dan van een partij die moord , verderf, moreel verval en armoede heeft gezaaid in Suriname… Jij bent hier op WKN en wellicht in je omgeving een van de principeloze pleitbezorgers van deze criminele bende. je laat geen gelegenheid voorbij gaan om op de stoel te gaan zitten van rechters , economen, bestuurskundigen , , juristen, buitenlanddeskundigen en ga zo maar door…
  Op die onzin die je uitkraamde dat de oppositiepartijen de bosjebrug wilden opblazen , ga ik niet eens in..Ga dat de paarse uilskuikens wijsmaken..
  Suriname is allang geen rechtstaat meer…defacto heeft Bouterse voor de 3e maal een staatsgreep gepleegd. Dat baseer ik op het feit dat hij er niet voor zorg draagt dat rechterlijke uitspraken worden uitgevoerd. In de trias politica is hij het hoogste instituut van de uitvoerende macht. Als de minister van justitie Dora verzuimd om een rechtelijk vonnis ten uitvoer te laten leggen , dient een president die de grondwet en rechtstaat respecteert , haar de opdracht te geven om samen met andere relevante onderdelen van de uitvoerende macht het vonnis ten uitvoer te leggen. Maar je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat Bouterse met behulp van Kanhai en Dora sr en Dora jr opzettelijk obstructie pleegt en allerlei drogredenen opwerpt om tijd te rekken in de hoop dit tot 2020 vol te houden. De regering wankelt al heel lang en de coalitie kan zich het verlies van deze 2 zetels niet permiteren. Het is immers een kwestie van tijd dat DOE ook uit de coalitie zal stappen. Breeveld gaat zijn achterban niet veel langer in bedwang kunnen houden..Hij begint in te spelen op hun gevoelens , want onlangs gaf hij een sneer aan de president in het parlement..En als jij dat niet hebt gehoord of begrepen dan ontbreekt er iets aan jouw communicatieve en sociale vaardigheden..
  Bouterse is een pathologische leugenaar .. Onlangs weer met zijn lulverhaal dat Suriname in 2009 ook in zee is gegaan met het IMF..terwijl de context van die samenwerking een totaal andere was…Die leugen is door zowel oppositieleden als andere financieel economische deskundigen ontkracht. En als Bouterse de waarheid spreekt laat hij dat middels documenten aantonen aan de samenleving…Zoals altijd roept hij maar wat en de paarse uilskuikens nemen dat blindelings aan..Jij mag zelf invullen wie er nou alles aanneemt wat hem wordt wijsgemaakt………!!
  Maar zo zoetjes aan begin ik te vermoeden dat jij daar belang bij hebt , want er zijn grenzen aan domheid en goedgelovigheid , maar jij overschrijdt die grenzen in al jouw postings..
  Staat de G van jouw nickname misschien voor “geestelijk beperkt” .????. IN DAT GEVAL BIED IK INDERDAAD MIJN EXCUSES AAN JOU ,ZOALS POSTER” POENTA” MIJ ADVISEERDE..zijn nickname heeft kennelijk te maken met de kwaliteit van zijn 2 hersencellen.


  Maak melding

 100. RobG

  wij hebben weer eens een punt van overeenstemming. uw mening omtrent de ondoelmatigheid van SLM, EBS en SWM, maar ook SBB onderschrijf ik volledig. Het aantal mensen dat men van de straat houd en het vaak erg hoge salaris niveau staat in geen verhouding tot de productie.

  Ook ten aanzien van de destructieve invloeden van allerlei rare vakbonden heeft u mij geheel aan uw zijde staan. Zeker bij deze bedrijven of wat het ook mag zijn.

  Het subsidiëren van europese reizigers is natuurlijk zot te noemen.

  Wellicht kan ik ook een beetje met u mee gaan dat de kaders van de bonden wat meer affiniteit hebben met de Front partijen. Echter de suggestie dat men geleidt wordt of een gelijke agenda zou met de oppositie partijen is natuurlijk zot. Denk hierbij slechts aan de rol van Hooghart.

  Wat ik zie is dat mensen als Beerenstein, Valies etc. meer met hun eigen koninkrijkjes bezig zijn dan met die van de politieke partijen. Het zou verre van handig zijn een politieke affiniteit te tonen.

  Gaat u de goede richting uit verpest u het weer door de oppositie weer een draai om de oren te willen geven.

  By The Way er is nu 6 jaar de tijd geweest te saneren en pas nu het IMF mee kijkt valt lijk over lijk uit de kast.

  Was het vorige week een fraude gevoelig Crisis- en herstelplan en een rare grondtransactie met Global Vastgoed.

  Komt er vandaag al direct een “Belegging” van Grasalco in Global Vastgoed overheen. Een “belegging” die terecht tussen haakjes geplaatst mag worden aangezien de ontvanger (Global Vastgoed) 6,75% rente betaald (als zij ooit betaald) en Grasalco aan haar Bank 8% moet betalen.
  Een “belegging” die een hypotheek blijkt te zijn van een staatsonderneming die onder-leiding staat van iemand die voor de NDP op de kieslijst stond.
  Een staatsonderneming waarlangs veel royalties uit de mijnbouw verdwijnen omdat er geen jaarrekeningen zijn en de winst lager is dan de ontvangen royalties.

  Beste RobG de komende weken zullen er dagelijks lijken uit de kast vallen. Geen lijken van 7 jaar geleden maar lijken jonger dan 6 jaar.


  Maak melding

 101. Wellicht kan het IMF antwoord geven op de vraag wat er is gebeurd met de goudvoorraad vanaf januari 2016 en met de rest van de deviezenvoorraad.
  Ik heb dit al eerder gepost, maar aangezien het IMFnu naar Su komt om uitleg te geven, kunnen ze misschien dit ook uitleggen.
  Op de balans van de centrale bank lees ik het volgende:
  De goudvoorraad is slinkende
  dec 62.7 (2015)
  jan 62.5
  febr 49.8
  maart 50.8
  april 40.5

  Afname totale deviezenvoorraad
  330 miljoen (dec 2015) tot 230 mln (april 2016).
  Dit is een afname met 100 miljoen oftewel rond de 30%


  Maak melding

 102. Robinho, zolang jij onzin over de regering van Suriname blijft verkondigen/verkopen blijf je voor mij een lucratieve schietschijf.Politiek is een vak. Over de politiek kunnen alleen deskundigen oordelen, en dat ben jij niet. En aangezien jij niet over politiek kan oordelen is het makkelijk voor jou om je jouw frustraties te botvieren op de regering. Jij moet maar eens met Lazarus gaan onderhandelen over jouw dronkenschap. Voor mij ben en blijf je een dronkaard en leek.Jij kraakt onder het gewicht van de onzin waarmee je vanaf je jeugd mee bent volgestopt. Laat dit goed tot je doordringen.


  Maak melding

 103. @Robje-G-de Desi-slaafr :

  Staatsbedrjven dienen te worden gesaneerd, er zijn
  teveel NDP-ongeschoolden in de leiding bij die bedrijven gepaaatst !
  Sommigen hebben niet eens een VOETBALCLUB gemanaged !!!

  Trouwens de SANERING/ook van de personen die daar
  de leiding hebben, kan gestart worden bij het Ministerie
  van Financien en bij de Centrale Bank.

  Wanneer je moedwillig een MILJARD verspeeld aan muntsteun, moet je OPDONDEREN !

  Wanneer je daarnaast ook nog een maffadaad verricht
  door 1,8 MILJARD aan Ongedekte SRD-biljetten in
  omloop te brengen, dan hoor je in de BAK thuis !!

  Dus start de SANERING maar bij de NDP-clan, die
  Sranang, OPZETTELIJK FAILLIET heeft gemaakt !!!

  PS : Het wanbeleid /corruptie van DDB en clan heeft
  ons een Staatsschuld opgeleverd van CIRCA VIJF MILJARD !!!


  Maak melding

 104. @Robje-de-Desi-slaaf

  Correctie: maffadaad, moet zijn MAFFIA-daad !!!

  PS: Is de Veroorzaker van het SURINAAMS STAATS- FAILLISSEMENT definitief naar CUBA VERHUISD ????


  Maak melding

 105. Beste RobG
  Het ziet er naar uit dat de regering de enige is die echte onzin schrijft.
  Zij geeft aan dat zij al vanaf 2011 zelf, ondanks de groeiende inkomsten, kans gezien hebben grote te korten te realiseren.

  Men heeft extreem boven haar stand geleefd en gefaald daar nu de prijs voor.
  De stabilisering van Goud is is lang aan duidelijk en Olie is duidelijk ook een cyclisch product dus ook daar had men moeten rekenen op een markt correctie. Hoe langer de prijs hoog is des te zekerder wordt een correctie.

  De regering toont het eigen wanbeleid aan en IMF maakt dat met de gestelde eisen meer dan duidelijk.


  Maak melding

 106. Beste RobG

  Ik sta niet alleen in het vaststellen dat de problemen niet van buiten kommen maar door eigen te kortkomingen
  Zie de reactie van de VES. in Starnieuws.

  ik heb www weg gelaten om de virus scane niet te belasten.

  starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/35732


  Maak melding

 107. als het is z.a. het hier boven geschreven staat,dan is het heel goed voor het land..

  dan komt het geld niet in verkeerde handen en kan het land beter worden..

  nu moeten ze alleen die moordenaar en zijn ondergeschikten oppakken en mee nemen..voor eeuwig..,alleen dan kan sme ontwikkeld worden..


  Maak melding

 108. Jojo, ik weet dat je de regering niet jouw voorkeur heeft maar dat ze een slecht plan hebben geschreven is wel een tikkeltje overdreven. Dat het fout ging met s’lands economische huishouding ligt niet aan de goedkope verzinsels die door de oppositie worden rondgebazuind. Jij maakt gretig gebruik van het jargon van politici uit de oppositie. De situatie ligt veel complexer in elkaar. Het plan is nog altijd goedgekeurd door de specialisten van het IMF.

  Dat de VES wil gaan samenwerken met de regering is mijn inziens een goed plan. Het gaat immers om het Surinaams belang . Hoe meer deskundigheid erbij wordt betrokken des te beter voor de uitvoering. Ik juich het aanbod toe maar het ligt uiteindelijk aan de regering om het aanbod te accepteren. Ik denk zelf dat de VES het plan samen met de regering nader wil gaan uitwerken in concrete plannen gekoppeld aan een tijdspad. Daarnaast is het van belang dat de uitvoerende organisaties goed gestructureerd zijn voor hun taak zodat de uitvoering ook daadwerkelijk volgens uitgestippelde richtlijnen worden uitgevoerd.


  Maak melding

 109. Beste R.
  Het plan bewijst meer dan duidelijk dat de redenen niet liggen bij de dip in de grondstoffen prijzen.
  Uit de analyse kan men duidelijk zien dat de regeringen Bouterse de uitgaven al na 2011 heeft laten doorgroeien terwijl de inkomsten achter bleven.

  Dat is geen oppositie Jargon maar duidelijke informatie uit het crisis en herstelplan.
  Als men dan ook nog eens de export en import met elkaar uit de pas laat lopen moet je de dip in de olieprijs niet de schuld geven. De Goudprijs is al min of meer stabiel sinds 2012.

  Als je naar de engelse teksten kijkt met deadlines hebben die niets met de Nederlandse tekst van het Crisis en Herstelplan te maken.
  De Nederlandse tekst zijn voor nationaal gebruik.

  Kijk naar de posten voor Wanica en de pompen van Wageningen en een ieder kan zien dat er met geld geschoven gaat worden (geschoven is een eufemisme voor laten verdwijnen).

  Dat VES wil samenwerken is wat mij betreft Prima echter hoe wil je ontwikkelde mensen van de VES met bavianen laten samenwerken. Meer niveau heeft de regering helaas niet.

  Er zijn meerdere pogingen geweest FEP, nieuwe SER, overleg met oppositie, Vakbonden zijn weg gelopen, AKMOS is weg gelopen etc. Ik heb helaas niet het idee dat deze regering de intentie heeft tot samenwerking


  Maak melding

 110. Hallo,

  Ons bedrijf werkt een dynamisch, online systeem dat bestaat uit meer dan 42 miljoen abonnees. Deze online technologie die we gebruiken geeft ons de mogelijkheid om onze mensen daar een beste, beste keuze als ze op zoek zijn naar leningen of andere financiële hulp.

  Heeft u gedacht van het krijgen van een legitieme lening provider waar je zou willen om te herinvesteren na veel dividenden? Merk op dat we aanbieden uit lening tegen lage rente van 2% per jaar, bieden wij persoonlijke leningen, schuldenconsolidatielening, Venture Capital, Business lening, Onderwijs Lening, Home Loan of “Lening voor welke reden dan ook!”. Ben je al afgewezen door uw bank? Heeft u slecht krediet ?, Voor meer informatie kunt u contact opnemen met e-mail: (www.adicloaninsurance@gmail.com)

  Have Been lager te zetten door banken of andere financiële instellingen en u de lening of persoonlijke financiële hulp nodig? Heeft u onbetaalde rekeningen? Ben je in de schulden? Heeft u behoefte aan het opzetten van een bedrijf? Zorgen niet meer want we zijn hier om u een lage rente lening aan te bieden. Onze lening varieert van 4,500,00 euros tot 100,000,000.00 euros. Als u geïnteresseerd bent E-mail: (www.adicloaninsurance@gmail.com) voor meer informatie.

  Bedankt

  Beste wensen,

  Mevrouw AGS William
  E-mail: (www.adicloaninsurance@gmail.com)
  Systems Network


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.