Surinaams Hof bevestigt vertrek Sapoen en Chitan

57

PARAMARIBO, 3 jun – Het definitieve vertrek van parlementariërs Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan mag niet al te veraf meer zijn. Het Hof van Justitie heeft een klaarblijkelijk verzoek afgewezen om uitstel van executie. Pertjjah Luhur heeft de twee rechtmatig teruggeroepen.

De politieke partij van veteraan Paul Somohardjo is in het gelijk gesteld. De afvallige Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan zijn zo goed als geen lid meer van het parlement. Het verzoek om opschorting van een eerder vonnis kwam van het Centraal Hoofdstembureau. Als redden werd opgegeven date er nog een bodemprocedure was ingezet. Het eerdere vonnis in kortgeding had de terugroeping van de twee bevestigd.

Het Centraal Hoofdstembureau moest van de kortgedingrechter maatregelen treffen. Die hielden onder meer in dat het duo vervangen moest worden. Sapoen en Chitan hebben vorig jaar aansluiting gezocht bij de coalitie van Desi Bouterse. Dit was tegen de wil van de leiding van Pertjajah Luhur. Het begint er steeds meer op te lijken dat de coalitie verzwakt verder moet. De vervangers komen uit het kamp van de oppositie.

Bekijk ook:

57 REACTIES

 1. Het recht heeft gezegevierd maar we leven nu in een machtstaat met bouta als bende leider. Hij gaat alles op alles zetten om die 2 zetels van die waardeloze verraders te behouden. Wanneer gaat BOUTA dood??? We gaan feest vieren. Lafaard je hebt ons verarmd


  Maak melding

 2. Bij de protestloop tegen de amnestiewet heb ik geen moment getwijfeld om mee te doen, bij de huidige protestlopen had ik tot vandaag geen behoefte om mee te doen, ik maak me namelijk niet echt druk als ik persoonlijk een beetje armer word, ik heb de puinhoop tijdens Bosje immers ook overleefd, maar als Sapoen en Chitan nu niet oprotten, ben ik er de volgende keer zeker bij.


  Maak melding

 3. De Van Dijk dames en Simons zullen de heksenkring bij elkaar roepen en een nieuwe bezwering uitvoeren.

  We zullen zien wie er dan getroffen wordt.


  Maak melding

 4. Alle wetten die zijn goedgekeurd zijn nu ongeldig van begin toen deze 2 hopelose figuren namelijk sapoen chitan zijn gaan zitten samen met de coalitie zijn ongeldig inclusief imf lening de volk moet nu protesteren en jaag de hele bende weg dan word suriname een goed land als de periode van venetiaan hup hup rechtstaat


  Maak melding

 5. How to be a successful African nation: the right to COMMIT SUICIDE.

  My dear dear friends from Suriname, please accept greetings from His Excellence R. Mugabe and of course my own salutations to you.

  This will be my last article, which will conclude a series of 8 articles. Previously I mentioned the 5 basic human rights
  which makes a person happy and which makes a country great. These rights are not just rights, but they are rights which are supported by Divine Law.

  Last I talked to you about the right to be STUPID. It comes down to rejecting the criminal intentions of the world even
  though the world will call you stupid for doing that.

  Today, friends we will look at your right to commit SUICIDE.

  Every religion, society and community rejects suicide. In many countries across the world, self killing is a punishable
  offence. This is because life is considered precious and not something to waste.

  Why then do people make an end to their lives? There are as many reasons for that as there are culprits. Some suffer pain, others have financial problems, some are unlucky in love, lack of energy, confidence and vitality or old age are other reasons.

  So there are many reasons to commit suicide. But the main reason is: life can not offer you anymore that what you expect from it.

  But do you know that there is a different look at suicide? Do you know that rejecting a materialistic life – which is based
  on satisfying your senses only – and allying your soul to the One who created it is also called SUICIDE? Yes friends, this
  is called suicide of the sins, also called the second birth!

  Almost all religions talk about a second coming or
  reincarnation of their Gods. What do they mean by this? Nothing else but a second life for you! A divine life, based on Divine Law. You can only have a second life if you kill your first sinful life: if you commit suicide of your sinful
  life!

  What are the symptoms leading to this Divine Second Birth? Some signs are: a deep discontentment with your present life, the need to start afresh and clean, the pleasures of the senses becoming less appealing, less pleasant and even abhorrent, seeing the uselessness of a complete materialistic life, the urge to do good and keep doing good, the urge to love all, hate none, care for all, discriminate none, judge none, just to be friendly, simple, easy, happy, knowledgeable, charming, patient and have only a minimum of possession, the urge to be content, keep silence, accept all, reject none, see the divinity in all beings, to worship the Creator, to be thankful to the Creator, to forgive, to be quiet, to accept anything which comes your
  way with a smile, to fear none and nothing. These are just a few tokens which will hunt you unless you comply to them.

  So friends, if this happens in your life, thank the Mighty Creator and Compassionate One and start your rebirth in this life. But first you have to kill your old life, your old sinful ways, you have to commit its suicide. This is your Divine
  right, to start a new divine life.

  Friends, this was my last attempt to contribute to your life and nation becoming stronger and healthier. I hope you will
  appreciate it. Many healthy persons transform a whole nation into a strong nation. My wish for you is that your suffering great nation of Suriname can overcome its problems and that the people of Suriname choose the Divine Path.

  On behalf of His Excellence R. Mugabe, I presented you these little insights. I hope you profit to the fullest.

  Yours truly,

  Robert R. Moegaba
  (Secretary Staff Office of His Excellence R. Mugabe)


  Maak melding

 6. Niet leuk van H.v.J. HET LIJKT EROP DAT ZE DE PARTIJ NEMEN VAN DE OPPOSITIE. De Regering moet een sterke wet maken om deze 2 heren te behouden in de coalitie. Een democratische recht van overlopers om een winnende Politieke Partij die de Coalitie Regering gaat vormen te versterken(voor Draagvlak) mag nooit teruggeroepen worden.


  Maak melding

 7. @Radjkoemar Rajaram,

  Juist niet, want overlopen = omkopen. In 90% van de gevallen geldt dat. Dan hoeft een regerende partij haar best niet te doen, want als ze bij de volgende verkiezing minder zetels haalt, dan koopt ze gewoon een paar overlopers om.

  Er moet juist een sterke wet tegen overlopen worden gemaakt of beter nog, overlopen moet helemaal verboden worden NA de verkiezing!
  Wie wil overlopen, moet dat VOOR de verkiezing doen, niet erna. Want dan weten we tenminste voor welke politiek en voor welke programma hij staat.


  Maak melding

 8. @devange

  Hangt er helemaal vanaf met hoeveel stemmen de meeste wetten aangenomen zijn. Indien steeds met 28stemmen dan hebben ze de meerderheid(26stemmen)toch binnen.
  Die wet is dan ongetwijfeld aanneembaar.


  Maak melding

 9. Hoe staat het met de salarissen die deze 2 heren onrechtmatig hebben ontvangen.
  Is de terug roepwet met terugwerkende kracht .


  Maak melding

 10. R. Rajaram, waarom zo moeilijk doen, waarom pleit je er niet meteen voor dat we de verkiezingen afschaffen en dat degene met de meeste geweren de regering vormt, waarom moeten we ons in de programma’s en kandidaten gaan verdiepen? Als Abrahams, Somohardjo en Brunswijk de meeste wapens hebben, mogen zij de coalitie vormen, de loosers die niet eens een slinger of pijl en boog hebben mogen gaan zitten in de oppositie en ze moeten het niet durven hun smoel open te doen.


  Maak melding

 11. IMF heeft een serie wetten opgenomen die Bouterse c.s. moeten invoeren. Ik kan me niet voorstellen dat ze accepteren dat ze met een machtsstad zaken doen en niet met een rechtstaat.
  Dus volgens mij moeten de heren nu echt oprotten.
  Veranderen van de wet kan nooit met terugwerkendekracht.
  als de wet in zou gaan, (eerste poging is mislukt, met dank aan de dominee) worden de heren niet gerd.

  Mi kanti ma dé ete??? Hihi, nee, take your bundle and go 🙂

  Somo, aka back and neck en tjekre tjekre pa e heeft meer brains dan alle deskundigen inclusief rechtsgeleerden van Bouterse bij elkaar.


  Maak melding

 12. Wordt het na de zoveelste blunder (vertragen en verliezen) van Kanhai geen tijd dat de orde van advocaten opgaat treden tegen deze juridische charlatan.


  Maak melding

 13. @SAM

  IMF is reaal politiek. Kijk waar ze mee dealen in Afrika.

  Machtsstaat of Rechtsstaat maakt hun niet uit. Het gaat er om dat het monetaire systeem op de wereld niet beschadigd raakt en de grote economieën niet te veel in de problemen komen.

  Waarom denkt u dat Bouterse slechts het slappe crisis- en herstelplan vrijwillig aan de DNA heeft gegeven. Wat daar instaat heeft voor het IMF geen enkele waarde meer dan Toiletpapier.
  Het gaat er om wat er in de overeenkomst met het IMF staat en de tijdlijn. Het IMF is zelf gebaseerd op macht en zeker niet op basis van Democratie.


  Maak melding

 14. Wees een heer en respecteer de uitspraak van het Hof. Dit heeft al zoveel geld, tijd en energie gekost. Het recht heeft voor de zoveelste keer gezegevierd!.


  Maak melding

 15. De terugroepwet is een monsterlijk ding waar je vanaf moet. Parlementariërs zijn rechtstreeks gekozen volksvertegenwoordigers. Dan kan het niet zo zijn dat een partijleider een soort alleenheerser is. Ook in Nederland kunnen parlementariërs zich afscheiden van de partij en een eigen fractie vormen als ze het idee hebben dat ze niet meer de belangen van hun kiezers dienen. Zie de partij DENK en VNL.


  Maak melding

 16. @Paul , wat we niet willen zijn splinter partijen. Hoe wil je in godsnaam een stabiele coalitie vormen ??

  Noem dit ook zetel roof. In de eerste instantie wel teren op de partijkas aangaande verkiezingscampagnes en dan vervolgens er van door gaan. Mensen kiezen voor een bepaalde partij omdat de programma hun aan staat. Dit is minachting voor de kiezer.

  Nee Paul het anders, de zetels moeten gewoon naar de partijen gaan.


  Maak melding

 17. @Koos

  Oneens. De democratie moet gewoon zijn werk kunnen doen. Als een splinterfractie de belangen van hun kiezers niet behartigd dan zal bij volgende verkiezingen deze fractie vanzelf verdwijnen. Een parlementariër moet onafhankelijk kunnen functioneren. Dat kan niet als deze onder de knoet zit van een partijdictatuur. Dat dit de oppositie nu slecht uitkomt is duidelijk. Maar het is wel het meest zuivere.


  Maak melding

 18. Deze overlopers zijn terecht gestraft maar ze zijn omgekocht.Zo gaat het in Suriname.Partij regels tillen niet bij zulke gasten.Het is een kwestie van vertrouwen en als je dat niet meer hebt dan moet je je mandaat teruggeven aan de partij zo hoort het te zijn dissidenten.


  Maak melding

 19. @ Jojo,

  Ik ben het met je eens dat IMF niet zoveel oog heeft of een land een rechtstaat of machtsstaat is.

  Somalië en Zimbabwe hebben ook geld gekregen maar de vraag is onder welke omstandigheden. Helaas zijn ze toen in gebreke gebleven om hun lening terug te betalen.
  Met Griekenland ging het al anders. Eerst veranderingen doorvoeren, dan geld en iedere keer opnieuw rapporteren, bij afwijkingen gaat de geldkraan dicht totdat alles conform gemaakte afspraken is.

  De wetten die in de maak zijn en de deadlines zijn door het IMF luid en duidelijk aangegeven.
  Als de wetten niet in place zijn zal Suriname geen geld meer geven. Ergo IMF bepaald wat er gebeurd. Voor een goede verloop van de maatregels zullen Regering en Parlement gedwongen worden om beter samen te werken en de wetgeving op tijd tot afronden.

  Volgens mij is er geen enkele wet die een rechterlijke uitspraak ongedaan met terugwerkende kracht ongedaan kan maken.


  Maak melding

 20. Jammer voor die 2 uilskuikens, ze hebben zich enorm verkeken. Ik vind van als men zoiets doet, de regels en wetten goed kennen in dat land.
  Moet je nagaan hoeveel haast ze hadden om met het buit wat ze van de samenleving afgetroggeld hadden, om mee vandoor tegaan.
  Vele politici inclusief murdock zijn erg onwetend, ja ja..de meeste intellectuele mensen zijn al vermoord.
  En nu ,waar krijgen we in godsnaam eerlijke en integere mensen? .?


  Maak melding

 21. Volgens mij stem je in NL op een persoon en niet op een partij, ook al komt de persoon op een partijlijst voor. Daarom kunnen parlementsleden uit een partij stappen of door de partij worden geroyeerd en desondanks als partijloos parlementslid verder gaan tot de volgende verkiezingen. Velen menen wel dat de zetel in dergelijke gevallen aan de partij moeten worden afgestaan maar daarvoor is mijns inziens geen wettelijke basis. De “dissident” kan rechtmatig zijn termijn afmaken of anderen dat leuk vinden of niet.
  Met een Terugroepwet zal de positie van een parlementslid wel anders zijn geregeld.


  Maak melding

 22. Misschien heeft su een stok achter de deur nodig..IMF..meeste ontwikkeling landen heeft een cultuur opteren aan de grondstoffen zolang er mogelijk zijn..en achteroverleunen als over 100 jaar alles leeggegeten hebben gaan ze bedoelen.ze kunnen niet denken het land ontwikkelen structureel een model dat geld kunnen verdienen voor hun kinderen en kleinkinderen!!daar voor hebje een combi nodig van ..IQ enEQ meeste mensen in su denken eigen zakken vullen de rest kan stikken.er moet een regering komen alle illegale rijkdom verbeurd verklaren…ik geloof dat du kan tweede Dubai worden..


  Maak melding

 23. RIP Chitan en Sapoen!
  Nu maken dat jullie verdwijnen!!
  Bij de ndp gaan ze jullie met open armen ontvangen.

  Inderdaad het IMF maakt zich niet druk of een crimineel en moordenaar de lijder is,ze wil geld zien met rente.En niemand weet welke afspraken zij met de moordenaar gemaakt hebben . Het kan ook zo zijn dat de moordenaar bouta ons allang verkocht heeft aan het IMF!


  Maak melding

 24. @Paul
  Ha die Paul, de oppositie huilt niet om deze 2,het is juist de coalitie van je baasje die het opneemt voor deze twee verraders van het ergste soort.Hun masker is nu gevallen en Chitan en Sapoen zijn persona non grata. The end.


  Maak melding

 25. Paul,
  Ik ben het met je eens!
  De terugroepwet is allang achterhaald. Wie bedenkt nou zo iets?
  Stel dat de coalitie(ik bedoel niet deze coalitie) wetten aan neemt om bijvoorbeeld de economie van het land te stimu-leren en je zit in de oppositie, maar jouw voorzitter vindt het beter om tegen te stemmen. Want het land moet vooral niet vooruit anders blijft hij nog jaren in de oppositiebank zitten.
  Sapoen en die andere grapjas bedoelen het misschien goed met het land, wat ik van Somohardjo niet kan zeggen.
  Hun keuze voor NDP(lees Bouterse) zal ik nooit begrijpen.
  Helaas bestaat de terugroepwet en Wet is Wet. De heren moeten aftreden, hoe moedig ze ook zijn om het op te nemen tegen mister onbetrouwbaar, Somohardjo.
  Het verhaal van Koos over een onstabiele coalitie is ook maar ten dele waar. Omdat je 26 man in de coalitie hebt die niks anders doet dan de kont van Bouterse kussen, met andere woorden als makke schapen de wolf(Bouterse) in schaapskleren volgen. Het is dus een stabiele coalitie met een labiele president die haar in zijn greep houdt. Hahaha
  Parlementariers horen onafhankelijk te zijn in de DNA en niet aan het lijntje van een Bouterse of Somohardjo. Geen wonder dat het land niet vooruit te branden is.
  Ze moeten de eer aan zich zelf houden en niet wachten totdat ze eruit ‘geschopt’ worden.
  Somohardjo heeft net als vele anderen nauwelijks wat betekend voor het volk. Hij staat wel in zijn recht om
  gebruik te maken van de terugroepwet(wat hij ook heeft gedaan) en het te laten toepassen.
  Graag nog vandaag de terugroepwet afschaffen. Niet met terugwerkende kracht voor Sapoen en Chitan. Ze hadden
  beter moeten weten met zo’n onbetrouwbare voorzitter.


  Maak melding

 26. @Koos

  je bedoelt zo iets als een amnestiewet voor teruggeroepen parlementariërs?

  dat is nou innovatief denken, daar zie ik Tante Jenny wel voor aan.


  Maak melding

 27. Beste @Paul, jammer genoeg bestaat de terugroep wet wel en de anticorruptie wet niet.

  vraagje: is het erg dat de eerste bestaat en de tweede niet of is het erger dat de tweede niet bestaat en de eerste wel?

  mijn antwoord is dat het erger is dat de tweede niet bestaat en de eerste wel.

  wat zeg jij?


  Maak melding

 28. @Ray
  vrijdag 3 juni 2016 om 11:55 uur.

  Goedemorgen Ray. Uitgeslapen? Dan kun je er vandaag op WTK weer flink tegen aan met je hysterische gekrijs. Maar even zonder dollen. Waarom zoek je niet een baan? Kun je je energie kwijt en dan vreet je niet uit de staatsruif.


  Maak melding

 29. @Paul
  Er zitten naar goede Surinaamse gewoonte aardige blunders in de terugroep wet.
  Het is echter een wet die, gezien de praktijken van de Surinaamse Politici, noodzakelijk is.

  Het overlopen omdat een individueel lid het niet met de partijlijn eens is of omdat er verleid wordt met een bundel geld heeft niets met democratie te maken.

  Slechts leden die op basis van voorkeurstemmen boven de kiesdrempel gekozen worden kunnen stellen een eigen democratisch mandaat te hebben. Echter dat moeten ze in eerste instantie verzilveren binnen hun partij in pogingen de koers te verleggen en niet met bruut geweld door de partij/fractie voor het blok te zetten.

  Sapoen en Chitan hebben niet het vereiste aantal voorkeurstemmen gehaald om zelfstandig gekozen te worden. Zij zijn dus gekozen op hun partijprogramma resp. op basis van de lijstverbinding die is aangegaan.

  Wat u voorstaat is democratie op basis van willekeur. Als het goed uitkomt OK als het niet goed uitkomt NIET OK


  Maak melding

 30. @Paul

  Arme Paul, soms krijg ik oprecht medelijden met je.
  Heb je ook geen baan Paul,want we ontmoeten elkaar elke minuut hier.Jij denkt dat je goed bezig bent hier en anderen niet?!
  Laat je goed adviseren Paul en dan ga je je kinderachtige gedoe vanzelf achterwege laten.
  Je stelt teleur man…..


  Maak melding

 31. Ondanks het gaat om een stelletje labarias zal er gevolg moeten worden gegeven aan het gerechtelijke vonnis.
  Echter kan je van alles verwachten en is niets onmogelijk in deze django staat.Neks no fout !


  Maak melding

 32. @Radjkoemar Rajaram

  Dan moet je baasje eerst de grondwet voor de zoveelste maal gaan verkrachten wat zijn MODE OF OPERATION in werkelijkheid is.Hij moet dan de vonissen van de rechters aan zijn laars lappen en bevelen negeren maar dat zijn de rechters zo langzamerhand aan gewend geraakt.


  Maak melding

 33. @JoJo

  U verdenkt mij van willekeur. Maar dat is beslist niet het geval. De terugroepwet is al veel langer een draak van een wet. In 2012 speelde dit ook al. Aardig trouwens om te zien hoe de VHP er toen in stond en nu een 180 graden draai maakt. Over willekeur gesproken.


  Maak melding

 34. Dan moet je baasje eerst de grondwet voor de zoveelste maal gaan verkrachten wat zijn mode of operation is in werkelijkheid is.Hij moet dan de vonissen van de rechters aan zijn laars lappen en bevelen ne-ge-ren maar dat zijn de rechters zo langzamerhand aan gewend geraakt


  Maak melding

 35. @Paul
  Nee niemand die jou verdenkt,jijn bent schuldig tot en met!!
  Laat je baasje alvast zijn amnestie terug geven want die heeft hij illegaal zijn Eigen gemaakt niet voordat hij eerst gerommeld had aan onze grondwet en zijn Eigen wet erbij schreef


  Maak melding

 36. @Ray

  Als je goed zou opletten dan zie je dat ik op hele wisselende tijden reageer. Weet je hoe dat komt? Ik werk namelijk. Door je aanhoudende hysterische gekrijs hier val je op een negatieve manier op. En dan valt daardoor opeens op dat je elke dag vrijwel exact om 12 uur begint te reageren. Je bent gewoon een koos werkeloos met een obsessie voor Bouta. Hele dag laf van achter je PC mensen ophitsen en dan lekker uitslapen de volgende dag.


  Maak melding

 37. Het begint er steeds op te lijken dat het CHS allemaal uit analfabeten bestaat.Alhoewel ik een paar van die leden persoonlijk ken en weet dat ze kunnen lezen en schrijven.
  De terugroep wet is een van de eenvoudigste wetten.Die kan zo geïmplementeerd worden.Maar de leden moeten eerst beseffen dat ze de makers er van tot ezels verklaren en ze niet slimmer zijn dan hun,voor ze het gaan uitvoeren.
  Het niet uitvoeren er van is gewoon onwil.
  Ook in bodem procedure gaan de overlopers verliezen.Hadden ze een kans dan zouden de rechters niet overgaan tot veroordeling maar verwijzen naar deze procedure.Dat weet elke rechten student al.


  Maak melding

 38. Een Volk Dat Voor Tirannen Zwicht Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  De Rechterlijke Macht heeft hiermee aangetoond dat die goed wordt toegepast in de Republiek Suriname en dat hiermee ook aangegeven wordt dat de Trias Politica van toepassing is. De DNA, is de wetgevende macht, cq, de terugroepwet, die wetten maakt, De Uitvoerende macht is bezig met het plannen maken en het beleid uit te voeren en moet zich aan de wetten houden, cq de terugroepwet.

  De 3 machten van de Trias Politica zijn te onderscheiden, maar horen bij elkaar om elkaar in stand te houden.

  In een democratische macht is alle kracht en macht bij het volk en nergens anders, iedereen die gekozen is voor het volk en in de regering komt zijn dienaren van het Volk.

  Ook de pers en media is een macht die de oren en ogen van het volk zijn en het volk moet informeren over allerlei zaken die er plaats vinden (inter)nationaal.

  Het volk zou er goed aan doen om zich zo goed mogelijk te scholen en te studeren.

  De natuurlijke rijkdommen van het land moeten met geschoolde en ondernemende bevolking zorgen voor welvaart en welzijn. Suriname heeft productieondernemingen nodig oa in de landbouw en de export is belangrijk. Het Surinaamse produkt moet omarmd worden, geliefd worden, Trade market, Made In Suriname en de concurrentie aan te gaan in de regio, Guyana, Frans-Guyana, Nederlandse Antillen, Trinidad, Nederland/EU, Fernandes, Surinaamse Pindakaas, Staatsolie, Landbouw/Rijst, Groenten, enz, Eco-toerisme, SLM, dienstverlening, Geitenteelt, Schapenteelt, Kippenteel, SP-kippen, enz, enz

  Volk Van Suriname:
  – Get Up Stand Up For Your Rights
  Niemand gaat het voor u doen. Je kan/zal wachten tot je minder dan een ons weegt.

  Stre Def Stre Wi No Sa Frede
  Leve:
  – Suriname, Het Volk Van Suriname, De Surinamers
  – De Grondwet Van De Republiek Surinamers, Internationale Verdragen, oa mensenrechten, Vrijheid, oa het recht/vrijheid om te organiseren en te mogen demonstreren.
  – Vrijheid, Gelijkheid En Broederschap

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Samen Werken is belangrijk (inter)nationaal.

  Samen Zijn Wij Sterker

  Laat Suriname ook naar andere opties kijken behalve het IMF, oa Het Koningrijk Der Nederlanden, SuriNeds, enz. Het IMF kan onmogelijke de enige optie zijn voor Suriname.
  Er zijn genoeg Surinamers in de diaspora, die Suriname uit de crisis die DDB en de rovers hebben geschapen te redden. De oorzaak ligt niet alleen aan de wereldcrisis, lage olieprijzen en goudprijzen, enz.

  Regeren Is Vooruit Zien.

  DDB En De Rovers hebben er voor gezorgd dat Suriname sinds hij op 25 februari 1980 d.m.v. een staatsgreep Suriname aan de kan had gezet, enz. het land 3 keer skeer is geweest. M.a.w. DDB heeft geen kaas gegeten van regeren.

  DDB Graatie en bespaar Suriname nog meer ellende. Bouterse en de rovers om hem heen hebben internationaal geen vrienden/landen die hen willen ondersteunen en samen mee willen werken. Ze bezorgen met hun reputatie de republiek Suriname en de Surinamers alleen maar schade en zijn een schande. Hard Maar Waar.

  Alle Kracht En Macht Berust Bij Het Surinaamse Volk En Negers Anders

  NPS, VHP, enz hebben bewezen dat zijn Suriname uit de crisis kunnen halen, ze hebben de juiste mensen, kennis en plan van aanpak, kort, middellang, lang, sommige zaken gelijktijdig uitvoeren, andere zaken in een volgtijd in hun plannen.

  Time4Chan/ge!

  Het beste zou zijn dat er zo snel als het kan een zakenkabinet komt, van de sterkste politieke partijen van Suriname in vertegenwoordig zijn en het volk dan ziet dat deze met de belangen van het volk van Suriname, de Surinamers het het land Suriname (inter)nationaal bezig zijn. De DNA kan gewoon zo blijven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 39. @Paul

  U moet zich eerst verdiepen in de zaak Adjohsi /Pokie voor dat u een uitspraak doet.
  Ik vond het toen ook vreemd dat de terugroep wet niet werkte (toen ten nadele van de opositie) echter ik had iets over het hoofd gezien.

  Pokie en Adjohsi waren gekozen op een lijst van de AC Combinatie. Toen BEP door zich niet als stemvee te gedragen door Bouterse uit de coalitie gezet werd en verraden werd door Brunswijk door niet samen uit samen thuis te hanteren is er juridisch een heel andere situatie ontstaan namelijk.

  Pokie en Adjoshi zijn bij AC gebleven omdat Brunswijk zich de AC combinatie kon toe eigen.
  Pokie en Adjoshi zijn kan men juridisch stellen nooit overgelopen of weg gelopen maar op hun AC stoel blijven zitten toen Bouterse de BEP stoel onder ze wegtrok.

  beste Paul aub wel het geheel overzien.


  Maak melding

 40. How to be a successful African nation: the right to COMMIT SUICIDE.

  My dear dear friends from Suriname, please accept greetings from His Excellence R. Mugabe and of course my own salutations to you.

  This will be my last article, which will conclude a series of 8 articles. Previously I mentioned the 5 basic human rights
  which makes a person happy and which makes a country great. These rights are not just rights, but they are rights which are supported by Divine Law.

  Last I talked to you about the right to be STUPID. It comes down to rejecting the criminal intentions of the world even
  though the world will call you stupid for doing that.

  Today, friends we will look at your right to commit SUICIDE.

  Every religion, society and community rejects suicide. In many countries across the world, self killing is a punishable
  offence. This is because life is considered precious and not something to waste.

  Why then do people make an end to their lives? There are as many reasons for that as there are culprits. Some suffer pain, others have financial problems, some are unlucky in love, lack of energy, confidence and vitality or old age are other reasons.

  So there are many reasons to commit suicide. But the main reason is: life can not offer you anymore that what you expect from it.

  But do you know that there is a different look at suicide? Do you know that rejecting a materialistic life – which is based
  on satisfying your senses only – and allying your soul to the One who created it is also called SUICIDE? Yes friends, this
  is called suicide of the sins, also called the second birth!

  Almost all religions talk about a second coming or
  reincarnation of their Gods. What do they mean by this? Nothing else but a second life for you! A divine life, based on Divine Law. You can only have a second life if you kill your first sinful life: if you commit suicide of your sinful
  life!

  What are the symptoms leading to this Divine Second Birth? Some signs are: a deep discontentment with your present life, the need to start afresh and clean, the pleasures of the senses becoming less appealing, less pleasant and even abhorrent, seeing the uselessness of a complete materialistic life, the urge to do good and keep doing good, the urge to love all, hate none, care for all, discriminate none, judge none, just to be friendly, simple, easy, happy, knowledgeable, charming, patient and have only a minimum of possession, the urge to be content, keep silence, accept all, reject none, see the divinity in all beings, to worship the Creator, to be thankful to the Creator, to forgive, to be quiet, to accept anything which comes your
  way with a smile, to fear none and nothing. These are just a few tokens which will hunt you unless you comply to them.

  So friends, if this happens in your life, thank the Mighty Creator and Compassionate One and start your rebirth in this life. But first you have to kill your old life, your old sinful ways, you have to commit its suicide. This is your Divine
  right, to start a new divine life.

  Friends, this was my last attempt to contribute to your life and nation becoming stronger and healthier. I hope you will
  appreciate it. Many healthy persons transform a whole nation into a strong nation. My wish for you is that your suffering great nation of Suriname can overcome its problems and that the people of Suriname choose the Divine Path.

  On behalf of His Excellence R. Mugabe, I presented you these little insights. I hope you profit to the fullest.

  Yours truly,

  Robert R. Moegaba
  (Secretary Staff Office of His Excellence R. Mugabe)

  vrijdag 3 juni 2016 om 04:08 uur.


  Maak melding

 41. Naailah naait bouterse? In al de landen
  Waar er dictatuur heerst genieten de presidenten alleen dit terwijl het volk
  Pinaart no mpppppppp!
  Oh god wanneer oh god wanneer komt er een
  Einde aan rioolrat bouta?


  Maak melding

 42. Klopt naailah heeft der bul gekocht en
  Ze geeft de advocaten alleen maar schande!
  Baas verzorgt naailah en der moeder dora
  Die gefraudeerd heeft v baas om de verkiezing te winnen!
  Dat weet ee ieder.
  Daarom is hier e koulo bana land!!!!


  Maak melding

 43. De halve rechters van het HvJ hebben bewust recht gesproken in het voordeel van de oppositie. De uitspraak mist elke vorm van rationaliteit. Het hof heeft deze zaak niet onderworpen aan een grondige studie.

  Het is je reinste schending van de burgerrechten, namelijk het passief kiesrecht van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Het is daarom noodzakelijk dat deze gerechtelijke dwaling wordt bestreden en dat men bij een hogere instantie, namelijk een Caricom Hof in beroep gaat.


  Maak melding

 44. De wet werkt dus wel. En vergeet niet, het kan ook in een volgende verkiezing gebruikt worden door de NDP. Het is geen wet uitsluitend voor het front, VHP, NPS of welke partij dan ook, anders dat de NDP het volk probeert te doen geloven. Deze wet is niet partij gebonden.
  Het probleem is dat de rechtstaat door handelingen van de president wankelt. Hij is systematisch bezig een totalitaire staat van Su te maken.
  Volgens mij heeft de man teveel naar de godfather trilogie gekeken. Alleen als het hem uitkomt wil hij met iedereen samen werken en voor de rest gaat hij toch zijn eigen gang….

  Op het moment suprême overlegt hij met niemand en is er ook geen sprake van samenwerken…

  Een president die het parlement niet respecteert, heeft ook geen respect voor zijn volk….De leden van het parlement zijn immers gekozen door het volk…

  Wanneer gaan de Surinamers beseffen dat ze voor eens en voor altijd deze narcist moeten stoppen.


  Maak melding

 45. @Robje-de-Desi-slaaf

  Het Hof van Justitie gaat binnenkort de 8 december-massamoordstrafzaak , ZELF AFHANDELEN en
  EINDVONNIS WIJZEN !!!

  Dus schrijf alvast een stuk, waarin je ALLE RECHTERS
  in Sranang GEK VERKLAART !

  Grappig dat u ALS SLAAF ineens babbelt over mensenrechten !

  Waarschijnljk beginnen de aan u verstrekte medicijnen
  te werken !!!

  PS : LEES VOORAL OOK DE GRONDWET EN ZIE
  HET VERBOD, VOOR ALLEN EN VOOR ALLE INSTANTIES, OM ZICH TE BEMOEIEN MET ZAKEN
  DIE IN BEHANDELING ZIJN BIJ DE RECHTERS !!!
  (ook bij de de volgens u HALVE RECHTERS van
  Sranang ! Jammer det DESI daar geen NDP-IDIOTEN
  heeft kunnen neerzetten!!)

  En SNAP, DAT DE DESI-ANNESTIEWET NIETIG IS, WANT IN STRIJD IS MET DE GRONDWET !!!

  DE HALVE GAREN HEBBEN DE WERELD !!!


  Maak melding

 46. Ik vraag my af wat die @ROBERT MUGABE op deze site doet.
  Interessant doen met zn elle lange statement in t engels.
  Jonge jonge gaat toch fietsen man.


  Maak melding

 47. RobG
  “De halve rechters van het HvJ hebben bewust recht gesproken in het voordeel van de oppositie.”

  Leest u aub het vonnis en dan ziet u een heel zuiver vonnis.

  Het CHS is een uitvoerend orgaan. Zolang een gerechtelijk vonnis bestaat moet het uitgevoerd worden.
  Het CHS heeft geen belang bij het niet uitvoeren.

  Daarom is de eis geformuleerd door Charlatan Juridisch Adviseur Kanhai (Bsc) niet ontvankelijk.

  In dit vonnis is geen enkel inhoudelijk oordeel over de zaak in voor of nadeel van de oppositie gedaan.

  Het vervelende is dat CHS en Simons zich schuldig maken aan obstructie van de rechtspraak.


  Maak melding

 48. @Robje-de Desi-slaaf,

  De Mensenrechten Commissie van de OAS, ook genoemd het Mensenrechtenhof, komt binnenkort met de NIETIG-VERKLARING van de Desi-amnestiewet !

  Daar ziten ook Halve Rechters en Halve Juristen !

  PS : Uw slavenbaas DESI wilde het Constitutioneel Hof
  van Sranang bemannen/bemensen met NIET-JURISTEN,
  LEDEN van de NDP !!!

  Dusssss, meneer de juridisch specialist, slaaf-Robje ,
  stuur namens de CHS een fax/een bode of app naar de overige betrokkenen die nog NIET schijnen te weten dat
  er TWEE parlementariers terug zij geroepen !

  Of moet er In de wet ook nog opgetekend worden,
  dat moet worden nagegaan of de leden van het CHS Surinamer zijn, en of zij elke dag het toilet bezoeken !!

  Tjek ook even of de WETTEN aangeven dat ALLE Presidentskandidaten van ONBESPROKEN GEDRAG moeten zijn !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.