Protestmanifestatie: ‘Artsen zijn ook moe’

73

Honderden protesterende burgers zijn vandaag door de straten van Paramaribo getrokken. Ook artsen in Suriname ondersteunden de protestmanifestatie van de vakbeweging en het bedrijfsleven tegen verhoogde stroom- en watertarieven en de gang naar het IMF. De betoging is geëindigd met de overhandiging van een petitie aan voorzitter Jennifer Geerlings-Simons van De Nationale Assemblee (DNA). De demonstranten vragen in de petitie aan de volksvertegenwoordiging om de regering er toe te bewegen het roer om te gooien en zo beter beleid te voeren. De betogers riepen anti-regeringsleuzen en riepen gelijkluidende boodschappen. Het protest dat ook door de parlementaire oppositie wordt gesteund, werd kreeg deze keer beduidend minder mensen op de been dan bij het vorig protest van dezelfde initiatiefnemers midden mei.

73 REACTIES

 1. Volhouden en doorgaan met deze protest aktie!!
  Wat de brazilianen hebben bereikt kunnen wij ook !!
  Niet opgeven maar doorgaan!
  Weg met bouta,weg met de NDP ,weg met het IMF!!


  Maak melding

 2. @Parbo

  Zie maar het volk is niet blij met je held bouta!
  Mamapiema Parbo,de dagen van je baasje zijn geteld!
  Ga bij hem halen wat je nog halen kan,zo straks is het met jullie van de ndp afgelopen.
  Aan alles komt een einde Ook aan de slechte dingen zoals bouta je baasje en jullie van de ndp!!


  Maak melding

 3. Sang, Surinamers zijn zo druk bezig met werken dat op enkelen na ze geen tijd hebben om te protesteren. Wat een ijverig volk. Een volk die het zo goed heeft, gaat natuurlijk de straat niet op.


  Maak melding

 4. @Parbo
  Wanneeer komen jullie van de ndp de straat op om liefde met je baasje bouta te bewijzen?!
  Gaan jullie de boel terroriseren met de traangas,geweren.pepperspray en ander oorlogsmateriaal die door jullie baasje onlangs gekocht is en bewaard wordt op een geheime plaats?!
  De ndp terroristen!! die zakkazakkas.!!


  Maak melding

 5. @Ray

  Je oproep helpt niet echt. Er waren minder mensen op de been. Je staat een beetje alleen vrees ik. Wel komisch na al je geschreeuw steeds 😀


  Maak melding

 6. Er is vers nieuws: eis van CHS afgewezen. Sapoen en Chitan moeten zich buiten het parlement houden.

  Maak je niet druk parbo@ baasje zegt dat hij met uzi gaat dus. Zijn eigen woorden. Ik heb geen uzi. Heb jij er een?

  En verder @parbo: begrijp je wat lening IMF inhoudt aan een land waar 60% laaggeschoold is en 10-20% hooggeschoold en de rest kind of bejaarde? Wie gaat de duurzame productie opbrengen? Die opa van Walter? Die liegende opa?


  Maak melding

 7. @Paul
  Zie je de mensen daar Ze komen van de werkende klasse .Als 10 van ze op straat komen hebben ze afgesproken dat de rest van ze verder moet werken ,.Die 10 vertegnwoordigen de hele groep.We geven niet om de kwantiteit maar de kwaliteit
  En wanneer komen jou mensen gewoon voor een liefdesmanifestatie van je baasje. Zeg maar wanneer komen de bussen vol met de bosmensen die niks doen ,niks voor de economie betekenen,niks hoeven terug te betalen ,wanneer krijgen ze gratis een busritje naar de stad?Gaat je baasje ook oorlogs material aaan hun distribueren netals een bordje met gratis bb met R.

  Ghehghehgheh……..


  Maak melding

 8. @Parbo!!!!

  Naar mate bouterse terrein verliest wordt jij steeds agressiever. Heeft het met drugs te maken aangezien Damsco en mazda dezelfde agressieve symptomen vertonen?

  Jepie dé Parbo…….


  Maak melding

 9. @ paul.
  de vele oproepen van ray hebben een averechtse uitwerking gehad.
  uit betrouwbare bron , fabeltjeskrant , heb ik vernomen dat de meeste mensen weg zijn gebleven door de vele oproepen van ray , gedaan vanaf de noordzee .
  die roeptoeter ergert en irriteert de meeste mensen .
  veilig vanuit je huiskamer in ned roepen : kom op mensen nu de straat op werkt averechts.
  als straks het traangas en rubberen kogels ingezet gaan worden , zal je ray weer horen : kom op mensen laat je niet bang maken allemaal de straat op nu , trek je niets aan van die kogels , gewoon terug koppen.


  Maak melding

 10. Waar blijven al die oerdomme paarse zombies? In baas zijn paarse reet? In plaats van roven en stelen als hun baas, zouden zij hem ook ter verantwoording moeten roepen, maar slechts weinige oerdomme paarse zombies is het gegeven om uit die verslaafde paarse verdoving af te komen. We houdt heel feel van baas, al is hij de onschuldigste moordenaar, leugenaar en wat fo paarse ka dan ook, soso lobi eng, want a paarse schijt en pis, vol roof, corruptie, leugen en bedrog, foe baas en boevenbende. A fout na neks, want neks no fout, alles wat baas doet is paars lekker cut, al ete en drinke we zijn paarse schijterij vol verdere verarming en kommer en kwel. Stree de foe stree, na didibri baas na oenoe lijder. Oeng ka dang.


  Maak melding

 11. @B. Saram

  Of de meeste mensen snappen ergens wel dat hervormingen nodig zijn. Surinamers zijn niet achterlijk namelijk.

  @Ray

  Ik ben bang dat je weinig indruk maakt. De mensen om wie het gaat vinden je een held achter je PC aan de Noordzee. Dat je jezelf met je oproepen onsterfelijk belachelijk maakt is treurig.


  Maak melding

 12. @buck fouta en Paul
  Arme ndpers,jullie hadden verwacht dat niemand de straat zo opgaan ,nietwaar nazoveel bedreigingen van je baasje , een lading aan traangas ,geweren ,,pepperspray,,en een paar losse floders op het huis van baijnath gangaram panday
  Het volk van Suriname is gewend om als ondrukte volk gekend te worden.Daarom mij felicitatie aan de groeperingen die aan deze protestmanifestatie hebben meegedaan.Zij tonen lef!!


  Maak melding

 13. Offtopic

  Dus zover is Gario en zijn achterban gezakt. Het antwoord is geweld.

  ===============================

  Actiegroepen tegen Zwarte Piet willen opnieuw de landelijke intocht van Sinterklaas verstoren. Die wordt dit jaar gehouden in Maassluis. ,,We hebben heel lang vreedzaam gedemonstreerd, maar er verandert weinig tot niets”, zegt een actievoerder op NPO Radio 1.

  In het radioprogramma ‘Nieuws en Co’ zei Mitchell Esajas van actiegroep ‘Stop Blackface’ dat de demonstranten de acties en interventies gaan aanpassen. Volgens Esajas raakt bij veel mensen het geduld op. ,,Dat ga je wellicht terugzien bij de intocht van dit jaar.”Vorig jaar werd in Meppel en Gouda vreedzaam gedemonstreerd. Die acties hebben volgens Esajas te weinig effect gehad. Hij zegt dat er toenadering is gezocht, maar dat ook dat niet hielp. Bij intochten liepen nog steeds Zwarte Pieten. RacismeEen andere actiegroep zei in hetzelfde radioprogramma dat Nederland moet kiezen tusen Sinterklaas als kinderfeest of feest voor niemand. Jerry Afriyie van ‘Nederland wordt beter’ noemt Zwarte Piet een voorbeeld van institutioneel racisme. ,,De gedachte is dat witte mensen beter zijn dan zwarte mensen.”   


  Maak melding

 14. Gefeliciteerd Somo!Het recht heeft gezegevierd!!
  RIP sapoen en chitan(politiek gesproken),
  Daar bij de LOSERS ,de,ndp,zullen jullie met open armen ontvangen worden. Paul en Parbo gaan de rode loper voor jullie uitrollenYoepie de ndp heeft nog 2 losers erbij!


  Maak melding

 15. @Koos

  Dezwarten zijn tot alles in staat. Het is de meest vernielzuchtige groep op aarde.En als ze zeggendat ze geen geduld meer hebben…dan ho maar……..
  Esajas moet de gevangenis in voor het bedreigen!!


  Maak melding

 16. Wat mij betreft samen met die megalomane president van Suriname.
  Als de Ziekenhuizen en het personeel niet uitbetaald worden dan is het wachten op de eerste doden.


  Maak melding

 17. De president zou ca 150 tot 250 Cubaanse artsen en specialisten in allerhande disciplines, heimelijk moeten opleiden in het Nederlands en Sranang tongo.

  Hierna zou hij deze mensen moeten loslaten in Su om de arme en (medisch)hulpbehoevende mensen te helpen en te consulteren.

  En hierna kunnen de Suri artsen zeggen van we zijn moe, want dan mogen ze lekker naar huis om uit te rusten en nooit meer terug te komen.

  Deze geldwolven zouden de Suri’s aan de grootste Kankantrie of Mamabong moeten ophangen.
  De Surinamers zijn ook moe van de graai en inhaligheid van de Suri artsen dus verdienen velen van hen ook een Boheemse BBQ.

  Wat een patjakkers zijn deze artsen (met hun niet internationaal erkende AdeK bul) toch !
  Eigenlijk zijn het natuurgenezers of kwakzalvers !

  En nog deng mang wan meki bari !


  Maak melding

 18. Alweer die versleten @Ray met haar reactie.
  *Dezwarten zijn tot alles in staat. Het is de meest vernielzuchtige groep op aarde.

  Nogmaals: Je bent een (gluiperd) van het zuiverste water.

  Je buurtbewoners weten, dat je flink wordt aangepakt door een voormalige Tamiltijger uit Sri-Lanka.
  En hij is behoorlijk (ZWART) van kleur.

  Deze werd na vele procedures in het bezit gesteld van een verblijfsvergunning.
  En hij komt nog steeds regelmatig langs bij onze vrouwtje RAY.
  En hij wordt ook nooit MOE bij vrouwtje Ray.

  Want hij is nog steeds een echte & pittige Tamiltijger uit Sri-Lanka met een mooie (ZWARTE) huidskleur.
  Hij doet mij ook een beetje denken aan Mahinder Jogi.


  Maak melding

 19. Jammer dat mensen zo reageren op zo dit fantastische forum, duidelijk laag geletterden . Ik kan wedden dat de meesten niet eens een spijker ooit hebben getimmerd in hun leven en dan blazen zo hoog van de toren. Met jullie gaat Suriname geen millimeter vooruit , integendeel


  Maak melding

 20. Je vergeet dat ze ook recht hebben op Bloedworst, Fladder en Bere, Ben vaak geweest toen ik nog trek in had, maar werd gek van het gebler om mij heen.ik wens ze nu heel veel succes.


  Maak melding

 21. @B. Saram,

  बी. Saram, मैं बेगाँड़ के लोटा हूँ ।
  B. Saram, mein begaaND ke loTa hoon.

  मैं दिनरात आण्ट सण्ट बक्ता हूँ ।
  mein din raat aNT saNT bakta hoon.


  Maak melding

 22. Ray, je reageert zo wanhopig.Je geeft je ook uit voor een ex NDP-er terwijl je altijd op een van de oppositie partijen heb gestemd. Je oproep aan de mensen om massaal te gaan protesteren heeft geen effect gehad. De regering gaat helemaal niet naar huis. Zij bezitten een meerderheid in het parlement en die meerderheid raken ze niet kwijt. Je moet het geduld opbrengen en vier jaren wachten tot er nieuwe verkiezingen worden gehouden. Bij die nieuwe verkiezingen zal de NDP ook als overwinnaar uit de bus komen.Laat deze informatie geen verassing voor je zijn.


  Maak melding

 23. @Damsco,

  Once you go black, you never turn back.

  Dat is een mooie refrijn voor een liedje van Michael Jackson. Alleen zou hij dan liegen.


  Maak melding

 24. @Koos
  Wat mij betreft samen met die megalomane president van Suriname.
  Als de Ziekenhuizen en het personeel niet uitbetaald worden dan is het wachten op de eerste doden
  —————————————————————————–
  Weer zo`n achterlijke uitlating van een omhoog gespoten diareestraal !


  Maak melding

 25. Bolwerk Bouterse staat op instorten. Graag doorpakken 8 dec proces

  ===============================

  Het Hof van Justitie heeft de vordering van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) afgewezen om het vonnis op te schorten over de terugroeping van Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan. Het Hof bevestigt hiermee dat het vonnis van de kantonrechter dat de twee Assembleeleden teruggeroepen zijn. Irvin Kanhai had namens het CHS gevraagd om het vonnis op te schorten totdat in bodemprocedure is beslist. Hij gaf aan dat het vonnis van de kantonrechter niet uitvoerbaar is. Aan het CHS werd opgedragen om te voorzien in de vacature die ontstaan is door het terugroepen van Sapoen en Chitan. Het CHS heeft het proces-verbaal betekend aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. De raadkamer van het Hof heeft maandag alle partijen gehoord. Behalve Kanhai en Gerold Sewcharan mochten ook de direct betrokkenen het woord voeren. Pertjajah Luhur, NPS, VHP en de kandidaten Barkat Mohabali (VHP) en Prim Sardjoe (NPS) deden ook hun zegje. Het Hof van Justitie heeft vandaag de voorziening die Kanhai namens het CHS heeft gevraagd, afgewezen.


  Maak melding

 26. Als die artsen en verpleegkundigen die Bouterse bijstaan ook gaan protesteren dan zal hij het misschien ook voelen. Nee, hij wordt op tijd gedialyseerd en een ander gaat dood.

  @Koos, die actie groep zwarte piet snijden juist in hun vingers als zij zo agressief tekeer gaan.

  Het zwarte piet beeld wordt geheel afgeschaft in Nederland, en hoe zit het dan in andere landen waar het nog steeds gevierd wordt????


  Maak melding

 27. @ Milton, Paul, Parbo, Damsco, Mazda …. na de {machts} verkiezingsovername, gaan we een speciaal tehuis {inrichting} voor jullie bouwen. Milton je diepste wens wordt dan werkelijkheid: we halen 150 – 250 Cubaanse artsen en specialisten van verschillende diciplines om aan jullie genezing te werken. Lukt dat niet, dan moeten we jullie tegen wil en dank afmaken. Daarvoor is Desi Delano Bouterse de meest geschikte persoon, hij zal het met alle liefde doen; jong geleerd oud gedaan!


  Maak melding

 28. Beste Ira alleen een constructief gesprek gaat dit probleem kunnen oplossen. Primitieve oplossing gaan geen soelaas bieden. Door deze malloten krijgen wij weer een etiket op onze hoofd geplakt. Hier was ik al bang voor.

  Dhr Spong heeft het bij rtl late night goed verwoord. Wij Surinamers moeten zoveel mogelijk bestuursfuncties gaan bekleden alleen dan dwing je respect af.


  Maak melding

 29. Als ik een protesterende arts was in Suriname zou ik mijn ontslag indienen en een baan zoeken in het buitenland. Ook artsen zullen offers moeten brengen en dat zit niet lekker bij deze inhaligen. De artsen die meedoen aan de acties zijn de grootverdieners die geen behoefte hebben aan lastpakken, dus aan patiënten met een rugzak aan problemen en een on- en minvermogenkaart. Deze artsen willen alleen in dollars en euro’s uitbetaald worden.


  Maak melding

 30. RobG,

  Wil jij dan in Srd’s betaald worden?
  Niemand vindt het fijn om ook maar 1$ erop achteruit te gaan, laat staan 20% van z’n salaris.


  Maak melding

 31. De voorzitter was bang uit haar hol te komen om de petitie in ontvangst te nemen.Ze dacht dat de artsen met operatie gereedschap aanwezig waren.Ze vreesde met haar slechte geweten dat ze nu al gelyncht zou worden.Maar de Sherif stond borg voor haar veiligheid.Al hoewel vol twijfel is ze uiteindelijk uit haar hol gekropen om de petitie in ontvangst te nemen.
  Ze mag alvast een land kiezen waren ze met verbanning kan kan gaan.Dit volk begint steeds meer te morren en dat ziet niet goed uit voor de NDP.


  Maak melding

 32. Milton, briljant idee om 250 Cubaanse artsen Nederlands en Sranan te leren, zodat ze de Surinaamse artsen kunnen vervangen. Als ,je Bouterse dit idee voorlegt, weet ik zeker dat het eerste wat hij je zal vragen is, ‘ Milton mi boi, pe a moni dé om deze cursussen te bekostigen? Jammer dat wij niet meer genieën hebben zoals jij, Suriname had in dat geval Dubai al lang achter zich gelaten.


  Maak melding

 33. @paul en @parbo

  Waarom zoveel angst voor @ray? Ze doet toch hetzelfde als jullie? Al dan niet ergens aan de Noordzee berichten uitsturen. Die uit haar hart komen. Dat doen jullie toch ook? Of hebben jullie een script?

  Ik vind jullie verontwaardigdheid wel vermakelijk. Wat mij betreft: ga zo door. Het is alleen minder prettig dat jullie steeds je billen laten zien. Maar nogmaals van mij mag het. Dat heet leedvermaak. Ik denk dat jullie dat ook kennen en vaak genoeg voelen dus. Dus doen wij dezelfde dingen. Doei.


  Maak melding

 34. @buck fouta : nou niet doen alsof je werkelijk gelooft dat de oude garde erger is dan de nieuwe ouden, waaronder die opa van Walter, je weet wel, die stelende en liegende danseur van “ai lollo lik wan goejaba”. Alias P. do Fiel.wat ik probeer duidelijk te maken is dit: je kunt er nooit op vertrouwen dat mensen altijd het goede zullen doen. Mensen zulken de fout in gaan. Daar wordt op gerekend en worden er wetten gemaakt om toch alles te kunnen corrigeren.

  Deze nieuwe rovers hebben geen correctiemodellen. Geen straf voor corruptie. Geen straf voor onbehoorlijk bestuur. Etc. Iedereen die lief is voor de president kan adviseur worden met de daarbij behorende emolumenten. Dat deden de vorige rovers niet. Dat is het verschil.
  Daarom kan ik ook best wel inkomen in wat @ray zegt. Iemand moet de wet willen ophouden. Wij willen niet het Somalische of sudanse regiem nabootsen

  En verder: wat als Bouta weggaat? (Vaak gezegd door personen, wat krijgen wij dan (de lat is niet zo hoog gelegd, he)).
  Wel meneer Bouta en Bouta aanhangers, de wereld is bereid je binnen 1 dag te vergeten terwijl die doordraait. Ik zal wel blij zijn. Maar het leven zal doorgaan en rechtgeaarde Surinamers zullen opstaan, die uit het Surinaamse volkslied, en die zullen recht en waarheid ophouden. Wees niet bang voor het vertrek van Bouta. Bouta is de enige die zijn demons onder ogen zal moeten komen.


  Maak melding

 35. Cuba en USA zijn nu “maatjes”. De dollarsroom is toegenomen, toerisme is nu ander, lees beter, kortom Cuba is een nieuwe fase ingegaan ook de samenwerking met EU is veranderd.

  Denkt Milton dat er nog artsen op Cuba rondlopen die in Suriname willen werken?? Terwijl ze straks ook in een Armani pak (zoals de Castro’s)kunnen rondlopen en het voorbeeld van de Castro’s nu ook voor hun binnen handbereik is??

  Cuba biedt altijd hulp aan landen die moeilijke tijden doormaken.
  Maar landen als Venezuela en Suriname zijn volgens mij al lang van de lijst geschrapt.


  Maak melding

 36. Sabidiri, het heeft allemaal te maken met de manier hoe mensen in het leven staan. Ook met schaarse middelen kan men een mens toch een zinvol leven leiden.Onder de moeilijkste omstandigheden zou ik geen doemdenker zijn maar ik zou juist kansen en mogelijkheden gaan ontdekken.Er zijn mensen in Suriname die onder de moeilijkste omstandigheden creatief worden en ongeschonden een goed leven weten te leiden. Het negatieve in de mens gaat zich manifesteren als hebzucht om de hoek komt kijken. Hebzucht naar macht, hebzucht naar geld en hebzucht vele andere vormen van materieel bezit.


  Maak melding

 37. Weg met 1dictator of de dood TOEGEWENST dat met 1 onbeperkte macht regeert en alleen rechtgeaarde mensen voor de gek houdt! Laat ie bij zijn eigen thuis dat gaan doen alleenheerser,zo werkt t niet.Ik bn niet moe want de meeste asten zijn al besmet!Ik kom tot de conclusie dat de plannen niet correct zijn. MOORDENAAR.


  Maak melding

 38. Beste RobG,

  Je proza over hoe men met schaarse middelen een zinvol leven kan opbouwen raakt kant nog wal. Of denk je nu werkelijk dat de partijtop van de NDP een dagje geen vlees eet. Als er iemand is naar hebzucht naar macht, geld en materieel bezit heeft dan zijn het de NDP-ers wel. Jij weet ook dat Desi Bouters en Ramon Abrahams schat hemeltje rijk zijn. Dan heb ik het niet eens over Boerenveen, Herrenberg, Alibux en al die andere revo helden. NDP-ers bekleden ook veel bestuursfuncties in Suriname en verrijken zichzelf met exorbitante bedragen.

  De Surinaamse dollar is gedevalueerd tot factor 6,5. Dan kan je creatief zijn wat je wilt maar de eindjes aan elkaar knopen gaat niet meer lukken. De bevolking is straks overgeleverd aan Oxam Novib en Artsen zonder Grenzen.

  RobG wil je nog aan herinneren dat Bouterse bij zijn aantreden andere dingen had beloof aan de bevolking namelijk welvaart. Venetiaan had een goed gevulde portemonnee achtergelaten en Bouterse hoefde alleen zijn lijn door te zetten.


  Maak melding

 39. @Dre,
  Weet je dat nog niet.
  Het zijn de gevaarlijkste soort Riool Ratten.
  Deze Riool Ratten zijn niet te vertrouwen.
  En soort zoekt soort Dre wij weten dat je een familie lid bent van de Riool Rat.
  Stel geen domme vragen maar denk eerst goed na al komt nadenken niet in jouw profiel voor.


  Maak melding

 40. De eisen van de vakbeweging zijn te laat, de steun van het volk is te weinig, er is te veel verdeeldheid en eigenbelang in het spel maar belangrijker is dat de overeenkomsten zijn reeds getekend!!

  Eenzijdig opzeggen is geen optie dus de druk van de vakbeweging zal niet tot terugdraaien van niets leiden.

  Wel kunnen ze de regring op de knie krijgen inzake transparantie en een beter beleid voor de mensen die echt niets hebben en echt niet in staat zijn (handicap of ziekte) te werken.


  Maak melding

 41. Beste RobG

  Koos haalt mij de woorden uit de mond. U heeft makkelijk praten van boven uit MASLOF dobberend in een sloep op het IJ.

  Hoe moet men een zinvol bestaan op bouwen als alles weg geroofd of verkwist is door de top van het land.

  Laat ik een voorbeeld aanhalen over de fraude gevoeligheid van het Crisis- en Herstelplan.

  De binnenlandse schulden bij het bureau van Staatsschuld geeft in 2015 aan dat er voor de aanneemsom van het Wanica ziekenhuis ter hoogte van de aanneemsom bij de bouwer (een Sardjoe onderneming) drie leningen zijn afgesloten die rente doen en waarvan de aflossing al loopt en een maturisatie van 2 jaar. Totaal ongeveer SRD 9.200.000. Ofwel de aanneemsom is reeds eind 2015 volledig voldaan terwijl het gebouw op zijn vroegst eind 2016 opgeleverd gaat worden.
  Wie doet er nu zoiets.

  Nu worden in het Crisis en Herstel plan enorme budgetten op genomen voor 2016 voor een veel groter complex dan gepland op een veel hoger kostenniveau.

  Zie naar de bouw ervaring van het ziekenhuis in Albina. !00% gefinancierd door Frankrijk en nu na 5 jaar is het nog steeds niet af.

  Het ontbreekt integraal aan zuivere uitvoeringscapaciteit.

  Dat gebrek is niet met een economisch model op te lossen van boven uit MASLOF op een bootje op het IJ.

  Het bureau voor staatsschuld onthult buitenlandse leningen voor de AdeKUS voor infrastructuur uit Israel en voor gebouwen uit Italie.
  De infrastructuur ligt er on afgerond bij en de bouwwerkzaamheden idem dito.
  Voor de Italiaanse lening heeft men een verzekeringspremie moeten betalen van $ of euro 2,9 miljoen op een lening van 23,2 miljoen. daarnaast moeten er allerlei fee’s betaald worden. Ofwel Suriname betaald terwijl het werk niet gereed is en beschikbaar is.

  Dit soort gedrag komt niet voor in de grote abstracte modellen omdat ze tot de projectkosten behoren en geboekt zijn. Ik zie ze bij elk project op poppen. Ik zie ze ook vrij snel omdat ik voor aannemers in het Midden Oosten (oa. Dubai/ Oman/ Bahrain/ SA) maar ook in Libye, Nigeria en Indonesie dingen gedaan heb.

  Deze regering zet open en bloot de deur weer open voor FRAUDE.


  Maak melding

 42. @Koos
  Gario en zwarte piet interesseren mij niet.

  ik hoef het feest niet mee te vieren, niemand legt een strop om mijn nek om mee te vieren.

  obia a no foe mie, mi no e spietie na ing tapoe.

  enough with the zwarte piet.

  and get a life, everyone. net zoals niemand je kan dwingen te doen wat zij willen, kun jij niemand dwingen te doen wat jij wilt.


  Maak melding

 43. @Dre

  Hahahahaaaaaaaa……. ik vraag het me ook af…waarom zijn een paar ndpers hier bang voor mij?!
  Komt het door verdriet of haat ?!!


  Maak melding

 44. De mens zal niet alleen uit brood leven. Dat betekend dat je niet alleen je mond, ogen en oren moet gebruiken maar je moet ook je verstand activeren en creatief worden. Artsen weten dat heel goed, denk ik.


  Maak melding

 45. Jullie je zin ndpers,lees maar en trek je conclusive wie nu de PLESJIDENT is van Suriname en wie loopjongen!!

  Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) zal ook zijn inbreng hebben in diverse wetsontwerpen die de regering in de komende periode zal indienen bij De Nationale Assemblee (DNA). Dit staat in de intentieverklaring die president Desi Bouterse heeft getekend met deze multilaterale instelling, zo meldt Starnieuws vanochtend, vrijdag 3 juni 2016.

  Het IMF is pkesjident van Suriname en jullie baasje is gewoon loopjongen!!!


  Maak melding

 46. De leraren en artsen zijn ook al moe. Ik denk dat de rechters in Suriname ook moe worden; eerst wordt de herziene amnestiewet aangenomen, vervolgens wordt het 8 december strafproces stopgezet, de rechterlijke macht heeft intussen ook al een paar keer, zonder succes, geprobeerd het proces weer op te starten. En nu wordt de rechterlijk uitspraak, dat Sapoen en Chitan teruggeroepen zijn, stelselmatig genegeerd. Al waren de Surinaamse rechters stuk voor stuk allemaal Super Man of Super Woman, dan nog moeten ze al aardig moe zijn geworden van dit gedoe. Als Sapoen en Chitan nu nog steeds niet vertrekken, moeten de rechters het werk neerleggen en niet toestaan dat onder leiding van Bouterse er naast de Assemblee een tweede poppenkast ontstaat in Suriname.


  Maak melding

 47. Ndper’ s zijn als wc wormen. Ze blijven liever thuis op de wc, dan hun soso lobi baas om verantwoording te vragen. Ze leven graag in de paarse corrupte misdadige, verarmde, wetteloze schijterige, pisserige maatschappij van baas, de verworden, verarmde misdaadstaat..Suribabwe. Maar een wc worm heeft tenminste iets voor, op het gros der oerdomme paarse zombies…..ondanks het beestje geen rede heeft, is het niet paars bezeten, zoals die oerdomme paarse zombies met paars bekrompen hersens. Hahahahahahahahahahaha


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.