[FOTO’S] – Protesterende Surinamers willen actie regering

33

PARAMARIBO, 2 jun – Honderden protesterende burgers zijn door de straten van Paramaribo getrokken. De opkomst was weliswaar minder dan de laatste keer. Bij het parlement is korte tijd gedemonstreerd. Ook is een petitie aangeboden.

Parlementsvoorzitter Jennifer Simons wilde aanvankelijk slechts tien mensen ontvangen op haar kantoor. De demonstranten werden boos en luidruchtiger. Na enig aandringen kwam Simons naar buiten. In de petitie wordt gevraagd om maatregelen. Onder meer werden de hoge winkelprijzen genoemd en het ontslag van honderden werknemers. Arbeiders zijn ‘dringend aan een loonaanpassing’ toe.

Ook vinden de demonstranten dat de receptuur van IMF onaanvaardbaar is. Gevraagd wordt dat het parlement de regering ‘tot de orde roept.’ “De situatie is hard, dat kan niemand ontkennen. We willen het land zo vlug mogelijk uit deze situatie halen”, zei Simons. De massa is ook toegesproken door vakbondsleiders. Ondernemer Shyam Binda wees op de gevaren van ‘falend beleid’. Suriname dreigt nog meer weg te zakken.
protest3

protest1

protest2

protest4

33 REACTIES

 1. Zouden de Surinamers bang zijn geworden van het bericht over aanschaf van rubberen kogels, traangas en pepperspray?
  Ja, alles wordt duur. Het schijnt dat demonstreren bijzonder duur is geworden en alleen voor de elite is weggelegd.


  Maak melding

 2. Protesterende Surinamers willen loonsverhoging en ontslagbescherming? Zorg dan dat je minister of staatsadviseur wordt. Dan zit je gebeiteld.


  Maak melding

 3. Boutje geeft onder geen beding zijn positie prijs, geloof me.
  Hij moet aan de macht blijven om uit het gevang te blijven en dat is zijn grootste kopzorg. Het volk boeit hem verder echt niet, maar dat weten jullie a.


  Maak melding

 4. Mevrouw Simons heeft ook gezegd:
  ” dat het geld dat beschikbaar komt door de overeenkomst met het IMF het volk ten goede moet komen. Zij is ervan overtuigd dat het land eruit komt, want soortgelijke situaties zijn eerder ook meegemaakt.”
  In het verleden behaalde successen resultaten zijn geen garantie voor de toekomst.”


  Maak melding

 5. Moedige mensen die protesteren Ze laten zich niet afschrikken door bouta en zijn bedreigingen.
  Mensen volhouden en doorgaan het is echt niet zo dat bouta naar jullie gaat luisteren,nee we moeten doorgaan totdat de bange rechters wat moed verzamelen en bouta bevelen zijn mars te begeven naar Boxel waar hij moet terechtstaan voor moord!!
  Weg mt bouta..weg met bouta……


  Maak melding

 6. jammer maar deze acties komen gewoon te laat het imf is al in het land bouterse doet wat hij wil het is gewoon echt te laat hij heeft het weer slim gespeelt het heft geen zin meer


  Maak melding

 7. Correctie heks Simons,

  Je bedoeld’.soort gelijke toestanden zijn eerder meegemaakt dankzij bout en heden wordt het alsmaar slechter dankzij bouta en het IMF’.

  Back to the 80s waar het allemaal begonnen was,25 feb 1980,wat een vervloekte dag in de geschiedenis van Suriname om maar niet te sreken over de rest van de tragische geschiedenis olv bouta!


  Maak melding

 8. @Morena
  Het ligt aan de surinamers of ze nog opgescheept willen zitten met bouta of juist verlost willen worden van hem.Het IMF en bouta kunnen alsnog verjaagd worden maar het volk geeft het te snel op!! Het ontbreekt bij hun aan zelf geloof en uithoudingsvermogen.
  Vloekend,,scheldend gaan ze de verhogingen betalen en dan gaat bouta zeggen het volk houdt van mij!!


  Maak melding

 9. @morena,

  Van wat ik begrepen heb van anderen, betaalt het IMF per X maanden. Dus na elke X maanden is het contract met het IMF te verbreken.


  Maak melding

 10. Alle protesterende Surinamers kunnen roepen wat ze willen of ze nu met zijn honderden of tienduizenden zijn, het IMF rules the country op dit moment.
  De regering Bouta II kan geen kant op en heeft zich gecommitteerd aan de eisen van het IMF.
  Er breken een paar heel zware jaren aan en de Surinamers moeten daar maar aan wennen.
  Het was slikken of stikken en het is het eerste geworden.
  De volgende generatie zal het wanbeleid van deze regering moeten zien op te lossen.
  Er is zoveel geld geleend de afgelopen jaren – schulden van leningen moeten worden afbetaald met nieuwe leningen – dat de jongeren van nu daarmee nog jaren geconfronteerd zullen worden.
  Dan ligt Bouta al heel lang onder de zoden of is zijn as ergens uitgestrooid.


  Maak melding

 11. De schoten gelost thuis bij Bainath is gericht om demonstranten te intimideren. Dat dit de demonstranten ook zal gebeuren. Mensen in dienst van de overheid waaronder leerkrachten worden gedreigd met ontslag. Daarom zijn ze bang. Ieder wil zijn of haar baan behouden. De killer heeft opdracht gegeven ze te ontslaan, terwijl staking een recht is. Hoe lang gaat de gewapende macht de killer trouw blijven? De gewapende macht lijdt ook onder de crises op enkele na


  Maak melding

 12. @Snel,

  Zoals Astavakra zei tegen Raja Janak: omwenteling vindt plaats in een fractie van een seconde, wanneer de tijd rijp is. Het rijp maken van de tijd duurt echter enige tijd.


  Maak melding

 13. ik vind vooral de andere partijen erg zwak in het geen wat ze doen het is gewoon te slap en te laat hoor en ik geloof nooit dat in deze tijd de gewapende macht in opdracht van bouterse zal schiet op het volk we leven in 2016 niet meer in de Jaren 80


  Maak melding

 14. Vreselijke sociale wantoestanden liggen op de loer. Door een man, een moordenaar, drugshandelaar, bankrover, geweldenaar wordt het land en volk met behulp van zijn rovende corrupte marionetten regering en paarse boevenbende, de paars misdadige verdoemenis in gestuurd. Wanneer ontwaken die paarse zombies uit hun paarse verslaafde verdoving…neks no fout, wiens we ka, baas na echte lijder in a paarse ka, soso lobi. Wat een lafharig oerdom paars volk, die paarse oerdomme stommelingen.


  Maak melding

 15. @Morena
  Och , bouta die is tot alles in staat.
  Hij kan alsnog een paar kapot schieten,de grondwet wijzigen en dan heb je bouta amnestie 2016!


  Maak melding

 16. Ray joe mapiema aan lagerwal geraakte zwerfhond. Inspecteer eerst je eigen bevuilde nest voor dat je mensen valselijk gaat beschuldigen.


  Maak melding

 17. @Parbo
  Arme Parbo,kijk wat bouta met jou heft gedaan ,het heft je tot een monster gemaakt!!
  Je mag schelden ,razen en tieren maar je baasje is schuldig dat zeg ik al 36 jaren lang en ik ga zo door totdat hij gevangen wordt gezet.Jij beest wanneer ga je snappen dat amnestie alleen voor moordenaars is!?


  Maak melding

 18. beste Ray,

  Is deze Paaaaarse beest soms loops, heeft hij een beurt nodig baja neem mij ook mee hoor want Parbo wil ik keihard pakken en het liefst in zijn kont dan zijn smoel.


  Maak melding

 19. Aan alle ex-NDP-ers,

  Laten wij onze paarse petten, shirts en overige paarse troep gezamenlijk op 1 grote hoop gooien … Weg met dat rommel van paars .. NDP weg ermee !!!


  Maak melding

 20. Er zijn sterke vermoedens dat de schoten gelost zijn door elementen uit het kamp van de oppositie. Bepaalde gefrustreerde elementen uit dat kamp proberen een chaos te creëren om de regering ten val te brengen.

  Cochise, de regering moet stringente maatregelen treffen om de economie weer gezond te krijgen. Het tekort aan valuta’s is maar een klein deel van het grote probleem. Ruim 60% van het overheidsbudget wordt uitgegeven aan subsidies. De rest van het overheidsgeld wordt uitgegeven aan de lonen van ambtenaren, onderhoud van de infrastructuur, enz. De overheid komt hierdoor niet toe aan reserveringen van gelden voor b.v. een reserve buffer en investeringen .


  Maak melding

 21. @ Bulldog Parbo … blaffende honden bijten niet. Je probeert weer rechtgeaarde surinamers te intimideren. Je had graag Ray willen zijn hè? You are and you will stay the son of a dirty bitch.

  @ RobG… afgestudeerde van de Spinazie Universiteit ” er zijn sterke vermoedens dat de schoten gelost zijn door elementen uit het kamp van de oppositie “. Volgens mij heeft het Zika virus je reptielen verstand { hersens heb je niet } aangetast. Kom met harde feiten…… klootzak … dat kun je niet!!!


  Maak melding

 22. Forummers, Odi odi.

  Na het indienen van de petitie aan de voorzitter, kwam deze met een verklaring.

  Simons: parlement zal IMF-eisen grondig onderzoeken.
  Dus vooraf werd het niet ‘grondig’ onderzocht.

  Lees ook diverse onderwerpen over IMF in onze eigen regio.
  Dan heb ik het toevallig over een ander Caricom-land Jamaica.

  .IMF economists question faith in neoliberal doctrine
  Tuesday, May 31, 2016
  WASHINGTON, United States (AFP) — Leftists have long made a sport of blasting neoliberalism,
  the market-guided economic doctrine championed by the International Monetary Fund, as boosting poverty and inequality. Now that view is coming from i… more

  Financial sector needs to pull up its socks — IMF
  Wednesday, June 01, 2016
  The International Monetary Fund (IMF) has expressed disappointment with the legal and operational infrastructure
  for financial stability in Jamaica, calling on the authorities to pull their act together in implementing plans to more tightly super…more

  Do away with transfer tax and stamp duty — Realtors
  Wednesday, June 01, 2016
  President of the Realtors Association of Jamaica (RAJ), Edwin Wint, recommends that the new Government should do away with transfer tax and stamp duty in a bid to spur economic growth.
  In fact, the RAJ is now planning to lobby the new Government …more

  Banks could do much more!
  Thursday, June 02, 2016
  Dear Editor There was a very interesting news article in the Jamaica Observer which should’ve received more prominence and discussion, ‘IMF points fingers at banks for lack of growth’.
  The article said the IMF believes local lende …more

  Veel lees plezier.


  Maak melding

 23. De regering kan niets verzinnen waardoor het leven wat makkelijker kon worden voor het volk.De makkelijkste weg was om naar de IMF te stappen.Natuurlijk op advies van Boefie.
  Dan rest de enige dat de regering als actie kan ondernemen zijn de prijzen te verhogen.Elke andere actie levert een straf van de IMF op.Een soort Spaanse bok.


  Maak melding

 24. @Sabatoe Franse,
  Geef je nu eerlijk toe dat Parbo jouw Moeder gepakt heeft.
  En dat je broertje een product van Parbo is.
  Waarom ben je boos op Parbo je stiefvader.
  Als parbo de relatie beëindigd heeft met je moeder dan komt dat omdat ze vreemd ging.
  Straks vraag je om harde bewijzen.
  Vraag het Parbo maar die zal het je persoonlijk uitleggen.


  Maak melding

 25. @Mul,

  Je reageert nogal hysterisch, maar dat zijn we van jou gewend. Dat heb je eenmaal met mensen die hun verlies niet kunnen verwerken. Daarnaast lijd je aan aan wanen of pseudologia fantastica. In het kort uitgedrukt ben je een pathologische leugenaar die uit gewoonte, chronisch en dwangmatig leugens vertelt om de regering van Suriname, de NDP en haar aanhang te beschadigen met als doel de aanhang van het Front te vergroten. Er zijn nog meer van dit soort figuren voor het Front actief op waterkant. Jij en je soortgenoten fantaseren van alles en nog wat. Jullie zijn de grip op de realiteit kwijt. Mul, ga toch lekker pannenkoeken bakken of een jointje roken.


  Maak melding

 26. Inheemsen vereinig u, en claim het land van de voorvaders van jullie en het behoud van het Regenwoud,de longen van de Aarde voor de komende generaties .


  Maak melding

 27. @ RobG …” Mul, je reageert nogal hysterisch, maar dat zijn we van jou gewend. Dat heb je eenmaal met mensen die hun verlies niet kunnen verwerken. Daarnaast lijd je aan aan wanen of pseudologia fantastica. In het kort uitgedrukt ben je een pathologische leugenaar die uit gewoonte, chronisch en dwangmatig leugens vertelt om de regering van Suriname, de NDP en haar aanhang te beschadigen met als doel de aanhang van het Front te vergroten. Er zijn nog meer van dit soort figuren voor het Front actief op waterkant. Jij en je soortgenoten fantaseren van alles en nog wat.”
  @ RobG, kom met feiten …. klootzak … dat kun je niet. Het Zika virus heeft je reptielen verstand { hersens heb je in geen geval } aangetast. Kerel, laat je medisch goed behandelen, je vormt een gevaar voor de gemeenschap.

  @ RobG … econoom v.d. Spinazie Universiteit … als je genezen verklaard bent, zal ik heerlijke suinaamse pannenkoeken { met rozijnen } voor je bakken en samen kunnen we ook nog een joint roken.


  Maak melding

 28. @ RobG …. econoom Spinazie Universiteit …. Bouterse is een moordenaar, een schurk pur sang, een leugenaar, een charlatan; dat is de realiteit.

  @ RobG …. econoom v.d. S[pinazie Universiteit …. de NDP herbergt voornamelijk Abanies, Dieven, Bandieten, Drugdealers, Kippen…..s, jongens met zeer lange vingers.
  Dat is de realiteit!!!


  Maak melding

 29. de haal baarheids data van de moordenaar 2020 zal nooit komen..

  nu al zo niet,, niet al te lange tijd na heden zal hij moeten verkassen..

  hij voelt de hete adem in zijn ballen heeft geen weg meer te gaan,zijn eigen partij genoten beginnen het nu al in te zien,anders zijn ze ook ziende blind horende doof..

  de tijd van opruiming is komende..


  Maak melding

 30. RobG.

  Jij woont in Nederland en ik woon al jaren hier in Suriname.
  Jouw opmerking, dat er redenen zouden zijn om deze schietpartij in de schoenen te schuiven van de oppositie slaan echt nergens op.
  Ik begrijp niet, hoe je zoiets kunt posten.
  Zover van Suriname en dan toch precies weten hoe hier de vork in de steel zit.
  Mang ga je schamen door dit soort haatdragende berichten te posten.
  Ik heb al jarenlang mijn ingangen hier in dit land en die zijn heel erg veel betrouwbaarder, dan die van jou.
  Nogmaals, ga je schamen in Nederland.


  Maak melding

 31. Het gros der oerdomme paars rovende aanhangers zijn nergens te bekennen. Ook hun lijder niet. Wat een lafhartige geesten die terecht de paarse schijt en pis vol megaschulden van baas en roversbende verdienen. Terecht betekent ndp….nationale dommen, dwazen, delinquenten, drugs, demonen, didibri, dedesma partij. Vele domme aanhangers zijn delinquenten, drugsverslaafden en ook paars misdadig bezeten van de misdaadvloek. Na a moro bigi vloek sinds 1980, na ndp en lijder. Zelfs zoon, stiefzoon a misdaadvloek tref, leki foeroe foe deng dong zombies. Deng trong leki a lijder……….misdadiger/crimineel. Terecht wordt het land geregeerd door paarse criminelen en vele oerdomme zombies volgen baas in zijn voetsporen. Soso roof. De hele wereld weet dat baas en roversbende er niet zitten voor die oerdomme zombies die nog voor vijf…soso lobi baas en ka stemden. Maar voor zichzelf. Wo ka. Een paarse varken is van nature veel slimmer dan allen die voor nog vijf hebben gestemd. Teki a IMF foe oenoe soso lobi baas, wo ka.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.