VHP-leider hoopt dat Suriname leert van crisis

45

PARAMARIBO, 1 jun – Voorzitter Chandrikapersad Santokhi van de Verenigde Hervormings Partij, VHP, hoopt dat Suriname leert uit de crisis. Vooral de gedwongen gang naar het IMF moet een les zijn. Dan komt er goeds uit rollen.

Het gaat om harde economisch wetmatigheden waar elke regering zich aan dient te houden. “Ik hoop dat het land hieruit leert wat er kan gebeuren als je niet spaart voor de volgende generaties. Wat er gebeurt als je verkwistend beleid voert”, zegt Santokhi tegenover de Ware Tijd. Nu is Suriname als het ware zijn soevereiniteit kwijt. Er moet regelmatig verslag worden gedaan over gevoerd beleid.

Nu er geen ontkomen meer aan is, komt het aan op goed management. Bedreigingen als armoede moeten zoveel mogelijk beheerst worden. Onder meer moet een behoorlijk sociaal vangnet worden opgezet. Te grote economische en financiële druk ineens op de samenleving zal niet goed uitpakken. “Als je alles constant en binnen een jaar van het volk afpakt, denk ik dat heel veel mensen niet meer in staat zullen zijn te leven.”

Bekijk ook:

45 REACTIES

 1. Santokhi moet ook zelf leren hoe goed oppositie te voeren. Stiekem met Bouterse overleggen zonder je partij op de hoogte te stellen is not done.


  Maak melding

 2. Zo lang de enigste vereiste om lid van de assemblee te worden of minister of president een geboorte uittreksel is,gaan ze het niet leren.
  Ook een vangnet is niet het juiste middel om mensen wat te leren.Ze worden er integendeel roekeloos in hun doen daardoor.


  Maak melding

 3. “Ik hoop dat het land hieruit leert wat er kan gebeuren als je niet spaart voor de volgende generaties
  Ik vrees dat de volgende generatie politici zullen denken:
  mooi mang, kweek maar een overschot, zodat zodra wij aan de macht zijn, dit overschot voor ons zelf kunnen houden.
  Als wetten worden genegeerd of aangepast. wat kan je dan nog doen?
  Natuurlijk bedoelt de heer Santoki dit niet, zo stom ben ik ook niet. Hij heeft volledig gelijk, maar zoals ik gisteren al geschreven heb, politici willen graag bejubeld worden en geven maar uit. Juist als het goed gaat met de economie kan je offers vragen van de bevolking. Niet als het beroerd gaat. Dit hoeft dan ook niet, of minder, omdat je gespaard hebt.


  Maak melding

 4. Wat een lul-verhaal.
  Als de leider van de VHP niets beter weet te zeggen na zoveel kritiek de afgelopen maanden moet hij misschien maar een andere baan zoeken.


  Maak melding

 5. Vele Surinamers, kunnen beter gaan leren op school, zodat ze beter geschoold zijn, en leren wat normen en waarden zijn, zodat je niet als een analfabeet op een stelletje ongeschoolde criminelen met een strafblad gaat stemmen, die geen sjoegen hebben om een land te besturen, en een land daarmee de afgrond in helpen.


  Maak melding

 6. Vele mensen hebben gelijk, deze man en president van Suriname ?? De “Sheriff ” die de grote “leider” op zijn plaats wist te zetten ?? … Hij is inderdaad echt dom ..

  Want deze man heeft een goede opleiding gehad in Nederland en had de keuze om een carrière te beginnen in het moderne en ontwikkelde Nederland … Maar hij is zo dom hij wilde persé terug naar zijn land Suriname ..

  En ondanks een bewezen goede staat van dienst wordt hij toch niet gewaardeerd .. Ondanks dat hij heeft gezorgd voor een goede reputatie van Suriname WIL men dit niet horen .. Ondanks dat hij heeft gezorgd voor meer veiligheid WIL men dit niet toegeven ..

  Waarom ?? Jaloezie ?? Afgunst ?? Dit zijn wel DE kenmerken van vele Surinamers en met name de Hindoestanen, ja …

  Deze man is inderdaad dom geweest om terug te keren naar Suriname .. President worden van Suriname ?? Nee, dat verdient hij niet .. Hij verdient beter !!


  Maak melding

 7. Santhoki was waarschijnlijk onder invloed
  hij deze onzin verkondigde. Deze zgn crises is naar 1 persoon te herleiden. Noem het beestje bij de naam verdorie en hou op met poppenkast spelen.


  Maak melding

 8. Goed advies Sant . De VHP kiezers zal zeker het advies apprecieren. De andere kiezers die trouw zijn aan leiders die op hun lijken of hun traditionele mannen weet ik niet.

  Gooi je partij open voor andere etnische groepen en zeg invoorbeeld dat je een business partij bent Jullie hebben zoveel zakenmannen al. Zoiets als de VVD in Holland. Links mag ook voor mij. PVDA or Duitse SPD. Mischien wordt de partij een volkspartij voor alle etnische groepen.


  Maak melding

 9. Wijze woorden uit de mond van de heer Santokhi.Dit soort woorden draag ik hoog in mijn vaandel. Santokhi heeft ingezien dat een polarisatie van meningsverschillen een conflict alleen maar verergeren. De grote verliezer zal het land Suriname zijn. We moeten ons gaan realiseren dat de economie van Suriname met deze IMF ondersteuning op de gezonde toer gaat. Het volk zal zich ook moeten gaan realiseren dat aan elke dienst op product van de overheid een prijskaartje hangt en dat er ook offers gebracht dienen te worden om gebruik te maken van deze producten en diensten. Mensen zullen leren om zuinig te leven en de spaarzin zal aangewakkerd worden. Alleen de domme vakbondsleiders Berenstein en Narendorp die geen verstand hebben van economische vraagstukken staan in hun blootje.


  Maak melding

 10. @koos,

  Het komt inderdaad over alsof hij de strijd opgegeven heeft en genoegen neemt met de oppositiebanken.

  Zelfs die oude Somohardjo heeft een strijdbaardere houding.


  Maak melding

 11. Hij heeft wel een punt: door de crisis leert men prioriteiten te stellen en de noodzaak in te zien van het opbouwen van een buffer. Interventie door het Internationaal Monetair Fonds (lees: IMF) zou als een leermoment moeten worden beschouwd.


  Maak melding

 12. @Pienarus.
  Niets is minder waar. Hij laat een waarschuwing horen:
  “Te grote economische en financiële druk ineens op de samenleving zal niet goed uitpakken. “Als je alles constant en binnen een jaar van het volk afpakt, denk ik dat heel veel mensen niet meer in staat zullen zijn te leven.”
  Hopelijk wordt hier naar goed geluisterd.

  Bovendien wijst hij erop dat Su zijn soevereiniteit kwijt is, immers schuldeiser(s) bepalen nu wat er gebeurd.

  En last but not least:
  ““Ik hoop dat het land hieruit leert wat er kan gebeuren als je niet spaart voor de volgende generaties.”
  Dus de huidige regering, mar ook toekomstige regeringen moeten en gematigd financieel beleid voeren.

  @ Rob G;
  ““Ik hoop dat het land hieruit leert wat er kan gebeuren als je niet spaart voor de volgende generaties”
  De heer Santoki heeft het over de regering en niet het volk.
  Jij leest iets anders
  “Mensen zullen leren om zuinig te leven en de spaarzin zal aangewakkerd worden.:
  daarnaast schrijf je
  “Wijze woorden uit de mond van de heer Santokhi.Dit soort woorden draag ik hoog in mijn vaandel.
  Welke woorden bedoel je precies. Ik denk, maar kan mij vergissen dat je het een en ander anders interpreteert.
  Waar ik het helemaal met je eens ben is:
  “”het volk zal zich ook moeten gaan realiseren dat aan elke dienst op product van de overheid een prijskaartje hangt en dat er ook offers gebracht dienen te worden om gebruik te maken van deze producten en diensten.


  Maak melding

 13. Rusland en Saoedi Arabië dumpen Amerikaanse waarde bezittingen ter waarde van 50 miljard US Dollars.Komt de US dollar onder druk te staan en wat zijn de gevolgen voor de landen die veel handel drijven in US Dollars?

  rt.com/business/345046-russia-saudi-us-assets/


  Maak melding

 14. Deze landen merken de gevolgen van een boycot, en een lage olieprijs. Gelukkig hebben ze een appeltje voor de dorst, zoals de heer Santoki ook al aangaf wat Su moet doen.
  Overigens is dit niet recentelijk gebeurd, maar al lang.
  De dollar gaat omhoog. Yellen heeft gezegd dat de rente omhoog gaat.


  Maak melding

 15. Bouta die mpp moet een kogel in zijn kop
  Krijgen da a torie klarie kba!
  Sma ey pina lekie alata jongu mie na woorden
  Fa bouta nanga a roversbende fuck a kondre up!
  Un kong protesteer tamara jere gie wang
  Beter su je verstang!!!!!!
  Dit soort shit krijg j wanneer j als pres ongeschoold bent! Echt sarie met su hoor!


  Maak melding

 16. surinamers zullen nooit leren, pas als de atlantische oceaan met geweld zonder toestemming langs komt om het parlement en politici,s een lesje te leren, misschien dan komt het besef, dat de dijken niet voldoende bescherming heeft geboden…


  Maak melding

 17. Bouta tof no mpp. Echt een killer!
  A mang hou a hele su natie voor de gekkkkk!
  Me barrrrr joeeeeee
  Moro ey doro!!!!!!
  Ding soort rommel dies lek bouta de natuur
  Zal afrekenen met ze leki chavez!
  Sma ey pina ekte ekte ekte!!!!


  Maak melding

 18. Mie na woorden gie bouterse
  A gers tak wan triller de dja in su!
  Hele su eg trilllllllll!!!!!!
  Bouta sek a herie mpppp kondre!!!!!!
  A geschiedenis we go in he!
  Su is in helllll beland door desi ja desi!


  Maak melding

 19. Santhokie wat zeg je daar? Hoor ik goed?
  De schootjongens van vhp hier op dit forum zullen niet blij zijn met je statement.

  Waarom eerst dwarsliggen?
  Grootste misleider ooit is deze Sege-Chan!!!!!!!


  Maak melding

 20. Damsco … ” SANTHOKI, … is moe.!!!!!!!!!!,. die domme pannenkoek “! Damsco … ” FBI, dus je hebt de sprong van de Bosjebrug overleeft, geluksvogel.!!!”

  Damsco …. je moet gedumpt worden in een Internationale Dierentuin. De leeuwen, tijgers, beren, krokodillen … hoe hongerig ze ook zijn, zullen je links laten liggen. Ze zullen jou kadaver niet eens naderen.

  @Damsco, trek uit het bovenstaande … als je enigszins kunt … zelf conclusies ….. domme pannenkoek!


  Maak melding

 21. Pico, het een en ander zit behoorlijk fout met de Surinaamse economie. Santokhi realiseert zich dat met een ingreep van het IMF de Surinaamse economie voor een deel gezond gemaakt zal worden. Het wordt ook wennen voor de bevolking.Ook de economen binnen de partijen VHP en NPS zaten met dit vraagstuk in hun maag.Wie dit vraagstuk goed aanpakt kan zal zeer zware kritiek ondervinden maar uiteindelijk zullen deze maatregelen de beste oplossing voor het land zijn.Stapsgewijs zal men het gezwel uit de economie moeten snijden.


  Maak melding

 22. Ik hoop dat RobG het Crisis en Herstelplan gaat lezen (is te downloaden via Starnieuws.

  1) het plan maakt duidelijk dat de regeringen Bouterse enorm gefaald hebben.
  2) dat het crisis en herstel plan niet investeert in productie verhoging maar grote delen op goedkoop te lenen begrotingstekort financiering uitkomt.

  Men goochelt liegt en bedriegt enorm door alles in SRD’s te presenteren en even te vergeten wat de SRD waard is ofwel de SRD”s in 2005 hebben in koers van 2,75 en in 2016 van 6,6.

  Een andere vorm van bedrog. De regering claimt tussen 2015 en 2016 haar begroting van SRD 9.2 miljard terug gebracht te hebben naar SRD 5.2 miljard. Een grove leugen want de begroting van SRD 9,2 miljard is nooit gerealiseerd en aan het eind van 2015 aangepast aan de realiteit.
  Hoeveel leugens laat men Bouterse nog vertellen.

  Ook worden in de projecten posten opgenomen die er slechts toeleiden dat schulden of problemen uit de begrotingen 2014, 2015 en 2016 weg gesjoemeld kunnen worden.

  Wat te denken van een onderstation voor het ziekenhuis Wanica met een budget van SRD 48.750.000 ongeveer $ 7.500.000. Hiervoor kan men een eigen energiecentrale van 5 megawatt realiseren.
  Dit is niet anders dan EBS herfinancieren zodat ze door kunnen met verspillen.

  Wat te denken over het ziekenhuis en dormatory Wanica voor SRD 214.000.000 op te voeren ongeveer $ 32.500.000.
  Kijk naar de voorfinanciering die met Sardjoe is afgesloten bij het bureau voor staatsschuld, het gegeven dat China dit zou financieren en dan nu in 2016 dit bedrag nog opvoeren.
  Dit is geld dat weg gesluisd wordt om andere gaten te dichten.
  Hoe kan het Ziekenhuis waarmen nu al jaren over praat in korte termijn gerealiseerd worden. Zie hoe lang men in Albina bezig is terwijl Frankrijk betaalt.

  Beste Surinamers voorkom aub dat deze regering geld in handen krijgt want er zijn enorm diepe kuilen waarin het verdwijnt.


  Maak melding

 23. Stand by for action
  Moro ey doro
  Na so graaaaag un mars beng wanie opa kruwa
  Bouta toch?????
  Jo njang ai pinaaaaa lekie alata!!!!!
  Bouta hanga ie srefie nanga wang tee dang
  Al hele natie verlos fie!!! Joe egie sma
  Ey loes joe omdatie ie hor de boel v de gekkkkkkkk!


  Maak melding

 24. “Ik hoop dat het land hieruit leert wat er kan gebeuren als je niet spaart voor de volgende generaties. Wat er gebeurt als je verkwistend beleid voert”,

  Voor RobG en de rest van de paaren hier,geven ze in Ocer geen les in begrijpend lezen behalve een bordje gratis bbmet r.?!

  Santokhi waarschuwd de bevolking dat een land bij het IMF moet aankloppen als de zogenaamde bestuurders geen ene moer weten hoe een land te besturen,staatskas voor hun Eigen belang gebruiken en het volk en de komende generaties belasten met schulden en hoge rente!!
  Hijzegt ook dat dit misère elke land staat te wachten waar de regeerders niet leren om te sparen en van uitgeven houd.!
  Nergens zegt Santokhi dat dat het surinaams volk blij moet zijn me thet IMF en de schulden die zij en de komende generaties te wachten staat.
  Schande van de ndpers die niet eens kunnen lezen en begrijpen wat ze lezen!@!


  Maak melding

 25. President Desi Bouterse heeft zijn beveiliging laten opvoeren. In het Assembleegebouw mag nu, zoals gewoonlijk, niet op de wandelgangen worden gestaan als het staatshoofd arriveert. Alle aanwezigen moeten van de beveiliging in de publieke kamer gaan wachten, totdat Bouterse het gebouw heeft betreden. Ondertussen maakt de vakbeweging zich op om morgen voor de tweede keer, na vrijdag 13 mei, massaal tegen het beleid van de president te protesteren. Dit bericht het Dagblad Suriname woensdag 1 juni 2016.

  Bouterse zei gisteren in De Nationale Assemblee (DNA), bij zijn presentatie van het herstelplan, dat er momenteel krachten zijn, die chaos in de gemeenschap willen creëren. ‘Wij weten dat mensen oproepen voor machtswisseling. Het mag, ik heb geen enkel probleem. U kunt het ook proberen in 2020′, zei het staatshoofd in de richting van de oppositieleiders in het parlement.

  Volgens Bouterse wil de oppositie dat hij verandert, maar ‘als ik verander…..ik heb al 26 zetels. If mi verander, dan na 35 zetel mi ow kisie now. Laat mij liever precies zo slecht blijven als ik ben. Ik ga niet kunnen veranderen.’

  Boutere liet zich in de Assemblee duidelijk niet teneer slaan door de vele negatieve opmerkingen richting zijn gedrag in de afgelopen periode. Volgens hem weet het volk wel dat hij voor ze werkt. Voor de zoveelste keer liet hij blijken niet bereid te zijn de macht van het land over te dragen.

  Net hitler,wanneer boiuta langs gaat moet de rest gaan schuilen.Geen oog contact dus.
  Hahahahaaaaaaaaaaa……whahaaaa….wat een lijder…vol angst en een ton aan zenuwen en deze gek zegt Suriname te redden van hemzelf.Begrijpt deze ndp gek niet dat hijzelf zijn echte vijand is,hai boi en dan de schuld geven aan de onzichtbare vijanden die hij in de wandelgangen van het DNA gebouw ziet!!
  Whahahhhhhhaaaaa


  Maak melding

 26. @Jojo.
  Enerzijds wil ik je bedanken voor het verwijzen naar Starnieuws, anderzijds niet. Waarom niet? Meestal is het Esmerald die mij erop wijst waar ik informatie kan vinden. Straks maak je haar? werkloos.

  Het artikel
  Het herstel plan enz. Ik lees heel veel over vroeger. Eerlijk gezegd vind ik dat best interessant, maar niet nu! Nu gaat het om de toekomst. Wat gaan we NU doen? (zonder het verleden te vergeten). Ik wil nu geen verhaal lezen/horen over hoe slecht anderen het wel niet hebben gedaan.
  Ik pak het eerste stuk van zijn betoog
  Bouterse deelde mee dat in 2015 de exportopbrengsten per persoon in vergelijking met het niveau in 2010, zijn gedaald met 25,4 procent: van 3.923 USD naar 2.927 USD. Vergeleken met 2011 is deze daling nog groter (40,3%).
  In 2015 zijn de importen per persoon in Suriname, in vergelijking met 2010, gestegen met 53,5 procent: van 3.119 USD naar 4.787 USD.
  Wat vertelt hij nou? Welke adviseur laat hem dit voorlezen. Als ik Bouterse was zou ik deze adviseur per direct ontslaan. Hier wordt namelijk gezegd dat de regering Bouterse heeft gefaald.
  Bovendien wordt niet vermeld of het nominaal of reëel is.
  Een heeeel groot verschil

  Vervolgens vertelt hij iets over 1993 ten opzichte van 1989. Hetzelfde verhaal.
  Wat vertelt hij nou? Welke adviseur laat hem dit voorlezen. Als ik Bouterse was zou ik deze adviseur per direct ontslaan. Hier wordt namelijk gezegd dat de regering Bouterse heeft gefaald.

  Groei overheidsuitgaven
  Er wordt een pluim uitgedeeld aan de regering die in 2009 aan de macht was. Zij was in staat de overheidsuitgaven te verhogen. Er wordt vervolgens een fout gemaakt door de overheidsuitgaven zonder meer te koppelen aan de exportopbrengsten.
  Vervolgens gaat hij verder
  “Dus, bestedingsverhoging in goede tijden en langzame afbouw als het niet zo goed gaat, is iets wat wij bij regeringen van verschillende pluimage zien,”
  En dan zegt hij wie er waarom schuldig zijn te weten:
  a) onvoldoende inzicht in de (verwachtbare) trends in de internationale markt en economie en b) een trage response van beleidsmakers. Hierin verbetering brengen zal in de eerste plaats gebaseerd moeten zijn op inzicht in deze zwakheden. Hij zegt dat zijn ministers falen.
  Wat vertelt hij nou? Welke adviseur laat hem dit voorlezen. Als ik Bouterse was zou ik deze adviseur per direct ontslaan. Hier wordt namelijk gezegd dat de regering Bouterse heeft gefaald.
  Geachte heer Bouterse ontsla deze adviseur(s).
  Tot zover het stuk dat ik nu heb gelezen
  Wellicht lees ik het Plan later nog eens


  Maak melding

 27. In bijna 40 jaren hebben jullie niets geleerd van bouta, en plotseling gaan jullie als wijze mensen praten. In het engels zeggen ze “fool me once shame on you, fool me twice shame on me”.


  Maak melding

 28. Ik zei het al eerder, vele mensen en bedrijven willen investeren in Suriname .. Maar niemand wilt water naar de zee dragen ..

  “Na a volk pot mie dja” , zei de grote leider ..

  Wel nu .. Hij en zijn partij graven een hele diepe stinkende put, de kalf is aan t verdrinken. Wie moet nu die put dempen en dichten .. Want het volk heeft willens en wetens, tegen beter weten in gekozen voor iemand zonder opleiding nota bene een veroordeelde met een crimineel achtergrond. Er is voor een partij gekozen waarvan bekend was en wat ook in het verleden is gebleken dat hun beleid berust op natte vinger werk …

  Wie wordt nu belast (want een eer is het niet meer, gewaardeerd wordt het toch niet) om het vuile werk op te knappen ??

  Zelfs de “grote leider” probeert nu zijn handen in onschuld te wassen, want “na a volk pot mie dja” …

  Wat kan je dan nog meer zeggen dan ” ik hoop dat het volk ervan leert ” …


  Maak melding

 29. Straks gaat hij nog bevelen om de stroom uit te zetten in DNA wanneer hij er een keertje verschijnt uit angst dat er een kortsluiting kan ontstaan en het gebouw in brand kan vliegen.


  Maak melding

 30. Jojo,door praktische omstandigheden heb ik nog niet de tijd gehad om het plan te lezen,maar ik ga ervan uit dat het IMF het plan heeft goedgekeurd. Je moet ervan uitgaan dat het plan ook uitvoerbaar moet zijn. Een ieder kan dan commentaar op de beleidsvoornemens hebben maar we weten ook dat de praktijk zeer weerbarstig is. Velen beweren deskundig te zijn en willen een ” deskundig oordeel” geven, maar als het erop aankomt zijn de gekwalificeerde deskundigen schaars in het land en in de brede gemeenschap. Natuurlijk moeten er complexe maatregelen worden getroffen om de economie gezond te krijgen.

  Natuurlijk zijn er ook bij de uitvoering van het beleid bepaalde fouten in het verleden gemaakt .Elke regering maakt fouten. Met name de fouten die deze regering heeft gemaakt op basis van verkeerd geïnterpreteerde voorstellingen van zaken zijn een leerproces voor de toekomst van Suriname en voor veel andere landen.Deze fouten zijn een ‘eye -opener’ voor het IMF en andere financiële deskundigen geweest en voor de wetenschap. Santokhi ziet in de plannen van de regering


  Maak melding

 31. @Pico

  U haalt een aantal punten aan waarin Bouterse presenteert dat hij gefaald heeft en Venetiaan een kei was. Zeker als je de SRD’s omrekent naar echte dollars.

  Als je de figuren import export ziet dan buigt Venetiaan direct bij als er minder geëxporteerd wordt. Bouterse laat alles in 2013 over zich heen komen.

  Zijn adviseurs zijn duidelijk weinig slimmer dan de president.

  Wie laat dit soort figuren zien zonder correctie. Ze hadden eenvoudig kunnen corrigeren door de invoer door Staatsolie en Surgold te corrigeren echter als je stommelingen aan de knoppen laat zitten dan krijg je ongelukken.


  Maak melding

 32. @Pico, @JoJo,

  Dat laat alleen maar zien dat Bouterse weinig begrijpt van wat hij allemaal opleest.
  Z’n adviseurs steken hem in hun zak.


  Maak melding

 33. @RobG

  U gaat er van uit dat het IMF dit document gezien heeft en goedgekeurd.

  U mag dan een bull hebben voor economie maar van politiek en de realiteit begrijpt u veel. U stopt alles in de standaard westerse modellen.

  Er zijn formele documenten voor het IMF op basis van verplichte formats en er is proza voor binnenlandse consumptie en er is de fabeltjes krant voor de coalitie.

  De regering heeft nu over een langere periode de getallen moeten presenteren. Men heeft wijselijk de periode onder Venetiaan ingekort want dan had men helemaal niet meer kunnen ontkennen hoe goed de man het gedaan heeft.

  Het bijzonder dat men 10 maanden heeft zitten stoeien op dit resultaat van wat knippen en plakken.

  Als het IMF, de WB, CDB en IsDB dit prul vertaalt ontvangen droogt echt alles op zodra zij zien hoeveel fraude mogelijkheden in gebouwd zijn.

  Ik raad u aan eens de term onderstation te googlen en zich af te vragen of er zo iets noodzakelijk is bij een ziekenhuis.
  Surinam Civil & Road Technical Company voert het werk uit voor SRD 9.500.000 en levert in 2016 op, nu voert men incl. Dormatory SRD 214.000.000 op

  Al eerder zijn giften van China gemeld voor dit ziekenhuis en is bekend geworden dan ene Elisa Carter, een mevrouw die raadselachtig bij Erasmus MC in Rotterdam verdwenen is, ook al een $ 1.500.000 heeft mogen ontvangen voor mooie plaatjes/ en praatjes die zij met architectenbureau van den Berg gemaakt heeft.

  Ziekenhuis Wanica is een grote verdwijn truc van Geld.

  Beste RobG als de internationale deskundigend dit fröbel werk zien moeten zij concluderen dat ze met IDIOTEN te maken hebben


  Maak melding

 34. @Pippa Lad

  Als ik zo naar hem kijk wordt hij speciaal geprepareerd om een dag je van de veranda af te kunnen. Hij zit er wezenloos bij en kan alleen maar het kunstje doen wat ze hem de paar dagen daar voor geleerd hebben.


  Maak melding

 35. Sparen, geld goed besteden, sociaal vangnet opbouwen, goed management, geen grote financiele druk, geen langdurige besparingen op de armen voorkomt gang naar IMF, aldus Santokhi.

  Ik vraag me af wie zijn publiek was. Niet de NDP lijkt mij.


  Maak melding

 36. Jojo, jouw verhaal over de werkwijze en de goedkeuring van het IMF klinkt ongeloofwaardig. Ruim 180 landen in de wereld zijn lid van dit orgaan en de besluiten worden door een ‘board’ van geselecteerde deskundigen uit kernlanden genomen. Het plan van uitvoering van Suriname is door de ‘board’ goedgekeurd en ook Nederland maakt deel uit van het team van beslissers binnen het IMF. Ik geloof niet in de doemverhalen van de oppositie en haar vooruitgeschoven werktuigen op de sociale media.


  Maak melding

 37. @RobG,

  Laatst nog, Mozambique failliet. Geld doorgesluisd via Nederland. M.a.w. dat Nederland in het IMF zit, wil niet zeggen dat ze alles checkt. Dat geldt ook voor die andere key members van het IMF.


  Maak melding

 38. @Beidi,

  Hij praat met z’n eigen mond. Of had je wat anders in gedachten? Dat hij een buikspreker zou zijn, zoals baas? Die allleen voorleest van papiertjes die ze hem toestoppen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.