Agenten die Typhoon aanhielden om huidskleur aangepakt

81

De leiding van de politie in Zwolle gaat twee agenten die rapper Typhoon maandag staande hielden omdat hij als getinte man rondreed in een nieuwe auto op de vingers tikken. Dat meldt NU.nl. Typhoon werd aan de kant gezet door de politie in Zwolle omdat, zo schreef hij op Instagram, zijn ‘profiel’ niet overeenkwam met zijn nieuwe auto.

“De dienstdoende agent gaf toe dat hij bevooroordeeld was”, voegde Typhoon toe. “Hij hield er rekening mee dat het drugsgeld kon zijn.” Een woordvoerder van de politie bevestigt de berichtgeving van Typhoon aan NU.nl.

“Twee agenten hebben in het kader van ongebruikelijk bezit hem aan de kant gezet. Toen agenten zagen dat het om de rapper ging hebben ze een praatje met hem gehouden.” Tijdens dat gesprek vroeg Typhoon waarom ze hem eruit hadden gepikt. Daarop zei een van de agenten dat de huidskleur van de rapper opviel. Dat is iets wat niet had mogen worden gezegd, meldt de woordvoerder aan de nieuwssite. Bron/Lees verder op NU.nl.

Bekijk ook:

81 REACTIES

 1. En dit vind ik nou zo grappig. Wat Typhoon is overkomen gebeurt dagelijks maar omdat hij bekend is en “positieve populariteit” geniet worden die agenten op de vingers getikt.
  We kunnen wel trots zijn op mensen zoals Humberto, John Williams, Sylvana en Typhoon als zwarte medemens maar zij zijn uitzonderingen. Onze discriminatie blijft ongestraft. Die van hun niet.


  Maak melding

 2. @Aboikoni:
  En waarom o waarom toch springt de zwarte medemens niet in de bres om Suriname uit de penarie te halen. Waar blijven de miljoenen van de Surinaamse voetballers en van Tan en mevrouw Sylvana om u en uw volk te redden. Waarom klopt uw land aan bij India, China, IMF de Islamitische Ontwikkelingsbank en noem maar op ? Please geef mij toch een reden. Wie is nu de echte racist ? Het antwoord weet u wel maar wilt u niet weten 🙂


  Maak melding

 3. @arie kanarie,
  Het is simpel. Het was nooit de bedoeling geweest dat Suriname een eigen staat zou worden. Suriname had als doel Nederland groot maken. Dat is gelukt. Sinds 1975 zijn we eigen baas in land maar is alleen maar achteruit gegaan. Die surinaamse voetballers, Tan en Sylvana hebben groot gelijk om geen enkele cent in Suriname te investeren. Dat heeft gewoon geen zin. Ik zeg altijd wees trots op je Surinaamse komaf en verloochen het niet. Maar mijn reactie ging over zwarte medemens. Ook al hebben we dezelfde huidskleur, we zijn niet gelijk en en sommigen van ons zijn uitzonderingen.


  Maak melding

 4. “Daarop zei een van de agenten dat de huidskleur van de rapper opviel. Dat is iets wat niet had mogen worden gezegd, meldt de woordvoerder”.

  Juist, gewoon discriminatiepolitiek en -beleid voeren, maar het niet openlijk zeggen.

  Gaat een politieke partij hierover kamervragen stellen? Tuurlijk niet. Misschien alleen DENK.


  Maak melding

 5. De echte drugs dealers onder de Turken en Marokkanen laten ze gaan, omdat Typhoon zoals de agenten beweren, een zwarte is ! Alle zwarten worden onder één kam geschoren, vooral als ze een dure auto onder hun reet hebben.

  Sari tori.

  Jacko.


  Maak melding

 6. @Aboikoni
  Maar waarom ben je trots op je zwarte medemens in Nederland?Hier leveren we strijd met een echte bogeyman bij de naam bouta en je bent trots op Sylvana en een Tan, die een nutteloze strijd leveren rond een sprookjes figuur sinterklaas en zwarte piet?!Wat voor een bijzonders zie je dan in hun?


  Maak melding

 7. @ B. SAram,

  Je bent een valse profeet!!

  Er zijn wel vragen gesteld !!!

  Waar zijn de posters die beweerden dat er geen discriminatie in Nederland is. Houden ze siesta??


  Maak melding

 8. @JZwartmans
  De zwarten menen altijd dat zij een volk zijn waarmee rekening gehouden moet worden in alles!
  En de agenten deden hun job zoals de zwarten het verwachten van de rest….
  Bij ons ook hoor…ze viden dat sinterklaas en zwartepiet afgeschaft moeten worden al is het hun feest niet,,maar nee de wereld moet rekening houden met hun sentimenten.
  Ze willen niet werken …maar neen de wereld moet rekening houden met ze dat ze nazaten zijn van de slaven,al gaan ze naar de disco en hun voorouders niet en ,ze vermoorden mensen tot in hun huizen…maar neen de wereld moet rekening houden met het feit dat anderen meer hebben dan zij ,al werken de anderen en zij niet.


  Maak melding

 9. @ray,
  Racisme in Nederland en de crisis in Suriname zijn twee totaal verschillende zaken. Ik ben in Suriname geboren en woon in Nederland. Hoewel ik dagelijks De ontwikkelingen in Suriname volg en meeleef ben ik van mening dat dit een probleem is die Surinames in Suriname moeten oplossen. Ik woon niet daar dus mi ne bemoei.


  Maak melding

 10. @Ray,ben je een djopo-todo of zoiets… ene posting ben je in Suriname, en de andere posting ben je duizenden kilometers terug in Nederland , joe moro superman.


  Maak melding

 11. De reacties van Arie Ka narie en Rayt slaan als een lul op een drum. Wat heeft het onderhavige geval nou te maken met de slechte politieke/economische toestand van Suriname?
  Voor een paar hier op deze forum is het niet te verkroppen als telkens weer bewijzen worden aangedragen over rascisme en discriminatie in de door hun zo volprezen vredelievend Ptatania.
  De kans dat deze personen ooit staande worden gehouden door de politie is vrijwel nihil; de politie heeft het n.l. niet gemund op allochtoontjes in hun Toyota Aygo.


  Maak melding

 12. @Aboikoni

  Er is in Suriname alle dagen van het jaar Racisme te bespeuren.Ik zie racisme in Nederland en racisme in Suriname niet verschillend.In Suriname is alles racistisch getint,In Nederland is het 1 volk die alles stoeldop racism en je mag raden welke groep ich hieraan schuldig maakt.


  Maak melding

 13. Weet @arie kanarie nog dat clarence Seedorf een voetbalstadion voor de jeugd van Suriname heeft neergezet. En dat hij op alle mogelijke manieren geprobeerd heeft zijn diensten aan te bieden aan de Surinaamse voetbalbond? En weten wij nog hoe letitia vriesde eruit gedonderd is? Er zijn legio verhalen van Surinamers die teruggeven maar die achterlijken in Suriname waarderen dat niet. In tegendeel proberen ze je kapot te maken.
  @arie kanarie kof op. Afgunst en nijd.


  Maak melding

 14. Een Volk dat zijn geschiedenis,cultuur en originaliteit niet kent,is als een boom zonder wortels….zo lang de zwartemens zijn roots van duizenden jaren niet kent,zal hij armoede,vernederingen en verdeelheid meemaken…. AFRIKA DE REUS die slaapt, totdat Hij Ontwaak,door bewustwording van zijn kinderen .


  Maak melding

 15. Een afro neemt niet graag iets aan van een andere afro aan. Dat is wisie.
  Ze accepteren het liefst wat van een anders kleurige is. Over zelf discriminatie gesproken!


  Maak melding

 16. Ben niet zo happig maar toch even reageren.
  Even de Silvana en Zwarte Piet discussie en alle andere emoties achterwege laten, want daar heb ik ook een mening over maar is mijn uitgangspunt anders.

  Maar als agent had ik hier hetzelfde gedaan.
  Als iemand voldoet aan het stereo type van een crimineel wordt je staande gehouden. Ik voel me daardoor in ieder geval niet minder veilig. In het ergste geval was de auto gestolen of zat vol met drugs of wapens.

  Ik zie veel blanke Nederlanders aan de kant staan met de politie erbij, die voldoen ook aan het beeld. Dus of je nou rood, paars, blauw of geel bent? Gelukkig maak ik dit nooit mee, tell me why. En ik ben niet blank 🙂

  Trouwens wat heb je te verliezen, dan een paar minuten om alleen maar je papieren te tonen? De rapper had alle tijd want hij maakte nog een praatje. Het zou wel anders zijn als je meteen in mekaar getrapt en in de boeien wordt geslagen alleen maar om een vooroordeel, hetgeen elders in de wereld wel vaker gebeurt.
  En natuurlijk zijn er ook incidenten in Nederland maar zeker niet vergelijkbaar.

  Helaas zullen bepaalde “groepen” door hun daden en gedrag altijd wat vooroordelen los maken. So be it, ze verpesten het altijd voor de anderen zoals deze rapper.
  Vind het wel grappig hoe de 2 agenten en de korpsleiding hier mee zijn omgegaan.


  Maak melding

 17. Even mbt mijn vorige posting. Lees zojuist op het nieuws dat de 21-jarige Mitchel uit Capelle aan den IJssel is doodgeschoten door de politie. Hij was ongewapend maar ik heb begrepen dat hij amok maakte.

  Copy van een gedeelte uit het nieuwsbericht.
  “Wij kunnen het ons niet voorstellen dat zo’n lieve, rustige, gelovige, hardwerkende jongen zich op deze manier door zijn emoties laat meeslepen”, staat te lezen op de facebookpagina van Mitchels kickboxclub.
  Wij denken aan hem terug als lieve, betrokken en zorgzame jongen met een groot talent als thaibokser”, meldt de kickboxclub.”

  Zal wel wat wel wat meer achter zitten maar dit is toch van een totaal andere orde dan de incidenten die ik in mijn vorige posting bedoel.


  Maak melding

 18. Hoi aub op over racisme.
  Als je een week dit forum bezoekt, weet je wat racisme in Suriname inhoudt.
  Wat Surinamers elkaar hier toewensen, is de meest zuivere vorm van racisme.
  Louter gebaseerd op etnische entiteit.
  Overigens had het in andere Europese landen nog veel erger kunnen aflopen met Typhoon.
  Daarbij zijn de Nederlandse agenten nog maar peuters.


  Maak melding

 19. ik snap het ook niet hoor
  de gevangenissen zit tjokvol met criminele japanners
  en toch houden ze nooit een japanner aan
  pure discriminatie


  Maak melding

 20. Die stomme boerenlullen daar in Zwolle zijn achterlijk als hun kontgat. Wanneer ze gekleurde mensen zien werpen zij een blik alsof zij die nooit eerder hebben gezien. Typhoon is op de koop toe geboren in Zwolle. Schande voor de provincie Zwolle waar Typhoon ook tijdens koningsdag heeft opgetreden.

  Discriminatie bij de politie als diener van de wet is onaanvaardbaar. Corruptie en discriminatie bij de politie van elk land is geen goed visitekaartje voor een natievorming.


  Maak melding

 21. @AHE,

  Als je 1 keer in een jaar staande wordt gehouden, ga je er geen punt van maken. Bij 2 keer in het jaar ga je denken, weer? Bij 3 keer ga je denken aan een patroon en bij 4 keer sla je door.

  Weet je dat in sommige buurten mensen vele malen worden aangehouden? En dat dat mensen niet koud laat?

  De overheid moet er van de wet van uitgaan dat iemand onschuldig is. Hoezo ben je schuldig als je in een bepaalde wijk of buurt woont? En hoezo ben je onschuldig als je weer in een andere wijk of buurt woont?

  Dus iedereen in Suriname is schuldig omdat de president een verdachte is en gezocht wordt? Hou toch op man.

  De waarheid is dat er gewoon veel vooroordelen en discriminatie is bij de overheidsdiensten in Nederland t.o.v. mensen die zich niet gedragen zoals de overheid dat WENST, terwijl die mensen toch de wet niet hebben overtreden. Het is vaak de overheid zelf die de wetten overtreedt en heel snel een wetje aanpast of een verordening ertegenaan gooit. Die Abou Talib van Rotterdam kan me er ook wat van.


  Maak melding

 22. @Ray, kijk weer naar de film Wan Pipel dan zal je merken waar discriminatie nog staande houdt in Suriname. In Su heb je positieve discriminiatie en niet anders.


  Maak melding

 23. @AHE,

  Hier een voorbeeld van hoe de overheid de rechten van bepaalde burgers schendt en weer anderen die een overtreding begaan beschermt.

  https[[]]://youtuDOTbe/dMl_UzB3N6o
  DOT vervangen door . en [[]] weglaten


  Maak melding

 24. AHE:
  Update van jouw posting van 17.13 uur,
  De lezing van de politie, zojuist op het nieuws, geeft een iets andere uitleg. Hij schijnt zelf de politie gebeld te hebben en daarbij zijn eigen signalement door te hebben gegeven en bewust de confrontatie heeft gezocht.


  Maak melding

 25. बी. Saram, मैं कुत्ता के दास हूँ आैैर एक शापित बकरी आौर कमीना हूँ ॥


  Maak melding

 26. @B. Saram,

  Wij benaderen deze zaak vanuit twee verschillende hoeken. Ik moet echter bekennen dat ik jouw standpunt begrijp. Het is inderdaad een probleem maar het is niet eenvoudig aantoonbaar waar de kern zit.
  Wat ik wel weet is dat bij het instellen van b.v. wetten en richtlijnen er gefocust wordt op het elimineren van, of tenminste beheersbaar maken van een probleem. Er wordt nooit rekening gehouden met individuen die er nadelige gevolgen van zouden kunnen ondervinden.

  Als jij naar een café gaat om gezellig te kletsen onder het genot van een biertje en verder niemand kwaad doet is er nog niets aan de hand. Maar zodra de eigenaar bekend staat als drugs dealer of crimineel moet je er niet gek van opkijken als jij en gezelschap tijdens een inval ook plaats mogen nemen in de arrestanten auto. Jammer, maar dan moest je niet daar zijn wordt er gedacht.

  Als jij met je petje op met dikke gouden kettingen en tanden behangen met goud in een dure auto zit, schuin achterover met 1 hand op het stuur ben je wellicht een hardwerkende modo mang, maar tegelijkertijd ook een stereo typetje voor de mensen wiens werk bestaat uit het bestrijden van criminaliteit.

  Zo zit de maatschappij jammer genoeg in mekaar en jij en ik doen daar niets tegen. Ik vind dat iedereen zich zelf moet zijn, wonen waar je wil, en doen wat je wil maar ook realistisch en in staat moet zijn om ook de keerzijde van alles wat je doet te kunnen beoordelen.

  Hoop dat je begrijpt dat ik je in mijn posting alleen maar als voorbeeld gebruik om iets duidelijk te maken en er verder niets mee bedoel!

  Note; Hoewel ik in de regel geen links open en hier op de site dat ook nog nooit heb gedaan, toch bedankt. Ik ga ze zeker nog op een andere computer openen. Ik vertrouw je wel hoor maar mag geen risico nemen 😉


  Maak melding

 27. @AHE,

  Ik snap ook wel wat voor mensen bij de politie gaan werken. Het zijn in ieder geval geen mensen die denken dat ze een einde moeten maken aan discriminatie en willekeur. Daar selecteert de politie ze ook niet op.

  De politie kijkt wel degelijk of iemand de karakter van een gaar-chatta heeft of niet. Mensen die helemaal zelfstandig zijn en hun eigen gang willen gaan, die komen niet in aanmerking, denk ik.


  Maak melding

 28. @Astaman,

  Ze hebben het over een rustige jongen maar gezien jouw update was hij blijkbaar echt doorgedraaid.

  Maar de geruchten machine gaat uiteraard weer overuren maken dus even afwachten wat er daadwerkelijk is gebeurd.


  Maak melding

 29. AHE, in een ideale wereld zou iedereen een voorbeeldige burger zijn, maar zoals we weten zullen er ook altijd criminelen in elke populatie voorkomen, dat kunnen we nooit honderd procent uitbannen, daarom is het ook zeker dat er zwarte criminelen rondlopen in Nederland, net als bij andere bevolkingsgroepen overigens.

  Waarom vind je het eigenlijk normaal dat één (1) criminele zwarte die over de schreef gaat, het verpest voor ALLE ANDERE ZWARTEN in Nederland, maar hoe verklaar je het dan dat Willem Holleeder het niet ook verpest voor ALLE ANDERE WITTE HOLLANDERS in Nederland? Waarom houdt de politie niet elke witte Nederlander staande, die zich ook via een soortgelijke auto of motorfiets verplaatst als Holleeder?

  Ik vind het best dat de politie een zwarte, witte, bruine of gele crimineel, die iets uitgevreten heeft, aanhoudt, Ik vind het echter niet normaal dat een politieagent iemand zomaar aanhoudt omdat hij dezelfde etnische kenmerken heeft als welke willekeurige crimineel dan ook. Al zouden alle mensen (witte, gele, bruine en zwarte) op aarde, behalve ik, crimineel zijn, dan nog zou ik het niet goed vinden dat een politieagent mij kwam aanhouden als onschuldige, die rustig in zijn, met zijn eigen geld gekochte auto, rondrijdt en verder geen enkele aanleiding gegeven heeft waaruit de politie kon/kan opmaken dat ik crimineel bezig ben geweest.
  Als je als zwarte gaat wachten totdat alle zwarte mensen op aarde geen crimineel gedrag meer vertonen, voordat de politie jou als zwarte niet meer zomaar mag/kan aanhouden vanwege je huidskleur, dan mag je het nu al vergeten dat dat ooit zal gebeuren. Je mag als persoon wel verwachten dat de politie jou op dezelfde manier behandelt als ieder ander, ongeacht je etnische achtergrond.


  Maak melding

 30. Hallo ik ben artie ben 33 jr en zoek een heer voor vaste relatie.”

  Waarom zie ik dit bericht hier bij Laatste Reacties?

  Btw, artie, wil je vluchten uit Suriname? Gelijk heb je.


  Maak melding

 31. Forummers, Odi odi.

  Agenten die Typhoon aanhielden om huidskleur aangepakt!

  Dit verschijnsel komt reeds jaren voor in diverse Regio’s van de Politiekorpsen in Nederland.
  Er worden steeds voorbeelden, rollenspellen en diverse voorlichtingen gegeven in diverse Politiekorpsen aan de dienders alsmede aan hun leidinggevenden
  Maar ook op de werkvloer van de Politiekorpsen komt dit voor.
  Diverse Politiebonden w.o. het ACP heeft steeds jaren hierover aan de bel getrokken.

  En het volgende voorbeeld.

  Haagse allochtonen worden gediscrimineerd bij sollicitaties.

  Haagse allochtonen worden gediscrimineerd als ze een baan zoeken.
  Autochtone Nederlanders krijgen veel meer positieve reacties op hun sollicitaties dan Marokkanen en Hindoestanen, ook al hebben ze precies dezelfde kwalificaties.

  Dat blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), dat woensdag is gepresenteerd.

  Het onderzoek gaat alleen over Den Haag, maar de discriminatie komt in heel Nederland voor, zegt onderzoekster Iris Andriessen.
  ”De cijfers kunnen verschillen, maar de redenen leven breder, dit is zeker niet iets uniek Haags”, licht ze toe.
  Gepubliceerd: 17 juni 2015

  DISCRIMINATIE IS GEEN EXCLUSIEF HAAGS PROBLEEM
  Door: Iris Andriessen


  Maak melding

 32. @B. Saram,

  Eigen gang gaan? Volgens mij niet op veel plaatsen en bij de politie helemaal niet. Zelfs de CEO, hoogste baas in een bedrijf kan niet zijn eigen gang gaan maar zal de richtlijnen van een overkoepelend orgaan of moeder bedrijf moeten volgen of heeft te maken met een strenge maar integere OR.

  Als je zoveel mogelijk je gang wil gaan zal je voorzitter moeten worden van een stichting ter bestrijding van discriminatie, en dan zonder leden die jou kunnen wegstemmen als ze je zat zijn. Maar zelfs dan heb je met de politiek en andere invloeden te maken te maken. Alleen maar op een onbewoond eiland kan iemand zijn gang gaan.


  Maak melding

 33. @AHE,

  Inderdaad, dus weet je wat voor mensen het fijn vinden bij de politie.

  Overigens schijnt er er enorme macho cultuur bij de politie te zijn en voelen allochtonen en vrouwen zich er minder prettig.


  Maak melding

 34. Heel veel geluk dat hij niet doodgeschoten is door de Nederlandse GESTAPO!!!!!
  Was wang wierwatra mie mang.

  Belachelijk toch Nederlandse Politie.


  Maak melding

 35. @ Henkes,

  Normaal vind ik het zeker niet dat een criminele zwarte (om jouw benaming te gebruiken) het verpest voor alle zwarten. Ik heb duidelijk aangegeven voor “anderen”.
  Ik heb een kleurtje en aangezien de Hollander geen onderscheid maakt in Creool, Indiaan, Mulat of Hindoestaan, reken ik mezelf ook tot de zwarten. Maar ik ben in Nederland maar 1 keer aangehouden en dat is alweer 35 jaar geleden alleen maar om mijn rijbewijs te tonen. Acties voor massa alcohol controle etc. reken ik uiteraard niet mee. Heb vroeger ook lang in de grote stad gewoond dus zeg het maar. Ben ik dan anders?

  Daarom stel ik ook in mijn reactie naar B. Saram dat de kern van het probleem moeilijk op te sporen is. Ik zou het in ieder geval niet weten.

  Ik heb ergens ook aangegeven dat Nederlanders ook regelmatig langs de kant staan met de politie. Blijkbaar lijkt een aantal wel op Holleeder. En ben met je eens dat in elke populatie criminelen voorkomen, maar in elke populatie heb je mensen die voldoen aan stereo types en negatieve aandacht op zich vestigen.
  Sorry Henkes, het zijn feiten en ik vind het niet normaal dat iemand wordt aangehouden om zijn auto in combinatie met zijn huidskleur maar begrijp wel waar het vandaan komt.

  Als je op de luchthaven met een lange baard rondloopt en Mohamed heet wordt je ook even in de gaten gehouden totdat het tegendeel is bewezen. Is het terecht? Nee! Zou het terecht geweest zijn als later blijkt dat dezelfde man een aanslag heeft gepleegd? Ja!

  En inderdaad mag je als persoon wel verwachten dat de politie jou op dezelfde manier behandelt als ieder ander, ongeacht je etnische achtergrond. Maar dat heb je zelf in de hand want dat kun jij zelf beïnvloeden en toch nog jezelf blijven.


  Maak melding

 36. @AHE,

  Een groot stuk irritatie komt ook voort uit de manier waarop de politie je aanspreekt, behandelt of bekijkt. Is het een normale niet-onvriendelijke manier, dan blijft er geen emotionele sporen achter bij de persoon, maar is het op een onvriendelijke, norse en beledigende manier, dan blijven er emotionele sporen achter bij de mensen wat later weer actief kan worden.

  De politie zou daar zeker rekening mee moeten houden.


  Maak melding

 37. @B. Saram,

  Bij de gemeentelijke instellingen zal het dan niet anders zijn. Ik heb die ervaring niet en ik heb nooit politie agent willen worden om de simpele reden dat ik het saai vind om een groot deel van mijn leven in uniformen rond te lopen.

  Maar het blijkt bij de politie inderdaad erg te zijn, als ik bepaalde berichten daaromtrent mag geloven.

  Overigens kunnen we alles gaan dramatiseren maar moeten het goede werk van de politie ook niet negeren. Het zijn niet mijn vrienden maar ze kunnen soms nuttig zijn.


  Maak melding

 38. @AHE,

  Zeker, net als ook de agent. Een koele agent kan die z’n ego kan beheersen en de spanning niet doet oplopen scheelt een slok op de borrel.


  Maak melding

 39. Ahe en B.Saram,

  Hebben jullie de politie in Suriname wel eens meegemaakt als het gaat om gedragsbeheersing ?
  Dan hoef ik verder niets meer te posten.


  Maak melding

 40. leve het toverwoord !!!! “RASICME” het kan als een joker overal worden ingezet daar waar men zich een beetje beledigd voelt. is iedereen niet een beetje kleinzerig geworden??? volgens mij valt het allemaal wel mee hier in nl
  hier kan alles hier mag alles wat wil je nog meer??
  ik heb zoiets van als je het allemaal zo klote hier vind ga dan weg.


  Maak melding

 41. Stoppen omdat je een nieuwe auto rijdt en zwart bent is een gevaarlijke trend. In de VS werd op een snelweg ergens in het Zuiden zwarte mannen met dure autos gestopped en gecheckt. Papieren laten zien etc. Als je een grote hoeveelheid geld in de auto hebt dan kan dat in beslag genomen worden en je advocaat mag proberen het terug te krijgen.

  Als het met je gebeurt dan moet je rustig blijven anders kan je doodgeschoten worden voor verzet tegen de politie.

  Het is belangrijk dat het niet gebeurd in Ned. Politiek druk uitoefenen.


  Maak melding

 42. AHE, wat is er fout aan het woord zwarte? Uit de rest van mijn betoog kon je toch opmaken dat ik met dat woord eigenlijk niet Bakra bedoel, ik wil dus helemaal niet weten of je Creool, Hindoestaan, Chinees of Javaan bent, als je als niet Bakra met een kleurtje denkt dat jij door de Nederlandse politie niet etnisch geprofileerd wordt dan hou je jezelf voor de gek, je denkt toch niet dat de gemiddelde Nederlandse politieagent het verschil ziet tussen een Marokkaan en een Hindoestaan als jij? Als die agent het eens is met ‘minder minder Marokkanen’ dan is de kans groot dat jij als Hindoestaan ook ‘zomaar’ aangehouden wordt (geen enkele Marokkaan zal beweren dat dat hem de laatste 35 jaar niet is overkomen). Dat jij in 35 jaar maar één keer ‘zomaar’ door de politie bent aangehouden (etnisch geprofileerd bent) wil ik daarom alleen geloven als er in de plaatsen waar jij komt, maar één racistische Nederlandse politieagent gesurveilleerd heeft in al die 35 jaar.


  Maak melding

 43. Als iedereen nu lekker naar het land van zijn grootouders verhuist zijn de problemen in Nederland opgelost.
  Geen werkelozen. Geen moord en doodslag.


  Maak melding

 44. Als iedereen nu eens zou kijken naar de samenstelling van de gedetineerden in de huizen van bewaring, is het dan zo gek dat er met preventieve controle’s rekening gehouden wordt met de huidskleur, alleen jammer dat de goeden onder de kwaden moeten lijden, moeten de diverse bevolkingsgroepen dat dan onderling niet eens gaan oplossen, i.p.v. steeds met de vinger te gaan wijzen naar de “autochtoon” is dat laatste ook geen vorm van discriminatie?


  Maak melding

 45. @Henkes,

  1) Ik heb niets tegen het woord “zwarte” maar anderen wel en aangezien ik op een openbaar forum zit houd ik rekening mee dat anderen hier aanstoot aan kunnen nemen. Door gebruik van het woord zie ik je geenszins aan voor racist, ik ben ook niet achterlijk en weet met wie ik te maken heb hier op het forum.

  2) Jij schrijft: “als je als niet Bakra met een kleurtje denkt dat jij door de Nederlandse politie niet etnisch geprofileerd wordt dan hou je jezelf voor de gek, je denkt toch niet dat de gemiddelde Nederlandse politieagent het verschil ziet tussen een Marokkaan en een Hindoestaan als jij?”
  Beste Henkes, maar ik beweer toch hetzelfde dus wat dat betreft zitten we op 1 lijn anders kan ik je niet meer volgen hoor. Alleen ben ik geen Hindoestaan, misschien een beetje bloed want we zijn allemaal wel een beetje gemixed in Suriname.

  4) Wat de Marokkaan beweert zal mij een biet wezen. Ik ben 35 jaar geleden voor het laatst aangehouden door de politie. Heb in de grote stad gewoond, heb over geheel Nederland gewerkt, Maak nog steeds regelmatig ritjes in Europa als ik geen zin heb in een vliegvakantie. Italie ,Spanje, Duitsland, Oostenrijk, noem maar op, ze kijken naar me en rijden me zo voorbij. In Nederland staan ze naast me voor het verkeerslicht en ik kijk ze niet eens aan want ik heb niets te vrezen en geen tijd voor ze. Zij kijken mij ook niet aan want ze hebben blijkbaar ook geen tijd voor mij. En (zonder gek te doen maar wel vermeldenswaard voor de discussie) ik rij niet in de minste auto’s dus zou ik voor de politie ook een crimineel moeten zijn.

  Ik zal heus niet de enige zijn hoor, maar er is wel een achterliggende reden. In mijn vorige postings heb ik al aangegeven dat ik de situatie niet bagatelliseer, maar het lijkt mij handig dat Surinamers wat vaker op zoek moeten gaan naar oorzaken .i.p.v meteen in de schoenen van een ander te schuiven.


  Maak melding

 46. Iedereen vraagt zich af hoe deze jongelui aan zulke dure auto’s komen. En vaak terecht, want in de meeste gevallen staan deze auto’s op naam van katvangers die er voor zorgen dat de chauffeurs niet aangepakt kunnen worden, omdat de auto met crimineel geld is verdiend.

  Nu er echter een gekleurde BN’er in zo’n auto is aangehouden is er weer sprake van discriminatie.

  Ik denk dat we een beetje teveel in de lijn van DENK zijn gaan denken.


  Maak melding

 47. Waar en bij wie kan ik een aangifte doen tegen Ronnie Brunswijk omdat deze hoog gestudeerde man beweert dat Nederland het enige land is dat Suriname kan redden. Ik voel mij door deze domme uitspraak gediscrimineerd en minderwaardig dan een Bakra. Waar mw. Simons kan ik aangifte tegen Brunswijk doen ? Ik voel mij als Surinamer zo minderwaardig en vies en lui.


  Maak melding

 48. AHE, het kan waar zijn dat je in de afgelopen 35 jaar met je kleurtje, rijdend in een dikke auto, niet bent lastiggevallen door de Nederlandse politie (de wonderen zijn immers de wereld nog niet uit), maar wil je met je betoog beweren dat het Typhoon zijn eigen schuld was dat hij door de politie werd staande gehouden zonder dat hij hen daartoe een aanleiding gegeven heeft?
  Als je het nog niet gelezen hebt; de politie heeft zelf toegegeven dat ze hem vanwege de combinatie huidskleur, dure auto aangehouden hebben, het is dus geen verzinsel dat dit in Nederland gebeurt. Ik blijf er daarom bij dat jij ongelooflijk veel geluk gehad hebt in de afgelopen 35 jaar dat je niet zonder redenen lastig gevallen bent door de politie of ben je een Surinaamse ‘Buru’ en denk je daarom dat je een kleurtje hebt?

  Hans, als er in een samenleving gediscrimineerd wordt is de kans groot dat de bevolkingsgroep die het meest gediscrimineerd wordt het sterkst vertegenwoordigd is in de gevangenis, ik heb er geen onderzoek naar gedaan, maar dit zou ook best het geval kunnen zijn in Nederland. Als een goedbedoelende jongen (meestal zijn de mannen de lul) uit zo’n groep vanaf de kleuterklas niet gestimuleerd wordt om iets van zijn leven te maken, omdat ‘deze mensen’ toch nergens voor deugen en uiteindelijk in de gevangenis terecht komen, is het niet vreemd dat zij op latere leeftijd een wrok koesteren tegen de samenleving en oververtegenwoordigd zijn in de gevangenis, als het misgaat met een bevolkingsgroep (Marokkanen b.v. om geen Surinaamse groep te noemen) moet je de schuld niet eenzijdig alleen bij die bevolkingsgroep zoeken.


  Maak melding

 49. Henkes het komt er dus volgens jouw op neer dat crimineel gedrag voorkomt uit discriminatie, volgens mij is het toch eerder andersom, en ligt het meer aan de opvoeding, 1 ouder gezinnen, en indoctrinatie (alle niet moslims zijn minderwaardig) etc, en hoe zou het komen dat bij de allochtonen die het meest geintrigeerd zijn het criminaliteitscijfer een stuk lager ligt als bij die groepen die het het minst zijn, omdat ze het gewoonweg vaak niet willen


  Maak melding

 50. @Koos,

  Het zijn vaak jaloerse autochtonen die gelijk de telefoon pakken en de politie bellen wanneer in hun buurt een allochtoon een dure auto heeft gekocht.


  Maak melding

 51. Mira Udu, zijn die hollanders allemaal onverbeterlijke racisten? Je gaat het bijna denken na alle incidenten van afgelopen tijd. Die racisme troefkaart wordt wel heel snel gespeeld. Neem van mij aan, in Nederland ben je beter af dan in Italië, Spanje of een andere Oostblok land.

  Miria Udu hou het liever bij de feiten. bepaalde bevolkingsgroepen zijn nu eenmaal over vertegenwoordigd in criminaliteitsstatistieken. De politie heeft het recht om dat gegeven mee te nemen in haar beoordeling bij staandehoudingen.

  Niemand dwingt je om in Nederland te wonen.


  Maak melding

 52. @Koos,

  Wees niet doof en blind a.u.b.

  Deze opmerking hoor ik zo vaak op straat uit de mond van de autochtonen wanneer een allochtoonse jongere in een duurdere auto rijdt. pure jaloezie, in de meeste gevallen. Ik ke ook iemand die een winkeltje heeft, heel hard werkt en een duurdere auto heeft gekocht. Als je dan de commentaren hoort van de autochtonen uit die buurt, dan zou hij de grootste drugsdealer zijn.

  Btw, je zegt, je kunt naar een ander land gaan. Heb jij het zelf geprobeerd? Denk je dat het simpel is om zomaar een ander land binnen te komen? Denk na voor je wat zegt, ok?


  Maak melding

 53. @Mira Udu,

  Je koeterwaalse geklets raakt kant nog wal. Ja de goede lijden onder de kwade. Laat ik het maar bij de Surinamers houden. Uit diverse onderzoeken blijkt dat een kwart van de Surinamers ooit in aanraking is gekomen met de politie. Lees goed EEN KWART….. Omgerekend zijn dat er ruim 81000.

  Antillianen hebben de hoogste verdachtenpercentage (6,6 procent), gevolgd door Marokkanen (5,9 procent) en Surinamers (4,7 procent). ‘Overig niet-westerse allochtonen’ hadden een verdachtenpercentage van 3,1% en Turken 3,6%.

  Je hebt ook mensen die er wat van proberen te maken. Die mensen moeten we koesteren. Het tij kan alleen gekeerd worden als de Surinamers uit handen van de politie weten te blijven. Dus zo lang mogelijk blijven studeren, tiener zwangerschappen ontmoedigen en vaders een prominente rol geven in de opvoeding. Met name de vaders laten het afweten. Kinderen groeien op zonder rolmodel. Werkelijk te zot voor woorden.

  Surinamers moeten meer bestuursfuncties gaan bekleden in het bedrijfsleven of de politiek. Dat eethuisje of een marktkraam is eigenlijk niet interessant. Op termijn gaat dit stigmatiserend werken.

  De Chinezen werken toch ook hard in Nederland, rijden in mooie auto’s en wonen in villa’s. Er is 1 verschil, die mensen worden nauwelijks in verband gebracht met de politie.

  Overigens kun je met een PSA kaart makkelijk naar Suriname emigreren maar dat geheel ter zijde. De regering Bouterse moedigt remigratie juist aan.


  Maak melding

 54. @Henkes,

  Volgens mij zitten we op 1 lijn maar de details nemen nu de overhand.
  1) Ik heb niet beweerd dat het de schuld is van Typhoon. Ik heb wel beweerd dat een stereo type iets losmaakt bij de mensen wiens werk bestaat uit het opsporen van criminelen. Dat is een feit en de schuldvraag laat ik in het midden.
  2) Misschien heb ik inderdaad geluk gehad al die jaren in “dikke bakken” want ik ben geen buru. Ik ben wel trots op mijn bruin kleurtje.
  3) Jouw mening: “ Als een goedbedoelende jongen (meestal zijn de mannen de lul) uit zo’n groep vanaf de kleuterklas niet gestimuleerd wordt om iets van zijn leven te maken, omdat ‘deze mensen’ toch nergens voor deugen en uiteindelijk in de gevangenis terecht komen, is het niet vreemd dat zij op latere leeftijd een wrok koesteren tegen de samenleving en oververtegenwoordigd zijn in de gevangenis”

  Daar ben ik gedeeltelijk mee eens want het thuisfront vervult ook een belangrijke rol. Wat jij beweert speelt zeker een rol maar er wordt m.i. teveel gewicht aan gegeven. Maar het is weer een voorbeeld van de schuld ergens anders neerleggen. En wat heb je te zeggen over al die jongeren die wel goed terecht zijn gekomen? Ze komen heus niet allemaal uit de dorpen, maar ook uit de Bijlmer en andere normale volkswijken…..denk ik..


  Maak melding

 55. @koos,

  Iemand die een verkeersboete krijgt wordt ook aangemerkt als ‘in aanraking gekomen met de politie’. Dus die cijfers zijn ook op meerdere manieren uit te leggen.

  Je moet niet vergeten dat ook Nederlanders elkaar discrimineren. Limburgers, Friezen, Drenthenaren worden ook wel niet altijd voor vol aangezien door de Randstedelingen, bijv.

  Ik vraag me af welk belang jij hebt om je oog en oor dicht te houden. Kijk eens naar de werkelijkheid.

  Overigens, met een PSA wordt je ook niet zomaar burger van Suriname. Aan alles zijn voorwaarden verbonden. Jullie blaffen wel heel snel dat als het je hier niet bevalt ga dan elders, maar dat dat makkelijker gezegd dan gedaan is vertel je er niet bij. Natuurlijk niet.


  Maak melding

 56. Ik neem het niet op voor de politie, noch de Nederlanders. Wel probeer ik iedere kwestie objectief te benaderen en te beschouwen als op zichzelf staande gevallen.
  De hamvraag is nog steeds. Waarom worden anderen wel aangehouden en anderen niet? Ik heb er geen antwoord op en voel me ook niet geroepen daar een antwoord op te vinden. Er zijn volgens mij genoeg Surinaamse stichtingen en verenigingen die het initiatief zouden kunnen nemen.

  Als ik de reactie hierboven lees, Dan ben ik een hele grote crimineel want dat is wel de enige frustratie die ik bij de politie heb. Altijd sturen ze boetes voor snelheidsovertredingen naar mijn huisadres. Goh dan ben ik nu benieuwd naar mijn record.


  Maak melding

 57. @AHE,

  Niet alleen je ras, huidskleur etc speelt een rol. maar ook wat voor gezicht je hebt.

  Sommige mensen worden nooit aangehouden omdat ze een bepaald soort gezicht hebben dat als niet-bedreigend wordt ervaren, anderen hebben een gezichtstype dat als bedreigend wordt ervaren en die mensen worden er altijd uitgepikt bij controles etc.

  Vorm, kleur, felheid in de ogen, houdig, weerbaarheid, stem enz. zijn allemaal factoren die meespelen.

  Ga maar eens bij jezelf na: welke types blanken vertrouw je meer en welke types minder?


  Maak melding

 58. Mira Udu, zelfs Surinamers onderling discrimineren elkaar. Zolang de mensheid al bestaat wordt er gediscrimineerd.
  Vraag is of het in Nederland de spuigaten uitloopt.

  Nederland biedt voldoende kansen om er iets moois van te maken. Helaas zijn er partijen zoals de PVV en DENK die polariserend werken. Dat verklaard nu waarom iedere incident onder de vergrootglas wordt gelegd.

  Ik denk dat we gezegend moeten zijn om in Nederland te mogen wonen. Elementen als Wilders, Kuza en Sylvana Simons kunnen mij gestolen worden.


  Maak melding

 59. Mira, in het verleden was ik werkzaam als toezicht houder in buitengebieden, op verzoek van de gebiedsgebonden agenten moesten wij auto’s met buitenlandse nummerborden in de gaten houden, en aan hun rapporteren, met name die uit Oost Europa, en waarom omdat in die periode inbraken schering en inslag waren in Oost Nederland, van de aanhoudingen van de ogespoorde daders bleek meer dan 70% uit het oostblok afkomstig, ik hoop dat je de link ziet met gekleurde medelanders met te grote auto’s, noemen jullie het maar discriminatie, ik noem het liever preventief handelen, toevallig hebben jullie de pech dat je door je huidskleur opvalt, net als de auto met het kenteken uit het voormalige oostblok


  Maak melding

 60. @Koos!

  Jouw familie probeert je reeds enkele dagen te bereiken.
  Dit n.a.v. die 2 neefjes van je.

  Bolletjesslikker overleden
  02-06-2016
  PALMA DE MALLORCA – Een Nederlander is donderdag op het Spaanse eiland Mallorca overleden,
  nadat een bolletje met drugs in zijn ingewanden was geknapt. Dat melden plaatselijke media.
  De 44-jarige man zat in een hotel in de buurt van de stad Palma de Mallorca.
  Rond 6.00 uur ’s ochtends meldde hij zich bij de receptie, omdat hij zich niet lekker voelde. Hij stortte meteen in.
  De man was vermoedelijk kort voor zijn dood in Mallorca aangekomen.
  Het is niet bekend waar hij was vertrokken.
  Het is ook niet bekend om wat voor drugs het gaat.
  Autopsie moet dat duidelijk maken.

  En de volgende (neef) van Koos heeft het wel overleefd.

  Nederlander ontsnapt uit handen Colombiaanse maffia
  01-06-2016
  VIDEO – Een Nederlandse ’drugstoerist’ is met behulp van de Colombiaanse politie ontsnapt uit de handen van de maffia in één van de gevaarlijkste plekken van de Colombiaanse hoofdstad Bogota.
  Dat melden media uit dat land, die een spectaculaire video online zetten van de ontsnapping.


  Maak melding

 61. @Hans,

  Er zijn echt heel veel methodes om criminele jongeren aan te pakken. Maar de politie kiest voor deze methode omdat ze zichtbaar aan de autochtoonse bevolking wil laten zien dat ze inderdaad iets doen tegen criminaliteit.

  Maar de politie beseft ook (of moet dat beseffen) dat wanneer een onschuldig persoon meerdere malen zich moet identificeren, dat het vertrouwen in de politie tot 0,0 kan dalen en mensen geen vertrouwen meer gaan hebben in de wetten.


  Maak melding

 62. @B. Saram,

  बी Saram , आप अपने बेवकूफ टिप्पणी के साथ एक बेवकूफ गधे हो ।
  bee saram , aap apane bevakooph tippanee ke saath ek bevakooph gadhe ho


  Maak melding

 63. @SARAMA,

  SARAMA, आप अपने बेवकूफ टिप्पणी के साथ एक बेवकूफ गधे हो ।
  Sarama, aap apane bevakooph tippanee ke saath ek bevakooph gadhe ho


  Maak melding

 64. @Mira Udu,

  Als ik mezelf als voorbeeld neem, zo weerbaar ben ik niet hoor 😉
  Jouw bewering is zeker terecht en ik geloof ook daarin. Maar wat de weerbaarheid en stem betreft; als ze naast je staan of voorbij rijden/inhalen heb je nog niet gesproken en dat is wel het belangrijkste om de weerbaarheid te kunnen bepalen. Echter, door houding die in de meeste gevallen wel duidelijk waarneembaar is zou je ook de weerbaarheid kunnen bepalen.

  Maar ik sta helemaal achter jouw stelling want het bewijs is er. Dit zou maar een gedeelte kunnen zijn van de totale beoordeling die gedaan wordt. Dus we zijn warm. Misschien is er een (ex)agent hier op dit forum die zijn geheim wil delen 🙂


  Maak melding

 65. @Pippa Lad,

  Ja zeker, het gedrag en beleid van de politie is uiteraard deels gericht op eigen belang.

  Maar de groep die jij bedoelt die zich meerdere malen moet identificeren,daarvan vind ik persoonlijk dat we doen alsof die groep de totale of een heel groot gedeelte van de populatie kleurlingen hier in Nederland betreft.
  We moeten niet doen alsof agenten over het algemeen racisten zijn.


  Maak melding

 66. @Hans,

  Jouw tekst: “ik hoop dat je de link ziet met gekleurde medelanders met te grote auto’s, noemen jullie het maar discriminatie,”

  Dat is nou echt een Hans opmerking. Actief in de discussie met ook goede argumenten maar dan zo iets. Helemaal niet aardig van jou en een onterechte opmerking. Maar het is je vergeven.

  Een auto is op het eerst gezicht voor niemand te groot, maar gewoon groot. Bij nader inzien kan altijd blijken dat de auto te groot is voor de eigenaar.


  Maak melding

 67. Ahe , een kleine correctie,
  in “mijn ogen” te grote auto, ik heb namelijk helemaal niets met auto’s behalve dan als handig vervoermiddel, en al helemaal niets met de zgnde, PC Hooft cruisers en ander patser bakken die blijkbaar in veel gevallen het image van de eigenaar op moeten krikken, for the record ik heb beroepshalve in dergelijke auto’s gereden, maar dan vaak in het terrein , daar waar ze voor bedoeld zijn


  Maak melding

 68. O bedoelde je een SVU, ja die komt inderdaad eerder tot z’n recht in het terrein. Maar anders doen ze het denk ik ook niet slecht.

  Maar een ieder zijn plezier want dat kan ook het geval zijn naast het zogenaamde opkrikken van het imago. Wat ik overigens wel een beetje napraten vind hoor.

  Kwaliteit en rijgenot brengt plezier, vooral als je een liefhebber bent. Soms gaat het om de kleine dingen in het leven en die mensen zijn vaak gelukkiger, laat iedereen daarom in zijn waarde. Het gaat om keuzes en of je geld wil uitgeven aan iets waar je blij van wordt. Voor de ander is een auto een vervoermiddel want hij heeft andere interesses, en voor de ander roept het een bepaalde emotie op. Het is ook goed voor jouw sociaal leven want er zijn leuke nette en sjieke autoclubs, fora, autoshows etc.

  Nogmaals gek dat jij vooraf bepaalt dat een auto te groot is voor jouw gekleurde Nederlander, terwijl jij nog niet in zijn portemonnee hebt gekeken en bent nagegaan waar het geld vandaan komt.

  De politie kijkt niet naar te grote auto’s maar naar het totaal plaatje. Zij gaan in ieder geval wat verstandiger te werk. Gelukkig ben jij geen agent anders had jouw gekleurde medelander echt geen leven meer.


  Maak melding

 69. Ahe , mag ik hier de conclusie uit trekken dat jij ook een autoliefhebber bent, want dat verklaart wel iets in jouw reactie, maar in een ding heb je gelijk, de politie zal naar het totaalplaatje kijken, dezelfde politie waar ik respect voor heb, want wat die gasten verbaal voor hun kiezen krijgen, wanneer ze iemand staande of aan moeten houden, terecht of onterecht lusten de honden geen brood van, ik zou met mijn karakter niet eens politie kunnen zijn, of ik nu met een autochtoon of allochtoon te maken had


  Maak melding

 70. Hans, ja ik ben inderdaad een liefhebber maar kan mensen zoals jij ook begrijpen. In feite is het overwegend metaal en elektronica wat ooit weer op de schroothoop terecht komt.

  Maar gelukkig bestaat de hobby niet alleen uit het bewonderen van een mooi stukje metaal. Er valt zoveel te doen met hobby clubs die van alles organiseren. Van tripjes naar autofabrieken in het buitenland, leuke dagen, boottochten tot testritten in de duurste auto’s gewoon op een zaterdag voor de lol, en nog veel meer. Je komt met nette mensen in contact van verschillende niveau’s. Joh ik vind het al jaren leuk.

  Het totaal plaatje om iemand aan te houden is belangrijk maar dat wordt ook vaak verkeerd beoordeeld. Daarom zou ik vandaag of morgen ook na 35 jaar aangehouden kunnen worden voor een rijbewijs controle. Maar met 1 minuut rij ik weer verder en met 2 minuten ga ik weer over tot de orde van de dag. Geen haar op mijn hoofd die er aan zal denken dat ik zojuist gediscrimineerd ben. Anders moet de agent wel heel duidelijk daarmee bezig zijn, maar dan laat ik ook wel op een beschaafde manier mijn tanden zien.

  En het gescheld bij aanhouding werkt inderdaad niet bevorderend. Mensen weten zelf niet hoeveel ze zelf kunnen beïnvloeden of zelf in de hand hebben.

  Ik houd mezelf niet voor de gek en ga niet roepen dat mensen niet gediscrimineerd worden, maar dat gebeurt niet bij elke aanhouding, net zo min als dat niet iedere agent of Nederlander een racist is. Kom nou zeg, dat is je reinste onzin!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.