Sylvana Simons (DENK) doet aangifte

53
Sylvana Simons

[INGEZONDEN] – In de afgelopen weken is de discussie omtrent racisme opgelaaid op een wijze die wij in de laatste decennia nog niet hebben meegemaakt. Nooit eerder had het thema racisme een dusdanig prominente en blijvende rol in het maatschappelijke debat. De aanleiding hiervan is de stortvloed aan racistische, seksistische en discriminatoire reacties die de toetreding van Sylvana Simons tot de Politieke beweging DENK losmaakte in ons land. Veel mensen bleken zich geroepen te voelen om de politieke keuze van een betrokken Nederlandse aan te grijpen om de meest walgelijke uitingen te doen, vooral op social media. Vandaag heeft Sylvana Simons aangifte hiervan gedaan.

De reden voor de aangifte ligt in het simpele feit dat het duidelijk moet zijn dat aantoonbaar onrecht nooit straffeloos doorgang mag vinden. Kandidaat-Kamerlid Sylvana Simons stelt hierover: “Ik zie het als mijn plicht om aangifte te doen, want het bestrijden van onrecht begint altijd bij het melden hiervan. Het wordt tijd dat in onze samenleving het besef doordringt dat er één duidelijke rode lijn wordt getrokken: daders van discriminatie, seksisme en racisme worden aangegeven, opgespoord en bestraft. Dit besef kan alleen ontstaan als wij allemaal dapper genoeg zijn om van onrecht ook melding te maken”.

Helaas is deze rode lijn nog geen realiteit in onze samenleving, omdat de effectiviteit van de strafrechtketen en de maatregelen van onze overheid te wensen overlaten. Sylvana Simons hoopt dan ook dat de discussie omtrent racisme niet blijft bij de ophef rond de reacties richting haar persoon: “De reacties die in mijn richting zijn geuit zijn exemplarisch voor wat heel veel vrouwen, mannen, moslims, joden, etnische minderheden, migranten, mensen met een beperking, ouderen en homo’s dag in, dag uit meemaken op de arbeidsmarkt, op school of op straat. Het is van het grootste belang dat dit klimaat van onverdraagzaamheid wordt bestreden. Daar wil ik me met vrouw en macht voor inzetten”.

Volgens DENK dient het opgelaaide maatschappelijke debat omtrent racisme daarom hand in hand te gaan met een politiek debat over maatregelen om discriminatie en racisme in onze samenleving te bestrijden. Tunahan Kuzu, de politiek leider van DENK, zegt hierover: “Nu is het moment om te handelen. Daarom vraag ik vandaag een debat aan met de Minister-president en de Vicepremier over racisme in onze samenleving en presenteer ik later deze week de Ketenaanpak Discriminatie, waarin DENK maatregelen presenteert van bewustwording tot straf”.

Bekijk ook:

53 REACTIES

 1. @ Parinaga,

  Je kent de hele achtergrond niet. Als je op tv al een rode waas voor je ogen krijgt als iemand in het vluchtelingendebat het woord ‘zwartjes’ laat vallen, wie is er dan doorgedraaid?


  Maak melding

 2. Moskowicszsz moest bij zijn partij het veld ruimen, omdat hij niet vaak genoeg in de publiciteit kwam.
  Aboutaleb wordt nu gedwongen om zich beschikbaar te stellen als lijsttrekker. Hij wordt het natuurlijk niet, met als gevolg dat hij voortaan terzijde kan worden geschoven en hij natuurlijk nooit meer in zijn hoofd zal halen om te zeggen dat hij lijsttrekker wil worden.
  Denk is toch de partij, waarbij twee knapen uit de partij zijn gestapt en hun zetel niet hebben teruggeven. Een Sapoentje?


  Maak melding

 3. we worden gediscrimineerd door die mocros en turken
  waarom houdt ze haar mond daarover?

  sylvana zorgt er voor dat suries en neds vijanden worden
  doel geslaagd van herrenberg onze moslim broeder met zijn connecties in het midden oosten

  weg met eurabia

  mijn stem zal ze never nooit niet krijgen


  Maak melding

 4. zo slim zijn die turken, cameras nu allemaal gericht op sylvana
  svlvana heeft haar zelf voor hun karretje laten spannen
  slim slim slim zijn die turken


  Maak melding

 5. @FBI,

  Ik vind ‘zwartjes’ ook minachtend. Net zo als een blanke ‘witjes’ minachtend zou vinden. Het gaat om de verkleiningsvorm nl. Zwarten of witten zijn dan klein in deze vorm en niet normaal.


  Maak melding

 6. @FBI,

  Het probleem is dat de Nederlandse politieke partijen niks ondernemen tegen discriminatie. Kijk maar, wie gaat er kamervragen stellen over discriminatie? Niet de PvdA, CDA, VVD, Groen Links, D66, maar DENK.

  Dat moet je toch te denken zetten.


  Maak melding

 7. Kijk, racisme keur ik niet goed dat is gewoon fout. Maar Sylvana lult ook en zet zich nu zomaar in problemen.
  Ik ken Sylvana nog van vroeger toen ze VeeJay was bij TMF. Ze was 1 van de weinige zwarte presentatrices toentertijd (volgensmij de enige). Vandaar uit heeft ze zichzelf succesvol weten te ontwikkelen en had ook een eigen programma. Nu gaat het een beetje bergafwaarts met haar en maakt ze net als een kat in het nauw rare sprongen. Haar positieve populariteit is omgeslagen in negatieve populariteit. Wanneer is zij positief in het nieuws gekomen? Dan moet je vooral niet in de politiek gaan. De Sylvana van vroeger vond ik een veel leuker persoon. Nu is ze een soort van black activist geworden. Ach ja, misschien zou Oprah Winfrey hetzelfde hebben gedaan als zij ook was mislukt.

  Sylvana, ik wens je het allerbeste toe maar mijn stem krijg je niet. Politiek is vies, vuil & laag en vooral jij kan mij niet op andere gedachte brengen.
  Ik vind je wel een sterke vrouw en mij heb je bewezen dat je trots bent op je roots maar ga gewoon weer doen waar je goed in bent en waar iedereen van jou houd, (presenteren/entertainment). Politiek is beneden jouw niveau.


  Maak melding

 8. stel je mag geen witjes of zwartjes zeggen
  dan vindt de mens wel wat anders uit om te zeggen
  een ander woord

  zo idioot, ze wakkert het juist aan bij
  zo had je eerst 10 % racisten en nu zijn het er wel misschien 20 %
  bedankt sylvana, tegen wat vecht je eigenlijk en hoe wil je discriminatie dan stoppen.
  denk je werkelijk dat je verbindend bezig bent
  laat me niet lachen,
  smile, alle camers’s zijn nu op jouw gericht


  Maak melding

 9. @raar,

  Waar jij dus voor pleit is dat je geen trots mag hebben als iemand je voor ‘zwartje’, ‘bruintje’ of wat ook uitmaakt?

  Zo zegt men nog altijd Chinese poep ipv Chinees etc.
  Het Nederlands is doordrenkt van racistische, kwetsende of beledigende woorden. Dat zal niet zomaar zijn.


  Maak melding

 10. @parinaga

  k zeg nergens wat wel of niet mag
  ik zeg alleen, je kan discriminatie niet kan uitroeien
  de mens bedenkt altijd weer wat

  ieder mens discrimineert alleen in gradaties
  zo scoren echte racisten 9-10 punten op een schaal van 1-10
  en een ander maar 1-2 punten

  wat nu gebeurt is dat die denktank die nederlandse groep (die scoort 7-8 ) wil aanwakkeren
  en dat is aardig gelukt, er is nu 10 % nieuwe ned racisten erbij

  hoera, wat een verbinding


  Maak melding

 11. @raar

  ——————————————————————–
  RAAR,JOE NA TATA NOH ?…of …REDIEMOESOE !,.kan niet anders !!!,,je bent natuurlijk ooook zwarte piet fan.!..dat is 1000.


  Maak melding

 12. @mr.pakro
  Als ik zo iets s’ avonds tegenkom schijt ik in mijn broek
  ——————————————————————————–
  Mie de zeker, dat Sylvana moi moro joe vrouw(duizend),of joe na klimop .ha haaaa !


  Maak melding

 13. Chapeau Sylvana. Nederland is nooit de ideale maatschappij geweest. Zolang men in het gareel wilt lopen en zolang je tevreden bent met de achtergestelde- en ondergeschikte positie die je inneemt in deze samenleving en op alles ja en amen zegt, ben je goed. je moet het maar in je hoofd halen om tegen de racistische opmerkingen van je blanke collega’s tegen te gaan. En om een eigen mening te hebben. Dan is de gedoogruimte die je krijgt en hebt veel te klein voor je. Dan worden dan existentiële vragen aan je gesteld wat je hier doet. En op de PvdA stem ik al 30 jaar niet meer op. Ik weet wel beter. Trouwens ik ben hier omdat zij daar waren.


  Maak melding

 14. alleen al die attitude van je
  “Trouwens ik ben hier omdat zij daar waren”.
  zegt veel over jezelf
  je zal wel altijd een negatief element zijn geweest op de werkvloer met je verbitterde karakter


  Maak melding

 15. Beste mensen,

  Verlag je focus eens. Typhoon aangehouden vanwege jeugdigheid, dure auto en kleur!, stond er gisteren in de krant.

  Minister van justitie keurt het gedrag af en nodigt Typhoon uit om te helpen bij de bestrijding van racisme en wat doen de Surinamers hier ?? Sylvan aanvallen omdat ze vindt dat er in Nederland gediscrimineerd wordt en het op wil nemen voor de minderheden waar ook zij toe behoort.

  Why??


  Maak melding

 16. Nee, idioot ik ben realistisch geworden in de loop der tijd. Niet verbitterd. Kijk maar naar de mooie geschiedenis van Nederland. Denk maar aan de Joden, voormalig Nederlands Indië, de slavenperiode, de voormalige koloniale geschiedenis, de Chinezen moord in Java, etc.etc.
  Vraag aan de ex-minister van den Broek wat ik hier doe.
  Verbittering??? Nee realistisch en niet utopistisch.


  Maak melding

 17. Sylvana wil verbinden met een Ergodanpartij….

  Lijkt dat dit niet is gelukt,,,,

  Ze wakker racisme eerder aan…. Lekker bezig Sylvana


  Maak melding

 18. Heb echt heel veel medelijden met Sylvana. Ze gaat het heel erg zwaar krijgen. Nooit maar dan ook nooit had ze bij die Turkse en islamitische partij moeten aansluiten. Ze wordt gebruikt.
  Ben zelf nederlander uit amsterdam. Je kan tegenwoordig geen normaal gesprek meer hebben over cultuur of afkomst…je bent gelijk racist. Heel tragisch en vooral de relatie tussen surinamers en nederlanders. Het doet me echt pijn dat alles zo is verhard in de samenleving hier in Nederland. Wij weten best wat er in het verleden is gebeurd maar we zullen het toch met zn allen moeten doen in de toekomst. Vergeet niet dat Nederland heel erg open heeft gestaan voor alle culturen met de beste bedoelingen maar deze vriendelijkheid wordt nu hard afgestraft (vooral door de islamisering) en heb hierdoor een somber beeld voor de toekomst van Nederland en velen met mij. Iedereen loopt op zn tenen hier. De grenzen zijn bijna bereikt voor de mensen. Je voelt het aan alles.
  De hele maatschappij is aan het segregeren en Sylvana geeft hier een negatieve bijdrage aan wat heel jammer is.
  Laten we hopen op betere tijden hier en dat we weer normaal met elkaar door een deur kunnen.


  Maak melding

 19. Ronanldo, met Sylvana hoef je echt geen medelijden te hebben, ze laat zich vrijwillig gebruiken, alleen maar om in de belangstelling te staan, de aandachtsgeile tante, Hoe kun je het anders rijmen, dat zij die zich ook zorgen maakt over o.a. de discriminatie t.a.v. de homo’s, zich aansluit bij een stel islamitische Turken, die juist tegen de homosexuliteit gekant zijn, Turken die volgens hun zeggen gen lijntje hebben naar Erdogan, maar die van hun niet bikritiseert mag worden, lekker hypocriet allemaal wel weer


  Maak melding

 20. @ Damsco,

  Ik dien bij deze een aanklacht tegen je in wegens discriminatie en minachting van eenieder op Waterkant, die gefundeerde reacties geven op een bepaald onderwerp op dit discussieforum. Daar heb ik jou in al die jaren nog niet op kunnen betrappen! Jij betitelt mensen persoonlijk, noemt ze Pannenkoeken, Oliebollen of Ezels, zolang het jou maar behaagt. Jij wenst ze allemaal het gekkenhuis in. Ik heb je IP-adres. Dit is geen bedreiging, maar een aansporing om eens een keer normaal te reageren. En als je daarna nog wat tijd overhebt: Je baasje is net naar het toilet geweest en vraagt of jij zijn achterwerk wil afvegen…


  Maak melding

 21. Forummers, Odi odi.

  PvdA stelt Kamervragen over staandehouding Typhoon

  De PvdA heeft Kamervragen gesteld naar aanleiding van het staande houdenvan rapper Typhoon.
  De politie in Zwolle haalde Glenn de Randamie, zoals de rapper heet, van de weg omdat een agent zijn nieuwe auto niet bij hem vond passen.

  Volgens een woordvoerder van de politie Oost-Nederland werd Typhoon staande gehouden vanwege zijn “jonge leeftijd en een splinternieuwe, luxe auto.

  Maar ook zijn huidskleur speelde een rol”. De politie heeft excuses aangeboden voor het voorval.

  Eerste stap
  PvdA-fractieleider Samsom zegt dat er sprake is van een structureel probleem. “Etnisch profileren komt nu eenmaal voor, ook bij de politie.

  Dit is geen eenmalige misser van een individuele politieman. Racisme en discriminatie zitten hardnekkig diep in de samenleving.”

  Volgens GroenLinks-leider Klaver valt de destructieve kracht van racisme niet te onderschatten. Hij schrijft op Facebook: “Wat me misschien wel het meest raakt aan het bericht van Typhoon is dat hij zegt: de eerste stap naar verandering is benoemen.

  Hij heeft gelijk. Geen incident zou stilzwijgend voorbij moeten gaan. Racisme en discriminatie horen niet bij Nederland!”

  Gesprek zonder schelden
  Daar moet iets aan gedaan worden, zegt Samsom in het NOS Radio 1 Journaal. “Het wordt in elk geval erkend, daar begint het mee.

  Politiemensen moeten hier beter op getraind worden.
  Aan de andere kant moeten mensen met een donkere huidskleur ook de mogelijkheid krijgen om aan te geven dat ze voelen dat hen onrecht wordt aangedaan.”

  Samsom wil dat de discussie hierover in de samenleving doorgaat. “We moeten luisteren naar elkaar.
  Dan kom je verder. We moeten naar een gesprek zonder schelden.

  De afgelopen weken hebben we gezien dat het besluit van Sylvana Simons om de politiek in te gaan een plat racisme losmaakte. Dat is te gek voor woorden.”


  Maak melding

 22. Sing Sing, noem dan eens een land op in West Europa waar het wel ideaal is, Utopia in ieder geval niet, als je kijkt naar de rassenonlusten in de landen om ons heen valt het allemaal nog wel mee, ook nog in vergelijking met Suriname en hier op de Waterkant waar de Hindoestanen de Creolen uitmaken voor Kafri en de Creolen de Hindoestanen voor Koelie”s, ben ik dan even blij met de buurt waarin wij wonen waar in de kroeg van mijn Hindoestaandse zwager, de Turken de marokkanen de Surinamers en de bakra’s gewoon naast elkaar aan de bar zitten, een kaartje leggen of een biljartje maken en toevallig gisteren nog een in mijn woonplaats in principe Surinaams voetbaltoernooi plaatsvond, maar voornl. gemixte elftallen tegenover elkaar stonden, zonder elkaar onder de grond te schoffelen, en na afloop een samen een lekkere djogo dronken, dus maak het niet erger dan het is dat doen de pers wel en figuren zoals Sylvana wel, de boel opblazen


  Maak melding

 23. Typhoon rijdt in een dikke auto door Zwolle, genoeg reden voor twee agenten om de auto aan de kant te zetten. Een typisch geval van etnisch profileren. Hoewel het niet de bedoeling is en het volgens de wet niet mag, gebeurt het volgens experts veel vaker.
  +++++++++++++++++++++++$$$$$$$$++++++++++++++++
  In Suriname kan je lekker je dikke auto rijden zonder dat je lastig gevallen wordt door jaloerse smerissen. Nederland heb ik mij jaren moeten in houden.Dit vaker meegemaakt met vrienden.In Amsterdam 2 x op een avond gestopt door de politie.


  Maak melding

 24. @ Diaspora,

  Ik ben hier in Suriname diverse keren stopgezet door de politie vanwege het simpele feit dat ze denken dat er bij deze bakra wel iets te halen valt, mis dus. De laatste keer heb ik aan de bel getrokken bij het Meldpunt Politie Optreden en kort daarop zijn er drie agenten aangehouden en gearresteerd wegens corruptie. Rechtszaak geseponeerd, maar ik wacht nog steeds op excuses.
  Ik bedoel maar, overal gebeurt wel wat. Ik zit er niet mee, hoor, maar ik heb wel geleerd om met andere ogen naar de politie te kijken. Vooral in Suriname. Als je ze ziet, tenminste.


  Maak melding

 25. Sylvana is in oorlog met haar zelf . Haar grootste vijand is zij zelf en haar EGO!Ze is in oorlog met een paar sprookjesfiguren pieterbaas en sinterklaas. Straks gaat ze oorlog voeren met Roodkapje,Assepoester,enz..enz…


  Maak melding

 26. Een komen elk jaar honderdduizenden afrikanen naar europa gevlucht.
  Die zijn allemaal op de vlucht voor ondeling geweld door discriminatie.
  Juist zwartje onder elkaar. Ze slachte elkaar af.
  En dan begint hier een muts te zeiken over zwartjes?
  In Nederland hebben we een geweldige overlast van nieuwe Nederlanders.
  Niet WILLEN werken. Geen Nederlands leren. Zich zo idioot kleden dat geen werkgever ze wil hebben.
  En dan een grote smoel dat ze door de politie worden aangehouden? En wel tijd om te demonstreren !
  Weer de zwartjes. Waarom geen chinezen of hindoestanen? Omdat die allemaal werken en studeren.


  Maak melding

 27. Ik vraag me af bij welke politieke partij Sylvana zich had moeten aansluiten.
  Bij de PVV van Wilders??

  Het probleem van en met Sylvan is slecht een klein onderdeel van een groter probleem namelijk discriminatie, ongelijke kansen en racisme. Als Rutte hier een kijkje had genomen had hij waarschijnlijk sterkere woorden ipv Tokkies gebruikt.

  Het is straks 1 juli, gaan we dan met z’n allen heel schijnheilig praten over de genocide van de witte man en vragen om herstelbetalingen, of moeten we daarover ook maar zwijgen het is immers heel lang gelden gebeurd. Of zullen we als een kind zo blij zijn met subsidie voor een hapje en een drankje en een feestje??
  Wake up!!


  Maak melding

 28. Sylvana je bent dom. Gewoon alles over je heen laten gaan, dan zou het wel ophouden . Neem maar een vb aan president Vene, men lulde zoveel over hem, hij zei NOOOIT wat, ano keba? Nu maak je er een phoe-ha van, dan krijg je dit. Eigen schuld…. Als je het mij vraagt om je bij turken aan te sluiten en dan wat voor een soort??? behoor je tot hetzelfde soort ?????dommmmmmmmmme beslissing. Of wilde je weer een beetje populair worden, omdat het bergafwaarts ging? Nu ben je echt weer jopie popie geworden. Pas op hoor ander ga je op plee-sident bouterse lijken. Solliciteer daar, daar zal je niet zo makkelijk gediscrimineerd worden. Mijn stem zal je noooooit krijgen.


  Maak melding

 29. @TanteBep’er komen elk jaar honderd duizenden afrikanen naar europa gevlucht” dat komt door het neokolonialisme beleid,van verdeeld en heerst…door westerse multinationals voor de zeldzame grondstoffen(coltan,uranium)enzo….en de wapenindustie die wapens verkopen aan de corrupteregeringen aldaar,te onderdrukken en ondersteunen,om landroof te plegen op de bevolking, die dan moet vluchten….open je ogen,en zie verder dan je neus .


  Maak melding

 30. Mensen die geen moer te doen hebben zoeken altijd wat. Al die jaren hebben we sint en zwarte piet feest gevierd, niets aan de hand, plotseling gedonder met discriminatie. In dit geval vind ik het meer pesten. Ga jij discriminatie uit de wereld helpen. Discriminatie blijft altijd. Hoe meer je er aandacht aan schenkt en je druk maakt, hoe meer men er wat van zegt. Als je vindt dat je gediscrimineerd wordt , dan ga je toch weg. Ned. is niet je geboorteland. Dit is gewoon aandacht vragen. Bij de tv niet meer gewenst dus… Nou Sylvana ben je tevreden iedereen heeft het over jou in negatieve zin. eigen schuld. Het probleem is volgens mij omdat ze zich is gaan mengen met die domme agressieve turken. ja dan krijg je dit. En dan vraag ik me af is politiek haar ding. En politiek , nou dan zal er veel geslingerd worden naar je hoofd, kan je er wel tegen? Wie ben jij dan dat men geen kritiek op je zal kunnen leveren als je de politiek in gaat. Is het risico van het vak. Denk daar maar goed over na of ga maar lekker slapen Sylvana . Het gaat bij jou gewoon om de poen. Mijn stem zal je NOOIT krijgen.


  Maak melding

 31. Sylvana vecht toch ook voorgelijke rechten voor vrouwen.
  Kwam dit bericht tegen op GFC nieuws:

  http://gfcnieuws.org/vrouw-heeft-recht-op-aanrecht-vindt-president-erdogan/

  Aangezien DENK het verlengde is van Erdogan, begrijp ik totaal niet wat Sylvana bij die partij te zoeken heeft.

  Of zou het komen omdat een andere donkere vrouw die secretaris is van DENK, dat Sylvana zich daarom tot die partij voelt aangetrokken?

  https://www.bewegingdenk.nl/over-denk/politieke-beweging-denk-officieel-opgericht-2

  Dat haar keuze voor DENK niet wordt gewaardeerd staat los van alle bedreigingen, racisme, discriminatie. Daarom is het goed dat zij aangifte heeft gedaan.

  Het wordt met de dag erger en dat moeten we niet accepteren.


  Maak melding

 32. @Henk Molenaar2016,

  Wanneer racisme niet in het hart van iemand zit, kun je het ook niet aanwakkeren!!!
  Hoe kun je iets aanwakkeren wat er niet is?
  Het is duidelijk dat in veel autochtoonse harten racisme lormant aanwezig is en wanneer het de kans krijgt, binnen 1 dag uitgroeit van een zaadje tot een giftige plant met heel veel zaadjes.


  Maak melding

 33. Zodra een zwarte zijn hoofd boven het maaiveld durft uit te steken wordt hij /zij terstond gescalpeerd.
  De gedachte daarachter, de motivatie, is:
  “hou je koest, hou je stil, slik je braaksel in en laat over je heen galopperen want IK, IK heb heel heel hard moeten werken en moeten slikken en moeten hosselen om te komen waar ik nu ben gekomen. Ik heb nu eindelijk na vele vernederingen, beledigingen, kleineringen, iets bereikt en ik kan eindelijk voor mezelf zorgen zonder de steun van de overheid.
  En nu, nu kom jij Sylvana, dat voor mij verpesten. Hou je gedeisd en slik, slik slik zoals wij dat hebben gedaan.Ga schuilen, verstop je en kom niet meer tevoorschijn want je verpest het voor ons.
  Wij zijn van mening dat als je in een vreemd land bent jij je moet gedragen. Dat betekent dat je de witte man vrij moet laten in zijn racistische bejegeningen jegens jou.
  Schuil, verstop je! Dan kan ik mijn leventje hier rustig voortzetten en dan kan zwarte piet zwart blijven en dan houden de Hollanders weer van ons, brave zwartjes.
  Het kan mij een worst wezen! Als ik mijn geld maar krijg en ik een paar mooie dingen kan kopen en en één keer in de zoveel tijd met mijn mooie dingen naar SU kan gaan om ze daar te spnken.”
  Aldus de gedachtengang van menig Surinamer omtrent het optreden en toetreden van Sylvana Simons tot DENK !
  Verder denken doen ze niet. Hun eigen hachje redden daar gaat het ze om.


  Maak melding

 34. Neen hoor Kevin, ik vind Sylvana Simons een topvrouw en ik sta volledig achter haar. Zij is een heldin.

  Wie weet is haar toetreden tot DENK een stap tot betere integratie tussen allochtonen onderling. De toekomst zal het uitwijzen.


  Maak melding

 35. aan de ene kant vind ik het wel een lekker wijf tis alleen jammer dat er alleen maar stront uit haar bek komt
  al met al mag ze best ff op mijn roomblanke pik zitten


  Maak melding

 36. मैं बौरा गया हूँ । मुझे पागलखाना भेज दो ॥
  Mein baura gaya hoon | Mujhe pagalkhana bhej do ||


  Maak melding

 37. Dit is het ergste wat ik in jaren heb gelezen en val van de ene verbazing in de andere. De zwarten die elkaar weer als een baksteen laten vallen en de blanke die in zijn vuistje lacht. Zie daar die krabbenmentaliteit, elkaar niets gunnen, niet durven op te komen voor elkaar. In en in triest.
  Sylvana heeft lef durft haar kop uit te steken en gaat niet mee met de flow. Daar moet je ballen voor hebben om als zwarte welbespraakte vrouw die confrontatie aan te gaan. Dat is schrikken voor de witte man, who the hell she is. Bravo Sylvana, waren er maar meer als jij. Wanneer zullen we leren om elkaar niet af te vallen maar elkaar te steunen. Het getuigt van enorm veel lef om je kop boven het maaiveld uit te steken. Steun haar of zwijg en verkondig geen nonsens. Want niemand zit daarop te wachten. Nu snap ik waarom de zwarte altijd achter gesteld zullen worden. De Turken en Marokkanen maken een inhaalslag en gaan ons hard voorbij. Omdat ze een zijn en elkaar nooit afvallen misschien. Wij voeden de witte mensen in hun denkwijze over ons. Wij bevechten elkaar zonder enige vorm van schaamte publiekelijk. Shame on you.


  Maak melding

 38. Geen grotere racisten in deze wereld dan moslims. Je hoeft alleen al maar de koran open te slaan.
  Hoe kan Sylvana in godsnaam voor een Turken partij kiezen. Deze partij Denk steunt Erdogan. Die alles en iedereen onderdrukt. Koerden vermoord, ISIS steunt en journalisten opsluit. Alles wat niet soenitisch is onderdrukt. Schande dat die partij in Nederland komt vertellen dat ze onderdrukt worden.
  Dit gaat tot niets leiden alleen maar meer 2-deling in de maatschappij. En Sylvana je moet diep diep schamen dat je voor deze partij kiest. Het enige wat je doet is de Antilliaanse en Surinaamse gemeenschap verder in de hoek schoppen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.