Bouterse over crisis: oppositie wil chaos scheppen

68
President Bouterse van Suriname

PARAMARIBO, 31 mei – De oppositie is er op uit chaos te scheppen in plaats van te zoekn naar oplossingen. Dit zei president Desiré Bouterse in het parlement. “Elementen uit de oppositie hebben het pad van dialoog verlaten.”

Er wordt duidelijk niet gekozen voor oplossingen. “Nog geen jaar na de verkiezingen kondigt men een machtswisseling aan. Het volk worden allerlei mooie dingen beloofd, als men maar aan de macht kan komen. Men heeft nog net bekend gemaakt hoe de machtswisseling te realiseren voor 2020. Deze aankondigingen kunnen als ondoordachte, niet gemeende oriëntaties gezien worden”, zei Bouterse.

De oppositie zou de dialoog vermijden met ‘onprofessioneel en politiek gedoe’. “Zij die zichzelf en anderen in dit avontuur willen storten moeten de vragen beantwoorden: wat is het probleem dat de oppositie wil oplossen? Is conflict de enige weg die open ligt en hoe lang gaat het duren en wat is de prijs?”, aldus Bouterse. Hij begrijpt niet hoe straatacties een oplossing kunnen bieden voor keiharde economische problemen.

Bekijk ook:

68 REACTIES

 1. =Bouterse, hou nou eens je kwebbel dicht, omdat je NOOIT een crisisplan hebt gepresenteerd in de DNA. Pas in Ocer zeg je tegen Simons dat er over die lening gepraat gaat worden, terwijl jou schoonzoon Boefdraad alles al heeft geregeld met de IMF.

  Hang samen met velen aan een boom, ik heb geen respect voor jou en je bende.


  Maak melding

 2. KUMAKOISI: Het volk heeft alle recht om te protesteren wanneer het leven ONDRAAGLIJK begint te worden.

  WEG MET KUMAKOISI DE CHARLATAN. JIJ BENT CEO VAN DE FIRMA LIST EN BEDROG.

  TIEF ZO SNEL MOGELIJK OP.

  Jij bent degene die CHAOS heeft gecreëerd. Heb jij al BEZUINIGD op jouw MAFFIOSO KABINET????

  NEEN,NEEN NEEN NEEN : DIT GA JE NOOIT DOEN KUMA?

  Jij hebt vorig jaar na de verkiezingen zelfs meer GELD gevraagd voor je MAFFIA VRIENDEN in het PLEE-KABINET.

  BAH BAH BAH: KUMA IS VOOR ZIJN FAMILY, FRIENDS
  EN RAMONA


  Maak melding

 3. Hij begrijpt wel meer niet…hoe dom moet je zijn om ook maar één woord uit zijn vieze vuile stinkende bek te geloven?

  Zucht… Misschien dat iemand die vragen voor hem wilt beantwoorden…? Niet dat hij of z’n oliedomme slaafse volgers het zullen begrijpen 🙁


  Maak melding

 4. Moet je eens horen wie over macht praat. De man zelf die iedereen omkoopt om stevig aan de macht te blijven.

  Wat wel duidelijk wordt is dat hij echt bang is voor de straatprotesten, dus vooral daarmee doorgaan!!


  Maak melding

 5. Enge en laffe man die Bouta. Misschien weer aan de coke gezeten.
  Als je overeind moet blijven door het protest en de oppositie aan te vallen dan laat je zien dat je in je broek schijt voor alles wat komen gaat. Angst zaaien is zijn enige bekwaamheid. Voor staatsman is hij totaal ongeschikt.


  Maak melding

 6. Deze noordenaar wordt steeds banger voor zijn positie, praat constant over dialoog en concensus, terwijl dit gedrocht niet te vertrouwen is, tijdens de periode Venetiaan, toen de situatie vrij stabiel was, wist deze ophitzer wel de straat op te gaan, om te protesteren betreffende de gouvermentake, en nu blijkt dat deze oplichters via de nieuwe stroomtarieven het volk een poot uit te draaien, en ruim 100 miljoen $ per jaar winst maken, volgens Chiragallie, om daarmee de lening van het IMF af te lossen in 4 jaar tijd.


  Maak melding

 7. Zou een vette ecomische crisis kunnen worden opgelost door angst te zaaien onder de oppositie? Toekomstplannen maken die de economie kunnen helpen lijken mij nuttiger. Maar deze indiaan komt niet op dat idee…………….., Hij is te veel met zichzelf bezig, de stumperd.
  Surinamers gaan het wel begrijpen maar dat kost even tijd.


  Maak melding

 8. Bouterse kletst weer een eind uit zijn vette nek, hoezoo zouden elemneten uit de oppositie het pad van de dialoog hebben verlaten, en dit uit de graftakkenbek van iemand die elke dialoog uit de weg gaat, oplosingen zijn coninue aangedragen maar deze eigenwijze arrogante strondzak weigerde pertinent te luisteren


  Maak melding

 9. Zaai annanas, koffie, suikerriet, mais, kokosbomen,cacao en verzin verder. Dat levert meer rendement op dan het zaaien van angst.Van angstzaad worden burgers en het land niet rijker.


  Maak melding

 10. Suriname gefeliciteerd met onze echte VOLKS PRESIDENT.
  Oppositie heeft geen kaas gegeten van presidentschap.
  Tot 2050 zal NDP aan de macht zijn.

  Ga zo door President, niet storen aan de lagers.


  Maak melding

 11. desi delano bouterse slaap je nog wel goed van alle lege stoelen bij de ndp ocer jij bent goed bezig toch geloof je nog wel in je zelf geef het mandaad terug aan het volk en zeg eerlijk dat je het fout hebt mischien ben jij toch niet de juiste man op de juiste plek het lijkt er op toch zeg sorry en ga lekker stilletjes met pensioen lijkt mij beter toch dit is niets voor jou geeft alleen maar hooft pijn ga lekker geld uit geven lekker genieten van jou vrijheid


  Maak melding

 12. @Henry alias
  KUMAKOISI.

  ——————————————————————————
  HET WOORD BEGINT AL OP JOU TE LIJKEN MIE MANG !


  Maak melding

 13. @Damsco,

  ik lach mij SUF om jouw STUPIDITY: Jij bent het TOONBEELD VAN DOMHEID.

  ONZE DOMME PAARSE ALATTA!!!Damsco: Zelfs EEN STUK ZEEP IS SLIMMER.

  BIJNA ALLE KUMA LOVERS LATEN DIT TYPISCH PAARSE GEDRAG ZIEN!!

  OOK AL HEBBEN ZE OP DE RIJKSUNIVERSITEIT GRONINGEN GEZETEN BLIJVEN ZE OLIEDOM!!!


  Maak melding

 14. mensen kijk op starnieuws het is zeer snel afgelopen met de ndp wat een slap gelul die mannen geloofen er zelf niet meer in kijk ook is filmtje van abop je kan het verschil zien nee het is echt over en uit voor bouterse


  Maak melding

 15. Volgens mij heeft Bouta de afgelopen jaren zelf iedere dialoog in de weg gestaan.
  Hij had de oppositie niet nodig gelet op de zetelverdeling in de Assemble en heeft daar ook nooit werk van gemaakt.
  Nu ons land er zo slecht voorstaat, is het wel heel goedkoop om de Zwart Piet bij de oppositie neer te leggen.
  Dit is weer zo’n uitspraak, waarover hij niet heeft nagedacht en waarover hij blijkbaar ook niet is geadviseerd door zijn leger van adviseurs.
  Gewoon geen slimme uitspraak van iemand die president van een land is.
  Maar ja, intelligentie is bij Bouta ver te zoeken.


  Maak melding

 16. Plan????????
  48 pagina’s geleuter zonder de onderliggend documenten.

  De president zou minimaal de uitslag van de doorrekening vsn de SER oid opgeleverd heeft.
  Dit is een schandelijke vertoning van de regering.
  Helaas moet vastgesteld worden dat de President niet in staat is iets zinnigs te doen behalve de clown uithangen


  Maak melding

 17. Look who’s talking! Een gekozen regering naar huis geschoten. Toen begon de ondergang van ons land.
  Bezittingen vernietigd, mensen gemarteld, mensen vermoord, telkenmale pludering van onze staatskas.


  Maak melding

 18. De president van Suriname DDB kan niet serieus genomen worden.
  Hij gebruikt dezelfde tactiek/strategie als Maduro van Venezuela, die de handelaren, de oppositie, Amerika en Spanje de schuld geeft van de ellende in zijn land.


  Maak melding

 19. Bouta: “u hoeft niet van mij te houden, ik hou wel van u, wij blijven dus bij elkaar tot de dood ons scheidt, daarom heb ik voor alle zekerheid een container vol pepperspray, rubber kogels en reguliere kogels besteld”.


  Maak melding

 20. Mensen opgepast. Curtis hofwijks heeft een vinger gekregen, nu krijgt de oppositie die. Dit is een strategie die het beginne van eliminatie. Het geld, het land het is jammer.


  Maak melding

 21. Nog een commissie. Geld zat en je moet je tegenstanders dicht bij je houden. Onderstaande komt van DWTonline:
  “Een speciale commissie van het parlement zal de komende periode de uitvoering van het Stabilisatie- en herstelplan van de regering monitoren. Het betreft de Vaste Commissie Financien aangevuld met de fractieleiders Ronnie Brunswijk (AC) en Carl Breeveld (DOE). Dat zei parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons


  Maak melding

 22. De oppositie wil chaos volgens deze clown, terwijl hij zelf die chaos geschapen heeft, maar natuurlijk was hij het niet, het was die ander.


  Maak melding

 23. Biouterse had geen bakras nodig. Er was toch geen crisis, er was toch geld . Wel laat me een ding vertellen zonder de bakras bestaat deze AARDE niet, wat zien we nu jouw president is gaan bedelen bij de zelfde bakra die je geen stoel had gegeven tijdens jouw inauguratie in 2015. Ik zou me dood dood schamen, jouw president heeft ons land ten schande gezet .


  Maak melding

 24. Jij ook gefeliciteerd ..je bent een echte sranan man.Als ik achter iemand sta …betekent het dat ik akkoord ga met zijn manier van doen..zijn handel en wandel.Ondertussen timmert DDB al jaren aan de weg en is hij een oude bekende van het volk.Nu kennen we jou ook..aangenaam.


  Maak melding

 25. hebben jullie dat smoelwerk op die foto goed bekeken ?
  het lijkt alsof die foto genomen is toen ddb aan het schijten was en die drol vast zat .
  zie je hem persen ?
  moet een zware bevalling geweest zijn op die wc.
  dit is zeker de lelijkste foto van onze pres.


  Maak melding

 26. Plee-sident bouterse het lijkt erop dat jij nu slapeloze nachten krijg. Waarom ga je niet naar huis. Het volk wilt je niet meer Je doet net het hondje van mijn buurvrouw, je janging toch a no wan gwe. Gebruik je witte poeder en bedank lekker. Ga lekker genieten van het gestolen geld met je familie. Je nageslacht boet wel voor je. Hou er rekening mee dat we niet bang zijn voor je bestelde container vol pepperspray, rubber kogels en reguliere kogels. Let op de buitenwereld kijkt mee hoe dapper je bent. Een ding als mij wat overkomt door jou heb je EEN GROOT PROBLEEM.


  Maak melding

 27. Het Surinaamse Volk Dat Voor DDB De Tiran Gekozen Heeft Zal Veel Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Als er één tiran in Suriname is die sinds 25 februari 1980 voor chaos in Suriname tot nu toe gezorgd heeft dan is dan Disire Delano Bouterse (DDB), de dictator. Hij is bezig om van Suriname een tweede Noord-Korea te maken.

  Volk van Suriname sta op en bundelt u in een grote krachtige organisatie en volg u de leiders, die u door deze duisternis, deze tiran DDB kan behoeden en dat jullie er voor zorgen dat hij opzout.

  Bob Marley
  Bob Marley – Get Up, Stand Up

  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, stand up for your rights!
  Get up, stand up, don’t give up the fight!

  Preacher man, don’t tell me
  Heaven is under the earth
  I know you don’t know
  What life is really worth
  It’s not all that glitters is gold
  ‘Alf the story has never been told
  So now you see the light, eh!
  Stand up for your rights. Come on!

  So you better
  Get up, stand up! (In the morning! Git it up!)
  Stand up for your rights! (Stand up for our rights!)
  Get up, stand up!
  Don’t give up the fight! (Don’t give it up, don’t give it up!)
  Get up, stand up! (Get up, stand up!)
  Stand up for your rights! (Get up, stand up!)
  Get up, stand up!
  Don’t give up the fight! (Get up, stand up!)

  DDB is met deze uitspraak bezig het volk weer zand in de ogen te strooien, m.a.w., de dief DDB roept heel hardt: “houdt de dief!”
  Wie houdt Wie Voor De Gek

  Mocht het leven, financieel, economisch, sociaal in Suriname verslechteren, ondraaglijker te worden, heel grote armoede, alles in verval, dan heeft hij (DDB) een voorschot op genomen met deze woorden: “oppositie wil chaos scheppen”.

  DDB is niets anders dan een wolf in schaapskleding. De wolf die Roodkapje het Surinaamse Volk had opgegeten. Dat was een sprookje, maar zie hoe een sprookje in Suriname keiharde werkelijkheid wordt. Ik houd mijn hart vast en maak me heel grote zorgen. DDB zegt niets anders tegen het Surinaamse Volk Dat Wie Hem Wil Laten Opzouten, Van Een Koude Kermist Zal Thuis komen. Deze woorden zijn een heel grote toekomst verwijzing die DDB aan alle anders denkenden doet, die hem willen laten opzouten.

  Deze woorden van DDB lijken heel veel op de woorden
  op die van 8 december 1982 in Suriname. lijken veel op keep the change!, a pikin money ie kan horie. De banken waren gesloten, dus ik ga contact betalen.

  Let ook op het bericht van de West Dat er een schip met speciale spullen naar Suriname komt.

  Surinamers, wees waakzaam.

  “DDB!, you can fool some people sometimes
  But you can’t fool all the people all the time.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 28. Bouta jij hebt zelf die stront chaos gecreëerd. Door jou zijn veel mensen in de problemen nu, waarom geef je dat niet toe? Je bent een geboren lafaard!


  Maak melding

 29. Surinaamse Volk Wees Waakzaam. DDB is met zijn eigen plan bezig en het ziet er niet best uit voor het Surinaamse Volk. DDB zal er alles aan doen om niet op te zouten.

  Deze woorden van DDB hebben heel veel gelijkenis met die hij gebruikte bij de toespraak van Maurice Bishop in december 1982 in Suriname.

  DDB is niets anders dan een wolf in schaapskleding. De wolf die Roodkapje het Surinaamse Volk had opgegeten. Dat was een sprookje, maar zie hoe een sprookje in Suriname keiharde werkelijkheid wordt. Ik houd mijn hart vast en maak me heel grote zorgen. DDB zegt niets anders tegen het Surinaamse Volk Dat Wie Hem Wil Laten Opzouten, Van Een Koude Kermist Zal Thuis komen. Deze woorden zijn een heel grote toekomst verwijzing die DDB aan alle anders denkenden doet, die hem willen laten opzouten.

  Deze woorden van DDB lijken heel veel op de woorden
  van 8 december 1982 in Suriname. lijken veel op keep the change!, a pikin money ie kan horie. De banken waren gesloten, dus ik ga contact betalen.

  Let ook op het bericht van de West Dat er een schip met speciale spullen naar Suriname komt.

  Surinamers, wees waakzaam.

  “DDB!, you can fool some people sometimes
  But you can’t fool all the people all the time.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 30. Bouterse over crisis: oppositie wil chaos scheppen.

  Geloof zonder goede werken is dood geloof – goedkope genade

  Preeknotitites: van Mi Si Keba aan Baas Desiderius.

  ”Komt behoudenis door geloof alleen tot stand, of door geloof en werken?”
  Wanneer worden mensen behouden?
  Door geloof alleen?
  Door werken?
  Of door geloof en werken?
  Zijn wij behouden door in Desiderius Bouta & co. te geloven?
  Of moeten wij in Desiderius Bouta & co. bepaalde werken doen?


  Maak melding

 31. Hrt is weer overduidelijk, de lilliputters fronterds zijn zo klein, ze worden kleiner wanneer de grote Volks President voor ze staat. Ze kunnen niets,ze zijn zwak.


  Maak melding

 32. Feit: Bouterse met zijn regering I en II heeft het land, met 4 a 5 miljard (dat is de monetaire reserve die Vene had achter gelaten en de verdiensten van hoog conjunctuur tijdens Bouterse I) niet tot grotere hoogten kunnen brengen.

  En deze man beweert nu dat hij met een half miljard van het IMF het land weer in het gareel gaat krijgen.

  Suriname is met deze president gedoemd de afgrond in te gaan….de schade zal niet te overzien zijn.


  Maak melding

 33. Morena,

  Alle regeringen hebben gestolen. Maar geen enkele in de geschiedenis van Suriname hebben het land naar de afgrond gebracht. De NDP staat er om bekend grof te stelen en malen totaal niet om het volk en zeker niet om het land. Vanaf 1980 is het land systematisch in een verslechterende spiraal gekomen door onze macho president en zijn criminele aanhang.

  Allerlei dogma’s ten spijt dat vorige en ander regeringen zaken hebben nagelaten. Je kan het ook anders bekijken. Regeringen hebben het nagelaten om zaken vroegtijdig uit te voeren om het land te behoeden voor te snelle vooruitgang met alle gevolgen zoals die zich nu afspelen…


  Maak melding

 34. @Dommefront
  Zwak,noem je ons zwak?!Wie denk jij dat de gemaakte schulden door je baasje aan het Imf terug zal betalen?!Dat zijn wij wij het volk min de paarsen!


  Maak melding

 35. En kijk deze oewroekoekoe bouta komt weer met het verhaal van onzichtbare vijanden!! De hele wereld is schuldig behalve hem! volgens hem!!


  Maak melding

 36. Bouta de oppositie heeft groot gelijk!
  If ie no mang draai a kondre dang iem saka
  Per onmiddellijk want a libie ey kong
  Tofffff psa markie mie na woorden je verstang toch. Ie fokkkk a kondre zodanig up
  Ie fraudeer ooktoe na a verkiezing!
  Ie gevaarlijk en psa markie!!!!
  U heeft geen verstand en visie hoe e land
  Te besturen!
  Iem go tekie les na masra el vene!!!!
  Bigup el vene!!!! We love you!
  Weg met bouta moordenaar!


  Maak melding

 37. Het volk heeft het recht ja bouta naar
  Huis te sturen als hy het niet aan kan!
  We gaan toch niet zo pinaren????
  Stel j voor!!!!!!!!
  Begrepen opa bouta en j roversbende?


  Maak melding

 38. het zou me niet verbazen als het leger straks een coupe pleegt.
  ik zie het al voor me dat abdul ,missiekabaksel, jennie en lackin op de vlucht doodgeschoten worden.
  bouta , boefdraad ,sardjoe, waaldijk, bouva enz worden door een millitaire rechtbank tot levenslang veroordeeld.
  ik krijg nu spontaan een harde plasser.


  Maak melding

 39. Oppositie chaos scheppen? Wat zijn de achterstallige betalingen aan individuelen en instellingen en bedrijven? Wat zijn de werkzaamheden die niet uitgevoerd zijn?Wat zijn de stroomtarief en water tarief verhogingen?

  Dat brengt chaos in mensen leven. Daarom moet je weg. Ga vissen of zoiets..Laat het regeren over aan kundige mensen.

  In een democratie kan de oppositie critiek leveren en nun gevoelens demonstreren. Jij bent geen plantage eigenaar van de plantage Suriname!


  Maak melding

 40. Bouterse is helemaal de weg kwijt.. Iedere avond rond 20.00 uur wordt er op de Surinaamse televisie een videobandje vertoond waarin hij het Surinaamse volk oproept om gezamenlijk en in eenheid op te trekken enz enz..
  Het ironische is dat juist hij de grootste polarisator is die Suriname ooit gekend heeft. Hij zei tijdens de NDP bijeenkomst ondermeer dat de mensen die geen vertrouwen hebben in de regering en de deal met IMF” het bekijken…”.
  Hoogmoed komt voor de val. Journalisten moeten hem zowel in columns als tijdens persconferenties herhaaldelijk eraan blijven herinneren dat hij in 2007 tijdens de regering Venetiaan als oppositieleider het volk in opruiende taal opriep om de straat op te gaan en de regering af te zetten. In 1980 pleegde hij 1 maand voor de verkiezingen ( die eerder waren uitgeschreven) dmv geweld een staasgreep waarij er doden vielen. De honderden moorden en vermissingen die onder zijn verantwoordelijkheid zijn gepleegd zijn ook bekend
  De telefooncoup was ook geen daad van democratische oppositievoering..Bouterse is een deel van zijn jeugd opgegroeid in een internaat bij fraters . Ik sluit niet uit dat hij toen enkele traumatische dingen heeft meegemaakt en misschien zelfs sexueel misbruikt is geworden..Misschien heeft hij daarom bepaalde persoonlijkheidsstoornissen ontwikkeld.
  Jammer dat een heel land en volk al ruim 36 jaar de prijs voor deze gedragsstoornis moet betalen.


  Maak melding

 41. Ray, het economisch proces in een land voltrekt zich in cycli. Het is een wetmatigheid. Aan deze wetmatigheid kan ook jij niets veranderen. Ik heb diverse perioden van laag en hoog conjunctuur in o.a. in Nederland meegemaakt. Er is dus een periode van hoge economische bedrijvigheid en dat noemt men een hoog conjunctuur en er is een periode van stagnatie in de economie. Een cyclus duurt gemiddeld 5 jaren. Suriname is thans in een recessie terecht gekomen dus in een periode laag conjunctuur. Ook jouw Front-partijen kunnen zouden met deze malaise geconfronteerd worden als zij aan de macht waren.


  Maak melding

 42. RobG

  Venetiaan heeft tussen medio 2008 en begin 2009 ook te maken gehad met een wegvallende olieprijs (- $ 90/vat) en een toen veel lagere goudprijs dan nu.
  Hij heeft de koers verlegd, import en export met elkaar in balans gebracht, gebruik gemaakt van de rechten bij het IMF zonder dat daar eisen tegen over stonden.
  In die periode zij nog slechts enige 10 tallen miljoenen euros verdragsmiddelen binnen gekomen.

  Ofwel cycli zijn van alle tijden echter wat Bouterse gedaan heeft is op basis van het de top van de cyclus nog meer meer beloven omdat hij droomde dat de dag na het contract met Surgold dat de gebraden ganzen zouden arriveren op het bord van Suriname.
  Nadien en zeker nu gokt men op inkomsten uit Surgold.

  Hoefdraad beloofde in januari Surgold inkomsten in het 3de kwartaal van 2016.
  Nu belooft Bouterse 2 jaar hardship
  Nu beweert dat Suriname per jaar $ 200.000.000 aan deviezen mist terwijl de onbalans export import veel groter is.
  Venetiaan heeft hier in 2008 op weten te reageren terwijl het Bouterse allemaal overkomt.

  Mijn voorstel is een technocraten regering onder leiding van mevrouw Concalves en dit stel druiloren zonder rechten naar Santa Boma.


  Maak melding

 43. @RobG,

  -Venetiaan heeft ook met een laag conjunctuur te maken gehad, maar omdat hij een GOED beleid heeft gevoerd heeft het volk van Suriname stabiliteit en rust gekend.

  Bouterse heeft met geld gesmeten en heeft GEEN goed beleid uitgevoerd.

  Bewijsstukken zat.


  Maak melding

 44. @ Damsco, ik heb een paar gedragswetenschappers benadert en gevraagd …. Damsco, de psychisch gestoorde piraat … te analyseren. Het resultaat was en is dat de gerenomeerde wetenschappers hebben afgehaakt. Zo erg is het met je gesteld … donkey ass.

  Wat moet gebeuren is …. Damsco …. dumpen in een Internationale Dierentuin. Ik ben er zeker van dat de leeuwen, tijgers, beren, krokodillen … hoe hongerig ze
  ook zijn, je links laten liggen. Dus, zelfs als voedsel voor
  de dieren ben je niet geschikt. De wormen en de aasgieren zouden jou kadaver niet eens naderen.

  @Damsco, trek uit het bovenstaande … als je enigszins kunt … zelf conclusies.

  @ Damsco, wie kaatst moet de bal verwachten, I am waiting!!


  Maak melding

 45. @ Rob G. Ik ben het niet met je eens
  “Een cyclus duurt gemiddeld 5 jaren.”
  Dit is jouw mening.
  Economen hanteren andere cycli, te weten
  1. De Kondratieff ( rond de 50 jaar). De lange golf
  2. De Juglar ( 7 a 10 jaar). De middenlange golf
  3. De Kitchin (te verwaarlozen, ongeveer 1 jaar)
  4. De Pico ( rond de 25 jaar). !914, 1940,1965, 1990, 2015. Steeds een grote tot hele grote oorlog. Deze laatste heb ik verzonnen.
  Overigens keren de economische golven niet meer zo frequent voor, aangezien men heeft geleerd van het verleden. Dat wil niet zeggen dat er niet ineens weer een crash kan plaatsvinden, maar de wetmatigheid is verdwenen


  Maak melding

 46. Dit artikel is meer bestemd voor de coalitie. Overgrootte deel van de genoemde punten match met de eigenschappen die toe behoren aan de huidige regering.


  Maak melding

 47. Suriname in de SCHULD-SANERING.
  Afgelopen met de abanies, de kleptomanen en lange vinger jongens.

  Rest: een speciaal tribunaal voor vervolging van de Abrahamsen, Graanoogsten, Jozefzonen, Bouvallen, Misiekabanen and last but not ( at ) least ” de Boutersen.”,

  Bouterse …. misdaad tegen de mensheid en corruptie.
  De vazallen: A, G, J, B, M en vele anderen wegens corruptie en volksbedrog.


  Maak melding

 48. RobG.

  Je benadert de crisis wel heel erg theoretisch.
  Er zijn overal in de wereld voldoende black holes, die iedere theorie onderuit halen ingeval van een crisis.
  Suriname is in dat opzicht misschien wel een van de meest onberekenbare landen in de wereld.
  Dat heeft te maken met politiek, cultuur en arbeidsethiek.
  Jij praat iedere keer vanuit het Nederlands en West Europese model, maar je hebt volgens mij geen idee, hoe het er hier aan toe gaat.
  Praten op verre afstand is zo ongeveer het allergemakkelijkst als je in een land woont, waar heel veel zaken veel beter zijn geregeld dan hier, ook in economisch opzicht.


  Maak melding

 49. RobG

  “Ray, het economisch proces in een land voltrekt zich in cycli. Het is een wetmatigheid. Aan deze wetmatigheid kan ook jij niets veranderen……………”
  ———-
  Die 5 jaren waar u het over hebt zijn mij niet bekend. Maar o.k. ik kan ook niet alles weten en een jaartje of 2 minder is niet zo belangrijk.

  En wetmatigheid zoals u zegt is wel erg makkelijk gezegd. Er zijn verklaringen gegeven voor alle bekende cycli.
  Ik plaats een grote vraagteken als u de economische cycli voor Sur. van toepassing vindt, waar ze voor moderne economieën al discutabel zijn.
  Feit is wel dat de dal waar Sur. nu in verkeerd wel erg diep is, een diepe recessie ( dus neg. groei !) en niet laag conjunctuur.

  Samenvattend: De oorzaak/oorzaken van de recessie is belangrijker ( maar niet erger ) dan de recessie zelf . Die kent u toch wel of wilt u weer een bewijs.
  Advies: niet zo slordig omgaan met economische begrippen.


  Maak melding

 50. @Gast x,

  Cycli worden veroorzaakt wanneer ineens een generatie Asurs en Rakshases incarneert. In Suriname is dat het geval en de asurs en rakshases zijn nu aan de macht en brengt alleen maar ellende voort.

  Vervolgens (veel zeldzamer) ga je krijgen dat een generatie Mahatma’s en Dharmatma’s incarneert. Dan beleeft een land haar Gouden Tijden.


  Maak melding

 51. In India was het geval dat het land sinds haar bestaan in ELKE GENERATIE Mahatma’s en Dharmatma’s, Rishi’s en Muni’s heeft weten te produceren.

  Echter, nu dreigt dit daar ook te stokken en de wereld zal het weten!

  Wanneer 1,2 miljard Indiers zich niet meer kunnen beheersen en de Westers Christelijke of Arabisch Islamitische moraal overnemen, zal de wereld smeken om terugkeer van de Sanatan Dharma!! Maar dan zal het te laat zijn.


  Maak melding

 52. @Robje-de-DESI-Slaaf

  Plotseling komt Robje aanzetten met de suggestie dat
  ” economische Cycli”, Sranang FAILLIET hebben gemaakt !

  NEEN Robje, DDB heeft RUIM VIJF MILJARD, EIGENDOM VAN HET VOLK, VERSPEELD !!

  BEWUST zijn ALLE reserves van de CBvS VERDWENEN !
  Onze GOUDVOORRAAD is in MEI nog zeer snel AFGENOMEN ! What for ?????

  Volgens Robje hebben de ” Economische cycli” ervoor gezorgd, dat meneer Hoefdraad in het GENIEP, ruim
  1,8 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-biljetten in omloop heeft gebracht !
  Ik vind die handeling de GROOTSTE Economische MISDAAD van de EEUW !!!

  Dus slaafje Robje, donder op met je econ cycli, ZWAAR WANBELEID en CORRUPTIE van de huidige Machthebbers hebben Sranang FAILLIET GEMAAKT, NIETS ANDERS !!!

  PS : DDB heeft nog niet door dat de IMF-CIA-Coup, zijn
  EINDE BETEKENT !!!


  Maak melding

 53. @RobG
  Ons land verkeerde niet in een recessive toen Venetiaan staatshoofd was. Hij had het onder controle. Met een crimineel ls lijder weet ik niet hoe je het ziet dat een land vorderingen gaat maken. Kijk hem rennen naar het IMF voor leningen die hij niet hoeft terug te betalen maar wij en onze komende generaties.Internationaal treden staatshoofden af uit schaamte dat ze hun land regelrecdht in een recessie hebben doen belanden of zij worden gedwongen door het volk af te treden. Maar hier hebben wij het te doen met bouta,2 coups,Dec moorden ,Moiwana slachting, amnestie ,vergiffenis en nu IMF..welke ramp staat ons next te wachten met de complimenten van bouta en het Imf..


  Maak melding

 54. Blijkbaar is ook het IMF geveoelig voor de straatacties. Vandaar dat de machthebbers nerveus worden, want straks, bij aanhoudende acties, wordt het leninkje misschien stopgezet.


  Maak melding

 55. B. Saram

  “In India was het geval dat het land sinds haar bestaan in ELKE GENERATIE Mahatma’s en Dharmatma’s, Rishi’s en Muni’s heeft weten te produceren. ”

  Uw visie is voor mij transcedent.
  Hebben wij in sur. iets aan uw theorie ?
  Zo ja, dan gaarne iets concreet voorstellen.

  B. Saram

  @Gast x,

  “Cycli worden veroorzaakt wanneer ineens een generatie Asurs en Rakshases incarneert ”

  “ineens” is geen voorwaarde voor een cyclus.
  In ruime zin: Er moet regelmaat zijn, herhaling van een gebeurtenis in een zeker tijdsbestek.


  Maak melding

 56. Bouterse zou zeggen, met onwillige honden is het onmogelijk hazen vangen. En als ik naar de reacties kijk, heeft hij groot gelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.