‘Suriname moet produceren en geld verdienen’

61

PARAMARIBO, 30 mei – Suriname moet nu gaan produceren en geld verdienen. Dit stelt Siegmund Proeve, voorzitter van de Surinaamse Bankiersvereniging en directeur van DSB Bank. Het moet de enige focus zijn van regering, politieke partijen, het bedrijfsleven, vakbeweging en de samenleving.

Leuk of niet,Suriname staat op een keerpunt. “De ervaring en de geschiedenis leren dat we dit land zelf nooit tot ontwikkeling hebben kunnen brengen. Het is jammer dat het nu onder strenge regels moet van het IMF, maar dan moet het maar zo. Het biedt ons als land de gelegenheid uit een dal te komen waar we vrijwel geen andere keus voor hebben”, zegt Proeve tegenover de Ware Tijd. Agressieve taal leidt nergens heen.

Rekenen op andermans verdienste is er niet meer bij.”Waar we nu mee geconfronteerd zijn, is dat de free lunchperiode waarin Suriname makkelijk met onder andere ontwikkelingshulp zich in leven hield, definitief voorbij is”, aldus Proeve. De discussie kan liever worden gericht op welke productiesectoren snel te ontwikkelen. Ook moet worden bepaald hoe effectief het geld te besteden dat geleend gaat worden.

Bekijk ook:

61 REACTIES

 1. Zoveelste open deur die wordt ingetrapt..Laat meneer Proeve het volk vertellen wat er precies fout is gegaan bij de centrale bank en wie daar hoofdelijk aansprakelijk voor ZIJN..en ook waarom hij geen governor van de CBVS wilde worden..
  De wortel vh het probleem moet worden aangepakt..Men doet aan symptoombestrijding..Eerst deze criminele organisatie vervangen met een integere, deskundige en waarachtig vaderlandslievende regeerteam die enkel ten doel heeft, ontwikkeling van land en volk en niet het vullen van de eigen zakken en die van hun naasten en loyalisten…..


  Maak melding

 2. Het enige dat Surinamers produceren zijn kinderen. Maar die zijn al opgezadeld met een megaschuld voordat ze hun ogen hebben geopend. Arme kinderen.


  Maak melding

 3. Proeve je hebt een grote bek om dat te zeggen, vanwaar moeten wij geld halen om te produceren, wat gaan we of moeten we produceren . Zeg ons dat, geld lenen bij dsb is onmogelijk nu, je moet 30 maal waarde hebben om misschien nog in aanmerking te komen.proeve je zit daar netjes geld van mensen afgetroggelen, rente op rente, boete rente , fee , kosten in rekening te brengen. Eigen moet je je bek niet openen want het stink naar kadaver


  Maak melding

 4. De rust en stabiliteit die de directeur wenst is verkwanseld door President Desiree Djoteh B, a.k.a de zingende clown van Ocer of tewel de berm President Kumakoisi.


  Maak melding

 5. Agressieve taal leidt nergens heen…In Suriname is een ieder “bang”om de zaken die verkeerd gaan te benoemen.Het is altijd om de hete pap heen draaien.Wanneer staat er toch iemand op die echt verteld,de feiten benoemd wat eraan vooraf is gegaan..dat Suriname in deze situatie is beland.Ook tav.de gelden en het goud en zoveel meer.En zolang dat niet gebeurd..mag je van me aannemen gaat Suriname nergens.Er is geen goede basis…Vergelijk het met een relatie…na een poos ben je terug bij af..je zal er nooooiiit uit komen.Dhr.Proeve zal dat ook moeten weten…Ik zie in Suriname geen leiders..


  Maak melding

 6. Is dat geld dat hij aftroggeld van hem.? Als je leent moet je rente betalen..en als je niet aflost moet je boeterente betalen…Dat is toch de normale gang van zaken..Heb je liever DDB als voorzitter van de DSB ??Als hij president af is..? Je zal meer als boete rente betalen…je geld zal in rook opgaan..


  Maak melding

 7. Met produceren bedoelde die blauwkop jaap jaapie, zogenaamde projekten op te richten zodat het geld van de IMF gemakkelijk kan verdwijnen in hun zakken.
  Is dat wel duidelijk 😂😉 dit noemt men : het klassieke verduistering. …


  Maak melding

 8. Het zou ideaal zijn wanneer het ambtenaren apparaat getrimmed is. De overtollige ambtenaren in dienst zijn van prive ondernemers of zelf kleine ondernemers zijn. Verder managers van parastatale bedrijven eigen ondernemingen hebben.

  Maar dat is een droom. De realiteit is meer een nachtmerrie. Wacht maar als de IMF eist om de ambtenaren bestand te snoeien. Wat een gaos zal dat veroorzaken. Wat gaat de regering doen om de economie te redden.

  De wereldbank en nog twee andere willen geld lenen aan Su. Waar zijn de plannen en projecten? Zal de volksvertegenwoordigers kunnen debatteren erover?

  Als de projecten middelen zijn om geld weg te graaien dan is Su verloren. Wanneer er geen suiker fabriek komt, geen tweede brug komt naar Paramaribo en geen nieuwe en verbeterde wegen aangelegd worden is Su infra structuur voorgoed naar de knoppen.

  Prive personen moeten geld kunnen lenen om bedrijven op te kunnen zetten. Diplomaten moeten de weg openleggen voor de uitvoer van de producten en de zakenlieden moet voor de followup zorgen. Dan zal Su welvarend worden.


  Maak melding

 9. Robinho,je blijft je kop maar steken in de reet van van VHP,NPS en PL. Ga je toch eens scholen. Het dringt niet tot je mongolenhoofd door dat er gewerkt moet worden. Produceren betekent werken.Maar als het op werken aankomt vlucht je.


  Maak melding

 10. Een Volk Die Voor Tirannen Kiest Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  DDB is de leider geweest van de staatsgreep van 25 februari 1980, de 8 december 1982 moordenaar van 15 andersdenkende Surinamers, november 1986 moiWanmoorden, zichzelf verrijkt met ongeveer 500 miljoen Nederlandse Gulden van de verdragsmiddelen die Nederland aan Suriname gaf bij de staatkundige onafhankelijkheid op 25 november 1975, aller grootste crimineel, verder verrijkt met druggeld, wapenhandel geld met de Farc in Columbia, van Suriname een cocaïne drugstransportland gemaakt heeft, mensenhandel, Suriname 3 keer skeer gemaakt heeft, armoede, hele grote armoede in Suriname tot stand heeft laten komen bij de bevolking, de grondwet van de republiek Suriname en internationale verdragen vertrapt, zie de amnestiewet, terugroepwet, normen en waarden, niet voor de rechtbank/krijgsraad in Boxel in Commewijne verschenen is i.v.m de 8 december 1982 moorden, in Nederland voor 11 jaar gevangenisstraf is veroordeeld voor cocaïnetransport e/o betrokkenheid vanuit Suriname naar Nederland en deze gevangenisstraf moet komen uitzitten, de DEA in Miami wil hem ook verhoren i.v.m. cocaïnetransport vanuit Suriname naar de USA en hem hiervoor veroordelen, ze hadden zijn loopjongen Boerenveen opgepakt en hiervoor veroordeeld in Miami, die een deel van zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten en inmiddels weer enige jaren vrij is en weer in Suriname is.

  Altijd als hij aan het bewind is zichzelf en familie verrijkt met miljoenen us-dollars en euro van het land Suriname, goud, zie de scalians op het stuwmeer, enz. Hij heeft lak aan de armoede van de Surinamers, als hij maar niet de gevangenis in hoeft.

  DDB wordt omringt door vele personen, criminelen die er alles aan doen dat hij president van Suriname blijft en zijn gevangenisstraf of misdaden ontloopt. Hierdoor ondervindt de republiek Suriname en het Surinaamse Volk heel veel schade (inter)nationaal. Kijk om u heen en zie de economie, armoede, stijging van prijzen van eerste levensbehoeften, enz, criminaliteit, achteruitgang in alles, ontwaarding van de sdr, stijging van de valutakoersen van de euro en us-dollar, enz

  Weg Met DDB en de gangsters (3x)
  Weg met DDB (3x)

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Opo Kondre Man Oe Ope, Sranangron Dé Karie Oe!

  Sranansma Oe Bondroe

  Stand Up, Get UP!
  Stand Up For Your Rights!

  Don’t Give Up The Fight!

  Leve
  – De Democratische Rechtsstaat,
  – De Grondwet van de Republiek Suriname en de Internationale Verdragen, ao mensenrechten,
  – Vrijheid Gelijkheid En Broederschap
  – de rechtgeaarde Surinamers, die verandering willen

  Hoera, Hoera, Hoera!

  Time4Chan/ge!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Produceren met zo’n hoge stroomprijs gaat niet lukken. Je kosten zijn bij het begin al te hoog waardoor je nooit gaat kunnen concurreren! Daarnaast is de stroomlevering niet stabiel…..!


  Maak melding

 12. @Boutaman..”RobinHo,je blijft je kop maar in de reet steken van en enz..”
  Je bent jouw gedrag op mij aan het projecteren..Het zijn eerder mensen als jij die een mongolenhoofd hebben en hun kop steken in de reet van Bouterse..Mensen die een president die het land 40 jaar terug in de tijd heeft gebracht en het land stelselmatig op allerlei fronten heeft vernietigd, onvoorwaardelijk blijven steunen en adoreren, zijn achterlijk of opportunistisch..Ik schat jou in bij de eerstgenoemde categorie..
  Bouterse wordt over 5 maanden 71 jaar..Hij was 35 Jr toen hij een vloek over dit mooie land heen stortte..Hij heeft alles gedaan wat God verboden heeft, is alcoholist, moordenaar, drugshandelaar en laat een heel land en volk leiden omdat hij zijn laatste jaren niet in een cel wil doorbrengen..Hij minacht het volk en noemt zichzelf volkspresident..Een echte volkspresident hoort ook respect te tonen voor de mensen die het niet eens zijn met zijn beleid..In plaats daarvan denkt hij die groep Surinamers bij elke gelegenheid die hij krijgt, publiekelijk belachelijk te maken..Hij ontbeert het intellect en fatsoen om niet emotioneel te reageren op zijn tegenstanders..Deze man verkocht pornobladen toen hij in Nederland in het leger zat en heeft criminele genen..Zie daar de criminele daden van zijn zonen en onlangs kennelijk ook zijn kleinzoon met het xtc verhaal..Nee, meneer Boutaman,blijf maar lekker als een kip zonder kop achter Bouterse aanlopen..Zij die meer dan 2 hersencellen hebben weten dat deze man de geschiedenis in gaat als de man die Suriname heeft vernietigd en heeft gerekoloniseerd..Bouterse en zijn intimi leven in weelde terwijl honderduizenden Surinamers het met de dag moeilijker hebben..En jij bewierookt zo iemand..Dat zegt alles over jou…Misschien kan je na het lezen van deze post een betere inschatting maken wie er hier een mongolenhoofd heeft..Jij of ik…


  Maak melding

 13. @ Boutamang: ” Robinho, ga je toch eens scholen. Het dringt niet tot je mongolenhoofd door dat er gewerkt moet worden.” Look, who is talking. Boutamang, de kerel van het gezegde ” twee (2) klappen in één vlieg.” Boutamang, hoe spreek je { niet hoe schrijf je }, hoe spreek je correct het woord of de naam Robinho uit, zelf dat kun je niet.
  Wat Bouta en Bouta …. mang{kan}, wat jullie zeer goed kunnen is moorden, stelen, zweef tekie, snuiven; daarin zijn jullie niet te evenaren.

  @ Bouta … mang, ik ben niet bezig Robinho te verdedigen, niemand Robinho beter kan verdedigen dan ‘the man himself.” He is a mountain is sea, hij weerstaat alles, kun je me een klein beetje volgen, jo koebeest!

  @ Bouta …mang, nu ” to the point “. Er moet inderdaad gewerkt en niet een beetje, maar er moet hard gewerkit worden [ day and night} om die troep die jullie NDP’ers gemaakt hebben op te ruimen.
  De vraag is: wie moet{en} hard werken. Het over grote deel van de werkende klasse? en jullie NDP’ers wachten totdat alles weer op de rails is, om met de miljarden vandoor te gaan. De NDP bestaat uit, NDP is de {lidwoord} club van kleptomanen.

  @ Bouta … mang, je moet werken om te produceren, maar ….met die te lange vingers van de jullie NDP’ers is het onbegonnen werk. Erwin … die gek van de Boerbuiten …. zou zeggen …. ” tek’ wan swiet’ dé “.


  Maak melding

 14. Correctie:
  @ Bouta …mang, ik ben niet bezig Robinho te verdedigen, niemand kan beter Robinho verdedigen dan ” the man himself “.


  Maak melding

 15. Produceren???? Wat willen ze poduceren? Als ik zo naar kijkt kunnen ze op dit moment alleen ellende, bandeloosheid en corruptie met veel leningen produceren en verder niets nada nothing.


  Maak melding

 16. Roberto

  Met produceren bedoelde die blauwkop jaap jaapie, zogenaamde projekten op te richten zodat het geld van de IMF gemakkelijk kan verdwijnen in hun zakken.
  Is dat wel duidelijk 😂😉 dit noemt men : het klassieke verduistering. …
  )
  )
  Roberto
  de P.o.e.p. k.o.e.l.i.e.s. van waterkant zijn een zieke jaloerse primitieve wezen. de P.o.e.p. k.o.e.l.i.e.s. kunnen nooit bij het onderwerp blijven maar schelden creolen om hun uiterlijk uit met racistische namen zoals jaap jaapie Blauwkop en P.o.e.p. k.o.e.l.i.e. alias B.o.e.l.e.r. Saram gebruikt het woord kafrie’s dat betekent n.i.k.k.e.r.s., om creolen aan teduiden. Wanneer men jullie namen beginnen tenoemen dan schreeuwen dezelfde racistische P.o.e.p. k.o.e.l.i.e.s. van waterkant dat de creolen racistisch zijn maar vergeten wat ze zelf schrijven.


  Maak melding

 17. Wat zijn er vele zieken die zich moeten laten nakijken.
  Zijn de posters het voorbeeld van Suriname.
  Moeten wij deze posters serieus nemen.
  Volgens mij worden ze betaald om nieuws in de media neer te zetten die op sensatie berust.
  Ik denk dat de bovenstaande posters behalve de grenzen van alle fatsoen overtreden ook nog betaald worden door de front.
  Jammer dat Suriname ook zulke mensen,heeft het zijn mensen die gefaald hebben in hun leven.
  Kunnen jullie niet met waarde en normen omgaan met elkaar.
  Of zijn dit jullie waarde en normen.
  Jammer en nogmaals jammer dat er ook zulke Surinamers zijn die ondanks hun kans om in het buitenland te wonen steeds vervallen wat ze van hun ouders geleerd hebben.
  Schande


  Maak melding

 18. @FBI
  Het enige dat Surinamers produceren zijn kinderen. Maar die zijn al opgezadeld met een megaschuld voordat ze hun ogen hebben geopend. Arme kinderen.
  ——————————————————————————-
  JA HOOR,..DE REACTIE VAN EEN ECHTE ..EZEL !!


  Maak melding

 19. @

  Mul
  Correctie:
  @ Bouta …mang, ik ben niet bezig Robinho te verdedigen, niemand kan beter Robinho verdedigen dan ” the man himself “.
  ———————————————————————————-
  DOMME MUL.,!!! ZOALS ALTIJD.


  Maak melding

 20. @passant
  ——————————————————————————
  DOMME PASSANT, YOUR ARE LIVING IN THE PAST.!..OLD FASHION BOERIETJIE..GET A FOKIN LIVE !WAKE UP.


  Maak melding

 21. @Pedro
  Het enige wat ik leest is negativeteit. Wie komt er met oplossingen. Wat moet er geproduceert worden. Wie komt er met ideen.
  ——————————————————————————
  DAMN RIGHT PEDRO,er zijn lieden die niet willen dat Suriname gaat bloeien,maar alleen ellende willen,uit rancune tegen 1 bepaalde persoon en partij…over de rug van het volk.daarom krijgen ze van mij de wind tegen die laffe PANNENKOEKEN !!


  Maak melding

 22. Het vervelende is dat iedereen die loyal meewerkt aan een Bouterse plan zijn of haar eigen doodskist timmert.

  Er is maar 1 weg voorwaarts en dat is de plannen die Bouterse aan lege stoelen en weinig enthousiaste NDPers presenteerde niet ten uitvoer te brengen en de President duidelijk te maken dat hij het land NIET regeert en dat al jaren niet gedaan heeft.

  PRAATJES vullen geen Gatjes


  Maak melding

 23. Eigenlijk Oud Nieuws! Maar goed dat Siegmund Proeve het nog een keer fijntjes herhaald. Suriname is tenslotte een import ZIEK VERSLAAFD land!!

  Het IMF toezicht is daarom goed, juich het toe. Suriname is en was al jaren rijp voor zeer strenge toezicht. Al het bij het uitvoeren van het SAP in de jaren ’90 had dit allang plaats moeten vinden.


  Maak melding

 24. @ Damsco = Boutamang, je bent op je pik getrapt hè, tenminste als je nog zoiets hebt. Je probeert je onder allerlei “schuilnamen ” te verbergen, onbenul.

  @ Idioot, Damsco {= Boutamang }, Suriname gaat nooit en te nimmer bloeien met NDP kleptomanen. Als een NDP’er van het kaliber Damsco je hand schut, direct daarna je vingers tellen … een gewaarschuwd mens telt voor twee(2).

  @ Damsco, je zegt het zelf: NDP heeft altijd, alleen, maar ellende gebracht over dit prachtig land en volk, uit verliefdheid voor 1 bepaalde persoon.

  De NDP gaat te werk als kleine kinderen die “potjie patoe ” spelen; noemen jullie dat ” tot bloei ” brengen??


  Maak melding

 25. Brunswijk is gegroeid als politicus..Dat moet ik hem wel meegeven..In zijn toespraken is duidelijk te merken dat hij de deur op een eventuele samenwerking in de toekomst met Bouterse, nog altijd op een kier houdt..Zijn partijleden, Bee, Belfort en Pokie zijn wat meer uitgesproken over het wanbeleid en de persoon van Bouterse..
  Brunswijk heeft de aanwezige Abop achterban gevraagd om geen” weg met Bouta” te roepen..Hij zei:” mi no ei kos a mang want na mi lijn..” een ieder die de Surinaamse straattaal een beetje begrijpt snapt wat hij daarmee bedoelt..Hij maande de mensen telkens aan om rustig te blijven toen zijn aanhang onder zijn leiding liep van het partijgebouw naar en van de rotonde aan de Mr Jaggernath Lachmonstraat. Dit deed hij alleen om de regering en het volk te laten zien hoeveel mensen hij op de been kan brengen..Desalniettemin kiest hij er voor om niet deel te nemen aan de protestmanifestatie van donderdag a.s. Hij zegt de verkiezingen van 2020 af te willen wachten..Deze man geniet gezien zijn antecedenten helemaal niet mijn voorkeur om deel uit te maken van een nieuwe regering..Ik heb respect voor de wijze waarop hij zich heeft ontwikkeld, maar Suriname heeft deskundige rolmodellen met een onbevlekt blazoen nodig..En daar valt Brunswijk in mijn ogen niet onder…


  Maak melding

 26. Brunswijk is gegroeid als politicus..Dat moet ik hem wel nageven..In zijn toespraken is duidelijk te merken dat hij de deur op een eventuele samenwerking in de toekomst met Bouterse, nog altijd op een kier houdt..Zijn partijleden, Bee, Belfort en Pokie zijn wat meer uitgesproken over het wanbeleid en de persoon van Bouterse..
  Brunswijk heeft de aanwezige Abop achterban gevraagd om geen” weg met Bouta” te roepen..Hij zei:” mi no ei kos a mang want na mi lijn..” een ieder die de Surinaamse straattaal een beetje begrijpt snapt wat hij daarmee bedoelt..Hij maande de mensen telkens aan om rustig te blijven toen zijn aanhang onder zijn leiding liep van het partijgebouw naar en van de rotonde aan de Mr Jaggernath Lachmonstraat. Dit deed hij alleen om de regering en het volk te laten zien hoeveel mensen hij op de been kan brengen..Desalniettemin kiest hij er voor om niet deel te nemen aan de protestmanifestatie van donderdag a.s. Hij zegt de verkiezingen van 2020 af te willen wachten..Deze man geniet gezien zijn antecedenten helemaal niet mijn voorkeur om deel uit te maken van een nieuwe regering..Ik heb respect voor de wijze waarop hij zich heeft ontwikkeld, maar Suriname heeft deskundige rolmodellen met een onbevlekt blazoen nodig..En daar valt Brunswijk in mijn ogen niet onder…


  Maak melding

 27. We zouden als Surinaamse ondernemer (in diaspora of niet) best wel willen investeren in Suriname, maar aangezien men in Suriname de uitspraak van de onafhankelijke rechter gewoon kan negeren (zie Sapoen en Chitan), zal je gek zijn om je zuur verdiende geld in dat roversnest, waar het recht van de sterkste en de wet van de jungle gelden, te steken.

  Proeve kan wel mooi beweren dat we meer moeten gaan produceren in Suriname, maar kan hij ons de garantie geven dat onze rechten als ondernemer gegarandeerd en veilig zijn in Suriname, zal de Surinaamse overheid ons b.v. op tijd betalen voor onze diensten en producten, geleverd aan die overheid en zullen we naar de rechter kunnen stappen om ons gelijk te halen als de regering niet zou betalen?


  Maak melding

 28. Bouterse is a-shubh. Hij is onder een zeer slecht gesternte geboren en alles wat hij aanraakt gaat kapot. Al pomp je tientallen miljarden $$ in Suriname, onder leiding van deze man gaat het allemaal verloren. Hij moet gewoon uit de politiek. Wie kan hem dit aan z’n verstand brengen?


  Maak melding

 29. Nu pas krijgen een posters verstand van zaken , Diana bij IMF moet je ook rente betalen, je moet dit aan bouta vertellen. Want hij feliciteerd het volk alsof hij het geld verdient heeft. Boete rente ga je ook straks ook betalen. Wat het cultuur bij jullie is lenen en lenen en nooit meer betalen. Tav proeve hij is de grootste witwasser


  Maak melding

 30. How to be a successful African nation: the right to lie, cheat and steal.

  Dear friends from Suriname, greetings from His Excellence R. Mugabe and please also receive my kindest and best wishes.

  If you can remember, last I talked about the right to be lazy: you do nothing, nature does it all. Today, I will speak my mind about the right to lie, cheat and steal.

  We live in a world that is an illusion. Nothing is really what it looks like. E.g. when you look in the mirror, what do you see? You see a face, a body, a head, ears, teeth, eyes, lips, nose, lips, a mouth, chests, a belly, a hip, thighs, legs. But
  do you see yourself? No! Do you see your thoughts? No. Do you see your soul, love, inner beauty, intellect? No. All you can see in the mirror are your bodily characteristcs. Your true self, your real being is hidden.

  Now the world will tell you that you are what you see in the mirror! You are fat, so you’re no good. Your nose is big, so
  you’re no good etc. Should you believe this? Of course not. Though this can be right on the physical level, yet you
  have to deny this. Look in the mirror and tell yourself: I’m beautiful.

  Your ego is always catching up and inclined to believe what others tell you, so cheat your ego, lie to it and tell it: yes,
  I’m beautiful.

  So the world wants to make you believe something you are not and gives you a false bodily identity. What to do then? Steal back from the world your true identity. Tell the world that you are a spiritual being and that you are not the body, the body is only your tool, your vehicle in this life.

  Thus, in order to become happy and stay true to your nature, you have to lie, cheat and steal.

  Lie to your (not so beautiful) body, tell it that God has made you and God only makes beautiful things therefore you are
  beautiful.

  Cheat your ego, declare it false and declare your soul to be your real self.

  Steal your true identity and know that you are the spirit, not the body. By doing this, you will get rid of the influence of the materialistic world which has been telling lies to you, cheating you and stealing you and and so lie to the liar, steal back from the thief what is yours and cheat the false ego and make it disappear. These are your Godly rights. Please make use of them.

  Lovingly yours,

  Robert R. Moegaba
  maandag 30 mei 2016 om 03:01 uur.


  Maak melding

 31. Ben het volkomen eens met de 1e reactie van Robinho niets aan toe te voegen of af te dingen. Bevestig nogmaals dat het kwaad bij de wortel moet worden aangepakt anders is het dweilen met de kraan open.


  Maak melding

 32. Hr PROEVE babbelt, we weten AL LANG dat wij moeten PRODUCEREN !

  Nu de Staatskas is GEPLUNDERD komt meneer Proeve over ontwikkelingshulp praten !

  Waar zijn onze Reserves en Onze Goudvoorraad hr Proeve, ilk heb u hierover helaas NIET GEHOORD !

  Waar was u hr Proeve, toen de Centrale Bank van Su, IN HET GEHEIM voor 1,8 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-Biljetten uitgaf ?????????

  Hr Proeve, u ONTWIJKT de reden da Sranang FAILLIET is,
  FINANCIEEL WANBELEID van NDP en ZWARE NDP-CORRUPTIE !!

  De staatsbegroting deugt nog steeds niet en er wordt nog steeds meer uitgegeven dan er wordt verdiend !

  Het NDP-STAATSFAILLISSEMENT van Sranan zal VELE Sranangmangs ten gronde richten, hr Proeve !!!


  Maak melding

 33. Gelieve sranang mans we betalen veelst te veel voor stroom. Niet de overheid maar de ebs subsidieert de overheid. Met dat geld financiert bouta zijn drugstransporten. Er is zelfs een geheime vliegveld in het binnenland.


  Maak melding

 34. Suriname moet produceren en geld verdienen,alleen heeft Proeve niet gezegd HOE!!

  Er is zoveel werk verzet, dat het volk 50% armer is geworden.
  Er is zoveel werk verzet, dat de valutakoers elke dag stijgt.
  Er is zoveel werk verzet, dat stroom- water-en telefoontarieven omhoog zijn gegaan.
  Er is zoveel werk verzet, dat de zware criminaliteit schrikbarend toeneemt.

  Proeve was zeker dronken,de hoeveelste glaasje was dat by te way?


  Maak melding

 35. @ Damsco (10.45),

  Wat zou je ervan denken nog een aantal staats-cassavefabrieken te openen?

  De eerste is al een doorslaand succes…..!! Hahahahaha.


  Maak melding

 36. @Boutaman
  Jij moet je mond dichthouden!!
  Sinds wanneer wereken jou sort?!
  Alles was stabiel voor je baasje naar de macht greep op geweldadige wijze !!
  En toen was Suriname verloren .Wij hebben nooit kunnen genieten van onze onafhankelijkheid want je baasje kwam met coups,dec moorden ,moiwana slachting,amnestie,vergiffenis en het IMF.
  Sjeesjes onder jou baasje lijden we heel veel.
  Waren we m,aar nooit onafhankelijk geworden dan zou gymleraar bouta ook in ned gebleven zijn .Hij kwam hier m,et de enige gedachte hoe de baas te spelen over de surinamers!!Ellende is synoniem voor je baasje!

  Bouta=ellende=armoede=lijden.


  Maak melding

 37. -Geld komt strak weer binnen dus het even nog lachen totdat!!!

  Ik luister heel veel naar de radio en lees ook heel veel, dit ondanks mijn eigen werkzaamheden.

  Ik heb geen partij, maar vond het grappig toen iemand vertelde dat zij naar Santhoki heeft geluisterd en zij vond hem heel duidelijk, begrijpend en daadkrachtig overkomen, dit terwijl Bouterse in Ocer bijna dronken uit zijn woorden kwam dat zij het gevoel had dat Bouterse niet meer weet waarover hij het had.
  Verder gaf zij aan dat Bouterse alleen maar met herhaling bezig was en hij geen houding wist in Ocer, omdat er vele lege stoelen waren en velen luisterden ook niet naar hem.

  Er is een document voor het IMF door Limbo ondertekent en zoon Boefdraad heeft alleen onderhandeld met de IMF. De rest die erbij betrokken waren zaten voor spek en bonen.

  Misiekaba heeft een opleiding gevolgd die helemaal NIET bij hem past en door zijn gedrag is zijn diploma 1000X waardeloos geworden. Ik denk dat hij in de toekomst alleen nog ongeschoolden in zijn kerk gaat kunnen krijgen die ja en amen zullen zeggen wanneer Bouterse niet meer leeft, dit omdat hij niet meer geloofwaardig overkomt.

  Hooghart heeft ook van langs gekregen en ik moet zeggen als deze man naar de radio heeft geluisterd is hij behoorlijk op zijn ziel getrapt. Als hij niets met deze informatie zal doen ben ik bang dat hij zal gaan vluchten.
  Tot in zijn ziel vind ik persoonlijk dat hij een waardeloze Surinamer is net als velen.

  Mensen die een voorbeeld moeten zijn voor de jeugd zodat suriname weer sterk uit de bus komt.
  Bouterse, Brunswijk, Hooghart,Doekhie, Misiekaba en nog velen waarvan ik mij afvraag hoe verder in het land.

  Ik hoop dat er een nieuwe generatie opstaat met kennis en ervaring zodat het volk verlost wordt van ellende.


  Maak melding

 38. Jojo, het defaitisme en het negativisme stralen uit je woorden. Jouw NieuwFront regeringen hebben ook niet gedaan wat ze hadden moeten doen, namelijk de productie in een breder segment opvoeren. Als ze dit gedaan hadden had Suriname vandaag de dag geen crises als gevolg van externe factoren. De NieuwFront regeringen hebben jaar-in en jaar-uit gefaald om Suriname op een hoger niveau te ontwikkelen. De filosofie achter het NieuwFront beleid is niets anders dan de bevolking geen vooruitgang te gunnen en uitdagingen aan te gaan. Dit brengt geen verplichtingen met zich mee richting de bevolking. Dit is de gekunstelde stabiliteit waar het NieuwFront voor gaat.


  Maak melding

 39. De bananen zijn ziek.
  Cassave wil maar niet uit/van de grond komen.
  Rijst raken ze niet aan de straatstenen kwijt.
  Al het goede hout is al gekapt en onderweg naar China.
  Vis mag EU niet meer in voor meeste visbedrijven uit Suriname.
  Water is er in overvloed maar rijk word je er niet van.
  Goud wordt geroofd uit de grond zonder enige controle.
  Bijna de hele wereld is bezig met groene stroom, windmolens,zonnepanelen e.d. en Suriname met raffinaderijen en olie.
  Aluminium is overal goedkoper te vinden.
  Nu vraag ik me af wat Suriname meer moet gaan produceren?


  Maak melding

 40. Wees realistisch mensen, Suriname wordt nooit een economische wereldmacht of een land met een industrie als China .. En dat moet ze ook niet willen ..
  Hiermee wil ik niet zeggen dat Suriname onderontwikkeld moet blijven .. nee, integendeel ..

  Suriname is een tropisch paradijs met hele andere mogelijkheden die van wereldbelang zijn .. Suriname kan grote uitdagingen bieden aan bijvoorbeeld de wetenschap ..

  Suriname heeft meer dan voldoende mogelijkheden om in deze moderne maatschappij op een moderne manier een gezonde economie te worden en te blijven ..

  Herken en erken de identiteit en het karakter van Suriname ..
  En doe wat van belang is ..

  No mik deng tjar ie ede gwe met zogenaamde investeringen en fragiele “fundamenten” die berusten op “natte vinger werk”

  Een echte Surinamer weet wel beter ..


  Maak melding

 41. @Bert,

  Suriname moet een Buddhimattaam VarishTham produceren. Maar helaas, ze haten de Vanaryuthamukhyam. Zodra ze de Bosjesbrug passeren, beginnen ze te ijlen.


  Maak melding

 42. Ira,

  Ben je hier om reclame te maken voor Tokkie? Ik vind je een waardeloze poster hoor en een vals secreet; je schrijft alleen maar koeterwaals en redeneert heel dom en stompzinnig; er valt geen touw te knopen aan jouw onsamenhangend verhaal. Als je zoveel leest en zoveel luistert, zou je een gemêleerd standpunt moeten innemen, maar je bent zo doorzichtig en tegelijkertijd zo oppervlakkig en onduidelijk en stompzinnig; heb er geen andere woorden voor.

  Het is bijna gênant om jouw postings en die van Ray, onze grote en slonzige marktvrouw, hier te lezen. En jullie twee voeren het hoogste woord hier over geschoold zijn en hardwerkend zijn, maar jullie kramen de grootste nonsens hier uit. Soms denk ik dat jullie debielen zijn, omdat jullie zo onsamenhangend en zo dom schrijven. Hebben jullie niets te doen? Moeten jullie niet werken? Of jullie koeien gaan verzorgen?


  Maak melding

 43. RobG

  “Jojo, het defaitisme en het negativisme stralen uit je woorden.”

  Het is geen van beide. Als je samenwerkt met Bouterse kom je in de problemen. Waar zijn Palu, KPTI, BVD, VVV gebleven.
  Hoe werd Amafo afgeschilderd op het verkiezingspodium.

  In het deel waar is spreek over dat Bouterse tegen het merendeel lege stoelen sprak is geen negativisme maar een zuivere constatering. Er was weinig paars en weinig verbale support in Ocer. Bijna deprimerend.

  U zoek tocht in het verleden dat indien Front het toen NOG beter gedaan had dat Suriname er nu beter voor gestaan zou hebben.

  Hoeveel beter had de vorige regering het nog kunnen doen:
  1) BNP in echte dollars van $ 1.5 miljard naar $ 4,7 miljard.
  2) Deviezen voorraad altime high terwijl in 2008 er een wereld crisis was en de olieprijs met $ 90/vat is gedaald en de goudprijzen gemiddeld ongeveer 30% lager waren dan nu.
  3) Het overheidsbudget incl. subsidies EBS beperkt was tot SRD 3.000.000.000.
  4) De Staatsschulden afnamen.
  5) De Oostwest verbinding asfaltering geregeld.
  6) De asfaltering naar Brokopondo en Atjoni verzorgd is.
  7) De contractering en financiering van de uitbreiding en renovatie van de raffinaderij is geregeld.
  8) Ook de plannen voor Surgold en Suralco waren voorbereid toen de regering Bouterse aantrad.

  Met het voorgaande wil ik stellen dat er meer gedaan is dan u suggereert en dat de regering Bouterse veel projecten overgenomen heeft en daar na haar eigen beleid er op los gelaten heeft met alle ellende van dien:

  1) vertraging brug op de doorsteek over het Sarammaka kanaal. Die is na aanbesteding helemaal overgedaan waardoor er jaren verloren gegaan zijn omdat niet alle grond in bezit was van de overheid.
  2) Surgold na jaren onderhandelen over 50% men op 25% uitgekomen is voor een exorbitante prijs van $ 229.000.000 terwijl de frontregering een 20% aandeel voor $ 100.000.000 had uit onderhandeld. Wie was een beetje dom.
  3) Ook met Suralco was er duidelijk een tijdschema wanneer er besloten moest worden om op tijd nieuwe voorraden te kunnen ontsluiten.

  Beste RobG
  Venetiaan heeft gemiddeld met veel lagere olieprijzen en goudprijzen moeten werken een financiele wereld crisis en mee gemaakt dat de olieprijs van $ 140 plus naar $ 50/vat gedropt is. die drop was groter dan die van nu terwijl de goudprijzen al vanaf 2013 min of meer stabiel zijn (ongeveer $ 1.200/troy ounce) zijn.

  Hoe meer getallen er duidelijk worden des te meer er wanbeleid aan het licht komt.


  Maak melding

 44. @JoJo,

  Die RobG probeert steeds weer het gezondere beleid van de regering Venetiaan te kleineren.

  Maar hij zal toch ook in de gaten hebben dat sinds 1980 vnl een regering van Bouterse aan de macht is geweest? Slechts 10 jaar Front.

  Dus dat die regeringen van Bouterse de boel hebben gesloopt en later (laatste 5 jaar) hebben afgeroomd?

  Is die RobG nou echt zo blind of speelt hij voor blinde? Het laatste is misschien wel erger dan blindheid zelf.


  Maak melding

 45. @Moppie

  Bouterse is in gedurende de volgende perioden de bepalende factor in Suriname geweest:

  Staatsgreep periode 1980 – 1992
  Wijdenbosch – Bouterse 1996-2000
  Bouterse Amerai/ Adhin 2010- 2016

  Natuurlijk weet RobG dat hij heeft echter een zeer selectieve benadering van de prestaties van Bouterse. Hij heeft een soort blinde vlek.en verliest de feiten makkelijk uit het oog


  Maak melding

 46. gaaaaaaaaapp ….produceren ….eeehhhmm ff denken.
  bingo …laten we bewijs van de corruptie gepleegd door deze en de vorige regeringen produceren.
  laten we een capabele p.g. produceren.
  laten we een plukze wetgeving produceren om de ten onrechte verkregen roerende en onroerende goederen terug te halen.
  laten we een politieke partij produceren die het landsbelang boven het eigen belang stelt .
  vergeet die landbouw ,veeteelt enz maar .
  zolang er steeds nieuwe ouwe rovers aan de macht zijn , blijft het dweilen met de kraan open.
  zelfs een anticorruptie wet kunnen ze tot nu toe niet produceren.


  Maak melding

 47. Er rust een vloek van bloedvergieten in Su en zolang men niet in staat is om in het reine te treden zal het niet lukken om Su te ontwikkelen. Men kan nu zoveel geld lenen als men wilt maar het zal tenslotte niet lukken, wie arm is wordt armer en de boevenbende worden rijker. Maw de Corruptie moet hardhandig worden aangepakt en alles wat men ten onrechte heeft vergaard moet hun ontnomen worden, dat geldt voor iedereen die boter of zijn hoofd heeft, want het kan niet zo zijn dat militairen en ministers en parlementariërs binnen de korstte keren ( multi ) miljonairs zijn met een bezoldiging dat het niet toelaat , this is dirty business incl Bouta en aanhang. laten ze maar bewijzen hoe ze aan hun vermogen zijn gekomen, thats fair play.
  ben benieuwd hoeveel van ze in Santo Boma moeten toeven.


  Maak melding

 48. Volgens mij doen wij er beter aan om de productiebedrijven die we nog hebben te behouden. Nickerie staat bekend als rijstdistrict. In plaats van de padiboeren het leven aangenaam te maken worden ze weggepest. Ook staat dit district bekend als visdistrikt. En wat doe wij al onze visgebieden verpesten met chemicalien. Hout laten wij ook wegrotten bij Apoera.
  Coronie: dit distrikt staat bekend als het distrikt van de kokos, honing, varkens, rijst en runderen. Wat hebben we gedaan. Alles kapot gemaakt. Saramacca: bekend om zijn groente, vis en veeteelt. Hebben wij ooit iets gedaan om dit te stimuleren?
  Natuurlijk kan ik doorgaan, maar ik weiger het denkwerk van de duurbetaalde adviseurs van DDB te doen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.