Brunswijk ziet Nederland als redder Suriname

138

PARAMARIBO, 30 mei – Nederland moet Suriname te hulp schieten. Dit Zegt Ronnie Brunswijk, leider en parlementariër van de Algemene Bevrijdings- & Ontwikkelingspartij, ABOP. De manier waarop het er nu aan toe gaat is ten hemel schreiend. Nederland kan niet anders dan bereid zijn.

Het is een kwestie van vragen. De historie is daar. Als de regering slim was geweest, had ze niet aangeklopt bij het IMF. “Als iemand het huis van zijn ouders heeft verlaten en vanwege problemen terugkeert, zullen zijn vader en moeder hem niet de rug toekeren. Suriname heeft ontwikkelingshulp gehad van Nederland en de enige redding is samenwerking”, zei Brunswijk tijdens een massameeting in Paramaribo.

Voor Brunswijk zijn er voorbeelden te over van Nederlandse goedgeefsheid. Behalve de formele ontwikkelingshulp, zijn er ook stedenbanden geweest. Zo heeft de stad Utrecht een aantal projecten uitgevoerd in Marowijne, allemaal gratis. Het kan ook nu niet anders. “Gezien de historische band met Nederland, is dat land verplicht om ontwikkelingssamenwerking met ons aan te gaan”, aldus de politicus.

Bekijk ook:

138 REACTIES

 1. Bravo, bravo, bravo toch ! Foei Romeo Bravo !
  Had nooit gedacht dat iemand met een bachelor degree zo’n domme en achterlijk uitspraak zou doen, dus vraag ik me af wat hij heeft opgestoken van de HBO opleiding.


  Maak melding

 2. “Gezien de historische band met Nederland, is dat land verplicht om ontwikkelingssamenwerking met ons aan te gaan”

  Waar zal ik beginnen, pfff, af en toe..

  Tsja, de Sint heeft geen zwarte pieten meer om ka-dootjes uit te delen.

  I rest my case.


  Maak melding

 3. Er is maar 1 probleem in Suriname en dat is de dominantiedrang van de kafrie’s. En laat deze lieden nou juist de mensen zijn met de minste en slechtste ideeen.


  Maak melding

 4. Plotseling worden ze wakker in Suriname.
  Behalve de president, die veroordeelt is in Nederland en neemt in zijn val en haat jegens Nederland Suriname mee.


  Maak melding

 5. Bouta kan het SLM toestel niet meer a la dol charteren, ‘bika moni no dé’, daarom moet Lonny, die nog wat goud in een kluis heeft liggen, twee businessclass tickets kopen waarmee hij en Bouta schouder aan schouder, in style kunnen afreizen naar Nederland om daar voor hulp aan te kloppen, twee goed beveiligde kamers staan al op deze excellente heren te wachten in een vijf sterren hotel in de Bijlmer.


  Maak melding

 6. How to be a successful African nation: the right to lie, cheat and steal.

  Dear friends from Suriname, greetings from His Excellence R. Mugabe and please also receive my kindest and best wishes.

  If you can remember, last I talked about the right to be lazy: you do nothing, nature does it all. Today, I will speak my mind about the right to lie, cheat and steal.

  We live in a world that is an illusion. Nothing is really what it looks like. E.g. when you look in the mirror, what do you see? You see a face, a body, a head, ears, teeth, eyes, lips, nose, lips, a mouth, chests, a belly, a hip, thighs, legs. But
  do you see yourself? No! Do you see your thoughts? No. Do you see your soul, love, inner beauty, intellect? No. All you can see in the mirror are your bodily characteristcs. Your true self, your real being is hidden.

  Now the world will tell you that you are what you see in the mirror! You are fat, so you’re no good. Your nose is big, so
  you’re no good etc. Should you believe this? Of course not. Though this can be right on the physical level, yet you
  have to deny this. Look in the mirror and tell yourself: I’m beautiful.

  Your ego is always catching up and inclined to believe what others tell you, so cheat your ego, lie to it and tell it: yes,
  I’m beautiful.

  So the world wants to make you believe something you are not and gives you a false bodily identity. What to do then? Steal back from the world your true identity. Tell the world that you are a spiritual being and that you are not the body, the body is only your tool, your vehicle in this life.

  Thus, in order to become happy and stay true to your nature, you have to lie, cheat and steal.

  Lie to your (not so beautiful) body, tell it that God has made you and God only makes beautiful things therefore you are
  beautiful.

  Cheat your ego, declare it false and declare your soul to be your real self.

  Steal your true identity and know that you are the spirit, not the body. By doing this, you will get rid of the influence of the materialistic world which has been telling lies to you, cheating you and stealing you and and so lie to the liar, steal back from the thief what is yours and cheat the false ego and make it disappear. These are your Godly rights. Please make use of them.

  Lovingly yours,

  Robert R. Moegaba
  maandag 30 mei 2016 om 03:01 uur.


  Maak melding

 7. Brunswijk doet een oproep tot nog meer gratis. Hij denkt zeker dat de Hollanders ezels zijn. Commerciele uitbuiteconomie is zowat in Holland uitgevonden (VOC), maar dat hebben ze Brunswijkwa niet verteld op z’n HBO cursus. Als er 1 volk is die dubbel en dwars terugpakt wat zij ‘gratis’ geeft, dan is het wel de Hollander. Welke zware prijs wil Brunswijkwa betalen voor een paar ‘gratis’ Heineken jogo’s uit Holland?


  Maak melding

 8. Moegaba man,hou toch op.
  In Zimbabwe zijn de mensen ook op straat gekomen om de Moegaba te verjagen.Op het ogenblik zijn er duizenden op straat.


  Maak melding

 9. Sssstttttt,rode draad, brunswijk heeft gesproken,abop komt niet op straat!!!! Ze maken zich op voor 2020!!!en oohhh ja hoeveel zetels heeft abop ?????????? Door denkertjes.(Oeng ne gwe )


  Maak melding

 10. @Esmerald

  Nederland heeft haar ontwikkelingsbeleid gewijzigd en smijt haar geld nu weg bij allerlei ontwikkelings do good koepelorganisaties of stort het in de kassa van de echt heel arme landen (BNP < $ 2.500/inwoner).
  Dat laatste niveau komt pas in beeld als Bouterse echt klaar is met Suriname en bij Obiang op de Veranda aan een blue label infuus hangt.


  Maak melding

 11. Brunsie heeft in 2016 het licht eindelijk gezien.
  Nu gaan we niet eisen aan Nederland dat het ons moet komen redden en met bouta en jou erin. Nee het volk moet eerst jullie verjagen en dan is er behalve Nederland andere westerse landen die graag Suriname helpen wil. Maar eerst moete wij het zware werk verichten door jou,bouta,de ABOP en de NDP met wortel en tak uit te roeien.


  Maak melding

 12. @Nedername, natuurlijk zou Nederland een uitkomst bieden. Ik geloof alleen niet dat Nederland zit te wachten op her-kolonisatie. De zgn BN-ers zouden moord en brand schreeuwen. (zie de zwarte pieten discussie).

  Maar ik deel je menig. Her-kolonisatie zou een zegen zijn voor Suriname. Vrees dat Nederland pas te hulp schiet als Bouterse van het toneel is. Overigens komt Nederland al in met geld zij het niet met de IMF.


  Maak melding

 13. SU moet zich werkelijk diep schamen dat het land al 40 jaar onafhankelijk is en nog steeds de handjes moet ophouden bij landen als India, China, Brazilië en bij instanties als het IMF en de Islamtische Ontwikkelingsbank. Waar is de trots van het SU volk gebleven. Was het toch een schijn trotsgevoel ? Ja, daar heeft het alle schijn van.
  Andere landen die zich van het moederland losgemaakt hebben, varen hun eigen koers zonder bemoeienis van het voormalig koloniaal rijk. Indonesië, India, Hong Kong allen landen die hun eigen koers varen. SU blijft een parasiet !


  Maak melding

 14. Babylon geeft nooit gratis, het is 3 vinger geven en 7 vingers terug nemen, dat heeft de geschiedenis geleerd….het volksmentaliteit moet veranderen door gezamenlijk,gedisciplineerd hard te werken,zelfvoorzienend gedrag ipv importeren gedrag….de juiste leider en regering met moed,integriteit en visie,voor het welzijn van mens en milieu en beschermen van de longen van de Aarde,voor de komende generaties….strenge wetten en controle,naleving…. met of zonder buitenlandse hulp.


  Maak melding

 15. mensen, mensen, wat zijn wij weer lekker bezig in suriname.
  misjiekaba zjiet bouterse in 2020 herkozen worden.
  sapoen heeft een aantal lege partijen die hem steunen.
  ocer had een lege zaal, met weglopers tijdens de monoloog. en zelf zou ik bang zijn wanneer een presidentje van een republiekje mij zou toezingen en een hand geven, ik zou wegrennen, gillend. want ik weet zijn achtergrond.
  verder is het presidentje van het landje een beetje bang voor curtis hofwijks.
  de abop waar zijn die mee bezig? als ik naast bouterse had gestaan? meneer brunswijk, ga van dat pad af. zoek het juiste pad. het is echt wel te vinden.
  volgens ndp zijn de problemen van suriname binnen 2 jaar opgelost. nou ndp: wat je in een dag kunt afbreken, kun je niet in 1 dag opbouwen, …. hoor!
  en verder: meneer Panka wordt directeur op het kabinet van de minister van buitenlandse zaken.
  wat gebeurt er in suriname? realiseren zij zich wel dat zij nu in een fase van neo-kolonisatie zijn terechtgekomen en iedere scheet moet worden gemeld aan IMF en moet worden goedgekeurd door IMF?
  tsjonge, tsjonge, wat gaat het weel lekker, in suriname.


  Maak melding

 16. Ja klopt. En die rot vetzak bouta moet
  Voorgoed achter slot en grendel!
  Deze sakasaka moordenaar fokt de boel hier
  In su op!!!!!
  Moordenaar jouw dag komt binnenkort, ie
  Sjie fa chavez dede toch????
  Echt deze man stikende bouta moet gestenigd
  Worden!
  Alleen in njang dringie plesirie is hy
  goed verder 0,0!!!!


  Maak melding

 17. Beste Koos,

  daarbij vergeet je dat suriname nu al is geherkoloniseerd door:China, Brazilie, IMF. Bouta heeft vele bazen.

  en Brazilianen verkopen Surinaamse grond aan Chinezen. Ongelofelijk maar waar! ik geloof dat zelfs die Guyanezen niet aan het verkopen zijn. maar wel de Brazilianen? Jezus Christ.

  misschien een oproep naar Abraham Crijnssen om suriname weer te veroveren voor Nederland?


  Maak melding

 18. De West bericht in haar editie van zaterdag 28 mei 2016 vernomen te hebben, dat een dezer dagen een vrachtschip arriveert met aan boord minstens een vrachtcontainer gevuld met materiaal dat kan worden ingezet tegen demonstraties die gericht zijn tegen de regering Bouterse.

  Volgens een bron gaat het om pepperspray, rubberkogels en traangas die in de meeste gevallen worden ingezet tijdens demonstratie door de oproerpolitie.

  De minister van Defensie zou, zo heeft de redactie van De West vernomen, al een officieel schrijven hebben gericht aan de douane in verband met het zeilende zijn van deze lading oproeruitrusting. Het is de bedoeling, dat de lading na aankomst ten spoedigste van de haven wordt weggereden richting onbekende bestemming. De douane zal zich dan begeven naar de plek van opslag om de zaak te visiteren. Dit wordt volgens de bron van De West slechts gezien als een formaliteit.

  Of de douane alle vrijheid krijgt om de inhoud van de container goed te visiteren, blijft een open vraag. Uit het voorgaande kan worden opgemaakt, dat de regering Bouterse met straatacties rekening houdt en bereid is met geweld de zaak neer te slaan.

  Dit is no joke!!
  Het is waar wat De West bericht!!
  MENSEN MASAAL DE STRATEN OP OP 2 JUNI!!
  BOUTA EN HET IMF MOETEN verjaad worden !!
  Laat je niet intimideren mensen!!!


  Maak melding

 19. Wat een slap geklets..Hoe kom jij een jongen uit het binnenland zo rijk? Laat Nederland zien hoe jij het doet..wees een voorbeeld voor de rest in binnen en buitenland .Geef een deel van wat je je onrechtmatig hebt toegeëigend aan….Zeg maar een warme maaltijd aan de junky’s die uit de tonnen eten? Dat maakt dat toeristen graag terug komen.


  Maak melding

 20. Hahahahaaaa …inderdraan sprak bouta tot de lege stoelen in Ocer.Een paar krantenknipsels hier,lees maar

  Terwijl de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heel serieus bezig is oplossing te zoeken voor de crisis van het land, was president Desi Bouterse gisteravond bezig grapjes te maken in Ocet. Kennelijk was de lage opkomst in OCER de oorzaak van zijn grapjes, zo bericht de VHP zondag 29 mei 2016 in een persbericht

  Deze president is bekend om zijn ‘lenen en uitgeven’ Njan, Dringi, Prisiri. Een appeltje voor de dorst bewaren komt niet voor in zijn woordenboek. Zelfs ongeboren Surinamers hebben al een lening dankzij ene Desi. Hij heeft een hypotheek gevestigd op de volgende generatie en dat is immoreel leiderschap. En hij feliciteert het volk met de IMF lening, dat is een vorm van treiteren

  Er is inderdaad ‘zoveel werk’ verzet door deze regering, dat wij bijna failliet zijn geraakt.
  Er is zoveel werk verzet, dat het volk 50% armer is geworden.
  Er is zoveel werk verzet, dat de valutakoers elke dag stijgt.
  Er is zoveel werk verzet, dat stroom- water-en telefoontarieven omhoog zijn gegaan.
  Er is zoveel werk verzet, dat de zware criminaliteit schrikbarend toeneemt.


  Maak melding

 21. Zeker heeft Brunswijk gelijk.Dat er na 40 jaar nog steeds geen ontwikkeling is. .Maar ik weet iets wat hij niet weet…ER LOPEN TEVEEL VAN ZIJN SOORT EN BAAS ROND VANDAAR DAT DE SITUATIE IN SURINAME NA 40 JAAR ZO GESTELD IS…intelligente jongen die meneer BRUNSWIJK..


  Maak melding

 22. @Ray,

  De mensen moeten zich dan beschermen met helmen. Overigens is het schandalig dat je zoiets als pepperspray gaat importeren in een land waar je overal peperplanten kunt vinden. Traangas is ook niet nodig want het lachen is de Surinamers al vergaan en de tranen vloeien al bij de babies, kinderen en bejaarden.
  Nodeloze importen dus. Maar ja, the devil wil koste wat het kost aan de macht blijven. De gratis bruine bonen is nu vervangen met gratis peper(spray) en traangas.

  Gelukkig heeft Staatsolie wat diesel verkocht aan SOL, wat te gebruiken is in de M-cocktails.


  Maak melding

 23. Nederland hoeft niks te geven ..geen ene ontwikkelings hulp.Wat zijn er met de ontwikkelings gelden daarvoor gebeurd…Zolang we met deze regering en hun soort te maken hebben komt Suriname geen stap vooruit.Aan de IMF gelden kunnen jullie niet komen dan maar andere bronnen proberen aan te boren.Nederland houd je hand op de knip….neem Lonnie niet serieus…


  Maak melding

 24. Eens met @Dre,

  Er is geen eenheid in suri, zo’n kleine bevolking en iedereen wil in de politiek.’
  De suri’s beseffen de ernst van de situatie niet.

  “Samen telt Suriname in ruime zin volgens de meest recente cijfers dus 16.296 werklozen. In verhouding tot het arbeidspotentieel van 245.880 personen, is het aantal economisch actieven in Suriname hierdoor 63%.” bron: ABS

  De lening van het IMF, betekend letterlijk dat elk huishouden sinds 28mei 2016, minimaal 2 miljoen dollar (bij 1 werkende)aan schuld terug moet betalen. (lening 578miljoen).
  En dan komen de 2 miljard en de 50 miljoen lening er nog bovenop.

  Suri heeft momenteel haast geen verdienkapitaal. Indien suri niet in staat blijkt, dat is zo klaar als een klontje, om de leningen af te lossen dan zullen alle goud , aardolie en houtopbrengsten worden geconfisqueerd, gevolg vicieuze cirkel.

  Ik vermoed dat wij ons drukker maken dan die mensen daar in het land; “als de zon maar schijnt’.

  Nog effe en ik ben er echt klaar mee.


  Maak melding

 25. Sorry …maar ik deel deze mening niet!!Dat het zo gesteld is met Suriname ligt niet alleen zoals jij het zegt aan de “kaffries”Ook sommigen binnen de gelederen van de VHP hebben zich ten koste van het volk verrijkt..Je denkt toch niet dat alle hindoestanen op de rijstvelden hebben gewerkt..??


  Maak melding

 26. @Chandaal,

  Het kan ook nog dat het zomaar een berichtje is, gelekt door een ministerie, om de toekomstige demonstranten schrik aan te jagen. Van deze regering kun je alles verwachten, zeker bedrog, waarin het uitblinkt.


  Maak melding

 27. Ik heb met bijzondere belangstelling het relaas van Ronny Brunswijk gelezen .Er zit een vorm van waarheid in.Nederland zal Suriname te hulp schieten ik heb schrijnende beelden gezien die een diepe indruk op mij hebben gemaakt.Door de economische diepgang in Suriname rijzen de prijzen voor levensmiddelen de pan uit.De armen worden en zijn nu de dupe van deze situatie.Suriname is niet alleen in heel Europa
  steekt de armoede de kop op.Toch moeten we bereid zijn onze broeders en zusters te helpen.Samen met mijn lieve Surinaamse vrouw zijn we reeds begonnen en een actie voor te bereiden om medicamenten te zamelen voor de noodlijdende ziekenhuizen.de eerst zending is al onder weg
  naar Suriname.Leo en Corry Snel-Powel


  Maak melding

 28. @diana,

  Ik heb het over de etnische politiek. Kafrie’s claimen het land alleen voor zichzelf op en willen alle anderen domineren. Van gelijkwaardigheid willen ze niks weten. Jij bent ook half kafrie. Wie beter dan jij kan een serieuze analyse doen naar de beide kanten van jouw families?


  Maak melding

 29. Suriname en Nederland zijn met elkaar verbonden als een ruiter op een paard

  Zie:
  – de historie van westeuropese landen met de nieuwe wereld, oa Nederland met Suriname,
  de Nederlandse taal/dialect als officiele taal van alle Surinamers,
  – het onderwijs systeem, gebasseerd op het westerse, individuele kapitalische systeem/opleiden en denken als in het westerse kapitalische systeem,
  – de grondwet van Suriname/afgeleid van de Nederlandse, Franse,
  – de westerse cultuur,, zie kleding, zwemmode, kostuum, christendom, jodendom, enz
  – westerse talen/vreemde talen: Engels, Spaans, Frans, Portugees,
  – Infrastructuur: zie stad Paramaribo, zie namen als grachten, DrambrandersGracht, LimesGracht, straatnamen, jodembreestraat, keizerstraat en die dat dit is afgeleid van de Stad Amsterdam in Nederland, inrichting van de stedenbouw, pleinen, slechte inpolderingen oa in Nickerie/Wageningen,
  – zeden en gewoonten; groeten een hand geven bij kennismaking of wanneer met vertrekt, elkaar kussen bij het ontmoeten of, enz
  – kerkelijke feestdagen, westerse kalender/jaartelling,
  – niet in je paradijskostuum in de rondte te huppelen, maar van poele panje naar – kostuum.
  enz, enz.
  – kolonisatie, “dekolonisatie”, weer naar kolonisatie door naar IMF te stappen in de 21 ste eeuw,
  – zie het aantal Surinamers/Surineds die in Nederland woont, familiecontacten, Grote groepen Surinamers die naar Frans-Guyana, Nederland, Nederlandse Antillen, USA, (Canada) gaan of wonen, ondernemen/zaken doen
  – Nederlandse/Surined studenten die stage lopen in Suriname, Surinaamse Studenten die in Nederland studeren,
  – SLM/KLM op de route, Paramaribo, Amsterdam, Paramaribo/Amsterdam, Paramaribo, Amsterdam,
  – Surinamers kunnen altijd naar Nederland komen, wel met een visum nog helaas, maar ook hier zou aan gewerkt kunnen worden om dit te veranderen. Als kan veranderen
  enz, enz, enz.

  Suriname zou wel een idioot moeten zijn als op grond van zoveel belangen, historie, enz dat ze de belangen met het moederland afbreekt, terwijl beide landen heel veel aan elkaar kunnen hebben. Anders gezegd, je kan maar beter uitgebuit worden, dan in armoede te blijven leven en dat gene wat je krijgt meer dan genoeg is om op veel hogere lever te leven/”hogere treden in de beschaving”, dan op een houtje te blijven bijten. Iedere nadeel heeft zijn voordeel. Ook daarvan kan je wat leren en slimmer/wijzer te worden.

  Surinamers kennen Nederlanders en Nederland/ers kent Suriname als zijn broekzak. Nederland heeft voor een belangrijke deel Suriname gemaakt.

  Nederland hoeft niet het enigste strohalm te zijn, waaraan Suriname zich hoeft te richten, de regio of Azie, de wereld is ook belangrijk. Wij en de Wereld, Anne de Vries gaf dat al aan in het onderwijs schoolsysteem van Suriname.

  De West bij Ons In Nederland, aldus een surinaamse zanger vervuurt. Nederlandse Antillen, Suriname en Nederland, kunnen veel voor elkaar betekenen om tot grotere hoogten te komen.

  De bruggen van Holland zijn wereldberoemd
  Terwijl je ook Marken in een adem noemt
  En dat weten beslist stuk voor stuk wel het best
  De vrienden van ons in de West

  refr.:
  De West en ons vrij Nederland
  Dat vormt ’n hechte vriendschapsband
  Want Suriname, Curacao
  Zijn een met rod-wit-blauw
  Al zijn we gescheiden en ver van elkaar
  De vriendschap komt nooit in gevaar
  De West en ons vrij Nederland
  Reiken elkaar de hand

  De Antillen die rusten in tropisch klimaat
  Het is of de zon nooitde hemel verlaat
  De palmen die wuiven aan ’t oeroude strand
  Begroeten hun vriend Nederland

  refr.

  Relaties tussen landen en inwoners die historisch met elkaar verbonden zijn:
  Groot-Brittanie en USA, Canada, Australie, Nieuw Zeeland,
  Deze landen met West-Europa
  India met al haar inwoners in de diaspora
  China met al haar inwoners in de diaspora,
  Israël met het westen,
  Als het gaat om hun economie, sociaal, NAVO, gezondheidszorg, onderwijs en wetenschappen, handel, belangen, oorlog en veiligheid, enz. Bondgenoten en handhaven, enz
  Wie houdt wie voor de gek?, dat er geen diepe contacten tussen Suriname met Nederland bestaat of omgekeerd.

  zie maar hoeveel van hen die een hekel hebben aan de Noordzee en deze uitschelden, regelmatig op Schiphol/Nederland aankomen.

  Nederland zou de betrekkingen met de republiek Suriname zeker heel snel versnellen, als het Surinaamse Volk DDB in zijn nekvel pakt en het zou mij niet verwonderen a;s Nederland Joint Strike Fighter (JSF), naar Suriname stuurt en hem nog voor de dag is aangebroken hij al in de gevangenis van Scheveningen 11 jaar kan gaan brommen.

  Internationaal kan Nederland dit ook aan de NAVO-verkopen dat ze de aller grootste crimineel van die vrij liep hebben opgepakt en in de gevangenis hebben opgesloten. Een foto zal zeker verschijnen overal in de media in de wereld of in het journaal. Ik ga zeker kijken.

  e dief kan heel hard roepen: houdt de dief!

  Een Volk Dat Voor Tirannen Kiest in Suriname Zal Meer Dan Lijf En Goed Verliezen Dan Dooft Het Licht

  Stre Def Stre, Wi No Sa Frede

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs

  .


  Maak melding

 30. @diana,

  Vertel gewoon eerlijk. Als halfbloed kafrie-hindoestani, welke kant heeft gedomineerd in jouw opvoeding? Ik durf er vanuit te gaan: de kafrie kant. Waarom? Wat was er mis met de Hindoestaanse kant? Was het te min? Was het minderwaardig?


  Maak melding

 31. Als Nederland SU zou gaan helpen dan komen er ook controle maatregelen die moeten voorkomen dat het geld in de verkeerde zakken verdwijnt. En dat willen de huidige machthebbers niet onder het motto dat ze geen kolonie meer zijn. Intussen is SU allang een kolonie China geworden trouwens. Want dat offer is al gebracht. Surinaamse burgers denken genuanceerder dan haar bazen trouwens dus tijd om Bouta weg te sturen want die staat alle voortuitgang in de weg. Die wil alleen maar uit de gevangenis blijven. Zo simpel is het.


  Maak melding

 32. @leo snel,

  Geweldig hoor dat je 1ᵉ doos onderweg is.
  Je bedoeld toch niet je vrouw.

  Sorry, maar ik wordt kotsmisselijk van die bouta-aanhangers zoals jij, die nu schreeuwen we moeten helpen. Ben je eindelijk op aarde geland, je hebt schrijnende beelden gezien, ohh wat erg..
  Rot toch lekker een eind op, jij bent vals. (het bewijs is te vinden met een search op wkn).

  Het is ook jou schuld wat er nu gebeurt, Jij hebt de suri’s opgehitst, om vóór te stemmen.
  Dit geld voor alle ex-ndp’ers.

  No mercy


  Maak melding

 33. @Delano,

  De Amerikanen hebben er al over gesproken om Guantanamo Bay torture prison te verplaatsen van Cuba naar Suriname. Daarvoor hebben ze een dictator nodig in Suriname. Die is er al. Dus denk niet dat die Amerikanen ook maar iets tegen Bouterse zullen ondernemen. Integendeel.


  Maak melding

 34. Zolang er geen stabiele regering is die vriendelijk tegenover blanke investeerders staat zal geen Nederlander in Suriname investeren. Geld moet rendement opbrengen. Dat gaat niet lukken met een corrupte regering die alleen maar bezig is zijn zakken te vullen.
  Colijn sprak in 1935 de woorden. Alles is Suriname beproefd en alles is mislukt. Suriname was toen en armlastige kolonie.
  Nederland is blij dat het van Suriname af is.
  Nu mogen ze in Suriname ruzie make over zwarte piet.


  Maak melding

 35. @Esmerald,

  Omdat jij het vraagt. Maar als een of ander onverlaat weer begint te schoppen tegen Hindoestanen, dan zal ik ook reageren erop.


  Maak melding

 36. @Chandaal
  Dat een boot met lading verwacht wordt door bouta is geen verzinsel!!
  Zoiets hebben we reeds eerder meegemaakt in 1989.De oproer politie was ingezet om de demonstranten te verslaan maar omdat wij vastberaden waren en een doel hadden was het ons gelukt bouta te verslaan.We hebben het volgehouden en er was EENHEID tussen alle lagen van het volk.Hetzelfde resultaat kunnen we heden hebben als we even vastberaden zijn en EENHEID kunnen tonen!!
  Wij moeten iedereen mobiliseren om op te komen ,wij rekenen ook op jou hulp!!!


  Maak melding

 37. @B.Saram

  Dit is bouta waar we het over hebben. Niks is onmogenlijk voor deze man .Op dit moment denkt hij aan zijn survival en hij zal alles eraan doen om gevang te ontsnappen.Dat doet hij allang voor 36 jaren al.


  Maak melding

 38. OPROERUITRUSTING ONDERWEG

  Naar wij vernemen arriveert aan het einde van deze maand een vrachtvaarder met aan boord minstens een vrachtcontainer met materiaal dat kan worden ingezet tegen demonstraties die gericht zijn tegen de regering Bouterse.

  Volgens onze bron gaat het om pepperspray , rubberkogels en traangas die in de meeste gevallen worden ingezet tijdens demonstratie door de oproerpolitie. De minister van Defensie zou naar wij vernemen, al een officieel schrijven hebben gericht aan de douane in verband met het zeilende zijn van deze lading oproeruitrusting.

  Uit het voorgaande kan worden opgemaakt dat de regering Bouterse met straatacties rekening houdt en bereid is met geweld de zaak neer te slaan.

  ————————————————————————–

  dagbladdewest.com/2016/05/28/oproeruitrusting-onderweg/


  Maak melding

 39. Beste Mensen, Robert R. Moegaba schrijft van zich af. hij is het kwijt. laat hem maar.
  maar misjiekaba is de weg kwijt, dat is een stuk erger.


  Maak melding

 40. Saram..ik zal eerlijk wezen..Ik had een fantastische vader..maar hij bepaalde wat er thuis gebeurde..hij was de leider.En voor zijn geluk was hij getrouwd met een liefdevolle vrouw..Ze was onderwijzeres, ik zeg het erbij zodat je niet denk dat ze niet aan haar ontwikkeling had gewerkt.Ze was zoals ze was heel bijzonder…en daarom was het voor mijn ouders tot de dood ze scheidde..ik vind het heel persoonlijk maar je wilde een eerlijk antwoord.Die heb je bij deze…Ik zal ook nooit generaliseren..Eet van beide wallen..heb dierbare hindoestaanse en creoolse vrienden ..voel me bevoorrecht.


  Maak melding

 41. Op zijn Hollands gezegd, Brunswijk zijn herinneringen zijn net Gatenkaas want de beste is in zijn geliefde Nederland persona non grata en veroordeeld voor drugshandel. De keer dat Nederland hem wil spreken, is als hij achter slot en grendel in Den Haag zit!!


  Maak melding

 42. lonny geen paniek..

  hulp is komende..de I M F geeft hulp om jullie te paaien om zo doende weg vrij te maken nadat jullie goed gegeten en gedronken hebben van die 480 miljoen ,dan komen de Yankys jullie een kopje kleiner maken..

  de amerikanen zullen dan alles doen om jou / bouta en al die junk figuren op te halen en voor lang verblijf mee te nemen..

  dan is het sprookje voor goed afgelopen..

  Dat die Hollanders zullen komen is,, zeker zie maar naar Curacaou die kunnen niet zonder Holland..

  dus blijven ze lekker onder de Nederlandse vlag voor goed..

  en die lullen niet over slaven verleden,want ze kunnen niet zonder blanke meester..jullie zwarten zijn eeuwig ondankbaar..

  nu ook al zwijgen alle suris van wiettie basie.

  .waar is de stem van miesie kaba panka en al de zijnen nu..


  Maak melding

 43. Ik dacht dat het afgraven van zand bij Braamspunt allang was beëindigd want ABOP Topper Brunswijk blijft mensen maar zand in de ogen strooien!!

  De uitspraken van ABOP Topper Brunswijk zijn diep diep treurig. Wat een ongelooflijke onzin zegt die drugsveroordeelde clown!!


  Maak melding

 44. Nederland had Suriname vanaf 1975 al niks moeten geven, grote blunder, allemaal weggegooid geld! Zie werkelijk helemaal niks van al dat geld terug! Het Nederlandse bedrijfsleven heeft flink profijt vd ontwikkelingshulp gehad en de rest ging naar corrupte politici en gulzige militairen.

  Suriname had net als Guyana met helemaal niks moeten starten!


  Maak melding

 45. Geen probleem maar onder een voorwaarde Lonny moet de bak in en al zijn geld die hij heeft staan in het buitenland terug storten in staatskas.
  Hij is mede verantwoordelijk voor de problemen in Suriname.


  Maak melding

 46. welke blak-man is bereidt rijst,bana,tomaten ,cassaba en vele vele groeten te verbouwen op het land te werken..

  het enige wat ze weten,is 7 even..bij lanti hangen en wachten op moun tapoe met de vele vele buiten/binnen vrouwen..

  ze maken kinderen als konkonie en wijgeren vervolgens te onder houden..

  vele blaka oema hebben meerdere kinderen van vele meerdere mannen,vaak weet de vrouw zelf niet welk kind van welk vader is..

  dat is de basis voor criminalie tijd..

  mijn eigen buurvrouw zonder vaste man heeft 5 kinderen van 7 verschillende mannen en ze is nog appetrots ook..


  Maak melding

 47. @ Dubai of Haiti

  Helemaal mee eens!! Te triest voor woorden.

  Advies aan alle personen die in Su opgroeien, zorg dat je het land zo snel mogelijk verlaat als de kans of mogelijkheid zich daar toe laat want je heb geen enkele toekomst noch vooruitzicht! Hopen is vergeefs en zinloos. Het land zit elke 10 jaar in een zware economische crisis!! Uitzichtloos gewoon. Probeer daarom net als bijna de helft van de Surinamers de oversteek naar Nederland te maken en bouw daar je leven op!

  Suriname heeft allang voor de variant Haiti gekozen!! Het land behoort hedendaags tot de allerarmste landen in de Amerika’s!!


  Maak melding

 48. No offence gentlemen.
  I am looking for a Surinamese women. This is my way to impress them.
  I cannot make up my mind yet. Which one do you suggest?
  Ray or Esmerald?
  Ray is very grumpy and Esmerald is very cocky
  I think i wanna be Esmeralds rooster. I cannot call my wife Ray.


  Maak melding

 49. Brunswijk zat bij Sandopie van de VHPlee aan de BORST toen hij op dit WAANZINNIG idee kwam.

  Met dit soort PCS (Psychiatrisch Centrum Suriname) PATIËNTEN wil Sandopie Suriname gaan RUÏNEREN.

  KRANKZINNIGER kun je het niet VOORGESCHOTELD krijgen. De ene NONSENS na de andere wordt UITGEKRAAID door het Sandopie TRIO.

  Brunswijk SCOORT hier hoe dan ook een VETTE TIEN (10) voor AFKIJKEN.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 50. We moeten kappen met het absurde idee dat Nederland belastinggeld in Suriname gaat steken. Nederland is gefocust op de EU en met name Griekenland!

  Nederland gaat Su niet nog eens apart helpen, die tijden zijn allang voorbij!
  Het geld en controle mechanismen verlopen gewoon via het IMF. Nederland en Belgie hebben via deze organisatie nu een enorme invloed op het beleid van de Suriname daar zijn de 4e grote inbrenger van gelden zijn!

  Surinamers moeten dit gaan begrijpen en niet luisteren naar een stel clowns die mensen zand in de ogen strooien!


  Maak melding

 51. “Mike Noersalim van de Hervormings-en Vernieuwingsbeweging vergelijkt de lening bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) met een gewone lening van een vijfje of tientje. Hij vindt dat we niet hypocriet moeten zijn in dit land, “want wie heeft nooit in zijn leven een vijfje of tientje geleend. Wie is nooit naar de bank gegaan om een honderd te lenen. Tegenwoordig wordt zelfs beltegoed op rekening genomen.”

  Zie hier een van de wijsneuzen die ons land regeert!1

  Verbaast u niet verwondert u Slechts.

  Nog een paar jaar en we weten waar Suriname staat.B


  Maak melding

 52. Weet iemand waarom flapdrol Pieter van Maele op twitter het volgende roept?

  Zorgelijke uitspraken in #Suriname: partij Ronnie Brunswijk dreigt met nieuwe oorlog tegen Bouterse

  Rare stemmingmakerij van een verslaggever van ondermeer Trouw.


  Maak melding

 53. Heeft de heer Brunswijk iets verkeerds gegeten dat hij begint te ijlen of heeft hij een slechte droom gehad? Mijns inziens zal het bij wishful thinking blijven evenals de roep van sommigen dat Nederland Suriname terug moet nemen. Wat een idiote gedachte.


  Maak melding

 54. Jammer dat Nederland na de transitie geen bruggen, dijken, goede wegen, scholen en adequate woningbouw heeft achtergelaten voor Suriname.

  Hoe kunnen sommige figuren denken dat Nederland het ultieme was en is? Valt me tegen dat men nog steeds zo achterlijk denkt.


  Maak melding

 55. Noersaliem vergelijkt lening IMF met het lenen van een vijfje of een tientje.

  We zien Suriname al luidkeels aan de band lopen maar dan heel zeker.

  inderdaad @sam. Ze zijn de weg kwijt of ze weten niet wat hun te wachten staat. Of beide. En straks gaan we luidkeels horen: discriminatie. Discriminatie. En herstelbetalingen.


  Maak melding

 56. @diana,

  Mooi dat je jouw ervaring deelt en dat je goede herinneringen hebt aan je ouder(s).
  Mijn vraag was meer van: heb je evenredig veel meegekregen van beide culturen of was één cultuur dominant? Zo ja, welke? En waarom? Je hoeft niet te antwoorden als je het te persoonlijk vindt.


  Maak melding

 57. Deze Bush djoeka is ook een rover en killer. Deze djoeka rooft alle goud, hout en zand. Handelt in poeder etc. Nog erger, dat hele binnenland is hij aan het vervuilen met kwik , skalians etc. Zijn jullie vergeten hoe wreed hij mensen heeft vermoord, afobakka wilde opblazen. Nederland wil deze blaka djoeka niet, laatstaan luisteren


  Maak melding

 58. Beste Fake,

  Als je toch iemand na wil doen dan zeg je niet “I am looking for a Surinamese women” maar I’m looking for a Surinamese woman. Je wilt toch geen bigamy plegen?

  Bigamy. Doet mij denken aan een bepaalde groep. Ik zal me maar inhouden.


  Maak melding

 59. @ B. Saram.
  Ik neem je niet kwalijk met jouw racistich gedrag . Ik ben er zeker van dat je uit de(kaaiman) polder komt waar je nauwelijks of helemaal niet in contact komt met het hedendaagse.


  Maak melding

 60. B. Saram heeft last van haar maandelijkse ongemakken of zou het komen door het gebrek aan medicamenten in Su dat ze haar kalmeringsprik is misgelopen.

  Zo vals als een loopse t**f. Ze hapt naar alles en iedereen.


  Maak melding

 61. @Johnson John,

  Racisme is wanneer je een andere ras haat. Ik haat geen ras. Wel constateer ik – en vele anderen – dat in Suriname leden van een bepaalde ras het bestuur van het land alleen voor zichzelf wil opeisen. Die ras vindt je terug in de NDP. Als ik door dat te constateren een racist ben, goed dan.

  Ook constateer ik dat die ras haar taal, cultuur, levenswijze aan al de anderen wil opdringen. Fout natuurljk. Maar als ik door daarop te wijzen een racist ben, goed dan.

  Ik constateer dat roofmoorden, overvallen, inbraken vnl door leden van die ras wordt gepleegd. Als ik door daarop te wijzen een racist ben, goed dan.


  Maak melding

 62. @Amitab bechan,

  Blijkbaar heb je het allemaal al zelf doorlopen. Geef mij een tip. Hoe heb jij het opgelost? Of niet? Want kalm ben je nog steeds niet.


  Maak melding

 63. Hoe de roddels en verkeerde informatie de wereld in geslingerd worden.

  Brunswijk heeft nergens mee gedreigd, geen oorlog, helemaal niets.

  Zijn Partij genoot Bee heeft gezegd dat hij een plan in zijn achterzak heeft.

  Op doorvragen van Starnieuws verklaarde hij dat het plan is om de straat op te gaan en de regering ten val te brengen.
  Want nu doen ze nog niet mee!!

  Dus …………………..


  Maak melding

 64. @Sam

  Ja maar dat zijn wel roddels die verspreid worden door een Nederlandse journalist die Suriname heel goed kent. En dan toch dit insinueren. Dat is een kwaadaardige manier van berichtgeving.


  Maak melding

 65. @ Paul.

  Daarin kan ik je onmogelijk ongelijk geven.

  Als je de reactie van Misikaba lees kun je je misschien voorstellen waar het ( de insinuatie) vandaan komt.


  Maak melding

 66. @Sam

  Wat ze onderling uitspoken is tot daar aan toe. Maar om dit soort geruchten te verspreiden naar Nederland geeft geen pas. Sowieso is de berichtgeving in Nederland over Suriname erg gekleurd.


  Maak melding

 67. @Paul,

  De berichtgeving over heel de derde wereld is erg gekleurd.
  Journalisten zijn geen verslaggevers meer, maar zijn opiniemakers geworden. Dat scheelt natuurlijk enorm in de benadering van de gebeurtenissen.
  Van journalisten wordt vaak gevraagd dat ze ook gaan vertalen wat het e.e.a. betekent voor de economie van Nederland. Terwijl dat juist een discipline van de economen hoort te zijn.


  Maak melding

 68. Zowel de Belg Pieter van Maele en zijn goede vriend Ivo Evers kennen Suriname als geen ander. Maar blijkbaar zitten ze zo vuistdiep in een eng links journalisten netwerkje dat ze alleen maar “beschadigend” verslag kunnen doen. Ik moet ze in ieder geval niet. Voegen niets toe.


  Maak melding

 69. Saram..ben ik niet duidelijk genoeg geweest..mijn lieve vader was hindoestaan en had het thuis voor het zeggen..ik heb van beide opvoedingen het mooie meegekregen..zeg ik altijd..Dus ben ik trots op beide mijn ouders en hun invloed in mijn leven.En ben ik blij dat ik het niet in me heb om te generaliseren en compromitteren.


  Maak melding

 70. ” De Europese Unie (EU) heeft een pot van 44 miljoen euro waaruit Suriname kan putten om het justitieel apparaat te versterken. “Ik ben vastberaden om ons hiervan het onderste uit de kan te laten halen”, benadrukt minister Jennifer van Dijk-Silos, van Justitie en Politie (Juspol) in gesprek met de Ware Tijd. Ze was vorige maand op een mensenrechtenconferentie van de Verenigde Naties in Genève, Zwitserland toen ze hoorde over de bereidwilligheid van de EU om fors te investeren in het “verhogen van het niveau van het justitieel gebeuren in Suriname”. Aldus een dagblad in Suriname.

  Ze zijn inderdaad heel diep in de ellende in Suriname. In alle hoeken en gaten waar de witte mensen regeren wordt er hulp gevraagd.

  wat een schande na zulke grote woorden van DDB c.s.


  Maak melding

 71. Jaja daar is die dan ……..een surinaamse parlementarIer die jaren lang met vele andere politieke figuren en delen van de bevolking Nederland zwart maken…. beschuldigen van neokoloniesatie ……die willen nu wel dat Nederland te hulp schiet????? Dit heb ik jaren gelden voorspeld……

  Toen zei ik als je als ouder je kinderen het met geld dan is t niet raar dat je wil weten wat dat kind met het geld doet….wel……toen werd er gezegt dat Nederland zich niet moest bemoeien met hoe t geld werd besteed…….maar nu t te laat is is en t geld is op, verbrasd door de heer ddb en consorten die tot 2 maal toe door t volk in volle overtuiging is gekozen en herkozen nu willengte ze terug komen naar de ouders voor hulp……maar eest niet willen luisteren en info delen ……..wie niet luistert moet maar voelen……jammer voor het andere deel van t volk……Tis niet anders.


  Maak melding

 72. @B Sarah

  Ik weet niet als jij in su geboren en opgegroeid ben,maar ik ben dat wel.
  Jij bent net een struisvogel. Iedereen in suriname en daarbuiten weet dat de meeste koelies rijk geworden zijn door te stelen van de staat. En ik geef ook toe dat er enkele negers zijn die zich ook daaraan schuldig maken,maar zij kunnen dat wat die grote groep koelies gestolen hebben nooit evenaren.
  Ik keek laatst op CNN naar een documentaire over India. Men had het toen erover dat India 1 van de opkomende economieën is maar niet tot bloei kan komen vanwege de corruptie .De corruptie is volgens CNN heel diep geworteld in de bevolking. Kijk maar naar Ghana en Nigeria.Beiden rijk aan aardolie en andere grondstoffen maar daar speelt ook corruptie een rol waardoor ze ook niet tot bloeien komen. Dus ik zou zeggen stop met jou shit over kafries want de koelies zijn niet beter.


  Maak melding

 73. @diana,

  Iedereen moet doen wat hij/zijn juist vindt in bepaalde situaties/omstandigheden.

  Jouw belang is waarschijnlijk om neutraal te blijven. Mijn belang is om degenen die steeds roepen dat Hindoestanen en de VHP racistisch zijn te confronteren met hun eigen racisme. En ja, daar komt helaas veralgemeniseren wel bij kijken. Als er teveel leden van een groep zijn die hetzelfde doen, ga je op een gegeven moment niet meer iedereen apart aanspreken, dan ga je automatisch veralgemeniseren. Het zal wel niet juist zijn, maar is wel praktisch.


  Maak melding

 74. @Marcel

  Ben je dom of maak je een grap .
  5 kinderen van zeven mannen .
  K vind je zielig .
  De blaka mang is 7 even , maar de koelies verschijnt helemaal niet en krijgt toch zijn salaris gestort.hahahaha .
  Je moet niet generaliseren vriend


  Maak melding

 75. @B Sarah

  Het probleem dat je in su hebt is dat een ieder vroeger geloofde dat de hindoestaan door hard werken rijk geworden is . De creool geloofde ook heilig dat het zo was totdat het tegendeel bewezen is. Ondanks ik Bouterse liever vandaag dan morgen zie gaan moet ik toegeven dat hij ook de ogen van veel creolen geopend heeft. Vandaar dat de creool zich nu bewust is van heel veel duistere zaken die zich afspeelden in su.
  Men heeft jarenlang gedacht dat de hindoestaan tomaten en groenten verkocht en exporteert om rijk te worden totdat de de grote hoeveelheden drugs onderschept werden . Ten opzichte van de hindoestaan is de creool een kruimeldief. De creool in su is zich de laatste tien jaar machtiger gaan voelen doordat zij nu zelfs ondernemen en grote Lappen grond aanvragen,verkaveling en verkopen.Ze wassen makkelijk hun zwartgeld door zoals vele een Cambik te openen zoals de hindoestaan dat altijd gedaan heeft.

  Nogmaals ik praat hier over een bepaald groep Hindoestanen en creolen.
  Zolang deze groep graaiers (miljonairs) hun gang kan gaan in suriname is er geen hoop.

  Ander voorbeeld .
  GaJadien en Jogi praten de hele dag over corruptie terwijl iedereen in suriname weet dat zij tot die groep behoren .
  Bouterse kan de corruptie wet niet behandelen want dan raken hij en de meeste politieke toppers alles kwijt .
  Ik kies geen partij voor ndp of vhp maar dit zijn gewoon de feiten . Ik zeg jou dit alles alleen dat je nadenkt voordat je iets post .

  I rest my case


  Maak melding

 76. Jij hebt 24 karaats chahata in je hoofd! Op z’n zachts gezegd nog wel.

  Nedername

  Heb ik altijd gezegd geef het land terug aan Holland.
  Vandaag nog als het kan?

  Hou een referendum?
  Laat Nederland ontwikkeling brengen en onze natuurlijke hulpbronnen fifty-fifty met Nederland delen !!!!

  Alleen Nederland kan ons redden een geen enkel land !!!

  Niet Zimbabwe, Haïti, Ghana, Togo…

  Eindelijk geeft een afstammeling van de slaven dat toe !!!


  Maak melding

 77. @bai Saram,

  Of je hebt geen persoonlijke leven wn WTK is je leven? Hahaga… Zo kom je wel over op je ouwe dag 😁. Heb je tenminste nog wat te doen toch bai…


  Maak melding

 78. Nederland eerst 40 jaar de grond in boren en dan met hangende pootjes terug komen voor steun?

  Wat denken jullie nu zelf?
  En wees eerlijk, vergeet het maar!
  Nederland ziet Suriname al komen, ja hoor, kom maar binnen meneer Bouterse, uw nieuwe onderkomen staat al klaar voor u, daar kunt u voor de rest van u leven wonen!
  Suriname verdiend het niet om weer om hulp te komen vragen in Nederland.
  40 jaar het moederland verrot gescholden, en nu denken dat ze daar aan de Noordzee op ons zitten te wachten?
  Droom lekker verder in jullie hangmat.
  Brunswijk, ga je diploma maar weer inleveren, die ben je niet waardig gebleken.
  Suriname had nooit onafhankelijk moeten worden, dan waren de afgelopen 40 jaar niet zo traumatisch verlopen.
  Dan was Suriname wellicht inderdaad het Dubai van Zuid Amerika geweest!
  Het IMF zal de lapzwansen in Suriname wel even een lesje gaan leren, die houden niet van grapjes met gasten als Bouterse, die eten dat soort figuren al ontbijt!


  Maak melding

 79. Forummers, Odi odi.

  Dus Brunswijk ziet Nederland als redder van Suriname!

  En dit is ook de aanleiding geweest van Bravo Lonny Brunsie om zo’n uitspraak te doen tijdens een massameeting.

  Raadpleeg zelf de beelden via YouTube.
  En dan zie je ook de familieleden van Brunsie en de rest van ABOP.

  Juliana en Bernhard op bezoek in Suriname

  En de 2e Princess Juliana visits Dutch Guiana 1943

  Want ‘historisch’ is bij Lonny & de rest van ABOP dan alles ‘GRATIS’.


  Maak melding

 80. Bouta opa stinkt naar awari!!!!!!
  Hy heeft suriname regelrecht naar lande
  Gebracht!!!!!!!
  Bouta poepejantje je kier mie boi!!!!!!


  Maak melding

 81. Het is te goedkoop om alleen Bouterse de schuld van de ellende te geven. Men vergeet opeens dat dankzij hun steun Bouterse tot president van dit land is gekozen. Ik zie de beelden van de (voornamelijk creoolse bevolkingsgroep) Bouterse aanhangers na de verkiezingsoverwinning. Er werd een sneer uitgedeeld naar de VHP en alles wat niet Creools is. Men vierde de overwinning alsof SU iets gepresteerd had. Int werkelijk werd de ellende vooruitgeschoven; wat is gebeurd met de belofte dat er 18.000 sociale woningen zouden komen ? Wat is gebeurd met de belofte van Bouterse dat de Kinderbijslag met een paar SRD’s omhoog ging ? Met deze loze beloftes werden de aanhangers van Bouterse, die toch niet gewend zijn om uit uit te kijken en kritisch na te denken, warm gedraaid om vooral op hem te stemmen. De gratis bruine bonen en zoutvlees moest de rest doen. Zie hier, na een jaar is SU tot de bedelstaf veroordeeld. SU houdt overal de handjes op; bij het IMF, bij de Islamitische Ontwikkelingsbank, bij India, China en nu dus (het voorstel) ook Nederland. En dit land is zogenaamd trots op hetgeen presteert ? Om je stuk te lachen !


  Maak melding

 82. @Dirk even een kleine (maar ook grote) correctie op jouw posting die overigens mijn steun heeft. Het was uitsluitend de creoolse bevolkingsgroep die voor de onafhankelijk was. De andere bevolkingsgroepen (met name de Hindoestanen) waren fel tegen de onafhankelijkheid uit angst overheerst et worden door de Creolen. En ook de vrees dat de onafhankelijkheid SU in’ staat van beleg’ zou brengen. Hetgeen ook gebeurd is. Ondanks de discriminerende houding van de creolen ten opzichte van de Hindoestanen heeft de laatste groep zich altijd weten te redden.


  Maak melding

 83. @ B. Saram,

  Het is geen kafrie en hindoestaan, maar kafrie en koelie. Je gebruikt de woorden verkeerd. Dat is een incongruentie tevens een foutieve inversie. Het is kafrie en koelie of creool en hindoestaan, dat is de juiste volgorde. Let voortaan op je woorden.

  En trouwens, de Surinaamse samenleving bestaat uit meerdere groepen, dus waarom de focus wordt gelegd op de door jou telkens aangehaalde groepen is typerend voor hetgeen in jou omgaat: duisternis dus.

  Het wordt tijd dat je het licht gaat zien en niet meer zo achterlijk denkt. We leven in de 21ste eeuw.


  Maak melding

 84. @Marcel “mijn eigen buurvrouw zonder vaste man heeft 5 kinderen van 7 verschillende mannen en ze is nog appetrots ook.”

  Zo had ik het nog nooit bekeken. Een vaste man. Staat dat tegenover een losse man. Een scharrel dus. Jouw buurvrouw doet aan scharrelhaantjes?


  Maak melding

 85. @ Smatje,

  Ben je vergeten hoe jij op het forum over hindustanen bezig ben geweest.
  Op het forum zijn hindustanen door jou voor dalits, paria’s
  vieze kuli’s, kuli bandars etc. etc, uitgemaakt.
  Op een gegeven moment heb ik geen blad meer voor de mond genomen en heb met gelijke munt terugbetaald.
  Toen kreeg ik kritiek van de negers op het forum.

  Terwijl jij op het forum hindustanen voor huichelaars hebt uitgemaakt, ben jij de grootste huichelaar zowel hier als op het forum.
  Ik heb respect voor creolen maar niet voor de negers!!!!

  B. Saram heeft gelijk als hij stelt dat de negers niets zeggen wanneer negers op hindustanen schelden maar als hindustanen dat doen dan zijn het dezelfde negers die menen dat ze de hindustanen tot de orde moeten roepen.

  Ene Ria meende mij naar mij moer te mogen en kunnen sturen. Wat een misbaksel!!! Dat ze maar zelf naar moer kruipt.

  Ik ben het racistisch gedrag van zowel de creolen (deze groep begint altijd het eerst te mauwen over de hindustanen) en de hindustanen meer dan zat.


  Maak melding

 86. Een nadere kennismaking…ik ben iemand die absoluut haar mening heeft en deze niet onder stoelen of banken steekt.Ik ben uitgesproken en houd me niet in. (Lijk niet op mn moeder in deze)Maarrr..soms betaamd het enige wijsheid te betrachten en zoek ik de gouden middenweg op of laat de discussie of whatever aan me voorbij gaan.Ga er dan boven staan en kijk neer….


  Maak melding

 87. @ Swa,

  Waarom voel je je aangesproken man?

  De Surinaamse vertaling voor swa is zuur. Wees dus niet zo een zuurpruim.
  Er zijn een paar eilandjes aan de noordkust van Suriname. Dat zijn de Surinaamse antillen. Daar heeft Dre het ook over. Google het maar.
  Dat zijn ook de eilandjes die Chavez een tijd geleden wilde claimen.

  Peace swa✌🏾️


  Maak melding

 88. @B. Saram,

  ben zelf een kafrie maar zoals mijn moeder het zegt geen kafrie meer a.u.b.als hoofd van een regering.
  A kondre go dédé.


  Maak melding

 89. Ik ben moedeloos van deze gewetenloze moordenaar, verkrachter rover hypocriet en waardevolle ongedierte van de eerste rangorde.

  Rioolrat ronnie brunswijk vergelijk ik wens je aller slechtste van deze aardbol toe.


  Maak melding

 90. Ik ben de politiek in Suriname zat.Bij de eerst volgende verkiezingen hoop ik op een nieuwe partij met een frisse,nieuwe kijk.De politici en regeerders van nu laten wij ze nooit meer een podium geven.Ze hebben allen gefaald..is er een die je eruit kan halen..die zich echt heeft gegeven en het land in positieve zin heeft gediend? HET LIJKT WEL SODOM EN GOMORRA …ALLEEN BLIJFT DE ZOUTPILAAR WEG.


  Maak melding

 91. Brunswijk heeft het goed gezien dat Nederland Suriname moet helpen want met Bouterse is het een ramp voor het land.Hij heeft een puinhoop van gemaakt en zichzelf en vrienden/familie verrijkt ten kosten van alles.Ik huil elke dag om Suriname mijn geboorte land.Het komt ervan als je een domkop als president kiest die geen verstaan heeft van economie maar wel van wapens om te doden.De domme massa die op de NDP hebben gestemd janken nu.Maar ik heb geen medelijden met ze.Toen Bouterse aantrad dacht ik dat hij wat van Suriname zou maken maar hij is een ramp geworden voor Suriname.Het enige wat ze moeten doen is de FBI vragen om een onderzoek te verrichten in het buitenland om te zien welke Surinamers geld heeft die gejat is uit Suriname.Alla namen moeten bekend gemaakt worden zodat iedereen het weet.Het land is kapot gemaakt door Bouterse en zijn adviseurs.Allemaal zakkenvullers en bedriegers.Dat is mijn mening als Surinamer.Oppakken en opsluiten dat is mijn advies.Bouterse is niet eerlijk naar Suriname toe.


  Maak melding

 92. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  Wees bedachtzaam voordat gij iets roept of uitspreekt, en dien als Leider vooral zelf als goed voorbeeld voor anderen!

  Dit is de kritiek die wordt aangegeven over IMF, waar ook Nederland aangesloten blijkt te zijn. ( wikipedia)

  ‘ Kritiek
  Verschillende groeperingen hebben kritiek op het IMF. Zo beweert men dat het IMF geen problemen heeft met dictators en schendingen van mensenrechten, het arbeidsrecht en milieuwetgeving zolang dit economische voordelen voor het Westen sorteert.[bron?] Ook wordt beweerd dat het IMF te veel een liberale, open markteconomie voorstaat, waardoor sommige arme landen alleen verder in de schulden worden geholpen.[bron?] Volgens de econoom Joseph Stiglitz leiden de eisen tot herstructurering die het IMF aan zijn leningen verbindt wel tot bestrijding van inflatie, maar is dit beleid slecht voor economische groei en werkgelegenheid.

  Vanuit libertarische hoek is er ongeveer dezelfde kritiek op de organisatie. Zij beweren echter dat het IMF onder het mom van pro-vrije markt juist de vrije markt verstoort met zijn opgelegde regelgeving en het belonen van inefficiënt gedrag, waardoor het land alleen nog maar meer in de problemen komt. Het IMF is structureel tegenstander van belastingverlagingen, en adviseert zijn klanten juist altijd belastingverhogingen.[bron?]’

  Inzicht en Wijsheid de sleutels voor goede verantwoordelijke leiding.

  Message and Power from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 93. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERING EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  SPIRITUELE BOODSCHAP VAN/ VOOR MOEDER AARDE VAN SURINAME:
  VOLK VAN SURINAME HET IS NU TIJD OM SPIRITUEEL TE ONTWAKEN, WANT ALLEEN VAN DAARUIT KUNNEN JULLIE MIJ BESCHERMEN EN MIJ NIET WEER AFHANKELIJK VAN ANDERE LANDEN MAKEN, DIE GROTENDEELS ALLEEN MAAR WAARDE HECHTEN AAN ECONOMISCHE BELANGEN.

  Er wordt geroepen om mij terug te geven aan het ex koloniale land, Nederland, en dat zij mijn redding zal zijn .
  Wie zijn zij die denken dit te mogen roepen? en over mij te kunnen bepalen? Waarschijnlijk mensen zonder enige wijsheid.
  Ook de inzichtarme president is een financiele contract aangegaan
  wat mij veel nadelen leveren kan.
  Het is in het verleden al gebleken dat deze mensen totaal niet respectvol naar mij waren, toen ze als kolonisten het land binnenkwamen.
  Er is mij en de eerste Inheemse bewoners toen heel veel schade aangebracht, en ook het grote onrecht wat vele andere volkeren is aangedaan.
  Men heeft mij toen in bezit genomen, en de Inheemse voorvaders hadden hier ook niets over te bepalen.

  Wees dus waakzaam, want het zijn Machthebbers die zich grotendeels alleen maar richten op economische belangen, en niet echt waarde hechten aan moraal en milieubelangen.
  Hoe kan een ander land en volk dan werkelijk goed- en verstandige steun van hen verwachten?
  Naar hun eigen burgers luisteren ze zelf niet die over hun gebrek aan verantwoordelijkheid voor het milieu en hierin protesteren en over klagen,
  en ook over de vergiftiging die ze in voedingsproducten van burgers toelaten, en vele ziektes weer veroorzaken.?
  Op mijn grond is er op milieuvervulig ook al veel gaande, waar men vroeg of laat ooit ook een prijs voor zal moet betalen. .

  JULLIE HEBBEN MIJ ALLEN TE LEEN, EN HOREN MIJ GOED ACHTER TE LATEN VOOR DE VOLGENDE GENERATIES.

  Helaas doet er ook een toenemende rassenstrijd voort, tussen bevolkingsgroepen .
  En via de politiek speelt men hier ook handig op in om nog meer verdeeldheid te zaaien.
  Waar is de Stem van de Nazaten van de echte Inheemse bewoners gebleven? Zijn zij soms ingeslapen? of behoren ze grotendeels tot de dictatoraanhanger? Laten ze alles maar zomaar in het land van hun voorvaders door iedereen maar bepalen, en voelen ze ook geen verantwoordelijkheid toe naar het land van hun Voorvaders?
  Het wordt tijd dat het hele volk SPIRITUEEL gaat ONTWAKEN, want dat zal het land en volk GEESTELIJK ook Sterker maken, en zal men mij beter kunnen beschermen tegen egoistische economische machten.

  Message and POWER from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 94. @ shantaram.

  Je bent zelf de vloek van Suriname. Je maakt mij niet wijs dat je een hindustaan bent, laatstaan een hindu.

  Kun je een reactie van mij quoten op deze nieuwssite waarin ik creolen heb uitgescholden.

  Creolen mogen alles zeggen over hindustanen, maar als hindustanen dat terugdoen dan gaan de creolen gelijk janken.

  Snotapen als jij moeten niet zomaar roep toeteren!


  Maak melding

 95. How to be a successful African nation: the right to be STUPID.

  My dearest friends from Suriname,

  Let me express the heartfelt greetings of His Excellence R. Mugabe. Also His Excellence’s family wishes to extend their
  greetings to you as well as the entire country of Z’bwe.

  Lately, I was speaking about the 5 basic rights of a human. The first was to realize that you have to be POOR in sins.
  Second was to realise that you are LAZY by nature, because you are not the doer. Third was that you have to LIE to your ego, CHEAT your preconditioning and STEAL back your true identity. Today I will discuss your fourth right: the right to be STUPID.

  Often it happens that we are offered big opportunities. Opportunities to become rich or famous or to obtain a great position or lots of influence.

  Sometimes we don’t grab these chances and afterwards we are very happy about that or just the opposite, we regret it very much.

  E.g. if you refused a good position in your company because you thought you will get better offers which didn’t come or you were not alert enough of the possibilities coming your way and somebody else took it before you saw it coming. In these cases we can truly speak of missed opportunities, which we afterwards regret for a few days.

  But sometimes we really really thank God that we did not accept an offer made to us. E.g. if somebody offers you to become rich quickly by dealing drugs or selling your body for money or take bribes for certain services to deliver. Even if huge money is involved, which we rejected, yet we feel peace and no regrets.

  Now those who want money, influence, position above everything else will call you stupid. How could you be so stupid as to forgo such great luck? Man, are you stupid or what. These kinds of remarks you may get.

  But hey, here is the good news: God wants you to be ‘stupid’ in this sense. Your refusal to be dishonest, harm others, set a bad example, become dependent, decadent or corrupt, accept cowardice, injustice and ugliness, be mean or violent and adore materialism may get you the label ‘stupid’ by the unscrupulous world, but in God’s eyes you will be a real hero.

  Therefore, exercise this your right to be ‘stupid’, your right to reject all ungodly things! It is your divine right!!

  Till my next and last message, my dear friends from Suriname.

  With love,

  Robert R. Moegaba,
  (Secretary Staff Office of His Excellence R. Mugabe)


  Maak melding

 96. Beste Diana,

  Alleen een Ram Rajya kan Suriname nog redden. Maar in een Ram Rajya heb je ook een Shri Ram nodig. Zelfs als Hij geboren zou worden in Suriname, zou hij weinig kans maken op het presidentschap omdat bepaalde groepen geen Aziaat als president willen. Dus het blijft doormodderen.


  Maak melding

 97. Ik hoor tot geen ene groep..gelukkig maar..Voor mij mag elke Surinamer die het presidentschap ambieert het land besturen..mits je over de juiste cocktail beschikt oa.Leiderschaps kwaliteiten, inzicht,liefde voor land en volk.Een empathisch vermogen dat is iets dat de leiders totaal niet over beschikken.Ze zijn vergeten wie ze daar heeft gezet…Dus ik wil elke president met deze kwaliteiten verwelkomen..


  Maak melding

 98. ALLES IN BETER DAN HET HUIDIGE GEBOEFTE-BESTUUR !!!

  IMF-dictatuur ten nadele van de gehele Bevolking MOET GESTOPT worden !!!

  Vergeet niet dat de Onranje-Coup van DESI en
  NEDERLAND onze DEMOCRATIE heeft VERNIETIGD !!!

  1,8 MILJARD aan ONGEDEKTE SRD-BILJETTEN in
  het GEHEIM in omloop brengen is MISDADIG
  (dit terwijl je weet dat je de staatskas al LEEG hebt GEPLUNDERD)

  De Nationale DEVALUATIE Partij, van Desi, wil nu met ZOGENAAMDE Stabilisatieplannen komen !

  Terwijl de NDP, de Stabilisatie-reserves van VENE, groot RUIM EEN MILJARD, heeft VERKWANSELD !!

  DESI nanga NDP, UN GO SRIBI YERE !!!


  Maak melding

 99. Lonnie heeft gelijk. De regering met ABOP – NDP 1 heeft goed gepresteerd tijdens de regeringsperiode 2010-2015. Op basis hiervan zou Nederland over de brug moeten komen. Maar ze zien Suriname liever verzuipen onder NDP van Bouterse.

  Lonnie moet wel niet staan babbelen op het podia maar moet persoonlijk naar Den-Haag komen. Hij komt niet verder dan Schiphol-Bijlmerbajes samen met de asielzoekers. Hij zal dan merken hoe gul Nederland is.


  Maak melding

 100. @Real-Anoniem

  Interpol en DEA zijn bezig met uw DESI !!!
  (zie Ned Onherroepelijk drugsvonnis van 11 jaar jail)

  Ook zal het Sranang Hof van Justitie, meneer DESI
  definitief AANPAKKEN MET een STEVIG 8 DECEMBER-STRAFVONNIS !!!

  PS : Leve de NDP-overgave van de Regeermacht
  aan IMF-CIA-DEA !!!


  Maak melding

 101. Het mensen ras die elke uitdaging schuwt zal altijd ondergeschikt blijven aan alle andere rassen en worden gediscrimineerd, afgewezen en minacht.


  Maak melding

 102. @Licht en Waarheid maken vrij,ben helemaal eens met je postings,de inheemsediaspora moet zich verenigen en samen met andere inheemse organisatie in de AMERICAS één grote vuist maken,en zeggenschap claimen over Hun Continent,en meer respect tonen voor de Schepping,en behoud van de Longen van de Aarde,voordat het te laat is voor de komende generaties .


  Maak melding

 103. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ…ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN RECHTVAARDIGHEID…TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  @ Falasha, je vult het mooi aan. Hopelijk laat deze noodzakelijke actie niet al te lang op zich wachten….de tijd dringt!

  POWER from The GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 104. Geachte heer laat dit nooit in uw gedachten gaan groeien (Geheel Syrië wordt door Nederland over gevlogen naar Suriname) De Hollanders willen geen vreemdelingen hier dus zet ze maar daar


  Maak melding

 105. @Licht en Waarheid maken Vrij… bewustwording is een proces,die aangewakker word door kennis en Waarheid,om Hoop te doen leven tot in DEN EEUWIGHEID .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.