‘Suriname moet bedacht zijn op twee zware jaren’

117

PARAMARIBO, 29 mei – “We gaan middelen krijgen, maar laten we er op bedacht zijn dat het twee zware jaren worden. Dit zegt president Desiré Bouterse. In het hoofdkwartier van de NDP gaf hij een nogal taaie uitleg van de samenwerking met het IMF. De problemen zullen niet meteen ophouden.

“Het inkrimpen zal nog even doorgaan en dat vraagt een stuk behoorlijke begeleiding van de beleidsmakers en communicatie met de bevolking”, zei Bouterse. Er moesten maatregelen vooraf worden getroffen, zoals het stopzetten van monetaire financiering. Ook aanpassing van de energietarieven hoort in het rijtje. “Dat is nog niet rond, we hebben het idee dat de kostprijs van EBS lager zou kunnen zijn.”

De lening van het IMF moet de Centrale Bank van Suriname in staat stellen de invoer te dekken. Met de leningen bij andere instellingen ligt het iets anders. “Met het geld van de andere leningen kan de regering doen wat ze wil. Als goede huisvader zal ze het vooral in productie en infrastructuur investeren om het in tijd terug te betalen”, aldus Bouterse. Het akkoord met het IMF is dus een soort signaal aan de rest.

Bekijk ook:

117 REACTIES

 1. Hoor bouta we gaan middelen krijgen alsof hij donatie krijg deze ka bouta leerd het nooit af hij heeft geen schande voor zich zelf hopelose rotzak je krijg lening klootzak en dat moet je terug betalen als de tyd komt om te betalen dan zijn alle NDP ers onder een boom net als apen geen verstand stomme idiooten zijn ze allemaal . Mr asome dank u wel hihihi


  Maak melding

 2. Het Front heeft op aanwijzing van governor Telting wetten gemaakt om monetaire financiering strafbaar te stellen om.ons op fie manier ervoor te behoeden dat ons nooit meer zou overkomen wat ons doorbtoedoen van bouta en bosje was overkomen. Deze schurken hebben als gebruikelijk de wet veranderd om.hun misdadige handelingen straffeloos of mogelijk te maken. Wetten door het Front aangenomen werden ongedaan gemaakt door dit tuig en dan komen ze nu vertellen dat de VHP haar plannen om ons uit de crisis te halen aan hen moet openbaren, alsof ze nu wel zullen luisteren.

  De baas van alle boeven komt ons nu met een uitgestreken gezicht uitleggen dat monetaire financieringen stopgezet zullen worden. Toen onze eigen mensen hem dat aan zijn verstand probeerden te brengen, maakte hij hen belachelijk (wij willen geen stabiliteit, wij willen vooruitgang), nu de witte man hem daarop wijst, zal hij het met zijn ingewortelde minderwaardigheidscomplex wel opvolgen.


  Maak melding

 3. Ik denk eerder 1 jaar.

  Maar laten surinamers nu eens minder importeren aan verbruiksgoederen.

  Waarom n afbraakwoning met 3 auto’s op afbetaling voor de deur hebben, om vanaf 19.30u rondjes te gaan rijden?


  Maak melding

 4. Deze man blijft mij verrassen..denk niet dat onder een dak wonen saai zou zijn? Als een goede huisvader zou hij de middelen ten volle inzetten zodat zijn huisgenoten er wel bij varen.Als huisvader zou hij waken dat het zijn gezin aan niets ontbrak..Dit alles in overleg en met inspraak van zijn vrouw.Een goede ,verstandige en voorbeeldige huisvader…WAAR WAS DEZE MAN TOEN HET VOLK HEM HARD NODIG HAD…NU HET KALF VERDRONKEN IS…JA JA BRING IT IN !!!!


  Maak melding

 5. Met die mentaliteit van Bouterse en @rayactie denk ik inderdaad 200 jaar. Die mensen hebben totaal geen idee waar ze mee bezig zijn. Dit is geleend geld nodig maakt je iemands bitch. Heeft @rayaftief wel eens naar 1 voor 12 gekeken naar alle uutzettingen of naar apintie tv?
  “Wel ik Han een lening, populairder is het dat iemand anders een lening heeft gedaan met het adres van de oomstraat gezette mensen aks onderpand en natuurlijkmniet betaald. Huiseigenaren niet meer huiseigenaren. Als Suriname niet betaalt, nu dus Suriname ook geen huiseigenaar. Ssuriname ook op straat. Net als huiseigenaar. Waarom? Lening terugbetalen: rente plus aflossing. Belasting omhoog, btw komt er stevig aan. Suriname krijgt geen btw terug. Kosten van levensonderhoud omhoog. Utiliteitskosten omhoog.

  Het enige slaat je hoopt is dat Bouterse de biitch wordt van IMS. En alle controles nakomen.

  Waarom IMF plan voor ndp en niet verdedigen in parlement?

  Maar goed Suriname beseft langzaam maar zeker dat deze man hun minacht en misbruikt alleen om uit de gevangenis te blijven. Bouta heeft het land leeggeplunderd, doet de moeder van de leningen, en feliciteert jet volk met dese mening. En dan aan ndp vertellen ipv aan parlement.

  Ik wacht op de dagelijkse wekelijkse maandelijkse jaarlijkse controles. En ik wacht ook op de anticorruptiewet. Oh ja parlement is illegaal dus Bouta kan niet in het parlement gaan spreken.
  Dominee ook blij? Wij gaan voor toekomst. Toekomst komt altijd dominee het is wat jij ervan maakt.


  Maak melding

 6. Misschien doet hij het allemaal niet met opzet..de dingen die hij zegt.de beslissingen die hij neemt.Misschien kunnen en moeten wij het hem niet toerekenen.Een gebrek aan inzicht en leiders kwaliteiten…Maar brada toch efoe joe no abie..ga oso toch..Laat een ander met meer inzicht,leiders kwaliteiten, het klusje klaren.En nog wat dat essentieel is voor een Leider..het hebben van normen en waarden..want dat zorgt dat er naar je verhaal wordt beluistert en je een goe e plek verdient binnen in je gelederen


  Maak melding

 7. Oh ja , curtis hofwijks ga zo door. Je wordt steeds genoemd in de monologen van Bouterse ook gisteren hij is bang voor jou. Ha ha! En bewonderd door v,hp ook genoemd gisteren.

  Ga door!


  Maak melding

 8. Waarom de rekening leggen bij de Surinamers en niet bij de leiders van het land.Steek je hand in eigen boezem.Had de regering de tering bij de nering gelegd dan zou het land floreren..En omdat ze de zaken bewust niet goed hebben aangepakt zal er iemand voor moeten opdraaien …dus de bevolking.Ze weten ook niet beter dan dat Ze hun leider zien doen…(Sommige)Surinamers verander je houding en manier van leven ..kijk naar je leiders en gedraag je ernaar..OEPS NIET DEZE…!!


  Maak melding

 9. Zeer zeker bewonderenswaardig ..ik zag hem in de krant staan als enkeling met zijn “bordje” op schoot.Wat er niet allemaal door mn gedachten ging.Is hij er straks niet meer…??Hij is voor mij een echte Surinamer..Met hart voor Suriname…


  Maak melding

 10. De Puinhopen Van 5 Jaar Paars.

  Beste mensen.

  Zo ga je om met een volk die niet hoog opgeleid is.. en dat weet Die bouterse.. daarom word het volk ook flink op de hak genomen. en er word ook zand in hun ogen gestrooid ..

  ik blijf dit benadrukken beste mensen
  het zal de toekomstige leiders van ons toch zo geliefde land sieren, dat ze in de toekomst volop zullen gaan investeren in het onderwijs systeem van ons land..zo alleen kunnen we er voor waken dat leiders als deze beste heer Bouters nooit meer aan de macht zullen komen.

  Een volk die goed ontwikkeld is zou zijn stem nooit laten vallen op zo een figuur toen niet, nu niet, en nooit niet.

  als deze leider wat te bespreken heeft doet hij dat niet in het parlement, maar gaat deze beste man naar Bakana Torie om zijn verhaal te etaleren.. want hij weet dat daar zijn aanhang te vinden zijn.. mensen van een laag nivo luisteren naar dat soort shit.


  Maak melding

 11. Bouterse en Rafactie laten beiden zich graag prostitueren. En beste Ray, wederom laat jij je haat tegen een bepaalde bevolkingsgroep zien. Hoe ziek ben jij niet in je kop ? Stuk stront is meer waard dan jij ooit zal zijn.


  Maak melding

 12. Quote: ” met het GELD van de ANDERE LENINGEN kan de REGERING doen WAT ZE WIL ”

  De volgelingen hebben uiteraard staan juichen onder het genot van een bordje ” HAK ” bruinebonen met rijst na deze bekendmaking.

  Dit betekent natuurlijk ook dat nadat dit geleend GELD in handen komt van PAARSE OPPERRAT, Desiderius en de rest van zijn vertrouwde groepje PAARSE KNAAGDIEREN met vlijmscherpe tanden, zij ONGESTOORD eraan kunnen KNAGEN totdat NIKS ervan OVERBLIJFT.

  Over het GELD, verstrekt door het IMF, wordt daarentegen GEWAAKT door ” Bakra basi ” met gezonde helder blauwe OGEN.

  Dus hiermee kunnen er geen GEINTJES worden uitgehaald door het ONGESTRAFT te laten verdwijnen !

  Hälsningar ! CHAVÉZ


  Maak melding

 13. Mensen let wel, Bouta ne gwe neks, hij blijft precies waar hij zit ! En dat heeft de president zelf ook al gezegd.

  Ik zou graag willen weten wie van de oppositie een brief hebben geschreven naar (en conference call gehad met) het IMF om het herstelplan niet te ondersteunen.

  Moeten wij trots zijn op die Surinamers die dat hebben geflikt ? Nu zien we de ware aard van vele oppositieleden, want ze menen het helemaal niet met het land, noch het volk.
  Van mij verdienen deze lieden een Boheemse BBQ, nl ze mogen tot aan de enkels worden verbrand !

  Ik vermoed dat velen nu in paniek zijn geraakt want door de verplichte controle en doorzichtigheid opgelegd door het IMF, zal er veel fraude aan het licht komen.

  Denk bv aan de 75 auto’s die opeens door (ex minister ROGB) Nissan-Datsun terug zijn gevorderd van LBB.

  Venetiaan kon tijdens zijn regeerperiode niks doen tegen de rovende en stelen VHP’ers, PL’ers, ABOP’ers, etc.

  Bouta kon ook weinig doen tegen het geboefte om zich heen, want hij zei ooit dat hij niet wist dat president zijn van een land zo een moeilijke job was.


  Maak melding

 14. Zoals ik het eerder aangaf is Ocer vanaf zaterdag weer open voor de paarse blinden en natuurlijk is het genieten geblazen voor onder anderen de propagandisten Damsco, Mazda Rob.gay, etc. etc.
  Proooooooostttttttt
  So so Blue- label.
  Welkom I.M.F.


  Maak melding

 15. Als Milton zich beter oo de hoogte zou stellen van zaken dan had hij alle oppositieleden kunnen aanschouwen die deze brief hebben verstuurd en vragen hebben gesteld. Jij bent echt niet goed wijs. Als Suriname nog een paar zoals jij heeft en dat heeft zij, dan moet ik mijn hart vasthouden voor Suriname. Hoe beleeft Suriname haar 50e jaar met een ignorante toekomst?


  Maak melding

 16. “We gaan middelen krijgen, maar laten we er op bedacht zijn dat het twee zware jaren worden. Dit zegt president Desiré Bouterse.

  Ik eerder zeggen dat we als volk er goed op waakzaam moeten zijn dat de megaleningen niet in de zakken van Bouterse en zijn paarse vrienden en familie belanden.


  Maak melding

 17. Alle meelopers van Bouterse,zoals Hooghart, Amzad, Dhoekhi, Jennifer Geerlings..kortom de hele Santenkraam, moeten ook lang nadat Bouterse vh toneel is verdwenen, moreel verantwoordelijk gehouden worden voor deze “uitverkoop” van Suriname..


  Maak melding

 18. Eerst zou het goed gaan vanaf 2016, toen vanaf 2017, nu vanaf 2018. Het goed-gaan-termijn wordt steeds maar opgerekt en in de tussentijd gaat het alleen maar slechter.

  Ik hoop dat de regering tenminste riemen gratis kan uitdelen aan de bevolking om goed de buik te kunnen klemmen.


  Maak melding

 19. Ik heb toch gezegd dat de dagen van Rusland en Sandopie zijn geteld.
  De mensen die zich vakbond leiders noemen mogen samen een liedje zingen, wij gaan nog niet naar huis!!!


  Maak melding

 20. De houdbaarheid van de NDP is net zo lang tot Bouterse zijn laatste adem uitblaast..Hij is het enige constante bindmiddel en de capo Di tuti capi van de partij…Daarna gaan de overige pajongwaaiers en dieven van deze dievengilde rollend over straat gaan..om vervolgens de NDP kaars voor eens en voor altijd uit te laten gaan..Voor mij kan dit moment niet snel genoeg aanbreken..


  Maak melding

 21. Wat mij verbaasd van de NPS en VHP is dat ze aan geheugenverlies lijden. De NPS en VHP zijn de grootste financiële terroristen die de grootste financiële terroristische misdaad tegen de Surinaamse bevolking hebben gepleegd door de miljarden ontwikkelingsgelden te roven en hectaren gronden aan zichzelf hebben toegedeeld, die twee partijen claimen nu integer tezijn is lachwekkend. De NPS en VHP hebben geen recht van spreken ze zijn beide grootte immorele corrupte rovers en over de PL van Somohardjo kan ik een bibliotheek vol schrijven. Frontregering heeft Suriname Niks goed gebracht maar met de vinger naar de NDP wijzen en niet naar hun geschiedenis kijken hoe ze Suriname grotendeels hebben geregeerd naar de onafhankelijkheid waardoor Suriname tenval is gebracht. Na de onafhankelijkheid was de doel van de VHP om de NPS tenval te brengen omdat die voor het onafhankelijkheid was. Het was de VHP die de Regering Pengel tenval hebben gebracht om de voorruitgang van Suriname te saboteren zodat de VHP Gronden en geld konden roven na de chaos. Als de NPS ooit aan de macht komt dan moeten ze zonder de VHP regeren en ze zullen meer bereiken dan met de VHP. de VHP is altijd voor hun eigen portemonnee geweest en stelen en zelfverrijking op de achtergrond is veel makkelijker dan een land besturen.


  Maak melding

 22. @ORIGINAL,

  Je hangt een kletsverhaal op.

  Na de onafhankelijkheid heeft de NPK (NPS, Arron, Bruma) geregeerd en alle ontwikkelingsgelden in haar zak gestoken. De VHP zat niet in de regering.

  De NPS wist niet hoe al het geld uit te geven aan haar eigen mensen en verzon toen de bouw van een volstrekt onnodige stad. Maar dat was alleen maar om de ontwikkelingsgelden in eigen zak te kunnen steken.

  Dus je moet de VHP er buiten laten en je concentreren op de NPS, tenminste als je een beetje geloofwaardig wil overkomen. Van 1975 – 1980 heeft de NPS de scepter gezwaaid in Suriname. Laat de VHP erbuiten!


  Maak melding

 23. Mensen, het wordt binnenkort hard aanpoten geblazen op de diverse ministeries ivm de periodieke informatie voorziening & verstrekking aan het IMF.
  Directeuren en onderdirecteuren zullen zich aan de deadlines moeten houden en dus op tijd starten met het verzamelen c.q. verwerken van deze info.

  Er zullen nieuwe regels, procedures, processen en systemen opgesteld moeten worden binnen de ministeries om dit allemaal goed te stroomlijnen en te volgen.

  En de president moet keihard zijn tegenover ministers die hun plichten verzaken !
  Die ministers zullen dan hun (onder)directeuren uitkafferen because ‘shit always rolls down hill ‘

  Het wordt nog eens leuk want dan zal er eindelijk gewerkt gaan worden op deze ministeries.

  Verder moet de president een decreet uitvaardigen die alle deals (boven 1 miljoen USD) van zakenpartners met de overheid, tegen het licht gaat houden en checken of alles ‘richtig & fair’ is verlopen.

  Bij constatering van malversaties moet het verschil met de werkelijke kosten terug worden betaald, verhoogd met een zekere boete !

  Pe a monie dè, pe a monie dè ? Bij de VHP, PL en NPS !


  Maak melding

 24. @milton,

  Dat houdt in dat de president nu echt moet gaan werken. Tot nu toe is hij nou niet bepaald ijverig geweest, dus het komt erop neer dat de VP nu volop aan de bak moet.


  Maak melding

 25. @Parosi..Volgens het dynastie ideaal van zijn opa wel..Maar geloof me..Dat gaat niet gebeuren..er staan teveel aasgieren van het 1e, 2e en 3e uur in de startblokken om leider vd NDP te worden..Dat gaat sowieso leiden tot onderlinge strijd, wantrouwen en afgunst… als Bouterse de poorten van de hel binnen is gegaan gaan die aasgieren zich echt niet erbij neerleggen dat Walter of Ingrid het overneemt..Bouterse heeft vanwege zijn militaire achtergrond en leiderschap macht en gezag over de kern van de partij..Walter heeft geen militaire achtergrond..Linscheer, Boereveen , Nijbroek, Sloote en Abrahams gaan zich echt niet laten commanderen Door Walter..Bouterse is tot veel in staat geweest, maar geloof me: ” hij gaat echt niet over zijn graf kunnen heersen”..


  Maak melding

 26. Zolang Bouterse leeft kan hij de invulling van zijn eventuele opvolgING naar zijn hand zetten..zodra hij zijn laatste levensadem uitblaast is het hek vd dam en krijg je onder bepaalde figuren een machtsstrijd..Het gros van de overgebleven zogenaamde partijleiding gaat daarna waarschijnlijk de politiek uit om te rentenieren van hun gestolen bezittingen..
  De mensen op dit forum die de huidige financieel economische situatie aan de VHP en de NPS toeschrijven zijn niet goed bij hun hoofd..Bouterse heeft voor de 3e maal het land vernietigd en alleen iemand die ofwel direct of indirect profiteert van deze boevenbende , of iemand met het IQ van een visstick kan zo’n stelling poneren!!!!


  Maak melding

 27. • Ik weet dat in geval van nood ik altijd een van de volgende kaarten kan trekken Nl.:
  de Racistische, de Koloniale, de Nationalistische, de Etnische kaart, Burgeroorlog
  • Ik ga voor ontwikkeling op eigen kracht en eigen inzichten
  • Ik heb geen mensen met titels nodig, heb je niks aan
  • Ik wil geen koloniale bemoeienis van Nederland, Amerika en Frankrijk
  • Ik heb geen Redi Musu’s nodig.
  • Ik wil geen mensen van de CIA in ons land
  • Ik word bedreigd door buitenlandse machten en krachten
  • Mijn land staat al meer dan 50 jaren op de 17e plaats qua rijkdommen – grondstoffen.
  • Rendement voor het land en volk is nihil behalve voor een kleine groep vrienden. Mijn vijanden noemen ze boeven
  • Ik heb geen eigen verdiencapaciteit om alle operationele kosten van het land te kunnen betalen, er is geen visie, wel veel onzin over bruggen, havens, huizen, fly overs, voedselschuur en meer, maar de domme bevolking slikt toch alles
  • Ik ben niet instaat om een fatsoenlijke belastingsysteem op te zetten, het komt de rijken niet goed uit dat zo een systeem wordt opgezet.
  • Ik heb wetten met meerdere open einden, er is altijd een escape, willekeurig toepasbaar enz.
  • Ik heb vrienden/leiders waar van iedereen weet dat ze allemaal zakelijke / corrupte belangen hebben
  • Ik heb mensen die amper kunnen lezen en schrijven die behoren tot de meest invloedrijke mensen
  • Ik weet dat de bevolking, althans een groot deel daarvan snel tevreden is met een feestje / party
  • Ik heb de contante middelen verplaatst naar buitenlandse rekeningen
  Ik heb de financiering van het land betaald met leningen uit het buitenland (dus Schuld)
  • Ik weet dat de terugbetaling van deze leningen gans onmogelijk is in de nabije toekomst
  • Ik heb onze nationale grondstoffen verpand aan allerlei dubieuze criminele organisaties die we bedrijven noemen
  • Ik weet dat het land politiek is geïsoleerd
  • Ik weet dat de casino’s (bijna 100) geld witwasfabrieken zijn
  • Ik weet dat het bancaire systeem steeds verder internationaal wordt geblokkeerd
  • Ik weet dat ik als hoogste baas die ons land moet vertegenwoordigen nergens welkom ben
  • Ik weet dat ons land op alle internationale zwarte lijsten in de top staat
  • Ik weet dat Suriname een semi Islamitische staat aan het worden is. We conformeren ons steeds meer met de Islamitische landen en hun leer.

  Maar ik kan niet anders. ik ben ziek, ben verslaafd.
  Ze moeten maar zien wat ze gaan doen.
  Mijn nageslacht laat ik verzorgd achter.


  Maak melding

 28. Nou weet ik niet of Limbo het zelf door had welke sneer hij gaf aan de blaka mang met de eerste clip.

  Een alleen staande Hindustaanse vrouw vertelt dat zij haar kinderen alleen heeft groot gebracht zonder partner en dat al de kinderen hoog geschoold zijn en een behoorlijke baan hebben.Ze wist dat te bereiken door zelf hard te werken en haar kinderen naar school te sturen.

  Even door denken dan komt men uit op een zelfde gezins samenstelling bij de blaka mang waar uit de vijf kinderen zes rovers worden


  Maak melding

 29. Ik heb eerder aangegeven dat de videobanden van het vragenuurtje online zijn.
  Suriname en enkele andere landen doen mee m.b.v. teleconferentie.
  Er is ook nog een transcript op de site te vinden van het vragenuurtje. Dat is een zwart op wit verslag van de meeting.
  Desy Ley je liegt dat de oppositie het IMF gevraagd heeft om de lening stop te zetten.

  De oppositie heeft alleen maar gevraagd om, weet u wat , zie starnieuws 3 mei 2016:
  “Wat als suri niet terug kan betalen?”


  Maak melding

 30. Sorry maar ik moest effe neerdalen op het niveau van jullie mofinawang pres, van hem hem ik het woord ‘franchepane’ geleerd.
  Ik dacht namelijk dat het een prachtige bloem was, maar ik weet nu beter.

  Walter taigie yu granpa: “hij liegt als een twa twa”


  Maak melding

 31. Een deel van het matig opgekomen publiek verliet het terrein toen Zijne Excellentie zijn betoog hield; dit keer waren het niet de grappen en grollen die deze stand up comedian normaliter al zingend en dansend ten gehore brengt in OCER, te tru tru kon, den lila buriki e lowe.


  Maak melding

 32. @ Jacobus
  als je die vrouw met haar verhaal van 5 kinderen geloofd dan ben je wel heel naief.
  iedereen met een beetje verstand weet dat de show van limbo een comedy is.
  volgend week komt er een vrouw in de show om te vertellen dat ze gestorven was en god heeft gezien
  god had een duidelijke boodschap .
  ze moet terug naar de aarde om het volk te vertellen dat boterse gods wil uitvoert enz bla bla.
  jij zal dat natuurlijk ook direct geloven.


  Maak melding

 33. -En nu mag de naschoolse opvang gewoon aanblijven en de werkloze ambtenaren mogen dan gewoon in dienst blijven.

  -Hoefdraad hoeft niet naar de gevangenis te gaan.
  -Suriname wordt eindelijk een tweede Dubai.

  -Jammer dat alleen de Hindostaanse en chinezen winkels beroofd worden en niet Bouterse en zijn mannetjes hun woningen.


  Maak melding

 34. Wat velen 6 jaar lang hebben voorspeld is tot in de allerkleinste details uitgekomen:
  Suri is failliet en moet geld lenen om het hoofd boven water te houden.

  Nu de toekomst:

  “Op 18 mei 2016 was het Verantwoordingsdag. Op Verantwoordingsdag leggen ministeries verantwoording af over de financiën en het gevoerde beleid van 2015. Het kabinet presenteert op Verantwoordingsdag het Financieel Jaarverslag van het Rijk 2015, het Rijksjaarverslag 2015 (jaarverslagen van alle ministeries) en de Verantwoordingsbrief. “ (Nederland).

  Bovenstaande is een voorbeeld van hoe een regering financieel verantwoording aflegt aan het volk.
  Desy Ley11 heeft nooit enige verantwoording afgelegd.

  Tot overmaat van ramp heeft hij de govenor benoemd tot minister van financiën. De ex-governor hoeft geen verantwoording af te leggen aan de ex-governor.

  De voorspelling is dan ook, dat ze niet in staat zullen zijn om een goeed administratie te voeren, om zo verantwoording af te leggen.
  Die site van het ministerie van Financiën, is alles behalve informatief, zelf een vlogger uit Timboektoe doet het beter.

  Desy Ley 11, heeft eerder 3 miljard dollar binnen 2 jaar verdampt. Die nieuwe leningen stellen niets voor, ervaring genoeg om dit asap er doorheen te jassen.


  Maak melding

 35. Boefie zal gerend zijn naar zijn baas toen hij de bodem van schatkist zag.Baas,baas,deze bank hebben wij al leeggeroofd.Maar ik ken een ander bank die we nog kunnen beroven.Het IMF.Daar ken ik de weg want heb er zelf gewerkt in de kelder.
  Deze regering heeft geen plannen om het geleende geld terug te betalen.Echt niet.


  Maak melding

 36. @Dhr Santhoki,

  Het stoort mij enorm dat die Guyanees, naar believen een heleboel onwaarheden rondstrooit.

  Handig is om korte metten te maken met deze brulaap en een rechtszaak aan te spannen om zijn leugens terug te nemen. Het recht is aan u zijde.

  Als het u gelukt is om desy ley op zijn knieën te krijgen voor het verspreiden van roddel, dan moet het zeker lukken met die Guyanese vrouwenmepper doekhie, die op een raadselachtige wijze van vrachtwagenchauffeur, plots grootgrondbezitter in Nickerie is geworden.

  Laat die Guyanees uitleggen hoe hij aan al die hectare Suri- grond komt. Buitenlanders kunnen geen grond kopen mits……….
  Ik vermoed dat desy ley allang naar een opening loert om die Guyanees te laten vallen.


  Maak melding

 37. Ik denk dat na de reshuffeling, Hooghart en Doekhi respectievelijk minister en directeur van ASOCIALE zaken worden..Deze mannen zijn typisch een gevalletje: ” je kan de man uit de goot halen, maar de goot niet uit de man..Bouterse zegt: mi nè gwé neks..”..
  Arrogantie maakt blind..Hij weet niet dat het een natuurlijke wetmatigheid is dat hoogmoed komt voor de val..Laat hem maar kijken hoe het andere dictators die veel meer nationale- en geopolitieke macht hadden, is vergaan..De klok tikt..het is een kwestie van tijd…


  Maak melding

 38. EINDELIJK wordt er nu ECHT POLITIEK gevoerd in Suriname. Het tot LAST zijn van Nederland behoort EINDELIJK tot het VERLEDEN.

  CORRUPTIE van VOORAL VHPlee kan NU METEEN onder CONTROLE worden gebracht.

  Die Sandopie van de VHPlee, AARTSLEUGENAAR number ONE weet als een der GELDWOLVEN donders goed dat er binnen een bedrijf, organisatie, land or whatever GELDMIDDELEN om diverse redenen nodig zijn om zoals in geval van Suriname om de Economie vlot te trekken.

  Het IMF is de MEEST ERKENDE PROFESSIONELE INSTELLING als het om landen gaat voor LENINGEN en dergelijke.

  Dus tussen neus en lippen door wilt Sandopie van de VHPlee de mensen zeggen dat de IMF niet deugt. Een GROVE LEUGEN is dat.

  Dan moet jij toch IDIOOT zijn om dezelfde IMF te bellen of te contacteren en min of meer zeggen dat ze niet deugen, door Suriname een lening te verschaffen.

  Wat een ACHTERLIJKE actie. Want het IMF weet nu EINDELIJK wie degene zijn die niet DEUGEN in Suriname.

  Door bij het IMF als SOEVEREIN land aan te kloppen is ZEER NORMAAL en GEBRUIKELIJK voor landen die willen lenen.

  GELD lenen HOORT ERBIJ. Zo zit de Economie in grote lijnen in mekaar. Als je als land niet zou DEUGEN qua BELEID, zou het IMF NIMMER over de brug komen met een lening.

  Of wilde deze Sandopie van de VHPlee ofwel Contra Nationalist het koude Kikkerlandje als vanouds weer tot LAST zijn. TOEN, ja TOEN werden ZWARE EISEN gesteld door Nederland, onterecht of niet.. Sandopie of misschien moet ik zeggen Sandope, want het ziet er naar uit dat deze Sandopie erg HIGH schijnt te zijn en doet alsof GESTELDE EISEN vreemd zijn bij het aangaan van leningen.

  Dat er TEGELIJK korte METTEN wordt gemaakt met de VERZIEKTE Surinaamse Economie die deze VHPlee Suriname heeft achtergelaten door het decennia lang te hebben beïnvloed met hun IKKE, IKKE, IKKE de REST mag STIKKEN politiek, Sandpie and CREW een DOORN in het OOG is, is SORRY voor deze VHPlee BANDIETEN.

  Sandopie van de VHPlee moet nu EINDELIJK eens BESEFFEN dat a VHPlee Plee sani KABA.

  Do the RIGHT thing!


  Maak melding

 39. @Do the RIGHT thing!, je schrijft::::
  EINDELIJK wordt er nu ECHT POLITIEK gevoerd in Suriname. Het tot LAST zijn van Nederland behoort EINDELIJK tot het VERLEDEN.

  Je hebt goede lessen van baas Bouterse gekregen.
  Ik zou maar een toontje lager zingen, omdat er hard geld van de Nederlanders in het IMF programma zitten.

  Jou baas zit het volk alleen maar leugens te vertellen.

  Zoals ik het altijd hebt aangegeven zou ik voor 6 maanden maar willen hebben dat alle Chinese en Hindostaanse bedrijven en winkels dicht gaan. Wat denk je dat overblijft?? en weet je dan wat voor opstand in het land gaat komen?
  NIET Bouterse gaat het volk uit de brand kunnen helpen.

  Jammer dat velen laag tot geen scholing hebben gevolgd vandaar dat Suriname nog steeds achter loopt.

  Als Bouterse NIET terug betaald aan het IMF, heeft Suriname NIETS meer te zeggen en dan komen de bedrijven zoals Telesur, Staatsolie, SLM en nog veel meer in handen van het buitenland.

  Vergeet niet dat met de steun van het IMF, Suriname nu al niets meer te zeggen heeft.

  Hooghart gaat nu ook van de ex-kolonisator Nederland eten. Trieste Surinamers noem ik dit.

  Succes met alles!!!!


  Maak melding

 40. -Ik ga niet alles aangeven, maar dit zeggen de volgende personen in Ocer:::stukjes tekst::::

  Adoel::::

  =Suriname is volgens Adoel gezegend met natuurlijke hulpbronnen die uitgebuit moeten worden om dit land op een hoger niveau te brengen. Het sociale beleid staat hoog in het vaandel bij de regering. “Wij gaan er alles aan doen om de sociale zwakkeren te beschermen.” “Wij gaan er alles aan doen om de ziektenkostenverzekering te garanderen.” “Wij gaan het schoolgeld voor onze kinderen blijven betalen.” “Wij gaan onze ouderen en de mensen met een beperking tegemoet blijven komen en daarom vraag ik u om niet op te geven, want er is hoop,” riep Abdoel tot de aanwezigen.

  Hooghart:::::Jammer dat deze man zijn hoge positie niet heeft gekregen toen hij in de oppositie zat en nu is niemand meer goed.Voorbeeld figuren hoe het moet gaan met de jeugd.

  =Volgens Hooghart heeft Suriname genoeg mensen die weten hoe om te gaan met het IMF. Hij noemde de naam van Financiënminister, Gillmore Hoefdraad. “Als u hier kijkt, heeft u maar één president. Als u naar V7-combinatie kijkt, heeft u zeven presidenten en al deze zeven presidenten trekken aan een touw.

  Teveel lege stoelen bij Ocer, dus Bouterse is NIET meer zo populair.


  Maak melding

 41. @Do the Right Thing

  Als je eens geweten had dat de IMF alleen de landen bezoekt die BANKROET zijn !!
  En Suriname hoort in dit rijtje thuis!!
  We zijn bankroet en het schijnt dat de paarsen liever in een BANKROET land wonen want hun lijder houdt ervan alles kapot te maken,vandaar…


  Maak melding

 42. DESI is beneveld en snapt nog steeds niet dat hij in een
  IMF-CIA-DWANGBUIS gevangen zit !!!

  Wannneer je in 6 jaar regeren geen zaken kan opbouwen en alleen ALLE RESERVES hebt vernietigd, hoe wil je dan met een kleine lening HERVORMINGEN gaan uitvoeren, die SRANANG uit het NDP-FAILLISSEMENT HALEN ?????

  Wanneer start de CORRUPTIE-AANPAK ?? Abrakadamsky kan DIRECT worden opgepakt voor de MALVERSATIES op Openbare Werken ?? Of niet DESI ??????

  IMF-Voorwaarden zijn bijzonder streng en de administratie van Sranang is FAILLIET/bar slecht !!
  Dus… wachten op de IMF-BOM !!!

  Desi ONDERSCHAT de bevolking en komt met straatbabbels ! De Bevolking weet nu dat er RUIM VIJF MILJARD is WEGGEMAAKT ! Alle reserves en al ons
  Goud zijn VERDWENEN !
  En er is NIETS door DESI opgebouwd !!!

  Dan komt de BENEVELDE DDB NU met stabilisatie-plannen ???? TERUG STORTEN ONS GELD en GOUD, WEG MET DE POLITIEKE BOEVEN, inclusief de Leider !!

  PS : De zogenaamde revo-man, DDB, heeft Sranang VERKOCHT aan de WITTE MANNEN van IMF-CIA !!

  Binnen Twee Maanden stort dit Corruptie-regiem in !!!


  Maak melding

 43. A volk potie mi dja. Bouterse gaat nergens”, zei president Desi Bouterse zojuist op de Kon Makandra & Informatie Meeting van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Ocer. Volgens het staatshoofd zal geen enkel persoon hem, die niet eens een tiende van de stemmen die hij heeft gehaald, middels protestacties naar huis sturen. Ook niet de groep ‘We zijn Moe’. “Als je moe bent, ga slapen”, aldus de president

  Whahahahahahaaaaa…je blijft lachen zodra deze komediant zijn bek opendoet!!
  Wai wai wai……deze gek voorpelt nog 2 jaren van ellende en daar moeten we blij mee zijn ,en moeten alles slikken en doen alsof wij gelukkig zijn met de ellende die hij over ons heen brengt.Hij zelf slaapt niet en heeft Curtis Hofwijk opgemerkt die hij als concurrentie ziet !!
  Go Hofwijks go, schudt de surinamers wakker!!
  IMF is geen alternatief voor Suriname ,het is de zoveelste wanhopige poging van deze gek om gevangenis ,te ontsnappen.!!
  Het is de brazilianen gelukt af te rekenen met de corrupte Dilma en we kunnen hetzelde gedaan krijgen met haar partner in Crime Bouta voor corruptive en MOORD!!
  Ga niet slapen mensen zoals bouta het hoopt dat we zullen doen,wordt wakker en help je zelf.D straat op op 2 juni,masaal.!!
  Hup hup Hofwijks,hup,hup volk van Suriname!!


  Maak melding

 44. @Paul
  Noem je dit ophitsen?Noem je de mensen motiveren en trachten verlost te worden van de ellendige situatie dankzij je lijder en het IM ,ophitserij?!
  Wat moet het volk volgens jou doen Paul?!
  Moeten ze blij en gelukkig doen als zo net je baasje nog meer jaren van ellende alvast heeft voorspeld?!

  IK ROEP HIERBIJ HET VOLK VAN SURINAME OM MASAAL DE STRATEN OP TE GAAN OP 2 JUNI!!!


  Maak melding

 45. Ai Stuart, ik ben officieel ook moe van het zitten in de Surinaamse wachtkamer. Moe van meedogenloze volksvertegenwoordigers, die de medicijnen nog schaarser maken voor de behandeling van mijn onbeschrijflijke ziekte. Wat hebben wij Surinamers geleerd van de vloek van Bouterse? Dat good governance en transparantie zijn gecoupt en vermoord, zoals de slachtoffers van december 1982. Zijn wij Surinamers nog niet moe, om moe te zijn van Bouterse en zijn gedrag?

  De Surinaamse bacovenwachtkamer heeft haar deuren geopend voor het publiek. Provocatie, intimidatie, manipulatie en frustratie worden in verschillende pakketjes ter waarde van 65 Surinaamse dollar dagelijks aan het armste deel van de bevolking verstrekt. Op een mooie ‘gepimpte’ houten stoel vertelt het viswijf met haar hamer, in twee minuten tijd, hoeveel krabben nog in voorraad zijn. De krabben zijn gewild, voor een stevige Yorka Supu . Opmerkelijk is dat Henk Herrenberg zich niet kan voorstellen dat onze schoolkinderen niets afweten van onze geschiedenis. Hij lijdt aan een zeldzame selectieve vergeetachtige ziekte. Hij brengt verder ook de ‘coup der Hindostanen’ in herinnering, maar zwijgt in alle talen over die van zijn huidige opdrachtgever.

  Na regen komt normaliter zonneschijn: in Suriname is na regen nog meer ellende. Wolken worden donkerder en de leefomstandigheden zijn zwaarder dan ooit. Terwijl de bevolking verzuipt, zingen Sapoen en Chitan luidkeels: ” Wij gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet, want Somo is nog thuis”. Deze twee doen zich te goed aan de oude voorraad seksboeken van Desi, in hun eigen wachtkamer. Mijn geest is ook moe van de Judas in de politiek: Carl Breeveld. Die heeft zich weer van zijn beste zijde laten zien, met zijn ‘Pro-Suriname gedachten’.Wat een gedoe rondom de voorzitter van DOE. Berouw komt na de zonde, maar bij de voorzitter van DOE gebeurt het altijd andersom.

  Deze volksvertegenwoordiger heeft met zijn tweede doe-no-doe solo-actie zichzelf te pletter gereden. De slogan van Doe kan liever veranderd worden in ‘Pro-How-Low-Can-You-Go’. Met een kus op het linkeroor heeft hij zijn achterban stiekem doorverkocht aan Bouterse. Bergi is de beste meeloper van alle overlopers. Nauwelijks waren de verkiezingen achter de rug, en de wonderdokter liep al over naar het kamp van de paarsen. Nu wil hij als initiatiefnemer van de Commissie Wijziging Terugroepwet het goede voorbeeld komen geven. “Wan bun, tya wan ogri” , waren zijn eigen woorden.

  Ja Stuart, wat een land en wat een volksvertegenwoordigers. Losgelaten zijn ook de armoedige achtervolgers van de Baas die in het donker hopeloos zitten te wachten op zijn allernieuwste wonder. “U hoeft niet meer van mij te houden, want ik houd allang niet meer van jullie.” Of “frandering, oten, yu kan kome, o snel yu kan kome’. Het jongste lid van de NDP met een vlotte, maar helaas inhoudsloze babbel, Roché Hopkinson, verkondigt met zijn spreekbeurt moeiteloos: “Where is the faith brother Stuart, where is the faith.”

  Go Hofwijks go,hup, hup


  Maak melding

 46. Hahahahahahaaaaa…en de paarse lijder zei in Ocer dat hij nog 2 jaren van Ellende voorspeld .De rest van het volk moet het via de nieuwsbladen dit akelig bricht lezen!!
  Dus opa bouta gaat eerst zijn paarse aanhang brainwashen in Ocer want die zijn het allermallelijkste deel van de bevolking die je voor de gek kan houden en zie de ndpers hier vandaag, een kleine brainwash van de paarse lijder en ze gaan de 2 ellendige jaren met vreugde en blijschap tegemoed.


  Maak melding

 47. rayactief en Dog@

  dus jullie geven toe dat de Hindoestanen alles hebben in Su en jullie domme apen soort ontzettend jaloers zijn.

  Gaan jullie maar harder werken ipv alleen maar roven en stelen .


  Maak melding

 48. Luister goed wat deze figuur zegt en kijk goed naar zijn non-verbale gedrag ..

  Voor velen is het al duidelijk ..

  Maar voor degenen die nog steeds in de ban zijn van deze figuur en van zijn partij zijn medeplichtig aan de val van Suriname.

  Een echte Surinamer die ook van Suriname houdt weet wat hij nu moet doen ..


  Maak melding

 49. Heel veel lege plekken tijdens de meeting gisteren in Ocer.
  Heel veel gebrek aan passie.bij de mensen die daar waren.
  Het publiek zit er maar ongeinspireerd bij.
  Dus sang de go doe dang. hoe dang.
  De ene spreker heeft het over 6 maanden, de andere heeft het over 2 jaren. Weer een derde spreker heeft het over vier jaar..
  Ze weten het gewoon niet meer. Triest en Intriest.
  Echt sari tori
  En dan zegt DDB dat hij de mensen in de zaal de waarhied moet vertellen.
  Het wordt steeds komischer: Had hij de mensen voor de verkiezingen maar de waarheid verteld.
  Dan zag het er nu anders uit.
  Het wordt een “Bumpy Ride” en een hele lange wandeling langs de klippen van de afgrond.
  Hopelijk gaan we niet de afgrond in


  Maak melding

 50. Wat mij op viel hoeveel lege stoelen er in Ocer waren en hoe verslagen men er bij zat.
  Minister Dodson was ook op geroepen om te verschijnen maar gluurde naar de nood uit gang om weg te kunnen vluchten.

  Weer vertelde de presidient niets nieuws en weer bleek dat het IMF de baas is.

  Waar Hoefdraad bij de begroting behandeling beloofde dat alles over 9 maanden beter zou gaan worden nu 2 zware jaren voorspeld.

  Zelfs Miesikaba geeft aan dat het geloof op een goede afloop heel diep in zijn hart zit en duidelijk niet in zijn hersenen.,
  Abdoel vertelt een verhaaltje waar hij zelf duidelijk niet in gelooft.

  Aanstaande Dinsdag zal de president een minimaal een uur te laat zijn in de DNA omdat hij eerst 3 maal een nieuwe schone aan zal moeten en geestelijk geprepareerd zal moeten worden.


  Maak melding

 51. Onze ‘vriend’ China heeft Suriname opgegeven. Als er ooit de mogelijkheid was om heel Suriname over te nemen, dan was het wel nu. Door een paar miljard $ te lenen aan Suriname (peanuts voor de Chinezen) hadden ze heel veel eisen mogen stellen. Het lijkt erop alsof China een ander Caraibisch land op het oog heeft om zaken te doen in de regio. In Suriname hebben ze zo te zien geen vertrouwen meer.


  Maak melding

 52. LICHT EN WAARHEID MAKEN VRIJ….ZORGEN VOOR ZUIVERHEID EN RECHTVAARDIGHEID TOT IN DEN EEUWIGHEID!

  ‘ Suriname moet bedacht zijn op twee zware jaren’ . En dat zegt de Volksmisleider die financieel gesteund wordt door ‘ financiele machthebbers’ die waarschijnlijk zelf geen waarde hechten aan moraal. Hij wordt verdacht van moorden, en nam een amnestiewet hiervoor aan…en zijn zoon zit jarenlang vast. Hij wenste het volk onlangs nog een slapeloze nacht. Hoe ver moet deze man nog gaan? Hij krijgt dus ook toestemming om met z’n leugens….machtsmisbruik….zelfverrijking en bedrog door te gaan.
  Hoe kan men tegen de tegen IMF opkijken, als ze zelf geen waarde aan moraal hechten?

  Men denkt in de wereld met geld alles om te kopen of te dekken.
  Het is juist nu een mooie kans om Moeder Aarde van de duistere krachten weer te Zuiveren.
  Het ligt nu werkelijk aan de Geest- en Wilskracht van het volk om een frisse wind door Suriname te laten waaien, en dat ze zich ondanks de vele leningen niet weer laten verblinden.

  Men moet nu wel ook uitkijken dat men niet weer een persoon gaan verheerlijken, want het gaat nu een Grote Energie Kracht van mensen bij mekaar die zich op diverse manieren inzetten voor een Rechtvaardige Suriname, en werkelijk het Goed met land en volk menen. Die Samenwerken…op praktisch of op geestelijk gebied….van dichtbij of op afstand. Het gaat om de gezamenlijke Positieve Kracht voor Verandering!

  Message and POWER from the GREAT SPIRIT OF LIGHT!


  Maak melding

 53. Suriname gaat in 2018 bezet worden door het Westen. Westerlingen gaan massaal vluchten omdat hun landen zullen worden getroffen door aarbevingen, vulkaanuitbarstingen, overstromingen en andere calamiteiten.


  Maak melding

 54. De domme doos en valse pathologische leugenaar Esmerald is weer door de mand gevallen. Zo zie je maar weer. Alles wat aan haar kleeft is leugen en bedrog.


  Maak melding

 55. Heb ik het goed verstaan?
  – 24000 Diepzeehavens
  – 18000 Tramverbindingen
  – 14000 Flyovers
  – 21000 Snelwegen naar Zanderij
  – Nog 2000 jaar Nationale Debiele Partij

  Lijkt mij realistischplan.
  Wij mogen Para Debiel, RobGek, Masochist Mazda, Opperdebiel Milton,(Ben ik iemand vergeten?)
  bedanken voor deze zegeningen.


  Maak melding

 56. @ W. Whome, Ja jij bent jezelf als dorpsgek zeker vergeten.
  Niet verder lullen beste W. Whome en blijf maar lezen wat er op dit forum wordt gepost.


  Maak melding

 57. Gelukkig is de mens, die zijn vertrouwen op de HERE stelt. Die niets laat afhangen van trotse mensen of zich laat raden door leugenaars.
  Vervloekt is de mens, die zijn vertrouwen op de misdadige rijke baas der misdadigers en paars stinkend rijke corrupte bankroversbende stelt. Die niets laat afhangen van eerlijke mensen of zich laat raden door eerlijke mensen. Zeg het die aanhangers van deze misdadigers niet. Ze verdienen het om uitgebuit en belazerd te worden door hun geliefde criminele lijder.


  Maak melding

 58. Vervloekt zijn alle moordenaars en allen die moordenaars op handen dragen en aanbidden en vereren. Die oerdomme paarse stommelingen en helaas ook het anti paars volk, worden op allerlei manieren, letterlijk en figuurlijk vermoord door het Internationale Moord Fonds. Wo ka oerdom paars volk. No mercy, noch van je moordbaas. Oeng ang teki a paarse schijt en pis vol armoede joe oeng didibri baas, tide tamara wo ka moro vara te Zimbabwe. Wahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha..and….hihihi….there will be NO MERCY from IMF. Wo ka, want baas en roversbende ooktoe e go teki monie uit a IMF. Wo go pai, dongdong paarse zombies. Oeng ka leki in Zimbabwe.


  Maak melding

 59. @Ray,

  Curtis heeft jouw aanmoediging niet nodig. Hij weet dat ook hij door jou voor zwarte wordt uitgemaakt.
  Je bent een opportunist. Moedig Santokhi aan om voor jou de kastanjes uit het vuur te halen.

  Curtis komt op voor het welzijn van alle Surinamers, Jij oreert hier op deze site voor de belangen van 1 bevolkingsgroep in Suriname. Ja of ja?
  Vanwege deze tegenstrijdige belangen is Curtis niet jouw bondgenoot.


  Maak melding

 60. @Opportunist,

  Waarom mag niet gezegd worden dat het vooral de kafrie’s zijn in Suriname die de onderlinge etnische verstandhoudingen verstoren met hun berovingen, moorden en verkrachtingen van niet-kafrie’s? Begin dat maar eerst te erkennen voor je verder wil komen.

  Dat Curtis niet tot deze groep misdadige kafrie’s behoort is duidelijk en niemand heeft dan ook iets tegen de normale kafrie’s.


  Maak melding

 61. @ B. Saram,

  Ik verlaag me niet tot jouw niveau. Je bent het niet waard.

  Door splijtzwammen als jij en Ray zal Bouterse aan de macht blijven.
  De geschiedenis heeft geleerd dat na de val van elke dictator een land in chaos en crisis wordt gestort door strijdende partijen en bevolkingsgroepen die verschillende belangen hebben.

  Kijk maar naar Joegoslavie, Libie, irak, Somalie enz
  God behoede Suriname daarvoor.


  Maak melding

 62. Paul
  @Ray
  Ga jij dan ook de straat op of blijf je hier alleen een beetje dom ophitsen?
  )
  )
  Paul je hebt de woorden uit mijn mond.
  Ray is op waterkant iedereen en alles aan het ophitsen tegen Bouterse, de NDP en De Creolen, die massaal Bouterse steunen.
  Ray schrijft op waterkant, mensen allemaal de Straat op, weg met Bouterse! Maar zelf gaat Ray en zijn Consorten niet de straat op. Ray woont in Nederland hij en zijn soortgenoten kunnen makkelijk een steunbetuiging actie organiseren en massaal in Nederland de straat op gaan als solidariteit met de Surinamers in suriname . Ray kan de Curtis van Nederland zij,n maar zoals ment weet als het om actie gaat dan hebben de Hindoestanen geen Ballen, het zijn Blaffende HONDEN die nooit Bijten. Ray moeten we plaatsen in het rijtje JIHAD Ronselaar, die tegen andere zeggen om hun leven te geven maar zelf NOOIT hun eigen leven niet op spel zetten in iets waarin ze geloven. Ray is een LAFAARD! de laagste soort lafaard ie hier op waterkant rond kruipt. Ik daag Ray uit om een demonstratie te organiseren in Nederland en met zijn demonstratie Bord rondt te lopen met alle woorden die hij op waterkant spui. Dames en heren Ray zal in Nederland nooit de straat opgaan met een bordje als steunbetuiging voor de demonstrerende Surinamers in Suriname. Weten jullie waarom Ray dat nooit zal doen, omdat de Nederlandse TV station hem of haar(Ray is een TRANSGENDER)in beeld zal brengen. Ray is niets anders dan een Blaffende laffe K.O.E.L.I.E die met zijn soortgenoten haat en onwaarheden loop te spuien op waterkant!


  Maak melding

 63. B. Saram

  @Opportunist,

  Waarom mag niet gezegd worden dat het vooral de kafrie’s zijn in Suriname die de onderlinge etnische verstandhoudingen verstoren met hun berovingen, moorden en verkrachtingen van niet-kafrie’s? Begin dat maar eerst te erkennen voor je verder wil komen.

  Dat Curtis niet tot deze groep misdadige kafrie’s behoort is duidelijk en niemand heeft dan ook iets tegen de normale kafrie’s.
  )
  )
  POEP K.O.E.L.I.E! we weten allemaal dat het woord Kafrie’s niks anders dan N.I.K.K.E.R. betekend. Voel jij je dapper om dit anoniem tegen de Creolen op waterkant te schrijven. Lafaards als jij zullen dit NOOIT in de gezichten van Creolen zeggen. Fijn hé om anonieme toetsenbordheld.


  Maak melding

 64. @kafrie’s,

  De hitserige kafrie’s voeln zich aangesproken door het woord kafrie. Maar welke woord hebben jullie dan voor jezelf? Vertel het eens. Onder welke naam moet je de verzameling marrons, creolen, halve creolen, halve marrons benoemen? Geef eens een woord ervoor!!! Kafrie is het enige woord die de lading dekt!! Helaas mag je het woord n e g e r niet meer gebruiken. Zwarte is geen goeie woord want veel kafrie’s zien er eerder blank dan zwart uit. Marron is ook geen goede woord want creolen zijn geen marrons. Dus kom dan met een EIGEN WOORD!! Hebben jullie er geen? Gebruik dan het woord KAFRIE!!

  Btw, door te dreigen met het zeggen van kafrie tegen een kafrie geven jullie precies aan hoe gewelddadig jullie zijn en waarom geweld automatisch aan kafrie’s wordt gekoppeld. Hebben jullie niet meer in jullie mars dan geweld en dreigementen? Ik hoor het wel.

  Kafrie chapraha hai.


  Maak melding

 65. B. Saram, je bent de weg helemaal kwijt.
  Hoeveel liter daroe heb je achter de kiezen.
  Hopelijk zoekt je vrouw vanavond een veilige plek om te gaan logeren, want je bent niet te houden.


  Maak melding

 66. Ik vraag me ook al af wat deze laatste postings van een stel malloten nog met het topic te maken heeft het racisme druipt er aan alle kanten van af Maar de veroorzaker van alle ellende in Suriname met zin o.a. verdeel en heers politiek, neemt vanavond weer een Blue label of een snuif maar heeft schijt aan jullie


  Maak melding

 67. @Daroe,

  Dat zegt men altijd tegen iemand die de feiten weergeeft. Het is een feit dat kafrie’s veel gewelddadiger zijn dan anderen – zeker in Suriname – en bijna alle roofovervallen met geweld door kafrie’s gepleegd worden.

  @Hans,

  Wat is Bouterse dan? Een kafrie toch? Die 15 mensen heeft laten nerknallen en wie weet hoeveel nog meer waarvan het niet bekend is?


  Maak melding

 68. Overigens moeten mijn kafrievrienden hier op Waterkant nog steeds vertellen met welke alternatieve woord voor kafrie zij dan willen worden aangesproken.


  Maak melding

 69. B.Saram, of je echte naam Poep K.O.E.L.I.E! je schrijft Creolen zijn geen marrons? Vertel eens zijn wij 2 verschillende rassen. Al die negatieve namen hebben de Creolen niet voor zich zelf bedacht maar gegeven door de Blanken aap mensen. Namen zoals Creolen, K.a.f.f.e.r.s. , N.e.g.e.r.s.,N.i.k.k.e.r.s. zijn negatieve namen die de Blanken neantherthals de donkere mensen hebben gegeven. Je vraagt je hoe je de donkere mensen moet noemen, wat dacht je van ZON MENSEN, GOD Verkoren mensen, Melanine mensen. De orginele mens, de enige echte mensen van de aarde! Dit zijn de namen die je de Creolen kan noemen, maar ze zijn voor Poep K.O.E.L.I.E als jou te positief waardoor zwaar behaarde apen zoals jij een minderwaardigheid complex krijgen. Vertel eens Poep K.O.E.L.I.E! hoe lang is je staart en hoe vaak scheer jij je zwaar behaarde lichaam. antwoord mijn vragen en je zal je beter voelen.


  Maak melding

 70. Hans

  Ik vraag me ook al af wat deze laatste postings van een stel malloten nog met het topic te maken heeft het racisme druipt er aan alle kanten van af Maar de veroorzaker van alle ellende in Suriname met zin o.a. verdeel en heers politiek, neemt vanavond weer een Blue label of een snuif maar heeft schijt aan jullie
  )
  )
  Hans jij moet je masala Bek houden, wanneer de onderwerp over olifanten of bijen gaat dan halen jij, ray en je soortgenoten Bouterse en NDP bij ieder onderwerp. Ik zie je niet schrijven de topic gaat over iets anders dus huichelachtige Masala hou je gore Bek dicht !


  Maak melding

 71. @Great (in crime),

  Dat je als kafrie niet weet wat het verschil tussen een creool en een djoeka-marron is verbaasd mij. Ik zal het jou vertellen. Een creool is een nazaat van een door de blanke slavenmeester verkrachtte djoeka-marronvrouw. Een creool heeft blank bloed, een echte djoeka-marron niet. Maar het gemeenschappelijke is dat beide – creool en djoeka-marron – kafrie’s zijn.
  Als een creool of djoeka-marron een kind verwekt bij bijv. een javaan, dan zegt die javaan: dit kind is geen javaan maar een kafrie. En alle andere etniciteiten zeggen hetzelfde. M.a.w. alle mensen die ook maar 1 ons kafriebloed hebben, worden tot de kafrie’s gerekend. Helaas hebben jullie kafrie’s zelf geen woord hiervoor. Dus gebruik nou maar het woord kafrie en ga geen nieuwe woord uitvinden, want dan kom je op ongelooflijk ingewikkelde woorden die bovendien de lading niet dekken. Dus, kafrie is het! Ik heb ook wel een andere Hindoestaanse woord, maar dat vertel ik nog niet.


  Maak melding

 72. Bouta ai baja visieloos he!!!!
  Kijk in wat voor avondtuur desi suriname
  Heeft gestort he!!!!!
  Desi ie tjade jere!!!!!
  Ie psa markie mang desi!!!!!
  Saka fie rustig en go rust noso auw kong gie!


  Maak melding

 73. Ra el , droom maar lekker door, de Europeanen hebben hebben een toekomst visie van 100 jaren. Terwijl jullie niet eens visie van100seconden hebben. ps ik wil graag hierbij de andere posters die deze regering goed praten erop wijzen, dat mensen pinaren .het is geen grap meer het wordt grimmiger.


  Maak melding

 74. Poep K.O.E.L.I.E. alias B.o.e.l.e.r. Saram je schrijft weer onzin, allemaal afkomstig uit die Masala apenbrain van jou. Deze GREAT Creool zal jou onderwijzen.
  Het werk dat de slaven op de plantages moesten verrichten was uitputtend en langdurig. Bovendien werden de slaven en slavinnen voor de meest kleine vergrijpen met zwepen geslagen, soms tot de dood erop volgde. Dit was voor veel slaven reden om een vluchtpoging te ondernemen. Weggelopen slaven werden ‘marrons’ genoemd. Deze term is afgeleid van het Spaanse woord ‘címarron’, aangeduid. Na 1760 werden een groep van hoogstens zeshonderd mensen, de meest gevreesde marrons. Ze waren genoemd naar hun bekendste leider Boni. Deze kleine groep bestond slechts uit honderdvijftig weerbare mannen die samen over vijftig geweren beschikten. Ondanks het kleine aantal zorgden ze ervoor dat veel plantages niet meer veilig waren doordat ze heel handig waren in het voeren van een guerrillaoorlog. Daarom werd er in 1772 ‘N.e.g.e.r. Vrijkorps’ opgericht om de Boni’s uit te roeien. Dit korps bestond uit zo’n driehonderd slaven, die na hun diensttijd de vrijheid en een eigen stukje grond kregen. Deze soldaten werden ‘Redi moesoes’ genoemd (letterlijk ‘roodmutsen’, omdat ze rode mutsen moesten dragen).Voor Nederlanders zien we qua etniciteit geen grote verschillen tussen creolen en marrons. De één wordt bos-n.e.g.e.r. genoemd de ander stads-n.e.g.e.r. beide zijn creolen. Poep K.O.E.L.I.E. dat Creolen nazaten van een blanke slavenmeester zijn is een K.o.e.l.i.e fantasie. Wie denken de hindoestaanse apen te zijn om om de creolen te vertellen we ze zijn. Nazaten van de blankemeester werden Mulatos genoemd. De racistische K.O.E.L.I.E. powerbrain van hindoestanen zit vol fantasie, jullie koeten naar jullie eigen OORSPRONG kijken racistische zwaar behaarde K.o.e.l.i.e apen van waterkant.


  Maak melding

 75. How to be a successful African nation: the right to lie, cheat and steal.

  Dear friends from Suriname, greetings from His Excellence R. Mugabe and please also receive my kindest and best wishes.

  If you can remember, last I talked about the right to be lazy: you do nothing, nature does it all. Today, I will speak my mind about the right to lie, cheat and steal.

  We live in a world that is an illusion. Nothing is really what it looks like. E.g. when you look in the mirror, what do you see? You see a face, a body, a head, ears, teeth, eyes, lips, nose, lips, a mouth, chests, a belly, a hip, thighs, legs. But
  do you see yourself? No! Do you see your thoughts? No. Do you see your soul, love, inner beauty, intellect? No. All you can see in the mirror are your bodily characteristcs. Your true self, your real being is hidden.

  Now the world will tell you that you are what you see in the mirror! You are fat, so you’re no good. Your nose is big, so
  you’re no good etc. Should you believe this? Of course not. Though this can be right on the physical level, yet you
  have to deny this. Look in the mirror and tell yourself: I’m beautiful.

  Your ego is always catching up and inclined to believe what others tell you, so cheat your ego, lie to it and tell it: yes,
  I’m beautiful.

  So the world wants to make you believe something you are not and gives you a false bodily identity. What to do then? Steal back from the world your true identity. Tell the world that you are a spiritual being and that you are not the body, the body is only your tool, your vehicle in this life.

  Thus, in order to become happy and stay true to your nature, you have to lie, cheat and steal.

  Lie to your (not so beautiful) body, tell it that God has made you and God only makes beautiful things therefore you are
  beautiful.

  Cheat your ego, declare it false and declare your soul to be your real self.

  Steal your true identity and know that you are the spirit, not the body. By doing this, you will get rid of the influence of the materialistic world which has been telling lies to you, cheating you and stealing you and and so lie to the liar, steal back from the thief what is yours and cheat the false ego and make it disappear. These are your Godly rights. Please make use of them.

  Lovingly yours,

  Robert R. Moegaba


  Maak melding

 76. @Great dongkaw,

  Dus je beweert dat de creolen lichter zijn van huidskleur dan de djoeka’s omdat ze in de stad gingen wonen of omdat de creoolse vrouwen graag met de blanke slavenhouders sliepen en mulatten (misschien een goede vervangwoord voor kafrie?) op de wereld zetten?

  Man, die kafrie’s waren helemaal losgeslagen en sliepen met alles en iedereen die ze konden vinden. Hoe verklaar jij dan die ontzettende kleurverschil tussen de kafries? Van donkerzwart tot haast blank. Aan de marrons kan je bovendien zien dat ze het bloed van de blanken missen. In vergelijking met de creoolse kafries zijn de marrons nog steeds onderontwikkeld, gewelddadig, roofzuchtig en analfabeet. Hoe donkerder de kafrie, des te gevaarlijker. Hoe lichter de kafrie, des te aanstelliger.

  Overigens, ik vind koe-lie geen slechte naam. Koe-lie betekent gewoon: hij die geen koe eet. A mang sa LIEbie a KOE met rust, na wang KOE-LIE.


  Maak melding

 77. A mang sa gie LIEbie toe wang KOE na wang KOE-LIE.
  Hij die een koe liebie schent, niet opeet en niet dood, is een koe-lie, een koe-lie(fhebber).


  Maak melding

 78. @ Robert M. Mugaba,

  Dodemieter als de donder van deze site. Zimbabwe? De f+++cking armste Afrikaanse staat. En jij gaat ons vertellen hoe het moet? Donder op.En de groeten aan de Hitler van Afrika. May he rot in hell.


  Maak melding

 79. Op een van de dagen dat mijn mam mij meenam naar de markt om inkopen te doen zag ik een oproer.Meer mensen renden er naar toe.Zo ik rende ook naar toe. Ik zag een Hinoestanie man liggen op de voorbank van vw bus. Een zwarte man met zijn handen om de neck van de hinduman stond net buiten de bus. Een politieman kwam aan rennen. Mijn mam trok mij weg van de scene.

  De blogs hier doet mij aan die scene van jarengeleden denken.

  Om op Ka bouter te reageren de twee jaren zijn het gemakkelijks. De CBS wordt gezond gehouden.

  De moeilijke jaren komen met het afbetalen van de lening. Wat zullen de Suri zich zelf moeten ontzeggen om de loon terug te betalen?


  Maak melding

 80. B. Saram
  P.o.e.p. k.o.e.l.i.e. alias B saram. Bij k.o.e.l.i.e.s. zoals jou heeft alles met huidskleur te maken geen wonder dat liachaam bleek middel de nr1 verkochte product is in india. Ga naar continent Afrika en je zult zien dat niet alle Creolen dezelfde kleur hebben de Bushman is licht van kleur zoals Mandela van Zuid-Afrika,ethiopiers in alle klleuren en alle uiterlijk, somaliers hetzelfde en ze zijn niet gemengd. De Creolen komen in alle kleuren, van licht tot zwart zonder gemengd tezijn want de Creoolse Vrouw is de enige Vrouw terwereld die alle soort kinderen kan krijgen en dit is een wetenschappelijk bewezen FEIT
  Zie link
  nypost.com/2010/07/21/blond-bombshell/


  Maak melding

 81. Koelie .. Kafrie .. Kaulo .. racisme ten top het lijkt wel de KKK – clan ..

  Onder die “bakra bassie” werkten de Surinamers samen en was er 1 gezamenlijke taal .. Er was meer eenheid al was het door een strakke regie van die “bakra bassie” ..

  Beste mensen, zet je zelve en Suriname toch niet te schande .. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden .. Durf het goede voorbeeld te zijn en te geven ..

  Door de verkeerde politieke keuze lijdt Suriname al zoveel schade en schande ..


  Maak melding

 82. P.o.e.p. k.o.e.l.i.e. alias B saram. k.o.e.l.i.e. ik zal jou je geschiedenis vertellen. De Originele P.o.e.p. k.o.e.l.i.e is altijd Houtskoolzwart geweest . na de invasie van de blanken meester in India hebben ze zich vergrepen met de vrouwelijk apen k.o.e.l.i.e.s . , uit de massa verkrachtingen onstonden lichtere primitieve wezen. Zo is in India de lichte tot blanke k.o.e.l.i.e. ontstaan. Om de lichte P.o.e.p. k.o.e.l.i.e. tebehouden hebben de Blanken slavenmeester de Kastensysteem ontwikkeld die tot opheden in india wordt nageleefd. De originele P.o.e.p. k.o.e.l.i.e. van india moet als Jogi van VHP uitzien. Ik heb het vermoeden dat Jogi bleek crème gebruikt want hij wordt steeds lichter van kleur!


  Maak melding

 83. @ great en B saram

  als jullie bloedtransfusie nodig hebben dan ben ik bereid te geven

  Maar De Moordenaar, en goede en trotse huisvader van winkelend dochter in Parijs en waar ook anders, peggy en Dealer dino bouterse wegkwijnend in Guantanamo Bay laat het land doodbloeden, met of zonder huiskleur.


  Maak melding

 84. @spong
  Milson we weten dat bouta je moeder boelt en dat hij je vader jo zaka Zaka val toch dood en hoop dat je van honger sterft
  —————————————————————————-

  UILSKUIKEN !!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 85. @ PANNENKOEKEN,..DONGKAWS,..OLIEBOLLEN,..FLAPDROLLEN,…onthoud 1 ding,..BOUTA BLIJFT ONZE PRES,EN JULLIE BAAS.
  PANIEK IN DE TENT DER RODE MUTSEN.TOT DE VOLGENDE NEDERLAAG VAN JULLIE IN 2020,.DOEI UILSKUILENS ODIE ODIEEEE !..BREAKING NEWS,::HENK MOLENAAR IS NU NDP er.


  Maak melding

 86. @ Great,

  Je naam is great. maar je manieren zijn dat absoluut niet.

  Wat betreft het ontstaan van de Indiase bevolking met diverse huidskleuren, weet jij niets maar dan ook niets van af.
  Het is dus beter je grote waffel over India stevig in te snoeren en je alleen maar bezig te houden met jouw zogenaamde “grootse Afrikaanse bevolking”.

  De diverse Afrikaanse landen en hun bevolkingen vechten elkaar het kot uit, dat stop je liever in je achterste.

  Ik kan een heleboel negatieve verhalen op deze nieuwssite over jou en de door jou zo geprezen Afro’s deponeren.
  Het heeft echter totaal geen zin, want geen enkele ‘ras’ of bevolking van een land is zonder zonden.


  Maak melding

 87. @ Moderator,

  Zowel het forum als deze nieuwssite is verworden tot een racistische jank boel.
  Waarom worden de regels niet nageleefd?


  Maak melding

 88. Bouterse sprak tot lege stoelen.
  De andere manifestaties spraken tot mensen.

  Ik denk dat Bouterse en zijn clan dat ook gezien hebben.

  Aan gezien Bouterse gesteld heeft dat het volk hem gekozen heeft zal het volk hem duidelijk moeten maken hem terug te roepen.Met genoeg mensen de straat op dat de politie en het leger de regering niet meer kunnen beschermen.


  Maak melding

 89. @ Damsco,

  Henk Molenaar is geen NDP-er geworden, hij is na het lezen van de woorden van Mark Rutten inzake Sylvan Simons zijn zonden en rare uitspraken aan het overdenken


  Maak melding

 90. Boutere had geen andere keus.

  De mensen stonden in een lange rij om hun noodhulp pakket op te halen en konden niet op twee plaatsen tegelijk zijn..

  Het is maar het begin!


  Maak melding

 91. @ FBI
  Lees je wat Mugabe schrijft?
  Ik heb vanaf dag 1 gedacht dat het een Surinamer was die interessant wilde doen.
  Overigens is mijn Engels goed genoeg om het te lezen.
  Maar iemand die niet de beschaving kan opbrengen om op deze site in het Nederlands te converseren is mijn aandacht niet waard.
  Maar misschien heb ik het fout en is hij deze taal niet machtig.


  Maak melding

 92. @B.Saram

  Je weet dan banders geen eigen cultuur en taal hebben ,dus discussiëren met ze is je eigen verlagen tot hun niveau.

  Kafris kunnen alleen brabbelen,maar uitvoeren dan zijn het domste volk op aarde en dat weten zij ook , zie Suriname met al die ….. in de parlement.

  Sporten kunnen ze goed ,maar denken moet ze aan andere volken laten.


  Maak melding

 93. “Dat is nog niet rond, we hebben het idee dat de kostprijs van EBS lager zou kunnen zijn.”

  De lening van het IMF moet de Centrale Bank van Suriname in staat stellen de invoer te dekken. Met de leningen bij andere instellingen ligt het iets anders. “Met het geld van de andere leningen kan de regering doen wat ze wil. Als goede huisvader zal ze het vooral in productie en infrastructuur investeren om het in tijd terug te betalen”, aldus Bouterse

  Ai ai de vos preekt zijn passie
  Dus als er geen controle is zal de benutting van het andere geld anders zijn.
  Volk van Suriname let op foefoeroemangs zijn in aantocht


  Maak melding

 94. @Jayhind,

  Kafrie’s hebben zichzelf altijd veroorloofd om allerlei rare dingen over Hindoestanen te zeggen en dat vinden zij normaal.

  Wel, ik wil ook aangeven dat het eveneens normaal is om op rare dingen van de kafrie’s te wijzen. Als ze dat niet willen, moeten ze maar zelf ophouden met hun rariteiten.

  Zo vinden kafrie’s dat alleen een kafrie de president van Suriname kan zijn, dat alleen kafrie’s de echte Surinamers zijn (ik dacht altijd dat Indianen dat waren), dat kafrie’s superieur zijn omdat hun pik zo lang is als een staart (hebben ze een pik of een staart?) enz.

  Als je dan hierover iets zegt dan voelt menige kafrie zich op z’n pik, sorry, staart, getrapt en gaat hij schelden in de hoop dat de ander geintimideerd raakt en ophoudt hem de waarheid te zeggen. Mooi niet, dus.

  Kafrie’s moesten eens weten hoe ze elkaar onderling discrimineren, de haast blankachtige kafrie’s tegen de marronachtige kafrie’s. De geleerde kafrie’s versus de ongeletterde kafrie’s. Het is beslist geen koek en ei. De donkere kafrie’s hebben momenteel de macht gegrepen in Suriname, maar raad eens, de lichtgekleurde kafrie Bouta is hun baas. De verhoudingen zijn dus nog steeds hetzelfde als tijdens de slavernijperiode!


  Maak melding

 95. Beste mensen,

  Elkaar beledigen heeft geen enkele toegevoegde waarde!
  We moeten met z`n allen de mouwen opstropen en keihard gaan werken aan Suriname! Om te beginnen een nieuwe regering gevormd met minsten een lid van elk volk wat er in Suriname leeft. Van Indiaan tot Hindoestaan tot Javaan en Creool!!! Mensen het is geen 5 voor hoor maar 5 over 12!!!

  Grote woorden en krachtermen is een ieder goed in maar laat nu maar eens zien uit welk hout het Surinaamse volk echt gesneden is!!!

  Cheap talk is voor degene die dubbel agenda hebben….

  Gezegende dag


  Maak melding

 96. @Wendell,

  Gaat je niet lukken, want de kafrie wil z’n dominantiedrang niet opgeven. Hij denkt dat Suriname alleen hem toebehoort.


  Maak melding

 97. @Wendel, even terzake

  u zegt : ” We moeten met z`n allen de mouwen opstropen en keihard gaan werken aan Suriname! ”

  Dat kan STARTEN als ALLE BOEVEN en CORRUPTE POLITICI /GRAAIERS, DIRECT WORDEN OPGEPAKT
  en BERECHT !!! (bv R ABRAKADAMSKY/Openb Werken)

  EN sprake is van : Een Echt WERKENDE Centr Bank, Accountanstsdienst , Rekenkamer en een ONAFHANKELIJK Openbaar Ministerie !!

  Anders, kan Sranang het VERGETEN !

  De veroorzakers van het FAILLISSEMENT van het Land MOETEN WEG !!!

  Boeven en Moordenaars zullen NOOIT in staat zijn, bij te dragen aan de OPBOUW van Sranang !!!

  PS : Het wegmaken van Allle Reserves en Goud is een
  ZWARE RAMP voor Sranang !

  PLUS nog, de misdadige streek, het DRUKKEN van 1,8 miljard AAN ONGEDEKTE SRD-biljetten !


  Maak melding

 98. .B.Sitaram en Jiyani,

  Dat van het kleurverschil is niet anders onder de hindustanen want ook daar worden de donkere hindustanen gediscrimineerd door de hindustanen met een lichtere huidskleur.
  Jiyani, was het niet beter geweest om eerst de moderator in te schakelen i.p.v eerst lekker mee te doen?. Als ik de moderator was had ik je naar je moer gestuurd.
  Het is triest om te zien, dat een handjevol debielen uit bepaalde bevolkingsgroepen uit hetzelfde land op zo’n laf- en laaghartige wijze met elkaar omgaan hier op waterkant. Ik snap echt niet waarom er niets aan wordt gedaan door de moderator. Hij schijnt er zelf van te genieten, denk ik.


  Maak melding

 99. @Ria,

  Ik weet niet of je een blanke bent, maar als je het bent, jullie blanken zijn zelf een mengelmoesje-van-alles. Heb je enige idee hoe vaak jullie vrouwen zijn verkracht door de Romeinen, Fransen, Spanjaarden, Noormannen, Vikingers, Moddermannen, Duitsers, Engelsen, weet ik veel wie allemaal? Waarom denk je dat Nederlanders zo wispelturig zijn en geen rust in hun donder hebben? En dat de vrouwen vallen op alles en iedereen?


  Maak melding

 100. @Ria,

  Je leest niet waarschijnlijk alles, maar ik heb al eerder gepost dat de Hindoestanen niet de blanken vereren en op hun willen lijken, maar hun Goden vereren en op hen willen lijken.

  De meeste Goden zijn licht van kleur, dus niet helemaal blank, maar licht van kleur, omdat dat het Licht symboliseert. Andere Goden zijn blauwig van kleur, omdat blauw staat voor Oneindigheid, Onsterfelijkheid.

  Lijken, ook fysiek, op je God is/was het ideaal van de Hindoestanen. Met blanken had het niets te maken, want vele Indiers hadden nog nooit een blanke gezien. Later hebben de Engelsen de lichte kleur van onze Goden aangewend om zichzelf als verheven aan te prijzen en omdat macht indruk maakt, zijn veel Indiers ook onder de indruk geraakt.
  Maar nog lang voor er blanken in India kwamen was lichtgekleurd al het ideaal van de meeste Indiers.

  Overigens zijn er ook sekten waar de blauwe kleur het ideaal is. Andere sekten hebben mensen die zich met as insmeren om op het grijs-witte van heer Shiva te lijken. In andere gebieden was de haldi-kleur weer het ideaal en smeerden mensen zich in met geelwortel. Dus ik hoop dat je nu op de hoogte bent.


  Maak melding

 101. @ Ria,

  Eerst goed lezen wat ik heb geschreven eer je als een mager varken tegen mij begint te schreeuwen.
  Kruip jij dus maar je moer.

  Voor de rest ben je 1 pot net als een bepaalde groep bewoners van Suriname.


  Maak melding

 102. @ great
  laat je niet opnaaien door die idioten die alleen op het net hun racistische fantasieën kunnen ventileren.
  lang niet alle hindostanen zijn racistisch ingesteld.
  laten we dus niet alle hindostanen over een kam scheren , dat doen alleen idioten en racisten.
  over idioot gesproken ……saram vroeg je hoe hij die kafries moest noemen.
  die vraag kan zijn moeder beantwoorden .
  zij noemt die kafries : oh mijn god …oooooh mijn god ooooohhhhhhhhh mijn goooooood.


  Maak melding

 103. @basmatie,

  Wijlen mijn moeder noemde de kafrie’s ook gewoon kafrie.
  In het Sarnaami is dat het woord voor kafrie’s. Dat anderen er een scheldwoord inzien is hun tekortkoming.


  Maak melding

 104. Heeee @Saram.
  Het word tyd dat jy je grote klep houd over kafries.
  Ik ben er geen maar vind t erg vervelend,als je niets zinnigs te melden hebt doe t dan niet.
  Ook de reacties op…..vind ik niets.
  Allemaal gelul in de ruimte.
  Stelletje kinderen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.